اخباروگزارش های کارگری 21 -23 خرداد ماه 1402

شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 - قتل پسر عموی مادر کیان پیرفلک در درگیری مسلحانه - اطلاعیه فوری مادران انقلاب در رابطە با خانوادەی بازداشت‌شدگان روز جمعه ١٩ خردادماە در شهر سقز - ادامه یکشنبه اعتراضی کارگران بازنشسته تامین اجتماعی کشور نسبت به سطح نازل حقوق منجمله مصوبه مزدی ضد کارگری شورای عالی کار‌ و وضعیت نامناسب خدمات بیمه درمانی بابرپایی تجمع در شهرهای اهواز و کرمانشاه مقابل اداره کل تامین اجتماعی و مقابل اداره تامین اجتماعی شهر شوش

- دومین اعتراض سراسری افراد دارای معلولیت نسبت به عدم اجرای پنج‌ساله ماده 27 ‎قانون معلولان مقابل اداره کل بهزیستی استان های اردبیل ، اصفهان ، قم،کرمان ، کرمانشاه، مازندران ،مرکزی اداره بهزیستی شهرستان های ایذه ، بروجرد ، چابهار ،شاهین شهر ، قرچک ورامی استان خراسان رضوی مقابل اداره کل بهزیستی و دفتر رئیس کمیسیون اصل نود مجلس
مقابل نهاد ریاست جمهوری درتهران
- طومار اعتراضی وشکایت کارگران پیمانی و شرکتی شرکت توزیع نیروی برق تهران نسبت به‌ عدم تبدیل وضعیت ، اجرانشدن طرح طبقه‌بندی شغلی و عدم تخصیص سختی کار برای نیروهای اجرایی
- اعتصاب وتجمع کارکنان دانشگاه آزاد گچساران دراعتراض به تصمیمات هیئت رییسه دانشگاه آزاد استان کهگیلویه و بویراحمد
- تجمع اعتراضی جمعی از مهندسین معمار استان اردبیل مقابل اداره کل راه و شهرسازی استان
- بیانیه شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران در محکومیت حبس اصغرامیرزادگان
- پرونده‌سازی برای دانشجویان همچنان ادامه دارد!
- احضار تلفنی ریحانه انصاری‌نژاد فعال کارگری جهت حضور در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب
- جان باختن یک کارگر کارخانه الندشیمی در حادثه انفجار
*******
*قتل پسر عموی مادر کیان پیرفلک در درگیری مسلحانه
بر اساس برخی گزارش‌ها در پی وقوع درگیری مسلحانه در جریان مراسم تولد جاویدنام کیان پیرفلک، پسر عموی ماه‌منیر مولایی‌راد با هویت پویا مولایی‌راد به ضرب گلوله کشته شد.
برخی گزارش‌ها حاکی از این است که مأموران با ممانعت از ورود مردم به مراسم اقدام به تیراندازی به سمت حاضران کرده‌اند.
منبع:کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران
*اطلاعیه فوری مادران انقلاب در رابطە با خانوادەی بازداشت‌شدگان روز جمعه ١٩ خردادماە در شهر سقز
سازمان های حقوق بشر
مردم شریف کردستان و آزادیخواهان ایران
همانطور که مطلع هستید روز جمعه ١٩ خردادماە، خانوادەی جانباختگان سنندج، دهگلان و دیواندره به منظور گرامیداشت زادروز شهید نوجوان دانیال پابندی و دیدار با دیگر خانوادەی جانباختگان به سقز و بعد بە بوکان سفر کردند، اما متاسفانه پس از بازگشت توسط نیروهای سازمان اطلاعات ماشین حامل پدران و مادران جانباختگان متوقف و ربودە شدند و برای بازجویی بە اداره اطلاعات انتقال دادە شدند.
قابل ذکر است از بدو ورود نیروهای سرکوبگر قاب عکس‌های جانباختگان را شکستە و تعدادی از جوانان را مورد ضرب و شتم قرار می‌دهند و با بی‌احترامی کامل با آنها برخورد می‌کنند و بعد از بازجویی مادران و خواهران جانباختگان را ساعت ٣ بامداد بدون اینکه ماشین‌های کرایه شده را به آنها پس دهند آنها را در خیابان رها می‌کنند.
ما به عنوان فعالین سیاسی و مدنی این رفتار نیروهای اطلاعاتی را به شدت محکوم کرده و خواستار آزادی فوری پدران و برادران جانباختگان هستیم.
در این راستا از همه مردم کردستان به طور عام و فعالین حقوق بشری و جامعه مدنی به طور خاص می‌خواهیم که از خانوادەی جانباختگان و این اطلاعیە پشتیبانی و ما را یاری دهند تا این عزیزان را هر چه سریعتر به آغوش خانواده‌هایشان برگردانیم.
گفتنی است کە خانوادەی جانباختگان مرتکب هیچ جرمی نشدەاند، بلکە تنها به دیدار خانوادەی جانباختگان دیگر شهرها رفتەاند و این حق طبیعی آنهاست، در حقیقت مجرم اصلی خود نیروهای رژیم می‌باشند کە دستشان بە خون فرزندانمان نقش بستە و اکنون برای ساکت کردن خانوادەی داغدار دست بە چنین عمل شرم‌آوری زدە است .
مادران انقلاب ٢١ خردادماە ۱۴۰۲
*ادامه یکشنبه اعتراضی کارگران بازنشسته تامین اجتماعی کشور نسبت به سطح نازل حقوق منجمله مصوبه مزدی ضد کارگری شورای عالی کار‌ و وضعیت نامناسب خدمات بیمه درمانی بابرپایی تجمع در شهرهای اهواز و کرمانشاه مقابل اداره کل تامین اجتماعی و مقابل اداره تامین اجتماعی شهر شوش
شعارها:
«میرهاشم حیا کن سازمانو رها کن»
«وزیر بی کفایت نمی خوایم نمی خوایم»
«تورم اسفبار حاکم شده توبازار»
«اعتراض اعتراض علیه فقر وفساد»
«فقط کف خیابون به دست میاد حقمون»
«حقوق تو داد بزن افتاده دست راهزن»
«حقوق نصف ونیمه سکوت کنی همینه»
«زیر بار ستم نمی‌کنیم زندگی، جان فدا می‌کنیم در ره آزادگی مرگ بر این بردگی»
«ظلم وستم کافیه سفره ما خالیه»
«هزینه ها دلاریه حقوق ما ریالیه»
«یخچال بازنشسته خالی تر ازگذشته»
«ننگ ما ننگ ما صدا وسیمای ما»

گزارش رسانه ای شده:تجمع بازنشستگان کارگریِ شوش، هفت‌تپه و کرمانشاه
بازنشستگان شوش، هفت‌تپه و کرمانشاه از تجمع امروز خود (21 خرداد) مقابل ادارات تامین اجتماعی خبر دادند.
این بازنشستگان می‌گویند: افزایش 21 و 27 درصدی مستمری‌ها غیرقانونی‌ست و بایستی مستمری‌ها براساس تورم و سبد معیشت افزایش یابد.
این بازنشستگان خواستار بهبود شرایط معیشتی، ارائه خدمات درمانی رایگان و پرداخت بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی شدند و اعلام کردند با حقوق دریافتی نمی‌شود زندگی کرد.
*دومین اعتراض سراسری افراد دارای معلولیت نسبت به عدم اجرای پنج‌ساله ماده 27 ‎قانون معلولان مقابل اداره کل بهزیستی استان های اردبیل ، اصفهان ، قم،کرمان ، کرمانشاه، مازندران ،مرکزی
اداره بهزیستی شهرستان های ایذه ، بروجرد ، چابهار ،شاهین شهر ، قرچک ورامین
استان خراسان رضوی مقابل اداره کل بهزیستی و دفتر رئیس کمیسیون اصل نود مجلس
مقابل نهاد ریاست جمهوری درتهران
شعارها:
«رئیسی دروغگو حاصل دستورات کو»
«قانون معلولان اجرابایدگردد»
«اجرای ماده 27 حق مسلم ماست»
«قانون تصویب شده وقتش اجرابشه»
«عزاعزاست امروز معلول بی معیشت صاحب عزاست امروز»
اراک:

اردبیل:

اصفهان:

ایذه:

بروجرد:

تهران:

چابهار:

ساری:

شاهین شهر:

قم:

کرمان:

کرمانشاه:

مشهد:

*طومار اعتراضی وشکایت کارگران پیمانی و شرکتی شرکت توزیع نیروی برق تهران نسبت به‌ عدم تبدیل وضعیت ، اجرانشدن طرح طبقه‌بندی شغلی و عدم تخصیص سختی کار برای نیروهای اجرایی
جمعی از کارگران پیمانی و شرکتی شرکت توزیع نیروی برق تهران برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به‌ عدم تبدیل وضعیت ، اجرانشدن طرح طبقه‌بندی شغلی و عدم تخصیص سختی کار برای نیروهای اجرایی دست به انتشار طومار وشکایت در اداره کارزدند.
برپایه گزارش رسانه ای شده دراین طومار اعتراضی که خطابش به مدیران مجموعه توانیر و همچنین وزرای نیرو و تعاون، کار و رفاه اجتماعی می باشد و امضای 360 کارگر پیمانی و شرکتی شرکت توزیع نیروی برق تهران پای آمده است به برخی تبعیض‌های شغلی و حقوقی میان نیروهای رسمی و قراردادی با نیروهای شرکتی و حجمی (پیمانی) اعتراض کردند.
یکی از امضاکنندگان این نامه؛ با تاکید بر اینکه شغل نیروهای پیمانی و شرکتی فعال در بخش اجرایی جزو مشاغل سخت و زیان‌آور گروه (ب) محسوب می‌شود، گفت: نسبت به اینکه کارگران نمی‌توانند به‌ عدم اختصاص حق بیمه سخت و زیان‌آور و همچنین مبلغ سختی کار (که به کارکنان رسمی تعلق می‌گیرد) اعتراض کنند، انتقاد داریم.
وی افزود: از آنجا که ما کارکنان به دلیل‌ عدم تبدیل وضعیت شغلی فاقد امنیت کافی شغلی هستیم و نیز به دلیل فشارهای پیمانکاران و مجموعه شرکت توزیع برق بر کارکنان، تصمیم گرفتیم اعتراض خود را به صورت مجازی و از طریق امضا مطرح کنیم. البته جمعی از کارکنان نیز در اعتراض به‌ عدم اجرای قانون به ادارات کار تهران بزرگ شکایت کرده‌اند.
در متن این طومار مجازی؛ خطاب به صولت مرتضوی (وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی)، علی اکبر محرابیان (وزیر نیرو) و آرش کردی (مدیرعامل شرکت توانیر) تاکید شده است: ما نیروهای شرکتی و پیمانی شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ، شاغل در ادارت برق شهر تهران و دیگر زیر مجموعه‌های شرکت که اکثرا دارای سوابق بالای ده سال هستیم، مراتب اعتراض خود را نسبت به شرایط حاکم که مصداق بارز نوعی از برده‌داری نوین است (یعنی زحمت و کار بیشتر و حقوق و مزایای کمتر نسبت به نیروهای رسمی) را مختصرا به شرح ذیل به آگاهی می‌رسانیم.
این کارگران در بیان مطالبات خود گفته‌اند: در وهله اول، خواسته ما حذف پیمانکارانی که دیگر هیچ خاصیت و موضوعیتی ندارند و تبدیل وضعیت و نظارت دقیق در مورد اجرای درست و عادلانه این مسئله است، زیرا در حالی‌که تنها بحث اجرایی شدن این موضوع به میان آمده مدیران شرکت سعی دارند با ایجاد تبصره و قوانین در درون شرکت صرفاً جهت حفظ جایگاه مدیریتی خود، قانون را دور زده و تا حد ممکن اصل موضوع را به نحوی به حاشیه ببرند. کما اینکه در آزمونی که جدیدا برای استخدام قراردادی 50 نفر انجام شد، نمایشی بودن آزمون به شدت قابل فهم بود.
کارگران پیمانی و شرکتی مجموعه شرکت توزیع برق تهران بزرگ درباره‌ عدم اجرای قانون طبقه‌بندی گفتند: موضوع‌ عدم اجرای قانون طبقه‌بندی مشاغل با توجه به ماده 48 و 49 قانون کار است که‌ عدم اقدام لازم تاکنون موجبات سرخوردگی در میان نیروهای اداری و اجرایی غیر رسمی شرکت را به همراه داشته است.
موضوع دیگر عدم تخصیص سختی کار برای نیروهای اجرایی، برابر با آنچه که در تعیین مشاغل سخت و زیان‌آور سازمان تأمین اجتماعی آمده است، است. با در نظر گرفتن عوامل محرزی همچون کار در فضای باز تحت شرایط آب و هوایی فصول مختلف سال در شهر آلوده‌ای چون تهران، کار زمان‌بر در ارتفاع بالای پنج متر و بعضاً با خط گرم که با وجود رعایت ایمنی خطراتی چون برق‌زدگی و سقوط از ارتفاع را می‌تواند به همراه داشته باشد و همچنین فعالیت‌های فرسایشی و آسیب‌رسان منتهی به مشکلات جسمانی از ناحیه کمر، گردن و دست و پا، لزوم دریافت سختی کار امریست بدیهی!
*اعتصاب وتجمع کارکنان دانشگاه آزاد گچساران دراعتراض به تصمیمات هیئت رییسه دانشگاه آزاد استان کهگیلویه و بویراحمد
روزیکشنبه 21 خرداد، کارکنان دانشگاه آزاد گچساران برای اعتراض به تصمیمات هیئت رییسه دانشگاه آزاد استان کهگیلویه و بویراحمدازرفتن برس کارشان خودداری کردند ومقابل ورودی ساختمان این دانشگاه تجمع کردند.

*تجمع اعتراضی جمعی از مهندسین معمار استان اردبیل مقابل اداره کل راه و شهرسازی استان
بنابر گزارش‌های منتشرشده، روز شنبه ۲۰خرداد ماه ۱۴۰۲، جمعی از مهندسین معمار استان اردبیل در مقابل اداره راه و شهرسازی آن استان تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این شهروندان، علت برگزاری تجمع اعتراضی خود را محرومیت از حقوق صنفی خود اعلام کردند.
مهندسان معمار، نسبت به تغییر جدول ساختار شکست بین رشته ای معترض هستند.

برگرفته از کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران
*بیانیه شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران در محکومیت حبس اصغرامیرزادگان
در حالی که نظام آموزشی کشور، سال‌هاست که به قهقرای نابودی نزدیک‌شده و آموزش به مثابه کالایی قابل فروش دست‌به‌دست می‌گردد و ایدئولوژیِ بخش کوچکی از قدرت به‌جای دانش ارائه و سکاندارانِ مهم‌ترین نهاد فرهنگی به سرهنگانی منفعت طلب تبدیل گشته‌اند. به عبارت دیگر، اصل ۳۰ قانون اساسی و نیز اصول مرتبط با حقوق ملت به‌دست فراموشی سپرده‌شده و عملاً نادیده گرفته می‌شود، هرکسی که این حقایق را به زبان آورد، به داغ و درفش نواخته خواهدشد.
بیش از بیست سال است که فعالان صنفی فرهنگیان، در این‌خصوص هشدار داده‌اند، اما به‌جای قدردانی از آنان، توبیخ، تبعید، اخراج و زندان را برایشان در نظر گرفته‌اند.
فعالان صنفی فرهنگیان کشور، این حقایق را در چهار چوب قانون، گوشزد کرده‌اند. اما گویی قانون به وسیله‌ای تبدیل شده که فقط با تفسیر عده‌ای خاص قابل اجراست. گویی در این سرزمین «مقنن شأن خود را فراتر از آن می‌داند که خود به قانون عمل کند».
در جدیدترین اقدام نهادهای امنیتی، اصغرامیرزادگان از اعضای هیات مدیره انجمن صنفی معلمان فارس، با اتهام نخ‌نمای تبلیغ علیه نظام، برای گذراندن ۸ ماه حبس، به زندان فیروزآباد منتقل شد.
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان، از مسئولان قضایی و نهادهای امنیتی این پرسش را دارد:
چگونه یک معلم می‌تواند علیه نظام تبلیغ کند؟ کجاست شأن معلم که در بنگاه بانگ و رنگ میلی از آن دم می‌زنید؟ چرا به جای حل مساله در صدد پاک کردن صورت مساله هستید؟
اگر می‌خواهید مشکلات را برطرف کنید، چرا کسانی که کشور را به ورطه‌ی نابودی کشانده‌اند، زندانی نمی‌نمایید؟
چرا کسانی را که برای منافع شخصی و گروهی، خون مردم را به شیشه‌کشیده‌اند را زندانی نمیکنید؟
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، ضمن محکوم کردن بازداشت و‌ زندانی کردن اصغر امیرزادگان و سایر معلمان زندانی، با صدای رسا اعلام می‌دارد: بازداشت، تبعید، اخراج، زندان و… فعالان صنفی را از مسیر حقیقت و عدالت‌خواهی، منحرف نخواهد کرد. این شورا معتقد است تازمانی که آموزش و پرورش به‌مسیر درست خود برنگردد، هیچ نوع تغییرِ مثبتی در جامعه قابل تصوّر نخواهدبود.
این شورا همان‌گونه که در بیانیه‌های پیشین اشاره نموده، معتقد است بی‌عدالتی‌هایی که دانسته در حق معلمان اعمال می‌شود، می‌تواند عواقب غیر قابل تصوری ایجاد نماید.
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران
۲۱ خرداد ۱۴۰۲
*پرونده‌سازی برای دانشجویان همچنان ادامه دارد!
شهاب بیات دانشجوی مهندسی شهرسازی دانشگاه آزاد همدان که در تاریخ ۹ آبان بازداشت شد و پس از تحمل ۳ ماه حبس در تاریخ ۱۷ دی آزاد شده بود، بار دیگر و به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به شعبه دوم دادگاه انقلاب همدان احضار شده است.
گفتنی است این دانشجو در دادگاه بدوی پرونده قبلی خود به ۳ سال حبس تعزیری محکوم شده بود، که پس از تحمل ۳ماه از مدت حبس، حکم وی از ۳سال به ۳ماه تعزیری و ۲سال و ۶ ماه تعلیقی تغییر پیدا کرد. با باز شدن پرونده‌ای جدید برای این دانشجو و درصورت محکومیت، حکم قبلی ایشان نیز از حالت تعلیقی خارج شده و اجرایی خواهد شد.
*احضار تلفنی ریحانه انصاری‌نژاد فعال کارگری جهت حضور در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب
امروز از شماره‌ای خصوصی با ریحانه انصاری‌نژاد فعال کارگری تماس گرفتند و اعلام کردند که از شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تماس می‌گیرند. به وی گفته شده که فردا صبح (۲۲خرداد) در دادگاه انقلاب شعبه ۱۵ حاضر باشند. در پی سوال وی مبنی بر لزوم حضور وکیل، گفته شده که لزومی به حضور وکیل نیست. لازم به ذکر است که در سامانه ثنا هم ابلاغیه‌ای برای نامبرده ارسال نشده است.
لازم به ذکر است که از نظر حقوقی این تماس اصلا ابلاغ محسوب نمی‌شود که وی مکلف به حضور در این جلسه باشد.
همچنین صرف نظر از اینکه با وجود سامانه ابلاغ(ثنا)، ابلاغ تلفنی قانونی نیست، فاصله‌ی ابلاغ تا جلسه رسیدگی هم نبایستی کمتر از ۵ روز باشد.
البته ظاهرا هنوز اینترنت به شعبه ۱۵ نرسیده و بر همین اساس شعبه ۱۵ دسترسی به سامانه ثنا ندارد که بتواند افراد را از طریق سامانه به دادگاه فرا خواند.
قابل ذکر است، ریحانه انصاری نژاد کارگر بازنشسته، اردیبهشت 1401 همزمان با تعدادی از کارگران و معلمان، از جمله دو‌نفر از اعضای سندیکا، دستگیر و پس از از حدود سه ماه بازداشت موقتا به قید وثیقه آزاد شد.
سندیکای کارگران شرکت واحد تداوم پرونده سازی علیه این فعال کارگری خوشنام را محکوم میکند و خواستار لغو کلیه اتهامات وارده علیه ریحانه انصاری نژاد و آزادی تمامی فعالین کارگری، معلمان، زنان، دانشجویان و کلیه زندانیان سیاسی می باشد.
نه به پرونده سازی
کارگر زندانی آزاد باید‌گردد
زندانی سیاسی آزاد باید گردد
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۲۱ خرداد ۱۴۰۲
*جان باختن یک کارگر کارخانه الندشیمی در حادثه انفجار
یک کارگر 54 ساله کارخانه الندشیمی واقع در شهرستان اشتهارد براثر انفجار مواد اولیه این واحد تولیدکننده اسیدهای چرب و گلیسیرین واقع در شهرستان اشتهارداستان قزوین جان خودرا ازدست داد.
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

 

 

 


اخباروگزارش های کارگری 22 خرداد ماه 1402
- مجموعه ای درباره زنده یاد پویا مولایی راد
- ۱۲ ژوئن (۲۲ خرداد) روز جهانی مبارزه با کار کودکان گرامی باد
- کارگران پیمانی ورسمی شهرداری یاسوج درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق با تجمع مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد خواهان انحلال شورای شهر وبرکناری شهردارشدند
- دوشنبه اعتراضی کارگران بازنشسته مخابرات کشور نسبت به کاهش قدرت خرید ،عدم پرداخت مطالبات و قطع خدمات بیمه تکمیلی درمان بابرپایی تجمع،راهپیمایی ،سردادن شعارها وبرافراشتن پلاکاردها مقابل یا درساختمان مرکزی شرکت مخابرات استان های
آذربایجان شرقی (تبریز)
أصفهان(شهر أصفهان)
ایلام(شهرایلام)
چهارمحال و بختياری(شهرکرد)
خراسان رضوی(شهرمشهد)
خراسان شمالی(شهر بجنورد)
خوزستان (شهراهواز)
زنجان(زنجان)
سیستان وبلوچستان(زاهدان)
فارس(شهرشیراز)
کردستان(شهرسنندج)
استان کهگیلویه و بویراحمد(یاسوج)
گیلان(شهررشت)
مرکزی(شهراراک)
لرستان(بروجرد)
ودزفول مقابل اداره مخابرات شهرستان
واستان تهران مقابل وزارت ارتباطات و در دفتر مدیریت منطقه تهران
- تجمع اعتراضی خانواده های بیماران هموفیلی نسبت به عدم توزیع داروی نوین مقابل سازمان غذا و دارو
- اطلاعیه شورای همبستگی پناهجویان و پناهندگان ایرانی در ترکیه درباره انتقال یداله باقری به کمپ دیپورتی
- جلسه واخواهی زرتشت احمدی راغب در دادگاه انقلاب تهران برگزار شد
- منع موقت از تحصیل یا منع دائمی از تحصیل؟!
- تعلیقِ معلق؛ راهکار جدید برای سرکوب دانشجویان
- مزاحمت و تهدید دانشجویان سر جلسه امتحان
- جان باختن یک کارگر مقنی جوان در قم براثر سقوط از ارتفاع
*******
*مجموعه ای درباره زنده یاد پویا مولایی راد
روزشنبه 21 خرداد، پویا مولایی راد پسرعموی مادر کیان پیرفلک قصد شرکت در مراسم گرامیداشت یاد کیان پیرفلک بمناسب دهمین زاد روزش راداشت که در مسیر مورد هدف گلوله های نیروهای سرکوب دستگاه رهبری ودولت قرارگرفت وجان باخت.
براساس گزارش های منتشره درشبکه های اجتماعی پویا مولایی راد دانشجوبود ودر حین تحصیل برای امرار معاش روی تاکسی کار می‌کرد.

اشکان امینی برادر مهسا امینی در واکنش به کشته شدن پویامولائی راد با انتشار یک استوری در صفحه اینستاگرام خود نوشته :
تولد کیان بود و هر کسی هدیه ای آورده بود.
قاتلها دعوت نبودند اما مرگ هدیه آوردند.
آتش شاکرمی خاله نیکا شاکرمی با انتشار تصویر ماه منیر مولایی مادر کیان پیرفلک ، در صفحه اینستاگرامش خطاب به او نوشت :
ما محکوم به ایستادن و آرام نگرفتنیم و این زیستن در مرگ چنان پرتپش است که از هر زنده ای زنده تریم چرا که کشته زاد و رودمان را در خویشتن حمل می کنیم.
*۱۲ ژوئن (۲۲ خرداد) روز جهانی مبارزه با کار کودکان گرامی باد
در تقویمٍ امروزیٍ جنبشٍ «لغو کار کودکان»، 12 ژوئن روز فعلیّت و موجودیت فعالان این عرصه خوانده می‌شود؛ اگرچه مطالبه لغو کار و بهره‌کشی از کودکان، سابقه‌ای به قدمت جنبش لغو کار مزدی داشته و از دیر باز مورد توجه دیگر جنبش‌های پیشرو اجتماعی بوده است.
با به میدان آمدن خودِ کودکانِ کار و برپایی راهپیمایی جهانی (گلوبال مارش) و کنفرانس سال 2002، دیگر جایی برای کوتاهی و اهمال‌کاری دولت‌ها در انجام مسئولیت‌هایشان در قبال کودکان باقی نمانده است. از آن زمان تا کنون، فعالان صدیق و بی‌دریغ حوزه کودکان، ضمن جمع‌بندی و بازنگری شیوه‌ها و راهکارهای خود، همگان را به پیوستن و تلاش در این عرصه دعوت می‌نمایند. جا دارد «ما» بار دیگر سرخط‌ها و مطالبات این عرصه را در معرض دید جامعه قرار دهیم.
با نگاهی گذرا به تراز اقتصادی جهان هم‌زمان و پس از کرونا، شاهد هستیم که فاصله طبقاتی بسیار عمیق‌تر شده است. کمااینکه ثروت ۱۰ ثروتمند برتر جهان در طول دوران همه گیری از ۷۰۰ میلیارد دلار به ۱.۵ تریلیون دلار رسیده است (خبرگزاری فرانسه - بنقل از "اکسفام "). این شاخص همزمان با بیکاری بیش از ۱۵۰ میلیون کارگر و نیمه فعال شدن بیش از نیم میلیارد شاغل در مشاغل مختلف جهان بود.
در عین حال اثرات جنگ‌ها، مخاصمات قومی، حوادث طبیعی و غیره، آوارگی و مهاجرت را تشدید کرده است. همه این عوامل باعث گسترش فقر و درماندگی اقتصادی خانواده‌ها شد که نخستین قربانیان آن کودکان هستند. واضح است که در چنین بستری، زمینه‌های اقتصادی-اجتماعی کار کودکان تشدید می‌شود. اما اتفاقی که برای کودکان می‌افتد تنها محرومیت و فقر نیست؛ بلکه منجر به رشد ناموزون فیزیکی و روانی و دورافتادن از شرایطِ زیستِ طبیعی و درنهایت رانده شدن به صف فرودستان، حتی در کشورهای صنعتی و متروپل است.
در ایران و با وجود پذیرش پیمان‌نامه حقوق کودک، کنوانسیون بدترین اشکال کار کودک، ماده ۸۴ قانون کار، قانون حمایت از اطفال و نوجوانان و ...، کماکان بهبودی در وضعیت کودکان دیده نمی‌شود و شاهد تعرض به «حق کودکی» هستیم. فاصله عمیق میان خط فقر و حقوق‌های چند برابر زیر خط فقر، گرانی‌، از دسترس خارج شدن مایحتاج و ضروریات زیستی، هزینه‌های بالای بهداشت، درمان و مسکن، تورم، آموزش و پرورش طبقاتی که آن هم برای بخش وسیعی از کودکان دور از دسترس شده، بیش از همه به کودکان أسیب می‌رسانند. در آستانه روز جهانی مبارزه با کار کودک، نه تنها کار کودک لغو نشده، بلکه شرایط همه کودکان خطرناک است.
بخش عمده‌ای مطالبات این دوره بر سر تامین معیشت در شان انسان امروزی، پایین کشیدن خط فقر از طریق بالا بردن حداقل دریافتی به بالای خط فقر، مقابله با بی‌حقوقی و تعرض به حیات و حقوق شهروندی به‌ویژه وضعیت کودکان است. این مسائل فعالان عرصه حقوق کودک را به خود مشغول ‌داشته و از حد نگرانی صرف گذشته و کماکان باقی است.
برای «ما» فعالان حقوق و مطالبات کودکان، مشکلات تنها در حد مصائب و مشکلات اقتصادی، محیطی و آموزشی، نیست. به رسمیت شناختن فعالیت سازمان‌ها از طریق صدور و تجدید مجوز فعالیت از حداقل خواسته‌های ماست. چرا که حقوق تلاشگران و فعالان حمایت از اقشار ضعیف و محروم، در سراسر جهان به رسمیت شناخته می‌شود و اگر حمایتی هم صورت نگیرد، کمتر دیده شده که ممانعت به‌عمل آید.
کودکان قادر به دفاع از حقوق خود نیستند و این وظیفه جامعه است تا از آنان حمایت کند. ایجاد موانع برای فعالان اجتماعی که به دفاع از حقوق کودکان برخاسته‌اند، نمی‌تواند صورت مساله (کار کودک) را پاک کند.
ما سازمان‌های فعال در حوزه حقوق و مطالبات کودکان؛ موارد ذکر شده در فوق را از عوامل تعدد و تشدید کار و بهره کشی از کودکان دانسته و خواسته‌های زیر را به فوریت خواستار و مخالفت و مغایرت با این مطالبات را سیاست ضد کودک و حقوق انسانی و شهروندی تلقی می‌کنیم:
به رسمیت شناختن و عمل به حداقل حقوق کودکان بر مبنای مفاد تصریح شده در پیمان‌نامه جهانی حقوق کودکان و دیگر معاهدات و مقاوله نامه‌های بین‌المللی.
تأمین فوری مالی کودکان تحت عنوان «بیمه کودکی»، حمایت از خانواده‌ها تحت عنوان «بیمه‌ همگانی» تامین اجتماعی و درمانی (با پوشش مکفی و واقعی نیازهای درمانی) و زیر پوشش قرار گرفتن کودکان، آموزش رایگان و همگانی تحت نظر کارشناسان و سازمان‌های مردمی.
تغییر قوانین و مضامین آموزشی، حذف آموزش تبعیض آمیز(ازعوامل اساسی خروج کودکان از مدارس‌اند)، رایگان و اجباری کردن آموزش زیر نظر کارشناسان و سازمان‌های مردمی.
توجه به هویت قانونی و صدورشناسنامه برای تمامی کودکان.
افزایش حقوق و مزایای مزدبگیران به‌منزله گام نخست حذف فاصله نجومی طبقاتی و حمایت از خانواده‌های کودکان.
به رسمیت‌شناختن و پذیرش عملی حقوق اجتماعی و شهروندی سازمان‌ها و فعالان حوزه‌های اجتماعی از جمله حوزه کودکان.
جنبش‌های اجتماعی در بستر تاریخی و اجتماعی شکل می‌گیرند و با یکدیگر پیوندهای ناگسستنی دارند. به رسمیت شناختن این پیوند اندام‌واره(ارگانیک) از پایه‌های فعالیت اجتماعی است.
ژوئن 2023 (خرداد 1402)
۱_انجمن پژوهش های آموزشی پویا
۲_انجمن یاری کودکان در معرض خطر
۳_درخت کوچک زندگی
۴_موسسه پیشگیری از اعتیاد و آسیب های اجتماعی انسان دشواری وظیفه
۵_موسسه رویش نهال جوان
۶_موسسه یاریگران کودکان کار پویا
۷_جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان
۸_گروه تلاشگران یاری همدل
۹_انجمن کنشگران اجتماعی فرزانه ( زاهدان)
۱۰_قشم، جزیره ای برای کودکان
۱۱_موسسه نوید زندگی کوشا
۱۲_گروه فرهنگی اجتماعی کیانا
۱۳_تاک سرزمین من
۱۴_انجمن فرهنگی، پژوهشی پرنده درخت کوچک
*کارگران پیمانی ورسمی شهرداری یاسوج درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق با تجمع مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد خواهان انحلال شورای شهر وبرکناری شهردارشدند
روزیکشنبه 22 خرداد، کارگران پیمانی ورسمی شهرداری یاسوج درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق با تجمع مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد خواهان انحلال شورای شهر وبرکناری شهردارشدند.

یکی از تجمع کنندگان بیان اینکه مکاتبات زیادی با دستگاه‌های مختلف پیرامون مشکلات شهرداری انجام داده‌ایم،به خبرنگاررسانه ای گفت: دست ما به هیچ جا نمی‌رسد و کی باید این وضعیت را کنترل کند، نیروهای رسمی سه ماه و نیروهای شرکتی و قراردادی 8 و 9 ماه حقوق دریافت نکرده‌اند و از طرفی مدام نیرو وارد می‌کنند، متأسفانه گویا نظارتی هم نیست.
در ادامه تعدادی زیادی از کارگران خواستار پیگیری مطالبات، حقوق و مزایای خود شدند و شعار می‌دادند که «شورا باید منحل بشه تا شهرداری اصلاح بشه»، «استاندار اقدام کن، سرپرست را انتخاب کن»
یکی دیگر از معترضین گفت: شورای شهر یاسوج مرکز رانت و تخلف شده است و تعدادی زیادی از وابستگان شورا و شهردار در شهرداری یاسوج منصوب شده‌اند.
وی افزود: فضای سبز شهر یاسوج خشک شده و در حال از بین رفتن است که باید از مدیران توانمند استفاده شود تا شاهد این وضعیت اسفناک در سطح شهر که مرکز استان و پایتخت طبیعت ایران است، نباشیم. طی 6 سال اخیر چه کار ماندگاری در سطح شهر انجام شده است؟
یکی دیگراز تجمع کنندگان نیز گفت: ما گرفتار شهردار و شورایی شده ایم که کلا کارشان زد و بند و معاملات شده است.
*دوشنبه اعتراضی کارگران بازنشسته مخابرات کشور نسبت به کاهش قدرت خرید ،عدم پرداخت مطالبات و قطع خدمات بیمه تکمیلی درمان بابرپایی تجمع،راهپیمایی ،سردادن شعارها وبرافراشتن پلاکاردها مقابل یا درساختمان مرکزی شرکت مخابرات استان های
آذربایجان شرقی (تبریز)
أصفهان(شهر أصفهان)
ایلام(شهرایلام)
چهارمحال و بختياری(شهرکرد)
خراسان رضوی(شهرمشهد)
خراسان شمالی(شهر بجنورد)
خوزستان (شهراهواز)
زنجان(زنجان)
سیستان وبلوچستان(زاهدان)
فارس(شهرشیراز)
کردستان(شهرسنندج)
استان کهگیلویه و بویراحمد(یاسوج)
گیلان(شهررشت)
مرکزی(شهراراک)
لرستان(بروجرد)
ودزفول مقابل اداره مخابرات شهرستان
واستان تهران مقابل وزارت ارتباطات و در دفتر مدیریت منطقه تهران
شعارها:
«تاحق خود نگیریم آروم نمی نشنیم»
«تاحق خود نگیریم هرروز همین بساطه»
«عدالتی ندیدیم فقط دروغ شنیدیم»
«ظلم وستم کافیه سفره ما خالیه»
«وعده وعید کافیه سفره ما خالیه»
«مخابرات حیا کن حق مارا ادا کن»
«شرکت پر درآمد درآمدت کجا رفت»
«شرکت پر درآمد چه بر سر توآمد»
تصاویر:
اراک:

اصفهان:

اهواز:

ایلام:

بجنورد:

بروجرد:

رشت:

زنجان:

سنندج:

شهرکرد:

شیراز:

یاسوج:

*تجمع اعتراضی خانواده های بیماران هموفیلی نسبت به عدم توزیع داروی نوین مقابل سازمان غذا و دارو
روز شنبه 21 خرداد،جمعی از خانواده های بیماران هموفیلی برای اعتراض به عدم توزیع داروی نوین «هملبیرا» مقابل سازمان غذا و داروتجمع کردند.

یکی از شرکت‌کنندگان در این تجمع به خبرنگاررسانه ای گفت: داروی هملبیرا که از داروهای نوین برای درمان بیماران هموفیلی است، مانند داروهای سابق، روزانه چندین‌بار به رگ بیماران تزریق نمی‌شود و تزریق آن زیر پوستی است که با توجه به اثرگذاری طولانی‌مدت آن (یک ماه)، انقلابی در درمان بیماران هموفیلی ایجاد کرده‌است.
وی افزود: هزینه درمان ماهانه بیماران هموفیلی با داروهای قدیمی بین 800 میلیون تا یک میلیارد تومان است که تماما توسط بیمه‌ها پرداخت می‌شود؛ اما این داروها برای بیماران هموفیلی زیر 15 سال که باید با روش پروفیلاکسی درمان شوند، کارآیی ندارند و اکثر این بیماران دچار خونریزی‌های شدید و گاهی فلج شده‌اند که در مواردی هم به مرگ بیمار منجر شده‌است.
این مادر بیمار با اشاره به این که هزینه داروی «هملبیرا» نسبت به داروهای سابق، بسیار کمتر و دارای اثربخشی بیشتر است، گفت: هزینه این دارو برای بیماران هموفیلی ماهانه 250 میلیون تومان است و هر آمپول، برای دو بیمار استفاده می‌شود.
وی با انتقاد از سازمان غذا و دارو برای مجوزندادن به توزیع این دارو، تأکید کرد: هزینه این دارو نسبت به داروهای قدیمی، کمتر از یک چهارم است؛ اما سازمان غذا ودارو به بهانه این که این دارو قیمت‌گذاری نشده‌است، از توزیع آن خودداری می‌کند. در این شرایط بسیاری از بیماران هموفیلی حاد در بدترین وضعیت بیماری به سر می‌برند و تعدادی از آنان دچار خونریزی شدید شده‌اند و خطر فلج ‌شدن و حتی مرگ در کمین آن‌هاست.
این مادر بیمار ادامه داد: چندین ماه است که این دارو وارد کشور شده‌است و احتمال فاسدشدن آن نیز هست؛ بنابراین از سازمان غذا و دارو درخواست می‌کنیم هرچه سریع‌تر موانع توزیع این دارو را برطرف کند تا جان این بیماران در خطر قرار نگیرد.
*اطلاعیه شورای همبستگی پناهجویان و پناهندگان ایرانی در ترکیه درباره انتقال یداله باقری به کمپ دیپورتی
به اطلاع تمام فعالان حقوق بشری،پناهندگی و انساندوست می رسانیم که امروز ۱۲ جون ۲۰۲۳ برابر با ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ باخبر شدیم که اداره مهاجرت شهر دنیزلی ترکیه تصمیم گرفته است که :
اقای یداله باقری زندانی سیاسی دهه ی شصت،فعال کارگری و سیاسی که چندین سال است به عنوان پناهجو در ترکیه به سر می برند را به کمپ دیپورتی منتقل کند.
متاسفانه ایشان سالخورده و مریض هستند. ضمن اینکه چندین سال است آقای باقری همراه با خانواده اش، به علت فشارهای امنیتی رژیم ایران و ترس از شکنجه و زندان تن به فرار و کوچ اجباری داده است.
علاوه بر این ، در صورت دیپورت آقای باقری و خانواده اش به ایران ، توسط رژیم جمهوری اسلامی ایران ،در معرض شکنجه،زندان و احیانا خطر مرگ قرار خواهند گرفت.
لذا ما ضمن محکوم کردن انتقال به کمپ و یا احیانا دیپورت آقای یداله باقری با خانواده اش به ایران ،از تمام نهادها،ارگانها ،احزاب و گروهای سیاسی و حقوق بشری می خواهیم که به یاری این خانواده آزار کشیده و رنجدیده به شتابند.
آقای باقری و خانواده اش حق دارند بر اساس قوانین مهاجرت پناهندگی و اعلامیه جهانی حقوق بشر ،در مکانی امن و در کمال امنیت و ارامش اسکان داده شوند.
شورای همبستگی پناهجویان و پناهندگان ایرانی در ترکیه.
۱۲ جون ۲۰۲۳
*جلسه واخواهی زرتشت احمدی راغب در دادگاه انقلاب تهران برگزار شد
روز یکشنبه ۲۱ خرداد ماه ۱۴۰۲، زرتشت(اسماعیل)احمدی راغب، کارگر و فعال مدنی محبوس در اندرزگاه ۶ (بند ۳۵۰ سابق) زندان اوین، پس از اعزام به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، به ریاست ایمان افشاری، در مرحله واخواهی محاکمه شد. این کارگر زندانی، از تاریخ ۱۶ اسفند ماه ۱۴۰۱ بطور بلاتکلیف در بازداشت بسر می برد.
لازم به اشاره است، زرتشت (اسماعیل) احمدی راغب، در تاریخ ۸ خرداد ماه ۱۴۰۲، بصورت غیابی، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، از بابت اتهام (اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم بر ضد امنیت داخلی و خارجی) به تحمل ۵ سال حبس تعزیری و به اتهام (فعالیت تبلیغی علیه نظام) هم به تحمل ۸ ماه حبس تعزیری محکوم شد و در تاریخ ۸ خرداد ماه ۱۴۰۲، پس از اعزام وی به دفتر شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به وی ابلاغ شد.
برگرفته از کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران
*منع موقت از تحصیل یا منع دائمی از تحصیل؟!
بر اساس حکم کمیته بدوی، محمدجواد توازنی‌زاده دانشجوی ارشد آهنگسازی دانشگاه هنر به دو نیمسال منع موقت از تحصیل با احتساب سنوات (حداکثر مجازات ممکن) محکوم شد.
لازم بذکر است که این دانشجو نیمسال قبلی را حذف کرده بود و این محرومیت موقت برای او به نوعی در حکم اخراج از دانشگاه است.
گفتنی است پس از شکایت این دانشجو به حکمش در شورای مرکزی امور دانشجویان وزارت علوم، به او گفته می‌شود که اتهامات جدیدی از سمت دانشگاه به او وارد شده‌است آنهم درحالی که دانشگاه بطورکلی او را درجریان قرار نداده‌است.
در ادامه معاونت دانشجویی دانشگاه او را دعوت میکند و به او گفته می‌شود که بدلیل فعالیت‌های مجازیش پرونده‌ای جدید برای وی باز شده‌است و اینبار این دانشجو را اخراج خواهند کرد. جالب‌تر آنست که آقای توازنی‌زاده تابحال فعالیتی در فضای مجازی نداشته‌است!
گفتنی است در دانشگاه هنر تابحال بیش از 40 دانشجو و استاد تعلیق شده‌اند.
*تعلیقِ معلق؛ راهکار جدید برای سرکوب دانشجویان
به گزارش دانشجویان دانشگاه هنر، پس از ممنوع‌الورودی غیرقانونی نزدیک به ۴۰ نفر از دانشجویان به بهانه پوشش نامناسب، اینبار و در اقدامی تازه حراست این دانشجویان را تعلیق مشروط کرده‌است، به این معنا که اگر دانشجویان بار دیگر بدون پوشش مناسب (مقنعه) در دانشگاه حضور یابند، حکم تعلیق آنان اجرایی خواهد شد.
این درحالی‌است که ممنوع‌الورودی و تعلیق گسترده دانشجویان در روندی کاملا خلاف قانون صورت گرفته بود. گفتنی است در دانشگاه هنر و در دهه گذشته چندین‌بار تلاش شده تا سرکردن مقنعه برای دانشجویان اجباری شود که با مقاومت دانشجویان این امر میسر نگردیده‌است.
*مزاحمت و تهدید دانشجویان سر جلسه امتحان
بر اساس گزارش دانشجویان روز گذشته در دانشگاه بهشتی، رئیس دانشکده‌ی اقتصاد و علوم سیاسی در حین برگزاری امتحان برای دانشجویانی که مقنعه بر سر نداشتند مزاحمت ایجاد کرد. همچنین دانشجویان را تهدید کرده است که درصورت تکرار، آنها را از شرکت در امتحان منع خواهد کرد.
تهدید و ایجاد اضطراب در حین برگزاری امتحان، تعرض آشکار به حقوق دانشجویان است. چندی پیش‌هم چنین اتفاقی در دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران رخ داد که با مقاومت جمعی دانشجویان روبرو شد.
*جان باختن یک کارگر مقنی جوان در قم براثر سقوط از ارتفاع
روزدوشنبه 20 خرداد، یک کارگر مقنی 30ساله حین کار حفر چاه درقم بر اثر سقوط از ارتفاع 20 تری جان خود را از دست داد.
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

 

 

 

اخباروگزارش های کارگری 23 خرداد ماه 1402
- اعتصاب کسبه بازار سقز در اعتراض به ساخت وساز در آرامستان آیچی سقز ازجمله پیرامون مزار زنده یاد ژینا(مهسا)امینی و بازداشت خانواده های جان باختگان اعتراضات سراسری
- فراخوان اعتصاب وتجمع کارگران راه آهن ناحیه کرمان دراعتراض به اخراج همکاران حق طلب
- ادامه کنش های کارگران اخراجی شهرداری جیرفت برای بازگشت به کار
- اعتراض کارگران بخش فروش بلیط متروتهران نسبت به لگدمال شدن حقوقشان توسط شرکت پیمانکاری زیر سکوت مصلحتی مسئولان
- گزارش رسانه ای شده جهت اطلاع:اعتراض کارگران کارخانه سیمان درود نسبت به اهداف برنامه توسعه هفتم
- اعتصاب وتجمع رانندگان تاکسی فرودگاه امام نسبت به عدم پاسخگویی مسئولان به مشکلاتشان


*اعتصاب کسبه بازار سقز در اعتراض به ساخت وساز در آرامستان آیچی سقز ازجمله پیرامون مزار زنده یاد ژینا(مهسا)امینی و بازداشت خانواده های جان باختگان اعتراضات سراسری
براساس فیلم ها وگزارش های منتشره درشبکه های اجتماعی،روز سه شنبه 23 خرداد کسبه بازار سقز در اعتراض به ساخت وساز در آرامستان آیچی سقز ازجمله پیرامون مزار زنده یاد ژینا(مهسا)امینی و بازداشت خانواده های جان باختگان اعتراضات سراسری دست به اعتصاب زدند.
بنابهمین گزارشات،درهمین اهالی سقزقصد برپایی تجمع مقابل شهرداری این شهرستان را داشتند که نیروهای سرکوب دستگاه رهبری و دولت مانعش شدند.
*فراخوان اعتصاب وتجمع کارگران راه آهن ناحیه کرمان دراعتراض به اخراج همکاران حق طلب
کارگران راه آهن ناحیه کرمان(شرکت پیمانکاری درود رضوان) فراخوانی برای اعتصاب وتجمع در روز چهارشنبه 24 خرداد درهمبستگی با همکاران حق طلبشان واعتراض به اخراجشان منتشر کردند.
طی هفته گذشته بدلیل اینکه کارگران قرار داد ننگین شرکت پیمانکاری درود رضوان را امضا نکردند (در گرمای 40 درجه و در محل و شرایط کار نامناسب حق سنوات کارگران پرداخت نشده بمدت 10 سال )مورد تهدید اخراج قرار گرفتند و این فراخوان برای برگرداند کارگران اخراجی هست.
*ادامه کنش های کارگران اخراجی شهرداری جیرفت برای بازگشت به کار
روزسه شنبه 23 خرداد،180 کارگرشهرداری جیرفت که از یکم خردادماه با تصمیم شهردارازکاراخراج شده اند ازادامه کنش هایشان برای بازگشت بکار خبردادند.
یکی از کارگران اخراجی شهرداری جیرفت با بیان اینکه هنوز بازگشت به کار نشده‌ایم، به خبرنگاررسانه ای گفت: 180 کارگر خدمات شهرداری جیرفت با سوابق دو تا سه‌ساله هستیم که از ابتدای خرداد ماه سال جاری، از ورودمان به محل کارمان جلوگیری شده و بیکار شده‌ایم.
او گفت: وضعیت پیش آمده در حالی ادامه دارد که بعد از اخراج کارگران؛ شهردار وقت که با حکم سرپرستی شهرداری را اداره می‌کرد، کنار گذاشته شد و اعضای شورای شهر نیز در وضعیت فعلی حاضر نیست کارگران بلاتکلیف را به کار سابق‌شان برگرداند. در عین حال با اطلاع‌رسانی رسانه‌ای برخی مسئولان شهری، قرار شد کارگران اخراجی را به کار بازگردانند اما تاکنون اقدامی نشده است.
این کارگر اخراجی شهرداری جیرفت به نیابت از همکاران خود تصریح کرد: از چند سال قبل به امید استخدام به عنوان کارگر واحد خدمات مشغول به کار بوده‌ایم و در طول این مدت حقوقی پایین‌تر از مصوبه شورای عالی کار دریافت کرده‌ایم.
یکی دیگر ازاین کارگران اخرای نیزگفت: در حال حاضر شهرداری با این دلیل که کارگران اخراجی از راه غیرقانونی و بدون طی روال قانونی استخدامی جذب شهرداری شده‌اند، موضوع اخراج کارگران را پیگیری نمی‌کند.
*اعتراض کارگران بخش فروش بلیط متروتهران نسبت به لگدمال شدن حقوقشان توسط شرکت پیمانکاری زیر سکوت مصلحتی مسئولان
روزسه شنبه 23 خرداد، کارگران بخش فروش بلیط متروتهران اعتراضشان را نسبت به لگدمال شدن حقوقشان توسط شرکت پیمانکاری ازجمله عدم پرداخت بموقع حقوق وحق بیمه وشرایط سخت کاری زیر سکوت مصلحتی مسئولان ابراز کردند.
آنها به خبرنگاررسانه ای گفتند: حقوق فروردین ماه آنها علی‌الحسابِ پرداخت شده وحقوق اردیبهشت پرداخت نشده است.
آنها افزودند:کارفرما از ابتدای امسال حق بیمه آن‌ها را پرداخت نکرده و این کارگران برای استفاده از خدمات بیمه دچار مشکل شده‌اند.
کارگران معترض ادامه دادند:در مراجعه به مراکز درمانی، متوجه شده‌ایم که بیمه‌ی ما غیر فعال است و مجبوریم از جیبِ خودمان هزینه‌ی درمان را پرداخت کنیم.
این کارگران بخش فروش بلیت مترو دراعتراض به افزایشِ ساعات کاری و نداشتنِ مرخصی گفتند: با تغییر پیمانکار نه تنها مشکلاتمان حل نشد، بلکه بیشتر شد. همین مشکلات را با پیمانکار قبلی داشتیم اما حداقل حقوق‌مان را سر وقت پرداخت می‌گرفتیم، پیمانکارِ جدید اما همین را هم از ما دریغ می‌کند.
آنها اضافه کردند: تعطیلات و روزهای جمعه به اجبار باید سرکار باشیم و بابتِ کار در روزهای تعطیل، در طول هفته نمی‌توانیم از تعطیلاتِ قانونیِ خود استفاده کنیم.
کارگران همچنین به نداشتنِ فیش حقوقی و نامشخص بودن واریزی‌ها و محاسبه اضافه کاری‌ها معترض هستند وگفتند:با وجود چرخشی بودنِ شیفت‌های صبح و عصر، شرکت فوق‌العاده نوبت کاری به کارگران نمی‌دهد.
آنها همچنین اعتراضشان را نسبت به عدم دریافتِ پایه سنوات و نادیده گرفته شدنِ سابقه‌ی کاری کارگران اعلام کردند.
کارگران معترض در خاتمه گفتند: شرایط زندگی سخت شده و هزینه‌ها بالا رفته اما حقوق کارگران افزایشِ چندانی نداشته است. اگر قرار باشد همین حداقل حقوق ناچیز را هم با تأخیر بگیریم، دیگر امکانِ گذرانِ یک زندگیِ حداقلی هم نخواهیم داشت.
*گزارش رسانه ای شده جهت اطلاع:اعتراض کارگران کارخانه سیمان درود نسبت به اهداف برنامه توسعه هفتم
تعدادی از کارگران سیمان درود از اعتراض خود به بندهای ضد کارگری برنامه هفتم توسعه خبر دادند.

این کارگران گفتند: به عنوان بخشی از جامعه کارگری که ذی‌نفعان اصلی مقررات قانون کار محسوب می‌شویم، نگرانی خود را نسبت به پیش‌نویس مفاد66 و 67 19 و20 برنامه توسعه هفتم و سایر بند‌های ضد کارگری اعلام می‌کنیم چراکه معتقدیم در صورت تصویب این مفاد از سوی نمایندگان مجلس؛ بخش زیادی از منافع قانونی کارگران هدف قرار خواهد گرفت.
آنها افزودند: ما کارگران سالیان سال با سخت‌ترین شرایط به امید آینده و آرامش خانواده‌هایمان کار کرده و حق بیمه پرداخت کرده‌ایم اما در عین ناباوری دولت قصد افزایش سن بازنشستگی را دارد.
*اعتصاب وتجمع رانندگان تاکسی فرودگاه امام نسبت به عدم پاسخگویی مسئولان به مشکلاتشان
روزیکشنبه 21 خرداد، رانندگان تاکسی فرودگاه امام برای اعتراض به شرایط فعالیت تاکسی های اینترنتی شامل اسنپ و تبسی، دریافت کمیسیون با مبالغ بالا از سوی شرکت های حمل و نقل برای مسافران شخصی تاکسی های فرودگاه در حالی که شرکت ها نقشی در جذب آنها برای استفاده از این تاکسی ها نداشته اند، کم بودن کرایه ها با وجود هزینه سنگین قطعات و لوزام تاکسی های خارجی ، برخورد نامناسب کارمندان فرودگاه امام با رانندگان، حمایت نکردن شرکت های حمل و نقل مستقر در فرودگاه از رانندگان و نبودن جایگاه برای استراحت رانندگان به طوری که آنان تابستان ها به دلیل نداشتن سایه بان در زیر آفتاب و زمستان ها در سرما در انتظار مسافران هستند و عدم پاسخگویی مسئولان دست به اعتصاب وتجمع زدند.

برپای گزارش رسانه ای شده بتاریخ 23 خرداد،مشکلاتی که مورد اعتراض رانندگان واقع شده و به تجمع آنها انجامیده است، سال هاست در این فرودگاه وجود دارد و رانندگان تاکسی فرودگاه امام در سال های گذشته نیز برای برطرف شدن مشکلاتشان تجمع برگزار کرده اند.
*تجمع اعتراضی کشاورزان شهرستان چناران نسبت به قطعی 3 روز در هفته برق چاه‌های کشاورزی مقابل فرمانداری
روزسه شنبه 23 خرداد،کشاورزان چناران برای اعتراض به قطعی 3 روز در هفته برق چاه‌های کشاورزی دست به تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان دراستان خراسان رضوی زدند.

یکی از کشاورزان معترض با اشاره به اینکه همه زندگی آنه بستگی به محصول کشت شده دارد،به خبرنگاررسانه ای گفت: قطعی برق چاه‌های کشاورزی و نبود آب، تمام زحمت یکساله ما را به باد می‌دهد.
کشاورز دیگری با اشاره به سابقه قطعی برق طی سال‌های گذشته، افزود: با وجودی که انجمن آب کشاورزی از سال 93 شروع به کار کرده است، اما اقدام جدی برای حل این مشکل صورت نگرفته است.
*اعتصاب و تجمع کسبه راستا بازار اردبیل در اعتراض به اخذ مالیات سنگین
برپایه فیلم و گزارش منتشره در شبکه های اجتماعی،روز سه شنبه 23 خرداد،کسبه راستا بازار اردبیل برای اعتراض به اخذ مالیات سنگین دست به اعتصاب زدند.
اخذ مالیات سنگین در کنار بالا بودن هزینه اجاره، افزایش مرتب قیمت ها و رکود بازارشرایط سختی را برای کسبه بازار ایجاد کرده است.
*تجمع اعتراضی باغداران منطقه دلفارد نسبت به پلمپ چاه های آب مقابل فرمانداری جیرفت
روز سه شنبه 23 خرداد،جمعی از باغداران منطقه دلفارد برای اعتراض به پلمپ چاه های آب مقابل فرمانداری جیرفت تجمع کردند.
*شماره ای دیگراز سریال تجمع اعتراضی مالباختگان صرافی کریپتولند نسبت به عدم پاسخگویی مسئولان
روز سه شنبه 23 خرداد، مالباختگان صرافی کریپتولند برای چندین وچندمین بار دست به تجمع زدند تا اعتراضشان را نسبت به عدم پاسخگویی مسئولان هرچه بیشتر منعکس کنند.
*تجمع اعتراضی سهامداران طرح جفیر نسبت به واگذاری اراضی جفیر به دلالان و منفعت طلبان مقابل استانداری خوزستان
روزسه شنبه 23 خرداد، سهامداران طرح جفیربرای اعتراض به واگذاری اراضی جفیر به دلالان و منفعت طلبان مقابل استانداری خوزستان اجتماع کردند و خواستار پرداخت غرامت از سوی مسببین نابودی اموال و امکانات این طرح شدند.

یکی از تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفت: ما ضمن درخواست شفاف سازی، حسابرسی و اعلام جرم انگاری در این ماجرا، خواستار پرداخت غرامت از سوی مسببین نابودی اموال و امکانات طرح بزرگ جفیر هستیم.
یکی دیگر از این سهامداران می گوید: چرا بعد از 28 سال هنوز تکلیف ما و ماجرای این طرح مشخص نیست. اعتبارات تخصیص یافته به این طرح بزرگ ملی که به نام ایثارگران، رزمندگان و خانواده های شهدا مزین شده ولی به کام دیگران تمام شده است. باتوجه به اینکه پروژه جفیر جزو طرح 550 هزار هکتاری رهبری در شبکه‌های فرعی می‌باشد، سازمان آب و برق خوزستان باید در کمترین زمان ممکن این طرح را در قسمت‌های تامین، انتقال و توزیع آب در شبکه های 1و2 آماده اجرای شبکه های فرعی نماید و اتحادیه مربوطه نیز از طریق مراحل قانونی خود را به آمادگی لازم برای ایجاد هماهنگی بین تعاونی‌هایی که موجب تشکیل این اتحادیه شده‌اند و باید از این اراضی بهره برداری کنند، به سرانجام برساند.
*ناهید شقاقی:با وجود دریافت حکم عدم تحمل کیفر از "پزشکی قانونی"در تاریخ ۱۴۰۲/۰۳/۲۲ ابلاغیه ضبط وثیقه به وثیقه گذارانم ارسال و بلافاصله حساب بانکی کفالت گذارم مسدود شده است.
در حالی که مسببین مشکلات و مصبتهایی که بر جامعه تحمیل شده، آزاد هستند، اصرار به زندان انداختن افرادیست که تنها از حق قانونی خود دفاع کرده اند.
تنها جرم من انتخاب نوع پوششم و دفاع از حقوق انسانی زنان و کودکان و داشتن یک زندگی برابر برای تمامی انسانها بوده است.
اما اما اما ...
هیچ زندان و سرکوبی نمی تواند، مانع از اعتراض برحق مردم برای داشتن یک زندگی در خور شان انسان شود.
ناهید شقاقی۱۴۰۱/۰۳/۲۳
منبع:کانال تلگرام ندای زنان
*فرهاد شیخی فعال کارگری زندانی به قید کفالت از زندان آزاد شد
امروز سه‌شنبه ۲۳ خردادماه ۱۴۰۲، فرهاد شیخی فعال کارگری به قید کفالت یکصد میلیونی موقتاً از ندامتگاه کرج آزاد شد.
فرهاد شیخی روز ۷ خرداد توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود. لازم به ذکر است که وی پیشتر نیز در تاریخ اول بهمن ۱۴۰۱ دستگیر و در روز ۱۷ بهمن به دنبال صدور بخشنامه عفو از زندان آزاد شده بود.
اتحادیه آزاد کارگران ایران آزادی فرهاد شیخی را به وی و خانواده‌اش شادباش گفته و خواستار منع تعقیب قضائی از او و آزادی تمامی کارگران و دیگر فعالین سیاسی زندانی است.
اتحادیه آزاد کارگران ایران
*جان باختن یک کارگر یک کارخانه شهرک صنعتی اشتهارد درحادثه انفجار دیگ روغن موتور
یک کارگر 45 ساله یک کارخانه واقع در شهرک صنعتی اشتهارد دراستان البرزبراثر انفجار دیگ روغن موتورجان خودرا ازدست داد.
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید