اخباروگزارش های کارگری26-27شهریورماه 1400

جنبش‌های اجتماعی
شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

- اعتصاب مجدد کارگران پروژه‌ای شاغل در فاز ۱۴ پارس جنوبی - شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:بازگشت مجدد همکاران ما در بخش توسعه فاز ۱۴ عسلویه به اعتصاب و گزارشی از وضع اعتصاب - اعتصاب مجدد کارگران پروژه‌ای شاغل در پتروپالایش کنگان- شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:امروز شنبه ۲۷ شهریورماه همکاران پروژه ای ما در شرکت پیمانکاری پارس قدرت شاغل در پتروپالایش کنگان در اعتراض به خلف وعده های پیمانکار به اعتصاب بازگشتند

- شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:

عده ای از همکاران ما در شرکت پایندان در فاز ۱۴ و فاز ۱۳ با دو روز کاهش ساعت کاری خود در ماه و ٢٥ درصد افزایش حقوق به سرکار خود بازگشتند

- نهمین روز اعتصاب وتجمع کارگران پتروشیمی امام دراعتراض به انتقال اجباری به شرکت زیرمجموعه

- تجمع اعتراضی سراسری معلمان نسبت به عدم اجرای رتبه‌بندی کامل مطابق با 80 درصد حقوق هیأت علمی

- آغاز هفته سوم تجمع شبانه روزی اعتراضی قبول شدگان آزمون سال 99 آموزش و پرورش کشور(صاحبان کارنامه سبز آزمون)نسبت به بلاتکلیفی استخدامیشان ووعده های توخالی مسئولان برای تفرقه اندازی بجای پاسخگویی مقابل وزارت آموزش وپرورش

- تجمعات اعتراضی کارکنان حق طلب اداره مخابرات مسجدسلیمان نسبت به ممنوع الورود شدن به محل کار

- تجمع اعتراضی کارگران شهرداری کوت عبدالله نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق وحق بیمه ووعده های توخالی مقابل استانداری خوزستان برای چندمین بار

- تجمع اعتراضی دوباره کارگران شهرداری امیدیه نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق و وعده های پوچ مسئولان مقابل فرمانداری

- تجمع اعتراضی کارگران غیرنیشکری کشت وصنعت نیشکرهفت‌تپه نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی

- تجمع اعتراضی کارکنان شرکتی شبکه بهداشت شهرستان باشت نسبت به عدم پرداخت 7 ماه حقوق ونداشتن امنیت شغلی

- تجمع اعتراضی کارگران استادیوم آزادی نسبت به عدم پرداخت ماه ها حقوق مقابل ساختمان وزارت ورزش و جوانان

- اعتراض کارگران شرکتی اداره راهداری و حمل و نقل جاده‌ای لرستان نسبت عدم پرداخت 3 ماه حقوق

- سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:

حکم شش سال زندان اسماعیل گرامی کارگر بازنشسته ۶۷ ساله در دادگاه انقلاب شعبه ۳۶ تجدید نظر عینا تایید شد

- جان باختن یک کارگر گردو چین در خلخال براثر سقوط از درخت

*اعتصاب مجدد کارگران پروژه‌ای شاغل در فاز ۱۴ پارس جنوبی

امروز ۲۷ شهریورماه کارگران شاغل در شرکت‌های مستقر در بخش توسعه‌ی فاز ۱۴ عسلویه مجدداً دست به اعتصاب زده و مقابل دفتر مپنا تجمع کردند.

این کارگران پیشتر و با قول مساعد پیمانکاران مبنی بر قبول شرایط کارگران به سر کار بازگشته بودند اما اینک و با خُلف وعده از سوی پیمانکاران دوباره دست از کار کشیدند.

کارگران خواستار عقد قرارداد جدید با افزایش دستمزد بر اساس لیست مزدی پیشنهادی خود کارگران و‌ تغییر نوبت کاری به ۲۰ روز کار و ۱۰ روز استراحت هستند و پیمانکارانی از جمله شرکت اکسیر با وعده‌ی اجرای این خواست‌ها کارگران را به سر کار بازگردانده بودند. اما در روزهای اخیر به کارگران اعلام کرده‌اند که دستمزدها را ۱۵ درصد افزایش داده و تغییری نیز در نوبت کاری صورت نخواهد گرفت که کارگران امروز در اعتراض به این خلف وعده دوباره دست به اعتصاب زده و مقابل دفتر کارفرما تجمع کردند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران-۲۷ شهریورماه ۱۴۰۰

*شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:

بازگشت مجدد همکاران ما در بخش توسعه فاز ۱۴ عسلویه به اعتصاب و گزارشی از وضع اعتصاب

امروز ۲۷ شهریور کارگران شاغل در فاز ١٤ نیروهای اکسیر در بخش ١٠٦ و ١٠٨ در اعتراض به خلف وعده پیمانکاران مجدداً دست به اعتصاب زده و با شعار نترسید، نترسید ما همه با هم هستیم بطرف دفتر مدیریت مپنا حرکت کرده و در آنجا تجمع کردند. کارگران خواستار افزایش دستمزد خود بر اساس ارقام پیشنهادی همکاران خود در شرکت های دیگر و اجرای نوبت کاری ۲۰ روز کار و ۱۰ روز مرخصی هستند. در کوران اعتصاب پیمانکار برای شکستن صف اعتصاب به این کارگران وعده هایی داده بود و کارگران با وعده قبول خواستهایشان بسر کار بازگشته بودند. اما روزهای اخیر اعلام گردید که دستمزد آنان فقط ۱۵ درصد افزایش می یابد و در نوبت کاری آنان نیز تغییری صورت نخواهد گرفت در مقابل این خلف وعده کارگران دوباره وارد اعتصاب شدند. و این اتفاقی است که در مراکز کارگری دیگر شاهد آن هستیم و هر کجا که همکاران ما با خلف وعده روبرو میشوند دوباره به اعتصاب باز میگردند.

*اعتصاب مجدد کارگران پروژه‌ای شاغل در پتروپالایش کنگان

امروز شنبه ۲۷ شهریورماه کارگران شرکت پیمانکاری پارس قدرت شاغل در پتروپالایش کنگان مجدداً دست به اعتصاب زدند.

این کارگران پیشتر و با قول مساعد پیمانکاران مبنی بر قبول شرایط کارگران به سر کار بازگشته بودند اما اینک و با خُلف وعده از سوی پیمانکاران دوباره دست از کار کشیدند.

کارگران پروژه‌ای نفت خواستار افزایش دستمزد بر طبق لیست مزدی پیشنهادی خود کارگران و تغییر نوبت کاری به ۲۰ روز کار و ۱۰ روز استراحت هستند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران-۲۷ شهریورماه ۱۴۰۰

*شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:

امروز شنبه ۲۷ شهریورماه همکاران پروژه ای ما در شرکت پیمانکاری پارس قدرت شاغل در پتروپالایش کنگان در اعتراض به خلف وعده های پیمانکار به اعتصاب بازگشتند

همکاران ما با قول مساعد پیمانکاران مبنی بر قبول شرایط آنان به سر کار بازگشته بودند اما اکنون با زدن زیر وعده ها از سوی پیمانکاران آنها دوباره دست به اعتصاب زدند. در هرکجا که پیمانکاران به وعده خود عمل نکند پاسخ ما کارگران بازگشت به اعتصاب است.در محل نیز پیگیر مطالباتمان هستیم. شورای سازمانده اعتراضات بر تشکیل مجمع عمومی و انتخاب نمایندگان واقعی خود در تمام شرکت ها تاکید دارد.

*شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:

عده ای از همکاران ما در شرکت پایندان در فاز ۱۴ و فاز ۱۳ با دو روز کاهش ساعت کاری خود در ماه و ٢٥ درصد افزایش حقوق به سرکار خود بازگشتند

بنا بر خبرهای دریافتی شورای سازماندهی تا کنون میتوان گفت در رابطه با مشاغلی چون جوشکار، فیتر و مونتاژه کار هفتاد درصد از شرکت های پیمانکاری زیر فشار اعتصاب قدرتمند ما کارگران اعتصابی نفت، با شرایط همکاران ما برای افزایش حقوقها و بیست روز کار و ده روز مرخصی موافقت شده است . اما در حدود سی درصدی از شرکت ها پیمانکاران حاضر به قبول خواستهای همکاران ما نشده و اعتراض ادامه دارد. در برخی جاها نیز کارگران فقط دو تا سه میلیون افزایش مزدی داشته اند و خواست ۲۰ روز کارگر و ده روز مرخصی آنها نیز مورد قبول واقع نشده است. در مراکزی هم نظیر شرکتهای مستقر در بخش توسعه فاز ۱۴ عسلویه پیمانکاران با دادن وعده و وعید سعی کرده اند همکاران اعتصابی ما را سر کار بازگردانند اما به وعده ها عمل نشده است و امروز شاهد پیوستن دوباره آنها به اعتصاب هستیم. بدین ترتیب همکاران اعتصابی هر کجا که با خلف وعده های پیمانکاران روبرو میشوند، دوباره دست به اعتصاب میزنند. ضمن اینکه در محل پیگیر دیگر مطالباتاعتراضی خود از جمله بهبود وضع کمپها و غذا هستند. از سوی دیگر اعتصاب ما کارگران پروزه ای در بهبود شرایط بکارگیری نیروهای جدید نیز تاثیر گذاشته اند. از جمله بنا بر خبر دریافتی دیگری در پالایشگاه دوازدهم که نیاز به ٩٥٠ کارگر جدید داشتند، این نیرو با شرایطی بهتری نسبت به گذشته به کار فراخوانده شده اند.

بیش از سه ماه اعتصاب ما کارگران پروژه ای نفت تا همین امروز دستاوردهای مهمی داشته و پیمانکاران را در موقعیت ضعیف تری قرار داده است و امروز نیز اعتراضات در میان بخش های مختلف نفت گسترده است. ما کارگران اعتصابی نفت از خواستهای خود عقب نمی نشینیم. بعلاوه اینکه در محل نیز پیگیر دیگر مطالبات خود همچون بهبود وضع کمپها و غذا و واکسیناسیون رایگان و دیگر مطالباتمان هستیم.

*نهمین روز اعتصاب وتجمع کارگران پتروشیمی امام دراعتراض به انتقال اجباری به شرکت زیرمجموعه

روزشنبه 27 شهریور برای نهمین روز متوالی، کارگران پتروشیمی امام برای اعتراض به انتقال اجباری به شرکت عملیات غیرصنعتی به اعتصاب وتجمعشان مقابل شرکت ادامه دادند وخواهان بازگشت 300نفر از کارگران به محل کارقبلی خودشدند.

تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند: پتروشیمی بندر امام خمینی یک شرکت هلدینگی (مادر) بوده و شرکت عملیات غیرصنعتی زیرمجموعه آن است و تنها نیروهای رسمی و قراردادی را می‌توانند به شرکت دیگری انتقال دهند و انتقال نیروهای پیمانکاری تنها با رضایت خودشان قابل انجام است.

این کارگران که سابقه برخی از آن‌ها بیش از 10 الی 15 سال است، اضافه کردندد: 300کارگرمذکور خواستار بازگشت خود به شرکت مادر هستند چرا که با انتقال از برخی مزایا مانند پاداش تولید محروم شده‌ایم و دریافتی‌های کارگران را کم کرده است.

این کارگران که از اواخر سال گذشته به شرکت زیرمجموعه منتقل شده‌اند،همچنین گفتند: در صورت عدم توجه مسئولان مربوطه و تا تحقق خواسته شان از اعتراضات خود دست برنخواهیم داشت.


*تجمع اعتراضی سراسری معلمان نسبت به عدم اجرای رتبه‌بندی کامل مطابق با 80 درصد حقوق هیأت علمی

روز شنبه 27 شهریور،معلمان استان های آذربایجان شرقی،اصفهان،البرز،ایلام، خوزستان، فارس،کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد،لرستان،هرمزگان و...برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان دست به تجمع مقابل اداره کل آموزش و پرورش در مراکز این استان های کشور زدند.

شعارها:

نه تسلیم، نه سازش رتبه بدون خواهش

معلم به پا خیز، برای رفع تبعیض

صدا و سیما کجاست، صدای ما بی‌صداست

معلم داد بزن، حقتو فریاد بزن

تصاویر:

+کرج

 


+ ایلام :

 


+شیراز:


+ کرمانشاه:

 


+ کهگیلویه و بویراحمد :


+ لرستان:


+بندرعباس:


*آغاز هفته سوم تجمع شبانه روزی اعتراضی قبول شدگان آزمون سال 99 آموزش و پرورش کشور(صاحبان کارنامه سبز آزمون)نسبت به بلاتکلیفی استخدامیشان ووعده های توخالی مسئولان برای تفرقه اندازی بجای پاسخگویی مقابل وزارت آموزش وپرورش

روزشنبه 27 شهریور، قبول شدگان آزمون سال 99 آموزش و پرورش کشور(صاحبان کارنامه سبز آزمون)با برپایی تجمع مقابل وزارت آموزش وپرورش هفته سوم دورجدید اعتراضشان را نسبت به بلاتکلیفی استخدامیشان ووعده های توخالی مسئولان برای تفرقه اندازی بجای پاسخگویی،آغازکردند.


*تجمعات اعتراضی کارکنان حق طلب اداره مخابرات مسجدسلیمان نسبت به ممنوع الورود شدن به محل کار

روزشنبه 27 شهریور، کارکنان حق طلب اداره مخابرات مسجدسلیمان برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به ممنوع الورود شدن به محل کار تجمعاتی را مقابل مرکز مخابرات مطهری وساختمان مرکزی شرکت این شهرستان برپاکردند.


یکی از این کارکنان به خبرنگاریک رسانه محلی گفت: حدود 25 نفر از پرسنل با سابقه بالای 20سال به این دلیل که پس از این همه سال به عقد قراردادهای سه ماهه خود اعتراض و از طریق قانون توانستیم رای اداره کار را به نفع خود بگیریم در کمال تعجب پس از 20 سال امروز به این دلیل که حاضر نشدیم مجدداً قراردادهای سه ماهه را امضاء و خواهان احقاق حقوق خود شدیم از ورود ما به اداره جلوگیری کردند و آن گونه که شنیدیم از اهواز عده ای را جایگزین ما کرده اند.

وی ادامه داد: سال هاست هیچ گونه تغییری در حقوق و مزایای ما بوجود نیامده است به همین دلیل مخالف امضای قرارداد سه ماهه جدید هستیم.

یکی دیگر از این کارکنان حق طلب گفت: تبدیل وضعیت در همه نهادهای اجرایی و عمومی، قانون مصوب مجلس شورای اسلامی است که در شورای نگهبان نیز به تایید رسیده است اما در مخابرات اجرایی نمی‌شود.

*تجمع اعتراضی کارگران شهرداری کوت عبدالله نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق وحق بیمه ووعده های توخالی مقابل استانداری خوزستان برای چندمین بار

روزشنبه 27 شهریوربرای چندمین بار،کارگران شهرداری کوت عبدالله برای اعتراض نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق وحق بیمه ووعده های توخالی دست به تجمع مقابل استانداری خوزستان درکلانشهراهواززدند.


یکی از حاضران در تجمعبه خبرنگاررسانه ای گفت: ما پشت هم فریاد می‌زنیم، استاندار حمایت حمایت؛ چراکه دیگر واقعاً خسته شدیم؛ به هرجا که فکرش را بکنید مراجعه کرده‌ایم؛ نه از شهرداری آبی برایمان گرم شد نه از شورای شهر جدید!

این کارگران چهار ماه است که دستمزد کامل نگرفته‌اند و حق بیمه آن‌ها نیز برای ماه‌های سه و چهار کامل رد نشده است؛ ضمن اینکه بخشی از مطالبات سال قبل را نیز هنوز دریافت نکرده‌اند.

به گفته این کارگران، پیشتر وعده داده بودند که تا پایان هفته گذشته، حقوق برج 3 و4 را کامل تسویه کنند و چون این اتفاق نیفتاده است.

شهرداری کوت عبدالله، حدود ۴۰۰ کارگر پیمانکاری دارد که در دو نوبت روزکار و شبکار مشغول به کار هستند؛ این کارگران ماه‌ها معوقات مزدی پرداخت نشده دارند.

*تجمع اعتراضی دوباره کارگران شهرداری امیدیه نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق و وعده های پوچ مسئولان مقابل فرمانداری

روز شنبه 27 شهریور دوباره، کارگران شهرداری امیدیه برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق و وعده های پوچ مسئولان دست به تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان دراستان خوزستان زدند.


تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند:برخلاف وعده‌ای که مسئولان استانداری خوزستان و فرمانداری امیدیه به آن‌ها در جریان اجتماعات اخیر داده است، هنوز پولی به حساب کارگران پرداخت نشده است.

کارگران معترض گفتند: در آخرین تجمع کارگران شهرداری امیدیه که طی روزهای ششم تا دهم شهریورماه به مدت چهار روز مقابل ساختمان فرمانداری امیدیه و استانداری خوزستان به همراه کارگران فضای سبز انجام شد، مسئولان استانی و شهرستانی وعده داده بودند تا یک هفته آینده به مطالبات ما رسیدگی کنند که هنوز عملی نشده است.

کارگران در ادامه با بیان اینکه مهمترین بخش مشکلات شهرداری به شکایت چند نفر از طلبکاران مالی شهرداری مربوط می‌شود که پیگیر مطالباتشان هستند، در ادامه افزودند: این بدهی‌ها مربوط به سالهای گذشته است که مسئولان وقت در زمان خود آن را به‌صورت جدی پیگیری نکرده و امروز تبعات آن متوجه کارگران و موجب مسدود شدن حساب‌های مالی شهرداری شده است.

*تجمع اعتراضی کارگران غیرنیشکری کشت وصنعت نیشکرهفت‌تپه نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی

روزشنبه 27 شهریور، کارگران غیرنیشکری کشت وصنعت نیشکرهفت‌تپه درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی مقابل ساختمان مدیریت شرکت اجتماع کردند وخواستاربازگشت به کار و تبدیل وضعیت هستند.


*تجمع اعتراضی کارکنان شرکتی شبکه بهداشت شهرستان باشت نسبت به عدم پرداخت 7 ماه حقوق ونداشتن امنیت شغلی

روز شنبه 27 شهریور، کارکنان شرکتی شبکه بهداشت شهرستان باشت در استان کهگیلویه و بویراحمد برای اعتراض به عدم پرداخت 7 ماه حقوق ونداشتن امنیت شغلی در شبکه بهداشت باشت اجتماع کردند.


تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند: هفت ماه است که حقوق نگرفته‌ایم و چشم‌انداز شغلی ما روشن نیست؛ مشخص نیست چه زمانی می‌خواهند مطالبات مزدی ما را پرداخت کنند.

نیروهای شرکتی شبکه درمان باشت می‌گویند: یک ماه از سال قبل و شش ماه سپری شده از سال جاری، حتی یک ریال به حساب ما واریز نکرده‌اند و هرچه مراجعه می‌کنیم و به این مساله معترض می‌شویم، هیچ فایده‌ای ندارد.

تعداد این نیروها حدود 26 نفر است و از طریق آزمون به صورت شرکتی جذب دانشگاه علوم پزشکی شده‌اند؛ این نیروها قرارداد یکساله دارند و می‌گویند: عدم پرداخت دستمزدها، زندگی ما را به خطر انداخته؛ تعدادی از همکارانمان متاهل هستند و این شرایط، باعث شده همه زندگی‌شان به هم بخورد. ظاهراً کار این نیروها خدماتی است و در این بخش مشغول به کار هستند.

*تجمع اعتراضی کارگران استادیوم آزادی نسبت به عدم پرداخت ماه ها حقوق مقابل ساختمان وزارت ورزش و جوانان

روز شنبه 27 شهریور، کارگران استادیوم آزادی برای اعتراض به عدم پرداخت ماه ها حقوق مقابل ساختمان وزارت ورزش و جوانان تجمع کردند.

بنابه گزارش رسانه ای شده،حدود 40 نفر از کارگران این مجموعه که حقوق خود را از این مجموعه دریافت نکرده اند امروز با حضور مقابل ساختمان وزارت ورزش و جوانان خواستار رسیدگی مسئولان به وضعیت معیشیتی و نحوه واریز حقوق توسط مدیریت مجموعه آزادی شدند.

تعدادی از این کارگزان معتقد هستند حدود 7 ماه است که حقوق های آنها پرداخت نشده است.

*اعتراض کارگران شرکتی اداره راهداری و حمل و نقل جاده‌ای لرستان نسبت عدم پرداخت 3 ماه حقوق

روز شنبه 27 شهریور،کارگران شرکتی اداره راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان لرستان با سال ها سابقه کاری اعتراضشان را نسبت عدم پرداخت 3 ماه حقوق ابرازکردند.

یکی از این کارگران شرکتی راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان لرستان به خبرنگاررسانه ای گفت: متاسفانه زندگی ما با این شرایطی که ایجاد شده بسیار سخت می‌گذرد.

وی افزود: از تمام مغازه‌هایی که اطراف محل مواد خوراکی نسیه گرفته‌ام و دیگر هیچ مغازه‌ای حاضر نیست جنس نسیه به من بدهد که بتوانم شکم بچه‌هایم را سیر کنم.

اوادامه داد: مسئولان استان فقط چند روز خودشان را جای ما بگذرانند آیا می‌توانند در این وضعیت اقتصادی بدون حقوق زندگی کنند و شرمنده بچه‌هایشان نباشند؟

وی بیان کرد: هیچ کسی به فریاد ما نمی‌رسد، پیمانکار می‌گوید من سقف قراردادم تمام شده و نمی‌توانم از جیب خودم به نیروها پول بدهم، مدیران راهداری می‌گویند سازمان برنامه‌ و بودجه استان باید به ما پول بدهد که به نیروها بدهیم، سازمان برنامه‌ریزی و بودجه هم که می‌گوید بودجه‌ای برای پرداخت نداریم اما در این میان مگر ما چه گناهی کرده‌ایم که قربانی پاسکاری‌ها شده‌ایم و مثل برده‌ها ما با برخورد می‌کنند.

یکی دیگر از این کارگران شرکتی با بغضی در گلو می‌گوید بچه‌ام چند روز است در بیمارستان بستری شده و توان پرداخت هزینه‌های بیمارستان را ندارم، بچه من آنقدر بزرگ نیست که بفهمد حقوق معوق یعنی چه، راهداری مقصر است یا سازمان برنامه‌ریزی و بودجه؟ این بچه فقط چشمش به دستان خالی پدرش است این روزها بدترین شرایط زندگی را تجربه می‌کنم.

یکی دیگر از این کارگران شرکتی راهداری گفت: سختی گذراندن زندگی را در این سه ماه احساس کردم، این روزها خیلی برای ما سخت می‌گذرد و سه ماه است با دست خالی شرمنده خانواده شده‌ایم حتی گاهی اوقات در هزینه رفت و آمدمان هم می‌مانیم.

وی اضافه کرد: نمی‌دانم چرا بودجه برای پرداخت حقوق نیروهای رسمی وجود دارد اما به ما نیروهای شرکتی که می‌‌رسد بودجه ندارند و ظلم می‌کنند، مسئولان استان باید بدانند که ما هم خدایی داریم و تنها توقعی که داریم پرداخت حقوق سروقت است و چیز دیگری نمی‌خواهیم.

*سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:

حکم شش سال زندان اسماعیل گرامی کارگر بازنشسته ۶۷ ساله در دادگاه انقلاب شعبه ۳۶ تجدید نظر عینا تایید شد

اسماعیل گرامی از فعالین بازنشستگان تامین اجتماعی میباشد که خود کارگر کارخانه کارتن سازی بوده که در اعتراضات به وضعیت سخت معیشتی در دو سال گذشته بازنشستگان، حضور مستمر و پیگیرانه ای داشته و خواسته ها و مطالبات بازنشستگان را بطور مستمر پیگیری کرده است .

در همین زمینه آقای گرامی چندین بار از سوی عوامل امنیتی احضار و تهدید شده و یک بار هم در هفدهم اسفند ۹۹ بازداشت شده ، که پس از یکروز آزاد شده است.

اسماعیل گرامی از کارگران آگاه و پیشروی است که بخوبی شرایط اسفبار سخت معیشتی را درک و لمس کرده وهمچنین بی توجهی عوامل حکومتی و دولتی را نسبت به شرایط موجود و مطالبات کارگران و بازنشستگان، به همین دلایل نه تنها تسلیم تهدیدها و فشار نگردیده است، بلکه اعتقاد داشته که بهترین راه پیگیری مطالبات بازنشستگان و کارگران در کف خیابان میباشد و این نوع تفکر خوشایند عوامل امنیتی و قضایی قرار نگرفته است.

این کارگر بازنشسته در ۱۴ فروردین ماه سال ۱۴۰۰ با هجوم عوامل وزرات اطلاعات به منزلش بازداشت گردید و پس از ضبط کلیه تلفن های همراه خود و اعضای خانواده اش، به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل گردید که بعد از چندین روز بازداشت به زندان فشافوئیه منتقل شد .

بعد از ۵ ماه بازداشت در دادگاهی چند دقیقه ای بدون حضور وکیل درحکمی ظالمانه و ناعادلانه در مجموع به شش سال زندان وجزای نقدی و شلاق محکوم گردیده است.

این حکم بعد از گذشت چندین ماه که آقای گرامی در زندان هستند در شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر انقلاب با رد تمام ادله و مدارک و مستندات، رای بدوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب را بطور کامل تایید کردند که با این وجود این بازنشسته ۶۷ ساله علیرغم اینکه دارای بیماری های زمینه ای وکهولت سن میباشد باید تا چندین سال درزندان دوران محکومیت را بگذراند که ادامه بازداشت ایشان میتواند صدمات جبران ناپذیر جسمی، برایشان به همراه داشته باشد

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه ضمن محکومیت حکم ظالمانه و ناعادلانه این کارگر بازنشسته که صدایش صدای دادخواهی تمامی بازنشستگان درد مند بوده اعلام میدارد که با صدور اینگونه احکام هرگز نمیتوانید صدای دادخواهی کارگران و بازنشستگان و فرودستان و دیگر اقشار محروم جامعه را خاموش کنید و قطعا این صداها با وضعیت اسفبار معیشتی وشرایط موجود فعلی بلندتر وبلندتر خواهد شد.

*جان باختن یک کارگر گردو چین در خلخال براثر سقوط از درخت

روز شنبه 27 شهریور،یک کارگرحین کار گردوچینی از درخت کهنسال و بلند گردودر روستای اسبو از توابع بخش شاهرود شهرستان خلخال دراستان اردبیل بدنبال سقوط از درخت و مصدومیت شدید جان باخت.

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

اخباروگزارش های کارگری 26 شهریورماه 1400

- صاحب منصبان در هرواحدتولیدی وخدماتی پامیگذارند با اعتراض وحق طلبی کارگران روبرومیشوند:

اعتراض کارگران پیمانی شرکت حفاری ملی ایران نسبت به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل همزمان بابازدید وزیرنفت ازدکل حفاری 25 فتح اهواز

- دورجدید تجمع شبانه روزی اعتراضی قبول شدگان آزمون سال 99 آموزش و پرورش کشور(صاحبان کارنامه سبز آزمون)نسبت به بلاتکلیفی استخدامیشان ووعده های توخالی مسئولان برای تفرقه اندازی بجای پاسخگویی مقابل وزارت آموزش وپرورش دوهفته ای شد

- دیدارتعدادی ازفعالین کارگری سنندج وسقز با خانواده حسین پناهی

- روزنامه‌نگاران مستقل ایران:در برابر سانسور و سرکوب روزنامه‌نگاران سد محکمی بسازیم!

- کانون نویسندگان ایران:

اعطای جایزه‌‌ی سالانه­‌ی انجمن قلم (پن) آمریکا به سه عضو زندانی کانون نویسندگان ایران، رضا خندان (مهابادی)، بکتاش آبتین و کیوان باژن

- جان باختن 2 کارگر درحادثه ریزش آوار ساوه

*صاحب منصبان در هرواحدتولیدی وخدماتی پامیگذارند با اعتراض وحق طلبی کارگران روبرومیشوند:

اعتراض کارگران پیمانی شرکت حفاری ملی ایران نسبت به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل همزمان بابازدید وزیرنفت ازدکل حفاری 25 فتح اهواز

روز جمعه 26 شهریور همزمان بابازدید جواد اوجی وزیرنفت ازدکل حفاری 25 فتح اهواز،کارگران پیمانی شرکت ملی حفاری ایران در این دکل حفاری با اعتراض به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل،خواستار اجرای کامل این طرح برای هزاران کارگرارکان ثالث شرکت ملی حفاری شدند.


برپایه گزارش رسانه ای شده،با گذشت بیش از یکسال و نیم از ابلاغ بخشنامه طرح طبقه بندی مشاغل ، این موضوع همچنان در شرکت ملی حفاری ایران اجرایی نشده است.

*دورجدید تجمع شبانه روزی اعتراضی قبول شدگان آزمون سال 99 آموزش و پرورش کشور(صاحبان کارنامه سبز آزمون)نسبت به بلاتکلیفی استخدامیشان ووعده های توخالی مسئولان برای تفرقه اندازی بجای پاسخگویی مقابل وزارت آموزش وپرورش دوهفته ای شد

بابرپایی تجمع روزجمعه 26 شهریور، دور جدید اعتراض شبانه روزی قبول شدگان آزمون سال 99 آموزش و پرورش کشور(صاحبان کارنامه سبز آزمون) نسبت به بلاتکلیفی استخدامیشان ووعده های توخالی مسئولان برای تفرقه اندازی بجای پاسخگویی مقابل وزارت آموزش وپرورش دوهفته را پشت سرگذاشت.

قبول شدگان آزمون سال 99 آموزش و پرورش کشور(صاحبان کارنامه سبز آزمون)باانتشار فراخوان جدیدی اعلام کردند به تجمع حق طلبانه شان روزهای شنبه ویکشنبه(27 و28 شهریور)ادامه خواهند:


+شعارهایی که معلمان معترض وخشمگین اینروزها مقابل وزارت آموزش وپرورش سرمیدهند:

- حمایت از مافیا، حمایت از ظالم است

- مافیا استخدام مشکل اصلی ماست

- ریاست جمهوری تاکی باید صبوری

- یامرگ یا استخدام

- این ماه، ماه خون مافیا سرنگون

- این همه بی عدالتی هرگزندیده ملتی

- نه مجلس نه دولت نیستند به فکر ملت

- مسئول بی‌کفایت نماد ضعف و خفت

- مسئول بی‌کفایت عامل خواروخفت

- مسئول بی لیاقت عامل فقروخفت

- تاحقمو نگیرم ازاینجا نمیرم

- کارنامه سبز مییمرد ذلت نمی پذیرد

- سکوت فایده نداره کارنامه سبز بیداره

- کارنامه سبز داد بزن حقتو فریاد بزن

*دیدارتعدادی ازفعالین کارگری سنندج وسقز با خانواده حسین پناهی

روز جمعه ۲۶ شهریور ماه ۱۴۰۰ جمعی از فعالین کارگری شهرهای سنندج و سقز برای دیدار از خانواده حسین پناهی و عرض تسلیت، ادای احترام و همدردی بمناسبت درگذشت میرزا محمد، با خانواده ایشان؛ دایه شریفه و فرزندانش در روستای قروچای حضور بهم رساندند. در این دیدار یاد و خاطر میرزا محمد و فرزندان جانباخته اش رامین و اشرف حسین پناهی گرامی داشته شد.

 

*روزنامه‌نگاران مستقل ایران:در برابر سانسور و سرکوب روزنامه‌نگاران سد محکمی بسازیم!

چند دهه است سرکوب روزنامه‌نگارانی که قلم‌شان را برای روشنگری و آشکارسازی فساد و تبعیض طبقاتی در جامعه چرخانده‌اند، ادامه داشته است. بارها دیده‌ایم که رسانه‌های وابسته و بله‌قربان‌گوی نهادهای امنیتی برای روزنامه‌نگاران مستقل طراحی‌های سوخته نوشتند و پرونده‌سازی کردند. روزنامه‌نگارانی احکام ممنوع‌الکاری گرفتند و بسیاری دیگر زندانی و خانه‌نشین شدند. زیر سایه همین خطوط قرمزی که بر سطور جراید کشیده می‌شد، روزنامه‌نگاران وابسته از سوی نهادهای امنیتی به مطبوعات وارد شده و دیگرانی حکم اخراج از کار می‌گرفتند. در دولت حسن روحانی تعدادی از خبرنگاران قلم‌شان را فروختند و کم هستند آنانی که حاضر نشدند، قلم‌فروشی کنند.

این هرز قلمی که این سال‌ها مطبوعات را در گیشه‌ها مهجور کرده و دولت را به حمایت مالی از مطبوعات کشاند، نتیجه بلافصل سانسور بود. اما در این میان اندک خبرنگارانی بودند که قد علم کردند و در این هیاهو مقاومت کردند و اعتبار قلم را نگه داشتند. مطالب این خبرنگاران است که خوانده می‌شود و آنان هستند که از یاد نرفته‌اند.

دوستان و همکاران روزنامه‌نگار امروز بر ماست که در فضای همین خبرنگاران مستقل دست اتحاد داده و نگذاریم دست کم فرآیند بازداشت و سرکوب خبرنگاران نرمالیزه شود. باید با هر ابزاری که در دست داریم نشان دهیم که سکوت پاسخ ما نیست. امروز بیش از هر وقتی باید از حقوق صنفی خود به ویژه دستمزد دفاع کنیم چراکه این امر علاوه بر تاثیر مستقیم بر معیشت ما، بر استحکام سانسور بر مطبوعات نیز موثر بوده است و نیز ساده‌تر می‌توان خبرنگاری که قسط عقب افتاده دارد، خرید. امروز بر ماست که بجنبیم و حقوق پایمال شده خود را بازستانیم.

با ادامه بازداشت همکارانمان مخالفت ورزیم و نسبت به بازداشت همکاران خود واکنش نشان دهیم. این روزها برخورد با روزنامه‌نگاران از سوی نهادهای امنیتی و دستگاه قضایی زیر نظر اژه‌ای نشان داد که آنها هیچگونه احترامی برای جامعه خبرنگاری قائل نیستند، این چیزی بود که ما پیشتر نیز شاهد آن بودیم و بر ما پوشیده نبود.

طی آخرین گزارش‌های انتشار یافته از سوی همکاران، بازپرس شعبه دوم دادسرای اوین علیرغم تعیین وثیقه و پذیرفتن آن، در پاسخ به پدر امیرعباس آذرموند، روزنامه نگار اقتصادی گفته «هر وقت صلاح بدانم او را آزاد می‌کنم!»

تحریریه روزنامه نگاران مستقل ضمن محکوم کردن این دست برخوردهای غیرانسانی که مصداق شکنجه سفید بازداشتی و خلاف قانون است، از روزنامه‌نگاران می‌خواهد هرچه زودتر به اقدامات جمعی و متحدانه برای سازماندهی فضایی برای مقابله با سرکوب دست بزند. هرچه آنها سرکوب را بیشتر کنند، ما نیز باید قوی‌تر باشیم. بنابراین از همین تریبون فراخوان می‌دهیم حاضریم تمام روابط مالی و فسادآمیز مدیران رسانه‌ها با نهادها از جمله دستگاه‌های قضایی را که شما برای ما ارسال می‌کنید، بدون ذکر نام شما در این کانال منتشر کنیم. از همینجا فراخوان می‌دهیم که با هر ابزاری و به ویژه در آکسیون‌ها و حرکت‌های جمعی و متحدانه نسبت به ادامه بازداشت بدون ضابطه و غیرقانونی همکارمان امیرعباس آذرم‌وند واکنش نشان دهید تا دستگاه سرکوب تصور نکند، اعمال فشار بر جامعه خبرنگاری آسان خواهد بود.

همچنین از مدیران و سردبیران رسانه‌ای که در سرکوب روزنامه‌نگاران اخراج و خانه‌نشین کردن آنان در راستای سانسور نقش دارند، نام ببریم و آنها را پیش چشم جامعه بگذاریم. ما پیشتر نیز در این کانال به برخی از این موارد پرداختیم. امروز مردم باور دارند که مطبوعات طرف دردهای آنها نیست. امروز دو صف مقابل هم شکل گرفته که یکی سرکوبگر است و دیگری در رنج و تبعیض و سرکوب. این انتخاب با ماست که در این موقعیت تاریخی کدام طرف بایستیم.

در مقابل این وظیفه بر دوش ما روزنامه‌نگاران مستقل است که عملاً اعلان جنگ کنیم. اگر تعداد ما به اندازه خبرنگاران وابسته نیست، اما قدرت حق‌گویی و همراهی جامعه با ما بیش از این‌ها است و امروز باید به این موضوع واقف باشیم. ما این قدرت را داریم که در برابر سانسور و سرکوب سد محکمی بسازیم!

*کانون نویسندگان ایران:

اعطای جایزه‌‌ی سالانه­‌ی انجمن قلم (پن) آمریکا به سه عضو زندانی کانون نویسندگان ایران، رضا خندان (مهابادی)، بکتاش آبتین و کیوان باژن

انجمن قلم (پن) آمریکا در پیامی به اطلاع کانون نویسندگان ایران رسانده که امسال جایزه­‌ی سالانه­‌ی خود به نام جایزه­‌ی «آزادی برای نوشتن» را به اعضای زندانیِ کانون نویسندگان ایران – رضا خندان (مهابادی)، بکتاش آبتین و کیوان باژن – اهدا می­‌کند. بر اساس آنچه که در این پیام آمده هدف از اهدای این جایزه، که از سال ۱۹۸۷ به نویسندگان زندانی اهدا شده، راه­‌اندازی کارزاری جهانی برای تضمین آزادی نویسندگانِ دربند در کشورهای مختلف است. مراسم اهدای جایزه به اعضای زندانی کانون نویسندگان ایران در روز سه‌شنبه ۵ اکتبر ۲۰۲۱ در موزه­‌ی تاریخ طبیعی آمریکا در شهر نیویورک برگزار خواهد شد. متن بیانیه­‌ای که انجمن قلم آمریکا در این مورد منتشر کرده و برای کانون نیز ارسال شده به شرح زیر است:

اعطای جایزه‌‌ی سالانه­‌ی انجمن قلم (پن) آمریکا به سه عضو زندانی کانون نویسندگان ایران، رضا خندان (مهابادی)، بکتاش آبتین و کیوان باژن

انجمن قلم آمریکا امسال با اعطای «جایزه‌ی آزادی برای نوشتن» به بکتاش آبتین، کیوان باژن و رضا خندان (مهابادی)، از این نویسندگان ایرانیِ در بند تقدیر می‌کند. بکتاش آبتین، کیوان باژن و رضا خندان (مهابادی) سه نویسنده­‌ی سرشناس ایرانی هستند که به دلیل نوشتن، دفاع از آزادی بیان، و مخالفت مسالمت­‌آمیز با سانسور حکومتی، از سوی مقامات دولتی ایران به بند کشیده شده­‌اند. آن­ها در ماه مه ۲۰۱۹، به علت فعالیت‌شان در کانون نویسندگان ایران به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» و «تبلیغ علیه نظام» هر یک به شش سال حبس محکوم شدند [حکم کیوان باژن سپس در «دادگاه» تجدید نظر به سه سال و نیم کاهش یافت]. کانون نویسندگان ایران تشکلی است که بکتاش آبتین، شاعر و فیلم­‌ساز، کیوان باژن، رمان­‌نویس و روزنامه‌نگار، و رضا خندان (مهابادی)، داستان­‌نویس و منتقد ادبی، در فعالیت آن نقش ­مهمی ایفا کرده‌اند. دولت ایران از فعالیت­‌های زیر به عنوان مصادیق اتهام‌های فوق علیه این سه نویسنده نام برده است: حضور در مراسم یادبود شاعران و نویسندگان نامدار ایرانی، پخش خبرنامه‌ی داخلی کانون نویسندگان ایران، و گردآوری کتابی درباره ی تاریخ ۵۰ ساله‌ی کانون نویسندگان ایران. در سپتامبر ۲۰۲۰ این سه نویسنده برای اجرای حکمِ مجموعاً ۱۵ سال و نیم حبس به زندان اوین فراخوانده شدند، و این در حالی بود که بیماری همه­‌گیر کوید ۱۹ در زندان­‌های ایران بیداد می‌کرد. آبتین و خندان (مهابادی)، مانند بسیاری دیگر از زندانیان اوین، هر دو در همان آغاز دوران محکومیت خود به این ویروس مبتلا شدند، و هم اکنون این هر سه­ نویسنده از فقدان مراقبت پزشکی رنج می­‌برند.

سوزان ناسل، مدیر اجرایی انجمن قلم آمریکا، در بخشی از سخنان خود در این باره چنین گفت:

«بکتاش آبتین، کیوان باژن، و رضا خندان (مهابادی) تجسم عینی آن روحیه‌ای هستند که الهام­‌بخش فعالیت‌های ما در انجمن قلم آمریکاست. آن­ها نویسندگانی هستند که نه فقط نوشتن و اندیشیدن بلکه زندگی متهورانه و فداکاری بی دریغ برای آزادی­ اندیشه، هنر، فرهنگ و خلاقیت را رسالت خود می‌دانند. این نویسندگان، با به دوش کشیدن مسئولیت هدایت جامعه‌ی ادبی ایران، چراغ راه نویسندگان و متفکران بی‌شماری شده‌اند که توانایی­‌شان در تخیل، درهم شکستن محدودیت‌ها و به چالش کشیدن سرکوب، آن هم در خطرناک­‌ترین شرایط، همواره از این معرفت سرچشمه می­‌گیرد که هرگز تنها نیستند. یورش دولت ایران به این سه دلاور جامعه­‌ی نویسندگان ایران، که تنها سلاح­‌شان تفکرشان است، حاکی از ورشکستگی اخلاقی رژیمی­ست که چنان نگران بقای خود شده که برای نابودی هر اندیشه­‌ی مستقلی به هر خس و خاشاکی چنگ می‌زند.»

انجمن قلم امریکا سپس با اشاره به وضعیت «آزادی بیان در ایران» بیانیه‌ی خود را این گونه به پایان می‌رساند:

«ایران از جمله‌ی کشورهایی است که بیشترین محدودیت‌ها را بر آزادی بیان اِعمال می‌کند. در حالی که حقوق بشر در ایران دهه­‌هاست که در اوضاع هولناک به سر می­‌برد، در سال­‌های اخیر وضعیت آزادی بیان و رعایت حقوق پایه‌ای انسان در این کشور حتا از آن هم وخیم­‌تر شده است. طبق گزارش شاخص آزادی نگارشِ سال ۲۰۲۰ انجمن قلم آمریکا، کشور ایران از نظر نویسندگان و روشنفکرانِ دربند در رتبه‌ی چهارم جهان قرار دارد. در ایران هم­‌اکنون صدها خبرنگار – علاوه بر نویسندگان، وبلاگ­‌نویسان، هنرمندان، مدافعان حقوق بشر، و غیره – به اتهامات سیاسی در زندان­ به سر می­‌برند. این محکومیت­‌ها را قوه‌ی قضاییه­‌ای صادر کرده که به دلیل فقدان شفافیت، میزان بالای حکم اعدام، بی­‌توجهی به مراقبت پزشکی از زندانیان، و اذیت و آزار جسمانی، شهره‌ی عام و خاص است.

دوران ریاست جمهوری حسن روحانی، به رغم وعده­‌ی توسعه­‌ی آزادی­‌ها، دوران تشدید سرکوب و محدودیت­‌های سیاسی خودسرانه از آب در آمد و ایرانیان بیش از پیش از بلند کردن صدای خود در اعتراض به وضعیت حکومت بازداشته شدند. و در اوت ۲۰۲۱، پس از انتخابات ژوئن که در آن همه­‌ی مخالفان رد صلاحیت شدند، ابراهیم رئیسی به مقام رئیس جمهور جدید رسید. رئیسی را همگان با نقض حقوق بشر در گذشته و اتهام مشارکت در کشتار جمعی زندانیان سیاسی دهه­‌ی ۱۹۸۰ می‌شناسند. دولت ایران همچنین دست اندر کار سرکوب و ربودن مخالفان، نویسندگان و روزنامه‌نگاران در خارج از کشور و آزار و اذیت خانواده­‌های آنان در داخل کشور بوده است».

*جان باختن 2 کارگر درحادثه ریزش آوار ساوه

دوکارگرحین کاردر ساختمانی واقع در روستای بادامچالوق از توابع شهرستان ساوه براثرریزش آواردردم جانشان را ازدست دادند.

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید