سازمان پزشکان بدون مرز روز چهارشنبه اعلام کرد: «غزه به گور دستهجمعی فلسطینیها تبدیل شده است.» از دوم مارس، اسرائیل مانع ورود هرگونه کمک انساندوستانه از جمله غذا، سوخت، آب و دارو به غزه شده؛
این اقدام بیش از دو هفته پیش از فروپاشی آتشبس آغاز شد. اسرائیل اعلام کرده که این محاصره بخشی از فشارها برای آزادسازی گروگانهای باقیمانده از حملات ۷ اکتبر ۲۰۲۳ است.
ایسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، گفته: «هیچ کمک انساندوستانهای وارد غزه نخواهد شد. این محاصره یکی از ابزارهای اصلی فشار است.»
او تهدید کرده در صورت عدم آزادی گروگانها، «با قدرتی مهیب» جنگ را تشدید خواهد کرد.
عفو بینالملل و دیگر نهادهای امدادی، محاصره کامل غزه را «جنایت علیه بشریت» و ناقض قوانین بینالمللی توصیف کردهاند. اسرائیل هر اتهامی علیه خود را رد می کند.
بر اساس آمار وزارت بهداشت غزه، از آغاز جنگ تاکنون بیش از ۵۱ هزار فلسطینی جان باختهاند. بیش از ۱۶۰۰ نفر از آنها از ۱۸ مارس و پس از ازسرگیری حملات زمینی و هوایی کشته شدهاند. این وزارتخانه اعلام کرده که بیش از نیمی از کشتهشدگان را زنان و کودکان تشکیل میدهند.
در حملات شب گذشته نیز ۱۳ نفر دیگر کشته شدند، از جمله فاطمه حسونه، عکاس سرشناس، که در شمال نوار غزه جان خود را از دست داد.
پزشکان و گروههای امدادی میگویند شرایط انسانی در غزه هر روز وخیمتر میشود. محمود شلبی، مدیر مؤسسه «کمک پزشکی برای فلسطینیها» مستقر در بریتانیا، گفته:
«وضعیت کنونی بدترین شرایط در ۱۸ ماه گذشته است، هم از نظر فقدان نیازهای اولیه و هم از نظر ازسرگیری حملات بیوقفه علیه فلسطینیها در سراسر غزه.»
در همین حال، اسرائیل متهم شده که با هدف قرار دادن بیمارستانها و کادر درمان، بحران انسانی را تشدید کرده است. تنها در این هفته دو بیمارستان هدف حمله هوایی قرار گرفتهاند.
بازگشایی مسیر کمک به غزه به یکی از بحثبرانگیزترین مسائل سیاسی داخلی اسرائیل تبدیل شده، چراکه ۵۸ گروگان همچنان در اختیار حماس هستند و تنها ۲۴ نفر از آنها گمان میرود زنده باشند.
ایتامار بنگویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل، روز چهارشنبه گفت: «تا زمانی که گروگانهای ما در تونلها گرفتارند، هیچ دلیلی برای ارسال حتی یک گرم غذا یا کمک به غزه وجود ندارد.»
اطلاعات تازه در مورد کشتار هولناک پانزده امدادگر توسط اسرائیل
کالبدشکافی پیکر ۱۵ امدادگر فلسطینی که ماه گذشته در جریان یک عملیات نجات در جنوب نوار غزه توسط نیروهای اسرائیلی کشته شدند، نشان داده است که بیشتر آنها با اصابت گلوله به ناحیه سر و تنه یا در اثر انفجار جان خود را از دست دادهاند.
دکتر احمد ضاهر، پزشک قانونی در غزه که کالبدشکافی ۱۴ نفر از قربانیان را انجام داده، به گاردین گفته است: «ما آثار بریدگی، ورودی گلولهها، و جراحاتی که ناشی از انفجار بودند را یافتیم. این جراحات عمدتاً در ناحیه قفسه سینه، شکم، پشت و سر متمرکز بودند.»
به گفته او، بسیاری از کشتهشدگان در اثر شلیک گلوله جان باختند و شواهدی وجود دارد که نشان میدهد در برخی موارد از «گلولههای انفجاری» یا به اصطلاح «گلولههای پروانهای» استفاده شده که پس از برخورد در بدن منفجر شده و بافت و استخوان را متلاشی میکند.
اسناد تصویری و گزارشها نشان میدهد که پیکر این امدادگران به همراه خودروهای لهشدهشان، توسط ارتش اسرائیل در یک گور دستهجمعی در ماسههای جنوب غزه دفن شده بودند. پس از کشف این گور، سازمان ملل اعلام کرد که شواهدی وجود دارد که نشان میدهد آنها «یکی یکی» اعدام شدهاند.
ارتش اسرائیل وقوع این کشتار را تأیید کرده، اما تحت فشار شواهد موجود، روایت اولیه خود را که میگفت این خودروها «مشکوک و بدون چراغ» حرکت میکردند، تغییر داده است. با این حال، اسرائیل مدعی شده که شش نفر از کشتهشدگان از اعضای حماس بودهاند، ادعایی که هلال احمر فلسطین آن را رد کرده است.
دکتر ضاهر همچنین گفته نشانهای از تیراندازی از فاصله نزدیک مشاهده نکرده، اما تأکید کرده که متخصص مهمات نیست. به گفته او، در برخی اجساد آثاری از ترکش دیده شده که میتواند نشاندهنده استفاده از مواد منفجره باشد. او افزود: «در برخی موارد، ترکیبی از جراحات ناشی از انفجار و شلیک گلوله دیده میشد.»
برخی ادعا کردهاند که قربانیان پیش از کشته شدن، با دستان بسته دفن شدهاند. دکتر ضاهر در پاسخ گفته تنها در یک مورد آثار کبودی بر مچها دیده که «احتمالاً» ناشی از بستن دست بوده، اما نشانه قطعی نیست.
همه قربانیان در لباس رسمی امدادگری بودهاند و پیکرهای آنها در مراحل ابتدایی تجزیه بودهاند. این یافتهها فشارها بر اسرائیل را برای ارائه گزارشی کامل از این حادثه که برخی آن را جنایت جنگی میدانند، افزایش داده است.
در همین حال، مشخص شده که یکی از دو امدادگری که از این حمله جان سالم به در بردهاند، اسعد النصاراه، در بازداشت اسرائیل است.
وزیر دفاع اسرائیل: ارتش این کشور در غزه، لبنان و سوریه باقی خواهد ماند.
وزیر دفاع اسرائیل اعلام کرد که نیروهای ارتش این کشور به طور نامحدود در «مناطق امنیتی» در نوار غزه، لبنان و سوریه باقی خواهند ماند.
اسرائیل کاتز روز چهارشنبه ۲۷ فروردین در بیانیهٔ خود که در شبکهٔ اجتماعی «ایکس» منتشر شد، نوشت که نیروهای اسرائیلی حتی پس از هرگونه توافق برای پایان جنگ، در مناطق حائلی که در غزه ایجاد کردهاند باقی خواهند ماند.