به گفته مقامات بهداشتی محلی، در حملات هوایی روز سهشنبه اسرائیل به نوار غزه دستکم ۵۰ فلسطینی کشته شدند. این در حالی است که فشارهای بینالمللی بر اسرائیل برای توقف عملیات نظامی و اجازه ورود بدون مانع کمکهای بشردوستانه به غزه در حال افزایش است.
به گفته امدادگران غزه، حملات روز سهشنبه مناطقی از جمله دو خانه مسکونی را هدف قرار داد که در آنها زنان و کودکان در میان ۱۸ کشته بودند، همچنین مدرسهای که آوارگان در آن پناه گرفته بودند و چند نقطه دیگر هدف قرار گرفت.
ارتش اسرائیل که روز دوشنبه از ساکنان شهر خانیونس در جنوب غزه خواسته بود به سمت ساحل عقبنشینی کنند و از «حملهای بیسابقه» خبر داده بود، در مورد این حملات اظهارنظری نکرده است.
منابع پزشکی اعلام کردند که این حملات علاوه بر خانیونس، مناطقی در شمال از جمله دیر البلح، النصیرات، جبالیا و شهر غزه را نیز هدف قرار دادهاند.
به گفته آنها، در هشت روز گذشته بیش از ۵۰۰ نفر در حملات اسرائیل کشته شدهاند، در حالی که عملیات نظامی روز به روز شدت بیشتری یافته است.
اسرائیل روز دوشنبه اعلام کرد که پس از بیش از دو ماه محاصره کامل، پنج کامیون کمک بشردوستانه را وارد غزه کرده است. این در حالی است که سازمان ملل متحد مدتهاست گفته است که برای جمعیت ۲.۳ میلیونی غزه، دستکم روزانه ۵۰۰ کامیون کمک و کالاهای تجاری نیاز است. در طول این جنگ، کامیونهای کمک هفتهها یا حتی ماهها پشت مرزها معطل ماندهاند.
به گزارش هاآرتص نتانیاهو در این مورد گفته است: «بهترین دوستان ما در جهان – سناتورهایی که من آنها را به عنوان حامیان سرسخت اسرائیل میشناسم – هشدار دادهاند که اگر تصاویر قحطی گسترده پدیدار شود، نمیتوانند از ما حمایت کنند . ما باید از قحطی، هم به دلایل عملی و هم به دلایل دیپلماتیک، جلوگیری کنیم.»
در همین حال ایتامار بن گویر، وزیر امنیت ملی، تصمیم برای اجازه دادن به ورود کمک به غزه را « اشتباهی بزرگ» خواند که «عجولانه» انجام شده است. منابع دیگر گفتند که نتانیاهو این تصمیم را به طور یکجانبه تحت فشار شدید ایالات متحده و با دور زدن رأیگیری کابینه به دلیل نگرانی از عدم حمایت اکثریت اتخاذ کرد.
بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی راست افراطی نیز گفت که اسرائیل «هر آنچه از نوار غزه باقی مانده را نابود میکند» و «ارتش از هیچ کاری دریغ نمیکند. ما در حال فتح، پاکسازی و ماندن در غزه هستیم تا زمانی که حماس نابود شود.»
جنگ که اکنون وارد بیستمین ماه خود شده، روابط اسرائیل با بسیاری از کشورهای جهان را تیره کرده و حتی حمایت متحد اصلیاش، آمریکا، نیز متزلزل به نظر میرسد.
رهبران بریتانیا، فرانسه و کانادا روز دوشنبه به اسرائیل هشدار دادند که در صورت ادامه عملیات نظامی و حفظ محدودیتها برای ورود کمکها، ممکن است «اقداماتی ملموس» علیه آن انجام دهند.
این سه کشور، به همراه اتحادیه اروپا و ۲۰ کشور دیگر، در بیانیهای مشترک هشدار دادند جمعیت غزه در آستانه قحطی قرار دارد و سازمان ملل و نهادهای امدادی باید بتوانند کار خود را بدون مانع انجام دهند.
در واکنش به این انتقادات، بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل گفت کشورش درگیر «جنگ تمدن علیه بربریت» است و تأکید کرد اسرائیل «تا پیروزی کامل، با ابزارهای مشروع از خود دفاع خواهد کرد.»
در قالب طرحی که از سوی آمریکا و اسرائیل پشتیبانی میشود و مورد انتقاد گسترده قرار گرفته، بنیاد جدیدی به نام «بنیاد بشردوستانه غزه» قرار است تا پایان ماه مه فعالیت خود را در نوار غزه آغاز کند.
حملات زمینی و هوایی اسرائیل تقریباً تمامی جمعیت غزه را آواره کرده و به گفته مقامات بهداشتی غزه، بیش از ۵۳ هزار نفر را که بسیاری از آنها غیرنظامی بودهاند، کشته است.
رهبری اسرائیل همچنان تأکید دارد که تنها از طریق زور میتوان گروگانها را آزاد کرد و حماس را نابود ساخت. نتانیاهو بارها گفته است که هدف اسرائیل، کنترل کامل غزه است.
حماس اعلام کرده است تنها در صورت پایان جنگ و آزادی زندانیان فلسطینی در زندانهای اسرائیل، گروگانها را آزاد خواهد کرد. دور جدیدی از مذاکرات غیرمستقیم میان اسرائیل و حماس در قطر نیز تاکنون به نتیجهای نرسیده است.