اخباروگزارش های کارگری 8/9/10 مهرماه 1400

جنبش‌های اجتماعی
شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

- صاحب منصبان هرکجا پامیگذارند با اعتراض وحق طلبی روبرومیشوند: اعتراض جمعی از کارکنان آب و فاضلاب روستایی خوزستان همزمان با بازدید وزیر نیرو از برخی از پروژه‌های آب و فاضلاب دشت آزادگان - سومین روز تحریم غذای کارگران شرکت پیمانکاری پتروشیمی عسلویه برای اعتراض به عدم تحقق مطالباتشان - شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت: اعتصاب رانندگان و اپراتورهای جرثقیل مجتمع پتروشیمی گچساران

- از سرگیری تجمع اعتراضی کارگران ترابری شرکت بهره‌برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی نسبت به خارج شدن از شمول طرح طبقه بندی مشاغل وبیمه تکمیلی و وعده های توخالی مسئولان

- ادامه اعتصاب وتجمع کارگران معادن ذغال سنگِ پابدانا نسبت به تبعیض در پرداخت حقوق وعدم همسان سازیش

- تجمع کارگزاران مخابرات روستایی کشورنسبت به کاریکسان وحقوق نابرابر مقابل ستاد اجرایی فرمان امام

- ادامه حق طلبی کارگران کشت وصنعت نیشکرهفت تپه بابرپایی تجمع مقابل دفتر مدیریت شرکت

- اعتصاب وتجمع کارگران پروژه آزاد راه منجیل - رشت برای اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق

- ادامه اعتراضات دامنه دار کارگران شهرداری رودبار نسبت به عدم پرداخت ماه ها و وعده پرداخت قطره چکانی از طرف شهردار

- اعتصاب دامنه دار کارگران شهر لالی نسبت به عدم پرداخت 9 ماه حقوق

- شماره ای دیگر از سریال تجمع اعتراضی مربیان پیش دبستانی ایذه نسبت به بلاتکلیفی استخدامی مقابل استانداری خوزستان

- شرکت فرا قطعه متین دامغان تعطیل و110 کارگرش بیکارشدند

- واژگونی سرویس رفت وآمد کارکنان نیروگاه رجایی قزوین ومصدومیت 12 نفر

- جان باختن یک کارگر درنیشابوربراثر سقوط

*صاحب منصبان هرکجا پامیگذارند با اعتراض وحق طلبی روبرومیشوند:

اعتراض جمعی از کارکنان آب و فاضلاب روستایی خوزستان همزمان با بازدید وزیر نیرو از برخی از پروژه‌های آب و فاضلاب دشت آزادگان

روز شنبه 10 مهر همزمان با بازدید وزیر نیرو از برخی از پروژه‌های آب و فاضلاب دشت آزادگان

، جمعی از کارکنان آب و فاضلاب روستایی خوزستان اعتراضشان را نسبت به عدم پرداخت 7 ماه حقوق بنمایش گذاشتند.

*سومین روز تحریم غذای کارگران شرکت پیمانکاری پتروشیمی عسلویه برای اعتراض به عدم تحقق مطالباتشان

روز شنبه 10 مهر برای سومین روز متوالی، کارگران شرکت پیمانکاری پتروشیمی واقع درفاز2 عسلویه برای اعتراض به عدم تحقق مطالباتشان از تحویل غذا خودداری کردند.


کارگران به خبرنگاررسانه ای گفتند: ما خواهان رسیدگی به خواسته‌های خود هستیم. دستمزد و مزایای ما در مقایسه با دیگر کارگران پیمانکاری در منطقه متفاوت است. مدیران شرکت و هیات مدیره کوچک‌ترین توجهی به مطالبات ما نمی‌کنند.

*شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:

اعتصاب رانندگان و اپراتورهای جرثقیل مجتمع پتروشیمی گچساران

روز شنبه ۱۰ مهرماه گروهی از رانندگان نقلیه سبک و سنگین و اپراتورهای جرثقیل مجتمع پتروشیمی گچساران با خواست افزایش حقوق و دریافت بموقع دستمزد در هر ماه دست به اعتصاب زدند. دامنه اعتراضات در نفت به بخش های دیگر کشیده شده و گسترده است. اعتصاب بخش های ترانسپورت نقش مهمی در تقویت اعتصابات ما کارگران اعتصابی پیمانی پروژه ای در نفت دارد. زنده باد اعتصاب

*از سرگیری تجمع اعتراضی کارگران ترابری شرکت بهره‌برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی نسبت به خارج شدن از شمول طرح طبقه بندی مشاغل وبیمه تکمیلی و وعده های توخالی مسئولان

روزشنبه 10 مهر، کارگران ترابری شرکت بهره‌برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی واقع در مناطق عملیاتی پارسیان، آغار و دالان تجمعشان در اعتراض به خارج شدن از شمول طرح طبقه بندی مشاغل وبیمه تکمیلی و وعده های توخالی مسئولان از سرگرفتند.


یکی از کارگران واحد ترابری شرکت بهره‌برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی به خبرنگار رسانه ای گفت: گروهی از کارگران واحد ترابری شرکت بهره‌برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی در منطقه عملیاتی پارسیان، آغار و دلان امروز شنبه (دهم مهرماه) به نشانه اعتراض به محقق نشدن وعده عملی شدن مطالباتشان از سوی مسئولان، در محدوده محل کار خود تجمع کردند.

وی در تشریح جزئیات اعتراض خود و سایر همکارانش گفت: در آخرین تجمع کارگران واحد ترابری شرکت بهره‌برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی که به مدت سه روز (در روزهای دوازدهم تیر ماه وپیش از آن در روز‌های22 و 23 فروردین سال جاری) در مقابل ساختمان اداری منطقه عملیاتی پارسیان و آغار و دالان انجام شد، مسئولان وعده دادند همه راننده‌ها به سامانه ساپنا متصل می‌شوند که در نتیجه آن همه کارگران به اعتراض صنفی خود پایان دادند.

به گفته وی، با وجود گذشت 5 تا شش ماه هنوز تا این لحظه اتفاق خاصی در خصوص اتصال دوباره کارگران واحد ترابری به سامانه ساپنا که سامانه اطلاعات پیمانکاران نیروی انسانی در کل صنعت نفت است و لغو طرح خویش‌فرمایی که با اجرای آن قرارداد همه این کارگران را به حجمی تغییر می‌کند، رخ نداده است.

وی با بیان اینکه تصور ما کارگران این بود که مسئولان شرکت ملی نفت به تعهدات خود عمل خواهند کرد، افزود: با وجود آنکه وضعیت شغلی ما کارگران واحد ترابری شرکت بهره‌برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی در منطقه عملیاتی پارسیان، آغار و دلان به دلیل خروج از سامانه ساپنا بسیار نامناسب است وبلاتکلیف هستیم اما برای بازگشت دوباره به این سامانه به وعده مسئولان بویژه بعد از آخرین تجمع اعتماد کرده‌ایم.

این کارگر معترض اضافه کرد:نتیجه خروج آن‌ها از سامانه ساپنا که از روز29 اسفند 99 (سالروز صنعت ملی نفت) رخ داده؛ آن‌ها از بسیاری از مزایای شغلی همانند طرح طبقه‌بندی مشاغل، بیمه تکمیلی وسایر مزایای قانونی و عرفی که همه پرسنل رسمی، قراردادی و سایر نیروهای پیمانکاری دریافت می‌کنند، محروم شده‌اند.

این کارگر معترض با بیان اینکه نباید مسئولان نسبت به وضعیت شغلی وبیمه‌ای کارگران واحد ترابری بی‌توجه باشند در ادامه با اشاره به نامه چند ماه پیش فرزین مینو (معاون نیروی انسانی شرکت ملی نفت) در خصوص رفع مشکلاتشان گفتند: به دنبال پیگیری کارگران؛ معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزیر نفت در نامه‌ای با رد طرح خویش فرمایی کارگران واحد ترابری شرکت بهره‌برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی، به اتصال دوباره همه کارگران به سامانه ساپنا تاکید کرده است.

او گفت: طبق این نامه شرکت نفت گاز زاگرس جنوبی موظف به عقد قرارداد طبق روال گذشته با کارگران واحد ترابری است. در عین حال در نامه معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزیر نفت تاکید شده در صورتی که بیمه راننده‌ها با قید نام کارفرمای شرکت زاگرس جنوبی به تامین اجتماعی ارسال شود، همه کارگران مشمول مزایای طرح طبقه‌بندی مشاغل خواهند بود.

وی به نیابت از همکاران خود افزود:مدیران شرکت نفت وگاز زاگرس جنوبی با بی‌توجهی به نامه معاون منابع انسانی شرکت ملی نفت، همچنان بر اجرای طرح خویش فرمایی با راننده‌ها اصرار دارند و قصد ندارند هیچ یک از راننده‌ها را به سامانه ساپنا اضافه کنند. بنابراین رانندگان با قراردادهای حجمی از هیچ‌یک از مزایای قانونی کار بهره‌مند نخواهند شد.

این کارگران گفتند: در حال حاضر حدود 180 نفر در منطقه عملیاتی پارسیان و حدود 200 نفر دیگر در مناطق عملیاتی آغار و دالان با سوابق کاری 10 تا 25 سال کار مشغول جابجایی نیروی کار روی حدود حلقه چاه هستند.

قابل یادآوری است که مجموعه زاگرس جنوبی شامل نار و کنگان، آغار و دالان، و پارسیان می‌باشد. منطقه عملیاتی پارسیان شامل کمپ ایثار، وراوی، تابناک، و منطقه اداری تابناک می‌باشد که این مجموعه صنعتی در شهر لامرد واقع شده و تا مرکز استان فارس نیز 375 کیلومتر است.

در همین رابطه:تجمع اعتراضی کارگران ترابری شرکت بهره‌برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی واقع در مناطق عملیاتی پارسیان، آغار و دالان نسبت به خارج شدن از شمول طرح طبقه بندی مشاغل وبیمه تکمیلی

روز دوشنبه 23 فروردین، کارگران پیمانی(رانندگان) ترابری شرکت بهره‌برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی واقع در مناطق عملیاتی پارسیان، آغار و دالان برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به حذفشان از سامانه ساپنا مبنی بر خارج شدن از شمول طرح طبقه بندی مشاغل وبیمه تکلمیلی دست به تجمع مقابل ساختمان اداری منطقه عملیاتی پارسیان و آغار و دالان زدند.


تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند:مدیران شرکت نفت و گاز زاگرس جنوبی در روز 29 اسفند 99(سالروز صنعت ملی نفت) همه رانندگان واحد ترابری را که هر یک 10 تا 25 سال سابقه مستمر کار در این واحد را دارند، از سامانه ساپنا (که سامانه اطلاعات پیمانکاران نیروی انسانی در کل صنعت نفت می‌باشد) حذف کرده‌اند که در نتیجه آن همه کارگران راننده از مطالباتی همانند طرح طبقه‌بندی مشاغل و سایر مزایای قانونی و عرفی که همه پرسنل رسمی، قراردادی و سایر نیروهای پیمانکاری دریافت می‌کنند، محروم خواهند شد.

یکی از این کارگران معترض افزود:در حال حاضر حدود 145 نفر در منطقه عملیاتی پارسیان و حدود 131 نفر دیگر در مناطق عملیاتی آغار و دالان با سوابق کاری 10 تا 25 سال کار مشغول جابجایی نیروی کار روی حدود 250 حلقه چاه هستند.

*ادامه اعتصاب وتجمع کارگران معادن ذغال سنگِ پابدانا نسبت به تبعیض در پرداخت حقوق وعدم همسان سازیش

روز شنبه 10 مهربرای پنجمین روز متوالی، کارگران شرکتی معادن ذغال سنگِ پابدانا به اعتصاب وتجمعشان برای اعتراض به تبعیض در پرداخت حقوق وعدم همسان سازیش ادامه دادند.


یکی از این کارگران به خبرنگاررسانه ای گفت: در پابدانا چند تونل و کارگاه معدنی است؛ کارگرانی که در کارگاه‌های دولتی کار می‌کنند، حقوق‌های بسیار بالایی دریافت می‌کنند؛ متوسط حقوق‌شان هفت یا هشت میلیون تومان است اما ما که در بخش‌های خصوصی شده و برای کارفرمای پیمانکاری کار می‌کنیم، حقوق بسیار پایینی می‌گیریم؛ دستمزد ما در حد حداقل حقوق وزارت کار است و این در حالیست که میزان تولید ما بعضاً از بخش‌های دولتی بسیار بیشتر است.

این کارگر خواسته‌ی معترضان را همسان‌سازی حقوق و دستمزد می‌داند و می‌گوید: درست نیست برای کار یکسان در یک منطقه یکسان، دستمزدها متفاوت باشد؛ ما درخواست داریم حقوق و دستمزد کارگران پابدانا در تمام تونل‌ها و کارگاه‌ها یکسان باشد و تبعیض مزدی از میان برداشته شود.

درهمین رابطه:

+سومین روز اعتصاب کارگران معادن زغال سنگ شمال استان کرمان دراعتراض به سطح پایین حقوق ازجمله عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل،لغو خصوصی سازی ووعده های توخالی مسئولان شهرستان ونماینده مجلس

روزپنج شنبه 8 مهر برای سومین روز متوالی، کارگران معادن زغال سنگ شمال استان کرمان دراعتراض به سطح پایین حقوق ازجمله عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل،لغو خصوصی سازی ووعده های توخالی مسئولان شهرستان ونماینده مجلس،به اعتصابشان ادامه دادند.

خروج معادن زغال سنگ از خصوصی به دولتی و اجرای طرح طبقه بندی، مطابق معادن همجوار (شرکت معادن زغال سنگ کرمان ومعدن خمرود) از خواسته کارگران معادن زغال سنگ گلتوت شهرستان زرند است.

به راستی واقعیت خصوصی سازی زغال چیست که این همه کارگر از ادامه آن می هراسند؟ یکی از کارگران معترض به خبرنگاریک رسانه محلی گفت: در دهه هفتاد تعدادی از معادن زغال از دولت جدا و به شرکتهای خصوصی ضعیف و بعضی معادن به اشخاص با نفوذ جناحی واگذار گردید.

وی افزود: واگذاری این معادن بصورت اقساطی بوده و پول اقساط این واگذاری را با کار سخت و دریافت درآمد اندک کارگران،بادولت تسویه شد.

این کارگر معدن ادامه داد: این شروعی بود به عادت حداقل پرداخت مزد توسط کارفرمایان خصوصی و سایر مشکلات دیگر از جمله حداقل پرداخت حق بیمه، تخلفات مالیاتی.

وی تصریح کرد: نکته قابل توجه این است که با مشخص شدن اختلاس بیمه ای ومالیاتی چرا با بعضی از مدیران این شرکتها برخورد نمی شود.

این کارگر معدن اضافه کرد: باور کنید که برخی از کارگران با این حقوق اندک در خرج و مخارج زندگی خود مانده اند و با سیلی صورت خود را سرخ نگشته داشته اند.

وی ابراز کرد: وقت آن است که هلدینگهای بزرگ منطقه مانند میدکو وشرکت دولتی معادن زغال سنگ کرمان مالکیت معادن خصوصی را بعهده بگیرند.

این کارگر معدن همچنین افزود: از ابتدای تجمع کارگری مسئولین شهرستان و نماینده مجلس فقط شعار داده و تاکنون به هیچ کدام از وعده هایشان عمل نکرده اند.

وی خاطرنشان کرد: تصویب طرح طبقه بندی مشاغل یکی از وعده های مسئولین است که کارگران این طرح اداره کار را بهانه ای برای ابقای شرکتهای معادن خصوصی زغال می دانند و آن را بشدت محکوم می کنند و خواسته کارگران اجرای طرح طبقه بندی مطابق معادن همجوار (شرکت معادن زغالسنگ کرمان ومعدن خمرود) است.

++تجمع اعتراضی کارگران معادن شرکت زغال‌ سنگ کرمان نسبت به سطح پایین حقوق ،کاریکسان وحقوق نابرابروقراردادهای موقت در سه‌راهی دشتخاک

روزسه شنبه 6 مهر،کارگران معادن خصوصی پابدانای جنوبی، چشمه پونه، سراپرده، باب شکون، گله توت و 12 – 14 برای اعتراض به سطح پایین حقوق ،کاریکسان وحقوق نابرابر وقراردادهای موقت دست به تجمع در سه‌راهی دشتخاک مقابل مسجد ابوالفضل زدند.


تجمع کنندگان به خبرنگاریک رسانه محلی گفتند:در حالی که تولید معادن خصوصی دو برابر معادن دولتی است؛ اما حقوق آن‌ها نصف دولتی‌هاست.

حقوق بیشتر این کارگران بین 4 تا 5 میلیون است. فیش حقوقی یکی از آن‌ها خالص پرداختی چهار میلیون و 100 هزار تومان را نشان می‌دهد. کارگرانی که بین 10 تا 15 سال کار سابقه دارند.

یکی ازاین کارگران معترض نیزگفت:: مگر کارگر زغال سنگ چه فرقی با هم دارند که باید این همه تبعیض وجود داشته باشد.

وی افزود:اگر این تجمع جوابی از طرف مسولان در پی نداشته باشد در روزهای آینده نیز ادامه دارد.

علاوه بر حقوق، مواردی مانند ضریب شغلی 5/1و موقت بودن قراردادها در شغل دائمی مانند معدن‌کاری از مشکلات کارگران زغال‌سنگ است.

*تجمع کارگزاران مخابرات روستایی کشورنسبت به کاریکسان وحقوق نابرابر مقابل ستاد اجرایی فرمان امام

روز شنبه 10 مهر، کارگزاران مخابرات روستایی کشوربرای انعکاس هرچه بیشترشان نسبت به کاریکسان وحقوق نابرابر مقابل ستاد اجرایی فرمان امام تجمع کردند.


نمایندگان تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند: با توجه اینکه کارگزاران مخابرات روستایی طبق ماده 83 قانون الحاق مجلس، بخشنامه وزارت کار و رای دیوان عدالت اداری، به بدنه شرکت مخابرات ایران متصل شده و دارای قرارداد رسمی و دائمی هستند، چرا این همه تبعیض در نوع پرداختی‌های آنها وجود دارد ؟ چرا بعد از خدمت صادقانه بالای 20 سال در روستاها هنوز حقوق کف قانون کار را دریافت می‌کنند در حالی که دیگر نیروهای شهری شرکت مخابرات حقوق‌های بالایی دریافت می‌کنند؟ فیش حقوق 20 میلیونی کارکنان شهری و 5 میلیون تومانی کارکنان روستایی گویای تبعیض گسترده است؛ حال اینکه آن‌ها در شهرها خدمت می‌کنند و کارگزاران در روستاها با هزار مشکل و مصیبت.

یکی از معترضان در توضیح بیشتر گفت: شرکت مخابرات ایران به کارکنان شهری بایت هزینه خوارو بار مبلغ " یک میلیون و چهارصد هزار تومان " پرداخت می‌کند در حالیکه هزینه خواروبار کارکنان مخابرات روستایی فقط " ششصد هزار تومان " است یعنی هزینه خواروبار آنها تقریبا سه برابر کارگزاران است و این فقط یکی از موارد تبعیض است. با دقت بیشتر در آیتم‌های پرداختی دیگر از قبیل ایاب و ذهاب، ناهار، حق تحصیل فرزندان، رتبه، منزلت شغلی، شرایط آب و هوا، اعیاد و مناسبتها ، بیمه تکمیلی و غیره، برجستگی این تفاوتها چندین برابر خواهد بود .

کارگزاران افزودند: خواسته اصلی و مهم کارگزاران مخابرات روستایی و هدف از برگزاری تجمع مقابل ستاد اجرایی فرمان امام، رفع تبعیض، عدالت مزدی و همسان‌سازی حقوق و مزایا همتراز با کارکنان رسمی شهری است به نوعی که این فاصله طبقاتی و تبعیض در پراختی ها برداشته شده و عدالت مزدی بطور کامل برقرار بشود.

*ادامه حق طلبی کارگران کشت وصنعت نیشکرهفت تپه بابرپایی تجمع مقابل دفتر مدیریت شرکت

روز شنبه 10 مهر، کارگران کشت وصنعت نیشکرهفت تپه به حق طلبیشان برای تحقق مطالبات زیر به تجمعشان مقابل دفتر مدیریت شرکت ادامه دادند:

1- تعیین تکلیف فوری مدیریت شرکت و شفاف سازی نحوه و قیمت واگذاری شرکت

2- پرداخت فوری حقوق های معوقه

3- تسریع در انجام عملیات کشت و ترمیم کارخانه

4- بازگشت به کار اخراجی ها

5- تمدید قرارداد فصلی ها

6- اعلام و اجرای حکم صادر شده علیه اسدبیگی-رستمی در پرونده اختلاس

7- مختومه شدن پرونده خانم فرزانه زیلابی

 


*اعتصاب وتجمع کارگران پروژه آزاد راه منجیل - رشت برای اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق

روز شنبه 10 مهر، کارگران پروژه آزاد راه منجیل - رشت(شرکت پیمانکاری کاریز)برای اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق دست از کار کشیدند ودرمحوطه کارگاه تجمع کردند.

کارگران اعتصابی به خبرنگاررسانه ای گفتند: بعد از گذشت شش ماه از آغاز سال جدید کارگران شرکت پیمانکاری کاریز فقط حقوق فروردین و اردیبهشت ماه خود را دریافت کرده‌اند که در واکنش به این موضوع، آن‌ها که در محور جاده‌ای منجیل به رودبار مشغول کارند از صبح امروز به نشانه اعتراض کار در اجرای تونل شماره سه و چهار م را متوقف کردند.

آنها افزودند: درحالی چهار ماه حقوق طلبکاریم که وزارت راه اجرای ساخت این پروژه عمرانی را به یک شرکت پیمانکاری بزرگ بنام عطاردیان واگذار کرده است. در واقع شرکت کاریز پیمانکار دسته دو محسوب می‌شود که اجرای ساخت تونل شماره سه و چهار محور منجیل به رشت در محدوده رودبار را برعهده دارد.

آناادامه دادند:طی این مدت به ما گفته می شد دلیل به تاخیر افتادن حقوق کارگران، پرداخت نشدن صورت وضعیت‌های مالی از سوی شرکت عطاردیان به عنوان کارفرمای اصلی است اما امروز کارگران پی برده‌اند ، شرکت عطاردیان همه صورت وضعیت‌های مالی شرکت کاریز را پرداخت کرده و هیچ مطالبه‌ای ندارد.

کارگران همچنین گفتند: در حال حاضر شمار زیادی از کارگران به دلیل دریافت نکردن به موقع حقوق در وضعیت معیشتی خوبی به سر نمی‌برند.

کارگران معترض اظهار داشتند: در حال حاضر کسی در شهرستان رودبار پاسخگو نیست تا به مشکلاتمان رسیدگی کند.

به گفته کارگران شرکت پیمانکاری کاریز درکنارعدم تحقق برخی مطالبات کارگران در این پروژه عمرانی، کارگران با قراردادهای موقت کار، امنیت شغلی خود را در خطر می‌بینند.

*ادامه اعتراضات دامنه دار کارگران شهرداری رودبار نسبت به عدم پرداخت ماه ها و وعده پرداخت قطره چکانی از طرف شهردار

روز شنبه 10 مهر،کارگران شهرداری رودبار از اعتراضات دامنه دارشان نسبت به عدم پرداخت ماه ها خبردادند.

درهمین رابطه،شهردار این شهردراستان گیلان وعده پرداخت یک ماه ازچهارماه حقوق معوقه این کارگران تا پایان مهرماه را داد.

*اعتصاب دامنه دار کارگران شهر لالی نسبت به عدم پرداخت 9 ماه حقوق

کارگران شهرلالی دراستان خوزستان،بیش از یک هفته برای اعتراض به عدم پرداخت 9 ماه حقوق اعتصاب وازجمع آوری زباله از سطح شهر خودداری کردند.

روزشنبه 10 مهر،تعدادی از اهالی این شهر زباله های خود را جلوی درب ورودی ساختمان فرمانداری لالی گذاشتند.

براساس گزارش رسانه ای شده بتاریخ 10 مهر، سرپرست شهرداری لالی گفت:کارکنان شهرداری لالی دارای 9ماه حقوق معوقه می باشند.

وی افزود: با پیگیریهای انجام شده از سوی فرماندار و شهرداری لالی تا 10روز آینده دو ماه حقوق معوقه این کارکنان پرداخت می شود

*شماره ای دیگر از سریال تجمع اعتراضی مربیان پیش دبستانی ایذه نسبت به بلاتکلیفی استخدامی مقابل استانداری خوزستان

روز شنبه 10 مهر برای باری دیگر، مربیان پیش دبستانی ایذه برای اعتراض به بلاتکلیفی استخدامی مقابل استانداری خوزستان در کلانشهر اهواز تجمع کردند.

*شرکت فرا قطعه متین دامغان تعطیل و110 کارگرش بیکارشدند

شرکت فرا قطعه متین دامغان یکی از شرکت‌های تولید قطعات و مصنوعات سیمانی واقع در شهرک صنعتی دامغان درپی گران شدن مواد اولیه، تلاطم‌های ارزی، عدم سیاست گذاری درست اقتصادی از سوی مسئولان تعطیل و 110 کارگرش بیکارشدند.

*واژگونی سرویس رفت وآمد کارکنان نیروگاه رجایی قزوین ومصدومیت 12 نفر

روز شنبه 10 مهر،ب12 نفز از کارکنان نیروگاه رجایی قزوین دبنبال واژگونی سرویس رفت وآمد شان در لاین شمالی آزادراه کرج قزوین محدوده کوندج،مصدوم وبه بیمارستان منتثل شدند.

*جان باختن یک کارگر درنیشابوربراثر سقوط

یک کار حین کارتخریب با دستگاه در طبقه بالا یک ساختمان درحال تخریب درنیشابوراز ارتفاع حدودا چهار متری همراه با آوار دیوار سقوط کردودردم جانش را ازدست داد.

اخباروگزارش های کارگری 8 مهرماه 1400

- سومین روز اعتصاب کارگران معادن زغال سنگ شمال استان کرمان دراعتراض به سطح پایین حقوق ازجمله عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل،لغو خصوصی سازی ووعده های توخالی مسئولان شهرستان ونماینده مجلس

- سومین روزحق طلبی کارگران کشت وصنعت نیشکرهفت تپه باادامه تجمع مقابل دفتر مدیریت شرکت

- تجمع اعتراضی معلمان استان قم نسبت به لایحه رتبه بندی مقابل اداره کل آموزش و پرورش

- فراخوان تجمع کنشگران فرهنگی استان فارس

زمان:یکشنبه 11 مهرساعت 9 صبح

مکان:شیراز - مقابل اداره کل آموزش وپروش استان فارس

- اطلاعیه شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران پیرامون تجمع سراسری و بارگذاری لایحه‌رتبه‌بندی

- بیانیه کانون صنفی معلمان تهران درباره بازداشت عزیز قاسم‌زاده

- جان باختن یک آتش نشان دردزفول حین مانور غریق نجات به مناسبت روز آتش نشانی

- جان باختن یک کارگر جوان درحادثه ریزش آوار اصفهان

- جان باختن یک کارگر در چابهاربراثر برق گرفتگی

*سومین روز اعتصاب کارگران معادن زغال سنگ شمال استان کرمان دراعتراض به سطح پایین حقوق ازجمله عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل،لغو خصوصی سازی ووعده های توخالی مسئولان شهرستان ونماینده مجلس

روزپنج شنبه 8 مهر برای سومین روز متوالی، کارگران معادن زغال سنگ شمال استان کرمان دراعتراض به سطح پایین حقوق ازجمله عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل،لغو خصوصی سازی ووعده های توخالی مسئولان شهرستان ونماینده مجلس،به اعتصابشان ادامه دادند.

خروج معادن زغال سنگ از خصوصی به دولتی و اجرای طرح طبقه بندی، مطابق معادن همجوار (شرکت معادن زغال سنگ کرمان ومعدن خمرود) از خواسته کارگران معادن زغال سنگ گلتوت شهرستان زرند است.

به راستی واقعیت خصوصی سازی زغال چیست که این همه کارگر از ادامه آن می هراسند؟ یکی از کارگران معترض به خبرنگاریک رسانه محلی گفت: در دهه هفتاد تعدادی از معادن زغال از دولت جدا و به شرکتهای خصوصی ضعیف و بعضی معادن به اشخاص با نفوذ جناحی واگذار گردید.

وی افزود: واگذاری این معادن بصورت اقساطی بوده و پول اقساط این واگذاری را با کار سخت و دریافت درآمد اندک کارگران،بادولت تسویه شد.

این کارگر معدن ادامه داد: این شروعی بود به عادت حداقل پرداخت مزد توسط کارفرمایان خصوصی و سایر مشکلات دیگر از جمله حداقل پرداخت حق بیمه، تخلفات مالیاتی.

وی تصریح کرد: نکته قابل توجه این است که با مشخص شدن اختلاس بیمه ای ومالیاتی چرا با بعضی از مدیران این شرکتها برخورد نمی شود.

این کارگر معدن اضافه کرد: باور کنید که برخی از کارگران با این حقوق اندک در خرج و مخارج زندگی خود مانده اند و با سیلی صورت خود را سرخ نگشته داشته اند.

وی ابراز کرد: وقت آن است که هلدینگهای بزرگ منطقه مانند میدکو وشرکت دولتی معادن زغال سنگ کرمان مالکیت معادن خصوصی را بعهده بگیرند.

این کارگر معدن همچنین افزود: از ابتدای تجمع کارگری مسئولین شهرستان و نماینده مجلس فقط شعار داده و تاکنون به هیچ کدام از وعده هایشان عمل نکرده اند.

وی خاطرنشان کرد: تصویب طرح طبقه بندی مشاغل یکی از وعده های مسئولین است که کارگران این طرح اداره کار را بهانه ای برای ابقای شرکتهای معادن خصوصی زغال می دانند و آن را بشدت محکوم می کنند و خواسته کارگران اجرای طرح طبقه بندی مطابق معادن همجوار (شرکت معادن زغالسنگ کرمان ومعدن خمرود) است.

درهمین رابطه:تجمع اعتراضی کارگران معادن شرکت زغال‌ سنگ کرمان نسبت به سطح پایین حقوق ،کاریکسان وحقوق نابرابروقراردادهای موقت در سه‌راهی دشتخاک

روزسه شنبه 6 مهر،کارگران معادن خصوصی پابدانای جنوبی، چشمه پونه، سراپرده، باب شکون، گله توت و 12 – 14 برای اعتراض به سطح پایین حقوق ،کاریکسان وحقوق نابرابر وقراردادهای موقت دست به تجمع در سه‌راهی دشتخاک مقابل مسجد ابوالفضل زدند.


تجمع کنندگان به خبرنگاریک رسانه محلی گفتند:در حالی که تولید معادن خصوصی دو برابر معادن دولتی است؛ اما حقوق آن‌ها نصف دولتی‌هاست.

حقوق بیشتر این کارگران بین 4 تا 5 میلیون است. فیش حقوقی یکی از آن‌ها خالص پرداختی چهار میلیون و 100 هزار تومان را نشان می‌دهد. کارگرانی که بین 10 تا 15 سال کار سابقه دارند.

یکی ازاین کارگران معترض نیزگفت:: مگر کارگر زغال سنگ چه فرقی با هم دارند که باید این همه تبعیض وجود داشته باشد.

وی افزود:اگر این تجمع جوابی از طرف مسولان در پی نداشته باشد در روزهای آینده نیز ادامه دارد.

علاوه بر حقوق، مواردی مانند ضریب شغلی 5/1و موقت بودن قراردادها در شغل دائمی مانند معدن‌کاری از مشکلات کارگران زغال‌سنگ است.

*سومین روزحق طلبی کارگران کشت وصنعت نیشکرهفت تپه باادامه تجمع مقابل دفتر مدیریت شرکت

روز پنج شنبه 8 مهر، کارگران کشت وصنعت نیشکرهفت تپه درسومین روز ازدور جدی حق طلبیشان به تجمعشان مقابل دفتر مدیریت شرکت ادامه دادند وباایراد سخنرانی بر مطالباتشان بقرارزیر تاکیدکردند:

1- تعیین تکلیف فوری مدیریت شرکت و شفاف سازی نحوه و قیمت واگذاری شرکت

2- پرداخت فوری حقوق های معوقه

3- تسریع در انجام عملیات کشت و ترمیم کارخانه

4- بازگشت به کار اخراجی ها

5- تمدید قرارداد فصلی ها

6- اعلام و اجرای حکم صادر شده علیه اسدبیگی-رستمی در پرونده اختلاس

7- مختومه شدن پرونده خانم فرزانه زیلابی

*تجمع اعتراضی معلمان استان قم نسبت به لایحه رتبه بندی مقابل اداره کل آموزش و پرورش

روز پنج شنبه 8 مهر،جمعی از معلمان استان قم برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به لایحه رتبه بندی دست به تجمع مقابل اداره کل آموزش و پرورش این استان زدند.

*فراخوان تجمع کنشگران فرهنگی استان فارس

زمان:یکشنبه 11 مهرساعت 9 صبح

مکان:شیراز - مقابل اداره کل آموزش وپروش استان فارس

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران با اعلام پشنیبانی از اعتراضات به حق فرهنگیان ایران بویژه فعالان صنفی فرهنگیان استان فارس از هرگونه کمک در راستای تجمع 11 مهرماه 1400 دریغ نخواهد کرد.

*اطلاعیه شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران پیرامون تجمع سراسری و بارگذاری لایحه‌رتبه‌بندی

فرهنگیان عزیز بازنشسته و شاغل

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران افتخار دارد که پس از اعلام فراخوان تجمع در روز شنبه ، سوم مهر ، در ۲۳ استان و بیش از ۴۵ شهر معلمان به میدان آمدند و تجمعات باشکوهی برگزار نمودند. شورای هماهنگی بر آمده از کانون‌های صنفی و انجمن‌های صنفی عضو است و این تشکل‌ها به بدنه فرهنگیان و فعالان صنفی متکی هستند از همین رو جا دارد از تمام فرهنگیان عزیز تشکر و قدردانی نماییم و برگزاری این تجمع اعتراضی سراسری را به تمام جامعه فرهنگیان به خصوص افراد حاضر در تجمع تبریک می‌گوییم و از کسانی که به هر دلیل حضور نداشتند درخواست می‌کنیم در کنش‌های بعدی تشکل‌های صنفی و شورای هماهنگی مشارکت نمایند چرا که با جمعیت بیشتر صدای ما پر صلابت‌تر به گوش فرادستان خواهد رسید.

در همین‌ جا لازم است یادآوری کنیم کانون‌های صنفی و انجمن‌های صنفی فرهنگیان همواره از تمام ظرفیت‌های موجود برای تحقق مطالبات استفاده نموده‌اند. ما بارها با مسئولان و نهادهای حاکمیتی نامه‌نگاری کرده‌ایم طومار نوشته و اقدام به گفتگو و مذاکره نموده‌ایم و هر جا چاره‌ای ندیدیم دست به تحصن و تجمع زده‌ایم و تمام این روش‌ها را حق فرهنگیان و قانونی و مسالمت‌آمیز می‌دانیم. در این مرحله حساس که به خاطر پیگیری‌ها و اعتراضات فرهنگیان ، اذهان عمومی و ارکان حاکمیت نسبت به خواست عدالت‌خواهانه ما حساس شده‌است و نمایندگان مجلس لایحه رتبه‌بندی را بارگذاری نموده‌اند اعلام می‌کنیم لایحه فعلی با منافع فرهنگیان بازنشسته و شاغل در تضاد آشکار است و مواردی در آن قید شده‌است که تامین کننده رتبه‌بندی بر اساس ۸۰ درصد حقوق هیات علمی نیست و ۶ ساعت اضافه تدریس نیز به معلمان تحمیل می‌شود.

شورای هماهنگی و کانون‌های‌صنفی و انجمن‌های صنفی عضو شورا در راستای رسالت ذاتی خود آماده گفتگو و انتقال خواسته برحق معلمان به نمایندگان مجلس هستند و از هر کوششی در این زمینه دریغ نمی‌کنند. بدیهی است حق پیگیری و گفتگو در انحصار هیچ کس نیست اما شوربختانه در دوره نوبخت کارگروهی زیر نظر وی شکل گرفت که افرادی خودخوانده نماینده معلمان شدند که خروجی آن چیزی جز اجرای ناقص فوق‌العاده ‌ویژه نبوده ، سازمان برنامه و بودجه دولت روحانی با کم‌کاری و واگذاری ارایه لایحه به روزهای آخر آن هم با اختصاص تنها ۱۵ هزار میلیارد تومان در ایجاد شرایط فعلی مقصرند هر چند نمایندگان مجلس نیز با تغییر لایحه به شکل کنونی بر خلاف منافع معلمان عمل نموده‌اند. از همین رو عدم توجه به مطالبات معلمان و در نظر گرفتن پیشنهادات تشکل‌های صنفی منجر به تصویب قانونی خواهد شد که آبستن اعتراضات بعدی خواهد بود.

لازم به ذکر است لایحه فعلی به جز اشکالات فوق ایرادهای دیگری نیز دارد که در صورت فراهم شدن شرایط گفتگو به آن اشاره خواهیم نمود همچنین باید یادآوری کنیم برای شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران همسان‌سازی حقوق بازنشستگان بر اساس قانون مدیریت خدمات کشوری مانند رتبه‌بندی شاغلان دارای اهمیت است و ما برای اجرای همسان‌سازی کامل و قانونی تاکید داریم.

از فرهنگیان عزیز می‌خواهیم پیشنهادها و دیدگاه‌های خود را از طریق تشکل‌های صنفی و آی دی زیر به اطلاع دبیرخانه شورای هماهنگی برسانند :

@shora_hamahangi

۷ مهر ۱۴۰۰

*بیانیه کانون صنفی معلمان تهران درباره بازداشت عزیز قاسم‌زاده

بار دیگر اقدام غیرقانونی و به دور از خرد چند مامور امنیتی و احتمالا مسئولان آن‌ها، تمامی رشته‌های بافته شده مقامات ارشد قوه قضاییه در رسانه مُبلغ‌شان در ماه‌های اخیر را پنبه کرد و آن‌چه به عنوان قانون‌گرایی ضابطین و عوامل قوه قضاییه در برخورد با متهمین تبلیغ می‌کردند، خنثی و بی اثر و چه بسا به ضد تبلیغ تبدیل کرد.

عزیزقاسم‌زاده معلم، فعال صنفی و هنرمند با حضور ناگهانی، بی‌اجازه و بدون ارائه حکم بازداشت یا تفتیش منزل، همراه با رفتارهایی ناشایست، با حضور ده مامور بازداشت و وسایلش ضبط می شود.

بازداشت او البته ادامه سلسله بازداشت‌های فعالان صنفی به ویژه معلمان است.

به نظر می‌رسد این روش برخورد که کمتر یا بیشتر موارد مشابهی را هم دارد، بعلاوه دادن احکام زندان به معلمان و فعالان مدنی در شهرهای مختلف، بازتاب دیدگاهی است که گمان می‌کند با چنین روش‌هایی با ایجاد ترس در میان تشکل‌ها یا فعالان، می‌توان جلوی اعتراضاتی که زمینه‌هایی اقتصادی، اجتماعی دارند را گرفت.

در حالی که کمی تامل و تجربه آموزی از اقدامات مشابه که در این سال‌ها موارد متعددی از آن‌ها را شاهد بوده‌ایم، نشان خواهد داد که فرد بازداشت و زندانی شده در نزد همکاران خود از وجهه و محبوبیت بیشتری برخوردار شده و همگان خود را موظف می‌دانند از فردی که مظلوم واقع شده، دفاع و حمایت کنند.

نکته قابل توجه دیگر این که در بسیاری از کشورها که عقلانیتی در مدیریت مسائل اجتماعی وجود دارد و حکومت‌ها ظرفیت و توانمندی بیشتری از خود نشان داده‌اند، اصولاً نه تنها فعالیت‌های صنفی بلکه مخالفت‌های سیاسی و اعتراضات مسالمت آمیز و نقد تمامی ارکان حکومت، هم کاملا به رسمیت شناخته شده و هرگونه خواسته تشکل‌های صنفی نهایتا با مذاکره و گفتگوهای دو یا چند جانبه و با به رسمیت شناختن تشکل‌ها توسط دولت با تعدیل‌هایی در نظرات طرفین به شکلی عموما مسالمت آمیز حل می‌شود.

کانون صنفی معلمان بازداشت غیرقانونی عزیز قاسم‌زاده کنش‌گر صنفی و سخنگوی کانون صنفی فرهنگیان گیلان را محکوم نموده و روند رو به گسترش این گونه برخوردها را تکرار روش‌های سرکوب‌گرانه غلطی می‌داند که جز ایجاد گسیختگی اجتماعی بیشتر، راه به جایی نخواهد برد.

عزیز قاسم‌زاده معلمی است که با احساس مسئولیت نسبت به شرایط اقتصادی و اجتماعی همکارانش، تلاش نموده با مسالمت‌جویانه ترین روش‌ها، صدای آن‌ها را به جامعه و نهادهای مسئول برساند.

اگر چنین انسانهایی هم تحمل نمی‌شوند، چه محمل و امیدی می‌توان به بهبود اوضاع اسف‌بار این جامعه داشت؟

کانون صنفی معلمان ایران (تهران) ۱۴۰۰/۷/۷

*جان باختن یک آتش نشان دردزفول حین مانور غریق نجات به مناسبت روز آتش نشانی

روز پنج شنبه 8 مهر،یک آتش نشان بنام هنگام اجرای مانور غریق نجات به مناسبت روز آتش نشانی

در بوستان ساحلی علی کله دزفول براثر غرق شدن جان خودرا ازدست داد.

قابل یاد آوری است که هفتم مهرماه به عنوان روز آتش نشانی در تقویم کشورثبت شده است.

*جان باختن یک کارگر جوان درحادثه ریزش آوار اصفهان

روز پنج شنبه 8 مهر،یک کارگر 36 ساله حین کاردریک کارگاه ساختمانی واقع در خیابان ملاصدرای اصفهان براثر مدفون شدن زیرتلی از آوارصدمه شدید دید ودرراه انتقال به بیمارستان جان خود را از دست داد.

*جان باختن یک کارگر در چابهاربراثر برق گرفتگی

روز سه شنبه 6 مهر،یک کارگر بنام نوید بلوچ حین کار در روستای تیس از توابع شهرستان چابهار

بر اثر برق گرفتگی جان خودراازدست داد.

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

اخباروگزارش های کارگری 7 مهرماه 1400

- دومین روز حق طلبی کارگران کشت وصنعت نیشکر هفت تپه با گل گرفتن درب دفتر شورای اسلامی کار مجتمع وبرپایی تجمعات مقابل ساختمان مدیریت واداره کارشهرستان شوش

- تجمع اعتراضی کارکنان بازنشسته سال 99 دانشگاه علوم پزشکی گیلان نسبت به عدم پرداخت پاداش سال 99 و وعده های توخالی مقابل معاونت توسعه

- تجمع اعتراضی کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی اندیمشک نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق

- کنش های کارگران شهرداری ها کشور درنیمه دوم شهریورماه 1400

- احضار محبوبه فرحزادی به دادگاه انقلاب برای ابلاغ حکم نهائی

- کانون نویسندگان ایران:

کارزار جهانی انجمن قلم آمریکا برای آزادی اعضای زندانیِ کانون نویسندگان ایران

- تجمع اعتراضی مالکین اراضی فاز6 شهر اندیشه نسبت به بلاتکلیفی 30 ساله مقابل وزارت راه و شهرسازی

- تجمع اعتراضی دامداران نطنزنسبت به کاهش سهمیه نهاده‌های دامی مقابل جهاد کشاورزی

- تجمع اعتراضی مالباختگان شهر خودرو مقابل شرکت

- خارج کردن جسد یک کارگراز چاه درپاکدشت پس از 10 روز

- جان باختن یک کارگر درسمنان بر اثر سقوط از ارتفاع

- جان باختن 3 کارگر جوان در شهرستان چهارباغ حین حفر چاه

*دومین روز حق طلبی کارگران کشت وصنعت نیشکر هفت تپه با گل گرفتن درب دفتر شورای اسلامی کار مجتمع وبرپایی تجمعات مقابل ساختمان مدیریت واداره کارشهرستان شوش

روزچهارشنبه 7 مهر، کارگران کشت وصنعت نیشکر هفت تپه دردومین روزازدور جدیدحق طلبیشان تجمعاتی را مقابل ساختمان مدیریت واداره کارشهرستان شوش برپاکردند و درب دفتر شورای اسلامی کار مجتمع را گل گرفتند.

کارگران حق طلب هفت تپه مطالبات کنونیشان را در7 بند بقرارزیراعلام کردند:

1- تعیین تکلیف فوری مدیریت شرکت و شفاف سازی نحوه و قیمت واگذاری شرکت

2- پرداخت فوری حقوق های معوقه

3- تسریع در انجام عملیات کشت و ترمیم کارخانه

4- بازگشت به کار اخراجی ها

5- تمدید قرارداد فصلی ها

6- اعلام و اجرای حکم صادر شده علیه اسدبیگی-رستمی در پرونده اختلاس

7- مختومه شدن پرونده خانم فرزانه زیلابی

*تجمع اعتراضی کارکنان بازنشسته سال 99 دانشگاه علوم پزشکی گیلان نسبت به عدم پرداخت پاداش سال 99 و وعده های توخالی مقابل معاونت توسعه

روز سه شنبه 6 مهر، کارکنان بازنشسته سال 99 دانشگاه علوم پزشکی گیلان نسبت به عدم پرداخت پاداش سال 99 و وعده های توخالی دست به تجمع مقابل معاونت توسعه در کلانشهر رشت زدند.

*تجمع اعتراضی کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی اندیمشک نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق

روز چهارشنبه 7 مهر، کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی اندیمشک برای اعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق دست به تجمع مقابل ورودی این واحد آموزش عالی در استان خوزستان زدند.

بر اساس گزارش رسانه ای شده،و کارکنان این واحد دانشگاهی خواستار حضور رئیس واحد و توضیح ایشان شدند که علیرغم اطلاع به وی در این رابطه متاسفانه در محل دانشگاه حضور نیافت و تا پایان تجمع در منزل ماند اما با توضیحات و قول پیگیری از طرف معاون اداری مالی این واحد کارکنان در محل کار خود حاضر شدند، سپس راس ساعت ۱۰ صبح در جلسه مشترک با حضور رئیس واحد و کارکنان در نمازخانه واحد به بررسی مشکلات پرداختند اما رئیس این واحد دانشگاهی با لحنی حق به جانب خود را معترض ترین رئیس نسبت به عملکرد استان در این خصوص دانسته است.

وی همچنین در این نشست با توصیه به کارکنان و اساتید جهت پیدا کردن شغل دوم و یا خارج شدن از دانشگاه آب پاکی را روی دست کارکنان و اساتید این واحد ریخته است.

همچنین این مسئول خود را بی تقصیر دانسته و به اساتید و کارکنان ابراز داشته که کاری از دستش ساخته نیست.

*کنش های کارگران شهرداری ها کشور درنیمه دوم شهریورماه 1400

توضیحات

رخداد

تحت نظر بخش

محل خدمت

شهرداری شهر

تاریخ

شماره

به دلیل اجرایی نشدن مصوبات سال 1399 در محل تاکسیرانی دست به تجمع زدند

تجمع

خودمالک

تاکسیرانی

مریوان

1400/06/17

1

به دلیل عدم پرداخت 5 ماه حقوق از سوی شهرداری در مقابل ساختمان این اداره دست به تجمع زدند

تجمع

دولتی

خدمات شهری

ایلام

18/06/1400

2

به دلیل واگذاری خدمات کارگران فضای سبز به بخش خصوصی از ابتدا سال بخش عظمی از دست مزد ها توسط پیمانکار پرداخت نشده است که منجر به تجمع مقابل شهرداری شده است

تجمع

خصوصی

فضای سبز

آبادان

20/06/1400

3

به دلیل عدم پرداخت حقوق ها توسط پیمانکار دست به تجمع مقابل شورای شهر آبادان زدند

تجمع

خصوصی

فضای سبز

منطقه آزاد اروند

20/06/1400

4

نسبت به عدم پرداخت چهار ماه حقوق خود معترض بودند که دست به تجمع مقابل استانداری خوزستان در اهواز زدهند

تجمع

خصوصی

نامعلوم

کوت عبدالله / خوزستان

20/06/1400

5

صد ها کارگر این شهرداری به دلیل مطالبات خودشان از عدم واریز حقوق ،حق بیمه و سنوات در مقابل شهرداری این شهر دست به تجمع زدند

تجمع

خصوصی

نامعلوم

کوت عبدالله / خوزستان

21/06/1400

6

110 تن از کارگران به دلیل عدم عقد قرارداد و عدم واریز 5 ماه حقوق و حق بیمه دست به تجمع مقابل شهرداری الشتر زدند

تجمع

خصوصی – حجمی - شرکتی

خدمات شهری – فضای سبز _ کارخانه ها

الشتر / لرستان

21/06/1400

7

نسبت به عدم پرداخت سه ماه حقوق

اعتراض

نامعلوم

خدمات شهری – فضای سبز

هویزه

22/06/1400

8

140 تن از کارگران شهرداری دماوند به دلیل عدم دریافت 5 ماه حقوق خود دست به اعتراض زدند

اعتراض

خصوصی

نامعلوم

دماوند

24/06/1400

9

نسبت به 6 ماه عدم پرداخت حقوق و حق بیمه دست به اعتراض زدند

اعتراض

دولتی

اکثر بخش ها

قلعه خواجه / خوزستان

24/06/1400

10

به دلیل برخورد جسم سخت در حین تخلیه ماشین زباله دچاره سانحه مغزی شد و فوت نمود

فوت حین کار

نامعلوم

پسماند

تبریز

25/06/1400

11

نسبت به عدم پرداخت ماه ها حقوق دست به اعتراض زدند

اعتراض

نامعلوم

نامعلوم

امیدیه / خوزستان

27/06/1400

12

نسبت به عدم پرداخت ماه ها حقوق دست به تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان زدند

تجمع

نامعلوم

نامعلوم

دهدشت / کهگیوله و بویر احمد

28/06/1400

13

70 کارگر این شهرداری نسبت به عدم دریافت 4 ماه حقوق خود دست به اعتراض زدند

اعتراض

نامعلوم

نامعلوم

رودبار / گیلان

29/06/1400

14

*احضار محبوبه فرحزادی به دادگاه انقلاب برای ابلاغ حکم نهائی

امروز ۷ مهر ۱۴۰۰ از دادگاه انقلاب خیابان شریعتی، خیابان معلم به من زنگ زدند و گفتند که شنبه ۱۰ مهر ساعت ۹ صبح دادگاه باشم برای دادن حکم نهائی.

من معلم بازنشسته هستم و سزاوار نیست که در هفته‌ی اول مهر و بازگشایی مدارس چنین برخوردهایی از طرف مسئولین بشود.

من معلم انقلاب هستم و همیشه از تحصیل رایگان دفاع کرده‌ام.

از درمان رایگان با بیمه کارآمد گفته‌ام.

از معیشت و منزلت معلمان نوشته‌ام

آیا چنین گفته‌هائی، چنین نوشته‌هایی مستلزم احضار و دادگاه است؟

محبوبه فرحزادی

*کانون نویسندگان ایران:

کارزار جهانی انجمن قلم آمریکا برای آزادی اعضای زندانیِ کانون نویسندگان ایران

روز گذشته، هفتم مهر ماه ۱۴۰۰، انجمن قلم آمریکا کارزار خود برای آزادی سه عضو زندانی کانون نویسندگان ایران، رضا خندان (مهابادی)، بکتاش آبتین و کیوان باژن را آغاز کرد. انجمن قلم آمریکا در فراخوانی که به امضای شصت نویسنده، روزنامه‌نگار و هنرمند نامدار رسیده، از حکومت ایران خواسته سه نویسنده‌ی دربند کانون را که به تازگی برنده‌ی «جایزه‌ی آزادی برای نوشتن» شده‌اند، آزاد کند. امضاکنندگان با یادآوری فعالیت‌های این سه‌ نویسنده در عرصه‌ی ادبیات و نیز در کانون نویسندگان ایران، فعالیت‌های آنها را که از سوی حکومت مصداق اتهام تلقی شده، پاسداشت «میراث شاعران، روشنفکران، و مخالفان سیاسیِ درگذشته‌ی ایرانی» خوانده‌اند و از حکومت ایران خواسته‌اند حق آزادی بیان را به رسمیت بشناسد و «به مجازاتِ دولتی تمام نویسندگانی که می‌خواهند دیدگاه‌ها و عقاید خود را آزادانه بیان کنند» پایان دهد.

برای پیوستن به این کارزار می‌توانید از لینکی که در انتهای مطلب آمده استفاده کنید.

ترجمه‌ی متن فراخوان و اسامی امضاکنندگان:

کارزار جهانی انجمن قلم آمریکا برای آزادی اعضای زندانیِ کانون نویسندگان ایران

از حکومت ایران بخواهید بکتاش آبتین، کیوان باژن، و رضا خندان (مهابادی) را آزاد کند

خطاب به رئیس جمهوری اسلامی ایران، ابراهیم رئیسی

امسال، انجمن قلم آمریکا (پن) با اهدای « جایزه‌ی آزادی برای نوشتن» از نویسندگان زندانی در ایران، بکتاش آبتین، کیوان باژن، و رضا خندان (مهابادی)، قدردانی می‌کند. دولت ایران این سه نویسنده را به علت نوشتن، دفاع از آزادی بیان، و مخالفت مسالمت‌آمیز با سانسورِ دولتی به بند کشیده است. در ماه مه ۲۰۱۹ [اردیبهشت ۱۳۹۸]، آنان به اتهام‌های بی‌اساسِ «اقدام علیه امنیت ملی» و «تبلیغ علیه نظام» هر کدام به شش سال زندان محکوم شدند. در سپتامبر ۲۰۲۰ [مهر ۱۳۹۹] پس از دادگاه تجدید نظر، آنها به زندان اوین احضار شدند تا حکم مجموعاً ۱۵ سال و شش ماه زندان را تحمل کنند، و این درحالی بود که بیماری همه‌گیر کووید ۱۹ در زندان‌های ایران بیداد می کرد. به کارزار انجمن قلم آمریکا برای آزادی این سه نویسنده بپیوندید.

به رئیس جمهوری اسلامی ایران، ابراهیم رئیسی

جناب آقای ابراهیم رئیسی،

ما امضاکنندگان زیر، نویسندگان، روزنامه‌نگاران، هنرمندان آفرینشگر، و حامیان انجمن قلم آمریکا، با ارسال این نامه مصرانه از شما می‌خواهیم سه نویسنده‌ی ایرانی، بکتاش آبتین، کیوان باژن، و رضا خندان (مهابادی)، دریافت‌کنندگان جایزه‌ی انجمن قلم آمریکا به نام «آزادی برای نوشتن»، را آزاد کنید.

آبتین، باژن، و خندان (مهابادی) به اتهام‌های ناعادلانه‌ی «تبلیغ علیه نظام» و «اقدام علیه امنیت ملی» مجموعاً به تحمل ۱۵ سال و شش ماه زندان محکوم شده‌اند. این سه نویسنده در زندان اوین از دسترسی به بیمارستان و مراقبت های پزشکیِ ضروری محروم و آبتین و خندان (مهابادی) هر دو به کووید ۱۹ مبتلا شده‌اند. ما از شما، آقای رئیس جمهوری، می‌خواهیم آبتین، باژن، و خندان (مهابادی) را آزاد کنید؛ آنان را از تمام اتهام‌هایی که در پرونده‌ی حقوقی به ناحق به آنها تفهیم شده است، تبرئه کنید؛ و به مجازاتِ دولتی تمام نویسندگانی که می‌خواهند دیدگاه‌ها و عقاید خود را آزادانه بیان کنند، پایان دهید.

محکومیت آبتین، باژن، و خندان (مهابادی) نتیجه‌ی سال‌ها بازجویی از آنان به علت دفاع‌شان از آزادی بیان و آثارشان است که از سال ۲۰۱۵ [۱۳۹۴] آغاز شد، آن‌گاه که خانه‌های آنها مورد یورش قرار گرفت و نوشته‌های‌شان ضبط و توقیف شد. در ۲۰۱۹ [۱۳۹۸]، این سه نویسنده محاکمه و به اتهام‌های «تبلیغ علیه نظام» و «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی» مجموعاً به ۱۸ سال زندان محکوم شدند. در دادگاه تجدیدنظر، هرچند محکومیت باژن کاهش یافت، اما هر سه آنان در ۲۷ سپتامبر ۲۰۲۰ [۵ مهر ۱۳۹۹] برای اجرای حکم به زندان فراخوانده شدند.

این سه نویسنده – بکتاش آبتین، شاعر، فیلم‌نامه‌نویس، و فیلم‌ساز؛ کیوان باژن، رمان‌نویس و روزنامه‌نگار؛ و رضا خندان (مهابادی)، مؤلف، منتقد ادبی، و پژوهشگر فرهنگ افسانه‌های مردم – با نگارش کتاب، سرودن شعر و نوشتن داستان‌های کوتاه، و ویرایش دانشنامه‌های چندجلدی درباره‌ی قصه‌های ایرانی و تاریخ‌های شفاهی درباره‌ی نویسندگان بزرگ، خدمات درخشانی به تاریخ غنی ادبیات ایران کرده‌اند. همچنین هر سه آنان با عضویت در هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران – تشکل صنفی نویسندگان ایرانی با بیش از ۵۰ سال قدمت که از دهه‌ی ۱۹۸۰ [۱۳۶۰] تا کنون غیرقانونی اعلام شده است – نقش مهمی در جامعه‌ی ادبیِ ایران ایفا کرده‌اند. آبتین، باژن، و خندان (مهابادی)، به‌رغم خطرهایی که برای آنان داشته است، با برگزاری مراسم یادبود، نشست‌های ادبی، انتشار خبرنامه و نشریات دیگر – فعالیت‌هایی که قوه‌ی قضاییه‌ی ایران آنها را جرم‌های سنگینی می‌داند – میراث شاعران، روشنفکران، و مخالفان سیاسیِ درگذشته‌ی ایرانی را پاس داشته‌اند.

وقت آن است که دولت ایران به حق آزادی بیان نویسندگان، شاعران، و متفکران احترام نهد و سنت‌های پربار جامعه‌ی ادبیِ متکثر ایران را به رسمیت شناسد. ما از شما آقای رئیس جمهوری می‌خواهیم که به حبس ناعادلانه‌ی بکتاش آبتین، کیوان باژن، و رضا خندان (مهابادی) پایان دهید، و تمام کسانی را که به دلیل آزادی برای نوشتن به بند کشیده شده‌اند، آزاد کنید.

متن اصلی بیانیه واسامی امضاکنندگان را می‌توانید در آدرس زیر ببینید:

https://actionnetwork.org/petitions/a5c3b650e7419d8dfac9e44a78e9b1e3bbca8f2f/?hash=735ab399330e59360aeb83e6b5d7fa09

*تجمع اعتراضی مالکین اراضی فاز6 شهر اندیشه نسبت به بلاتکلیفی 30 ساله مقابل وزارت راه و شهرسازی

روز سه شنبه 6 مهر،جمعی از مالکین اراضی فاز 6 شهراندیشه در بخش مرکزی شهرستان شهریاراستان تهران برای اعتراض به بلاتکلیفی 30 ساله مقابل وزارت راه و شهرسازی تجمع کردند.


بنابه گزارش رسانه ای شده،مشکلات این مالکین زمین که عمدتاً از تعاونی‌های هفتگانه در قطعات ثبتی 4 رقمی به همراه سایر مالکین متفرقه در قطعات ثبتی 3 رقمی هستند که به امید خانه‌دار شدن 30 سال است که درگیر دعواهای ارگان‌هایی چون شهرداری، شرکت عمران و کمیته‌امداد شده‌اند.

*تجمع اعتراضی دامداران نطنزنسبت به کاهش سهمیه نهاده‌های دامی مقابل جهاد کشاورزی

روز چهارشنبه 7 مهر،جمعی از دامداران نطنزبرای اعتراض نسبت به کاهش سهمیه نهاده‌های دامی دست به تجمع مقابل جهاد کشاورزی این شهرستان دراستان اصفهان زدند.

*تجمع اعتراضی مالباختگان شهر خودرو مقابل شرکت

روز چهارشنبه 7 مهر، ده‌ها نفر از ازپیش خرید کنندگان خودرو از شرکت شهرخودرو به نمایندگی از شرکت ریگان خودرو که 3 سال است بخشی از مبلغ خودرو را واریز کرده اند، به دلیل تاخیر درتحویل خودرو‌های خریداری شده مقابل این شرکت واقع در کیلومتر 9 جاده مخصوص کرج تجمع کردند.

براساس گزارش رسانه ای شده، پیش خرید کنندگان خودرو از این شرکت که تقریبا 3هزار نفر هستند که هر کدام حدود 175 میلیون تومان و برخی بیشتر، بابت خرید خودروی کوپا پرداخت کرده اند، اما تا امروز خودرو دریافت نکرده اند.

*خارج کردن جسد یک کارگراز چاه درپاکدشت پس از 10 روز

روز چهارشنبه 7 مهرپس از 10 روز،جسد کارگر مقنی مذفون در عمق چاهی حفر شده در حاشیه یک استخر دومنظوره کشاورزی در یکی از مناطق روستایی شریف‌آباد پاکدشت بتاریخ جمعه 26 شهریور،ازچاه خارج شد.

*جان باختن یک کارگر درسمنان بر اثر سقوط از ارتفاع

روز چهارشنبه 7 مهر،یک کارگر حین کار ساختمانی در یک باغ، بر اثر سقوط از ارتفاع در دم جان باخت.

*جان باختن 3 کارگر جوان در شهرستان چهارباغ حین حفر چاه

روز چهارشنبه 7 مهر،3 کارگر جوان حین کار حفر چاه در خانه ای ویلای در روستای آغلان تپه شهرستان چهارباغ در غرب کرج مرکز استان البرز بر اثر نشت گاز دچار خفگی شده و جان باختند.

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید