فقط بمب های اسرائیلی نیستند که کودکان را در غزه می کشند، آن ها از گرسنگی هم می میرند

شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

فقط بمب‌های اسرائیل نیست که کودکان را در غزه ویران شده از جنگ می کشد؛ برخی کودکان اکنون از گرسنگی می‌میرند. بسیاری از ماه ها پیش هشدار داده‌اند محاصره غزه و حمله اسرائیل، سرزمین فلسطین را به سمت قحطی سوق داده است. گرسنگی در شمال غزه که توسط نیروهای اسرائیلی منزوی شده و با قطع طولانی دسترسی مواد غذایی همراه است، شدیدتر است.

به گفته وزارت بهداشت غزه، حداقل ۲۰ نفر بر اثر سوء تغذیه و کم آبی در بیمارستان های کمال عدوان و شفا در شمال غزه جان خود را از دست داده اند. بیشتر کشته شدگان کودکان – از جمله افراد ۱۵ ساله – و همچنین یک مرد ۷۲ ساله هستند.

مرگ به سراغ کودکان در جنوب، جایی که دسترسی به کمک منظم تر است نیز آمده است.

یکی از پزشکان ارشد به آسوشیتدپرس گفت، در بیمارستان اماراتی در رفح، ۱۶ نوزاد نارس در پنج هفته گذشته به دلایل مرتبط با سوء تغذیه جان خود را از دست داده اند.

ادل خدر، رئیس خاورمیانه یونیسف در بیانیه‌ای در اوایل این هفته گفت: مرگ‌های کودکانی که ما از آن می‌ترسیدیم اینجا در حال اتفاق افتادن است.

به گفته وزارت بهداشت غزه، بمباران و حملات زمینی اسرائیل تلفات زیادی را در میان کودکان به همراه داشته است که به همراه زنان تقریباً سه چهارم از بیش از ۳۰۸۰۰ فلسطینی کشته شده را تشکیل می دهند.

اسرائیل پس از حمله به غزه عمدتاً ورود غذا، آب، دارو و سایر منابع را مسدود کرده است. این کشور تنها اجازه داده است از دو گذرگاه در جنوب یک بار کامیون های کمک رسانی عبور کند.

اسرائیل تشدید گرسنگی در غزه را به گردن آژانس های سازمان ملل می اندازد و می گوید که آنها در توزیع آذوقه های انباشته شده در گذرگاه های غزه کوتاهی می کنند. آنروا، بزرگ‌ترین آژانس سازمان ملل در غزه ، می‌گوید اسرائیل برخی از کالاها را محدود می‌کند و بازرسی‌های سختی را اعمال می‌کند که ورود کمک ها را کند می‌کند.

همچنین، سیستم توزیع در غزه فلج شده است، مقامات سازمان ملل می‌گویند کاروان‌های کمک مرتباً توسط نیروهای اسرائیلی به عقب برگردانده می‌شوند، ارتش اغلب از ایجاد مسیرهای امن امتناع می‌کند، و کامیون های حامل کمک توسط فلسطینی‌های گرسنه ربوده می‌شود.

با افزایش هشدارها، اسرائیل در مقابل فشارهای آمریکا و بین‌المللی اعلام کرده این هفته گذرگاه‌هایی را برای کمک مستقیم به شمال غزه باز می‌کند و اجازه ارسال محموله‌های دریایی را می‌دهد.

یاس در شمال
شرایط در شمال که ماه ها تحت کنترل اسرائیل است، ناامید کننده شده است. تمامی مناطق شهر غزه و مناطق اطراف آن توسط نیروهای اسرائیلی به ویرانه تبدیل شده. هنوز صدها هزار فلسطینی در میان این ویرانه ها به سر می برند.

به گفته چندین نفر از ساکنان این منطقه که با AP صحبت کرده اند، دسترسی به گوشت، شیر، سبزیجات و میوه تقریباً غیرممکن است. تعداد کمی از اقلام موجود به طور اتفاقی به مغازه ها می آیند و با قیمت های بسیار بالا فروخته می شوند. این اقلام عمدتا آجیل، تنقلات و ادویه جات هستند.

بیشتر مردم علف‌های هرزی را می‌خورند که به‌عنوان «خوبیزا» شناخته می‌شود. فاطمه شاهین، یک پیرمرد ۷۰ ساله که با دو پسر و فرزندانش در شمال غزه زندگی می کند، گفت خبیزه آب پز غذای اصلی او است و خانواده او نیز غذای خرگوش ها را به عنوان آرد استفاده می کنند.

شاهین گفت: «ما داریم برای یک لقمه نان می میریم.»

قمر احمد گفت که دختر ۱۸ ماهه او، میرا، بیشتر علف های هرز آب پز می خورد. 

دکتر حسام ابو صفیه، سرپرست بیمارستان کمال عدوان، به AP گفت که کارکنان وی در حال حاضر روزانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ کودک را مداوا می کنند و ۷۵ درصد آنها از سوء تغذیه رنج می برند.

کمک های هوایی اخیر توسط ایالات متحده و سایر کشورها مقادیر بسیار کمتری از کمک های ارسالی با کامیون را ارائه می دهد که نادر و گاه خطرناک است. آنروا می گوید که مقامات اسرائیلی از ۲۳ ژانویه به این سازمان اجازه نداده اند آذوقه را به شمال تحویل دهد. سازمان جهانی خواربار که به دلیل نگرانی های امنیتی تحویل را متوقف کرده، گفت ارتش اسرائیل اولین کاروان کمک به غزه بعد از دو هفته را روز سه شنبه مجبور به بازگشت کرد.

بدتر شدن وضع در جنوب
یازان الکفرنا، ۱۰ ساله، روز دوشنبه پس از تقریبا یک هفته درمان ناموفق در جنوبی ترین شهر غزه، رفح، درگذشت. عکس‌های این پسر او را بسیار لاغر نشان می‌داد، با اندام‌هایی مانند استخوان و چشم‌هایی گود افتاده در چهره‌ای که تا جمجمه‌اش چروکیده بود.

الکفرنا با فلج مغزی متولد شد، والدین او گفتند که از زمان فرار از خانه خود در شمال، برای یافتن غذایی که او بتواند بخورد، از جمله میوه های نرم و تخم مرغ، تلاش کردند.

به گفته دکتر جبر الشعیر، رئیس بخش اورژانس کودکان در بیمارستان ابویوسف نجار، او به دلیل ضایعات شدید عضلات ناشی از کمبود غذا درگذشت.

در یک روز اخیر، حدود ۸۰ کودک مبتلا به سوءتغذیه در بخش های بیمارستان ازدحام کردند. ایا الفیومه، یک مادر ۱۹ ساله که به رفح فرار کرده است، نسرین دختر ۳ ماهه خود را که در طول ماه های زمستان وزن زیادی از دست داده و به دلیل اسهال و استفراغ مداوم بیمار شده، به بیمارستان آورده بود. الفیومه در مورد رژیم غذایی خود که عمدتاً از محصولات کنسرو شده بود، گفت که شیر کافی ندارد به دخترش بدهد.

او گفت: هر چیزی که نیاز دارم گران است یا در دسترس نیست.

ذخایر غذای تازه در رفح کاهش یافته است، در حالی که جمعیت آن با ساکنان آواره به بیش از یک میلیون نفر افزایش یافته است. اصلی ترین غذای موجود، کالاهای کنسرو شده است که اغلب در بسته های کمکی یافت می شود.

در بیمارستان اماراتی، دکتر احمد الشعیر، معاون بخش کودک، گفت نوزادان نارس به مدت چند روز تحت درمان قرار می گیرند تا وزن آنها بهبود یابد. اما سپس آنها را به خانه باز می گردند، که اغلب چادری است که گرمای کافی ندارد، مادران آنقدر سوء تغذیه دارند که نمی توانند با شیر مادر کودکانشان را تغذیه کنند. گاهی اوقات والدین به نوزاد تازه متولد شده آب ساده می دهند که اغلب غیربهداشتی است و باعث اسهال می شود.

اشعیر می گوید: در عرض چند روز، نوزادان «در حالت وحشتناکی به ما بازگردانده می شوند. برخی از آن ها را مرده می آورند.  او گفت که ۱۴ نوزاد در این بیمارستان در ماه فوریه و دو نوزاد دیگر تا کنون در ماه مارس فوت کرده اند.

در حال حاضر، بخش‌های بیمارستان دارای ۴۴ نوزاد زیر ۱۰ روز با وزن کمتر از ۲ کیلوگرم (۴ پوند) هستند که برخی از آنها تحت حمایت هستند. هر دستگاه حداقل سه نوزاد نارس در خود دارد که خطر عفونت را افزایش می دهد. الشعیر گفت که بیم آن دارد که عده ای پس از بازگشت به خانه به همین سرنوشت دچار شوند.

او گفت: “ما اکنون از آن ها محافظت می کنم، اما خدا می داند که آینده چگونه خواهد بود.”

کارشناس سازمان ملل: سیاست کمک های ایالات متحده به غزه با توجه به حمایت نظامی از اسرائیل “پوچ” است
یک کارشناس سازمان ملل روز جمعه از تلاش‌های آمریکا برای افزایش کمک‌های بشردوستانه به غزه، مانند طرح‌هایی برای بندر موقت و پرتاب‌های هوایی اخیر انتقاد کرد. به گفته ی وی تا زمانی که کمک های نظامی ایالات متحده به اسرائیل ادامه دارد، این روش‌ها “پوچ” و بی ثمر است.

پنج ماه پس از عملیات اسرائیل علیه غزه، در بحبوحه هشدارها درباره قحطی قریب الوقوع، ارتش آمریکا به غزه مقداری غذا فرستاده و یک بندر موقت برای کمک در سواحل دریای مدیترانه برنامه ریزی کرده است.

مایکل فخری، گزارشگر ویژه سازمان ملل در ژنو به خبرنگاران گفت: کمک های هوایی “برای کاهش سوء تغذیه و گرسنگی بسیار کم خواهد بود و هیچ تاثیری در کاهش قحطی ندارد.” او نسبت به بروز هرج و مرج هشدار داد زیرا مردم گرسنه به دنبال آذوقه هستند. در مورد ایجاد بندر، او گفت کسی آن را نخواسته است. او روش های بندری و هوایی را «آخرین راه حل» نامید. او گفت: «زمانی که کشورها از طریق هوا و اسکله‌های دریایی استفاده می‌کنند، معمولاً در مواقعی است که می خواهند کمک‌های بشردوستانه را به خاک دشمن برسانند».

هیأت دیپلماتیک ایالات متحده در ژنو پاسخی فوری به این اظهارات نداده است.

فخری، یک استاد حقوق لبنانی-کانادایی که از سوی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد برای مستندسازی و مشاوره در مورد امنیت غذایی جهانی مسئولیت دارد، گفت در حالی که واشنگتن به حمایت نظامی از اسرائیل ادامه می دهد، چنین روش هایی منطقی نیست.

ایالات متحده، به دنبال ادامه جنگ علیه حماس ۱۷.۶ میلیارد دلار کمک نظامی جدید برای اسرائیل در نظر گرفته است.

این کارشناس سازمان ملل در مورد حمایت آمریکا از اسرائیل گفت: “این چیزی فراتر از اتحاد است. این یک ازدواج و تقریباً غیرقابل درک است.” او گفت: «این تنها تفسیر منطقی منسجم (برای این گونه کمک هاست) اما ار منظر بشردوستانه، از دیدگاه بین‌المللی، از منظر حقوق بشر، تاریک و پوچ است.

اخبار روز
شنبه, ۱۹ اسفند ۱۴۰۲

https://www.akhbar-rooz.com/