اخبار رسانه های مختلف از جنگ حماس و اسرائیل

شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

اوضاع وخیم غزه، درخواست ایجاد «گذرگاه امن» برای ارسال کمک‌های پزشکی: اسرائیل به بمباران نوار غزه ادامه می‌دهد و ساختمان‌های مسکونی را هدف قرار می‌دهد. تلفات غزه از ۷۰۰ کشته گذشت. آمار تلفات انسانی در اسرائیل نیز به بیش از ۹۰۰ نفر رسید. سازمان ملل نگران وضعیت غزه است که مردم آن در محاصره کامل قرار دارند. جنگ حماس و اسرائیل وارد چهارمین روز خود شد و همچنان از دو طرف قربانی می‌گیرد. اسرائیل به بمباران نوار غزه در شبانه روز گذشته ادامه داد و ساختمان‌های مسکونی را هدف قرار می‌دهد.

این بمباران‌ها پس از آن صورت گرفت که اسرائیل «محاصره کامل» غزه از جمله ممنوعیت ورود مواد غذایی و سوخت را اعلام کرد. چنین محاصره‌ای از سوی ارتش اسرائیل با هدف گرسنگی‌دادن به مردم غزه، طبق توافق‌نامه‌های سازمان ملل متحد جنایت جنگی محسوب می‌شود.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) سه‌شنبه ۱۸ مهر / ۱۰ اکتبر خواستار گشودن یک «گذرگاه بشردوستانه» در نوار غزه شد.

سخنگوی سازمان جهانی بهداشت در نشست توجیهی سازمان ملل در ژنو گفت: «یک گذرگاه بشردوستانه برای رساندن تجهیزات پزشکی ضروری به مردم نیاز است.»

او افزود که این سازمان در حال مذاکره با طرف‌های مختلف در این زمینه است.

پیش از آن وزارت بهداشت فلسطین هم خواستار ایجاد یک «گذرگاه امن برای اطمینان از ورود کمک‌های فوری پزشکی» به بیمارستان‌های غزه شده بود.

آخرین آمار قربانیان این جنگ به ۷۰۴ فلسطینی در غزه و بیش از ۹۰۰ نفر در اسرائیل رسیده است.

خبرگزاری فلسطینی صفا صبح سه‌شنبه از شلیک توپخانه اسرائیل به شرق اردوگاه آوارگان بوریج در مرکز غزه خبر داد.

ماها حسینی، مدیر استراتژی نهاد ناظر حقوق بشر «یورو-مِد» (Euro-Med Human Rights)، به الجزیره گفت که ساکنان غزه جایی برای فرار از بمباران‌های اسرائیل ندارند. او گفت: «شب گذشته بسیاری از محله‌های مسکونی هدف قرار گرفتند و بخش جنوبی نوار غزه بیشترین حملات را متحمل شد.»

ماها حسینی افزود: «حدود پنج هزار نفر از خانه‌های خود تخلیه شده‌اند تا نیروهای اسرائیلی بتوانند کل میدان‌ها را بمباران کنند و کل محله‌ها را از بین ببرند. مردم جایی برای رفتن ندارند. آن‌ها هیچ سرپناهی ندارند.»

اسرائیل پیش از این اعلام کرده بود که مردم غزه این شهر را تخلیه کنند زیرا قصد دارد بمباران‌های خود را ادامه دهد.

به‌گفته ماها حسینی: «مردم از یک منطقه مورد هدف به منطقه‌ای می‌روند که بعداً هدف قرار خواهد گرفت.»

الجزیره نوشته است که نیروهای اسرائیلی با بیش از ۲۰۰ حمله هوایی در طول شب، منطقه محاصره‌شده غزه را کوبیدند و از جمله محله‌های مسکونی و تجاری مورد حمله قرار گرفتند.

اسرائيل برق غزه ۲,۳ میلیون نفری را هم قطع کرده. بنا به این گزارش، غزه در دو روز گذشته تنها چهار ساعت برق داشته است و تنها نیروگاه منطقه نیز اعلام کرده که حداکثر تا دو روز دیگر می‌تواند کار کند و پس از آن، کل نوار غزه حتی یک ساعت برق نخواهد داشت مگر این‌که سوخت وارد غزه شود.

«هر ۴ ساعت یک حمله به غزه»
این تنها غیرنظامیان نیستند که از قطع برق رنج می‌برند. بیمارستان‌ها با صدها مجروح و بیمار بستری به‌شدت تحت فشار قرار خواهند گرفت.

وضعیت در تمام بیمارستان‌های غزه غیرقابل توصیف است. بزرگترین بیمارستان کل نوار غزه از جسدها و مجروحان پُر شده است. سردخانه‌ها نیز پُر است. برخی خانواده‌ها بستگان کشته‌شده خود را برده‌اند تا بتوانند در سردخانه جایی را خالی کنند. به‌دلیل شدت بمباران، حتی مراسم خاکسپاری نیز برگزار نمی شود.

سازمان ملل روز سه‌شنبه اعلام کرد که از زمان حمله غافلگیرانه حماس به اسرائیل در روز شنبه که منجر به حملات هوایی گسترده اسرائیل در نوار غزه شد، بیش از ۱۸۷ هزار و ۵۰۰ نفر در نوار غزه آواره شده‌اند.

سازمان ملل افزوده است که  انتظار می‌رود این تعداد افزایش یابد.

 


آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل از تصمیم اسرائیل برای محاصره کامل غزه ابراز نگرانی کرد و گفت این اقدام وضعیت وخیم را بدتر می‌کند.

او همچنین گفت این جنگ بدون پس‌زمینه نیست، بلکه از یک اشغال چند دهه‌ای که پایانی بر آن متصور نیست به‌وجود آمده است.

از سوی دیگر ارتش اسرائیل اعلام کرد که کنترل «۱۰۰ درصد»ی مرز جنوبی با نوار غزه را در دست دارد و در روز سه‌شنبه هیچ‌گونه عبوری از این مرز ثبت نشده است.

سخنگوی ارتش اسرائیل گفت وظیفه ارتش اسرائیل این است تا اطمینان یابد که حماس تا پایان درگیری‌ها فاقد هرگونه نیروی بالقوه نظامی بشود.

ارتش اسرائیل تصاویری از حملات هوایی نیمه‌شب سه‌شنبه در مناطق ریمال و خان یونس را منتشر کرد. نیروهای اسرائیلی به‌ویژه مسجدهایی را مورد هدف قرار دادند که به‌گفته ارتش اسرائیل، در آن‌ها انبارهای سلاح و مراکز فرماندهی جنگجویان فلسطینی و همچنین چندین مرکز عملیاتی قرار داشت.

روزنامه تایمز اسرائیل با استناد به فهرستی از نیروهای دفاعی اسرائیل گزارش داد که شمار نظامیان اسرائیلی که از آغاز جنگ حماس و اسرائیل کشته شده‌اند به دست‌کم ۱۲۳ نفر رسیده است.

ارتش اسرائیل می‌گوید از آغاز حمله حماس، حدود چهار هزار و ۵۰۰ موشک از نوار غزه به سمت اسرائیل شلیک شده است.

در روز سه‌شنبه همچنین گزارش شد که از نزدیک شهر اسدود اسرائیل که در نزدیکی غزه قرار دارد، هر چند دقیقه صدای انفجارهایی  شنیده می‌شود.

ارتش اسرائیل در اقدامی بی‌سابقه ۳۰۰ هزار نیروی ذخیره خود را فراخوانده و این نگرانی را موجب شده است که قصد حمله زمینی به نوار غزه را دارد. نیروی هوایی اسرائیل می‌گوید صدها اسرائیلی را که در اروپا زندگی می‌کنند باز می‌گرداند تا به‌عنوان نیروهای ذخیره نظامی در جنگ خدمت کنند.

در همین حال رسانه‌های محلی مدعی شدند که ارتش اسرائیل به شهر نابلس فلسطین نفوذ کرده است. ارتش اسرائیل عملیات در نابلس را به‌طور رسمی تأیید نکرده است.

در روز سه‌شنبه شورای محلی در شمال اسرائیل نسبت به احتمال نفوذ در نزدیکی مرز سوریه هشدار داد. به‌گزارش روزنامه هاآرتص اسرائیل به اسرائیلی‌های ساکن در شمال این کشور نیز دستور داده شده است که وارد پناهگاه‌های خود شوند.

دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل گفت این کشور هر چهار ساعت یک بار به غزه حمله می‌کند.

خامنه‌ای: ما نبودیم
علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی روز سه‌شنبه ۱۸ مهر/۱۰ اکتبر در مراسمی ضمن دفاع از عملیات «طوفان الاقصی» حماس دست‌داشتن جمهوری اسلامی در این عملیات را رد کرد و گفت ایران پشت «این حرکت» قرار ندارد.

خامنه‌ای گفت: «این‌که ایران را پشت این حرکت معرفی می‌کنند، اشتباه می‌کنند، ما البته از فلسطین و مبارزات دفاع می‌کنیم.»

او افزود: «ما پیشانی و بازوی طراحان مدبر و هوشمند و جوانان فلسطینی را می‎بوسیم اما آن‌ها که می‌گویند حماسه اخیر کار غیر فلسطینی‌ها است دچار محاسبه غلط شده‌اند. آنها ملت فلسطین را نشناخته‌اند و دست کم گرفته‌اند.»

رهبر جمهوری اسلامی جنگ حماس و اسرائیل را «زلزله ویرانگر» و «شکست غیرقابل ترمیم نظامی و اطلاعاتی» برای اسرائیل خواند و گفت: «طراحان فلسطینی با مهارت کامل مشغول کارند» و «همه دنیای اسلام موظف است از فلسطینی‌ها حمایت کند و حمایت هم خواهد کرد، اما این کار، کار خود فلسطینی‌هاست».

علی خامنه‌ای در سخنانش به طور ضمنی به دولت خودگردان فلسطین و گروه‌هایی که اسرائيل را به‌رسمیت شناخته‌اند اشاره کرد و گفت: «گذشت آن روزی که کسانی می‌آمدند بلکه بتوانند با زبان، با نشست و برخاست با ظالم برای خودشان در فلسطین یک موقعیتی ایجاد کنند. آن زمان دیگر گذشت.»

روز دوشنبه دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل در این‌باره گفت: «ایران بازیگر اصلی است، اما هنوز نمی‌توانیم بگوییم که در برنامه‌ریزی یا آموزش [نیروهای حماس] نقش داشته است یا خیر.»

وال استریت ژورنال روز یکشنبه به‌نقل از منابع مختلف در حماس و حزب‌الله لبنان مدعی شد که سپاه پاسداران از ماه اوت در نشست‌های برنامه‌ریزی حماس که هر دو هفته یک بار در بیروت برگزار می‌شود، شرکت کرده است.

نمایندگی دائمی جمهوری اسلامی در سازمان ملل و وزارت خارجه ایران دست داشتن جمهوری اسلامی در حملات شبه‌نظامیان حماس علیه اسرائيل را تکذیب کردند.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا نیز پیش از این گفته بود که واشنگتن هیچ مدرکی درباره این‌که ایران در پشت این حمله قرار داشته است، در دست ندارد.

واکنش‌های بین‌المللی
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا به اسرائیل، نزدیکترین متحدش در خاورمیانه، قول حمایت «استوار و تزلزل‌ناپذیر» داد.

واشنگتن که سالانه حدود سه میلیارد دلار کمک نظامی به اسرائیل ارائه می‌کند، دستور حرکت کشتی‌ها و هواپیماهای نظامی به اسرائیل را برای مقابله با حمله حماس صادر کرده است.

اسپانیا و فرانسه اعلام کردند که با تعلیق کمک به فلسطینی‌ها مخالفند. خوزه مانوئل آلبارس، سرپرست وزارت امور خارجه اسپانیا می‌گوید دولت او با پیشنهاد تعلیق کمک‌های اتحادیه اروپا به فلسطینی‌ها مخالف است.

آلبارس گفت: «ما نمی‌توانیم حماس را که در فهرست گروه‌های تروریستی اتحادیه اروپا قرار دارد، با جمعیت فلسطین یا تشکیلات خودگردان فلسطین یا سازمان‌های سازمان ملل متحد اشتباه بگیریم.»

او افزود: «سرزمین‌های فلسطینی احتمالاً در آینده نزدیک به کمک‌های بیشتری نیاز خواهند داشت. وزیران خارجه اتحادیه اروپا بعدازظهر روز سه شنبه برای بررسی این موضوع دیدار خواهند کرد.»

وزارت امور خارجه فرانسه هم در بیانیه‌ای گفت: «ما طرفدار تعلیق کمک‌هایی نیستیم که مستقیماً به نفع مردم فلسطین است و این را دیروز به کمیسیون اروپا به صراحت اعلام کردیم.»

این اظهارات پس از اعلام روز دوشنبه الیور ورهلی، کمیسر اتحادیه اروپا، مبنی بر این‌که تمام پرداخت‌های این اتحادیه برای برنامه توسعه فلسطینی‌ها «فوراً به حالت تعلیق درخواهد آمد». همراه با اسپانیا و فرانسه، ایرلند و لوکزامبورگ هم مخالفت خود را تعلیق کمک‌ها ابراز کردند. اتریش اعلام کرد که کمک‌های مالی به سرزمین‌های اشغالی فلسطین را متوقف می‌کند.

ساعاتی بعد، اتحادیه اروپا اعلام کرد که پرداخت کمک‌ها به فلسطین را متوقف نخواهد کرد.

در همین حال، فرانسه، آلمان، ایتالیا، بریتانیا و ایالات متحده آمریکا حماس را محکوم کردند و متعهد شدند که از اسرائیل در دفاع از خود حمایت کنند.

در بیانیه رهبران این کشورها آمده است: «کشورهای ما از اسرائیل در تلاش‌هایش برای دفاع از خود و مردمش در برابر چنین جنایت‌هایی حمایت خواهند کرد».

آن‌ها افزوده‌اند: «ما به صراحت اعلام می‌کنیم که اقدامات تروریستی حماس هیچ توجیه و مشروعیتی ندارد و باید به‌طور جهانی محکوم شود. در روزهای اخیر، جهان با وحشت شاهد کشتار خانواده‌های اسرائیلی در خانه‌هایشان توسط تروریست‌های حماس و سلاخی بیش از ۲۰۰ جوان در حال لذت بردن از یک جشنواره موسیقی و ربودن زنان، کودکان و خانواده‌های سالخورده است که اکنون به‌عنوان گروگان نگهداری می‌شوند.»

رهبران این پنج کشور غربی همچنین گفته‌اند: «همه ما خواسته‌های مشروع مردم فلسطین را به‌رسمیت می‌شناسیم و از اقدامات برابر، عدالت و آزادی برای اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها حمایت می‌کنیم. اما اشتباه نکنید: حماس نماینده این آرزوها نیست و هیچ چیزی به مردم فلسطین ارائه نمی‌کند. غیر از وحشت و خون‌ریزی بیشتر.»

وزارت امور خارجه چین نیز گفته است که در حال بررسی راستی‌آزمایی گزارش‌ها درباره کشته شدن دو شهروند چینی در اسرائیل است. گزارش‌های منتشرشده حاکی از آن است که دو کارگر چینی در سدروت در نزدیکی نوار غزه کشته شده‌اند.

موسی ابومرزوق سخنگوی حماس روز گذشته به شبکه تلویزیونی الجزیره گفت که ده‌ها اسرائیلی دارای تابعیت دوگانه، از جمله روس‌ها و چینی‌ها، در اسارت حماس هستند.

جوکو ویدودو، رئیس‌ جمهوری اندونزی نیز خواستار قطعنامه‌ای براساس معیارهای سازمان ملل و پایان «جنگ و خشونت» شد.

در اسرائیل بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این کشور از رهبران اپوزیسیون خواسته است که فوراً یک دولت اضطراری وحدت ملی بدون هیچ قید و شرطی تشکیل دهند.

اما برخی از وزیران برجسته سابق که اکنون مخالفان سیاسی نتانیاهو اند، گفته ‌اند که تنها در صورتی مایل به همکاری با چنین دولتی هستند که برخی از شرکای راست افراطی نخست وزیر «از تصمیم‌گیری در مورد عملیات نظامی حذف شوند».

حمایت از فلسطین
ائتلافی متشکل از ۳۴ سازمان دانشجویی دانشگاه هاروارد در بیانیه‌ای از مردم فلسطین حمایت کردند. آن‌ها دولت اسرائیل را «رژیم آپارتاید» نامیدند و آن را «تنها مقصر» این جنگ خواندند.

آن‌ها گفتند پس از دهه‌ها اشغال سرزمین‌های فلسطینی «رژیم اسرائیل را مسئول تمام خشونت‌های آشکار» بین فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها می‌دانند.

سازمان‌هایی که این نامه را امضا کردند شامل گروه‌های حامی مسلمانان و فلسطینی‌ها و همچنین یهودیان هاروارد برای آزادی و سازمان مقاومت آفریقایی ـ آمریکایی‌ها می‌شوند.

روز دوشنبه، فارغ التحصیلان برجسته دانشگاه هاروارد این بیانیه را محکوم کردند و از دانشگاه خواستند که اقدام کند.

۱۸ مهر ۱۴۰۲

https://www.radiozamaneh.com/


انتقاد دبیرکل سازمان ملل از مجازات دسته جمعی مردم غزه توسط اسرائیل

سه شنبه, ۱۸ مهر ۱۴۰۲

 

دیده‌بان حقوق بشر روز دوشنبه از اسرائیل و حماس به دلیل نقض حقوق بشر در درگیری‌های اخیر بین دو طرف انتقاد کرد.
دیده‌بان حقوق بشر در بیانیه‌ای، محاصره غزه توسط اسرائیل را «مجازات دسته‌جمعی» و «جنایت جنگی» خواند. این سازمان همچنین حملات حماس به اهداف غیرنظامی در اسرائیل را محکوم کرد.
عمر شاکر، مدیر دیده‌بان حقوق بشر در اسرائیل، اظهارات یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، را «نفرت‌انگیز» خواند و گفت که اسرائیل با استفاده از محاصره غزه، از گرسنگی به عنوان «سلاح جنگی» استفاده می‌کند.
شاکر همچنین گفت که حملات حماس به اهداف غیرنظامی در اسرائیل نیز نقض قوانین بین‌المللی بشردوستانه است و می‌تواند به عنوان جنایت جنگی تلقی شود.

اسرائیل سیاست مجازات دسته جمعی مردم محروم غزه را به دلیل حمله ی حماس به اسرائیل در پیش گرفته، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد سیاست محاصره ی غزه توسط اسرائیل را به شدت محکوم کرد.

دبیرکل سازمان ملل متحد روز دوشنبه ۱۷ مهر ضمن محکوم کردن اقدامات تروریستی در خاک اسرائیل، با اشاره به ادامه حملات اسرائیل به نوار غزه و ابراز نگرانی درباره بالا گرفتن تنش‌ها و افزایش تعداد قربانیان جنگ، پایبندی به قوانین بین‌المللی در حملات به غزه را به اسرائیل گوشزد کرد.

گوترش نگرانی شدید خود را درباره تشدید محاصره نوار غزه توسط اسرائیل ابراز کرده و بر ضرورت همکاری اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها برای دست‌یابی به صلح تاکید کرد.

به گزارش وب‌سایت «سازمان ملل»، گوترش گفت:«من از بیانیه امروز اسرائیل مبنی بر تشدید محاصره کامل نوار غزه بدون برق، غذا یا سوخت، به شدت ناراحت هستم».

به گزارش «رویترز»، ارتش اسرائیل اعلام کرده که ۳۰۰ هزار نیروی ذخیره خود را که تاکنون بی‌سابقه بوده، فراخوانده است و در پاسخ به حملات گروه «حماس» که منجر به کشته شدن صدها اسرائیلی و انجام حملات هوایی تلافی‌جویانه اسرائیل شده، نوار غزه را محاصره کامل کرده است.

گوترش همچنین گفت که وضعیت غزه قبل از حمله غافلگیرانه این گروه شبه‌نظامی «بسیار وخیم» بود و افزود که وضعیت پس از این حمله، «به صورت تصاعدی بدتر خواهد شد.»

گوترش ضمن اشاره به این‌که تجهیزات پزشکی، مواد غذایی و سایر تجهیزات بشردوستانه و پرسنل مورد نیاز است، گفت که امدادرسانی و ورود تدارکات ضروری به منطقه باید تسهیل شود.

او ضمن درخواست از جامعه بین‌المللی برای بسیج فوری کمک‌های بشردوستانه گفت: «من از همه طرف‌ها و طرف‌های ذیربط می‌خواهم که به سازمان ملل اجازه دسترسی فوری برای کمک‌های بشردوستانه به غیرنظامیان فلسطینی گرفتار و درمانده در نوار غزه را بدهند.»

انتشار خبرهایی مبنی بر درخواست سخنگوی ارتش اسرائیل از مردم غزه برای «فرار به مصر» موجب صدور بیانیه‌ای توسط دفتر ریچارد هفت؛ سخنگوی ارتش اسرائیل شد که در آن بر بسته بودن گذرگاه رفح تاکید شده است.
خبرگزاری رویترز نوشت که ارتش اسرائیل توصیه یکی از سخنگویان خود مبنی بر اینکه فلسطینیانی که از حملات هوایی اسرائیل در نوار غزه فرار می‌کنند به سمت مصر بروند، تجدید نظر کرد و در بیانیه‌ای گفت که گذرگاه اصلی در آن مرز «در حال حاضر بسته است.»
به گزارش رویترز ریچارد هخت امروز در جمع خبرنگاران خارجی گفته بود که به آوارگان فلسطینی توصیه می‌کند از گذرگاه رفح در مرز جنوبی غزه با مصر «بیرون» بروند.
پس از انتشار این خبر دفتر «هخت» بیانیه‌ای صادر و توضیح داد که گذرگاه رفح «دیروز باز بود اما اکنون بسته است»!

اتحادیه اروپا عقب نشینی کرد
اتحادیه اروپا تنها ساعاتی پس از اعلام تعلیق کمک‌های خود به فلسطینی‌ها به دلیل حمله حماس به اسرائیل، از این تصمیم عقب‌نشینی کرد.

این سردرگمی وقتی آغاز شد که اولیور وارهلی، کمیسر اروپایی برای همسایگان اتحادیه اروپا، گفت که کمیسیون اروپایی تمام کمک‌های خود برای توسعه فلسطین را که ارزش آن ۶۹۱ میلیون یورو است، مورد بازنگری قرار داده است.

این سیاستمدار مجارستانی در شبکه اجتماعی ایکس، توییتر سابق، همچنین نوشت که پرداخت تمام کمک‌ها «بلافاصله به حالت تعلیق درآمده‌اند».

آقای وارهلی انتصاب خود در این سمت را مدیون ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان، است که متحد نزدیک بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، محسوب می‌شود.

به گزارش اتحادیه اروپا، اعلام چنین تصمیمی باعث حیرت چندین دولت اروپایی شد که نسبت به تبعات قطع کمک‌ها به ضرر غیرنظامیان فلسطینی هشدار داده و این سئوال را مطرح کردند که آیا اساسا کمیسیون اروپایی صلاحیت اتخاذ چنین تصمیمی را دارد یا خیر.

خبرگزاری رویترز به نقل از دیپلمات‌ها نوشته است که اسپانیا، پرتغال، لوکزامبورگ و ایرلند به طور علنی دراین‌باره هشدار دادند، اما به جز آنها چندین کشور نیز در پشت صحنه به مخالفت پرداختند.

سخنگوی وزارت خارجه ایرلند گفت: «درک ما این است که هیچ مبنای قانونی برای تصمیم یکجانبه‌ای از این نوع آن هم صرفا توسط یک کمیسر وجود ندارد و ما از تعلیق کمک‌ها حمایت نمی‌کنیم.»

کمیسیون اروپایی پنج ساعت پس از انتشار پست وارهلی در شبکه اجتماعی ایکس، با صدور بیانیه‌ای تایید کرد که بازنگری فوری کمک‌ها را آغاز کرده است، اما در عین حال گفت که «از آنجایی که پرداخت خاصی از قبل پیش‌بینی نشده است، پرداخت‌ها تعلیق نخواهد شد».

این میان نوشته جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در شبکه اجتماعی ایکس به سردرگمی‌ها بیشتر دامن زد، چرا که بر خلاف کمیسیون اروپایی که گفته بود هیچ پرداختی از قبل پیش‌بینی نشده است، او تاکید کرد که «پرداخت‌های مقرر» تعلیق نخواهد شد.

آقای بورل نوشت: «تعلیق این پرداخت‌ها که به معنای مجازات تمام مردم فلسطین است، به منافع اتحادیه اروپا در منطقه آسیب می‌زند و صرفا تروریست‌ها را جسورتر می‌کند.»

کمیسیون اروپایی از ارائه توضیح درباره این اختلافات خودداری کرد، اما در عین حال خاطرنشان ساخت، کمک‌های بشردوستانه که جدا از بودجه توسعه است، ادامه خواهد یافت.

این نهاد گفت که بازنگری خود را با این هدف انجام می‌دهد «تا‌ اطمینان حاصل شود کمک‌های مالی اتحادیه اروپا به طور غیرمستقیم هیچ سازمان تروریستی را قادر به انجام حملات علیه اسرائیل نمی‌کند».

در پی شدت گرفتن عملیات «شمشیرهای آهنین» و تشدید حملات ارتش اسرائیل به مواضع شبه‌نظامیان حماس در نوار غزه؛ وزارت بهداشت فلسطین خواستار ایجاد یک «کریدور امن» برای اطمینان از ورود کمک‌های فوری پزشکی به بیمارستان‌های غزه شد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس و الجزیره به نقل از ارتش اسرائیل اعلام کردند که «پارلمان غزه» و «وزارتخانه‌های غیرنظامی» اهداف «مشروع» ارتش در حمله به حماس هستند.

ادامه حملات هوایی و دریایی گسترده اسرائیل به غزه
عملیات «طوفان الاقصی» حماس علیه اسرائیل سه‌شنبه ۱۸ مهر در حالی وارد چهارمین روز خود شد که بمباران شدید نوار غزه توسط اسرائیل همچنان ادامه دارد. منابع «العربیه» بامداد امروز از ادامه بمباران شدید مناطق غزه توسط اسرائیل خبر دادند.

در همین حال مرکز اطلاع رسانی فلسطین نیز بامداد سه‌شنبه از حملات جدید و خشونت آمیز اسرائیل به غزه خبر داد.

این مرکز اعلام کرد که قایق‌های نیروی دریایی اسرائیل نیز بمباران خود را در سواحل شهر غزه تجدید کرد ساکنان این مناطق در حال جابجایی مداوم و ترک خانه‌هایشان هستند.

از سوی دیگر ارتش اسرائیل اعلام کرد که در ۲۴ ساعت گذشته کنترل مجدد بر مرز غزه را به دست گرفته است.

رادیو ارتش اسرائیل به نقل از سخنگوی ارشد ارتش اسرائیل اعلام کرد که این نیروها در حال مین‌گذاری بخش‌های نفوذی حصار مرزی غزه هستند و هیچ نشانه‌ای از وجود تونل‌های نفوذ در سراسر مرز غزه وجود ندارد.

ارتش اسرائیل همچنین اعلام کرد که شب گذشته به ۲۰۰ هدف در نوار غزه حمله کرد و سایت‌هایی نظامی حماس در خان یونس و محله حی الرمال را هدف قرار داده است.

در همین حال منابع العربیه از کشته‌شدن تعدادی از خبرنگاران در بمباران یک ساختمان مسکونی در غرب غزه توسط اسرائیل خبر دادند.

رسانه‌های فلسطینی از کشته‌شدن ۳ خبرنگار در بمباران یک ساختمان مسکونی در غرب غزه توسط اسرائیل خبر دادند.

تلویزیون فلسطین پیشتر گزارش داده بود که اسرائیل برج حجی که تعدادی دفاتر رسانه‌ای را در خود جای داده بود، هدف قرار داد و در نتیجه این حمله تعدادی زخمی شدند.

حملات اسرائیل به نوار غزه شب گذشته تا ساعات اولیه بامداد امروز ادامه داشت.

منابع رسانه‌ای فلسطین می گویند ده ها فلسطینی در این حملات کشته و زخمی‌شده اند.

ارتش اسرائیل روز دوشنبه گفت که نیروی هوایی این کشور در حال انجام «یکی از بزرگترین حملات هوایی» خود علیه جنبش حماس در نوار غزه است. این حملات پس از حمله افراد مسلح این جنبش به تعدادی شهرک در اطراف نوار غزه آغاز شد.

پیشتر خبرنگار العربیه گزارش داده بود که درگیری فلسطینیان با نیروهای اشغالگر اسرائیلی در نزدیکی منطقه سعد در جنوب اسرائیل رخ داده است.

او افزود: «نیروی دریایی اسرائیل شروع به گلوله باران سواحل مرکزی و خان یونس کرد».

خبرنگار العربیه همچنین بر افزایش دفعات حملات اسرائیل به نوار غزه تأکید کرد. او گفت در حملات اسرائیل به جبالیا شمال غزه حداقل دو فلسطینی کشته و تعدادی نیز زخمی شدند.

ارتش اسرائیل نیز به نوبه خود اعلام کرد که حماس از آغاز حمله شنبه گذشته، ۴۵۰۰ موشک از غزه به سوی اسرائیل شلیک کرده است.

این تحولات و درگیری‌ها با عملیات «طوفان الاقصی» که طی آن گروه‌های فلسطینی جهاد اسلامی و حماس در غزه صبح روز شنبه گذشته حمله غافلگیرانه‌ای به شهرها و جوامع مسکونی در مناطق اطراف نوار آغاز کرده‌اند این عملیات نظامی حماس تاکنون به کشته شدن بیش از ۱۰۰۰ اسرائیلی منجر شده است.

از سوی دیگر حملات اسرائیل به نوار غزه نیز تاکنون به کشته شدند حدود ۵۰۰ فلسطینی منجر شده است.

همزمان نگرانی‌ها از احتمال باز شدن جبهه‌ای در شمال اسرائیل و آغاز درگیری بین حزب الله و ارتش اسرائیل افزایش یافته است.

روز گذشته ارتش لبنان اعلام کرده بود که شهرها و مناطق مرزی در معرض بمباران هوایی و توپخانه ای اسرائیل قرار گرفته و از شهروندان خواسته بود به مناطق مجاور مرز نروند.

دفتر سازمان ملل می‌گوید تعداد آوارگان غزه از ۱۸۷۰۰۰ نفر فراتر رفته است

بر اساس گزارش دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد، با ادامه حملات هوایی تلافی جویانه اسرائیل، بیش از ۱۸۷۵۰۰ نفر از آغاز درگیری ها در غزه آواره شده اند. آنروا، آژانس سازمان ملل متحد برای پناهندگان فلسطینی، میزبان بیش از ۱۳۷۰۰۰ نفر در مدارس سراسر قلمرو است. این گزارش می گوید حملات هوایی ۷۹۰ واحد مسکونی را ویران کرده و به ۵۳۳۰ واحد مسکونی در قلمرو ۲.۳ میلیون نفری آسیب جدی وارد کرده است. OCHA گفت آسیب به تاسیسات آب، بهداشت و بهداشت در غزه خدمات رسانی را برای بیش از ۴۰۰۰۰۰ نفر مختل کرده است.

چندین خبرنگار فلسطینی در حمله هوایی به شهر غزه کشته شدند

به گزارش خبرگزاری فلسطینی وفا، در حمله هوایی اسرائیل به شهر غزه بامداد روز سه شنبه دو خبرنگار فلسطینی کشته شدند. وفا این خبرنگاران را سعید الطویل ویراستار و محمد صبیح عکاس معرفی کرد. این حمله هوایی در نزدیکی منطقه ای که چندین دفاتر رسانه ای در آن قرار دارند، روی داد. گزارش ها حاکی از آن است که سه خبرنگار فلسطینی نیز روز شنبه در غزه هنگام تهیه گزارش مورد اصابت گلوله قرار گرفتند و کشته شدند. کمیته حفاظت از روزنامه نگاران به نقل از گروه های آزادی مطبوعات فلسطین، آنها را ابراهیم محمد لافی عکاس و گزارشگر محمد جرغون و محمد الصالحی خبرنگار آزاد معرفی کرد.

https://www.akhbar-rooz.com/219339/1402/07/18/

 

 

نتانیاهو: خاورمیانه را در چارچوب جنگ با حماس تغییر خواهیم داد
نخست وزیر اسرائیل
نگارش از یورونیوزفارسی
تاریخ انتشار ۰۹/۱۰/۲۰۲۳ -

جنگ بین اسرائیل و حماس در حالی وارد سومین روز خود شده که تلاش‌های دیپلماتیک برای جلوگیری از خون‌ریزی بیشتر تاکنون به نتیجه مطلوبی نرسیده است. بیش از ۱۱۰۰ اسرائیلی و فلسطینی تاکنون کشته و تعداد قابل‌توجهی هم زخمی شده‌اند.

طبق آخرین آمارهای رسمی تعداد قربانیان جنگ حماس و اسرائیل از ۱۱۰۰ تن (مجموع دو طرف) عبور کرده و این درحالیست که همچنان تلاش ارتش اسرائیل برای کنترل کامل بر اوضاع ادامه دارد. نشست پشت درهای شورای امنیت بدون صدور بیانیه‌ای مشخص پایان یافته و تلاش‌های دیپلمایتک برای پرهیز از جاری‌شدن خون‌های بیشتر تاکنون نتیجه خاصی در برنداشته است. 

تلاش ارتش اسرائیل برای آزاد کردن گروگان‌هایی که گفته می‌شود توسط نیروهای حماس اسیر و به نواز غزه منتقل شده‌اند ادامه دارد. اسرائیل روز یکشنبه رسما به حماس اعلام جنگ داده و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این کشور از جنگی «سخت و طولانی» سخن به میان آورده است. بمباران غزه همچنان ادامه دارد و ساختمان‌های بیشتری در این شهر خسارت دیده‌اند.

قیمت نفت صبح دوشنبه و همزمان با باز شدن بازارهای جهانی روند صعودی به‌خود گرفته و همزمان نگرانی‌ها نسبت به تسری ناآرامی به مناطق دیگری به‌ویژه در خاورمیانه افزایش یافته است.

آخرین تحولات مربوط به جنگ اسرائیل و حماس را می‌توانید در این صفحه دنبال کنید. برای آگاهی از اتفاقات و تحولات روز گذشته به این صفحه مراجعه کنید. 


اردوغان به اسرائیل در مورد حمله «بی‌رویه» علیه غزه هشدار داد
 
رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه و اسحاق هرتزوگ، همتای اسرائیلی‌اش روز دوشنبه در تماسی تلفنی درباره آخرین تحولات اسرائیل و فلسطین و تنش در منطقه تبادل نظر کردند.

اردوغان در این باره هشدار داد که «هر اقدامی که منجر به آسیب دسته جمعی یا بی‌رویه به مردم غزه بشود، رنج و چرخه خشونت را در منطقه بیشتر خواهد کرد.»،

رئیس‌جمهوری ترکیه در ادامه به هرتزوگ گفت که باید با عقل سلیم عمل کرد و به وی یادآور شد که برقراری بی‌درنگ آرامش اهمیت زیادی برای خیر و صلاح کل منطقه دارد.

اردوغان همچنین خاطرنشان ساخت که تلاش های ترکیه برای پایان دادن به درگیری‌های منطقه‌ و همچنین تضمین صلح پایدار ادامه خواهد یافت.


اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه - آسوشیتدپرس
10/9/2023 10:45 AM
نتانیاهو: خاورمیانه را در چارچوب جنگ با حماس تغییر خواهیم داد

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل روز دوشنبه گفت که کشورش خاورمیانه را در چارچوب جنگ با حماس تغییر خواهد داد.
آقای نتانیاهو به مقامات محلی در جنوب اسرائیل گفت: «آنچه حماس قرار است تجربه کند، دشوار و وحشتناک خواهد بود… ما خاورمیانه را تغییر می‌دهیم.»

آقای نتانیاهو گفت: «ما در قلب جنگ قرار داریم و این آغاز ماجرا است.»
 

ارتش اسرائیل می‌گوید در حال حمله «در داخل خاک لبنان» است
ارتش اسرائیل روز دوشنبه در بیانیه کوتاهی اعلام کرد که بالگردهای این کشور در حال حاضر در خاک لبنان در حال حمله هستند.
هنوز جزییات بیشتری ارائه نشده است. 
پیش از این ارتش اسرائیل گفته بود «شماری از مظنونان مسلح» که از لبنان به اسرائیل «نفوذ» کرده بودند کشته شدند و سربازان ارتش اسرائیل در حال جست و جو در منطقه بودند.

 

 

فرانسه کشته شدن دومین شهروند این کشور در اسرائیل را تایید کرد

وزارت خارجه فرانسه روز دوشنبه کشته شدن دومین شهروند این کشور در پی حمله غافلگیرانه حماس علیه اسرائیل را تایید کرد. 
در این بیانیه آمده است: «فرانسه از مرگ غم انگیز دومین تبعه فرانسوی قربانی حملات تروریستی حماس علیه فرانسه متاسف است.»
وزارت خارجه فرانسه تصریح کرد که به یافتن شهروندان مفقود خود ادامه می‌دهد. 

 

 

وزرای خارجه اتحادیه عرب روز چهارشنبه نشست فوق‌العاده برگزار می‌کنند

حسام زکی معاون دبیرکل اتحادیه عرب روز دوشنبه در سومین روز از جنگ بین اسرائیل و حماس اعلام کرد که وزرای خارجه کشورهای عربی روز چهارشنبه در مقر اتحادیه عرب در قاهره دیدار می‌کنند. 

وی افزود: «در این نشست فوق‌العاده به ریاست مراکش روسای دستگاه دیپلماسی درباره ابزار اقدام سیاسی در سطح عربی و بین‌المللی برای توقف تجاوزات اسرائیل به نوار غزه گفت‌وگو می‌کنند.»
 


والدین همسر وزیر اول اسکاتلند در غزه «گرفتار» شده‌اند

حمزه یوسف، وزیر اول اسکاتلند گفته است که والدین همسرش که برای دیدار با خانواده به غزه رفته بودند در این باریکه گرفتار شده‌اند. 
والدین نادیا نخلا، همسر حمزه یوسف در غزه برای ملاقات با خانواده‌اش بودند که حماس در آخر هفته حمله غافلگیرکننده‌ای را به اسرائیل آغاز کرد. 
آقای یوسف روز دوشنبه در جمع خبرنگاران گفت که نگران است که آیا آن‌ها از «پس شب برآیند». 
او اضافه کرد: «همانطور که بسیاری می‌دانند همسرم فلسطینی است و مادر و پدرش در داندی اسکاتلند زندگی می‌کنند. آن‌ها در غزه بوده‌اند و در حال حاضر در غزه گیر افتاده‌اند.»
طبق این گزارش، مقامات اسرائیلی به آن‌ها گفته بودند که آنجا را ترک کنند زیرا غزه عملا نابود می‌شود. 
آقای یوسف گفت: «علیرغم تلاش‌های وزارت خارجه بریتانیا هیچ کسی نمی‌تواند عبور امن آن‌ها را در هیچ کجا تضمین کند.»

 


10/9/2023 09:38 AM
اسرائیل: به لانه ترور حماس در غزه حمله کردیم

ارتش اسرائیل گفت که ده‌ها هواپیمای این کشور اهدافی را در محله الفرقان در غزه مورد حمله قرار دادند. این نهاد تصاویری از حملات هوایی خود را منتشر کردند. 
ارتش اسرائیل می‌گوید که این محله به‌عنوان «لانه ترور» برای حماس عمل می‌کند. 


 

10/9/2023 09:24 AM
لاوروف از فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها خواست تا آتش‌بس اعلام کنند

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه گفت که مسکو از فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها می‌خواهد قبل از حل و فصل مسائل آتش بس اعلام کنند.
او در یک نشست خبری پس از گفت‌وگو با احمد ابوالغیط دبیرکل اتحادیه عرب گفت: «درباره تلاش‌ها برای میانجی‌گری اول از همه طرف‌ها باید آتش بس اعلام کنند. سایر مسائل را می‌توان در یک محیط عادی و غیرنظامی حل کرد.»
وی افزود که از هرگونه ابتکار جدید برای حل مناقشه اسرائیل و فلسطین بی‌اطلاع است. 


 

10/9/2023 09:14 AM
کشته شدن ۹ شهروند آمریکایی در حملات حماس به اسرائیل تایید شد

سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا روز دوشنبه در بیانیه‌ای تایید کرد که ۹ شهروند آمریکایی در میان کسانی هستند که در حملات حماس به اسرائیل کشته شده‌اند.
وی تصریح کرد: «در حال حاضر می‌توانیم مرگ ۹ شهروند آمریکایی را تایید کنیم. ما به نظارت دقیق اوضاع ادامه می‌دهیم.» 
مت میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا این گزارش را تایید کرد و به سی ان ان گفت: «ما در تماس نزدیک با دولت اسرائیل هستیم زیرا آن‌ها به انجام عملیات برای یافتن شهروندان ناپدید شده آمریکایی ادامه می‌دهیم.»

 

 

 

10/9/2023 08:59 AM
الأهرام: مصر به‌دنبال تبادل اسرای زن اسرائیلی با زندانیان زن فلسطینی است

روزنامه دولتی مصری الاهرام روز دوشنبه گزارش داد که قاهره با اسرائیل و گروه‌های شبه نظامی فلسطینی برای آزادی زنان فلسطینی در زندان‌های اسرائیل در ازای زنان اسیر شده از سوی حماس وارد مذاکره شده است.

این روزنامه به نقل از یک منبع ناشناس نوشت که مذاکرات با هدف نهایی کردن توافق درباره این مبادله انجام شده است. 
طبق گزارش این روزنامه، دولت مصر در حال حاضر منتظر پاسخ هر دو طرف درباره تبادل زندانیان است. 
 

https://parsi.euronews.com/

 


حمله متقابل اسرائیل؛ بیمارستان غزه مملو از زخمی‌ها و کشته‌ها

بسیاری از خانه‌های غزه که در نزدیکی ساختمان‌هایی بوده که از سوی اسرائیل هدف قرار گرفته است، به ویرانه تبدیل شده است

,بی‌بی‌سی نیوز
در
شهر غزه
۱۷ مهر ۱۴۰۲ - ۹ اکتبر ۲۰۲۳
شنبه صبح، پس از اینکه حماس هزاران راکت به سوی اسرائیل پرتاب کرد و نیروهایش با یک حمله زمینی از مرز عبور کردند و وارد خاک اسرائیل شدند،‌ ساکنان غزه جشن گرفتند.

اما یک روز بعد، این شهر چهره دیگری به خود گرفت.

با گلوله باران بی‌وقفه اسرائیل، مردم در داخل خانه‌ها ماندند؛ انفجارها در سراسر یکشنبه ادامه یافت.

صداها وحشتناک بود؛ ستون‌هایی از دود سیاه ساختمان‌ها را در سراسر نوار غزه فراگرفته بود.

ارتش اسرائیل می‌گوید که بیش از هزار نقطه را در غزه هدف قرار داده است. این اهداف شامل مراکز نظامی، خانه‌های رهبران حماس و همچنین ساختمان بانک‌هایی است که توسط این گروه شبه نظامی اداره می‌شود.

 

یورش پلیس اسرائیل به مسجدالاقصی همزمان با حمله هوایی به غزه
نیروهای اسرائیلی در حال حرکت به سوی جنوب جایی که پیکارجویان به آن حمله کردند
بعد از کشته شدن ۲۵۰ نفر در حمله حماس، نتانیاهو می‌گوید «اسرائیل در جنگ است»
آیت‌الله خامنه‌ای سه روز پس از حمله حماس، هرگونه نقش ایران در حمله به اسرائیل را رد کرده است
خامنه‌ای حمله حماس به اسرائیل را «کار فلسطینی‌ها» خواند و هرگونه دخالت ایران را تکذیب کرد
مراسم تشییع جنازه عبدالرحمان کاشوا در روز چهارشنبه
شکایت عرب‌های اسرائیل از افزایش قتل‌های مرتبط با جنایات سازمان یافته

یکی از مهمترین حملات اسرائیل صبح یکشنبه بود که «برج وطن» در شهر غزه را هدف قرار داد. این ساختمان به عنوان مرکز شبکه اینترنت غزه استفاده می‌شد که یکی از ارائه‌کنندگان اصلی اینترنت در این شهر است.


مقامات بهداشتی فلسطینی در غزه می‌گویند که بیش از ۴۰۰ نفر درحملات هوایی تلافی‌جویانه اسرائیل در غزه کشته شدند.


در حال حاضر در اکثر مناطق شهر غزه برق قطع است زیرا اسرائیل برق رسانی به غزه را متوقف کرده است.

شرکتی که در خود غزه برق تولید میکند فقط قادر است ۲۰ درصد برق مورد نیاز شهر را تامین کند؛ توزیع آب و غذا هم متوقف شده است.

صبح دیروز‌(یکشنبه) در حین رانندگی در مرکز شهر غزه،‌ آوار ساختمانها خیابان‌ها و مسیر را مسدود کرده بود.

مغازه‌ها همه بسته بودند به جز چند نانوایی که در مقابل آنها هم صف طولانی تشکیل شده بود.

تشدید تنش وضعیت وحشتناک بحران انسانی در غزه را از قبل هم بدتر کرده است.

بیمارستان‌های غیرمجهز غزه که در بهترین زمان هم قادر به ارائه خدمات بهداشتی مناسب به جمعیت بیش از دو میلیون نفری این شهر نیست،‌ درخواست آنی اهدای خون کرده است.

محمود شلبی، مدیر موسسه خیریه کمک‌های پزشکی برای فلسطینیها در غزه، بیمارستان اصلی شهر را به «کشتارگاه» تشبیه کرده است.

او گفت که افراد زیادی در بخش اورژانس بیمارستان روی زمین خوابیدند.

آقای شلبی افزود: « درسردخانه جسدهای زیادی وجود دارد و بسیاری از کادر پزشکی نمی‌توانند با تعداد زیاد تلفاتی که به بیمارستان منتقل می‌شوند،‌

او گفت که افراد زیادی در اورژانس روی زمین افتاده بودند.

آقای شلبی افزود: «جسدهای زیادی در سردخانه وجود دارد و با این تعداد زیاد تلفاتی که به بیمارستان منتقل می‌شود، کادر درمان قادر به انجام کارهایشان نیستند.»

 


دیروز یکشنبه،‌ ساکنان یک منطقه از شهر غزه پیش از حملات، پیامک‌هایی از ارتش اسرائیل دریافت کردند که به آنها توصیه شده بود که به پناهگاه بروند.

یک نماینده سازمان ملل در غزه به بی‌بی‌سی گفت که بیش از ۲۰ هزار نفر از ساکنان غزه به پناهگاه سازمان ملل در این منطقه رفتند.

حماس که در ۱۷ سال گذشته کنترل شهر غزه را در دست داشته است، عواقب حمله به اسرائیل را به خوبی می‌داند،‌ به همین دلیل باید انتظار این حملات تلافی‌جویانه گسترده به غزه را داشته باشد.

گروه حماس که از حمایت ایران برخوردار است به روشنی نشان داده که آماده جنگ با اسرائیل است.

حماس گفته است که به رغم محاصره این منطقه به وسیله اسرائیل و مصر اسلحه قاچاق کرده است و زرادخانه خود را توسعه داده است.

این گروه می‌گوید که به آنچه که «حملات تلافی‌جویانه» می‌نامد، ادامه می‌دهد.

حماس پس از توقف کوتاهی که شنبه شب انجام داد،‌ اعلام کرد که ۱۰۰ موشک به شهر «سدورت» در جنوب اسرائیل شلیک کرده است.

ساکنان غزه احساسات متفاوتی در باره این درگیری‌ها بیان می‌کنند.

با وجود اینکه، تعدادی از آنها از حملات موشکی حماس به اسرائیل خوشحال شدند و جشن گرفتند اما بسیاری از آنها نگران هستند که خشونت‌ها برای مدت طولانی ادامه پیدا کند.

https://www.bbc.com/persian

 


هواپیماهای جنگی اسرائیل مواضع حماس در مرکز غزه را هدف قرار دادند
با ورود به چهارمین روز جنگ، هجوم هوایی شدید ارتش اسرائیل که در آغاز، مناطق مرزی غزه را هدف گرفته بود، در طول شب گذشته به مرکز غزه منتقل شد. با ادامه این نوع بمباران‌ها، اکنون محله های بیشتری غیرقابل سکونت شده و غیرنظامیان غزه، مکان‌های کمتر و کمتری برای پناه گرفتن دارند.

 10/10/2023 - 12:28


پس از آن که نخست‌وزیر اسرائیل، به فلسطینیان وعده انتقامی را داد که "برای نسل‌ها طنین‌انداز خواهد بود"، هواپیماهای جنگی این کشور، در طول شب گذشته تا اوایل صبح امروز، سه‌شنبه دهم اکتبر، مرکز غزه، محل استقرار مراکز حماس را هدف بمباران‌های بی‌وقفه قرار دادند. ساعت‌ها تهاجم در طول شب، ساختمان‌های منطقه را به تپه‌هایی از بتون و میلگرد تبدیل کرده و خودروها و درختان را تخریب کرده است.

بنا بر اعلام ارتش اسرائیل، در این حملات، صدها موضع حماس در محله پرجمعیت و مجلل شهر "رمال" غزه که محل استقرار وزارتخانه‌های حماس و همچنین دانشگاه‌ها، سازمان‌های رسانه‌ای و دفاتر سازمان‌های امدادی است، هدف قرار گرفته‌اند.

هجوم اخیر، همراه با اعلام "رسمی" وضعیت جنگی اسرائیل در روز یکشنبه، نشان از تشدید حملات این کشور و تخریب بیشتر نوار پرجمعیت و فقیر غزه دارد. 

سطح ویرانی در رمال، از تاکتیک جدید اسرائیل خبر می‌دهد: هشدار به غیرنظامیان برای ترک مناطق و سپس با خاک یکسان کردن این اماکن طی حملات هوایی بی‌سابقه. بنا بر اعلام امروز سازمان ملل، با بالا گرفتن خشونتها، بیش از ١٨‬٧ هزار نفر از ٢,٣‬ میلیون ساکن غزه، خانه‌های خود را ترک کرده‌ و آواره شده‌اند.


از سوی دیگر، حماس هم درگیری را تشدید کرده و متعهد شده در صورت هدف قرار گرفتن غیرنظامیان فلسطینی بدون هشدار قبلی، اسرائیلیهای اسیر شده را خواهد کشت. تل آویو اعلام کرده حماس و دیگر گروه‌ها در غزه، پس از حمله‌ای که دستگاه‌های نظامی و اطلاعاتی اسرائیل را کاملاً غافلگیر کرد، بیش از ١٥٠ سرباز و غیرنظامی را از داخل اسرائیل ربوده‌اند. 

به گفته ارتش اسرائیل که اکنون کنترل کامل مرز جنوبی نوار غزه را در دست گرفته، اجساد حدود ١٥٠٠ عضو حماس در خاک این کشور پیدا شده است. هنوز مشخص نیست که آیا این ارقام با تلفاتی که قبلاً توسط مقامات فلسطینی گزارش شده بود همپوشانی دارند یا خیر.

طی جنگی که اکنون ٣‬‬ روز از آغاز آن می گذرد، اسرائیل برای اولین بار پس از دهه‌ها شاهد نبردهای مسلحانه در خیابان‌های شهرهای خود بوده و محله‌های غزه نیز به ویرانه تبدیل شده‌اند.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در یک سخنرانی تلویزیونی گفت: "ما حمله به حماس را فقط آغاز کرده‌ایم. آنچه در روزهای آینده با دشمنان خود خواهیم کرد، برای نسل‌ها در میان آنها طنین‌انداز خواهد بود".

در حالی که ارتش اسرائیل در یک بسیج گسترده، ٣‬٠٠ هزار نیروی ذخیره را گرد هم آورده، اکنون سوال اصلی این است که آیا قدم بعدی، حمله زمینی این نیروها به قلمرو کوچک 


https://www.rfi.fr/fa/hp/