اعتراضات کارگران رسمی و ارکان ثالث و پیمانی نفت نفت گسترده تر میشود و چند خبر دیگر

جنبش‌های اجتماعی
شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

حزب کمونیست کارگری ایران: اعتراضات کارگران رسمی نفت گسترش یافته است. امروز بیستم مرداد ماه طبق گزارشات منتشر شده از سوی شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت، کارگران رسمی نفت در اعتراضی هماهنگ برای پیگیری مطالبات اعلام شده خود در سکوهای مختلف نفتی تجمع داشتند.  این اعتراضات از سوی کارگران رسمی نفت در   عسلویه  در شرکت نفت و گاز پارس در سایت یک و شرکت  نفت و گاز پارس، سکوهایSPD13B&13C ، شرکت نفت و گاز پارس کنگان (سایت ۲) برگزار شدند.

اهم مطالبات کارگران رسمی که سراسری هستند عبارتند از: برکناری مسئولین نالایق و  فاسد، حذف سقف‌حقوق، حذف محدودیت حق‌سنوات بازنشستگی، اجرای کامل ماده۱۰ و پرداخت بک پی ماده ۱، عدم تفکیک ۳ گانه‌ی مشاغل عملیاتی و بازنگری اساسنامه‌ی تحمیلی صندوق بازنشستگی.
شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت حمایت خود را از اعتراضات بخش های مختلف کارگران در نفت اعلام کرده است.
گفتنی است که علاوه بر کارگران رسمی نفت اعتراضات کارگران ارکان ثالث نیز در این هفته گستردگی بیشتری داشت. همچنین اعتصاب کارگران پروژه ای نفت برای مطالبات خود از جمله حذف پیمانکاران و چهارده  روز کار و چهارده روز استراحت و افزایش حقوق مطابق لیست درخواستی شان ودیگر مطالبات معیشتی آنها از جمله شرایط جهنمی کار در گرمای سوزان تابستانی ادامه دارد. 
حزب کمونیست کارگری ضمن حمایت از مبارزات کارگران در نفت همه بخش های کارگری و مردم را به حمایت به هر شکل ممکن و وسیع از مبارزات این کارگران و بازتاب دادن صدای آنها فرا میخواند. 
پیش بسوی اعتصابات سراسری
حزب کمونیست کارگری ایران
۲۰ مرداد  ۱۴۰۳، ۱۰ اوت  ۲۰۲۴

 


از سر گیری اعتراضات گسترده کارگران ارکان ثالث و شرکتی در پالایشگاههای پارس جنوبی
روز گذشته شانزدهم مرداد ماه  اعتراضات گسترده کارگران ارکان ثالث و شرکتی، پالایشگاه پنجم، نهم، دهم و یازدهم پارس جنوبی از سر گرفته شد. شورای سازماندهی اعتراضات کارگران غیر رسمی نفت (ارکان ثالث) در رابطه با این اعتراضات مینویسد:
" ما کارگران پارس جنوبی، بر خلاف موارد قبل که عده ای با عنوان نمایندگان کارگری در جریان مناسبات بهمن ماه سال گذشته اعتراضات ما را به تعویق انداختند، اعلام می‌کنیم، تا تحقق کامل خواسته هایمان و پاسخگو کردن مدیران چپاول گر نفت و حذف کامل شرکتهای پیمانکاری مفتخور و افزایش مزد، دوش به دوش کارگران پروژه ای و رسمی و قراردادی در نفت ایستاده ایم و برخلاف ادعای اتحادیه دولت ساخته کانون انجمن صنفی کارگران پالایشگاه های گاز استان بوشهر، اعتراضات ما در اعتراض به فساد موجود در پارس جنوبی و زد و بند های عوامل این اتحادیه با کارفرما و پیمانکاران است و بیانیه های فرمایشی کانون انجمن صنفی هیچگونه ارتباطی با مطالبات برحق ما کارگران ندارد". 
این شورا ضمن گزارش این اعتراض، بر اتحاد و همبستگی کارگران همه بخشهای نفت تاکید کرده و در آخر همه کارگران شرکتی و ارکان ثالث را به پیوستن به اعتراضات هفتگی و همبستگی با اعتصابات وسیع کارگران پروژه ای و رسمی فراخوانده است.
اعتراضات در نفت گسترده است. اعتصاب بخش عظیم کارگران پروژه ای نفت برای پیگیری مطالباتشان ادامه دارد. اعتراضات کارگران رسمی نفت که از مهر ماه گذشته در اعتراض به تعرضات معیشتی حکومت آغاز شده است نیز هر هفته ادامه دارد. حزب کمونیست کارگری از اعتراضات کارگران نفت حمایت میکند و همه بخش های جامعه را به حمایت از مبارزات این کارگران فرا میخواند.
پیش بسوی اعتصابات سراسری
حزب کمونیست کارگری ایران
۱۷ مرداد  ۱۴۰۳، ۷ اوت  ۲۰۲۴

 


کارگران واگن پارس اراک به اعتصاب گسترده خود ادامه میدهند
کارگر می میرد، ذلت نمیپذیرد
اعتصاب قدرتمند کارگران واگن پارس برای دوازدهمین روز ادامه دارد. بنا بر اخبار دریافتی روز گذشته استاندار این استان با رفتن به کارخانه و دادن وعده و وعیدهایی از کارگران خواست که سرکار بازگردند. اما کارگران وقعی به این وعده ها نگذاشته و اعلام کردند که تا عملی شدن خواستهایشان به اعتصاب ادامه میدهند. کارگران خواستار بازگشت به کار فوری همکاران اخراجی  و دیگر مطالبات اعلام شده شان هستند. مقامات مسئول در برابر اعتراضات گسترده کارگران واگن پارس و فریاد شعارهایشان در کف خیابان که تاثیر مستقیمی بر فضای شهر اهواز دارد،  کارگران را به کارگران گفته اند که تحصن و تجمع در داخل شرکت اشکالی ندارد اما کشیده شدن اعتراض به خیابان امنیتی است و باعث درد سر خواهد شد. ضمن اینکه شنبه و یکشنبه را هم به بهانه قطعی برق تعطیل اعلام کرده اند.
بدینگونه مدیریت مفتخور و چپاولگر واگن پارس در پناه پشتیبانی حکومتی  با اخراج و تعرض به معیشت کارگران امنیت و زندگی آنها را به خطر انداخته است و وقتی کارگر به خیابان می یاید علیه بساط چپاولگری حاکم به اعتراض برمیخزد و با فریاد "کارگر می میرد، ذلت نمی پذیرد"  علیه این شرایط بردگی و توحش می ایستند، آنرا امنیتی میخوانند و کارگران را مورد تهدید قرار میدهد. امروز هفدهم مرداد ماه علیرغم همه این تشبثات اعتصاب کارگران واگن پارس ادامه داشت و کارگران در پشت گیت کارخانه در تحصن بوده و خواستار پاسخ فوری به مطالباتشان هستند.  
خواستهای فوری دیگر این کارگران عبارتند از: برکناری مدیریت، رفع تبعیض ها، پایان کار پیمانکاران، همسان‌سازی حقوق و مزایای کارگران با دیگر کارخانجات همجوار و گروه مپنا ، رسمی شدن قرارداد کارگران، و بازگشت به کار کارگران اخراجی.
همانطور که قبل هم اعلام کردیم شرکت واگن پارس شرکت وابسته به گروه صنعتی "مپنا " است که  عمده ی سهام آن به وزارت نیرو و نهاد معلوم الحال موسوم به "آستان قدس رضوی" تعلق دارد و کارگران به چپاولگری های حاکم در این شرکت که یکسرش به سران حکومت وصل است اعتراض دارند.  از اعتراضات کارگران واگن پارس وسیعا حمایت کنیم.
حزب کمونیست کارگری ایران
۱۸ مرداد ۱۴۰۳، ۸ اوت  ۲۰۲۴

 

کارگران واگن پارس اراک به اعتصاب  و اعتراضات خود ادامه میدهند
اعتصاب قدرتمند کارگران واگن پارس در اراک بیش از ده روز است ادامه دارد. اعتراض این کارگران به شرایط شغلی، مزدی و اخراج ها ست. 
اعتراضات کارگران واگن پارس از چهارم مرداد بخاطر شرایط ساعت کار و جابجایی تعطیلی پنج‌شنبه و جمعه با شنبه و یک‌شنبه بدلیل کمبود برق و  مشکلات معیشتی شان آغاز شد و کارگران با تجمع در مقابل ساختمان اداری شرکت از مدیریت خواسته بودند که  از اجرای این تصمیم جلوگیری کند. اما در پاسخ به آنان در روز بعدش مدیریت از ورود  ١٢نفر از کارگران به کارخانه جلوگیری کرد. در واکنش به این اقدام کارگران اولتیماتوم دادند که اگر این تصمیم لغو نشود دست به اعتصاب خواهند زد.  و وقتی با پاسخ بیشرمانه ملانژاد مدیر شرکت و توهین او روبرو شدند، در روز یازدهم مرداد فوج جمعیت معترض آنان به خیابان آمد و پاسخ محکمی به مدیریت منفور و حکومت حامی سرمایه داران مفتخور دادند. 
در این شرکت بیش از ۱۱۷۰ کارگر اشتغال دارند و به گفته کارگران  سطح حقوق آنان  بسیار نازل و علیرغم سفارشات بالای ساخت و تولید، حتی برخی تعلقات مزدی آنها حذف شده  است. از جمله مزد یک کارگر بعد از ۲۰ سال کار با اضافه کاری ۲۵ میلیون تومان است و مدیریت اضافه کاری را هم کم کرده است. ملانژاد حتی  اتاقک‌های محل استراحت کارگران را برداشته و کارگران مجبورند در کف سالن روی کارتن و مقوا استراحت کنند.  از آن طرف، حقوق مدیران نجومی است و مزایای مختلف از جمله حق سفر و هزینه ورزش و اهدای خودرو و غیره به آنان  تعلق میگیرد.  کارگران به این تبعیض ها اعتراض دارند.
این کارگران در اعتراضاتشان با شعار های "کارگر می میرد ذلت نمی پذیرد"، "تبعیض بس است؛ مدیر باید عوض شود!" اعتراضشان را به مدیریت فاسد و دزدان حاکم اعلام داشتند. خواستهای فوری دیگر این کارگران عبارتند از: پایان کار پیمانکاران، همسان‌سازی حقوق و مزایای کارگران با دیگر کارخانجات همجوار و گروه مپنا ، رسمی شدن قرارداد کارگران، و بازگشت به کار کارگران اخراجی.
مطالبه پایان کار پیمانکاران یک مطالبه سراسری کارگری است که هم اکنون در راس مطالبات هزار کارگر معترض نفت نیز هست و ساختار ضد کارگری اقتصاد حکومت را مورد اعتراض و تعرض قرار میدهد.  
شرکت واگن پارس شرکت وابسته به گروه صنعتی "مپنا " است که  عمده ی سهام آن به وزارت نیرو و نهاد معلوم الحال موسوم به "آستان قدس رضوی" تعلق دارد و  محل چپاولگریهای عظیم سران حکومت است.  اعتراضات کارگران واگن پارس الگویی از اعتراض در برابر مدیران فاسد و حکومت دزدان و چپاولگران است. اتحاد مبارزاتی علیه فقر و فساد و گرانی محور اعتراضات همه بخشهای جامعه است. اعتراضات کارگران واگن پارس شایسته بیشترین حمایت ها از جانب مردم بویژه مردم اراک است.
حزب کمونیست کارگری ایران
۱۷ مرداد ۱۴۰۳، ۷ اوت  ۲۰۲۴

 

ادامه قدرتمند اعتصاب کارگران واگن پارس اراک ، پرستاران و اخباری دیگر
اعتراضات کارگران واگن پارس اراک علیه اخراجها ادامه دارد.  این کارگران روز گذشته در هشتمین روز اعتراضاتشان در یکی از خیابانهای شهر دست به تجمع و راهپیمایی زدند.  در این روز سیل جمعیت کارگران معترض کارخانه واگن پارس اراک و فریاد شعارهایشان فضای شهر  را  تحت تاثیر قرار داده بود.  
کارگران شعار میدادند: "توپ تانک فشفشه وزیر باید عزل بشه"، و "کارگر می میرد، ذلت نمی پذیرد".  
کارگران با در دست داشتن بنری که روی آن نوشته شده بود "تبعیض بس است؛ مدیر باید عوض شود!" اعتراضشان را به مدیریت فاسد اعلام داشتند. خواستهای فوری دیگر این کارگران عبارتند از: پایان کار پیمانکاران، همسان‌سازی حقوق و مزایای کارگران با دیگر کارخانجات همجوار و گروه مپنا ، رسمی شدن قرارداد کارگران و دست کم یکساله‌شدن قراردادها، و بازگشت به کار کارگران اخراجی.
امروز شانزدهم مرداد ماه کارگران شهرداری سربندر (خوزستان) نیز در اعتراض به عدم پرداخت حقوق برج ۳ و ۴ همچنین ۵ ماه بیمه عقب افتاده دست به اعتصاب زدند. 
همچنین کامیون‌ داران اصفهان کماکان در اعتراض به کمبود سهمیه گازوئیل و فشار سخت معیشتی در اعتصاب بسر میبرند. 
از سوی دیگر اعتصابات پرستاران  بخاطر بی پاسخ ماندن مطالباتشان گسترده است و در ادامه گزارشات قبلی گفتنی است که روز گذشته اکثر بیمارستان های شیراز بخصوص بیمارستان های چمران و رجایی  خالی از پرسنل شدند و فقط هدنرس ها و سوپروایزر ها در محل کار حضور داشتند. این پرستاران در طول یکسال گذشته بارها به وضعیت اسفبار کاری و معیشتی خود در مجموعه علوم پزشکی شیراز اعتراض کرده بودند. پرستاران در سراسر کشور سالهاست برای مطالبات برحق خود مبارزه میکنند و بارها اعلام کرده اند که در صورت عدم توجه به خواسته های شغلی خود دست به اعتصاب خواهند زد. اعتراض پرستاران به سطح نازل حقوقها و تبعیض در پرداختها از جمله پرداخت سلیقه ای تعرفه ها و بعضا عدم پرداخت آن  و نیز فشار سنگین کاری و اضافه کاری های اجباری و استاندارد پایین بهداشتی بیمارستانها است. مطالبات پرستاران مستقیما به سطح درمان جامعه مربوط است و از اعتراضات و خواستهایشان باید وسیعا حمایت و پشتیبانی کرد. 

حزب کمونیست کارگری ایران
۱۶ مرداد ۱۴۰۳، ۶ اوت  ۲۰۲۴

 

از خوزستان چه خبر؟
اخبار هفته: واحد خوزستان کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری
۱۲  تا ۱۹ مرداد ۱۴۰۳
جمعه ۱۹ مرداد
 - پیروز نامی دبیر کانون صنفی معلمان خوزستان با اتهامت امنیتی جهت  محاکمه  برای روز ۲۲ مرداد جاری به دادگاه احضار شد. این چندمین بار است که پیروز نامی این معلم معترض در سالهای اخیر زیر فشار و مورد پیگرد قرار میگیرد. پیش از این نیز دادگاه انقلاب اهواز و دادگاه کیفری با فشار نیروهای امنیتی در سه حکم جداگانه وی را به مجازات حبس و جزای نقدی محکوم کرده بودند ولی در نهایت شعبه ۲۱ دادگاه تجدید نظر اهواز قرار منع تعقیب وی را صادر کرده بود. پرونده تشکیل شده برای پیروز نامی باید فورا مسدود شود.
پنجشنبه ۱۸ مرداد
-اعتصابات کارگران پروژه ای نفت برای پیگیری مطالباتشان وارد پنجاهمین روز خود شد. این درحالیست که اعتراضات کارگران ارکان ثالث در پالایشگاههای مختلف پارس جنوبی را نیز با خواست محوری حذف پیمانکاران و افزایش حقوقها در این هفته شاهد بودیم. 
گرمای هوا در شهرهای جنوبی از جمله در خوزستان طاقت فرساست. غالبا در فصل گرما بویژه در مجموعه های پالایشگاهی نیروهای ستادی تعطیل میشوند و یا ساعت کار آنها کاهش می یابد اما نیروهای عملیاتی به همان روال همبشه به کار خود ادامه میدهند و بسیاری از آنها دچار گرمازدگی و بیماری میشود. این شرایط برده وار یک جنایت آشکار در قبال کارگران است و یک موضوع اعتراض کارگران پروژه ای نفت در اعتراضاتشان بوده است. از جمله شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی در اطلاعیه ای از قربانی شدن یکی از کارگران پالایشگاه اول مجتمع گاز پارس جنوبی در تاریخ دوشنبه ۱۵ مرداد خبر داد. این درحالیست که سازمان هواشناسی و بدنبال آن استانداری طی بخشنامه و اطلاعیه هایی نسبت به این موضوع اخطار داده بودند. اما پیمانکاران مفتخور و جنایتکار در پناه سکوت حکومت حامی سرمایه داران فاسد از اجرای هر بخشنامه ای در جهت تامین امنیت کارگران امتناع کرده و هیچگونه امکانات سرمایشی حتی آب خنک نیز در اختیارکارگران قرا ر نمیگیرد. خبر ها از امکان گرمتر شدن هوا طی روزهای آینده در خوزستان  و در بسیار از مناطق در جنوب ایران حکایت میکند. 
‏چهارشنبه ۱۷ مرداد
 بعد از موج اعدام‌های اخیر در سراسر ایران، نگرانی ها از اجرای حکم اعدام هشت زندانی سیاسی در زندانهای اهواز، شیبان، و سپیدار بالا گرفته است. این زندانیان به اتهامات سیاسی، به اعدام محکوم شده‌اند. عباس دریس یکی از بازداشت شدگان خیزش مردمی در سال ۹۸ و شاهد کشتار حکومت در نیزارهای ماهشهر است.  او  متهم به قتل یکی از نیروهای امنیتی در جریان این واقعه شده است. ماهشهر یکی از مکان‌های اصلی اعتراضات در اعتراضات مردمی در سال ۹۸ بود.
مجاهد کورکور متهم به تیراندازی در شهرستان ایذه یکی دیگر از زندانیان است که در جریان انقلاب زن زندگی آزادی دستگیر شد. جمهوری اسلامی مجاهد کورکور را به «اتهام» قتل کیان پیرفلک در آبان ۱۴۰۱ در شهرستان ایذه به اعدام محکوم کرده است. خانواده کیان این اتهام و محاکمه را کاملا بی اساس اعلام کرده و تاکید می‌کنند که در جلوی چشم آنها ماموران حکومتی با شلیک به خودروی آن‌ها، باعث کشته شدن هفت نفر از جمله کیان ۹ ساله شدند. 
سایر زندانیان محکوم به اعدام علی مجدم، معین خنفری، سالم موسوی، محمدرضا مجدم، عدنان موسوی و حبیب دریس نیز در فهرست زندانیانی قرار دارند که با خطر اجرای حکم اعدام مواجه هستند. این افراد در اواخر سال ۹۷ و اوایل ۹۸  به اتهامات مختلف بازداشت شده و پس از ماه‌ها شکنجه در بازداشتگاه‌های اطلاعات سپاه، به اعدام محکوم شده‌اند.
 سه شنبه ۱۶ مرداد 
- کارگران شهرداری سربندر (خوزستان) در اعتراض به عدم پرداخت حقوق ماه ۳ و ۴ همچنین ۵ ماه بیمه عقب افتاده دست به اعتصاب زدند. 
- وضعیت سیزده زندانی عقیدتی محبوس در بند هشت زندان شیبان اهواز به لحاظ جسمانی وخیم است. اسامی این زندانیان عبارتند از:علی رضا فریسات،  وسام مزرعه،  یوسف ساعدی،  قاسم بروایه،  محمد الحایی،  حسن نعامی،  علی کعبی،  محمد باوی،  توفیق بالدی،  علی سویدی،  حافظ سلامات،  عادل بدوی و  عباس سواعدی. 
بنا بر خبر این زندانیان از رسیدگی و درمان محروم مانده اند. علی رضا فریسات، نیازمند عمل جراحی رباط پا است. محمد الحایی، توفیق بالدی، قاسم بروایه، عباس سواعدی و یوسف ساعدی نیز از مشکلات دیسک کمر و زانو درد رنج میبرند. وسام مزرعه نیز با مشکلات جسمانی از جمله غده بدخیم در ناحیه سر مواجه است.... 
- ساعت دوازده ظهر این روز منصور خلقی کارگر پروژه تامین نیروی فولاد خوزستان در میان اندوه خانواده و همکارانش به  خاک سپرده شد. منصور خلفی دقایقی پیش از پایان دادن به زندگی‌اش در  روز ۱۵ مرداد ۱۴۰۳ در ویدئویی ، پر از خشم و اعتراض از خاتمه زندگی اش میگوید. وقتی همکاران وی در  ساعت ۷ صبح روز شانزدهم مرداد استوری او را دیدند به منزل وی که  در کوی معین‌زاده اهواز واقع است، رفتند . اما با کمال تاسف دیگر دیر شده بود و  منصور خلفی خودش را دار زده بود.  این ویدئو توسط همکارانش در شبکه اجتماعی منتشر شده است.  درگذشت این عزیز را به خانواده اش و همکارانش و همگان تسلیت میگویم. منصور خلقی یکی از قربانیان سیستم ناعادلانه و ضد انسانی و چپاولگر حاکم است.  
منصور خلفی کارگر معترض به خشم آمده ای بود. به دلیل تبعیض، دیرکرد دریافت حقوق و پاسخگو نبودن مدیریت به درخواست‌های کتبی و مکرر او برای تبدیل وضعیت پس از ۸ سال کار در این شرکت، به عنوان نیروی پروژه به زندگی خود پایان داد.  اما همانجا میگوید امیدوارم روزی برسد که دست شما از مملکت کوتاه شود. و آرزوی موفقیت و شادی برای همکارانش میکند و تک تک همکارانش را نام میبرد. 
همکاران منصور خلفی میگویند: "هفته گذشته ۸۰ نفر بدون سابقه کار و بدون هیچ گونه آزمونی وارد شرکت شدند که اساسا گزینشی از میان خودی هایشان است. اما ما نیروهای شرکت با چندین سال سابقه و داشتن مدرک لیسانس هنوز نتوانسته‌ایم نیروی مستمر شویم".
 دوشنبه ۱۵ مرداد  
- در این روز بازنشستگان مخابرات همچون دوشنبه های گذشته برای پیگیری مطالبات خود در شهرهای مختلفی از جمله در اهواز .دست به اعتراض و تجمع زدند.
- امان جلالی‌نژاد، معلم ساکن اهواز، ۱۱۹ روز است که توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده و هیچ اطلاعی از سرنوشت او در دست نیست. این موضوع نگرانی عمیقی را در میان خانواده، دوستان و همکاران او ایجاد کرده است.
 امان جلالی‌نژاد در ۲۰ فروردین ۱۴۰۳ در ورودی اهواز توسط ماموران امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

 او همراه با جعفر سلمان نژاد، مهدی معمار، محمد سلامات، راستین قنواتی و مهشید لطفی، در یک پرونده مشترک در دادسرای انقلاب اهواز از بابت اتهامات تبلیغ علیه نظام و عضویت در گروه های مخالف نظام مورد تفهیم اتهام قرار گرفته است. تاکنون دادگاهی برای رسیدگی به اتهامات این افراد برگزار نشده و همچنان بلاتکلیف هستند.
یکشنبه ۱۴ مرداد
- بازنشستگان تامین اجتماعی در شهرهای مختلف از جمله در خوزستان در شهرهای شوش ، اهواز  به روال هر هفته برای پیگیری مطالباتشان تجمع کردند. 
شنبه ۱۳ مرداد  
-  هومن صیدالی ۱۹ ماه است  که در زندان شیبان اهواز بلاتکلیف است.. وی از ساکنان روستای پرسیلا در قلعه‌تل ایذه بود که در جریان یورش نیروهای امنیتی به این روستا بازداشت شد. مقامات قضایی با گذاشتن وثیقه فوق سنگین ۵۰ میلیارد تومانی عملا آزادی مشروط وی را غیرممکن کرده‌اند. خانواده صیدالی توانایی مالی پرداخت چنین وثیقه‌ای را ندارند. این موضوع منجر به تداوم بازداشت زندانی سیاسی هومن صیدالی شده است. هومن صیدالی ، یکی از بازداشت شدگان انقلاب است که علیرغم گذشت نزدیک به هجده ماه از زمان بازداشت، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان شیبان اهواز بسر میبرد.
جمعه  ۱۲ مرداد
- اعتصاب هزاران کارگر پروژه ای نفت بر سر سه خواست فوری افزایش حقوقها، ۱۴ روز کار و ۱۴ روز استراحت و حذف پیمانکاران در مناطق مختلف از جمله در مراکز نفتی در خوزستان ادامه دارد. در برخی از  مراکز نفتی پیمانکاران به ناگزیر  ۱۴ روز کار ۱۴ روز استراحت را پذیرفته اند.
واحد خوزستان – کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری
 ۱۹ مرداد  ۱۴۰۳، ۹ اوت  ۲۰۲۴.

 

 

اعتصابات پرستاران در شهرهای مختلف جریان دارد
موج جدیدی از اعتراضات پرستاران در چند روز اخیر در شهرهای مختلف به جریان افتاده است. در ادامه این اعتراضات امروزبیستم مرداد ماه نیز پرستاران برای پیگیری مطالباتشان در چندین شهر دست به اعتراض زدند. شورای سازماندهی اعتراضات پرستاران اعلام کرده است که در این روز در فسا، زنجان، آباده ، شیراز و تبریز اعتراضات و تجمعات آنها جریان داشته است. 
در زنجان پرستاران شعار می دادند اضافه کاری اجباری نمیخوایم، نمیخوایم"، و "مسئول بی لیاقت استعفا ، استعفاء".
در تبریز اعتراض و اعتصاب پرستاران بیمارستان امام سجاد در اعتراض به عدم پرداخت تعرفه های پرستاری و برای پیگیری دیگر مطالباتشان شکل گرفت. پرستاران معترض با تجمع مقابل درب دانشگاه صدای اعتراض خود را  بلند کردند. در فسا تجمع اعتراضی کادر درمان  جلوی دانشگاه علوم پزشکی فسا  همراه با فرزندانشان برگزار شد.  در این روز پرستاران بیمارستان خمینی در آباده نیز در اعتصاب بودند. 
امروز همچنین ششمین روز اعتصاب پرستاران شیراز بود. تمام بیمارستان های شیراز (بجز بخش اورژانس ) همچنان خالی از پرستار است همه عمل ها لغو شده اند. 
در واکنش به این اعتراضات حراست و ریاست بیمارستان در شیراز برای مرعوب ساختن پرستاران ماده ۲۹۵ را در تابلو اعلانات نصب کرده و در آن تاکید شده است که در صورت بروز مشکل مقصر پرستارانی هستند که ترک کار کرده‌اند. شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ضمن حمایت از اعتصابات پرستاران با همپوشانی تجربه مبارزات معلمان در این باره نوشت: "این حربه نخ‌نما برای معلمان بسیار آشنا است که در موقع تحصن، مدیر، حراست و سایر عوامل سرکوب که به دنبال توقف تحصن هستند می‌گویند اگر اتفاقی در کلاس رخ دهد مقصر با معلم آن کلاس است. اما معلمان آگاه مرعوب این شیوه‌ها نمی‌شوند چرا که مسئولیت مدرسه با مدیر مدرسه و در بیمارستان با عوامل آنجاست نه پرستاران.
در اصل مقصر اصلی کسانی هستند که خدمات درمانی و آموزشی را به کالا تبدیل کرده‌اند؛ نیروی کار درمانی و آموزشی را استثمار می‌کنند؛ حقوق و دستمزد آنان را زیر خط فقر نگه می‌دارند و موقع مطالبه گری آنان را سرکوب می‌کنند. استمرار اعتراضات در قالب تشکل‌های مستقل تنها راه چاره کارگران، معلمان و پرستاران است". 
پرستاران در تجمعات اعتراضی خود با شعارهایی چون "پرستار داد بزن حقتو فریاد بزن"، نه به اضافه کاری اجباری"، "پرستار میمیرد ذلت نمیپذیرد"، "با کرونا جنگیدیم حمایتی ندیدیم" ، "وعده وعید کافیه سفره ما خالیه"، "تعرفه ما کجاست توی جیب شماهاست"، و "اتحاد علیه فقر و فساد " پیگیر مطالباتشان شده اند. 
افزایش حقوقها،  لغو اضافه کاری های اجباری و استخدام پرستار به تعداد مورد نیاز، از بین رفتن تبعیض در پرداخت دستمزدها و کارانه ها و تعرفه ، پرداخت به موقع حقوقها، پرداخت مطالبات معوقه، بالا بردن و استاندارد بهداشتی بیمارستانها از جمله مطالبات اعلام شده پرستاران است. 
مطالبات پرستاران مستقیما به همه مردم مربوط است و اعتراضات آنان شایسته وسیعترین حمایت هاست . حزب کمونیست کارگری همه بخش های مردم را به حمایت از اعتراضات پرستاران که در شهرهای مختلف در جریان است فرا میخواند. 
حزب کمونیست کارگری ایران
۲۰ مرداد ۱۴۰۳، ۱۰ اوت  ۲۰۲۴

 

تجمع بخش های مختلف بازنشستگان در کرمانشاه، بازنشستگان ۱۴۰۲ در تهران و بازنشستگان مس در کرمان
اتحاد اتحاد علیه فقر و فساد
امروز سه شنبه ۱۶ مرداد بازنشستگان کشوری در همراهی با بخش های دیگر بازنشستگان در کرمانشاه برای پیگیری مطالباتشان مقابل صندوق بازنشستگی کشوری استان تجمع کردند. اعتراض بازنشستگان به فقر و بی تامینی ، اختلاسها و دزدیها و سرکوبگریهای حکومت است و با  تجمعات اعتراضی هفتگی خود صدای رسای اعتراض کل جامعه هستند. در تجمع اعتراضی این روز بازنشستگان در کرمانشاه با فریاد "اتحاد اتحاد ، علیه فقر و فساد" کل جامعه را به اعتراض علیه بساط  فقر و بردگی حاکم فراخواندند. در این تجمع اعتراضی بنرهایی با نوشته "معیشت منزلت، حق مسلم ماست"، " جای معلم زندان نیست" قابل توجه بودند. دیگر شعارهای اعتراضی این بازنشستگان در تجمع امروز  عبارت بودند: "بازنشسته به پا خیز، برای رفع تبعیض"، "مالیات بی شمار، امکانات اسفبار"، "آقازاده آمریکاست، تورمش مال ماست"، و " مشکل ما این زمان، معیشت است و درمان".
در این روز جمعیت قابل توجهی از بازنشستگان معلم سال ۱۴۰۲ نیز در تهران تجمع داشتند و صدای اعتراضشان را  بخاطر عدم پاسخگویی به خواستهایشان و نپرداختن دیگر مطالباتشان بلند کردند. در این تجمع حضور زنان چشمگیر بود. بازنشستگان شعار میدادند:"وزیر خیانت میکنه، بودجه حمایت میکنه"، "صحرایی دروغگو! حاصل وعده هات کو؟"، "زحمتکشان دیروز، حق‌طلبان امروز"، و "نگاه پشت شیشه، جواب ما نمیشه".
به گفته این معلمان  پاداش آنها بعد از یک‌سال تاخیر و برخلاف وعده‌های مکرر وزارت آموزش‌وپرورش هنوز هم پرداخت نشده و اکنون حداقل ۵۰ درصد از ارزش خود را از دست داده‌است. برخی دیگر از مطالبات فوری آنان عبارتند از: معوقات حقوق مربوط به رتبه‌بندی سال ۱۴۰۰(احکام اولیه، تغییر رتبه، اعتراضات رتبه‌بندی و ...)، تغییرات احکام شاغلی که در حقوق بازنشستگی اعمال نشده‌است، محاسبه ۲۴ ماهه رتبه‌بندی که اکنون ۱۸ ماه محاسبه شده‌است. 
این معلمان بازنشسته هم‌‌چنین نسبت به بیمه تکمیلی درمان خود اعتراض دارند. و بنری با تاکید با خواست درمان رایگان را بر دست داشتند. تجمع قبلی این بازنشستگان در ۲۶ فروردین امسال در صفی هزاران نفره آنهم در فضای امنیتی اوج تنشها با اسرائیل، برپا شد و پاسخی محکم به حکومت و جنگ افروزی هایش بود. تجمعی به یاد ماندنی که الگویی برای برپایی تجمعات بزرگ از سوی بخش های مختلف جامعه بدست داد. 
بازنشستگان صندوق بازنشستگی مس بخش دیگر بازنشستگان معترض هستند که در این روز در اعتراض به لایحه ادغام صندوق بازنشستگی مس با تامین اجتماعی، و چپاولگریها از صندوق های بازنشستگی مقابل شورای نگهبان کرمان تجمع داشتند. این تجمع به صورت سراسری و به نمایندگی از ۶ هزار و ۵۰۰ عضو این صندوق صورت گرفته بود و هم‌زمان با  کرمان بازنشستگان مس سرچشمه رفسنجان هم تجمع داشتند.
بازنشستگان اعتراض همه مردم علیه سیستم چپاول حاکم را بازتاب میدهند و از خواستها و مبارزات آنان باید وسیعا حمایت کنیم.
حزب کمونیست کارگری
۱۶ مرداد ۱۴۰۳، ۶ اوت  ۲۰۲۴

 


اعتصاب غذاای مریم مهرابی و احضار اسماعیل گرامی
متحدانه علیه زندان و اعدام بایستیم
به گزارش شورای هماهنگی تشکل‌های فرهنگیان ایران: وضعیت جسمی مریم مهرابی معلم ساکن اصفهان و خواهر محمود مهرابی زندانی سیاسی محکوم به اعدام  نگران کننده است. با این حال به جای رسیدگی درمانی به سلول انفرادی منتقل شده است. او  در زندان دولت آبد اصفهان بسر میبرد و  از دوشنبه پانزدهم مرداد ماه در اعتراض به صدور حکم حبس و مجازات‌های تکمیلی علیه خود دست به اعتصاب غذا زده است..
مریم مهرابی ۲۹ خرداد امسال به همراه دو دختر خردسالش توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود در اصفهان بازداشت شد. او با اتهام "تبلیغ علیه نظام" و "تشویق مردم به کشتار" در دادگاه انقلاب اصفهان به شش سال حبس و دو سال محرومیت از خدمت و دو سال ممنوع‌الخروجی محکوم شده است. او پیشتر در اسفندماه سال ۱۴۰۱ نیز بازداشت شده بود. ماهان (هاجر)، خواهر دیگر محمود مهرابی، ضمن اعلام  این خبر بصورت یک ویدوئو گفت:" مگر مریم جز دادخواهی برای برادرم کاری کرده است؟.. ما جلوتون می ایستیم کوتاه نمی یایم با این پرونده سازیها و حکمها ما کوتاه نمی یایم .. قویتر میشیم می جنگیم...صدای مریم مهرابی خواهر دادخواهم صدای محمود مهرابی باشین صدای همدیگه باشیم جز همدیگه کسی رو نداریم..". 
 محمود مهرابی از بازداشت شدگان انقلاب است و در  بهمن ۱۴۰۱ به علت افشاگریهایش درباره مسئولان شهری اصفهان در اینستاگرام خود،  بازداشت و در زندان دستگرد بسر میبرد.  او  در مهر سال جاری با صدور کیفرخواستی به ۱۸۷ اتهام و و به "افساد فی‌ الارض" متهم و به اعدام محکوم شد.   
همصدا با ماهان مهرابی صدای اعتراضی مریم و محمود مهرابی و این خانوده مبارز باشیم. مریم و محمود مهرابی باید فورا و بدون قید و شرط آزاد شوند. حکم اعدام  محممود مهرابی این حکم جنایتکارانه حکومت علیه او باید فورا لغو شود. 
بنا بر خبر دیگری  صبح روز هفدهم مرداد ماه ماموران امنیتی حکومت با یورش به منزل اسماعیل گرامی پس از بازرسی خانه، گوشی موبایل و لب‌تاپ و کارت ملی او را با خود بردند.  در احضاریه همراه ماموران قید شده که این فعال کارگری در ۵ روز آینده خود را به دادسرای اوین (شهید مقدس...) معرفی کند. این در حالیست که در ماه گذشته دادگاه اسماعیل گرامی برگزار شده و حکم بدوی صادر شده و این فعال کارگری در انتظار دادگاه تجدیدنظر و صدور حکم نهایی است.
پرونده امنیتی تشکیل شده برای اسماعیل گرامی این کارگر بازنشسته معترض که جرمش بلند کردن فریاد اعتراضی علیه فقر و تبعیض و نابرابری است باید فورا بسته شود. با گسترش اعتراضات و اتحاد مبارزاتی در سطح سراسری بساط زندان و سرکوب و اعدام حکومت را جمع کنیم. جمهوری اسلامی این حکومت سرکوب و اعدام باید در سطح جهان بایکوت شود.جمهوری اسلامی نابود باید گردد.
آخرین خبر اینکه پیروز نامی دبیر کانون صنفی معلمان خوزستان با اتهامت امنیتی برای محاکمه  در ۲۲ مرداد جاری به دادگاه احضار شد. این چندمین بر است که پیروز نامی این معلم معترض در سالهای اخیر مورد پیگرد قرار میگیرد. پیش از این نیز دادگاه انقلاب اهواز و دادگاه کیفری با فشار نیروهای امنیتی در سه حکم جداگانه وی را به مجازات حبس و جزای نقدی محکوم کرده بودند ولی در نهایت شعبه ۲۱ دادگاه تجدید نظر اهواز قرار منع تعقیب وی را صادر کرده بود. پایان دادن به امنیتی کردن مبارزات با خواست مشخص بسته شدن پرونده های امنیتی تشکیل شده برای معلمان، فعالین کارگری و همه فعالین سیاسی وآزادی فوری بدون قید و  شرط معلمان زندانی یک کارزار مهم معلمان و کارگران است. وسیعا از این کارزار حمایت کنیم. پرونده تشکیل شده برای پیروز نامی باید فورا مسدود شود.
کمپین برای آزادی کارگران زندانی
18  مرداد 1403، 8  اوت 2023
https://www.free-them-now.com/

 

 


به کارزار حمایت از شریفه محمدی و پخشان عزیزی 
و اعتراض به اعدام رضا رسایی بپیوندید
۱۰ و ۱۱ اوت اعتراض جهانی علیه اعدام!

 

دانشجویان دانشگاههای مختلف در ایران، ایرانیان مقیم خارج را به تجمعات جهانی در روزهای ۱۰ و ۱۱ اوت فراخوان داده‌اند و تا کنونی کارزار جهانی علیه اعدام، شبکه جهانی برای آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی در ایران، شبکه ندا و برخی دیگر از تشکل‌ها در همراهی با این فراخوان‌ فراخوان تجمعات اعتراضی داده‌اند. 
ما از همه مردم آزادیخواه، از احزاب، تشکل‌ها و فعالین در خارج کشور می‌خواهیم که روزهای ۱۰ و ۱۱ اوت در سراسر جهان دست به تجمع اعتراضی بزنند. با برپایی تجمعات اعتراضی به صف اعتراضی کارزار نجات جان محکومین به اعدام و اعتراض به اعدام جنایتکارانه رضا رسایی بپیوندند و یا خود مبتکر این اعتراضات باشند. 

کمیته خارج کشور حزب کمونیست کارگری ایران
چهارشنبه ۷ اوت ۲۰۲۴
۱۷ مرداد ۱۴۰۳