اخباروگزارش های کارگری 21 مهرماه 1402

شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

بیانیه‌ی کانون‌ نویسندگان ایران درباره‌ی زلزله‌ی افغانستان، حمله به روژاوا و کشتار مردم غزه؛  نویسندگان آزادی‌خواه باید وجدان بیدار جامعه باشند- جمعه اعتراضی اهالی سیستان وبلوچستان با راهپیمایی در شهر زاهدان علیرغم حضور گسترده نیروهای سرکوب دستگاه رهبری ودولت با شعار«بی شرف بی شرف»- ادامه اعتراضات کارگران ارکان ثالث پالایشگاه نفت آبادان نسبت به عدم تبدیل وضعیت و سطح پایین حقوق منجمله اجرانشدن کامل طرح طبقه بندی مشاغل با تجمع در مصلی نماز جمعه آبادان- وخامت سلامت عاطفه رنگریز در پی اعزام مجدد به اداره اطلاعات سمنان

- گزارشی از یکصدو‌سی‌و‌نهمین نشست کمیته حقوق بشر سازمان ملل؛ آموزش بین‌الملل آزار و اذیت معلمان ایران را در این نشست محکوم کرد- درگذشت یک همکار ما در حادثه انفجار پالایشگاه پارسیان، یادش گرامی باد.- جان باختن یک کارگر در بروجن بر اثر سقوط در چاله آسانسور

بیانیه‌ی کانون‌ نویسندگان ایران درباره‌ی زلزله‌ی افغانستان، حمله به روژاوا و کشتار مردم غزه؛ 
نویسندگان آزادی‌خواه باید وجدان بیدار جامعه باشند
در روزهای اخیر سه فاجعه‌ی هولناک هم‌زمان رخ داد و هر یک به نحوی واکنش‌ مردم و رسانه‌ها را برانگیخت. رسانه‌های جریان اصلی، که رسالتی جز دست‌کاری افکار عمومی به نفع قدرت‌های بزرگ و اربابان جهان ندارند، پا به میدان گذاشتند تا وزن فاجعه را با برجسته کردن‌ها، مسکوت گذاشتن‌ها و به حاشیه راندن‌ها تعیین و تحریف کنند. 
زلزله‌ی هولناکی، که هرات را به ویرانه بدل کرد و هزاران نفر را کشت یا آواره کرد، فقط بلایی طبیعی نبود که بر پیکر پاره‌پاره‌ی افغانستان نازل شده باشد. طالبان که در بده‌بستان با قدرت‌های جهانی و منطقه‌ای مشروعیت یافته است، در این هنگامه‌ی مرگ و اشک و خون و ویرانی نیز از آزار و سرکوب مردم افغانستان به‌ویژه زنان دست برنداشت و بار دیگر نشان داد که تسلط حکومتی فاسد و مرتجع و قشری بر جان و مال مردم می‌تواند بلایی طبیعی را به فاجعه‌ای انسانی بدل کند؛ فاجعه‌ای که در روایت‌های رسانه‌های رسمی یک‌سره حذف شده یا رنگ ‌باخته است. 
هم‌زمان، آن سو تَرَک، حمله‌ی ارتش متجاوز ترکیه به شمال و شرق سوریه خبر از کشتاری دوباره در این منطقه داد. جنگ برضد روژاوا، کشته شدن غیرنظامیان و حمله به زیرساخت‌های غیرنظامی، بار دیگر زیر سایه‌ی سرکوب آزادی بیان در ترکیه و سکوت مرگ‌زده‌ی جهانِ به‌اصطلاح «متمدن» رقم خورد. روژاوا که در شکست‌دادن نیروی اهریمنی داعش نقشی تعیین‌کننده داشت، دیگر جایی در اخبار رسانه‌های اصلی ندارد. 
اکنون ساکنان نوار غزه که سال‌هاست در آن‌سوی «دیوار حائل» محبوس‌اند بار دیگر، به بهانه‌ی حمله‌ی حماس، زیر ضرب توپخانه‌ی سنگین اسرائیل‌اند و در محاصره‌ای دهشتناک جان می‌دهند. جنایت ضدبشری در «بزرگترین زندان روباز جهان» هر ساعت ابعاد گسترده‌ی تازه‌تری می‌یابد و مرگ و نیستی هزاران انسان بی‌گناه را در پی دارد؛ تا آن‌جا که اکنون خبر استفاده از فسفر سفید برضد مردم غزه به فهرست جنایاتی چون کشتار کودکان، زنان و غیرنظامیان، بستن راه‌های رسیدن غذا و دارو، بحران سوخت و قطع آب و برق و فاجعه‌آفرینی در بیمارستان‌ها افزوده شده است. آن‌چه بر مردم فلسطین می‌رود، داستان امروز و دیروز نیست. سخن گفتن از آن‌چه در غزه می‌گذرد، بدون در نظر گرفتن نسل‌کشی، آپارتاید، دیوارکشی، اشغال‌گری و شهرک‌سازی‌های اسرائیل، انکار ریشه‌های فاجعه‌ی امروز است. مسکوت گذاشتن این ریشه‌ها در واقع تأیید ضمنی این آپارتاید تاریخی است و دست اسرائیل را برای تداوم محاصره‌‌ی مرگبار غزه باز می‌گذارد. 
کانون نویسندگان ایران که خود زیر سرکوب حاکمیتی جنایت‌کار و ستمگر دهه‌ها برای استقرار آزادی بیان مبارزه کرده است، از همه‌ی نویسندگان آزادی‌خواه و نهادهای مستقل هم‌سو در سراسر جهان می‌خواهد هم‌چون وجدان بیدار جامعه پا به میدان بگذارند و فارغ از آن‌چه دولت‌ها، حکومت‌ها و رسانه‌های جریان اصلی به افکار عمومی تحمیل می‌کنند، ریشه‌های کهنه و پنهان فجایع جاری را پیش از آن‌که به فاجعه‌ای هولناک‌تر بدل شود، برملا کنند.
کانون نویسندگان ایران 
۲۱ مهر ۱۴۰۲
*جمعه اعتراضی اهالی سیستان وبلوچستان با راهپیمایی در شهر زاهدان علیرغم حضور گسترده نیروهای سرکوب دستگاه رهبری ودولت با شعار«بی شرف بی شرف»
روز جمعه 21 مهر، علیرغم حضور گسترده نیروهای سرکوب دستگاه رهبری ودولت اهالی زاهدان دست به راهپمایی زدند وبا سردادن شعار«بی شرف بی شرف»انزجار خود را نسبت به نیروهای امنیتی واطلاعاتی بنمایش گذاشتند.
*ادامه اعتراضات کارگران ارکان ثالث پالایشگاه نفت آبادان نسبت به عدم تبدیل وضعیت و سطح پایین حقوق منجمله اجرانشدن کامل طرح طبقه بندی مشاغل با تجمع در مصلی نماز جمعه آبادان
روزجمعه 21 مهر،کارگران ارکان ثالث پالایشگاه نفت آبادان درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به عدم تبدیل وضعیت و سطح پایین حقوق منجمله اجرانشدن کامل طرح طبقه بندی مشاغل با دردست داشتن پلاکاردهایی در مصلی نماز جمعه آبادان تجمع کردند.
براساس گزارش رسانه ای شده تجمع کنندگان خواستار حذف شرکت های پیمانکاری و ابلاغ اصلاح طرح طبقه بندی مشاغل کارکنان ارکان ثالث (مشاغل پیمانکاری) و محاسبه آن از ابتدای سال 1402شدند.
آنها افزودند: اصلاح طرح طبقه بندی حدود دو سال است در پیج و خم اداری مانده و نارضایتی آن ها را در پی داشته است.
درهمین رابطه:تجمع اعتراضی دیگری از همکاران ارکان ثالث ما در پالایشگاه آبادان.
امروز 21 مهر جمع کثیری از همکاران ارکان ثالث ما در پالایشگاه آبادان در ادامه مطالبه گری خود در محل نماز جمعه آبادان جمع شدند و خواستهای اعتراضی خود را اعلام کردند.
در این تجمع اعتراضی بنرهایی از سوی همکاران در رابطه با خواسته های مختلف از جمله حذف کامل پیمانکاران بدست گرفته شده بود.
مطالبه اصلی ما کارگران ارکان ثالث، حذف شرکتهای پیمانکاری تامین نیروی انسانی است که بارها در مناسبت های مختلف این مطالبه را اعلام کرده ایم. باید در برابر کار یکسان به همه کارگران رسمی و غیر رسمی مزد مساوی پرداخت شود و همه از امکانات رفاهی واحد و برابری برخوردار باشند.
با پیگیری های کارگران وعده خروج پیمانکاران داده شده بود، اما همچنان به آن عمل نشده است. اکنون اعتراض و مطالبه تعداد زیادی از همکاران ارکان ثالثی ما در پالایشگاه آبادان اجرایی شدن این مطالبه دیرین است.
گفتنی است که  یک گفتمان در میان حکومت این بود  که پیمانکاران حذف شوند و به جای آنها قرارگاه خاتم وارد مراکز نفتی شود و همانموقع همکاران ما در نفت اعلام داشتند که ما زیر بار کار برده واری تحت مسئولیت هیچکدام از این دو باند مافیایی نمیرویم و قراردادها باید مستقیم با نفت بسته شوند.
مطالبه دیگر همکاران ارکان ثالث ما اجرای طرح دقیق طرح طبقه بندی مشاغل و محاسبه آن از ابتدای سال ۱۴۰۲ است که با این کار مبلغی به دستمزدها اضافه میشود. اما انجام این مطالبه در پیچ و خم های اداری گیر کرده است.
و بالاخره مطالبه بعدی همکاران ما از وزارت نفت اعطای وام کم بهره به کارگران ارکان ثالث است. در موضوع سوم نیز شرکت کارکنان ارکان ثالث در تعاونی مسکن کارکنان وزارت نفت عنوان گردید.
در انتهای نماز جمعه راهپیمایی ای تحت عنوان "حمایت از مردم غزه" به راه افتاد. اما حرف ما کارگران اینست که جنگ خونینی که یکطرف آن دولت اسرائیل و طرف دیگرش حماس و دیگر نیروهای ارتجاعی هستند ربطی به مردم فلسطین ندارد. مردم چه در غزه و چه در اسرائیل قربانیان این جنگند.
جنگ باید متوقف شود.
شورای سازماندهی اعتراضات کارگران غیر رسمی نفت(ارکان ثالث)
*وخامت سلامت عاطفه رنگریز در پی اعزام مجدد به اداره اطلاعات سمنان
عاطفه رنگریز، فعال حقوق زنان محبوس در زندان شاهرود، طی هفته جاری مجددا به اداره اطلاعات سمنانْ منتقل و‌ پس از گذران مراحل بازجویی، به بند عمومی زندان سمنان بازگردانده شد.
 طی این مدت، در پی فشارهای ناشی از بازجویی، وی در سه نوبت دچار عارضه‌ی قلبی شد اما از اعزام به بیمارستان او جلوگیری به‌عمل آمده است. این عارضه تنها با حضور یک پزشک در اداره اطلاعات سمنان، مورد پیگیری قرار گرفته است.  
در تاریخ سوم مهرماه، علی‌رغم ابلاغ قرار وثیقه‌ی یک میلیاردی و تودیع آن توسط خانواده، با آزادی عاطفه رنگریز مخالفت شد. بنا به صحبت‌های بازپرس حاضر در دادسرای عمومی و انقلاب شاهرود: «اداره اطلاعات نیازمند بازجویی‌های بیشتر است و آزادی به قید وثیقه میسر نیست».
بیش از یک ماه از بازداشت این فعال حقوق زنان می‌گذرد و کماکان از وضعیت آزادی او اطلاعی در دست نیست.
*گزارشی از یکصدو‌سی‌و‌نهمین نشست کمیته حقوق بشر سازمان ملل؛ آموزش بین‌الملل آزار و اذیت معلمان ایران را در این نشست محکوم کرد
کمیته حقوق بشر سازمان ملل متحد در ۹ و ۱۰ اکتبر در ژنو برگزار گردید. خانم دومینیک مارلت، هماهنگ‌کننده ارشد تحقیقات، سیاست و حمایت در آموزش بین‌الملل (EI)، بعنوان یکی از سخنرانان این کمیته، بازداشت و شکنجه خودسرانه‌ی معلمان و دانش‌آموزان، به‌ویژه دختران، در ایران را محکوم کرد. این نماینده‌ی آموزش بین‌الملل، ایران را به‌عنوان یکی از امضاکنندگان میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی (ICCPR)، موظف به پایبندی به حقوق مربوط به آزادی تشکل، تجمع و آزادی بیان نمود. 
تمرکز آموزش بین‌الملل بر سرکوب رهبران اتحادیه معلمان از شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان ایران (CCITTA) بود که به دلیل انجام فعالیت‌های قانونی بین‌المللی اتحادیه بازداشت شده‌اند. خانم دامنیک به نمایندگی از آموزش بین‌الملل، نقض مداوم آزادی انجمن برای معلمان در ایران را برجسته کرد.
نقض حقوق اتحادیه‌ای در ایران:
خانم دامنیک در بخشی از سخنانش به ممنوعیت، سرکوب شدید اعتراضات مسالمت‌آمیز معلمان، بازداشت‌های ناعادلانه و نیز خودسرانه‌ی شرکت‌کنندگان در اعتراضات مسالمت‌آمیز، شکنجه‌ی اعضای اتحادیه‌های کارگری پرداخت و به تشریح محدودیت حق تشکل‌یابی، آزادی تجمعات پرداخت که چگونه این مسئله منجر به عدم ملحق شدن کارگران به سازمان‌های مربوط به مشاغل خود و در نتیجه این مانعی برای اتحادیه‌ها در فرآیندهای انتخاباتی، اداری، تصویب قوانین و رهبری ایجاد می‌کند؛ هر نوع اعتراض به وضع موجود ممنوع است و هیچ تضمین قانونی در برابر تبعیض ضداتحادیه وجود ندارد. این مسائل فراتر از آموزش است و بر کارگران اتحادیه‌ای در صنایع مختلف از جمله نفت، گاز، آهن، فولاد و نیشکر تأثیر می‌گذارد، جایی که کارگران با آزار، بازداشت و شکنجه غیرقانونی روبرو هستند.
همچنین این نماینده‌ی آموزش بین‌الملل، از تحقیقات آموزش‌بین‌الملل در مورد ۳۵۸ حمله شیمیایی علیه مدارس دخترانه در جریان تظاهرات "ژن، ژیان، ئازادی" ارائه کرد که بخشی از کمپین قدرت‌های حاکم برای سرکوب بخش حقوق زنان این جنبش بوده است.
درخواست برای اقدام: 
سازمان‌های بین‌المللی کارگری و اتحادیه‌های مستقل در داخل ایران خواستار تغییرات قانونی برای حمایت از حقوق اساسی کار، با تکرار توصیه‌های قبلی کمیته حقوق بشر سازمان ملل هستند. علاوه بر این، یک فراخوان واحد برای آزادی فوری و بدون قید و شرط فعالین اتحادیه‌های کارگری که صرفاً به دلیل تجمعات مسالمت‌آمیز در خصوص حقوق اتحادیه‌ای که در سطح بین‌المللی به رسمیت شناخته شده‌اند، بازداشت شده‌اند.
سوالات مطرح شده از هیئت ایرانی 
این نشست در روزهای ۱۷ و ۱۸ مهرماه برگزار کردید؛ اعضای کمیته سوالاتی را از هیئت ایرانی مطرح کردند. این سؤالات شامل اتهامات علیه معلمان و فعالان صنفی بازداشت شده، مدت زمان بازداشت، موارد شکنجه و اینکه آیا مقامات تحقیقاتی را در مورد نقض حقوق گزارش شده آغاز کرده‌اند یا خیر. همچنین سوالات مشخصی در مورد حملات شیمیایی علیه مدارس دخترانه، تبعیض گسترده علیه اقلیت‌های ملی و مذهبی در دسترسی آنها به آموزش، بهداشت و کار پرسیده شد.
پاسخ ایران:
هیئت ایرانی پاسخ‌های سطحی ارائه کرد و اتهامات مربوط به خشونت پلیس، بازداشت خودسرانه و وجود شکنجه در زندان‌های ایران را رد کردند. ایران همچنین تبعیض علیه زنان و ملیت‌ها را انکار کرد.
سخن آخر:
با بررسی سوابق حقوق بشر در ایران نگرانی‌های متعددی در خصوص وضعیت نقض حقوق بشر در ایران‌ وجود دارد که مسئله‌ی آموزش در رأس همه‌ی آن قرار دارد. اگرچه ممکن است راه‌حلی فوری برای مسائل مبرم برای معلمان اتحادیه ارائه نکند، اما آموزش بین‌الملل بر اهمیت نظارت و پاسخگویی بین‌المللی تأکید می‌کند. 
آموزش بین‌الملل تاکید کرده است که معلمان ایرانی، سالهاست خواسته‌های مشروع خود را در خصوص ارتقا شرایط کاری مناسب، و به رسمیت شناختن حقوق و آزادی‌های اساسی خود به عنوان کارگر و شهروند بیان می‌کنند. 
آموزش بین‌الملل در همبستگی با معلمان، اتحادیه‌های کارگری و سایر اعضای جامعه آموزش در ایران که برای تضمین ایجاد یک محیط آموزشی امن و فراگیر برای همه تلاش می‌کنند، می‌ایستد.
لینک خبر در سایت آموزش بین‌الملل:
https://www.ei-ie.org/en/item/28097:iran-education-international-denounces-harassment-of-teachers-at-united-nations-human-rights-committee
برگرفته از کانال شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
*درگذشت یک همکار ما در حادثه انفجار پالایشگاه پارسیان، یادش گرامی باد.
درگذشت این همکار عزیز را به خانواده ایشان و سایر همکاران تسلیت می‌گوییم.
بنا بر اخبار صبح امروز 21 مهر در پی تعمیرات اساسی (اورهال) پالایشگاه گاز پارسیان شهرستان مُهر، فلر واحد ۵۰۰ که برای تعمیرات اساسی از سرویس خارج بوده در حین جوشکاری دچار انفجار شده و یکی از همکاران اورهالی از ارتفاع به پایین پرتاب و دچار آسیب شد و جان خود را از دست داد. بدینگونه بار دیگر کارگری قربانی محیط کار شد.
متاسفانه این گونه اخبار همواره بواسطه ملاحظات امنیتی و سیاستهای نادرست از قبیل احتمال زیر سؤال رفتن ایمنی محیط کار و اخلال در استانداردهای ایزو سیستمهای بهره برداری نفت و گاز توسط مدیران و پیمانکاران پروژه ها سانسور گردیده و بنا بر تجارب حوادث مشابه پیش از این، تا لحظه انتشار این خبر علیرغم سفر وزیر نفت به پالایشگاه مذکور، واحد مربوطه از واکنش به آن امتناع نموده انتشار خبر بجز در معدود رسانه های محلی تحت سانسور قرار گرفته بازهم بیانگر بی ارزشی جان انسانها در قبال حفظ شرایط تولید و سرمایه است!
انفجار در مراکز نفتی، بویژه در شرایط اورهال بدلیل عدم ایمنی محیط های کار پر خطر نفت همواره قربانی میگیرد.
بدین ترتیب یک خواست فوری و سراسری ما کارگران نفت ایمن شدن محیط های کار با بالاترین استانداردهای علمی و به روز است.
شورای سازماندهی اعتراضات کارگران غیر رسمی نفت(ارکان ثالث)
*جان باختن یک کارگر در بروجن بر اثر سقوط در چاله آسانسور
روزجمعه 21 مهر، یک کارگر در بروجن بر اثر سقوط در چاله آسانسوردردم جان خود را ازدست داد.
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید