77 منتخب سایت

حلقه محاصره تنگ‌تر و مخاطرات جدی‌تر می‌شود!

احزاب و نهادهای سیاسی

(در حاشیه انتقال اردوگاههای اپوزیسیون كرد) روز یكشنبه ۲۱ اردیبهشت نیروهای "آسایش" اتحادیه میهنی همراه با نیروهای امنیتی و... وارد سه اردوگاه كومه له (سازمان كردستان حزب كمونیست ایران) شاخه ابراهیم علیزاده و ...

دو جریان "كومه له زحمتكشان"، شاخه رضا كعبی و شاخه عبدالله مهتدی، در منطقه "زرگویز" در حومه شهر سلیمانیه شده و نیروهایی آنها را به اردوگاه "سورداش" در نزدیكی شهر ״دوكان״ انتقال داده اند. این دومین دور از انتقال نیروهای این سه جریان به كمپ سورداش است. بار اول در ۱۶ شهریور ۱۴۰۳ بخشی از نیروها و خانواده های این سه جریان علیرغم مخالفت  و مذاكرات آنها با رهبری اتحادیه میهنی به سورداش انتقال یافتند و در امتداد آن روز یکشنبه دولت اقلیم كردستان دست به كار انتقال بقیه نیروی این نیروها شده اند.

پروژه خلع سلاح و محدود كردن نیروهای اپوزیسیون جمهوری اسلامی در كردستان عراق، پروژه جمهوری اسلامی است كه چندین سال است در جریان است. این پروژه سرانجام با توافق دولت عراق و احزاب حاکم بر اقلیم كردستان تصویب و بیش از یك سال است اجرای آن بطور عملی در دستور قرار گرفته است. 

تلاش و سیاست جمهوری اسلامی در محدود کردن فعالیت اپوزیسیون در این منطقه، تلاش و سیاستی جدیدی نیست. نیروهای اپوزیسیون در این منطقه، بدلایل مختلف از جمله روابط نزدیك جمهوری اسلامی با دولت مركزی عراق و روابط نزدیك ایران با اتحادیه میهنی كردستان، چند دهه است زیر فشار همه جانبه ای قرار دارند. كردستان عراق و خصوصا مناطق تحت حاكمیت اتحادیه میهنی، چند دهه است به جولانگاه نیروهای جمهوری اسلامی و سپاه قدس، وزارت اطلاعات و ... تبدیل شده است. تهدید و ترور فعالین اپوزیسیون در شهرهای كردستان عراق، بمباران چند باره اردوگاههای این جریانات و سرانجام تلاش برای خلع سلاح و تبدیل این نیروها به آوارگان تحت نظر سازمان ملل و حتی ممانعت از فعالیت سیاسی آنها در كردستان عراق، امری است در دستور و در دست اجرا.

ما تا كنون بارها اعلام كرده ایم كه مستقل از میزان دوری و نزدیكی سیاسی نیروهای سیاسی اپوزیسیون به حزب حکمتیست (خط رسمی)، هر تعرضی به اپوزیسیون جمهوری اسلامی مستقر در كردستان عراق، تلاش برای خلع سلاح و تبدیل آنها به پناهندگان تحت نظر سازمان ملل، را تعرضی به كل اپوزیسیون میدانیم و آنرا محكوم میكنیم. سیاستی كه امروز علیه این نیروها در جریان است، نه امری جدید و نه اتفاقی غیر قابل پیش بینی بود. سال ۲۰۱۲ جمهوری اسلامی همین سیاست را در قبال سازمان مجاهدین و نیروهای نظامی آن در پیش گرفت كه همگی شاهد آن بودیم. انتقال این نیروها به بیابانی به نام سورداش، آخر كار نیست و مخاطرات جدی امنیتی در مقابل سرنوشت این انسانها در راه است.

دفتر كردستان حزب حكمتیست (خط رسمی) دولت عراق و حاكمین بر اقلیم كردستان و بویژه اتحادیه میهنی را مسئول مستقیم تامین امنیت اپوزیسیون جمهوری اسلامی مستقر در اردوگاه ״سورداش״، در مقابل تعرض و حملات احتمالی جمهوری اسلامی به اردوگاه این نیروها و امنیت فردی فعالین این جریانات در عراق میداند.  ما همزمان رهبری این نیروها را متوجه وظیفه خطیرشان در قبال امنیت و سلامت اعضا، كادرها و دوستدارن خود و خانواده های آنان میكنیم. امید بستن به احزاب حاکم بر كردستان عراق و  توهم به ماهیت این جریانات، كه پرونده سیاهی مملو از توطئه و معامله گری با دولتهای مرتجع منطقه از جمهوری اسلامی تا تركیه و...، دارند، امروز بیش از همیشه میتواند هزینه های سنگینی را برای این جریانات و نیروهایشان به همراه آورد. مقابله با سیاست ارتجاعی جمهوری اسلامی و تعرض آشکار آن به اپوزیسیون بدون مقابله با دوستان و همکاران منطقه ای آن ممکن نیست. 

دفتر كردستان حزب حكمتیست (خط رسمی)
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴- ۱۲ مه ۲۰۲۵