واحد خوزستان حزب کمونیست کارگری: ۱- اخبار اعتراضات کارگری بنا بر خبر منتشر شده از سوی صدای مستقل کارگران گروه ملی بدنبال پایان مشروط و موقت اعتراض در گروه ملی فولاد اهواز بر اساس عقب نشینی هایی که مدیریت در برابر اعتراضات قدرتمند کارگران انجام داده بود، مدیریت زیر تمامی تعهدات خود زده است. از جمله مدیریت متعهد شده بود که آیتم های فریز شده را در فیش های حقوقی تمام پرسنل قراردادی و پیمانکاری دوباره منظور کند و طرح طبقه مشاغل با درصد ۴۰ تا ۴۲ درصد اجرایی شود.
اما به گفته کارگران فیش های حقوق صادر شده نشان داد که مدیریت مافیایی شرکت از انجام آخرین توافقات بر سر طرح طبقه بندی مشاغل خودداری کرده و به حق کارگران دستبرد زده است در اعتراض به این مساله کارگران فراخوان به تشکیل مجمع عمومی داده و از مدییات خواسته اند که در مجمع حاضر شود و فورا ایرادات فیش های حقوقی را رفع و اصلاح کند. کارگران تا روز شنبه ۲۱ بهمن به مدیریت فرصت داده اند که در این زمینه اقدام کند.در غیر اینصورت اعتراضات گسترده خود را از سر خواهند گرفت.
-روز ۱۸ بهمن حدود ۱۵۰ نفر از کادر درمانی بیمارستانهای شهرستانهای شادگان، آبادان و خرمشهر که در آستانه تبدیل وضعیت اخراج شدهاند، با برپایی تجمع مقابل دانشگاه علوم پزشکی آبادان صدای اعتراضشان را بلند کردند. این کارکنان بعد از هشت سال سابقه خدمت و جنگ با کرونا و حکومت کرونا اکنون از کار اخراج شده اند. خواست این کارکنان دائمی شدن قراردادهای کاری شان است.
- روز سه شنبه هفدهم بهمن ماه بازنشستگان کشوری از جمله معلمان بازنشسته برای پیگیری اعتراضاتشان در شهرهای مختلف از جمله در اهواز دست به تجمع زدند. در اهواز بازنشستگان کشوری در برابر استانداری خوزستان تجمع داشتند و با شعارهای کوبنده اعتراضی شان صحنه پر شوری از اعتراض را آفریدند. در این تجمع مثل همیشه بنرهایی با تاکید بر اتحاد مبارزاتی کارگران شاغل و بازنشسته و بخش های مختلف بازنشستگان و نیز خواست درمان رایگان برجستگی داشت.
-روز ۱۶ بهمن بازنشستگان مخابرات در اهواز همچون دوشنبه های گذشته همراه با دیگر بازنشستگان در شهرهای یزد و کرمانشاه با تجمع و راهپیمایی در شهر صحنه پر شوری از اعتراض را آفریدند. بازنشستگان از جمله شعار میدادند: "تا حق خود نگیریم، طوفان به پا میکنیم" ، "ما دیگر رای نمیدیم، از بس دروغ شنیدیم".
- روز ۱۵ بهمن صد نفر از بازنشستگان تامین اجتماعی در شوش در اعتراض به وضع بد معیشتی خود و برای پیگیری مطالباتشان تجمع داشتند. در این تجمع اعتراضی بازنشستگان با فریاد شعارهای اعتراضی خود و فریاد نه آرا، تحریم انتخابات صدای اعتراضشان را بلند کرد. در این روز بازنشستگان تامین اجتماعی به همراهی شماری از بازنشستگان کشوری و مخابرات در اهواز نیز تجمع داشتند. یک بنر برجسته این تجمع با نوشته "لشکری، کشوری، تامین اجتماعی" اتحاد اتحاد " بود که جمعیت ۲۵ میلیونی بازنشستگان در سطح سراسری را به اتحاد فرا میخواند. در این تجمع بازنشستگان بر سر خواستهایشان سخنرانی داشتند. یکی از این بازنشستگان در اعتراض به بیمه تکمیلی و بی تامینی ها گفت:"سوال اینست چرا بجای بیمه رایگان (ماده ۵۴ )، بیمه تکمیلی به ما تحمیل شده است؟ یک مطالبه سراسری بازنشستگان بیمه رایگان است که بر روی دست نوشته هایشان نقش بسته است. در اهواز بازنشستگان مقابل درب اداره کل سازمان تامین اجتماعی این شهر تجمع و با فریاد شعارهای اعتراضی خود تا میدان فرهنگ شهر راهپیمایی کردند.
- روز 16 بهمن کارگران اخراجی نیروگاه سد دز در اندیمشک در اعتراض به وضعیت شغلی و معیشتی خود برای هشتمین روز دست به اعتصاب زدند.
۲-خطر اعدام تعدادی از زندانیان سیاسی در خوزستان
هفته پیش، شعبه دوم دادگاه انقلاب دزفول در استان خوزستان، برای محمد موسوی یک جوان ۲۳ساله که شغل او هندوانهفروشی کنار جاده بود، به اتهام “بغی” (قیام مسلحانه یا فعالیت گسترده که اساس نظام را تهدید کرده باشد)، حکم اعدام صادر کرد. سید مالک (محمد) موسوی (داورشناس) متهم شده که با دوستش عباس خسرجی، یک پایگاه بسیج را در شاوور، واقع در شهرستان شوش، آتش زده است
جمهوری اسلامی برای عقب زدن مبارزات مردم و در هراس از سر بلند کردن دوباره انقلاب در فضای پرالتهاب جامعمه بر سرکوبگری های خود و اعدام ها شدت داده است. شماری از این افراد که حکم اعدام گرفته و در خوزستان هستند و عبارتند از؛ حبیب دریس از اهواز از منطقه کوت سید صالح، محمد رضا مجدم، علی ابیداوی، علی مجدم، محمدرضا مقدم، معین خنفری، حبیب دریس، عدنان غبیشاوی و سالم موسوی
درراستای این سرکوبگری ها عباس منصوری جوان ۱۹ ساله جوانی از شهرستان شوش یک هفته بعد از آزادی با خوردن قرص اقدام به خود کشی کرد وجان باخت . این اولین بار نیست که زندانیان بازداشت شده بعد از آزادی دست به خودکشی میزنند. عباس منصوری به نزدیکان خود گفته بود که دور روز پیش از آزاد شدنش به او قرص داده شد و پیشتر در مدت بازداشت به او آمپول تزریق کرده اند. همه این شواهد نشانگر اینست که حکومت اسلامی قاتل عباس منصوری است. واحد خوزستان مردم در این استان را به پیوستن متحدانه به کارزار نه به اعدام فرا میخواند.
۳- تخریب محیط زیست یک موضوع اعتراضات در خوزستان
جاری شدن نفت در غیزانیه اهواز در این هفته باعث آلودگی محیط زیست در بخش غیزانیه در ۳۰ کیلیومتری اهواز که محل بزرگترین شرکتهای نفتی است، شده و این یک موضوع اعتراض مردم در خوزستان است.
روز ۱۸ بهمن شماری از دوستداران محیط زیست در اعتراض به اجرای طرح مالچ پاشی که موجب آلودی محیط زیست میشود در مقابل ساختمان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان تجمع کردند.
۴- خود سوزی زنی که از خانه اش بیرونش کردند و پولش را بالا کشیدند
روز هفده بهمن یک زن جوان که صاحب خانه اش او را بیرون کرده و منزل را به کسی دیگری اجاره داده و پولش را بالا کشیده است به بنگاه مربوطه مراجعه و از شدت خشم به قصد خودسوزی بر روی خود بنزین ریخت. در این اتفاق ناگوار درحالی که بنگاه دار خواست اوضاع را آرام کند. ناگهان حرارت بخاری باعث شعله ور شدن بنزین شد و باعث آتش گرفتن مغازه و زن جوان شد. در نتیجه این زن جوان دچار سوختگی شدید ۹۰ درصد شد و اکنون در حالت کما بسر میبرد. این اتفاق ناگوار از عوارض آشکار بی تامینی مردم و بساط دزد سالار حاکم است. داشتن مسکن مناسب حق مسلم همه مردم است.
واحد خوزستان حزب کمونیست کارگری
۲۰ بهمن ۱۴۰۲، ۹ فوریه ۲۰۲۴
اخبار نفت:شماره ۸۵
ادامه تجمع اعتراضی کارگران ارکان ثالث در پالایشگاه دوم پارس جنوبی
این هفته هر روز اعتراضات کارگران ارکان ثالث نفت جریان داشته است. بنا بر گزارشات منتشر شده از سوی شورای سازماندهی اعتراضات کارگران غیر رسمی نفت (ارکان ثالث) این کارگران در پالایشگاه دوم پارس جنوبی صبح روز گذشته هجدهم و امروز نوزدهم بهمن ماه در اعتراض به سطح نازل حقوقها و برای پیگیری مطالباتشان دست به تجمع زدند. این تجمعات علیرغم فضای امنیتی و تهدیدات حراست و مدیریت برگزار شدند.
اعتراضات کارگران ارکان ثالث سراسری است. یک تجمع بزرگ آنها در این هفته در برابر وزارت نفت بود. اهم مطالبات این کارگران عبارتست از: حذف کامل شرکتهای پیمانکاری واسطه تامین نیروی انسانی، اصلاح و اجرای کامل طرح طبقه بندی مشاغل، بهره مندی از مزایا بدون تبعیض در پرداخت، مانند گاز کارت و بن کارت و استفاده از امکانات رفاهی - اجتماعی برابر با سایر ارکان نفت و... میباشد.
اعتراضات در نفت گسترده است و هم اکنون بخش های مختلف شاغل در این مرکز کلیدی کارگری در اعتراضند. مطالبه حذف پیمانکاران و لغو انواع قراردادهای موقت کاری از سوی کارگران نفت حمله ای به ساختار ضد کارگری در صنعت نفت و در بسیاری از مراکز کارگری است. این مطالبات دامنه اش فراتر از نفت است و بخش عظیمی از کارگران را در بر میگیرد. از مبارزات کارگران نفت وسیعا حمایت کنیم.
حزب کمونیست کارگری ایران
۱۹ بهمن ۱۴۰۲، ۸ فوریه ۲۰۲۴