- جان باختن 2 جوان در جریان تجمعات اعتراضی اهالی خوزستان نسبت به بی آبی در شادگان وکوت عبدالله براثر شلیک مستقیم نیروهای امنیتی وانتظامی - ادامه اعتراضات نسبت به بی آبی با تجمع اهالی دزفول مقابل فرمانداری - برگزاری مجمع عمومی کارگران اعتصابی پروژههای نفتی روستای سپیدانه در راستای حمایت از تداوم اعتصاب - عسلویه یک اردوگاه سراپا تحقیر برای کارگر ما علیه کل این بساط تحقیر و بردگی هستیم - ویرایش اول شرح دستمزد تیرماه کارکنان رسمی نفت
- ترجمه کامل اطلاعیه اتحادیه جهانی اینداستریال از خواستهای کارگران اعتصابی صنعت نفت و ڀتروشیمی*
- ادامه یکه تازی کارفرمای کارخانه لاستیک پارس ساوه نسبت به کارگران حق طلب زیر سایه سکوت مسئولان ذیربط
- ادامه تجمع حق طلبانه کارگران کشت وصنعت نیشکر هفت تپه با حضورکارگران غیرنیشکری
- ادامه تجمعات کارگران بخش دفع آفات کشت وصنعت نیشکر هفت تپه نسبت به عدم تمدید قراردادهای کاریشان وبرای تبدیل وضعیت از فصلی به قراردادی
- ادامه اعتراضات کارگران شهرداری کوت عبدالله نسبت به عدم پرداخت 4 ماه حقوق،عیدی ومطالبات دیگربا راهپیمایی وتجمع درسطح شهر
- بیانیه ی شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران در محکومیت حکم ناعادلانه ی ۳ ماه حبس علیه حسین حسنخانی همکار بازنشسته در شهرستان مهاباد
- جان باختن 2 کارگردر شهر ایوان بر اثر سقوط از ارتفاع
*جان باختن 2 جوان در جریان تجمعات اعتراضی اهالی خوزستان نسبت به بی آبی در شادگان وکوت عبدالله براثر شلیک مستقیم نیروهای امنیتی وانتظامی
براثر شلیک مستقیم نیروهای امنیتی وانتظامی بسوی معترضین به بی آبی جوان 26 ساله ای بنام مصطفی نعیماوی در شهرستان شادگان وقاسم حمید بازم الناصری درکوت عبدالله جان خودرا ازدست دادند.
*ادامه اعتراضات نسبت به بی آبی با تجمع اهالی دزفول مقابل فرمانداری
روزشنبه 26 تیردرادامه اعتراضات اهالی خوزستان نسبت به بی آبی،اهالی دزفول دست به تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان زدند.
*برگزاری مجمع عمومی کارگران اعتصابی پروژههای نفتی روستای سپیدانه در راستای حمایت از تداوم اعتصاب
روز شنبه 26 تیرماه کارگران پروژههای نفتی و صنعتگران ساکن روستای سپیدانه با برگزاری مجمع عمومی کارگری از تداوم اعتصاب حمایت کردند و اعلام نمودند که تا تحقق مطالباتشان در ایستادگی خواهند کرد.
زنده باد اعتصاب کارگران پروژه های نفت
اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۲۶ تیرماه ۱۴۰۰
*عسلویه یک اردوگاه سراپا تحقیر برای کارگر
ما علیه کل این بساط تحقیر و بردگی هستیم
نوشته ای از هادی کارگر معلم شاغل در عسلویه
در تابستان برای تامین معاش زندگیم که با حقوق معلمی این امکان برایم مهیا نبود تصمیم گرفتم کار کنم و حال که چگونه سر از عسلویه درآوردم بماند برای بعد.
در اولین روز من و تعداد دیگری از کارگران که مثل من از شهرهای مختلف از طرف شرکت پیمانکاری در عسلویه پذیرفته شده بودند دم درحراست پتروشیمی به انتظار نشسته بودیم. فردی از طرف شرکت با برگه هایی به سمت ما آمد و گفت باید گواهی پزشکی و فلان و فلان و فلان رو بیارید و این برگه ها رو پر کنید خلاصه با کلی تشریفات اداری با سمت کارگر ساده در مقابل چهار میلیون و پانصد هزار و با احتساب اضافه کاری که در روز جمعا به ۱۳ ساعت کار میرسد وارد شرکت و محل کار شدیم .
از اولین روز ورود و تا روز اعتصاب تمام لحظات حضور ما کارگران در این اردوگاه کار اجباری سراپا تحقیر و توامان با کار طاقت فرسا بوده است. تا جایی که گاهی زیر این فشار طاقتمان طاق میشد و تنها به خاطر همسرم و فرزندم که باید تامین اشان کنم این تحقیر شدن ها و فشارهای سنگین کار زیر آفتاب سوزان و جهنمی را تحمل میکردم.
طبع اگر بخواهم مختصری و گوشه ای از آنچه واقعا در عسلویه میگذرد را برایتان به تصویر بکشم متاسفانه از عهده من خارج است . نه قدرت قلمی به این درجه در من هست و نه توان به تصویر کشیدن همه ی ابعاد این جهنم. اما تلاش کردم این مختصر را بنویسم. تا بلکه بیان گوشه کوچکی از اعتراض ما کارگران اعتصابی باشد.
اینجا یک اردوگاه به تمام معنا اجباری کاری است که بر اساس قوانین ویژه اقتصادی یعنی بی قانونی مطلق و بازگذاشته شدن دست پیمانکاران برای کشیدن تسمه از گرده کارگرمدیریت میشود و سودهای هنگفتی نصیب سرمایه داران میکند. وضعیت بشدت وخیم کمپ ها یک مثال بارز ادعای من است. کمپ هایی بشدت غیر انسانی که زبان من از تصویر دادن از ابعاد جهنمی که برای ما ساخته اند حقیقتا قاصر است. در یک اتاق ممکن است ده نفر زندگی کنیم و انقدر کوچک هستند که شب را همه باید کتابی کنار هم بر روی زمین بخوابیم. و در این اتاقهای کوچک و تاریک که حتی روز هم باید چراغ روشن کرد حتی جا برای گذاشتن و نگهداری وسایل خود نداریم و باید یا به دیوار آویزانشان کنیم ویا آنها را در گوشه و کنار جایی بدهیم. تعداد سرویس های حمام و دستشویی نیز کافی نیست و درقرن ۲۱ و روی چنین ثروتی که ما تولید کنندگان حقیقی اش هستیم برای رفتن به حمام و دستشویی مجبوریم در صف های طولانی انتظار بکشیم و به همکاران و هم اتاقی هایمان بد و بیراه بگوییم که زود باش. در اتاق نشستن بر روی موکت زمختی که روی زمین انداخته شده آزار دهنده است. خطر ابتلا به بیماری کشنده کرونا هم هر روزه ما را تهدید میکند.
صف بستن هر روزه ما کارگران گرسنه برای گرفتن غذا آنهم با اون کیفیتی که حتی ارزش آن مقدار ایستادن در صف را هم ندارد و بعد از ساعاتات طولانی کاری فشرده وسنگین و در زیر گرمای سوزان تابستان، گرسنه و خسته و همزمان در مقابل چشم خود می بینیم که غذایی کامل شامل سالاد و دسر و غذای با کیفیت کامل را برای بخش کارمندان رسمی برده میشود. و این صحنه ای خرد کننده و تحقیر آمیزی است که هر روزه از جلوی چشممان میگذرد و برای من کارگری که بدلیل وضع بد غذایی و حتی ناکافی بودن آن از گرسنگی مزمن رنج میبرم، زجر آور است.
حال در فاصله وقت نهار برای اینکه استراحتی بکنیم باید بگردیم و برای در امان نگهداشتن خودمان از آفتاب سوزان زمینی در پشت سنگ و لوله گیر بیاوریم و لحظه ای استراحت کنیم.
من وهمه کارگران پروژه ای این وضعیت را داریم و همه ما در این درد و معضل همدردیم
در رابطه با کارگران پیمانی پروژه ای ساعت کار معنا ندارد. پیمانکار هر وقت برای پیشبرد پروژه اش نیاز داشته باشد میتواند بیاید کارگران را خبر کند و از آنها بخواهد که کار کنند و اضافه کاری هم اجباری است. خیلی اوقات بعد از ساعت شش عصر که کار سنگینی کرده ایم و هلاکیم یکباره سر و کله پیمانکار پیدا میشود و میخواهد ساعاتی اضافه کار کنیم چون پروژه اش عقب افتاده و باید سفارشی را که گرفته است سر موعد تحویل دهد. بدین ترتیب در آن هوای طاقت فرسای گرم تابستانی و بعضا بالای ٥٠ درجه و هوای بشدت آلوده و کار سنگین یک کارگر باید ١٢ تا حتی ١٦ ساعت در روز کار کند . اینهم یکی دیگر از مزایای قانون جنگل مناطق ویژه اقتصادی است که در جایی مثل عسلویه حتی همان حداقل های قانون کار هم که در نتیجه مبارزات کارگران تحمیل شده است، اجرا نمیشود.
در عسلویه و مراکز دیگری که تحت قوانین ویژه اقتصادی هستند، اخراج حق پیمانکار است. پروژه تمام شد کار من کارگر هم تمام است و بخاطر اینکه بتوانم زندگی ام را تامین کنم زیر فشار قرار میگیرم که به هر نوع قراردادی تن بدهم.
من امروز علیه کل این بردگی و وحشی گری در اعتصابم. یک خواست من برچیده شدن دست پیمانکاران ظالم است. و خواست دیگرم لغو قوانین وحشیانه مناطق ویژه اقتصادی. من با اعتصاب دارم میگویم که خودم صاحب اختیارم و حاضر به کار در ازای حد معینی از مزد نیستم. از جمله بیست روز کار و ده روز مرخصی میخواهم تا شانس بودن در کنار خانواده ام را داشته باشم. قراردادم باید دائمی شود که وحشت اخراج و از دست دادن خانه و سرپناهم اعصابم را هر روز خرد نکند. و کمپها و محیط زندگی ام انسانی باشد. من علیه این همه تحقیر و بی حقوقی صدایم بلند شده است و امروز این حرف همه کارگران اعتصابی نفت است.
برگرفته از کانال شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت
*ویرایش اول شرح دستمزد تیرماه کارکنان رسمی نفت
امروز ۲۶ تیرماه با ظهور ویرایش اول شرح دستمزد کارکنان رسمی نفت، شاهد حذف محدودیت ۲/۵ میلیون و همچنین لحاظ شدن اپریزالها هستیم اما همچنان سقف حقوق ناخالص ۳۳ میلیون و مالیات پلکانی تا ۳۵% وجود دارد که کسورات را به حد ناعادلانهای افزایش داده است.
در جلسه ششم تیرماه کمیسیون انرژی مجلس که وزیر نفت نیز حضور داشت اعلام شد که خواستههای کارکنان رسمی اجرا خواهد شد اما اکنون شاهد اجرای فقط یک بند از خواسته ها هستیم.
کارکنان رسمی نفت پیشتر اعلام کرده بودند که اگر در حقوق تیرماه خواستههایشان لحاظ نشود دست به تجمعاتی اعتراضی خواهند زد. باید دید که در چند روز آینده و با واریز حقوق های تیرماه دیگر اصلاحات حقوقی نیز انجام میگردد یا خیر!!
تحقق هر بخش از خواستههای کارکنان و کارگران نفت قطعاً بخاطر اعتراضات و اعتصابات آنها خواهد بود که دولت و کارفرما را ناچار به عقب نشینی کرده است پس باید تا تحقق تمامی خواسته ها به اعتراضات ادامه داد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۲۶ تیرماه ۱۴۰۰
*ترجمه کامل اطلاعیه اتحادیه جهانی اینداستریال از خواستهای کارگران اعتصابی صنعت نفت و ڀتروشیمی*
٢٨ جون ٢٠٢١، ژنو
اتحادیه جهانیی اینداستریال مصرانه خواستار احترام به حقوق ڀایه ای کارگران صنعت نفت و گاز در ایران میباشد
ریاست جمهوری محترم حسن روحانی
من این نامه را بعنوان دبیر کل اتحادیه جهانی ایندستریال به نمایندگی از ۵٠ میلیون کارگر در بخش های معدن، انرژی و تولید در ١٤ کشور، که ایران را نیز شامل میشود، می نویسم.
ما مصرانه از شما می خواهیم که فورا در مورد سرکوب و نقض بنیادی ترین حقوق کارگران صنعت نفت و گاز در ایران مداخله و به آن ڀایان دهید.
ما اخراج ٧٠٠کارگر بدلیل ڀیوستن به کارزار اعتصاب ١٤٠٠ را به شدیدترین وجه محکوم میکنیم. این اقدام به معنای نقض فاحش و آشکار بنیادی ترین استانداردهای بین المللی کار از جمله مقاوله نامه ٨٧، آزادی تشکل و حمایت از حقوق این کارگران و مقاوله نامه ٩٨ در مورد حق سازماندهی و چانه زنی جمعی میباشد. ما از شما میخواهیم در تضمین بازگرداندن سریع این کارگران به کار مداخله کنید.
ما از خواستهای هزاران کارگر در ڀروژه های صنعت نفت و گاز و ڀتروشیمی در بیش از ٦٠ شرکت در هشت استان (در زمان صدور اطلاعیه) که خواستار افزایش دستمزد و ڀرداخت حقوق معوقه و بهبود شرایط کار هستند کاملا ڀشتیبانی میکنیم.
این یک امر ضروری است که دولت خواستهای عادلانه بخش صنعت نفت و گاز برای دستیابی به دستمزد عادلانه از جمله مطالبات مزدی برای هر گروه شغلی، امنیت و تامین اجتماعی کافی و شرایط بهتر زندگی را تحقق بخشد. کارگران مایل به بازگشت به کار خود هستند در صورتی که کارفرمایان خواستهای آنها را برآورد کنند.
استخدام کارگرانی که از طریق شرکت های ڀیمانکار فرعی بعنوان نیروی کار جهت ڀیشبرد ڀروژه ها در صنعت نفت و گاز استخدام میشوند از دیدگاه ما غیرقابل قبول است. ما قبلا نیز در این رابطه مکررا تذکر داده بودیم.
این ڀیمانکاران با طبقه بندی نادرست کارگران هزینه اجتماعی آنها را بطور سیستماتیک ڀرداخت نمی کنند. این امر در میزان حقوق بازنشستگی، بیمه بیکاری و ڀوشش به هنگام بیماری های این کارگران تاثیر می گذارد.
با توجه به آنچه که گفته شد اتحادیه جهانی اینداستریال مصرانه از دولت ایران میخواهد که بدون تاخیر از حقوق بنیادی کارگران صنعت نفت و گاز حفاظت کند و برای آنان شرایط کار مناسب، به عنوان کارکنانی که بطور مستقیم استخدام شده اند، تضمین نماید. این امر در کنار سایر خواستها منجر به افزایش دستمزدها، داشتن حق بیمه کامل و شرایط زندگی بهتر برای این کارگران میگردد.
من اقدام سریع و ڀاسخ شما را ڀیش بینی میکنم
با احترام
والتر سانچز
دبیر کل
* اتحادیه فلز سوئد از ڀلاتفرم سندیکاهای کارگری سوئد خواسته است که این اطلاعیه به فارسی ترجمه شود. از آنجا که متن کامل ترجمه این اطلاعیه در دسترس نبود با وجود گذشت چند روز از انتشار این اطلاعیه اقدام به ترجمه آن گردید.
*ادامه یکه تازی کارفرمای کارخانه لاستیک پارس ساوه نسبت به کارگران حق طلب زیر سایه سکوت مسئولان ذیربط
9 نفر از کارگران حق طلب کارخانه لاستیک پارس ساوه در حال حاضر با وجود داشتنِ قرارداد کار اجازهی ورود به این واحد تولیدی را ندارند و قرارداد 5 کارگر حق طلب دیگر نیز تمدید نشده است.
جهت اطلاع:
+ ادامه کنش های کارگران کارخانه لاستیک پارس ساوه درراه دست یابی به مطالبات برحقشان وانتقام کارفرما با ممنوع الورود کردن تعدادی از کارگران حق طلب
کارگران کارخانه لاستیک پارس ساوه: از روز شنبه تعدادی از کارگران اجازهی ورود به شرکت را ندارند و تا امروز( چهارشنبه نهم تیرماه) بلاتکلیف ماندهاند.
روز چهارشنبه 9 تیر،تعدادی از کارگران کارخانه لاستیک پارس ساوه به خبرنگار رسانه ای گفتند: از روز شنبه تعدادی از کارگران اجازهی ورود به شرکت را ندارند و تا امروز (چهارشنبه نهم تیرماه) بلاتکلیف ماندهاند.
یکی از این کارگران گفت: درحالیکه قرار بود مطالبات کارگران طی دو دوره یعنی در 15 اردیبهشت ماه و 15 خرداد ماه پرداخت شود اما بخشی از این مطالبات در دور اول پرداخت اما در دور دوم پرداخت نشده بود که در پی این موضوع کارگران در روز شنبه 22 خرداد ماه دست به اعتراض زدند.
وی ادامه داد: در ساعات پایانی روز دوشنبه 24 خرداد، کارفرما به همراه عدهای وارد شرکت شدند و کل کارگران را از شرکت خارج کرده و درِ شرکت را قفل کرد.
او افزود: روز شنبه شرکت به روی کارگران باز شد اما به تعدادی از کارگران اجازهی ورود به شرکت داده نشد.
++ اعتصاب یک هفته ای کارگران کارخانه لاستیک پارس ساوه نسبت به خلف وعده کارفرما مبنی برتعیین تکلیف با صندوق پس انداز
یک هفته است که کارگران کارخانه لاستیک پارس ساوه برای اعتراض به خلف وعده کارفرما مبنی برتعیین تکلیف با صندوق پس اندازدر اعتصاب بسر می برند.
روز سه شنبه اول تیر،کارگران کارخانه لاستیک پارس ساوه طی گفتگویی به خبرنگار رسانه ای از عدم توجه کارفرما به تعهدات پیشین انتقاد کرده و اعلام نمودند یک هفته است که نسبت به خلف وعدههای کارفرما اعتراض داریم اما از دیروز عصر در کارخانه را قفل زدهاند و کارگران را به مجموعه راه نمیدهند!
یکی از کارگران لاستیک پارس با بیان اینکه کارگران یک هفته تمام در اعتراض به نامشخص بودن وضعیت صندوق پس انداز دست از کار کشیدند اما کارفرما توجهی به مطالبات کارگران ندارد؛ میگوید: در اسفند سال قبل قرار بود موضوع صندوق به خوبی حل شود و کارفرما اندوختهی کارگران را به آنها برگرداند اما متاسفانه از 700 کارگر فقط 200 نفر پسانداز صندوق را گرفتهاند و تسویه حساب کردهاند اما بقیه همچنان معطل هستند.
این کارگر تاکید کرد: یک هفته معترض بودیم الان هم بیرون در و در گرما ایستادهایم؛ این در حالیست که زمستان سال قبل کارفرما در فرمانداری تعهد داد که شش مورد را به اجرا بگذارد؛ متاسفانه حتی یکی از آن موارد هم عملی نشده است؛ حتی طرح طبقهبندی به درستی اجرایی نشده است.
یکی دیگر از کارگران لاستیک پارس گفت: داستان از اینجا شروع شد که طبق اساسنامه شرکت صندوقی شکل گرفته بود که هرماه 3 درصد از حقوق کارگر کسر میشد و کارفرما نیز به همان مقدار به صندوق اضافه میکرد تا به اعضا وام دهد. با واگذاری شرکت به بخش خصوصی در سال 97، وامها قطع شد ولی هر ماه باز از حقوق کارگران کم میشد تا اینکه به درخواست کارگران مبنی بر تسویه صندوق، جواب واضح و شفافی داده نشد. ما به این نتیجه رسیدیم صندوقی که وام نمیدهد دیگر چرا باید هر ماه از ما پول کم کند. لذا درخواست کردیم که صندوق را برچیده و با اعضا تسویه کنند؛ کارفرما بعد از اعتراضات اسفندماه قبول کرد که تسویه انجام شود ولی فقط برای تعداد محدودی از کارگران این کار صورت گرفته و باقی همه بلاتکلیفیم.
این کارگران انتظار داشتند امروز حقوق خردادماه آنها پرداخت شود اما با وضعیت به وجود آمده واقعاً نمیدانند چه اتفاقی میافتد؛ چه زمان دربها باز میشود و چه روزی معوقات پرداخت خواهد شد.
کارگران لاستیک پارس میگویند: ما انتظار داریم کارفرما به تعهدات پیشین خود و وعدههایی که داده عمل کند؛ قرار نیست بعد از رایزنی و رسیدن به نتیجه، باز بازی را به هم بزنند و بگویند قبول نداریم!
*ادامه تجمع حق طلبانه کارگران کشت وصنعت نیشکر هفت تپه با حضورکارگران غیرنیشکری
روز شنبه 26 تیر، تجمع حق طلبانه کارگران کشت وصنعت نیشکر هفت تپه با حضورکارگران غیرنیشکری دراین مجتمع برای دست یابی به خواسته های زیر ادامه پیداکرد:
1- اخراج فوری کارفرمای خلع ید شده و محاکمه مختلسین
2- پرداخت فوری حقوق معوقه همه همکاران
3- تمدید فوری قراردادهای تمام همکاران منجمله دفع آفات و غیرنیشکری
4- بازگشت به کار همکاران اخراجی
5- واکسیناسیون عمومی، سریع و رایگان در مقابل کرونا
درهمین رابطه:پنجمین روز از اعتصاب کارگران هفت تپه
روز شنبه ۲۶ تیرماه کارگران شرکت هفت تپه برای پنجمین روز متوالی مقابل دفتر مدیریت شرکت تجمع کردند.
تجمع کنندگان که جمعهایی از بخشهای مختلف شرکت هستند خواهان پرداخت حقوقهای معوقه، بازگشت به کار همکاران اخراجی و تمدید قرارداد کارگران بخش دفع آفات هستند و همچنین به عدم تعیین تکلیف وضعیت شرکت پس از اعلام لغو واگذاری اعتراض دارند.
کارگران بخش دفع آفات هم در این تجمع حضور داشتند که در بیست دومین روز از اعتصاب خود به سر میبرند. کارگران غیرنیشکری نیز در تجمع امروز حاضر شدند.
کارگران تجمع کننده درباره شورای اسلامی که نهادی ضد کارگر و بی اعتبار از نظر کارگران است صحبت کردند و همچنین در صحبتهای خود بار دیگر بر حمایت از اعتصاب کارگران پروژهای نفت تأکید کردند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۲۶ تیرماه ۱۴۰۰
*ادامه تجمعات کارگران بخش دفع آفات کشت وصنعت نیشکر هفت تپه نسبت به عدم تمدید قراردادهای کاریشان وبرای تبدیل وضعیت از فصلی به قراردادی
روزشنبه 26 تیر، کارگران بخش دفع آفات کشت وصنعت نیشکر هفت تپه به تجمعشان برای اعتراض نسبت به عدم تمدید قراردادهای کاریشان وبرای تبدیل وضعیت از فصلی به قراردادی ادامه دادند.
*ادامه اعتراضات کارگران شهرداری کوت عبدالله نسبت به عدم پرداخت 4 ماه حقوق،عیدی ومطالبات دیگربا راهپیمایی وتجمع درسطح شهر
روزشنبه 26 تیر، کارگران شهرداری کوت عبدالله به اعتراضشان نسبت به عدم پرداخت 4 ماه حقوق،عیدی ومطالبات دیگربا تجمع مقابل شهرداری وراهپیمایی درسطح شهر بطرف دادگستری وتجمع در مقابلش ادامه دادند.
معترضین به خبرنگاررسانه ای گفتند:تا امروز شکایت خود را به گوش خیلی از مسئولان رساندهایم اما هیچکس صدای ما را نمیشنود.
یادآوری:
از سرگیری اعتصاب کارگران شهرداری کوت عبدالله نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق وپاسخگونبودن مسئولان ذیربط
روز شنبه 19 تیر، کارگران شهرداری کوت عبدالله از سرگیری اعتصابشان از اوایل ماه جاری برای اعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق وپاسخگونبودن مسئولان ذیربط ،خبردادند.
کارگران شهرداری کوت عبدالله در اعتراض بهعدم پرداخت حقوق، از اولین روزهای تیرماه تا امروز (19تیرماه) دست از کار کشیدهاند. به گفتهی این کارگران، پیمانکار شهرداری کوت عبدالله حقوق خرداد ماه را به حساب کارگران واریز نکرده است.
این کارگران معترض به خبرنگار رسانه ای گفتند:نه پیمانکار حقوق ما را پرداخت میکند و نه شهرداری به مطالبات ما توجه میکند. بارها مقابل شهرداری و دادستانی کل تجمع کردهایم اما تا کنون هیچ مسئولی به مشکلات ما رسیدگی نکرده است.
گفتنی است کارگران شهرداری کوت عبدالله حقوق برج 9 و 10سال گذشته و عیدی و سنوات خود را تاکنون دریافت نکردهاند. همچنین آنها در حالیکه حقوق فروردین و اردیبهشت را به صورت علی الحساب دریافت کردند، تا به امروز حقوق خردادماه به حسابشان واریز نشده است.
تجمع کارگران اعتصابی شهرداری کوت عبدالله مقابل فرمانداری شهرستان کارون
روز دوشنبه 21 تیر، کارگران اعتصابی شهرداری کوت عبدالله برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق وپاسخگونبودن مسئولان ذیربط دست به تجمع مقابل فرمانداری شهرستان کارون زدند.
تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند: به جای آنکه فرمانداری به شکایت ما رسیدگی کند، درها را به روی ما بسته و به مطالبهی ما اهمیتی نمیدهد.
*بیانیه ی شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران در محکومیت حکم ناعادلانه ی ۳ ماه حبس علیه حسین حسنخانی همکار بازنشسته در شهرستان مهاباد
درجهان معاصر فصلی نو با گشوده شدن علم و دانش بشری و پرتوافشانی و سایه گستراندن آن بر زندگی بشر امروزی با تاسی از تجارب ارزنده حیات و آمیختن آن با علم آغاز شده است که نوید بخش زندگی در فردایی بهتر برای نسل کنونی و آیندگان است.
این دستاورد قبل از هر چیز بایستی تاثیرات مثبت خود را در عرصه آموزش و پرورش نمایان ساخته و به تبع آن در سایر ارکان جامعه تسری یابد.
از این رو معلمان شرافتمند همواره کوشیده اند با بهره گیری از دانش و علم خود زمینه و بستری مناسب برای توسعه ی اجتماع فراهم کنند و در این راه سعی کرده اند آنچه را که لازمه ی این پیشرفت در عرصه ی آموزش و پرورش است را به مسئولان گوشزد کنند. علی رغم نیت خیرخواهانه و مسئولانه در این راه همواره با تازیانه های جهل و ناآگاهی مسئولانی که خود حاصل این آموزش و پرورش بوده اند مورد بی مهری و کین واقع شده اند و با احکام سنگین ناعدالتی، روح و روان شان آزرده گشته است.
مهمترین معیار مشروعیت و مقبولیت هر نظام حاکمیتی در جهان چگونگی عملکرد دستگاه قضایی آن است و جوهر ذاتی مشروعیت این نظام قضایی، استقلال آن بوده که تضمین کننده ی آرامش روانی جامعه است.
برای تحقق این امر دادگستری نیازمند قضات و دادرسان مستقل بوده آنچنانکه تنها قانون و وجدان را حاکم اعمال خود قرار دهند و بدون توجه به خواسته ها و فشارهای جانبی از هیچ مانع و رادعی نهراسند و سعی کنند امنیت قضایی را تضمین کرده و در نتیجه برای حفظ حقوق و آزادی های متهم و انسان های گرفتار در چنگال عدالت پناهگاهی امن باشند.
این استقلال بایستی همه جانبه و کامل باشد و تحت تاثیر هیچ قدرتی سلامت خود را به مخاطره نیاندازد.
از طرفی در بند ۱ ماده ۱۴ کنوانسیون بین المللی حقوق مدنی و سیاسی تصریح شده است به اینکه هر کسی حق دارد، به دادخواهی او منصفانه و علنی در یک دادگاه صالح مستقل و بی طرف رسیدگی شود.
اخیرا آقای حسین حسنخانی یکی از همکاران بازنشسته و فرهیخته ی شهرستان مهاباد در راستای دفاع از حقوق به حق فرهنگیان، دانش آموزان و شرکت در تحصن ها و تجمعات قانونی در محل اداره ی آموزش و پرورش شهرستان مهاباد با حکم ظالمانه ی دادگاه انقلاب آن شهرستان علی رغم وضعیت جسمانی نامساعد و عدم داشتن شرایط لازم برای تحمل حبس به دلیل مشکلات قلبی حاد و تعویض دریچه های قلب، در حال سپری کردن حکم زندان است، با توجه به وضعیت حاد بیماری آن همکار گرامی و همچنین خطرات ناشی از پاندمی و انتشار کرونا، نگرانی نسبت به سلامتی ایشان افزایش یافته و این موضوع نگرانی های زیادی را متوجه همکاران و خانواده ی وی کرده است.
از این رو شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران در دفاع از حقوق این همکار محترم، خواهان آزادی بدون قید و شرط و سریع ایشان و سایر همکاران از جمله اسماعیل عبدی ،محمد رضا رمضانزاده و...بوده و در خصوص عواقب و خطرات احتمالی ناشی از شرایط زندان با توجه به این وضعیت و حاکم شدن موج پنجم بیماری همه گیر کرونا از مسئوالان قضایی درخواست دارد شرایط آزادی این عزیزان را فراهم کنند و خود را از هرگونه تبعات سنگین ناشی از این اقدام ها مصون بدارند.
بدیهی است شورای هماهنگی در صورت عدم اعمال ماده ۱۷ ساماندهی زندانیان در مورد همکار خود حسین حسنخانی حق هرگونه اقدامی از جمله حضور اعتراضی در شهرستان مهاباد را برای خود محفوظ می دارد.
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران
۱۴۰۰/۴/۲۵
*جان باختن 2 کارگردر شهر ایوان بر اثر سقوط از ارتفاع
2کرگرساختمانی حین کار در یک مجتمع ساختمانی در حال ساخت شهر ایوان در استان ایلام براثر سقوط از ارتفاع جانشان راازدست دادند.