اخباروگزارش های کارگری 30 فروردین ماه 1402

جنبش‌های اجتماعی
شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 - گرامیداشت یاد روزبه خادمیان از جان باختگان اعتراضات سراسری اخیر کرج بمناسبت سی ودومین زادروزش برسرسر مزارش - اعتصاب نامحدود کارگران سایپا آذربایجان دراعتراض به سطح نازل حقوق وبرای افزایش حقوق - ادامه اعتراضات کارگران راه آهن کشور با اعتصاب کارگران راه آهن شمال حوزه 20 شهرستان میانه دراعتراض به عدم پرداخت حقوق ومطالبات دیگر برای دومین روز متوالی - ادامه اعتراضات کارگران بازنشسته تامین اجتماعی اهواز نسبت به سطح نازل حقوق منجمله مصوبه ضد کارگری شورای عالی کار‌ مبنی بر تعیین حداقل دستمزد 5 میلیون و 300هزارتومانی با راهپیمایی وتجمع مقابل اداره کل تأمین اجتماعی استان خوزستان

- ادامه اعتراضات کشاورزان أصفهان نسبت به عدم اختصاص حقابه با راهپیمایی در سطح شهر أصفهان وتجمع مقابل شهرداری با شعار«ننگ ننگ ما پلیس ادنگ ما»
- تجمع اعتراضی مالباختگان سرقت از صندوق امانات بانک ملی نسبت به عدم برگرداندن اموالشان
- یکه تازی کارفرمایان زیر سایه سکوت مصلحتی مسئولان:
اخراج 4 کارگر حق طلب بخش فروش بلیت مترو تهران
- ترخیص هستی حسین‌پناهی از بیمارستان در سنندج
- دیدار با مادر جانباخته‌ی راه آزادی و عدالت شهید محمد رسول مومنی زاده
- بیانیه انجمن صنفی معلمان فارس در محکومیت اجرای حکم زندان برای همکاران عزیز قاسم زاده ،انوش عادلی ،محمود صدیقی پوروامید شاه محمدی
- صدور کیفرخواست بر علیه اعضای انجمن صنفی معلمان مریوان
- حکم غیرقانونی و ناعادلانه‌ای دیگر اینبار در دانشگاه علم و‌ صنعت
- حمله به دانشجویان مقابل دانشکده‌ی هنر و معماری دانشگاه هنر اصفهان
- کانون نویسندگان ایران: ۵۵ سال نه به سانسور، نه به سرکوب
*******
*گرامیداشت یاد روزبه خادمیان از جان باختگان اعتراضات سراسری اخیر کرج بمناسبت سی ودومین زادروزش برسرسر مزارش
*اعتصاب نامحدود کارگران سایپا آذربایجان دراعتراض به سطح نازل حقوق وبرای افزایش حقوق
کارگران سایپا آذربایجان برای انعکاس هرچه بیشترصدای اعتراضشان نسبت به سطح نازل حقوق دست از کارکشیدند وبا اعلام اعتاصب نامحدود خواهان افزایش حقوق شدند.
برپایه گزارش رسانه ای شده بتاریخ 30 فروردین، کارگران شرکت قطعه سایپا آذربایجان در اعتراض به وضعیت معیشتی و افزایش کم حقوق نسبت به تورم دست از کار کشیدند.
کارکنان این شرکت صنعتی اعلام کرده‌اند تا حصول نتیجه مطلوب و مدنظر خود به اعتراض خود ادامه خواهند داد.
شرکت سایپا آذربایجان که در زمینه ساخت قطعات خودرو فعالیت می‌کند با ادغام دو شرکت صانع و صنایع نساجی ایران بنا به تصمیم شرکت مگاموتور در مهرماه سال 1392 ادغام شد و تحت عنوان سایپا آذربایجان به فعالیت خود در دوسایت ادامه داد.
*ادامه اعتراضات کارگران راه آهن کشور با اعتصاب کارگران راه آهن شمال حوزه 20 شهرستان میانه دراعتراض به عدم پرداخت حقوق ومطالبات دیگر برای دومین روز متوالی
گزارشی بقلم یک کارگربتاریخ 30 فروردین:
این اعتصاب که از دیروز شروع شده امروز هم ادامه دارد بدلیل عدم دریافت حقوق و مزایا
لازم به یاد آوریست شرکت ریل صنعت کاران که با این عزیزان قرار داد دارد و معروف به شرکت دزد در راه آهن هست قبلا در منطقه جنوب شرق زاهدان مشغول به کار بوده که اساسی حق کارگران را خورده و بیات حاضر به پاسخگویی نیست و راه آهن هم خیانت کرده از ایشان حمایت میکند .
این شرکت در منطقه میانه و شمالغرب زنجان و تاکستان قرار داد دارد.
درهمین رابطه:ادامه اعتراضات کارگران راه آهن کشور با اعتصاب کارگران شمال غرب دراعتراض به عدم پرداخت حقوق
گزارشی بقلم یکی از کارگران اعتصابی:
امروز ۲۶ فروردين کارگران شمالغرب برای دریافت
حق وحقوق خود اعتصاب کردند از میانه نا تاکستان ……
تا زمانی که به حق و حقوقمون نرسیم این اعتصاب ادامه خواهد داشت ….
ولطفا این تورم . بی پولی و فشار زندگی و بدهی….قسط…اجاره‌ خونه….بچه محصل..را هم در نظر بگیرید…..
*ادامه اعتراضات کارگران بازنشسته تامین اجتماعی اهواز نسبت به سطح نازل حقوق منجمله مصوبه ضد کارگری شورای عالی کار‌ مبنی بر تعیین حداقل دستمزد 5 میلیون و 300هزارتومانی با راهپیمایی وتجمع مقابل اداره کل تأمین اجتماعی استان خوزستان
روز چهارشنبه 30 فروردین،کارگران بازنشسته تامین اجتماعی اهوازدرادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به سطح نازل حقوق منجمله مصوبه ضد کارگری شورای عالی کار‌ مبنی بر تعیین حداقل دستمزد 5 میلیون و 300هزارتومانی برای باری دیگر دست به راهپیمایی وتجمع مقابل اداره کل تأمین اجتماعی استان خوزستان زدند وبا برافراشتن پلاکاردهای وسردادن شعارها ضمن بنمایش گذاشتن عزم راسخشان خواهان افزایش حقوق شدند.
شعارها:
«معیشت منزلت سلامت حق مسلم ماست»
«فقط کف خیابون بدست میاد حقمون»
«بازنشسته دادبزن حقتو فریاد بزن»
«مدعی عدالت خجالت خجالت»
«کجای این عدالته دستش تو جیب ملته»
«شعارشون عدالته کارشون ظلم به ملته»
«این همه بی عدالتی هرگزندیده ملتی»
«هزینه ها دلاره حقوق ما ریالیه»
«وعده وعید کافیه یخچال ما خالیه»
«زیربار ستم نمی کنم زندگی جان فدا می کنم در ره آزادگی مرگ برای بردگی»

*ادامه اعتراضات کشاورزان أصفهان نسبت به عدم اختصاص حقابه با راهپیمایی در سطح شهر أصفهان وتجمع مقابل شهرداری با شعار«ننگ ننگ ما پلیس ادنگ ما»
فیلم های کوتاه منتشره درشبکه های اجتماعی حاکی از ادامه اعتراضات کشاورزان أصفهان نسبت به عدم اختصاص حقابه با راهپیمایی در سطح شهر أصفهان وتجمع مقابل شهرداری روز چهارشنبه 30 فروردین با شعار«ننگ ما ننگ ما پلیس ادنگ ما» می باشد.
*تجمع اعتراضی مالباختگان سرقت از صندوق امانات بانک ملی نسبت به عدم برگرداندن اموالشان
براساس فیلم منتشره در شبکه های اجتماعی روزسه شنبه 29 فروردین، مالباختگان سرقت از صندوق امانات بانک ملی شعبه ممتاز(روبروی دانشگاه تهران) با برپایی تجمعی دیگرخواستار برگرداندن اموال خود بعد از گذشت ده ماه شدند.
قابل یادآوری است که خرداد ماه سال 1401 حدود 250 صندوق امانات بانک ملی شعبه ممتاز باز و اموال داخل این صندوق‌ها به سرقت رفت؟؟؟!!!
*یکه تازی کارفرمایان زیر سایه سکوت مصلحتی مسئولان:
اخراج 4 کارگر حق طلب بخش فروش بلیت مترو تهران
4 کارگر حق طلب بخش فروش بلیت مترو تهران بدلیل پیگیریِ احقاق حقوق خود وهمکارانشان با تصمیم پیمانکار زیر سکوت مصلحتی مسئولان ازکار بیکارشدند.
براساس گزارش رسانه ای شده بتاریخ 30 فروردین،شرکتِ پیمانکاری که با کارگرانِ بخش فروش بلیت مترو قرارداد بسته بود، ابتدای سال بدونِ تسویه‌ی کاملِ معوقات و حق و حقوق کارگران، کار را به شرکتِ جدید محول کرد و رفت. کارگران، چهار نماینده انتخاب کردند تا پیگیرِ حق و حقوقشان از شرکتِ پیمانکار باشند. بعد از ظهر دوشنبه، 28 فرودین ماه، نمایندگان به امیدِ آنکه بتوانند حقوق کارگران را بگیرند، به دعوتِ شرکتِ پیمانکار وارد جلسه شدند. در آن جلسه که هم پیمانکار قبلی و هم پیمانکارِ جدید حضور داشت، اوضاع اما به گونه‌ای دیگر رقم خورد؛ پیمانکارِ قبلی زیر بارِ داشتنِ معوقات نرفت و پیمانکارِ جدید که حضور آن چهار نماینده و پیگیری‌هایشان را برای خود دردسرساز می‌دید، پرونده‌شان را به دستشان داد و گفت دیگر با شما قرارداد نمی‌بندیم!
*ترخیص هستی حسین‌پناهی از بیمارستان در سنندج
هستی حسین‌پناهی کودک ۱۶ ساله اهل شهرستان دهگلان که در جریان قیام ژینا با ضربه باتوم نیروهای امنیتی به کُما رفته بود، پس از حدود ۵ ماه و نیم، از بیمارستان ترخیص شد.

طبق گزارش رسیده این کودک ۱۶ ساله توان راه رفتن و حرکت دست‌ها و پاهایش را ندارد و ناچاراً باید از ویلچر استفاده کند.
*دیدار با مادر جانباخته‌ی راه آزادی و عدالت شهید محمد رسول مومنی زاده
محمود صدیقی پور،عزیزقاسم زاده وانوش عادلی سه عضو هیئت مدیره کانون صنفی فرهنگیان گیلان روز ۱۹ فروردین ۱۴۰۲ به زندان لاکان رشت منتقل شدند. یک روز پیش از آن در ۱۸ فروردین آقایان قاسم‌زاده و عادلی به دیدار مادر محمد رسول مومنی زاده کارگر جوانی که ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ به دست حکومت در جنبش اعتراضی زن زندگی آزادی در رشت کشته شده است، رفتند و در این دیدار معلم هنرمند، جناب قاسم‌زاده ترانه‌ی مرغ سحر را اجرا کرد.

*بیانیه انجمن صنفی معلمان فارس در محکومیت اجرای حکم زندان برای همکاران عزیز قاسم زاده ،انوش عادلی ،محمود صدیقی پوروامید شاه محمدی
پس از گذشت چندین ماه متاسفانه همچنان شاهد ادامه روند مسمومیت دختران دانش آموز می باشیم و حاکمیت نه تنها هیچ اقدام موثر و قانع کننده ای در رابطه با شناسایی و دستگیری عاملان این اقدام تروریستی انجام نداده است، حتی به دنبال ساکت کردن افرادی است که تلاش می کنند در این مورد از نقض فاحش حقوق بشر صحبت نمایند، به ویژه معلمان کنشگر و فعالان صنفی دلسوز که این جنایت ضد بشری در حق دختران این سرزمین را برنتابیده و وظیفه خود می دانند در مقابل پروژه حمله بیولوژیکی به ساحت مقدس مدارس و آموزش‌، در کنار دانش آموزان و خانواده های آن ها ایستاده و به دفاع از حریم علم و دانش و آموزش، خواهان بازگشت امنیت به مدارس باشند.
حاکمیت در طول این سال ها نه تنها به اصل سی ام قانون اساسی که مهمترین اصل در زمینه آموزش و پرورش می باشد عمل نکرده و از آن عدول نموده است، همان اصلی که فعالین صنفی سالهاست برای اجرای آن تلاش کرده اند اما به جای
محقق شدن خواسته های شان با تهدید و دستگیری و احکام ناعادلانه و نهایت زندان روبرو شدند معلمانی چون : عزیز قاسم زاده ،انوش عادلی ،محمود صدیقی پوروامید شاه محمدی
حتی قادر به تامین امنیت مدارس نیز نمی باشد و این برای حاکمیتی که همواره ادعای برقراری نظم و امنیت ملی را دارد شرم آور بوده و بخش دیگری از ناکارآمدی حاکمیت، این بار در حوزه امنیت مدارس را نشان می دهد.
انجمن صنفی معلمان فارس ادامه حملات شیمیایی به مدارس دخترانه را از سوی هر گروه یا جریانی شدیدا مذموم و محکوم دانسته و اعلام می دارد اقدامات بازدارنده و سرکوبگرانه مقامات آموزش و پرورش و نیروهای امنیتی در مقابل دشمنان دانش، آگاهی و سلامت دانش آموزان ایران عزیزمان نه تنها شبهات زیادی را در ذهن ها ایجاد می نماید بلکه خشم جامعه به خصوص جامعه معلمان کنشگر را درپی خواهد داشت. پس به جای بازداشت و زندانی کردن معلمان شریف و آزاداندیش، به دنبال دستگیری عاملان این جنایت تروریستی باشید و امنیت را به مدارس بازگردانید.
همچنین خواهان آزادی سریع معلمانی است که تمام تلاش شان ایجاد یک محیط امن و آرام برای آموزش هر چه بهتر دانش آموزان می‌باشد، معلمانی که با اتهامات واهی، ظالمانه بازداشت یا زندانی شده اند.
حرف حق گفتن و بر دار شدن پیشه ی ماست
این شرابی ست که بی واهمه در شیشه ی ماست
مکن اندیشه ز دل سنگی اغیار ای یار
کانچه بر سنگ اثربخش بود تیشه ی ماست
شعله در بیشه ی ما راه نیابد هرگز
چون نی ما قلم و ملک سخن بیشه ی ماست
ریشه ی خصم بداندیش ز بن کنده شود
تا عدالت طلبی پیشه و اندیشه ی ماست
۳۰ فروردین ۱۴۰۲
*صدور کیفرخواست بر علیه اعضای انجمن صنفی معلمان مریوان
کیفرخواست دادسرای عمومی و انقلاب شعبه‌ی مریوان علیه فعالین صنفی معلمان و اعضای انجمن صنفی معلمان کردستان_مریوان آقایان:آرام قادری،آرام محمدی،تحسین مصطفی وسیوان سلیمانی
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، ضمن محکومیت پرونده‌سازی علیه فعالین صنفی بار دیگر تاکید می‌کند زندان، تبعید و پرونده‌سازی‌ها علیه فعالین مانع دادخواهی جامعه معلمان نخواهد بود و از تمام پتانسیل خود برای رسیدن به مطالبات و لغو احکام قضایی علیه فعالین استفاده خواهد کرد.
*حکم غیرقانونی و ناعادلانه‌ای دیگر اینبار در دانشگاه علم و‌ صنعت
در ادامه‌ی احکام ناعادلانه کمیته ضددانشجویی، اینبار و در اقدامی به وضوح خلاف قانون، وضعیت تحصیلی علی فتاحی دانشجوی دانشگاه علم و صنعت، در سامانه گلستان از “مشغول به تحصیل” به “راکد” تغییر یافت. این امر به منزله صلب امکانات آموزشی از دانشجو است و مشمول بند ۱۳ تا ۲۰ مجازات‌های تعیین شده در شیوه‌نامه انصباطی است که تنها با حکم کمیته مرکزی قابل اجرا است.
علی فتاحی پیش از این هم در روندی کاملا ناعادلانه و غیر قانونی به چهار نیمسال منع موقت از تحصیل محکوم شده بود درحالی که هیچ ابلاغیه رسمی‌ای به او‌ داده نشده و تمامی مراحل اداری بصورت شفاهی به او اطلاع داده شده است.
جدا از شیوه‌نامه ضددانشجویی مصوب شده، روند کمیته‌ها به گونه‌ای هستند که حتی مقدماتی‌ترین اصول ترسیم‌ شده توسط خود این افراد هم رعایت نمی‌شوند.
*حمله به دانشجویان مقابل دانشکده‌ی هنر و معماری دانشگاه هنر اصفهان
بر اساس گزارشات واصله، طی چند روز گذشته و در ساعت معینی، اشخاصی با ایجاد مزاحمت برای دانشجویان، سعی در پراکنده کردن جمع‌های دانشجویی داشته‌اند. این افراد به دانشجویان درخصوص نکشیدن سیگار، رعایت حجاب و جمع نشدن دانشجویان زن و مرد تذکر می‌دادند. همچنین گفته شده است که این اشخاص در یکی از این روزها به دانشجویان با اسپری فلفل حمله کرده‌اند و دانشجویی را بازداشت کرده و پس از اخذ تعهد، آزاد کرده‌اند.
اما در روز بعد و با پافشاری دانشجویان، تعداد بیشتری دانشجو در همان مکان و زمان معین حاضر شدند و در این شرایط افرادی که برای سرکوب آمده بودند، اینبار به دانشجویان نزدیک نشده و مزاحمشان نشدند.
*کانون نویسندگان ایران: ۵۵ سال نه به سانسور، نه به سرکوب
ناوابستگی به قدرت و اراده‌ی جمعی راز دوام و سربلندی تشکلی است که ۵۵ سال برای تحقق آزادی بیان برای همگان و برچیده شدن بساط سانسور رودرروی حکومت‌ها، خواه حکومت شاه خواه حکومت جمهوری اسلامی، ایستاده است.
هر گاه حکومت‌ها صداهای معترض را سرکوب کردند یا به حاشیه راندند، هر گاه اعتراض‌های صنفی سر برآوردند و هر زمان جنبش‌های اجتماعی زاده شدند، کانون نویسندگان ایران با تکیه بر منشور آزادی‌خواهانه‌ی خود پا به میدان نهاد و کنار مردم معترض ایستاد.
اعلام صریح موضع در برابر حکومت‌های تا دندان مسلح که دست‌درازی‌شان بر جان و مال مردم مرز نمی‌شناسد، بارها به بهای احضار، بازداشت، زندان و قتل اعضای کانون نویسندگان ایران تمام شد اما سرکوب‌ها و بگیروببندها هرگز به عقب نشستن کانون از منشور خود نیانجامید.
سال گذشته نیز کانون نویسندگان ایران از نخستین ساعات پس از قتل مهسا (ژینا) امینی پا به میدان نهاد و همبستگی خود را با جنبش آزادی‌خواهی مردم ایران در هر مرحله آشکارا اعلام کرد. اعلام صریح موضع در هنگامه‌ی سرکوب‌ها و جنایت‌های حکومتی این‌بار به سرکوب گسترده‌ی کانون نویسندگان ایران انجامید: گذشته از سه عضو کانون نویسندگان ایران که در زندان‌های جمهوری اسلامی محبوس بودند، حکومت دو تن از اعضای هیئت دبیران را با یورشی وحشیانه و شکستن درِ خانه‌هاشان ربود، منشی کانون و دو عضو پیشین هیئت دبیران را بازداشت کرد، دو تن دیگر از اعضای هیئت دبیران را احضار و کل هیئت دبیران را به بازداشت تهدید کرد.
اما نه این سرکوب کانون نویسندگان ایران را از ادامه‌ی راه باز داشت و نه شادی آزادی دو تن از اعضا و مختومه شدن پرونده‌ی چند تن دیگر در واپسین روزهای اسفندماه. زیرا موضع آزادی‌خواهانه‌ی کانون نه در گرو فراز و فرود جنبش‌ها و بیش وکم شدن سرکوب‌ها، که متکی بر تعهد به منشوری است که با خون و زندان و تهدید اعضای کانون شکل گرفته و برقرار مانده است. بند نخست منشور کانون نویسندگان ایران، آزادی بیان بی هیچ حصر و استثنا برای همگان، حلقه‌ی اتصال کانون با همه‌ی جنبش‌های اجتماعی است.
اکنون در شرایطی پنجاه و پنجمین سالگرد بنیادگذاری کانون نویسندگان ایران را گرامی می‌داریم که حاکمیت خون آزادی‌خواهان و معترضان بسیاری را بر زمین ریخته، جان برخی را با طناب دار ستانده و بسیاری را در زندان‌های خود محبوس کرده است. با این همه، کانون نویسندگان ایران امید به دگرگونی بنیادی را که در جامعه جاری است پاس می‌دارد و با تکیه بر اراده‌ی جمعی، منشور آزادی‌خواهی خود و تعهد به ناوابستگی به قدرت به کوشش بی‌وقفه‌ برای تحقق همه‌جانبه‌ی آزادی بیان و قلم و اندیشه هم‌چنان ادامه می‌دهد؛ زیرا که آزادی بیان دروازه‌ی رسیدن به آزادی‌های دیگر است و امید به تغییر در چارچوب تنگ استبداد نمی‌گنجد.
کانون نویسندگان ایران
۳۰ فروردین ۱۴۰۲
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید