اخباروگزارش های کارگری9-10-11 آذرماه 1400

جنبش‌های اجتماعی
شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

- تجمع اعتراضی سراسری فرهنگیان شاغل وبازنشسته کشور نسبت به عدم اجرای طرح رتبه‌بندی و همسان‌سازی نشدن حقوق ‌بازنشستگان/اعلام حمایت فرهنگیان تجمع کننده استان گلستان از اعتراضات کشاورزان اصفهان و مجروحان حق طلب/شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران:گزارش نهایی تجمع سراسری معلمان ایران/سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:تجمعات سراسری اعتراضی معلمان شاغل و فرهنگیان بازنشسته امروز ۱۱ آذر ماه در اعتراض به عدم اجرای رتبه بندی و عدم اجرای همسانسازی در تهران و همزمان در بیش از ۲۴استان و پنجاه شهر کشور

- سومین روز از اعتصاب ۲۰۰۰ نفر از کارگران پیمانکاری مجتمع مس سونگون ورزقان

کارفرمایان آب شُرب و غذا را به روی کارگران اعتصابی قطع کرده‌اند

- کارگران فصلی مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه به تجمعشان مقابل دفتر بهارستان نشین شوش برای بازگشت به‌کار و عقد قرارداد دائمی ادامه دادند

- حذف حداقل دستمزد و جایگزینی آن مزد منطقه‌ای، مزد توافقی و مزد براساس بهره‌وری، یورش فزاینده‌ی کارفرمایان و دولت به سطح معیشت کارگران!

- تجمع اعتراضی کشاورزان قم نسبت به عدم تخصیص حق آبه کشاورزی و جریمه های سنگین برداشت آب از چاه های کشاورزی در شرکت تعاونی تولیدی روستای رحمت آباد

- جان باختن کارگرزن یک کارگاه تولید مواد غذایی قم براثر سقوط بالابر

*تجمع اعتراضی سراسری فرهنگیان شاغل وبازنشسته کشور نسبت به عدم اجرای طرح رتبه‌بندی و همسان‌سازی نشدن حقوق ‌بازنشستگان

روز پنج شنبه 11 آذر،چهارمین فراخوان شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران وبرای اعتراض به عدم اجرای طرح رتبه‌بندی به میزان 80 درصد حقوق هیأت علمی دانشگاه ها و همسان‌سازی نشدن حقوق ‌بازنشستگان براساس قانون مدیریت خدمات کشوری در29استان مورد استقبال فرهنگیان شاغل وبازنشسته کشور قرارگرفت وتجمعاتی دستکم در66 شهرمقابل اداره آموزش وپروش منجمله درتهران مقابل مجلس برپاشد .

تجمع کنندگان با برافراشتن پلاکاردها و دست نوشته ها،،خواندن سرودها،سردادن شعارها ،ایراد سخنرانی وقرائت قطعنامه عزم راسخشان را برای احقاق حقوق برحقشان بنمایش گذاشتند.

خبرهای منتشره درشبکه های اجتماعی حاکی از احضارفرهنگیان کنشگربه اداره اطلاعات سپاه وتهدیدشان برای جلوگیری از برپایی تجمع وهمچنین جلوگیری از ادامه تجمع در مشهد و همچنین بی احترامی به تجمع کنندگان وهمچنین بازداشت تعدادی از آنها می باشد.


*اعلام حمایت فرهنگیان تجمع کننده استان گلستان از اعتراضات کشاورزان اصفهان و مجروحان حق طلب

در تجمع اعتراضی روز پنجشنبه 11 آذر ماه، معلمان تجمع کننده استان گلستان مقابل اداره کل آموزش و پرورش در شهر گرگان صمن حق خواهی همچون دیگر همکاران شاغل وبازنشسته شان در سراسرکشوربا حرکتی نمادین بستن یکی از چشم‌های خود با دست، حمایتشان را از اعتراضات کشاورزان و مجروحان حق طلب بنمایش گذاشتند.


+شعارها:

- معلم بپاخیز برای رفع تبعیض

- فرهنگی بیداراست از تبعیض بیزاراست

- اجرای رتبه بندی بدون قید وبندی

- اجرای رتبه بندی بدون حقه بازی

خواسته ما یک کلام اجرای رتبه بندی والسلام

- اجرای رتبه بندی خواسته دیگر ماست

- آموزش رایگان خواسته دیگر ماست

- از اختلاس کم بشه مشکل ما حل میشه

- معیشت ومنزلت حق مسلم ماست

- مجلس خیانت نکن دولت حمایت نکن

- مسئولان عدالت صداقت

- وعده ها ی توخالی 80 درصد پوشالی

- صدا وسیما کجاست حقوق ما زیر پاست

- معلم زندانی آزاد باید گردد

سرودها:

- یاردبستانی و یار فرهنگی

- همراه شو

- مرغ سحر

- اتحاد اتحاد رمز پیروزی است

- وسرودهایی بزبان کردی

چند تصویر:

الیگودرز:


رشت:


جلفا:


شیراز:


تهران:


شهربابک:


گچساران:


همدان:


+استان ها وشهرستان هایی که فرهنگیان شاغل وبازنشسته تجمع اعتراضی برپا کردند بقرارزیراست:

1-آذربایجان شرقی(تبریز،جلفا)

2-آذربایجان غربی(ارومیه،بوکان،شاهین دژ؛میاندوآب)

3-اردبیل(اردبیل)

4-اصفهان(اصفهان،خمینی شهر، سمیرم ، شهرضا )

5-البرز(مقابل مجلس)

6-ایلام(ایلام)

7-بوشهر(بوشهر)

8-تهران(مقابل مجلس)

9-چهارمحال و بختیاری(شهرکرد)

10-خراسان رضوی(تربت حیدریه، مشهد)

11-خراسان شمالی(بجنورد،شیروان)

12-خوزستان(الیگودرز،اندیمشک،اهواز،ایذه ، بخش جایزان، گتوند)

13-زنجان(،زنجان)

14سمنان(شاهرود،مهدیشهر)

15-سیستان وبلوچستان(زاهدان)

16-فارس(استهبان ،خرم بید،شیرا ز، فیروز‌آباد، قیروکارزین،کازرون،نورآباد ممسنی)

17-قزوین(قزوین)

18-قم(قم)

19-کردستان(بیجار،دیواندره،سقز،سنندج، مریوان)

20-کرمان(سیرجان،شهربابک،کرمان)

21-کرمانشاه(کرمانشاه)

22-کهگیلویه و بویراحمد(دهدشت، گچساران،یاسوج)

23-گرگان(گرگان)

24-گیلان(رشت)

25-لرستان(بروجرد،پلدختر،خرم آباد،دلفان،دورود،نورآباد،ویسیان)

26-مازندران(آمل-تک نفره-،ساری)

27-مرکزی(اراک)

28-همدان(همدان،ملایر)

29-یزد(یزد)

*شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران:گزارش نهایی تجمع سراسری معلمان ایران

امروز پنجشنبه، ۱۱ آذر ۱۴۰۰ ، فرهنگیان شاغل و بازنشسته در سراسر کشور و در بیش از ۸۰ شهر برگزار شد در استان فارس حدود ۱۵ هزار معلم دست به تجمع زدند و در برخی استان‌ها مانند خوزستان، لرستان ، کردستان و ... هزاران معلم از فراخوان تجمع شورای هماهنگی استقبال کردند.

تجمع امروز در حالی برگزار شد که طی روزهای گذشته حراست‌ها و نهادهای امنیتی اقدام به تهدید و احضار فعالان صنفی در سراسر کشور نمودند تا بر تجمع تاثیر بگذارند اما اراده کانون‌ها و انجمن‌های صنفی بر این قرار گرفته بود که از این تهدیدات نهراسند و معلمان شجاع به این مقاومت پاسخ مثبت دادند.

محور اصلی تجمع و مطالبات همسان‌سازی‌بازنشستگان مبتنی‌ برقانون مدیریت خدمات کشوری و رتبه‌بندی‌شاغلان حداقل هشتاددرصد حقوق‌هیات‌علمی بود اما فرهنگیان بر آزادی معلمان دربند و آموزش با کیفیت و رایگان برای همه دانش‌آموزان تاکید داشتند.

در برخی از شهرها باد و باران و برف مانع تجمع نشد و معلمان در سرما برخاستند و فریاد سر دادند معلم می‌میرد ذلت نمی‌پذیرد.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران ضمن تشکر و قدردانی معلمان فداکار و شجاع بر عهد خود با معلمان ثابت قدم است و تا تحقق مطالبات به اعتراضات مدنی خود ادامه خواهد داد و از معلمانی که به هر دلیل تاکنون به تجمع نپیوسته‌اند می‌خواهد متحدانه به اعتراضات بپیوندند و شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران را یاری نمایند.

شورای هماهنگی همانطور که در قطعنامه پایانی امروز اعلام نمود اگر مطالبات محقق نشود به اعتراضات در اشکال جدید ادامه خواهد داد.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

۱۱ آذر ۱۴۰۰

*سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:

تجمعات سراسری اعتراضی معلمان شاغل و فرهنگیان بازنشسته امروز ۱۱ آذر ماه در اعتراض به عدم اجرای رتبه بندی و عدم اجرای همسانسازی در تهران و همزمان در بیش از ۲۴استان و پنجاه شهر کشور

امروز یازدهم آذر ماه براساس فراخوان شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران در اعتراض به عدم اجرای طرح رتبه بندی و عدم اجرای همسانسازی تجمعات اعتراضی در تهران و همزمان در بیش از ۲۴ استان و ۵۰ شهر از جمله در شهرهای ، شیراز ، شهرکرد ، مشهد، نورآباد لرستان ، دهدشت استان کهگیلویه وبویراحمد، ویسان، شاهیندژ، تبریز ، قم، اهواز، شاهرود، ممسنی، الیگودرز ، یاسوج، دیواندره، بوکان، سنندج، شیروان، خرم آباد، یزد ، جایزان استان خوزستان، ایذه ، سقز ، اردبیل، شاهرود، خرامه، کرمان، پلدختر، قزوین، زاهدان، رشت، اصفهان، اندیمشک، گتوند استان خوزستان، کرمانشاه، بجنورد، یاسوج، میاندوآب ، همدان و گرگان، بوشهر،خمینی شهر، سمیرم، دلفان، اراک،ساری، خرم بید، بیجار ، استهبان برگزار گردید.

معلمان و فرهنگیان بازنشسته معترض در قطعنامه پایانی اعلام کردند خواستار رسیدگی به اجرای کامل رتبه بندی (حداقل هشتاد درصد حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه) و همسانسازی حقوق بازنشستگان با شاغلین هستند و درصورت بی توجهی دولت و مجلس نسبت به مطالبات، تجمعات اعتراضی ادامه خواهد داشت.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه ضمن حمایت از اعتراضات و مطالبات معلمان شاغل و فرهنگیان بازنشسته ، خواستار آزادی تمامی معلمان و بازنشسته های زندانی می باشد.

*سومین روز از اعتصاب ۲۰۰۰ نفر از کارگران پیمانکاری مجتمع مس سونگون ورزقان

کارفرمایان آب شُرب و غذا را به روی کارگران اعتصابی قطع کرده‌اند

بنابر گزارش‌های رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، امروز پنجشنبه یازدهم آذرماه، کارگران شرکت‌های پیمانکاری شاغل در مجتمع مس سونگون در سومین روز اعتصاب کاری خود به سر میبرند.

از روز گذشته کارفرمایان و مسئولین دولتی به جای پاسخگویی به مطالبات کارگران، اقدام به قطع دستوری آنتن موبایل و اینترنت، کنسل شدن سرویس تردد و ایاب و ذهاب کرده‌اند و شرکت آهن‌آجین آب شُرب را به روی کارگران‌اش قطع کرده و همچنین آشپزخانه شرکت را نیز بسته است.

سومین دور این اعتصابات دو هزار نفری در حالی صورت میگیرد که سه ماه پس از تصویب اصلاح حقوق و مزایای کارگران توسط شرکت ملی مس، هیچ اقدامی از طرف شرکت‌های پیمانکاری صورت نگرفته و علاوه بر آن قرارداد کار هم به پرسنل ارائه نشده است.

لازم به ذکر است که منطقه سونگون هوا به شدت سرد و برفی است و کارگران بدون آب و غذا و در سرمای شدید در خوابگاه‌ها مانده‌اند.

سونگون بیست درصد مس کشور را تامین میکند و یک درصد ذخیره مس جهان در این معدن قرار دارد.

اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۱۱ آذرماه ۱۴۰۰

درهمین رابطه:تجمع اعتراضی کارگران اعتصابی مجتمع مس سونگون ورزقان

بنابر گزارش‌های رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران اعتصابی شرکت‌های پیمانکاری شاغل در مجتمع مس سونگون ورزقان از ساعت ۱۴ تا ساعت ۱۵ در محوطه معدن دست به تجمع زدند و با سردادن شعار نسبت به عدم پاسخگویی مسئولین اعتراض کردند.

کارگران تجمع‌کننده که از شرکت‌های مبین، آهن‌آجین و ندای رهاوی بودند امروز در سومین روز از اعتصاب خود به سر میبرند و خواهان عقد قراردادها و انجام دیگر خواست و مطالبات‌شان هستند.

لازم به ذکر است که از سه روز گذشته که حدود ۲۰۰۰ نفر از کارگران شرکت‌های پیمانکاری مجتمع در اعتصاب به سر میبرند، برخلاف ادعاهای رسانه‌ای رضوی مدیر مجتمع مس سونگون، استخراج در این معدن به طور کامل متوقف شده است.

اتحادیه آزاد کارگران ایران- یازدهم آذرماه ۱۴۰۰

*کارگران فصلی مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه به تجمعشان مقابل دفتر بهارستان نشین شوش برای بازگشت به‌کار و عقد قرارداد دائمی ادامه دادند

روز پنج شنبه 11 آذر برای چندمین بار، کارگران فصلی مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه برای بازگشت به‌کار و عقد قرارداد دائمی مقابل دفتر بهارستان نشین شوش تجمع کردند.


*حذف حداقل دستمزد و جایگزینی آن مزد منطقه‌ای، مزد توافقی و مزد براساس بهره‌وری، یورش فزاینده‌ی کارفرمایان و دولت به سطح معیشت کارگران!

دولت سرمایه‌داری و کارفرمایان با طرح مزد منطقه‌ای و اصلاحیه مجدد بر قانون کار در جهت حذف قانون تعیین دستمزد، تلاش دارند که حلقه‌ی فشار بر گلوی کارگران را تنگ‌تر کنند و سطح معیشت و زندگی ما را بیشتر از این تنزل دهند. اخیرا نیز حدود ۴۰ تن از نمایندگان مجلس اسلامی طرحی ارائه داده‌اند که طبق آن کارگاه‌های روستائی از پرداخت حداقل دستمزد معاف می‌شوند و مزد بر اساس توافق بین کارفرما و کارگر در این کارگاه‌ها که شامل چند میلیون کارگر هستند تعیین می‌شود. این به اصطلاح «توافق»، از نوع توافقی که بین راهزن مسلحی که لولۀ سلاحش را بر شقیقه‌ی قربانی گذاشته است، می‌باشد!

طرح مزد منطقه‌ای نیز تلاشی برای پایین آوردن سطح عمومی مزدها و ایجاد تفرقه در میان کارگران است. ترفند دیگر کارفرمایان و دولت مطرح ساختن مزد بر اساس بهره‌وری است. تا آنجا که به کارگران مربوط است شدت کار دائما افزایش می‌یابد و کاهش یا رکود بارآوری تولید ربطی به کارگران ندارد. فرسودگی ماشین آلات و تجهیزات، کاهش سرمایه‌گذاری در آنها و کارآیی و مدرن‌سازی وسایل و زیرساخت‌ها، اتلاف‌های مختلف، پرهزینه و کند بودن اقدامات لجستیکی و غیره همه محصول سیاست‌های کارفرمایان و دولت هستند و نه کارگران. از این رو مربوط کردن مزد به بهره‌وری یا بارآوری کار، حیله‌ای پلید است و هدفی جز قانون‌زدایی از شرایط کار و سلب مسئولیت از کارفرما و دولت و افزایش فشار بر کارگران ندارد.

اجرای چنین تصمیماتی نتیجه‌ای جز تحمیل فقر و فلاکت بر جمعیت عظیم کارگران و زحمت‌کشان ندارند و وابستگی و انقیاد کارگر به کارفرما را بیشتر و بیشتر می‌کند. محروم نمودن طبقه کارگر از همین قانون نیم بند زیر عنوان «مزدهای منطقه ای یا توافقی» یعنی سپردن اختیار به سرمایه‌داران و کارفرمایان برای تعیین مزدهایی که به یقین از مزدهای حداقل فعلی نیز پایین‌تر خواهد بود. کاهش شدید مزدها و بازگذاشتن دست کارفرمایان در مناطق و واحد‌های اقتصادی مختلف با توجه به اینکه طبقه‌ی کارگر از هیچ اهرمی برای بیان و پیشبرد خواسته‌های خود برخوردار نیست و از ایجاد هر تشکلی از سوی دولت منع می‌گردد، بردگی مزدی را در میان کارکران افزایش می‌دهد و دست سرمایه‌داران و کارفرمایان برای تهاجم بیشتر و تحمیل ستم طبقاتی بی‌چون و چرا را افزایش می‌دهد.

دشمنان طبقه‌ی کارگر در شرایطی از تقلیل دادن مزدها، مقررات زدائی و دادن اختیار به کارفرما‌ها برای تعیین مزد کارگران در دولت و مجلس خود، لایحه، طرح و مصوبه صادر می‌نمایند که تورم افسار گسیخته و گرانی‌های سرسام‌آور مجال نفس کشیدن به کارگران را نمی‌دهد. هزینه‌های سنگین زندگی، کارگران را به تحمل ساعات طولانی کار تا ۱۴ و حتی ۱۶ ساعت کار در روز و اضافه کاری و غیره مجبور می‌سازند. تحمیل ساعات طولانی کار و مزدهای اندک و چندین مرتبه زیر خط فقر، زندگی را بر کارگران و خانواده‌های آنها مشقت‌بار کرده و حیات اکثریت عظیم توده‌های زحمتکش را به چالش مرگ یا زندگی کشانده است.

طبقه‌ی کارگر برای رهایی از این فلاکت و نجات از بردگی و فقر و حقارت‌، راهی جز اتحاد و همبستگی و مقاومت در مقابل تباهی روز افزون ندارد. سرمایه‌داران و صاحبان قدرت با گسترش فساد و غارت منابع عمومی برای بقا و تداوم قدرت و سلطه‌ی خود تلاش می‌کنند. ارائه لایحه و تلاش برای تصویب قوانین ضدکارگری و حذف الزام پرداخت حداقل دستمزد سراسری که از دستاورد مبارزاتی کارگران است و استقرار به اصطلاح مزد توافقی و منوط کردن مزد به بهره وری یا برقراری مزد منطقه‌ای نمونه‌هایی از سیاست‌های مخرب سرمایه‌داران، نمایندگان آنها و دولت سرمایه‌داری‌اند که کارگران باید نسبت به آنها هوشیار باشند.

چرا ما کارگران باید تاوان فساد، دزدی و حرص و ولع غارت‌گران را بپردازیم؟ رفاه و آسایش و آزادی کارگران و زحمتکشان در گرو لغو قوانین ضدکارگری و دخالت مستقیم طبقۀ کارگر در تعیین سرنوشت خود است که این مهم از طریق ایجاد تشکل طبقاتی و تقویت همبستگی امکان‌پذیر است و کارگران نباید کوچکترین امیدی به بالایی‌ها داشته باشند. تلاش و مبارزه برای لغو قوانین اسارت‌بار کارگری، کاهش ساعات کار و افزایش دستمزد‌ها دست کم متناسب با سطح متوسط هزینه‌ی زندگی در جامعه و ترمیم چنین مزدی براساس نرخ تورم و افزایش بارآوری کار جزء حقوق حقِه‌ی کارگران است. کارگران و تشکل‌های مستقل کارگری باید از حق تشکیل نهادهای مستقل کارگری متشکل از نمایندگان منتخب و مستقل خود برای تعیین دستمزد و تصویب قانون کار و مشارکت در سرنوشت خود برخوردار باشند و هرگونه تصمیمی در امور کارگری باید با مشارکت و قراردادهای جمعی کارگران تصویب شود.

آگاه باشیم، تلاش‌ها برای تدوین قوانین ضدکارگری را بشناسیم و مانع تصویب و اجرای آنها شویم.

زنده باد همبستگی طبقاتی کارگران!

۱۱ آذر ۱۴۰۰

- سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

- سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه

- گروه اتحاد بازنشستگان

- کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری

- اتحاد بازنشستگان

برگرفته از کانال سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

*تجمع اعتراضی کشاورزان قم نسبت به عدم تخصیص حق آبه کشاورزی و جریمه های سنگین برداشت آب از چاه های کشاورزی در شرکت تعاونی تولیدی روستای رحمت آباد

روز پنج شنبه 11 آذر، کشاورزان قم برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به عدم تخصیص حق آبه کشاورزی و جریمه های سنگین برداشت آب از چاه های کشاورزی دست به تجمع

در شرکت تعاونی تولیدی روستای رحمت آباد زدند.

کشاورزان در این تجمع حقابه استان قم از سرشاخه های قمرود را در سال های خشک 50 و سالهای پربارش 80 میلیون مترمکعب اعلام کردند که به دلیل تخصیص نیافتن این حقابه مجبور به برداشت اضافه آب از چاه های کشاورزی شدند که این برداشت اضافه از منظر شرکت آب منطقه ای قم غیرقانونی و مستوجب جریمه است.

کشاورزان معترض درگفتگوباخبرنگاررسانه ای افزودند: شرکت آب منطقه ای قم جریمه های چند میلیاردی بابت اضافه برداشت از چاه های کشاورزی اعمال کرده که در صورت پرداخت نکردن با مصادره و توقیف اموال و زمین کشاورزی و احیانا زندان مواجه خواهند شد.

*جان باختن کارگرزن یک کارگاه تولید مواد غذایی قم براثر سقوط بالابر

روزپنج شنبه 11 آذر، کارگرزن یک کارگاه تولید مواد غذایی قم براثر سقوط بالابر جان خودرا ازدست داد.

