بیانیه هشت تشکل از کارگران و نهادهای اجتماعی به مناسبت یک سالگی انقلاب “زن، زندگی، آزادی”

شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

بیانیه هشت تشکل از کارگران و نهادهای اجتماعی به مناسبت یک سالگی انقلاب “زن، زندگی، آزادی” و سالروز قتل مهسا امینی
دوباره به خیابان می آییم، فقط کف خیابون بدست میاد حقمون
امروز ۱۸ شهریور هشت تشکل از کارگران و نهادهای اجتماعی طی بیانیه ای به مناسبت یک سالگی انقلاب “زن، زندگی، آزادی” و سالروز قتل مهسا امینی (ژینا)، همگان را به اعتراض سراسری در این روز فراخواندند.

شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت، شورای سازماندهی اعتراضات کارگران غیر رسمی نفت(ارکان ثالث)، ندای زنان ایران، انجمن برق و فلز کرمانشاه، نهاد دادخواهان، کمیته پیگیری برای ایجاد تشکلهای کارگری، سندیکای نقاشان البرز و صدای مستقل کارگران گروه ملی فولاد امضا کنندگان این بیانیه هستند. در بخشی از این بیانیه چنین آمده است:"ما تشکل‌های امضاء کننده این بیانیه اعلام می داریم که روز ۲۵ شهریور، روز به قتل رسیدن مهسا امینی، تاریخ شروع انقلاب “زن، زندگی، آزادی” است. ۲۵ شهریور یاد مهسا امینی نماد انقلاب “زن، زندگی، آزادی” و یاد همه جانباختگان راه آزادی طی ۴۴ سال گذشته را گرامی بداریم. وسیعا به خیابان بیاییم و این روز را به روز اعتراض سراسری خود تبدیل کنیم. بر مزار مهسا امینی جمع شویم و یاد او را گرامی بداریم. با گرامیداشت یاد تک تک جانباختگان و با بلند کردن فریاد دادخواهی، شعار “زن، زندگی، آزادی”  را هر چه رساتر سر دهیم و با اعلام اعتصاباتمان شروع دوباره ای را رقم بزنیم". 
امضا کنندگان این بیانیه ضمن تاکید بر توقف اعدامها و لغو مجازات اعدام و آزادی همه بازداشت شدگان  انقلاب و زندانیان سیاسی مردم را به متحد شدن حول منشور خواستهای حداقلی بیست تشکل  بعنوان منشور اتحاد مردمی در انقلاب زن زندگی آزادی فراخوانده اند. بیانیه های تشکلهای مبارزاتی کارگران و بخش های مختلف اجتماعی، نشانی از تعین یافتگی انقلاب است. حزب کمونیست کارگری همصدا با این تشکلها همه مردم را به اتحاد حول منشور خواستهای حداقلی بیست تشکل و برپایی تجمعات و اعتصاب و اعتراض در اولین سالگرد انقلاب، فرا میخواند. متن کامل بیانیه هشت تشکل به مناسبت سالگرد انقلاب و قتل مهسا امینی  ضمیمه است.
حزب کمونیست کارگری ایران
۱۸ شهریور ۱۴۰۲،  ۹ سپتامبر   ۲۰۲۳
ضمیمه
بیانیه تشکلها به مناسبت یک سالگی انقلاب “زن، زندگی، آزادی” و سالروز قتل مهسا امینی
دوباره به خیابان می آییم، فقط کف خیابون بدست میادحقمون
روز ۲۵ شهریور ۱۴۰۱ مهسا امینی توسط مأموران گشت ارشاد نیروی انتظامی به قتل رسید و قتل این زن جوان سرآغاز انقلابی عظیم و انسانی علیه هر گونه تبعیض و نابرابری جنسی، جنسیتی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، قومی و مذهبی گردید.
انقلاب “زن، زندگی، آزادی” ایران به خاطر ویژگیهای ذکر شده خیلی سریع مورد حمایت بشریت آزادیخواه و مترقی در سراسر جهان قرار گرفت تا حدی که دولتهای مماشاتگر غربی مجبور به تغییر لحن شدند و انقلاب مردم ایران را به رسمیت شناختند.
انقلاب “زن، زندگی، آزادی” برآمد بیش از چهل سال مبارزات مردم ایران علیه فقر، تنگدستی و انواع تبعیضات، به ویژه تبعیض جنسی، جنسیتی و تمام سنن و قوانین ارتجاعی ضد زن است که در این راه دهها هزار انسان معترض و آزادیخواه در زندانها و در دیگر میدانهای مبارزاتی توسط حکومت به قتل رسیده اند.
انقلاب “زن، زندگی، آزادی” یک واقعه و حرکت تحول ساز در تاریخ مبارزات جهانی علیه همه تبعیضات و نابرابریها است و به همین خاطر مورد حمایت هر انسانی که به هر گوشه ای از تبعیضات موجود معترض است، قرار گرفته است. 
ما تشکل‌های امضاء کننده این بیانیه اعلام می داریم که روز ۲۵ شهریور، روز به قتل رسیدن مهسا امینی، تاریخ شروع انقلاب “زن، زندگی، آزادی” است.
۲۵ شهریور یاد مهسا امینی نماد انقلاب “زن، زندگی، آزادی” و یاد همه جانباختگان راه آزادی طی ۴۴ سال گذشته را گرامی بداریم.  وسیعا به خیابان بیاییم و این روز را به روز اعتراض سراسری خود تبدیل کنیم. بر مزار مهسا امینی جمع شویم و یاد او را گرامی بداریم. با گرامیداشت یاد تک تک جانباختگان و با بلند کردن فریاد دادخواهی، شعار “زن، زندگی، آزادی”  را هر چه رساتر سر دهیم و با اعلام اعتصاباتمان شروع دوباره ای را رقم بزنیم. 
ما همچنین ضمن تاکید بر توقف اعدامها و لغو مجازات اعدام، آزادی فوری همه بازداشت‌شدگان انقلاب و زندانیان سیاسی، منشور خواستهای حداقلی بیست تشکل را همچنان منشور اتحاد مردمی در انقلاب “زن، زندگی، آزادی” میدانیم. به دور این منشور متحد شویم. 
در تاریخ مبارزات جهانی علیه مواردی از تبعیضات و نابرابریها، نقاط عطف ها، برآمدها و وقایع تعیین‌کننده ای مانند فراخوان به اعتصاب کارگران آمریکا در روز اول می ۱۸۸۶ با خواست ۸ ساعت کار در روز و اعتصاب ۸ مارس ۱۸۵۷ زنان کارگر نساجی نیویورک علیه تبعیض در پرداخت دستمزد میان زنان و مردان رخ داده اند و این روزها در تقویم جهانی به عنوان روز جهانی کارگر و روز جهانی زن تعطیل عمومی اعلام و به ثبت رسیده اند.  
با قدرت مبارزه مان ۲۵ شهریور سالروز انقلاب زن زندگی آزادی را به روز تعطیل عمومی هر  ساله خود و در فردا روز تبدیل خواهیم کرد.
امضاء کنندگان: شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت، شورای سازماندهی اعتراضات کارگران غیر رسمی نفت(ارکان ثالث)، ندای زنان ایران، انجمن برق و فلز کرمانشاه، نهاد دادخواهان،  کمیته پیگیری برای ایجاد تشکلهای کارگری، سندیکای نقاشان البرز، صدای مستقل کارگران گروه ملی فولاد
شهریور ۱۴۰۲

