اخباروگزارش های کارگری 13- 15 تیرماه 1402

شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 - سه شنبه های اعتراضی بازنشستگان کشوری نسبت به عدم اجرای قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان(اجرا نشدن ماده 30 قانون برنامه ششم توسعه) مقابل صندوق بازنشستگی کشوری در استان های اردبیل(شهراردبیل)  فارس(شهر ممسنی)  قزوین(شهرقزوین)  کردستان(شهرسنندج)
 کرمانشاه(شهر کرمانشاه) یزد(شهریزد) - ادامه اعتراضات کارگران رسمی کشت وصنعت نیشکر هفت تپه نسبت به عدم اجرای دقیق بازنگری طرح طبقه بندی مشاغل با برپایی تجمع مقابل دفتر مدیریت شرکت ودرداخل دفتر مدیریت امور اداری شرکت

- تجمع اعتراضی کارکنان نظام بانکی کشور مقابل مجلس - کسر اضافه کار از بخش فنی و اداری شرکت واحد در حقوق فروردین ماه - تجمع اعتراضی جمعی از اهالی ومتقاضیان کار روستاهای اطراف پتروشیمی دهدشت نسبت به تبعیض در روند اشتغال مقابل ورودی کارخانه - محکومیت انضباطی و ممنوع‌الورودی برای دریا امیری‌کیا - محرومیت گسترده و غیرقانونی دانشجویان از خوابگاه
- چاقوکشی در خوابگاه!
- اعزام‌ داود رضوی کارگر زندانی به بیمارستان بدون لباس زندان‌
*******
*سه شنبه های اعتراضی بازنشستگان کشوری نسبت به عدم اجرای قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان(اجرا نشدن ماده 30 قانون برنامه ششم توسعه) مقابل صندوق بازنشستگی کشوری در استان های
اردبیل(شهراردبیل)
فارس(شهر ممسنی)
قز.ین(شهرقزوین)
کردستان(شهرسنندج)
کرمانشاه(شهر کرمانشاه)
یزد(شهریزد)
شعارها:
«دولت خیانت می کند مجلس حمایت می کند»
« نه دولت انقلابی است نه مجلس انقلابی است»
«تاحق خود نگیریم از پای نمی نشینیم»
«بازنشسته بیدار است از تبعیض بیزاراست»
تصاویر:
سنندج:

قزوین:

کرمانشاه:

ممسنی:

*ادامه اعتراضات کارگران رسمی کشت وصنعت نیشکر هفت تپه نسبت به عدم اجرای دقیق بازنگری طرح طبقه بندی مشاغل با برپایی تجمع مقابل دفتر مدیریت شرکت ودرداخل دفتر مدیریت امور اداری شرکت
روزسه شنبه 13 تیر، کارگران رسمی کشت وصنعت نیشکر هفت تپه درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به عدم اجرای دقیق بازنگری طرح طبقه بندی مشاغل دست به تجمع مقابل دفتر مدیریت شرکت ودرداخل دفتر مدیریت امور اداری شرکت زدند.


*تجمع اعتراضی کارکنان نظام بانکی کشور مقابل مجلس

روز سه‌شنبه ۱۳ تیرماه ۱۴۰۲ جمعی از کارکنان نظام بانکی کشور مطابق اعلام قبلی و در اعتراض به عدم رسیدگی به مشکلاتشان مقابل مجلس اقدام به تجمع کردند که با ممانعت نیروهای امنیتی و انتظامی روبرو شده و تجمع آنان در میدان بهارستان مورد حمله قرار گرفت.

برگرفته از کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران
*کسر اضافه کار از بخش فنی و اداری شرکت واحد در حقوق فروردین ماه
پیرو گزارشاتی که از همکاران به سندیکا ارسال شده در فروردین ماه سال جاری از اضافه کاری کارگران تعمیرگاه و کارکنان در بخش اداری به اندازه ۷ ساعت، بدون هیچ‌دلیلی از سوی کارفرما کسر گردیده است. بعد از اعتراضات همکاران به این موضوع قرار بر این شده بود که این کسر اضافه کار به صورت معوقه در حقوق اردیبهشت ماه پرداخت شود ولی گویا در اردیبهشت ماه هم پرداخت نشده است‌.
مدیریت ناکارآمد شرکت واحد خیال می‌کند که با کسر کردن اضافه‌کاری از پرسنل می‌تواند ریخت و پاش های بی مورد مجموعه مدیریتی را در شرکت واحد جبران کند. ولی این یک نوع دستبرد زدن به جیب کارگران و کارمندان شرکت می‌باشد که حتی مغایر با ماده ۴۵ قانون کار کنونی می‌باشد. طبق این ماده قانون کار کارفرما فقط در ۵ مورد می‌تواند بدون اجازه به فیش کارگران ورود کند که به شرح زیر می‌باشد:
۱-موردی که قانون صراحتا اجازه داده باشد.
۲-هنگامی که کارفرما به عنوان مساعده وجهی به کارگران داده باشد.
۳-اقساط وام‌هایی که کارفرما به کارگر داده است طبق ضوابط مربوطه.
۴-چنانچه در اثر اشتباه محاسبه مبلغی اشتباه پرداخت شده باشد.
۵-مال الاجاره خانه مسکونی (که میزان آن با توافق طرفین تعیین گردیده است) در صورتیکه اجاره‌ای باشد با توافق طرفین تعیین می‌گردد. در غیر اینصورت هر گونه کسورات، غیر قانونی و در ادارت کار قابل پیگیری می‌باشد.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه به مدیریت هشدار می‌دهد که برای جبران ریخت و پاش‌های مسئولین و همچنین برای پرداخت اضافه کاری کیلویی به اطرافیان خود که با رانت وارد شرکت شده‌اند از جیب کارگران مایه نگذارد و همچنین به همکاران توصیه می‌کند که برای احقاق حقوق از دست رفته خود در مراجع بالاتر اقدام به پیگیری و با سندیکا در این مورد در ارتباط باشند.
چاره کارگران وحدت و تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۱۳ تیر ماه ۱۴۰۲
*تجمع اعتراضی جمعی از اهالی ومتقاضیان کار روستاهای اطراف پتروشیمی دهدشت نسبت به تبعیض در روند اشتغال مقابل ورودی کارخانه
روزسه شنبه 13 تیر، جمعی از اهالی ومتقاضیان کار روستاهای اطراف پتروشیمی دهدشت برای اعتراض به تبعیض در روند اشتغال منجمله استخدام نیروهای نزدیک به بهارستان نشین دهدشت دست به تجمع مقابل ورودی کارخانه زدند.

یکی از حاضران درتجمع به خبرنگاررسانه ای گفت: در شرایطی که اکثریت جوانان تحصیل کرده روستاهای ما بیکار هستند و با مشکلات معیشتی دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند؛ نزدیکان نماینده بدون توجه به این مسئله نیروهایی را از سایر نقاط مختلف مشغول به کار می‌کنند.
وی افزود:به دلیل شدت آلایندگی پتروشیمی می بایست طبق قانون اولویت جذب با اهالی منطقه باشد اما به امر توجه نشده است.
*محکومیت انضباطی و ممنوع‌الورودی برای دریا امیری‌کیا
دریا امیری‌کیا دانشجوی ادبیات نمایشی دانشگاه سوره در کمیته تجدید نظر این دانشگاه به دو نیسمال منع موقت از تحصیل بدون احتساب سنوات محکوم شد. همچنین این دانشجو از ورود به دانشگاه نیز منع شده‌است.
این دانشجو پس از صدور حکم بدوی انضباطی نیز ممنوع الورود شده‌بود. در نتیجه منتشر شدن این خبر، دانشگاه به او وعده ‌می‌دهد که درصورت سکوت و همکاری، در مجازات او تخفیف قائل خواهند شد.
همچنین بر اساس گزارش دانشجویان، کمیته از تحویل حکم انضباطی به ایشان خودداری کرده‌ و تهدید کرده‌است که اگر حکم انضباطی‌اش را نپذیرد، ایشان را چهار ترم تعلیق خواهند کرد!
*محرومیت گسترده و غیرقانونی دانشجویان از خوابگاه
محرومیت از خوابگاه به مثابه محرومیت دانشجو غیربومی از تمامی امکانات رفاهی است. با توجه به شرایط اقتصادی، این محرومیت برای اغلب دانشجویان به منزله از دست‌دادن امکان زیست در فضای شهر و دانشگاه است که در مقایسه با دیگر مجازات‌های انضباطی، هزینه‌ی بیشتری را متحمل دانشجو خواهد کرد.
حال بنظر می‌رسد در دانشگاه‌ علوم‌پزشکی اصفهان، بهره‌بردن از این ضعف دانشجوها، بدل به شکل غالب‌ تهدید و مجازات شده‌است. بر اساس گزارشات رسیده، عده‌ زیادی از دانشجویان این دانشگاه از داشتن خوابگاه محروم شده‌اند. بر این اساس، تقریبا همه دانشجویانی که در طی این یک سال با محکومیت انضباطی مواجه شده‌اند، از داشتن خوابگاه‌ نیز محروم گشته‌اند. همچنین این محرومیت‌ها در حالی صورت می‌گیرند که در احکام صادر شده، اشاره‌ای به سلب خدمات رفاهی از جمله خوابگاه نشده‌است و این تحلفِ آشکار دانشگاه را نشان می‌دهد. همچنین در این روش، در سامانه به دانشجو اجازه داده‌می‌شود تا خوابگاه را رزرو کند اما این تقاضا در مرحله بعدی بدلایل نامعلوم رد می‌شود. در مواردی نیز تخصیص خوابگاه منوط به امضای مجدد تعهدنامه شده‌است.
در میان افراد معلق شده از خوابگاه، بسیاری از دانشجویان دختر که بدلیل پوشش به کمیته احضار شده‌اند نیز وجود دارند. همچنین محمدمهدی وثوقیان نائب دبیر شورای صنفی این دانشگاه نیز از خوابگاه معلق شده‌است. این دانشجو چندی پیش به اتهام مضحک بلندبودن موی سر به کمیته احضار شده بود و دانشگاه پیش از صدور حکم و برگزاری جلسه کمیته، او را بصورت غیرقانونی از خوابگاه محروم کرده‌است.
*چاقوکشی در خوابگاه!
بر اساس گزارش شورای صنفی دانشگاه علوم‌پزشکی اصفهان، در شب ۸ تیرماه در پی وقوع یک چاقوکشی در خوابگاه شهید خرازی، یکی از دانشجویان مورد جرح قرار گرفته‌است.
این حادثه برای چندمین‌بار است که رخ می‌دهد. چندی پیش هم یکی از دانشجویان دختر داخل دانشگاه مورد جرح قرار گرفته‌بود و در این مدت دانشگاه و حراست هیچ تمهیدی برای جلوگیری از وقوع مجدد اینکونه حوادث ترتیب نداده‌اند.
همچنین گفته‌می‌شود که کمیته انضباطی هیچ مجازاتی را تاکنون برای دانشجوی خاطی تعیین نکرده‌است. درحالی که حراست و کمیته با تمام توان پیگیرِ حذف و توبیخ دانشجویان بدلیل موی بلند یا پوشش هستند، بنظر می‌رسد فرصتی برای رسیدگی به این قبیل اتفاقات باقی نمی‌ماند.
*اعزام‌ داود رضوی کارگر زندانی به بیمارستان بدون لباس زندان‌
داود رضوی عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد که پیش تر به علت مخالفتش با پوشیدن لباس زندان بارها اعزامش به بیمارستان از طرف مسئولین زندان کنسل شده بود، در نهایت با اتکا به پایداری خود و‌ همچنین اصرار بر استانداردهای شناخته شده و بین‌المللی در خصوص حقوق اولیه زندانیان توانست بدون پوشیدن لباس زندان در روز دوشنبه ۱۲ تیرماه به بیمارستان اعزام شود و روند درمانی خود را مجددا پیگیری کند.
طی انتقال داود رضوی به بیمارستان نوار قلب و اکوی قلبی برای ایشان انجام شده است و این فعال کارگری فعلا در انتظار هماهنگی های زندان و بیمارستان جهت انجام آندوسکوپی به دنبال مشکل معده و گوارش ایشان میباشد.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه خواستار رسیدگی هرچه سریعتر به بیماری داود رضوی و مرخصی استعلاجی او و همچنین آزادی بدون قید و ‌شرط اعضای زندانی خود داود رضوی، حسن سعیدی و رضا شهابی و سایر فعالین کارگری، معلمی، دانشجویی و دانش آموزی و‌ همه زندانیان سیاسی و‌ عقیدتی میباشد.
کارگر زندانی آزاد باید گردد
زندانی سیاسی آزاد باید‌‌گردد
با امید به گسترش صلح و عدالت در ایران و‌ تمام جهان
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۱۳ تیر ۱۴۰۲
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

 

 

 


اخباروگزارش های کارگری 14 تیرماه 1402
- ادامه تجمع اعتراضی کارگران رسمی کشت وصنعت نیشکر هفت تپه نسبت به عدم اجرای دقیق بازنگری طرح طبقه بندی مشاغل
- رنج‌نامه یکی از کارگران سابق شرکت پارس استیل پاسارگاد البرز
- تجمع اعتراضی دستفروشان بازارچه ناصرخسرونسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی مقابل شورای شهر تهران برای دومین بار
- تجمع اعتراضی افراد دارای معلولیت همدان نسبت به مشکلات معیشتی و عدم اجرای ماده 27 قانون حمایت از حقوق معلولان مقابل اداره کل بهزیستی استان
- تجمع اعتراضی کشاورزان گوجه کار قلعه گنج نسبت به عدم پرداخت مطالباتشان مقابل کارخانه رُب
- تجمع اعتراضی باغداران و کشاورزان زیارت نسبت به عدم تعیین تکلیف حق آبه مقابل استانداری خراسان شمالی
- نامه‌ای که سرگشاده شد/ عدم پذیرش نامه امضاء شده از سوی ۱۲۰۰ نفر از معلمان کشور از سوی قوه قضائیه و ریاست جمهوری
- جان عباس دریس در خطر جدی است. صدای او و صدای فرزندانش باشیم
تائید حکم اعدام عباس دریس
- نیروهای وزارت اطلاعات به منزل نازیلا معروفیان یورش بردند
- مرگ ومصدومیت 3 لوکوموتیوران در حادثه واژگونی قطار باربری راه‌آهن مجتمع فولاد بندر عباس
*******
*ادامه تجمع اعتراضی کارگران رسمی کشت وصنعت نیشکر هفت تپه نسبت به عدم اجرای دقیق بازنگری طرح طبقه بندی مشاغل
روزچهارشنبه 14 تیر همچون روزهای گذشته، کارگران رسمی کشت وصنعت نیشکر هفت تپه به تجمعشان دراعتراض به عدم اجرای دقیق بازنگری طرح طبقه بندی مشاغل ادامه دادند تا عزم راسخشان در راه دستیابی به مطالبات برحقشان را بنمایش بگذارند.

*رنج‌نامه یکی از کارگران سابق شرکت پارس استیل پاسارگاد البرز
پیام ارسالی به اتحادیه آزاد کارگران ایران
یک کارگر هستم. به استحضار می‌رسانم در شرکت پارس استیل پاسارگاد البرز واقع در شهرک صنعتی هشتگرد کرج، به مدیریت ابراهیم طاهرنژاد مشغول به کار بودم. بموقع حقوق کارگران را پرداخت نمی‌کرد و شرایط بدی را به کارگران تحمیل کرده بود، طوریکه حتی سرویس بهداشتی را به روی کارگران بسته بود. طوریکه کارگران یک به یک مجبور به ترک کار شدند. طوریکه در قسمت پرداخت‌کاری که کار سخت و زیان‌آور است ۴ نفر بودیم همه رفتند. تنها من بخاطر تورم و گرانی و بی پولی و فقر و شرایط سخت زندگی موندم. با فشار کار به شدت زیاد و کارفرما توجه‌ای نکرد و حقوق مرا افزایش نداد. نیرو هم نمی‌گرفت. وقتی مشکلات را به کارفرما گفتم بجای اینکه مشکلات را حل کند با تهدید و توهین و زورگویی عرصه کار کردن را بر من تنگ کرد تا جایی که دوبار تقاضا کردم ترک کار کنم اما موافقت نکرد. ناچار در مورخه ۵/۴/۱۴۰۲ محل کارم را ترک کردم .حالا چون قرارداد یکساله دارم ازم شکایت کرده و تهدید به خسارت کرد. در این شرایط اقتصادی و تورم بالا کارگر بودن، فقر و گرانی، بی پولی با این همه ظلمی که کارفرما بمن کرده چه کسی پاسخ گو است؟ قانون چه می‌گوید؟ عاجزانه و انسان دوستانه از همه مسئولان بلندپایه کشور و همچنین دیگر مسئولان مربوطه از ظلمی که به من شده تقاضای رسیدگی دارم تا به حق و حقوق قانونی خود برسم. گیرندگان رنج نامه یک کارگر، رهبری، ریاست جمهوری، رئیس قوه قضائیه، نمایندگان مجلس، مسئولان بلندپایه و دیگر مسئولان مربوطه و همچنین هموطنان گرامی است.
*تجمع اعتراضی دستفروشان بازارچه ناصرخسرونسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی مقابل شورای شهر تهران برای دومین بار
روزچهارشنبه 14 تیربرای دومین بار، دستفروشان بازارچه ناصرخسروبرای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی مقابل شورای شهر تهران تجمع کردند.

تجمع‌کنندگان به خبرنگار رسانه ای گفتند:7سال است در طرح ساماندهی دستفروشان به آنها اجازه داده شده از ساعت 3 بعدازظهر به بعد بساط گستری کنند اما به‌تازگی مانع از کسب و کار آنها شده‌اند.
خاطرنشان می شودکه در جلسه هفته گذشته شورای شهر تهران چهار عضو شورا با بساط گستری در برخی معابر پایتخت مخالفت کردند و مهدی چمران، رئیس این شورا، اعلام کرد که شرکت ساماندهی، خود نیاز به ساماندهی دارد.
*تجمع اعتراضی افراد دارای معلولیت همدان نسبت به مشکلات معیشتی و عدم اجرای ماده 27 قانون حمایت از حقوق معلولان مقابل اداره کل بهزیستی استان
روزچهارشنبه 14 تیر،جمعی از افراد دارای معلولیت همدان برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به مشکلات معیشتی و عدم اجرای ماده 27 قانون حمایت از حقوق معلولان مقابل اداره کل بهزیستی استان همدان تجمع کردند

*تجمع اعتراضی کشاورزان گوجه کار قلعه گنج نسبت به عدم پرداخت مطالباتشان مقابل کارخانه رُب
روز چهارشنبه 14 تیر،جمعی از کشاورزان گوجه کار قلعه گنج برای اعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان مقابل کارخانه رُب این شهرستان دراستان کرمان تجمع کردند.
*تجمع اعتراضی باغداران و کشاورزان زیارت نسبت به عدم تعیین تکلیف حق آبه مقابل استانداری خراسان شمالی
روز چهارشنب 14 تیر،جمعی از باغداران و کشاورزان زیارت شیروان برای اعتراض به عدم تعیین تکلیف حق آبه مقابل استانداری خراسان شمالی تجمع کردند.
تجمع کنندگان به خبرنگار رسانه ای گفتند:امسال فقط یک بار آب سد باروز برای آبیاری مزارع رها سازی شده و باغهای آنان هم اکنون به علت کم آبی در حال خشک شدن هستند.

