اخباروگزارش های کارگری 5 بهمن ماه 1400

شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

فراخوان تحصن و تجمع گام به گام سراسری شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در اعتراض به عدم توجه حاکمیت به مطالبات معلمان، در بهمن ماه جاری! شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران فراخوانی در دو مرحله به شرح زیر صادر می نماید : الف _ روزهای شنبه و یک شنبه ۹ و ۱۰ بهمن ماه تحصن در مدارس و روز دوشنبه ۱۱ بهمن تجمع سراسری

درصورت عدم پاسخگویی به مطالبات

ب_ روز شنبه ۲۳ بهمن تا روز چهارشنبه ۲۷ بهمن تحصن در مدارس و روز پنج شنبه ۲۸ بهمن تجمع سراسری

مکان تحصن: تمام مدارس ایران

مکان تجمع

استان تهــران : مقابل مجلـس

مراکز استان‌ها : مقابل اداره کل استان

شهرستان‌ها : مقابل اداره آموزش و پرورش

- تجمع اعتراضی کارگران ساختمانی کشور نسبت به عدم برخورداری از بیمه تامین اجتماعی،مشمول قانون مشاغل سخت و زیان‌آورنشدن،عدم الزام کارفرمایان به رعایت مسائل ایمنی در صنعت ساختمان و....مقابل مجلس

- مستحکم تر وگسترده تر باد همبستگی کارگران:

ادامه اعتصاب وتجمع کارگران پتروشیمی رازی دراعتراض به ممنوع الورود شدن همکارانشان برای دومین روز متوالی

- اعتصاب وتجمع کارگران مجتمع پتروشیمی مروارید دراعتراض به عدم پرداخت 5 ماه حقوق

- دومین روز تجمع اعتراضی کارگران مجتمع پتروشیمی ایلام نسبت به نداشتن امنیت شغلی وعقد قرارداکاری جدید

- دهمین روزاعتصاب و تجمع کارگران کشت و صنعت نیشکر میان آب دراعتراض به واگذاری به بخش خصوصی ،نداشتن امنیت شغلی،عدم تبدیل وضعیت وسطح پایین حقوق

- تجمع اعتراضی کارکنان حراست بیمارستان جلیل یاسوج نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد

- تجمع اعتراضی رزیدنت‌های رشته دستیاری زنان علوم پزشکی اصفهان نسبت به مشکلات آموزشی مقابل دفتر ریاست دانشکده پزشکی

- محکومیت توماج صالحی به حبس و جریمه نقدی

- تجمع برای کاهش میزان مهریه پرداختی منجر به حبس مقابل مجلس

*تجمع اعتراضی کارگران ساختمانی کشور نسبت به عدم برخورداری از بیمه تامین اجتماعی،مشمول قانون مشاغل سخت و زیان‌آورنشدن،عدم الزام کارفرمایان به رعایت مسائل ایمنی در صنعت ساختمان و....مقابل مجلس

روز سه شنبه 5 بهمن،صدها کارگر ساختمانی ازسراسرکشور خودرابه پایتخت رساندند تا برپایی تجمع مقابل مجلس اعتراضشان را کشور نسبت به عدم برخورداری از بیمه تامین اجتماعی،مشمول قانون مشاغل سخت و زیان‌آورنشدن،عدم الزام کارفرمایان به رعایت مسائل ایمنی در صنعت ساختمان و....بنمایش بگذارند.


براساس گزارشات منتشره،حذف سهمیه بیمه کارگران ساختمانی و تایید نهایی اصلاحیه ماده 5 بیمه کارگران ساختمانی در صحن علنی مجلس و بیمه تمامی کارگران و استادکاران ساختمانی که در نوبت بیمه هستند، مهمترین خواسته این کارگران است.

*مستحکم تر وگسترده تر باد همبستگی کارگران:

ادامه اعتصاب وتجمع کارگران پتروشیمی رازی دراعتراض به ممنوع الورود شدن همکارانشان برای دومین روز متوالی

روزسه شنبه 5 بهمن برای دومین روز متوالی، کارگران پتروشیمی رازی به اعتصاب وتجمعشان برای اعتراض به ممنوع الورود شدن همکارانشان ادامه دادند وخواستاربازگشت بکارشان شدند.


کارگران معترض پتروشیمی رازی به خبرنگار رسانه ای گفتند: صبح روزسه شنبه 5 بهمن در پی ممنوع‌الورود شدن 3 نفر دیگر از همکارانشان ، کارگران امروز نیز دست از کار کشیده و خواستار ورود همکارنشان به شرکت شدند.

آنهاافزودند: خواسته ما به رسمیت شناخته شدن نماینده کارگران از سوی کارفرما بود. با اینحال کارفرما هیچ اهمیتی به این موضوع نداد و 5 نفر از همکاران ما از جمله نماینده کارگری را ممنوع الورود کرد. در پی این اقدام کارفرما کارگران اعتراضات خود را آغاز کردند، اما در مقابل 3 نفر دیگر نیز ممنوع‌الورود شدند.

اسامی کارگرانی که ممنوع‌الورود شدند تا این لحظه به شرح زیر است:

۱. علی ساجدی نژاد

۲. هادی سرهانی

۳. احمد عساکره

۴. سید هاشم شبیبی

۵. محمدرضا صالحی

۶. علی البوغبیشیان

۷. مهدی طبیعی

۸. توفیق احمدی

درهمین رابطه:زنده باد همبستگی کارگران:

اعتصاب وتجمع کارگران پتروشیمی رازی دراعتراض به ممنوع الورود شدن همکارانشان

روز دوشنبه 4 بهمن، کارگران پتروشیمی رازی برای اعتراض به ممنوع الورود شدن همکارانشان دست از کارکشیدند ومقابل حراست این مجتمع واقع دربندرامام منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی تجمع کردند.


کارگران پتروشیمی رازی می‌گویند: سهام پتروشیمی رازی متعلق به ترکیه است که متاسفانه نسبت به حق و حقوق کارگری از جمله حق داشتن نماینده از سوی کارگران بی‌توجه هستند.

کارگران در این اعتراض خواستار بازگشت به کار همکاران ممنوع الورود شان و به رسمیت شناخته شدن نمایندگان کارگری هستند.

*اعتصاب وتجمع کارگران مجتمع پتروشیمی مروارید دراعتراض به عدم پرداخت 5 ماه حقوق

روزسه شنبه 5 بهمن، کارگران پتروشیمی برای اعتراض به عدم پرداخت 5 ماه حقوق دست ازکارکشیدند ودراین مجتمع مروارید واقع در فاز دوم پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس تجمع کردند.

قابل یادآوری است که،صندوق ذخیره فرهنگیان(شرکت پتروفرهنگ)، صندوق های بازنشستگی، پس انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت(شرکت سرمایه‌گذاری تابان فردا)و شستا(شرکت سرمایه‌گذاری نفت، گاز و پتروشیمی تأمین - تاپیکو- ، سهامداران عمده پتروشیمی مروارید هستند.

درهمین رابطه:شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:

امروز سه‌شنبه ۵بهمن همکاران ما در پتروشیمی مروارید در فاز دو صنایع پتروشیمی عسلویه‌ به‌ دلیل عدم پرداخت پنج ماه حقوق توسط پیمانکار، دست از کار کشیدند و در محل کارگاه تجمع کردند.

در ماههای گذشته پیمانکار تنها به این همکاران ما وعده میداده که بزودی مطالباتشان را پرداخت خواهد کرد اما به هیچکدام از وعده های خود عمل نکرده در حالی که کارفرمای اصلی گفته است صورت وضعیت های پیمانکار پرداخت شده اند.

دست پیمانکاران غارتگر از سفره ما کارگران باید قطع شود و تا حذف کامل آنها و برچیده شدن بساط چپاول گری آنها کوتاه نخواهیم آمد.

*دومین روز تجمع اعتراضی کارگران مجتمع پتروشیمی ایلام نسبت به نداشتن امنیت شغلی وعقد قرارداکاری جدید

روز سه شنبه 5 بهمن برای دومین روزمتوالی،کارگران پتروشیمی ایلام برای اعتراض به نداشتن امنیت شغلی وعقد قرارداکاری جدید در این مجتمع واقع درشهرستان چواردراستان ایلام زدند.


یکی از این کارگران به خبرنگار رسانه ای گفت: حدود یکسال ونیم است که بعنوان جوشکار فنی بصورت تمام وقت در مجتمع پتروشیمی ایلام مشغول بکار شدیم.

وی افزود: در طول این یکسال و نیم گذشته، شبانه روزی برای توسعه این شرکت فعالیت کردیم و قرار بود برای داشتن امنیت شغلی بعنوان نیروی دائمی ادامه کار دهیم اما نه تنها این وعده عملی نشد بلکه طی چند روز اخیر به ما اعلام کرده‌اند که بایستی با قرارداد جدید یعنی 15 روز کار و 15 روز استراحت فعالیت کنید.

این کارگر پتروشیمی ادامه داد: همه این 24 نفری که قرار است تعدیل شوند سالهای سال است که در این مجتمع مشغول بکار هستند، برای حقوقی که می‌گیریم برنامه ریزی کرده‌ایم، وام گرفته‌ایم، همگی نیروی بومی، متاهل و دارای مشکلاتی اقتصادی هستیم اگر قرار باشد حقوق 15 روز را بگیریم هم دچار مشکلات اقتصادی می‌شویم و هم مشکلات اجتماعی.

وی درخاتمه گفت: خواسته ما بازگشت به کار براساس همان قرارداد قبلی است.

قابل یادآوری است که مجتمع پتروشیمی ایلام ازشرکت های زیرمجموعه گروه سرمایه‌گذاری پتروشیمی ایرانیان (پترول) می باشد که اکثریت سهامش متعلق به شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس است.

*دهمین روزاعتصاب و تجمع کارگران کشت و صنعت نیشکر میان آب دراعتراض به واگذاری به بخش خصوصی ،نداشتن امنیت شغلی،عدم تبدیل وضعیت وسطح پایین حقوق

روز سه شنبه 5 بهمن برای دهمین روزمتوالی، کارگران کشت و صنعت نیشکر میان آب به اعتصاب وتجمعشان دراعتراض به واگذاری به بخش خصوصی ،نداشتن امنیت شغلی،عدم تبدیل وضعیت وسطح پایین حقوق،ادامه دادند.


تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند: از کمیسیون 90 می‌خواهیم که به نحوه واگذاری و قیمت‌گذاری این شرکت به بخش خصوصی در سال 96 ورود کنند.

آن‌ها افزودند: از زمان واگذاری این شرکت مشکلات کارکنان شروع شد، در گذشته این شرکت، نیشکر و گاهی اوقات گندم و کلزا کشت می‌کرد ولی بعد از واگذاری فقط گندم و کلزا با ظرفیت کمی کشت می‌کند و کمتر نیشکر می‌کارند و باعث بیکاری تعدادی از کارگران شده است.

این کارگران ادامه دادند:بعد از واگذاری‌ها قراردادها تغییر و من‌درآوردی شده و قراردادها تأمین نیرو شده و کارکنانی که سال‌ها سابقه فعالیت داشتند مجبور به قبول چنین قراردادهایی شدند که دریافتی آن‌ها کم و امنیت شغلی پایین آمده است.

این کارگران گفتند: مشکلاتی برای بیمه ما به وجود آمده اگر مشکلی در حین کار مانند باران پیش بیاید و مجبور به تعطیلی کار باشیم حقوق آن روز از حقوق ماهیانه کسر می‌شود.

درهمین رابطه:نهمین روز اعتصاب،تجمع وراهپیمایی کارگران کشت و صنعت میان آب دراعتراض به نداشتن امنیت شغلی وعدم تبدیل وضعیت وسطح پایین حقوق

روزدوشنبه 4 بهمن برای نهمین روز متوالی، کارگران کشت و صنعت میان آب برای اعتراض به نداشتن امنیت شغلی وعدم تبدیل وضعیت وسطح پایین حقوق به اعتصابشان ادامه دادند ودرمحوطه این شرکت واقع درحومه شهرستان شوش دراستان خوزستان دست به تجمع وراهپیمایی زدند.


برپایه گزارش رسانه ای شده بتاریخ 4 بهمن،اعتراض کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر میان آب وارد نهمین روز خود شد. به گفته این کارگران، نماینده فرمانداری شهرستان شوش، امروز در محل اعتراض‌شان حاضر شد و با آنها به مذاکره پرداخت.

عمده این کارگران به صورت مزد - ساعتی با شرکت دیگری طرف‌ قرارداد هستند که در نتیجه نگران برهم خوردن امنیت شغلی خود هستند. به گفته کارگران، تعداد همکارانشان از سال 96 که کشت و صنعت میاناب به بخش خصوصی واگذار شد، از بیش از هزار نفر به حدود 500 نفر کاهش یافته است. از این تعداد هم حدود 400 نفر با شرکت دیگری طرف قرارداد هستند.

این کارگران همچنین خواهان درج عناوین شغلی خود به صورت ثابت در لیست‌های بیمه‌ای هستند؛ چراکه به گفته آن‌ها عناوین شغلی مختلفی در لیست‌های بیمه‌ای عنوان شده است. این موضوع موجب می‌شود که آن دسته از کارگران که شغل‌شان مشمول بازنشستگی پیش از موعد در مشاغل سخت و زیان‌آور می‌شود، دیرتر از موعد بازنشسته شوند یا برای احراز سوابق خود و تطبیق آنها با عناوین شغلی، درگیر امور اداری شوند.

شرکت کشت و صنعت میاناب حدود 8 هزار هکتار زمین دارد که کارگران می‌گویند که از این زمین‌ها برای کشت شلتوک و گندم هم استفاده می‌شود؛ درحالیکه واگذاری این شرکت با هدف تکمیل زنجیره محصولات نیشکر انجام شده است.

از آنجا که کشت و صنعت میاناب کارخانه ندارد، محصول نیشکر خود را پس از برداشت، در اختیار شرکت‌های همجوار خود یعنی کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه و کشت و صنعت کارون قرار می‌دهد. با این احوال کارگران در درجه اول خواهان تبدیل وضعیت قرارداد خود در قالب انعقاد قرارداد مستقیم با شرکت میاناب هستند.

پرداخت پاداش‌های بهره‌برداری و حسابرسی، جیره ارزاق، پاداش دهه فجر، حق لباس و دانش آموزان ممتاز، بروزرسانی طبقه‌بندی مشاغل، محاسبه سنوات بازنشستگی طبق عرف سال‌های گذشته (45 روز با مزایا)، انتخاب شورای کارگری طبق روال سال‌های گذشته و همسان‌سازی حقوق پرسنل مانند شرکت‌های مجاور از دیگر خواسته‌های کارگران میاناب است.

*تجمع اعتراضی کارکنان حراست بیمارستان جلیل یاسوج نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد

روزسه شنبه 5 بهمن، کارکنان حراست بیمارستان جلیل یاسوج برای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد تجمع کردند.


یکی از تجمع کنندگان به خبرنگاریک رسانه محلی گفت: درخواست ما قانونی است، امنیت شغلی ما درخطر است، ما از طریق آزمون 9 ماه پیش سر کار آمده‌ایم، ولی سر هم رفته 3 یا 4 ماه حقوق گرفته‌ایم.

وی افزود: نزدیک 5 ماه است که حقوق نگرفته‌ایم، مسئولان بارها ما را جواب کرده‌اند، رئیس بیمارستان ما را به رئیس دانشگاه ارجاع می‌دهد، مسئولان دانشگاه علوم پزشکی هم می گویند شما شرکتی هستید و سر و کار شما با پیمانکار است.

وی ادامه داد: اکثر بچه‌ها از جاهای دور و نزدیک آمده‌اند، مستأجر هستند، پول کرایه سر کار آمدن هم ندارند، حقوق ما حدود 3 میلیون و 800 تومان است، و حداقل حقوق را هم سر ماه نمی‌دهند.

این معترض اضافه کرد: انتظار داریم که مسئولان تعامل داشته باشند تا این مسئله حل شود، متأسفانه تا الان فقط ما را پاسکاری کرده‌اند، حداقل کاری کنند که مشکل ما حل شود.

*تجمع اعتراضی رزیدنت‌های رشته دستیاری زنان علوم پزشکی اصفهان نسبت به مشکلات آموزشی مقابل دفتر ریاست دانشکده پزشکی

جمعی از رزیدنت‌های رشته دستیاری زنان علوم پزشکی اصفهان برای اعتراض به مشکلات آموزشی مقابل دفتر ریاست دانشکده پزشکی تجمع کردند.

درهمین رابطه،مسئول روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: حضور تعدادی از رزیدنت های زنان در مقابل دفتر ریاست دانشکده پزشکی جهت طرح مشکلات آموزشی بود.

وی با اشاره به اینکه مشکلات آموزشی آن ها ناشی از شیوع ویروس کرونا است ادامه داد: 4-5 نفر از آنها به عنوان نماینده با رئیس دانشکده پزشکی گفت وگو کردند و قرار شد نتیجه این دیدار را به سایر رزیدنت ها اعلام کنند.

وی یادآور شد: گلایه این عزیزان در خصوص نبود مراجعه کننده و تعطیلی مراکز آموزشی آن ها بوده است.

*محکومیت توماج صالحی به حبس و جریمه نقدی

توماج صالحی، رپری که شعرهای انتقادی و اعتراضی می‌خواند، خبر داده دادگاه او را به «اتهام توهین به رهبری و تبلیغ علیه نظام» به جریمه نقدی و شش ماه حبس تعلیقی محکوم کرده.

او می‌گوید در این حکم حبس شش ماهه او برای یک‌سال معلق شده است.

صالحی شهریور امسال پس‌از انتشار چند قطعه موسیقی با محتوای انتقاد از وضع موجود و اعتراض به برخوردها با معترضان برای چندروز بازداشت و سپس با قرار کفالت آزاد شد.

*تجمع برای کاهش میزان مهریه پرداختی منجر به حبس مقابل مجلس

روزسه شنبه 5 بهمن،جمعی باتجمع مقابل مجلس خواستارکاهش تعداد سکه های مهریه پرداختی منجر به حبس شدند.
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید