- آغاز اعتراضات 3 روزه فرهنگیان نسبت به عدم توجه حاکمیت به مطالباتشان با تحصن معلمان در مدارس کشور - سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه: امروز ۹ بهمن تحصن سراسری معلمان در مدارس در بسیاری از شهرها در حال برگزاری است - تجمع اعتراضی پرستاران وکارکنان بهداشت و درمان کشور نسبت به نداشتن امنیت شغلی ومعیشتی - چندمین روزاعتصاب کارگران شهرداری منطقه 6 اهوازدراعتراض به سطح پایین حقوق منجمله اجرانشدن طرح طبقه بندی مشاغل وعدم پرداخت مطالبات مبنی برسنوات، هزینه 4 درصدی مشاغل سخت وزیان آورو..
انباشته شدن زباله ها در درسطح شهر وتهدید شهرداراهواز به اعتصاب شکنی بجای پاسخگویی به کارگران
- کارگران تولید قالبهای صنعتی سایپا با وعده پرداخت کامل حقوق به اعتصاب خود پایان دادند
- دوران ملوک الکارفرمایی:
جلوگیری شرکت خدمات اول از بازگشت به کار کارگران شرکتی حق طلب مخابرات مسجد سلیمان
- کارگران حق طلب شرکت مخابرات گیلان:چرا وزیر ارتباطات از شرکت مخابرات بازدید نکرد؟
- اعتراض کارکنان بانک رسالت نسبت به نداشتن امنیت شغلی ومعیشتی
- بیست وسومین روز اعتصاب رانندگان اتوبوس های شهری ارومیه دراعتراض به عدم تمدید قرارداد و پرداخت نشدن مطالبات
- سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:
تداوم زندان کیوان صمیمی، کنشگر سیاسی خوشنام و از بازداشت شدگان روز کارگر سال ۹۸ را محکوم میکنیم
*آغاز اعتراضات 3 روزه فرهنگیان نسبت به عدم توجه حاکمیت به مطالباتشان با تحصن معلمان در مدارس کشور
روز شنبه 9 بهمن، اعتراضات 3 روزه فرهنگیان نسبت به عدم توجه حاکمیت به مطالباتشان بدنبال فراخوان شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران با تحصن معلمان در مدارس کشورآغازشد.
گزارش اولیه از تحصن روز شنبه، ۹ بهمن
با سپاس از همکارانی که در تحصن روز شنبه ، ۹ بهمن شرکت کردند. بنا بر اخبار ارسالی به کانال شورای هماهنگی، در بیش از ۲۰۰ شهر، منطقه و ناحیه آموزش و پرورش از جمله شهرهای زیر تحصن برگزار شدهاست.
۱. اصفهان تمام نواحی
۲. تهران تمام مناطق
۳. یزد تمام نواحی
۴. شیراز تمام نواحی
۵. همدان تمام نواحی
۶. زنجان تمام نواحی
۷. سنندج تمام نواحی
۸. رشت تمام نواحی
۹. ایلام تمام نواحی
۱۰. یاسوج تمام نواحی
۱۲. مشهد تمام نواحی
۱۳. کرمان
۱۴. کرج تمام نواحی
۱۵. قزوین تمام نواحی
۱۶. خرمآباد
۱۷. تبریز تمام نواحی
۱۸. اردبیل تمام نواحی
۱۹. ارومیه
۲۰. ساری تمام نواحی
۲۱. گرگان
۲۲. سمنان
۲۳. بجنورد
۲۴. سقز
۲۵. مریوان
۲۶. دیواندره
۲۷. خمینی شهر
۲۸. قشم
۲۹. مهریز
۳۰. میاندورود
۳۱. لاهیجان
۳۲. کلاچای
۳۳. بندرانزلی
۳۴. فلاورجان
۳۵. کامفیروز
۳۶. نورآباد ممسنی
۳۷. شوشتر
۳۸. دیواندره
۳۹. خرامه
۴۰. اشتهارد
۴۱. قلعه گنج
۴۲. مرودشت
۴۳. اسلامآباد غرب
۴۴. شاهین شهر
۴۵. بناب
۴۶. جلفا
۴۷. ایجرود
۴۸. شهر صدرا
۴۹. لالهجین
۵۰. صالحآباد
۵۱. جوکار
۵۲. جورقان
۵۳. مهاجران همدان
۵۶. کامیاران
۵۷. بابل
۵۸. رودسر
۵۹. سپیدان
۶۰. گچساران
۶۱. بوکان
۶۲. بانه
۶۳. سردشت
۶۴. زرقان
۶۵. نیشابور
۶۶. کیش
۶۷. بیجار
۶۸. الیگودرز
۶۹. شهریار
۷۰. فریدون شهر
۷۱. قیروکارزین
۷۲. داراب
۷۳. شهر فیروزه
۷۴. شازند
۷۵.آبدانان
۷۶. ملایر
۷۷. شهرکرد
۷۸. ابهر
۷۹. تاکستان
۸۰. زاغه لرستان
۸۱. ثلاث باباجانی
۸۲. قهاوند
۸۳. کوهدشت
۸۴. بندر امام خمینی
۸۵. اندیمشک
۸۶. خدابنده
۸۷. اقلید
۸۸. ورامین
۸۹. سروآباد
۹۰. هادی شهر
۹۱. بوکان
۹۲. اسلامشهر
۹۳. رباط کریم
۹۴. قلعه حسنخان
۹۵. شیروان
۹۶. تربت حیدریه
۹۷. شاهرود
۹۸. نهاوند
۹۹. کازرون
۱۰۰. بندر عباس
۱۰۱. ماهشهر
۱۰۲. کرمانشاه تمام نواحی
۱۰۳. ایذه
۱۰۴. بویینزهرا
۱۰۵. لردگان
۱۰۶. ملارد
۱۰۷. پرند
۱۰۸. کارون
*سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:
امروز ۹ بهمن تحصن سراسری معلمان در مدارس در بسیاری از شهرها در حال برگزاری است
امروز ۹ بهمن تحصن سراسری معلمان در مدارس و بسیاری از شهرها برگزار شد. شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان کشور با صدور فراخوان، از معلمان سراسر کشور خواسته تا در اعتراض به:
۱- اجرا نشدن لایحه همسانسازی بازنشستگان
۲- اعاده رتبهبندی از طرف شورای نگهبان به مجلس با هدف اجرایی نشدن آن
۳- فراموش شدن ماده ۶۴ قانون مدیریت خدمات کشوری
۴- فقدان آموزش رایگان و بیتوجهی به اصل ۳۰ قانون اساسی
۵- عدم پرداخت پاداش پایان خدمت سال ۱۴۰۰
۶- عدم استخدام معلمان خرید خدمات آموزشی
۷-ظلم مضاعف به نیروهای خدماتی
۸- به تاراج بردن سرمایه فرهنگیان در صندوق ذخیره
۹- دربند بودن و اخراج کردن معلمان کنشگر و فعال صنفی
روزهای ۹ و ۱۰ بهمن در مدارس سراسر کشور تحصن کنند و در روز ۱۱ بهمن در تهران مقابل مجلس و در شهرستانها در مقابل ادارات کل آموزش پرورش تجمع کنند.
تصاویر زیادی از مشارکت معلمان سراسر کشور تحصن شنبه ۹ بهمن از سوی شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان سراسر کشور منتشر شده است.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران همبستگی خود را با اعتراضات معلمان کشور اعلام میکند و حمایت خود را از خواستههای معلمان اعلام میکند.
*تجمع اعتراضی پرستاران وکارکنان بهداشت و درمان کشور نسبت به نداشتن امنیت شغلی ومعیشتی
روز شنبه 9 بهمن، پرستاران وکارکنان بهداشت و درمان کشوربرای انعکاس هرچه بیشترصدای اعتراضشان نسبت به نداشتن امنیت شغلی ومعیشتی دست به تجمع همزمان در استانهای اصفهان، ایلام،خراسان رضوی،فارس، کهگیلویه بویراحمد،لرستان،همدان و..... زدند.
گزارشات رسانه ای شده:
1- کارکنان بهداشت و درمان شاغل در دانشگاههای علوم پزشکی، امروز (شنبه/۹ بهمن) باتوجه به بروز موج جدید کرونا در کشور، خواستار تحکیم وضعیت شغلی و معیشتی خود شدند.
به گفته این گروه؛ به دلیل رواج قراردادهای موقت و برونسپاری خدمات دانشگاههای علوم پزشکی، پس از فروکش کردن هر موج کرونا، زمینه اخراج آنها فراهم میشود.
کارکنان بهداشت و درمان شاغل در دانشگاههای علوم پزشکی در استانهای اصفهان، فارس و ایلام به شرایط شغلی خود اعتراض کردند.
آبان ماه امسال هم کارکنان علوم پزشکی شیراز خواستار برقراری فوقالعاده خاص شده بودند.
کارکنان بهداشت و درمان خواهان مشخص شدن وضعیت قراردادهای خود و استخدام کارکنانی شدهاند که به صورت قراردادهای ۸۹ روزه به کار گرفته میشوند.
پرداخت فوقالعاده خاص با ضریب ۳ دیگر خواستهی کارکنان بهداشت و درمان است؛ چراکه ضرایب کنونی پاسخگوی نیازهای معیشتی کارکنان نیست.
طبق قانون مدیریت خدمات کشوری، فوقالعاده خاص و فوقالعاده ویژه برای کارکنان پیمانی و رسمی برقرار میشود اما سایر کارکنان هم مایل به تبدیل وضعیت استخدامی خود و بهرهمندی از این امتیازها هستند. به همین دلیل معترضان خواستار تبدیل وضعیت استخدامی خود هم هستند.
2- تجمع پرستاران و کادر بهداشت و درمان کهگیلویه و بویراحمد
تجمع پرستاران و کادر بهداشت و درمان استان کهگیلویه و بویراحمد در جلوی درمانگاه رجایی یاسوج واقع در میدان امام حسین مشهور به میدان استانداری این استان برگزار شد.
تجمع کنندگان با حمل پلاکاردهایی خواستار احقاق حقوق خود از سوی دولت و وزارت بهداشت شدند.
پرستاران و کادر بهداشت و درمان شرکت کننده در این تجمع در اعتراض به قراردادهای 89 روزه و شرایط نامناسب شغلی خود دست به تجمع زده بودند و خواستار برقراری فوقالعاده خاص با حداقل ضریب سه و تبدیل وضعیت نیروهای غیررسمی شدند.
3- مدیر دفتر ریاست و روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به تجمع امروز پرستاران در اصفهان و همزمان با تجمع پرستاران در سراسر کشور، گفت: تجمع امروز پرستاران در ارتباط با تعیین ضریب حقوقشان بود.
وی بیان اینکه تعیین ضریب حقوق، درخواست همه پرستاران کشور است، گفت: باوجود قولی که داده شده بود، بودجه این کار تأمین نشده، قرار است فردا در دستور کار هیئت دولت قرار گیرد و تصمیم نهایی برای آن گرفته شود.
وی یادآور شد: پرستاران مطالبات شغلی دیگری همچون افزایش حق مسکن، خواروبار و مطالبات بهرهوری دارند که این مطالبات سالیان سال تلنبار شده و در حال حاضر با وضعیت کرونا و فشار کاری که پرستاران تحمل میکنند، پیگیر مطالباتشان شدهاند.
*چندمین روزاعتصاب کارگران شهرداری منطقه 6 اهوازدراعتراض به سطح پایین حقوق منجمله اجرانشدن طرح طبقه بندی مشاغل وعدم پرداخت مطالبات مبنی برسنوات، هزینه 4 درصدی مشاغل سخت وزیان آورو..
انباشته شدن زباله ها در درسطح شهر وتهدید شهرداراهواز به اعتصاب شکنی بجای پاسخگویی به کارگران
روزشنبه 9 بهمن برای چندمین روز متوالی، کارگران شهرداری منطقه 6 اهوازبرای اعتراض به سطح پایین حقوق منجمله اجرانشدن طرح طبقه بندی مشاغل وعدم پرداخت مطالبات مبنی برسنوات، هزینه 4 درصدی مشاغل سخت وزیان آورو..به اعتصابشان ادامه دادند وازجمع آوری زباله ها ازسطح شهر خودداری کردند.
شهردارکلانشهر اهواز بجای پاسخگویی به مطالبات کارگران تهدید به شکستن اعتصاب کرد وبه خبرنگاران گفت: با کمک از شهرداری تهران و سایر شهرها با ارسال ماشین آلات جمع آوری زباله حداکثر تا ۲۴ ساعت آینده این زباله ها جمع می شوند.
تعدادی ازاین کارگران معترض به خبرنگاررسانه ای گفتند: ما کارگران پیمانکاری شاغل در بخش خدمات منطقه شش شهرداری اهواز هستیم که درآمد برخی از ما نزدیک به حداقل حقوق است و دریافتی ماهانهمان کفاف معاش زندگیمان را نمیدهد. به همین دلیل طی روزهای گذشته کارگران تنظیف و حمل زباله به نشانه اعتراض، از جمعآوری زبالههای منطقه محل خدمت خود، خودداری کردهاند.
به گفته آنها، کارگران شهرداری منطقه شش ماهانه با اضافهکاری و سایر مزایای جانبی، مبلغی در حدود 4 تا 5 میلیون تومان دریافت میکنند که این رقم باتوجه به افزایش روزانه قیمت بسیاری از اقلام مصرفی و غذایی، ناچیز است.
این کارگران که پیگیر وضعیت افزایش دستمزد خود و همکارانشان هستند، در ادامه افزودند: آنچه باعث افزایش حقوقمان میشود اجرای طرح طبقهبندی مشاغل است که طبق مقررات کار و تامین اجتماعی باید در کارگاههای بالای 100 نفر اجرایی شود.
به گفته کارگران، هر چند مطالبات مزدیمان به روز پرداخت میشود اما ضمن درخواست برای اجرای طرح طبقهبندی مشاغل، پیگیر پرداخت هزینه سختی کار و سنوات چند سال گذشته خود نیز هستیم.
آنهادرادامه گفتند: شهرداری اهواز دارای هشت منطقه شهری است که طرح طبقهبندی مشاغل از سال 92 برای کارگران برخی مناطق اجراشده یا در حال اجرا است اما این اتفاق هنوز برای کارگران منطقه شش و برخی مناطق دیگر که به صورت قراردادی تحت مسئولیت یک شرکت پیمانکار در بخش خدمات مشغول کار هستند، اجرایی نشده است.
آنها با بیان اینکه چند سال سنوات از پیمانکار طلبکاریم و در این مورد نه شهرداری و نه پیمانکار پاسخگو نیستند، در پایان گفت: آنچه کارگران شهرداری منطقه شش اهواز هر ماه به عنوان دستمزد میگیرند حداقلهای مزدی است و این حداقلها کفاف معیشت را نمیدهد.
*کارگران تولید قالبهای صنعتی سایپا با وعده پرداخت کامل حقوق به اعتصاب خود پایان دادند
بنابر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، ساعت ۱۴ امروز شنبه نهم بهمن کارگران سالن ۱ شرکت تولید قالبهای صنعتی سایپا با وعده مدیر واحد مبنی بر پرداخت کامل حقوق تا روز یازدهم به اعتصاب خود پایان داده و به سر کار بازگشتند.
این کارگران صبح امروز در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و دیگر مطالباتشان دست به اعتصاب زده بودند که مدیریت ناچار شد نصف حقوقها را به صورت علیالحساب واریز کرد که کارگران نسبت به این اقدام باز هم اعتراض کردند که در نهایت وعده پرداخت کامل تا روز یازدهم از سوی مدیریت اعلام گردید.
مدیریت دلیل تأخیر در واریز حقوقها را عدم پرداختی شرکت سازهگستر به شرکت تولید قالب صنعتی اعلام میکند. شرکت سازهگستر واسطهی خرید و تحویل تولیدات شرکت قالب صنعتی به شرکت سایپا است.
کارگران نسبت به این توجیهات مدیریت بدبین هستند و اعلام کردند که به نظر میآید این توجیهات برای کاستن یا تأخیر در واریز عیدی و سایر پرداختیها باشد.
درنهایت کارگران اعلام کردند که چنانچه روز یازدهم بهمن حقوقها پرداخت نگردد اینبار در ساختمان اداری شرکت دست به تجمع و اعتصاب خواهند زد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران- نهم بهمن ۱۴۰۰
درهمین رابطه:کارگران شرکت قالبهای صنعتی سایپا دست به اعتصاب زدند
بنابر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، امروز شنبه نهم بهمنماه حدود ۲۰۰ نفر از کارگران سالن ۱ شرکت قالبهای صنعتی سایپا واقع در کیلومتر ۱۴ جاده مخصوص، در اعتراض به تأخیر در پرداخت حقوقها، و عدم افزایش دستمزد و کارانه و همچنین انتصابات و استخدام فامیلی توسط مدیرعامل و نزدیکانشان دست به اعتصاب زده و دستگاهها را روشن نکردهاند.
حدود ۲۰۰۰ نفر در کل شرکت و به صورت سه شیفت مشغول به کار هستند که بیشتر این کارگران پیمانکاری میباشند. تمامی کارگران به وضعیت نامناسب شغلی و سطح پایین دستمزدها معترض هستند و طی ماه گذشته چند بار دست به اعتراض زدهاند.
رمضانی مدیرعامل شرکت و نزدیکانش حدود ۱۰۰ نفر از نزدیکان و فامیل خود را به صورت قراردادی به استخدام شرکت درآورده است در حالیکه اکثریت کارگران با سوابق بالا هنوز به شکل پیمانکاری مشغول به کار هستند و این تبعیض یکی از موارد اعتراض جدی کارگران است.
بنابر آخرین خبر دریافتی از کارگران پس از چند ساعت از شروع اعتصاب، کارفرما به شکل علیالحساب تنها نصف حقوق کارگران را واریز کرده است تا کارگران به سر کار بازگردند اما این اقدام کارگران اعتصابی را بیشتر خشمگین کرده و خواهان واریز کل حقوقشان هستند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران- نهم بهمنمان ۱۴۰۰
*دوران ملوک الکارفرمایی:
جلوگیری شرکت خدمات اول از بازگشت به کار کارگران شرکتی حق طلب مخابرات مسجد سلیمان
روز شنبه 9 بهمن،کارگران شرکتی حق طلب مخابرات مسجد سلیمان از ممانعت کارفرما از ورود کارگران به شرکت مخابرات، با وجود گرفتنِ حکم اجرایی دادگاه برای بازگشت به کار خبر دادند.
آنها درگفتگوباخبرنگاررسانه ای افزودند:حکم بازگشت به کار و تبدیل وضعیت این نیروها توسط هیأتهای تشخیص و حل اختلاف صادر شده و طبق قانون این حکم لازمالاجراست اما شرکت پیمانکار خدمات اول از بازگشت نیروها به کار جلوگیری میکند.
پیشتر نیز نیروهای مخابرات اهواز، باغملک، رامشیر، شوشتر و گتوند با وجود گرفتن حکم اجرایی اجازهی ورود به شرکت به آنها داده نشد.
قابل یادآوری است که حدود 70 نفر از نیروهای مخابرات استان خوزستان دو دوره بدون قرارداد زیر نظر شرکت پیمانکار خدمات اول به کار خود ادامه دادند. این کارگران با استناد به تبصره 2 ماده 7 قانون کار برای تبدیل قرارداد خود از موقت به دائم، شکایت تنظیم کردند و به نفع خود رای گرفتند. مطابق رأیی که توسط هیأتهای تشخیص و حل اختلاف صادر شده است؛ این کارگران نیروهای دائم مخابرات به حساب میآیند و باید به کار خود برگردند.
طبق قانون اگر کارفرما از اجرای رأیِ لازمالاجرا استنکاف کند، اقداماتی مثل توقیف حساب و فروش اموال او در جهت استیفای حقوق کارگر انجام میشود.
*کارگران حق طلب شرکت مخابرات گیلان:چرا وزیر ارتباطات از شرکت مخابرات بازدید نکرد؟
روز شنبه 9 بهمن، کارگران حق طلب شرکت مخابرات گیلان گفتند: وزیر ارتباطات به گیلان آمدند اما از شرکت مخابرات بازدید نکردند. در شرایطی که ما مشکلات بسیاری با شرکت مخابرات داریم، بازدید از صنایع چوب و کاغذ ایران باید در اولویت وزیر ارتباطات باشد.
جمعی از کارگران حق طلب مخابرات گیلان با اشاره به همراهیِ عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات، با رئیسجمهور در سفر استانی به گیلان،به خبرنگاررسانه ای گفتند: وزیر ارتباطات به گیلان آمدند اما از شرکت مخابرات بازدید نکردند.
آنها افزودند:با توجه به گستردگیِ مشکلات کارگران با مخابرات گیلان و شرکت پیمانکار شسکام و همچنین اعتراضات سراسری چند هفتهی پیش نیروهای مخابرات گیلان، وزیر ارتباطات حتما از مشکلات کارگران آگاه است اما به جای بازدید از مخابرات و سوال از مسئولان به شرکت «چوکا» رفته است. ایشان باید از شرکت مخابرات بازدید میکرد.
خاطرنشان میشود که کارگران شرکتیِ مخابرات گیلان در اعتراض به عدم اجرای طرح طبقهبندی مشاغل، بدعهدیِ شرکت شسکام نسبت به رفع مشکلات کارگران و همچنین عدم پرداختِ به موقع و مرتبِ حق بیمهی کارگران مدتهاست اعتراض دارند. آنها در آخرین روزهای دی ماه در اعتراض به وضعیتِ خود به مدت دو روز دست از کار کشیدند.
*اعتراض کارکنان بانک رسالت نسبت به نداشتن امنیت شغلی ومعیشتی
روز شنبه 9 بهمن، کارکنان بانک رسالت اعتراضشان را نسبت به نداشتن امنیت شغلی ومعیشتی ابراز کردند.
آنها به خبرنگار رسانه ای گفتند: در ماههای گذشته با اجبار مدیران این بانک برای تغییر مرجع انعقاد قرارداد کار خود مواجه شدهاند و بانک تصمیم گرفته که کارکنان خود را به جای طرف قرارداد شدن با خود با یک انجمن طرف قرارداد کند.
کارکنان معترض افزودند: این امر به کاهش حقوق و مزایای آنها میانجامد. بر این اساس، حقوق و مزایا، بین 1 تا 3 میلیون تومان کاهش مییابد که این موضوع بر معیشت این کارکنان تاثیر میگذارد.
کارکنانی که دستکم پیش از تبدیل رسالت به بانک در سال 1392 در آن مشغول به کار بودند، انتظار دارند که پس از این مدت کار، به صورت دائم استخدام شوند اما به گفته آنها این وضعیت موجب میشود که به جای قراردادهای 1 ساله کنونی که با بانک منعقد میشود، در قالب انجمن، قراردادهای 3 ماهه رایج شود.
بانک رسالت به جهت مدیریت هزینههای خود و رعایت الزامات بانکداری، تعداد شعبات خود را کاهش داده است. این بانک تا سال 97، بیش از 30 شعبه در تهران داشت؛ در حالی که تا سال 92 تعداد شعبات آن به 4 تا 5 مورد میرسید.
کاهش تعداد شعبات و رایج شدن بانکداری الکترونیک موجب شده که این بانک در حال حاضر تنها یک شعبه در تهران داشته باشد. روی همین حساب، هنوز بخشی از کارکنان که قرارداد کار با انجمن را امضا نکردهاند، نگران از دست دادن کار خود در آینده هستند.
قرارداد کار کارکنان بانک رسالت با بانک، تا پایان سال 1400 جاری است و به گفته کارکنان پس از این مدت، بانک برنامهای برای انعقاد قرارداد مستقیم ندارد و همه قراردادها را به انجمن میسپارد.
به گفته کارکنان بانک، این بانک در حال حاضر بیش از 3 هزار نیرو دارد اما در 2 تا 3 سال اخیر حدود هزار نفر استعفا دادند یا منتقل شدند.
نگرانی دیگر کارکنان این بانک، به شنیده شدن اخبار تایید نشدهای در مورد ادغام بانک رسالت با مجموعه دیگری بازمیگردد. کارکنان بانک انتظار دارند که مدیران از تصمیم خود برای رواج قراردادهای کار در قالب انجمن، منصرف شوند.
*بیست وسومین روز اعتصاب رانندگان اتوبوس های شهری ارومیه دراعتراض به عدم تمدید قرارداد و پرداخت نشدن مطالبات
روز شنبه 9 بهمن برای بیست وسومین روز متوالی،رانندگان اتوبوس های شهری ارومیه به اعتصابشان برای اعتراض به عدم تمدید قرارداد و پرداخت نشدن مطالبات ادامه دادند.
درهمین رابطه تعدادی از اهالی ارومیه به خبرنگاررسانه ای گفتند: ضعف ونا کارآمدی مدیریت شهری اعتصاب رانندگان را فرسایشی کرده است و مردم این ضعف و نا کارآمدی را از چشم استاندار بخصوص شهردار وا اعضای شورای اسلامی شهر ودادگستری میبینند و به مدیریت شهری « کارت زرد» میدهند.
درهمین رابطه:ادامه اعتصاب رانندگان اتوبوس های شهری ارومیه دراعتراض به عدم تمدید قرارداد و پرداخت نشدن مطالبات برای سیزدهمین روزمتوالی
روزچهارشنبه 29 دی برای سیزدهمین روزمتوالی، رانندگان اتوبوس های شهری ارومیه دراعتراض به عدم تمدید قرارداد و پرداخت نشدن مطالباتشان به اعتصابشان ادامه دادند وازجابجایی مسافران خودداری کردند.
*سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:
تداوم زندان کیوان صمیمی، کنشگر سیاسی خوشنام و از بازداشت شدگان روز کارگر سال ۹۸ را محکوم میکنیم
کیوان صمیمی، کنشگر سیاسی خوشنام که در حمایت از کارگران در تجمع اعتراضی روز کارگر سال ۹۸ در مقابل مجلس شرکت کرده بود، همراه با دهها کارگر و حامیان کارگر بازداشت شد. ایشان با وجود ۷۳ سال سن و بیمارهای متعدد، به سه زندان محکوم شد.
کیوان صمیمی بیماریهای متعدد دارد و ادامه حبس برای ایشان مخاطرات جدی جانی دارد و در حالی که انتظار میرفت به این دلیل و با توجه به ۷۳ سال سن، به لحاظ عدم تحمل کیفر از زندان آزاد شود، فشار و آزار و اذیت در زندان به ایشان افزایش یافته است تا جایی که در روزهای گذشته ابتدا ایشان را از زندان اوین به زندان مرکزی کرج و سپس با مراجعت دوباره به زندان اوین اینبار وی را به زندان رجایی شهر کرج فرستادند و دست آخر در راه تبعید به زندان سمنان میباشد.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه تداوم حبس کیوان صمیمی و فشار و آزار و اذیت به ایشان از طریق تبعید به زندانی دیگر را قویا محکوم میکند و خواهان آزادی فوری و بیقید و شرط ایشان از زندان میباشد.
اخباروگزارش های کارگری 9 ب8همن ماه 1400
فراخوان تحصن و تجمع گام به گام سراسری شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران در اعتراض به عدم توجه حاکمیت به مطالبات معلمان، در بهمن ماه جاری.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران فراخوانی در دو مرحله به شرح زیر صادر می نماید :
الف _ روزهای شنبه و یک شنبه ۹ و ۱۰ بهمن ماه تحصن در مدارس و روز دوشنبه ۱۱ بهمن تجمع سراسری درصورت عدم پاسخگویی به مطالبات
ب_ روز شنبه ۲۳ بهمن تا روز چهارشنبه ۲۷ بهمن تحصن در مدارس و روز پنج شنبه ۲۸ بهمن تجمع سراسری
مکان تحصن: تمام مدارس ایران
مکان تجمع
استان تهــران : مقابل مجلـس
مراکز استانها : مقابل اداره کل استان
شهرستانها : مقابل اداره آموزش و پرورش
- صاحب منصبان هرکجا پامیگذارند با اعتراض وحق طلبی روبرومیشوند:
اعتراض وحق طلبی اهالی گیلان از حاشیه به صدراخبار سفر رئیس الوعده وهمراهانش رسید
- رسول بداقی به دادسرای مقدس اوین احضار شد
- تجمعات اعتراضی اهالی خشمگین سیستان و بلوچستان نسبت به حق آبه ایران از رودخانه هیرمند در پایانه مرزی میلک واقع در مرز ایران و افغانستان و مقابل کنسولگری افغانستان در زاهدان
*صاحب منصبان هرکجا پامیگذارند با اعتراض وحق طلبی روبرومیشوند:
اعتراض وحق طلبی اهالی گیلان از حاشیه به صدراخبار سفر رئیس الوعده وهمراهانش رسید
روزجمعه 8 بهمن، رئیس الوعده وهمراهانش درهرکجا از گیلان از رشت مرکزاستان تا شهرهای وروستاها دیگر پاگذاشتند با اعتراض وحق طلبی اهالی این استان شمالی کشور روبروشدند:
1- تجمع اعتراضی ده ها نفراز کارگران بازنشسته وسهامدارکارخانه به خرابه تبدیل شده ایران الکتریک رشت
2- تجمع اعتراضی صدهانفر ازاهالی گیلان مقابل استانداری
3- اعتراض جمعی از کارکنان برابررئیسی نسبت به سطح پایین حقوق
4- اعتراض نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق کارگران حین بازدید رئیسی از روستای سیاه اسطلخ رشت
5- اعتراض درروستای چوبر نسبت به محرومیت روستا ازامکانات وبیکاری جوانان
6- اعتراض نسبت محرومیت روستا از امکانات حین بازدید رئیسی از منطقه آزاد بندرانزلی
7- اعتراض هنگام بازدید رئیسی ازگوهررود و زرجوب
یکی از اهالی رشت:صبح امروز شهرداری برای سفر شما اینجا را تمیز کرده و زباله ها را قایم کرده است وگرنه فردا بیایید بوی تعفن همه جا را برداشته.
*رسول بداقی به دادسرای مقدس اوین احضار شد
طی ابلاغیهای که در سامانه ثنای رسول بداقی قرار گرفته است، او باید ظرف مدت ۱۰ روز در شعبه ۲ بازپرسی دادسرای مقدس اوین حاضر گردد.
منبع:کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران
*تجمعات اعتراضی اهالی خشمگین سیستان و بلوچستان نسبت به حق آبه ایران از رودخانه هیرمند در پایانه مرزی میلک واقع در مرز ایران و افغانستان و مقابل کنسولگری افغانستان در زاهدان
روز جمعه 8 بهمن، جمعی از اهالی شهرستانهای زابل، زهک، هیرمند، نیمروز و هامون در شمال سیستان و بلوچستان برای به نمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به حق آبه ایران از رود خانه هیرمند رودخانه هیرمند تجمعاتی در پایانه مرزی میلک نقطه صفر مرزی ایران و افغانستان و مقابل کنسولگری افغانستان در زاهدان برپا کردند.
اخباروگزارش های کارگری 7 بهمن ماه 1400
فراخوان تحصن و تجمع گام به گام سراسری شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران در اعتراض به عدم توجه حاکمیت به مطالبات معلمان، در بهمن ماه جاری
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران فراخوانی در دو مرحله به شرح زیر صادر می نماید :
الف _ روزهای شنبه و یک شنبه ۹ و ۱۰ بهمن ماه تحصن در مدارس و روز دوشنبه ۱۱ بهمن تجمع سراسری
درصورت عدم پاسخگویی به مطالبات
ب_ روز شنبه ۲۳ بهمن تا روز چهارشنبه ۲۷ بهمن تحصن در مدارس و روز پنج شنبه ۲۸ بهمن تجمع سراسری
مکان تحصن: تمام مدارس ایران
مکان تجمع
استان تهــران : مقابل مجلـس
مراکز استانها : مقابل اداره کل استان
شهرستانها : مقابل اداره آموزش و پرورش
- تجمع کارگران کشت و صنعت نیشکر میان آب دریازدهمین روزاعتراضشان نسبت به واگذاری به بخش خصوصی ،نداشتن امنیت شغلی،عدم تبدیل وضعیت وسطح پایین حقوق مقابل دفتر امام جمعه شهرستان شوش
- بیانیه عمومی در رابطه با افزایش حداقل حقوق سال 1401
- مبارزه مستمر سندیکای کارگران شرکت واحد در شانزدهمین سالگرد دومین اعتصاب (هشتم بهمن)، نمایانگر قدرت تشکیلات پایدار میباشد
- ادامه اعتراضات سهامداران بورس بابرپایی تجمع مقابل مجلس وسازمان برنامه وبودجه
تجمع کنندگان:پنج شنبه ها اینجا هستیم
*تجمع کارگران کشت و صنعت نیشکر میان آب دریازدهمین روزاعتراضشان نسبت به واگذاری به بخش خصوصی ،نداشتن امنیت شغلی،عدم تبدیل وضعیت وسطح پایین حقوق مقابل دفتر امام جمعه شهرستان شوش
روز چهارشنبه 6 بهمن، کارگران کشت و صنعت نیشکر میان آب دریازدهمین روزاعتراضشان نسبت به واگذاری به بخش خصوصی ،نداشتن امنیت شغلی،عدم تبدیل وضعیت وسطح پایین حقوق مقابل دفتر امام جمعه شهرستان شوش دست به تجمع مقابل دفتر امام جمعه شهرستان شوش زدند.
درهمین رابطه:دهمین روزاعتصاب و تجمع کارگران کشت و صنعت نیشکر میان آب دراعتراض به واگذاری به بخش خصوصی ،نداشتن امنیت شغلی،عدم تبدیل وضعیت وسطح پایین حقوق
روز سه شنبه 5 بهمن برای دهمین روزمتوالی، کارگران کشت و صنعت نیشکر میان آب به اعتصاب وتجمعشان دراعتراض به واگذاری به بخش خصوصی ،نداشتن امنیت شغلی،عدم تبدیل وضعیت وسطح پایین حقوق،ادامه دادند.
تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند: از کمیسیون 90 میخواهیم که به نحوه واگذاری و قیمتگذاری این شرکت به بخش خصوصی در سال 96 ورود کنند.
آنها افزودند: از زمان واگذاری این شرکت مشکلات کارکنان شروع شد، در گذشته این شرکت، نیشکر و گاهی اوقات گندم و کلزا کشت میکرد ولی بعد از واگذاری فقط گندم و کلزا با ظرفیت کمی کشت میکند و کمتر نیشکر میکارند و باعث بیکاری تعدادی از کارگران شده است.
این کارگران ادامه دادند:بعد از واگذاریها قراردادها تغییر و مندرآوردی شده و قراردادها تأمین نیرو شده و کارکنانی که سالها سابقه فعالیت داشتند مجبور به قبول چنین قراردادهایی شدند که دریافتی آنها کم و امنیت شغلی پایین آمده است.
این کارگران گفتند: مشکلاتی برای بیمه ما به وجود آمده اگر مشکلی در حین کار مانند باران پیش بیاید و مجبور به تعطیلی کار باشیم حقوق آن روز از حقوق ماهیانه کسر میشود.
*بیانیه عمومی در رابطه با افزایش حداقل حقوق سال 1401
امسال برخلاف سالهای گذشته که از ابتدا ی نیمه دوم سال بحث و جدلهای درون خانوادگی شورایعالی کار بر سر تعیین حداقل مزد کارگران برای سال آینده با تب و تاب شروع می شد و بویژه گماشتگان خانه کارگر، شورای اسلامی کار و کانون عالی انجمنهای صنفی در شورای عالی کار با هیاهوی همراه با پز دفاع از حقوق کارگران تلاش می کردند برای خود بازارگرمی و کسب اعتبار کنند، چندان مشهود نیست.
دلیلش معلوم است! ریاکاری و دروغگوییشان از هر مقیاس و عیاری خارج است. حداقل حقوق 5 برابر زیر خط فقری که پارسال اعضاء شورایعالی کار پای مصوبه آن را امضاء کرده اند، در نتیجه تورم چند صددرصدی سال جاری، ارزشش به یک سوم و یک چهارم کاهش یافته است. بنابراین شورایعالی کار و عوامل تشکلهای دولتی می دانند در برابر چه میزان از خشم و نفرت و انزجار سراسری ای قرار گرفته اند.
تکرار دهن کجی با افزایش حداقل حقوقی که میزان آن هنوز چندین برابر زیر خط فقر است تازه بخشی از سناریو تحمیل فقر و فلاکت بر طبقه کارگر و توده کارکن جامعه است که قرار است به سیاق سالیان گذشته اجرا گردد. بخش وحشتناکتر سناریو و طرح به فلاکت مطلق کشاندن اکثریت مردم در لایحه بودجه سال 1401 نهفته است!
لایحه بودجه سال 1401 یک طرح کاملا ریاضت کشی برای عموم مردم محروم است.
در حالیکه نرخ تورم تا مهر 1400 را رسما 45.4 درصد اعلام کرده اند، اما هیئت دولت و مجلس در لایحه بودجه بر سر افزایش حقوق موسوم به "پله ای" از 6 الی 26 درصدی و به طور میانگین 10درصدی کارمندان و کارگران توافق دارند.
حذف ارز 4200 تومانی از دیگر شاخص های طرح ریاضت کشی اقتصادی است که در لایحه بودجه موجود است که می توانند به همراه افزایش حقوق 26درصدی تاثیرات ویرانگری را در زندگی کارگران و اکثریت مردم بگذارند.
اولا در نتیجه افزایش حداقل حقوق تا سقف 26 درصد در برابر تورم 45.4 درصدی رسماً اعلام شده تا مهر 1400، مزد سال آینده کارگر نسبت به سال جاری نه تنها افزایش نمی یابد، بلکه حداقل 19.6درصد کمتر خواهد شد!
دوما با حذف ارز 4200 تومانی به گفته "کاربخش" نایب رئیس کمیسیون مالیات، کار و تأمین اجتماعی اتاق بازرگانی، دارو حداقل 5 برابر گران خواهد شد و بدون تردید اقلام مورد نیاز روزمره زندگی بیشتر از 5 برابر گرانتر خواهند شد.
اگر این طرح ها در لایحه بودجه تصویب شوند شرایطی از نظر اقتصادی پیش خواهد آمد که ادامه بقا برای کل مزدبگیران کم درآمد و بخصوص بیکاران به طور واقعی امکان نخواهد داشت.
طبق آمار رسمی خط فقر 9 الی 10 میلیون تومان است و بر اساس آن کارگران، معلمان و بازنشستگان طی اعتصابات و اعتراضات سراسری خود مدام تاکید کرده اند که حقوق هیچ کس نباید کمتر از 12 میلیون تومان باشد. اما با شدت فراران بالا رفتن تورم، حالا دیگر درآمد 15 میلیون تومانی هم زیر خط فقر است. در نتیجه حداقل حقوق به 16 میلیون تومان باید افزایش یابد و اگر طرح های ریاضت کشی مذکور مصوب و اجرا شوند، حتی مبلغ 16 میلیون تومان هم چندین برابر زیر خط فقر قرار خواهد گرفت.
از اینرو امضاء کنندگان این بیانیه در دفاع از حق برخورداری کارگران و کلیه مزدبگیران محروم که در راستای تأمین نیازهای انسانی جامعه از قبیل آموزش، بهداشت، حفظ محیط زیست و غیره فعالیت دارند و همچنین در دفاع از زندگی همه بیکاران، خواهان تحقق فوری خواستهای زیر می باشند.
1- افزایش حداقل حقوق به 16 میلیون تومان.
2- خارج شدن فوری طرحهای افزایش حقوق "پله ای" و حذف ارز 4200 تومانی از لایحه بودجه 1401.
3- تخصیص بودجه کافی جهت تحت پوشش بیمه بیکاری قرار گرفتن کلیه بیکاران و بیکار شدگان در بودجه 1401.
4- تخصیص بودجه کافی جهت زیر پوشش درمان رایگان قرار گرفتن عموم مردم در بودجه 1401.
5- تخصیص بودجه کافی برای آموزش و تحصیل رایگان عمومی در بودجه 1401.
امضاء
1-انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه
2-سندیکای نقاشان البرز
3-ندای زنان ایران
4-گروهی از ورزشکاران رزمی کار کرمانشاه
5-گروهی از رانندگان تاکسی شهرک ظفر کرمانشاه
6-گروهی از فارغالتحصیلان بیکار دانشگاه رازی کرمانشاه
7-گروهی از مهندسان نرمافزار پاساژ میرداماد کرمانشاه
8-گروهی از جوشکاران شهرک امام کرمانشاه.
9-گروهی از دستفروشان سنندج
10-گروهی از کارگران ساختمانی سنندج
11-گروهی از ورزشکاران جودوکار سنندج
12-گروهی از زنان خانهدار سنندج
13-گروهی از کارگران مرغداری های مریوان
14-گروهی از جوشکاران لوله کشی گاز خانگی مریوان
15-گروهی از زنان خانهدار مریوان
16-گروهی از کارگران ساختمانی مریوان
17-گروهی از کارگران لوله کشی ساختمانی سقز
18-گروهی از کارگران نقاشی ساختماني سقز
19-گروهی از کارگران برق کار ساختمانی سقز
20-گروهی از جوانان بیکار محله تپه شافعی سقز
21-گروهی از جوانان بیکار محله کریم آباد سقز
22-گروهی از جوانان بیکار محله تپه مالان سقز
23-گروهی از جوانان بیکار محله سنگ بران سقز
24-کارگران گروه ملی تولید فولاد اصفهان
25-کارگران تعمیر نگهداری صنایع فولاد اصفهان
26-کارگران گروه متریال صنایع فولا اصفهان
27-مظفر صالح نیا
28-شریف ساعدپناه
29-شیث امانی
30-لطف الله احمدی
31-رفیق کریمی
32-طیب چتانی
33-فرهاد چتانی
34-خبات دهداری
35-جمیله اکبری
36-هوشیار چتانی
1400/11/07
*مبارزه مستمر سندیکای کارگران شرکت واحد در شانزدهمین سالگرد دومین اعتصاب (هشتم بهمن)، نمایانگر قدرت تشکیلات پایدار میباشد
شانزده سال از دومین اعتصاب بزرگ رانندگان و کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه در هشتم بهمن ۱۳۸۴ که با فراخوان سندیکای کارگران شرکت واحد انجام پذیرفت، میگذرد و همچنان این سندیکا علیرغم تمام فراز و فرودها، با اتکا به بدنه کارگری خود مستقل و متحدانه پیگیر حقوق همکاران و کارگران بوده و به دلیل این پیگیری مورد اعتماد اکثریت قاطع کارگران شرکت واحد میباشد. از طرفی در این سالیان وظایف خارج از درون کارگاهی خود در همبستگی با کارگران و مزد بگیران سایر بخشها در دفاع از منافع طبقه کارگر را بخوبی انجام داده است و فعالیتهای این سندیکا، نشانگر موفقیت تشکلات پایدار کارگری برای دفاع از کارگران و طبقه کارگر میباشد.
این ایستادگی در مبارزه نابرابرِ کارگران با صاحبان سرمایه در حالی تداوم و استمرار داشته، که از همان ابتدای تشکیل این سندیکا تا اکنون، فشارها و تهدیدها با تمام امکانات حکومتی و دولتی نه تنها کم نشده، بلکه همیشه وجود داشته و در سال جاری بشدت افزایش یافته و با اخراج و زندانی شدن اعضای سندیکا توام بوده است.
در دو ماه اخیر و حتی همین چند روز گذشته اعضای این سندیکا بصورت گروهی برای چندمین بار به مراکز امنیتی قضایی و پلیسی احضار شده و مورد تهدید و فشار قرار گرفتهاند تا دست از فعالیتهای سندیکایی بردارند این سرکوبها نشانگر هراس صاحبان سرمایه از قدرت تشکلات مستقل پایدار کارگری میباشد. تجربیات ارزنده و مبارزات رانندگان و کارگران شرکت واحد میتواند به آگاهی و استفاده از شرایط، برای ایجاد تشکلهای مستقل کارگری در محیط کار را در اختیار کارگران قرار دهد. برای برون رفت از این شرایط اسفبار و سختِ طاقت فرسای معیشتی، داشتن تشکیلات مستقل کارگری پایدار درمحیط کار یک امر حیاتی است.
از دو هفته قبل از اعتصاب دوم کارگران در هشتم بهمن سال ۸۴، حاکمیت دست به بازداشتهای گروهی و گسترده رانندگان و اعضای سندیکا زد. تعدادی از اعضای سندیکا در مناطق دهگانه شرکت واحد در گروههای چند نفره با زندگی مخفی
و ایجاد هستههای برگزاری اعتصاب در مقابل سرکوبِ اعتصاب ایستادگی میکردند.
این روش درشرایط سرکوب و خفقان شدید درحالی صورت گرفته بود که اکثریت اعضای هیئت مدیره سندیکا در بازداشت بودند و چنین سازماندهیای توسط فعالین سندیکایی انجام شد. حتی بیانیه اعتصاب در اتوبوسِ در حال تردد در خطوط تصویب شد. این نشان میدهد که در شرایط تداوم مبارزه، کارگران خودشان روش ایستادگی و مقاومت و مبارزه را پیدا میکنند و این تجربیات تنها در عمل قابل دسترسی است نه درتئوریهایی که سالهاست، بیتوجه به مبارزه واقعی در جریان، درقالب شعار و با فرقهگرایی مفرط بخورد کارگران میدهند. این تجریبات قدرت و اهمیت داشتن تشکیلات مستقل و پایدار را نشان میدهد. درست به همین خاطر است که در آخرین احضار گروهی رانندگان و اعضای سندیکا، در روزهای ۵ و ۶ بهمن ۱۴۰۰ به مراکز امنیتی، آنها را تحت فشار گذاشتند تا حتی اگر در اعتراضات مشارکت میکنند حتما از سندیکا دوری کنند. هراس آنان نه فقط از اعتراضات کارگری هست بلکه بویژه هراس از حفظ تشکل مستقل پایدار که تضمینی برای ادامه فعالیت و انتقال تجربه در میدان کار و مبارزه است، میباشد.
تغییر توازن قوا در مبارزه نابرابر کارگران درمقابل سرمایه تنها از طریق ایجاد تشکلهای منسجم و مستقل درمحیط کار ممکن خواهد شد. بر همین اساس از ابتدای ۵۷ حاکمیت با سرکوب تشکل های مستقل کارگری، و در ابتدای دهه هفتاد به تلاش برای تحمیل تشکلهای دست ساز و فرمایشی خانه کارگر و شوراهای اسلامی کار در محیط کار دست زد. با توحه به چنین شرایط و مسائلی است که اهمیت بازگشایی دو سندیکای کارگران شرکت واحد و نیشکر هفتتپه در ابتدای سال ۸۴ و سندیکای نیشکر هفت تپه در سال ۸۶ در زدن خط بطلان به یکه تازی شوراهای فرمایشی و خانه کارگر و تغییر فضای مبارزاتی در کل جامعه را میتوان درک کرد.
سندیکای کارگران شرکت واحد اعلام میدارد امروزه که جامعه کارگری دچار بیعدالتیها و شرایط سخت و اسفبار معیشتی و آبستن اعتراضات گسترده و روزمره میباشد، کارگران باید با ایجاد تشکلهای مستقل خود در محیط کار اعتراضاتشان را سازماندهی و مستمر کنند تا بتوانند با سراسری کردن اعتراضات خود به توازن قوا برای جنبش کارگری دست پیداکنند.
قطعا با اتحاد وهمبستگی سراسری کارگران، پیشروی زحمتکشان و رنجبران تحقق خواهد یافت.
۷ بهمن ۱۴۰۰
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
*ادامه اعتراضات سهامداران بورس بابرپایی تجمع مقابل مجلس وسازمان برنامه وبودجه
تجمع کنندگان:پنج شنبه ها اینجا هستیم
روز پنج شنبه 7 بهمن، سهامداران بورس براساس قرارقبلی قصد تجمع در مقابل مجلس راداشتند که با ممانعت نیروهای انتظامی روبرو شدند وتجمعشان را مقابل سازمان برنامه و بودجه برپاداشتند.
پلاکاردها وشعارهای تجمع کنندگان حاکی از اعتراضشان به دولت ومجلس می باشد.
اخباروگزارش های کارگری 6 بهمن ماه 1400
فراخوان تحصن و تجمع گام به گام سراسری شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران در اعتراض به عدم توجه حاکمیت به مطالبات معلمان، در بهمن ماه جاری
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران فراخوانی در دو مرحله به شرح زیر صادر می نماید :
الف _ روزهای شنبه و یک شنبه ۹ و ۱۰ بهمن ماه تحصن در مدارس و روز دوشنبه ۱۱ بهمن تجمع سراسری
درصورت عدم پاسخگویی به مطالبات
ب_ روز شنبه ۲۳ بهمن تا روز چهارشنبه ۲۷ بهمن تحصن در مدارس و روز پنج شنبه ۲۸ بهمن تجمع سراسری
مکان تحصن: تمام مدارس ایران
مکان تجمع
استان تهــران : مقابل مجلـس
مراکز استانها : مقابل اداره کل استان
شهرستانها : مقابل اداره آموزش و پرورش
- اعتصاب وتجمع صدها کارگر پالایشگاه نفت تهران دراعتراض به سطح پایین حقوق منجمله عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل
- مستحکم تر وگسترده تر باد همبستگی کارگران:
سومین روزاعتصاب وتجمع کارگران پتروشیمی رازی دراعتراض به ممنوع الورود شدن همکارانشان
- شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:
روز گذشته و امروز در پتروشیمی ایلام؛پتروشیمی رازی سربندر و پالایشگاه تهران همکارانمان دست به اعتصاب و تجمع زده اند.
- ششمین روز اعتصاب مراقبین سلامت طرح پزشک خانواده استان فارس دراعتراض به سطح نازل حقوق وپایین تر از چندرغاز حداقل حقوق رسمی
- اعتصاب و تجمع دستیاران پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران دراعتراض به عدم پرداخت کمک هزینه دربیمارستان های فیروزگر ورسول اکرم تهران
- تجمع اعتراضی کارکنان مرکز سالمندان قمربنی هاشم دامغان نسبت به پایمالی حقوقشان مبنی برعدم پرداخت حقوق،عیدی ومطالبات براساس حقوق رسمی بخورونمیر و وعده های توخالی مسئولان مقابل اداره کار
- تجمع اعتراضی سراسری کارآموزان وکالت نسبت به تضییع حقوقشان وتحمیل اجرای آیین نامه 1400مقابل ساختمان کانون وکلا درتهران وچند استان
- تجمعات اعتراضی عشایر ایذه و دزپارت نسبت به توزیع ناعادلانه جو مقابل فرمانداری وساختمان امور عشایر ایذه
- اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد در مراجعه به پلیس امنیت برای عدم فعالیت سندیکایی و شرکت در اعتراضات تحت فشار و تهدید قرار گرفتند
- برگزاری دادگاه محمود صالحی و عثمان اسماعیلی در شعبه سوم باز پرسی به اتهام تبلیغ علیه نظام
- مرگ ومصدومیت شدید دو کارگر کشت وصنعت کشت وصنعت نیشکر هفت تپه
*اعتصاب وتجمع صدها کارگر پالایشگاه نفت تهران دراعتراض به سطح پایین حقوق منجمله عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل
روز چهارشنبه 6 بهمن، صدها کارگرپیمانی پالایشگاه نفت تهران (تندگویان)برای اعتراض به سطح پایین حقوق منجمله عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل دست از کارکشیدند ودست به تجمع در شرکت پالایش نفت تهران واقع در تهران،جاده قدیم قم زدند.
*مستحکم تر وگسترده تر باد همبستگی کارگران:
سومین روزاعتصاب وتجمع کارگران پتروشیمی رازی دراعتراض به ممنوع الورود شدن همکارانشان
روز چهارشنبه 6 بهمن کارگران پتروشیمی رازی برای سومین روز متوالی علیرغم ممنوع الورود شدن تعدادی دیگر از همکارانشان توسط کارفرما، به اعتصاب ئتجمعشان ادامه دادند وخواهان بازگشت بکار همه کارگران ممنوع الورود شدند.
قابل یادآوری است که سهام پتروشیمی رازی واقع دربندرامام منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی متعلق به یک کارفرمای اهل ترکیه است که درحال یکه تازی دراین مچتمع زیرسایه سکوت مصلحتی مسئولان ذیربط می باشد.
درهمین رابطه:مستحکم تر وگسترده تر باد همبستگی کارگران:
ادامه اعتصاب وتجمع کارگران پتروشیمی رازی دراعتراض به ممنوع الورود شدن همکارانشان برای دومین روز متوالی
روزسه شنبه 5 بهمن برای دومین روز متوالی، کارگران پتروشیمی رازی به اعتصاب وتجمعشان برای اعتراض به ممنوع الورود شدن همکارانشان ادامه دادند وخواستاربازگشت بکارشان شدند.
کارگران معترض پتروشیمی رازی به خبرنگار رسانه ای گفتند: صبح روزسه شنبه 5 بهمن در پی ممنوعالورود شدن 3 نفر دیگر از همکارانشان ، کارگران امروز نیز دست از کار کشیده و خواستار ورود همکارنشان به شرکت شدند.
آنهاافزودند: خواسته ما به رسمیت شناخته شدن نماینده کارگران از سوی کارفرما بود. با اینحال کارفرما هیچ اهمیتی به این موضوع نداد و 5 نفر از همکاران ما از جمله نماینده کارگری را ممنوع الورود کرد. در پی این اقدام کارفرما کارگران اعتراضات خود را آغاز کردند، اما در مقابل 3 نفر دیگر نیز ممنوعالورود شدند.
اسامی کارگرانی که ممنوعالورود شدند تا این لحظه به شرح زیر است:
۱. علی ساجدی نژاد
۲. هادی سرهانی
۳. احمد عساکره
۴. سید هاشم شبیبی
۵. محمدرضا صالحی
۶. علی البوغبیشیان
۷. مهدی طبیعی
۸. توفیق احمدی
*شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:
روز گذشته و امروز در پتروشیمی ایلام؛پتروشیمی رازی سربندر و پالایشگاه تهران همکارانمان دست به اعتصاب و تجمع زده اند.
در پتروشیمی ایلام بیش از بیست نفر از کارگران در لیست اخراج کارفرما قرار گرفته اند.
همچنین این همکاران جوشکار برابر قراردادهای ظالمانه جدید فقط پانزده روز در ماه کار خواهند کرد و بنابراین فقط نیمی از ماه حقوق خواهند گرفت.
در پتروشیمی رازی منطقه ویژه سربندر دیروز سه شنبه دومین روز اعتصاب در جریان بود.
همکاران در این پتروشیمی که در بدترین شرایط اقتصادی و ایمنی کار می کنند و در معرض آلودگی شیمیایی ناشی از دپوی گوگرد قرار دارند در اعتراض به ممنوع الورودی هشت نفر از کارگران واحد بنام های: هادی سرحانی--سید هاشم شبیبی-محمدرضا صالحی-علی البوغبیش-مهدی طبیعی- احمد عساکره-توفیق احمدی و علی ساجدی از کار دست کشیده و بازگشت بکار این همکاران را خواستارند.
و در پالایشگاه نهران از صبح امروز 6 بهمن بیش از 1800 نفر از کارگران این پالایشگاه در اعتراض به اجرایی نشدن طرح طبقه بندی مشاغل اعتصاب و اعتراضات خود را کلید زده اند.
داشتن امنیت شغلی با قراردادهای مستقیم و دائمی، برچیده شدن شرکت های واسطه ای و پیمانکارانی که کاری جز سواستفاده از ما کارگران و غارت دستمزدمان ندارند، افزایش دستمزدها و پرداخت همه آیتم های مزدی و معوقه ها و به رسمیت شناخته شدن حق متشکل شدن مان از خواسته هایی است که در همه واحدها و بخش های نفت و پتروشیمی و پالایشگاهی بر آن تاکید و پافشاری داریم.
*ششمین روز اعتصاب مراقبین سلامت طرح پزشک خانواده استان فارس دراعتراض به سطح نازل حقوق وپایین تر از چندرغاز حداقل حقوق رسمی
مراقبین سلامت طرح پزشک خانواده مشغول به کار در درمانگاه های دولتی و خصوص استان فارس از روز اول بهمن دراعتراض به سطح نازل حقوق وپایین تر از چندرغاز حداقل حقوق رسمی
در اعتصاب هستند.
براساس گزارش رسانه ای شده بتاریخ 6 بهمن،مراقبین سلامت طرح پزشک خانواده گفتند: از یکم بهمن ماه دست از کار کشیده اند تا تکلیفشان مشخص گردد، چون ظاهرا باز داستان تکراری وعده های عمل نشده آنان را به ستوه آورده است.
یکی از مراقبین سلامت شهر شیرازگفت: همکاران من الان 10سال است که با شروع شدن طرح پزشک خانواده مشغول به کار هستند ولی بعد از 10سال هنوز حقوق مشخصی ندارند و دریافت هایشان کمتر از مبلغ تعیین شده اداره کار است و بیمه را هم خودشان پرداخت میکنند.
وی افزود: بعد از پیگیریهای خستهکننده، مهرماه امسال ما را شرکتی کردند که این اقدام هم 89 روز بیشتر طول نکشید و شرکت لغو شد در حالی که مصوبه ستاد کشوری است که پزشکان باید با مراقبین سلامت قرارداد ببندند و حقوق اداره کار را به آنها پرداخت کنند.
اوادامه داد: هنوز پزشکان زیر بار این اقدام نمی روند و گفته اند ما قبول نمیکنیم و دانشگاه باید مشکل را حل کندو در این میان دانشگاه علوم پزشکی به پزشکان و آنها مجدد به دانشگاه پاس میدهند و ماه هاست کماکان بلا تکلیف هستیم و معلوم نیست که پس از گذشت چند ماه باید حق و حقوق خود را از چه کسی و کدام مرجع بگیریم.
این مراقب سلامت با بیان اینکه چند بار جلو علوم پزشکی تجمع کردیم اما این اعتراضات هم جواب نداد، اظهار کرد: با نامهنگاری به استانداری و رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز خواهان رسیدگی به حقمان شده ایم چون پزشکان تصمیم گرفته بودند که نامه اخراج مراقبین را بدهند اما ما قبل از اقدام پزشکان از 26 دی ماه هماهنگ شدیم تا در اول بهمن دست از کار بکشیم و اکنون هنوز منتظر اقدام استاندار و رئیس دانشگاه علوم پزشکی هستیم، هرچند به قول شاعر گوش اگر گوش تو و ناله اگر ناله من، آنچه البته به جایی نرسد فریاد است
*اعتصاب و تجمع دستیاران پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران دراعتراض به عدم پرداخت کمک هزینه دربیمارستان های فیروزگر ورسول اکرم تهران
روزچهارشنبه 6 بهمن،جمعی از دستیاران پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به عدم پرداخت کمک هزینه دربیمارستان های فیروزگر ورسول اکرم تهران فعالیت های غیر اورژانسی را تعطیل و تجمع کردند.
دانشجویان معترض به خبرنگاران گفتند: تمام اقدامات الکتیو و درمانگاه ها تا زمان رسیدگی به اعتراض و پرداخت معوقات تعطیل میشود و اقدامات اورژانسی توسط دستیاران پزشکی انجام میشود.
*تجمع اعتراضی کارکنان مرکز سالمندان قمربنی هاشم دامغان نسبت به پایمالی حقوقشان مبنی برعدم پرداخت حقوق،عیدی ومطالبات براساس حقوق رسمی بخورونمیر و وعده های توخالی مسئولان مقابل اداره کار
روز چهارشنبه 6 بهمن، کارکنان مرکز سالمندان قمربنی هاشم دامغان دامغان وابسته به حسینیه اعظم ابوالفضل و زیر نظر اداره بهزیستی برای اعتراض به پایمالی حقوقشان مبنی برعدم پرداخت حقوق،عیدی ومطالبات براساس چندر غاز حقوق رسمی و وعده های توخالی مسئولان مقابل اداره کار تجمع کردند.
تجمع کنندگان به خبرنگار رسانه ای گفتند:اخیرا به ما اعلام کردند که امسال عیدی، پاداش و افزایش حقوق نخواهید داشت.
آنها ضمن تبیین سختی کار در مراکز سالمندان اظهار کردند: هیچ فردی پاسخگوی مطالبات ما نیست و برای بیان مشکلاتمان مجبور شدیم تجمع کنیم تا شاید مشکلاتمان را حل کنند.
برخی از تجمع کنندگان تاکید کردند: اگر در پرداخت حق و حقوقمان تجدید نظر نشود همگی بالاتفاق در اسفند ماه از کار دست خواهیم کشید.
کارکنان مرکز سالمندان قمربنی هاشم دامغان با اشاره به اینکه بیش از 13 سال سابقه داریم ادامه دادند: مسئولان شهرستان یک سال است که وعده حل مشکلات را دادهاند اما با وجود شرایط کرونایی و تورم فعلی جامعه کوچکترین اقدامی برایمان انجام ندادند.
*تجمع اعتراضی سراسری کارآموزان وکالت نسبت به تضییع حقوقشان وتحمیل اجرای آیین نامه 1400مقابل ساختمان کانون وکلا درتهران وچند استان
روز چهارشنبه 6 بهمن،کارآموزان قبولی آزمون وکالت سال 99 برای اعتراض به تضییع حقوقشان وتحمیل اجرای آیین نامه 1400 دست به تجمع مقابل ساختمان کانون وکلا در استانهای آذربایجان شرقی ،تهران،خوزستان فارس، قزوین، کرمان،یزد و ....زدند.
براساس تصاویر منتشره در رسانه ها وشبکه های اجتماعی تجمعکنندگان ضمن اعتراض به تصمیمات اخیر معاونت حقوقی قوه قضاییه، با در دست داشتن پلاکاردهایی اعلام کردند که «استقلال کانون وکلا، خط قرمز ماست»
*تجمعات اعتراضی عشایر ایذه و دزپارت نسبت به توزیع ناعادلانه جو مقابل فرمانداری وساختمان امور عشایر ایذه
روز چهارشنبه 6 بهمن، عشایر ایذه و دزپارت برای اعتراض به توزیع ناعادلانه جودست به تجمع مقابل فرمانداری وساختمان امور عشایر این شهرستان دراستان خوزستان زدند.
این عشایر به دلیل عدم دریافت جو دولتی و کمبود جو و علوفه یارانهای معترض بوده و خواستار پیگیری این موضوع شدند.
برپایه گزارش رسانه ای شده،امروز جمعیتی بالغ بر 300 نفر از عشایر منطقه در اعتراض به عدم دریافت پاسخ شفاف و رسیدگی به خواستههای آنها در خصوص دریافت جو یارانهای دست به تجمع زدند.
این عشایر به دلیل عدم دریافت جو دولتی و کمبود جو و علوفه یارانهای معترض بوده و خواستار پیگیری این موضوع شدند.
*اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد در مراجعه به پلیس امنیت برای عدم فعالیت سندیکایی و شرکت در اعتراضات تحت فشار و تهدید قرار گرفتند
طی روز پنجم و ششم بهمن، بیش از ده تن از اعضای سندیکا، با توجه باینکه از سوی شعبه دوم دادسرای امنیت اوین، به پلیس امنیت احضار شده بودند، به پلیس امنیت مراجعه کردند. بازجویان پلیس امنیت با فشار و تهدید اصرار داشته: دست از فعالیتهای سندیکایی بردارند، در اعتراضات مشارکت ننمایند و با چند تن از اعضای پیشرو شناخته شده سندیکای کارگران شرکت واحد ارتباط نداشته باشند.
همزمان با افزایش آمادگی مشارکت کارگران شرکت واحد در اعتراضات و فراخوان سندیکای کارگران شرکت واحد به تجمع در مقابل شهرداری تهران در روز ۲۸ آذر، تماسهای تلفنی تهدید آمیز و احضار فعالین سندیکایی از سوی حراست شرکت و پلیس امنیت آغاز شد ولی کارگران اعلام کردند، بدون احضاریه کتبی قضایی مراجعه نخواهند کرد، در مواردی تماسهای تهدید آمیز پلیس امنیت به خانواده اعضای سندیکا نیز صورت گرفته است. طی روزهای گذشته احضاریههای شعبه دو بازپرسی دادسرای امنیت اوین مبنی بر مراجعه اعضای سندیکا به پلیس امنیت در اختیار حراست شرکت واحد قرار گرفت تا به فعالین سندیکایی ابلاغ گردد اما از آنجا که کارگران به درستی میدانستند که ابلاغ احضاریهها توسط حراست با هماهنگیهای صورت گرفته به این دلیل است که نهادهای امنیتی قصد داشتهاند از این طریق فضای ارعاب در شرکت واحد را توسط حراست گسترش دهند به حراست شرکت واحد مراجعه نکردند، چرا که به دلیل فعالیتهای سندیکای کارگران شرکت واحد طی ۱۸ سال گذشته و انتقال آگاهیها به کارگران، ابهت پوشالی حراست به شدت آسیب دیده و کارگران همچون گذشته از حراست هراس ندارند. نهایتا ابلاغها توسط مدیریتهای مربوطه به کارگران صورت گرفت.
هر جند این میزان از فشارها و تهدیدهای صورت گرفته مسیر ادامه اعتراضات را با دشوارهایی مواجه میکند اما سندیکای کارگران شرکت واحد بنابر تجربیات گذشته اعلام میکند، سندیکا در این موج فشار و تهدید هم توسط اعضایش حفظ خواهد شد و بنا بر آگاهی از وضع موجود اعلام میکند در صورت عدم بازنگری در طرح طبقهبندی مشاغل و عدم پرداخت دیگر مطالبات کارگران، اعتراضات ادامه خواهد داشت.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه موج اخیر فشارها و تهدیدها توسط نهادهای امنیتی قضایی علیه اعضای سندیکا را قویا محکوم میکند و از کارگران و رانندگان میخواهد، حق بدیهی خود در داشتن سندیکای مستقل کارگری و برگزاری اعتراضات جمعی را با قدرت پیگیری نمایند.
۶ بهمن ۱۴۰۱
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
*برگزاری دادگاه محمود صالحی و عثمان اسماعیلی در شعبه سوم باز پرسی به اتهام تبلیغ علیه نظام
محمود صالحی:جهت اطلاع دوستان
باتوجه به ابلاغیه مورخ ۱۶/۹/۱۴۰۰ که از طرف شعبه سوم بازپرسی ارسال شده بود . بعد از مراجعه مکرر ، امروز چهارشنبه مورخ ۶/۱۱/۱۴۰۰ دادگاه ما محمود صالحی و عثمان اسماعیلی در شعبه سوم باز پرسی به اتهام تبلیغ علیه نظام برگزار شد. قابل ذکر است که بعد از سه ساعت با قرار وثیقه تا اطلاغ ثانوی آزاد شدیم.
*مرگ ومصدومیت شدید دو کارگر کشت وصنعت کشت وصنعت نیشکر هفت تپه
روزچهارشنبه 6 بهمن،2 کارگر کشت وصنعت کشت وصنعت نیشکر هفت تپه درحین کار تعمیرات در کارخانه شکربدنبال استارت ناگهانی دستگاه پن پخت شکربدلیل فرسودگی کابل های انتقال برق دستگاه پن پخت شکر دچار برق گرفتگی شدند ویکی از آنها بنام جمال سعدی دردم جان خودراازدست داد و کریم توکلی زاده شدیدا مصدوم وبه بیمارستان منتقل شد.
اخباروگزارش های کارگری 4 بهمن ماه 1400
جاویدان باد خاطره بخون خفتگان 4 بهمن ماه 1382 شهربابک
روز چهارم بهمن ماه 1382 ،نیروهای امنیتی- نظامی دولت هشتم(دولت اصلاحات) بر روی تجمع اعتراضی کارگران اخراجی مس خاتون آباد وخانواده هایشان آتش گشودند وجمعی ازمعترضین بخون درغلطیدند و4 کارگر (جاویدی،ریاحی،مومنی ومهدوی) ویک نوجوان(پورامینی)جان باختند.
یادشان جاویدان باد
- فراخوان تحصن و تجمع گام به گام سراسری شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران در اعتراض به عدم توجه حاکمیت به مطالبات معلمان، در بهمن ماه جاری
- تجمع اعتراضی سراسری فرهنگیان بازنشستگان کشورنسبت به سطح پایین حقوق وعدم همسان سازیش،پرداخت نشدن مطالبات ،بیمه درمانی نامناسب،پرداخت نشدن بموقع حقوق وبازداشت همکاران حق طلب مقابل صندوق بازنشستگی کشوری
- دومین روز تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته صنعت فولاد کشور نسبت به سطح پایین حقوق و عدم همسان سازیش مقابل ساختمان صندوق بازنشستگان فولاد درتهران
- نهمین روز اعتصاب،تجمع وراهپیمایی کارگران کشت و صنعت میان آب دراعتراض به نداشتن امنیت شغلی وعدم تبدیل وضعیت وسطح پایین حقوق
- زنده باد همبستگی کارگران:
اعتصاب وتجمع کارگران پتروشیمی رازی دراعتراض به ممنوع الورود شدن همکارانشان
- ادامه سریال تجمع اعتراضی کارگران پروژه سد شفارود رضوانشهرنسبت به عدم پرداخت ماه حقوق وحق بیمه ووعده های توخالی کارفرما ومسئولان
- تجمع اعتراضی کارکنان موسسه اعتباری کاسپین کشورنسبت به نداشتن امنیت شغلی مقابل بانک مرکزی درتهران
- ادامه کنش های کارگران حق طلب اخراجی شرکت مخابرات اصفهان برای بازگشت بکار با تجمع درفرمانداری
- زمزمه های اعتراضی کارگران پستهای فشار قوی برق کشور نسبت به شرایط شغلی وسطح حقوق منجمله اصلاح نشدن طرح طبقهبندی مشاغلِ
- جلسه رسیدگی به اتهامات عسل محمدی در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران برگزار شد
*فراخوان تحصن و تجمع گام به گام سراسری شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران در اعتراض به عدم توجه حاکمیت به مطالبات معلمان، در بهمن ماه جاری
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران فراخوانی در دو مرحله به شرح زیر صادر می نماید :
الف _ روزهای شنبه و یک شنبه ۹ و ۱۰ بهمن ماه تحصن در مدارس و روز دوشنبه ۱۱ بهمن تجمع سراسری
درصورت عدم پاسخگویی به مطالبات
ب_ روز شنبه ۲۳ بهمن تا روز چهارشنبه ۲۷ بهمن تحصن در مدارس و روز پنج شنبه ۲۸ بهمن تجمع سراسری
مکان تحصن: تمام مدارس ایران
مکان تجمع
استان تهــران : مقابل مجلـس
مراکز استانها : مقابل اداره کل استان
شهرستانها : مقابل اداره آموزش و پرورش
*تجمع اعتراضی سراسری فرهنگیان بازنشستگان کشورنسبت به سطح پایین حقوق وعدم همسان سازیش،پرداخت نشدن مطالبات ،بیمه درمانی نامناسب،پرداخت نشدن بموقع حقوق وبازداشت همکاران حق طلب مقابل صندوق بازنشستگی کشوری
روز دوشنبه 4 بهمن، فرهنگیان بازنشستگان کشوربرای اعتراض نسبت به سطح پایین حقوق وعدم همسان سازیش،پرداخت نشدن مطالبات ،بیمه درمانی نامناسب،پرداخت نشدن بموقع حقوق وبازداشت همکاران حق طلب دست به تجمع مقابل صندوق بازنشستگی کشوری ازجمله در شهرهای اردبیل،تهران،داراب،رشت ،سنندج،شیراز،کرمانشاه،نورآبادممسنی،همدان زدند.
+گزارشات رسانه ای شده:
1- بی عدالتی در خصوص بازنشستگان موج میزند/ صدای بازنشستگان را با یک پرس ناهار خاموش میکنند!
یک بازنشست حاضردرتجمع: پیش از این هم چندباره به مشکلات معیشتی بازنشسته ها اعتراض کرده ایم و هر بار مسئولان صندوق ما را به داخل ساختمان دعوت می کنند و در نهایت با دادن تعدادی وعده وعید و صرف نهار بازنشسته ها را روانه منزل می کنند. به طور قطع مشکل امروز جامعه ما تنها مربوط به بازنشسته ها نیست و این میزان تورم چالش های زیادی را برای تمام خانواده ها ایجاد کرده است و متاسفانه دولت هم هیچگونه اقدامی تاکنون نکرده و بیشتر مردم هم به این باور رسیده اند که دولت جدید هم دروغگویی بیش نیست و با وجود اینکه وعده های زیادی برای رفع مشکلات اقتصادی مردم داده بودند، اما نه تنها این اتفاق نیفتاده بلکه وضعیت زندگی مردم هم بدتر شده است.
روز دوشنبه جمعی از بازنشستگان صندوق کشوری جلوی ساختمان این صندوق در خیابان فاطمی تجمع کرده بودند و نسبت به وضعیت معیشتی خود اعتراض داشتند. یکی از این بازنشسته ها که در حال سخن گفتن در میان جمعی از معترضان بود با اشاره به اینکه اقتصاد کشور با تورم ۵۰ درصدی مواجه است، افزایش ۱۰ درصدی حقوق برای سال ۱۴۰۱ را نوعی بی عدالتی قلمداد کرد.
همچنین این بازنشسته صندوق بازنشستگی کشوری با بیان اینکه در حال حاضر دولت پیشنهاد حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی را هم داده است و این مساله می تواند تورم بسیار وحشتناکی را به سبد معیشتی خانواده ها وارد کند، تاکید کرد: در شرایط کنونی برخی مسئولان وزارت کار از خط فقر ۴ میلیون تومانی دم می زنند در حالی که چنین عددی اصلا مبنای اقتصادی و کارشناسی ندارد زیرا در شرایط کنونی خط فقر در تهران بسیار بالاتر از ۱۰ میلیون تومان است و اگر سیاست حذف ارز ترجیحی توسط دولت اجرا شود قطعا خط فقر در تهران به ۲۰ میلیون تومان می رسد، حالا سوال این است که آیا با چنین شرایطی افزایش ۱۰ درصدی حقوق عدالت است؟
عدم تقارن تورم و دستمزدها
بعد از صحبت های این بازنشسته بسیاری از آنها با سر دادن شعارهای همچون: « این همه بی عدالتی هرگز ندیده ملتی» نسبت به وضعیت جامعه اعتراض کردند. یکی از این بازنشسته ها در گفتگو با خبرنگاراین خبرگزاری با اشاره به اینکه حقوق بازنشسته ها در حال حاضر در محدوده بین ۵ تا ۶ میلیون تومان است، گفت:« چطور ممکن است در این شرایط بد اقتصادی با ۵ یا ۶ میلیون تومان زندگی کرد در حالی که تورم بی داد می کند؟»
او افزود: «پیش از این هم چندباره به مشکلات معیشتی بازنشسته ها اعتراض کرده ایم و هر بار مسئولان صندوق ما را به داخل ساختمان دعوت می کنند و در نهایت با دادن تعدادی وعده وعید و صرف نهار بازنشسته ها را روانه منزل می کنند. به طور قطع مشکل امروز جامعه ما تنها مربوط به بازنشسته ها نیست و این میزان تورم چالش های زیادی را برای تمام خانواده ها ایجاد کرده است و متاسفانه دولت هم هیچگونه اقدامی تاکنون نکرده و بیشتر مردم هم به این باور رسیده اند که دولت جدید هم دروغگویی بیش نیست و با وجود اینکه وعده های زیادی برای رفع مشکلات اقتصادی مردم داده بودند، اما نه تنها این اتفاق نیفتاده بلکه وضعیت زندگی مردم هم بدتر شده است.»
2- تجمع تعدادی از بازنشستگان در مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی همدان
صبح امروز جمعی از بازنشستگان کشوری، در اعتراض به حقوق پایین و عدم همسان سازی، در مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی همدان واقع در خیابان هنرستان تجمع کردند.
بازنشستگان با داشتن برگه هایی در دست و نصب بنر بر دیوار این ساختمان و همچنین با دادن شعارهایی خواهان اجرای عدالت بودند.
*دومین روز تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته صنعت فولاد کشور نسبت به سطح پایین حقوق و عدم همسان سازیش مقابل ساختمان صندوق بازنشستگان فولاد درتهران
روز دوشنبه 4 بهمن برای دومین روز متوالی، کارگران بازنشسته صنعت فولاد کشوربرای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به سطح پایین حقوق و عدم همسان سازیش مقابل ساختمان صندوق بازنشستگان فولاد درتهران تجمع کردند.
درهمین رابطه:تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته صنعت فولاد کشور نسبت به سطح پایین حقوق و عدم همسان سازیش مقابل ساختمان صندوق بازنشستگان فولاد درتهران،اصفهان واهواز
روز یکشنبه 3 بهمن، جمعی از کارگران بازنشسته صنعت فولاد کشوردرادامه اعتراضات دامنه دار شان نسبت به سطح پایین حقوق و عدم همسان سازی ،پرداخت نشدن مطالبات ومشکلات بیمه درمانی،برای باری دیگرخودرا به پایتخت رساندند تا بابرپایی تجمع مقابل ساختمان صندوق بازنشستگان فولاد درخیابان وزرای تهران عزم راسخشان درراه دستیابی به مطالباتشان بنمایش بگذارند.
امروز همچون یکشنبه های گذشته جمعی از کارگران بازنشسته صنعت فولاد اصفهان وخوزستان به تجمعشان مقابل صندوق بازنشستگان فولاد دراصفهان واهواز ادامه دادند.
+شعارها:
- اجرای همسانسازی بدون حقه بازی
- حسین حسین شعارشان دروغ و دزدی کارشون
- عدالت اجرا نشه تجمع بیشتر میشه
*نهمین روز اعتصاب،تجمع وراهپیمایی کارگران کشت و صنعت میان آب دراعتراض به نداشتن امنیت شغلی وعدم تبدیل وضعیت وسطح پایین حقوق
روزدوشنبه 4 بهمن برای نهمین روز متوالی، کارگران کشت و صنعت میان آب برای اعتراض به نداشتن امنیت شغلی وعدم تبدیل وضعیت وسطح پایین حقوق به اعتصابشان ادامه دادند ودرمحوطه این شرکت واقع درحومه شهرستان شوش دراستان خوزستان دست به تجمع وراهپیمایی زدند.
برپایه گزارش رسانه ای شده بتاریخ 4 بهمن،اعتراض کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر میان آب وارد نهمین روز خود شد. به گفته این کارگران، نماینده فرمانداری شهرستان شوش، امروز در محل اعتراضشان حاضر شد و با آنها به مذاکره پرداخت.
عمده این کارگران به صورت مزد - ساعتی با شرکت دیگری طرف قرارداد هستند که در نتیجه نگران برهم خوردن امنیت شغلی خود هستند. به گفته کارگران، تعداد همکارانشان از سال 96 که کشت و صنعت میاناب به بخش خصوصی واگذار شد، از بیش از هزار نفر به حدود 500 نفر کاهش یافته است. از این تعداد هم حدود 400 نفر با شرکت دیگری طرف قرارداد هستند.
این کارگران همچنین خواهان درج عناوین شغلی خود به صورت ثابت در لیستهای بیمهای هستند؛ چراکه به گفته آنها عناوین شغلی مختلفی در لیستهای بیمهای عنوان شده است. این موضوع موجب میشود که آن دسته از کارگران که شغلشان مشمول بازنشستگی پیش از موعد در مشاغل سخت و زیانآور میشود، دیرتر از موعد بازنشسته شوند یا برای احراز سوابق خود و تطبیق آنها با عناوین شغلی، درگیر امور اداری شوند.
شرکت کشت و صنعت میاناب حدود 8 هزار هکتار زمین دارد که کارگران میگویند که از این زمینها برای کشت شلتوک و گندم هم استفاده میشود؛ درحالیکه واگذاری این شرکت با هدف تکمیل زنجیره محصولات نیشکر انجام شده است.
از آنجا که کشت و صنعت میاناب کارخانه ندارد، محصول نیشکر خود را پس از برداشت، در اختیار شرکتهای همجوار خود یعنی کشت و صنعت نیشکر هفتتپه و کشت و صنعت کارون قرار میدهد. با این احوال کارگران در درجه اول خواهان تبدیل وضعیت قرارداد خود در قالب انعقاد قرارداد مستقیم با شرکت میاناب هستند.
پرداخت پاداشهای بهرهبرداری و حسابرسی، جیره ارزاق، پاداش دهه فجر، حق لباس و دانش آموزان ممتاز، بروزرسانی طبقهبندی مشاغل، محاسبه سنوات بازنشستگی طبق عرف سالهای گذشته (45 روز با مزایا)، انتخاب شورای کارگری طبق روال سالهای گذشته و همسانسازی حقوق پرسنل مانند شرکتهای مجاور از دیگر خواستههای کارگران میاناب است.
*زنده باد همبستگی کارگران:
اعتصاب وتجمع کارگران پتروشیمی رازی دراعتراض به ممنوع الورود شدن همکارانشان
روز دوشنبه 4 بهمن، کارگران پتروشیمی رازی برای اعتراض به ممنوع الورود شدن همکارانشان دست از کارکشیدند ومقابل حراست این مجتمع واقع دربندرامام منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی تجمع کردند.
کارگران پتروشیمی رازی میگویند: سهام پتروشیمی رازی متعلق به ترکیه است که متاسفانه نسبت به حق و حقوق کارگری از جمله حق داشتن نماینده از سوی کارگران بیتوجه هستند.
کارگران در این اعتراض خواستار بازگشت به کار همکاران ممنوع الورود شان و به رسمیت شناخته شدن نمایندگان کارگری هستند.
درهمین رابطه:شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:
برابر اخبار رسیده همکاران ما در پتروشیمی رازی واقع در سربندر، از صبح امروز چهار بهمن دست از کار کشیده و مقابل درب ورودی تجمع کرده اند.
مدیران پتروشیمی در اقدامی ضد کارگری مانع از ورود برخی همکاران به محل کارشان شده است.
در اعتراض امروز خواسته اصلی همکاران ما رفع ممنوعیت ورود این کارگران اعلام شد و در حرکتی یکپارچه و منسجم همه کارگران با این خواست جلوی حراست دست به اعتراض و راهپیمایی زدند.
شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت، پشتیبانی و حمایت خود از اعتراض این همکاران در پتروشیمی رازی را اعلام میدارد و اینگونه تحرکات ضد کارگری کارفرمایان را ادامه شیوه های سرکوب و فشار بر کارگران مطالبه گر میداند.
راه مقابله با موج اینگونه فشارها در تشکیل شوراهای مستقل کارگری است که بتوانیم نمایندگان مان را بدون دخالت کارفرمایان و نهادهای دولتی و امنیتی، با اراده جمعی خودمان انتخاب کنیم.
*ادامه سریال تجمع اعتراضی کارگران پروژه سد شفارود رضوانشهرنسبت به عدم پرداخت ماه حقوق وحق بیمه ووعده های توخالی کارفرما ومسئولان
روز دوشنبه 4 بهمن، کارگران پروژه سد شفارود رضوانشهربابرپایی تجمع در محوطه کارگاه شماره ای دیگر از سریال اعتراضشان را نسبت به عدم پرداخت ماه حقوق وحق بیمه ووعده های توخالی کارفرما ومسئولان بنمایش گذاشتند.
تجمع کنندگان با اشاره به دریافت حدودا هشت ماه حقوق و چندین ماه حق بیمه معوقه به خبرنگاررسانه ای گفتند: بدنبال بدقولی کارفرمای شرکت پیمانکار دررابطه با پرداخت مطالباتمان ناچار شدیم مجددا دست به اعتراض بزنیم.
این کارگران در ادامه با بیان اینکه نزدیک به 900 کارگر هستیم که در نتیجهعدم دریافت حقوق دچار مشکلات معیشتی شدهایم، در ادامه درباره وضعیت این پروژه عمرانی در استان گیلان گفتند: چند ماهی است اجرای ساخت سد شفارود به دلیل نداشتن اعتبار مالی راکد مانده اما ما کارگران در محل کار خود حاضر هستیم.
یکی دیگر از کارگران گفت: همه مقامات شهرستانی و استانی قول حمایت از کارگران سد شفارود و ادامه اجرای این پروژه عمرانی را میدهند و اظهار امیدواری میکنند که به زودی مشکلات مرتفع میشود اما ما شاهد هیچ اتفاق خاصی در این زمینه نیستیم.
این کارگر در ادامه تصریح کرد: بدنبال اجتماع امروز فرماندار شهرستان رضوانشهر در جمع کارگران معترض حاضر شد و وعده پرداخت حقوق را تا پایان روز چهارشنبه هفته جاری را داد. این در حالیست که پیش از این تعداد زیادی از مسئولان استانی وشهرستانی وعده حل مشکلات ما کارگران را داده بودند که آخرین آن از سوی دو عضو کمسیون بودجه مجلس حین بازدید از این پروژه عمرانی انجام شد.
وی افزود: وضعیت معیشتمان خوب نیست با این حال امیدواریم این بار مسئولان به وعدهها عمل کنند.
*تجمع اعتراضی کارکنان موسسه اعتباری کاسپین کشورنسبت به نداشتن امنیت شغلی مقابل بانک مرکزی درتهران
روز دوشنبه 4 بهمن،جمعی از کارکنان موسسه اعتباری کاسپین کشورهم خودرا به پایتخت رساندند و برای اعتراض به نداشتن امنیت شغلی وخطربیکاری دست به تجمع مقابل بانک مرکزی در خیابان میرداماد تهران زدند و خواستار دیدار با مدیرعامل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد و دارایی کشور شدند.
درهمین رابطه:تجمع اعتراضی کارکنان موسسه مالی و اعتباری کاسپین نسبت به نداشتن امنیت شغلی مقابل استانداری گلستان
روز شنبه 18 دی، کارکنان موسسه مالی و اعتباری کاسپین برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به نداشتن امنیت شغلی دست به تجمع مقابل استانداری گلستان زدند.
تجمع کنندگان درباره علت تجمعشان به خبرنگاررسانه ای گفتند: عدم امنیت شغلی و فقدان شفافیت آینده کار خود دانسته .
آنها افزودند:با این وضعیت همه ما در حال بیکار شدن هستیم.
*ادامه کنش های کارگران حق طلب اخراجی شرکت مخابرات اصفهان برای بازگشت بکار با تجمع درفرمانداری
روز دوشنبه 4 بهمن، کارگران حق طلب اخراجی شرکت مخابرات اصفهان از ادامه کنش هایشان برای بازگشت بکار با برپایی تجمع درفرمانداری کلانشهر اصفهان خبردادند.
این کارگران حق طلب اخراجی به خبرنگاررسانه ای گفتند:پیگیریهای بسیار برای بازگشت به کار، تاکنون به نتیجه نرسیده و نیروهای شرکتی مخابرات بدون حقوق در شرایط بسیار سختی به سر میبرند.
آنها یادآورشدند:مدیریت مجموعه از تاریخ یک دیماه به دلیل پیگیریِ حقوق و درخواستِ اجرای طرح طبقهبندی و دریافت مابهالتفاوت ناشی از اجرای طرح طبقهبندی، با حذف اثر انگشت، مانع ورود کارگران به محل کار شده و دو نفر از کارگران نیز در این پروسه به طور قطعی حکم اخراج گرفتهاند.
*زمزمه های اعتراضی کارگران پستهای فشار قوی برق کشور نسبت به شرایط شغلی وسطح حقوق منجمله اصلاح نشدن طرح طبقهبندی مشاغلِ
روز دوشنبه 4 بهمن، شاهد زمزمه های اعتراض کارگران پستهای فشار قوی برق کشور نسبت به شرایط شغلی وسطح حقوق منجمله اصلاح نشدن طرح طبقهبندی مشاغلِ بودیم.
تعدادی ازاین کارگران به خبرنگاررسانه ای گفتند: بیش از یک سال است که قرار است طرح طبقهبندی مشاغلِ کلاه زردها را اصلاح کنند اما هنوز سازمان امور استخدامی این کار را صورت نداده است. قرار بود روز شنبه در شورایعالی حقوق و دستمزد اصلاح طرح طبقهبندی اجرایی شود اما بازهم کار را به تعویق انداختند. این در حالیست که وزارت نیرو با اصلاح طرح طبقهبندی موافق است و متن آن نیز فراهم شده اما سازمان امور استخدامی همکاری نمیکند.
آنهاافزودند:این نیروها با مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد مشغول به کار هستند اما با طرح طبقهبندی قدیم، حقوق مناسب به آنها پرداخت نمیشود و مدارک و سوابق نیروها در پرداخت دستمزد لحاظ نمیشود.
آنهاادامه دادند: انتظار داریم تا قبل از پایان سال، طرح طبقهبندی اصلاح و برای اجرا ابلاغ شود تا از فروردین ماه سال بعد، حقوق عادلانه دریافت کنیم.
یکی از کارگران گفت: روز گذشته (سوم دیماه) جلسه سه جانبه با حضور مسئولین وزارت نیرو و سازمان اداری استخدامی کشور و اعضای شورای اپراتوری برگزار شد که در این جلسه موضوعات مختلف مورد بررسی قرار گرفت. مسئولین وزارت به سازمان اعلام کردند نمیتوان برای یک کارگاه دو طرح تعریف کرد و شغل اپراتور را از بقیه مشاغل جدا کنیم اما در نهایت، پس از مباحث کارشناسی، قرار بر این شد که این موضوع را با مسئولین عالیرتبه وزارت نیرو مطرح و نتیجه را به اطلاع سازمان اداری استخدامی کشور برسانند. بحث دیگری که مطرح شد بار مالی طرح طبقهبندی مشاغل کارگری شرکتهای دولتی و ارجاع به سازمان برنامه و بودجه جهت بار مالی طرح بود. بحث یکپارچهسازی همه اپراتورهای پستهای فشار قوی برق کشور یعنی اپراتورهای کارمندی و کارگری در قالب فرمت قرارداد دائمی کارگری، موضوع دیگری بود که در این نشست مطرح شد. امیدوارم تکلیف همه این موضوعات تا قبل از پایان سال روشن شود و از بلاتکلیفی نجات پیدا کنیم.
*جلسه رسیدگی به اتهامات عسل محمدی در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران برگزار شد.
امروز ۴ بهمن این فعال کارگری توسط ایمان افشاری رئیس حفاظت اطلاعات دادگاه بابت اتهامات واهی فعالیت تبلیغی علیه جمهوری اسلامی و اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور محاکمه شد.
بر اساس کیفرخواستی که نصیرپور سرپرست دادسرای امنیت ناحیه ۳۳ علیه این فعال کارگری صادر کرده، او متهم به داشتن عقاید مارکسیستی و ارتباط با معاندین و دفاع از معترضان خوزستان شده است. در بخشهایی از کیفرخواست وی آمده:
«عسل محمدی از افراد موثر در اجتماعات مارکسیستی در مقابل وزارت کار و مجلس و دادگستری بوده است. وی پس از حادثه هفتتپه به عنوان عنصر چپگرا اخبار محکومان چپ را برای شبکههای معاند ارسال میکند. پروژه تواب سازی از ابداعات متهم و هیراد پیربداقی است که با موجسازی رسانهای متهمان و معرفی محمد داوری آغاز گردید. وی همچنین به همراه دیگران بیانیه مشترک فعالان چپ کارگری منتشر نمودند که نظام را متهم به برخورد با قشر کارگر و سرکوب آزادیخواهان نمودند. همچنین نامبرده با مصاحبهیی با ایران وایر مطالبی را علیه نظام و دستگاه اطلاعاتی و امنیتی مطرح مینماید.»
بر اساس گزارش دریافتی از دادگاه بدوی این فعال چپ، با وجود فقدان مستندات کافی و درنظر گرفتن دفاعیات او و وکیلش آقای ایمان سلیمانی پرونده ایشان دچار نقص گردید و به بازپرسی بازگردانده میشود.
کمپین دفاع از هفتتپه به همراه فعالان جنبش کارگری و نهادهای حقوق بشری دوشادوش عسل محمدی خواهان برچیده شدن بساط ضابطان امنیتی و لغو هرگونه پروندهسازی و محاکمه علیه فعالان سیاسی و کارگری هستند. طبقه کارگر از مدافعان و پیشگامان خود دفاع خواهد کرد و به دستگاههای امنیتی و قضایی اجازه نخواهد داد تا با سیاست مانع زدایی مانع از سازماندهی و حقخواهی کارگران شوند.
«عسل محمدی تواب نمیشود بلکه باید تبرئه شود»
منبع:کمپین دفاع از هفتتپه و اعتراضات کارگری