کانون نویسندگان ایران: مراسم بزرگداشت بکتاش آبتین با فشار مأموران امنیتی ناتمام ماند - سه شنبه های اعتراضی بازنشستگان کشوری نسبت به عدم اجرای قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان(اجرا نشدن ماده 30 قانون برنامه ششم توسعه)با تجمع مقابل صندوق بازنشستگی کشوری در استان های ایلام(شهرایلام)، تهران(شهرتهران)، قزوین(شهر قزوین)، کردستان(شهرسنندج)، کرمانشاه(شهر کرمانشاه)، همدان(شهر همدان)، یزد(شهریزد) و اهواز ادامه تجمع مشترک بازنشستگان کشوری و تأمین اجتماعی استان خوزستان مقابل استانداری
- ادامه اعتراضات کارگران صنعت نفت نسبت به تعیین سقف حقوق، نحوهی کسر غیرقانونی مالیات و محدودیت 30 سالهی سنوات بازنشستگی علیرغم سنوات خدمت بیشتر و بعضا کسورات بازنشستگی بیش از 40 سال ،عدم اجرای کامل ماده قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت و عدم ادغام صندوق بازنشستگی با سایر صندوقهای بازنشستگی با برپایی تجمع کارگران شرکت نفت فلات قاره در سکوی بهرگانسر
- اعتصاب دامنه دار کارگران مرکز گسترش فناوری اطلاعات در اعتراض به عدم پرداخت حقوق
- ادامه و گسترش اعتراض کارگران معدن زغال سنگ طزره نسبت به سطح نازل حقوق منجمله عدم همسان سازی حقوق وبروزنشدن طرح طبقه بندی مشاغل و خلف وعده مدیران برای دومین روز
- خاتمه اعتصاب کارگران کارخانه های پارس فولاد هفت تپه وقند شوش پس از 10 روز
- تجمع اعتراضی ناشنوایان مقابل اداره بهزیستی شوش
- تجمع اعتراضی معلولان مقابل بهزیستی و استانداری مازندران
- دومین روز تجمع اهالی روستای قره قشلاق شهرستان سلماس دراعتراض به احداث کارخانه نمک در اراضییشان
یورش نیروهای سرکوبگر دستگاه رهبری و دولت به تجمع کنندگان با پرتاب گازاشک آوروضرب وشتم آنها و بازداشت تعدادی از معترضین
- ادامه اعتراض جمعی از اهالی اراک نسبت به مازوت سوزی نیروگاه شازند با راهپیمایی و تجمع دوباره در میدان شهدا
- خودکشی یک دانشآموز دختر کلاس ششم در یاسوج
- محکومیت مهدی یراحی به 2 سال و 8 ماه حبس تعزیری و 74 ضربه شلاق
- موج جدید هجوم نهاد امنیتی برای بازداشت دانشگاهیان
- محکومیت علی حاجی به شش ماه انفصال از خدمت
*******
*کانون نویسندگان ایران:
مراسم بزرگداشت بکتاش آبتین با فشار مأموران امنیتی ناتمام ماند
ساعت سه عصر ۱۸ دی شماری از اعضای کانون نویسندگان ایران، خانواده و دوستان بکتاش آبتین برای گلباران مزار او در امامزاده عبداله شهرری حضور یافتند.
آنان آمده بودند تا یاد بکتاش آبتین، شاعر و فیلمساز و عضو سربلند کانون نویسندگان ایران، را در دومین سالگرد قتل او گرامی بدارند و بر دادخواهی جان جوانش پای بفشارند. اما فشار نیروهای امنیتی که در مسیر ورود و جای جای گورستان حضور داشتند این مراسم را ناتمام گذاشت.
صدای شعرخوانی بکتاش که در فضا پیچید حاضران آرام و در سکوت پیرامون مزار گرد آمدند. سپس مریم یاوری، همسر بکتاش آبتین، سرودهای از کتاب تازهی او «مرثیهای برای گلهای پژمرده» را خواند و پس از او چند تن دیگر نیز سرودههای بکتاش را خواندند. اما مأموران همین را هم تاب نیاوردند و با فشار بر خانوادهی بکتاش مانع ادامهی شعرخوانی شدند و به این ترتیب فرصت خواندن بیانیهی کانون نویسندگان نیز دست نداد. در پی آن، شعار «درود بر بکتاش» و «آبتین زنده است، راه او پاینده است» از میان جمع بالا گرفت و مأموران امنیتی بر تهدید خانوادهی آبتین و دیگر حاضران در مراسم افزودند چندان که برادر بکتاش ناگزیر شد از حاضران پوزش بخواهد و اعلام کند که خانوادهی بکتاش برای حفظ امنیت مردم مجبور است مراسم را حتی به صورت شعرخوانی ادامه ندهد؛ یاران بکتاش تنها فرصت یافتند که پیش از ترک گورستان با پرپر کردن گلها مزار عزیزش را گلباران کنند. در این میان، مأموران کارت شناسایی یکی از شعاردهندهها را ضبط کردند، ولی پافشاری حاضران بر اینکه تا پسگرفتن آن گورستان را ترک نخواهند کرد نتیجه داد و توانستند کارت شناسایی را پس بگیرند.
با این همه، کانون نویسندگان ایران، چنانکه در بیانیهی اخیر خود اعلام کرد، دادخواه جانِ جوانِ پرپرشدهی یار سربلند خود، بکتاش آبتین، باقی میماند و تا روشن شدن تمامی ابعاد این جنایت و محاکمهی عاملان و مقصران آن از پا نمینشیند.
*سه شنبه های اعتراضی بازنشستگان کشوری نسبت به عدم اجرای قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان(اجرا نشدن ماده 30 قانون برنامه ششم توسعه)با تجمع مقابل صندوق بازنشستگی کشوری در استان های
ایلام(شهرایلام)،
تهران(شهرتهران)،
قزوین(شهر قزوین)،
کردستان(شهرسنندج)،
کرمانشاه(شهر کرمانشاه)،
همدان(شهر همدان)،
یزد(شهریزد)
و
اهواز ادامه تجمع مشترک بازنشستگان کشوری و تأمین اجتماعی استان خوزستان مقابل استانداری
شعارها:
«تجمع اعتراض حق مسلم ماست»
«ازبس دروغ شنیدیم ما دیگه رای نمی دیم»
«بازنشسته داد بزن حق تو فریاد بزن»
«بازنشسته می میرد ذلت نمی پذیرد»
« نه سرما نه گرما نیست جلودار ما»
«تاحق خود نگیریم از پا نمی نشینیم»
«تاحق خود نگیریم هر روز همین بساطه»
«تاحق خود نگیریم سازش نمی پذیریم»
«دولت دروغگو حاصل وعده هات کو»
«حسین حسین شعارشون دروغ و دزدی کارشون»
«ازبس دروغ شنیدیم یک روز خوش ندیدیم»
«همش وعده شنیدیم عدالتی ندیدیم»
«کشورغارت کردند مارو بیچاره کردند»
«نه مجلس نه دولت نیستند بفکر ملت»
«مکرو دروغ کافیه سفره ما خالیه»
«ظلم و دروغ کافیه سفره ما خالیه»
«حقوق ما ریالیه هزینه ها دلاریه»
«یخچال بازنشسته خالیتر از گذشته»
«تورم گرانی بلای جان مایی»
تصاویر:
ایلام:
کرمانشاه:
همدان:
*ادامه اعتراضات کارگران صنعت نفت نسبت به تعیین سقف حقوق، نحوهی کسر غیرقانونی مالیات و محدودیت 30 سالهی سنوات بازنشستگی علیرغم سنوات خدمت بیشتر و بعضا کسورات بازنشستگی بیش از 40 سال ،عدم اجرای کامل ماده قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت و عدم ادغام صندوق بازنشستگی با سایر صندوقهای بازنشستگی با برپایی تجمع کارگران شرکت نفت فلات قاره در سکوی بهرگانسر
*اعتصاب دامنه دار کارگران مرکز گسترش فناوری اطلاعات در اعتراض به عدم پرداخت حقوق
کارگران پیمانی مرکز گسترش فناوری اطلاعات (مگفا) زیر مجموعه وزارت صنعت و معدن برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به عدم پرداخت حقوق برای مدتی فعالیت خود را محدود و دست از کار کشیدند.
کارگران مگفا از اعتراض نیروهای پیمانکاری مرکز گسترش فناوری و اطلاعات به تاخیر در پرداختِ حقوق همکاران خود خبر دادند وبه خبرنگار رسانه ای گفت: پیمانکار حقوق آذرماه این نیروها را بعد از اعتراض با تاخیر 20 روزه پرداخت کرده است.
این کارگران که زیر مجموعهی وزارت صنعت و معدن به حساب میآیند، در اعتراض به پرداختِ با تأخیرِ حقوق خود، برای مدتی فعالیت خود را محدود و دست از کار کشیده بودند.
آنها افزودند: سامانهی یکپارچه 124 خدمات مهمی در حوزهی تجارت، صادرات، واردات، ثبت سفارش، کارت بازرگانی و… انجام میدهد و با توجه به مشکلاتی که برای پرسنل به وجود آمده، این سامانه نیز با اختلالِ عملکرد مواجه شد.
آنها ادامه دادند:این نیروها تا اواخر سال گذشته به صورت مستقیم با شرکت مگفا قرارداد داشتند و مشکلی در پرداخت حقوق و دریافت مزایا نداشتند، اما بعد از روی کار آمدن یک شرکتِ پیمانکار در فروردین ماه امسال، از ابتدای سال با مشکل در پرداختِ حقوقها مواجه شده و حقوق خود را هر ماه با تاخیر 3 هفتهای دریافت کردهاند.
*ادامه و گسترش اعتراض کارگران معدن زغال سنگ طزره نسبت به سطح نازل حقوق منجمله عدم همسان سازی حقوق وبروزنشدن طرح طبقه بندی مشاغل و خلف وعده مدیران برای دومین روز
روزسه شنبه 19 دی ،اعتراض کارگران معدن زغال سنگ طزره نسبت به سطح نازل حقوق منجمله عدم همسان سازی حقوق وبروزنشدن طرح طبقه بندی مشاغل و خلف وعده مدیران در دومین روزبا همراهی کارگران کارخانه زغالشویی در شهرستان شاهرود استان سمنان و معدن زغال سنگ تخت واقع در ارتفاعات جنگلی شهرستان مینودشت استان گلستان پشت سر گذاشته شد.
یک کارگرمعترض معدن زغال سنگ طزره با بیان اینکه تعداد کارگران این معدن تا حدود 700 نفر برآورد میشود، به خبرنگاررسانه ای گفت: اعتراض کارگران معدن زغال سنگ طزره با همراهی کارگران کارخانه زغالشویی در شهرستان شاهرود استان سمنان و معدن زغال سنگ تخت واقع در ارتفاعات جنگلی شهرستان مینودشت استان گلستان برگزار و کارگران در محوطه معادن محل اشتغال خود تجمع کردند.
یادآوری:تجمع اعتراضی کارگران معدن زغال سنگ طزره نسبت به سطح نازل حقوق منجمله عدم همسان سازی حقوق وبروزنشدن طرح طبقه بندی مشاغل و خلف وعده مدیران
روزدوشنبه 18 ی،کارگران معدن زغال سنگ طزره برای اعتراض به سطح نازل حقوق منجمله عدم همسان سازی حقوق وبروزنشدن طرح طبقه بندی مشاغل و خلف وعده مدیران دست به تجمع دراین معدن از زیرمجموعه واحد زغال سنگ البرز شرقی زدند.
یکی از کارگران معترض به خبرنگاررسانه ای گفت: برخلاف وعدهای که مدیران معدن زغال سنگ البرز شرقی، در حضور برخی مسئولان برای افزایش حقوق داده بودند، هنوز پولی به حساب کارگران پرداخت نشده است.
وی افزود: مدیران شرکت زغال سنگ البرز شرقی وعده داده بودند همراه با حقوق آذرماه، افزایش حقوق برای همه کارگران اعمال میشود اما روز گذشته با دریافت حقوق آذر متوجه شدیم افزایش حقوقی برای کارگران صورت نگرفته است.
این کارگر گفت: کارگران خواستار بازنگری در اجرای طرح طبقهبندی مشاغل و نزدیک کردن حقوق خود به کارگران دیگر شرکتهای معدنی هستند. در این معدن حدود ده سال پیش طرح طبقهبندی مشاغل انجام شد و ضریب افزایش حقوق کارگران نسبت به سایر معادن زغال سنگ قابل مقایسه نیست و در سطح پایینی قرار دارد.
*خاتمه اعتصاب کارگران کارخانه های پارس فولاد هفت تپه وقند شوش پس از 10 روز
روز سه شنبه 19 دی،خاتمه اعتصاب کارگران کارخانه های پارس فولاد هفت تپه وقند شوش پس از 10 روز،رسانه ای شد.
*تجمع اعتراضی ناشنوایان مقابل اداره بهزیستی شوش
دوشنبه 18دی ماه اعضای موسسه ناشنوایان آوای مهر امید در اعتراض به بیکاری، مسکن و عدم توجه مسئولین به مطالباتشأن مقابل اداره بهزیستی تجمع و با پلاکاردهایی فریاد زبان خاموش خود را به تصویر کشیدند.
*تجمع اعتراضی معلولان مقابل بهزیستی و استانداری مازندران
روز دوشنبه 18دی تعدادی از معلولان در اعتراض به عدم اجرای ماده ۲۷ قانون معلولان صبح مقابل بهزیستی و استانداری مازندران تجمع اعتراضی برگزار کردند.
منبع 2 خبربالا:کانال کمپین پیگیری حقوق افراد دارای معلولیت
*دومین روز تجمع اهالی روستای قره قشلاق شهرستان سلماس دراعتراض به احداث کارخانه نمک در اراضییشان
یورش نیروهای سرکوبگر دستگاه رهبری و دولت به تجمع کنندگان با پرتاب گازاشک آوروضرب وشتم آنها و بازداشت تعدادی از معترضین
براساس فیلم ها وتصاویر منتشره درشبکه های اجتماعی،روزسه شنبه 19 دی اعتراض اهالی روستای قره قشلاق شهرستان سلماس نسبت به احداث کارخانه نمک در اراضییشان باتجمع برای دومین روز متوالی+ ادامه یافت.
بنابهمین گزارشات تصویری، نیروهای سرکوبگر دستگاه رهبری و دولت به تجمع کنندگان یورش آوردند بسویشان گازاشک آورپرتاب کردند و همچنین با ضرب وشتم قراردادن تجمع کنندگان تعدادی از معترضین را بازداشت کردند.
+تجمع اعتراضی اهالی روستای قره قشلاق شهرستان سلماس نسبت به احداث کارخانه نمک در اراضییشان
براساس تصاویر منتشره در شبکه های اجتماعی،روزدوشنبه 18 دی، اهالی روستای قره قشلاق شهرستان سلماس دراستان آذربایجان غربی برای اعتراض به احداث کارخانه نمک در اراضییشان دست به تجمع زدند.
دلیل اصلی اعتراض تجمع کنندگان این است که احداث کارخانه نمک ونفوذ پساب صنعتی به زمینها و منابع آبی غیر قابل کشت شدن زمینهای کشاورزی و نابودی مراتع و باغات و ایجاد مشکلات محیط زیستی در منطقه را بهمراه خواهد داشت.
*ادامه اعتراض جمعی از اهالی اراک نسبت به مازوت سوزی نیروگاه شازند با راهپیمایی و تجمع دوباره در میدان شهدا
روزسه شنبه 19 دی، جمعی از اهالی اراک به اعتراضشاننسبت به مازوت سوزی نیروگاه شازند با راهپیمایی و تجمع دوباره+ در میدان شهدا ی مرکزاستان مرکزی ادامه دادند.
+تجمع اعتراضی جمعی از اهالی اراک نسبت به مازوت سوزی نیروگاه شازند در میدان شهدا
روزسه شنبه 12 دی، جمعی از اهالی اراک برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به مازوت سوزی نیروگاه شازند در میدان شهدای اراک تجمع کردند.
*خودکشی یک دانشآموز دختر کلاس ششم در یاسوج
یسنا شجاعی، دانشآموز کلاس ششم بدیل مشکلات خانوادگی و اقتصادی دست به خودکشی زد.
یادداشتی از این دختر دانشآموز قبل از خودکشی به جا مانده است که در آن به قطع امید از زندگی اشاره داشته است.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
*محکومیت مهدی یراحی به 2 سال و 8 ماه حبس تعزیری و 74 ضربه شلاق
زهرا مینویی، وکیل مهدی یراحی:
موکلم آقای مهدی یراحی بر اساس رأی صادره از «شعبه 26 دادگاه انقلاب تهران» در مجموع به «2 سال و 8 ماه حبس تعزیری و 74 ضربه شلاق تعزيری» محکوم شدند.
بر اساس ماده 134 قانون مجازات اسلامی یک سال از حبس ایشان قابل اجرا است.
آقای یراحی در حال حاضر با وثیقه «15 میلیارد تومانی» که توسط آقای «کوشان حداد» از دوستان همکار ایشان تودیع شده، به طور موقت آزاد هستند.
*موج جدید هجوم نهاد امنیتی برای بازداشت دانشگاهیان
بر اساس اطلاعات رسیده طی روزهای گذشته تعدادی از دانشگاهیان از دانشگاههای مختلف با بهانه انتشار مطالب انتقادی درباره مراسم بزرگداشت قاسم سلیمانی در شهر کرمان توسط وزارت اطلاعات بازداشت شدهاند.
اسامی بازداشت شدگان که تاکنون به دست ما رسیده است:
مهدی سعادتی دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی صدوقی
امیر راهپیکر دانشگاه صنعتی اصفهان
شاهین غفوری استاد دانشگاه آزاد قروه
برگرفته از کانال شوراهای صنفی دانشجویان کشور
*محکومیت علی حاجی به شش ماه انفصال از خدمت
علی حاجی، معلم و عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان آذربایجان شرقی، بخاطر انتشار پستی در پلاتفرم ایکس با عنوان «همه مردم ایران را بازداشت کنید» به شش ماه انفصال از خدمت محکوم شد
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
اخباروگزارش های کارگری 20 دی ماه 1402
- ادامه اعتراضات کارگران صنعت نفت نسبت به تعیین سقف حقوق، نحوهی کسر غیرقانونی مالیات و محدودیت 30 سالهی سنوات بازنشستگی علیرغم سنوات خدمت بیشتر و بعضا کسورات بازنشستگی بیش از 40 سال ،عدم اجرای کامل ماده قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت و عدم ادغام صندوق بازنشستگی با سایر صندوقهای بازنشستگی با برپایی تجمع
کارگران شرکت بهرهبرداری نفت و گاز آغاجاری ،
کارگران سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس جنوبی ،
کارگران عملیاتی شرکت نفت مناطق مرکزی و
کارگران شرکت ملی حفاری شاغل بر دکلهای حفاری در میدان گازی دی(استان فارس)
- اعتراض کارگران پالایشگاه گاز طبیعی ال ان جی در پارس جنوبی نسبت به عدم پرداخت حقوق با تجمع مقابل درب ورودی و مسدود کردن راه تردد
- سومین روزاعتراض کارگران معدن زغال سنگ طزره نسبت به سطح نازل حقوق منجمله عدم همسان سازی حقوق وبروزنشدن طرح طبقه بندی مشاغل و خلف وعده مدیران با تجمع در شاهرود مقابل ساختمان شرکت زغال سنگ البرز شرقی
- تجمع اعتراضی بازنشستگان فرهنگی کشور نسبت به عدم پرداخت مطالبات و صادرنشدن حکم اصلاحیه رتبه بندی
حضور دهها نفر از معلمان مریوان و سروآباد در تجمع اعتراضی بازنشستگان فرهنگی مقابل برنامه و بودجه
- کنش های کارگران اخراجی کارخانه نساجی بروجرد نسبت به یکه تازی کارفرما تحت حمایت مسئولان استانی و کشوری
- تجمع اعتراضی معلولان مقابل مجتمع ادارات قم
- اعتراض ارتش تک نفره مقابل بهزیستی کرمان
- کانون نویسندگان ایران:
برگزاری مراسم چهارمین سالگرد کشتار سرنشینان پرواز ۷۵۲
- حکم انفصال از خدمت فاطمه سوقندی معلم نیشابوری
- عزیز قاسم زاده سخنگوی کانون صنفی فرهنگیان گیلان با دستبند به زندان انتقال یافت
- دادگاه محمد حبیبی برگزار شد .
- محمد شباهتی در سالگرد آزادیاش مجدداً بازداشت شد!
- جان باختن یک کارگر شهرک صنعتی فراهان براثرتصادف
*******
*ادامه اعتراضات کارگران صنعت نفت نسبت به تعیین سقف حقوق، نحوهی کسر غیرقانونی مالیات و محدودیت 30 سالهی سنوات بازنشستگی علیرغم سنوات خدمت بیشتر و بعضا کسورات بازنشستگی بیش از 40 سال ،عدم اجرای کامل ماده قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت و عدم ادغام صندوق بازنشستگی با سایر صندوقهای بازنشستگی با برپایی تجمع
کارگران شرکت بهرهبرداری نفت و گاز آغاجاری ،
کارگران سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس جنوبی ،
کارگران عملیاتی شرکت نفت مناطق مرکزی و
کارگران شرکت ملی حفاری شاغل بر دکلهای حفاری در میدان گازی دی(استان فارس)
*اعتراض کارگران پالایشگاه گاز طبیعی ال ان جی در پارس جنوبی نسبت به عدم پرداخت حقوق با تجمع مقابل درب ورودی و مسدود کردن راه تردد
روزسه شنبه 19 دی، کارگران پالایشگاه گاز طبیعی ال ان جی(شرکت پیمانکاری دریا ساحل) با تجمع مقابل درب ورودی این پالایشگاه در پارس جنوبی وبستن راه تردد اعتراض وخشمشان را نسبت به عدم پرداخت حقوق بنمایش گذاشتند.
شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:
بنا بر خبر دریافتی از همکارانمان، دیروز نوزدهم دی ماه حدود ۱۵۰ نفر از کارگران پیمانکاری شرکت دریا ساحل در پالایشگاه گاز طبیعی ال ان جی در پارس جنوبی به خاطر حقوق و مطالبات عقب افتاده مقابل پالایشگاه تجمع کردند.
همکاران معترض تا ظهر دیروز درب ورودی پالایشگاه را مسدود کرده بودند که متعاقب آن مسئولین هم قول مساعد دادند که مطالبات در اسرع وقت پرداخت خواهد شد. کارگران این شرکت پیمانکاری هم اولتیماتوم داده اند اگر مطالبات پرداخت نشود باز هم تجمع کرده اعتصاب خواهند کرد.
*سومین روزاعتراض کارگران معدن زغال سنگ طزره نسبت به سطح نازل حقوق منجمله عدم همسان سازی حقوق وبروزنشدن طرح طبقه بندی مشاغل و خلف وعده مدیران با تجمع در شاهرود مقابل ساختمان شرکت زغال سنگ البرز شرقی
روز چهارشنبه 20 دی،جمعی از کارگران معدن زغال سنگ طزره در سومین روزاعتراضشان نسبت به سطح نازل حقوق منجمله عدم همسان سازی حقوق وبروزنشدن طرح طبقه بندی مشاغل و خلف وعده مدیران راهی شهرستان شاهرود شدند تا با برپایی تجمع مقابل ساختمان شرکت زغال سنگ البرز شرقی صدای حق خواهیشان را هرچه بیشتر منعکس کنند.
یکی از کارگران معدن زغال سنگ طزره درباره دلیل اعتراضشان به خیرنگاررسانه ای گفت: در واکنش به بیتوجهی مدیران به اعتراض کارگران در روزهای گذشته تصمیم گرفتیم به شاهرود رفته و اعتراضمان را به گوش مسئولان برسانیم.
این کارگر دلیل اعتراض همکارانش را بلاتکلیفی در موضوع افزایش حقوق اعلام کرد و گفت: کارگران خواستار بازنگری در اجرای طرح طبقهبندی مشاغل و نزدیک کردن حقوق خود به کارگران دیگر شرکتهای معدنی هستند. در این معدن حدود ده سال پیش طرح طبقهبندی مشاغل انجام شد و ضریب افزایش حقوق کارگران نسبت به سایر معادن زغال سنگ قابل مقایسه نیست و در سطح پایینی قرار دارد.
وی افزود: کارگران معدن زغال سنگ طزره به وعدههای مدیران شرکت البرز شرقی به عنوان کارفرمای اصلی در زمینه بازنگری در اجرای طرح طبقهبندی مشاغل تا پایان آذر ماه سال جاری اعتماد کرده بودند اما بعد از گذشت حدود 9 ماه، این موضوع مورد موافقت مسئولان شرکت قرار نگرفته است.
این کارگر با بیان اینکه کارگران معدن حاضر در شاهرود خواهان وصول مطالبات خود و همکارانشان هستند، افزود: آنان علاوه برموضوع بازنگری در اجرای طرح طبقهبندی مشاغل، خواستار تامین امنیت شغلی و جانی با حذف پیمانکاران و برخورد با مقصران حادثه روز 12شهریور هستند.
درهمین رابطه:ادامه و گسترش اعتراض کارگران معدن زغال سنگ طزره نسبت به سطح نازل حقوق منجمله عدم همسان سازی حقوق وبروزنشدن طرح طبقه بندی مشاغل و خلف وعده مدیران برای دومین روز
روزسه شنبه 19 دی ،اعتراض کارگران معدن زغال سنگ طزره نسبت به سطح نازل حقوق منجمله عدم همسان سازی حقوق وبروزنشدن طرح طبقه بندی مشاغل و خلف وعده مدیران در دومین روزبا همراهی کارگران کارخانه زغالشویی در شهرستان شاهرود استان سمنان و معدن زغال سنگ تخت واقع در ارتفاعات جنگلی شهرستان مینودشت استان گلستان پشت سر گذاشته شد.
یک کارگرمعترض معدن زغال سنگ طزره با بیان اینکه تعداد کارگران این معدن تا حدود 700 نفر برآورد میشود، به خبرنگاررسانه ای گفت: اعتراض کارگران معدن زغال سنگ طزره با همراهی کارگران کارخانه زغالشویی در شهرستان شاهرود استان سمنان و معدن زغال سنگ تخت واقع در ارتفاعات جنگلی شهرستان مینودشت استان گلستان برگزار و کارگران در محوطه معادن محل اشتغال خود تجمع کردند.
*تجمع اعتراضی بازنشستگان فرهنگی کشور نسبت به عدم پرداخت مطالبات و صادرنشدن حکم اصلاحیه رتبه بندی
روز چهارشنبه 20 دی،جمعی از بازنشستگان فرهنگی کشور برای اعتراض به عدم پرداخت مطالبات منجمله مانده پاداش .معوقات سه ساله و صادرنشدن حکم اصلاحیه رتبه بندی دست به تجمع مقابل سازمان برنامه و بودجه در تهران زدند.
شعارها:
«ننگ ما ننگ ما وزیر الدنگ ما»
«صحرایی صحرایی استعفا استعفا»
«یه اختلاس کم بشه مشکل ما حل میشه»
«نه مجلس نه دولت نیستند بفکر ملت»
حضور دهها نفر از معلمان مریوان و سروآباد در تجمع اعتراضی بازنشستگان فرهنگی مقابل برنامه و بودجه
دهها نفر از معلمان مریوانی همراه با سایر شهرها خود را به تهران رساندند تا در در تجمع اعتراضی به عدم پرداخت مانده پاداش و صدور حکم اصلاحیه رتبه بندی و پرداخت معوقات ۱۴۰۰-۱۴۰۱و۱۴۰۲ شرکت کنند .
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
*کنش های کارگران اخراجی کارخانه نساجی بروجرد نسبت به یکه تازی کارفرما تحت حمایت مسئولان استانی و کشوری
«صبح جمعه یکم دیماه از کارخانه تماس گرفتند و گفتند از فردا سرکار نیایید، ما تا شب قبل در حال کار کردن بودیم، راندمان کارمان بالا بود. فردایش رفتیم، راهمان ندادند.»
این روایت مشترک کارگران کارخانه نساجی بروجرد است که حدود سههفته پیش اخراج شدند و دیگر قراردادشان تمدید نشد.
کارگران میگویند آمار اخراجی که ابتدای دیماه اتفاق افتاد، بیشتر از 110 نفر است؛ یعنی قرارداد بیش از 150 کارگر از ابتدای دیماه تمدید نشد، آن هم در شرایطی که دو ماه حقوق و بیمه از کارخانه طلب داشتند. آمار نیروهای تعدیلشده کارخانه به همین 110 نفر محدود نمیشود و نزدیک 330 کارگر دیگر هم از ابتدای امسال با تمدید نشدن قرارداد روبهرو شدند؛ اطلاعاتی که اداره کار بروجرد اعلام کرده است. تصمیم برای اخراج یک شبه و گسترده کارگران به دیماه امسال محدود نمیشود؛ سال 88 هم حدود 400 کارگر، سال 95 حدود 500 نفر و سال 99 هم حدود 900 نفر از این کارخانه اخراج شدند. حالا چهارکارگر نساجی از شرایط کار و زندگی در این کارخانه میگویند، از تاخیرهای سه تا چهارماهه در پرداخت حقوق تا قراردادهای 15روزه و یکماهه.
روایت اول: قراردادهای 15روزه
خانم «ل» قبل از اخراج کارگر بخش دوزندگی بود و 21 ماه سابقه کار در این بخش را داشت؛ قبل از آن 18 سال سابقه کار دوزندگی داشت و بهعنوان کارگر باسابقه استخدام شده بود. خانم «ل» سرپرست فرزند مبتلا به سیپی است که به کاردرمانی نیاز دارد و تحت پوشش بهزیستی است، ولی تاخیرهای طولانی در پرداخت دستمزد، دوسال کاردرمانی او را عقب انداخت و از ابتدای دیماه امسال هم از کار اخراج شد: «مدتی قبل و بعد از کار کردن با یک چرخ حرفهای، کارهای مختلفی به غیر از تخصصام به من میدادند. بعد هم گفتند، راندمان کارَت پایین است و اخراجی. آمار کار من از همه بیشتر بود. میدانستند من سرپرست خانوادهام و فرزندی دارم که به درمان نیاز دارد و هیچ درآمدی هم به غیر از این کارخانه ندارم، ولی از کار برکنارم کردند. فقط گفتند، قراردادت تمام شده.»
او حرفهای زیادی دارد: «ما در آن کارخانه حتی قرارداد 15روزه هم داشتیم؛ مگر میشود؟ کسی با کارگران قرارداد کمتر از سهماه نمیبندد، اما در بخشی که من کار میکردم، قرارداد همه ما یکماهه بود. اگر رئیس سالن دلش میخواست، با یک کارگر قرارداد 15روزه میبست. قرارداد نیروهای زیادی همزمان با من تمام شد، چطور قرارداد من را تمدید نکردند؟ با یکی از نیروهای باسابقه ششماه متوالی قرارداد 15روزه میبستند؛ چون اعتراض میکرد. حتی دوروزونصفی را هم مرخصی نمیدادند.»
او و چند کارگر دیگر بخش دوزندگی، از اولین نیروهایی بودند که در سالن مشغول بهکار شدند و از همان روز اول هم آمار تولید بالایی داشتند. امسال پایه حقوقش به پنج میلیون و 300 هزار تومان و دریافتی هم به حدود هشت میلیون تومان رسید، اما پرداختهای نامنظم از همان ابتدای سال شروع شد، حتی عیدی اسفندماه 1401 هم در چند بخش پرداخت شد: «حقوقها همیشه هر سه تا چهارماه یکبار پرداخت میشد؛ آنهم نه یک جا! هر سهماه یکحقوق را واریز میکردند. در اینمدت از ما حق بیمه کم میشد، ولی هیچوقت بیمه برقرار نبود. هربار که فرزندم را به دکتر بردم، متوجه شدم بیمه او قطع است. کارخانه دو سال تمام از من پول بیمه تکمیلی و تامین اجتماعی دونفر را گرفت، ولی فرزندم تحتپوشش نبود.»
بیمه دانا که کارخانه با آن قرارداد داشت، معمولاً همه موارد را تحتپوشش میگیرد، ولی کارخانه برخی موارد را نپذیرفته است: «در نساجی، فروشگاهی وجود دارد که مخصوص پرسنل است و ما سهام آنجا را خریدهایم؛ یعنی تا چهارماه، ماهیانه 320 هزار تومان از حقوق ما کسر میشد تا سهام آن را بخریم. فروشگاه با مراکز مختلف قرارداد داشت، برای تهیه مواردی که تحتپوشش بیمه دانا نبود یا در آنبازه امکان تهیه آن را نداشتیم، باید از فروشگاه نامه میگرفتیم تا بتوانیم از مراکز طرفقرارداد خرید کنیم، ولی کارخانه دوبرابر قیمت بیرون با ما حساب میکرد. مثلاً اگر بیرون عینک را نقد میخریدم، میشد یکمیلیون تومان، ولی نساجی بابت همین عینک پول بیشتری از من کم کرد؛ چون قسطی و با سهام فروشگاه خریده بودم. حقوقها را دیر پرداخت میکردند و ما هم ناچار میشدیم از همین فروشگاه نامه بگیریم و خرید کنیم؛ یعنی مجبور میشدیم از فروشگاه خودش بخریم و دوباره همان پول را با سود از ما میگرفتند.»
خانم «ل» هم مثل باقی کارگران میگوید: «به ما میگفتند، موجودی نداریم و کاهش فروش داریم، ولی در فروشگاههای سراسر کشور 95 درصد تخفیف زده بودند، بااینحال باز هم بهاندازه قیمت اصلی فروش داشتند. با وجود فروش بالا و پیشفروش به کشورهایی مثل کویت، عراق و... باز هم میگفتند، پول مواد اولیه و حقوق نداریم. هنوز بهاندازه دوماه بیمه و حقوق من پرداخت نشده و بهدلیل بدهی بیمه، من هم نمیتوانم بیمه بیکاری دریافت کنم. روزی که دیگر با ما قرارداد را تمدید نکردند، قرار بود درباره علت آن بپرسیم، ولی حراست ما را بیرون کرد. در یک فهرست، نام ما را بهعنوان ممنوعازورودها نوشته بودند. اول دیماه از سالن دوزندگی، فروشگاه مجازی، بافندگی و ریسندگی 160نفر را بیرون کردند. 20نفر دیگر را هم تعدیل کردند. به ما گفته بودند، مطلقاً امکان برگشت نیست، اگر بود شما را تعدیل نمیکردیم. ما به فرمانداری هم شکایت کردیم، ولی چهارروز بعد در یک مصاحبه تلویزیونی گفتند، استخدام نیروها احساسی و با دخالت نماینده انجام شده بود، الان هم اخراج نشدند، منفصل از خدمت شدند. همکاری داریم که دوفرزند یتیم دارد، او بیرون از کارخانه هیچ کاری نمیتواند انجام دهد، چرا او باید از کارخانه بیرون شود؟»
کارگران نساجی بروجرد مردادماه امسال پس از چهارماه تاخیر در پرداخت حقوق، اعتصاب کردند و حدود 12روز وارد کارخانه نمیشدند. 25نفر از آنها را اخراج کردند؛ تصمیمی که باعث شد یکبار دیگر اعتصابات ادامه پیدا کند: «این 25نفر از مردادماه امسال معلق هستند. حتی حقوقمان را هم ندادند. بعد از این ماجرا هم دوباره یکهفته اعتصاب شد. باقی کارگران تهدید به اخراج شدند و گفتند، باید مصاحبه کنید و بگویید که مشکلی وجود ندارد. نماینده شهر ما در این دوسال تا الان، حدود سهبار وام کلان داده است. من به رئیس دادگستری هم گفتم که بهترین نیروها را بیرون میکنند تا سالن را به حالت نیمهتعطیل دربیاورند و راحت اعلام ورشکستگی میکنند تا دولت مجبور شود به آنها وام دهد.»
روایت دوم: به ما مهلت ندادند
«میم» 34ساله است، او هم از اولین نیروهای استخدامی بخش دوزندگی است؛ بخشی که دوسال پیش افتتاح شد. با وجود سابقه کار و آمار تولید بالا، او هم در فهرست کارگرانی بود که صبح یکم دیماه متوجه شد دیگر اجازه ورود به کارخانه را ندارد. او یک پسر و دختر دارد و قرار است بهزودی صاحب یک فرزند دیگر شود: «خانه من پنج کیلومتر از شهر دور است و در روستا زندگی میکنم. وسیله ترددم یک موتور است؛ در برف و باران با همین موتور سرکار میرفتم. آمار کارم؛ روزانه 130 تا 140 لحاف بود. به من گفتند با این میزان تولید، برای تو اضافه حقوق در نظر میگیریم؛ یعنی از 80 لحاف بیشتر، حقوق بیشتری باید دریافت میکردم. مدتی هزینه زندگی خواهرم و فرزندانش را هم من پرداخت میکردم، برای همین روی این اضافهحقوق هم حساب کرده بودم که حدود 15 میلیون تومان میشد و بهتر از هفتمیلیون تومانی بود که شرکت به من پرداخت میکرد. ولی به من دروغ گفتند، یک هزار تومانی هم بهعنوان اضافهکار پرداخت نشد. حتی پول اضافهکارهای تابستان را هم در نظر نگرفتند. با وعدههای پوشالی بچهها را وادار میکردند راندمان کاری بیشتری داشته باشند. بعد از سال 1400 که نیروی بیشتری جذب بخش دوزندگی شد، خط تولید رونق گرفت و تعداد فروشگاه به 56 مورد رسید. میگفتند سود حاصل از این بخش میتواند حقوق قسمتهای دیگر را تامین کند، ولی بدون کوچکترین هماهنگیای، اخراجمان کردند. حتی مهلت ندادند که به فکر جای دیگری برای خودمان باشیم. ما پنجشنبه تا ساعت 10:30دقیقه شب سرکار بودیم، ولی جمعه صبح به من زنگ زدند که دیگر اجازه ورود به شرکت را ندارم. به بهانه تعدیل گفتند، شما را به قسمتهای دیگر معرفی میکنیم، ولی همان قسمتها هم تعدیلنیرو داشتند. همه کسانی که اخراج کردند، متخصص و باسابقه بودند. بابت توهین یکی از مسئولان بخش هم شکایت کردیم، ولی راه به جایی نبرد. من هنوز نتوانستهام جای دیگری کار پیدا کنم.»
«میم» و کارگران دیگر، اوایل استخدام بین پنجم تا دهم ماه حقوق دریافت میکردند، اما کمکم این روند تغییر کرد و پرداختها هر سه تا چهارماه انجام میشد: «بیمه تکمیلی 95درصد اوقات قطع بود؛ درصورتیکه هرماه یکمیلیون تومان بهازای بیمه تکمیلی و بیمه تامین اجتماعی کم میشد، ولی نمیتوانستم از هردو استفاده کنم. سال گذشته بابت سهماه تاخیر در حقوق، اعتصاب کردم، ولی من را از شرکت اخراج کردند. چند روز مرا پشت در نگه داشتند. برادرم در قسمت رنگرزی مشغول بهکار بود ولی حین کار، دستاش زیر غلطک پارچه گیر کرد. خود شرکت گفت، حق شکایت از شرکت ندارید و نباید پیگیر دیه باشید. چندنفر مثل برادرم چون پیگیر شکایت شدند، با بیرحمی کامل اخراج کردند.»
روایت سوم: پولها کجا میرود؟
«به ما گفتند به نیرو نیاز نداریم؛ دیماه نزدیک 150نفر تعدیل شدند، نه 110 نفر. آنها وام میگیرند، ولی جای دیگری هزینه میکنند و بعد هم نیروها را بیرون میاندازند. این سیاست کارخانه نساجی است. از طریق یکی از نمایندگان مجلس 195میلیارد تومان وام گرفتند، یکسال با این وام کار کردند و حالا هم نیروها را بیرون انداختند. قرار است چندروز دیگر 75نفر دیگر را هم اخراج کنند. از بخشهای دوزندگی، بافندگی و انبار تعدیل نیرو داشتند.»
«ر» هم دوسال سابقه کار در این کارخانه را دارد و مثل سایر نیروها با دو تا سهسال سابقه، اخراج شده. بین این نیروها کارگرانی هم بودند که 16 سال سابقه کار داشتند: «ما میخواستیم روبهروی وزارت کار تجمع کنیم. به نهاد ریاستجمهوری هم درباره این موضوع نامه زدیم. کسی که ازدواج کرده و زیر خروارها قرض است، چرا باید تعدیل شود؟ قبل از تمدیدنکردن قرارداد هم به ما اطلاعی داده نشد. در قراردادهای ما بندی وجود دارد که طبق آن، کارفرما باید 20 روز قبل از تمدیدنکردن، به کارگر اطلاع دهد و بگوید که نیروی مازاد است، ولی روز جمعه به همه این 150نفر زنگ زدند و گفتند که از فردا سرکار نیایید. فردای آنروز رفتیم جلوی کارخانجات نساجی تجمع کردیم، ولی گفتند که نامههای «عدمنیاز» شما را زدهایم. دوباره پیگیری کردیم، ولی گفتند که کارخانه به شما نیازی ندارد.»
او تعریف میکند که اخراج دستهجمعی کارگران کارخانه باردیگر در سالهای 86، 95و 97 اتفاق افتاده بود: «آنها دنبال دریافت دوباره بودجه و منابع مالی از بانکها هستند. داخل حسابهایشان پول است. من در انبار مرکزی بودم، قبول ندارم که میگویند منابع نداریم، پول کارگر نداریم. ما که در انبار بودیم، ثبت سفارش و فروشگاه زیاد داشتیم و کارخانه به میزان تولیدی که میخواستند، نمیرسید. با این شرایط چطور عدمنیاز میزنند؟ بخشهای بافندگی و ریسندگی به نیرو نیاز دارند که به این راندمان برسند، ولی آنها بهجای جذب نیرو، اخراج میکنند. فقط دنبال وام و سرمایه در گردش هستند. بهازای هر کارگر 150 تا 170 میلیون وام اشتغالزایی میگیرند. به کمک یکی از نمایندگان شهر 175میلیارد تومان وام گرفتهاند. این نماینده تسهیلاتی برای آنها ایجاد کرده که بهواسطه آن، بیمههای کارگران بدون پرداخت حق بیمه از طرف کارخانه، رد میشود و بهنام اشتغالزایی هزینهای در این مورد پرداخت نمیکنند. بچههای ما دوماه بیمه و حقوق عقبافتاده دارند. چون مدیریت، چند کارخانه در سطح کشور دارد، وامها را دریافت میکند ولی جای دیگری هزینه میکند. در مدتی که اعتصاب کرده بودیم (مردادماه امسال)، فقط فروشگاههای کشور کار میکردند و کارخانه، تولیدی نداشت. فروشگاههای تهران، اهواز و... روزانه 90 میلیون تومان فروش پارچه دارند؛ پس این پولها کجا میرود؟»
روایت چهارم: اخراج 310 کارگر
«از سال 1400 کارخانه نساجی بروجرد بهشکلی بیرویه نیروی تازهکار استخدام کرد؛ یکی از نمونههای آن جذب 600 نیرو برای بخشی است که قرار بود 300 کارگر داشته باشد. کارگران شاغل در کارخانه میگویند که سال گذشته این میزان جذب، تاثیر منفی خود را نشان نداد و آمار فروش کارخانه خوب بود؛ بههمیندلیل مشکلی هم در پرداخت دستمزدها وجود نداشت، اما امسال کارخانه با کمبود مواد اولیه، افزایش هزینهها و مشکلات اقتصادی روبهرو شد و بهدنبال آن هم دستمزدها با تاخیر پرداخت میشد. ازطرفدیگر میزان فروش کارخانه هم کم شد و نتیجه جذب نیروهای سال گذشته، خودش را نشان داد و کارخانه هم بخشی از نیروها را بهعنوان مازاد اعلام کرد.»
برخلاف سهنفر دیگر، «ح» میگوید که کارخانه واقعاً با افت فروش روبهرو شده و نمیتواند از پس هزینهها بربیاید، ولی قرار است حالا که فروش بیشتر شده، کارگران تعدیلشده به کار برگردند: «ماه گذشته 110نفر نیروهای کارخانه بهدلیل همین مشکلات اقتصادی از کارخانه اخراج شدند و گفته شده که قرارداد آنها تمدید نشده است. قراردادهای کارگران نساجی بروجرد هم یا یکماهه است یا سهماهه. دستمزدها هم طبق قانون کار و سنوات و پایه خدمتی است و حداقل حقوق برای یک کارگر تازهکار، حدود هفت تا هفت میلیون و 500 هزار تومان است و بسته به سابقه کارگر، افزایش پیدا میکند. در طول سال هم حدود 310 نفر اخراج شدند. فعلاً هم بیمههای تامین اجتماعی، هم تکمیلی قطع و حقوقها از آبانماه هنوز واریز نشده است. حدود 90 نفر از کارگرانی که اخیراً اخراج شدهاند، در قسمت دوزندگی کارخانه مشغول بهکار بودند. کارخانه فعلاً با حدود 1500 کارگر، فعال است و نیروی مازاد اعلام نشده است. تا یکماه پیش وضعیت تولید نسبت به سالهای گذشته کاهش زیادی داشت، اما حالا به وضعیت عادی برگشته و خط ریسندگی، بافندگی و... تغییر کرده و از نظر متراژ پارچه حدود 97 درصد ظرفیت کارخانه است. ما هم با مدیریت صحبت کردیم که اگر وضعیت تولید کارخانه مثبت باقی بماند و شرایط آن تغییر نکند، نیروهای اخراجشده دوباره برگردند. ممکن است از 110نفر اخراج شده، حدود 90نفر آنها دوباره به کار برگردند. در بین کارگرانی که اول دیماه امسال از کارخانه تعدیل شدند، نیروهای باسابقه هم بودند که بعد از گفتوگوهای طولانی و درخواستهای زیاد ازطرف نمایندگان کارگران، تعدادی از آنها به کارخانه برگشتهاند. اما بیشتر این تعداد بین یک تا دوسال سابقهکار داشتند. نیروهایی با سابقه 12 سال و 18 سال خدمت هم بین آنها بود. در اینسالها مدیریت داخلی توسط یکنفر انجام شده و مدیرعامل تغییر کرده است. کارخانه سال 88 دست بخشدولتی بود، اما از سال 89 به دست بخشخصوصی سپرده شد.»
مصیبت خصوصیسازی
تعدیل 110نفر و بهتعبیر کارگران کارخانه بیش از 150نفر از نیروهای کارخانه نساجی بروجرد در شرایطی اتفاق افتاد که براساس گزارش مرکز آمار استان لرستان با 1/11درصد بیکار، سومین استان ازنظر آمار بیکاری است. این کارخانه در سال ۱۳۶۲ در زمینی به مساحت ۵۰ هکتار و با سرمایهگذاری حدود ۱۵ میلیارد ریال در جنوبشرقی شهر بروجرد ساخته شد. مدیرکل صنعت، معدن و تجارت لرستان بعد از این تعدیل گسترده گفت: «کارخانه در ۹ ماهه امسال هم ۱۰ میلیون متر طول تولید داشتند، اما باتوجه به اینکه در سالجاری بحث کاهش فروش تأثیراتی بر میزان تولیدات واحد داشت و مشکلاتی ایجاد کرد، برای افزایش تامین نقدینگی هم در قالب افزایش حد اعتباری سههزار میلیارد ریال بانکهای عامل استان همکاری کردند. کمشدن فروش در سالجاری بهدلیل افزایش قیمت مواد اولیه و کاهش خرید توسط مصرفکنندگان، منجر به تعدیل نیروی انسانی شد.» خصوصیسازی این کارخانه که در سال 89 انجام شد، عامل اصلی بیثباتی کارخانه و تعدیلهای متعدد کارگران در طول 10سال اخیر عنوان میشود. سال گذشته گودرزی، نماینده مردم بروجرد در مجلس،گفت:«کارخانجات نساجی بروجرد مدرن با ۵۰ هکتار زمین و امکانات رفاهی، حدود ۹۵ درصد سهاماش متعلق به بانک ملی بوده است که این کارخانجات بدون توجیه منطقی و بدون در نظر گرفتن اهلیت خریدار در سال ۸۹ به مبلغ ۳۶ میلیارد تومان بهصورت نقد و اقساط واگذار شده است. اخبار حاکی از پرداخت نکردن اقساط در زمان مقرر است درحالیکه در زمان واگذاری حدود ۱۸ میلیارد تومان موجودی پارچه داشته است. نشان عدم اهلیت و مسئلهدار بودن این واگذاری این است که اکنون مبالغی هنگفت بابت خدمات دریافتشده به سازمانهای خدماترسان بدهکار است. ازاینرو ضروری است دستگاهها و نهادهای نظارتی و امنیتی به موضوع ورود کرده و سریعاً ابعاد مسئله را به مردم گزارش کنند؛ بههمیندلیل طرح تحقیق و تفحص از نحوه واگذاری کارخانجات بروجرد از بانکملی به بخش خصوصی نیز بهزودی کلید خواهد خورد.» در سال ۱۳۸۹ کارخانه نساجی بروجرد درحالیکه در دو سال قبل فروش خوبی داشت به بخش خصوصی واگذار شد و قیمتی که برای کارخانه تخمین زده شد حدود ۳۰۰ میلیارد تومان بود، اما این کارخانه ۳۶ میلیارد تومان ارزشگذاری شد و قرار بر این شد که خریدار ۱۲ میلیارد تومان بهصورت نقدی و مابقی را تا سال ۱۳۹۶ بهصورت اقساط پرداخت کند. این ارقام در شرایطی بود که فقط ۲۴میلیارد تومان موجودی انبار تکمیل این کارخانه بود؛ یعنی میزان پارچه فقط محاسبه شده است و انبار نخ، ماشینآلات، قطعات، ساختمان ۴۰۰متری دفتر تهران و ساختمان ورزشی جدا از این ۲۴میلیارد تومان است یعنی خریدار کارخانه، این واحد صنعتی را تنها با نیمی از موجودی انبار، تکمیل خریداری کرده است.»
بخشی ازیک گزارش رسانه ای شده بتاریخ 20 دی ماه 1402
*تجمع اعتراضی معلولان مقابل مجتمع ادارات قم
روز چهارشنبه 20 دی،تعدادی از معلولان در اعتراض به عدم اجرای ماده 27 قانون معلولان مقابل مجتمع ادارات استان قم تجمع اعتراضی برگزار کردند.
*اعتراض ارتش تک نفره مقابل بهزیستی کرمان
اعتراض تکنفره صبح امروز(چهارشنبه 20 دی) یک دختر دارای معلولیت به عدم اجرای ماده 27 قانون معلولان و تشویق سایر معلولان به کنشگری در مقابل بهزیستی استان کرمان
منبع 2 خبربالا:کانال کمپین پیگیری حقوق افراد دارای معلولیت
*کانون نویسندگان ایران:
برگزاری مراسم چهارمین سالگرد کشتار سرنشینان پرواز ۷۵۲
چهارمین سالگرد کشتار سرنشینان پرواز ۷۵۲ هواپیمایی اوکراین که هدف پدافند هوایی سپاه پاسداران قرار گرفت، در فضایی امنیتی برگزار شد. دادخواهان و بازماندگان صبح روز ۱۸ دی ماه در شاهدشهر؛ محل سرنگونی هواپیما در حالی گرد هم آمدند که مأموران امنیتی با حضور گسترده از آنان فیلم و عکس میگرفتند.
در این مراسم متنی با عنوان «طومار دادخواهی» خوانده شد و خانوادهها به دلیل اینکه هنوز پس از چهار سال حقیقت این ماجرا روشن نشده و روند رسیدگی به پرونده در دادگاه نظامی تهران همچنان در هالهای از ابهام است، آن را امضا کرده و شعار «فریاد از این بیداد» سر دادند.
در ادامهی این مراسم بیانیهی «انجمن خانوادههای جانباختگان پرواز پیاس۷۵۲» نیز خوانده شد. در بخشی از این بیانیه ضمن اشاره به «سالگرد قتل عمدی بکتاش آبتین» عضو کانون نویسندگان ایران، چنین آمده است: «دادخواهی خانوادههای پرواز که بخشی از جنبش بزرگ دادخواهی در ایران است میتواند یاریگر جنبش مدنی ایرانیان برای عبور از این کابوس و رسیدن به عدالت و آزادی باشد. مسیر دشوار ما برای رسیدن به عدالت همچنان ادامه دارد و در این راه خود را مدیون میلیونها انسان آزادهای میدانیم که در ایران و سراسر جهان همراه ما بودهاند».
روز ۱۸ دیماه ۱۳۹۸ پرواز شماره ۷۵۲ هواپیمایی اوکراین به فاصلهی کوتاهی پس از برخاستن از فرودگاه تهران با دو موشک سپاه پاسداران مورد هدف قرار گرفت و تمامی ۱۷۶ سرنشین آن جان باختند.
حاکمیت دلیل وقوع این جنایت را «خطای انسانی» اعلام کرد که مورد قبول دادخواهان این فاجعه نیست. در مقابل بازماندگان به دلیل دادخواهی، بارها از سوی حاکمیت مورد تهدید قرار گرفته و گاه ممنوعالخروج شدهاند.
*حکم انفصال از خدمت فاطمه سوقندی معلم نیشابوری
هستهی گزینش وزارت آموزش و پرورش با حکمی خانم سوقندی معلم ادبیات نیشابور را از معلمی برکنار کرد
پیشتر دادگاه انقلاب خراسان رضوی برای فاطمه سوقندی به اتهام تبلیغ علیه نظام پروندهی قضایی تشکیل داده بود
در پی پروندهسازیهای نهادهای امنیتی این معلم خراسانی هم به هیات تخلفات اداری و هم به هسته گزینش فراخوانده شده بود
آخرین حکم شغلی با عنوان اخراج در ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ برای فاطمه سوقندی صادر شده است.
مدتهاست وزارت آموزش و پرورش عملا به سیستم سرکوب نهادهای امنیتی اضافه شده است و با نشانه گرفتن معیشت معلمان، ارعاب معلمان را به جای تامین مطالبات همکاران بعنوان راهکار در پیش گرفتهاند
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
*عزیز قاسم زاده سخنگوی کانون صنفی فرهنگیان گیلان با دستبند به زندان انتقال یافت
عزیز قاسمزاده معلم و هنرمند زندانی که در مرخصی درمانی به سر میبرد ضمن مخالفت با ادامه مرخصی درمانی، امروز چهارشنبه ۲۰ / ۱۰ / ۱۴۰۲ با دستبند به زندان لاکان رشت انتقال داده شد.
این در حالی است که او با انجام آزمایشات تازه و افزایش PSA از ۶ به ۷/۸ برای بررسی وضعیت بیماری خود اخیرا MRI انجام داده است و طبق دستور پزشک معالج، او میبایست از تاریخ ۱۳ / ۱۰ / ۱۴۰۲ به مدت دو هفته با مصرف داروی تجویز شده مجددا ازمایش میداد
با مخالفت با تمديد مرخصی این فعال صنفی معلمان، روند درمانیاش متوقف شده است.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
*دادگاه محمد حبیبی برگزار شد .
امروز صبح محمد حبیبی سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران در دادگاه انقلاب شهریار محاکمه شد .
رامین صفرنیا وکیل این فعال صنفی معلمان در حساب ایکس خود نوشت :
" امروز به تاریخ 1402/10/20 جلسه رسیدگی موکلم #محمد_حبیبی در دادگاه انقلاب شهریار به اتهام #اجتماع_و_تبانی بامصادیق (توئیتهایی در خصوص اعتراض به مسمومیت سازی مدارس و دفاع از حقوق دانشاموزان )برگزار شد."
این پرونده مربوط به آخرین بازداشت محمد حبیبی در ۱۶ فروردین ماه امسال است.
محمد حبیبی در اسفند ماه ۹۶ و اردیبهشتماه ۱۴۰۱ هم با اتهام فعالیت های صنفی بازداشت و روانه زندان شده بود .
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
*محمد شباهتی در سالگرد آزادیاش مجدداً بازداشت شد!
محمد شباهتی دانشجوی انسانشناسی دانشگاه تهران و فعال صنفی-دانشجویی، روز ۱۹ دیماه ۱۴۰۲، با هجوم نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود بازداشت شد.
وی پیش از این، در جریان قیام #زن_زندگی_آزادی، در تاریخ ۱۶ آذر ۱۴۰۱ درون صحن دانشگاه تهران توسط نیروهای حراست دانشگاه مورد ضرب و شتم قرار گرفت و تحویل نیروهای امنیتی شد. وی پس از گذراندن ۳۳ روز بازداشت غیرقانونی، با قرار وثیقه آزاد شد.
از نهاد بازداشتکننده و وضعیت ایشان اطلاعی در دست نیست.
برگرفته از کانال شوراهای صنفی دانشجویان کشور
*جان باختن یک کارگر شهرک صنعتی فراهان براثرتصادف
ظهر روز چهارشنبه 20 دی، یکی از رانندگان واحدهای تولیدی شهرک صنعتی فراهان براثر تصادف تریلی در این شهرک واقع در استان مرکزی جان خودرا ازدست داد.
اخباروگزارش های کارگری 21 دی ماه 1402
- اعتصاب کارگران واحدهای نمزدایی،نمک زدایی وفشارافزایی مارون پالایشگاه بید بلند در اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق و 2 ماه حق بیمه یک هفته را پشت سر گذاشت
- فراخوان تجمع اعتراضی کارکنان استخدامی سال 93 به بعد نفت اهوازنسبت به حذف ترفیعات منجمله به کسر مزایای ریالی یک گرید
- گزارشی از دادگاه دوم 9 کارگر و جوان جویای کار آق دره تکاب و سرکوب کارگران معادن سنگ و طلای آق دره
- بازداشت 22 معترض روستای قره قشلاق شهرستان سلماس نسبت به احداث کارخانه نمک در اراضییشان
- تجمع اعتراضی پرشور معلولان مقابل استانداری خراسان رضوی
- جلوگیری ماموران نیروی انتظامی از برگزاری تجمع ناشنوایان در شیراز
- دیدار جمعی از معلمان شاغل و بازنشسته و اعضای کانون صنفی معلمان تهران با خانواده جانباختگان هواپیمای اکراینی
- تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه شیراز نسبت به مشکلات تغذیه
- تهاجم مامورین حراست، اینبار درون اتاقهای خوابگاه دخترانه دانشگاه تهران!
- تداوم بازداشت شریفه محمدی در زندان مرکزی سنندج
- پارگی کبد یک دانشآموز به دلیل ضربوشتم توسط معلم
- جان باختن یک کارگر 60 ساله درخواف براثرریزش قنات
*******
*اعتصاب کارگران واحدهای نمزدایی،نمک زدایی وفشارافزایی مارون پالایشگاه بید بلند در اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق و 2 ماه حق بیمه یک هفته را پشت سر گذاشت
کارگران واحدهای نمزدایی،نمک زدایی وفشارافزایی مارون پالایشگاه بید بلند(شرکت پیمانکاری دانش بنیان پترو نیرو صبا) واقع در جنوب شرقی شهرستان اهوازیک هفته است که برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به عدم پرداخت 4 ماه حقوق و 2 ماه حق بیمه در اعتصاب بسر می برند.
برپایه گزارش منتشره درشبکه های اجتماعی شرکت پیمانکاری دانش بنیان پترو نیرو صبا از حربه های دخالت نیروی انتظامی وتهدید کارگران به تشکیل پرونده قضایی برای شکستن استفاده کرده ولی تابه امروز به نتیجه نرسیده است واعتصاب کارگران کمکان ادامه دارد.
واحدهای نمزدایی،نمک زدایی وفشارافزایی مارون پالایشگاه بید بلند؟
پروژه جمع آوری گاز های بالادستی ترش وشیرین از سمت مناطق مارون به پالایشگاه گاز بید بلند خلیج فارس و طی فرآیند نمزدایی و فشارافزایی در پالایشگاه و به دنبال آن استفاده در شبکه گازی کشور
*فراخوان تجمع اعتراضی کارکنان استخدامی سال 93 به بعد نفت اهوازنسبت به حذف ترفیعات منجمله به کسر مزایای ریالی یک گرید
زمان:شنبه 23 دی – ساعت 9 صبح
مکان: اهواز: در محوطهی ستاد شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب روبروی بلوک یک
متن فراخوان:
حتما درجریان هستید اخیرا مسئولین وزارت نفت تصمیمی گرفتهاند که درصورت اجرا، همکاران استخدامی 93 به بعد با کسر معادل ریالی یک گرید(5٪) مواجه میشوند!
به همین دلیل تعدادی از همکاران شاغل در اهواز که این ظلم برآنها روا شده قصد اعتراض دارند؛
تاریخ تجمع درخصوص حذف ترفیعات استخدامیهای93 ، شنبه مورخ 23/10/1402 ساعت 9 صبح در محوطهی ستاد شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب روبروی بلوک یک میباشد.
*گزارشی از دادگاه دوم 9 کارگر و جوان جویای کار آق دره تکاب و سرکوب کارگران معادن سنگ و طلای آق دره
حدود شش ماه پس از وقوع درگیری میان تعدادی از کارگران و جوانان جویای کار در آقدره تکاب با ماموران نیروی انتظامی که به بازداشت و پروندهسازی قضایی و امنیتی علیه کارگران منجر شد، روز سهشنبه نوزدهم دی ماه 1402 برای بار دوم دادگاهی در راستای رسیدگی به اتهامات وارد شده به کارگران برگزار شد. گفته میشود، این دادگاه در پی شکایت سه مامور نیروی انتظامی مبنی بر اعمال “ضرب و جرح عمدی” از سوی 9 کارگری برگزار شده که در درگیری مرتبط با «درخواست افراد جویای کار در مقابل معدن سنگ تراورتن» حضور داشتند.
در روز نهم مرداد 1402، دو تن از جوانان جویای کار برای چندمین بار در مقابل سنگ تراورتن آقدره حضور یافتند. آنها بارها درخواست کار داده بودند و با توجه به تعهدات کارفرمای معدن مبنی بر بکارگیری اهالی بومی روستا انتظار داشتند که این درخواست مورد قبول قرار گیرد. با این حال با بیتوجهی مسولین معدن و برخورد نیروی انتظامی مواجه شدند. در نتیجه برخوردها و درگیریهای صورت گرفته میان نیروی انتظامی و اهالی که جمعی از کارگران معادن سنگ و طلای آقدره بودند ، تیراندازیهایی از سوی ماموران انتظامی صورت گرفت که منجر به زخمی شدن دو نفر از اهالی و انتقال آنها به بیمارستانهای ارومیه و زنجان شد و در نهایت درگیری خاتمه یافت. با این حال در نیمه شب روز بعد با هجوم نیروهای امنیتی و انتظامی به خانههای اهالی 32 تن از کارگرانی که در درگیریها حضور داشتند، بازداشت شده و به زندان ارومیه منتقل شدند. این کارگران دو ماه پس از بازداشت با وثیقههای سنگین 600 میلیون تا یک میلیارد تومانی آزاد شدند. برخی از آنها با اخذ تعهداتی (گفته میشود اداره اماکن این تعهدات را اخذ کرده) که یا از محتوای آن خبر نداشتند و یا حق اعتراض به حقوق صنفی را از آنها سلب میکرد با قراردادهای یک ماهه(قبلا این قراردادها سه ماه بود) به کار بازگشتند و تعدادی دیگر بدون تسویه حساب و با معوقات حقوقی دست کم دو ماهه اجازه بازگشت به کار را پیدا نکردند.
حسین تاج حقوقدان و وکیل پرونده کارگران آقدره به خبرنگار رسانه ای گفت: نوزدهم دی ماه دادگاه دیگری در راستای رسیدگی به اتهامات وارد شده به 9 تن از اهالی و کارگران آقدره برگزار شد. این دادگاه در پی شکایت سه مامور نیروی انتظامی مبنی بر “اعمال ضرب و جرح عمدی” توسط کارگران برگزار شد، اما مستندات ارائه شده از سوی شاکیان محل اشکال بوده و اعمال ضرب و جرح از سوی اهالی و کارگران آقدره را اثبات نمیکند.
این وکیل دادگستری ادامه داد: شاکیان، سه شاهد معرفی کرده بودند که از نظر تعاریف حقوقی “شاهد” محسوب نمیشدند و به عنوان مطلع در دادگاه حضور داشتند. به همین دلیل ما به عنوان وکلای پرونده درخواست ارائه مستندات دادیم و قرار بر این شد که آنها در خصوص اثبات ادعای خود مستنداتی ارائه کنند.
به گفته تاج گرچه این دومین دادگاهی است که در ارتباط با پرونده درگیری میان اهالی و کارگران آقدره با ماموران انتظامی برگزار میشود اما اتهامات مطرح شده در دادگاه اخیر، اتهامات جدیدی علیه 9 تن از کارگران است.
این وکیل دادگستری اضافه کرد: رای نهایی در خصوص دادگاه نخست رسیدگی به پرونده اهالی و کارگران آقدره هنوز صادر نشده است.
در جریان دادگاه نخست که روز چهارم مهر ماه 1402 برگزار شد، کارگران با اتهاماتی چون «اخلال در نظم عمومی»، «اقدام علیه امنیت داخلی کشور» و «آدمربایی» مواجه بودند.
منابع کارگری میگویند در طول شش ماه گذشته و به دنبال مطالبه حقوق قانونی تسویه نشده و تلاش برای حق خواهی در خصوص اشتغال به کار اهالی بومی ، آنها بارها با تهدید و ضرب و شتم از سوی نهادهای امنیتی و نظارتی و همچنین عوامل ناشناس مواجه شدهاند.
یک منبع کارگری در خصوص روند بازگشت به کار تعدادی از کارگران بازداشت شده نیز میگوید: بازگشت به کار برخی از کارگرانی که بازداشت شده بودند، منوط به اخذ مجوز از اداره اماکن شده است. «بعد از اون درگیریها، همه اهالی آقدره وسطی که کارگر معدن طلا و سنگ بودند چه آنها که در جریان اون درگیری حاضر بودند و چه کسانی که اصلا در آن محل حضور نداشتند، از ادامه کار منع شدند. بعد از مدتی شرکت اعلام کرد که برای بازگشت به کار باید از اداره اماکن! مجوز بگیرید. اخذ مجوز از اداره اماکن نیاز به دوندگی زیادی داشت. بارها به اماکن مراجعه شد تا بالاخره یک برگه سفید به کارگران دادند تا امضا کنند. بعد از مدتی هم برگه را داخل پاکتی گذاشتند و به کارگران دادند تا به حراست شرکت تحویل دهند.»
به گفته منابع کارگری، «مشخص نیست پس از اخذ امضا از کارگران آیا داخل این برگهها چیزی نوشته شده یا خیر! » اما کارگران با انگیزه بازگشت به کار پای برگه سفید را امضا کردهاند و از تبعات امضای چنین سندی اظهار نگرانی میکنند. یکی از کارگران در این باره میگوید: «ما فقط میخواستیم برگردیم سر کار! مجبور بودیم امضا کنیم. چارهی دیگهای نداشتیم...»
صدور مجوز بازگشت به کار از سوی اداره اماکن بدعتی در روند بازگشت به کار کارگران است . این در حالیست که طبق قاعده، این “اداره کار” است که وظیفه صدور چنین مجوزی را بر عهده دارد.
کارگران میگویند که اتهامات وارد شده را نمیپذیرند و پس از بازداشت متحمل آسیبهای روانی و جسمی فراوانی شدهاند که همچنان بر زندگی شخصی و خانوادگی آنها سایه افکنده است. با این حال آنها میگویند از طریق شکایت به اداره کار پیگیر معوقات حقوقی خود و تسویه حساب با شرکت هستند، ضمن اینکه امیدوارند از اتهامات وارده تبرئه شوند.
وقایع رخ داده در آقدره، مختص ماههای اخیر نیست. اهالی کُرد این روستای مرزی در حاشیه شهرستان آذرینشین تکاب در آذربایجان غربی سالهاست که با وجود تعهد کارفرمای معادن طلا و سنگ آقدره مبنی بر بکارگیری افراد بومی به ویژه در مشاغل غیرتخصصی از دستیابی عادلانه به موقعیت شغلی محرومند. آنهم در جغرافیایی که محرومیتهای تحمیل شده اقتصادی، به بخش جداییناپذیری از زندگی اهالی تبدیل شده است.
گزارشها نشان میدهد که شهرستان تکاب با وجود ذخایر عظیم طلا و سنگ، همچنان در زمره شهرستانهای محروم کشور است و مردمانی که در مجاورت این مناطق سکونت دارند، همچنان سهم اندکی از معادن غنی این شهر دارند. نرخ بیکاری در این شهرستان بر اساس آخرین گزارشها، حدود ۱۳ درصد است. گرچه به دلیل کمبود زیرساختهای توسعه شهری، همچنان کشاورزی و دامداری به عنوان مهمترین منبع درآمد مردم شهرستان مطرح میشود اما ساکنین مناطقی از شهرستان همچون “روستاهای آقدره” که بزرگترین معادن استخراج طلای کشور را در خود جای دادهاند به دلیل فعالیتهای معدنی و تخریب شدید محیط زیست و دامداری، چارهای جز کار در معدن یا مهاجرت برای کار به شهرهای دیگر ندارند.
*بازداشت 22 معترض روستای قره قشلاق شهرستان سلماس نسبت به احداث کارخانه نمک در اراضییشان
آخرین گزارش منتشره درشبکه های اجتماعی بتاریخ 21دی حاکی از بازداشت 22 معترض روستای قره قشلاق شهرستان سلماس نسبت به احداث کارخانه نمک در اراضییشان توسط نیروهای سرکوب دستگاه رهبری و دولت می باشد.
یادآوری:دومین روز تجمع اهالی روستای قره قشلاق شهرستان سلماس دراعتراض به احداث کارخانه نمک در اراضییشان
یورش نیروهای سرکوبگر دستگاه رهبری و دولت به تجمع کنندگان با پرتاب گازاشک آوروضرب وشتم آنها و بازداشت تعدادی از معترضین
براساس فیلم ها وتصاویر منتشره درشبکه های اجتماعی،روزسه شنبه 19 دی اعتراض اهالی روستای قره قشلاق شهرستان سلماس نسبت به احداث کارخانه نمک در اراضییشان باتجمع برای دومین روز متوالی ادامه یافت.
بنابهمین گزارشات تصویری، نیروهای سرکوبگر دستگاه رهبری و دولت به تجمع کنندگان یورش آوردند بسویشان گازاشک آورپرتاب کردند و همچنین با ضرب وشتم قراردادن تجمع کنندگان تعدادی از معترضین را بازداشت کردند.
*تجمع اعتراضی پرشور معلولان مقابل استانداری خراسان رضوی
روزپنج شنبه 21 دی،تعداد کثیری از ناشنوایان، نابینایان و معلولان جسمی حرکتی در نهمین تجمع سراسری معلولان و در اعتراض به عدم اجرای ماده 27 قانون معلولان مقابل استانداری خراسان رضوی تجمع اعتراضی برگزار کردند.
مسعود فیروزی مدیرکل بهزیستی استان خراسان رضوی در بین معترضان حاضر شد.
*جلوگیری ماموران نیروی انتظامی از برگزاری تجمع ناشنوایان در شیراز
ماموران نیروی انتظامی شهر شیراز مانع از برگزاری تجمع اعتراضی ناشنوایان در مقابل اداره کل بهزیستی استان فارس شدند و به یکی از برگزارکنندگان تجمع گفتهاند روز شنبه برای ادای توضیحات به کلانتری برود!
نهمین دوره تجمعات سراسری معلولان از روز دوشنبه و در اعتراض به عدم اجرای ماده 27 قانون معلولان آغاز شده و تاکنون شهرهای کرمانشاه، قم، ساری، کرمان، شوش و مشهد تجمع اعتراضی بدون هیچگونه مشکلی برگزار کردهاند.
طبق اطلاعیه از قبل منتشر شده قرار بود امروز ناشنوایان مقابل اداره کل بهزیستی استان فارس تجمع اعتراضی برگزار کنند.
منبع 2 خبربالا:کانال کمپین پیگیری حقوق افراد دارای معلولیت
*دیدار جمعی از معلمان شاغل و بازنشسته و اعضای کانون صنفی معلمان تهران با خانواده جانباختگان هواپیمای اکراینی
دیدار جمعی از دوستان و اعضای کانون صنفی معلمان تهران، با خانم منظر ضرابی معلم بازنشسته و همسرشان جناب صادقی که در سانحه هواپیمای اوکراین، ۴ عضو خانوادهشان را از دست دادند؛ و خانم شهین شکویی که دختر و دامادشان را از دست دادهاند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
*تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه شیراز نسبت به مشکلات تغذیه
روز چهارشنبه 20 دی،جمعی از دانشجویان دانشگاه شیراز برای اعتراض به مشکلات تغذیه دست به تجمع زدند و ظروف غذای خود از ورودی سلف ارم تا ورودی معاونت دانشجویی روز زمین چیدند.
به گزارش 21 دی شورای صنفی دانشجویان دانشگاه شیراز،در تاریخ ۲۰ / ۱۰ / ۱۴۰۲ عده ای از دانشجویان در اعتراض به مشکلات تغذیه ای دانشگاه، اقدام به تحصن و زمین گذاشتن ظروف غذای خود از ورودی سلف ارم تا ورودی معاونت دانشجویی نمودند که با ممانعت نیروهای حراست و کارکنان سلف مواجه شدند.
پس از آن با حضور معاونت و مدیریت دانشجویی، قرار ملاقاتی در دفتر دکتر چالمه با حضور دانشجویان و نمایندگان شورای صنفی گذاشته شد تا به مسائل و مشکلات دانشجویان پرداخته شد.
مطالبات دانشجویان معترض به شرح ذیل بود:
- بهبود کیفیت غذای تمامی سلف های دانشگاه (اعم از گسترش تنوع غذایی و بهبود کیفیت محصولاتی مانند برنج، گوشت، مرغ و…)
- افزودن غذای رایگان به لیست ژتون
- ارائه و تأمین غذای دانشجویان در روز های تعطیل با توجه به آغاز ایام امتحانات
- ارائه غذای دانشجویان در روز های تعطیل رسمی
- تغییر مهلت رزرو غذا از ساعت ۲۳ و تمدید آن
- امکان انتخاب اقلام مختلف صبحانه با توجه به نیاز دانشجو
- بهبود رفتار مسئولین سلف با دانشجویان
- بهبود بهداشت ظروف سلف
لازم به ذکر است شورای صنفی به نمایندگی از جمع کثیر دانشجویان، جلسه ای در تاریخ شنبه ۲۳ / ۱۰ / ۱۴۰۲ مقرر گردید تا مسائل فوق را مجددا مطرح و در رابطه با آن تصمیم گیری شود.
*تهاجم مامورین حراست، اینبار درون اتاقهای خوابگاه دخترانه دانشگاه تهران!
طی گزارشاتی که بدستمان رسیده، در چند هفته اخیر فشار و محدودیتها بر دانشجویان خوابگاهی افزایش یافته است که اوج آن در هفته گذشته-هفته منتهی به فرجه امتحانات- رخ داده است.
بر اساس چند گزارش ارسالی، ماموران حراست خوابگاه دخترانه، طی چند شب، بدون اجازه و بصورت ناگهانی، وارد اتاق دانشجویان شدهاند و اقدام به تفتیش کیف و کمد آنها کردند. این ماموران، به بهانه یافتن سیگار و پاکت سیگار، دانشجویان را تهدید به کمیتهای شدن و «لغو اسکان» کرده و کارت دانشجوییشان را نیز ضبط کردهاند!
اینها درحالی صورت میگیرند که داشتن سیگار در هیچ مکانی تحلف نیست. در مقابل ورود حراست بدون مجوز به اتاقها و تفتیش وسایل دانشجویان عملی کاملا غیرقانونی است و باید مورد پیگرد قرار بگیرد.
این اقدامات خلاف قانون و آزاردهنده درحالی صورت میگیرند که در طول ترم هم دختران به بهانه حجاب و پوشششان بارها مورد اذیت و آزار حراست قرار گرفتهاند. حال هفتههای پایانی ترم و در دوره پرفشار امتحانات، حراست بار دیگر در اقدامی خلاف قانون، آرامش نسبی دانشجویان را نیز تاب نیاورده و اینچنین با تهدیدات پوچ، آنان را آزار میدهند.
با توجه به اقدامات اخیر حراست، ذکر چند نکته حقوقی را ضروری میدانیم؛
▫اقداماتی از قبیل:
۱)تذکر دادن به پوشش دانشجویان دختر در درون خوابگاه
۲)ورود به اتاق بدون اجازه ساکنین
۳) گشت زنی در اتاق تفتیش وسایل دانشجویان به بهانه یافتن سیگار، پاسور و...
۴) نقض کامل و آشکار حق حریم خصوصی با زیر و رو کردن وسائل دانشجویان
۵) اخد کارت دانشجویی و معرفی یا تهدید به معرفی به کمیته های انضباطی
۶) ورود در ساعات غیر متعارف
۷) اخد تعهد های غیر قانونی، تنها اندکی از بی قانونی های حراست دانشگاه است.
▫حریم خصوصی دانشجویان از جمله حقوق اساسیای است که در جایجای قوانین مربوط به دانشگاهیان و شهروندان بر آن تاکید شده است. مستندات این حق اصل ۲۲و۲۵قانون اساسی، مواد ۳۶و ۳۷منشور حقوق شهروندی و ماده ۶منشور حقوق دانشجویی است که بیان میدارد:«تعرض به حیثیت، جان، مال، حقوق مردم ممنوع است. حریم و زندگی خصوصی، محل سکونت و اشیاء خصوصی افراد، از تفتیش و بازرسی بدون مجوز قانونی ممنوع است و تعرض به اطلاعات و داده های شخصی اعم از الکترونیکی و غیر الکترونیکی افراد مجاز نیست» و همچنین در شیوهنامه انضباطی بارها بر حریم شخصی دانشجویان تاکید شده است و متخلفان در نقض حریم شخصی دانشجویان را مورد مواخده و بازخواست قرار میدهد.
ماده مذکور از منشور حقوق دانشجویی بیانگر آن است که این اقدامات ماموران حراست کاملا در شرایط غیر قانونی انجام میشود زیرا:
نخست. باید معاون دانشجویی که صلاحیت صدور مجوز برای تفتیش و بازرسی از اتاق دانشجویان دارد چنین مجوزی صادر کند.
دوم. اگر چنین مجوزی بر فرض هم صادر شده باشد افرادی که قصد ورود به اتاق دانشجویان دارند باید با نشان دادن مجوز کتبی، در ساعات متعارف وارد اتاق های دانشجویان شوند. ورود و تفتیش اتاقهای خوابگاه آن هم در نیمههای شب هیچ جای تردیدی برای دانشجویان باقی نمیگذارد که این اقدامات بدون مجوز هستند.
سوم. صدور چنین مجوز هایی موردی و برای موارد بسیار خاص است و نمیتوان یک مجوز عام برای تفتیش وسایل و اتاق دانشجویان صادر کرد.
▫حمل و نگهداری مواردی از قبیل سیگار در هیچ جای قوانین ممنوع اعلام نشده است. قوانین دانشگاهی نیز از چنین قاعدهای مستثناء نیستند. حمل و نگهداری سیگار در هیچ ماده یا بندی از شیوه نامه انضباطی جرم دانسته نشده است؛ اخذ آنان از دانشجویان و تهدید آنها مبنی بر معرفی به کمیته های انضباطی خود تخطی از قانون و تعرض به مالکیت دانشجویان است و میتوان از مراجع قضایی و اداری افراد متخلف را مورد تعقیب قرار داد.
▫قوانین موجود اختیار اخذ کارت دانشجویی توسط مامورین حراست را در هیچ قانونی پیش بینی نکرده اند. این خواسته از دانشجویان خواستهای تماما غیر قانونی است و دانشجویان باید در مقابل خواسته های غیر قانونی حراست و دیگر مسئولین اقدام کنند. حراست های دانشجویی صرفا دارای این اختیار هستند که در جهت حفظ و صیانت از محیط های دانشگاهی و جلوگیری از ورود افراد غیر دانشجو به مکان های دانشگاهی در ورودی ها از دانشجویان درخواست نشان دادن کارت و احراز هویت آنان بکنند و با ورود دانشجو به مکان های دانشگاهی دیگر چنین حقی را ندارند.
▫گفتنی است لغو اسکان دانشجویان تنها به موجب حکم کمیته انضباطی ممکن است و حراست هیچ اختیاری در این زمینه ندارد. کمیته انضباطی نیز به موجب شیوهنامه محدود شده است و نمیتواند برای عملی که جرم نیست، حکمی صادر کند بلکه برعکس، با توجه به ورود غیرقانونی حراست، این مامورین هستند که باید مجازات شوند. بنابراین تهدید کردن دانشجویان به لغو اسکان تنها برای ترساندن ایشان و آزارشان در دوره امتحانات است.
توصیه میکنیم دانشجویان با آگاهی از حقوق خود و پافشاری بر حقوق قانونیشان در مقابل چنین اقداماتی بایستند و مانع از ورود و تعرض این افراد به اتاقهای خوابگاه و بطور کلی حقوق بدیهی دانشجویان شوند.
برگرفته از کانال دانشگاه تهران – دانشجو
*تداوم بازداشت شریفه محمدی در زندان مرکزی سنندج
شریفه محمدی، فعال کارگری اهل شهر رشت، از 37 روز پیش بازداشت شده و همچنان با بلاتکلیفی در زندان مرکزی سنندج نگهداری میشود.
به گفته سیروس فتاحی، همسر شریفه محمدی، این شهروند پس از تحمل بیش از یک ماه بازداشت، روز سهشنبه هفته جاری تماس بسیار کوتاهی با فرزندش داشته است
این فعال کارگری با هدف اعمال فشار روانی بیشتر، روز نهم دی ماه از زندان لاکان رشت به زندان مرکزی سنندج منتقل شد و کماکان با بلاتکلیفی در این زندان به سر میبرد.
منبع:کانال کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری ایران
*پارگی کبد یک دانشآموز به دلیل ضربوشتم توسط معلم
صابر نظریانی، کودک ۱۳ ساله اهل کوهدشت در پی ضربوشتم توسط معلمش دچار پارگی کبد شده و حال جسمانی او نامساعد است.
این کودک به دلیل شدت جراحت به بیمارستانی در تهران اعزام شده است در حالی که خانواده او توانایی تامین هزینههای درمان او را ندارند.
پ ن : دفاع از حقوق دانش آموزان و نقد رفتارهای غیر انسانی معلمان از اصولی اساسی شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران است .
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
*جان باختن یک کارگر 60 ساله درخواف براثرریزش قنات
روزپنج شنبه 21 دی،یک کارگر60 ساله حین کاردر روستای زوزن از توابع جلگه زوزن شهرستان خواف در استان خراسان رضوی براثرریزش قنات در دم جان باخت.
اخباروگزارش های کارگری 22 دی ماه 1402
- جمعه های اعتراضی کارگران صنعت نفت:
ادامه اعتراضات کارگران صنعت نفت نسبت به تعیین سقف حقوق، نحوهی کسر غیرقانونی مالیات و محدودیت 30 سالهی سنوات بازنشستگی علیرغم سنوات خدمت بیشتر و بعضا کسورات بازنشستگی بیش از 40 سال ،عدم اجرای کامل ماده قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت و عدم ادغام صندوق بازنشستگی با سایر صندوقهای بازنشستگی با برپایی تجمع کارگران شرکت نفت فلات قاره در جزیره لاوان
- هشتمین روز اعتصاب کارگران واحدهای نمزدایی،نمک زدایی وفشارافزایی مارون پالایشگاه بید بلند در اعتراض به قراردادهای ضدکارگری و عدم پرداخت 4 ماه حقوق و 2 ماه حق بیمه
- اعتصاب کارگران سایت مخازن متانول چابهاردر اعتراض به عدم پرداخت ماه ها حقوق
- کنش های کارگران کارخانه سنگ پاسارگاد تاکستان نسبت به نداشتن امنیت شغلی و معیشتی زیر سایه بی خیالی مسئولان شهرستان
- ادامه اعتراضات گوجه کاران استان بوشهر نسبت به تعرفه صادرات گوجه فرنگی بابرپایی تجمع برای دومین روز
- نیروهای امنیتی ۷۰ تن از اهالی روستای قرهقشلاق در آذربایجان غربی از جمله زنان و مردان مسن را بازداشت کردهاند
- بدعتهای سرکوب در پرونده غیابی محمد شباهتی:
از ضبط کارت بانکی تا اجرای حکم بیابلاغیه پس از ۴ سال
*******
*جمعه های اعتراضی کارگران صنعت نفت:
ادامه اعتراضات کارگران صنعت نفت نسبت به تعیین سقف حقوق، نحوهی کسر غیرقانونی مالیات و محدودیت 30 سالهی سنوات بازنشستگی علیرغم سنوات خدمت بیشتر و بعضا کسورات بازنشستگی بیش از 40 سال ،عدم اجرای کامل ماده قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت و عدم ادغام صندوق بازنشستگی با سایر صندوقهای بازنشستگی با برپایی تجمع کارگران شرکت نفت فلات قاره در جزیره لاوان
روز جمعه 22 دی ماه برای هفتمین هفته متوالی، اعتراض کارگران شرکت نفت فلات قاره نسبت به تعیین سقف حقوق، نحوهی کسر غیرقانونی مالیات و محدودیت 30 سالهی سنوات بازنشستگی علیرغم سنوات خدمت بیشتر و بعضا کسورات بازنشستگی بیش از 40 سال ،عدم اجرای کامل ماده قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت و عدم ادغام صندوق بازنشستگی با سایر صندوقهای بازنشستگی با تجمع در جزیره لاوان ادامه یافت.
*هشتمین روز اعتصاب کارگران واحدهای نمزدایی،نمک زدایی وفشارافزایی مارون پالایشگاه بید بلند در اعتراض به قراردادهای ضدکارگری و عدم پرداخت 4 ماه حقوق و 2 ماه حق بیمه
روز جمعه 22 دی ماه برای هشتمین روز متوالی، کارگران واحدهای نمزدایی،نمک زدایی وفشارافزایی مارون پالایشگاه بید بلند(شرکت پیمانکاری دانش بنیان پترو نیرو صبا) در اعتراض به قراردادهای ضدکارگری و عدم پرداخت 4 ماه حقوق و 2 ماه حق بیمه به اعتصابشان ادامه دادند.
براساس گزارش منتشره درشبکه های اجتماعی مدیریت شرکت پترو نیرو صبا هم به تلاش های مذبوحانه خود برای شکستن اعتصاب منجمله تهدید کارگران به اخراج از کار ادامه داد.
درهمین رابطه:اعتصاب کارگران واحدهای نمزدایی،نمک زدایی وفشارافزایی مارون پالایشگاه بید بلند در اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق و 2 ماه حق بیمه یک هفته را پشت سر گذاشت
کارگران واحدهای نمزدایی،نمک زدایی وفشارافزایی مارون پالایشگاه بید بلند(شرکت پیمانکاری دانش بنیان پترو نیرو صبا) واقع در جنوب شرقی شهرستان اهوازیک هفته است که برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به عدم پرداخت 4 ماه حقوق و 2 ماه حق بیمه در اعتصاب بسر می برند.
برپایه گزارش منتشره درشبکه های اجتماعی شرکت پیمانکاری دانش بنیان پترو نیرو صبا از حربه های دخالت نیروی انتظامی وتهدید کارگران به تشکیل پرونده قضایی برای شکستن استفاده کرده ولی تابه امروز به نتیجه نرسیده است واعتصاب کارگران کماکان ادامه دارد.
*اعتصاب کارگران سایت مخازن متانول چابهاردر اعتراض به عدم پرداخت ماه ها حقوق
روز پنج شنبه 21 دی، کارگران سایت مخازن متانول چابهار( شرکت پیمانکاری رامپکو) واقع در بندر واسکله بهشتی برای اعتراض به عدم پرداخت ماه ها حقوق دست از کار کشیدند.
یکی از کارگران اعتصابی به یک منبع خبری محلی گفت:از مهرماه تاکنون حقوقشان پرداخت نشده و به همین دلیل کارگران در وضعیت بد معیشتی بسر میبرند.
بنا به گزارش 22 دی همین منبع،پس از اعتراضات کارگران سایت مخازن متانول چابهار در روزهای اخیر، مسئولین رامپکو پیمانکار نفت و گاز و پتروشیمی یک ماه حقوق کارگران را پرداخت کردند که نیمی از کارگران به دلیل بد عهدی مسئولین همچنان در اعتصاب هستند و سر کار حاضر نشدند.
*کنش های کارگران کارخانه سنگ پاسارگاد تاکستان نسبت به نداشتن امنیت شغلی و معیشتی زیر سایه بی خیالی مسئولان شهرستان
روز جمعه 22 دی، کارگران کارخانه سنگ پاسارگاد تاکستان از کنش هایشان نسبت به نداشتن امنیت شغلی و معیشتی زیر سایه بی خیالی مسئولان شهرستان،خبردادند.
یکی از کارگران کارخانه سنگ پاسارگاد واقع در تاکستان از پرداخت علیالحساب حقوق خود و همکارانش خبر داد وبا بیان اینکه؛ کارگران در حال حاضر 9 ماه مابهالتفاوت حقوق معوقه طلبکارند،به خبرنگار رسانه ای گفت: مبالغی که کارفرما طی 9 ماه گذشته به حساب کارگران به عنوان علیالحساب واریز کرده، موجب نارضایتی کارگران شده است.
وی با بیان اینکه تاخیر در پرداخت حقوقها، کارگران سنگ پاسارگاد را به تنگنا کشانده است، افزود: کارفرما در سال جاری هر ماه به حساب هر یک از کارگران مبلغ 5 تا 6 میلیون تومان واریز کرده است.
این کارگر با بیان اینکه در حال حاضر هر یک از کارگران حداقل 20 و حداکثر 200 میلیون تومان از کارفرما بابت حقوقهای عقب افتاده طلبکارند، در ادامه گفت: کارفرما برای پرداخت طلب کارگران پیشنهاد فروش سنگ داده است اما در بین کارگران، تعداد کمی هستند که میتوانند برای وصول طلب خود سنگ بفروشند، بر همین اساس طلب این کارگران کمتر از سایر همکاران است.
این کارگر با بیان اینکه جدا از حقوق، بخش زیادی از بیمه کارگران پرداخت نشده است، در تشریح مشکلات بیمهای همکاران خود گفت: حدود 65 کارگر در کارخانه سنگ پاسارگاد مشغول به کار هستند که حق بیمه همه آنها از سال 1400 تاکنون حدود 21 ماه پرداخت نشده (7 ماه 11400 ، 8 ماه 1401 و 6 ماه 1402) به همین دلیل اداره تامین اجتماعی شعبه تاکستان هرچند ماه یکبار به دلیل بدهیهای مالی کارفرما به تامین اجتماعی، از تمدید اعتبار درمان کارگرانی که نیازمند خدمات هستند، خودداری میکند.
او با بیان اینکه در حال حاضر دفترچه تامین اجتماعی کارگران فاقد اعتبار است، مهمترین خواسته کارگران این کارخانه را تمدید دفترچههای فاقد اعتبار از سوی تامین اجتماعی ذکر کرد و گفت: در روزهای گذشته با مراجعه تعدادی از همکاران به اداره تأمین اجتماعی تاکستان و طرح درخواست تمدید اعتبار خدمات درمانی، مسئولان تامین اجتماعی این شعبه عملی شدن این امر را منوط به پرداخت مطالبات معوقه کارفرمای کارخانه عنوان کردند.
این کارگر سنگ پاسارگاد با بیان اینکه باتوجه به افزایش هزینههای زندگی و وضعیت معیشتی نامطلوب، کارگران نیاز به امنیت شغلی و دریافت هرچه سریعتر مطالبات مزدی و بیمهای خود دارند، افزود: در ادامه بلاتکلیفی در وضعیت کارگران این کارخانه و اینکه چند ماه حقوق و بیمه نگرفتهاند، شماری از کارگران خودخواسته محل کار خود را ترک کردند.
او گفت: تعداد کارگران این کارخانه در ابتدای سال جاری به حدود 100 نفر میرسید اما با تداوم مشکلات کارخانه در حال حاضر تعداد کارگران به حداقل 65 نفر کاهش یافته است.
طبق اظهارت وی؛ مسئولان شهرستان تاکستان به مشکلات کارگران این کارخانه بیتوجه هستند.
این کارگر درباره وضعیت تولید سنگ پاسارگاد گفت: در حال حاضر تولیدات این واحد به دلیل افزایش صادرات سنگ به کشور عراق بسیار خوب شده است.
*ادامه اعتراضات گوجه کاران استان بوشهر نسبت به تعرفه صادرات گوجه فرنگی بابرپایی تجمع برای دومین روز
روز جمعه 22 دی، کشاورزان آبدان(برای دومین روزمتوالی) و بردخون درشهرستان دیراستان بوشهر برای اعتراض به تعرفه صادرات گوجه فرنگی دست به تجمع زدند.
*نیروهای امنیتی ۷۰ تن از اهالی روستای قرهقشلاق در آذربایجان غربی از جمله زنان و مردان مسن را بازداشت کردهاند
در پی اعتراض به تبعات زیستمحیطی احداث کارخانه نمک وابسته به سپاه پاسداران با دستور رئیس اداره اطلاعات سلماس ۷۰ نفر از اهالی روستای قرهقشلاق بازداشت شدهاند.
مأموران وزارت اطلاعات با حضور در منازل این شهروندان آنها را در ارتباط با «تجمع مسالمتآمیز زیستمحیطی» روز چهارشنبه بازداشت کردهاند.
منابع آگاه اعلام کردهاند که رئیس نهاد اطلاعات، بازداشتشدگان زن را مورد هتاکی لفظی قرار داده و آنها را به خشونت جنسی تهدید کرده است.
تصاویری در شبکههای اجتماعی منتشر شد که نشان میداد نیروهای حکومتی روز چهارشنبه، ۲۰ دیماه، با «گاز اشکآور و باتوم» به تجمع اعتراضی اهالی قرهقشلاق حمله کردهاند.
برگرفته از کانال شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
یادآوری:
بازداشت 22 معترض روستای قره قشلاق شهرستان سلماس نسبت به احداث کارخانه نمک در اراضییشان
آخرین گزارش منتشره درشبکه های اجتماعی بتاریخ 21دی حاکی از بازداشت 22 معترض روستای قره قشلاق شهرستان سلماس نسبت به احداث کارخانه نمک در اراضییشان توسط نیروهای سرکوب دستگاه رهبری و دولت می باشد.
دومین روز تجمع اهالی روستای قره قشلاق شهرستان سلماس دراعتراض به احداث کارخانه نمک در اراضییشان
یورش نیروهای سرکوبگر دستگاه رهبری و دولت به تجمع کنندگان با پرتاب گازاشک آوروضرب وشتم آنها و بازداشت تعدادی از معترضین
براساس فیلم ها وتصاویر منتشره درشبکه های اجتماعی،روزسه شنبه 19 دی اعتراض اهالی روستای قره قشلاق شهرستان سلماس نسبت به احداث کارخانه نمک در اراضییشان باتجمع برای دومین روز متوالی ادامه یافت.
بنابهمین گزارشات تصویری، نیروهای سرکوبگر دستگاه رهبری و دولت به تجمع کنندگان یورش آوردند بسویشان گازاشک آورپرتاب کردند و همچنین با ضرب وشتم قراردادن تجمع کنندگان تعدادی از معترضین را بازداشت کردند.
*بدعتهای سرکوب در پرونده غیابی محمد شباهتی:
از ضبط کارت بانکی تا اجرای حکم بیابلاغیه پس از ۴ سال
بازداشت مجدد محمد شباهتی، فعال صنفی-دانشجویی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران و عضو اسبق شورای صنفی دانشگاه نوشیروانی بابل، در سالگرد آزادیاش مرتبط با پروندهی غیابی و غیرقانونی سال ۹۹ است.
به گفتهی وکیل وی، مصطفی نیلی، بازداشت شباهتی علیرغم وجود درخواست «واخواهی»، برای اجرای حکمِ پروندهی غیابی وی در سال ۹۹ صورت گرفتهاست. پروندهای که تمام مراحل رسیدگی به آن از تفهیم اتهام تا برگزاری دادگاه و صدور حکم بدون اطلاع دانشجو و به صورت کاملاً غیابی صورت گرفت و وی به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد. اجرای حکم این فعال صنفی-دانشجویی همچون دیگر مراحل این پرونده، بدون ابلاغیه و بدون اطلاع و در نتیجهی عدم رسیدگی به درخواست «واخواهی» ایشان رخ دادهاست.
تکمیلی
محمد شباهتی در سال ۹۹ در پی ضبط یکی از کارتهای بانکی خود توسط دستگاه عابربانک و پیگیری آن، متوجه میشود که بنابر نامهی صادره از شعبه یک اجرای احکام شهید مقدس(اجرای احکام زندان اوین) مورخ ۱ مهر، تمامی حسابهای وی مسدود گشتهاست. پیگیریهای وکیل این فعال صنفی-دانشجویی منجر به اعلام شفاهی حکم پنج سال حبس تعزیری موکلش به اتهام «اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت ملی» به وی میشود. پروندهای که از سال گذشته گشوده شده و تمامی مراحل آن، از جمله مرحله تحقیقات، تفهیم اتهام، صدور کیفرخواست، برگزاری دادگاه و ارجاع به دایره اجرای احکام، مطلقاً بدون اطلاع و حضور این فعال صنفی-دانشجویی طی شده و نه تنها حق دفاع، بلکه حق اطلاع در این پرونده نیز، از این فعال دانشجویی سلب شدهبود. این بدعت دستگاه سرکوب و روند غیابی پرونده که در دوران تعطیلی امنیتی دانشگاهها به بهانه پاندمی کرونا رخ داد، همچنان ادامه دارد و اکنون منجر به بازداشت وی بدون ابلاغیه و اطلاعی مبنی بر اجرای حکم شدهاست.
همچنین علیرغم ثبت درخواست «واخواهی» توسط وکیل این دانشجو در اعتراض به رویه غیابی و غیرقانونی صدور حکم، تاکنون طی روندی عجیب و نامعلوم به این درخواست نیز رسیدگی نشده و این عدم رسیدگی منجر به بازداشت اخیر وی برای اجرای حکم، بعد از گذشت بیش از چهار سال از زمان تشکیل این پرونده شدهاست. به گفتهی وکیل وی، درخواست واخواهی مجدداً در پی بازداشت کنونی وی، ثبت شدهاست.
این دانشجو همچنین در جریان قیام زن_ زندگی_ آزادی در روز ۱۶ آذر ۱۴۰۱ در دانشگاه تهران توسط نیروهای حراست دانشگاه مورد حمله قرار گرفت و پس از ضرب و شتم شدید، از درون صحن دانشگاه به نیروهای امنیتی تحویل دادهشد. وی پس از ۳۳ روز بازداشت با قرار وثیقه آزاد شد.
لازم به ذکر است که بازداشت محمد شباهتی در حالی صورت گرفته است که وی در آستانهی امتحانات ترم آخر تحصیلی خود قرار دارد و سال گذشته در جریان سرکوب دانشجویان در پی قیام #زن_زندگی_آزادی دو نیمسال از تحصیل محروم شده بود و بازداشت اخیر وی، مجدداً او را در خطر اخراج از دانشگاه قرار دادهاست.
برگرفته از کانال شوراهای صنفی دانشجویان کشور