سفر هفته گذشته دونالد ترامپ به خاورمیانه، نمایشی تمامعیار از ابهامسازی حسابشده بود؛ تلاشی همزمان برای بازتعریف جایگاه آمریکا در منطقه و بهچالشکشیدن تصورات تثبیتشده درباره سیاست خارجی این کشور.
شکاف فزاینده میان ترامپ و نتانیاهو
در اولین سفر مهم خارجی خود این هفته، دونالد ترامپ قرار است از سه کشور خاورمیانه — عربستان سعودی، قطر و امارات متحده عربی — دیدن کند، بدون آنکه به اورشلیم سر بزند. این اولین بار نیست که او اسرائیل — یا نخستوزیر آن، بنیامین نتانیاهو — را نادیده میگیرد.
درگیری قریبالوقوع بر سر سوریه
فارن افرز با انتشار یادداشتی مدعی شد: دسامبر گذشته، ائتلافی از گروههای شورشی به رهبری «هیات تحریرالشام» (HTS) بهطور غیرمنتظرهای بشار اسد، که خانوادهاش برای پنج دهه بر این کشور حکومت کرده بود، سرنگون کرد.
ریاض به دنبال تحمیل یک "ولایت پنهان" بر لبنان است
وبسایت The Cradle با انتشار یادداشتی مدعی شد: برقراری آتشبس بین اسرائیل و لبنان – که در نوامبر پس از هفتهها بمباران شدید تلآویو برقرار شد – زمینه را برای مرحلهای جدید در بحران سیاسی لبنان فراهم کرده است.
اسرائیل از سوریه چه می خواهد؟
نشنال اینترست با انتشار یادداشتی مدعی شد: در حالی که سوریه با ادامه درگیریها مواجه است، اسرائیل ممکن است برای رویارویی گستردهتری با دولت جدید این کشور آماده شود. به ادعای ناظران، تلآویو به شکلی برجسته بر تحولات سوریه متمرکز شده است.
«نترسید! صلح را بیاورید»
صلاح الدین دمیرتاش، رئیس سابق مشترک حزب دموکراتیک خلقها (HDP) که یک حزب طرفدار کردها است)، خواستار ایجاد یک پارادایم جدید در روابط ترکیه و کردها شد. او بر صلح و تحقق اصل شهروندی برابر تأکید کرده است.
آیا جمهوری اسلامی، عراق را هم از دست خواهد داد؟
تحت فشار قرار گرفتن نیروهای متحد ایران در منطقه، با جنگ در غزه آغاز شد و پس از آن به مرور گروههای نیابتی جمهوری اسلامی در خاورمیانه بیش از پیش تضعیف شدند.
تأثیر توافق میان کردها و دولت مرکزی سوریه در آینده این کشور
دولت سوریه روز دوشنبه ۱۱ مارس اعلام کرد که توافقی با مظلوم عبدی، فرمانده نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF)، به امضا رسیده است. این توافق شامل “ادغام” تمام نهادهای مدنی و نظامی تحت اداره خودمختار کردها در چارچوب دولت سوریه است.