میرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرق می گوید یازده درصد از دانش آموزان آذربایجان شرقی ترک تحصیل کرده اند. کودکان حاشیهنشین تبریز زیر سایه تاریک محرومیتهای زندگی در این مناطق، عطای تحصیل، تفریح و بازیهای کودکانه را به لقای نانآوری و کمک به تامین معاش خانواده میبخشند.
تبریز با جمعیت حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر، حدود ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار بافت فرسوده دارد که تقریبا یک چهارم جمعیت این کلانشهر در حاشیه شهر و سکونتگاه های غیررسمی زندگی می کنند. کلانشهر تبریز با بیش از ۵۰۰ هزار نفر جمعیت در ۱۳ منطقه شمال، شمالغربی و جنوب این شهر از جمله محلات منبع، سیلاب، قوشخانه، یوسف آباد، خلیل آباد، داداش آباد، احمدآباد، ملازینال، ایده لو، آخماقیه و اسماعیل بقال ساکن هستند.
خبرگزاری حکومتی ایرنا در این باره نوشته: این مناطق که از نظر امکانات و برخورداری از خدمات عمومی، بهداشتی و آموزشی نسبت به سایر نقاط شهر عقب مانده اند دارای معابری تنگ و باریک و ساختمان های کوچک بدون استحکام هستند که در اراضی شیب دار ساخته شده است و مقصد اصلی مهاجران شهرهای کوچک و روستاییان به شمار می روند.
به علت پایین بودن درآمد و جمعیت کودکان کار، کودکان این خانواده ها مجبور هستند از زمان تفریح، سرگرمی و تحصیل خود بزنند و به تامین معاش خانواده کمک کنند و اولیای معتاد نیز از کودکان برای تامین مواد خود سوء استفاده می کنند.
یک عضو شورای شهر می گوید: بر اساس یافته های آن به طور میانگین ۱.۶۷ درصد کودکان این شهر را کودکان کار تشکیل می دهند و این کودکان در مناطق ۲، ۵ و ۹ شهرداری تبریز از میانگین کل بیشتر است و در سایر مناطق از میانگین پایین تر است.کودکان کار در مناطق ۲، ۵ و ۹ شهرداری تبریز از متوسط کل شهر بیشتر و در سایر مناطق از میانگین پایین تر است.
وی با بیان اینکه تعداد کودکان کار در محله سهند ۲.۵ درصد میانگین کل شهر تبریز است، اظهار کرد: بر اساس داده های این تحقیق، این میزان در منطقه ۱ حدود ۱.۶۲، در منطقه ۲ حدود ۱.۸۶، در منطقه ۳ حدود ۱.۴۸، در منطقه ۴ حدود ۱.۶۳، در منطقه ۵ حدود ۲.۰۹، در منطقه ۶ حدود ۱.۵۸، در منطقه ۷ حدود ۱.۵، در منطقه ۸ حدود ۱.۶، در منطقه ۹ حدود ۲.۱۶ و در منطقه ۱۰ حدود ۱.۶۵ درصد میانگین کل شهر است.