- تجمع اعتراضی کارگران کارخانه آجر سازی جیل اهوازنسبت به حکم دادگاه مبنی بر تعطیلی و مزایده شرکت وبیکارشدن مقابل فرمانداری شهرستان کارون - تجمع اعتراضی رانندگان استیجاری شهرداری ارومیه نسبت به عدم پرداخت 3 ماه حقوف مقابل ساختمان شورای شهر و شهرداری- اعتراض کارگران شهرداری شوش نسبت به تاخیر 3 ماهه مستمردرپرداخت حقوق و پرداخت نشدن بخشی از مطالباتشان- اعتراض کارگران معدن ذغال سنگ البرز شرقی نسبت به بلاتکلیفی بازنشستگی و وقت کشی سازمان تامین اجتماعی
- تجمع اعتراضی جمعی از سرایداران و خدمتگزاران مدارس استان های خوزستان و چهارمحال وبختیاری نسبت به عدم تبدیل وضعیت وهمسان سازی نشدن حقوق مقابل اداره کل آموزش و پرورش
- تجمع اعتراضی بیماران کوتاه قامت نسبت به عدم ورود داروی voxzogo مقابل نهاد ریاست جمهوری
- یورش نیروهای انتظامی به ساکنان روستای شاهجوب در استان کردستان به جای تامین آب شرب!
- محکومیت روح الله(رادا) مردانی در شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری ۲ شهرستان دلفان
- واله زمانی آزاد شد
- پیام سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه به سی وپنجمین کنگره اتحادیه کارگران حمل و نقل سوئد
- جان باختن یک کارگر جوان درکرج بر اثر سقوط از طبقه پنجم
*تجمع اعتراضی کارگران کارخانه آجر سازی جیل اهوازنسبت به حکم دادگاه مبنی بر تعطیلی و مزایده شرکت وبیکارشدن مقابل فرمانداری شهرستان کارون
روز یکشنبه 6 شهریور، کارگران کارخانه آجر سازی جیل اهوازبرای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به حکم دادگاه مبنی بر تعطیلی و مزایده شرکت وبیکارشدن دست به تجمع مقابل فرمانداری شهرستان کارون زدند.
کارخانه آجر سازی جیل اهواز با ایجاد 250 اشتغال مستقیم و غیرمستقیم در شهرستان کارون به دلیل بدهی، دادگاه حکم تعطیلی و مزایده ی آنرا صادر کرده و کارگران آن بیکار شدند.
تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند:چرا کارگران شرکت آجر سازی باید قربانی بشوند، نزدیک به یک سال بیمه کارگران رد نشده ولی کارگران به کار خودشون ادامه دادند، در حالی که شرکت هنوز پابرجاست و چیزی به جز یک مدیریت درست کم نداره حکم ورشکستی شرکت داده شده است. تکلیف اینهمه کارگر و خانوادههای آنها چی میشه با نزدیک شدن بازگشایی مدارس وهزینهها بالا و وضع بد اقتصادی آیا ما کارگران باید قربانی اختلاف بین شرکاء و رای دادگستری باشیم؟
*تجمع اعتراضی رانندگان استیجاری شهرداری ارومیه نسبت به عدم پرداخت 3 ماه حقوف مقابل ساختمان شورای شهر و شهرداری
روزیکشنبه 6 شهریور، رانندگان استیجاری شهرداری ارومیه برای اعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوف مقابل ساختمان شورای شهر و شهرداری تجمع کردند.
یکی از تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفت: حقوق ماهیانه ما رانندگان مبلغ 5 میلیون تومان است که طی سه ماه گذشته ریالی حقوق دریافت نکردیم.
وی ادامه داد: با توجه به تورم حاکم بر جامعه ما رانندگان از تامین هزینه های زندگی عاجز هستیم.
*اعتراض کارگران شهرداری شوش نسبت به تاخیر 3 ماهه مستمردرپرداخت حقوق و پرداخت نشدن بخشی از مطالباتشان
روزیکشنبه 6 شهریور،کارگران خدماتی و فضای سبز شهرداری شوش از اعتراضشان نسبت به تاخیر 3 ماهه مستمردرپرداخت حقوق و پرداخت نشدن بخشی از مطالباتشان،خبردادند.
تعدادی از کارگران خدماتی و فضای سبز شهرداری شوش از اجرا نشدن قانون کار در خصوص محاسبه مزایای اضافهکاری و شبکاری خود خبردادند وبه خبرنگاررسانه ای گفتند:باوجود اجباری بودن اضافه کاری و کار شبانه، مزایای مزدی آنها به صورت کامل پرداخت نمیشود.
این در حالی است که برابر مواد 58 و 59 قانون کار باید بابت هر ساعت کار اضافی 40 درصد و بابت هر ساعت کار شبانه 40 درصد مزد بیشتر پرداخت کرد.
این کارگران معترض همچنین گفتند:در دوره مدیریت جدید شهرداری که از دو نیم سال پیش آغاز شده، جز حقوق کارگران که با تاخیر سه ماهه پرداخت میشود، سقف اضافه و تعطیل کاریها نیز از ماهانه 90 تا 120 ساعت به حداقل رسیده است.
*اعتراض کارگران معدن ذغال سنگ البرز شرقی نسبت به بلاتکلیفی بازنشستگی و وقت کشی سازمان تامین اجتماعی
روز یکشنبه 6 شهریور، کارگران معدن ذغال سنگ البرز شرقی اعتراضشان را نسبت به بلاتکلیفی بازنشستگی و وقت کشی سازمان تامین اجتماعی،ابرازکردند.
جمعی از کارگران معدن البرز شرقی معترض به طولانی شدنِ پروسهی بازنشستگیِ خودبه خبرنگاررسانه ای گفتند:: ما کارگرانِ معدن در طول این بیست و اندی سال سختیهای بسیاری کشیدهایم. هیچ کدام به لحاظ جسمی در وضعیتِ خوبی نیستیم و یک ساعت ماندن در معدن برایمان قابل تحمل نیست.
آنهااز طولانی شدنِ پروسهی بازنشستگیِ خود خبر دادند و گفتند: برخی از کارگران بیش از یک سال است که با وجود دوندگیهای بسیار هنوز بازنشسته نشدهاند.
آنها افزودند: شرکت ما یک بنگاه اقتصادی بزرگ در استان سمنان است و مشکلی برای پرداخت 4 درصد سختی زیانآور کارگران ندارد و اگر تأمین اجتماعی درخواست واریز 4 درصد را به شرکت بدهد، سریع این اتفاق میافتد.
آنها ادامه دادند: ما میدانیم پروسهی بازنشستگیِ کارگران سخت زیانآور سخت است اما نه به قدری که کارگر بیش از یک سال به دنبال بازنشستگیِ خود باشد.
کارگران معترض گفتند:ادارهی تأمین اجتماعی دامغان میتواند سریعتر اقدام کند و مشکلاتِ پرونده را سریع به کارگر بگوید تا اگر مشکلی وجود دارد، رفع شود و کارگر مجبور نباشد چند سال بیشتر به کار ادامه دهد.
این کارگران اضافه کردند: ما کارگرانِ معدن در طول این بیست و اندی سال سختیهای بسیاری کشیدهایم. هیچ کدام به لحاظ جسمی در وضعیتِ خوبی نیستیم و حتی یک ساعت ماندن در معدن برایمان قابل تحمل نیست.
آنها گفتند: قانون میگوید کارگر مشاغل سخت و زیانآور باید بعد از20 سال کار متوالی بازنشسته شوند اما به دلیلِ طولانی شدنِ کارهای مربوط به بازنشستگی بیش از بیست سال در معدن کار میکنیم.
*تجمع اعتراضی جمعی از سرایداران و خدمتگزاران مدارس استان های خوزستان و چهارمحال وبختیاری نسبت به عدم تبدیل وضعیت وهمسان سازی نشدن حقوق مقابل اداره کل آموزش و پرورش
منبع:کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران
*تجمع اعتراضی بیماران کوتاه قامت نسبت به عدم ورود داروی voxzogo مقابل نهاد ریاست جمهوری
روز شنبه 5 شهریور، بیماران کوتاه قامت برای اعتراض به عدم ورود داروی voxzogo مقابل نهاد ریاست جمهوری تجمع کردند.
براساس گزارش های رسانه ای شده،اخیرا داروی voxzogo توسط سازمان FDA برای این بیماران تایید شده است و بیماران کوتاه قامت خواستار واردات این نوع داروها به کشور هستند.
بیماری آکندروپلازی یا کوتاه قامتی یک نوع اختلال در رشد استخوان است که باعث کوتولگی و اندام نامتناسب میشود. کوتولگی “Dwarfism” در بزرگسالی به عنوان شرایط و اختلال کوتاهی قد تعریف میشود.
افراد مبتلا به آکندروپلازی، قد کوتاهی دارند؛ یک تنه و اندام کوتاه که هر دو بخش غیرطبیعی هستند. این بیماری رایجترین نوع کوتولگی نامتناسب است.
*یورش نیروهای انتظامی به ساکنان روستای شاهجوب در استان کردستان به جای تامین آب شرب!
گزارش شهروندان حاکی از یورش ماموران انتظامی به روستای شاهجوب از توابع شهرستان دهگلان در استان کردستان به دلیل اقدام ساکنان جهت تامین آب از طریق حفر چاه است.
در حالی که ساکنان روستای شاهجوب از معضل بیآبی به ستوه آمدهاند و با جمعآوری مبلغ یک و نیم میلیون تومان از هر خانوار و با هزینه خود اقدام به خرید دستگاه حفاری جهت حفر چاه کردهاند، ماموران انتظامی و پرسنل اداره آب شهرستان دهگلان با یورش به روستا مانع از انجام این کار شدهاند.
گفته میشود، ماموران انتظامی تلاش کردهاند تا دستگاه حفاری را ضبط کنند، اما زمانی که با مقاومت ساکنان روستا مواجه شدهاند، جاده روستاهای قادرمرز، صادقآباد و گردمیران را محاصره کردهاند تا در صورت خارج کردن دستگاه حفاری از روستای شاهجوب، آن را ضبط کنند.
منبع:کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران- 6 شهریور
*محکومیت روح الله(رادا) مردانی در شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری ۲ شهرستان دلفان
روح الله(رادا) مردانی، به اتهام تبلیغ علیه نظام به ۶ ماه حبس محکوم شده است. این حکم تا ۴ سال به حالت تعلیق در آمده است. این در حالی است که مردانی پیش تر با همین اتهام در شعبه یک دادسرای عمومی و انقلاب شعبه یک کرج منع تعقیب گرفته بود.
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران ضمن اعتراض به حکم صادر شده علیه روح الله مردانی، انتظار دارد که دادگاه تجدیدنظر، حکم برائت این فعال صنفی صادر نماید.
*واله زمانی آزاد شد
امروز یکشنبه ۶ شهریورماه ۱۴۰۱ واله زمانی موقتاً و با تودیع وثیقه دو میلیارد تومانی از زندان اوین آزاد شد.
واله زمانی فعال کارگری و از اعضای سندیکای نقاشان البرز در روز ۹ خرداد توسط مأموران وزارت اطلاعات بازداشت شده بود.
واله زمانی علیرغم بیماری حاد کبدی و ابتلا به هپاتیت و نیاز مبرم به درمان در شرایط خطرناکی سه ماه در بازداشت وزارت اطلاعات به سر برد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران آزادی واله زمانی را به وی، خانواده و دوستاناش شادباش گفته و خواهان منع تعقیب قضایی از او و آزادی دیگر کارگران و معلمان زندانی است.
اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۶ شهریور ۱۴۰۱
*پیام سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه به سی وپنجمین کنگره اتحادیه کارگران حمل و نقل سوئد
دوستان وهمکاران عزیز
بدینوسیله درود و پیام همبستگی سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه به سی و پنجمین کنگره اتحادیه کارگران حمل و نقل سوئد را از ما بپذیرید. برای کنگره شما همکاران گرامی آرزوی موفقیت داشته و امید داریم که دستاوردهای مهمی برای کارگران حمل ونقل سوئد و جنبش کارگری بطورعموم بهمراه خواهد داشت.
ما از تلاشها و حمایتهای مستمر سندیکای کارگری حمل و نقل سوئد از مبارزات کارگران و معلمان ایران بویژه در مجامع بین المللی کارگری مطلع بوده و از آن قدردانی میکنیم، و از سی و پنجمین کنگره اتحادیه کارگران حمل ونقل سوئد میخواهیم که کماکان به حمایت وهمبستگی خود با کارگران و تشکلهای مستقل کارگری در ایران، از جمله سندیکای کارکران شرکت واحد، ادامه دهند.
کارگران در کشور ما برای ساختن تشکل مستقل صنفی و دفاع دستجمعی از حقوق خود با موانع و مشکلات بزرگی باید مبارزه کنند. آنها بطور مداوم از سوی دستگاههای امنیتی مورد آزار و اذیت قرار دارند و سرکوب، تعقیب، دستگیر و به زندانهای طولانی محکوم میشوند. اما ما با تمام این محدویت ها و ستم طبقاتی ای که از سوی سرمایه داران و دولتهای حامی آنها اعمال میشود به مبارزات سندیکایی و بحق خود ادامه میدهیم. در ایران فعالیت های کارگری و اشتیاق کارگران به خود سامانی و خود سازماندهی رو به رشد دارد. کارگران حمل و نقل شهری و اتوبوسرانی تهران وحومه، شاغلین فرهنگی و معلمان، کارگران صنایع بزرگ مانند فولاد، نفت، ماشین آلات صنعتی و تجهیزات سنگین همچون آذرآب و هپکو، صنایع نیشکر، کارگران شهرداریها، و بخشهای کاری دیگر و نیز بازنشستگان سراسر کشور تحت شرایط سخت پلیسی و امنیتی حضور عینی و فعال دارند. در عین حال، تلاش ها و حمایت های بین المللی کمک کرده است که جنبش کارگری ایران را از انزوای جهانی درآورده و زنجیر ه ای از اقدامات حمایتی دفاعی از کارگران و به خصوص فعالین کارگری و معلمی زندانی را در سراسر جهان ایجاد کرده و به نمایش گذاشته است.
سندیکای کارگران شرکت واحد ضمن محکوم کردن سناریوسازیهای امنیتی، دستگیری و تداوم بازداشت فعالین کارگری و معلمی، از جمله اعضای خود رضا شهابی و حسن سعیدی، و رفتار های غیر انسانی با این فعالین حق طلب، خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط کلیه فعالین کارگری و معلمان دربند میباشد. در ابن راستا ما قدردان حمایتهای فدراسیون جهانی کارگران حمل و نقل و دیگر تشکلات کارگری از اقصی نقاط جهان، از جمله توسط اتحادیه کارگران حمل و نقل سوئد و دیگر سندیکاهای کارگری سوئد، هستیم و امید داریم این همبستگی ها تداوم وگسترش یابند.
بار دیگر کنگره ای موفق برایتان آرزو می کنیم. پیروز باشید.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
*جان باختن یک کارگر جوان درکرج بر اثر سقوط از طبقه پنجم
یک کارگر 30 ساله حین کاردر یک ساختمان در حال ساخت واقع درشهرک فردیس کرج در استان البرزبر اثر سقوط از طبقه پنجم دردم جان خودراازدست داد.
اخباروگزارش های کارگری 5 شهریورماه 1401
- تجمع اعتراضی کارکنان دانشگاه پیام نور مشهد نسبت به عدم پرداخت بموقع مطالبات و وعده های توخالی مسئولان
- خبرکوتاه:اخراج 180 پرستار دانشگاه علومپزشکی استان زنجان
- تجمع اعتراضی اهالی چند روستای زنجان نسبت به صدور مجوز حفر چاه برای یک کارخانه صنعتی پُرآب بَر
- تجمع اعتراضی جمعی از اهالی کهگیلویه و چرام نسبت به عدم احداث سد آبریز مقابل فرمانداری شهرستان کهگیلویه
- تجمع اعتراضی نسبت به سربازی اجباری مقابل سازمان نظام وظیفه
- تجمع اعتراضی مالباختگان اراضی فاز دو شهرک خاوران تبریز مقابل شهرداری مرکزی تبریز
- مرگ و مصدومیت 3 کارگر یک واحد تولیدی شمش فولاد لنجان براثر انفجار کوره مذاب
*تجمع اعتراضی کارکنان دانشگاه پیام نور مشهد نسبت به عدم پرداخت بموقع مطالبات و وعده های توخالی مسئولان
روز چهارشنبه 2 شهریور، کارکنان دانشگاه پیام نور مشهد برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به عدم پرداخت بموقع مطالبات و وعده های توخالی مسئولان دست به تجمع در محل کارشان زدند.
تعدادی از کارکنان پیام نور مشهد در استان خراسان رضوی به خبرنگاررسانه ای گفتند: در آخرین اجتماع اعتراضی کارکنان اداری دانشگاه پیام نور مشهد که روز چهارشنبه هفته گذشته (دوم شهریور ماه) در محوطه داخلی دانشگاه برگزار شد، مدیران و مسئولان قول دادند مطالباتمان را از مرکز پیام نور در تهران پیگیری میکنند که هنوز عملی نشده است.
کارکنان دانشگاه پیام نور مشهد تاکید کردند: تاخیر در پرداخت حقوق کارکنان پیام نور سراسر کشور از جمله کارمندان رسمی و اساتید شاغل در مرکز پیام نور مشهد به کمبود منابع مالی پیام نور مرکز برمیگردد که بودجه کافی را برای پرداخت به موقع حقوق و سایر مطالبات کارکنان و اساتید تامین نمیکنند.
آنها با بیان اینکه همه مزایای کارشناسان شاغل در پیام نور مشهد از سه سال پیش قطع شده است، معوقات افزایش ده درصدی حقوق سه ماه (فرودین، اردیبهشت وخرداد) سال جاری کارکنان پیام نور نیز هنوز پرداخت نشده، در ادامه گفتند: این مزایا شامل اضافه کاریها، حق بن کارت، حق بهرهوری، حق جلسه امتحانات و پاداش دانشآموزان ممتاز به دلیل کمبود منابع مالی پرداخت نمیشود.
آنها همچنین گفتند: پرداخت دو تا سه ماه افزایش 50 درصدی فوقالعاده ویژه کارکنان پیام نور، از محل امتیازات فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری نیز با تاخیر مواجه شده است.
کارمندان دانشگاه پیام نور مشهد در ارتباط با دیگر مطالبات خود نیز گفتند: حذف مزایای رفاهی همانند قطع سرویس ایاب ذهاب، حق نهار و نبود امکانات رفاهی در محل کار همانند پارکینگ و… از دیگر مطالبات کارکنان رسمی پیام نور مشهد است.
این نیروها درباره مطالبات همکاران بازنشسته نیز گفتند: برخی کارمندانی که از این واحد به مرور بازنشسته شدهاند امکان دریافت مطالبات سنوات پایان کار خود را در موعد مقرر ندارند. در واقع پیام نور مطالبات سنواتی همکارانی که در سال 99 بازنشسته شدهاند را با دو سال تاخیر در سال جاری میپردازد.
کارکنان پیام نور مشهد در خاتمه تصریح کردند: مدیریت پیام نور مشهد میگوید که بودجه کافی برای پرداخت به موقع حقوق و سایر مطالبات کارکنان خود را ندارد به همین دلیل از مدیریت پیام نور مرکز در تهران درخواست داریم با تامین منابع مالی پیگیر مشکلات کارکنان پیام نور از جمله مشهد باشد.
*خبرکوتاه:اخراج 180 پرستار دانشگاه علومپزشکی استان زنجان
روز شنبه 5 شهریور،مدیر پرستاری معاونت درمان دانشگاه علومپزشکی استان زنجان به خبرنگاررسانه ای گفت: با توجه به تمدید نشدن طرح ویژه کرونا برای پرستاران در وزارت بهداشت، حدود 180 نفر از پرستاران به تدریج از سیستم دانشگاه خارج خواهند شد.
*تجمع اعتراضی اهالی چند روستای زنجان نسبت به صدور مجوز حفر چاه برای یک کارخانه صنعتی پُرآب بَر
روز شنبه 5 شهریور، اهالی چند روستای زنجان برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به صدور مجوز حفر چاه برای یک کارخانه صنعتی پُرآب بَردرحوالی این روستاها دست به تجمع مقابل این واحد صنعتی جدید التاسیس در جنوب شهر زنجان زدند.
اهالی این روستاهای زنجان که اغلب از طریق کشت سبزی و صیفیجات و باغداری امرار معاش می کنند و در زمان حاضر نیز با مشکل تامین آب شرب مواجه هستند،به خبرنگاررسانه ای گفتند:
فعالیت این صنعت نه تنها آلایندگی های آب، خاک، هوا و تخریب جاده دسترسی آنها را در پی دارد، بلکه با حفر چاهی به عمق بیش از 100 متر از سوی این کارخانه در منطقه ممنوعه نیز به زودی با مشکل جدی تامین آب مواجه خواهیم شد و مسوولان باید قبل از وقوع بحران تمهیدات لازم را در این خصوص بیندیشند.
یکی از اهالی این روستاها گفت: این شرکت که در سال های اخیر نسبت به احداث کارخانه خردایش در محدوده شهر زنجان بدون رعایت حریم شهری وروستایی منطقه اقدام کرده که تاکنون مجوز زیست محیطی استقرار آن را دریافت نکرده است و در اقدامات جدید و خارج از ضوابط زیست محیطی نسبت به گسترش کارخانه در محل جدید که فاصله آن از روستاهای دارای سکنه کمتر از 300 متر وفاصله آن از باغات و اراضی کشاورزی کمتر از 200متر است که این مساله مشکلات زیست محیطی را نیز در پی خواهد داشت.
وی افزود: صدور پروانه چاه در محل مذکور که از لحاظ آب منطقه ای در منطقه ممنوعه بوده و از لحاظ منابع آبی در مرحله بحرانی میباشد و تأثیر آن بر منابع اطراف محرز است.
وی با بیان اینکه مسوولان شرکت آب منطقه ای اعلام می کنند که این چاه به عنوان چاه جایگزین مجوز گرفته است، افزود: در صورت جایگزین بودن چاه نیز، هر دو چاه باید در یک محدوده مطالعاتی آبزیر زمینی باشند که در این مورد چاه اولیه در دشت سهرین و چاه دوم در دشت بحرانی زنجانرود است و چاه اولیه دشت سهرین جهت جایگزینی باید در زمان جابجایی در حال بهره برداری باشد که چنین موضوعی به اثبات نرسیده است و از لحاظ فیزیکی و شیمیایی محدوده مطالعاتی باید کیفیت یکسان داشته باشند که این موضوع رعایت نشده است.
*تجمع اعتراضی جمعی از اهالی کهگیلویه و چرام نسبت به عدم احداث سد آبریز مقابل فرمانداری شهرستان کهگیلویه
روز شنبه 5 شهریور، جمعی از اهالی کهگیلویه و چرام برای اعتراض به عدم احداث سد آبریز مقابل فرمانداری شهرستان کهگیلویه تجمع کردند.
یکی از تجمع کنندگان به خبرنگاریک رسانه محلی گفت: آبریز نه یک مطالبه منطقهای و سیاسی؛ بلکه یک مطالبه عمومی و اجتماعی و فراتر از جریانهای سیاسیست و در حال حاضر مطالبه همه ما مردم کهگیلویه بزرگ؛ اعم از زن و مرد، پیر و جوان، باسواد و بیسواد، کشاورز و غیرکشاورز، احداث سد آبریز است.
خاطرنشان می شود که هدف از احداث سد مارون2 معروف به آبریز(در محدوده روستای آبریز در شمال شرقی شهرستان کهگیلویه)انتقال آب به 30هزار هکتار از زمینهای تشنه شهرستانهای کهگیلویه و چرام می باشد.
با ساخت این سد، آب بصورت ثقلی از یک تونل به طول چهار هزار 900 متر به لولههایی به طول هفت هزارو 400 متر انتقال و با احداث تونلی به طول شش هزارو 450 متر آب به دشتهای شهرستانهای کهگیلویه و چرام انتقال مییابد.
*تجمع اعتراضی نسبت به سربازی اجباری مقابل سازمان نظام وظیفه
رئز شنبه 5 شهریور،جمعی از دانشجویان برای اعتراض به سربازی اجباری دست به تجمع مقابل سازمان نظام وظیفه درتهران زدند.
*تجمع اعتراضی مالباختگان اراضی فاز دو شهرک خاوران تبریز مقابل شهرداری مرکزی تبریز
روز شنبه 5 شهریور،جمعی از مالباختگان اراضی فاز دو شهرک خاوران تبریزبرای انعکاس چند باره اعتراضشان مقابل شهرداری مرکزی تبریزتجمع کردند.
تجمع کنندگان می گویند،شهرداری از سال 1389 تا 1396 بدون طرح مصوب قبلی اراضی را با مالکان مصالحه کرده تا در ازای تحویل 1000 مترمربع زمین، 190 مترمربع زمین تفکیک شده به آنها واگذار کند که تاکنون هیچ اقدامی در این خصوص صورت نگرفته است.
شهرک خاوران یک شهرک مسکونی در حال ساخت واقع در شهر تبریز و در حوزهٔ استحفاظی شهرداری منطقهٔ 9 این شهر است.
این شهرک در مساحت 820 هکتار از شمال به جاده باسمنج، از جنوب به بزرگراه تبریز–تهران، از شرق جاده زرنق و از غرب آزادراه کسایی و پیامبر اعظم متصل میشود.
شهرک خاوران متشکل از 350 هکتار، خود شهرک خاوران، 320 هکتار آذران و 120 هکتار اراضی فتح آباد است که خود روستای فتحآباد نیز در داخل شهرک واقع شده است.
*مرگ و مصدومیت 3 کارگر یک واحد تولیدی شمش فولاد لنجان براثر انفجار کوره مذاب
جمعه شب(4 شهریور)، کارگر یک واحد تولیدی شمش فولادشهرستان لنجان در استان اصفهان براثر انفجار کوره مذاب جان خود را از دست داد و 2کارگر دیگر مصدوم شدند.
اخباروگزارش های کارگری 3 و 4 شهریورماه 1401
- اعتراض جمعی ازکارگران نفت و اهالی اهواز نسبت به عدم افزایش حقوق، تنش آبی، کمبود آب شرب، وضعیت استخدام ها ،بیکاری و....هنگام سخنرانی وزیر نفت در نمازجمعه وقهر کردن این صاحب منصب
اعتراض کارگران کارخانه فولاد شادگان نسبت به بخطرافتادن امنیت شغلیشان همزمان با حضور وزیر نفت در نمازجمعه اهواز
دعوت گزینشی رسانه ها و حذف خبرنگاران منتقد توسط روابط عمومی مناطق نفت خیز جنوب در سفر وزیر نفت به اهواز
- بنا به تصمیم شورای هماهنگی کارکنان رسمی نفت تاریخ تجمعات نفتی ها تغییر کرد
- اعتراض کارگران شرکت آباد راهان عسلویه نسبت به عدم پرداخت حقوق
- همبستگی ومقاومت کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن ناحیه آذربایجان دربرابر زیاده خواهی کارفرما ی شرکت پیمانکاری گار حق دین
- تجمع اعتراضی جمعی از اهالی و جوانان جویای کار منطقه عمارلو در شهرستان رودبار نسبت به بیکاری مقابل معدن تعطیل شده زغال سنگ سنگرود
- ادامه بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی 110 کارگر شرکت عمران مارون در پیرانشهرزیر سایه بی خیالی مصلحتی مسئولان
- #لیلا_حسینزاده_را_آزاد_کنید
- دیدار فعالین زیست محیطی گروه کوهنوردی "چلچهمه" سنندج باشعبان محمدی و اسکندرلطفی
- ادامه بی خبری از محل حبس سارا سیاهپورونهاد بازداشت کننده اش
- بیانیه کانون صنفی معلمان خوزستان در خصوص بازداشت غیر قانونی فعال صنفی سرکار خانم سارا سیاهپور
- ادامه بی خبری از 4 کنشگرفرهنگی محبوس دیواندره
- بیش از یکصد روز از بازداشت رسول بداقی میگذرد.
- صد روز گذشت،رضا شهابی با وخامت جسمانی شدید همچنان در بند ۲۰۹ زندان اوین بلاتکلیف رها شده است.
- کانون نویسندگان ایران: افزایش فشار حاکمیت بر سینماگران
- جان باختن یک کارگر جوان در کرمانشاه براثر سقوط از ارتفاع
- جان باختن 2 کارگر مقنی در رباط کریم براثرسقوط در چاه و مسمومیت گازی
*اعتراض جمعی ازکارگران نفت و اهالی اهواز نسبت به عدم افزایش حقوق، تنش آبی، کمبود آب شرب، وضعیت استخدام ها ،بیکاری و....هنگام سخنرانی وزیر نفت در نمازجمعه وقهر کردن این صاحب منصب
اعتراض کارگران کارخانه فولاد شادگان نسبت به بخطرافتادن امنیت شغلیشان همزمان با حضور وزیر نفت در نمازجمعه اهواز
دعوت گزینشی رسانه ها و حذف خبرنگاران منتقد توسط روابط عمومی مناطق نفت خیز جنوب در سفر وزیر نفت به اهواز
/اعتراض جمعی ازکارگران نفت و اهالی اهواز نسبت به عدم افزایش حقوق، تنش آبی، کمبود آب شرب، وضعیت استخدام ها ،بیکاری و....هنگام سخنرانی وزیر نفت در نمازجمعه وقهر کردن این صاحب منصب
روز جمعه 4 شهریور، جمعی ازکارگران نفت و اهالی اهواز برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به عدم افزایش حقوق، تنش آبی، کمبود آب شرب، وضعیت استخدام ها ،بیکاری و.... در نماز جمعه حاضرشدند وهنگام سخنرانی وزیر نفت با بلند کردن پلاکاردها،سردادن شعارها وایراد سخنانی مطالباتشان را اعلام کردند.
این اقدام حق طلبانه واعتراضی جمعی ازکارگران نفت و اهالی اهوازموجب قهراین صاحب منصب وترک تریبون شد.
/اعتراض کارگران کارخانه فولاد شادگان نسبت به بخطرافتادن امنیت شغلیشان همزمان با حضور وزیر نفت در نمازجمعه اهواز
روز جمعه 4 شهریور همزمان با حضور وزیر نفت در نمازجمعه اهواز، کارگران کارخانه فولاد شادگان هم باتجمع در محل و برافراشتن پلاکاردها وبنراعتراضشان را نسبت به بخطرافتادن امنیت شغلیشان بدنبال بستن قراردادشان با شرکت های پیمانکاری دست چندم،بنمایش گذاشتند.
/دعوت گزینشی رسانه ها و حذف خبرنگاران منتقد توسط روابط عمومی مناطق نفت خیز جنوب در سفر وزیر نفت به اهواز
روابط عمومی مناطق نفت خیز جنوب برای پوشش سفر یک روزه وزیر نفت به اهواز ، اقدام به دعوت گزینشی رسانه ها و حذف خبرنگاران منتقد کرده که موجب نارضایتی و انتقاد شدید فعالان حوزه رسانه استان خوزستان شده است.
عملکرد غلط وزارت نفت در توزیع اعتبارات مربوط به ردیف مسئولیت اجتماعی، عدم پرداخت حق آلایندگی نفت به شهرداری های اهواز ، کارون ، حمیدیه ، ملاثانی ، شیبان ، ویس ، آبادان ، خرمشهر ، ماهشهر ، امیدیه ، دشت آزادگان و هویزه ، صدور مجوز توسعه میدان نفتی سهراب بدون توجه به اصول زیست محیطی و در نتیجه نابودی هورالعظیم ، پرسش های فراوانی برای رسانه ها و فعالان محیط زیست ایجاد کرده است.
*بنا به تصمیم شورای هماهنگی کارکنان رسمی نفت تاریخ تجمعات نفتی ها تغییر کرد
شورای هماهنگی و همبستگی کارکنان رسمی نفت در آخرین تصمیم گیری ها اعلام کرده که طبق آخرین اخبار واصله جلسه ای تحت عنوان جلسه نهایی برای اجرای جدول پایه حقوق سال ۹۳ با حضور معاونین وزیر نفت و سایر اعضا برقرار بوده و علاوه بر تصحیح رقم های واریزی بن کارت ها، از اجرای قطعی ماده ده و تایید نهایی اجرای جدول بدو استخدام و معوقات آن از سال۹۳ و همچنین اصلاح جدول بدو استخدام از ابتدای سال۱۴۰۱ خبر داده اند که با توجه به صحبت های تلویزیونی مددی معاونت توسعه مدیریت وزیر که قطعا در نتیجه اقدامات و اعتراضات گسترده همکاران بوده است لذا پس از بررسی های شورا تصمیم بر تغییر تاریخ تجمعات سراسری از پنجم شهریور به بیست و هشتم شهریور ماه گرفته شد.
این شورا در ادامه گفته است این مدت صرفا مهلتی است تا مسئولان نفت حسن نیت خود برای اجرای قطعی ماده ده و جداول بدو استخدام را در عمل و نه در حرف، ثابت نمایند.
در صورت خلف وعده مسئولان تاریخ بیست و هشت شهریور به همراه خانواده هایمان پرشور تر از همیشه برای احقاق حقمان خواهیم آمد.
منبع:کانال شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت
*اعتراض کارگران شرکت آباد راهان عسلویه نسبت به عدم پرداخت حقوق
کارگران شرکت آبادراهان عسلویه در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدهای معوقهشان دست به اعتصاب زده و درب ورودی شرکت را بستهاند.
گفته میشود، این کارگران شرکتی از اردیبهشتماه تاکنون، حقوق دریافت نکردهاند و به دلیل عدم پرداخت معوقات توسط شرکت آباد راهان عسلویه با معضلات معیشتی مواجه شدهاند.
جمعه ۴ شهریورماه ۱۴۰۱
منبع:کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران
*همبستگی ومقاومت کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن ناحیه آذربایجان دربرابر زیاده خواهی کارفرما ی شرکت پیمانکاری گار حق دین
گزارش همبستگی ومقاومت بقلم کارگر راه آهن ناحیه آذربایجان:
خوشبختانه روز پنجشنبه(3 شهریور) با زیر بار نرفتن به قانون شکنی شرکت که اضافه کردن نیم ساعت به ساعت کاری روزانه بود،همکارای محترم و عزیز سر ساعت معین سالیان قبل که قانونی بود و هست و خواهد بود،سر کار حاظر شدند و و ظهر هم سر همون ساعت معین خروجی خودشون رو اعلام کردن و تو دهنی محکمی به دهن آن مدیریت فاسد و دزد و کلاهبردار و حامیان خودش زدند و زیر بار این ظلم و قانون شکنی نرفتند.دم همه همکارای ناحیه آذربایجان گرم.از صمیم قلب امیدوارم با همدلی و اتحاد این بار حق و حقوق به حق و قانونی خودمون رو احقاق حق بکنیم.
مدیر فاسد و کلاهبردار شرکت گار "حق دین" بی لیاقت،این را بدان و به حامیانت بگو،کارگران زحمتکش و با غیرت راه آهن آذربایجان جنسشان از فولادی نیست که با گرمای تابستون منقبض و قابل انعطاف باشه و کمرشون در مقابل چشمان کثیف تو خم بشه،مثل فولاد نیستن که با سرمای استخوان سوز منبسط بشن و با یه تلنگر بشکنن!جنس این عزیزان از فولاد شکست ناپذیر و آب دیده ست!
منتظر روزی باشید که صبر این عزیزان لبریز بشود،و آن روز دور نیست...
بدانید و منتظر باشید و بترسید از آن روز...
*تجمع اعتراضی جمعی از اهالی و جوانان جویای کار منطقه عمارلو در شهرستان رودبار نسبت به بیکاری مقابل معدن تعطیل شده زغال سنگ سنگرود
روز پنج شنبه 3 شهریور، جمعی از اهالی و جوانان جویای کار منطقه عمارلو(دو بخش فاراب و خورگام) در شهرستان رودباردراستان گیلان برای اعتراض به بیکاری دست به تجمع مقابل معدن تعطیل شده زغال سنگ سنگرود زدند وخواهان رفع مشکلات و بازگشایی این معدن قدیمی کشور شدند.
یکی از اهالی منطقه فاراب شهرستان رودبار در تشریح مشکلات این واحد تعطیل شده،به خبرنگاررسانه ای گفت: این واحد معدنی که در ارتفاعات شهرستان رودبار حدفاصل کیلومتر 20 محور جاده لوشان به جیرنده قرار دارد، از اواخر دی ماه 93 تعطیل اعلام و حدود 400 کارگر و کارمند آن بیکار و بلاتکلیف شدند.
وی افزود:حدود هشت سال از توقف فعالیت این واحد عظیم معدنی سنگرود میگذرد که سرشار از بهترین و مرغوبترین ذغال سنگها است اما متاسفانه سالهاست که به دلیل بیتوجهی مسئولان وقت از فعالیت باز ایستاده است.
او گفت: در مجموعه معدن زغالسنگ چند ماده معدنی دیگر همانند سلیلس، سنگ نسوز وآهک هم وجود دارد که هنوز استخراج آنها آغاز نشده است با این حال آن زمان مسئولان وقت به دلایل نامعلومی این واحد را به دلیل غیرواقعی اتمام ذخایر زغال سنگ و غیر اقتصادی بودن استخراج متوقف کردند و صدها کارگر بیکار شده، آواره شهرها و استانهای همجوار برای کار شدند.
این کارگر در ادامه افزود: طی یکی دو سال گذشته سازمان صنعت معدن و تجارت استان گیلان به عنوان متولی این واحد تولیدی، واحد معدنی زغال سنگ سنگرود را چندین بار برای واگذاری به مزایده گذاشته است وحتی در یک مرحله به یکی از شرکتهای متقاضی واگذار شد اما چون حائز شرایط کار در معدن نبود، واگذاری لغو شد.
کارگر قدیمی معدن سنگرود با بیان اینکه سالهاست اهالی منطقه بزرگ فاراب و خورگام عمارلو بدنبال بازگشایی مجدد این واحد معدنی برای اشتغال جوانان جویای کار خود هستند اما هنوز اقدامی صورت نگرفته است، گفت: متاسفانه هر چند وقت یکبار از سوی مسئولان استانی و شهرستانی خبرهایی مبنی بر بازگشایی معدن سنگرود و شروع به کار کارگران دیده میشود اما در واقعیت خبری نیست.
یکی دیگر از کارگران معدن زغالسنگ سنگرود گفت: نداشتن توان مالی و مدیریت پیمانکاران قبلی، موجب خسارت زیادی به کارگران معدن و در نهایت اهالی منطقه شد که برای نمونه در تیر ماه سال 76 انفجار این معدن موجب مرگ 20 نفر و مصدومیت بیش از 50 کارگر شد.
وی در ادامه تصریح کرد: هماکنون مهمترین دغدغه و نگرانی مردم منطقه اهلیت داشتن پیمانکاران در اداره این واحد معدنی است. غالب افرادی که برای خرید این واحد پا پیش میگذارند، اهلیت کاری ندارند و هدف آنها به جای اشتغال و تولید، دستدرازی به منابع ملی است.
او با تاکید بر اینکه از مسئولان درخواست داریم برای شروع فعالیت این واحد معدنی سریعتر اقدام کنند چراکه به هر حال طولانی شدنِ مدتِ زمانی تعطیلی معدن به نفع اهالی نیست، گفت: از آنجا که معدن سنگرود قطب صنعتی منطقه رودبار بود و با ظرفیت اشتغال 3 هزار و 500 نفری در کل شهرستان و پنج منطقهی آن، عمارلو، فاراب، نوده و خورگام، رحمت آباد و رستمآباد را پوشش میداد، از مسئولان درخواست داریم برای از سر گیری فعالیت این معدن و احیای آن، هر چه سریعتر چارهاندیشی کنند.
*ادامه بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی 110 کارگر شرکت عمران مارون در پیرانشهرزیر سایه بی خیالی مصلحتی مسئولان
110 کارگر شرکت عمران مارون شاغل درپروژه تونل انحرافی رودخانه کانی سیب پیرانشهر انتقال آب به دریاچه ارومیه از اول فروردین ماه سال جاری با ماه ها حقوق معوقه از کاراخراج شدند.
این کارگران پس از گذشت بیش از 5 ماه از سال کماکان در بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی بسر می برند.
براساس گزارش رسانه ای شده بتاریخ 4 شهریور،کارفرمای شرکت عمران مارون طرف قرارداد شرکت آب منطقه ای استان آذربایجان غربی زیر سایه بی خیالی مصلحتی مسئولان شهرستان پیرانشهر منجمله اداره کاربه هریک از کارگران بین 80 الی 90 میلیون تومان بدهکاراست.
*# لیلا_حسینزاده_را_آزاد_کنید
روز چهارشنبه ۲شهریورماه طوفان توئیتری در اعتراض به بازداشت چندین باره و خشونت آمیز #لیلا_حسین_زاده و حمایت از این دانشجوی دانشگاه تهران شکل گرفت.
این کاربران با هشتگ های #لیلا_حسینزاده_را_آزاد_کنید و #FreeLeila خواستار آزادی بی قید و شرط این فعال صنفی دانشجویی دانشگاه تهران و پایان سرکوب وحشیانه ی ایشان شدند.
گفتنی است لیلا حسین زاده، دانشجوی کارشناسی ارشد انسانشناسی دانشگاه تهران روز شنبه ۲۹ مردادماه در مقابل منزل خود به دستور دادستانی شیراز بازداشت و ابتدا به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل و سپس به بازداشتگاه وزارت اطلاعات شیراز موسوم به بند ۱۰۰ انتقال یافت.
وی در جریان محکومیت گذشته ی خود در زندان اوین به بیماری حاد خود ایمنی کرون روده مبتلا شده و با وجود رای قطعی "عدم تحمل" پزشکی قانونی، اکنون در بازداشت به سر می برد و از داروهای حیاتی در کنار حق آزادی خود محروم شده است.
*دیدار فعالین زیست محیطی گروه کوهنوردی "چلچهمه" سنندج باشعبان محمدی و اسکندرلطفی
امروز پنجشنبه سوم شهریورماه، جمعی از فعالین کارگری و اعضای گروه کوهنوردی "چلچهمه" شهر سنندج با شعبان محمدی و اسکندر لطفی، از اعضای هیئت مدیره انجمن صنفی معلمان کردستان_مریوان، که هفتهی گذشته از زندان آزاد شدند، دیدار کردند.
*ادامه بی خبری از محل حبس سارا سیاهپورونهاد بازداشت کننده اش
/سارا سیاهپور عصر امروز(پنجشنبه سوم شهریور) طی تماسی کوتاه با خانواده خود اعلام کرده که حال عمومیش خوب است و قرار است شنبه او را برای انجام تشریفات قضایی، به شعبه سوم دادسرای اوین منتقل کنند، هنوز نهاد بازداشتکنندهی این فعال صنفی مشخص نیست.
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران امیدوار است روز شنبه با آزادی این بانوی کنشگر صنفی، کام معلمان ایران شیرین گردد.
/بر اساس اخبار دریافتی، امروز پنجشنبه سوم شهریور چهارصد ویک، خانواده سارا سیاهپور به زندان اوین مراجعه کردند تا درباره محل نگهداری و نهاد بازداشتکنندهی این فعال صنفی معلمان پرس و جو بهعمل آورند که متاسفانه هیچ پاسخ روشنی به خانواده این معلم بازداشت شده داده نشد و از آنها خواستند که در روز شنبه پیگیر وضعیت سارا سیاهپور باشند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران با ابراز نگرانی شدید از وضعیت نامعلوم محل نگهداری و ارگان دستگیر کننده خانم سیاهپور، خواهان آزادی فوری این کنشگر صنفی است و انتظار دارد که باتوجه به نزدیکی مهرماه و بازگشایی مدارس، نهادهای امنیتی سعی در ملتهب کردن فضای آموزشی کشور نداشتهباشند.
درهمین رابطه:بازداشت سارا سیاەپور فرهنگی کنشگر تهران و البرز
بنا بر اخبار دریافتی, امروز ٢ شهریور، ساعت ۷ صبح سارا سیاەپور، از فعالین صنفی معلمان تهران و البرز، بیرون از خانه دستگیر و به مکان نامعلومی منتقل شده است.
لازم بە ذکر است کە خانم سیاهپور را پس از بازداشت بە منزل برگرداندە و خانە ی ایشان را تفتیش نموده اند.
بر اساس اخبار دریافتی سارا سیاهپور طی یک تماس بسیار کوتاه با خانواده اش، اعلام کرده که در بازداشتگاه به سر می برد اما نمی داند که در کدام بازداشتگاه زندانی شده است. هنوز ارگان و علت دستگیری این فعال صنفی معلمان مشخص نیست.
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران، ضمن اعتراض به نحوه دستگیری غیرقانونی سارا سیاهپور، خواهان پایان دادن به شیوه های ارعاب و سرکوب به منظور خاموش کردن مطالبه گری و بازگشت همه ارکان حکومت در مسیر قانونی است.
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان کشور، ضمن ابراز نگرانی شدید از وضعیت خانم سارا سیاەپور، انتظار دارد که مراجع قانونی نسبت به قانون شکنی های انجام گرفته در مسیر دستگیری کنشگران صنفی و مدنی حساسیت نشان دهند.
*بیانیه کانون صنفی معلمان خوزستان در خصوص بازداشت غیر قانونی فعال صنفی سرکار خانم سارا سیاهپور
ای آزادی چه زندانها برایت کشیدم و چه زندانها برایت خواهم کشید...
گله دارم از زمانه ای که به راحتی یک آب خوردن حرمت معلم را میشکند!
چند روزی ( ۲ / شهریور / ۱۴۰۱ ) از دستگیری همکار محترم و فعال صنفی تهران و خوزستان سرکار خانم سارا سیاهپور میگذرد و جز یکی دو تماس کوتاه که در طی آن خبر از بازداشت خود داده، تاکنون خانوادهی ایشان هیچ گونه اطلاعی از وضعیت او ندارند.
خانم سیاهپور ازخانواده ای فرهنگی (پدر و مادر هردو فرهنگی) و دغدغه مند و نگران وضعیت آموزشی کشور است. در این شرایط اقتصادی و اجتماعی که عرصه را بر همه ی اقشار پایین دست جامعه، از جمله معلمان تنگ کرده و از سویی حساسیت نابجای نیروهای امنیتی نسبت به هرگونه حرکت حقطلبانهی معلمان و بازداشت های بدون ضابطهی آنها در سراسر کشور خبر دستگیری خانم سیاهپور اگرچه بسیار شوکآور و اندوهناک است، لذا باورش سخت نیست؛ اما بیشتر از آن، بی اطلاعی ازنحوهی بازداشت، نهاد بازداشت کننده و مکان نگهداری ایشان همه را نگران ساخته است.
با چه منطقی می توان بازداشت های فله ای معلمان را پذیرفت؟ چرا و به واسطهی کدام توجیهات، حرمت معلم و شغل معلمی را می شکنند؟!
معلمی که نه اختلاس میکند و نه به دانش آموزان وعده های پوشالی میدهد؛ تنها به جرم صداقت در گفتار و کردار و عدالتخواهی به شکل غیرقانونی دستگیر میشود.
معلمی که غم واندوه دانش آموزان را با خون ودل خوردن خویش از چهره هایشان میزداید.
معلمی که جز درس آزادگی و ایستادگی در برابر ظلم را به شاگرانش نمیدهد....
معلمی که شبها و روزها را با اندوه شرایط ناگوار همکاران دربند و خانوادههای رنجکشیدهی آنها سپری میکند.
معلمی که برای ایجاد شرایط آموزشی عادلانه و برابر فرزندان این مرز و بوم چارهاندیشی میکند،
معلمی که در دفاع از مظلومان و علیه نابرابری اجتماعی با تنها سلاح خود یعنی قلم میایستد و خواهان برقراری حق و عدالت اجتماعی است.
در این بزنگاه تاریخی که کسانی سعی در خاموش کردن صدای معلم را دارند، کانون صنفی معلمان استان خوزستان ضمن ابراز نگرانی از آینده جامعه و نظام آموزشی و در حمایت همه جانبه از همکار همراه و دلسوز خود از بازداشت کنندگان در خواست نموده هرچه زودتر روشی عقلایی را در پیش گرفته و برای حفظ ارزشهای فرهنگی جامعه و حراست از امنیت و آموزش جامعه، قبل از هرگونه پروندهسازی اقدام به آزادی سرکار خانم سارا سیاهپور نمایند.
کانون صنفی معلمان استان خوزستان
۴ / شهریور / ۱۴۰۱
# ما_همه_ سارا_سیاهپور_هستیم
# جای_ معلم_ زندان_ نیست
# آزادی_معلمان_زندانی
#ما_خاموش_شدنی_نیستیم
*ادامه بی خبری از 4 کنشگرفرهنگی محبوس دیواندره
1- امید شاه محمدی، دارای مدرک کارشناسی ارشد زیست شناسی و 20سال سابقه تدریس میباشد ایشان ازدبیران توانمند و باسابقه دبیرستانهای شهرستان دیواندره و از فعالین تاثیرگذار انجمن صنفی معلمان دیواندره میباشد. آقای شاهمحمدی در طول یک دهه گذشته با برگزاری نمایشگاههای کتاب و دورههای کتابخوانی در سطح شهر دیواندره و روستاهای تابعه و همچینین در سطح مدارس، نقش پررنگی درفرهنگ کتابخوانی میان اقشار مختلف این اقلیم داشته اند.
امید شاهمحمدی، این فعال صنفی از یک ماه گذشته تاکنون هیچ تماس تلفنی با خانواده خود نداشتەاند. ایشان کماکان از ملاقات با خانواده و حق دسترسی به وکیل محروم هستند. این درحالی است که پیشتر قرار بازداشت این فعال صنفی معلمان برای سومین بار متوالی توسط دادستان عمومی و انقلاب در سنندج تمدید شده بود.
گفتنی است این فعال صنفی معلمان کردستان روز چهارشنبه ۲۵ خردادماه امسال، توسط نیروهای امنیتی در دیواندره بازداشت و جهت انجام مراحل بازجویی به بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج منتقل شد.
2- پرویز احسنی، از تواناترین دبیران علوم تجربی استان کردستان، دارای 17سال سابقە و ترم آخر کارشناسی ارشد میباشند. آقای احسنی از موسسین و فعالین پرکار وخوشنام انجمن صنفی معلمان و از فعالین مدنی شهرستان دیواندره هستند. ایشان سابقه فعالیت در چندین انجمن خیرخواهانه، محیط زیستی و فرهنگی-اجتماعی در سطح استان را دارند.
پرویز احسنی، این فعال صنفی از یک ماه گذشته تاکنون هیچ تماس تلفنی با خانواده خود نداشتەاند. ایشان کماکان از ملاقات با خانواده و حق دسترسی به وکیل محروم هستند. این درحالی است که پیشتر قرار بازداشت این فعال صنفی معلمان برای سومین بار متوالی توسط دادستان عمومی و انقلاب در سنندج تمدید شده بود.
گفتنی است این فعال صنفی معلمان کردستان_دیواندره، روز چهارشنبه ۲۵ خردادماه امسال، توسط نیروهای امنیتی در دیواندره بازداشت و جهت انجام مراحل بازجویی به بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج منتقل شد.
3- آقای کاوه محمدزاده، کارشناسی ارشد جامعه شناسی، نویسنده و عضو هیئت مدیره انجمن صنفی معلمان دیواندره میباشد. ایشان نویسنده کتاب "هەڵکشان بەرەو دەربەندی لێڵ" کە مجموعە دە داستان کوتاە کوردی می باشد هستند، همچنین جدیدترین رمان آقای محمدزاده در دست انتشار میباشد. ایشان با 18سال سابقە تدریس از فعالین صنفی باسابقه استان و عضو هیئت مدیره انجمن صنفی معلمان دیواندره هستند. شایان ذکر میباشد که آقای محمدزاده در یک دهه گذشته چندین کارگاه آموزشی در حوزه ادبیات و داستان کوتاه برگزار نموده اند.
کاوه محمدزاده، این فعال صنفی از یک ماه گذشته تاکنون هیچ تماس تلفنی با خانواده خود نداشتەاند. ایشان کماکان از ملاقات با خانواده و حق دسترسی به وکیل محروم هستند. این درحالی است که پیشتر قرار بازداشت این فعال صنفی معلمان برای سومین بار متوالی توسط دادستان عمومی و انقلاب در سنندج تمدید شده بود.
گفتنی است این فعال صنفی معلمان کردستان_دیواندره، روز چهارشنبه ۲۵ خردادماه امسال، توسط نیروهای امنیتی در دیواندره بازداشت و جهت انجام مراحل بازجویی به بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج منتقل شد.
4- آقای هیوا قریشی، منتقد ادبی، شاعر، فعال صنفی، دارای کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی با 23 سابقە تدریس، از فعالین خوشنام و از موسسین انجمن صنفی معلمان شهرستان دیواندرە می باشد. ایشان از فعالین مدنی خوشنام شهرستان بوده ودر زمینه های اجتماعی، فرهنگی، زیست محیطی در دو دهه گذشته فعالیتهای قابل توجهی داشتهاند. آقای قریشی جزء محبوبترین و تواناترین دبیران شهرستان هستند و علاوه بر فعالیتهای ذکر شده در زمینه زبان و ادبیات کوردی دست والایی دارد.
هیوا قریشی، این فعال صنفی از یک ماه گذشته تاکنون هیچ تماس تلفنی با خانواده خود نداشتەاند. ایشان کماکان از ملاقات با خانواده و حق دسترسی به وکیل محروم هستند. این درحالی است که پیش تر قرار بازداشت این فعال صنفی معلمان برای سومین بار متوالی توسط دادستان عمومی و انقلاب در سنندج تمدید شده بود.
گفتنی است این فعال صنفی معلمان کردستان_دیواندره، روز چهارشنبه ۲۵ خردادماه امسال، توسط نیروهای امنیتی در دیواندره بازداشت و جهت انجام مراحل بازجویی به بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج منتقل شده است.
*بیش از یکصد روز از بازداشت رسول بداقی میگذرد.
او همچنان در انفرادی و تحت بازجوییاست.
رسول کوهی است، که شکستن ندارد
دریاییست که پایان نخواهد داشت
رسول، آیینهی تمام نمای حقخواهی و عدالت طلبیِ ایران است.
رسول بداقی را آزاد کنید
معلمان زندانی را آزاد کنید
*صد روز گذشت،رضا شهابی با وخامت جسمانی شدید همچنان در بند ۲۰۹ زندان اوین بلاتکلیف رها شده است.
رضا شهابی از اعضای هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه بیش از صدروز است در بند۲۰۹ زندان اوین همچنان در بلاتکلیفی بسر میبرد .ادامه بازداشت رضا شهابی در بند ۲۰۹ درحالی صورت گرفته که این فعال سندیکایی دچار مشکلات جسمانی جدی و متعددی میباشد بطوری که دائما از ناحیه گردن و سمت چپ بدنش بخصوص دست و کتفش احساس درد طاقت فرسا دارد، ضمن اینکه به دلیل نوسان های فشار خون دچار سردردهای طولانی مدت میباشد.
رضا شهابی در محکومیت قبلی اش که در اثر ضرب وشتم مامورین بازداشت کننده دچار صدمات جدی از ناحیه گردن وکمر گردید در زندان به اجبار تن به جراحی چندین مهره گردن و کمر داد و به علت عدم ادامه درمان درخارج از زندان هرگز درمانش بپایان نرسید و همچنان در حال مداوا بود که مجددا بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. تداوم حبس ناعادلانه رضا شهابی، باعث تشدید درد کمر و گردنش شده است . این کارگر زندانی و فعال سندیکایی باید حتما از حفاظ گردن و زیر سری مخصوص استفاده کند.
رضا شهابی و حسن سعیدی با پرونده سازی وزرات اطلاعات برای تعدادی از فعالین شناخته شده کارگران و معلمان همراه با نمایش سناریو سازی صدا و سیما به دنبال روز جهانی کارگر بازداشت شدند. پس از بیش از دوماه انفرادی وبازجویی، در روزهای گذشته، ریحانه انصاری نژاد، اسکندر لطفی، آنیشا اسداللهی، شعبان محمدی و مسعود نیکخواه با قید وثیقه سنگین بطور موقت آزاد شده اند، و رضا شهابی، حسن سعیدی، کیوانمهتدی، رسول بداقی، جعفر ابراهیمی و محمد حبیبی کماکان در جبس هستند. طبق گزارش شورای هماهنگی تشکل های فرهنگی ایران، معلم زندانی رسول بداقی همچنان در انفرادی و تحت بازجویی در زندان اوین است. رضا شهابی و واله زمانی از فعالین کارگری نیز هنوز به بند عمومی منتقل نشده اند و در وضعیت بلاتکلیفی بسر میبرد.
سندیکای کارگران شرکت واحد ضمن محکومکردن پرونده سازی وزرات اطلاعات برای فعالین کارگری و معلمان و بازداشت و حبس آنان، خواستار آزادی بی قید و شرط دو عضو زندانی سندیکا و دیگر بازداشتی های این پرونده سازی های نخ نما و تکراری است.
چاره زحمت کشان وحدت وتشکیلات
*کانون نویسندگان ایران: افزایش فشار حاکمیت بر سینماگران
پس از احضار و بازجویی برخی از سینماگران در هفتههای اخیر، روز گذشته خبر رسید دو فیلمساز دیگر، مجید برزگر و محسن امیریوسفی نیز به نهادهای امنیتی احضار و تفهیم اتهام شدهاند و برای آنان قرار وثیقه صادر شده است.
در روزهای گذشته سینماگران دیگری نیز در ارتباط با بیانیهی موسوم به «تفنگت را زمین بگذار» به نهادهای امنیتی احضار شده و مورد تهدید و بازجویی قرار گرفته بودند. چندی پیش ناصر صفاریان، مستندساز و از امضاکنندگان این بیانیه، در یادداشتی از فشارها و تهدیدهای حاکمیت پرده برداشت و اعلام کرد که «به قصد نوعی اتمام حجت» با او تماس گرفتهاند و گفتهاند «فهرست امضاهای موجود به جایی ارسال خواهد شد و ممنوعالخروجی و ممنوعالکاری و ... در راه خواهد بود».
در ادامهی اقدامات تهدیدآمیز وزیر ارشاد و رییس سازمان سینمایی حاکمیت، روز پنجشنبه ۲۷ مرداد، وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی نیز لب به تهدید گشود و به افرادی که آنها را «فتنهگران و بیانیهنویسان داخلی» نامید، هشدار داد.
لازم به یادآوری است که پیشتر در تاریخ ۱۷ تیرماه، محمد رسولاف و مصطفی آلاحمد با یورش مأموران امنیتی به خانههایشان بازداشت شدند و رسانههای حاکمیت دلیل این بازداشت را «مبادرت به تهیهی بیانیه تحت عنوان جمعی از سینماگران و با عنوان تفنگت را زمین بگذار» اعلام کردند. پس از آن جعفر پناهی نیز، که برای پیگیری وضعیت این دو سینماگر به زندان اوین رفته بود، بازداشت شد. چندی پیش مصطفی آلاحمد به قید وثیقه آزاد شد اما رسولاف و پناهی همچنان در زندان اوین به سر میبرند.
نخستین بار نیست که حاکمیت در برابر امضا و انتشار بیانیهای اعتراضی دست به تهدید امضاکنندگان میزند. روندی که حاکمیت در برابر سینماگران در پیش گرفته، برای جامعهی مستقل ادبی ایران یادآور سازوکارهای سرکوب در سالهای سیاه دههی هفتاد است و خبر از تنگتر شدن عرصهی آزادی بیان و افزایش سرکوب جامعهی مستقل هنری، ادبی و فرهنگی میدهد.
*جان باختن یک کارگر جوان در کرمانشاه براثر سقوط از ارتفاع
یک کارگر 28 ساله حین کار در یک ساختمان در حال احداث واقع در شهرک حافظیه کرمانشاه به دلیل پاره شدن کمربند ایمنی از طبقه دوم سقوط کرد و دردم جان باخت.
*جان باختن 2 کارگر مقنی در رباط کریم براثرسقوط در چاه و مسمومیت گازی
روز پنج شنبه 3 شهریور،2 کارگر مقنی حین کارلایروبی چاه در روستای انجم آباد رباط کریم براثرسقوط در چاه و مسمومیت گازی در قعر یک چاه 100 متری جان باختند.
رئیس آتش نشانی رباط کریم درباره جزئیات این حادثه به خبرنگاررسانه ای گفت: ماجرا از این قرار بود یک کارگرمقنی در حین بالا آمدن از چاه در نیمههای راه به انتهای چاه سقوط و بخاطر ضربات وارد شده فوت میکند و کارگر دوم که یک جوان 35ساله که همکار مقنی بود، او برای کمک وارد چاه میشود اما بخاطر نبود اکسیژن کافی و استنشاق گاز سمی در انتهای چاه خفه میشود.
اخباروگزارش های کارگری 2 شهریورماه 1401
- اعتصاب وتجمع کارگران کشت و صنعت کارون برای افزایش دستمزد منجمله همسان سازی
- تجمع آتشنشانان کرج برای افزایش دستمزد و اعتراض به وعده های پوچ مسئولان مقابل ساختمان مرکزی شهرداری کرج
- دومین روز تجمع اعتراضی کارگران اخراجی کارخانه روغن نباتی جهان زنجان مقابل اداره کار شهرستان
- گزارشی دیگر درباره اعتصاب کارگران شرکت ستاره تاراز (پیمانکاری غریبی) پتروشیمی بوشهر سایت یک
- تجمع اعتراضی صدها نفر از اهالی همدان نسبت به بی آبی برای دومین شب متوالی
- بازداشت سارا سیاەپور فرهنگی کنشگر تهران و البرز
- ناتوانی وناکارآمدی مسئولین شهرداری در تامین روشنایی پایانه های اتوبوسرانی خطوط بی آر تی در سطح کلان شهر تهران
- جان باختن یک کارگر در میاندوآب بر اثر سقوط از ارتفاع در چاهک آسانسور
*اعتصاب وتجمع کارگران کشت و صنعت کارون برای افزایش دستمزد منجمله همسان سازی
روز چهارشنبه 2 شهریور، کارگران مجتمع کشت و صنعت کارون برای افزایش دستمزد منجمله همسان سازی با شرکتهای همتراز و مشابه دست از کارکشیدند ودراین مجتمع واقع درشهرستان شوشتردراستان خوزستان تجمع کردند.
یکی از کارگران حاضر درتجمع به خبرنگاررسانه ای گفت: قرار بود در آخرین جلسهای که به دنبال اعتراض کارگران شکل گرفت، با تشکیل هیاتی برای بررسی مطالبات کارگران با مقایسهسازی با شرکتهای همتراز و مشابه، همسانسازی برای کارگران کشت و صنعت کارون در چند مرحله اجرایی شود.
او با بیان اینکه مرحله نخست اجرای همسانسازی رضایت کارگران را در پی نداشته و طبق توافق انجام نشده است، افزود: 2 شاخص مدت زمان بیمهپردازی و مبلغ بیمهپردازی عوامل تعیینکننده در فرمول محاسبه همسانسازی حقوق است. بنابراین مبلغ همسانسازی برای هر کارگر کشت و صنعت کارون از پیش تعیین شده و بر اساس میزان سابقه پرداختی و آوردهای که داشته، محاسبه شده است.
او گفت: کشت و صنعت کارون به دلیل افزایش قیمت شکر در وضعیت خوب مالی به سر میبرد با این حال دلیلی وجود ندارد که به دلیل کمبود منابع مالی از پرداخت کامل رقم همسانسازی حقوق به کارگران خوداری شود.
*تجمع آتشنشانان کرج برای افزایش دستمزد و اعتراض به وعده های پوچ مسئولان مقابل ساختمان مرکزی شهرداری کرج
روز چهارشنبه 2 شهریور، آتشنشانان کرج برای افزایش دستمزد و اعتراض به وعده های پوچ مسئولان مقابل ساختمان مرکزی شهرداری کرج تجمع کردند.
براساس گزارش رسانه ای شده،روز 2 شهریور 1401، تعدادی از پرسنل آتش نشانی کرج برای وضعیت معیشت ، حقوق و بیمه که متناسب با سختی کارشان نیست، روبروی ساختمان شهرداری کرج تجمع کرده و مطالبات خود را که از سال گذشته محقق نشده، مطرح کردند.
آتشنشانان شهر کرج زمستان سال گذشته نیز روبروی ساختمان شورای شهر کرج تجمع داشتند و به رغم حضور در صحن شورا و بیان مطالبات خود به دلیل عدم تحقق قول و وعده های مدیریت شهری کرج و بیتوجهی مسئولان ذیربط، امروز تجمع خود را از ساعت 10 صبح روبروی ساختمان مرکزی شهرداری کرج، برگزار کردند و تا ظهر این تجمع ادامه داشت.
یکی از آتشنشانان حاضر در تجمع به خبرنگاررسانه ای گفت: با وجود وعده و وعید اعضای شورا و شهردار وقت کرج اما از سال گذشته هیچ دستور مثبتی برای پرسنل آتش نشانی کرج صادر نشد.
وی افزود:برخی مسئولان حوزه مدیریت شهری با شنیدن مشکلات پرسنل، عنوان می کنند که اگر راضی به شرایط فعلی نیستید انصراف بدهید و بروید.
اوادامه داد:مطالباتشان همان مطالبات سال گذشته است چراکه همچنان بدون بیمه تکمیلی، بدون حقوق متناسب با شغل حرفه ای هستند و هر لحظه جانشان در معرض آسیب و خطر است و از حقوق سختی کار و مزایای قانونی بی بهره هستند.
*دومین روز تجمع اعتراضی کارگران اخراجی کارخانه روغن نباتی جهان زنجان مقابل اداره کار شهرستان
روز چهارشنبه 2 شهریور برای دومین روز متوالی، کارگران اخراجی کارخانه روغن نباتی جهان زنجان مقابل اداره کار شهرستان تجمع کردند وخواهان بازگشت بکار شدند.
براساس گزارش رسانه ای شده،تعدادی از کارگران کارخانه روغن نباتی جهان که با پایان قرارداد شغل خود را از دست دادهاند، در اداره کار شهرستان زنجان شکایت خود را ثبت کردند.
تعدادی از کارگران که به صورت میانگین 15 سال سابقه کار دارند، یادآور شدند: در حالی با اتمام قرارداد یک ماهه اخراج شدهایم که 13 نفر از همکارانمان برای وصول مطالبات عقب افتاده خود برای شکایت به ما ملحق شدند. همه ما کارگران علارغم دریافت نکردن چهار ما حقوق در سال جاری، هنوز موفق به دریافت مطالبات قدیمی سالهای 93 تا 97 نیز نشدهایم که هنوز پرونده شکایت آن در اداره کار زنجان باز است.
آنها گفتند: خواسته ما این است که با وصول مطالبات خود همانند گذشته بتوانیم در کار سابق خود مشغول کار شویم..
لازم به یادآوری است؛ حدود 73 کارگر از مجموع 85 کارگر روغن نباتی جهان در زنجان از صبح دیروز (یکم شهریور ماه) بعد از اقدام کارفرما برای تعطیلی کارخانه، بیکار شدند، تصمیم مسئولان کارخانه و استانی در شرایط فعلی این است که تا رفع مشکلات کارخانه کارگران متقاضی از مقرری بیمه بیکاری استفاده کنند.
در همین رابطه:تجمع اعتراضی کارگران اخراجی کارخانه روغن نباتی جهان زنجان مقابل اداره کار شهرستان
روزسه شنبه یکم شهریور، کارگران اخراجی کارخانه روغن نباتی جهان زنجان از مجموعه هلدینگ داروگر، برای انعکاس صدای اعتراضشان دست به تجمع مقابل اداره کار شهرستان زدند.
یکی از کارگران روغن نباتی جهان به خبرنگار رسانه ای گفت: صبح امروز سهشنبه (یکم شهریور ماه) مدیران کارخانه به دلیل کمبود منابع مالی از ورود حدود 60 نفر از مجموع 85 کارگر کارخانه به محل کارشان جلوگیری کردند.
او با بیان اینکه میانگین سوابق فعالیت بعضی از کارگران بیکار شده به 15سال میرسد، اظهار کرد: در حالی با اتمام قرارداد یک ماهه اخراج شدهایم که علارغم مطالبات چهارماهه سال جاری، هنوز موفق به دریافت مطالبات قدیمی سالهای 93 تا 97 خود نشدهایم.
وی افزود:کارفرما اعتنایی به درخواست کارگران برای بازگشت به کار ندارد و میگوید برای کاهش هزینههای کارخانه ناچار به تعدیل این تعداد نیروی شده است.
یکی دیگر از کارگران کارخانه روغن نباتی جهان گفت:در شهر زنجان کسی پیگیر مشکلاتشان نیست از این رو کارگران با تجمع مقابل اداره کار شهرستان زنجان، نارضایتی خود را اعلام کردند.
این کارگر با بیان اینکه بخش دیگری از مشکلاتمان مربوط به پرداخت مطالبات قدیمی ما میشود، افزود: این مطالبه مربوط به چندین ماه حقوق و اضافه کاری، حق شیفت و جذب، حق ایاب و ذهاب و لباس کار و… میشود.
او گفت: درحال حاضر کارفرما به کارگرانی که در کارخانه برای نگهبانی و مواظبت از ماشین آلات باقی ماندهاند، گفته چند ماه توانایی پرداخت حقوق ندارد.
این کارگر درباره وضعیت تولید در کارخانه روغن جهان گفت: در سال جاری تولید متوقف شده بود و سال قبل هم تولید مستمر نبود هر چند هفته یکبار اگر مواد اولیه تهیه میشد، تولید داشتیم.
*گزارشی دیگر درباره اعتصاب کارگران شرکت ستاره تاراز (پیمانکاری غریبی) پتروشیمی بوشهر سایت یک
بنا به اخبار رسیده همکاران شاغل در شرکت ستاره تاراز (پیمانکاری غریبی) پتروشیمی بوشهر سایت یک در اعتراض به عدم پرداخت سه ماهه دستمزدهایشان اعتصاب کرده و دست از کار کشیدند.
به گفته نیروهای قدیمی تر این شرکت پیمانکاری ستاره تاراز در بدقولی و تعویق های چند ماهه پرداخت حقوق، کسر از حقوق ها و همینطور شرایط غیر بهداشتی تهیه غذا و کانکس های اسکان پرونده سیاهی دارد.
به عنوان مثال زمانی که این شرکت در خرداد سال نود و شش در فاز ۱۳ برای گروه مپنا کار می کرد با دادن غذای فاسد باعث شد نزدیک به چهل نفر از نیروها دچار مسمومیت شدید شوند بطوری که همان شب سی نفر به بیمارستان کنگان اعزام شدند.
ما برده نیستیم که فقط برای یک لقمه نان آن هم هر زمان که میل پیمانکار بکشد آن را بدهد جان بکنیم. ما انسانیم و داشتن یک زندگی درخور انسان حق مسلم ماست.
دست پیمانکاران مفتخور و بی رحم را از سفره هایمان باید کوتاه کنیم.
برگرفته از کانال شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت
درهمین رابطه:دومین روز از اعتصاب کارگران شرکت ستاره تاراز
امروز سهشنبه اول شهریورماه ۱۴۰۱، کارگران پروژهای شرکت ستاره تاراز شاغل در شرکت پتروشیمی بوشهر سایت یک واقع در عسلویه در اعتراض به عدم پرداخت چند ماه دستمزد معوقه برای دومین روز متوالی دست از کار کشیده و اعتصاب کردند.
اخبار اعتراضات بخشهای مختلف کارگران و کارکنان صنایع نفت را از رسانههای اتحادیه آزاد کارگران ایران دنبال کنید.
اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۱ شهریور ۱۴۰۱
*تجمع اعتراضی صدها نفر از اهالی همدان نسبت به بی آبی برای دومین شب متوالی
چهارشنبه شب(2 شهریور)برای دومین شب متوالی، صدها نفر از اهالی همدان برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به بی آبی دست به تجمع درمیدان آرامگاه ابن سینا و محدوده ساختمان فرمانداری تجمع زدند.
بنا به گزارش های رسانه ای شده،تجمع کنندگان که بطری های آب خالی دردست داشتند شعار میدادند:
«مسوول بیکفایت استعفا استعفا»، «همشهری همشهری غیرتت رو نشون بده» ، «استاندار استعفا استعفا» و......
درهمین رابطه:تجمع اعتراضی شبانه جمعی از اهالی همدان نسبت به بی آبی
براساس گزارش ها وتصاویر منتشره در شبکه های اجتماعی،سه شنبه شب(یکم شهریور)، جمعی از اهالی همدان برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به 2 هفته بی آبی دست به تجمع زدند.
دریکی از این گزارش ها ازجمله آمده است:«همدان آب ندارد و عده ای از مردم همدان، امشب، بعد از دو هفته درگیری با ساعتها و روزها بیآبی، اعتراض کردند.»
*بازداشت سارا سیاەپور فرهنگی کنشگر تهران و البرز
بنا بر اخبار دریافتی, امروز ٢ شهریور، ساعت ۷ صبح سارا سیاەپور، از فعالین صنفی معلمان تهران و البرز، بیرون از خانه دستگیر و به مکان نامعلومی منتقل شده است.
لازم بە ذکر است کە خانم سیاهپور را پس از بازداشت بە منزل برگرداندە و خانە ی ایشان را تفتیش نموده اند.
بر اساس اخبار دریافتی سارا سیاهپور طی یک تماس بسیار کوتاه با خانواده اش، اعلام کرده که در بازداشتگاه به سر می برد اما نمی داند که در کدام بازداشتگاه زندانی شده است. هنوز ارگان و علت دستگیری این فعال صنفی معلمان مشخص نیست.
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران، ضمن اعتراض به نحوه دستگیری غیرقانونی سارا سیاهپور، خواهان پایان دادن به شیوه های ارعاب و سرکوب به منظور خاموش کردن مطالبه گری و بازگشت همه ارکان حکومت در مسیر قانونی است.
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان کشور، ضمن ابراز نگرانی شدید از وضعیت خانم سارا سیاەپور، انتظار دارد که مراجع قانونی نسبت به قانون شکنی های انجام گرفته در مسیر دستگیری کنشگران صنفی و مدنی حساسیت نشان دهند.
*ناتوانی وناکارآمدی مسئولین شهرداری در تامین روشنایی پایانه های اتوبوسرانی خطوط بی آر تی در سطح کلان شهر تهران
از آنجایی که خطوط بی آرتی به صورت شبانه روزی در سه شیفت مختلف فعالیت میکند و این پایانه ها در جابجایی مسافر تاثیر بسزایی دارند، لذا باید از امکانات رفاهی وخدماتی بالایی هم برخوردار باشند.
اما متاسفانه همچنان که در عکس ها مشاهده میشود و گزارشات ارسالی از همکاران مبنی بر عدم نور کافی برای تردد، به لحاظ روشنایی سطح پایانه ها طوری است که در واقع انگار برق رفته ، بطوریکه حتی عابرین جلو پای خودشان را هم نمی توانند نمی بینند.
با توجه به عملکرد بسیار ضعیف مسئولین شرکت واحد که در پایانه ها مستقر هستند و بی توجهی به وضعیت روشنایی پایانه ها اللخصوص پایانه معین (میدان راه آهن ) که یکی از پر تردد ترین پایانه ها محسوب میشود ، سطح روشنایی در شب در این پایانه در حد صفر میباشد .
مدیریت سامانه هم هیچگونه سرکشی و نظارتی از این پایانه ها و محیط کار ندارد.
گویا جان راننده ها و مسافران برای مسئولین شهرداری و شرکت واحد هیچ اهمیتی ندارد.
انگار باید یک اتفاق بسیار ناگواری و دلخراش برای راننده ها و یا شهروندان رخ بدهد تا مسئولین شرکت واحد از خواب غفلت بیدار شوند و به فکر چاره بیفتند.
شرایط کاری برای رانندگاندر تاریکی شب طوری است که دائما باید با استرس و نگرانی به اینکه با عابرین در حال تردد که اکثرا لباس مشکی برتن دارند برخورد نکنند یا اینکه دغدغه وسایل شخصیشان را دارند که توسط افراد بزهکار و سارق به سرقت نرود.
نمونه بارز آن اتفاقیکه در چند روز اخیر برای یکی از همکاران زحمتکش توقفگاه سامانه پنج به دلیل عدم روشنایی کافی رخ داد و خبر آن از طریق کانال رسمی تلگرامی سندیکای واحد منتشر گردید که راننده به دلیل تاریکی بودن محیط در حال تردد با اتوبوسی برخورد کرد و دچار حادثه گردید.
گویا این بی توجهی وعدم احساس مسئولیت برای مدیران به یک عرف تبدل گشته و بسیار عادی شده ، که البته این نشانگر ناکارآمدی مدیریت و عوامل زیر مجموعه ایشان در اداره ناوگان حمل ونقل اتوبوسرانی تهران است.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی به مدیریت تاکید میکند که رعایت نکات ایمنی درمحیط کار از قوانین کار میباشد و عدم توجه به آن تخلف محسوب میشود.
رسیدگی و پیگیری به مشکلات موجود در محیط کار را باید در اولویت کاری خود قرار دهید تا رانندگان زحمتکش بتوانند با اطمینان خاطر و با یک آرامش روحی و روانی در محیطی امن رانندگی کنند .
لذا از بازرسی اداره کار میخواهیم به جای نوشتن شعار اول ایمنی بعد کار...به نکات رعایت ایمنی محیط کار با نظارت و بازرسی از محیط کار عمل کند.
بی توجهی بازرسان کار در عدم نظارت بر نکات ایمنی محیط کار ، شرایط را برای حوادث ناشی از کار فراهم میکند و در واقع جان باختن صدهها کارگر از حوادث ناشی از کار ، عدم نظارت وبازرسی وزارت کار از کارگاهای محیط کار میباشد.
چاره زحمت کشان وحدت وتشکیلات
*جان باختن یک کارگر در میاندوآب بر اثر سقوط از ارتفاع در چاهک آسانسور
روز چهارشنبه 2 شهریور،یک کارگر 45 ساله حین کار در ساختمانی در میاندوآب براثر سقوط از طبقه چهارم به داخل چاهک آسانسور جان خود را از دست داد.
اخباروگزارش های کارگری یکم شهریورماه 1401
- آخرین گزارش از اعتراض پرسنل رسمی نفت
- دومین روز از اعتصاب کارگران شرکت ستاره تاراز
- تجمع اعتراضی کارگران اخراجی کارخانه روغن نباتی جهان زنجان مقابل اداره کار شهرستان
- تجمع اعتراضی انترن های دانشگاه علوم پزشکی اهوازنسبت به مدیریت دانشگاه و عدم رسیدگی به مشکلاتشان ورفتار ناشایست مدیر گروه زنان
- انتقال لیلا حسین زاده به بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز
- مرخصی اسماعیل گرامی کارگر بازنشسته پس از تحمل 17 ماه حبس با قید وثیقهی 500 میلیون تومانی
- مرخصی 10 روزه پیمان فرهنگیان از زندان ازبرم لاهیجان
- تجمع اعتراضی شبانه جمعی از اهالی همدان نسبت به بی آبی
- بازداشت تعدادی از اهالی حق طلب روستای داریاب دورود
- یورش نیروهای لباس شخصی به دستفروشان در چهار راه رسولی زاهدان،مقاومت کاسبکاران وتیراندازی بسویشان
- بازهم جان باختن یک کارگر شهرداری حین کار براثر تصادف اینباردر علی آبادکتول
- جان باختن کارگرمعدن هشونی کوهبنان درحادثه ریزش تونل
*آخرین گزارش از اعتراض پرسنل رسمی نفت
بنا بر اعلام شورای هماهنگی و همبستگی کارکنان رسمی نفت، برابر آرای قطعی پرسنل در نظر سنجی و رای گیری صورت گرفته، تجمع به تاریخ ۵ شهریور ماه شنبه در تهران و اهواز و عسلویه دایر می گردد.
این شورا گفته است ساعت و مکان تجمع متعاقبا اعلام خواهد شد که البته در تهران نظر به متن شورا تجمع مقابل ساختمان وزارت نفت برگزار میگردد.
در نظر سنجی دیگری، شورای هماهنگی و همبستگی حضور خانواده ها را هم به رای گذاشته است که تا لحظه انتشار این گزارش از مجموع 1273 نفر که در رای گیری شرکت کردند 1106 نفر برابر 87% کارکنان به حضور خانواده ها در این تجمع رای مثبت داده اند.
این رای گیری و دخالتگری جمعی و گروهی همچنان ادامه داشته و نتایج آن بزودی اعلام خواهد شد.
منبع:کانال شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت
*دومین روز از اعتصاب کارگران شرکت ستاره تاراز
امروز سهشنبه اول شهریورماه ۱۴۰۱، کارگران پروژهای شرکت ستاره تاراز شاغل در شرکت پتروشیمی بوشهر سایت یک واقع در عسلویه در اعتراض به عدم پرداخت چند ماه دستمزد معوقه برای دومین روز متوالی دست از کار کشیده و اعتصاب کردند.
اخبار اعتراضات بخشهای مختلف کارگران و کارکنان صنایع نفت را از رسانههای اتحادیه آزاد کارگران ایران دنبال کنید.
اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۱ شهریور ۱۴۰۱
*تجمع اعتراضی کارگران اخراجی کارخانه روغن نباتی جهان زنجان مقابل اداره کار شهرستان
روزسه شنبه یکم شهریور، کارگران اخراجی کارخانه روغن نباتی جهان زنجان از مجموعه هلدینگ داروگر، برای انعکاس صدای اعتراضشان دست به تجمع مقابل اداره کار شهرستان زدند.
یکی از کارگران روغن نباتی جهان به خبرنگار رسانه ای گفت: صبح امروز سهشنبه (یکم شهریور ماه) مدیران کارخانه به دلیل کمبود منابع مالی از ورود حدود 60 نفر از مجموع 85 کارگر کارخانه به محل کارشان جلوگیری کردند.
او با بیان اینکه میانگین سوابق فعالیت بعضی از کارگران بیکار شده به 15سال میرسد، اظهار کرد: در حالی با اتمام قرارداد یک ماهه اخراج شدهایم که علارغم مطالبات چهارماهه سال جاری، هنوز موفق به دریافت مطالبات قدیمی سالهای 93 تا 97 خود نشدهایم.
وی افزود:کارفرما اعتنایی به درخواست کارگران برای بازگشت به کار ندارد و میگوید برای کاهش هزینههای کارخانه ناچار به تعدیل این تعداد نیروی شده است.
یکی دیگر از کارگران کارخانه روغن نباتی جهان گفت:در شهر زنجان کسی پیگیر مشکلاتشان نیست از این رو کارگران با تجمع مقابل اداره کار شهرستان زنجان، نارضایتی خود را اعلام کردند.
این کارگر با بیان اینکه بخش دیگری از مشکلاتمان مربوط به پرداخت مطالبات قدیمی ما میشود، افزود: این مطالبه مربوط به چندین ماه حقوق و اضافه کاری، حق شیفت و جذب، حق ایاب و ذهاب و لباس کار و… میشود.
او گفت: درحال حاضر کارفرما به کارگرانی که در کارخانه برای نگهبانی و مواظبت از ماشین آلات باقی ماندهاند، گفته چند ماه توانایی پرداخت حقوق ندارد.
این کارگر درباره وضعیت تولید در کارخانه روغن جهان گفت: در سال جاری تولید متوقف شده بود و سال قبل هم تولید مستمر نبود هر چند هفته یکبار اگر مواد اولیه تهیه میشد، تولید داشتیم.
*تجمع اعتراضی انترن های دانشگاه علوم پزشکی اهوازنسبت به مدیریت دانشگاه و عدم رسیدگی به مشکلاتشان ورفتار ناشایست مدیر گروه زنان
روز سه شنبه یکم شهریور،جمعی از انترن های(کارورزان) دانشگاه علوم پزشکی اهوازبرای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به مدیریت دانشگاه و عدم رسیدگی به مشکلاتشان ورفتار ناشایست مدیر گروه زنان دست به تجمع زدند.
*انتقال لیلا حسین زاده به بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز
لیلا حسین زاده فعال صنفی دانشجویی دانشگاه تهران، طی تماسی تلفنی با خانواده اش از انتقال خود از بند ۲۰۹ زندان اوین به بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز، موسوم به پلاک ۱۰۰ خبر داد.
این انتقال در حالی صورت گرفته که روز یکشنبه، یک روز پس از بازداشت مقابل درب منزل خود، وکیل وی در توییتی بازداشت حسین زاده را به دستور دادستانی شیراز عنوان کرده است.
برگرفته از کانال شوراهای صنفی دانشجویان کشور
*مرخصی اسماعیل گرامی کارگر بازنشسته پس از تحمل 17 ماه حبس با قید وثیقهی 500 میلیون تومانی
روز سه شنبه یکم شهریور، اسماعیل گرامی کارگر بازنشسته و همسر خانم ژاله روحزاد معلم بازنشسته پس از تحمل 17 ماه حبس با قید وثیقهی 500 میلیون تومانی به مرخصی آمد.
*مرخصی 10 روزه پیمان فرهنگیان از زندان ازبرم لاهیجان
پیمان فرهنگیان، شاعر و فعال کارگری ساکن بندر کیاشهر، روز دوشنبه 31 مرداد، از زندان ازبرم لاهیجان به مرخصی ده روزه آمد.
*تجمع اعتراضی شبانه جمعی از اهالی همدان نسبت به بی آبی
براساس گزارش ها وتصاویر منتشره در شبکه های اجتماعی،سه شنبه شب(یکم شهریور)، جمعی از اهالی همدان برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به 2 هفته بی آبی دست به تجمع زدند.
دریکی از این گزارش ها ازجمله آمده است:«همدان آب ندارد و عده ای از مردم همدان، امشب، بعد از دو هفته درگیری با ساعتها و روزها بیآبی، اعتراض کردند.»
*بازداشت تعدادی از اهالی حق طلب روستای داریاب دورود
به گزارش کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران،صبح روز یکشنبه ۳۰مرداد نیروهای انتظامی اقدام به بازداشت تعدادی از اهالی روستای داریاب نمودند. علت این است که چند روز پیش اهالی روستای داریاب با بستن جاده اقدام به اعتراض نسبت به بوی بد شرکت پتروشیمی پالایش گهر در روستایشان نموده بودند.
براساس خبرها حکم جلب و دستگیری چند نفر در این روستا بهاتهام دعوت اهالی به تجمع صادر شده و چند نفر هم دستگیر شده و هماکنون در زندان دورود بهسر میبرند.
بنا به گفته کارشناسان بوی بد این کارخانه بخاطر این است که مخازن بزرگ هیدروکربن نیاز به فیلتر دارد و بشدت سرطانزا میباشد و قابل انفجار. ولی مسئولین نسبت به این موضوع و وضعیتی که برای مردم ایجاد شده بیتفاوت هستند و به اعتراضات مردمی با دستگیری و سرکوب جواب میدهند.
خاطر نشان میشود که روز سه شنبه 18 مرداد1401،جمعی از اهالی روستای داریاب شهرستان دورود استان لرستان برای اعتراض به آلودگی محیط زیست وبوی تعفن ناشی ازکارخانه های شهرک صنعتی دورود واقع درحوالی روستایشان،دست به تجمع در جاده زدند.
بنا برآخرین گزارش های رسانه ای شده ظاهرا این کارخانه تولید روغن بدنبال اعتراضات اهالی روستای داریاب تعطیل شده است.
*یورش نیروهای لباس شخصی به دستفروشان در چهار راه رسولی زاهدان،مقاومت کاسبکاران وتیراندازی بسویشان
روز سه شنبه یکم شهریور، نیروهای لباس شخصی به دستفروشان در چهار راه رسولی زاهدان یورش آورده وبدنبال مقاومت این کاسبان بسویشان تیراندازی کردند.
به گزارش یک منبع خبری محلی،نیروهای نظامی جهت اخاذی و باجگیری به چهار راه رسولی زاهدان یورش برده که با ممانعت کاسبکاران از پرداخت باج، منجر به درگیری شده است.
نیروهای نظامی پس از جلوگیری مردم از اخاذی آنها، در چهار راه رسولی زاهدان که یکی از مناطق شلوغ این شهر است اقدام به تیراندازی کرده اند.
بنابه گزارش همین منبع،در تاریخ 28مرداد ماه 1401 نیز، نیروهای نظامی لباس شخصی به چهار راه رسولی زاهدان یورش برده که با عدم پرداخت باج توسط کاسبکاران، نیروهای نظامی را از محل خارج کرده اند.
*بازهم جان باختن یک کارگر شهرداری حین کار براثر تصادف اینباردر علی آبادکتول
یک کارگر شهرداری علی آبادکتول بنام علی شجاعی درآستانه بازنشستگی کار تمیز کردن جدول در خیابان مزرعه این شهر در استان گلستان براثربرخورد یک ماشین دنا با سرعت بسیار بالا باوی در دم جان باخت.
*جان باختن کارگرمعدن هشونی کوهبنان درحادثه ریزش تونل
روزسه شنبه یکم شهریور،یک کارگرمعدن هشونی کوهبنان دراستان کرمان براثر ریزش تونل جان خودراازدست داد.
اخباروگزارش های کارگری 31 مرداد ماه 1401
- آخرین گزارش ها از اعتراضات پرسنل رسمی نفت
- سومین روز اعتصاب کارگران شهرداری کوت عبدالله دراعتراض به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی
چماق تهدید و پرونده سازی امنیتی بالای سر کارگران حق طلب
- ادامه اعتراضات کارگران تولی پرس نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی با برپایی تجمع در کارخانه
- تجمع اعتراضی کارگران قراردادی کارخانه داروگر تهران(کف)نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی
- اعتصاب وتجمع چند روزه کارگران شرکت آب و فاضلاب پلدختردراعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق
- تجمع اعتراضی جمعی ازرانندگان سرویس خودروشهرتهران نسبت به عدم تبدیل وضعیت و وعده های توخالی مسئولان مقابل شورای شهر تهران
- تجمع اعتراضی کارگران شاغل و بازنشسته و سهامداران کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز مقابل و درون محوطه این واحد تولیدی
- ادامه اعتراضات جمعی از کشاورزان اصفهان نسبت به عدم تخصیص حق آبه با تجمع مقابل شرکت سهامی آب منطقهای اصفهان
- تجمع اعتراضی جمعی از سهامداران مسکن فاطمیه یزد نسبت به افزایش میزان آورده و اقساط طرح و تاخیردر اجرامقابل استانداری
- تجمع اعتراضی مالباختگان تاج خودرو کاسپین نسبت به عملکرد قوه قضاییه مقابل استانداری قزوین
- برگزاری دادگاه روح اله (رادا) مردانی
- مرگ ومصدومیت 4 کارگر در حادثه ریزش دیوارکاشان
- جان باختن یک کارگر 60 ساله در شیراز براثر سقوط از ارتفاع
*آخرین گزارش ها از اعتراضات پرسنل رسمی نفت
همکاران رسمی در بخش های عملیاتی که در محل کار خود تا تاریخ بیست و چهارم مرداد ماه نسبت به عدم اجرای ماده ده قانون وظایف و اختیارات نفت دست به اعتراض زده بودند اکنون خود را آماده برگزاری تجمع سراسری کرده اند.
این بخش از کارکنان قبل تر اعلام کرده بودند چنانچه تا تاریخ بیست و شش مرداد وزیر نفت یا معاونت نیروی انسانی وزارتخانه به طور رسمی اجرای تمام و کمال ماده ده را ابلاغ نکند درباره تجمع خود تصمیم گیری خواهند نمود.
بر اساس این تصمیم ، شورای هماهنگی و همبستگی کارکنان رسمی (اعم از شاغل و بازنشسته) طی روزهای گذشته اقدام به نظرسنجی از همکاران نموده است.
آخرین نتایج این نظرسنجی حاکی از آن است که تاریخ تجمع برای پنجم شهریور ماه در نظر گرفته شده است.
همچنین 61% پرسنل با تجمع غیر متمرکز و همزمان در جلوی ساختمان اصلی وزارت نفت و همینطور شهرهای اهواز و عسلویه موافق هستند.
28% پرسنل معتقدند که تجمع باید متمرکز و فقط مقابل وزارت نفت برگزار شود و 11% هم گفته اند تجمعات غیر متمرکز و غیر همزمان باشد و چنانچه ماده ده اجرا نشد اولین روز غیر تعطیل هفته های بعدی تجمعات سراسری سایر شهرها برگزار شود.
همکاران رسمی گفته اند مصمم و پرقدرت این مطالبه را پیگیری کرده و ریال به ریال معوقات ؛اصلاح مالیات ؛ اصلاح سقف حقوق و افزایشات جدید را از غارتگران وزارت نفت خواهند ستاند.
منبع:کانال شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت
*سومین روز اعتصاب کارگران شهرداری کوت عبدالله دراعتراض به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی
چماق تهدید و پرونده سازی امنیتی بالای سر کارگران حق طلب
به دنبال اعتصاب سهروزه لايروبكاران و پاكبانهاي شهرداري كوت عبدالله، خيابانها و معابر اين شهرِ تازهتاسيس در مجاورت اهواز، باز هم فرشي از زباله شد.
روز یکشنبه 30 مرداد، كارگران شهرداري كوت عبدالله كه به دنبال اعتراضات 6 ماهه نسبت به نامعلوم بودن نحوه احقاق حقشان، اينبار قصد دارند اعتراضات را بدون واهمه از هر سرانجامي، تا دريافت مطاالبات ادامه دهند،به خبرنگاررسانه ای گفتند:به دنبال محقق نشدن وعدههاي مسوولان جديد شهري و از جمله شهردار كوت عبدالله و تعويق 7 ماهه در پرداخت حقوقهاي يك ميليون توماني 120 نيروي بلاتكليف فضاي شهري و لايروبي، چاره رسيدن به حقوق ، مثل دفعات قبل و طي اين 3 سال اين بوده كه جمعآوري زبالهها و پاكسازي شهر از فاضلاب هميشه جاري در كوچهها و خيابانها را متوقف كنند تا مسوولان شهري چارهاي براي اين وضعيت بينديشند و پيمانكاران را وادارند به جاي سپردهگذاري با حقوق كارگران، مطالبات قانوني آنها را تسويه كنند.
البته اينبار، اعتراضات كارگران شهرداري كوت عبدالله، يك دليل ديگر هم دارد. معترضان، به نامه اخراج خود دست پيدا كردهاند؛ نامه دستنويس و يك مكاتبه داخلي و صورتجلسه 18 مرداد سال جاري است كه در حضور سرپرست معاونت خدمات شهري كوت عبدالله تنظيم شده و به امضاي 8 نفر از مديران شهرداري اين شهر هم رسيده است. طبق مندرجات اين نامه، تاكيد شده كه «تمام نيروهاي بلاتكليف، ديگر حق حضور در محل كار ندارند و مسئوليت فعاليت آنها و هر گونه حادثه احتمالي در محل كار بهطور مستقيم با پيمانكار خواهد بود.»
كارگران خدمات شهري و لايروبكارهايي كه در اين نامه مورد خطاب قرار گرفته و «بلاتكليف» ناميده شدهاند، حدود 120 نفر و همين معترضاني هستند كه طي سه روز گذشته از جمعآوري زبالهها و نظافت فضاي شهري خودداري كردهاند.
معترضان همچنین گفتند:از چند ماه قبل از تنظيم اين صورتجلسه و بعد از انتصاب شهردار جديد از اواخر پاييز پارسال، نوع برخوردها با كارگران معترض هم متفاوت شده به اين معنا كه با روي كار آمدن شهردار جديد در كوت عبدالله، به محض آغاز اعتراضات كارگران خدمات شهري و متوقف شدن جمعآوري زبالهها يا پاكسازي فاضلابها، شهردار و كارمندانش دست به كار شده و به خيابانها آمدهاند و به جمعآوري زباله مشغول شدهاند.
معترضان افزودند:علاوه بر اين، به دنبال هرگونه اعتراض و توقف كار، مسئولاني از نهادهاي انتظامي، تماسهايي تهديد آميز با كارگران برقرار كرده و درباره برخوردهاي امنيتي در صورت تداوم اعتراضات به معترضان اخطار داده و ايشان را وادار به بازگشت به كار كردهاند آنهم در حالي كه معوقات مزدي كارگران همچنان در حال انباشته شدن است و بنابراين، تعدادي از كارگران خدمات شهري و لايروبكارهاي كوت عبدالله، حداقل طي 7 ماه گذشته، زير سايه سنگين سكوت و بيتفاوتي مسئولان جديد، خدمت بدون دريافت مزد براي شهرداري انجام دادهاند.
در چنين شرايطي، دستور مسوولان شهرداري به اخراج 120 كارگر در حالي اجرايي ميشود كه 17 نفر از اين كارگرانِ موسوم به «بلاتكليف»، 7 ماه حقوق (با رقمهاي يك ميليون توماني) طلب دارند و معلوم نيست پرداخت اين معوقات چه زماني و توسط چه كسي انجام خواهد شد. حدود 85 نفر از اخراجيها هم سه ماه قبل يك ميليون تومان به اسم حقوق دريافت كردهاند و ديگر هيچ.
معترضان ادامه دادند: از سال 1398، مزد اين 120 كارگر، هيچگاه مطابق مصوبات قانون كار نبوده بلكه پيمانكاران طرف قرارداد شهرداري، هر چند ماه يكبار، وجوهي در قالب كارت هديه به كارگران پرداخت كردهاند. تداوم پرداختهاي غيرقانوني و خارج از چارچوب قانون كاربه كارگران خدمات شهري كوتعبدالله در حالي است كه طبق اسنادي مستند، شركت پيمانكاري همكار با شهرداري كوت عبدالله، طي ماههايي از سال 1399، براي برخي كاركنان شركت پرداخت حقوق با رقمهاي 77 ميليون توماني، 40 ميليون توماني، 35 ميليون توماني، 25 ميليون توماني، 13 ميليون توماني، 7 ميليون توماني و 4 ميليون توماني داشته است.
كارگران معروف به «بلاتكليف» البته طي 3 سال گذشته پذيرفتهاند كه همين رقمهاي يك ميليون توماني را بگيرند و بيش از توانشان هم كار كنند اما آنچه هر بار آنها را به اعتراض واداشته، اين است كه همين يك ميليون تومان، هيچگاه بهطور منظم پرداخت نشده و در تمام اين سالها، اعتراض و درگيري و تهديد و بستنشيني در مقابل ساختمان استانداري خوزستان و شوراي شهر كوت عبدالله و فرمانداري كارون و .....، پيمانكار را راضي كرده كه از سود سپردهگذاري با حقوق كارگران و از تنخواهسازي با پولهاي دريافتي از شهرداري، دست بردارد و مزد زحمت نيروهاي تحت پيمان خود را با تاخير سه ماهه و چهار ماهه پرداخت كند.
كارگران معترض كه حالا با دسترسي به نامه سرپرست معاونت شهرداري، ميدانند مهر اخراج هم روي پيشانيشان نشسته و ديگر چيزي براي از دست دادن ندارند، ادامه دادند:طي 6 ماه گذشته، حدود 6 بار در اعتراض به نامعلوم بودن زمان پرداخت همين رقمهاي يك ميليون توماني مزد كه معلوم نيست بر چه پايه و اساسي و با موافقت كدام مسوول بيانصاف تعيين شده، دست از كار كشيدهاند و حالا كه از اخراج خود باخبرند، تا روشن شدن وضعيت دريافت مطالباتشان به اعتراض ادامه خواهند داد.
معترضان، يادشان هست كه پارسال و بعد از روي كار آمدن دولت سيزدهم چه شعارهايي درباره بهروزرساني حقوق كارگران خدمات شهري داده شد و با مذمت بيانصافي مديران قبلي، پژواك وعدههايي همچون برقرار شدن بيمهها و تبديل وضعيت قراردادها و حذف تعهدهاي اجباري و دروغين محضري درباره تسويه صددرصدي با پيمانكار، گوش اهالي كوت عبدالله را كر كرد. حالا يك سال از اين وعدهها گذشته. پيمانكار قبلي، اوايل زمستان پارسال با شكايت كارگران خدمات شهري كوت عبدالله، دستگير و از كار بركنار شد و طبق آراي اداره كار شرق اهواز، بايد مطالبات كارگران خود را طبق ارقام مصوب قانون كار پرداخت و تسويه كند. طبق مندرجات يكي از رايهاي صادرشده براي يكي از شاكيان ، پيمانكار سابق و طرف قرارداد با شهرداري كوت عبدالله، بنا به حكم اداره كار شرق اهواز بايد بابت 16 ماه خدمت اين كارگر - اول شهريور 1398 تا پايان دي 1399- بيش از 42 ميليون تومان شامل حق مسكن، بن خواروبار، حقوق پرداخت نشده، مرخصي ذخيره شده كارگر، عيدي و پاداش و سنوات خدمت، به كارگر پرداخت كند؛ همان كارگري كه با يك ميليون تومان مزد خالص اجير شده بود و هر روز عصر و بعد از رفت و روب خيابانها و جمع كردن زبالهها، ميرفت سروقت شغل دوم؛ آجركشي روزمزدي در ساختمانهاي نيمهكاره شهر و دستفروشي در شرجي 90 درصد و گرماي 52 درجه و جستن پلاستيك و ضايعات قابل فروش از دل پسماند خانههاي مردم تا كسري نان خانواده را جبران كند.
*ادامه اعتراضات کارگران تولی پرس نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی با برپایی تجمع در کارخانه
روز دوشنبه 31 مرداد، کارگران کارخانه تولی پرس درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی برای باری دیگردست به تجمع دراین واحد تولیدی در قزوین زدند.
تجمع کنندگان، مهمترین خواستهی خود را «تعیین تکلیف کارخانه» و «وضعیت شغلی» خود عنوان کردند وبه خبرنگاررسانه ای گفتند: از ابتدای سال جاری با کمبود مواد اولیه، تولید در کارخانه به حداقل کاهش یافته و مطالبات مزدی و بیمهای کارگران سه تا چهارماه معوق شده است. چندین سال است وضعیت خوبی نداریم و کارگران تقریبا هر چند وقت یکبار دست به اعتراض میزنند. اخیرا هم موضوع تعدیل کارگران مطرح شده؛ تا اینکه روز گذشته اطلاعیهای با این مضمون که با افزایش مشکلات مالی کارخانه، از صبح فردا (سهشنبه یکم شهریور ماه) با اتمام قراردادها، کارگرانی که تمایل به ادامه همکاری با کارخانه را نداشته باشند، میتوانند برای دریافت مقرری بیمه بیکاری اقدام کنند و در صورت افزایش سطح تولید دوباره به کار بازخواهند گشت، منتشر شد. این شرایط، کارگران باسابقه و متخصص این واحد تولیدی را نگران کرده است.
کارخانه تولی پرس قزوین به همراه کارگران واحد بستهبندی که از مجموعه هلدینگ داروگر هستند، بیش از 200 کارگر دارد. این کارگران گفتند: شرایط سخت کارخانه را در طول دوران اشتغال تحمل کردهایم و امروز باتوجه به شرایط پیش آمده انتظار داریم محل کارمان به شرایط قبل از خصوصیسازی بازگردد.
یکی از کارگران در ارتباط با شرایط افول این واحد تولیدی گفت: کارخانه سال 90 به یک فرد واگذار شد که نتوانست آن را سر پا نگه دارد. البته وامهایی هم گرفته شد که به درستی هزینه نشدند. تا جایی که امروز بعد از گذشت چند سال مسیر افول کارخانه شدت گرفته است.
کارگران تولی پرس گفتند: تولی پرس از مجموعه هلدینگ داروگر است و همه کارگران شاغل در مجموعههای این هلدینگ (تهران، اشتهارد، زنجان، رشت، همدان و خرمشهر هم با مشکلات دسته پنجه نرم میکنند. ما تقاضا داریم مجموعه هلدینگ داروگر و تولی پرس به یک ارگان توانمند دولتی واگذار شود. تنها بازگرداندن مالکیت به دولت و واگذاری به یک ارگان قدرتمند میتواند این واحد تولیدی را به روزهای اوج خود بازگرداند؛ هیچ راه دیگری نیست.
یادآوری:
+مستحکمتر وگسترده تر با همبستگی کارگران: همبستگی کارگران کارخانه تولی پرس با همکاران حق طلب ممنوع الورودشان
راهپیمایی وتجمع کارگران کارخانه تولی پرس مقابل فرمانداری الوند دراعتراض به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی
روز سه شنبه 11 مرداد،کارگران کارخانه تولی پرس درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی دست به وراهپیمایی باسردادن شعار«عزاعزاست امروز کارگر تولی پرس صاحب عزاست امروز»وسپس تجمع مقابل فرمانداری شهرستان الوند زدند.
روز چهارشنبه 12 مرداد،تعدادی از کارگران کارخانه تولی پرس قزوین به خبرنگاررسانه ای گفتند: تجمع روز گذشته (سهشنبه 11مرداد ماه) کارگران تولی پرس در اعتراض به ممانعت از ورود شمار زیادی از همکاران که برای پیگیری مطالبات خود به فرمانداری مراجعه کرده بودند، صورت گرفت که در نهایت به درگیری منجر شد.
یکی از کارگران درباره اعتراض روز گذشته خود و همکارانش گفت: به دنبال بیتوجهی کارفرما به پرداخت مطالبات سه ماهه کارگران و نارضایتی از وضعیت موجود کارخانه، تعداد زیادی از همکاران برای پیگیری مطالبات خود به فرمانداری مراجعه کرده بودند. حین برگشت مدیریت کارخانه به واحد حراست کارخانه دستور داده بود مانع ورود کارگران به محل کار خود شوند که در نتیجه منجر به درگیری با مدیریت و عوامل حراست کارخانه شد.
او با بیان اینکه در این خصوص امروز جلسهای در استانداری قزوین در حال برگزاری است و همزمان فرماندار شهر صنعتی الوند در محل کارخانه حاضر شده و با کارگران صحبت کرد، افزود: تأخیر در پرداخت حقوق یکی از مطالبات جدی کارگرانی است که از اردیبهشت ماه حقوقی دریافت نکردهاند، ضمن اینکه سرویس رفت و آمد و غذای کارگران هم قطع شده است.
این کارگر با بیان اینکه بعد اعتراض روز گذشته کارگران کارفرما مبالغ کمی را به عنوان علیالحساب به کارگران پرداخت کرده است، افزود: حق بیمه از دیگر مطالبات این کارگران است که چندین ماه به تاخیر افتاده است.
++تجمع اعتراضی کارگران کارخانه تولی پرس نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی ازجمله به پرداخت بیمه بیکاری بهجای حقوق
روزدوشنبه 3 مرداد، کارگران کارخانه تولی پرس درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی دست به تجمع مقابل استانداری قزوین زدند ونارضایتی وخشمشان را دررابطه با به پرداخت بیمه بیکاری بهجای حقوق بنمایش گذاشتند.
یکی از کارگران حاضردرتجمع به خیرنگاررسانه ای گفت:از اسفند سال گذشته این شرکت بهعنوان یکی از زیرمجموعههای هولدینگ داروگر درگیر مشکلات اقتصادی بوده و از آن تاریخ کارگران معوقات پرداختی و حقوقی دارند که هنوز وصول نشده است. ضمن اینکه پیش از این کارگران در محوطه شرکت چندین بار اقدام به اجتماع اعتراضی پیرامون وضعیت حقوقی خود کرده بودند.
*تجمع اعتراضی کارگران قراردادی کارخانه داروگر تهران(کف)نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی
روز دوشنبه 31 مرداد، کارگران قراردادی کارخانه داروگر تهران(کف)هم برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی دست به تجمع زدند.
کارگران معترض کارخانه داروگر تهران به خبرنگاررسانه ای گفتند:مدیران این شرکت قصد دارند از شمار کارگران قراردادی که هماکنون در بخشهای مختلف کارخانه مشغول به کارند، بکاهند.
ظاهرا طرح تعدیل اختیاری قرار است از صبح فردا سهشنبه (یکم شهریور ماه) برای حدود 200کارگر قراردادی با چهار ماه حقوق معوقه در بخشهای مختلف تولیدی شرکت داروگر (کف) به اجرا درآید.
گویا 200 کارگری که در کارخانه داروگر مشغول کارند و امروز 31 مرداد پایان قرارداد کاری آنها است؛ بر اساس اطلاعیه کارفرما از صبح فردا اگر تمایل به ادامه همکاری با کارخانه را نداشته باشند، میتوانند برای دریافت مقرری بیمه بیکاری اقدام کنند و در صورت افزایش سطح تولید دوباره به کار بازخواهند گشت.
کارگران معترض با بیان اینکه تمامی کارگران هر ماه پس از خاتمه قرارداد کارشان نگران از دست دادن شغلشان هستند، افزودند: این وضعیت درحالی برای کاهش هزینههای کارخانه انجام میشود که کارفرما بر اساس این اطلاعیه اعلام کرده در طول هشتم ماه گذشته همه هزینههای کارخانه را از طریق فروش اموال مدیران و مسئولان شرکت تامین کرده ودر حال حاضر ممکن است با ادامه این روند پرداخت حقوق کارگران با تاخیر بیشتری مواجه شود.
از قرار معلوم در چند ماه گذشته نیز حدود 20 تا 30نفر از کارگران با سوابق پایین خودخواسته محل کار را ترک کرده و شغل دیگری پیدا کردهاند.
همچنین در حالی مدیریت کارخانه دلایلی همچون کمبود نقدینگی و کاهش سطح تولید را دلیل این اقدام خودعنوان میکند که کارگران حاضر به ترک محل کار خود نیستند.
در کارخانه داروگر تهران حدود 200 کارگر مشغول به کار هستند که پیش از این نیز به عدم پرداخت به موقع دستمزدها و حق بیمه انتقاد داشتند.
یادآوری:
+تجمع اعتراضی کارگران کارخانه داروگر تهران نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی و وعده های توخالی مسئولان برای چندمین بار
روز سه شنبه 21 تیربرای چندمین بار، کارگران کارخانه داروگر تهران برای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی و وعده های توخالی مسئولان دست به تجمع زدند.
برپایه گزارش رسانه ای شده، روز سهشنبه (21تیر ماه) برای چندمین بار به محقق نشدن پرداخت مطالبات مزدی و بیمهای، تامین امنیت شغلی، حذف سرویس ایاب و ذهاب و همچنین تعیین تکلیف وضعیت کارخانه اعتراض کردند.
کارگران داروگر تهران میگویند: درحالیکه در جلسهی مشترک مسئولان اداره کار و کارفرما قرار بود شرکت بخشی از مطالباتمان را پرداخت کند اما بعد از گذشت چند ماه، بدون در نطر گرفتن موقعیت بیپولی کارگران هیچ اقدامی در این زمینه انجام نشد.
این کارگران همچنین میگویند: از ابتدای سال جاری تولید در این واحد تولیدکننده انواع محصولات شوینده (بجز تولید 15 تن شامپو) متوقف شده و کارگران کاری برای انجام ندارند. آنها همچنین دو ماه حقوق معوقه دارند و برای چند ماه حق بیمهشان نیز تمدید نشده است.
به گفتهی یکی از کارگران؛ بعد از هر دوره اعتراضِ کارگران داروگر تهران در خارج از کارخانه، برخی مسئولان با وساطت مانع ادامه اعتراض کارگران میشوند اما درنهایت وعدهها عملی نمیشود.
++ازسرگیری تجمع اعتراضی کارگران کارخانه داروگر تهران نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی و وعده های توخالی مسئولان
روزشنبه 4 تیر ، کارگران کارخانه داروگر تهران برای انعکاس دوباره +اعتراضشان نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی و وعده های توخالی مسئولان دست به تجمع زدند.
تجمع کنندگان به خبرنگار رسانه ای گفتند:برخلاف وعدهای که مدیران کارخانه، به آنها داده بودند، هنوز از سه ماه معوقات مزدی، پولی به حساب کارگران پرداخت نشده است.
کارگران گفتند: در آخرین اجتماع اعتراضی کارگران داروگر تهران + که در محوطه بیرونی کارخانه برگزار شد، مدیران و مسئولان قول دادند با آغاز تیر ماه طی چند نوبت مطالباتمان را پرداخت میکنند که هنوز عملی نشده است.
کارگران معترض با بیان اینکه با حذف پیمانکار سرویس ایاب ذهاب، کارگران چند ماه است برای رفت آمد دچار مشکل شدهاند، گفتند: منتظر عملی شدن پرداخت مطالبات مزدی، معوقات بیمهای، تامین امنیت شغلی، تعیین تکلیف وضعیت کارخانه و مدیریت کارخانه هستیم.
کارگران در ارتباط با وضعیت تولیدات داروگر گفتند: از ابتدای سال جاری تولید در این واحد تولیدکننده انواع محصولات شوینده (بجز تولید 15 تن شامپو) متوقف شده و کارگران کاری برای انجام ندارند.
کارگران در خاتمه تصریح کردند: در پیگیری مطالبات خود، کارفرما مدعی است برای تامین مواد اولیه تولید دچار مشکل شده و در سامانه ثبتنام نمیشود. این در حالی است که مواد اولیه شامپو و مایع ظرفشویی به راحتی در داخل کشور قابل دسترسی وخرید است.
*اعتصاب وتجمع چند روزه کارگران شرکت آب و فاضلاب پلدختردراعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق
روز دوشنبه 31 مرداد، کارگران شرکت آب و فاضلاب پلدختر در استان لرستان از اعتصاب وتجمع چندروزه شان دراعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق،خبردادند.
یکی از کارگران معترض آبفا پلدختر به خبرنگاررسانه ای گفت: متأسفانه سه، چهار ماه است حقوق دریافت نکرده ایم و در تأمین معاش زندگی در این وانفسا مانده ایم و تنها ممر و منبع در آمد ما همین است و حتی پول خرید نان نداریم.
وی افزود: برای رفع مشکلات موجود به مسئولان مراجعه شد که نداشتن توان مالی و بودجه را در پاسخ مطرح میکنند.
یکی دیگر از کارگران معترض آبفا پلدختر گفت: سه ماه حقوق دریافت نکردهایم و این در حالی است که بیشترین زحمات را ما متحمل میشویم.
وی از عدم همکاری مسئولان استانی گلایه کرد و گفت: آسیبهای جدی که به زیرساختهای شهر پلدختر بر اثر سیل فروردین ماه سال 1398 وارد شده اما مشکلات بررسی و پیگیر نمیشود و امکانات در شهرستان برای رسیدگی کافی نیست.
وی افزود: کارگران شرکت آب و فاضلاب پلدختر در بخشهای مختلف چند روز است به خاطر عدم پرداخت حقوق از کار دست کشیدند که با رایزنی و پا در میانی رئیس آب و فاضلاب شهرستان به تازگی در محل کار خود حضور یافتند.
یکی دیگر از کارگران معترض گفت: با توجه به وضعیت و شرایط اقتصادی و تورم در بازار چند ماه عدم پرداخت حقوق کارگران آنها را درمانده و تحت فشار قرارمی دهد.
وی اضافه کرد: منبع درآمد و زندگی معیشتی خانوادههای کارگران به حقوق آنها وابسته است و وقتی نباشد فرد نزد زن و فرزندانش آن هم در این شرایط سرافکنده و شرمسار میشود و چارهای نیست جز اینکه برای رفع مشکل دست از کار کشید.
*تجمع اعتراضی جمعی ازرانندگان سرویس خودروشهرتهران نسبت به عدم تبدیل وضعیت و وعده های توخالی مسئولان مقابل شورای شهر تهران
روز یکشنبه 30 مرداد، رانندگان سرویس خودروشهرتهران(ایثارگران)برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به عدم تبدیل وضعیت و وعده های توخالی مسئولان مقابل شورای شهر تهران تجمع کردند.
تجمع کننگان شعارمی دادند: «ایثارگر میمیرد ذلت نمیپذیرد»، «ایثارگر داد بزن حق تو فریاد بزن»، «زاکانی حق ما رو پس بده»و....
یکی از تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفت: فروزنده، معاون منابع انسانی شهرداری 7 ماه پیش با حضور در جمع ما وعده دادند که تغییر وضعیت ما انجام خواهد شد اما این اتفاقات رخ نداد.
او افزود: این استرسی که در زندگی ماست و بر کارمان تاثیر گذاشته به دلیل دروغهای آقای زاکانی و فروزنده است. بند «د» تبصره 20 مصوبه مجلس اعلام کرده که باید ایثارگران تبدیل وضعیت شوند و در کل کشور در حال اجراست. شهرداری اما این کار را نکرد و باعث شد که برای مطالبه خودمان کف خیابان بیاییم.
وی گفت: خودرو سرویس شهر 4 هزار پرسنل دارد که 500نفر ایثارگر هستند. ما مدارک خودمان را هم تحویل دادیم اما هر روز وعده سر خرمن میدهند. حالا هم گفتند که باید قراردادتان با همان شرکت خصوصی خودرو سرویس شهر تغییر کند. در حالی که هیچ شرکت خصوصی تغییر وضعیت را نمیدهد. ما باید تبدیل وضعیت قطعی کارگری شویم.
*تجمع اعتراضی کارگران شاغل و بازنشسته و سهامداران کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز مقابل و درون محوطه این واحد تولیدی
روز دوشنبه 31 مرداد، کارگران شاغل و بازنشسته و سهامداران کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز
برای انعکاس صدای اعتراضشان دست به تجمع مقابل و درون محوطه این واحد تولیدی زدند.
به گزارش یک منبع خبری محلی،در این تجمع سه ساعته که از ساعت 8 تا 11 ونیم صبح به طول انجامید، شاغلان عدم دریافت حقوق در بازه ی سه ماهه و عدم پرداخت حق بیمه توسط شرکت و مشخص نبودن آینده و امنیت شغلی خود را مطرح کردند.
بازنشستگان از پایین بودن میزان حقوق خود گلایه نموده و مانند سایر سهامداران از کاهش ارزش سهام ها گلایه کردند.
تجمع کنندگان خواستار حضور مالکان شرکت در جمع خود و شنیدن مطالبات شان را داشتند و از مسئولان فارس خواستند با برکناری مدیران و مالکان شرکت، اداره کارخانه را به افراد دارای اهلیت و خود کارگران سپرده و مطالبات تجمع کنندگان شنیده شده و اجرایی گردد.
*ادامه اعتراضات جمعی از کشاورزان اصفهان نسبت به عدم تخصیص حق آبه با تجمع مقابل شرکت سهامی آب منطقهای اصفهان
روز دوشنبه 31 مرداد، جمعی از کشاورزان اصفهان درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به عدم تخصیص حق آبه برای باری دیگر مقابل شرکت سهامی آب منطقهای اصفهان تجمع کردند و خواستار شرکت هرچه بیشترکشاورزان برای احقاق حقوق برحقشان شدند.
*تجمع اعتراضی جمعی از سهامداران مسکن فاطمیه یزد نسبت به افزایش میزان آورده و اقساط طرح و تاخیردر اجرامقابل استانداری
روز یکشنبه 30 مرداد، جمعی از سهامداران مسکن فاطمیه یزد نسبت به افزایش میزان آورده و اقساط طرح و تاخیردر اجرامقابل استانداری تجمع کردند.
تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند: اجرای طرح مسکن 200 واحدی فاطمیه یزد با عنوان مسکن مهر کلید خورد.این طرح در سال های قبل با آورده 200میلیون تومانی متقاضیان و تخصیص 150 میلیون تومان وام کلید خورد اما به تازگی مبلغ آن به 300 میلیون تومان آورده و 250 میلیون تومان وام افزایش یافت.
آنها افزودند:هر واحد این طرح قرار بود با مجموع 600 میلیون تومان هزینه به اتمام برسد و نیمه دوم سال 1400 به متقاضیان تحویل داده شود که اجرای آن به تاخیر افتاده است.
*تجمع اعتراضی مالباختگان تاج خودرو کاسپین نسبت به عملکرد قوه قضاییه مقابل استانداری قزوین
روز دوشنبه 31 مرداد،جمعی از مالباختگان تاج خودرو کاسپین برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به عملکرد قوه قضاییه مقابل استانداری قزوین تجمع کردند.
یکی از افراد حاضر در این تجمع با اشاره به اینکه قوه قضاییه دو ماه پیش 20 میلیارد تومان پول این شرکت را توقیف کرده گفت: من 480 میلیون پول به این دفتر دادم، اگر فعالیت این واحد غیرقانونی بود باید پلمب میشد نه اینکه دفتر آنها باز باشد و امروز تکلیف پول و سرمایه ما نامشخص باشد.
یکی دیگر از افراد حاضر در این تجمع هم گفت: من 160 میلیون برای کوئیک به این شرکت پرداخت کردهام، در تیر ماه به ما اعلام کردند که مرحله دوم پول خود را واریز کنیم، اگر فعالیت این واحد مشکل داشت و توقیف شده بود ما برای مرحله دوم پولی واریز نمیکردیم.
یکی دیگر از افراد هم گفت: 570 میلیون تومان سرمایهگذاری کردهام، تمام خواسته ما از تجمعها این است که دادستان به عنوان مدعی العموم ورود پیدا کرده و حق و حقوق ما را احیا کند تا سرمایهها به ما بازگردانده شود.
*برگزاری دادگاه روح اله (رادا) مردانی
روح اله (رادا) مردانی، در روز ۳۰ مرداد به اتهام تبلیغ علیه نظام در شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری ۲ شهرستان دلفان محاکمه شد. جلسه رسیدگی با حضور وکلا، آقای محمدعلی کامفیروزی و ارسال لایحه از سوی آقای رامین صفر نیا برگزار شد.
درحالی که پیشتر برای این کنشگر صنفی معلمان با همین اتهام در شعبه یک بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان ناحیه ۱ کرج، منع تعقیب صادر شده و قطعیت یافته بود.
شورای هماهنگی ضمن اعتراض به پرونده سازی های بی ضابطه و فراقانونی برای کنشگران صنفی، انتظار دارد شعبه ١٠١ دادگاه کیفری دو شهرستان دلفان با توجه به منع تعقیب این معلم در دادسرای ناحیه ۱ کرج بر رویه ی قانونی، برائت این فعال صنفی معلمان را صادر نماید.
*مرگ ومصدومیت 4 کارگر در حادثه ریزش دیوارکاشان
روزدوشنبه 31 مرداد،براثر ریزش دیوار ساختمان در حال ساخت در خیابان جانبازان کاشان یک کارگر 30 ساله در دم جان باخت و3 کارگر دیگر مصدوم شدند.
*جان باختن یک کارگر 60 ساله در شیراز براثر سقوط از ارتفاع
روز دوشنبه 31 مرداد،یک کارگر 60 ساله حین کار در ساختمان در حال ساخت واقع دربلوار رحمت شیرازبراثر سقوط از بالای اسکلت فلزی این بنا و از ارتفاع 8 متری در دم جان خودرا ازدست داد.
اخباروگزارش های کارگری 30 مرداد ماه 1401
- از سرگیری اعتراضات کارگران بازنشسته صنعت فولاد اصفهان نسبت به عدم افزایش حقوق و پرداخت نشدن بموقع مطالبات با تجمع مقابل صندوق بازنشستگی فولاد
- ادامه اعتراضات کارگران صنایع بستهبندی داروگرنسبت به بلاتکلیفی معیشتی وشغلی و وعده های توخالی مسئولان استان و شهرستان رشت
- تجمع اعتراضی جمعی از معلولان نسبت به رای دادگاه بدوی دیوان عدالت اداری
- تجمع اعتراضى اهالی شادگان نسبت به قطعی مکرر برق مقابل فرمانداری
- شاپور احسانیراد علیرغم نیاز به تداوم درمان به زندان بازگردانده شد
- بازداشت خشونت آمیز لیلا حسین زاده محکوم است
- انتقال سه فعال حوزه زنان به زندان اوین
- جهت اخذ آخرین دفاع؛ سه فعال کارگری به دادسرا احضار شدند
- استقبال از شعبان محمدی در سنندج
- استقبال از شعبان محمدی ومسعود نیکخواه در مریوان
- بیانیهی کانون صنفی معلمان ایران(تهران) درباره تحولات تازه در اجرای رتبه بندی
- بی توجهی مدیریت سامانه پنج بی آرتی نسبت به روشنایی سطح توقفگاه باعث حادثه دلخراشی برای یکی از رانندگان زحمت کش گردید.
*از سرگیری اعتراضات کارگران بازنشسته صنعت فولاد اصفهان نسبت به عدم افزایش حقوق و پرداخت نشدن بموقع مطالبات با تجمع مقابل صندوق بازنشستگی فولاد
روز یکشنبه 30 مرداد، کارگران بازنشسته صنعت فولاد اصفهان با تجمع مقابل صندوق بازنشستگی فولاد اعتراضشان را نسبت به عدم افزایش حقوق و پرداخت نشدن بموقع مطالبات از سرگرفتند.
*ادامه اعتراضات کارگران صنایع بستهبندی داروگرنسبت به بلاتکلیفی معیشتی وشغلی و وعده های توخالی مسئولان استان و شهرستان رشت
روز یکشنبه 30 مرداد، کارگران صنایع بستهبندی داروگراز ادمه اعتراضاتشان نسبت به بلاتکلیفی معیشتی وشغلی،خبردادند.
این کارگران که تعدادشان به 70 نفر می رسد به خبرنگاررسانه ای گفتند: بارها برای پیگیری مطالباتمان به دفتر مسئولان استان گیلان و فرمانداری مراجعه کردهایم اما جز وعده پیگیری مطالباتمان، کاری برای ما انجام نمیدهند.
این کارگران گفتند: 5ماه است که حقوقی دریافت نکردهایم و بیمههایمان نیز با مشکل روبرو است. به هر مسئولی هم شکایت میکنیم فقط شنونده است و اقدامی نمیکند.
آنها افزودند:تعدادی از کارگران این کارخانه با سوابق 15 تا 20 سال کار به دلیل نگرانی بابت از دست دادن شغل، مشکلاتشان را از طریق نامه یا حضوری به گوش مسئولان میرسانند اما کسی برای پیگیری وضعیت کارخانه و کارگران آن اقدامی انجام نداده است.
یکی از کارگران کارخانه صنایع بستهبندی داروگر رشت نیز گفت: مسئولان استانی در جریان مشکلات ما قرار دارند اما ازسوی مسئولان کشوری هنوز واکنشی برای بهبود وضعیت کارخانه ندیدهایم.
این کارگر درباره روند پیگیری حقوقی دریافت مطالبات خود و سایر همکارانش گفت: بعد از بدقولیهای مکرر برای پرداخت حقوق؛ ما کارگران راهی جز اعتراض نداریم. البته تا امروز یک ماه مربوط به حقوق اسفند سال 1400 کارگران پرداخت شده است.
وی در ادامه درباره جرئیات مطالبات خود و همکارانش گفت: میانگین مطالبات مزدی و بیمهای هریک از ما کارگران در 5 ماه گذشته براساس سوابق کاری دستکم 60 تا 80 میلیون تومان است که کارفرما میگوید که به خاطر نداشتن منابع مالی، توان پرداخت آن را ندارد.
درهمین رابطه:تجمع اعتراضی کارگران صنایع بستهبندی داروگرنسبت به عدم پرداخت 4 ماه حقوق وحق بیمه
روزیکشنبه 9 خرداد، کارگران صنایع بستهبندی داروگربرای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به عدم پرداخت 4 ماه حقوق وحق بیمه دست به تجمع مقابل این واحد تولیدی دراستان گیلان زدند.
یکی از کارگران صنایع بستهبندی داروگر رشت به خبرنگاررسانه ای گفت: کارگران صنایع بستهبندی داروگر در رشت به عدم دریافت 4 ماه حقوق اعتراض دارند.
این کارگران که در بخشهای مختلف شامل ساخت انواع تیوب و چاپ وبستهبندی محصولات شوینده داروگر و… کار میکنند، خواستار دریافت حقوق معوقه ماههای فروردین، اردیبهشت، خرداد و تیر هستند.
وی افزود:کارگران صنایع بستهبندی داروگر از ابتدای سال جاری هیچ گونه دریافتی نداشتهاند. آنها علاوه بر حقوق، مطالبات بیمهای خو در چهار ماه گذشته را دریافت نکردهاند.
این کارگر درباره مشکلات بیمهای کارگران صنایع بستهبندی داروگر نیز توضیح داد: مشکلات انفصال بیمهای کارگران همراه با تمدید نشدن بیمه درمان تامین اجتماعی همچنان به قوت خود باقی است.
*تجمع اعتراضی جمعی از معلولان نسبت به رای دادگاه بدوی دیوان عدالت اداری
تجدیدنظرخواهی معلولان از دیوان عدالت اداری
صبح روزیکشنبه 30 مرداد، تعدادی از معلولان با حضور در دیوان عدالت اداری و ثبت لایحه تجدیدنظرخواهی به رای دادگاه بدوی دیوان عدالت اداری اعتراض کردند
اواخرداسفند سال گذشته کمپین معلولان دادخواست الزام دولت به پرداخت کمکهزینه معیشتی موضوع 27 قانون حمایت از حقوق معلولان را منتشر کرد.
در هفتههای گذشته شکایت دستهجمعی معلولان در دادگاه بدوی رد شد و در پی آن تدوین لایحه اعتراض به رای دادگاه بدوی و تجدیدنظرخواهی در دستورکار کمپین قرار گرفت.
در همین راستا صبح روزیکشنبه 30 مرداد تعدادی از فعالان کمپین معلولان با حضور در دیوان عدالت اداری، اقدام به ثبت لایحه اعتراضی و درخواست تجدیدنظر در رای دادگاه بدوی نمودند
*تجمع اعتراضى اهالی شادگان نسبت به قطعی مکرر برق مقابل فرمانداری
روز شنبه 29 مرداد، اهالی شادگان برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به قطعی مکرر برق دست به تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان دراستان خوزستان زدند.
براساس گزارش های منتشره درشبکه های اجتماعی،تجمع کنندگان نسبت به قطعی مکرر و طولانی مدت برق در گرمای طاقتفرسای تابستان اعتراض کرده و خواهان رسیدگی مسئولان به این معضل شدند.
بنابهمین گزارشها، این تجمع اعتراضی به داخل ساختمان کشیده شده و معترضان وارد فرمانداری شدهاند.
درهمین رابطه:اعتراض تعدادی از اهالی شادگان نسبت به قطع برق وکلافه شدن از گرما مقابل اداره برق
روز شنبه 15 مرداد، تعدادی از اهالی شادگان برای اعتراض به قطع برق وکلافه شدن از گرما مقابل اداره برق جمع شدند.
براساس گزارش وفیلم رسانه ای شده،یکی ازاهالی روستای منصوره با به دست گرفتن نوزادش که از گرما کلافه شده مقابل اداره برق شادگان خوزستان می گوید: «این نوزاد چه گناهی کرده. از ساعت 11 صبح تا الآن با ماشین تابش بدم گرمشه»«گناهش چیه، هاآ، گناهش چیه بهم بگو این بچه از ساعت 11 صبح تا الآن» «هزاران کودک و زن بیمار و پیرمرد افتاده اند و خیلی از مردم صبح تا الآن همینطور موندن تو گرما، گناهشون چیه هااا.» «بیا ببین مادرش و خواهرش تو ماشین نشستن از گرما آخه چرا چه گناهیه»
*شاپور احسانیراد علیرغم نیاز به تداوم درمان به زندان بازگردانده شد
امروز یکشنبه ۳۰ مردادماه شاپور احسانی راد عضو هیأت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران برای تحمل دوران حبس خود به زندان اوین بازگردانده شد.
شاپور احسانیراد روز ۲۲ فروردین به مرخصی درمانی اعزام شد. در خارج از زندان و پس از انجام آزمایشات متعدد مشخص شد که هر دو چشم او باید مورد جراحی پیوند قرنیه قرار بگیرد. در تاریخ ۱۸ اردیبهشت چشم راست او مورد جراحی قرار گرفت و جراحی چشم چپ او بخاطر هزینههای بالا به زمان دیگر موکول شد. در این مدت با تأیید پزشک معالج و پزشک معتمد سازمان پزشکی قانونی تحت مداوا و مراقبتهای پس از عمل قرار داشت و اکنون نیز بایست یکماه دیگر تحت مراقبت میبود تا پس از آن بخیههای چشم خارج میگشت اما از طرف شعبه اجرای احکام به زندان فراخوانده شد و مرخصی درمانیاش تمدید نگردید. توصیهی پزشکان بر عدمبازگرداندن شاپور به زندان بود چون تا قبل از خارج کردن بخیهها امکان عفونت در داخل زندان و با توجه به عدم امکان رعایت مسایل بهداشتی وجود دارد.
لازم به ذکر است که طبق ابلاغیهای که برای شاپور احسانیراد صادر شده است، روز ۷ شهریورماه نیز قرار است برای پروندهسازی جدیدی که در زندان برای او و چند نفر از دیگر زندانیان سیاسی صورت گرفته است در شعبه ۱۰۱ دادگاه عمومی فشافویه مورد محاکمه قرار گیرد.
شاپور احسانیراد نماینده سابق کارگران کارخانه پروفیل ساوه، عضو هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران، عضو هیات مؤسس شورای کارگری بازنشستگان تأمین اجتماعی (بستا) و از هماهنگکنندگان طومار چهلهزار نفرهی کارگران برای افزایش دستمزد است که در تاریخ ۷ مرداد سال ۹۸ توسط اطلاعات سپاه دستگیر و پس از ۳۶ روز بازداشت با قرار وثیقه موقتاً آزاد شد. او بعدتر توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری به شش سال زندان محکوم شده و از تاریخ ۲۷ خرداد سال ۹۹ تاکنون در حال سپری کردن این دوره محکومیت است.
شاپور احسانیراد کارگر بازنشستهی ۶۵ سالهای است که سالهای زیادی از عمر خود را صرف دفاع از حق کارگران نموده است و نهادهای امنیتی و قضایی بخاطر ضدیت و دشمنی با کارگران و مزدبگیران او را زندانی کرده و به این هم بسنده نکردند و بخاطر اعمال فشار بیشتر در زندان نیز دست به پروندهسازی جدیدی برای او و دیگر همبندیهایاش زدند. هماکنون نیز باوجود نیاز شاپور برای تکمیل دوران درماناش در خارج از زندان حاضر به تمدید مرخصی وی نشدند و او را به زندان برگرداندند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران بازگرداندن شاپور احسانیراد به زندان را قویاً محکوم میکند و مسئولیت سلامت و جان او را تماما متوجه سیستم قضائی و نهادهای امنیتی میداند و خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط شاپور و تمامی کارگران، معلمان، بازنشستگان و فعالین سیاسی زندانی است.
اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۳۰ مردادماه ۱۴۰۱
*بازداشت خشونت آمیز لیلا حسین زاده محکوم است
طبق گزارشات رسیده، روز گذشته، شنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۱،لیلا حسین زاده فعال صنفی دانشجویی و از حامیانجنبش کارگری، توسط ۱۰ تن از نیروهای امنیتی در مقابل منزل خویش همراه با ضرب و شتم شدید بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین انتقال یافت.
لیلا حسین زاده دانشجوی کارشناسی ارشد انسان شناسی دانشگاه تهران، سال گذشته به پنج سال حبس محکوم شده بود و به دلیل ابتلا به بیماری خودایمنی که در دوران حبس پیشین خود بدان مبتلا شده بود، به گواهی پزشکی قانونی حکم عدم تحمل کیفر به ایشان داده شد و با قید وثیقه آزاد گردید.
آقای امیر رئیسیان، وکیل خانمحسین زاده، دیروز اظهار کرده اند که «درباره خانم لیلا حسینزاده پیش از این پزشکی قانونی «عدم تحمل کیفر» را به صورت قطعی اعلام کرده بود، در سال گذشته نیز همین نظریه توسط پزشکی.ق اعلام شد و بعد منتظر نظر کمیسیون بود. بازداشت ایشان قانونی نبوده و اگر برای اجرای حکم بود چرا منزلشان تفتیش شده است». ایشان امروز اطلاع دادند که پیگیری امروز از اجرای احکام د.امنیت مشخص شد که بازداشت لیلا حسینزاده با دستور دادسرای شیراز بوده و علت،اقدامات اخیر ایشان عنوان شد. جدا از صحت و سقم ادعا، باید پرسید مگر اقدامات اخیر(!)در حوزه قضایی شیراز بوده؟ ضمنا دادگاه انقلاب شیراز قبلا بازداشت را به وثیقه تبدیل کرده بود».
جای بسی تاسف است که روز گذشته نسبت به آزادی موقت چهار فعال معلمی و صنفی محتاطانه ابراز شادمانی کردیم در حالیکه در همان لحظات یکی از فعالیندانشجویی با ضرب و شتم دستگیر می شد. بازداشت خشونت آمیز لیلا حسین زاده به بهانه های واهی و پرونده سازی تکراری علیه ایشان قابل توجیه نبوده و بشدت محکوم است. لیلا حسین زاده از نظر جسمانی قادر به تحمل حبس نیست و باید فوری آزاد شود.
چاره زحمتکشان وحدت و تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه
*انتقال سه فعال حوزه زنان به زندان اوین
اسرین درکاله، اکرم نصیریان و مریم محمدی، از فعالان حوزه زنان و اعضای انجمن ندای زنان ایران، صبح امروز یکشنبه ۳۰ مردادماه ۱۴۰۱ بازداشت و جهت تحمل حبس به زندان اوین منتقل شدند.
این فعالین پس از حضور در دفتر شعبه یک اجرای احکام، با دستور قاضی تاریان بازداشت شدند.
اعضای انجمن ندای زنان ایران پیشتر در دادگاه انقلاب به اتهام "اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی" به تحمل دو سال و هفت ماه زندان محکوم شدهاند.
*جهت اخذ آخرین دفاع؛ سه فعال کارگری به دادسرا احضار شدند
محمد ایران نژاد، مرتضی صیدی و نصرالله امیرلو فعالین کارگری، امروز یکشنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۱، با دریافت ابلاغیهای جهت اخذ آخرین دفاع به دادسرای ناحیه ۳۳ تهران احضار شدند. آنها باید ظرف مدت ۵ روز از زمان درج ابلاغیه در این دادسرا حاضر شوند. از میان آنها محمد ایران نژاد هم اکنون در حال تحمل دوران محکومیت پیشین خود در زندان اوین است.
بر اساس این ابلاغیه، محمد ایران نژاد، مرتضی صیدی و نصرالله امیرلو جهت اخذ آخرین دفاع در خصوص اتهام “تشکیل گروه به قصد بر هم زدن امنیت کشور ” به دادسرای ناحیه ۳۳ تهران احضار شدند.
از میان آنها محمد ایران نژاد در پرونده پیشین خود به ۳ سال و ۵ ماه حبس تعزیری محکوم شد که با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۲ سال و ۹ ماه زندان برای وی قابل اجراست. او جهت تحمل دوران محکومیت خود در تاریخ ۵ تیرماه، راهی زندان اوین شد. محمد ایران نژاد پیشتر نیز به واسطه فعالیت های خود سابقه بازداشت و محکومیت داشته است.
مرتضی صیدی و نصرالله امیرلو، روز جمعه ۲۶ فروردین ماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. آنها پس از چند روز از پلیس امنیت قلعه حسن خان تهران به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شدند.
آقای امیرلو در تاریخ ۱۲ اردیبهشت و آقای صیدی در تاریخ ۱۹ اردیبهشت ماه با تودیع قرار وثیقه از بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین آزاد شدند.
منبع 2 خبربالا کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران
*استقبال از شعبان محمدی در سنندج
من نام تورا می خوانم: آزادی
آزادی، برای پرنده دربند
برای ماهی در تنگ بلوری
برای رفقایم که دربندند
زیرا آن چه را که میاندیشند، برزبان می آورند
امروز یکشنبه ۳۰ مرداد ماه ۱۴۰۱، اعضای انجمن صنفی معلمان کردستان_سنندج و جمعی از فعالین کارگری از شهر سنندج در ورودی این شهر، ازشعبان محمدی، عضو هیئت مدیره ی انجمن صنفی معلمان کردستان_مریوان، که پس از حدود چهار ماه بازداشت، دیروز شنبه ۲۹ مرداد به قید وثیقه از زندان اوین آزاد شد، استقبال کردند.
*استقبال از شعبان محمدی ومسعود نیکخواه در مریوان
از قفس مرغی پرید و پر گرفت
نغمه خوان در ابرها بستر گرفت
شور آزادی به بالش چون دمید
پس سرود زندگی از سر گرفت
امروز یکشنبه ۳۰ مردادماه ۱۴۰۱،شعبان محمدی ومسعود نیکخواه، دو عضو هیئت مدیره ی انجمن صنفی معلمان کردستان_مریوان، پس از آزادی از زندان اوین، امروز در میان استقبال و شادی غیرقابل وصف اعضای انجمن صنفی معلمان کردستان_مریوان و فعالان مدنی شهر مریوان، به آغوش خانواده و دوستانش برگشتند.
شورای هماهنگی تشکل های صنفی معلمان ایران، ضمن استقبال از آزادی شعبان محمدی و مسعود نیکخواه و نیز تبریک به این دوستان و تک تک اعضای جامعه ی فرهنگی ایران، آزادی بی قید و شرط سایر همکاران بازداشتی را خواستار است. شورای هماهنگی همچنان با تاکید خواهان پایان دادن پرونده سازی علیه فعالین صنفی و روند وثیقه های سنگین در ازای آزادی فعالین صنفی دربند است.
*بیانیهی کانون صنفی معلمان ایران(تهران) درباره تحولات تازه در اجرای رتبه بندی
روزشنبه 29 مرداد، کانون صنفی معلمان ایران(تهران) بیانیه ای بشرح زیر درباره تحولات تازه در اجرای رتبه بندی،منتشرکرد:
کسانی که با سرهم بندی لایحه رتبه بندی آن را از اثربخشی انداختند، در اقدامی دیگر به دنبال بیاثر کردن کامل این مطالبه 13 ساله معلمان هستند. سخنان آشفته و حرافیهای رسانهای مسئولان درباره اجرای آن اکنون به واریز 11 میلیون علیالحساب به ازای یازده ماه تاخیر رسیده تا بار دیگر اعصاب معلمان و آبروی آنان را در فضای عمومی به چالش بکشد و معیشت معلمان و شان معلمی برای چندمین بار لگدمالِ گزافه گوییهای مسئولان بی مسئولیت گردد.
اما این روزها بارگذاری مستندات لازم برای کسب رتبههای پنجگانه در حال آغاز شدن است؛ مدارکی که به شکل اتوماتیک در پروندههای پرسنلی معلمان از جمله فرم ۵۰۲ ثبت و ضبط بوده و عموما هر ساله حکمهای کارگزینی بر اساس آنها صادر میشوند. درست مشخص نیست که این کار به چه هدفی صورت میگیرد! اما با توجه به تجربههای قبلی بعید نیست که این اقدام نیز در ادامه خرید زمان و به تعویق افتادن اجرای نیمبند رتبهبندی باشد!
نکته مهم دیگر در این باره محدود کردن تلاشهای معلمان به مدرک تحصیلی، گواهی ضمن خدمت، برگه تشویقی و داشتن تحقیق و کتاب و ... است.
اما چند پرسش:
افزایش حقوق در قالب رتبهبندی کارکنان دولت بر اساس تبصره ۱ ماده ۶۵ قانون مدیریت خدمات کشوری از سال ۸۷ برای اکثر سازمانها و نهادهای دولتی اجرا شده و ۱۳ سال است کارمندانِ آنها را بهرهمند کردهاست. آیا این کارکنان نیز نیازمند داشتن این همه مدارک و مستندات بودهاند؟ البته که نه! آیا آن بخش بزرگ از کارمندان دولت که از ۱۳ سال پیش این افزایش حقوق را در فیشهای حقوقی خود داشتهاند برای بهرهمندی از امتیاز آن تحقیق کرده، کتاب یا مقاله نوشته یا ترجمه کردهاند؟ آیا آنان برای افزایش حقوق در قالب رتبهبندی و قانون خدمات کشوری نیازمند کسب امتیاز در عنوانهای چهارگانه شایستگیهای عمومی، تخصصی، حرفهای و تجربی بودهاند؟ این همه دستانداز و دردسر و در ادامه کوچکشماری معلم و معلمی برای چیست؟ واقعا مسئولان چه پدرکشتگی با ما معلمها دارند؟ این همه اذیت و آزار و توهین و بی توجهی برای چیست؟
همه این جداول و بندها و تبصرهها خبر از مشکل ریشهایِ دیگری در آموزش و پرورش ما دارد؛ و آن ارزیابیهای کمی برای امتیاز و رتبه و نمره است. براستی این مدراک و مستندات میتوانند از خودگذشتی معلمان در کلاسهای ۴۰-۵۰ نفره در اقصی نقاط کشور را ارزیابی کنند؟ آیا گواهیهای ضمن خدمت میتواند ارزش کلیهی اهدایی معلم به شاگردش را بسنجد؟ آیا برگههای تشویقی میتوانند پاسخگوی ارث چندصد میلیونی معلمی باشد که همهاش صرف خرید تبلت برای دانشآموزان محروم شد؟ آیا کسب امتیاز برای قرار گرفتن در هر رتبه میتواند زحمات معلمان در دوران کرونا را جبران کند؟ معلمانی که خانهشان کلاس و تخته کلاسشان بدنه یخچال و گوشیهاشان، به عنوان شخصیترین وسیله در زندگی و بدون کمترین چشمداشت، ابزاری برای تدریس دانشآموزان بود. آیا این ارزیابیهای صوری و کمی میتواند ایثار، از خودگذشتگی و زحمات معلمان را ارزیابی کند؟ بی شک نه!
نکته مهم دیگر این که در روزهای گذشته دولت بحث ترمیم حقوق کارکنان دولت را مطرح کرده است. با توجه به سابقه بد دولتهای قبلی، بیم آن میرود که معلمان به بهانه اجرای رتبهبندی از این ترمیم محروم شوند! شرایط اقتصادی کشور و عقب افتادگی تاریخی حقوق معلمان از تورم نشان میدهد که حتی رتبهبندی فعلی هم نمیتواند حقوق معلمان را به خط فقر برساند. به همین دلیل کانون صنفی معلمان به طور جدی از مسئولان میخواهد و به آنان هشدار میدهد که افزایش ناشی از رتبهبندی را با مصوبه تازه دولت پیوند نزده و هر کدام را جداگانه اعمال و اجرا نماید.
در پایان یادآوری می کنیم که کانون صنفی معلمان ایران معتقد است که آموزش یک فرآیند انسانی است و با عدد و رقم و مترهای کمی قابل ارزیابی نیست، و اگر هم بر اجرای رتبه بندی پافشاری کرده، هزینهها داده و همچنان دهها نفر از اعضایش درگیر زندان و حکم و دادگاه و وثیقه و ... هستند تنها به این دلیل بوده که این قانون میتوانسته اندکی از مشکلات عدیده همکاران را کم کند. از این رو اگر قرار باشد همچنان مسئولان به بی اثر کردن بخش حقوقی آن ادامه دهند نه کانون و نه معلمان سکوت نخواهند کرد و به ادامه اعتراضات مدنی خود برای بهبود معیشت و منزلت ادامه خواهند داد. این گوی این میدان.
*بی توجهی مدیریت سامانه پنج بی آرتی نسبت به روشنایی سطح توقفگاه باعث حادثه دلخراشی برای یکی از رانندگان زحمت کش گردید.
امروز یکشنبه ۳۰ مرداد یکی رانندگان بخش خصوصی که قصد خروج از توقفگاه سامانه پنج را داشت بعلت عدم نور و روشنایی در سطح توقفگاه و عدم دید کافی با یکی از رانندگان بی آرتی که در سطح توقفگاه حضور داشت برخورد کرد و راننده بی آرتی دچار صدمات جسمانی جدی گردید که بلافاصله با حضور اورژانس به وضعیت صدمه دیده این راننده رسیدگی شد.
کمبود نور و روشنایی یکی از مشکلات جدی اکثر توقفگاههای شرکت واحد میباشد که بارها باعث حوادث دلخراش برای همکارانی که صبح زود قبل از روشنایی درسطح توقفگاه تردد میکنند بوده و حتی این حوادث تا کنون منجر به جانباختن تعدادی از رانندگان زحمت کش در طی این سالها هم شده است .
متاسفانه بی تدبیری و بی توجهی کارفرماها نسبت به حفظ جان کارگران و عدم نظارت و توجه جدی بازرسی کار در سرکشی از کارگاهها که میتواند در پیشگیری اینگونه حوادث بسیار تاثیر گذار باشد.
همه ساله شاهد افزایش آمار کشته شدن کارگران در حوادث ناشی از کار هستیم .
سندیکای کارگران شرکت واحد به مدیریت تاکید میکند با افزایش تعداد پرژوکتور ها در سطح توقفگاهها میشود از رخ دادن چنین حوادثی جلوگیری کرد ، جان همکاران زحمت کش شرکت واحد را برای هزینه های حداقلی بخطر نیاندازید.