- شرایط کنونی کانون های بازنشستگی تامین اجتماعی - کانون نویسندگان ایران:لغو بیدرنگ و بیقید و شرط حکم محمد رسولاف- بازداشت دو خوانندهی موسیقی رپ در شیراز- روزشمار آزادى عزیز قاسمزاده، معلم و هنرمند زندانی 65 روز حبس مضاعف و غیر قانونی یک معلم و هنرمند جان #عزيز_قاسم_زاده در خطر است- نقض حقوق فعالان زنان گیلان؛ از بازداشت خشونت آمیز تا صدور احکام سنگین در دادگاه بدوی
*شرایط کنونی کانون های بازنشستگی تامین اجتماعی
در جریان اعتراضات بازنشستگان تامین اجتماعی علیه مداخله غیرقانونی دولت و بی توجهی به قوانین موجود در افزایش حقوق شان، کانون های بازنشستگی هم بخاطر منفعل و مماشات با مقامات حکومتی تحت فشار و انتقاد بدنه بازنشستگان قرار گرفتهاند.
کانون های بازنشستگی که نمایندگانشان تحت انتخاباتهای کنترل شده حکومتی و با تایید مقامات بالادست و با ترفندهای عجیب و غریب و اغلب رابطه های غیرعلنی بر سرکار میآیند و راه را برای حضور نمایندگان مستقل، تنگ و سخت میکنند، بعد از انتخاب از جیب بازنشستگان تامین هزینه میشوند.
یعنی سیستم انتخابات و تایید نمایندگان با دولت و نهاد های امنیتی، اما بودجه اش بر گردن بازنشستگان!!
کارنامه چهل ساله این تشکلها که بیش از 3000 عضو بعنوان هیئت مدیره دارند نشان میدهد که همواره در همسویی با سیاست دولت های مختلف و جناح بندی های آن عمل کرده و کار موثری برای بازنشستگان نکرده اند.
از صدها کانون و هزاران عضوش در هیئت مدیره در سراسر ایران آبی برای بازنشستگان تامین اجتماعی گرم نشد!
کانونهای بازنشستگی تشکلهای زرد بیخاصیتی شده اند که بازنشستگان با آگاهی از موقعیت و نقش بی تاثیری آنها، خود مستقلاً راه خیابان را انتخاب کرده و بی توجه به توصیه های کانون ها ونقش سرعت گیر آنان، با اعمال اراده مستقیم خود مطالبات را در کف خیابان جلوی افکار عمومی جامعه مطرح میکنند و آنچه که تا کنون بدست آورده اند به یمن همین حضور مداوم و اراده خودشان بوده که با شعار «تا حق خود نگیریم، از پا نمینشینیم» مصمم به ادامه آن هستند.
شورای بازنشستگان ایران
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
* کانون نویسندگان ایران:لغو بیدرنگ و بیقید و شرط حکم محمد رسولاف
در ادامهی موج تازهی هراسافکنی و سرکوب آزادی بیان و دیگر آزادیهای فردی دادگاه تجدید نظر حکم هشت سال حبس، شلاق و جریمهی نقدی محمد رسولاف فیلمساز معترض و عضو افتخاری کانون نویسندگان ایران را تایید کرد و برای اجرا به دایرهی اجرای احکام فرستاد. حکمی که خصوصا در این روزها به منظور هراسافکنی میان هنرمندانی انشا و تایید شده که به طناب زور گردن ننهاده و به تحقیر نهفته در آن وقعی نگذاشتهاند. رسولاف هیچ جرمی انجام نداده است که کیفر آن زندان وشلاق و مصادرهی اموال باشد. محاکمه و مجازات لایق بند قبای کسانی است که بیش از چهل سال در پناه حاکمیت به غارت اموال و امنیت و آزادی مردم مشغول بوده و هستند، و نه فیلمساز و کارگردانی که برای بیان اعتراض و آفرینش هنری از حق انسانی، اولیه و اساسی خود، آزادی بیان، استفاده کرده است؛ و نه آن بیشمار زنانی که میخواهند اختیار پوشش خود را داشته باشند؛ و نه آن انبوه کارگرانی که از حق حیات و معیشت خود دفاع میکنند؛ و نه میلیونها جوانی که میخواهند صاحبِ سبک زندگی خود باشند؛ و نه نویسندگان و هنرمندانی که به سانسور و اختناق تن در نمیدهند و نه ...
آنان که «قانون» را ابزار و بهانهی سرکوب قرار داده و هر روز در همبستگی با سیستم ستم مشغول صدور حکم اعدام و زندان و تبعید و شلاق برای منتقدان و مخالفان وضع موجود هستند، بدانند که هیچ چیز ستم بر مردم را موجه نمیکند؛ حتی «قانون»! آن قانونی که کرامت انسان، یعنی بالاترین قانون و حق، را نادیده میگیرد و زیر پا میگذارد، رعایت کردنی نیست. بخش مهمی از کرامت انسان در آزادی و با آزادی است که به دست میآید و این درست همان نقطهای است که حاکمیت در سالیان دراز مورد حمله قرار داده است. تازهترین نمونهی آن را در صدور حکم حبس و شلاق برای محمد رسولاف شاهدیم.
کانون نویسندگان ایران حکم صادره علیه محمد رسولاف را محکوم میکند و خواهان لغو فوری و بیقیدوشرط آن و همهی احکامی است که برای هنرمندان منتقد و مخالف، شهروندان معترض و کنشگران عرصههای گوناگون صادر شده است. آزادی اندیشه و بیان بیهیچ حصر و استثنا حق همگان است.
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
*بازداشت دو خوانندهی موسیقی رپ در شیراز
دانیال مقدم و وفا احمدپور (وفادار)، دو خوانندهی رپ در شیراز بازداشت شدند. روز ۲۰ اردیبهشت ماه متنی در صفحهی اینستاگرام وفا احمدپور مبنی بر دستگیری این دو خواننده در شیراز منتشر شده است اما از آن پس تا کنون اطلاعات دقیقی از وضعیت آنها در دست نیست.
