اسرائیل دست‌کم ۶۶ فلسطینی را در غزه کشت

خاورمیانه

در حمله اسرائیل دست‌کم ۳۰ فلسطینی کشته و ۵۰ نفر دیگر که در یک اداره پست در مرکز غزه پناه گرفته بودند، زخمی شدند. شمار کشته‌شدگان در یک روز به ۶۶ نفر رسید.

پزشکان حاضر در غزه به خبرگزاری رویترز گفتند حمله اسرائیل به یک مرکز پستی در اردوگاه نصیرات که خانواده‌های آواره به آن‌جا پناه برده بودند، به چندین خانه مجاور نیز آسیب رساند. نصیرات یکی از هشت اردوگاه تاریخی نوار غزه است که در واقع برای آوارگان فلسطینی جنگ ۱۹۴۸ در زمان شکل‌گیری اسرائیل تشکیل شد. این اردوگاه امروزه، بخشی از یک منطقه شهری مملو از آوارگان سراسر منطقه است.

پیشتر در روز پنج‌شنبه ۲۲ آذر / ۱۲ دسامبر، دو حمله اسرائیل به جنوب غزه ۱۳ فلسطینی را کشتند. به‌گفته پزشکان غزه و حماس، آن‌ها بخشی از نیروهایی بودند که از کامیون‌های ارسال کمک‌های بشردوستانه محافظت می‌کردند. ارتش اسرائیل گفته است که آن‌ها شبه‌نظامیان حماس بودند که سعی در ربودن این محموله داشتند.

به‌گفته منابع نزدیک به ارتش اسرائیل، بسیاری از کشته‌شدگان در حملات به رفح و خان ​‌یونس با حماس ارتباط داشتند. ارتش اسرائیل در بیانیه‌ای اعلام کرد که هدف از این دو حمله هوایی تضمین ارسال ایمن کمک‌های بشردوستانه بوده و اعضای حماس را متهم به برنامه‌ریزی برای جلوگیری از رسیدن این کمک‌ها به غیرنظامیان غزه کرد که به آن نیاز دارند.

در این بیانیه آمده است که هدف اعضای حماس ربودن این کمک‌ها «در حمایت از ادامه فعالیت‌های تروریست» است. باندهای مسلح بارها کامیون‌های کمک‌رسانی را ربوده‌اند و حماس برای مقابله با آن‌ها یک گروه ضربت تشکیل داده است. منابع و پزشکان حماس گفتند که نیروهای تحت رهبری این گروه در ماه‌های اخیر بیش از ۲۲ نفر از اعضای این باندها را کشته‌اند.

حماس گفت از زمان آغاز جنگ در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ حملات نظامی اسرائیل حداقل ۷۰۰ مؤمور پلیس را که وظیفه حفظ امنیت کامیون‌های کمک‌رسانی در غزه را داشتند، کشته‌اند. حماس، اسرائیل را به تلاش برای غارت و «ایجاد هرج‌ومرج و به‌منظور جلوگیری از رسیدن کمک‌ها به مردم غزه» متهم کرده است.

ارتش اسرائیل روز پنج‌شنبه به ساکنان چندین منطقه در قلب غزه دستور تخلیه داد و اعلام کرد که به موشک‌های پرتاب‌شده از این مناطق پاسخ خواهد داد. در بیانیه ارتش اسرائیل که در شبکه ایکس منتشر شده، آمده است که برخی از ساکنان همچنین هشدارهای نوشتاری و شنیداری بر روی تلفن همراه خود دریافت کردند. در این هشدارها آمده بود: «این یک هشدار پیش از حمله است».

دستور تخلیه موج جدیدی از آوارگان در پی داشت. پنج‌شنبه شب، ده‌ها خانواده از این مناطق خارج شدند و به سمت مرکز حرکت کردند. به‌گفته پزشکان و خبرگزاری فلسطینی وفا، بمباران یک ساختمان مسکونی در خیابان الجلاء شهر غزه و یک خانه در غرب نصیرات سبب کشته شدن ۲۲ نفر شد.

مقامات بهداشتی گفتند که در جبالیا، اردوگاه آوارگان واقع در شمال غزه، یک پزشک ارتوپد به نام سعید جوده در حالی که در مسیر رفتن به بیمارستان العوده بود، به ضرب گلوله نیروهای اسرائیلی کشته شد.

وزارت بهداشت غزه گفت که با مرگ او شمار کشته‌شدگان کادر درمانی از زمان آغاز جنگ به یک‌هزار و ۵۷ نفر افزایش یافته است. تلاش‌های چند ماهه مصر و قطر، کشورهای میانجی عرب با حمایت ایالات متحده آمریکا برای آتش‌بس، نتوانسته به توافقی بین دو طرف متخاصم منجر شود.

روز چهارشنبه، مجمع عمومی سازمان ملل متحد با اکثریت قاطع به درخواست آتش‌بس فوری، بدون قید و شرط و دائمی و همچنین آزادی فوری همه گروگان‌هایی که در اکتبر ۲۰۲۳ در اسرائیل ربوده شده و توسط حماس در غزه نگهداری می‌شوند، رأی داد.

پس از یورش افراد مسلح حماس به خاک اسرائیل در اکتبر ۲۰۲۳ و پاسخ نظامی اسرائیل که همچنان ادامه دارد، جنگ در غزه آغاز شد. بر اساس آمار اسرائیل در حملات حماس حدود یک‌هزار و ۲۰۰ نفر کشته و حدود ۲۵۰ نفر به گروگان گرفته شدند.

به‌گفته مقامات بهداشتی فلسطین، از آن زمان، ارتش اسرائیل بخش‌هایی از غزه را با خاک یکسان کرده و تقریباً ۲,۳ میلیون نفر از ساکنان غزه را از خانه‌های خود بیرون رانده است. این وضعیت منجر به گرسنگی و بیماری مرگبار و کشته شدن بیش از ۴۴ هزار و ۸۰۰ نفر شده است.