- تجمع اعتراضی والدین کودکان بازداشتی ها اخیر زاهدان نسبت به بی خبری از عزیزانشان مقابل زندان کانون اصلاح و تربیت
- تحریم غذای کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران در اعتراض به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل - تجمعات اعتراضی کارگران کارخانه مینو خرمدره نسبت به نداشتن امنیت معیشتی و شغلی- کنش های کارگران کارخانه آرتاول تایردراعتراض به سطح نازل حقوق وبرای افزایش دستمزد منجمله اجرای طرح طبقهبندی مشاغل
- تحریم غذای سلف سرویس دانشجویان دانشگاه هنر اصفهان در اعتراض به افزایش قیمت غذا وکیفیت پایین- تجمع اعتراضی صدها داروساز داروخانههای استان خراسان رضوی مقابل استانداری- تبعید مطهره گونهای و مهدی هادیزاده به اردبیل- حکم دادگاه تجدید نظر علیه پیمان فرهنگیان!- احضار عرفان کرم ویسی و جعفر ابراهیمی به شبعه سوم بازپرسی دادسرای مقدس اوین- نگرانی نسبت به وضعیت جسمانی جعفر ابراهیمی از فعالین صنفی معلمان- دریافت پول از خانوادهها برای اجرای سرود سلام فرمانده
تعرض بیشرمانه آموزش و پرورش مریوان به سفره خانوادهها
- زنده زنده سوختن کارگر جوان مصالح فروشی فردیس براثرآتش سوزی
- جان باختن یک راننده تانکر سوخت براثر انفجار یک جایگاه سوخت در اسد آباد همدان
*******
*تجمع اعتراضی والدین کودکان بازداشتی ها اخیر زاهدان نسبت به بی خبری از عزیزانشان مقابل زندان کانون اصلاح و تربیت
روزپنج شنبه 18 آبان، والدین کودکان بازداشتی جمعه 28 مهر+برای اعتراض به بی خبری از عزیزانشان مقابل زندان کانون اصلاح و تربیت این شهرستان در استان سیستان و بلوچستان تجمع کردند وخواستار آزادی فرزندان خود شدند.
به گزارش یک منبع خبری محلی، مسئولان قضایی و زندان تاکنون به این خانوادهها علیرغم پیگیری های روزانه پاسخ نداده و آنها را بین دادگستری و زندان پاسکاری می کنند.
این در حالی است که بسیاری از این کودکان، دانش آموز بوده و در مدت بیست روز اخیر از درس و مدرسه عقب افتاده اند و همچنان بلاتکلیف در بازداشت های فراقانونی قرار دارند.
+جمعه های اعتراضی اهالی سیستان وبلوچستان با راهپیمایی در شهر زاهدان وسر دادن شعارهای اعتراضی منجمله «زندانی سیاسی آزاد باید گردد»
یورش ددمنشانه نیروهای سرکوب دستگاه رهبری ودولت(نیروهای نظامی،سپاه و بسیج اعزامی از دیگرنقاط کشور) به معترضان با شلیک مستقیم ساچمه ،پرتاب گاز اشک آوروضرب و شتمشان با باتوم و همچنین ریختن رنگ زرد برای شناسایی و بازداشت
مصدومیت چند نفرازمعترضان و بازداشت صدها نفر ازجمله تعدادی از کودکان
مقاومت معترضین در مقابل نیروهای سرکوب با سردادن شعار«بی شرف بی شرف»،«مرگ بر دیکتاتور»،«از زاهدان تا غزه کل دنیا می لرزه» و.....
جمعه 28 مهر1402
*تحریم غذای کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران در اعتراض به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل
روز چهارشنبه 17 آبان، کارگران بخش های مختلف گروه ملی صنعتی فولاد ایران در هر دو شیفت صبح و عصربرای اعتراض به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل دست به تحریم غذازدند و از رفتن به سالن های غذاخوری محل کارخودداری کردند.
*تجمعات اعتراضی کارگران کارخانه مینو خرمدره نسبت به نداشتن امنیت معیشتی و شغلی
روز چهارشنبه 17 آبان،کارگران شرکت صنعتی مینو درکارخانه خرمدره استان زنجان ازتجمعاتشان طی هفته ها و روزهای اخیر در اعتراض به نداشتن امنیت معیشتی و شغلی،خبردادند.
برپایه گزارش رسانه ای شده،در طول هفتهها و روزهای گذشته مشکلاتی در بحث مدیریتی مجموعه صنعتی مینو رخ داده و با اینکه کارگران درخواستهای خود را ارائه دادهاند گویا راهگشا نشده و کارگران اقدام به اعتراض و تجمع دسته جمعی زده و خواستار رسیدگی به مطالباتشان از سوی مدیریت هستند.
یکی از کارگران شرکت مینو خرمدره گفت: عدم توانایی مدیریتی مجموعه باعث نارضایتی کلیه همکاران در شرکت و باعث ایجاد چندین بار تجمع آنان شده است.
وی افزود: با وجود پیشرفت، توسعه، گسترش شرکت و خرید بیش از 20 شرکت بزرگ در سطح کشور با استفاده از توان همکاران و سود حاصل از فروش محصولات شرکت صنعتی مینو خرمدره؛ به معیشت کارگران و پرسنل مجموعه به اندازهای که باید توجه نشده که در نهایت نارضایتی همکاران را در پی داشته است.
کارگر شرکت مینو از جمله دیگر دلایل اعتراض را حذف کلیه طرحهای تشویقی و حمایتی که سالیان سال نزدیک به 50 سال در شرکت بوده و با بیعدالتی تمام حذف شده اعلام کرد و ادامه داد: طبق قانون کار باید جمعه کاری به پرسنلی که روز جمعه در محل کار حضور پیدا میکنند تعلق گیرد که به اذعان مسئولین اداره کار شهرستان این امر به صورت غیر قانونی پرداخت نمیشود، گویا پروندهای نیز در این خصوص در اداره کار تشکیل شده است.
وی افزود: برخی مشکلات دیگری نیز همانند جلوگیری از ارتباط مستقیم و چهره به چهره پرسنل برای بیان پیشنهادات و انتقادات با مدیران ارشد و تهدید به اخراج توسط مدیر تولید همواره به عنوان معضلات در این شرکت مطرح بوده است.
*کنش های کارگران کارخانه آرتاول تایردراعتراض به سطح نازل حقوق وبرای افزایش دستمزد منجمله اجرای طرح طبقهبندی مشاغل
روز پنج شنبه 18 آبان، کارگران کارخانه آرتاول تایرواقع در کیلومتر 5 جاده تاکستان به قزوین از کنش هایشان دراعتراض به سطح نازل حقوق وبرای افزایش دستمزد منجمله اجرای طرح طبقهبندی مشاغل،خبردادند.
یکی از این کارگران حق طلب به خبرنگاررسانه ای گفت: شماری از کارگران کارخانه آرتاول تایر، تولیدکننده نخ تایر که به نام نخ تایر رازی شناخته میشود، خواستار اجرای طرح طبقهبندی مشاغل خود هستند.
وی افزود: کارگران این کارخانه بیش از صد نفر هستند که درآمد برخی از آنها نزدیک به حداقل حقوق است و دریافتی ماهانهشان کفاف معاش زندگیشان را نمیدهد. به همین دلیل آنها خواستار اجرای طرح طبقهبندی مشاغل برای افزایش حقوق هستند.
او با بیان اینکه کارگران این واحد تولیدی پیگیر وضعیت افزایش دستمزد خود هستند، در ادامه تاکید کرد: آنچه باعث افزایش حقوق کارگران میشود اجرای طرح طبقهبندی مشاغل است که طبق مقررات کار و تامین اجتماعی باید در کارگاههای بالای 50نفر اجرا شود.
اواضافه کرد:حقوق کارگران این کارخانه محدود به دستمزد خالی است و کارفرما هر ماه حقوق و مزایای همه شمول مثل سنوات و حق اولاد نیز به کارگران خود پرداخت میکند؛ اما خبری از اضافه کاری، پاداش تولید و طبقهبندی نیست.
این کارگر که همراه با همکاران خود پیگیر وضعیت افزایش دستمزد خود است، ادامه داد: جدا از وضعیت دستمزد که رضایتبخش نیست، کمک مزایای معیشتی و خواربار نیز به کارگران این کارخانه داده نمیشود.
او با بیان اینکه اجرای طرح طبقهبندی، یک حق مسلم قانونی است، در پایان گفت: ما کارگران، صرفاً به دنبال حقوق قانونیخود هستیم و چیزی فراتر از حقوق قانونی نمیخواهیم لذا درخواست میکنیم هم اداره کار تاکستان و هم کارفرما هرچه سریعتر این موضوع را پیگیری کنند تا مشکلات معیشتی ما کارگران حل شود.
*تحریم غذای سلف سرویس دانشجویان دانشگاه هنر اصفهان در اعتراض به افزایش قیمت غذا وکیفیت پایین
روز سه شنبه 16 آبان، دانشجویان دانشگاه هنر اصفهان در اعتراض به افزایش بیرویه قیمت غذا و مناسب نبودن کیفیت غذای دانشگاه اقدام به اعتصاب غذا کردند.
منبع:کانال شوراهای صنفی دانشجویان کشور
*تجمع اعتراضی صدها داروساز داروخانههای استان خراسان رضوی مقابل استانداری
روزپنج شنبه 18 آبان،بیش از 400 داروساز داروخانههای استان خراسان رضوی برای اعتراض به مشکلات بی پاسخشان دست به تجمع مقابل استانداری در کلانشهرمشهد زدند.
کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران:
بیش از ۴۰۰ دکتر داروساز از داروخانههای خراسان رضوی، مقابل استانداری تجمع و تحصن کردند.
دلایل این تجمع:
-بزرگترین کمبود دارویی کشور در ۴۰ سال اخیر
-کمبود شدید شیرخشک نوزادان و اقلام ضروری کشور
-بدهی سازمانهای بیمه به داروخانهها که منجر به ورشکستگی بیش از ۷۰ درصد آنان شده
-کارمزد غیرقانونی بر تعداد تراکنشهای پوز بانکی و برداشت از جیب مردم (روش دزدی جدید حکومتی)
-شروع پلتفرمهای نرمافزاری تحت کنترل سپاه برای فروش آنلاین دارو (مثل اسنپ دارو) و...
-درخواست اصلاح قانون ۱۳۳۴ و جلوگیری از تاسیس داروخانه دولتی و غیرقانونی که منجر به بیکاری بیش از ۱ میلیون نفر در کشور شده است.
*تبعید مطهره گونهای و مهدی هادیزاده به اردبیل
دو دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی تهران توسط کمیتهی مرکزی وازرت بهداشت به دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تبعید شدند.
بر اساس این حکم مطهره گونهای به ۲۴ ماه منع موقت از تحصیل (تاریخ اجرای حکم: اول آبان سال جاری) که ۱۲ ماه آن قابل اجراست و تبعید و تغییر محل تحصیل به دانشگاه علوم پزشکی اردبیل محکوم شده و این حکم قطعی و قابل اجرا خواهد بود.
همسر ایشان مهدی هادیزاده نیز بر اساس حکم کمیتهی مرکزی وزارت بهداشت به دو ترم منع تحصیل (یک ترم اجرایی و یک ترم تعلیقی) و همچنین به تبعید به دانشگاه علوم پزشکی اردبیل محکوم شده است.
برگرفته از کانال شوراهای صنفی دانشجویان کشور
*حکم دادگاه تجدید نظر علیه پیمان فرهنگیان!
شعبه ۱۱ دادگاه تجدید نظر استان گیلان ۱۴ آبان ۱۴۰۲ رای خود را علیه پیمان فرهنگیان، شاعر و فعال کارگری صادر کرد. دادگاه تجدید نظر پیمان فرهنگیان را به یک سال حبس تعزیری، دو سال ممنوع الخروجی و بسته شدن حساب اینستاگرامی محکوم کرده و حکم ۲ سال تبعید به شهرستان زابل در این رای لغو شده است. به گفته خود پیمان فرهنگیان احتمال به جریان افتادن ۷ سال حکم تعلیقی وی وجود دارد که در این صورت مجبور به تحمل ۸ سال زندان میباشد.
منبع: کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران
* احضار عرفان کرم ویسی و جعفر ابراهیمی به شبعه سوم بازپرسی دادسرای مقدس اوین
بنا بر توئیت منتشر شده در حساب عرفان کرمویسی، وی اعلام نموده که بنابر ابلاغیهای که به دستش رسیده با اتهام " تبلیغ علیه نظام" و " نشر اکاذیب " به شعبه سوم بازپرسی دادسرای مقدس به عنوان متهم احضار شدهاست.
در ابلاغیه دیگری جعفر ابراهیمی موکل آقای کرمویسی نیز به عنوان مطلع به این شعبه احضار شدهاست.
عرفان کرمویسی، وکیل جمعی از زندانیان سیاسی و معلمان است که به صورت مستمر وضعیت موکلان خود را پیگیری و اطلاعرسانی مینماید.
در همین راستا و با تبعید جمعی از زندانیان سیاسی به قزلحصار، وی برای پیگیری پرونده موکلان خود بارها به دادیاری ناظر بر زندان و زندان قزلحصار مراجعه نمود و نسبت به اطلاعرسانی آخرین وضعیت موکلان خود فعال بود.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ضمن محکوم نمودن احضار وکلای متعهد ، خواهان بسته شدن پرونده و صدور قرار منع تعقیب برای این وکیل شریف و معلم زندانی است.
*نگرانی نسبت به وضعیت جسمانی جعفر ابراهیمی از فعالین صنفی معلمان
جعفر ابراهیمی، معلم زندانی و بازرس شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، روز ۹ آبان ماه ۱۴۰۲، با حکم «توقف حکم» به مدت تنها دو هفته برای مداوا از زندان قزلحصار آزاد شده است. اما وضعیت بیماری جعفر ابراهیمی از زمان بازداشت ایشان در اردیبهشت ۱۴۰۱، بهمراتب وخیمتر شده است و نیاز به درمان مداوم و مراقبت طولانی مدت در خارج از زندان دارد.
روز سهشنبه، ۱۲ شهریور ۱۴۰۲، جعفر ابراهیمی همراه با دوازده نفر از دیگر زندانیان سیاسی محبوس در زندان اوین، در اقدامی تنبیهی به زندان قزل حصار کرج تبعید شد. بر اساس شواهد موجود، هدف مقامات امنیتی، ایجاد تبعیدگاهی سیاسی در زندان قزلحصار برای زندانیان سیاسی است. همچنین همزمان با تبعید جعفر ابراهیمی به قزلحصار، وکیل این معلم زندانی از ثبت پروندهی جدیدی در شعبه ٣ بازپرسی دادسرای اوین بر علیه ایشان با اتهام «اخلال در نظم و آسایش عمومی» و «توهین به مقامات و مامورین» خبر داد. در تداوم فشارهای امنیتی بر این معلم زندانی، آموزش و پرورش استان تهران، اقدام به اخراج ایشان با ۲۳ سال سابقه کار رسمی نمود.
کلیه این اقدامات سرکوبگرانه نسبت به این معلم و فعال علنی صنفی و دیگر فعالین صنفی معلمان در سراسر کشور با سناریوسازیهای نخنما و اتهامات بیپایه و اساس همچون «اجتماع و تبانی» و «تبلیغ علیه نظام» (بخوانید دفاع از آموزش همگانی و رایگان، مخالفت با خصوصیسازی و کالاسازی آموزش و دفاع از حقوق معلمان و دانشآموزان) صورت گرفته اند.
در حال حاضر تعداد زیادی از فعالین کارگری، معلمی و دانشجویی با اتهاماتی مشابه در حبس تعزیری و یا تعلیقی به سر میبرند. همچنین سه عضو زندانی سندیکا، حسن سعیدی، داود رضوی و رضا شهابی نیز با وجود شرایط نامناسب جسمی، بدون حتی یک روز مرخصی، در زندان به سر میبرند. ضروری است برای آزادی کلیهی فعالین زندانی، اقدامات گستردهتر و هماهنگ شدهتری از طرف کلیهی تشکلات کارگری، معلمی و صنفی در کشور و نیز حامیان جنبش کارگری در سطح بینالمللی صورت بگیرد.
سندیکای کارگران شرکت واحد ضمن ابراز نگرانی بابت سلامتی جعفر ابراهیمی و همچنین دیگر زندانیان و بطور مشخص سه عضو زندانی خود، رضا شهابی، حسن سعیدی و داود رضوی، خواهان پایان دادن به این اعمال سرکوبگرانه توسط حاکمیت و آزادی فوری و بدون قید و شرط کلیه فعالین کارگری، معلمی، دانشجویی و زندانیان سیاسی بطور عموم میباشد.
به امید برقراری عدالت در ایران و سراسر جهان،
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۱۸ آبان ۱۴۰۲
*دریافت پول از خانوادهها برای اجرای سرود سلام فرمانده
تعرض بیشرمانه آموزش و پرورش مریوان به سفره خانوادهها
در جلسه هماهنگی برگزاری جشن تکلیف متمرکز شهرستانی آموزش و پرورش مریوان، مدیران مدارس را مکلف کرده تا از همه خانوادههایی که فرزند دختر کلاس سوم و چهارم ابتدایی دارند مبلغ ۱۵۰ هزار تومان برای خرید چادر دریافت کنند
و در نظر دارند کودکان را برای جشن تکلیف و سلام فرمانده آماده کنند
تحمیل ایدئولوژی مدنظر حاکمیت بر دانشآموزان در این پنج دهه از اولویتهای اصلی آموزش بوده است و اکنون پا فراتر گذاشتهاند و هزینه القای ایدئولوژی مدنظرشان را مستقیم از سفره مردم دریافت میکنند.
شورای هماهنگی تشکلًهای صنفی از اولیای دانشآموزان میخواهد در برابر این تعرض آشکار معترض شوند و اجازه ندهند کودکانشان بازیچه نمایش مقامات شوند
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
*زنده زنده سوختن کارگر جوان مصالح فروشی فردیس براثرآتش سوزی
روز چهارشنبه 17 آبان،یک کارگر 21 ساله یک مصالح فروشی در منطقه مشکین دشت شهرستان فردیس براثرآتش سوزی بین حریق گرفتاروجان باخت.
*جان باختن یک راننده تانکر سوخت براثر انفجار یک جایگاه سوخت در اسد آباد همدان
چهارشنبه شب017 آبان)،براثر انفجار براثر انفجار یک جایگاه سوخت در اسد آباد همدان یک راننده تانکر سوخت دردم جان خودرا ازدست داد.
اخباروگزارش های کارگری 19 آبان ماه 1402
- بیانیه جمعی از دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاه علامه در اعتراض به احکام صادره برای ضیا نبوی و هستی امیری
- ادامه بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی کارگران آق دره و اذیت آزارشان از طرف کارفرما و قوه قضائیه
*******
*بیانیه جمعی از دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاه علامه در اعتراض به احکام صادره برای ضیا نبوی و هستی امیری
دانشگاه نزدیک به ۷۰ سال است که برای استقلال خود مقاومت میکند و این ایستادگی در حالی همچنان ادامه دارد که دانشجویان تلاش میکنند تا در بزنگاههایی که ساحت نهاد آموزش بیش از پیش به خطر میافتد، نظارهگر نبوده و کنشگری کنند.
مسمومیتهای زنجیرهای در مدارس دخترانه هم از این جمله بود، مسمومیتهایی که همچنان هم اخبارش گاه به گاهی شنیده میشود، نشان از ارادهای دارد که نه تنها با کسانی که امنیت مدارس دخترانه را مورد مخاطره قرار داده و در فضا رعب و وحشت ایجاد کرده، برخورد نمیکند که معترضان به این روند را هم سرکوب میکند.
تجمع ۱۶ اسفند ۱۴۰۱ دانشجویان دانشگاه علامه، در اعتراض به همین روند مسمومیت دانشآموزان، منجر به ممنوع الورودی، تعلیق و پروندهسازی برای دانشجویان این دانشگاه شد. دانشجویانی که هنوز هم از حضور در صحن دانشگاه و کلاس های درس محرومند. اما سرکوب دانشجویان به همین جا متوقف نشد و دو حکم زندان یک ساله را به صورت قطعی، برای ضیا نبوی و هستی امیری به دنبال داشت. این در حالی است که خشونت عریان حراست دانشگاه علامه در این تجمع، نسبت به دانشجویان به گونهای بود که هرکسی را که زمانی در دانشگاه علامه سپری کرده یا اکنون در آن محیط، زیست میکند را نگران و آشفته میسازد و هشدار نسبت به روندی میدهد که بازگشت ناپذیر است.
در همین راستا از همان روزی که نهادهای ضد دانشجویی در دانشگاه با انتشار نامهای، اقدام به اتهام زنی به دانشجویان کردند، بر کسی پوشیده نبود که قصد پروندهسازیای گسترده دارند. پروندهسازی آنهم برای این دو دانشجویی که در سالیان اخیر تلاش های بسیاری در راستای تحقق حقوق بنیادین انسانی چون حق حیات و حق تحصیل کردهاند.
اکنون با زنجیرهای از انواع سرکوب در دانشگاه مواجهیم، دانشگاه بیش از هر زمان دیگری، نه تنها از آرمانی مانند «استقلال دانشگاه» دور شده است که هر روز وابستگیاش به غیر دانشگاهیان هم، روز به روز بیشتر میشود.در همین راستا ما جمعی از دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاه علامه، همچنان اعلام میکنیم که در وضعیتی که از هر سو، تلاش میشود تا هر گونه چشماندازی برای تغییر مترقی از بین رود، ما ضمن محکوم نمودن احکام تعلیق و زندان برای دانشجویان، عدالت و آزادیخواهی را همچنان مطالبه کرده و برای تحقق دانشگاهی که از آن دانشجویان باشد، پایداری میکنیم.
اسامی امضا کنندگان:
آتنا کامل
آذین فرهادی
آرش خاندل
آیلین بخشایی
احسان رحمانی
احمد عبدالحکیمی
احمد فخیم
افرا حامدزاده
الهه درخشان
امیر محمد درویش پسند
بهار دهقانی
بهاره مختاری
پارمیدا اصیل منش
پانته آ شاهورانی
پرستو بیرانوند
پرنیا حدادی
پریا اسماعیلی
جواد شقاقی
حسام موذن
حسین الهامی نژاد
حنانه نبوی
درسا رنجبری
رامین مرادی
رضا اسدآبادی
رضا فراهانی
زهرا صفرپور
زهرا علیپور
زهرا فیروزی
زهرا کرمی
زهرایاس معینی
زینب کیامنفرد
سپهر صمدی راد
سارا زارع
سارا نوری
سارینا سیف
سبحان آقایی
سحر اقبالی
سروش بهامی
سروش سیادت
سوگند آقابراری
سپیده صالحی
سید مجتبی پورهاشمی اردکانی
سید پیمان حسینی برزی
سیده زهرا زمانی
شایان محمدی
شبنم مقدسی
شهاب الدین شهسوارزاده
شهاب تقی پور
شهراد نورکجوری
شهرزاد همتی
شکوه افیونی
صابر بابایی
صبا کوشکی
طهمورث امیران
طهورا آدینهوند
عباس تاجیک
علی اسمعیل فراهانی
علی فرزین
علی محمد ابراهیم
علی مومنی طارمسری
علی میرزایی
علی نانوایی
علیرضا چمنزار
علیرضا کاظمی مقدم
فاطمه اسماعیلی مقدم
فاطمه صدقی زاده
فاطمه فیروزی
فاطمه محمود پور
فاطمه مهدوی میقان
فرشته طوسی
فرناز مهرابی
فریبا جعفری
لیلا عراقی
ماهان اقبال
مجید مسافر
محدثه سادات فاطمی
محسن مطلق
محمد امین زندی
محمد عاملی
محمد ناظری
محمد نجفی
محمد نیستانی
محمد چاکری
محمدجواد مستوفی
محمدحسین شعائی
محمدحسین موسوی
مرتضی قنبری
مريم چترچى
مهتا سیدجوادی
مهدی نصرتی
مهدیه گلرو
مهرنگار خادمی
مهسا رضایی
مهسا پیران
مهیار امینی چلک
مینو نوروزی
میلاد موسوی
نگین باقری
نیلوفر حسینی
هادی خورشیدی
هادی نجفی
هستی رسولی
*ادامه بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی کارگران آق دره و اذیت آزارشان از طرف کارفرما و قوه قضائیه
چرا یک مطالبهی شغلی در حیطهی روابط کار تبدیل به یک پروندهی قضایی برای 32 نفر شده و چرا این کارگران هستند که باید تعهد بدهند که دیگر گِردِ اینجور مسائل نمیچرخند؟!
اینجا تمام زندگی میلرزد؛ دیوارها ترک برداشتهاند؛ هر موج انفجار جدید، سقف و دیوارهای کاهگلی و روستایی را میلرزاند؛ طلا، سنگ، همه چیز مال «دیگران» است و مردمِ بومی با همان فقر سنگین سابق، درد محرومیت را تاب میآورند.....
«کاش فقط ترکهای دیوار بود، موج انفجار یک طرف، گرد و خاکِ آن طرف دیگر؛ از بس گرد و خاک تنفس کردهایم، ریههایمان پر از خاک شده؛ هر انفجار معدن، یک طوفان خاک در روستا به راه میاندازد و بچههای ما هوای تمیز ندارند......».
یکی از ساکنان آقدره میگوید: شکاف و ترکهای در و دیوار خانههایمان مال قبل است؛ سالهاست این مشکل هست؛ اخیراً قدرت انفجارها کمتر شده اما چون هر روز انفجار داریم، گرد و خاک هم هر روز فضای خانه و زندگیمان را پُر میکند!
ساکنان آقدره، سهم خود از معدن طلا و معدن سنگ این منطقه را نزدیک به هیچ توصیف میکنند.
در حوالی آقدره، یک معدن طلاست، سرشار از پول و ثروتی که از زیرِ زمین بیرون میآید، یک معدن سنگ هم هست؛ اما این روزها بیشتر مردم آقدره، درگیر نگرانیهایی هستند که از مردادماه به این سو گریبانشان را گرفته است: درگیری به خاطر کار، بازداشت، دادگاهی شدن، بیکاری خیلی از جوانان و نانآوران، سرگردانی و آوارگی آنها و تعهد و بازخواست از کارگران محلی با این مضمون که دیگر در هیچ اعتراضی شرکت نمیکنم!
ماجرا از روزهای اول مردادماه شروع شد، وقتی هفتم مرداد دو نفر از اهالی به معدن سنگ تراورتن برای کار مراجعه میکنند. این مراجعه ناکام میماند و مدیران معدن این دو نفر را به بهانهی مزاحمت به پاسگاه معرفی میکنند؛ مردم و سایر کارگران معدن سنگ مداخله میکنند؛ درگیری بالا میگیرد؛ عدهای را شبانه و در خانهها بازداشت می کنند؛ برای حدود 32 نفر پرونده درست میشود؛ دادگاه اول در ماههای بعدی –اوایل مهرماه- برگزار میشود؛ چند اتهام را از پرونده برمیدارند اما همچنان اتهاماتی در پرونده هست و رای نهایی دادگاه هنوز نیامده.
تلاش این مردم برای اثبات اینکه کل ماجرا و درگیری بر سر کار بوده و مدیران معدن بودند که نیروی انتظامی را وارد ماجرا کردند، موجب شد دو اتهام سنگین از جمله اقدام علیه امنیت از پرونده حذف شود؛ این خبر خوبیست، اما غیر از این، همه چیز بوی نگرانی و بیکاری میدهد.
یکی دو روز بعد از واقعهی مردادماه، مدیران تصمیم میگیرند معدن سنگ را تعطیل کنند؛ این در حالیست که کارگران این معدن حدود چهل نفر، تا آخر شهریور قرارداد موقت داشتند و هر ساله معدن سنگ آقدره لااقل تا آخر آذر و فرا رسیدن فصل سرمای سنگین کار میکند! حالا بیکاری نه تنها گریبان آن بازداشتیها را گرفته که کل کارگران معدن سنگ بیکار شدهاند؛ معدن طلا هم برای اینها جایی ندارد؛ بسیاری از آنها برای دستفروشی، قالیشویی یا کار سخت ساختمان آوارهی شهرهای دور و نزدیک شدهاند و از همه جالبتر اینکه بخشی از کارگران آقدره مجبور شدهاند تعهد بدهند؛ تعهدی مبنی بر اینکه دیگر داخل این دست ماجراها نمیشوند!
چرا وقتی معدن سنگ را زودهنگام تعطیل کردهاند و هنوز بخشی از معوقات مزدی کارگران پرداخت نشده، کارگران این روستا مجبور به دادن تعهد هستند؟
حرفهای مردم و کارگران
اول به سراغ کارگران آقدره و مردم محلی رفتم؛ کارگران آقدره میگویند ما را به نیروی انتظامی معرفی میکنند و از ما تعهد میگیرند؛ بعد ما را به اماکن معرفی میکنند و یک نامه دستمان میدهند که کارگری فلانی بلامانع است. حدود 18 نفر این تعهد را امضا کردهاند.
ظاهراً دو نفر از آن 32 نفر، کارگر معدن طلا بودهاند؛ با آنها در روزهای بعد از حادثه، تسویه حساب کلی کردهاند و گفتهاند بروید دیگر شما را نمیخواهیم! هیچ تضمینی نیست که این دو نفر سال آینده هم به کار گرفته شوند.
مردم میگویند «از آن 32 نفر، ده نفر بیکار در خانهاند و 22 نفر پخش و پلا شدهاند؛ تهران و جاهای دیگر پراکنده هستند؛ دو نفر به سر کار بازگشتهاند.... اینکه میگویند بومیها را سر کار آوردهایم، باید پرسید منظورشان از بومی چیست؛ اگر منظور شهرستان تکاب است، بله؛ ولی اگر منظور همین روستای خودمان است، مایی که رنجها و آلودگیهای معدن را تحمل میکنیم، آنقدر که باید در معدن استخدام نشدهایم. فقط چیزی حدود 80 نفر از بومیهای روستا در معدن طلا کار میکنند.»
بخش هایی ازیک گزارش رسانه ای شده بتاریخ 16 آبان