این دو خواننده در اثر اخیر خود با عنوان «آماده باش» به انتقاد از حکومت و شرح مشکلات مردم پرداختهاند.
پس از انتشار این اثر دانیال مقدم، در صفحهی اینستاگرام خود خطاب به حکومت خواستار آزادی «تمامی زندانیهای سیاسی و هنرمندان» و پایان «حجاب اجباری» شده بود.
گفتنی است که وفا احمدپور پیش از این نیز در تاریخ ۱۵ بهمن ۱۴۰۲ در منزل خود بازداشت و پس از چند روز با تودیع وثیقه از زندان اوین آزاد شد. او پس از آزادی موقت در دادگاه انقلاب از بابت اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس محکوم شد.
برگرفته از کانال کانون نویسندگان ایران
*روزشمار آزادى عزیز قاسمزاده، معلم و هنرمند زندانی
65 روز حبس مضاعف و غیر قانونی یک معلم و هنرمند
جان #عزيز_قاسم_زاده در خطر است
امروز ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ دقيقاً ۶۵ روز است كه علیرغم پایان مدت یک سال محکومیت و نیاز به درمان، از آزادی عزیز قاسمزاده #معلم_زندانی از زندان لاکان رشت جلوگیری میشود.
ادامهی حبس عزيز قاسم زاده غيرقانونی است.
#معلم_زندانی_آزاد_باید_گردد
#فعالیت_صنفی_جرم_نیست
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
*نقض حقوق فعالان زنان گیلان؛ از بازداشت خشونت آمیز تا صدور احکام سنگین در دادگاه بدوی
۲۵ مردادماه ۱۴۰۲ دوازده نفر از فعالان زنان در گیلان بازداشت شدند. این افراد بین ۹ تا ۵۰ روز به صورت موقت و با قید وثیقه آزاد شدند. در فرآیند بازداشت، از زمان دستگیری تا آزادی موقت، موارد متعددی از نقض قانون و اعمال خشونت توسط ضابطان قضایی و بازپرس اول پرونده صورت گرفت که مواردی از آنها خبری شد و برخی از این افراد نسبت به آن به هیئت نظارت بر اجرای قانون و احترام به آزادی های مشروع و حفظ حقوق شهروندی شکایت کردند.علیرغم آنکه پیش از دستگیری، هیچگونه احضاریهای از دادسرا برای این فعالان صادر نشده بود، روز ۲۵ مرداد همگی با هجوم ماموران لباس شخصی با اسلحه و پوشش چهره، بدون نشان دادن حکم جلب و کارت شناسایی، با توهین و برخی با خشونت فیزیکی و تفتیش و ضبط وسایلی که به متهمان و اتهامهایشان مربوط نبود، بازداشت شدند. همگی در روزهای اول در سلولهای انفرادی بازداشتگاه منتسب به اداره اطلاعات رشت که تحت نظر سازمان زندانها نیست، محبوس و از حق هواخوری یا داشتن کتاب محروم بودند. برخلاف قانون، برخی بدون تفهمیم اتهام در این مدت حبس بودند و برخی دیرهنگام و در همان بازداشتگاه اطلاعات تفهیم اتهام شدند. بازجوییها با چشمان بسته، رو به دیوار، در اتاقهای بسته با حضور تعدادی از مردان بازجو بدون حضور حتی یک زن و همراه با فشارهای روانی، تهدید و برای برخی توأم با آزار جنسی و فیزیکی بود. در تمام مدت بازداشت جز یکبار هیچکدام از بازداشتشدگان اجازه تماس نیافتند. در ادامه شرح کوتاهی از وضعیت برخی از بازداشتشدگان را میخوانید.
زهره (فاطمه) دادرس در تاریخ ۹ مهر به قید وثیقه از زندان لاکان آزاد شد. پس از بازداشت وی در نزدیکی محل زندگیاش در رشت، ماموران بدون کسب اجازه و اطلاع خانواده و حضور وی، وارد منزل مشترک خانوادگی او شدند که به وحشت مادر مسن و برادرزاده شش سالهاش منجر شد. در بازجوییها او را مورد توهین قرار میدادند و او را مجبور به «بشین و پاشو» کردند. با وجود تهوع و توصیه پرسنل اورژانس به اعزام او به مرکز درمانی، از درمان محروم ماند. وی سپس چند روز، شبانه به بازداشتگاه پلیس امنیت و سپس به زندان لاکان رشت منتقل شد.
سارا جهانی در تاریخ ۹ مهرماه به قید وثیقه از زندان لاکان رشت آزاد شد. در هنگام بازداشت وی در رشت، درحالیکه ملحفه را دور سر و بدن او پیچانده بودند، او را هدف مشت و لگد قرار داده و برای افشای رمز موبایل تحت فشار گذاشته بودند. در دوران نگهداری در انفرادی وزارت اطلاعات، بازجویان او را با توهین و تحقیر جنسی، تهدید به شکنجه فیزیکی، بستری در بیمارستان روانپزشکی و انتقال به پزشکی قانونی برای تعرض جنسی تحت عنوان انجام تست بکارت، آزار دادند. سارا جهانی بیش از دو هفته بدون حکم بازداشت در زندان لاکان نگهداری و در همین مدت با چشمبند و دستبند برای انجام بازجویی به اطلاعات منتقل میشد.
زهرا دادرس ۲۶ شهریور به قید وثیقه از زندان لاکان آزاد شد. هنگام دستگیری او، به دلیل ورود مسلحانه ماموران مرد، فرزندان وی دچار وحشت شدند. به اعتراض او نسبت به درد گردن و آرتروز توجه نکردند. در اولین جلسه بازجویی او را از صندلی پرت کردند که به دیوار برخورد کرد و صدمه دید. در بازجوییها با تهدید به شکنجه جسمی و همچنین توهینهای رکیک جنسی او را مورد فشارهای روانی قرار دادند؛ از جمله آنکه عکسهای «لخت» وی در فضای مجازی منتشر شده است. در طول بازداشت چند بار او را از داروهایش محروم کردند که به همین دلیل دچار خونریزی قاعدگی و اختلال هورمونی شدید به مدت ۲۰ روز شد.
یاسمین حشدری ۲۸ شهریور به قید وثیقه از زندان لاکان رشت آزاد شد. وی با یورش ماموران به منزل شخصیاش در بندرانزلی حین خواب و بدون حضور مامور زن دستگیر شد. در طول بازجوییها، با تهدید دستگیری همسر و اعضای خانوادهاش، مورد فشارهای روانی متعددی قرار گرفت. نیمه شب ۳۱ مردادماه یاسمین حشدری در پی تپش قلب شدید و حمله عصبی ناشی از بازجوییهای مکرر و شبانه به یک مرکز درمانی در رشت اعزام و پس از مداوای چند ساعته به بند قرنطینه زندان لاکان رشت منتقل شد.
فروغ سمیعنیا ۱۳ مهر ۱۴۰۲ از زندان لاکان رشت به قید وثیقه آزاد شد. هنگام بازداشت، درب منزل او را شکستند و او را مورد ضرب و شتم قرار دادند که به زخمی شدن دست او منجر شد. همچنین در اداره اطلاعات برای تهدید وی، صحنه اعدام نمایشی او را اجرا کردند. در هنگام بازجویی تهدید به اجرای حکم شلاق شد و بارها با فحشهای رکیک جنسی از طرف بازجو مواجه شد. وی شش روز پس از بازداشت توانست با خانواده خود تماس بگیرد. روز بیستم بازداشت درحالیکه همچنان در انفرادی به سر میبرد، در اثر فشارهای وارده به بیمارستان پورسینای رشت منتقل و چند ساعتی را در بیمارستان بستری بود.
متین یزدانی ٢۶ شهریور با قید وثیقه از زندان لاکان آزاد رشت شد. هنگام بازداشت او در رشت، مادر وی دچار حمله پانیک شد که به وضعیت وخیم او رسیدگی نشد. در تمام مدت بازجویی در اداره اطلاعات، بارها مورد توهین، تهدید جسمی و جنسی -از جمله تهدید به فرستادن او به بیمارستان اعصاب و روان و خوراندن و تزریق دارو و تهدید به زدن شلاق- قرار گرفت. وضعیت سلامت مادرش نیز به عنوان ابزاری برای ایجاد فشار و روانی او در بازجویی استفاده میشد. در اثر فریادهای عامدانه بازجو، گوش چپ او دچار آسیب پایدار شنوایی شد که با وجود تایید پزشک زندان، از دسترسی به خدمات درمانی در مدت بازداشت محروم ماند.
آزاده چاوشیان ۲۶ شهریور ۱۴۰۲ از زندان لاکان رشت به قید وثیقه آزاد شد. به دلیل هجوم نیروهای مرد و رفتار خشن آنها در هنگام تفتیش خانه، حال مادر آزاده وخیم شد. هنگام انتقال او به اداره اطلاعات، دستبند را طوری به دست او زدند و او را در راهپلهها کشیدند که دست او زخمی شد و پایش آسیب دید. بازجوییهای مکرر و طولانی او در اداره اطلاعات اغلب با اهانت، توهین جنسی و تهدید درباره خانواده و رساندن آزار جسمی به او همراه بود. به دلیل مشکل گوارشی در طول بازداشت در اطلاعات نمیتوانست غذا بخورد.
نگین رضایی ۳ شهریور ۱۴۰۲ از زندان لاکان رشت آزاد شد. در هنگام بازداشت وی در فومن، بهدلیل خشونت ماموران از ناحیه پا زخمی شد. در هنگام بازجوییها با تخطئه و تحقیر وی، تهدید به اجرای حکم اعدام و شلاق به دنبال اتهامهای واهی و همچنین انتقال اخبار ساختگی درباره وضعیت و سلامت خانواده وی، مورد شکنجه روانی قرار گرفت. همچنین به دلیل عدم رعایت محدودیتهای غذایی او که گیاهخوار است و تحمیل اعتصاب غذای اجباری مورد فشار مضاعف روانی و جسمی قرار گرفت.
شیوا شاهسیاه ۵ شهریور ۱۴۰۲ از زندان لاکان رشت آزاد شد. وی همراه با فشار فیزیکی و تهدید، بازداشت شد. در بازجوییها از اطلاعات شخصی گوشی وی که به اتهامات او نامربوط بود، برای تهدید و ارعاب و تحقیر جنسی او استفاده میشد. او به همین واسطه در طول دوران بازداشت تهدید به خشونت فیزیکی و مرگ نیز شده بود.
هومن طاهری، ۲۶ شهریور به قید وثیقه از زندان لاکان رشت آزاد شد. ماموران اطلاعات از همان لحظه اول بازداشت او در رشت، وی را به شدت مورد ضربوشتم قرار دادند. او در تمام سه روز حضور در ساختمان اطلاعات دستبند و پابند داشته و دائما مورد ضرب و شتم و توهین جنسی قرار گرفته است و یک بار هم نمایش اعدام مصنوعی را در مورد وی اجرا کردند. وی را بعد از سه روز به بند معروف به سگدونی در زندان لاکان منتقل کردند و طی انتقال به این بند مورد ضرب و شتم و تعرض جنسی قرار گرفت که منجر به شکستن یکی از دندانها و کبودی گردن وی شد.
جلوه جواهری در تاریخ ۲۶ شهریور با قید وثیقه از زندان لاکان رشت آزاد شد. در هنگام تفتیش خانه او در خمام، همسرش مورد ضرب و شتم قرار گرفت و تهدید به بازداشت شد. در تمام مدت حبس در سلول انفرادی بود که ۲۱ روز از آن در بازداشتگاه منتسب به اطلاعات و پلیس امنیت نگهداری میشد. در تمام بازداشت تنها سه بار او را به هواخوری بردند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
اخباروگزارش های کارگری 23 اردیبهشت ماه 1403
- یکشنبه اعتراضی کارگران بازنشسته:
1- اعتراض کارگران بازنشسته تامین اجتماعی کشور نسبت به سطح نازل حقوق منجمله مصوبه مزدی ضد کارگری شورای عالی کار، وضعیت نامناسب خدمات بیمه درمانی با راهپیمایی و تجمع درشهرهای اراک،اهواز وکرمانشاه مقابل اداره کل تامین اجتماعی استان های مرکزی،خوزستان وکرمانشاه
شوش مقابل اداره تامین اجتماعی شهرستان
و تهران مقابل سازمان تامین اجتماعی
2- اعتراض کارگران بازنشسته صنعت فولاد کشور نسبت به سطح نازل حقوق منجمله اجرا نشدن همسان سازی،عدم پرداخت مطالبات معوقه وخدمات درمانی ناکافی با راهپیمایی وبرپایی تجمع مقابل صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد در شهرهای اصفهان،اهواز،تهران،دامغان،شاهرود وقائمشهر با شعارهای«فقط کف خیابون بدست میاد حقمون»،«یه اختلاس کم بشه مشکل ما حل میشه»،«اجرای همسان سازی بدون حقه بازی»
- نتیجه تلاشهای پوچ برای بازنشستگان!
- تجلیل از مقام معلم در دامنههای سرسبز الیگودرز قالیکوه
- برکارگران صنعت برق چه میگذرد؟5 خودکشی و30 جان باخته براثر برق گرفتگی
- جان باختن 3 پرستار در خواب طی یک ماه گذشته براثرشرایط کاری
- اقدامات مخرب و غیرقانونی یکی از اعضای سابق شورا در سامانه یک در خصوص انتخابات فرمایشی شورای اسلامی کار
- طلبه معلمها وسط سال کلاسها را رها کردند!
- تهدیدات سریالی دانشجویان به دلیل عضویت در کانالهای تلگرامی دانشجویی به دانشگاه تهران رسید
- تجمع اعتراضی جمعی از دستفروشان سنندج نسبت به تصمیمات شهرداری مبنی بر بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی
- تجمع اعتراضی مال باختگان صفحه اینستاگرامی کافیکس
- ادامه اعتصاب طلا فروشان بازار شهرهای اراک،اردبیل، اصفهان ،تبریز،تهران، شیراز ،کرمانشاه، مشهد و....در اعتراض به مقرارت دولتی
- پیام تشکل های مستقل کارگری ایران به کارگران و اتحادیه ها و تشکل های کارگری همه کشورها
- اعتراض سراسری معلمان در ترکیه بهدنبال قتل یک مدیر دبیرستان به ضرب گلوله یک دانشآموز
*******
*یکشنبه اعتراضی کارگران بازنشسته:
1- اعتراض کارگران بازنشسته تامین اجتماعی کشور نسبت به سطح نازل حقوق منجمله مصوبه مزدی ضد کارگری شورای عالی کار، وضعیت نامناسب خدمات بیمه درمانی با راهپیمایی و تجمع درشهرهای اراک،اهواز وکرمانشاه مقابل اداره کل تامین اجتماعی استان های مرکزی،خوزستان وکرمانشاه
شوش مقابل اداره تامین اجتماعی شهرستان
و تهران مقابل سازمان تامین اجتماعی
شعارها:
«مریم زلکی آزاد باید گردد»
«فقط کف خیابان بدست میاد حقمان»
«زیر بار ستم نمی کنیم زندگی جان فدا می کنیم در ره آزادگی وای از این ظلم»
«دولت شش کلاسه حامی اختلاسه»
«رئیسی بی سواد گند زدی به اقتصاد»
«رئیسی دروغگو حاصل وعده هات کو»
«نه تهدید نه زندان نه اعدام نیست جلودارمان»
«از خوزستان تا تهران ننگ برمدیران»
«از خوزستان تا گیلان ننگ برمدیران»
«حسین حسین شعارشون دروغ و دزدی کارشون»
«خیلی دروغ شنیدیم عدالتی ندیدیم»
«درمان رایگان حق مسلم ماست»
«حقوق بازنشسته بازم به گل نشسته»
«کشتی بازنشسته چرا به گل نشسته»
«نه مجلس نه دولت نیستند بفکر ملت»
«پیام ما به دولت خجالت خجالت»
«حاصل کار دولت غارت جیب ملت»
«مرتضوی حیا کن سازمان و رها کن»
«میرهاشم حیا کن سازمان و رها کن»
«تامین اجتماعی از انحصار دولت آزاد باید گردد»
«گرانی تورم بلای جان مردم»
«ظلم وستم کافیه سفره ی ما خالیه»
«مابازنشستگانیم خواهان حق مانیم»
«حقوق نصف نیمه سکئت کنی همینه»
«کشورپردرآمد چی برسرتوآمد»
«ایران پردرآمد مسئول بی لیاقت چی بر سر توآورد»
«تامین غارت کردند ماروبیچاره کردند»
«ننگ ما ننگ ما صداو سیمای ما»
«ننگ ما ننگ ما مخبرالدنگ ما»
تصاویر:
اراک:
تهران:
شوش:
2- اعتراض کارگران بازنشسته صنعت فولاد کشور نسبت به سطح نازل حقوق منجمله اجرا نشدن همسان سازی،عدم پرداخت مطالبات معوقه وخدمات درمانی ناکافی با راهپیمایی وبرپایی تجمع مقابل صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد در شهرهای اصفهان،اهواز،تهران،دامغان،شاهرود وقائمشهر با شعارهای«فقط کف خیابون بدست میاد حقمون»،«یه اختلاس کم بشه مشکل ما حل میشه»،«اجرای همسان سازی بدون حقه بازی»
نتیجه تلاشهای پوچ برای بازنشستگان!
*اسماعیل گرامی (کارگر بازنشسته)
در اوایل اسفند ماه سال گذشته شایعهای برپا شد که قرار است دولت ۱۷۰ همت از بدهی خود به سازمان را پرداخت نماید؛ در این رابطه بین دوستان و همکاران خوش بین؛ ولولهای بپا شد؛ تا جایی که عدهای از آنها ادعا نمودند که این انتقال پول نتیجه تلفن زدنهای بازنشستگان به نمایندگان شهرهای خودشان است که از آنها خواستهاند که مشکلات آنها را پیگیری نمایند (البته نباید وجود عناصر حکومتی در دامن زدن به این خوشبینی را فراموش کرد!)
از طرف دیگر حسن صادقی (رئیس به اصطلاح اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری) در یک تجمع در مقابل مجلس تا توانست از مجلس تعریف کرد. در این تجمع او گفت "ما اینجا آمدهایم تا از کمسیون تلفیق بودجه مجلس استمداد بطلبیم" او ادامه میدهد "ما از مجلس شورای اسلامی فعلی، خیر دیدیم و در این دو سالِ مجلسِ جدید، هر سال ۹۰ همت با تقاضا از مجلس برای سازمان تامین اجتماعی گرفتیم". بله خیر دیدیم، خیر!! تلاشی برای به پای صندوقهای رأی کشاندن بازنشستگان!
اگر حسن صادقی از روی فریبکاری و همچنین همکاران بازنشستهی ما از روی خوشباوری همسو بودند، ولی در این رابطه باید گفت نمایندگان مجلس در انتقال پول از خزانه دولت به صندوق سازمان هیچ نقشی ندارند، این پولها باید از این جیب حکومت به آن جیب حکومت ریخته شود تا سازمان تامین اجتماعی بتواند از پس خرج و مخارج خود برآید. چنین تصمیماتی (انتقالات پول) از یک مرکزیت واحدی، منطبق بر سیاست کلی حکومت تبعیت میکند و نمایندگان بیخاصیتِ مجلس (این عروسکهای خیمهشببازی) در صورت لزوم باید مُهر تأیید فرمایشی خود را پای آن بزنند و یا در صورت لزوم آن را رد کنند.
انتقال طلب سازمان که قرار بود ۱۷۰ همت باشد، در کش و قوس های کمیسیونهای مختلف مجلس، مجمع تشخیص مصلحت نظام، شورای نگهبان، دولت و با اِعمال نظر بازوی اجرایی سیاستهای کلی حکومت در مجلس (محمد باقر قالیباف)، امروز به ۱۳۰ همت کاهش یافت (بیشتر از دو سوم این عروسکهای خیمهشببازی به این کاهش رأی مثبت دادند)! این کاهش، ضربه محکمی بود بر آن خوشباوریهای دوستان و همکاران. همواره در راه مطالبهگری امکان اشتباه در تصمیم گیریها وجود دارد، امید است که این دوستان از این پس به این نهادهای حکومتی دل نبندند!
اما حسن صادقی که میگفت ما از مجلس "خیر" دیدیم حالا برای این کم لطفی مجلس، بازنشستگانِ کِیک ساندیسی اتوبوسی پیرو خود را با این جملات چنین دلگرم میکند "مجلس دوباره بدون توجه به لزوم انطباق برنامه هفتم با سیاستهای کلی ابلاغی رهبری، فرمولی ارائه داد که بر اساس آن گویی اشتباهی سهوی رخ داده است. اما ما عمد را در این ماجرا حس میکنیم"! این گفتهها قابل قبول نیست؛ جوابها تناقض دارند؛ بالاخره آیا این مجلسیان "خیرخواه" بازنشستگان میباشند؟ و یا "عمدا" برخلاف منافع بازنشستگان عمل میکنند؟ حسن صادقی و دیگر اعضای خانه کارگر و بسیاری از هیئت مدیره کانونهای بازنشستگان کشوری (از جمله کانون عالی کشور) ملوّنوار وظیفه دارند که بازنشستگان را به نهادهای پیدا و پنهان حکومت خوشبین سازند!
در سالهای گذشته نیز بخشهایی از دیون دولت (۹۰ همت در سال ۱۴۰۱ و ۷۰ همت در سال ۱۴۰۲) به سازمان داده شده است و اگر مجلس براستی نقشی تأثیرگذار در سرنوشت بازنشستگان داشت و یا دارد پس چرا تا کنون سازمان را مجبور نکرده است با گرفتن این بدهیهای خود، متناسبسازی را پیاده نماید! چه تضمینی وجود دارد که این ۱۳۰ همت نیز به سرنوشت آن ۹۰ همت و ۷۰ همت دچار نشود؟! بازنشستگان خوب بهخاطر دارند که همین متناسبسازی نیمبند را هم "در کف خیابان" بهدست آوردیم! نه مجلسیان در این رابطه نقشی داشتند، نه کانونهای بیخاصیت و نه خانه کارگریهای فسیل شده!
از همان سال ۱۳۹۹ که مسئله "متناسبسازی" مطرح گردید، حکومتیان و عناصر آنها در بین بازنشستگان (گرگهای در لباس میش) به قدری این خواسته را بزرگ کردهاند که خواسته اصلی ما یعنی ماده ۹۶ "افزایش حقوق متناسب با نرخ تورم" را تحتالشعاع آن قرار دادهاند؛ متاسفانه تعدادی از همکاران نیز به گرداب آنها افتادهاند. اگر حقوقها متناسب با نرخ تورم افزایش نیابند، هر ساله مبلغی پول بر متناسبسازی افزوده میشود و این مسئله همواره پیچیده و لاینحل باقی میماند!
عدهای میخواهند چنین وانمود کنند که اگر دولت بدهی خود به سازمان را ندهد، دیگر سازمان قادر به پرداخت حقوقها و یا اجرای متناسبسازی نیست!! در صورتی که سازمان یکی از جیبهای حکومت است، و هرگاه سازمان پول کم بیآورد حکومت باید و باید از جیبهای دیگر؛ سازمان را تغذیه نماید، همانگونه در زمانی که در جاهای دیگر به پول نیاز داشت از جیب سازمان، برداشت میکرد.
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
*تجلیل از مقام معلم در دامنههای سرسبز الیگودرز قالیکوه
اخباروگزارش های کارگری 24 اردیبهشت ماه 1403
- تجمع اعتراضی اهالی روستای آرو دماوند نسبت به انتقال آب به شهرک جوانان
یورش نیروهای سرکوب دستگاه رهبری ودولت به تجمع کنندگان وبازداشت تعدادی و زخمی کردن چند نفر- وخامت حال 3 نفر از مصدومین
- دوشنبه اعتراضی کارگران بازنشسته مخابرات کشورنسبت به کاهش قدرت خرید ،عدم پرداخت مطالبات و قطع خدمات بیمه تکمیلی درمان بابرپایی تجمع،راهپیمایی ،سردادن شعارها وبرافراشتن پلاکاردها مقابل یا درساختمان مرکزی شرکت مخابرات استان های
آذربایجان غربی(شهرارومیه)
اردبیل(شهراردبیل)
أصفهان(شهر أصفهان)
چهارمحال بختیاری(شهر کرد)
خوزستان(شهر اهواز)
فارس (شیراز)
کردستان(شهرهای سنندج ومریوان)
کرمانشاه (شهرکرمانشاه)
گیلان(شهررشت)
لرستان(شهرخرم آباد)
مرکزی (شهراراک)
هرمزگان (شهربندرعباس)
همدان(شهرهمدان)
واستان تهران در پایتخت مقابل ساختمان مرکزی شرکت مخابرات ایران در بلوار سردار جنگل
- ازسرگیری یکشنبه اعتراضی کارگران صنعت نفت نسبت به تفکیک مشاغل در مناطق عملیاتی به تخصصی وپشتیبانی برای ایجاد تفرقه،تعیین سقف حقوق ،اصلاح نشدن کف حقوق برای کارکنان جدیدالاستخدام،عدم ادغام صندوق بازنشستگی با سایر صندوقهای بازنشستگی،تعیین سقف بازنشستگی و پرداخت نشدن کامل سنوات،اخذ مالیات غیر قانونی وعدم اجرای کامل ماده 10 قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت با برپایی تجمع کارگران شرکت نفت فلات قاره در جزیره خارک
- ادامه اعتراضات پرستاران کشورنسبت به سطح نازل حقوق ،عدم پرداخت بموقع مطالبات،کمبود نیرو و شرایط سخت کاری با برپایی تجمع پرستاران وکمک پرستاران فسا مقابل فرمانداری
- اعتصاب وتجمع کارگران پتروشیمی چابهار دراعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق
- ادامه اعتراضات جمعی از اهالی تفتان نسبت به استخراج بی رویه معدن طلای شهرستان و آسیب به محیط زیست
- ادامه اعتراضات متقاضیان مسکن ملی اهواز نسبت به بلاتکلیفی وافزایش قیمت با برپایی تجمع مقابل صدا وسیمای استان خوزستان
- ادامه اعتراضات متقاضیان خرید خودروی پژو پارس نسبت به افزایش قیمت مقابل سازمان تعزیرات
- اعتصاب جمعی از فروشندگان لوازم آرایشی و بهداشتی بازار تهران وتجمع مقابل سازمان امور مالیاتی کشورنسبت به نحوه پرداخت مالیات بر ارزش افزوده
- اعتصاب طلا فروشان بازار شهرهای اراک،اردبیل، اصفهان ،تبریز،تهران، شیراز ،کرمانشاه، مشهد و....در اعتراض به مقرارت دولتی ادامه دارد
- نرخ بالای ترکتحصیل دختران در ایران؛ حدود یکسوم دانشآموزان دختر به دبیرستان نمیروند
- تعرض به دانشجوی دختر در خوابگاه ریحانه دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
- رضا اقدسی، فعال کارگری در زندان اوین دچار عفونت گوش شده است
- افزایش بیش از 14 درصدی کارگران قربانی حوادث کاری در لرستان طی سال 1402
- مرگ و مصدومیت 3 کارگردرمشهد بر اثر ریزش آوار
*******
*تجمع اعتراضی اهالی روستای آرو دماوند نسبت به انتقال آب به شهرک جوانان
یورش نیروهای سرکوب دستگاه رهبری ودولت به تجمع کنندگان وبازداشت تعدادی و زخمی کردن چند نفر- وخامت حال 3 نفر از مصدومین
صبح روزیکشنبه 23 اردیبهشت،جمعی از اهالی روستای آرو دماوند برای اعتراض به انتقال آب به شهرک جوانان بنیاد مسکن روستا، در محل اجرای این طرح تجمع کردند.
براساش گزارش های رسانه ای شده،نیروهای سرکوب دستگاه رهبری ودولت به تجمع کنندگان یورش آوردندتعدادی را بازداشت وچند نفر را زخمی کردند وحال 3 نفر از مصدومین وخیم اعلام شده است.
درهمین رابطه یکی از اهالی روستاگفت: «خودمان آب نداریم» و چرا باید آب روستا را به این شهرک بدهیم و «باید چاه جدیدی برای شهرک ایجاد کنند».
*دوشنبه اعتراضی کارگران بازنشسته مخابرات کشورنسبت به کاهش قدرت خرید ،عدم پرداخت مطالبات و قطع خدمات بیمه تکمیلی درمان بابرپایی تجمع،راهپیمایی ،سردادن شعارها وبرافراشتن پلاکاردها مقابل یا درساختمان مرکزی شرکت مخابرات استان های
آذربایجان غربی(شهرارومیه)
اردبیل(شهراردبیل)
أصفهان(شهر أصفهان)
چهارمحال بختیاری(شهر کرد)
خوزستان(شهر اهواز)
فارس (شیراز)
کردستان(شهرهای سنندج ومریوان)
کرمانشاه (شهرکرمانشاه)
گیلان(شهررشت)
لرستان(شهرخرم آباد)
مرکزی (شهراراک)
هرمزگان (شهربندرعباس)
همدان(شهرهمدان)
واستان تهران در پایتخت مقابل ساختمان مرکزی شرکت مخابرات ایران در بلوار سردار جنگل
شعارها :
«وزیربی لیاقت استعفا استعفا»
«مدیربی لیاقت استعفا استعفا»
«سلطانی حیاکن مخابرات و رهاکن»
«این شد وضع عدالت سلطانی خجالت»
«مسول بی لیاقت شرکت و کرده غارت»
«مدیربی لیاقت نمی خوایم نمی خوایم»
«مدیر دروغگو نمی خوایم نمی خوایم»
«بازنشسته دادبزن حق تو فریاد بزن»
«مخابراتی دادبزن حق تو فریاد بزن»
« منزلت معیشت حق مسلم ماست»
«یه اختلاس کم بشه مشکل ما حل میشه»
«فقط کف خیابون بدست میاد حقمون»
«تا حق خود نگیریم آروم نمی نشینیم»
«تا حق خود نگیریم ازپا نمی نشینیم»
«تا حق خود نگیریم دوشنبه ها می آئیم»
« اجرای همسان سازی بدون حقه بازی»
«سهامداران عمده حق ماهارو خورده»
«سهامداران عمده قانون نمی پذیرد»
«سهامدار خیانت می کند وزیر حمایت می کند»
«مخابرات ایران قانون نمی پذیرد»
«مخابرات حیاکن حق مارواداکن»
«مخابرات حیا کن آئین نامه را اجراکن»
« شرکت پر درآمد چه بر سر تو آمد»
« شرکت پر درآمد درآمدت کجا رفت»
«معیشت و خواربار بروز باید گردد»
«اجرای آئین نامه حق مسلم ماست»
«فریاد بازنشسته اجرای آئین نامه»
«وعده وعید کافیه سفره ما خالیه»
«گرانی تورم بلای جان ما شد»
تصاویر:
ارومیه:
خرم آباد:
سنندج:
همدان:
*ازسرگیری یکشنبه اعتراضی کارگران صنعت نفت نسبت به تفکیک مشاغل در مناطق عملیاتی به تخصصی وپشتیبانی برای ایجاد تفرقه،تعیین سقف حقوق ،اصلاح نشدن کف حقوق برای کارکنان جدیدالاستخدام،عدم ادغام صندوق بازنشستگی با سایر صندوقهای بازنشستگی،تعیین سقف بازنشستگی و پرداخت نشدن کامل سنوات،اخذ مالیات غیر قانونی وعدم اجرای کامل ماده 10 قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت با برپایی تجمع کارگران شرکت نفت فلات قاره در جزیره خارک
*ادامه اعتراضات پرستاران کشورنسبت به سطح نازل حقوق ،عدم پرداخت بموقع مطالبات،کمبود نیرو و شرایط سخت کاری با برپایی تجمع پرستاران وکمک پرستاران فسا مقابل فرمانداری
روزدوشنبه 24 اردیبهشت، پرستاران وکمک پرستاران فسا درادامه اعتراضات پرستاران کشورنسبت به سطح نازل حقوق ،عدم پرداخت بموقع مطالبات،کمبود نیرو و شرایط سخت کاری مقابل فرمانداری این شهرستان در استان فارس تجمع کردند.
*اعتصاب وتجمع کارگران پتروشیمی چابهار دراعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق
روز دوشنبه 24 اردیبهشت، کارگران پتروشیمی چابهار(شرکت پیمانکاری آوای جهانبین پارسیان) برای اعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق دست از کارکشیدند ودر محل کارشان تجمع کردند.
*ادامه اعتراضات جمعی از اهالی تفتان نسبت به استخراج بی رویه معدن طلای شهرستان و آسیب به محیط زیست
روزدوشنبه 24 اردیبهشت، جمعی از اهالی تفتان درادامه اعتراضاتشان نسبت به استخراج بی رویه معدن طلای شهرستان و آسیب به محیط زیست برای باری دیگر دست به تجمع دراین شهرستان دراستان سیستان وبلوچستان زدند.
*ادامه اعتراضات متقاضیان مسکن ملی اهواز نسبت به بلاتکلیفی وافزایش قیمت با برپایی تجمع مقابل صدا وسیمای استان خوزستان
روزدوشنبه 24اردیبهشت، متقاضیان مسکن ملی اهوازدرادامه اعتراضاتشان نسبت به بلاتکلیفی وافزایش قیمت برای باری دیگر دست به تجمع مقابل صدا وسیمای استان خوزستان زدند.
*ادامه اعتراضات متقاضیان خرید خودروی پژو پارس نسبت به افزایش قیمت مقابل سازمان تعزیرات
روزدوشنبه 24 اردیبهشت، متقاضیان خرید خودروی پژو پارس درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به افزایش قیمت مقابل سازمان تعزیرات درتهران تجمع کردند.
*اعتصاب جمعی از فروشندگان لوازم آرایشی و بهداشتی بازار تهران وتجمع مقابل سازمان امور مالیاتی کشورنسبت به نحوه پرداخت مالیات بر ارزش افزوده
روز دوشنبه24 اردیبهشت، جمعی از فروشندگان لوازم آرایشی و بهداشتی بازار تهران برای اعتراض به نحوه پرداخت مالیات بر ارزش افزوده کرکره های مغازه هایشان را بالا نکشیدند ومقابل سازمان امور مالیاتی کشورتجمع کردند.
*اعتصاب طلا فروشان بازار شهرهای اراک،اردبیل، اصفهان ،تبریز،تهران، شیراز ،کرمانشاه، مشهد و....در اعتراض به مقرارت دولتی ادامه دارد
براساس آخرین گزارش های منتشره در رسانه ها وشبکه های اجتماعی، روزدوشنبه 24 اردیبهشت اعتصاب طلا فروشان بازار شهرهای اراک،اردبیل، اصفهان ،تبریز،تهران، شیراز ،کرمانشاه، مشهد و.... که از روز یکشنبه 9 اردیبهشت در اعتراض به مقررات مالیاتی دولت شروع شده ادامه پیدا کرد.
*نرخ بالای ترکتحصیل دختران در ایران؛ حدود یکسوم دانشآموزان دختر به دبیرستان نمیروند
شهلا کاظمیپور، جمعیتشناس در یک نشست خبری در وزارت بهداشت آمارهایی از تحصیل و ازدواج و اشتغال دختران و زنان در ایران ارائه داد.
بر اساس آمار ارائه شده از سوی این جمعیتشناس ۳۰ درصد دختران دبیرستانی در کشور به مدرسه نمیروند و از سوی دیگر نیز سالانه ۲۰۰ هزار نفر از جمعیت دختران ۱۵ تا ۱۹ ساله ازدواج میکنند.
او کاهش پوشش تحصیلی در دختران را به دلیل ازدواج، مسائل فرهنگی یا در دسترس نبودن مدارس دانست و گفت: «دختران زیر دیپلم معمولاً خود را خانهدار و دختران دارای مدرک تحصیلی بالای لیسانس خود را بیکار یا در جستجوی کار عنوان میکنند.»
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
*تعرض به دانشجوی دختر در خوابگاه ریحانه دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
روز دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، در زمانیکه یکی از دانشجویان دختر مشغول استحمام در حمام خوابگاه بود، توسط مردی که به عنوان تاسیسات و به بهانهی تعمیر سرویسهای بهداشتی در آنجا حضور پیدا کرده بود مورد تعرض قرار گرفت.
این اتفاق در حالی رخ داد که تا کنون بارها دانشجویان اعتراض خود را نسبت به عدم مسئولیتپذیری سرپرست خوابگاه و همچنین عدم نظارت بر مسئولین تاسیسات به دانشگاه اعلام کرده بودند.
برگرفته ازکانال های دانشجویی
*رضا اقدسی، فعال کارگری در زندان اوین دچار عفونت گوش شده است
مسئولان زندان بعد از چندین روز پیگیری خانواده این فعال کارگری، در حالی که با انتقال او به بیمارستان در روز ۱۸ اردیبهشت موافقت کرده بودند، در این روز برای آزار بیشتر، در حین انتقال به بیمارستان، او را به زندان بازگرداندند.
رضا اقدسی فعال کارگری زندانی، به علت مجروحیت دوران جنگ شنوایی خود را به طور کامل از دست داده است.
او در این چند روز به علت عفونت گوش دچار تب شدید شد.
مسئولان زندان اوین مجددا به خانواده او وعده انتقال به بیمارستان برای روز یکشنبه ۲۳ اردیبهشت را دادند، اما باز این انتقال انجام نشده است.
علاوه بر این، پس از ماهها تلاش خانواده، مسئولان اوین با انتقال رضا اقدسی به بیمارستان در روز ۱۹ اردیبهشت به منظور تنظیم و دریافت سمعک آقای اقدسی موافقت کرده بودند، اما از این کاز برای بار سوم تنها در چند روز گذشته جلوگیری شد.
رضا اقدسی بیش از یک ماه است که اجازه ملاقات حضوری با خانواده خود را نداشته و بدون سمعک امکان تماس تلفنی با خانواده را هم ندارد.
به دلیل شرایط بد جسمی و وعدههای واهی و کارشکنیهای مسئولان زندان برای درمان، حال روحی او هم رو به وخامت گذاشته و توان تحمل زندان را ندارد.
رضا اقدسی، از ابتدای آبان ماه سال گذشته بازداشت شد و به دنبال صدور حکم ۲ سال و ۸ ماه حبس در زندان اوین زندانی است. دادگاه رضا اقدسی تنها یک هفته بعد از بازداشت او و بدون اطلاع خانواده و با محرومیت از حق دسترسی به وکیل، در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران برگزار شد. دادگاه بدوی این شاعر و فعال کارگری را به چهار سال و سه ماه حبس تعزیری محکوم کرد، در حالی که او به علت مشکل ناشنوایی توان دفاع از خود در برابر اتهامهای مطرح شده را نداشت.
برگرفته ازشبکه های اجتماعی
*افزایش بیش از 14 درصدی کارگران قربانی حوادث کاری در لرستان طی سال 1402
روز دوشنبه 24 اردیبهشت،مدیرکل پزشکی قانونی لرستان از افزایش 14.7درصدی معاینات جرحی (بالینی) حوادث محیط های کاری طی سال گذشته در استان خبر داد، افزود: بر اساس اطلاعات واحد آمار اداره کل در سال گذشته 811 مورد معاینه مصدومین حوادث محیط های کاری ارجاعی به مراکز پزشکی قانونی استان انجام شده است که از این تعداد 31 نفر زن و780 نفر مرد هستند.
وی به خبرنگاران گفت: این رقم در مقایسه با سال قبل از آن (1401) افزایش 14.7 درصدی را نشان می دهد.
مدیرکل پزشکی قانونی لرستان در ادامه گفت: بر اساس اطلاعات واحد آمار در سال 1402 تعداد 28 نفر فوتی بر اثر حوادث محیط های کاری به پزشکی قانونی استان ارجاع داده شده است که از این تعداد یک نفر زن و 27 نفر مرد بوده اند.
وی علل فوت در حوادث محیط های کاری را عموماً مربوط به سقوط از بلندی و اصابت جسم سخت دانست.
*مرگ و مصدومیت 3 کارگردرمشهد بر اثر ریزش آوار
روزیکشنبه 23 اردیبهشت،حین کار تخریب یک ساختمان واقع در شهرک حر مشهد بر اثر ریزش آوار3 کارگر زیر تلی از خاک گرفتارشدند ویکی ازآنها جان خود را از دست داد و2 نفر دیگر مصدوم وبه بیمارستان منتقل شدند.