- تجمع اعتراضی کارگران پاکبان شهرداری زاهدان نسبت به عدم پرداخت 3 ماه حقوق مقابل استانداری سیستان وبلوچستان - درخواست «فرانت لاین دیفندرز» از مقامات ایران در خصوص وضعیت وخیم جعفر ابراهیمی و کامیار فکور- نامه سرگشاده 12 صنف هنری به وزیر علوم در اعتراض به فضای امنیتی در دانشگاهها وحمایت از اساتید ودانشجویان کنشگر- عدالتخواهی دانشجویان بلندتر از دیوار ظلم دانشگاه
- جان باختن یکی دیگراز کارگران حادثه مجتمع دفع زباله آراد کوه تهران
*******
*تجمع اعتراضی کارگران پاکبان شهرداری زاهدان نسبت به عدم پرداخت 3 ماه حقوق مقابل استانداری سیستان وبلوچستان
براساس گزارش وفیلم رسانه ای شده، کارگران پاکبان شهرداری زاهدان برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به عدم پرداخت 3 ماه حقوق دست به تجمع مقابل استانداری سیستان وبلوچستان زدند.
دراین فیلم کارگران از مشکلات معیشتی خود وخانواده در آستانه سال تحصیلی گفتند.
*درخواست «فرانت لاین دیفندرز» از مقامات ایران در خصوص وضعیت وخیم جعفر ابراهیمی و کامیار فکور
جعفر ابراهیمی و کامیار فکور با اتهامات جدیدی مواجه شدند؛ این در حالی است که وضعیت سلامتی جعفر ابراهیمی در بازداشت وخیمتر شده است.
وکیل جعفر ابراهیمی، در تاریخ ٣٠ مرداد ١٤٠٢ درتوئیتر اعلام کرد که حکم زندان پنجساله مدافع حقوق بشر به اتهام «اجماع و تبانی با قصد اقدام علیه شعبه امنیت ملی» تائید شد. دادگاه تجدیدنظر به درخواست وکیل مدافع برای تجمیع کیفرخواستهای متعدد علیه جعفر ابراهیمی به استناد ماده ١٣٤ قانون مجازات اسلامی تشکیل شد که در نتیجه به اشد مجازات یعنی پنج سال حبس به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی» محکوم شد. علاوه بر این، پس از در نظر گرفتن مجازات زندانی که قبلاً گذرانده شده است و آییننامهای تصویبشده که در بهمن ١٤٠٢ به زندانیان سیاسی آزادی مشروط پس از گذراندن یکسوم مدت محکومیت خود اعطا میکند، این مدافع حقوق بشر بهطورمعمول باید در فروردین ١٤٠٣ از زندان آزاد شود. اما پس از طرح اتهامات جدید علیه جعفر ابراهیمی در بازداشت، دیگر زمان مورد انتظار آزادی برای این مدافع حقوق بشر که وضعیت سلامتی وی از سوی پزشکان نگرانکننده توصیفشده است، مشخص نیست.
فرانت لاین دیفندرز از مقامات ایران میخواهد:
١- جعفر ابراهیمی و کامیار فکور را فوراً و بدون قید و شرط آزاد کنید و محکومیت آنها را لغو کنید، زیرا فرانت لاین دیفندرز معتقد است که آنها صرفاً در نتیجه فعالیت مشروع حقوق بشری، بهویژه در حمایت از حقوق معلمان و کارگران در حبس هستند.
٢- اطمینان حاصل شود که نحوه برخورد و رفتار با جعفر ابراهیمی و کامیار فکور در حین بازداشت، مطابق با شرایط مندرج در «اصول حقوقی سازمان ملل برای حمایت از افراد تحت هر نوع بازداشت یا حبس» باشد.
٣- حصول اطمینان از دسترسی فوری جعفر ابراهیمی به مراقبتهای پزشکی مناسب.
٤- در هر شرایطی تضمین کنید که تمامی مدافعان حقوق بشر در ایران قادر به انجام فعالیتهای حقوق بشری مشروع خود بدون ترس از پایمال شدن حقوقشان و عاری از هرگونه محدودیت از جمله آزار و اذیت قضایی باشند.
متن کامل نامه را از لینک زیر بخوانید :
https://bit.ly/3qWKwn7
متن نامه به انگلیسی:
https://www.frontlinedefenders.org/fr/case/jafar-ebrahimi-and-kamyar-fakour-face-new-charges-while-jafar-ebrahimi%E2%80%99s-health-condition
*نامه سرگشاده 12 صنف هنری به وزیر علوم در اعتراض به فضای امنیتی در دانشگاهها وحمایت از اساتید ودانشجویان کنشگر
بخش هایی از این نامه همراه با 12 نهاد هنری:
«پس از پیگیریهای تشکلهای هنری و بازگشت ۲ رشته سینما و مجسمهسازی دانشگاه هنر به دفترچه کنکور سراسری ۱۴۰۲، و در آستانه سال تحصیلی جدید فرصت را مغتنم شمرده و بار دیگر مطالبات خود را تکرار میکنیم.
۱- توقف روند اخراج استادان و بازگشت آنان به دانشگاهها
استادان هنر، ثمره یک جامعه هستند. نامآوران و سرآمدان هنر که علاوه بر معرفی فرهنگ و هنر ایران به جهان، وظیفه دشوار تعلیم و تربیت هنرجویان را به عهده گرفتهاند. با امکانات محدود دانشگاه و دریافتی ناچیز، عاشقانه به تدریس پرداخته و به کلاسهای خاکستری و صندلیهای فرسوده، اعتبار بخشیدهاند.
استاد هنر، محصول سالها مطالعه و پژوهش، تجربهاندوزی و همچنین زیست هنرمندانه است، یکشبه، با سهمیه و رانت و سفارش ساخته نمیشود. استادان فرهنگ و هنر، جایگزین و بدل ندارند و فقدان هرکدام خاموشی ستارهای است که آسمان هنر را از وجودش محروم میسازد. استادان تاثیرگذارترین و مهمترین اعضای جامعه هنری بوده و صیانت از حقوق آنان رسالت اصلی تشکلهای هنری است.
۲- لغو احکام تعلیق، تبعید و محرومیت از تحصیل دانشجویان
دانشجوی هنر، خلاق، شجاع و پرسشگر است. آمده است تا به حساسترین عضو جامعه یعنی هنرمند تبدیل شود. آمده است تا در بازترین فضای ممکن یعنی هنر فعالیت نماید. بدیهیات را به پرسش گرفته و از نو کشف کند. "جهان را سقف بشکافد و طرحی نو دراندازد." آگاهانه، درد جامعه خود را درک نموده و احساسات و عواطف انسانی را مهمترین دغدغه خود شمارد. دانشجویان ترسیمگر آینده و تحقق بخش چشمانداز هنر ایران هستند. جامعه هنری مطالبهگر حقوق دانشجویان است و مراقبت از فرزندانش را بدیهیترین وظیفه خود تلقی مینماید.
۳- ایجاد فضای امن گفتگو، انتقاد و اعتراض در دانشگاهها
دانشگاه بنیادیترین نهاد یک جامعه مدنی و دانشگاههای هنر عرصه ظهور حداکثری آزادیهای مدنی هستند. تشویق به آزاداندیشی، احترام به کثرتگرایی و به رسمیت شناختن عقاید گوناگون، حقطلبی، آزادی بیان و امکان اعتراض مدنی از جمله لوازم بدیهی فضای دانشگاهی است. آنچه دانشگاه را از سایر مراکز آموزشی متمایز میکند شکل بنا و ساختمان و حتی ورودی و عنوان درج شده بر سردر آن نیست بلکه ساختاری است منعطف، که مواجهه و همنشینی استاد و دانشجو را جهت ایجاد فرصت و امکان تجربه و رشد در فضایی امن فراهم میسازد. دانشگاهها فانوس راه و نگهبان تاریخ هنر این سرزمیناند و صیانت از آن مسئولیت همه ماست. »
«انتقاد و اعتراض دانشجویان از طریق گفتگو، تحصن، خلق آثار هنری، موسیقی، سرود و ... در محیط دانشگاه مصادیق بارز و متعالی اعتراض مدنی است که نه تنها مستحق مجازات و عتاب نیست بلکه شایسته تمجید و تشویق است. در نحوه اداره دانشگاهها تجدید نظر کنید چرا که گشایش فضای امن گفتگو، تنها و تنها راه جلوگیری از خشونت است.
ما خانهها و انجمنهای عضو خانه هنرمندان ایران، به جد خواستار رفع فضای امنیتی در دانشگاهها، توقف رفتارهای خشونتبار، لغو تمامی احکام ناعادلانه و رفع محرومیتهای استادان و بازگشت آنان به دانشگاه و همچنین رفع تمامی محدودیتها، محرومیتها و جریمهها علیه دانشجویان هنر هستیم.
خانه تئاتر / خانه سینما / خانه موسیقی ایران / انجمن خوشنویسان ایران / انجمن شاعران ایران / انجمن هنرمندان نقاش ایران / انجمن هنرمندان مجسمهساز ایران / انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران / جامعه مهندسان معمار ایران / انجمن عکاسان ایران / انجمن هنرمندان سفالگر / انجمن تصویرگران ایران
*عدالتخواهی دانشجویان بلندتر از دیوار ظلم دانشگاه
امروز که این یادداشت را به رشته تحریر در میآوریم، مفتخریم که اعلام کنیم، حق بدیهی و بزرگی که از دانشجویان دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تابحال مورد اجحاف واقع شده بود با پایهگذاری دورههای پیشین و پیگیری دورهی فعلی، با مهر قانون و در راستای اجرای عدالت آموزشی بازپس گرفته شد.
سالهای سال بود که نقل محافل دانشجویی دربارهی مسائل آموزشی مسئلهی تأثیر نمرهی مردودی در معدل کل کارنامه بود و این مسئله گاها باعث دلسردی دانشجویان میشد چرا که تاثیر نمرهی مردودی به مثابه داغی بر پیشانی ایشان تا انتهای دوران تحصیلی باقی میماند؛ همانطور که قبلاً به تفصیل اشاره شد (https://t.me/Senfi_KNTU/1086)، برخلاف مصوبات و آخرین آییننامهی آموزشی منتشر شده از وزارت علوم؛ صراحتا دیده میشود که هیچگونه صحبتی از تاثیر نمرهی مردودی در میانگین نیمسال تحصیلی و کل دانشجویان نمیشود اما دانشگاه خواجه نصیر در تخلفی آشکار با اضافه کردن بندی غیرقانونی بدون هیچگونه اطلاعرسانی و نظرخواهی بنای تضییع حق دانشجو را میگذارد:
«در آییننامه اجرایی آموزش در مقطع کارشناسی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی مصوب شورای دانشگاه مورخ ۱۳۹۸/۲/۳۱، در بند ۳ از ماده ۱۳ آن آمده است: "نمرههای ردی درسهای دانشجو در محاسبه میانگین نیمسال تحصیلی و میانگین کل منظور خواهد شد."»
نکتهای که لازم است به آن توجه ویژه شود این است که درطی تمام این سالها و رفتوآمد مدیران مختلف به ساختمان مرکزی و در مقام ریاست دانشگاه، تنها اتفاقی که ثابت ماند و بدون تغییر همواره ادامه پیدا کرد، سیاست پایمال کردن حقوق دانشجو بوده است!
اینگونه بود که دریافتیم رمز پیروزی ما تنها اتحاد و همدلیست.
سرانجام در روز ۱۹ فروردین ۱۴۰۲ دیوان عدالت اداری رای به ممنوعیت محاسبه نمرهی مردودی در میانگین نیمسال تحصیلی و میانگین کل را صادر کرد تا نقطه عطفی در تاریخچه فعالیتهای دانشجویان خواجه نصیر و الگویی برای سایر دانشجویان دانشگاههای کشور باشد؛ چرا که دانشگاه خواجه نصیر نخستین دانشگاه سطح اول کشور میباشد که در این زمینه بدون محدودیت توانست این بیقانونی آشکار را لغو کند.
حال این اقدام دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر میتواند چراغ راه دیگر دانشگاههای تهران باشد تا آنها نیز بتوانند با بهرهگیری از این تجربیات، دانشجویان را به حق بدیهی خود برسانند. اگرچه که ماجرا به همین سادگی حل نشد و ساختمان مرکزی بهسان همیشه در تلاش بود تا با بزرگ و پیچیده نشان دادن روال اداری و ناآگاه شمردن دانشجویان از این فرایند و طولانی کردن این مسیر؛ دانشجویان را از رسیدن به حق خود دلسرد کند اما با پیگیری شورای صنفی در کنار تجربیات اعضای دورۀ قبل و فعالین دانشجویی، بار دیگر ثابت شد که عدالتخواهی دانشجویان بلندتر از دیوار ظلم دانشگاه است.
لازم به ذکر است که دانشگاه خواجه نصیر در سکوت کامل خبری، هیچگونه اشارهای به این تغییرات مهم ایجاد شده در پایگاههای اطلاع رسانی خود نکرده است و گویی گمان برده است که برای تغییرات آییننامۀ آموزشی خود بایستی مجدداً از دیوان عدالت اداری رأی دریافت کند! بدیهیست که این آییننامه باید مطابق قانون با حذف بند مذکور مجدداً تدوین شود اما متأسفانه همچنان آییننامه آموزشی تغییرات جدید را به خود ندیده است و سبب مشکلات متعددی نظیر خلل در روال کاری دانشجویان استعدادهای درخشان شده است.
ذکر این نکته الزامیست که مشکلاتی در مقاطع کارشناسی (مختص ورودیهای 94، 95 و 96 (https://ara.divan-edalat.ir/judgment.aspx?idr=55221&tar=200&w=%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%AC%D9%87%20%D9%86%D8%B5%DB%8C%D8%B1&st=0,0,0,0,0,0,0,0,0&fi=))، دکتری تخصصی (https://ara.divan-edalat.ir/judgment.aspx?idr=55219&tar=200&w=%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%AC%D9%87%20%D9%86%D8%B5%DB%8C%D8%B1&st=0,0,0,0,0,0,0,0,0&fi=) و همچنین اجرای ناقص رأی شماره ۴۸۵ (https://dotic.ir/news/10282) صادره از هیات عمومی دیوان عدالت اداری مبنی بر عدم محاسبه نمره مردودی در میانگین کل دانشجویان؛ همچنان باقی است و شورای صنفی به پیگیری خود در جهت احقاق حق دانشجویان و برطرف ساختن نواقص موجود در عملکرد دانشگاه با تمام توان ادامه خواهد داد.
همانگونه که در ادبیات غنی کشورمان بارها صحبت از مفاهیم اتحاد و همدلی در برابر ظلم شده است، ما دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر بار دیگر ثابت کردیم که "آری به اتفاق، جهان میتوان گرفت" و نشان دادیم که برای به ثمر نشاندن ادعای حقوقیمان پشت هم خواهیم ایستاد.
شورای صنفی دانشجویان دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی
*جان باختن یکی دیگراز کارگران حادثه مجتمع دفع زباله آراد کوه تهران
براساس گزارش رسانه ای شده بتاریخ 17 شهریور، یکی دیگراز کارگران حادثه مجتمع دفع زباله آراد کوه تهران جان خودرا ازدست داد وشمارقربانیان به 3 نفر رسید.
بنا به همین گزارش ها علت این حادثه ترکیدگی لوله بخار کارخانه زبالهسوز مجتمع آرادکوه وب ه سمت بیرون متصاعد شدن حجم زیادی از بخار از خط 2 نیروگاه اعلام شد.
یادآوری:مرگ ومصدومیت 4 کارگردرحادثه انفجار مجتمع دفع زباله آراد کوه تهران
براساس گزارش رسانه ای شده بتاریخ 16 شهریور، 5 روز پیش زبالهسوز مجتمع آرادکوه تهران منفجرشد و 2 کارگربراثر سوختگی شدید جان خودرا ازدست دادند و 2 کارگر دیگردر بیمارستان هفتم تیرتهران بستری شدند.
اخباروگزارش های کارگری 16 شهریورماه 1402
- کانون نویسندگان ایران:جان زندانیان سیاسی در خطر جدی است
- اقدام تعدادی از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف برای جلب حمایت اساتید علی شریفی زارچی
- صدور حکم زندان، شلاق و تبعید برای ابوالفضل خوران در دادگاههای شعبه اول انقلاب و ۱۰۵ کیفری اراک
- احضار حسینواحدی و محمودصفدری از اعضای هیات مدیره انجمن صنفی معلمان خراسان شمالی به دادگاه انقلاب
- ویژه خواری نورچشمی ها درشرکت مخابرات ایران
- بیانیه انجمن صنفی معلمان کرمانشاه در مورد ضرورت درمان تخصصی جعفر ابراهیمی
- بیانیه انجمن صنفی معلمان کردستان_مریوان، در اعتراض به اخراج شیواعاملیراد، عضو انجمن صنفی معلمان مریوان و نمایندهی پیشین این انجمن در شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
- «رکود علمی»، دلیل حذف پژوهشگر نمونه
- پاسخ جمعی از دانشجویان دانشگاه تهران به اطلاعیه روابط عمومی دانشگاه تهران در باب اخراج گسترده اساتید
- مرگ ومصدومیت 4 کارگردرحادثه انفجار مجتمع دفع زباله آراد کوه تهران
- جان باختن یک کارگرجوان در بوکان براثر سقوط دیوار رویش
- جان باختن یک کارگر را در شهرک صنعتی اشتهارد براثر برق گرفتگی
*******
*کانون نویسندگان ایران:جان زندانیان سیاسی در خطر جدی است
۱۳ زندانی سیاسی منتقل شده به زندان قزلحصار در اعتراض به وضعیت خود از پذیرفتن غذای زندان خودداری کردهاند و خواهان بازگشت به زندان اوین شدهاند. سعید ماسوری، جعفر ابراهیمی، کامیار فکور، لقمان امینپور، افشین بایمانی، سپهر امامجمعه، زرتشت احمدیراغب، محمد شافعی، سامان صیدی (یاسین)، حمزه سواری، احمدرضا حائری، رضا سلمانزاده و مسعودرضا ابراهیمینژاد در روزهای اخیر به یکباره، بدون اطلاع قبلی و با دستبند و پابند از زندان اوین به زندان قزلحصار منتقل شدند. شرحی که برخی از این زندانیان یا خانوادهی آنان منتشر کردهاند از وضعیت وخیم آنان در زندان قزلحصار و نیز از شرایط هولناک این زندان خبر میدهد. در خبرها آمده است که این زندانیان اکنون بدون رعایت اصل تفکیک جرایم در زندان قزلحصار محبوسند، نامشان به عنوان زندانی این زندان ثبت نشده است، از تلفن و ملاقات محروم شدهاند و در زندان به هیچ امکاناتی دسترسی ندارند.
در زندان حاکمیت جمهوری اسلامی، جان زندانیان سیاسی و عقیدتی همواره در خطر بوده است. چه آن زمان که با فرمان قتل عام، هزاران زندانی سیاسی سر از گورهای دستهجمعی در آوردهاند و چه اکنون که «جنایت عمدی» یکی از شیوههای به کام مرگ کشاندن زندانیان شده است؛ کشتار زندانیان سیاسی دههی ۶۰ از یاد نرفته است و هرگز از یاد نخواهد رفت، همچنان که قتل بکتاش آبتین را از یاد نبردهایم و فراموش نخواهیم کرد. اکنون جان این ۱۳ زندانی در خطر جدی است و بیم آن میرود که «جنایت عمدی» دیگری رخ دهد. برخی از این زندانیان پیش از انتقال به زندان قزلحصار در شرایط جسمی وخیمی قرار داشتهاند و خبرها حاکی از آن است که همچنان از رسیدگی پزشکی محروم ماندهاند. بیتردید حفظ جان زندانیان وظیفهی بی چونوچرای زندانبانان است و مسئولیت هر گزندی به سلامت آنان بر عهدهی حاکمیت خواهد بود.
*اقدام تعدادی از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف برای جلب حمایت اساتید علی شریفی زارچی
تعدادی از دانشجوها با چسباندن گل و متن بر در اتاق اساتید از آنها خواستهاند تا با حمایتشان از دکتر علی شریفی زارچی، مانع از حذف سرمایههای دانشگاه شوند.
*صدور حکم زندان، شلاق و تبعید برای ابوالفضل خوران در دادگاههای شعبه اول انقلاب و ۱۰۵ کیفری اراک
دادگاه بدوی ابوالفضل خوران فعال صنفی معلمان اراک، در پرونده مشترک با چند نفر به نامهای؛ مریم بستانی، محمد سلطانی، رامتین ادریسی، مجید و مهدی نیک عهد، مجیدرضا عربی، مصطفی کمانی و محمدرضا اسدی برگزار شد و طی حکمی سنگین به ۶ سال و ۸ ماه زندان تعزیری ،۷۲ ضربه شلاق، دو سال محرومیت از فضای مجازی و دوسال تبعید به شهر دلفان محکوم شده است.
لازم به ذکر است آقای خوران در تاریخ ۱۴ مرداد ماه توسط اطلاعات سپاه به مدت ۲۶روز بازداشت شد که با قید وثیقهای یک میلیارد تومانی آزاد شد.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، تداوم سرکوبها و ارعاب جامعه معلمان را محکوم میکند و تاکید دارد راهحل اصولی برای مواجه با مردم معترض توجه جدی به مشکلات بنیادی کشور و رسیدگی به مطالبات است و صدور این احکام و ارعاب مانع تداوم اعتراضها و مطالبهگری مردم نخواهد بود
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
*احضار حسینواحدی و محمودصفدری از اعضای هیات مدیره انجمن صنفی معلمان خراسان شمالی به دادگاه انقلاب
شعبه ۵ دادگاه انقلاب بجنورد طی دو ابلاغیه جداگانه این دو فعال صنفی معلمان را برای محاکمه احضار کرده است
محمود صفدری مسئول سازمان معلمان خراسان شمالی و حسین واحدی بازرس انجمن صنفی معلمان خراسان شمالی است
پیشتر نیز دادگاه انقلاب پروندههایی جداگانه برای زهراعوضزاده و محمدرضارمضانزاده از اعضای هیات مدیره خراسان شمالی تشکیل داده است.
با تداوم خط سرکوب فعالین صنفی توسط نهادهای امنیتی و هیاتهای تخلفات به نظر میرسد حاکمان هیچ ارادهای برای حل مطالبات معلمان ندارند و صرفا بازتولید استبداد را در پیش گرفتهاند
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
*ویژه خواری نورچشمی ها درشرکت مخابرات ایران
شنیده می شود در برخی مناطق مخابراتی برای اندکی از کارکنان شرکتهای پیمانکاری مخابرات ( شسکام ولی خدمات اول ) پرداختهای نامتعارفی به صورت ویژه به عنوان دستمزد انجام می گیرد. این پرداختها در پوشش اضافه کاری و حق ماموریتهای صوری اتفاق می افتد . به عنوان نمونه در یکی از مناطق مخابراتی برای یکی از کارکنان شرکتی که از نورچشمی های مدیر منطقه است 25 روز ماموریت درنظر گرفته شده این درحالی است که با احتساب تعطیلات جمعه و پنج شنبه و بدون در نظر گرفتن تعطیل های مناسبتی به ندرت روزهای کاری به 25 روز می رسد.
این ویژه خواری به صورت معدود در حالی در مناطق شکل می گیرد که معاونت کاهش هزینه حقوق( توسعه سرمایه انسانی مدیرعامل ) بخشنامه های متعددی درباره اعمال محدودیت برای اًضافه کار پرداختی به کارکنان و..... برای استانها ارسال کرده است و به طور عادی این ویژه خواری ها باعث ایجاد محدودیت بیشتر برای عموم کارکنان شرکتهای پیمانکاری و کوچکتر شدن سفره معیشتی آنها و دنبال آن کاهش بهره وری می شود.
از دیگر سو مقابله با این ویژه خواری ها در مناطق با توجه به وجود سامانه های متعدد کنترلی امری سهل و آسان است و به نظر می رسد تنها نیاز به اراده در مدیریت هست .
برگرفته از شبکه های اجتماعی
*بیانیه انجمن صنفی معلمان کرمانشاه در مورد ضرورت درمان تخصصی جعفر ابراهیمی
روزجمعه 16 شهریور، انجمن صنفی معلمان کرمانشاه بیانیه ای در مورد ضرورت درمان تخصصی جعفر ابراهیمی منتشرکرد.دراین بیانیه از جمله آمده است:
جعفر ابراهیمی، کنشگر صنفی و بازرس شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، که همواره پیگیر محروم نماندن کودکان از حق آموزش بوده است، در بهار ۱۴۰۱ بازداشت و در «اوین» زندانی شد اما مدتی است به دلیل حاد شدن بیماری گوارشی و دیابت او و فقدان دسترسی به پزشک متخصص و داروی لازم، در شرایط وخیمی به سر میبرد.
صرف نظر از اتهامات ایشان که تحلیل آن، مقالی و مجالی دیگر می طلبد، حکم وی از طرف دستگاه قضا،« تحمل زندان است و بس.
در واقع، مقام قضایی به عنوان عالیترین مرجع تصمیمگیری، در رای صادره، بر آن نبوده است که تنگنای درمانی و دارویی بر محکوم علیه، تحمیل شود و جانش دستخوش رفتارهایی گردد که با منشورها و مولفههای قانونی، تعارض و منافات دارد. از آنجا که سازمان زندانها بخشی ازساختار دستکاه قضاست، این پارادکس عملکردی ناشی از چیست؟
در ماده ۶۴ منشور حقوق شهروندی، تصریح شده است: زندانیان حق دارند از حقوقی مانند: تغذیه مناسب، پوشاک، مراقبتهای بهداشتی و درمانی و ... بهرهمند باشند.
از طرفی، دادگستری حوزه این مقوله، نیک آگاه است که وفق اصل ۱۵۶ قانون اساسی، وظایف خطیری بر عهده دارد. از جمله: پشتیبانی از حقوق فردی، تحقق بخشیدن به عدالت، احیای حقوق عامه، کشف جرم، مجازات مجرمین، اقدام لازم جهت جلوگیری از وقوع جرم و اصلاح مجرمین.
پرسش:
دادگستری استان تهران چه میزان به تعهدات و مسئولیتهای ذاتی و قانونی مزبور در خصوص جعفر ابراهیمی پایبند بوده است؟
در هرحال، شرایط سخت بیماری این معلم زندانی، اقتضا می کند برای مداوای تخصصی و موثر، مدتی خارج از زندان، تحت معالجه جدی باشد.
از طرفی، امکان اعطای مرخصی با اخذ ضمانتهای لازم نیز در قانون پیشبینی شده است. پس دادگستری تهران با اختیاراتی که دارد، با تصمیماتی که اتخاذ میکند، مسئول حفظ سلامتی و جان جعفر ابراهیمی است
اگر مقامات ذیصلاح در این زمینه، اقدام بموقع و موثر انجام ندهند، هم عامدانه یا غیرعامدانه، قانون و ظرفیتهای آن را حقیر جلوه دادهاند، هم جان انسانی را بازیچه تصمیمات ناصواب خود قرار نمودهاند و هم عملا زمینه اعتراضات معلمان به چنین رفتاری را فراهم کردهاند.
انجمن صنفی معلمان کرمانشاه، هرگونه قصور در این زمینه را در راستای ایجاد بحران در جامعه تلقی میکند و از مراجع ذیصلاح میخواهد در خصوص این معلم زندانی به قانون تمکین کنند و زمینه درمان تخصصی و بموقع ایشان را فراهم نمایند.
بیانیه انجمن صنفی معلمان کردستان_مریوان، در اعتراض به اخراج شیواعاملیراد، عضو انجمن صنفی معلمان مریوان و نمایندهی پیشین این انجمن در شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
مردم شریف ایران، دانش آموزان عزیز، معلمان و فرهنگیان شجاع و حقطلب
جنبش صنفی معلمان، بعنوان جنبشی پیشرو در این سالها توانسته است با طرح مطالباتی انسانی و عدالتخواهانه با همراهی جامعه معلمان و بسیاری از دیگر جنبشهای مدنی، حضوری مداوم و موثر در خیابان داشته باشد و بخش عمدهای از جنبش مطالبهگری جامعه را به در خیابان عرصه کرده است.
بدونشک جنبش معلمان و دیگر جنبشهای صنفی و کارگری در سراسر ایران، در شکلگیری یک جنبش آزادیخواهانه و عدالتطلبانهی سراسری نقشی موثر داشته است. بههم پیوند خوردن این خواستههای صنفی و اقتصادی، با جنبش انقلابی ژینا، مدارس و جنبش معلمان سراسر کشور، و نیز معلمان کردستان را وارد مرحلهی جدیدی از مبارزه با بیعدالتی کرده است. جنبش اعتراضی ژینا نشان داد که زخم خوردههای ستمهای گوناگون جنسیتی، ملیتی و اقتصادی چنان با هم متحد و همرزم شدهاند که هیچ ماشین سرکوبی قادر به ساکت کردن آنها نیست.
در حالی به آستانهی سالگرد این قیام باشکوه با شعار محوری "ژن ، ژیان، ئازادی" نزدیک میشویم، که جمهوری اسلامی اراده و تمایلی برای حل مطالبات مردم به ستوه آمده را ندارد و هر صدای معترضی را به خصمانهترین شکل ممکن سرکوب میکند.
جامعهی معلمین آزادیخواه و عدالتطلب، بهطور مداوم در چنبره نیروهای امنیتی بوده است، در یک سال اخیر به صورت بحرانیتری با انواع سرکوب دست و پنجه نرم کرده است. اکنون روزانه به صورت هماهنگ و همسو با نیروهای امنیتی، وزرارت آموزش و پرورش احکامی دهشتناک علیه جامعه معلمان صادر میکند و با گرو گرفتن معیشت فرهنگیان، به صورت مذبوحانه تلاش میکند تا اقتدار از دست رفتهی حاکمیت را به مدارس و جامعه بازگرداند. هیات تخلفات استانهای مختلف از جمله گیلان، تهران، خوزستان، فارس، البرز و کردستان عملا به ماشین صدور احکام علیه معلمین تبدیل شدهاند. صدور احکام انفصال دایم از خدمت برای بسیاری از فعالین چون خانمها عاملیراد، انامی، سیاهپور و آقایان ملاکی، سعیدی، قاسمزاده، حبیبی و ....، بازنشستگیهای اجباری، حذف رتبهبندی صدها نفر از معلمان تنها بخشی از همدستی این هیات با دستگاههای امنیتی است.
صدور حکم اخراج خانم شیوا عاملیراد، عضو انجمن صنفی معلمان مریوان و نمایندهی پیشین این انجمن در شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، بیش از همه نشان از سرکوب عریانی است که علیه فعالین صنفی جامعهی معلمین به کار بسته میشود. در حالی که این عضو انجمن صنفی معلمان کردستان در مرخصی بدون حقوق به سر میبرد و عملا در مدرسه نبوده تا به زعم هیات تخلفات مرتکب تخلف شده باشد، طی حکمی، بدون اعمال مراحل قانونی، از کار اخراج شده است. تاریخ اجرای حکم اخراج خانم عاملیراد دقیقا مصادف با روزی است که ایشان بعنوان نماینده شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان ایران، برای دریافت جایزه حقوق بشر گوانجو در کره جنوبی حضور یافته بود. بدون هیچ تردیدی، حق تشکلیابی از حقوق پایهای و اساسی نیروهای کار و از جمله معلمین است. حق تشکلیابی شامل ارتباط گرفتن با دیگر تشکلهای صنفی و کارگری چه در داخل ایران و چه در سطح بینالمللی است. هیچ امر غیرقانونی در این نوع ارتباط گرفتنها وجود ندارد و این حق مسلم جامعهی معلمان است که با تشکلها و انجمنهای مشابه دیگر هم در داخل ایران و هم در خارج از کشور ارتباط داشته باشد.
انجمن صنفی معلمان کردستان_مریوان، ضمن محکوم کردن صدور احکام هیات تخلفات که بیشرمانه و خلاف تمام موازین انسانی، معیشت معلمان را به گروگان گرفتهاست، اعلام میکند که جامعه معلمان در برابر صدور این احکام ساکت نخواهند ماند و از تمام پتانسیل خود برای متوقف کردن این رویه استفاده خواهد کرد. در آستانهی سالروز قیام باشکوه ژینا، صدور این احکام غیرعادلانه و غیرقانونی، و به ویژه صدور حکم اخراج برای معلمی که قانونا در مرخصی بدون حقوق به سر میبرد، فقط عزم ما معلمین را برای مبارزه برای احقاق حقوق خود، دانش آموزان و جامعه را جزمتر میکند.
انجمن صنفی معلمان کردستان - مریوان
۱۵ شهریور ۱۴۰۲
*«رکود علمی»، دلیل حذف پژوهشگر نمونه
سمیه سیما استاد گروه مهندسی آب دانشگاه تربیتمدرس، از رد درخواست تبدیل وضعیت و عدم تمدید قرارداد پس از ۸ سال، خبر داد.
پس از انتشار این خبر، فرهاد دانشجو، رئیس دانشگاه تربیت مدرس مدعی شد که دلیل حذف ایشان عدم کسب هیچیک از امتیازات تبدیل وضعیت است. در پاسخ به این مدعا، خانم سیما اسنادی را منتشر کردند تا موضوع تبدیل وضعیت ایشان شفافسازی شود.
بر اساس نامه دبیر هیات جذب دانشگاه، علت عدم تمدید قرارداد خانم سیما، ضعف در تولیدات علمی و عدم کسب امتیازات لازم در بخش مقالات پژوهشی است. درحالی که جمع امتیازات ایشان در کمیسیون، بالاتر از حداقل لازم برای تبدیل وضعیت بوده است. همچنین ایشان برای دو سال متوالی پژوهشگر نمونه دانشگاه بودند و در سال ۱۴۰۱، طرح پژوهشی نمونه را ارائه کردند و مشخص نیست که کمیسیون چگونه پژوهشگر برتر دانشگاه را فاقد صلاحیت علمی دانسته است.
سمیه سیما از پژوهشگران شاخص و متخصص در حوزه مهندسی آب کشور است که در اعتراضات سال گذشته نیز بارها از دانشجویان در مقابل سرکوب حمایت کرده بود
*پاسخ جمعی از دانشجویان دانشگاه تهران به اطلاعیه روابط عمومی دانشگاه تهران در باب اخراج گسترده اساتید
روابط عمومی دانشگاه تهران امروز طی یک اطلاعیه به خبرها در باب اخراج گسترده اساتید پاسخ داد. در این اطلاعیه آمده است که آنچه اخراج اساتید نام گرفته در حقیقت عدم ارائهی واحد درسی به مدرسین مدعو و حقالتدریسی است. پیشتر رئیس و معاون آموزشی دانشگاه نیز طی مصاحبههایی اعلام کرده بودند که هیچ استادی در دو سال گذشته اخراج نشده. در ادامه این اطلاعیه با تاکید بر پیشینهی مطلوب سعید حدادیان در تدریس دروس عمومی، انتقاداتی که در رسانهها متوجه او و سایر تغییرات اخیر دانشگاه شده را هیاهوی رسانهای دانسته.
البته واضح و مبرهن است که اخراج از نقطه نظر حقوقی معنای مشخصی دارد، و فرق بین استاد مدعو و عضو هیئت علمی چیست. و البته میدانیم که تعلیق آذین موحد بدون حکم در حقیقت اخراج اوست. منع محسن برهانی از تدریس و پروندهسازی برای او یعنی اخراج از دانشگاه. قطع همکاری با مهام میقانی هم در حکم اخراج است. شاید اعضای هیئت علمی در دو سال گذشته اخراج نشده باشند اما اقدام برای بازنشستگی اجباری اساتید باسابقهی فنی در حقیقت تلاش برای اخراج آنها از دانشگاه بود. اختصاص ندادن واحد درسی به وحید عیدگاه، جواد بشری، حسین مصباحیان و سایر اساتید دانشکده ادبیات هم همان اخراج است. پیشتر از این مرحله، سنگاندازی و فشارهای درونی و بیرونی در فرایند جذب و ارتقاء اساتید هم اخراج محسوب میشود. ما معناب اخراج در معنی حقوقی کلمه را میدانیم؛ این را هم میدانیم که هیات یک استاد و استاد بودن او به کلاس درس وابسته است. گرفتن این محیط از او به هر شکلی همان اخراج است حال با نامی دیگر.
همچنین بخش عمدهای از اطلاعیه دانشگاه، به دفاع از تدریس سعید حدادیان اختصاص یافته است. استدلالات کودکانه دانشگاه، به هیچ عنوان پاسخی به تدریس ایشان در مقطع ارشد نیست، چراکه تدریس دروس عمومی چون انقلاب اسلامی و علیاظاهر توفیق در آن، نمیتواند دلیل موجهی برای تدریس یک درس تخصصی آنهم در مقطع ارشد باشد، درحالی که دانشجو درگیر پژوهش نیز هست. لازمه این امر، داشتن تخصص در رشته ادبیات، طی کردن مدارج تحصیلی در این حوزه، داشتن سابقه تدریس در مقطع کارشناسی درس و سابقه پژوهشی در این حوزه است که بررسی کیفیت همه اینها بر عهده اعضای گروه است و نه نظر شخصی رئیس دانشکده یا دانشگاه.
جدای از این صحبت کودکانه، سوال اصلی این است که چرا دانشگاه اینجنین از حضور این استاد مدعو دفاع میکند و اطلاعیه رسمی در این خصوص منتشر میکند، اما در تمام این مدت کوچکترین واکنشی به اخراج یا تعلیق/قطع حقوق/ممنوعالتدریسی اغلب غیرقانونی اساتید مطرح و اعضای هیات علمی و سرکوبهای گسترده علیه دانشجویان در کمیته انضباطی و احکام غیرقانونی و تخلفات دانشگاه، نشان نمیدهد؟
جمعی از دانشجویان دانشگاه تهران
*مرگ ومصدومیت 4 کارگردرحادثه انفجار مجتمع دفع زباله آراد کوه تهران
براساس گزارش رسانه ای شده بتاریخ 16 شهریور، 5 روز پیش زبالهسوز مجتمع آرادکوه تهران منفجرشد و 2 کارگربراثر سوختگی شدید جان خودرا ازدست دادند و 2 کارگر دیگردر بیمارستان هفتم تیرتهران بستری شدند.
*جان باختن یک کارگرجوان در بوکان براثر سقوط دیوار رویش
روزپنج شنبه 16 شهریور،یک کارگر25 ساله متاهل و دارای یک فرزند حین کارساختمانی در منطقه شهرک فرهنگیان بوکان براثر سقوط دیوار رویش جان خودرا ازدست داد.
*جان باختن یک کارگر را در شهرک صنعتی اشتهارد براثر برق گرفتگی
روزچهارشنبه 15 شهریور، یک کارگر حین کار در یکی از کارخانههای شهرک صنعتی اشتهارد دچار برق گرفتگی شد وجان باخت .
اخباروگزارش های کارگری 15 شهریورماه 1402
- 6 کارگر وجوان متقاضی کار حق طلب آق دره کماکان زندانی هستند
- کانون نویسندگان ایران:حکم بدوی دادگاه فرامرز سهدهی صادر شد
- آخرین خبراز مهدی یراحی بقلم وکیلش
- گزارشی از آخرین وضعیت زندانیان تبعید شده به قزلحصار
- کانون صنفی فرهنگیان مازندران:
برای جعفر ابراهیمی فریاد میزنیم که فریاد ما معلمان بود
- بیانیه کانون صنفی فرهنگیان استان قزوین در مورد وخامت وضعیت جسمانی جعفر ابراهیمی
آی آدمها که بر ساحل نشسته شاد و خندانید
یک نفر در آب دارد می سپارد جان
- بیانیه انجمن صنفی فرهنگیان شاغل و بازنشسته اسلامآبادغرب، در خصوص وضعیت وخیم جسمانی جعفر ابراهیمی
- جان باختن یک کارگرجوان درحوالی دریاچه چیتگرتهران زیربار مصالح ساختمانی رهاشده از قلاب جرثقیل
- جان باختن یک کارگر در مشهد بر اثر سقوط از ارتفاع
********
*6 کارگر وجوان متقاضی کار حق طلب آق دره کماکان زندانی هستند
گزارش های رسانه ای شده بتاریخ 15 شهریور،از آزادی 26 کارگر وجوان متقاضی کار حق طلب آق دره با تامین قرار وثیقه 600 میلیون تومانی خبرداند.
بنا بهمین گزارشات،کماکان 6 کارگر وجوان متقاضی کار حق طلب آق دره درارومیه زندانی هستند.
از نهم مردادماه 1402، 32کارگر معادن روستای آقدره وسطی از توابع تکاب (آذربایجان غربی) در پی تجمعی که با مطالبه “اشتغال افراد بومیِ” این منطقه در مقابل معدن سنگ تراورتن شکل گرفت و در نهایت با مداخله نیروی انتظامی به درگیری، تیراندازی و زخمی شدن دو نفر از اهالی منجر شد، بازداشت و روانه زندان شدند.
با وجود آزادی 26 تن از این کارگران با تامین قرار وثیقه 600 میلیون تومانی در هفتههای اخیر، هنوز 6 نفر از آنها در زندان ارومیه در بازداشت به سر میبرند. افراد بازداشتشده از کارگران دو معدن طلا و سنگ آقدره هستند.
یادآوری:
+32 کارگر وجوان متقاضی کار حق طلب آق دره زندانی شدند
بنا بر گزارش روابط عمومی دادگستری آذربایجانغربی، رییس کل دادگستری آذربایجانغربی از صدور کیفرخواست برای 32 کارگر ومتقاضی حق طلب آق دره خبر داده است.
ناصر عتباتی گفت: در پی حوادث بهوجود آمده در معدن آقدره و تحرکات صورت گرفته از سوی اهالی روستای آقدره مبنی بر تجمع و انسداد جاده معدن توسط چند نفر از اهالی روستای فوق موضوع در دستور کار دادستانی تکاب قرار گرفت.
او اضافه کرد: با صدور فوری دستور ویژه قضایی و پیگیریهای صورت گرفته توسط دادستانی این شهرستان تمامی متهمان که شامل 32 نفر بودند، شناسایی و دستگیر شدند و با تشکیل پرونده و انجام تحقیقات مقتضی نسبت به تفهیم اتهام و اخذ آخرین دفاع و اخذ تامین کیفری متناسب برای متهمان اقدام و با صدور قرار قانونی روانه زندان ارومیه شدند.
++یورش نیروهای سرکوب دستگاه رهبری و دولت به کارگران و جوانان متقاضی کارآق دره و مصدومیت دستکم 3 نفر وبازداشت تعدادی دیگر
روزیکشنبه 8 مرداد،جمعی از کارگران و جوانان متقاضی کارآق دره وسطی شهرستان تکاب در استان آذربایجان غربی با خواست اشتغال در محوطه معدن سنگ تراورتن آقدره دست به تجمع زدند.
براساس خبرهای منتشره در شبکه های اجتماعی، نیروهای سرکوب دستگاه رهبری و دولت با یورش به تجمع کنندگان دستکم 3نفرشان را مصدوم وراهی بیمارستان کردند وتعدادی را هم پس از ضرب وشتم بازداشت کردند.
درهمین رابطه روز دوشنبه 9 مرداد،یک کارگر معدن سنگ تراورتن آق دره به خبرنگاررسانه ای گفت:تعداد مصدومان درگیری روز گذشته دو نفر بود که یکی شاغل معدن و دیگری جوینده کار بود.
صدور حکم بازنشستگی با تقلیل گروه برای زهرا عوض زاده از هیات موسسین انجمن صنفی معلمان خراسان شمالی
هیات تخلفات آ.پ خراسان شمالی طی حکمی خانم عوضزاده را به بازنشستگی اجبار و کسر گروه محکوم کرد. پیشتر هم بازپرسی دادگاه انقلاب بجنورد با طرح اتهاماتی برای این فعال صنفی پرونده قضایی گشودهاست
هیاتهای تخلفات آ.پ با دریافت دستور از مقامات امنیتی عملا معیشت فرهنگیان را گروگان گرفتهاند و هر روز شاهد صدور حکمی علیه فعالین صنفی هستیم.
*کانون نویسندگان ایران:حکم بدوی دادگاه فرامرز سهدهی صادر شد
حکم بدوی دادگاه فرامرز سهدهی، شاعر و عضو کانون نویسندگان ایران صادر شد. به موجب این حکم که در دادگاه کیفری اهواز صادر شده است، سهدهی به اتهام «نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی» به پرداخت ۲۵ میلیون تومان «جزای نقدی در حق صندوق دولت» محکوم شده است.
فرامرز سه دهی در شهریورماه ۱۴۰۱ نیز به اتهامهای واهیِ «اقدام علیه امنیت ملی از طریق طبع و نشر کتاب» و «عضویت در گروههای معاند نظام» به جزای نقدی ۳۲ میلیون تومان بدل از ۳ سال و ۳ ماه و ۲ روز حبسِ تعزیری محکوم شده بود.
*آخرین خبراز مهدی یراحی بقلم وکیلش
مصطفی نیلی، وکیل مهدی یراحی، روز سهشنبه خبر داد که در نهمین روز از بازداشت این ترانهسرا و خوانندۀ معترض موفق شده است تا با موکل خود در زندان اوین ملاقات کند.
این وکیل دادگستری در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت که مهدی یراحی پس از بازداشت در روز ششم شهریورماه، به مدت دو روز در «بازداشتگاه پلیس امنیت» نگهداری شده و از شامگاه هشتم شهریور به «قرنطینه زندان اوین» منتقل شده است.
او افزوده است که هنوز نتوانسته پروندۀ موکل خود را مطالعه کند و بنابراین، قادر به ارائه اطلاعات دقیق در مورد اتهامهای مطرحشده علیه مهدی یراحی نیست.
مصطفی نیلی که وکالت پروندۀ قضایی آقای یراحی را بر عهده دارد، در نوشتۀ روز سهشنبۀ خود به برگزاری این دادگاه و شاکی اصلی این پرونده اشاره نکرده است.
او با این حال پس از این ملاقات، روحیۀ مهدی یراحی را «بسیار خوب» توصیف کرده و در مورد وضعیت جسمی این خوانندۀ شناختهشده نیز گفته است که یراحی بهدلیل التهاب پوست و درد از ناحیۀ گوش راست، توسط بهداری زندان اوین در حال معالجه است.
*گزارشی از آخرین وضعیت زندانیان تبعید شده به قزلحصار
یک) انتقال این زندانیان از زندان اوین بدون اطلاع و با فریب و به بهانههای مختلف صورت گرفته و این روند تبعیدی با توسل به دستبند و پابند و همچنین با اعمال خشونت، تهدید و توهین انجام شده است. لازم به ذکر است که نام این زندانیان در آمار زندان قزلحصار ثبت نشده است و بنا به گفتهی رئیس زندان، هیچگونه امکانی برای پذیرش این افراد وجود ندارد.
دو) همگی افراد تبعید شده در بند امن زندان قزلحصار، که مخصوص زندانیان تنبیهی است، نگهداری میشوند. همچنین به دلیل فقدان امنیت حداقلی در این بند، زندانیان تبعیدی ناچارند جهت جلوگیری از بسته و مسدود شدن درب سلول, به صورت شبانهروزی، کشیک دهند.
سه) این بند فاقد امکانات اولیه همچون آب اشامیدنی و اب گرم برای استحمام است.
چهار) زندانیان تبعید شده از هیچگونه امکان هواخوری برخوردار نبوده و به صورت بیست و چهار ساعته در یک محیط بسته و بدون تهویه نگهداری میشوند.
پنج) بند امن فاقد هرگونه امکانات پختوپز و فروشگاه برای خرید میباشد.
شش) زندانیان تبعیدی به نشانه اعتراض از پذیرش غذای زندان از روز اول انتقال خودداری کرده و با توجه به عدم امکان پختوپز عملا در طول چند روز گذشته، خوراک این زندانیان به چای و بیسکویت محدود شده است.
هفت) زندانیان تبعیدی از امکان تلفن به صورت عادی محروم بوده و امکانات حداقلی برای درمان و بهداشت نیز از انها دریغ شده است.
هشت) خواست اصلی زندانیان تبعیدی، بازگشت به زندان اوین و همچنین پایان فوری پروندهسازی امنیتی اخیر علیه آنهاست و تاکید دارند که در صورت عدم تحقق مطالبات بحق خود، همچنان از دریافت هرگونه غذای زندان خودداری خواهند کرد.
نه ) روز گذشته حیات الغیب، رییس سازمان زندانها، در بند زندانیان تبعید شده حضور پیدا کرده و تاکید کرده است که با دستور وی این تبعید صورت گرفته است و قول تغییر در شرایط زندانیان را داده است؛ با این حال هیچ تغییری در شرایط زندانیان تبعید شده ایجاد نشده است
صبح روز یکشنبه ۱۲ شهریورماه, ۱۳ زندانی سیاسی شامل جعفر ابراهیمی، کامیار فکور، لقمان امینپور، سعید ماسوری، افشین بایمانی، سپهر امام جمعه، زرتشت احمدی راغب، محمد شافعی، سامان صیدی (یاسین)، حمزه سواری، احمدرضا حائری، رضا سلمان زاده و مسعود رضا ابراهیمی نژاد با توسل به خشونت و بدون ارائهی توضیحات، به زندان قزلحصار تبعید شدند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
*کانون صنفی فرهنگیان مازندران:
برای جعفر ابراهیمی فریاد میزنیم که فریاد ما معلمان بود
در مدرسه ....
در میدان
در زندان
در زنجیر
ما نام تو را زمزمه میکردیم
آزادی! آزادی! آزادی!
به تو گفتند که چرا جنس حنجرهات از کودکان محروم از تحصیل است!
گفتند چرا از حنجرهات صدای حق خواهی بیرون می آید!
گفتند چرا برای دانشآموزانت فریاد میزنی!
گفتند چرا برای حقوق همکارانت لب تر میکنی !
گفتند و گفتند و گفتند
اما تو نگفتی پشیمانم
برای جعفر ابراهیمی فریاد میزنیم که فریاد ما معلمان بود.
حال جعفر ابراهیمی دو هفته است وخیم اعلام میشود اما همچنان از دسترسی به کمکهای پزشکی و مرخصی محروم است و حتی به گزارش اداره زندانهای تهران نیاز به مداوا در بیرون از زندان دارد. به کدام مرام و مسلک و قانون این حق شهروندی از او دریغ میشود؟! چطور میتوان با جان انسانی بازی کرد که حتی با موازین سختگیرانه و رفتارهای قهری موجود، فقط محکوم به زندان است؟!
کانون صنفی فرهنگیان مازندران با شناختی که از جعفر ابراهیمی دارد، شرایط او را دنبال میکند و تبعات قصور در درمان او را جفای حاکمیت در حق معلمان میداند. معلمان زندانی را آزاد کنید.
کانون صنفی فرهنگیان مازندران
۱۴شهریورماه ۱۴۰۲
*بیانیه کانون صنفی فرهنگیان استان قزوین در مورد وخامت وضعیت جسمانی جعفر ابراهیمی
آی آدمها که بر ساحل نشسته شاد و خندانید
یک نفر در آب دارد می سپارد جان
ابراهیمی نیک میدانست، تحقق سیستم آموزشی عادلانه و تاکید به "دانش آموز" و نیازهایش محور همهی هدفگذاریهاست. او باور داشت
بازگرداندن شاُن و جایگاه "معلم" بعنوان اصلیترین عامل دستیابی به این اهداف و یگانه راه ساختن جامعهای پویا، امیدوار و بالنده میباشد.
او میدانست اهداف متعالی که باید سرفصل وزارت آموزش و پرورش قرار گیرد تا زمینهساز بهبود شرایط اسفناک کنونی نظام تعلیم و تربیت باشد توسط مافیای قدرت و سهمخواهی مصادره شدهاند و رسیدن به این اهداف جز با مطالبهگری و فعالیت مداوم و خستگیناپذیر صنفی محقق نخواهد شد.
او میدانست اگر سکوت کند و همانند یک چرخدنده در یک ماشین، اجرا کنندهی بی چون و چرای طرحها و برنامههای سیستم آموزشی ایدئولوژیک دیکته شده از سوی صاحبان قدرت و تشنگان مقام و منصب باشد و تنها سر در کار خویش داشته باشد، بیشک از سوی قدرتمداران بی وجدان مورد تحسین و تقدیر قرار میگیرد.
اما ابراهیمی سکوت نکرد و میدانست و دانستن جرم کوچکی نیست و تاوان دارد!
جرمی که از سوی اربابان زر و زور که هرگز از تاریخ درس نگرفته و "شرافت" برایشان موضوعی فراموش شده است برای جعفر و جعغرها نگارش شده است.
کانون صنفی فرهنگیان استان قزوین خطاب به آن دسته معدود از افرادی که در خدمت دستگاه قدرت بوده و هستند و هنوز کورسوی امیدی بر بیداری وجدان ها یشان می دمد و همچنین خطاب بر قوه قضائیه و مسئولان آموزش و پرورش هشدار میدهد؛
فرهنگ و علم در این آب و خاک در خطر است،
عدالت و آزادی در این مرز و بوم در خطر است.
به هوش باشید جامعهی معلمان ایران آبستن فاجعهای عظیم است. با به خطر انداختن جان جعفر ابراهیمی و عدم رسیدگی پزشکی جان این معلم آزاده را به خطر نیندازید و فاجعهای بزرگتر را رقم نزنید.
بر این اساس کانون صنفی فرهنگیان استان قزوین از همه شرافتمندان این مرز و بوم میخواهد که صدای” ابراهیمی” و ابراهیمیهای دربند باشند که جانشان در خطر است!
*بیانیه انجمن صنفی فرهنگیان شاغل و بازنشسته اسلامآبادغرب، در خصوص وضعیت وخیم جسمانی جعفر ابراهیمی
استوار مقاوم، باصلابت و سربلند در پشت میلههای زندان، چشم امیدی دارد به آنسوی میلهها، آنجا که انوار خورشید شفق در تلالو و رقصان بر دستان باد میپیچد در تاریکی محبس
در مورد جعفر ابراهیمی میگوییم او که بهای عدالتطلبی خویش و حمایت از کودکان کار و آموزش رایگان را آزادهاندیشانه در حصار تاریکی طی مینماید.
او رنجور و بیمار در خطر تاریدید و بیماری ساعات و روزها را میسپارد و به امید اجرای عدالت، به امید رفع تحقیرها و تبعیضها و نابرابریها.
با کدامین منطق و در کدامین مخیله این مطلب و اصل اساسی انسانیت میگنجد که انسان در شرف بیماری و مرگ را راهی بسوی درمان و نجات نیست؛ مگر نه آرمانهای دینی و انسانی ارزشی نیست غیر از برای خدمت و نجات بشریت از مصیبت و درد و رنج، و راهی بسوی آزادی رهایی وسعادت.
ما بهعنوان جزیی از این ملت آزاده اندیش و متکی بر قوانین جزایی و قضایی و اجرای اصل عدالت راستینخواهان، توجه جدی نسبت به سلامت روحی و جسمی جعفر ابراهیمی، بازرس شورای هماهنگی تشکلهای صنفی بوده و حمایت قاطعانه خویش را از ایشان در امر اجرای عدالت حقیقی بر طبق قانون و انصاف و خارج از هرگونه توجیهات غیرواقعی خواهانیم.
انجمن صنفی فرهنگیان شاغل و بازنشسته اسلامآبادغرب
پانزدهم شهریور ماه یک هزار چهارصدودو
*جان باختن یک کارگرجوان درحوالی دریاچه چیتگرتهران زیربار مصالح ساختمانی رهاشده از قلاب جرثقیل
روز چهارشنبه 15 شهریور،یک کارگرجوان حین کار در کارگاه موقت تاسیساتی و ساختمانی درحوالی دریاچه چیتگرتهران زیربار مصالح ساختمانی رهاشده از قلاب جرثقیل گرفتارشد وجان خودرا ازدست داد.
*جان باختن یک کارگر در مشهد بر اثر سقوط از ارتفاع
یک کارگر حدود 44 ساله،حین کار جوشکاری در یک ساختمان در حال ساخت واقع در بلوار هاشمیه مشهد از طبقه ششم ب ه داخل چاله آسانسور سقوط کرد ودردم جان باخت.