تجمع اعتراضی کارگران کارخانه فولاد پارس هفته تپه و پرستاران در اصفهان
روز ۱۸ شهریور کارگران کارخانه ی فولاد پارس در هفت تپه در اعتراض به وضع بد معیشتی خود در مقابل ساختمان این شرکت تجمع کردند. این کارگران به تعویق پرداخت دستمزدهاُ‌، میزان ناچیز پاداشها، مشکلات بیمه ای و نیز  سطح نازل حقوقها و عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، معترضند. 
در این روز همچنین پرستاران و کادر درمان بیمارستان الزهرا در اصفهان در اعتراض به معضلات معیشتی و کاری خود تجمع کردند. در این حرکت اعتراضی پرستاران شعار میدادند:”پرستار داد بزن، حقتوفریاد بزن“.“نترسید، نترسید، ما همه با هم هستیم“. بنا بر خبرهای منتشر شده تعرفه پرستاری از سال گذشته تاکنون فقط یکبار پرداخت شده است و پرستاران با برپایی تجمع خواهان پرداخت فوری معوقات تعرفه خود هستند.  
دور جدیدی از اعتراض در میان پرستاران و کادر درمان آغاز شده است. پرستاران و کارکنان بخش درمان نقش مهمی در کمک رسانی به مردمی که در جریان انقلاب زن زندگی آزادی مورد حمله نیروهای سرکوب قرار میگرفتند و نجات جان آنها داشتند. پرستاران صف مقدم جدال با کرونا و حکومت کرونایی بودند.  پرستاران به سطح نازل حقوقها، فشار سنگین کاری و اضافه کاری های اجباری، استاندارد پایین بهداشتی بیمارستانها و مراکز درمانی و  اخراجها اعتراض دارند و در این رابطه بارها دست به تجمع و اعتراض زده اند. از مبارزات آنها باید فعالانه حمایت کرد وصدای پرستاران را بازتاب داد. 

حزب کمونیست کارگری ایران
۱۸ شهریور ۱۴۰۲،  ۹ سپتامبر   ۲۰۲۳

۱۹ شهریور: اعتراضات بازنشستگان تامین اجتماعی  و فولاد

" کشوری! لشکری! فولادی، تأمین اجتماعی! اتحاد!"

روز ۱۹ شهریور بازنشستگان تامین اجتماعی بنا بر قرار قبلی یکشنبه های اعتراض در سه شهر کرمانشاه، دزفول و شوشتر تجمع کردند و با فریاد شعارهایشان صدای اعتراض خود را به فقر و بی تامینی و بر زمین ماندن خواستهایشان بلند کردند. اجرای همسان سازی و افزایش حقوقها به بالای خط فقر سی میلیونی، درمان رایگان، پایان دادن به اختلاسها و دزدی از جمله خواستهای فوری این بازنشستگان است. 

بازنشستگان با خشم شعار میدادند: "حقوق نصفه نیمه،  سکوت کنیم همینه"، "نه مجلس نه دولت، نیستن به فکر ملت"، "حقوقتو  داد بزن،  افتاده دست راهزن"، " وزیر بی لیاقت نمیخوایم، نمیخوایم"، " بازنشسته داد بزن حقتو  فریاد بزن"، " بازنشسته بپا خیز برای رفع تبعیض "، "بازنشسته میمیرد  ذلت نمیپذیرد"، " دولت ورشکسته، دشمن بازنشسته"، " تامین رو غارت کردن ، ما رو بیچاره کردن"، " و "معوقات مزدی پرداخت باید گردد".

در این روز به روال هر هفته بازنشستگان فولاد در اصفهان نیز در اعتراض به وضعیت بد معیشتی و مطالبات معوقه خود در خیابان نشاط اصفهان تجمع کردند. درمان رایگان، همسانسازی حقوقها و افزایش سطح آنها، پرداخت معوقات سال ۱۴۰۰ از جمله خواستهای فوری آنهاست.

یک شعار برجسته در اعتراضات بازنشستگان در این روز شعار "کشوری، لشکری، فولادی، تامین اجتماعی اتحاد اتحاد بود که هم در بنرهایی که بازنشستگان دردست داشتند نوشته شده بود و هم در جایی مثل شوشتر بازنشستگان با فریاد این شعار بر اتحاد مبارزاتی ۲۵ میلیون بازنشسته تاکید کردند. حزب کمونیست کارگری از مبارزات بازنشستگان حمایت کرده و بر اتحاد مبارزاتی همه بخش های آنان و کارگران شاغل و بازنشسته تاکید میکند.

حزب کمونیست کارگری ایران
۱۹ شهریور  ۱۴۰۲،  ۱۰ سپتامبر  ۲۰۲۳