۳۰ شهریور خونین ۱۴۰۱

شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

۳۰ شهریور ۱۴۰۱ یکی از خونین ترین و سیاه ترین روزهای تاریخ ایران است. در این روز بالغ بر ۵۵ شهروند معترضی که برای آزادی به پا خواسته بودند توسط ماموران امنیتی حکومت خامنه ای کشته‌ شدند. حدیث نجفی (۱۵ دی ۱۳۷۸ – ۳۰ شهریور ۱۴۰۱) یکی از معترضان در خیزش ۱۴۰۱ ایران بود که در مهرشهر، کرج توسط نیروهای جمهوری اسلامی به قتل رسید و شبانه به خاک سپرده شد. مرگ او بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های بین‌المللی داشته.

حدیث نجفی نیز به نمادی از قدرت‌مندی زنان و اعتراضات مداوم علیه جمهوری اسلامی تبدیل شد. حدیث نجفی در رستورانی، واقع در بلوار ارم مهرشهر کرج کار می‌کرد. او سه خواهر بزرگ‌تر و یک برادر کوچک‌تر از خودش داشت و فرزند چهارم خانواده بود. حدیث نجفی شب چهارشنبه ۳۰ شهریور ۱۴۰۱، حوالی ساعت ۲۰ در بلوار ارم مهرشهر کرج، از جانب نیروهای امنیتی مورد اصابت گلوله ساچمه‌ای قرار گرفت که به صورت، گردن و قفسه سینه او برخورد کردند و از شدت جراحات جان باخت. خانواده او را برای اخذ تعهد مبنی بر مرگ طبیعی تحت فشار گذاشته بودند.

حنانه کیا


حنانه کیا کجوری (۱۳۷۸ – ۳۰ شهریور ۱۴۰۱) زن ۲۲ ساله‌ای بود که در خیزش ۱۴۰۱ ایران، با اصابت گلوله نیروهای پاسدار به پهلویش در نوشهر کشته شد. به گفته یکی از نزدیکان حنانه کیا، او چهارشنبه ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ در حالی‌که به دندان‌پزشکی رفته بود و قصد بازگشت به خانه را داشت، بر اثر تیراندازی نیروهای امنیتی به سمت معترضان کشته شد. حنانه کیا ۲۳ سال عمر کرد و پیش از به قتل رسیدنش نامزد کرده بود. حنانه چهارشنبه ۳۰ شهریور در خیابان ستارخان، در نزدیکی میدان آزادی، نوشهر مورد اصابت گلوله نیروهای نظامی جمهوری اسلامی، به پهلویش قرار گرفت و کشته شد. روز جمعه ۱ مهر ۱۴۰۱ پیکر او در آرامستان الجواد در بین نوشهر و چالوس به خاک سپرده شد.
حنانه نوشته بود: عاشق ها هیچ وقت دست بردار نیستند، ما هم نیستیم، تا روز آزادی!

سارینا اسماعیل زاده


سارینا اسماعیل‌زاده (۱۱ تیر ۱۳۸۵ – ۳۰ شهریور ۱۴۰۱) دختر ۱۶ ساله و یوتوبر ایرانی اهل مهرشهر کرج در جریان خیزش ۱۴۰۱ ایران در ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ با ضربات باتون به سرش از سوی نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران به کشته شد. سارینا اسماعیل‌زاده نوجوان ۱۶ ساله و دانش‌آموز مدرسهٔ فرزانگان در کرج؛ نوجوانی که براساس ویدئوهایی که در کانال خود در یوتوب منتشر کرده بود، دغدغه های اجتماعی داشت، مخالف حجاب اجباری و به دنبال آزادی بود. سارینا در کانال یوتوبش از زندگی و دغدغه‌هایش می‌گفت. در یکی از آنها می‌گوید: «نوجوان ایرانی دیگر نوجوان ۲۰ سال پیش نیست. از اوضاع جهان باخبر است و از خودش می‌پرسد چه چیزی کمتر از نوجوان آمریکایی دارد تا دغدغه‌هایشان اینقدر متفاوت باشد.»

غزاله چلابی


غزاله چلابی (متولد ۱۳ مرداد ۱۳۶۸ آمل در ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ با شلیک مستقیم ماموران سپاهی حکومت کشته شد. غزاله کوهنورد و و ورزشکار بود. غزاله چلابی، زادهٔ ۱۳۶۸ در آمل دانش‌آموختهٔ مدیریت امور بانکی و حسابدار یک شرکت خصوصی بود. غزاله چلابی در ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ در خیزش ۱۴۰۱ ایران در آمل، با شلیک مستقیم مأمور سپاهی از یک اسلحه اسنایپ به مردم معترض از داخل فرمانداری آمل، کشته شد، گلوله به سر او اصابت کرد. وی در هنگام اصابت گلوله در حال فیلم‌برداری از اعتراضات با موبایل بود و از لحظه شلیک گلوله و کشته‌شدن وی در اسمارت فونش، فیلمی ذخیره شده بود که در فضای مجازی و خبرگزاری‌های بین‌المللی منتشر شد. تصاویری که خود او در لحظه کشته شدنش فیلم‌برداری کرده بود در ۲۸ مهر منتشر شد.

جان باختگان ۳۰ شهریور


تعدادی از این شهروندان در روز ۳۰ شهریورماه کشته شده‌اند و یا اینکه به دلیل جراحت در روزهای گذشته، روز ۳۰ شهریورماه جان خود را از دست داده‌اند:

مهدی زاهدی، متین عبدالله‌پور، دانش رهنما، پویا شیدا، صدرالدین لیتانی، میلان حقیقی، امین معرفت، فواد قدیمی، محمد مام‌صالح، امیرعلی فولادی، سعید محمدی، ایمان محمدی، محسن قیصری، محمدرضا اسکندری، مهدی عسگری، محسن پازوکی، محمد زارعی، محمدحسین مروتی، امیرمهدی ملک‌محمدی، سیاوش محمودی، محمدرضا سروری، محمد زمانی، عرفان خزایی، روزبه خادمیان، محمدجواد زاهدی، محسن محمدی، رحیم کلیچ، ابوالفضل مهدی‌پور، ابوالفضل بائو، محمدحسین ترکمان، سیدسینا موسوی، عرفان رضایی، غزاله چلابی، محمد فلاح، هدیه نعیمایی، مهرزاد عوض‌پور، امیرحسین شمس، حنانه کیا، حسین علی‌کیا، محسن مالمیر، یاسین جمال‌زاده، مرتضی نوروزی، فرزین لطفی، سیدعباس موسوی، ساسان قربانی، علیرضا فتحی، بهنام لایق‌پور، امیرحسین مهدوی، مهرداد قربانی، محراب دولت‌پناه، مهدی ببرنژاد، علی مظفری و مهراب نجفی از کسانی بودند که در این روز جان خود را برای آزادی و خیزش زن، زندگی، آزادی از دست دادن

 

پنجشنبه, ۳۰ شهریور ۱۴۰۲

https://www.akhbar-rooz.com/