نامه‌ای که سرگشاده شد/ عدم پذیرش نامه امضاء شده از سوی ۱۲۰۰ نفر از معلمان کشور از سوی قوه قضائیه و ریاست جمهوری
در طی هفته جاری نامه‌ای با امضای ۱۲۰۰ نفر از معلمان سراسر کشور با درخواست آزادی معلمان زندانی و پایان‌دادن به پرونده‌سازی علیه معلمان خطاب به رئیس قوه قضائیه و رونوشت به ریاست جمهوری و ریاست مجلس نوشته شد، اما همچون گذشته، این نامه از سوی قوه قضائیه و دفتر ریاست جمهوری پذیرفته‌نشد…
نامه سرگشاده ۱۲۰۰ نفر از معلمان به رئیس قوه قضائیه
در چهارده ماه گذشته بویژه پس از شروع و گسترش اعتراضات مردمی در نیمه دوم سال گذشته برخوردهای امنیتی و پرونده سازی علیه معلمان به شکل بی سابقه ای زیاد شده است.به همین دلیل جمعی از معلمان تصمیم گرفتیم این موضوع را با نوشتن نامه به رئیس قوه قضائیه و ارسال رونوشت آن برای روسای دو قوه دیگر در میان بگذاریم. در مراجعه به مجلس متوجه شدیم دو هفته به علت تعطیلات شروع فصل تابستان تعطیل است اما دفتر پیگیری های ریاست مجلس نامه را پذیرفت و قول داد به محض شروع به کار مجلس نامه را به دست رئیس مجلس و رئیس کمیسیون آموزش برساند. ولی در کمال تعجب دفتر پیگیری های مردمی در قوه قضائیه و ریاست جمهوری با لحنی سرزنش آمیز از پذیرفتن نامه ای که درخواست قریب به ۱۲۰۰ نفر از معلمان در آن نوشته شده بود امتناع کردند.از اینرو تصمیم گرفته شد این نامه بصورت سرگشاده منتشر شود.
ریاست محترم قوه قضاییه جناب آقای محسنی اژه ای
با سلام
همانطور که مستحضرید تعدادی از بهترین همکاران فرهنگی ما معلمان در سراسر کشور که بنا به ذات پاک و عدالت‌خواهانه خود همواره فریادگر حقوق همکارانشان بوده اند و هیچ گاه بدنبال منافع شخصی، گروهی و جناحی و پیروی از تشکل های سیاسی داخل و خارج از کشور نبوده اند سالهاست در حبس های طولانی مدت قرار دارند و تعداد دیگری از این عزیزان نیز به تازگی با احکام سنگین روبرو شده اند.ما معلمان بنا به ماهیت حرفه ای از بدو شروع خدمت همواره آموزگار و مروج فرهنگ قانونگرایی بوده ایم. همانطور که در مطالبه گری های صنفی نیز تاکید ما همواره بر رعایت و اجرای قانون از سوی تمامی نهادها و دستگاه های مربوطه بوده است. مانند رعایت اصل ۳۰ قانون اساسی و برخورداری تمامی دانش آموزان از آموزش و پرورش رایگان، اجرای کامل قانون مدیریت خدمات کشوری، همسان سازی حقوق بازنشستگان،اجرای دقیق قوانین مصوب مجلس از جمله قانون رتبه بندی و نظایر اینها از جانب دولت و همچنین رعایت قانون در برخورد با اعتراضات قانونی معلمان از سوی نهادهای انتظامی، قضایی و امنیتی.
حال سوال این است که چرا همکاران فرهنگی ما بویژه آگاه ترین،شجاع ترین و پیشروترین آنها بجای آنکه بابت حق طلبی و درخواست اجرای قانون و تحقق عدالت در جامعه مورد تشویق و احترام مسئولان حکومتی قرار بگیرند با آنها همچون جنایت کاران و مجرمان خطرناک برخورد شده و به زندان های طویل المدت یا حتی استفاده از پابند!!! محکوم شده اند؟ آیا بنظر شما صدور این احکام برای معلمان موجب وهن نظام قضایی کشور بویژه در نگاه دانش آموزان و نسل جوان کشور نیست؟
مسئولان جمهوری اسلامی، همواره اقشار گوناگون کشور را به رعایت قانونمندی و احترام به قانون اساسی دعوت می نمایند. همانطور که مستحضرید، ما معلمان مانند سایر اقشار جامعه مطابق اصول ۲۶ و ۲۷ قانون اساسی از حق ایجاد انجمن(تشکل های صنفی) و همچنین برگزاری تجمع و راهپیمایی با رعایت قیود ذکر شده در متن صریح و روشن قانون اساسی برخورداریم.حال سوال دیگر ما این است که کدام اقدام همکاران شجاع، فهیم و صادق ما که با از خودگذشتگی و با صدایی رساتر از دیگران در قالب تشکل های صنفی حقوق معلمان و دانش آموزان را مطالبه کرده اند خلاف قانون و حقوق مصرح همه ایرانیان در این دو اصل بوده است که اینگونه مستحق مجازات زندان، تبعید،اخراج و دیگر احکام غیرعادلانه شده اند؟ آیا بنظر شما هیچ یک از ارکان و قوای سه گانه نظام و نیروهای انتظامی میتوانند قیدی افزونتر از قیود مصرح در قانون اساسی به اصول آن اضافه کنند به نحوی که با ایجاد محدودیت این اصول را از هدف و منظور اصلی قانونگذار دور و از حیّز انتفاع ساقط سازند؟ اگر تصریح می فرمایید که این کار خلاف فلسفه وجودی قانون اساسی است، پس دلیل اتهامات و عناوین مجرمانه ای همچون عضویت در گروه های غیرقانونی، شرکت در تجمعات غیرقانونی، اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام برای همکاران عالیقدر و گرانمایه ما چیست؟ آیا قانون در نزد قضات محترم وسیله ارعاب و سرکوب منتقدان و حق طلبان است یا وسیله احقاق حق، اجرای عدالت و برقراری نظم و امنیت؟
ما جمعی از فرهنگیان سراسر کشور از شما به عنوان عالی ترین مقام قضایی کشور خواهان صدور دستور فوری به دادگاه های کشور جهت پایان دادن به پرونده سازی علیه فعالان صنفی، آزادی معلمان زندانی و صدور حکم برائت برای همکارانی که اخیراً در استانهای فارس، بوشهر،گیلان، خوزستان و پیش تر در استانهای خراسان،تهران،کردستان، البرز و سایر استان‌ها به زندان محکوم شده اند هستیم. امیدواریم با این اقدام جنابعالی احساس وجود امنیت قضایی برای همه شهروندان بویژه فعالان صنفی و مدنی ایجاد گردد. همچنین معلمان در پایان فصل تابستان با نشاط و شادابی بیشتر سال تحصیلی جدید را آغاز نمایند.
با تشکر
رونوشت: دفتر ریاست جمهوری
رونوشت: دفتر ریاست مجلس
*جان عباس دریس در خطر جدی است. صدای او و صدای فرزندانش باشیم
تائید حکم اعدام عباس دریس
فرشته تابانیان، وکیل عباس دریس، کارگر زندانی و از معترضان آبان ۹۸، در توئیتر خود از تائید حکم اعدام موکلش در دیوان عالی کشور خبر داد.
فرشته تابانیان نوشت: "حکم اعدام موکلم عباس دریس در شعبه‌ی ۳۹ دیوان عالی کشور به اتهام محاربه بدون توجه به ایرادات ذکر شده تائید شد. از این حکم اعاده‌ی دارسی خواهم کرد. متاسفانه حتی این حکم به من ابلاغ نشد و من از طریق ابلاغ استحضاری شعبه‌ی اول دادگاه انقلاب ماهشهر متوجه شدم."
از اتهامات عباس دریس که در تاریخ ۱۷ آذر ۱۳۹۸، به دست ماموران اطلاعات بازداشت شد قتل عمد یک مامور نوپو در جریان اعتراضات آبان ۱۳۹۸ بود.
حکم اعدام در شرایطی صدور یافته است که پیشتر وکیل او گفته بود که موفق شده رضایت ولی‌دم را بگیرد.
جان عباس دریس در خطر جدی است. صدای او و صدای فرزندانش باشیم.
برگرفته از کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران
*نیروهای وزارت اطلاعات به منزل نازیلا معروفیان یورش بردند
نازیلامعروفیان در حساب کاربری توییتر خود از یورش نیروهای امنیتی به خانه‌اش در تهران خبر داد. نیروهای وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی صبح سه‌شنبه ۱۳ تیر به منزل این روزنامه‌نگار حمله کرده و همه وسایل الکترونیکی از جمله لپ‌تاپ و تلفن همراه او را ضبط کردند.
نیروهای وزارت اطلاعات به نازیلا معروفیان گفته‌اند که او باید شنبه ۱۷ تیر به دادسرای اوین مراجعه کند.
نازیلا معروفیان در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ پس از انتشار یک گفت‌وگو با امجد امینی، پدر ژینا (مهسا) امینی، بازداشت و به دو سال زندان محکوم شد. او ۱۹ دی ۱۴۰۱ پس از گذشت ۷۲ روز بازداشت، با تودیع وثیقه ۶۰۰ میلیون تومانی به‌صورت موقت از زندان قرچک ورامین آزاد شده بود.
*مرگ ومصدومیت 3 لوکوموتیوران در حادثه واژگونی قطار باربری راه‌آهن مجتمع فولاد بندر عباس
روزدوشنبه 12 تیر،براثر واژگونی قطار باربری راه‌آهن مجتمع فولاد بندر عباس یک لوکوموتیوران در دم جان باخت و دو لوکوموتیوران دیگر مصدوم وبه بیمارستان منتقل شدند.
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

 

 

 

 


اخباروگزارش های کارگری 15 تیرماه 1402
- تجمع اعتراضی کارگران پلیمر آریاساسول نسبت به عدم پرداخت 6 ماه حقوق مقابل ورودی مجتمع
- توماج صالحی صدای اعتراض همه ماست
- انجمن صنفی معلمان فارس:جان مهد فتحی در خطر است
- ملیکا برجی, دختر ۱۲ ساله‌ای که چهار ماه پیش با شلیک نیروی انتظامی مجروح شده بود درگذشت
- محکومیت پدر سارینا ساعدی، دانش‌آموز ۱۶ ساله‌ی کشته شده جنبش ژینا در سنندج
- دانشگاه بر علیه فعالیت صنفی!
[گزارش دانشجویان دانشگاه تربیت‌مدرس از سرکوب شورا و فعالیت صنفی]
- حکم انفصال از خدمت خانم الهه صادقی استان خراسان شمالی
- جان باختن یک کارگر دربانه بر اثر برق‌گرفتگی
- جان باختن یک کارگر در زرندیه بر اثر سقوط از ارتفاع
*******
*تجمع اعتراضی کارگران پلیمر آریاساسول نسبت به عدم پرداخت 6 ماه حقوق مقابل ورودی مجتمع
روز چهارشنبه 14 تیر، کارگران پلیمر آریاساسول(شرکت پیمانکاری راهسازان و ساختمان ریتون) برای اعتراض به عدم پرداخت 6 ماه حقوق مقابل ورودی این مجتمع پتروشیمی واقع در عسلویه، منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس تجمع کردند.

*توماج صالحی صدای اعتراض همه ماست
محبوبه فرحزادی
بیش از .. روز است که توماج صالحی خواننده مردمی در سلول انفرادی زندان دستجرد اصفهان در بند است و به اتهام های واهی به افساد فی الارض محکوم شده است. اتهامی که خطر زندان و حتی مرگ را بر سر زندگی کسی قرار داده است که جز حقیقت چیزی بر زبان نیاورده است. و همانطور که خودش گفته رپ صدای اعتراض است و اعتراض ابتدایی ترین حق هر انسانی است و هیچ کس نباید به جرم اعتراض زندگی و جانش در خطر باشد.
توماج صالحی تمام دردهای مردم را به صدای هنر اعتراضی بدل کرد. از معلم و کودک کار گرفته تا زنان و ازدواج کودکان و اعدام و دادخواهان را در موسیقی خود فریاد زد و صدای همه ما بوده است. زندگی و جان او در خطر صدور احکام سنگین و مرگ‌بار قرار دارد. اکنون زمان آن است که ما معلمان، زنان، کارگران و همه مردم دست دردست هم از توماج صالحی خواننده محبوب مردمی دفاع کنیم و اجازه ندهیم بار دیگر بر پیکر جامعه تیغ کشیده شود.
از همگان می‌خواهم با بکارگیری تمام توان خود در همه جا از مدارس تا کارخانه‌ها و از دانشگاه و محلات تا فضای مجازی و توییتر با برپایی کارزاری همه جانبه به دفاع از صدای مردم ایران برخیزیم.
#توماج_صالحی_را_آزاد_کنید.
#پاسخ_اعتراض_زندان_و_مرگ_نیست
*انجمن صنفی معلمان فارس:جان مهد فتحی در خطر است
طی خبرهای دریافتی از زندان عادل آباد شیراز چهار زندانی داعشی مربوط به ماجرای شاهچراغ، در بند سبز این زندان با معلم شریف و عدالت خواه، مهدی فتحی و دیگر زندانیان سياسی قرار داده شده اند. بارها مهدی فتحی و زندانیان سیاسی به مقامات زندان از جمله مسئول حفاظت، رییس بند سبز بزرگسالان، مدیر داخلی زندان و رئیس زندان عادل آباد در مورد خطرات حضور این تروریست‌ها گزارش داده اند، که این افراد زندانیان سیاسی به خصوص مهدی فتحی را تهدید به قتل می کنند و بارها گفته اند که خون شما بر ما حلال است، اما متاسفانه کسی اعتنایی نکرده است.
روز گذشته این افراد که متهمان حادثه شاه چراغ می باشند، به مهدی فتحی حمله کرده اند. که در اثر حمله این افراد بینی مهدی فتحی شکسته و دوازده بخیه خورده، گردن و کمرش به خاطر ضربه هایی که با رحل قرآنی بر او وارد کرده اند، آسیب های جدی دیده است به طوری که برای حفظ جان مهدی فتحی او را به بند قرآنی زندان عادل آباد منتقل کرده اند.
آیا جرم یک معلم با جرم قاتلان آدم کش داعشی در یک حد و اندازه است که مهدی فتحی را در کنار آن ها قرار داده اند؟!
آیا جای تروریست‌های داعشی باید در کنار زندانی های سیاسی باشد؟!
شاید دلیل این اقدام مقامات زندان این است که مهدی فتحی به هیچ وجه حاضر به قبول توبه نامه نمی باشد و آن ها می خواهند از این‌ طریق او را مورد آزار و اذیت قرار دهند.
انجمن صنفی معلمان فارس ضمن ابراز نگرانی شدید در رابطه با حفظ جان و سلامتی معلم آگاه و آزاداندیش مهدی فتحی، این اقدام مسئولان زندان و نهادهای مربوطه را محکوم نموده و با توجه به‌ اینکه این افراد تروریست می باشند و قانونا باید در بندی جداگانه نگهداری شوند، خواهان جدا نمودن این افراد و به خصوص دور بودن آن ها از مهدی فتحی بوده و اعلام می دارد عواقب هرگونه خطر و مشکل ایجاد شده برای‌ ایشان متوجه مسئولان زندان خواهد بود.
۱۵ تیر ۱۴۰۲
*ملیکا برجی, دختر ۱۲ ساله‌ای که چهار ماه پیش با شلیک نیروی انتظامی مجروح شده بود درگذشت
ملیکا برجی، کودک ۱۲ساله‌ای که طی قیام ژینا در اسفندماه ۱۴۰۲ در سه‌راه گوهردشت کرج، از پشت هدف گلوله‌های نیروی انتظامی قرار گرفته بود، پس چهار ماه از این حادثه‌ی دلخراش بر اثر جراحات وارده جان باخت. ملیکا برجی جانش را از دست داد زیرا چندین گلوله از پشت سر به او اصابت کرده بود.
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران، با اظهار تاسف فراوان از خون ریخته شده ی کودکان این سرزمین، قتل کودکان را شدیدا محکوم کرده و از جمهوری اسلامی می خواهد به کنوانسیون‌های بین‌المللی حقوق کودکان متعهد باشد.
*محکومیت پدر سارینا ساعدی، دانش‌آموز ۱۶ ساله‌ی کشته شده جنبش ژینا در سنندج
هاشم ساعدی، پدر سارینا ساعدی ۱۶ ساله از جانباختگان جنبش ژینا در سنندج، توسط شعبه ١٠١ دادگاه کیفری دو بوکان، به شش ماه و نیم حبس و ۴۰ ضربه شلاق محکوم شد. سارینا ساعدی، دختر ۱۶ ساله اهل سنندج در تاریخ ۴ آبان‌ماه ١۴٠١، در شهر سنندج مورد ضرب و جرح نیروهای سرکوبگر امنیتی قرار گرفته و بر اثر ضربات وارده جان خود را از دست داد.
هاشم ساعدی در تاریخ ۱٩ خردادماه ۱۴۰۲، در پی برگزاری تجمع اعتراضی شماری از خانواده‌های دادخواه بر سر مزار دانیال پابندی، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. براساس گزارشات منتشر شده، روز دوشنبه ۱۲ تیرماه ١۴٠٢، طی ابلاغیه‌ای به آقای هاشم ساعدی ابلاغ شده است که نامبرده به اتهام «اخلال در نظم عمومی» به شش ماه و نیم حبس و ۴۰ ضربه شلاق محکوم شده است. لازم به ذکر است که آقای ساعدی در طول جریان بازداشت از دسترسی به وکیل انتخابی و ملاقات با خانواده محروم بوده است.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
*دانشگاه بر علیه فعالیت صنفی!
[گزارش دانشجویان دانشگاه تربیت‌مدرس از سرکوب شورا و فعالیت صنفی]
با توجه به اوضاع بد اقتصادی موجود و آسیب‌پذیر بودن اقشار مختلف جامعه، شوراهای صنفی در دانشگاه‌ها، تنها نهادی هستند که می‌توانستند به عنوان حافظ‌ منافع صنف خود در بعضی موارد از صدمات وارده به دانشجویان بکاهند. اما با افزایش بحران‌ها و تنش‌های سیاسی، فعالیت صنفی به کلی سرکوب شد به گونه‌ای که هم‌اکنون در اغلب دانشگاه‌ها شورای صنفی تشکیل نشده است.
وضعیت در دانشگاه تربیت مدرس مانند دیگر دانشگاه‌های تهران بخصوص بعد از جنبش "زن، زندگی، آزادی" به سادگی قابل وصف نیست. تعهد، تهدید، توبیخ، تماس‌هایی با شماره‌های خصوصی، پرونده‌سازی، افزایش تعداد دوربین‌های مدار بسته، پرونده‌های همیشه باز، تقویت نیروهای خودسر، و افزایش تعداد نیروهای حراستی، تنها بخشی از سرکوب‌های صورت‌گرفته در فضای دانشگاه است.
در جایی که حرف زدن از بدهی‌ترین حقوق دانشجویی مثل غدا و خوابگاه نیز تهدید امنیت ملی تلقی می‌شود، تنها نهاد دانشجویی و رسمی دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس یعنی شورای صنفی، خلع ید شده و اعضای آن مطابق با میل مسئولین حراست و ریاست و معاونت دانشجویی انتخاب می‌شوند. در این راستا می‌توان به اعلام موضع آن‌ها در یک سال اخیر استناد کرد. موضعی که در جهت دفاع از کرامت و حقوق پایمال شده دانشجویان گرفته نشد بلکه برای خوشامد مسئولین اتخاذ می‌شد.
شورای صنفی که تنها نهاد موجود برای برای بهبود کیفیت زندگی دانشجویان است، در سیطره‌ی کامل سیاستی‌است که روز به روز زندگی را چه در بیرون از دانشگاه و چه در داخل دانشگاه سخت و طاقت‌فرسا می‌کند.
در نبود شورای صنفی، این دانشگاه پاسخگوی مسائل و مشکلات دانشجویان نیست. در ادامه بخشی از مشکلات دانشجویان به اختصار عنوان شده است‌:
- اختصاص ندادن خوابگاه به دانشجویان ورودی ۹۶ دکتری در روزهای اخیر.
- کسر نمره‌ی غیر قانونی به بهانه‌ی تاخیر در دفاع از رساله‌ها و پایان‌نامه‌ها.
- افزایش میزان اجاره اتاق‌‌‌ها خوابگاهی و دو برابر شدن قیمت غذا به بهانه‌ی به پایان رسیدن سنوات (بدون در نظر گرفتن ۲ سال تعطیلی دوران کرونا) برای دانشجویان سال‌های قبل از ۱۴۰۰.
- محدود شدن خوابگاه‌های دانشجویی متاهلی و بسته شدن امکان واگذاری خوابگاه برای دانشجویان متاهل.
- فشار برای چاپ مقاله‌ی اجباری برای فارغ التحصیلی و گرفتن مدرک تحصیلی.
مسئولینی که کار صنفی در محدوده قوانین را هم بر نمی‌تابند، نه تنها اقدامی برای برگزاری انتخابات انجام نمی‌دهند بلکه از هر توانی برای جلوگیری از تشکیل شدن آن انجام می‌هند. و اکنون قانون‌هایی علیه قوانین قبلی خود به اجراء درآوردند.
*حکم انفصال از خدمت خانم الهه صادقی استان خراسان شمالی
هیئت بدوی رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان آموزش و پرورش استان خراسان شمالی، در طی صدور حکمی خانم الهه صادقی را به دو‌ ماه انفصال موقت از خدمت محکوم کرده‌اند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ضمن ابراز ناخرسندی از صدور احکام ناعادلانه‌ی آموزش و پرورش استان‌ خراسان شمالی را با دستور نهادهای امنیتی را محکوم و در برابر آن سکوت نخواهد کرد. این شورا انتظار دارد پرونده‌های همه‌ی معلمان در دادگاه‌های قانونی بدون اعمال نظرهای ناصواب و با رویه‌ی صحیح قضایی مورد بازبینی قرار گیرد.
*جان باختن یک کارگر دربانه بر اثر برق‌گرفتگی
روزپنج شنبه 15 تیر، یک کارگربنام مهدی نصیری ساکن شهر آرمرده بانه حین کار با دستگاه بلوک ‌بری دچار برق‌گرفتگی شد و جان باخت.
*جان باختن یک کارگر در زرندیه بر اثر سقوط از ارتفاع
یک کارگر55 حین کار جوشکاری سوله در یکی از شرکت‌های تولیدی و صنعتی شهرستان زرندیه بر اثر سقوط از ارتفاع 10 متری جان خودرا ازدست داد.
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید