- زنده وجاوید باد یاد جان باختگان اعتراضات هفته آخرآبان ماه 1398 بازپخش:روزچهارشنبه 29 آبان 1398:بحث بر سر نارضایتی وتعیین محلی برای تجمع و یا تفاوت معترض واغتشاشگر نیست بلکه بحث اصلی برسر اعتراض و تنفراست- سومین تجمع اعتراضی کارگران پتروشیمی آبادان نسبت به عدم افزایش حقوق- کنش های کارگران معدن زغال سنگ گلندرود دربرابر اعمال فشار کارفرما برای تبدیل قراردادشان به پیمانی ودفاع از امنیت شغلیشان- ادامه کنش های کارگران شرکتی حق طلب مخابرات خوزستان برای بازگشت بکار وبی اعتنایی کارفرما به آرای صادره هیئتهای تشخیص و حل اختلاف بنفعشان
- اعتراض کارگران فضای سبز شهرداری شهرکرد نسبت به عدم پرداخت 4 ماه حقوق
- دست وپنجه نرم کردن کارگران شهرداری یاسوج وخانواده هایشان با مشکلات ناشی ازعدم پرداخت 8 ماه حقوق
- تجمع اعتراضی کارکنان بخش درمان و مدافعان سلامت ایلام نسبت به عدم پرداخت مطالبات در دانشگاه علوم پزشکی ایلام
- اسماعیل عبدی به زندان بازگشت
- مراجعه خانواده هیراد پیربداقی به دادسرای اوین برای پیگیری وضعیت وی
- مرگ ومصدومیت 19 کارگردر حادثه ریزش سیلوی گندم درحال ساخت شهرستان آوج
*زنده وجاوید باد یاد جان باختگان اعتراضات هفته آخرآبان ماه 1398
بازپخش:روزچهارشنبه 29 آبان 1398:
+بحث بر سر نارضایتی وتعیین محلی برای تجمع و یا تفاوت معترض واغتشاشگر نیست بلکه بحث اصلی برسر اعتراض و تنفراست
طی روزهای اخیرعلاوه بر راه اندازی بالماسکه ها در شهرها،بازار بحث درباره حق اعتراض،تعیین محلی برای تجمع واعتراض،اعتراض مدنی،فرق معترض واغتشاشگر و…..پس از تیراندازی های مستقیم بطرف تجمع کنندگان بی دفاع،از طرف جناح های مختلف حاکمیت گرم شده است.
آنها که پس از کشتار معترضین بفکر این بحث ها افتاده اند هنوز نفهمیده اند که زحمتکشان،جوانان وتجمع کنندگان نه تنها از وضعیت حاکم برکشور ناراضی هستند و به آن معترضند بلکه از مسببانشان متنفرند.آری از جناح های مختلف حاکمیت،صاحب منصبان،امامان جمعه و……متنفرند.
جان کلام!
بحث بر سر نارضایتی وتعیین محلی برای تجمع و یا تفاوت معترض واغتشاشگر نیست بلکه بحث اصلی برسر اعتراض و تنفراست . جوانان وزحمتکشان از همه دست اندرکاران حاکمیت متنفرند.
+گزارشی درباره اعتراضات سنندجی ها نسبت به بهانه افزایش قیمت بنزین
اعتراضات در سنندج از روز شنبه بیست و پنجم آبانماه به شکل گستردهای آغاز شد، اولین جرقه اعتراضات در میدان اقبال با حضور جوانان با بستن خیابانهای منتهی به میدان با شعار «اعتراض حق ماست» آغاز شد.
جوانان و سایر اقشار با بستن خیابان و با بوق زدن در میدان و خاموش کردن اتومبیلها،اعتراض شکل گرفت، چنانچه خیابانهای منتهی به میدان بسته شد و معترضین با نشستن در میدان و شعار نه به گرانی ادامه یافت.
بلافاصله نیروی انتظامی که به شکل وسیعی در میدان حاضر بودند سعی در پراکندن معترضان کردند و معترضین با شعار نیروی انتظامی حمایت، حمایت سعی در آرام کردن نیروهای انتظامی کردند.
اما نیروی انتظامی با حضور بیشتر در پراکندن معترضین و اینکه باید میدان را باز کنید با آنها مقابله کردند و چون توان به هم زدن تجمع را نداشتند به فاصله یک ربع نیروهای یگان ویژه و موتور سوارها در میدان حاضر شدند و با حمله به معترضین با باتوم سعی در پراکندن آنها کردند.
نیروهای یگان ویژه و موتور سوارها که در حیاط آموزش و پرورش در ابتدای خیابان ژاندارمری مستقر شده بودند با بلند شدن صدای شعارها و درگیری مردم با نیروی انتظامی از حیاط آموزش و پرورش خارج شده و به شکل گروهی وارد میدان شدند و پس از مدت کوتاهی با باتوم و سپس گاز اشکآور به معترضین حمله کردند و به شکل وحشیانه سوار بر موتور به سوی معترضین میآمدند و مستقیم با موتورهایشان سعی در زیر گرفتن معترضین داشتند.
سپس نیروهای پیاده یگان ویژه با باتوم به جان مردم افتادند و جوان و پیر و زن را مورد ضرب وشتم قرار دادند و آنها را به خیابانهای منتهی به میدان پراکنده کردند.
بلافاصله آنها دوباره از خیابان دیگری به میدان وارد میشدند و درگیری مجدا شروع شد، در این فاصله با آمدن معاون فرماندار و سخنرانی برای معترضان،نیروهای یگان ویژه عقب نشینی کردند و معاون فرماندار نزدیک به نیم ساعت سعی در راضی کردن معترضان کرد که با شعار «دروغگو برو گمشو» معاون فرماندار را هو کردند و با هو کردن و دروغگو دروغگو گفتن معاون فرماندار از میدان رفت.
سپس ماشین آبپاش و نیروهای پیاده و موتورسوار به مردم حمله کردند و درگیری بسیار سنگینی در میدان شروع شد و تا ساعت نزدیک به دو بعد از ظهر تعیقب و گریز معترضین ادامه داشت.
معترضین در عقب نشینی از میدان به سوی سه راه شریف آباد و سه راه ادب رفتند و با سنگ به بانکها حمله کردند و درگیری شدیدی در خیابان ششم بهمن شروع شد که تا نیمه شب ادامه داشت.
در آن سوی شهر در خیابانهای فرح و فیض آباد و نبوت همزمان درگیری شدیدی میان مردم و نیروهای سرکوبگر آغاز شد چنانچه در خیابان نبوت و میدان نبوت به بانکها و پمپ بنزین حمله کردند و پمپ بنزین سیلو که یکی از بزرگترین پمپهای شهر سنندج است را آتش زدند و دو بانک را هم به آتش کشیدند.
در محله فیض آباد و میدان فیض آباد هم درگیری سنگینی تا حوالی صبح روز یکشنبه بیست و ششم آبانماه میان معترضین و نیروهای سرکوبگر رخ داد.
معترضین پمپ بنزین فیض آباد و سه بانک را به آتش کشیدند و تا صبح خیابان فیض آباد و میدان فیض آباد در دست معترضین بود و تمام سطح خیابان سنگ و شیشه و دود بود.
از دیگر سو معترضین درخیابان فرح تا حوالی صبح خیابان فرح و کارآموزی را در دست داشتند و با سوزاندن دو بانک در خیابان فرح و ولیعهد و مسدود کردن خیابانها با آتش زدن لاستیک، خیابانهای فرح، ولیعهد و بیست و پنج شهریور را تا حوالی صبح در کنترل گرفتند و تمام سطح خیابان شیشه و سنگ بود و دودناشی از به آتش کشیدن لاستیکها تمام منطقه را گرفته بود و نیروهای سرکوبگر جرات وارد شدن به خیابان فرح را نداشتند. چون اغلب آنها با سنگ به نیروی انتظامی حمله میکردند و با شعار مرگ بر دیکتاتور و بژی کوردستان با سنگ به نیروی یگان ویژه حمله میکردند و آنها با پرتاب گاز اشکآور سعی در پراکندن مردم داشتند که موفق نشدند و تا نزدیکیهای صبح آنها جرات حضور در خیابانهای فیضآباد، فرح و بیست و پنج شهریور را نداشتند.
نیروهای یگان ویژه در ساختمان دخانیات نزدیک میدان اصلی شهر یا میدان بازار مستقر شده بودند که با شروع درگیریها از آنجا خارج شده و به صف مردم حمله کردند.
معترضین را برای بازداشت موقت به میدان ورزشی امین سابق یا ملک نیا میبردند چیزی که بسیار مشهود بود تنفر عمیق اقشار مختلف مردم از نیروهای یگان ویژه بود و زنها که در تمام صفوف حاضر بودند بلافاصله با دستگیری جوانان توسط نیروهای یگان ویژه سعی در پادرمیانی و اعتراض به دستگیری داشتند و بسیار فعال بودند.
از ویژگی اعترضات اخیر حضور قشر کم درآمد و فقیر و همچنین نوجوانان چهارده و پانزده ساله بود که متاسفانه به دلیل نداشتن تجربه در فرار بسیاری از آنها دستگیر شدند و یا مورد ضرب و شتم قرار گرفتند.
روز شنبه بعد از حمله یگان ویژه به مردم در میدان اقبال جوانان در خیابان مولوی و اول ژاندرمری با انداختن کیسههای سیمان یک ساختمان نیمه کاره، سر راه موتور سواران از نفوذ موتور سوارن به سنگرهای خودشان جلوگیری کردند و بسیاری از نیروهای یگان ویژه را حسابی کتک کاری کردند و زنان با جمع کردن سنگها برای معترضان پشتیبانی کاملی از حمله به نیروهای یگان ویژه میکردند و زد و خورد و درگیری تا ساعاتی از شب در آن منطقه ادامه داشت.
تک تیراندازها در محله چهارباغ و فیض آباد و بر روی بام ساختمان اداره برق مستقر شده بودند و هنگامی که مردم نیروهای یگان ویژه را مجبور به عقب نشینی کردند معترضین را نشانه میگرفتند و چند نفر را در سه راه برق زخمی کردند.
بنا به گفتهها همان روز و شب اول نزدیک به چهل و پنج مامور زخمی شده بودند و اولین شهید اعتراضات یک نوجوان چهارده ساله بود و در بیمارستانها تعداد مجروحین به گفته شاهدان زیاد بود و حتی چشم یکی از مجروحین از حدقه در آمده بود.
عصر روز شنبه بیست و پنجم آبانماه، خیابان ششم بهمن و سه راه ادب و خیابان شریف آباد هم همچون خیانهای فرح و بیست و پنج شهریورو فیض آباد در دست معترضین بود و رفت و آمد بطور کامل متوقف و خیابانها مسدود شده بود و از عصرروزشنبه اینترنت دیتا یا موبایل و شب هم اینترنت خانگی قطع شد.
در ادامه اعتراضات روز یکشنبه بیست و ششم آبانماه، بار دیگر در خیابانهای فرح، غفور و شریف آباد و فیض آباد درگیریها با بستن مغازه ها و اعتصاب آغاز شد که با حمله نیروهای سرکوبگر در خیابان فرح به بازار تاناکورا که به شکل یکدست تعطیل شده بود،درگیری میان مردم و نیروهای سرکوب شکل گرفت چنانچه نیروهای یگان ویژه به شکل دسته جمعی همراه با نیروی موتور سوار و یک اتوبوس در خیابانها گشت زنی میکردند و به تجمع بیش از سه نفر با ضرب و شتم و فحش و بد وبیراه حمله میکردند و در بازار تاناکورا پس از هو کردن ماموران از سوی صاحبان مغازهها، به آنها حمله کردند و گاز اشک آور پرتاب کردند و جوانان را که سعی در مسدود کردن خیابان داشتند با باتوم مورد حمله قرار دادند و چند ماشین را با باتوم خرد کردند و به هر کس گوشی در دست داشت حمله میکردند و گوشیها را میگرفتند و در نهایت موفق شدند حرکت مردمی را سرکوب کنند.
اما در آن سوی شهر در محله غفور مامورین به تذکر به مغازه دارها سعی کردند مغازهها را باز کنند و اعتصاب مغازهداران را بشکنند که با مقاومت مغازهداران روبرو شدند و درگیری سنگینی میان آنها و نیروهای سرکوبگر رخ داد که عدهای هم بازداشت شدند واین درگیری از ساعت ده صبح تا یک بعد از ظهر ادامه داشت و انتهای خیابان حسن آباد و محله غفور با به آتش کشیدن سطلهای اشغال و پرتاب سنگ و شکستن شیشه مغازها و شیشه ماشینها از سوی نیروی سرکوبگر به شکل منطقه جنگی درآمده بود و معترضین سعی در به آتش کشیدن پمپ بنزین ابتدای شهر کشاورز که در انتهای خیابان غفور قرار دارد، که با مقاومت شدید نیروهای یگان ویژه مواجه شدند و در نهایت در ساعت یک بعد از ظهر اعتراضات در میان دود و آتش خاموش شد.
از روز دوشنبه بیست و هفتم آبانماه، درگیریهای پراکنده ای در سطح شهر وجود داشت و نیروهای سرگوبگر اجازه تجمع به بیش از سه نفر را نمیدادند و در صورت مقاومت به شدت با باتوم به جان آنان میافتادند و در سطح شهر مانور نیروهای موتور سوار و ماشینهای پر از نیروهای ویژه، جو سنگینی را بخصوص در روزهای دوشنبه تا پنجشنبه بوجود آورده بود و نیروهای سرکوبگر به شکل فلهایی در سطح خیابانها و ورودی بانکها و پمپ بنزینها مشغول گشتزنی بودند.
+گزارشی درباره تجمع 27 آبان ماه دانشجویان دانشگاه تهران به بهانه اعتراض به افزایش قیمت بنزین وبازداشت تعدادی از دانشجویان
/بنا به اخبار واصله روز دوشنبه 27آبان دانشجویان دانشگاه تهران دست به تجمعی در اعتراض به افزایش سه برابر بنزین، وضعیت فاجعه بار معیشتی و سرکوب های سنگین زدند. این تجمع که عصر روز دوشنبه شکل گرفت تا 8شب ادامه یافت و با نزدیک شدن به ساعات تاریکی شب، چندین آمبولانس حاوی نیروهای لباس شخصی وارد دانشگاه شدند و تعدادی از دانشجویان را دستگیر و داخل آمبولانس کردند. در ادامه جهت خروج از دانشگاه درب منتهی به خیابان 16 آذر را گشوده و باقی دانشجویان را از آن طریق از دانشگاه بیرون می رانند و سپس تعدادی از دانشجویان را نیز بیرون از دانشگاه دستگیر میکنند.
/بنا به این اخبار برخی از این دانشجویان به زندان فشافویه و تعدادی نیز به زندان اوین منتقل شده اند. آمار تعداد بازداشتیان عصر دوشنبه در دانشگاه تهران 40 تا 50 تن عنوان شده است که از این تعداد پنج تن از دانشجویان علامه میباشند اما از هویت این دانشجویان اطلاع دقیقی در دست نیست. علاوه بر این پنج تن دیگر از دانشجویان دانشگاه علامه خارج از تجمع بازداشت شده اند.
/همچنین بنا به این اخبار طی سه روز گذشته با بسیاری از دانشجویان و خانواده های ایشان توسط نهادهای امنیتی تماس تهدید آمیز گرفته شده که اگر در محیط دانشگاه دیده شوند دستگیر خواهند شد. همچنین به خانه شخصی تعدادی از دانشجویان جهت بازداشت مراجعه شده است.
*سومین تجمع اعتراضی کارگران پتروشیمی آبادان نسبت به عدم افزایش حقوق
روزهای چهارشنبه،پنج شنبه و شنبه(26 ، 27 و29 آبان)، کارگران پتروشیمی آبادان برای اعتراض به عدم افزایش حقوق دست به تجمع درمحل کارشان مقابل کارگاه مرکزی زدند.
درهمین رابطه:شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:
تجمع اعتراضی همکاران ما در پتروشیمی آبادان
امروز شنبه ۲۹ آبانماه همکاران ما در مجموعه پتروشیمی آبادان در اعتراض به خلف وعده ها و با مطالباتی چون افزایش حقوق و مزایا، پرداخت حق جذب و حق کارگاهی دست به تجمع زدند.همکاران ما در همین رابطه در هفته گذشته نیز در روزهای ۲۶ و ۲۷ آبان نیز تجمع داشتند. به گفته کارگران هر ساله در این مجتمع تنها پایه حقوق افزایش پیدا کرده است. و افزایشی در مزایای شغلی آنها صورت نگرفته است. کارگران به این موضوع اعتراض دارند و بویژه با افزایش سرسام آور قیمت ها و کاهش قدرت خریده خود خواستار افزایش فوری دستمزدهایشان هستند.
*کنش های کارگران معدن زغال سنگ گلندرود دربرابر اعمال فشار کارفرما برای تبدیل قراردادشان به پیمانی ودفاع از امنیت شغلیشان
روز شنبه 29 آبان، کارگران معدن زغال سنگ گلندرود واقع در شهرستان نور، شهر رویان در محدوده جاده آب پری،استان مازندران، ازکنش هایشان دربرابر اعمال فشار کارفرما برای تبدیل قراردادشان به پیمانی ودفاع از امنیت شغلیشان خبردادند ازجمله چند روز قبل تعدادی از کارگران حق طلب به دفتر شرکت تهیه تولید مواد معدنی در تهران مراجعه کردند و به آنها وعده رسیدگی به مشکلاتشان داده شد.
شماری از کارگران معدن زغالسنگ گلندرود که از چندسال پیش فعالیت تولیدی آن متوقف شده است، در تماس با خبرنگار رسانه ای از اعمال فشار کارفرمای جدیدشان برای تبدیل وضعیت شغلیشان خبر دادند.
این کارگران که تعداد آنها حدود 25 نفر است از چند سال پیش بعد از متوقف شدن فعالیت تولید معدن مشغول حراست و نگهداری از تجهیزات و تونلهای معدن هستند و کار تولیدی انجام نمیدهند.
کارگران یاد شده که به واسطه یک شرکت تامین نیرو طرف قرارداد با شرکت تهیه و تولید مواد معدنی مشغول کار هستند، اضافه کردند: اکنون که تعداد زیادی از آنها به سن بازنشستگی رسیدهاند، مجتمع زغال سنگ گلندرود با اعمال فشار قصد دارد امنیت شغلی آنها را با تغییر قرارداد کار از شرکت تهیه و تولید مواد معدنی به یک پیمانکار بخش خصوصی واگذار کند.
این کارگران که تا رسیدن به شرایط بازنشستگی تنها یکی، دو سال فاصله دارند، در توجیه علت این مخالفت افزودند: به دلیل نبود امنیت شغلی، با پیشنهاد مدیران مجتمع زغالسنگ گلندرود برای جابجایی پیمانکار مخالف هستیم، میدانیم که در کار با پیمانکار هیچ ضمانتی برای استمرار رابطه کاری و دریافت مزایای انگیزشی وجود ندارد.
آنها ادامه دادند: اکنون چند وقتی است که به دلیل همین مخالفت از طرف عوامل کارفرما تحت فشار قرار گرفتهایم و پیمانکار جدید که یک شرکت سرمایهگذاری بزرگ است، از امروز شنبه (29آبان) کار خود را در این واحد معدنی آغاز کرده است.
به گفته این کارگران؛ در همین رابطه تعدادی از همکاران چند روز قبل به دفتر شرکت تهیه تولید مواد معدنی در تهران مراجعه کرده و با وعده رسیدگی به مشکلاتشان بازگشتهاند و با این حال اعمال فشارها همچنان ادامه دارد.
این کارگران در خاتمه افزودند: قرارداد کاری ما با شرکت تهیه تولید یکساله است و علارغم اینکه از قرار داد کاریمان 4 ماه باقی مانده کارفرما اصرار به تغییر قرارداد و تبدیل وضعیت شغلی کارگران از دائمی به پیمانکاری دارد.
*ادامه کنش های کارگران شرکتی حق طلب مخابرات خوزستان برای بازگشت بکار وبی اعتنایی کارفرما به آرای صادره هیئتهای تشخیص و حل اختلاف بنفعشان
روز شنبه 29 آبان برای باری دیگر، کارگران شرکتی حق طلب مخابرات خوزستان از ادامه کنش های دامنه دارشان برای بازگشت بکار وبی اعتنایی کارفرما به آرای صادره هیئتهای تشخیص و حل اختلاف بنفعشان،خبردادند.
حدود 70 نفر از کارکنان شرکتی استان خوزستان به دلیل عدم امضای قرارداد اجازهی ورود به ادارهی مخابرات را ندارند. به گفتهی آنها مخابرات یک مکان عمومی است اما آنها برای پیگیریِ کارهای شخصی خود نیز نمیتوانند وارد اداره مخابرات شوند.
این کارکنان در اعتراض به قراردادهای سه ماهه و با توجه به الزام قانون برای بستن قرارداد دائم در کارهای مستمر، دو ماه قرارداد کار را امضا نکردند و بدون قرارداد به کار خود ادامه دادند.
تبصره 2 ماده 7 قانون کار میگوید: «در کارهایی که طبع آنها جنبه مستمر دارد. در صورتی که مدتی در قرارداد ذکر نشود، قرارداد دائمی تلقی میشود.»
از آنجا که کارکنان شرکتی مخابرات استان خوزستان مدتی بدون قرارداد به کار خود ادامه داده بودند، مشمول تبصره دو ماده هفت شدند و با استناد به آن در هیئت تشخیص موضوع شکایت خود را مطرح و در هیئتهای تشخیص و حل اختلاف، رای به نفع آنها صادر شد.
با وجود این رای، کارفرما همچنان اجازهی حضور این کارکنان در محل کار را نمیدهد و آنها حتی نمیتوانند برای پیگیریِ کارهای شخصی خود وارد مخابرات شوند.
*اعتراض کارگران فضای سبز شهرداری شهرکرد نسبت به عدم پرداخت 4 ماه حقوق
روزشنبه 29 آبان، کارگران فضای سبز شهرداری شهرکرد برای اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق مقابل شهرداری این شهر دراستان چهارمحال وبختیاری اجتماع کردند.
درهمین رابطه مدیرعامل فضای سبز شهرداری شهرکرد به خبرنگاررسانه ای گفت: 220 کارگر فضای سبز شهرداری شهرکرد چهار ماه حقوق خود را دریافت نکردند.
وی افزود : شهرداری 6 میلیارد تومان به پیمانکار بدهی دارد و تا کنون خود پیمانکار دو ماه دیون این کارگران را پرداخت کرده است.
*دست وپنجه نرم کردن کارگران شهرداری یاسوج وخانواده هایشان با مشکلات ناشی ازعدم پرداخت 8 ماه حقوق
8 ماه است که کارگران شهرداری یاسوج وخانواده هایشان درحال دست وپنجه نرم کردن با مشکلات ناشی ازعدم پرداخت حقوق هستند.
به گزارش 29 آبان یک منبع خبری محلی،قصه کارگران شهرداری یاسوج و جیبهای خالیشان همچنان ادامه دارد، کارگرانی که اگر کمر همت نبندند و پاشنه کفشهای رنگ و رو رفته خود را بالا نکشند، هرگز چرخی به حرکت در نمیآید.
اینجا قصه پر درد کارگران هر روز در گوش دنای سر به فلک کشیده پژواک میشود و صدای آه سینه سوز زن و فرزندانشان همچون سوز سرمای زمستانی لرزه بر اندام میاندازد.
کارگرانی که بیش از هشت ماه است که حقوقی دریافت نکردهاند و دلار سی و چند هزار تومانی و ویروس کرونای بی رحم، بر زندگی شان سایه شوم انداخته است.
بدون شک وقتی که کارگری از نظر مالی در مضیقه باشد و بجای اندیشیدن به درست کار کردن، در فکر پرداخت بدهی و پر کردن شکم خود و زن بچه باشد و دستش بجایی بند نباشد، کار آنچنان که باید انجام نمیشود و شاید قسمت عمدهای از بیکیفیت بودن کارها و پروژهها به همین امر برمیگردد.
استخوانهای کارگران درد کشیده شهرداری زیر چکمه اختلافات شورای شهر و شهردار در حالی روز به روز صدای شکستنشان به گوش میرسد که برای خرید نان کارت یارانه خود را گرو گذاشتهاند و از مغازههای محله فراری هستند.
وعدههای بیسرانجام شهردار و داستان شعارهای شیک و اتوکشیده راه یافتگان به شورای شهر چون نمکی بر زخم کهنه کارگران شهرداری است، و با آغاز مهر چشمان منتظر فرزندان و خانواده کارگران این سازمان درد نامهربانی با تمام وجود لمس کردهاند.
*تجمع اعتراضی کارکنان بخش درمان و مدافعان سلامت ایلام نسبت به عدم پرداخت مطالبات در دانشگاه علوم پزشکی ایلام
روز شنبه 29 آبان،جمعی از کارکنان بخش درمان و مدافعان سلامت ایلام برای اعتراض به عدم پرداخت مطالبات در دانشگاه علوم پزشکی ایلام تجمع کردند.
یکی از مطالبات آنها برقراری فوق العاده خاص با حداقل ضریب 3 بند 16 ماده 54 قانون اداری و استخدامی کشور است.
*اسماعیل عبدی به زندان بازگشت
امروز شنبه 29 آبان ماه 1400 اسماعیل عبدی پس از یکماه مرخصی به زندان بازگشت .
اسماعیل عبدی که پس از گذراندن 6 سال زندان با یک حکم 10 ساله ی دیگر روبرو است ، برای مدت 10 روز به مرخصی آمده بود ، و به سفارش صنف فرهنگیان از رسانه ای شدن خبر مرخصی خودد اری کرده بود ، مرخصی وی بوسیله ی دادستان بیش از یکماه تمدید شد.
امروز شنبه29 آبان 1400 با بدرقه ی چند تن از همکاران به ندامتگاه مرکزی کرج بازگشت .
پرونده ی این معلم فداکار به دستور مستقیم آقای رئیسی، رئیس وقت قوه قضاییه در تاریخ ۳۱ خرداد ۱۴۰۰ در باره ی حکم ۱۰سال مربوط به سال ۱۳۸۹ در دیوان عالی بررسی و ماده ۴۷۷ پذیرفته و حکم نقض شد.
پرونده از زندان اوین به هیئت نظارت ارجاع شد.
بعداز بررسی های مربوطه در دادسرای عمومی و هیئت نظارت قرارشد، به دیوان عالی کشور ارجاع شود.
امیدواریم پس ازتعیین شعبه تارسیدگی نهایی ایشان موقتا آزادشود.
منبع:کانال شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
*مراجعه خانواده هیراد پیربداقی به دادسرای اوین برای پیگیری وضعیت وی
امروز شنبه خانواده هیراد پیربداقی برای پیگیری وضعیت این فعال کارگری زندانی به دادسرای اوین مراجعه کردند.به مادر هیراد اعلام شده «هروقت به بند منتقل شدند با شما تماس خواهند گرفت»! این جواب دوپهلو بعد از هفته ها بلاتکلیفی وضعیت هیراد پیربداقی و عسل محمدی نتیجه بی عملی دستگاه قضا و نفوذ بازجویان و «ضابطان» وزارت اطلاعات و سازمان های امنیتی در پرونده سازی برای فعالین کارگری و سیاسی است.
منبع کانال کمپین دفاع از هفت تپه و اعتراضات کارگری
*مرگ ومصدومیت 19 کارگردر حادثه ریزش سیلوی گندم درحال ساخت شهرستان آوج
روزشنبه 29 آبان،به دنبال ریزش داربست فلزی سیلوی گندم درحال ساخت در منطقه روستایی لک بخش حصار ولیعصر شهرستان آوج در استان قزوین 19 کارگر دچار حادثه شدند که یک نفر کشته و سایر کارگران مصدوم شدند.
اخباروگزارش های کارگری 28 آبان ماه 1400
- زنده وجاوید باد یاد جان باختگان اعتراضات هفته آخرآبان ماه 1398
بازپخش:سه شنبه 28 آبان ماه 1398:پنجمین روز اعتراضات به بهانه افزایش قیمت بنزین
- تجمع اعتراضی وحق طلبانه هزاران نفره کشاورزان واهالی کلانشهر اصفهان بر بسترترک خورده زاینده رود کنارپل خواجو در صدر اخبار روزجمعه 28 آبان 1400
- کانون وکلای دادگستری استان اصفهان :
از خواب زاینده رود تا خواب در بستر خشک زاینده رود.
دست در دست هم، صدای کشاورز اصفهانی را بشنویم.
*زنده وجاوید باد یاد جان باختگان اعتراضات هفته آخرآبان ماه 1398
بازپخش:سه شنبه 28 آبان ماه 1398:پنجمین روز اعتراضات به بهانه افزایش قیمت بنزین
فیلم ها ،تصاویر وگزارشات منتشره درشبکه ها ی اجتماعی ودرز کردن برخی اطلاعات در رسانه ها حاکی از ادامه اعتراضات به بهانه گرانی بنزین در تعدادی از شهرها دررروزسه شنبه 28 آبان از جمله در شهرهای جوانرود،مریوان، سنندج،کرمانشاه،شیراز،دزفول(اعتراض شبانه کوی مدرس)، کارون،کوت عبدالله و برخی از محلات تهران و….می باشد.
گزارشات فوق تایید می کنند که طی چند روز گذشته تعداد شهرهایی که درآنها اعتراض به بهانه افزایش قیمت بنزین صورت گرفته خیلی بیشتر از 100شهرمی باشد.
بنابهمین گزارشات،تلاش های نیروهای امنیتی واطلاعاتی برای بازداشت تجمع کنندگان منجمله دانشجویان ادامه دارد. درهمین رابطه بازداشت ملیکا قرگوزلو دانشجوی روزنامهنگاری دانشگاه علامه طباطبایی وانتقالش به اوین وکامیار ذوقی دانشجوی علوم اجتماعی دانشگاه تهران وانتقالش به مکانی نامعلوم تایید شده است.
تا لحظه تنظیم این گزارش اینترنت کماکان قطع است وراه اندازی بالماسکه ها در تعدادی از شهرها از طرف رژیم برای بنمایش گذاشتن هوادارنش ادامه دارد.
اما رژیمی که هوادار وحامی دارد چرا از اینترنت وحشت دارد وقطعش می کند؟
برای اینکه از به لرزه درآمدن پایه های اقتدارش به وحشت افتاده است.
+اعتراض دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی علامه طباطبایی
روز سه شنبه 28آبان 98،دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی علامه طباطبایی در حمایت از مردم، کارگران و در اعتراض به گرانی بنزین تجمع اعتراضی کردند.
این تجمع در حالی برگزار شد که طی سه روز گذشته با خانواده بسیاری از دانشجویان از سمت وزارت اطلاعات تماس گرفته شده و دانشجویان تهدید شدهاند که در صورت حضور در محیط دانشگاه بازداشت میشوند.
این تجمع با همراهی و شرکت اساتید دانشکده علوم اجتماعی برگزار شد اما انجمنهای اسلامی حضور در این تجمع را تحریم کردند.
+تجمع دانشجویان دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل در اعتراض به گرانی بنزین و سرکوب اعتراضات مردمی
روزدوشنبه 27آبان 98، جمعی از دانشجویان دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل در اعتراض به گرانی بنزین و سرکوب اعتراضات مردمی دست به تجمع زدند وباسردادن شعارهای زیر ضمن اعتراض به سرکوب ها حمایتشان را اعتراضات نسبت به گران شدن بنزین بنمایش گذاشتند.
«بنزین گرونترشده فقیر فقیرتر شده»
«گرانی تورم بلای جان مردم»
«دانشجو بیداراست بازحمتکش همراه است»
«دانشجو کارگر معلم اتحاد اتحاد»
«دانشجوی زندانی آزاد باید گردد»
+تجمعات اعتراضی در خارج از کشور در حمایت از اعتراضات جوانان وزحمتکشان ومحکومیت سرکوب ها
طی روزهای اخیر تجمعاتی در خارج از کشور در حمایت از اعتراضات جوانان وزحمتکشان ومحکومیت سرکوب ها برپا شده است وفراخوان هایی مبنی برادامه این تجمعات در روزهای آینده منتشر شده است.
*تجمع اعتراضی وحق طلبانه هزاران نفره کشاورزان واهالی کلانشهر اصفهان بر بسترترک خورده زاینده رود کنارپل خواجو در صدر اخبار روزجمعه 28 آبان 1400
روز جمعه 28 آبان همزمان با دوازدهمین روزتجمع اعتراضی شبانه روزی وخانوادگی کشاورزان اصفهان نسبت به عدم تخصیص سهم آب و وعده های توخالی مسئولان،هزاران نفراز کشاورزان شرق وغرب(ورزنه، کوشک، زیار، دشتی، قهدریجان، فلاورجان، درچه، دهنو، خوراسگان)واهالی کلانشهر اصفهان با برپایی تجمع بر بسترترک خورده زاینده رود کنارپل خواجوضمن اعتراض به بی آبی ومشکلات کشاورزان،فرونشست زمین و آلودگی هوا، خواهان جاری شدن دایمی آب در زاینده وتامین حق آبه کشاورزان شدند.
+شعارها:
- کشاورز کشاورز حمایتت می کنیم
- آی مردمان ایران همت کنید دوباره
- امثال این مسئولین آب را به غارت بردند
با کذب ومکروحیله زنده رودو سوزندند
- مرگ بر دشمن زاینده رود
- زایندهرود را پس بدین، به اصفهان نفس بدین
- زاینده رود جاری حق من اصفهانی
- حق من اصفهانی زاینده رود جاری
- زاینده رود جاری حق مسلم ماست
- زاینده رود دائم حق مسلم ماست
- خشکی زاینده رود معضل جدی داره
- فرونشست اضفهان معضل جدی داره
- فرونشست زمین مشکل این سرزمین
- شهر به این قشنگی دیگه صفا نداره
+تصاویر:
کانون وکلای دادگستری استان اصفهان :
از خواب زاینده رود تا خواب در بستر خشک زاینده رود.
دست در دست هم، صدای کشاورز اصفهانی را بشنویم.
سال های سال است که کشاورزان شرق اصفهان حق خود را از حق آبه زایندهرود، چشمداشت دارند. شغل بیشتر مردمان تلاش گر شرق اصفهان کشاورزی و گذران زندگیشان وابسته به آن است.
بدیهی است که خشک شدن زاینده رود و پایش نشدن حق آبه کشاورزان ،تنگناهای اقتصادی را برای این مردمان شریف در پی داشته است.
از حقوق برجسته شهروندان که پایش آن بر عهده دولت مردان می باشد، فراهم سازی زمینه و بستری در خور و مناسب و منصفانه و آبرو مندانه برای بدست آوردن روزی و معاش از راه شغلی است که دوست دار آنند و تمایل به آن دارند.
این حق که از حقوق برجسته بشر است در اصل بیست و هشتم قانون اساسی و نیز ماده ی هفتاد و هشتم از منشور حقوق شهروندی، مورد پذیرش و تاکید قرار گرفته است و فراهم سازی شرایط مناسب برای تحقق و تضمين این حق و نظارت بر آن، وظیفه دولت مردان و از بایسته های حکمرانی مطلوب می باشد.
امروز بی نگرشی و نادیده انگاشتن حق بر آب کشاورزان شرق اصفهان و نداشتن اندیشه و راهکار شایسته در این زمینه، فشار و تنگنای اقتصادی را بر آنان افزون خواهد نمود.
از بین رفتن محیط زیست، به وجود آمدن ریز گرد ها و مهاجرت های نا خواسته از دیگر پیامدهای ناگوار نادیده گرفتن حق بر آب مردمان و کشاورزان شرق اصفهان می باشد که زنگ هشدار آن دیرینه زمانی است با صدای فریاد این مردمان شریف آمیخته به گوش می رسد.
بیایید با هم صدای کشاورزان شرق اصفهان را بشنویم و پاسداشت راستین حقوقشان باشیم.
روابط عمومی کانون وکلای دادگستری استان اصفهان
اخباروگزارش های کارگری 27 آبان ماه 1400
- زنده وجاوید باد یاد جان باختگان اعتراضات هفته آخرآبان ماه 1398
بازپخش:دوشنبه 27 آبان ماه 1398:چهارمین روز اعتراضات به بهانه افزایش قیمت بنزین
- زنده وجاوید باد یاد جان باختگان اعتراضات هفته آخرآبان ماه 1398
بازپخش:دوشنبه 27 آبان ماه 1398:چهارمین روز اعتراضات به بهانه افزایش قیمت بنزین
- تجمع اعتراضی کارگران متروی شهر جدید هشتگرد نسبت به عدم پرداخت مطالبات روی ریل وجلوگیری از تردد مترو بمدت 30 دقیقه
- شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:
یک موفقیت برای مینی بوس داران شاغل در شرکت های پارس جنوبی
- کانال شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران:
1- محرومیت عبدالرضا قندهاری معلم کنشگراز هرگونه پست سازمانی
2- مهدی فتحی پس از نه روز به اعتصاب غذای خود پایان داد.
- مرگ ومصدومیت 4 کارگر درحادثه سقوط ازبالابرتبریز
- جان باختن یک ملوان کشتی آیسان حین کاردربندر عباس براثربرق گرفتگی
زنده وجاوید باد یاد جان باختگان اعتراضات هفته آخرآبان ماه 1398
بازپخش:دوشنبه 27 آبان ماه 1398:چهارمین روز اعتراضات به بهانه افزایش قیمت بنزین
روز دوشنبه 27 آبان برای چهارمین روز، علیرغم کشتارها،بگیر وببندها،قطع کردن اینترنت، تعطیل کردن دانشگاه ها ومدارس،بستن سینماها ،تعطیلی مسابقات ورزشی،قطع کردن تردد متروها و…. وبرگزاری بالماسکه از طرف مزدوران رژیم منجمله دانشجویان بسیجی،اعتراضات به بهانه افزایش قیمت بنزین ادامه پیدا کرد.
گزارشات منتشره درشبکه های اجتماعی ونیز گزارشات سربسته دررسانه ها،حاکی از ادامه اعتراضات در شهرهای ماهشهر(محله طالقانی )، چمران،شیراز،اسلامشهر، سنندج، سقز، مریوان، کامیاران، بوکان، کرج(فردیس وگلشهر)،بهارستان،قدس،شهریار،نجف آباد،یزدانشهر،برخی نقاط تهران و…..می باشد.
تصویری از اعتراض محله طالقانی ماهشهر:
روز دوشنبه 27آبان برای دومین روز متوالی،دانشجویان دانشگاه تهران دست به تجمع در حمایت از معترضین نسبت به افزایش قیمت بنزین زدند.
درهمین روز در چارچوب رقابت های بین جناحی حاکمیت ومهیا سازی زمینه حمله به دانشجویان حامی معترضین نسبت به افزایش قیمت بنزین ،دانشجویان بسیجی نیز بالماسکه ای در دانشگاه تهران راه انداخته اند وبدنبالش به تجمع دانشجویان حق طلب حمله ور شدند.
شب گذشته(26آبان) در پی اولین روز تجمع دانشجویان حامی معترضین نسبت به افزایش قیمت بنزین تعدادی از دانشجویان ازجمله سها مرتضایی،نرگس باقری وامیرفرصتی بازداشت شدند.
بنابه گزارش کانال شوراهای صنفی دانشجویان کشور علاوه براین سه دانشجو، محمد امین حسینی دبیر سابق شورای صنفی دانشگاه نوشیروانی بابل و دانشجوی حقوق دانشگاه گرگان شب گذشته توسط وزارت اطلاعات بازداشت شد.
همچنین بنا به گزارشات منتشره درشبکه های اجتماعی،سپیده قلیان بدنبال شرکت فعالش در تجمعات اعتراضی روزهای گذشته برای باری دیگر بازداشت شد.
گزارشات جسته وگریخته رسانه ای بتاریخ 27 آبان نشان می دهد تعداد شهرهایی که طی چهار روز اخیر درآنها اعتراض نسبت به افزایش قیمت بنزین صورت گرفته خیلی بیشتر از 100شهرمی باشد وهر شهر هم شاهد اعتراضات در محلات مختلف بوده است.بعنوان مثال فقط دراستان خوزستان در 15شهرستان شاهد اعتراضات به اشکال مختلف بودیم.
بنا بهمین گزارشات تعدادبازداشت شدگان خیلی بیش از هزارنفر می باشد ازجمله فقط دراستان خوزستان 180نفر بازداشت شده اند.
گزارشات منتشره درشبکه های اجتماعی حاکی ازاین است که طی روزهای گذشته معترضین برای بنمایش گذاشتن خشم ونفرتشان نسبت به وضعیت کنونی کشور ومسببانشان جایگاه های توزیع بنزین،بانک ها ،مراکز قدرت،سرکوب ومذهبی بسیاری را در نقاط مختلف کشورمورد حمله قرار داده اند.
درهمین چارچوب بازداشت های گسترده، قطع کردن اینترنت،بستن دانشگاه ها ومدارس،تعطیلی سینماها ومسابقات ورزشی،قطع کردن تردد متروها و….نه تنها بیانگر قدرت حاکمیت نمی باشد بلکه وحشتشان را نسبت به گستردگی اعتراضات صورت گرفته وافزایش دامنه اش را بنمایش می گذارد.
کماکان از تعداد جان باختگان ومجروحین اعتراضات چهار روزاخیر اطلاع رسانی دقیقی نمیتوان کرد.
یک منبع خبری محلی تعداد جان باختگان استان کردستان را 34 نفر وتعداد مجروحین را 500نفر اعلام کرده است.
همین منبع جان باختگان اعتراض اخیر کرمانشاه را 10نفرگزارش کرده است.
*دور جدید اعتراضات کشاورزان اصفهان نسبت به عدم تخصیص سهم آب و وعده های توخالی مسئولان با ادامه تجمع شبانه روزی وخانوادگی بربستر خشک زاینده رود یازدهمین روز را پشت سرگذاشت(همراه با گزارش تصویری)
کشاورزان معترض اصفهان: تجمع بزرگ ما روز جمعه است
روز پنج شنبه 27 آبان،با ادامه تجمع شبانه روزی وخانوادگی کشاورزان اصفهان بربستر خشک زاینده روددور جدید اعتراضشان نسبت به عدم تخصیص سهم آب و وعده های توخالی مسئولان که از روزدوشنبه 17 آبان با تجمع مقابل شرکت آب منطقهای و صداوسیمای مرکز اصفهان شروع شد،یازدهمین روز را پشت سرگذاشت.
پیش از این یک کشاورزمعترض اصفهانی با بیان اینکه منتظریم تا مسئولان وعده گشایشی به ما بدهند، به خبرنگار رسانه ای گفت: قرار است تا جمعه خبر دقیقی به ما بدهند و اگر ندادند تجمعی بزرگ، در جمعه داریم که احتمالا مسئولان مانع آن خواهند شد.
اوافزود:مدام به ما ازسوی وزارت اطلاعات، صنف کشاورزی و استانداری اخطار میدهند که چادرهایتان را جمع کنید. این در حالی است که ما هیچ اقدام خلاف قانونی انجام نداده ایم و کشاورزان به همراه خانواده هایشان میگویند تا آب نیاید ما از اینجا نمیرویم.
گزارش تصویری:
*تجمع اعتراضی کارگران متروی شهر جدید هشتگرد نسبت به عدم پرداخت مطالبات روی ریل وجلوگیری از تردد مترو بمدت 30 دقیقه
ظهر روز پنج شنبه 27 آبان، کارگران متروی شهر جدید هشتگرد(شرکت تراورس)برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به عدم پرداخت مطالبات دست به تجمع روی ریل زدند ومانع تردد مترو بمدت 30 دقیقه از سمت ایستگاه گلشهر به سمت ایستگاه قاسم سلیمانی هشتگرد شدند.
عضو هیأت مدیره شرکت عمران شهر جدید هشتگرد و ناظر شرکت در مترو به خبرنگاررسانه ای گفت: ظهر امروز بدلیل ورود تعدادی از کارگران شرکت تراورس به حریم ریلی از ساعت 14:30 بمدت سی دقیقه تردد مترو در این مسیر متوقف شد.
حاجی زاده دلیل اعتراض کارگران را عدم تعهدات مطالبات بخشی از شرکت پیمانکار عنوان کرد و گفت: این مشکل بعد از گفتگو با کارگران برطرف شد.
او در پایان گفت: مقرر شد هفته آینده با شرکت پیمانکار جلسه ای درخصوص رفع مشکل کارگران برگزار شود.
*شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:
یک موفقیت برای مینی بوس داران شاغل در شرکت های پارس جنوبی
بنا بر خبر های دریافتی بدنبال اعتصاب مینی بوس داران شاغل در شرکت های پارس جنوبی در اعتراض به پایین بودن دستمزد و محرومیت از بیمه و مسدود بنا بر اخبار دریافتی زیر فشار اعتراضات مینی بوس داران در منطقه پارس جنوبی در اعتراض به سطح پایین دستمزدها، وعده افزایش دو میلیون تومان به مزد پرداختی آنها در قراردادهای کاری شان داده شد. یک موضوع دیگر اعتراض مینی بوس داران محرومیت از بیمه ومسدود نمودن تعدادی از مسیر های بین پالایشگاهی بود که قبلا خبر دادیم که سازمان منطقه ویژه پارس درباره بیمه رانندگان درباره بیمه این رانندگان ابلاغیه ای انتشار داد که براساس آن همه شرکت های مستقر در منطقه و پیمانکاران فعال در حوزه نظارتی و عملیاتی منطقه ویژه پارس ملزم به پوشش بیمه ای رانندگان سرویس های مستمر یا موقت و موردی ایاب و ذهاب کارکنان شدند. این موفقیت ها نشانه بارزی از قدرت اعتراض و اعتصاب ما کارگران است.
*کانال شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران:
1- محرومیت عبدالرضا قندهاری معلم کنشگراز هرگونه پست سازمانی
عبدالرضا قندهاری معلم آموزش و پرورش شهرستان نیشابور و محرومیت از هر گونه پست مدیریتی و پست حساس
عبدالرضا قندهاری مدیر یکی از مدارس نیشابور و دانش آموخته ی جامعه شناسی به دلیل شرکت در تجمعات صنفی و انتقاد به وضعیت عمومی جامعه و آموزش و پرورش به اتهام تبلیغ علیه نظام توسط هیات تخلفات اداری آموزش و پرورش خراسان رضوی به استناد بند «و» ماده ۹ تخلفات اداری از مهرماه 1400 به مدت ۲ سال از هرگونه پست مدیریتی محروم شد.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ، انتقاد و اعتراض مسالمت جویانه را حق شهروندان می داند و در این راستا هرگونه برخورد خشونت آمیز با فرهنگیان را محکوم می کند و در کنار آنان خواهد ایستاد.
2- مهدی فتحی پس از نه روز به اعتصاب غذای خود پایان داد.
بنابر اطلاع خانواده از زندان عادل آباد، آقای مهدی فتحی بعد از ۹ روز به اعتصاب غذا پایان داده است.
قضات پرونده در دادگاه پاسارگاد و ارسنجان با قرار وثیقه و مرخصی وی موافقت کرده اند.
امید است اقای فتحی شنبه ۲۹ آبان به آغوش خانواده بازگردد.
*تجمع اعتراضی مالکان زمینهای تعاونی مسکن اداره ثبت اسناد جانبازان و شهرداری قزوین نسبت به عدم صدور مجوز ساخت وسازوبازی پینگ پنگ مسئولان با آنها مقابل شهرداری قزوین
روز پنج شنبه 27آبان،جمعی از مالکان زمینهای تعاونی مسکن اداره ثبت اسناد جانبازان وشهرداری برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به عدم صدور مجوز ساخت وساز وبازی پینگ پنگ مسئولان با آنها دست به تجمع مقابل شهرداری قزوین زدند.
یک عضو تعاونی مسکن شهرداری قزوین به خبرنگاریک رسانه محلی گفت: در حالی که مالکان زمینهای منطقه باراجین و روبهروی دانشگاه آزاد قزوین از قشر ضعیف جامعه هستند، زمینها از بیست سال گذشته بدون کاربری باقی مانده است که از مسئولان شهرداری مرکز درخواست داریم نسبت به این موضوع رسیدگی کنند.
وی افزود: در راستای تفکیک و تعیین کاربری زمینها، نامههای متعددی را به شهرداری ارسال کردیم اما شهرداری برای رسیدگی به موضوع ما را به شهرداری منطقه سه، راه و شهرسازی و اداره املاک ارجاع میدهد و بین این ارگانها بلاتکلیف ماندهایم و این چرخه همچنان ادامه دارد.
این عضو تعاونی یادآور شد: از شرایط موجود و بلاتکلیفی گلایهمندیم؛ این زمینها با هزاران امید خریداری شده است و خواستار رسیدگی متولیان امر اعم از شورای شهر، شهرداری و دولت به وضع موجود هستیم تا تصمیمی اتخاذ کنند که به نفع مالکان باشد.
وی با بیان اینکه تقریبا هرکدام از قطعات 55 و 56 مربوط به تعاونی مسکن شهرداری و قطعات 8 مربوط به ثبت اسناد است که در مجموع 300 نفر عضو دارد، اذعان کرد: این زمینها از 22 سال گذشته توسط تعاونی مسکن شهرداری به نام مسکن به مالکان فروخته شده و امروز شهرداری مدعی زراعی بودن این زمینهاست؛ در سال 92، کمیسیون ماده 5 حدود 20 درصد از سطح اشغال از این زمینها را به فضای گردشگری، تفریحی و ورزشی اختصاص داده است.
عضو تعاونی مسکن شهرداری قزوین در پایان گفت: اطلاعات مربوط به مکاتبات انجام شده ضدونقیض است و خواستار رسیدگی به این موضوع هستیم.
- تجمع اعتراضی مالکان زمینهای تعاونی مسکن اداره ثبت اسناد جانبازان و شهرداری قزوین نسبت به عدم صدور مجوز ساخت وسازوبازی پینگ پنگ مسئولان با آنها مقابل شهرداری قزوین
*مرگ ومصدومیت 4 کارگر درحادثه سقوط ازبالابرتبریز
روز پنج شنبه 27 آبان، بر اثر سقوط از بالابر یک ساختمان نیمه کاره واقع در فلکه ایرداک شهرک ولیعصر تبریز، یک کارگرجان خودراازدست داد و 3 کارگر دیگر مصدوم وبه بیمارستان منتقل شدند.
*جان باختن یک ملوان کشتی آیسان حین کاردربندر عباس براثربرق گرفتگی
روز چهارشنبه 26 آبان،یک ملوان کشتی آیسان بنام حسام بان اهل شهرستان کنارک،استان سیستان و بلوچستان حین کار حین کاردر کشتی آیسان دربندر عباس دچار برق گرفتگی شد و جان خود را از دست داده است.
اخباروگزارش های کارگری 26 آبان ماه 1400
- زنده وجاوید باد یاد جان باختگان اعتراضات هفته آخرآبان ماه 1398
یکشنبه 26 آبان ماه 1398:سومین روز اعتراضات نسبت به افزایش قیمت بنزین
- چهارمین روزاعتصاب وتجمع کارگران ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریزبرای اعتراض به سطح پایین حقوق ازجمله عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل ،نداشتن امنیت شغلی وسکوت مسئولان
- دومین روز اعتصاب وتجمع کارگران معدن مس دره زاربرای اعتراض به سطح پایین حقوق از جمله حداقل حقوق به ازایی 12 ساعت کار بجای 8 ساعت وعدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل
- اعتصاب وتجمع کارگران کارخانه لاستیک بارز کردستان دراعتراض به سطح پایین حقوق ،تبعیض در پرداختی ها و وعده های توخالی کارفرما
- اعتصاب وتجمع کارکنان حراست مترو گلشهر به هشتگرد برای اعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق وحق بیمه
- احضار، بازداشت و زندانی کردن فعالان جنبشهای کارگری، اجتماعی و مدنی محکوم است!
- معلمان سنندج قیم نمیخواهند
- جانباختن یک کارگرسایت پرورش میگوی کولغان بندرعباس بر اثر برقگرفتگی
- جان باختن یک کارگر درجریان گودبرداری کرج
*زنده وجاوید باد یاد جان باختگان اعتراضات هفته آخرآبان ماه 1398
بازپخش:یکشنبه 26 آبان ماه 1398:سومین روز اعتراضات نسبت به افزایش قیمت بنزین
فیلم های منتشره درشبکه های اجتماعی وگزارشات رسانه ای (علیرغم قطعی اینترنت ) حاکی از ادامه اعتراضات در روز یکشنبه 26 آبان ماه98 ،در شهرهای شیراز ،سنندج، مریوان، کرمانشاه،جوانرود،کرج،شهریار،برازجان،نسیم شهر،جاده ساوه و…. می باشد.
فیلم ها وگزارشات منتشره نشان از تجمعات اعتراضی،بستن خیابان،جاده واتوبان به اشکال مختلف ونیز حمله به تعدادی از اماکن دارد.
شبکه های اجتماعی از افزایش تعداد جان باختگان ومجروحین منجمله در استان کردستان خبر می دهند.
مرگ یک سرگرد از نیروهای انتظامی کرمانشاه هم تایید شد.
همچنین بنابه گزارش رسانه ای شده براساس برآورد یک نهاد امنیتی،طی دو روز گذشته(جمعه وشنبه 24 و 25آبان) اعتراضات در حدود 100 نقطه ایران وبا شرکت 87هزارو400 نفر روی داده است.
بنا بهمین گزارش،میزان تخریب نسبت به تجمعات دی ماه 96 گستردهتربوده است ازجمله بیش از 100 بانک و 57 فروشگاه بزرگ فقط در یک استان به آتش کشیده شده است.بیشترین تخریب ها دراستان های خوزستان، تهران، فارس و کرمان صورت گرفته است.
برپایه همین گزارش،حدود 1000 نفر در ناآرامیهای اخیر در کل کشور بازداشت شدهاند.
آخرین خبرها ی رسانه ای شده حاکی از حمله معترضین به حوزه های علمیه شیراز وکازرون در روز گذشته(شنبه 25 آبان) می باشد.
تجمعات اعتراضی دانشجویان دانشگاه تهران وتبریزبه بهانه افزایش قیمت بنزین:
1- برپایی تجمع در داخل وبیرون دانشگاه تهران در اعتراض به افزایش قیمت بنزین
بعد از ظهر روزیکشنبه 26آبان،جمعی از دانشجویان دانشگاه تهران به بهانه اعتراض به افزایش قیمت بنزین دست به تجمع پشت دربهای این دانشگاه موازی با خیابان انقلاب زدند وبا سردادن شعارهایی چون:« دانشجو آگاه است دانشگاه بیدار است»،«دانشجو میمیرد ذلت نمی پذیرد»،« ایرانی با غیرت حمایت حمایت» و…..وهمچنین خواندن سرود «یاردبستانی»همبستگیشان را با اعتراضات اخیر در سراسر کشور بنمایش گذاشتند.
همزمان جمعی از جوانان روبرویشان در خیابان انقلاب به نشانه همراهی اجتماع کردند وشمارشان در حال افزایش بود که با دخالت نیروهای امنیتی و انتظامی پراکنده شدند.
2- تجمع و راهپیمایی دانشجویان دانشگاه تبریز هم به بهانه اعتراض به افزایش قیمت بنزین
روزیکشنبه 26آبان،جمعی از دانشجویان دانشگاه تبریز به بهانه اعتراض به افزایش قیمت بنزین در داخل محوطه این دانشگاه با در دست داشتن پلاکاردهایی با مضمون«دانشجو زنده است»،«نه به گرانی» ودست به راهپیمایی زدند ودرادامه ساختمان مرکزی تجمع کردند.
دانشجویان با سردادن شعارهایی همچون:« بیکاریم، بیکاریم، آیندهای نداریم»،«حاصل دسترنج ما، اختلاس، اختلاس»و… اعتراضشان را نسبت به بیکاری، اختلاس وفساد اقتصادی و…بنمایش گذاشتند.
*چهارمین روزاعتصاب وتجمع کارگران ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریزبرای اعتراض به سطح پایین حقوق ازجمله عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل ،نداشتن امنیت شغلی وسکوت مسئولان
روز چهارشنبه 26 آبان برای چهارمین روز متوالی، کارگران ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز(سه کارخانه خدمات تراکتورسازی، ریختهگری و موتورسازی )برای اعتراض به سطح پایین حقوق ازجمله عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل ،نداشتن امنیت شغلی وسکوت مسئولان به اعتصاب وتجمعشان در محل کارادامه دادند.
بنابه گزارش رسانه ای شده بتاریخ 26 آبان،معترضان که کارگران مشغول به کار در سه شرکت خدمات تراکتورسازی، ریختهگری و موتورسازی هستند، در ادامه تجمع اعتراضی روزهای گذشته، امروز نیز در محوطه کارخانه ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی ایران حضور یافتند.
به گفته یکی از کارگران حاضر در این تجمع، شرکت ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی ایران دارای هفت مجموعه مجزای بزرگ تولیدی با حدود 5هزار کارگر است که در حال حاضر کارگران سه کارخانه خدمات تراکتورسازی، ریختهگری و موتورسازی تراکتورسازی تبریز که شمارشان به هزار و 500 نفر میرسد، به شرایط کار و مطالبات خود معترض هستند.
او گفت: مطالبات دیگری همانند پرداخت حق بهرهوری، امنیت شغلی و تبدیل وضعیت شغلی نیز داریم که سالهاست با مدیران واحدهای خود در میان گذاشتهایم اما مسئولان پاسخگوی مشکلات ما کارگران نیستند.
او در پایان با انتقاد از سکوت مسئولان استانی در برابر اعتراض کارگران ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی ایران گفت: در صورت ادامه بیتوجهیها ما کارگران ناچاریم برای رساندن صدای اعتراضی خود به گوش مسئولان به اعتراضات صنفی خود ادامه دهیم.
درهمین رابطه:اعتصاب وتجمع کارگران شرکت موتور سازی تراکتورسازی تبریزبرای اعتراض به سطح پایین حقوق ونداشتن امنیت شغلی
روز یکشنبه 23 آبان، کارگران شرکت موتور سازی تراکتورسازی تبریزبرای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به سطح پایین حقوق ونداشتن امنیت شغلی دست ازکارکشیدند و در محوطه محل کارشان تجمع کردند.
کارگران معترض شرکت موتورسازان تراکتورسازی تبریز خواسته هایشان را بقرارزیر اعلام کردند:
1- افزایش حقوق به صورت اعمال در حکم کار نه با پرداختی های ثابت
2- اعمال طبقه بندی مشاغل
3- تشکیل شورای کارگری
4- پرداخت حق بهره وری متناسب و به روز شده
5- امنیت شغلی و تبدیل وضعیت.
بنابه گزارش رسانه ای شده بتاریخ 24 آبان،در ماه جاری این چندمین باری است که کارگران تراکتور سازی تبریز دست به تجمع می زنند.
*دومین روز اعتصاب وتجمع کارگران معدن مس دره زاربرای اعتراض به سطح پایین حقوق از جمله حداقل حقوق به ازایی 12 ساعت کار بجای 8 ساعت وعدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل
روز چهارشنبه 26 آبان برای دومین روز متوالی، کارگران معدن مس دره زاربرای اعتراض به سطح پایین حقوق از جمله حداقل حقوق به ازایی 12 ساعت کار بجای 8 ساعت وعدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل از رفن برسرکارشان اجتناب کردند ودست به تجمع درمحل کارشان زدند.
یکی از کارگران حاضر در جلسه روز چهارشنبه فرمانداری به خبرنگار یک رسانه محلی گفت: مصوب شد در 10روز آینده تکلیف قراردادها مشخص و تا 20 روز آینده تکلیف حقوق و مزایایی که شرکت مس به کارگران معادن دیگر میدهد بررسی شود.
درهمین رابطه رئیس اداره کار سیرجان به خبرنگاررسانه ای گفت:روز چهارشنبه در جلسه بررسی مشکلات کارگران این معدن در محل فرمانداری با حضور نمایندگان کارگران معترض مقرر شد تمامی خواسته های قانونی این کارگران براساس قانون اداره کار از شرکت مس سرچشمه درخواست شود و کارگران به حقوق خود برسند.
برپایه گزارش رسانه ای شده بتاریخ 26 آبان،این کارگران فعال در معدن مس دره زار روچون روز گذشته و امروز در شهرستان سیرجان دست به تجمع زدند و خواسته های خود را به شرح نابرابری ساعت کار و دستمزد، اجرا نشدن طرح طبقه بندی، پرداخت نشدن حقوق یکسان و مکفی بین کارگران و نیز نداشتن امنیت شغلی عنوان کردند.
درهمین رابطه:اعتصاب وتجمع کارگران معدن مس دره زاربرای اعتراض به سطح پایین حقوق از جمله حداقل حقوق به ازایی 12 ساعت کار بجای 8 ساعت وعدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل
روز سه شنبه 25 آبان،کارگران معدن مس دره زار زیر مجموعه شرکت ملی صنایع مس ایران واقع در مسیر سرچشمه - پاریز به دره زار شهرستان سیرجان استان کرمان برای اعتراض به سطح پایین حقوق از جمله حداقل حقوق به ازایی 12 ساعت کار بجای 8 ساعت وعدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل دست از کارکشیدند ودرمحل کارشان تجمع کردند.
یکی از کارگران اعتصابی به خبرنگاریک رسانه محلی گفت: ما در این معدن با ساعت کاری بین 270 تا 400 ساعت در ماه کار میکنیم اما حقوقی بین 4 تا 5 میلیون تومان دریافت میکنیم؛ در صورتی که اگر قرارداد بر اساس قانون کار است باید همان 8 ساعتی که در قانون آمده کار کنیم.
او ادامه میدهد: این مشکل مختص نیروهای بومی معدن است و فقط با با بومی ها قرارداد اداره کار میبندند، کارگران تا الان به امید آینده کار میکردند اما حالا آیندهای پیش روی خود نمی بینند و میخواهند یا طبق قانون اداره کار باشند و یا حقوق آنها افزایش داشته باشد.
این کارگر با اشاره به این که برخی نیروها 6 تا 7 سال سابقه کاری دارند گفت: 4 سال است این موضوع در جلسات مختلف مطرح شده؛ حالا میگویند شرکت جهان پارس نمیتواند حق و حقوق بیشتری بدهد؛ اگر میتوانید از شرکت مس بگیرید.
او افزود:تا کنون طرح طبقه بندی مشاغل نیز در این معدن اجرا نشده است.
*اعتصاب وتجمع کارگران کارخانه لاستیک بارز کردستان دراعتراض به سطح پایین حقوق ،تبعیض در پرداختی ها و وعده های توخالی کارفرما
روز چهارشنبه 26 آبان، کارگران کارخانه لاستیک بارز کردستان واقع در شهرک صنعتی دهگلان سنندج برای اعتراض به سطح پایین حقوق ،تبعیض در پرداختی ها و وعده های توخالی کارفرما دست از کارکشیدند ودرمحل کارشان تجمع کردند.
کارگران معترض به خبرنگاررسانه ای گفتند:تفاوت و نابرابری از لحاظ دستمزد، حقوق و مزایا و پاداش کارگران را به تنگ آورده و مشکلات خانوادگی و معیشتی زیادی برای آنها به وجود آورده است.
یکی از کارگران حاضردرتجمع نیزگفت: بارها از مسئولان کارخانه درخواست رفع تبعیض و بهبود وضعیت شغلی و مزایای دریافتی کردیم اما متاسفانه با توجه به شرایط بد اقتصادی هیچ تغییری در روند قرار دادها و میزان درآمد ما علارغم افزایش چندبرابری تولید محصول در کارخانه ایجاد نشد و در نتیجه ما کارگران ناچار شدیم دست به اعتراض صنفی بزنیم.
او گفت: ما کارگران خواهان رسیدگی به خواستههای خود هستیم. دستمزد و مزایای ما در مقایسه با دستمزدهای خارج از ضابطهای که به برخی افراد شاغل پرداخت میشود، متفاوت است. علارغم انتقاد به این موضوع مدیران شرکت توجهی به مطالبات ما نمیکنند.
یکی دیگر از کارگران معترض در ادامه اضافه کرد: در حال حاضر حدود 700کارگر در این واحد تولیدی مشغول کارند که از شرایط شغلی و حقوقی خود رضایت ندارند.
وی اظهار داشت: ما انتظار داریم کارفرما به تعهدات پیشین خود و وعدههایی که داده، عمل کند.
او با بیان اینکه کارگران همچنین خواستار برکناری مدیران پروازی این واحد تولیدی هستند، در پایان گفت: رعایت نکردن قانون کار و بیتوجهی به مشکلات کارگران و کارخانه از مهمترین مسائلی است که کارگران به آن اعتراض دارند.
*اعتصاب وتجمع کارکنان حراست مترو گلشهر به هشتگرد برای اعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق وحق بیمه
روز چهارشنبه 26 ابان، کارکنان حراست مترو گلشهر به هشتگرد برای اعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق وحق بیمه دست به تجمع زدند.
*احضار، بازداشت و زندانی کردن فعالان جنبشهای کارگری، اجتماعی و مدنی محکوم است!
اکنون برای همگان مانند روز روشن است که بحران اقتصادی - اجتماعی، سیاسی و فرهنگی عمیقی بر جامعهی ایران حاکم است. همچنین بر اکثریت عظیم افراد جامعه، بویژه کارگران و زحمتکشان پوشیده نیست که حاکمان اقتصادی و سیاسی مسئول اصلی بحرانهای بزرگی هستند که سالهاست بر زندگی بیش از ٩٥ درصد مردم تحمیل گردیده است. فقر و سیهروزی و محرومیت اکثریت عظیم مردم از حداقل معیشت، مسکن، بهداشت، آموزش، فرهنگ و بیمههای اجتماعی به طور روزافزونی شدت مییابد و در همان حال سرمایه، دارائی و درآمد اقلیت حاکم سر به فلک میکشد.
اما فشار خرد کننده بر کارگران و زحمتکشان تنها در عرصهی اقتصادی نیست. هرچه بر شرایط فلاکتبار اقتصادی و اجتماعی افزوده میگردد، تهاجم قدرت سیاسی حاکم بر فعالان جنبش کارگری و دیگر جنبشهای اجتماعی و مدنی و به طور کلی به معترضان وضع موجود نیز اضافه میگردد. افزایش دستگیریها، بازداشتها و احضار به مراکز قضایی و امنیتی و زندانی کردن فعالان در یکماه گذشته حاکی از آن است که نهادهای حاکم در مقابل فقر گسترده و روزافزون، بیکاری، تورم افسار گسیخته، عدم اطمینان به آینده و در یک کلام به بحرانی که زندگی اکثریت زحمتکشان جامعه را به تباهی میکشاند، پاسخی جز سرکوب، ارعاب و بازداشت و زندان ندارند. نهادهای حاکم در مقابل اعتراض بحق و طبیعی فعالان کارگری، معلمان، بازنشستگان، فعالان اجتماعی و مدنی، در مقابل ابتدائیترین خواستهایی که برای انسان جزء بدیهیترین حقوق به شمار میرود به سلاح سرکوب و اختناق روی میآورند.
این شیوهای است که در ٤۳ سال گذشته به طور رسمی و متوالی از سوی حکومتگران در سطح جامعه به اجرا درآمده و تشدید شده است. هدف این روش سرکوبگرانه که اولویت خود را به بند کشیدن فعالان جنبشهای کارگری، اجتماعی و سیاسی قرارداده است، حفظ منافع و سلطۀ استثمارگران بر جامعه است. حاکمان تصور میکنند که با سلب آزادیهای اجتماعی و سیاسی، حاکم کردن سکوت و خفقان بر جامعه و حذف فعالان کارگری، معلمان، بازنشستگان، دانشجویان، نویسندگان، زنان، خبرنگاران، هنرمندان، وکلای دادگستری و غیره از صحنه اعتراضات اجتماعی و مدنی میتوانند به هدف خود برسند. اما این امید آنها واهی است و تلاششان در این راه به شکست منجر خواهد شد. تاریخ بارها نشان داده که:
چنان نماند و چنین نیز هم نخواهد ماند!
ما در زیر اسامی برخی از فعالان کارگری، معلمان، بازنشستگان، دانشجویان، روشنفکران، زنان آزادیخواه را که هم اکنون در زندان هستند و یا برای بازجوئی و پرونده سازی احضار و یا بازداشت شدهاند جهت اطلاع تودههای مردم اعلام میکنیم.
اسماعیل گرامی (کارگر بازنشسته)
شاپور احسانیراد (فعال کارگری)
علی نجاتی (عضو سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه)
علی اسحاق (کارگر بازنشسته)
اسماعیل عبدی (معلم)
هاشم خواستار (معلم)
نصرت بهشتی (معلم)
ناهید فتحعلیان (معلم)
محمد ارکیان(معلم)
حسن حسینخانی (معلم)
محمدرضا رمضانزاده (معلم)
محمدحسین سپهری (معلم)
معصومه عسگری (معلم)
غلامرضا غلامی (معلم)
مهدی فتحی (معلم)
عزیز قاسمزاده (معلم)
زینب همرنگ (معلم)
یعقوب یزدانی (معلم)
حجتآله رافعی (معلم)
جعفر ابراهیمی (معلم)
محمود بهشتی لنگرودی (معلم)
محمود ملاکی (معلم)
حسین رضایی (معلم)
علی کروشات(معلم)
پیروز نامی (معلم)
لطیف روزیخواه (معلم)
روحآله مردانی (معلم)
حمید قندی (معلم)
مسعود فرهیخته (معلم)
محبوبه فرحزادی (معلم)
محمد تقی فلاحی (معلم)
رضا خندان مهابادی (کانون نویسندگان)
بکتاش آبتین (کانون نویسندگان)
کیوان باژن (کانون نویسندگان)
آرش گنجی (کانون نویسندگان)
خسرو صادقی بروجنی (روزنامهنگار و پژوهشگر حوزهی کار)
امیرعباس آزرموند (روزنامهنگار و حامی کارگران)
مهدی محمودیان (روزنامهنگار)
فرزانه زیلابی (وکیل مدافع کارگران)
امیر سالار داودی (وکیل)
محمدرضا فقیهی (وکیل)
آرش کیخسروی (وکیل)
مصطفی نیلی (وکیل)
محمد نجقی (وکیل)
کیوان مهتدی (حامی حقوق کارگران)
آنیشا اسدالهی (حامی حقوق کارگران)
رهام یگانه (حامی حقوق کارگران)
عاطفه رنگریز (حامی حقوق کارگران)
سروناز احمدی (حامی حقوق کارگران)
سپیده قلیان (حامی حقوق کارگران)
عسل محمدی (حامی حقوق کارگران)
هیراد پیربداغی (حامی حقوق کارگران)
کامیار فکور (حامی حقوق کارگران)
علی نوری (دانشجو)
ما امضا کنندگان این بیانیه احضار، بازداشت و زندانی کردن فعالان کارگری، معلمان، بازنشستگان، نویسندگان، خبرنگاران، دانشجویان، حامیان حقوق کارگران، هنرمندان، زنان، وکلای دادگستری و دیگر فعالان مدنی را محکوم میکنیم و خواهان آزادی فوری و بیقید و شرط همه آنان و منع تعقیب ایشان هستیم.
۲۶ آبان ۱۴۰۰
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه
کانون صنفی فرهنگیان اسلامشهر
کانون صنفی فرهنگیان الیگودرز
کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری ایران
گروه اتحاد بازنشستگان
اتحاد سراسری بازنشستگان ایران
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری
برگرفته از کانال سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
*معلمان سنندج قیم نمیخواهند
سید غیاث نعمتی/معلم و فعال صنفی
در چند تجمع اخیر معلمان سنندج، برخی از سخنرانان به طور مستقیم و غیرمستقیم معلمان را از آمدن به تجمع منع کرده و مدام بر ناکارآمدی تکرار ایندست اعتراضات تاکید میکردند تا اینکه در تجمع اخیر (پنجشنبه ۲۰ آبان) با لحن جدیتر و تندتری معلمان را از آمدن به تجمع منع کردند و با متفرق نمودن زودهنگام تجمعکنندگان مجال سخنرانی به همکاران را ندادند. این در حالی است که اوضاع آموزش و پرورش روزبهروز وخیمتر میشود. "کیفیت آموزش"، "عدالت آموزشی" و "آموزش رایگان" کاملا به محاق رفته و هر روزه شاهد ترکتحصیل هزاران دختر و پسر در روستاها و حاشیه شهرها هستیم. سرنوشت رتبهبندی معلمان و همسانسازی هم نامعلومتر میشود و حاکمیت به هیچ زبانی (مکاتبه، مذاکره، انتقاد و...) حاضر به پذیرش مسئله و چارهجویی نیست. چیزی که باعث شده هر روز شاهد پیوستن شهرهای کوچک و بزرگ بیشتری به جمع معترضین باشیم (در تجمع اخیر بیش از ۷۴شهر تجمع برگزار کردند)
به طور کلی روح کلی حاکم بر بیانات بعضی از این دوستان چیزی جز دلسردی و ناامیدی از تلاش و تکاپوی صنفی نبود.
در خصوص انگیزه این بزرگواران از سوق دادن معلمان به سوی بیتفاوتی و انفعال، قضاوت را به خودشان و جامعه معلمان میسپارم. اما شاید مروری بر تاریخچه چنین برخوردهایی به درک بهتر مسئله کمک کند: این دوستان در چند سال اخیر نه تنها تقلایی برای شکلگیری کنشهای صنفی انجام ندادهاند بلکه تا جایی که مقدور بوده علیه کنشهایی که شورای هماهنگی و هزاران فعال صنفی دلسوز برایش زحمت کشیده و هزینه دادهاند تکذیبیه صادر نموده و نه تنها معلمان سنندج و کردستان را دلسرد کردهاند بلکه باعث تردید و تشکیک اذهان معلمان سایر استانها هم شدهاند. اگر هم موفق به لغو تجمع نشدهاند اقدام به مصادره آن نمودهاند یعنی در حالی که افراد دیگری برای تبلیغ و شکلگیری تجمع هزینه داده و احضار و تهدید شدهاند این دوستان در دقیقه نود با بنر، میکروفون و... آمده صاحب حرکت شده و به تبلیغ خود و دلسردی و شماتت همکاران پرداختهاند.
در بیانات این دوستان چند نکته دیگر قابل تامل بود:
الف- تخریب و تضعیف شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
ب- غیرقانونی خواندن انتخابات انجمن صنفی معلمان سقز و مریوان
و...
الف- هجمه شدید برخی از این دوستان به شورای هماهنگی در حالی صورت میگیرد که این بزرگواران میبایست پیش و بیش از همه ممنون شورای هماهنگی میبودند چرا که تمام عرضاندامهای این دوستان در چند سال اخیر مرهون فراخوانهای شورای هماهنگی بوده است و گرنه خودشان در این سالها هیچ گونه فعالیتی را طراحی و سازماندهی نکردهاند تا فرصتی برای ابراز وجود بیابند (اگر واقعیت غیر از این است این دوستان مرحمت کنند تمام فراخوانهایی را که از سال ۹۳ تاکنون در کانال زانیاری یا سایر رسانههای نزدیک به خود منتشر کردهاند با ذکر تاریخ انتشار دهند تا همگان بتوانند مشاهده و قضاوت کنند).
در ضمن همه میدانند که علیرغم انتقادهایی که ممکن است به شورا وارد باشد، این تشکیلات دستاورد سالها ممارست و تحمل مشقت از سوی هزاران معلم پاک و باشرف است که با وجود تمام محدودیتها و فشارها پرچم مطالبهگری را افراشته نگه داشتهاند. لذا تاختن به چنین تشکیلاتی از سوی یک مدعی فعالیت صنفی حیرتآور است.
ب- در خصوص انتخابات انجمن صنفی معلمان سقز و مریوان:
۱- تمام انتخابات آن دو انجمن ارجمند مشروع و صحیح بوده و به استناد اصول صریح قانون اساسی برگزار شده است. اتفاقا این دوستان باید جواب بدهند که با وجود تمام ظرفیتهای قانونی برای برگزاری مجمع و انتخابات، چرا سرنوشت انجمن سنندج را به اما و اگرها و امروز و فرداهای استانداری و وزارت کشور گره زدهاند؟؟ (گویا از این امهال و تاخیر استانداری زیاد هم ناخشنود نیستند چرا که تمایلی برای تشکیل مجمع و انتخابات و به هم خوردن آرامش موجود ندارند)
۲- تاکنون هیچکدام از نیروهای امنیتی با چنین صراحتی انتخابات سقز و مریوان را غیرقانونی اعلام نکرده است که یک مدعی فعالیت صنفی اعلام میکند
۳- مریوان و سقز همواره جزء پویاترین تشکلهای ایران بودهاند و به جهت همین "فعالیتهای مستمر و ریشهدار" و نیز "حضور قوی و مداوم اعضای آنها در ساختار شورای هماهنگی" تاثیر فراوانی بر سایر تشکلها و جامعه معلمی ایران گذاشتهاند.
تجمعهایی که انجمن مریوان در سالهای ۹۳، ۹۴، ۹۵ و ماههای اخیر برگزار کرده و میکند به حدی قوی و سازمانیافته است که انگیزه و شوق کنشگری را به سراسر ایران تزریق میکند. اکنون نام مریوان برای همه معلمان ایران محبوب و دلنشین است.
در خصوص سقز هم باید عرض کنم که انجمن سقز یک انجمن صنفی عادی و معمولی نیست بلکه یک انجمن سرآمد و حرفهای است که تجربه و ظرفیت آن را دارد که مشق صنفی را به همگان آموزش دهد. دموکراسی حاکم بر انجمن سقز، نوآوریها، و فعالیتهای این انجمن به حدی چشمنواز و دلفریب است که هر کنشگری را شیفته خود میکند. ای کاش انجمن تحت تصدی این دوستان هم یکهزارم انجمن سقز و مریوان فعالیت و حیات صنفی داشت، یا لااقل ضدکنشی و ضدتشکیلاتی عمل نمیکرد.
به عنوان یک معلم (و اگر قبول کنند به عنوان یک دوست) صراحتا به این دوستان اعلام میکنم که با اینکه قدردان زحمات پیشین شما هستم اما نسبت به عملکرد چند سال اخیر شما به شدت معترضم چرا که شما با قُرق کردن انجمن، جذب نکردن و آموزش ندادن علاقهمندان به فعالیت صنفی، دلسرد نمودن همکاران و... در برابر انفعال بیش از پیش معلمان سنندج، ضعف تشکیلاتی و تبدیل نمودن انجمن صنفی معلمان به یک محفل دوستانه باید در برابر جامعه معلمان پاسخگو باشید. اگر هم خود را مقصر و ملزم به پاسخگویی نمیدانید و میل جبران ندارید لااقل معلمان را به حال خود واگذارید تا در خصوص آمدن یا نیامدن به تجمع و تبعیت یا سرپیچی از دعوتهای شورای هماهنگی، خود تصمیم بگیرند.
مگر در همین تجمع اخیر شما بیانیه داده یا تبلیغاتی انجام داده بودید که احساس مسولیت کردید و...؟ آیا ماموریتی داشتید که تجمع را لغو کنید؟ اگر اینگونه نبود بر چه اساسی احساس تکلیف کردید که بیایید همکاران را متفرق کنید و مثل ناظم بالای سر معلمان رفته و آنها را نصیحت کنید که از پیادهرو بروند یا از خیابان؟ مگر این عزیزان به دعوت شما آمده بودند که به خواست شما بمانند یا بروند؟ یا مگر در تجمعاتی که شما تشریف نداشتید معلمان نمیدانستند از کجا بیایند و از کجا بروند؟
در هر حال اگر بنا به هر دلیلی دیگر انگیزه فعالیت صنفی ندارید یا اینکه تحت فشار هستید میتوانید تا آرام شدن اوضاع، برای مدتی از فعالیت صنفی کنارهگیری کنید. یقین هم داشته باشید که همکاران قدردان زحمات پیشین شما خواهند بود. اگر هم از ناحیه خاصی برای تضعیف یا لغو تجمعات تحت فشار هستید میتوانید به آسانی و با دلایل متقن از خود سلب مسولیت نمایید.
*جانباختن یک کارگرسایت پرورش میگوی کولغان بندرعباس بر اثر برقگرفتگی
روز دوشنبه 24 آبان، یک کارگرسایت پرورش میگوی کولغان بندرعباس بنام پیروز صلاح زهی اهل روستای مچکور شهرستان سرباز بر اثر برقگرفتگی جان خودرا ازدست داد.
*جان باختن یک کارگر درجریان گودبرداری کرج
ظهر روز چهارشنبه 26 آبان،یک 50 ساله حین کارگودبرداری امروز در خیابان هشتم رجایی شهر کرج براثر ریزش بخشی از دیوارزیر تلی از خاک گرفتار وجان باخت.