79 منتخب سایت

بیمارستان العوده هدف قرار گرفت، بیش از ۱۰۰ فلسطینی کشته شدند

خاورمیانه

منابع فلسطینی‌ اعلام کردند که یکی از دو بیمارستان باقی‌مانده در شمال غزه روز پنج‌شنبه هدف حمله اسرائیل قرار گرفت و آسیب‌ گسترده‌ به آن وارد شد. در همین حال، سازمان ملل اعلام کرد که ۹۰ کامیون حامل کمک‌های بشردوستانه توزیع شده‌اند، اما تاکید کرد که این میزان برای تامین نیازهای مردم غزه کافی نیست.

علیرغم انتقادهای فزاینده بین‌المللی از عملیات نظامی جدید اسرائیل در نوار غزه، اما ارتش این کشور روز پنج‌شنبه ۲۲ مه (یکم خرداد) به حملات خود ادامه داد. مسئولان بهداشتی غزه و همچنین کارکنان بیمارستان‌ها می‌گویند که این حملات هوایی در سراسر این منطقه صورت گرفته و دست‌کم ۱۰۷ فلسطینی کشته و نزدیک به ۲۵۰ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

در حالی که این بمباران‌ها ادامه داشت، ستون‌های بزرگی از دود در مناطق شرقی شهر غزه در شمال این باریکه تحت محاصره دیده می‌شد. به گفته مقام‌های بیمارستانی، یکی از بیمارستان‌های شمال غزه نیز به‌شدت هدف حمله قرار گرفته است.

ویدیوهایی که در شبکه‌های اجتماعی دست‌به‌دست می‌شوند، نشان می‌دهند که تانک‌ها و پهپادهای اسرائیلی ظاهرا به بیمارستان «العوده» حمله کرده‌اند و خسارت‌های گسترده‌ای وارد کرده‌اند؛ به‌طوری‌که بخش‌هایی از این بیمارستان در آتش سوخته است.

تصاویری که یکی از کارکنان این بیمارستان منتشر کرده، دیوارهایی را نشان می‌دهد که کاملا تخریب شده‌اند و دود سیاه و غلیظی از ساختمانی که اکنون به تلی از آوار تبدیل شده، به هوا برخاسته است.

ارتش اسرائیل اعلام کرد که نیروهایش در «مجاورت» بیمارستان العوده عملیات انجام می‌دادند و به نیروهای امدادی اجازه داده شد تا برای خاموش‌کردن آتش وارد بیمارستان شوند. با این حال، این ارتش مسئولیت حمله را رد کرد و گفت: «علت آتش‌سوزی همچنان در حال بررسی است.»

به گفته رأفت علی مجدلاوی، مدیر انجمن بهداشت العوده، نیروهای اسرائیلی همچنین مخازن آب بیمارستان را هدف قرار دادند و بخش‌های درمانگاه سرپایی را به آتش کشیدند.

تشدید حملات اسرائیل به جنوب لبنان

اسرائیل روز پنج‌شنبه چندین منطقه در جنوب لبنان را نیز هدف حمله قرار داد. به‌گزارش خبرگزاری رسمی لبنان، برخی از این حملات در مناطقی انجام شد که فاصله زیادی از مرز داشتند.

این خبرگزاری این حملات را «خشونت‌بارترین در برخی مناطق» از زمان توافق آتش‌بس ماه نوامبر میان اسرائیل و حزب‌الله توصیف کرده است. ساکنان شمال اسرائیل نیز از شنیدن انفجارهای شدید از آن‌سوی مرز خبر داده‌اند.

ارتش اسرائیل پیش از یکی از این حملات که به تخریب ساختمانی در شهرک تول انجامید، اطلاعیه‌های هشدار منتشر کرده بود. این ارتش مدعی شد که ساختمان مورد نظر، متعلق به حزب‌الله بوده است.

ویدیوهایی که پس از این حمله منتشر شده‌اند، آتش‌سوزی و ابری عظیم از دود را نشان می‌دهند که از منطقه‌ای پر از ساختمان‌های چندطبقه به آسمان برخاسته است. حملات در سایر مناطق بدون هیچ‌گونه هشدار قبلی انجام شدند. تا این لحظه گزارشی فوری از تلفات انسانی منتشر نشده است.

اسرائیل از زمان برقراری آتش‌بس، تقریبا هر روز به لبنان حمله کرده است. لبنان این حملات را نقض توافق آتش‌بس می‌داند، در حالی که اسرائیل ادعا می‌کند هدف از این حملات، جلوگیری از تسلیح مجدد حزب‌الله است.

موج اخیر حملات هوایی تنها دو روز پیش از برگزاری انتخابات محلی در جنوب لبنان انجام شده است.

نواف سلام، نخست‌وزیر لبنان اعلام کرد این حملات «مانع از پایبندی دولت به روند برگزاری انتخابات نخواهد شد» و از جامعه جهانی خواست تا فشار بیشتری بر اسرائیل وارد کند تا به حملات فرامرزی و نقض آتش‌بس پایان دهد.

قطره‌ای در مقابل اقیانوس نیازهای ساکنان غزه؛ اسرائیل کمبود مواد غذایی را رد کرد

سازمان ملل اعلام کرده که نزدیک به ۹۰ کامیون حامل کمک‌های بشردوستانه وارد غزه شده و محموله‌های آن‌ها بین مردم نیازمند توزیع شده است. این تعداد تقریبا نصف نزدیک به ۲۰۰ کامیونی است که از زمان پایان سه ماهه محاصره نوار غزه وارد این منطقه شده‌اند، اما هنوز به دست فلسطینیان نرسیده‌اند.

استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل در این زمینه گفت: «ارسال‌های دیروز کم‌حجم بود و به هیچ وجه برای تأمین نیازهای جمعیت ۲.۱ میلیون نفری غزه کافی نیست.»

در جریان آتش‌بس قبلی، روزانه ۶۰۰ کامیون حامل غذا، سوخت، کمک‌های حیاتی و تجهیزات پزشکی وارد غزه می‌شدند.

با این حال، آژانس نظامی اسرائیل که مسئول انتقال کمک به غزه است (کوگات)، روز پنج‌شنبه اعلام کرد که هیچ کمبودی در زمینه غذا در غزه وجود ندارد.

کوگات در فرسته‌ای در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که «طبق ارزیابی فعلی ما، در حال حاضر هیچ کمبود غذایی در غزه وجود ندارد.»

سازمان‌های بین‌المللی بشردوستانه این اظهارات را رد می‌کنند و بسیاری از آن‌ها حجم کمک‌های کنونی واردشده به غزه را «قطره‌ای در مقابل اقیانوس» نیازهای ساکنان می‌دانند.

سیاست اسرائیل درباره ادامه جنگ و جریان کمک‌ها

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل وقتی با انتقادهای فزاینده بین‌المللی از عملکرد دولتش در جنگ روبرو شد، این هفته اجازه داد که جریان کمک‌های بشردوستانه در حد «حداقلی» ادامه پیدا کند تا حمایت آمریکا و متحدانش حفظ شود.

او در یک کنفرانس خبری تلویزیونی در روز چهارشنبه (۳۱ اردیبهشت) تأکید کرد که جنگ دولتش علیه نوار غزه تا رسیدن به تمامی اهداف نظامی ادامه خواهد داشت و پایان نمی‌یابد.

نخست‌وزیر اسرائیل گفت که او آماده است برای آزادی گروگان‌های باقی‌مانده، به یک آتش‌بس موقت دیگر تن دهد، اما تأکید کرد که در نهایت جنگ از سر گرفته خواهد شد.

آقای نتانیاهو تأکید کرد که مبارزه تنها زمانی متوقف می‌شود که حماس همه گروگان‌های باقی‌مانده را آزاد کند، از قدرت کناره‌گیری کند، از هم پاشیده و تسلیحات خود را کنار بگذارد و نوار غزه را ترک کند.

او همچنین اعلام کرد که برنامه‌ بلندمدت بعدی او در دوران پساجنگ شامل اجرای طرح جنجالی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، برای انتقال جمعیت ۲.۱ میلیون نفری این منطقه به کشورهای همسایه است. آقای ترامپ همچنین گفته بود که آمریکا سپس «مالکیت» غزه را برعهده خواهد گرفت.

فلسطینی‌ها همراه با تقریبا همه جامعه بین‌المللی، طرح ترامپ برای خالی کردن غزه از جمعیت فلسطینی و قرار دادن این منطقه تحت کنترل واشنگتن را رد کرده‌اند.

این جنگ زمانی آغاز شد که شبه‌نظامیان حماس در ۱۵ مهر ۱۴۰۲ (۷ اکتبر ۲۰۲۳) به جنوب اسرائیل حمله کردند و حدود ۱۲۰۰ نفر که بیشترشان غیرنظامی بودند را کشته شدند. حماس ۲۵۱ نفر را به گروگان گرفت که در حال حاضر ۵۸ نفر از آن‌ها در اسارت باقی مانده‌اند و گفته می‌شود فقط ۲۰ نفر از آن‌ها زنده هستند.

متعاقب آن، عملیات نظامی اسرائیل تاکنون بیش از ۵۳ هزار و ۷۶۲ فلسطینی را کشته است، که اکثرا زنان و کودکان هستند. این شمار از کشته‌ها بر اساس آمار وزارت بهداشت غزه است که تحت مدیریت حماس اداره می‌شود و تعداد کشته‌های غیرنظامیان و شبه‌نظامیان را تفکیک نمی‌کند.