اخباروگزارش های کارگری 10 آذرماه 1400

فراخوان تجمع سراسری شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

تاریخ تجمع :

پنجشنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۰ساعت ۱۰ صبح

مکان تجمع :

تهران و البرز : جلوی مجلس

مراکز استان‌ها : مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان

شهرستان‌ها : مقابل اداره آموزش و پرورش شهرستان

- قطعنامه پایانی تجمع سراسری فرهنگیان ایران ۱۱ آذر ۱۴۰۰

- ادامه تجمع،اعتصاب وتحصن معلمان دراعتراض به عدم اجرای کامل رتبه بندی وهمسان سازی برای دومین روز متوالی:

1- اعتصاب معلمان مدرسه خاکره. ناحیه یک شیراز

2- تحصن معلمان دبیرستان خدیجه شهرستان خرامه دراستان فارس

3- دومین روز تجمع فرهنگیان قم مقابل ساختمان اداره ی کل آموزش و پرورش استان برای اعتراض به اجرا نشدن رتبه بندی و همسان سازی و پایمال شدن حقوق فرهنگیان

- شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران:

امروز چهارشنبه ۱۰ آذر ماه ۱۴۰۰ ساعت ۱۳ زهرا فدایی فرد دبیر آموزش و پرورش بیرجند بوسیله ی اداره ی اطلاعات این شهرستان احضار شد

- دومین روز از اعتصاب کارگران شرکت‌های پیمانکاری مجتمع مس سونگون ورزقان

- اعتراض کارگران شرکتی شهرداری رشت نسبت به تبعیض وتبدیل وضعیت فقط ایثارگران

- ازسرگیری اعتصاب وتجمع کارگران فضای سبز کیش دراعتراض به سطح نازل حقوق وعدم پرداخت بموقعش، قراردادهای کاری ناروشن،حقوق نجومی مدیران شهرداری کیش و وعده های توخالی مسئولان مقابل سازمان منطقه آزاد کیش

- صدور رای بازگشت به کار کارگران حق طلب مخابرات ماهشهر و گتوند بدنبال کنش های دامنه دارشان

- تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته کشت وصنعت نیشکرهفت تپه نسبت به نحوه محاسبه سنوات پایان خدمت مقابل درب ورودی مجتمع

مدیرحراست شرکت مانع ورود بازنشستگان حق طلب به مجتمع شد

- ادامه کنش های کارگران فصلی مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه برای بازگشت به‌کار و عقد قرارداد دائمی مقابل بابرپایی تجمعی دیگر مقابل دفتر بهارستان نشین شوش

- ادامه تجمع اعتراضی خانوادگی بیماران SMA نسبت به نبود دارو مقابل مجلس برای چهارمین روز متوالی

- جان باختن یک کارگر جوان کوره ذغال پزی نور بر اثر انفجار

*قطعنامه پایانی تجمع سراسری فرهنگیان ایران ۱۱ آذر ۱۴۰۰

مردم آگاه ٬ فرهنگیان شریف ایران

امروز کشور ما ٬ به خاطر مدیریت ناکارآمد و غیرپاسخگو در شرایطی گرفتار آمده که تحت تاثیر بحران های مختلف طبیعی، زیست محیطی، روحی و روانی ، اخلاقی ، اقتصادی ، اجتماعی، سیاسی، آموزشی ، بهداشتی عرصه ی زندگی هر روز بر مردم تنگ‌تر می شود .

برکسی پوشیده نیست ، که پیامد ابر بحرانهای موجود را توده‌ی مردمی بر دوش می‌کشند ، که دستشان از منابع قدرت و ثروت کوتاه است.

بی‌ گمان ابر بحران‌های یاد شده نتیجه ی عملکرد حاکمیتی است که جان و مال و زندگی مردم و نسلهای آینده را ابزار آزمون و خطای سیاست‌بازیهای خود قرار داده‌است.

بحران آب و تخریب محیط زیست و تحمیل فقر و فلاکت بر اقشار گوناکون و سرکوب مطالبات مردم ٬ نمونه‌ای از عملکرد مدیریت چپاولگرانه ایست که امروز دامن کشور را گرفته است.

نیک می دانیم ، که قربانی این شرایط دهشتناک، همه ی اقشار مردم از جمله، کودکان، جوانان ، زنان، کارگران ، فرهنگیان ، دانشجویان ٬ هنرمندان ، کشاورزان ، نویسندگان و سایر اقشار مولد جامعه ، حتی نسل‌های آینده است.

در چنین شرایط بحرانی، بیش از ۱۴ سال است که بخشهای گوناگون فرهنگیان بویژه بازنشستگان ، چشم امیدشان برای یک زندگی نسبی به دست دولت و مجلسی است که به نام نماینده‌ی مردم سوگند وفاداری و خدمت به ملت یاد کرده ، اما بیشترین خیانتها را در حق مردم روا میدارند.

با افسوس بسیار باید گفت : مردم ایران امروز به بهای لقمه‌ای نان گروگان حاکمان بی‌تدبیرند.

بیش از ۱۴ سال است که فرهنگیان شاغل و بازنشسته ، به امید اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری و گشایشی در زندگی خود روزگار می گذرانند ٬ اما هرروز بیش از پیش امیدشان به ناامیدی می گراید و اینک بعد از ماهها تبلیغات دروغین در مورد بهبود معیشت معلمان ، شاهد آن هستیم که طرح رتبه‌بندی‌شاغلان(هشتاد درصدحقوق‌ هیات‌علمی) و همسان‌سازی‌بازنشستگان (مبتنی‌ بر قانون مدیریت خدمات کشوری ) توسط دولت و مجلس سلاخی می‌شود.

فرهنگیان ایران در قالب شورای هماهنگی و نیروهای خود جوش با حضور گسترده ، و مسالمت آمیز در صدها شهر کشور از دولت و‌مجلس خواستار رسیدگی به اوضاع معیشت خود و بهبودکیفیت آموزش و پرورش شده اند‌.

با افسوس فراوان باید گفت آنان که قوانین را وضع کرده‌اند امروز بزرگترین قانون شکنان هستند.

در تازه ترین واکنش به این قانون شکنی‌ها و ابر بحرانهایی که کشور را به سمت ویرانی می کشد، روز نهم آذر ماه جمعی کثیری از فرهنگیان کشور در استان‌های مختلف از جمله قم ، خوزستان ، فارس ، کهگیلویه و بویراحمد٬ قزوین و دیگر شهرها به طور خودجوش پا به میدان نهادند و کلاس‌ها ی درس را تعطیل کردند و نشان دادند که در برابر این همه ستم سکوت نخواهند کرد.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران ضمن حمایت از اعتراضات صنفی بدنه ی معلمان، به دولت و مجلس هشدار می دهد، تا زمانی که قانون مدیریت خدمات کشوری ، بویژه نظام همسان سازی حقوق بازنشستگان و طرح رتبه بندی شاغلین٬ همانطور که در مُرّ قانون آمده است٬ به اجرا درنیاید.در روزهای آینده همچنان اعتراضات را به اشکال گوناگون از جمله تحصن ٬ تجمع ٬ راهپیمایی٬ تعطیلی کلاس‌ها و سایر اشکال قانونی اعتراض٬ در سراسر کشور تا رسیدن به خواسته های قانونی٬ در فراخوانهای پی در پی ادامه خواهد داد.

یادآوری می شود عواقب هرگونه پیشامد ٬ برعهده ی کسانی خواهد بود٬ که فرهنگ و فرهنگیان را در طول دهه‌های گذشته به بازی گرفته اند.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

۹ آذر ۱۴۰۰

*ادامه تجمع،اعتصاب وتحصن معلمان دراعتراض به عدم اجرای کامل رتبه بندی وهمسان سازی برای دومین روز متوالی:

1- اعتصاب معلمان مدرسه خاکره. ناحیه یک شیراز

چهارشنبه 10آذر 1400


2- تحصن معلمان دبیرستان خدیجه شهرستان خرامه دراستان فارس

چهارشنبه 10آذر 1400

3- دومین روز تجمع فرهنگیان قم مقابل ساختمان اداره ی کل آموزش و پرورش استان برای اعتراض به اجرا نشدن رتبه بندی و همسان سازی و پایمال شدن حقوق فرهنگیان

روز چهارشنبه 10 آذر برای دومین روز متوالی، فرهنگیان قم برای اعتراض به اجرا نشدن رتبه بندی و همسان سازی و پایمال شدن حقوق فرهنگیان دست به تجمع مقابل ساختمان اداره ی کل آموزش و پرورش استان زدند.

منبع اصلی سه گزارش وتصاویربالا: کانال شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

*شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران:

امروز چهارشنبه ۱۰ آذر ماه ۱۴۰۰ ساعت ۱۳ زهرا فدایی فرد دبیر آموزش و پرورش بیرجند بوسیله ی اداره ی اطلاعات این شهرستان احضار شد.

کارکنان اداره ی اطلاعات این استان برای جلو گیری از دادخواهی معلمان از راههای غیر قانونی و فرا قانون استفاده می کنند.

تهدید ، ارعاب و خشونت کلامی ، جلب فرهنگیان بدون حکم مقامات قضایی از ویژگی های غیرقانونی نیروهای خود سر اداره ی اطلاعات بیرجند می باشد.

کارکنان این اداره برخلاف قانون پای خانواده های فعالان صنفی فرهنگی را به میان می کشند و با تماس با همسر و فرزندان آنان تلاش می کنند که معلمان را به سکوت وادار کنند.

شورای هماهنگی ضمن محکوم کردن اینگونه برخوردهای شخصی و سلیقه ای از هرگونه دفاع قانونی از معلمان کشور پرهیز نخواهد کرد.

*دومین روز از اعتصاب کارگران شرکت‌های پیمانکاری مجتمع مس سونگون ورزقان

بنابر گزارش‌های رسیده به اتحادیه آزاد کارکران ایران امروز چهارشنبه دهم آذرماه کارگران شرکت‌های آهن‌آجین، مبین، زحل و نوآوران شاغل در مجتمع مس سونگون ورزقان به اعتصاب خود ادامه داده و در محل خوابگاه‌ها ماندند.

لازم به ذکر است که با توجه به اینکه شرکت‌ها از روز گذشته سرویس‌های حمل و نقل کارگران را کنسل کرده بودند، کارگران امروز صبح با وسیله‌های نقلیه شخصی در محل معدن حضور یافتند.

امروز تاکنون هیچ یک از مدیران مجتمع برای پیگیری مطالبات کارگران اقدامی صورت نداده‌اند.

شب گذشته مدیر مجتمع و مدیر حراست با نمایندگان کارگران جلسه‌ای برگزار کردند و به کارگران گفتند که به سر کار برگردند و مطالبات کارگران متعاقباً انجام خواهد شد اما کارگران اعلام کردند که تا زمانیکه قرارداد‌های کارگران بر اساس وعده‌های قبلی امضا نگردند و دیگر مطالباتشان محقق نگردد به اعتصاب ادامه خواهند داد.

اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۱۰ آذرماه ۱۴۰۰

گزارش رسانه ای شده: اعتراض صنفی جمعی از کارگران شرکتهای مجتمع مس ورزقان

عده‌ای از کارگران شرکت‌های آهن‌جین، زحل، نوآوران و مبین در مجتمع مس سونگون ورزقان دست از کار کشیدند.


اعتراض صنفی جمعی از کارگران شرکتهای مجتمع مس ورزقانبه گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی، کارگران این شرکت‌ها با شعار و بنر‌های "اخراج مسئولان بی‌کفایت" مطالبات خود را خواستار شدند.

مسئولان شرکت‌های نامبرده وسایل تردد کارگران را لغو کرده اند و به همین دلیل کارگران معترض با وسیله نقلیه شخصی در محل مجتمع مس سونگون ورزقان حاضر شدند.

نمایندگان کارگران معترض، شرط بازگشت به کار را امضای قرارداد و پرداخت مطالبات اعلام کرده اند.

در این شرکت‌ها حدود ۲ هزار نفر مشغول به کار هستند و بیش از ۹۰ درصد مشکلات به وجود آمده در حوزه شرکت‌های خاکبرداری موادخام معدن است.

در مجتمع مس سونگون نزدیک به ۵ هزار نفر به صورت شیفتی کار می‌کنند و بیش از ۶۰ درصد آن‌ها با پیمانکاران شرکت‌های خصوصی قرار داد دارند.

*اعتراض کارگران شرکتی شهرداری رشت نسبت به تبعیض وتبدیل وضعیت فقط ایثارگران

روز چهارشنبه 10آذر، کارگران شرکتی شهرداری رشت اعتراضشان را نسبت به تبعیض وتبدیل وضعیت فقط ایثارگران(طرح تبدیل وضعیت استخدامی کارگران ایثارگر)ابرازکردند.

کارگران مجموعه شهرداری رشت که خواستار تبدیل وضعیت استخدامی خود بر اساس تصریحات قانون هستند، به خبرنگاررسانه ای گفتند: اخیرا تبدیل وضعیت استخدامی حدود 155 کارگران شرکتی ایثارگر در مجموعه شهرداری رشت در حال اجراست که نارضایتی‌هایی بین بقیه نیروهای شرکتی (غیرایثارگر) ایجاد کرده است.

این کارگران افزودند: در مجموعه شهرداری رشت حدود 3 هزار نفر کارگر (غیرایثارگر) به صورت قرارداد شرکتی با عناوین شغلی مختلف مشغول کارند که به این روند اعتراض دارند.

یکی از کارگران معترض گفت:مسئولان باید بحث تبدیل وضعیت استخدامی کارگران را برای همه کارگران پیمانکاری انجام دهند و نباید بین ایثارگر و غیرایثارگر که در یک جبهه خدمت کرده‌اند، تبعیض قائل شوند.

او با بیان اینکه همه ما کارگر و ایثارگر هستیم و نباید بین ما کارگران تفاوتی قائل شوند، گفت: چندی پیش شهردار رشت در یک سخنرانی از عدم تبعیض بین نیروی کار و حقوق قانونی آنها صحبت کرد که باعث خشنودی کارگران و انگیزه کاری آنها شد اما به یکباره شهردار با رد همه این ادعاها در حال اجرای مصوبه تبدیل وضعیت استخدامی 155 نفر از همکاران ایثارگر است.

وی اضافه کرد:همه ما کارگران از سامان گرفتن همکاران ایثارگر و خانواده‌هایشان خرسند هستیم اما مسئولان باید به وضعیت همه کارگران شرکتی که تعدادشان هم کم نیست، رسیدگی کنند.

او در ادامه از وخامت معیشت کارگران شرکتی شهرداری رشت انتقاد کرد و گفت: در کشور میلیون‌ها کارگر با حداقل حقوق مشغول کار و تلاش هستند ولی در کرسی‌های تصمیم‌گیری و قدرت جایگاهی ندارند بنابراین ما کارگران باید همصدا باشیم تا برخی مسئولان که کانون‌های قدرت هستند، نتوانند طرح‌هایی که باعث ایجا شکاف می‌شود را ارائه دهند.

این کارگر شهرداری رشت در خاتمه تصریح کرد: کارگران با شنیدن اخبار تبعیض‌آمیز انرژی حداقلی خود برای کار و تولید را از دست می‌دهند. این درد مشترک همه کارگران شرکتی و پیمانکاری در همه نقاط کشور است که امیدواریم نمایندگان مجلس و دولت جدید به آن توجه ویژه داشته باشند.

*ازسرگیری اعتصاب وتجمع کارگران فضای سبز کیش دراعتراض به سطح نازل حقوق وعدم پرداخت بموقعش، قراردادهای کاری ناروشن،حقوق نجومی مدیران شهرداری کیش و وعده های توخالی مسئولان مقابل سازمان منطقه آزاد کیش

روز چهارشنبه 10 آذر، کارگران فضای سبز کیش (شرکت عمران و خدمات کیش) برای اعتراض به سطح نازل حقوق وعدم پرداخت بموقعش، قراردادهای کاری ناروشن،حقوق نجومی مدیران شهرداری کیش و وعده های توخالی مسئولان دوباره دست از کارکشیدند و مقابل سازمان منطقه آزاد کیش تجمع کردند.

براساس گزارشات رسانه ای شده، حقوق برخی مدیران شهرداری کیش بیش از 33 میلیون تومان درماه است.

بیمه کردن روزهای مرخصی و اعطای هزینه بلیط مرخصی، اخذ نشدن مالیات بر حقوق، اعطای سنوات خدمتی به کارگران بر اساس سابقه کار، بازنگری در حق تغذیه، افزایش حقوق، اعطای حق مسکن مبتی بر وضعیت کیش از جمله

درهمین رابطه:تجمع اعتراضی کارگران خدمات شهری کیش نسبت به سطح پایین حقوق ونداشتن امنیت شغلی مقابل ساختمان سازمان منطقه آزاد کیش

روز چهارشنبه 14 مهر، کارگران خدمات شهری کیش برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به سطح پایین حقوق ونداشتن امنیت شغلی دست به تجمع مقابل ساختمان سازمان منطقه آزاد کیش زدند.

 

کارگران تجمع کننده نسبت به کم بودن دستمزد و مزایای خود برای زندگی در کیش اعتراض داشتند و موارد اعتراضی خود را در چند بند اعلام کردند.

از جمله نکات قابل توجه این موارد، گلایه از نبود نگهبان کافی در پارک‌ها و اماکن عمومی و “کسر خسارت وارده به این اماکن از حقوق کارگران خدمات شهری” بود.

تجمع کنندگان به خبرنگاریک رسانه محلی گفتند:نسبت به کسر مالیات از حقوق زیر5 میلیونی(با اضافه کاری و..) خود و بی‌تأثیر بودن سابقه کار در حقوق و… اعتراض دارند.

آنها نداشتن امنیت شغلی را از دیگر موارد اعتراض خود عنوان کردند وافزودند: میزان ساعت اضافه‌کاری در ماه کمتر از میزان واقعی پرداخت می‌شود، پول بیمه در دوران مرخصی برای ما واریز نمی‌شود و بعد از بازگشت از مرخصی باید یک ماه منتظر بمانیم تا دوباره شروع به‌کار کنیم.

*صدور رای بازگشت به کار کارگران حق طلب مخابرات ماهشهر و گتوند بدنبال کنش های دامنه دارشان

بدنبال کنش های دامنه دار کارگران حق طلب مخابرات ماهشهر و گتوند هیأت حل اختلاف رای بازگشت به کارشان راصادرکرد.

براساس گزارش رسانه ای شده بتاریخ 10 آذر،رای هیأت حل اختلاف به نفع نیروهای مخابرات شهرستان ماهشهر و گتوند استان خوزستان صادر شد. با این رای، کارگران علاوه بر اینکه به کار خود بازمی‌گردند، قراردادشان از موقت به دائم تبدیل می‌شود و کارفرما ملزم به پرداخت حق السعی خواهد شد.

پیشتر نیز رای هیأت حل اختلاف به نفع نیروهای مخابرات باغملک و رامشیر صادر شده است. کارگران رامشیر با وجود آنکه حکم اجرای احکام را نیز گرفته‌اند اما کارفرما راضی به اجرای حکم نمی‌شود.

این کارگران می‌گویند: حراست مجموعه از این حکم پیروی نمی‌کند و حتی اجازه ورود ما را به داخل شرکت مخابرات نمی‌دهد.

آن‌ها می‌گویند: حراستی که باید مجری قانون باشد، چرا از قانون تبعیت نمی‌کند؟ شرکت خدمات اول چه پشتوانه‌ای دارد که از اجرای حکم قانونی و صریح دادگستری به راحتی طفره می‌رود؟

جلسه‌ی حل اختلاف 42 نفر از نیروهای مخابرات اهواز نیز شنبه برگزار خواهد شد که باتوجه به رأیی که قبلا به نفع نیروهای رامشیر، باغملک، ماهشهر و گتوند صادر شده، احتمال اینکه رای به نفع کارگران صادر شود بسیار زیاد است.

گفتنی است؛ حدود 70نفر از نیروهای مخابرات استان خوزستان که دو ماه بدون قرارداد به کار خود ادامه داده بودند، با استناد به تبصره 2 ماده 7 قانون کار برای تبدیل قرارداد خود از موقت به دائم، شکایت تنظیم کردند. رای هیأت تشخیص به نفع این نیروها صادر شد و رأی هیأت حل اختلاف نیز برای تعدادی از مناطق صادر شده است.

طبق تبصره 2 ماده 7 قانون کار «در کارهایی که طبع آن‌ها جنبه مستمر دارد در صورتی که مدتی در قرارداد ذکر نشود، قرارداد دائمی تلقی می‌شود.»

*تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته کشت وصنعت نیشکرهفت تپه نسبت به نحوه محاسبه سنوات پایان خدمت مقابل درب ورودی مجتمع

مدیرحراست شرکت مانع ورود بازنشستگان حق طلب به مجتمع شد

روز چهارشنبه 10 آذر برای باری دیگر، کارگران بازنشسته کشت وصنعت نیشکرهفت تپه برای اعتراض به نحوه محاسبه سنوات پایان خدمتدست به تجمع مقابل درب ورودی مجتمع زدند.

این بازنشستگان حق طلب قصد ورود به مجتمع برای انعکاس هرچه بیشترصدای اعتراضشان را داشتند که با ممانعت مدیرحراست شرکت روبروشدند.


درهمین رابطه:ادامه اعتراضات کارگران بازنشسته کشت وصنعت نیشکرهفت تپه نسبت به نحوه محاسبه سنوات پایان خدمت با تجمع مقابل درب ورودی مجتمع

صبح روز یکشنبه 7 آذر،جمعی از کارگران بازنشسته کشت وصنعت نیشکرهفت تپه درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به نحوه محاسبه سنوات پایان خدمت بعد از گذشت 9 ماه از بازنشستگی، مقابل درب ورودی مجتمع تجمع کردند.

یکی از کارگران حاضر درتجمع به خبرنگار رسانه ای گفت: صبح امروزیکشنبه (هفتم آذر ماه) حدودا 30 نفر به نمایندگی از دست کم 100کارگر بازنشسته مجتمع کشت وصنعت هفت تپه که از 9 ماه پیش از این واحد بازنشسته شده‌اند هنوز نتوانسته‌اند سنوات پایان خدمت خود را به صورت قانونی از کارفرما دریافت کنند.

اوبا بیان اینکه ما کارگران خواهان اصلاح محاسبه پرداخت سنوات و مرخصی ذخیره خود توسط مدیریت شرکت نیشکر هفت تپه هستیم افزود: علارغم پی گیری چندین ماهه کارگران بازنشسته تا امروزکارفرمای جدید این واحد تولیدی حاضر به اصلاح پرداخت مطالبات بازنشستگی ما نشده است.

وی افزود: اختلاف نظر ماکارگران بازنشسته سال99 و1400 این مجتمع با کارفرما بر سر محاسبه سنوات و مرخصی ذخیره است که هنوز محاسبه نشده وبه حساب ما کارگران واریز نشده است.

این کارگربازنشسته ادامه داد: در تجمع امروز که در مقابل درب ورودی مجتمع برگزار شد،واحد حراست کارخانه مانع دیدار ما کارگران بازنشسته با مدیریت مجتمع شد به همین دلیل در ابتدا اجازه ورود به داخل مجتمع را پیدا نکردیم.

وی افزود:در حالی تجمع کنندگان اجازه ورود به دفتر مدیریت مجتمع را پیدا نکردند که همزمان مدیریت قصد ورود به محل کار خودرا داشت که کارگران بازنشسته فرصت گفتگو وفرصت ورود به محل کار سابق خودرا پیدا کردند.

وی درخاتمه گفت: دو نفر از کارگران بازنشسته به نیابت از سایرین مشکلات ومطالبات بازنشستگی خودرا با ارائه اسناد قانونی به مدیریت انتقال دادند که در نهایت مدیریت وعده داد طبق رای اخیر دیوان وطبق عرف جاری پرداختی سنوات شرکتهای طرح توسعه، سنوات پایان خدمت ومرخصی ذخیره با مزایا بازنشستگان سال99 و 1400 را پرداخت کند.

*ادامه کنش های کارگران فصلی مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه برای بازگشت به‌کار و عقد قرارداد دائمی مقابل بابرپایی تجمعی دیگر مقابل دفتر بهارستان نشین شوش

روزچهارشنبه 10 آذر، کارگران فصلی مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه درادامه کنش های دامنه دارشان برای بازگشت به‌کار و عقد قرارداد دائمی برای باری دیگر دست به تجمع مقابل دفتر بهارستان نشین شوش زدند.

*ادامه تجمع اعتراضی خانوادگی بیماران SMA نسبت به نبود دارو مقابل مجلس برای چهارمین روز متوالی

روزچهار شنبه 10 آذربرای چهارمین روز متوالی، بیماران SMA به تجمع خانوادگیشان دراعتراض به نبود دارومقابل مجلس ادامه دادند.

براساس آخرین گزارشات رسانه ای شده معترضین بدنبال حضور رئیس الوعده(ابراهیم رئیسی) دربینشان پس از نشست مشترکش با مجلس وقول دیداربا نمایندگانشان ساعت 9 صبح دردفترش تصمیم به پایان دادن به تجمعشان مقابل مجلس گرفتند.

*جان باختن یک کارگر جوان کوره ذغال پزی نور بر اثر انفجار

ظهر روز سه شنبه 9 آذر،یک کارگر 26 ساله کوره ذغال پزی نور بر اثر انفجاردردم جان باخت.

بازهم واژگونی سرویس سرویس رفت وآمد کارگران اینبار مصدومیت 27 کارگر کشتارگاه دام سیرجان

بامداد روز چهارشنبه 10 آذر،مینی بوس حامل کارگران کشتارگاه دام سیرجان‌ در محور بافت به سیرجان واژگون و 27 نفر مصدوم شدند.

اخباروگزارش های کارگری 9 آذرماه 1400

فراخوان تجمع سراسری شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

تاریخ تجمع :

پنجشنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۰ساعت ۱۰ صبح

مکان تجمع :

تهران و البرز : جلوی مجلس

مراکز استان‌ها : مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان

شهرستان‌ها : مقابل اداره آموزش و پرورش شهرستان

- کانال شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران:

تجمع وتحصن معلمان دراعتراض به عدم اجرای کامل رتبه بندی وهمسان سازی

امروز نهم آذر آماه در چهار استان فارس،خوزستان،قم وکهکیلویه و بویراحمد

- تجمعات اعتراضی همزمان کارگران شرکتی توزیع برق استان تهران نسبت به عدم تبدیل وضعیت وتبعیض مبنی براستخدام فقط ایثارگران برای چهارمین روز متوالی

- حدود ۲۰۰۰ نفر از کارگران شرکت‌های پیمانکاری مجتمع مس سونگون ورزقان مجدداً دست به اعتصاب زدند

- ازسرگیری اعتصاب وتجمع کارگران شهرداری خرمشهرمقابل فرمانداری ویژه دراعتراض به عدم پرداخت ماه حقوق وحق بیمه ووعده های توخالی مسئولان

- دومین روز از اعتصاب کارگران پروژه‌ای پتروشیمی آپادانا

- سومین روز از اعتصاب کارگران شرکت تأمین مواد معدنی چناره

- ادامه حق طلبی کارگران فصلی مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه برای بازگشت به‌کار و عقد قرارداد دائمی مقابل درب ورودی مجتمع

- وعده مدیران شرکت فجر انرژی خلیج فارس به کارگران برای پایان اعتصاب

- بازهم خبربازگشایی کارخانه ایران خودروی تبریز وبازگشت بکارکارگرانش

- نصرت بهشتی آزاد شد

- سومین روزتجمع اعتراضی خانوادگی بیماران SMA نسبت به نبود دارو مقابل مجلس

- چهل ونهمین تجمع اعتراضی مالباختگان آذویکو امروز مقابل دادگاه ویژه جرائم اقتصادی

- تجمع اعتراضی خریداران کامیون دوست دوم خارجی نسبت به عدم ترخیص از گمرگ مقابل وزارت اقتصاد

- تجمع اعتراضی اهالی سرگچینه بویراحمد نسبت به زمین‌خواری مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد

- ورزشکاران هم برای اعتراض به خیابان آمدند:

1- تجمع اعتراضی قهرمانان بوکس ایران نسبت به عدم پاسخگویی به مشکلاتشان مقابل وزارت ورزش و جوانان

2- تجمع اعتراضی مقابل اداره کل ورزش و جوانان اصفهان نسبت به انتصاب یک سرپرست

تجمع اعتراضی جمعی از دانشجویان پیام‌ نورنسبت به حضوری بودن امتحانات پایان‌ ترم مقابل وزارت علوم

*کانال شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران:

تجمع وتحصن معلمان دراعتراض به عدم اجرای کامل رتبه بندی وهمسان سازی

امروز نهم آذر آماه در چهار استان فارس،خوزستان،قم وکهکیلویه و بویراحمد

تجمعات صنفی و همزمان در دهها شهر سراسر کشور تحصن معلمان و آموزگاران در اعتراض به عدم اجرای رتبه بندی و همسان سازی شکل گرفت.

این در حالیست که شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران برای روز پنج شنبه ۱۱ آذر اعلام تجمع سراسری نموده است.

شورای هماهنگی از تمامی تجمعات و تحصن های خودجوش حمایت کرده و همکاران فرهنگی شاغل و بازنشسته را در سراسر کشور به حضور گسترده در این اعتراضات فرا می خواند.

این شورا تاکید دارد تا رسیدن به خواسته های به حق فرهنگیان اعتراضات و اعتصابات را با روش های گوناگون ادامه خواهد داد.

تصاویر:

 


درهمین رابطه:گزارشی از تحصن معلمان

با نزدیک شدن به زمان بررسی رتبه‌بندی در مجلس و اظهارات قالیباف که گفته ‌است دولت تنها ۱۲.۵ هزار میلیارد تومان بودجه برای رتبه‌بندی اختصاص خواهد داد و در صورت تصویب این میزان برای شش ماهه دوم یعنی از اول مهر قابل اجرا خواهد بود. در برخی استان‌ها از جمله قم، خوزستان ، کهگیلویه‌و‌بویراحمد ، فارس و ... معلمان دست به تحصن زدند و از رفتن به کلاس‌ها خودداری نمودند.

بنابر اخبار ارسالی در شهرستان شیراز در بیش از ۲۴۰ مدرسه معلمان تحصن نمودند و تعدادی از مدارس در کازرون به تحصن دیوستند. لازم به ذکر است معلمان متحصن در گروههای استانی اعلام کرده‌اند فردا نیز به تحصن خود ادامه خواهند داد و روز پنجشنبه در تجمع شورای هماهنگی حضور پر شور خواهند داشت.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در فراخوان‌های پیشین اعلام نموده که از تمام حرکات اعتراضی صنفی بدنه معلمان که در راستای تحقق مطالبات باشد حمایت می‌کند و فرهنگیان شاغل و بازنشسته را به اتحاد عمل برای تحقق رتبه‌بندی‌شاغلان هشتاددرصد حقوق‌هیات‌علمی و همسان‌سازی‌بازنشستگان مبتنی‌ برقانون مدیریت خدمات کشوری فرا می‌خواند. حضور باشکوه در تجمع روز پنجشنبه پاسخ محکمی به کسانی که با وعده‌درمانی تاکنون قانون را اجرا نکرده و حقوق فرهنگیان شاغل و بازنشسته را ضایع کرده‌اند.

پیش به سوی تجمع سراسری معلمان ایران

منبع:کانال شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

*تجمعات اعتراضی همزمان کارگران شرکتی توزیع برق استان تهران نسبت به عدم تبدیل وضعیت وتبعیض مبنی براستخدام فقط ایثارگران برای چهارمین روز متوالی

روزسه شنبه 9 آذربرای چهارمین روز متوالی، کارگران شرکتی توزیع برق استان تهران(شاغل در مناطق رباط کریم، ملارد، کهریزک، شهریار، اندیشه و ورامین) برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت وتبعیض مبنی براستخدام فقط ایثارگران ، همزمان در مناطق مختلف دست به اعتراض صنفی زدند.

تصاویر:

 


تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند:صنعت برق جزو تعهدات حاکمیتی است و باید وضعیت شغلی و قراردادهای همه کارگران بدون تبعیض به قرارداد مستقیم با دولت تبدیل شود تا امنیت شغلی داشته باشند.

یکی ازاین کارگران معترض گفت:دولت و مجلس باید بحث تبدیل وضعیت استخدامی کارگران و کارکنان شرکتی‌ را برای همه زحمتکشان کشور که امنیت شغلی ندارند، به سرانجام برساند و نباید با اجرای طرح‌‌هایی همانند طرح تبدیل وضعیت استخدامی ایثارگران که آنهم به درستی هنوز اجرا نشده، بین آنها تبعیض قائل شد و وضعیت استخدامی و معیشتی سایر کارگران و کارکنان را نادیده گرفت.

او گفت: با گذشت بیش از 20سال از سابقه فعالیت کارگران شرکت توزیع برق، هنوز اقدامی در جهت تبدیل وضعیت شغلی آنها صورت نگرفته است. در سال جاری نیز کارگران امیدوار بودند مصوبه تبدیل وضعیت شغلی کارگران در مجلس و دولت به تصویب برسد که هنوز خبری نیست.

وی افزود:چون به مشکلات‌ ما از جانب مدیران شرکت توزیع برق و در راس آن وزارت نیرو اهمیتی داده نمی‌شود، تصمیم به برگزاری اعتراض گرفتیم تا مطالباتمان به صورت جدی پیگیری شود.

یکی دیگر از کارگران در ادامه گفت: کارگران شرکت توزیع برق نگرانند که با ادامه این روند، امینت شغلی و معیشتی آن‌ها در معرض خطر قرار بگیرد.

او افزود: سالهاست با حقوق نابرابر در سخت‌ترین شرایط و استرس‌زا به کار مشغول بوده‌ایم و در این راه شماری از همکاران خود را بر اثر حوادث برق گرفتگی از دست داده‌ایم با این حال علارغم پیگیری‌های زیاد در بهبود وضعیت شغلی‌مان، هنوز نتیجه‌ای نگرفته‌ایم.

اوادامه داد:چرا در یک مجموعه بزرگ همانند شرکت توزیع برق، باید بین کارگران تبعیض قائل شوند و تعدادی با مصوبات خاص ایثارگری رسمی شوند و یکباره دستمزدهای بالاتر بگیرند و عده‌ای نیز مثل ما همچنان به صورت قرارداد حجمی باشیم و طرف حساب شرکت‌های پیمانکاری که اهمیتی به پرداخت مطالبات ما کارگران آن‌هم به صورت قانونی نمی‌دهند. ما نه امنیت شغلی داریم و نه دستمزدمان به اندازه رسمی‌ها و قراردادی‌هاست.

وی اضافه کرد:سامان دادن به فعالیت‌های کارگران شرکت توزیع برق که تعدادشان هم کم نیست، یکی از اقدامات مهمی است که نهادهای مرتبط به ویژه مجلس و دولت باید آن را در اولویت کاری خود قرار دهند.

*حدود ۲۰۰۰ نفر از کارگران شرکت‌های پیمانکاری مجتمع مس سونگون ورزقان مجدداً دست به اعتصاب زدند

بنابر گزارش‌های رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران امروز سه‌شنبه نهم آذرماه حدود ۲۰۰۰ نفر پرسنل شرکت معدنی آهن آجین، مبین ، زحل و نوآوران ، شاغل در مجتمع مس سونگون ورزقان ، در اعتراض به عدم امضای قرارداد ، از ساعت ۱۶ دست از کار کشیدند و اعلام کرده‌اند تا زمان امضای قرارداد جدید(طبق طرح طبقه بندی مشاغل) حاضر به فعالیت نیستند.

این شرکت‌ها حدود ۲۰ سال با کمترین حقوق و مزایا پرسنل معدن را استثمار کرده‌اند.

لازم به ذکر است که کارگران مجتمع امروز از ساعت ۱۳ تا ۱۵ در اعتراض به ورود ۴ نفر از مدیران اخراجی به محوطه معدن تجمع کرده بودند و پس از خروج این مدیران به تجمع خود پایان داده بودند. اما دوباره در اعتراض به عدم تمدید قراردادها تصمیم به شروع مجدد اعتصاب گرفتند.

شرکت‌ها سرویس‌های شیفت سوم و روز حمل و نقل کارکران را مسدود کرده‌اند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران- نهم آذر ۱۴۰۰

درهمین رابطه:کارگران مجتمع مس سونگون ورزقان مجدداً دست به تجمع زدند

بنابر گزارش‌های رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران امروز سه‌شنبه نهم آذرماه کارگران شرکت‌های آهن‌آجین، زحل، نوآوران و مبین شاغل در مجتمع مس سونگون ورزقان از ساعت ۱۳ تا ساعت ۱۵ در محوطه شرکت مجدداً دست به تجمع زدند.

این کارگران در اعتراض به ورود چهار نفر از مدیران سابق که توسط خود کارگران از مجتمع اخراج شده بودند دست به تجمع زده‌اند.

علیپور و نعمت‌پور از مدیران شرکت آهن‌آجین و صالحی و رحمانپور از مدیران شرکت مبین به دلیل تضییع حقوق مداوم کارگران از ماه گذشته توسط کارگران ورودشان به شرکت ممنوع شده بود.

کارگران پیمانکاری مجتمع در اعتصاب ۳ روزه‌ی هفته گذشته، هم توانستند نمایندگان و همکاران اخراجی را به سر کار برگردانند و هم اینکه وعده عدم ورود این مدیران را گرفته بودند که برخلاف وعده مسئولین، این مدیران امروز به شرکت ورود کردند.

پس از ۲ ساعت از تجمع اعتراضی کارگران، مدیران مذکور ناچار شدند که محل مجتمع را ترک کنند و کارگران به تجمع خود پایان دادند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران- نهم آذرماه ۱۴۰۰

*ازسرگیری اعتصاب وتجمع کارگران شهرداری خرمشهرمقابل فرمانداری ویژه دراعتراض به عدم پرداخت ماه حقوق وحق بیمه ووعده های توخالی مسئولان

روز سه شنبه 9 آذر همزمان با چندروز اعتصاب وعدم جمع آوری زباله ها از سطح شهر، کارگران شهرداری خرمشهربرای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به عدم پرداخت ماه حقوق وحق بیمه ووعده های توخالی مسئولان مقابل فرمانداری ویژه این شهرستان دراستان خوزستان اجتماع کردند.


براساس گزارش رسانه ای شده،4 ماه حقوق وحق اضافه کاری وماه ها حق بیمه کارگران شهرداری خرمشهرپرداخت نشده است وچند روزی است زباله‌های سطح شهر هم جمع آوری نمی‌شود.

*دومین روز از اعتصاب کارگران پروژه‌ای پتروشیمی آپادانا

روز سه‌شنبه ۹ آذرماه کارگران پیمانکاری‌های شریفی و باقرپور شاغل در پتروشیمی آپادانا در اعتراض به عدم اجرای وعده‌های کارفرما مبنی بر تحقق خواسته‌های کارگران برای دومین روز متوالی دست به اعتصاب زدند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران

درهمین رابطه:اعتصاب ۴۰۰ نفر از کارگران پروژه‌ای پتروشیمی آپادانا

روز دوشنبه ۸ آذرماه حدود ۴۰۰ نفر از کارگران پیمانکاری‌های شریفی و باقرپور شاغل در پتروشیمی آپادانا در اعتراض به عدم اجرای وعده‌های کارفرما مبنی بر تحقق خواسته‌های کارگران مجدداً دست به اعتصاب زدند و به خوابگاه‌ها برگشتند.

این کارگران پس از اعتصاب سراسری کارگران پروژه‌ای نفت و با وعده پیمانکاران مبنی بر قبول خواسته‌های‌شان به کار بازگشته بودند اما با خُلف وعده پیمانکار و عدم اجرای کامل افزایش دستمزد طبق نظر کارگران و تغییر نوبت کاری به ۲۰ روز کار و ۱۰ روز استراحت مجدداً دست به اعتصاب زدند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران

*سومین روز از اعتصاب کارگران شرکت تأمین مواد معدنی چناره

امروز سه‌شنبه نهم آذرماه کارگران شرکت تامین مواد معدنی در چناره شهرستان اندیمشک، برای سومین روز متوالی دست از کار کشیده و مقابل ساختمان اداری این شرکت تجمع کرده‌اند.

منبع:کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران

*ادامه حق طلبی کارگران فصلی مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه برای بازگشت به‌کار و عقد قرارداد دائمی مقابل درب ورودی مجتمع

روزسه شنبه 9 آذر، کارگران فصلی مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه درادامه حق طلبیشان مبنی بر بازگشت به‌کار و عقد قرارداد دائمی برای باری دیگر دست به تجمع مقابل ورودی مجتمع زدند وخواهان پاسخگویی مسئولان شرکت وشهرستان شدند.


*وعده مدیران شرکت فجر انرژی خلیج فارس به کارگران برای پایان اعتصاب

مدیران شرکت فجر تا پایان آذر ماه از کارگران معترض فرصت گرفته تا در صورتی که ساعت حضور نوبتکاران کلیه شرکت های تابعه هلدینگ خلیج فارس به 8 ساعت تغییر نکند، ساعت کاری نوبتکاران شرکت فجر به همان حالت سابق یعنی 12 ساعت بازگردد.

برپایه گزارش رسانه ای شده بتاریخ 9 آذر،تصمیم عجولانه مدیران شرکت فجر در روزهای اخیر باعث اعتصاب نوبتکاران شد، تا جایی که که مدیران وعده اجرایی شدن این قانون در تمام شرکت های هلدینگ خلیج فارس را داده اند.

در صورت عدم اجرای این طرح در سایر شرکت ها، این تصمیم لغو و همچون سابق نوبتکاران در شیف های 12 ساعته مشغول به کار خواهند شد.

مدیران شرکت فجر بازه زمانی وعده خود را تا پایان آذر ماه اعلام کرده و مقرر شد کارگران تا این زمان صبر کرده و درصورت عدم تحقق وعده مدیران این شرکت نوبتکاران طبق روال گذشته فعالیت خود را ادامه دهند.

درهمین رابطه:تجمع اعتراضی کارگران پتروشیمی فجر نسبت به تغییر شیفت کاری

روز شنبه 6 آذر، کارگران پتروشیمی فجر واقع در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بندر خمینی برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به تغییر شیفت کاری دست به تجمع مقابل شرکت زدند.


این کارگران به خبرنگار رسانه ای گفتند: در گذشته شیفت‌ها به‌صورت 8 ساعته یعنی 3 روز صبح کار، 3 روز عصر کار، 3 روز شب کار و استراحت نیز 3 روز را به خود اختصاص می‌داد که در مجموع 9 روز کار و 3 روز استراحت بود.

این کارگران نوبت کار که تعدادشان از 200 نفر بیشتر است، اضافه کردند: بعد از شیوع کرونا شیفت‌ها 12 ساعته شد ولی به‌جای 9 روز کاری تنها 2 روز صبح کار و 2 روز شب کار بودیم و 4 روز نیز استراحت می‌کردیم ولی از لحاظ قانون و وقت کاری یعنی 44 ساعت در هفته و حتی بیشتر رعایت می‌شد.

آنها ادامه دادند:این برنامه بعد از کرونا در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی و خیلی از شرکت‌های تابعه وزارت نفت انجام شد تا اینکه هفته گذشته مدیرعامل شرکت فجر انرژی خلیج‌فارس بدون هماهنگی و نظرخواهی کارگران برنامه شیفت را تغییر داده و به سیستم 8 ساعته گذشته برگرداند.

آنها افزودند: هنوز کرونا تمام نشده و شیفت 12 ساعته آرامش بهتری برای کارکنان فراهم می‌کند و راضی هستند و برخی کارکنان در شهرستان مستقر هستند و این‌گونه شیفت‌ها رفت و آمد را پایین می‌آورد.

*بازهم خبربازگشایی کارخانه ایران خودروی تبریز وبازگشت بکارکارگرانش

روز سه شنبه 9 آذر، خبربازگشایی کارخانه ایران خودروی تبریز وبازگشت بکارکارگرانش رسانه ای شد.

برپایه گزارشات رسانه ای شده،امروز پس از دوروز تعطیلی ایران خودروی تبریز بدلیل مقابله مدیرعامل با حق خواهی کارگران،بازگشایی شد وکارگرانش که پیش از تعطیلی برای اعتراض به عدم افزایش حقوق ورفع تبعیض پرداختی با دیگرمراکز تولیدی مشابه،بالا بردن زمان قراردادهای کارگری،مشمول قانون مشاغل سخت وزیان آور شدن و وعده های توخالی مسئولان دست به اعتصاب زده بودند برسرکارشان بازگشتند.

یادآوری:

+پشتک وارو زدن مدیرعامل ایران خودروی تبریزبرای مقابله با حق خواهی کارگران

روزدوشنبه 8 آذر، کارگران ایران خودروی تبریزاز ارسال پیامک تعطیلی کارخانه از طرف مدیریت خبردادند.

درحالیکه روز یکشنبه 7 آذر،مدیرکل تعاون، کارو رفاه اجتماعی آذربایجان‌شرقی از بازگشت بکارکارگران ایران خودروی تبریز بدنبال وعده پاسخگویی به مطالباتشان ازطرف مدیرعامل کارخانه خبرداده بود.

++ادامه اعتصاب وتجمع کارگران ایران خودروی تبریز برای اعتراض به عدم افزایش حقوق ورفع تبعیض پرداختی با دیگرمراکز تولیدی مشابه،بالا بردن زمان قراردادهای کارگری،مشمول قانون مشاغل سخت وزیان آور شدن و وعده های توخالی مسئولان

روز شنبه 6 آذر، کارگران ایران خودروی برای اعتراض به عدم افزایش حقوق ورفع تبعیض پرداختی با دیگرمراکز تولیدی مشابه،بالا بردن زمان قراردادهای کارگری،مشمول قانون مشاغل سخت وزیان آور شدن و وعده های توخالی مسئولان به اعتصاب وتجمعشان ادامه دادند.

آخرین اخباررسانه ای شده حاکی از حضورمدیرعامل درجمع کارگران معترض ووعده رسیدگی به خواسته هایشان می باشد.

*نصرت بهشتی آزاد شد

ساعت ۲۱ امشب سه شنبه ۸ آذر ۱۴۰۰ ٬ نصرت بهشتی معلم بازنشسته که از ۱۳ امرداد به اتهام اجتماع و‌تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی بازداشت و به ۵ سال زندان توسط شعبه ی ۱ دادگاه انقلاب مشهد محکوم شده بود ٬ به قید وتیقه ی یک میلیارد تومان آزاد شد.

با سپاس از رامین صفرنیا وکیل افتخاری شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران .

برگرفته ازکانال شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

*سومین روزتجمع اعتراضی خانوادگی بیماران SMA نسبت به نبود دارو مقابل مجلس

روز سه شنبه 9 آذربرای سومین روز متوالی، بیماران SMA به تجمع خانوادگیشان دراعتراض به نبود دارومقابل مجلس ادامه دادند.

درهمین رابطه:ادامه اعتراضات بیماران SMA نسبت به نبود دارو با برپایی تجمع خانوادگی دیگری مقابل مجلس

روز یکشنبه 7 آذر، بیماران SMAدرادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به نبود دارو برای باری دیگر دست به تجمع خانوادگی مقابل مجلس زدند وخواستار واردات دارو شامل اسپینراز، ریسوپیلام و زولژنسما به منظور تکمیل زنجیره درمانی شدند.

*چهل ونهمین تجمع اعتراضی مالباختگان آذویکو امروز مقابل دادگاه ویژه جرائم اقتصادی

روز سه شنبه 9 آذر، مالباختگان شرکت صنعتی خودرو آذربایجان (آذویکو) چهل ونهمین تجمع اعتراضیشان را مقابل دادگاه ویژه جرائم اقتصادی برگزارکردند.


*تجمع اعتراضی خریداران کامیون دوست دوم خارجی نسبت به عدم ترخیص از گمرگ مقابل وزارت اقتصاد

روز دوشنبه 8 آذر،جمعی از خریداران کامیون دوست دوم خارجی برای اعتراض به عدم ترخیص از گمرگ مقابل وزارت اقتصاد تجمع کردند.

بنابه گزارش رسانه ای شده،رانندگان این کامیون ها اغلب مردمان عادی هستند که زندگی و کامیون خود را فروختند، وام گرفتند تا بتوانند کامیونی به قیمت مناسب و با کیفیت خریداری کنند. اما چرا این کامیون ها پس از بیش از 16ماه هنوز ترخیص و تعیین تکلیف نشده اند؟ موانع اصلی عدم ترخیص کامیون های دست دوم چیست؟ چرا وقتی کل کامیون های ناوگان برای خروج کالاهای اساسی از بندر امام، به 2500 کامیون هم نمی رسد در ترخیص کامیون های دست دوم اروپایی به کشور تعلل به خرج می دهند؟

رانندگان برای بحث ارزش افزوده هنوز بلاتکلیف هستند. واردکنندگان مبلغ بیشتری از رانندگان مطالبه کرده اند. به همین دلیل دیروز تجمع کردند و گفته شده است امروز قرار است به مطالبه رانندگان رسیدگی شود.

خواسته رانندگان این است که وضعیتشان تعیین تکلیف شود، چون هر کسی یک مبلغی را مطالبه کرده است. رانندگان ارزش افزوده را پیش از این پرداخت کردند. رانندگان می خواهند روال کار و هزینه ای که باید بپردازند به طور دقیق مشخص شود.

*تجمع اعتراضی اهالی سرگچینه بویراحمد نسبت به زمین‌خواری مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد

روزسه شنبه 9 آذر،جمعی از اهالی سرگچینه بویراحمد برای اعتراض به زمین‌خواری دست به تجمع مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد در یاسوج زدند.

یکی از تجمع کنندگان به خبرنگار رسانه ای گفت: 57 هکتار از اراضی منطقه «سرگچینه» شهرستان بویراحمد با پارتی بازی به شخصی به نام (ف. ح) که ساکن این منطقه نیز نمی باشد، واگذار شده است.

یکی دیگر از این تجمع کنندگان نیزگفت: از مسئولان انتظار داریم اراضی عشایری(وُرد عشایری) حدود 497 خانوار عشایری را به یک فرد زمین خوار واگذار نکنند و از نابودی عشایر این منطقه جلوگیری کنند.

وی تصریح کرد: سال 98 معاونت امور عمرانی استانداری نامه ای از امور اراضی استان خواسته که از هرگونه واگذاری اراضی به این فرد خودداری شود.

*ورزشکاران هم برای اعتراض به خیابان آمدند:

1- تجمع اعتراضی قهرمانان بوکس ایران نسبت به عدم پاسخگویی به مشکلاتشان مقابل وزارت ورزش و جوانان

روز سه شنبه 9 آذر،جمعی از قهرمانان و پیشکسوتان سابق تیم ملی بوکس به دلیل برخی مشکلات و توجه نکردن به آن‌ها دست به تجمع مقابل وزارت ورزش و جوانان زدند.

برپایه گزارش رسانه ای شده،بوکس در چند سال گذشته به دلیل برخی مشکلات دچار حواشی زیادی بوده است. حال پیشکسوتان و قهرمانان سابق این رشته امروز دور هم جمع شده تا از مشکلات خود برای مسئولان وزارت ورزش و جوانان صحبت کنند.

2- تجمع اعتراضی مقابل اداره کل ورزش و جوانان اصفهان نسبت به انتصاب یک سرپرست

روز سه شنبه 9 آذر،تعدادی از اعضای هیئت موتور سواری و اتومبیلرانی استان اصفهان با تجمع روبه‌روی ساختمان اداره کل ورزش و جوانان اصفهان نسبت به تصمیم مدیرکل ورزش استان اصفهان اعتراض کردند.

به گزارش یک منبع خبری محلی،روز گذشته - دوشنبه، 8 آذرماه - محمد طباطبایی مدیرکل ورزش و جوانان استان اصفهان محمدرضا اعتمادی را به عنوان سرپرست هیئت موتور سواری و اتومبیلرانی استان اصفهان منصوب و از شهرام شاهزمانی رئیس سابق هیئت موتورسواری و اتومبیلرانی تقدیر کرد.

امروز - سه‌شنبه، 9 آذرماه - ورزشکاران، قهرمانان و مسئولین هیئت موتورسواری و اتومبیلرانی استان اصفهان با حضور روبه‌روی ساختمان اداره کل ورزش و جوانان استان اصفهان نسبت به این تصمیم و حکم محمدرضا اعتمادی واکنش نشان دادند و خواستار ابطال فوری حکم غیرقانونی این شخص شدند.

*تجمع اعتراضی جمعی از دانشجویان پیام‌ نورنسبت به حضوری بودن امتحانات پایان‌ ترم مقابل وزارت علوم

روز سه شنبه 9 آذر، جمعی از دانشجویان پیام‌ نوربرای اعتراض به حضوری بودن امتحانات پایان‌ ترم مقابل وزارت علوم اجتماع کردند وخواهان غیرحضوری امتحانات شدند.

اخباروگزارش های کارگری 8 آذرماه 1400

فراخوان تجمع سراسری شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

تاریخ تجمع :

پنجشنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۰ساعت ۱۰ صبح

مکان تجمع :

تهران و البرز : جلوی مجلس

مراکز استان‌ها : مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان

شهرستان‌ها : مقابل اداره آموزش و پرورش شهرستان

- اعتصاب کارگران کارخانه لاستیک دنا برای اعتراض به عدم افزایش حقوق منجمله اجرانشدن طرح طبقه‌بندی بندی مشاغل وعملکرد شورای اسلامی کار

- پشتک وارو زدن مدیرعامل ایران خودروی تبریزبرای مقابله با حق خواهی کارگران

- شماره ای دیگر از سریال اعتراضات بازنشستگان هما نسبت به انتقال صندوق بازنشستگان هما به صندوق بازنشستگان کشوری وعدم پرداخت بموقع حقوق بابرپایی تجمع مقابل ساختمان صندوق بازنشستگان هما

- کارگران فصلی مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه درادامه کنش هایشان برای بازگشت به‌کار و عقد قرارداد دائمی دست به تجمع مقابل مجتمع زدند

- تجمع اعتراضی کارگران شهرداری قروه نسبت به عدم پرداخت 5 ماه حقوق از طرف پیمانکاروحدود 2ماه از طرف شهرداری مقابل فرمانداری

- اعتراض کارگران کارخانه ارژن چوب نسبت به پایمالی حقوقشان توسط کارفرما از جمله نداشتن قراردادکاری ،اخذ سفته 20تا30 میلیون تومانی و دستمزد زیرحداقل حقوق رسمی

- بیانیه جمعی از تشکل‌های مستقل کارگری و معلمان در مورد سرکوب کشاورزان و مردم اصفهان:

سرکوب کشاورزان و مردم اصفهان، تعرض به آزادی و حقوق همه مردم است!

- جان باختن یک کارگر جوان در مهاباد براثر سقوط از ارتفاع

*اعتصاب کارگران کارخانه لاستیک دنا برای اعتراض به عدم افزایش حقوق منجمله اجرانشدن طرح طبقه‌بندی بندی مشاغل وعملکرد شورای اسلامی کار

روز یکشنبه 7 آذر، کارگران کارخانه لاستیک دنا واقع دربلوارمدرس شیراز برای اعتراض به عدم افزایش حقوق منجمله اجرانشدن طرح طبقه‌بندی بندی مشاغل وعملکرد شورای اسلامی کاردست از کارکشدند.


تعدادی از کارگران لاستیک دنا از نارضایتیِ کارگران این کارخانه نسبت به تصمیم شورای اسلامی کار خبر دادند وبه خبرنگاررسانه ای گفتند: کارگران صبح دیروز (7 آذر ماه) دست از کار کشیدند.

آنها درباره مطالبات کارگران به درخواست برای افزایش دستمزد، افزایش مزایای تولیدی کارخانه و پیاده شدن طرح طبقه‌بندی مشاغل اشاره کرد.ند

آنها افزودند:در جهت پیگیریِ این مطالبات شنبه شب (ششم آذر ماه) جلسه‌ای با حضور مدیرعامل مجموعه و اعضای شورای اسلامی کار برگزار شد. براساس اطلاعیه‌ای که شورای اسلامی کار این کارخانه منتشر کرده، افزایش 300 هزارتومانیِ حقوق پایه پرسنل از آذرماه تصمیمی بود که در این جلسه گرفته شده است.

کارگران نسبت به تصمیمات این جلسه و افزایش 300هزار تومانی حقوق ناراضی هستند و به همین دلیل صبح دیروز دست از کار کشیدند.

براساس گزارشات رسانه ای شده،بدنبال اعتصاب کارگران کارخانه لاستیک دنا مذاکرات همچنان در جریان است.

*پشتک وارو زدن مدیرعامل ایران خودروی تبریزبرای مقابله با حق خواهی کارگران

روزدوشنبه 8 آذر، کارگران ایران خودروی تبریزاز ارسال پیامک تعطیلی کارخانه از طرف مدیریت خبردادند.

درحالیکه روز یکشنبه 7 آذر،مدیرکل تعاون، کارو رفاه اجتماعی آذربایجان‌شرقی از بازگشت بکارکارگران ایران خودروی تبریز بدنبال وعده پاسخگویی به مطالباتشان ازطرف مدیرعامل کارخانه خبرداده بود.

درهمین رابطه:ادامه اعتصاب وتجمع کارگران ایران خودروی تبریز برای اعتراض به عدم افزایش حقوق ورفع تبعیض پرداختی با دیگرمراکز تولیدی مشابه،بالا بردن زمان قراردادهای کارگری،مشمول قانون مشاغل سخت وزیان آور شدن و وعده های توخالی مسئولان

روز شنبه 6 آذر، کارگران ایران خودروی برای اعتراض به عدم افزایش حقوق ورفع تبعیض پرداختی با دیگرمراکز تولیدی مشابه،بالا بردن زمان قراردادهای کارگری،مشمول قانون مشاغل سخت وزیان آور شدن و وعده های توخالی مسئولان به اعتصاب وتجمعشان ادامه دادند.

آخرین اخباررسانه ای شده حاکی از حضورمدیرعامل درجمع کارگران معترض ووعده رسیدگی به خواسته هایشان می باشد.

*شماره ای دیگر از سریال اعتراضات بازنشستگان هما نسبت به انتقال صندوق بازنشستگان هما به صندوق بازنشستگان کشوری وعدم پرداخت بموقع حقوق بابرپایی تجمع مقابل ساختمان صندوق بازنشستگان هما

روز دوشنبه 8 آذر،جمعی از بازنشستگان هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) بابرپایی تجمع مقابل ساختمان صندوق بازنشستگان هما شماره ای دیگر از سریال اعتراضاتشان نسبت به انتقال صندوق بازنشستگان هما به صندوق بازنشستگان کشوری وعدم پرداخت بموقع حقوقشان را بنمایش گذاشتند.


تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند:مسئولان درنظر دارند تا صندوق بازنشستگان هما را به صندوق بازنشستگی کشور منتقل کنند.

آنها افزودند: مخالفت خود را با این موضوع اعلام کرده‌ایم و همچنان بر این موضوع پافشاری می‌کنیم. معتقد هستیم، این تصمیم منجر به بروز مشکلات بیشتر خواهد شد.

آنها ادامه دادند: تنها بخشی از حقوق آبان ماه یعنی مبلغ 2 میلیون تومان را دریافت کرده‌ایم. متاسفانه راه و شهرسازی نسبت به بازنشستگان بی‌تفاوت و نسبت به آن سکوت کرده است. تمامی بازنشستگان خواهان شنیده شدن صدای خود و برطرف شدن مشکلات هستند.

همچنین انحلال مؤسسه صندوق بازنشستگی و وظیفه کارکنان هما و رسیدگی به صورت حساب‌های این موسسه از دیگر خواسته بازنشستگان است.

*کارگران فصلی مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه درادامه کنش هایشان برای بازگشت به‌کار و عقد قرارداد دائمی دست به تجمع مقابل مجتمع زدند

روز دوشنبه 8 آذر، کارگران فصلی مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه بابرپایی تجمع مقابل مجتمع به کنش هایشان برای بازگشت به‌کار و عقد قرارداد دائمی ادامه دادند وخواهان پاسخگویی مسئولان شرکت وشهرستان شدند.


*تجمع اعتراضی کارگران شهرداری قروه نسبت به عدم پرداخت 5 ماه حقوق از طرف پیمانکاروحدود 2ماه از طرف شهرداری مقابل فرمانداری

عصر روز یکشنبه 7 آذر، کارگران شهرداری قروه برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به عدم پرداخت 5 ماه حقوق از طرف پیمانکاروحدود 2ماه از طرف شهرداری دست به تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان دراستان کردستان زدند.

روز دوشنبه 8 آذر،یکی از کارگران شهرداری قروه با اشاره به عدم پرداخت پنج ماه حقوق معوق کارگران این شهرداری به خبرنگاریک رسانه محلی گفت: کارگران این شهرداری در تنگنا و مشقت به سر می برند و بعد از گذشت پنج ماه کسی به فکر پرداخت حقوق آنها نیست.

وی افزود: پیمانکاری که مسئول پرداخت حقوق معوقه کارگران شهرداری قروه است پاسخگوی آنها نیست و به مطالباتشان توجهی نمی کند.

این کارگر شهرداری ادامه داد: علاوه بر این پنج ماه حقوق معوقه، از طرف دیگر حدود 80 روز است که خود شهرداری قروه مسئولیت پرداخت حقوق کارگرانش را بر عهده گرفته که تاکنون فقط حقوق 30 روز را پرداخت کرده و پنجاه روز آن بلاتکلیف است.

اواضافه کرد: در این خصوص نیز شب گذشته مقابل فرمانداری قروه تجمعاتی داشته اند.

وی افزود: گویا شهرداری قروه در صدد بکارگیری دوباره یکی از پیمانکاران سابق خود است که در زمان شهردار حاشیه ساز سابق قروه از کار برکنار شده بود.

*اعتراض کارگران کارخانه ارژن چوب نسبت به پایمالی حقوقشان توسط کارفرما از جمله نداشتن قراردادکاری ،اخذ سفته 20تا30 میلیون تومانی و دستمزد زیرحداقل حقوق رسمی

روز دوشنبه 8 آذر، کارگران کارخانه ارژن چوب واقع درسبزوار،استان خراسان رضوی اعتراضشان را نسبت به پایمالی حقوقشان توسط کارفرما از جمله نداشتن قراردادکاری ،اخذ سفته 20تا30 میلیون تومانی و دستمزد زیرحداقل حقوق رسمی ابرازکردند.

تعدادی از کارگران شرکت ارژن چوب به خبرنگاررسانه ای گفتند: به دلیل آنچه تخلف کارفرما در عقد قرارداد با کارگران می‌نامند، با مشکلاتی روبرو هستند.

آنها افزودند:دریافت سفته توسط کارفرما در هنگام شروع به کار، نیروی کار شرکت را با مشکلات زیادی روبرو کرده است.

یکی از کارگران این شرکت گفت: اغلب کارگران هنگام عقد قرارداد باید یک فقره سفته به مبلغ 20 تا 30 میلیون تومان به کارفرما تحویل دهند. هنگامی که برای شروع به کار با شرکت وارد مرحله عقد قرارداد می‌شویم، قرارداد توسط مدیرعامل امضا نمی‌شود و طبعا نسخه‌ای هم در اختیار نیروی کار قرار نمی‌گیرد.

وی ادامه داد: اگر کارگری بنا به هر دلیلی توان همکاری نداشته باشد و خواهان پیگیری مطالبات خود به وسیله مراجع ذی‌صلاح باشد، کارفرما می‌تواند سفته را به اجرا گذاشته و کارگر را از پیگیری روند شکایت خود منصرف کند. حتی پس از خاتمه دوران همکاری هم سفته به نیروی کار بازگشت داده نمی‌شود.

دستمزد دریافتی کارگران کمتر از حداقل مزد قانونی است، تنها برخی از کارگران که چند سال سابقه دارند، مبلغ 3 میلیون و 500 هزار تومان دریافت می‌کنند. اداره کار سبزوار هم بیان می‌کند به دلیل اینکه قرارداد کاری نداریم، نمی‌توانیم بیشتر از حداقل حقوق قانون کار دریافت کنیم.

*بیانیه جمعی از تشکل‌های مستقل کارگری و معلمان در مورد سرکوب کشاورزان و مردم اصفهان:

سرکوب کشاورزان و مردم اصفهان، تعرض به آزادی و حقوق همه مردم است!

دستاورد چهار دهه پیشبرد سیاست‌ها و مدیریت آبی نادرست چیزی جز اختصاص غیر اصولی و کارشناسی آب زاینده رود به مصارف صنعتی و مناطق دیگر و در نتیجه خشک شدن این رود، نادیده گرفتن منافع کشاورزان و دیگر ساکنان منطقه، عدم اختصاص حق آبه و تخریب محیط زیست نبوده است. کشاورزان و مردمان آسیب دیده و معترض به این وضعیت، پس از نتیجه نگرفتن از پیگیری‌های طولانی از کانال‌های حقوقی و قانونی و اعتراض‌های مکرر خیابانی، ناگزیر در بستر خشک شده‌ی زاینده رود گردهم آمده و چادر زدند. این گردهمائی به صورت شبانه‌روزی همراه با شعارهای اعتراضی و بیان محکم و قاطع خواسته‌های تظاهر کنندگان ادامه یافت. نیروهای انتظامی و امنیتی این تجمع اعتراضی و بحق مردم را تحمل نکردند و از ساعت سه بامداد روز پنج‌شنبه تا نیمه‌های شب جمعه پنجم آذر با گسیل نیروهای بسیج و پلیس مردم را با سلاح گرم و گاز اشک آور سرکوب، زخمی و دستگیر کردند و پس از به آتش کشیدن چادرهای معترضین به ضرب و شتم و متفرق کردن آنان پرداختند. مردم معترض با صفوف متحد و جسارت تمام، مقاومت و ایستادگی کردند و نشان دادند که خشونت و بازداشت نمی‌تواند پاسخگوی خواسته‌های به حق مردم زحمتکش باشد.

مسئولان فریبکار طبق معمول، بی‌لیاقتی و ناکاِرآمدی خود را به قهر طبیعت و عذاب الهی نسبت دادند و فساد خود را با توسل به موهومات، لاپوشانی کردند. مسئولان تلاش می‌کنند با اعمال خشونت و سرکوب سازمان یافته و استفاده از زور سلاح، مردمانی را که از این سیاست‌های مخرب و ضدمردمی رویگردان شده‌اند به تبعیت و اطاعت از خود وادار کنند.

تخریب محیط زیست، اقتصاد ورشکسته و سیاست‌های نادرست آینۀ تمام نمای ساختار ِبیمار و چاره ناپذیر کنونی است. شرایط مساعد برای کار و زندگی کشاورزان، کارگران و دیگر بخش‌های مردم زحمتکش تنها با تغییرات بنیادی جامعه امکان پذیر است.

طی دهه‌های گذشته شاهد تخریب مستمر منابع طبیعی و آب، خاک و محیط زیست، تخصیص نادرست منابع و تشدید ناهماهنگی مناطق مختلف کشور به بهانه‌ی صنعتی کردن استان‌های اصفهان، خوزستان، چهار محال بختیاری و غیره بوده‌ایم. آثار مخرب این سیاست سال‌هاست در آلودگی بیشتر هوا، خاک، کمبود آب در مناطق مختلف این سرزمین، تخریب جنگل‌ها و تاثیر شدید آن بر نابودی کشاورزی و خانه خرابی‌کشاورزان و زندگی میلیون‌ها نفر مشاهده شده و تا سال‌های طولانی نیز ادامه خواهد داشت. این اعتراض‌ها بیان رسا و قاطع مطالبه‌هائی است که سال‌هاست از سوی حاکمیت نادیده گرفته شده و پاسخ حکومت به آنها سکوت و خشونت و سرکوب بوده است. اما خشونت و سرکوب و بازداشت در مقابل طلب حق طبیعی مردم زحمتکشی که سال‌ها محرومیت و نابرابری را با گوشت و پوست خود لمس کرده‌اند، پاسخی کار ساز نخواهد بود. اکنون کارگران، معلمان، بازنشستگان، زنان و جوانان این سرزمین با کشاورزان زحمتکش استان اصفهان همدل و همگام شده‌اند. جنبش کارگری و دیگر جنبش‌های اجتماعی پیشرو ضمن مخالفت با اقدامات مخرب زیست محیطی، پشتیبان کشاورزان زحمتکش هستند و از خواسته‌های آنان دفاع می کنند. ما سرکوب کشاورزان و مردم معترض اصفهان را محکوم می‌کنیم و خواهان مجازات سرکوب گران و آزادی بی قید و شرط همۀ دستگیر شدگان هستیم.

۸ آذر ۱۴۰۰

- سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

- سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه

- کانون صنفی فرهنگیان اسلامشهر

- گروه اتحاد بازنشستگان

- انجمن صنفی روزنامه نگاران آزاد تهران

- کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری

- اتحاد بازنشستگان

- کمیته پیگیری ایجاد تشکل‌های کارگری ایران

*جان باختن یک کارگر جوان در مهاباد براثر سقوط از ارتفاع

صبح روز دوشنبه 8 آذر،یک کارگر 31 ساله آرماتوربند حین قالب بندی ستون در پروژه صنعت ‌کاران واقع در محله جانبازان مهاباد از طبقه سوم ساختمان نیمه‌کاره سقوط کرد و در دمجان باخت.

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید