- کنش های دامنه دار کارگران شهرداری لوشان نسبت به پایمالی حقوقشان مبنی بر عدم پرداخت حق بیمه مشاغل سخت وزیان آور - کارگران کارخانه آذرآب اراک هم بدرستی هدفگیری کرده بودند نقش مدیران بانک کشاورزی وسهامدار عمده آذرآب در اخلال ارزی - عثمان اسماعیلی بازداشت وبه مکان نامعلومی منتقل شد - روزنامهنگاران مستقل ایران:خبرنگار محلی خوزستان به حبس محکوم شد - مرگ ومصدومیت 6 نفر درحادثه تصادف سرویس رفت وآمد کارگران یک واحدتولیدی شهر صنعتی البرز - جان باختن دو کارگر پروژهای شاغل در عسلویه بر اثر تصادف
- جان باختن یک کارگر جوان معدن شن و ماسه شاهرود براثرسقوط در دستگاه نوار نقاله
*کنش های دامنه دار کارگران شهرداری لوشان نسبت به پایمالی حقوقشان مبنی بر عدم پرداخت حق بیمه مشاغل سخت وزیان آور
روزچهارشنبه 28 مهر،جمعی از کارگران شهرداری لوشان دراستان گیلان از کنش های دامنه دارشان نسبت به پایمالی حقوقشان مبنی بر عدم پرداخت حق بیمه مشاغل سخت وزیان آور،خبردادند.
کارگران شهرداری لوشان به خبرنگاررسانه ای گفتند:همکارانی که به مرور متقاضی بازنشستگی هستند تمام هزینه بازنشستگی سخت و زیانآور خود را از جیب پرداخت میکنند.
آنها افزودند: شهرداری بجای پرداخت هزینه بازنشستگی پیش از موعد کارگران مشمول قانون مشاغل سخت و زیانآور، تلویحا از کارگران مشمول میخواهند که مسئولیت پرداخت آن را برعهده بگیرند.
این کارگران که شمار آنها در حدود 80 نفر است و طی سالهای گذشته شماری ازآنها بازنشسته شدهاند، ادامه دادند: به اجبار کارفرما، 4 درصد هزینه بازنشستگی سخت و زیانآور خود را از جیب پرداخت کردهاند.
یکی از کارگران بازنشسته شهرداری لوشان نیزگفت: کارگران بعد از بازنشستگی برای دریافت این هزینه از شهرداری؛ سالها باید منتظر بمانند تا شهرداری بر اساس تعهدی که داده این هزینه را به مرور به آنها بازگرداند.
وی اضافه کرد:هزینه بازنشستگی (با مشاغل سخت و زیانآور) هر یک از آنها که 5 تا 6 سال پیش بازنشسته شدهاند آن زمان حدودا 20 تا 30 میلیون تومان بود که با فروش طلا و لوازم غیرضروری زندگیشان تامین شده است اما کارگرانی که هم اکنون بازنشسته میشوند حدود 70 تا 75 میلیون تومان باید از جیب هزینه کنند.
این کارگر درباره پیگیری مطالباتشان گفت: کارگرانی که بازنشسته میشوند از ترس وصول نشدن هزینهای که برای بازنشستگی خود پرداخت کردهاند، به اداره کار شهرستان رودبار (واقع درشهر منجیل) شکایت کردهاند و شهرداری نیز به عنوان کارفرما هیچ وعده مشخصی برای بازپرداخت هزینهها نمیدهد. این مطالبات بعد از سالها در حالی به کارگر بازنشسته پرداخت میشود که ارزش مالی آن به حداقل رسیده است.
اواضافه کرد:متداول شدن این رویه در شهرداری لوشان درحالیست که تا پایان سال جاری حدود 11 نفر از کارگران باقی مانده با استفاده از قانون مشاغل سخت و زیانآور امکان بازنشسته شدن دارند اما به دلیل پرداخت نشدن 17 تا 18 ماه از حق بیمه آنها در طول شش تا هفت سال گذشته این امکان در حال حاضر از آنها سلب شده و برای پر کردن سوابقشان همچنان باید کار کنند.
او گفت: به موجب قانون تامین اجتماعی مسئولیت پرداخت هزینه یاد شده برعهده کارفرماست و کارگران نباید برای این کار از جیب خود و به ویژه از محل عواید مالی ناشی از سنوات پایان کار هزینه پرداخت کنند.
اودرخاتمه گفت:در شرایط کنونی آنچه برای او و سایر بازنشستگان شهرداری لوشان حائز اهمیت است دریافت هزینههایی است که از جیب پرداخت کردهاند.
*کارگران کارخانه آذرآب اراک هم بدرستی هدفگیری کرده بودند
نقش مدیران بانک کشاورزی وسهامدار عمده آذرآب در اخلال ارزی
در بین پرونده اخلالگران بازار ارزی نام یکی از مدیران مرتبط با سهام 33/7درصدی آذرآب دیده میشود؛ کارگران آذرآب دو سال پیش نسبت به بی کفایتی مدیران دست نشانده از سوی این اخلالگران هشدار داده و اعتراضات خیابانی برگزار کرده بودند.
گزارش رسانه ای شده بتاریخ 28 مهر:
در بین پرونده اخلالگران بازار ارزی نام یکی از مدیران مرتبط با سهام 33/7درصدی آذرآب دیده میشود؛ کارگران آذرآب دو سال پیش نسبت به بی کفایتی مدیران دست نشانده از سوی این اخلالگران هشدار داده و اعتراضات خیابانی برگزار کرده بودند.
اخیراً حکمی مبنی بر ۵ سال حبس تعزیری روحالله خدارحمی، مدیرعامل پیشین بانک کشاوزی در پرونده ۳۰ نفر از متهمین اخلال در نظام اقتصادی (ارزی) کشور (موسوم به هفت تپه) توسط رییس و مستشاران شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران و مفسدان اقتصادیصادر شده است. این پرونده مجموعاً به مبلغ یک میلیارد و پانصد و دوازده میلیون و هفتصد و چهارده هزار و هشتاد و نه (۱.۵۱۲.۷۱۴.۰۸۹) یورو است که در شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران و مفسدان اقتصادی مورد رسیدگی قرار گرفته است.
روح اله خدارحمی، عضو هیأت مدیره وقت بانک کشاورزی و عضو شورای عالی اعتباری و وصول مطالبات بانک کشاورزی، مدیرعامل فعلی بانک کشاورزی بوده است که به تحمل ۵ سال حبس تعزیری و انفصال ابد از خدمات دولتی محکوم شده است.
در این پرونده نامی که بیش از همه در بین افکار عمومی شنیده شد، امید اسدبیگی بود که به علت اعتراضات گسترده کارگران هفتتپه و مشکلات فراوان این شرکت کشت وصنعت مورد توجه قرار گرفته بود. اما در این نام روح الله خدارحمی نیز ماجرایی مشابه هفتتپه دارد که کمتر شنیده شده است.
روح الله خدارحمی، مدیرعامل پیشین بانک کشاورزی در عینحال در اتفاقات و اعتراضات گسترده کارگران آذرآب در سال ۹۸ که منجر به بازداشت بیش از ۴۲ کارگر و ضرب و شتم کارگران در پی اعتصاب مهر ماه روی ریل راهآهن سراسری اراک میشد، نقش داشت. شرکت کارگزاری بانک کشاورزی، یکی از شرکتهای زیر مجموعه بانک کشاورزی سهامدار عمده و مالک بیش از ۳۳.۷ درصد سهام شرکت آذرآب شد. این مالکیت در پی رسوا شدن نام یکی دیگر از مفسدین به نام فریبرز پرنا، سهامدار پیشین آذرآب به شرکت کارگزاری بانک کشاورزی انتقال یافته بود. در واقع بعد از فریبرز پرنا، روح الله خدارحمی دومین فردی است که در سمت سهامداری آذرآب مورد اتهامات اقتصادی قرار میگیرد.
در عینحال این اولین باری هم نیست که کارفرمایانی که کارگرانشان بر فساد و مشکلات کارخانه اشاره میکنند، متهم و مجرم شناخته میشوند. در اتهامات پرونده خدارحمی معاونت در اخلال عمده و کلان در نظام اقتصادی (ارزی) کشور از طریق قاچاق عمده و کلان ارز به نحو سازمان یافته معادل مبلغ دویست میلیون و چهارصد و چهل و هشت هزار و دویست و چهل و هشت (۲۰۰.۴۴۸.۲۴۸) یورو ذکر شده است.
در مهر ماه سال ۹۸ اعتراضات کارگران آذرآب به بیرون از کارخانه کشیده بود. سلسله اعتراضات کارگران آذرآب نام این شرکت را در کنار کارخانههای معترض برده بود. کارگران چندین ماه حقوق معوقه داشتند و از کاهش تعداد پروژههای شرکت و نیمه فعال شدن کارخانه که آن را مستقیماً ناشی از عملکرد شرکت میدانستند، اقدام به بستن ریل راه آهن شمال جنوب اراک کرده بودند.
در ایام اعتراضات آذرآب، خدارحمی یکی از نقل قولهای آذرآب در بین کارگران حاشیه ساز شده بود که ادعا کرده بود: «در آذرآب مدیریت حرفهای مستقر است که تلاش میکنند کار و تقاضا برای شرکت فراهم کنند و قراردادهای خوبی در آینده با مجموعههای دیگر منعقد کنند.»
احمد قلعهبانی، از سوی مدیران بانک کشاورزی به عنوان مدیرعامل شرکت آذرآب فعالیت میکرد. او همچنین در شرکت خودروسازی سایپا، شرکت ملی نفت ایران، شرکت ساپکو و ریاست هیئت مدیره سازمان منطقه ویژه انرژی پارس دارای سمت بوده است. اما حضور او در آذرآب مشکلات فراوان شرکت را که منجر به اعتراضات کارگری شده بود، به همراه آورد. حالا بعد از ۲ سال مشخص شده چهرههایی همچون خدارحمی و منصوبینشان که در اخلال عمده ارزی کشور نقش داشتند، چگونه به درستی از سوی کارگران هدف قرار گرفته بود. در واقع این خاصیت نظارت شورایی کارگران در هفتتپه و آذرآب و هپکو و ... بوده است. مسئلهای که از سوی کارگران هفتتپه بارها مطرح شده است و بسیاری از کارگران سراسر ایران آن را عملی کردهاند.
با اینحال آنچه درباره شرکت آذرآب مورد توجه است، این است که همزمان با اعتراضات مهر ماه سال ۹۸، به جای شنیده شدن این اعتراضات کارگری که بهترین آشکارسازهای فسادهای اقتصادی نیز بوده است، این کارگران بودهاند که با برخوردهای امنیتی مواجه میشدند. طولی نکشید که رسانهها از بازداشت ۴۲ کارگر آذرآب خبر دادند و کارگران دیگری نیز در همان روز مورد ضرب و شتم قرار گرفتند. چندین کارگر با حکم حبس مواجه شدند و تعدادی دیگر نیز با کاهش زمان قراردادهای کاری به یک ماه، در خطر اخراج و بیکارسازی قرار گرفتند.
جالب اینجا است که در همین ایام محمد شریعتمداری، وزیر وقت کار با اشاره به مجرم شناخته شدن فریبرز پرنا، مالک خصوصی آذرآب و انتقال آن به بانک کشاورزی در پی خلع ید، مشکلات این شرکت را ناشی از انتخاب اشتباه مدیران قبلی عنوان کرده است. اکنون پس از گذشت دو سال از این ادعا، مشخص شده است که از مدیران بانک کشاورزی که سهامدار عمده آذرآب نیز بوده، در اخلال ارزی نقش داشته است.
باید توجه کرد که اخباری مبنی بر پاداش و مزایای نجومی مدیران بانک کشاورزی در همان سال ۹۸ انتشار یافته بود. این در حالی است که آن زمان کارگران شرکت آذرآب نسبت به چند ماه عدم دریافت دستمزدهای حداقلی در حال اعتراض بودند. بررسیها نشان میدادکه اعضای هیات مدیره موظف و مدیرعامل این بانک که در مجموع پنج نفر بودند که توانستند ۸۳۹ میلیون تومان حقوق و مزایا دریافت کنند. یعنی به صورت میانگین هر یک از اعضای هیات مدیره موظف و مدیرعامل ۱۶۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان حقوق و مزایا در سال گذشته دریافت کرده بودند.
خصوصیسازیها و عدم مدیریت درست دولتی موجب شده که کارگران بسیاری از کارخانجات نسبت به مشکلات شرکت و فساد مدیرانشان در دست به اعتراض بزنند تا از این راه صدای خود را بلند کنند. فشارهای کارگری اینچنینی در نهایت پروندههایی که سالها از طریق رانت و روابط به مورد بررسی قرار نگرفته بود، دستگاه قضایی را مجبور کرد که به این دست پروندهها ورود کند.
*عثمان اسماعیلی بازداشت وبه مکان نامعلومی منتقل شد
غروب چهارشنبه28 مهر، عثمان اسماعیلی مقابل منزل مسکونیش در شهرستان سقز توسط نیروهای امنیتی بازداشت وبه مکان نامعلومی متنقل شد.
*روزنامهنگاران مستقل ایران:خبرنگار محلی خوزستان به حبس محکوم شد
حکم دادگاه تجدید نظر مهرنوش طافیان، خبرنگار محلی خوزستان به اتهام تبلیغ علیه نظام و نشر اکاذیب صادر شد.
پیش از این شعبه ۱۳ دادسرای عمومی انقلاب اهواز، این خبرنگار محلی را در رای اولیه دادگاه به یک سال حبس به اتهام تبلیغ علیه نظام و سه ماه و یک روز حبس به اتهام نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی محکوم کرده بود. طی رای دادگاه تجدید نظر مهرنوش طافیان به ۳ ماه حبس تعلیقی محکوم شد.
این خبرنگارمستقل پیش از این درباره مسائلی چون روستای ابوالفضل، مشکلات حاشیهنشینان، کارگران و زنان در خوزستان اطلاع رسانی کرده بود.
طافیان در صفحه توییتری خود از فرزانه زیلابی، وکیل مستقل و متعهد خوزستانی تشکر کرده است.
بازداشت و سرکوب روزنامهنگاران مستقل طی ماههای اخیر افزایش یافته و خبرنگاران به دلایلی چون اطلاعرسانی که جزو وظایف انسانی و حرفهای آنهاست با محکومیت مواجه شدهاند.
*مرگ ومصدومیت 6 نفر درحادثه تصادف سرویس رفت وآمد کارگران یک واحدتولیدی شهر صنعتی البرز
بامداد روز چهارشنبه 28 مهر، سرویس رفت وآمد کارگران یک واحدتولیدی شهر صنعتی البرزبا یک تریلی در شهر الوند تصادف کرد وراننده 55 ساله اش دردم جان باخت و5 کارگر مصدوم وبه بیمارستان رجایی منتقل شدند.
*جان باختن دو کارگر پروژهای شاغل در عسلویه بر اثر تصادف
روز سهشنبه ۲۷ مهرماه دو تن از کارگران ایذهای شاغل در پروژههای نفتی عسلویه به اسامی حمید داودی و بیژن قاسمی بر اثر تصادف شدیدی در جاده بهبهان جان خود را از دست دادند.
کارگران پروژهای نفت نه تنها در محیطهای کاری و خوابگاههای بسیار نامناسب، کار و سکونت دارند بلکه بخاطر دوری مسافت و جادههای ناامن هم همواره جانشان در خطر است.
اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۲۸ مهرماه ۱۴۰۰
*جان باختن یک کارگر جوان معدن شن و ماسه شاهرود براثرسقوط در دستگاه نوار نقاله
روز سه شنبه 27 مهر، یک کارگر22 ساله معدن شن و ماسه شاهرود بنام عرفان علی محمدی حین کار در یک معدن شن و ماسه واقع در روستای دیزج شاهرود براثرسقوط در دستگاه نوار نقاله دردم جانش را ازدست داد.
- شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:
اعتصاب همکاران پروژهای ما در پتروشیمی بوشهر
- تجمعات اعتراضی دامنه دار کارگران کارخانه سبلان پارچه نسبت به نداشتن امنیت شغلی ومعیشتی و اخراج وتهدید به اخراج از کار همکاران حق طلب
- ادامه اعتراضات کارگران شهرداری خرمشهر بابرپایی تجمع مقابل بهارستان نشین خرمشهر
- کارگر شرکتی آبفای اهواز در صورت ادامه بیتوجهیها وسکوت مسئولان استان خوزستان ناچاریم برای شناساندن صدای اعتراضی خود به گوش مسئولان کشوری عازم تهران شویم
- ادامه تجمعات اعتراضی کارگران فصلی کشت وصنعت نیشکرهفت تپه نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی
- جمعی از کارگران هفت تپه از بخش های مختلف:
ادعاهای دروغ درباره حل مشکلات کارگران هفت تپه
- تجمع اعتراضی کارگران سد شفارود رضوانشهرنسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی و وعده های توخالی مسئولان برای چندمین بار
- سعید رضایی و احسان رضایی آزاد شدند
- تجمع اعتراضی اهالی شهرک بسیجیان سرآبتاوه نسبت به نداشتن راه ارتباطی مقابل فرمانداری شهرستان بویراحمد
- تجمع اعتراضی مرغداران کشور نسبت به افزایش هزینههای تولید و قیمت جوجه یک روزه
- تجمع دوباره بدهکاران مهریه مقابل مجلس
*شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:
اعتصاب همکاران پروژهای ما در پتروشیمی بوشهر
امروز سهشنبه ۲۷ مهر جمع بزرگی از همکاران پروژهای ما در شرکتهای مختلفی چون سازه پاد، پارس قدرت، کیان نصب مستقر در سایت ١ پتروشیمی بوشهر بنا بر فراخوانی از قبل اعلام شده دوباره دست به اعتصاب زدند.
افزایش دستمزد مطابق ارقام مورد درخواست کارگران، بیست روز کار و ١٠ روز مرخصی، بهبود قابل قبول وضعیت خوابگاه و غذا از جمله خواستهای فوری این کارگران است.
این کارگران بدنبال درخواست مدیریت و وعده های داده شده مبنی بر اجرایی کردن مطالباتشان سر کار بازگشته بودند و اکنون با خلف وعده مجددا دست به اعتصاب زده اند.
در این تجمع مسئولین حراست تلاش میکنند که فضا را آرام کنند اما کارگران به تجمع خود ادامه داده و پیگیر مطالباتشان هستند.
همانطور که قبلا نیز گزارش کردیم در پتروشیمی کنگان نیز همکاران ما در تدارک اعتراض هستند.
درهمین رابطه:اعتصاب کارگران پروژهای شاغل در پتروشیمی بوشهر
بنابر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران امروز سهشنبه ۲۷ مهرماه کارگران پروژهای شرکتهای مختلف شاغل در پتروشیمی بوشهر طبق فراخوانی که از چند روز گذشته اعلام شده بود مجدداً دست به اعتصاب زدند.
کارگران شرکتهای سازه پاد، پارس قدرت، کیان نصب و چند شرکت دیگر مستقر در سایت ۱ پتروشیمی بوشهر از جمله اعتصاب کنندگان هستند.
افزایش دستمزد، تغییر نوبت کاری به ۲۰ روز کار و ۱۰ روز استراحت، بهبود وضعیت خوابگاهها و غذا از جمله خواستهای این کارگران میباشد.
کارگران پروژهای پتروشیمی بوشهر که پیشتر همراه با دیگر کارگران پروژهای نفت وارد اعتصاب سراسری شده بودند بنابر وعدههای پیمانکاران مبنی بر تحقق خواستههایشان به سر کار برگشته بودند که با خُلفِ وعده پیمانکاران مواجه شده و امروز در اعتراض به این خُلف وعده مجدداً دست به اعتصاب زدند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۲۷ مهرماه ۱۴۰۰
*تجمعات اعتراضی دامنه دار کارگران کارخانه سبلان پارچه نسبت به نداشتن امنیت شغلی ومعیشتی و اخراج وتهدید به اخراج از کار همکاران حق طلب
روزسه شنبه 27 مهر، کارگران کارخانه سبلان پارچه دراستان اردبیل از تجمعات اعتراضی دامنه دارشان نسبت به نداشتن امنیت شغلی ومعیشتی و اخراج وتهدید به اخراج از کار همکاران حق طلب،خبردادند ازجمله کارگر کارخانه سبلان پارچه گفت: هفت تجمع صنفی برگزار کردیم و همزمان با چند مسئول استانی هم ملاقات کردیم.
یکی از کارگران سبلان پارچه به خبرنگاررسانه ای گفت: فعالیت روزمره شرکت سبلان پارچه اردبیل، در حالی از یکسال پیش ادامه دارد که کارگران بهرغم دریافت نکردن دو تاسه ماه مطالبات خود، از امنیت شغلی خود رضایت ندارند.
او با بیان اینکه در کارخانه سبلان پارچه نزدیک به یک هزار کارگر مشغول کارند که هر چند ماه یکبار تعدادی کارگر به بهانه پیگیری مطالبات صنفی خود اخراج و یا تهدید به اخراج میشوند، افزود: پیگیری مطالبات صنفی طبق قانون حق کارگر است و کارفرما اجازه تهدید و اخراج کارگران را ندارد.
این کارگر کارخانه سبلان پارچه با بیان اینکه حدود یکسال پیش بعد سفر رئیس قوه قضاییه به استان اردبیل و بازدید از کارخانه سبلان پارچه این واحد تعطیل شده به مالک اصلی خود بازگشت، در ادامه افزود: بعد از بازگشایی کارخانه، کارفرما اقدام به بازگرداندن شماری از کارگران قدیمی و در عین حال حال جذب نیروی کار جدید کرد و به همین ترتیب روند تولیدات کارخانه هم خوب بود تا اینکه اخیرا شاهد بوجود آمدن مشکلاتی در کارخانه هستیم که نگرانی کارگران را برانگیخته است.
این کارگر با بیان اینکه در پیگیری مطالبات صنفی خود هفت تجمع صنفی برگزار کردیم و همزمان با چند مسئول استانی هم ملاقات کردیم، اضافه کرد: در نتیجه وعده مسئولان برای رسیدگی به مطالبات از روز شنبه هفته جاری به فعالیت شغلی خود در کارخانه به صورت جدی ادامه میدهیم.
او در ادامه با بیان اینکه این واحد تولیدی مشکل بدهیهای معوقهای به تامین اجتماعی و چند بانک دارد، گفت: از مسئولان استانی انتظار داریم با پا درمیانی به وضعیت مطالبات معوقه این کارخانه رسیدگی کنند.
او در بخش دیگری از اظهارت خود درباره وضعیت تولیدات این کارخانه تصریح کرد: از یکسال پیش که فعالیت کارخانه از سر گرفته شده تقریبا هر ماه مواد اولیه برای تولید داریم و کارگران مرتبا در خطوط تولید مشغول کارند.
طبق اظهارات این کارگر؛ در این واحد تولیدی که یک مجموعه تولید پوشاک زنجیرهای است، جدا از نخ و الیاف، سالانه فقط حدود 50 میلیون تکه لباس، تولید میشود و خوشبختانه وضعیت سفارشات تولیدات کارخانه برای فروش خوب است.
به گفته این کارگر سبلان پارچه؛ آنها در حال حاضر دو تا سه ماه حقوق معوقه طلبکارند و بیمه تامین اجتماعی آنها نیز دچار مشکلاتی است.
این کارگر تاکید کرد: حل مشکلات این واحد تولیدی و کارگرانش نیازمند حمایت مسئولان استانی است.
*ادامه اعتراضات کارگران شهرداری خرمشهر بابرپایی تجمع مقابل بهارستان نشین خرمشهر
روز سه شنبه 27 مهر، کارگران شهرداری خرمشهر درادامه اعتصاب واعتراضات دامنه دارشان نسبت به عدم پرداخت ماه ه ها حقوق وبیش از یکسال حق بیمه دست به تجمع مقابل بهارستان نشین این شهرستان دراستان خوزستان زدند.
درهمین رابطه:
+دهمین روز اعتصاب بیش از 200 کارگر شهرداری خرمشهر برای اعتراض به عدم پرداخت 5 ماه حقوق و15 ماه حق بیمه
روز پنج شنبه 15 مهر برای دهمین روز، کارگران شهرداری خرمشهربه اعتصابشان برای اعتراض به عدم پرداخت 5 ماه حقوق و15 ماه حق بیمه ادامه دادند واز جمع آوری زباله ها از سطح این شهرستان دراستان خوزستان ادامه دادند.
درهمین رابطه شهردارخرمشهر به خبرنگاررسانه ای گفت:با توجه به فرسودگی ماشینآلات شهرداری خرمشهر و به دنبال آن به تعویق افتادن پنج ماه از حقوق کارگران خدمات شهری به مدت یک هفته تا 10 روز جمع آوری زباله انجام نمیشد.
وی افزود: هم اینک یک دستگاه لودر و پنج دستگاه کمپرسی بنیاد علوی، کار جمع آوری پسماند و نخاله برداری را از سطح این شهر آغاز کردهاند.
وی با بیان اینکه با کمبود نیروی خدمات شهری روبه رو هستیم، گفت: با رایزنی انجام شده با کمک نیروهای شهرداری مینوشهر، سازمان منطقه آزاد اروند، بندر و دریانوردی، شهرک صنعتی و گمرک ماشین حمل زباله و چند نیرو در اختیار شهرداری قرار گرفت.
براساس گزارش رسانه ای شده،روز پنج شنبه 15 مهر جمعی از اهالی خرمشهردر اعتراض به انباشت زباله در سطح این شهر مقابل ساختمان شهرداری تجمع کرده و کیسههای زباله را مقابل این ساختمان قرار دادند.
آنها به خبرنگار رسانه ای گفتند:بیشتر نقاط شهر خرمشهر مملو از زباله است و ضمن افزایش حشرات و حیوانات موذی بوی تعفن فضای شهر را فراگرفته است.
یکی از تجمع کنندگان گفت: نزدیک به یک هفته است که زبالهها در سطلهای زباله تلمبار شده و هیچ کارگری برای جمع آوری زباله در این شهر دیده نمیشود.
++تجمع اعتراضی کارگران شهرداری خرمشهرنسبت به سطح پایین حقوق وعدم پرداخت بموقعش در میدان مطهری
روز یکشنبه 11 مهر، کارگران شهرداری خرمشهربرای بنمایش گذاشتن اعتراضشان به سطح پایین حقوق وعدم پرداخت بموقعش در میدان مطهری این شهر دراستان خوزستان اجتماع کردند.
* کارگر شرکتی آبفای اهواز در صورت ادامه بیتوجهیها وسکوت مسئولان استان خوزستان ناچاریم برای شناساندن صدای اعتراضی خود به گوش مسئولان کشوری عازم تهران شویم
کارگران شرکتی آب و فاضلاب اهواز از گسترش تبعیض و عدم دریافت چندین ماهه حقوق و اجرا نشدن صحیح طرح طبقهبندی مشاغل انتقاد دارند.
روزسه شنبه 27 مهر،کارگران شرکتی آب و فاضلاب اهواز به خبرنگاررسانه ای گفتند:عدم پرداخت چندین ماه دستمزد و عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در شرکتهای پیمانکاری وابسته به آب و فاضلاب اهواز مشکلات خانوادگی و معیشتی زیادی برای کارگران به وجود آورده است.
به گفته یکی از کارگران آبفای اهواز، مطالبات حدود 380 نفر از کارگران اپراتور شبکه آب و فاضلاب اهواز (روستایی و شهری) سه تا چهار ماه به تاخیر افتاده و به دلیل عدم اجرای صحیح طرح طبقهبندی مشاغل میزان دریافتی ما کفاف مخارج زندگی مارا نمیدهد.
او گفت: بعد از ادغام آب و فاضلاب روستایی با شهری هنوز هیچکدام وضعیت مشخصی نداریم؛ بعضی از همکاران ما که سابقه زیادی در این آبفا دارند زیر نظر پیمانکار کار میکنند.
این کارگر آبفای اهواز گفت: به عنوان نمونه همکاران آبفای شهری ما در اهواز که تحت مسئولیت یک شرکت پیمانکار مشغول کارند، گزارش دادهاند که سه ماه حقوق خود را دریافت نکردهاند. در عین حال طرح طبقهبندی مشاغل برای آنها به درستی اجرا نشده و خواستار تبدیل وضعیت شغلی خود از هستند.
وی افزود: از ابتدای سال 99 که بحث ادغام آبفا شهری و روستایی مطرح شد مشکلات ما بیشتر شد، تا جایی که کارگران مرتبا دست به اعتراض صنفی میزنند. در عین حال در هر دوره از اعتراض وعدههای زیادی برای پرداخت حقوق و بیمه از طرف مسئولان داده شد، ولی میتوان گفت به هیچکدام از آنها عمل نشده است.
طبق اظهارات این کارگر؛ ادغام بدون مطالعه شرکت آب و فاضلاب اهواز برای جداسازی همکاران روستایی و شهری، مشکلات کارگران را چند برابر و چرخه خدمترسانی به شهروندان اهوازی را مختل کرده و به یک بحران تبدیل شده است.
این کارگر همچنین تصریح کرد: توان مالی شرکتهای پیمانکاری پاسخگوی تامین اقلام و تجهیزات مورد نیاز برای خدمترسانی به شهروندان نیست در عین حال آنها در پرداخت حقوق کارگران با مشکل مواجه هستند.
وی افزود: در صورتی که آبفای اهواز به استقلال خود بازنگردد توان ساماندهی نیروهای شاغل در شرکت و حفظ سطح خدماترسانی به شهروندان را نخواهد داشت.
یکی دیگر از کارگران آبفای اهواز با انتقاد از ادامه روند موجود گفت: چرا امنیت شغلی و امید به آینده کارگران شرکتی آب و فاضلاب اهواز هر روز در معرض تهدید بیشتر قرار میگیرد. ما از تبعیض و بیعدالتی خسته شدهایم.
وی به عنوان یک کارگر شرکتی در رابطه با تبعیض گفت: من در مقایسه با یک همکار رسمی که هر دو به عنوان اپراتور در یک ایستگاهای آب و فاضلاب کار میکنیم، سابقه کاریمان تقریبا یکسان است اما من 7 میلیون تومان حقوق میگیرم و ایشان که شرکتی نیستند 12میلیون!
این کارگر همچنین از عدم اجرای طرح طبقهبندی مشاغل براساس الزامات قانونی انتقاد کرده و گفت: خواستار اجرای دقیق و عادلانه طرح طبقهبندی هستیم؛ طرحی که هم اکنون برای بسیاری از کارگران به درستی اجرا نشده است.
به گفته وی، شرکتیهای آب و فاضلاب اهواز عموماً از نظر تخصص، مدرک دانشگاهی و سابقه کار با قراردادیها و رسمیها برابر هستند فقط این گروه، قربانی تبعیض شدهاند و قرار نیست هیچ نهادی به دادشان برسد.
او در پایان با انتقاد از سکوت مسئولان استانی در برابر اعتراض مکرر کارگران آبفای اهواز گفت: در صورت ادامه بیتوجهیها ما کارگران آبفای اهواز ناچاریم برای شناساندن صدای اعتراضی خود به گوش مسئولان کشوری عازم تهران شویم.
درهمین رابطه:تجمع اعتراضی کارگران آب و فاضلاب اهواز نسبت به نداشتن امنیت شغلی ومعیشتی مقابل ساختمان شرکت آب و فاضلاب خوزستان
روزدوشنبه 26 مهر، کارگران آب و فاضلاب اهوازبرای اعتراض به نداشتن امنیت شغلی بدنبال ادغام این شرکت با شرکت آب و فاضلاب خوزستان وعدم پرداخت 4 ماه حقوق دست به تجمع مقابل ساختمان آبفا خوزستان درکلانشهراهواززدند.
تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند:ادغام بدون مطالعه شرکت آبفا اهواز و انحلال آن، چرخه خدمترسانی به شهروندان اهوازی را مختل کرده و به یک بحران شدید تبدیل خواهد شد.
آنها افزودند: در نیمه دوم سال 99 با واگذاری آبفا روستایی به آبفا خوزستان تعداد قابل ملاحظهای از کارکنان آبفا روستایی خوزستان به اهواز منتقل شدند و بار مالی پرداخت حقوق این کارگران توان ادامه فعالیت را به مرور زمان از آبفا سلب کرد.
این کارگران تصریح کردند: توان مالی این شرکت پاسخگوی تامین اقلام و تجهیزات مورد نیاز برای خدمترسانی به شهروندان نیست و کیفیت آب شرب شهر را نیز با مشکل مواجه خواهد کرد.
آنهاادامه دادند: در صورتی که آبفا اهواز به استقلال خود بازنگردد توان ساماندهی نیروهای شاغل در شرکت و حفظ سطح خدماترسانی به شهروندان را نخواهد داشت.
یکی از کارگران با اشاره به 4 ماه حقوق معوقه شان،افزود: کارگران خواستار مستقل شدن دوباره آبفا اهواز هستند تا بیش از وقوع مشکلات بیشتر به وضع قبلی خود بازگردد.
*ادامه تجمعات اعتراضی کارگران فصلی کشت وصنعت نیشکرهفت تپه نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی
روزسه شنبه 27 مهر، کارگران فصلی کشت وصنعت نیشکرهفت منجمله کارگران غیرنیشکری با برپایی تجمع وراهپیمایی درمجتمع به اعتراضشان نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی ادامه دادند وخواهان بازگشت بکارشدند.
*جمعی از کارگران هفت تپه از بخش های مختلف:
ادعاهای دروغ درباره حل مشکلات کارگران هفت تپه
برخلاف ادعاهای مقامات مختلف و اعلام اینکه همه چیز در هفت تپه حل شده متاسفانه موارد مهمی از مطالبات کارگران هفت تپه پاسخ داده نشده است.
اولا پرونده خانم زیلابی وکیل کارگران هفت تپه مختومه نشده و دوما تکلیف مالکیت شرکت معین نشده است و فقط مدیریت شرکت به صورت پیمانکاری به شرکت "طرح توسعه نیشکر و صنایع جانبی" (معروف به هفت طرح) واگذار شده است. سوما هنوز دو همکار اخراجی ما یعنی اسماعیل بخشی و سالار بیژن پور به کار بازنگشته اند. چهارما یکی از مهم ترین مطالبات ما یعنی تعیین تکلیف کارگران فصلی هم کماکان باقی است.
بخش عمده ای از کارگران فصلی هفت تپه بلاتکلیف هستند. مقامات دولتی و مجلس دایما میگویند که مشکل هفت تپه برطرف شد و پرونده بسته شد تا صدای اعتراض کارگران شنیده نشود. در واقع چند صد نفر از همکاران فصلی ما در بخش های مختلف مثل تجهیزات، کارخانه، حراست، دفع آفات و غیرنیشکری کماکان بلاتکلیف هستند. با اینکه در اعتصابات چند سال گذشته همیشه حضور داشتند.
آقای ناصری مدیر عامل طرح توسعه نیشکر و صنایع جانبی که اکنون شرکت هفت تپه (از طرف مالک که ایدرو است) به صورت پیمانی به انها واگذار شده اعلام کرده مشکلات هفت تپه حل شده است. آقای فتحی مکوندی مدیر جدید شرکت هفت تپه که از سوی آقای ناصری تعیین شده هیچ اقدام عملی برای رفع مشکلات همکاران فصلی برنداشته و عملا این چند صد نفر بلاتکلیف هستند. نمایندگان مجلس و افراد و مقامات مختلفی از حل مشکلات کارگران هفت تپه میگویند اما این موضوع صحت ندارد.
امروز هم جمعی از همکاران فصلی و به خصوص همکاران غیرنیشکری، در شرکت تجمع اعتراضی کردند و متاسفانه مدیریت شکرت یعنی آقای فتحی مکوندی هیچ اقدامی برای حل مشکل این همکاران انجام نداده است. این همکاران اعلام کرده اند تا زمانی که مشکلشان برطرف نشود دست از اعتراض قانونی و برحق خود برنخواهند داشت.
جمعی از کارگران هفت تپه از بخش های مختلف-سه شنبه - ۲۷ مهر ۱۴۰۰
*تجمع اعتراضی کارگران سد شفارود رضوانشهرنسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی و وعده های توخالی مسئولان برای چندمین بار
روزسه شنبه 27 مهربرای چندمین بار، ی کارگران سد شفارود رضوانشهردراستان گیلان برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی و وعده های توخالی مسئولان دست به تجمع درمحوطه کارگاه این سدزدند.
بنابه گزارشات رسانه ای شده،قرار بود3 ماه از7 ماه حقوق معوقه این کارگران تا 17 شهریور پرداخت شود که محقق نشد ، رییس کارگاه هم قول داده بود تا مهرماه حقوق اردیبهشت را تسویه کند که این قول هم عملی نشد.
قابل یادآوری است که ساخت این سد یک ماه است که تعطیل شده و بیش از 700 کارگر بیکار شده اند وشرکت پیمانکاری ژیان درسال جاری فقط حقوق ماه فروردین کارگران را به حسابشان واریز کرد و کارگران حقوق بقیه ماهها را طلبکارند.
*سعید رضایی و احسان رضایی آزاد شدند
سعید و احسان رضایی که امروز صبح در منزلشان توسط مأمورین وزارت اطلاعات دستگیر شده بودند پس از چند ساعت بازجویی آزاد شدند.
این دو برادر از زمان بازداشت تا ساعت ۳ بعدازظهر مورد بازجویی قرار گرفتند و پس از آن با اعلام اینکه دوباره برای بازجویی احضار خواهند شد از بازداشتگاه اطلاعات رشت آزاد شدند.
لازم به ذکر است که گوشیهای موبایل و لوازم شخصی آنها که در هنگام بازداشت توسط مأمورین ضبط شده بود هنوز در اختیار نیروهای امنیتی است.
اتحادیه آزاد کارگران ایران آزادی سعید و احسان را به آنها و خانوادهشان تبریک میگوید و خواهان پایان دادن به پرونده سازی علیه فعالین کارگری و مدنی است.
اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۲۷ مهرماه ۱۴۰۰
درهمین رابطه:بازداشت سعید رضایی و احسان رضایی توسط نیروهای امنیتی رشت
امروز سهشنبه ۲۷ مهرماه ساعت ۸:۳۰ صبح مأمورین امنیتی به منزل سعید و احسان رضایی در شهرستان رشت هجوم برده و آنها را بازداشت و با خود به مکان نامعلومی بردهاند.
بنابر اخبار رسیده، همزمان مأمورین به منزل پدری سعید و احسان در شهرستان رودسر رفته و قصد بازداشت خانم مرضیه دورود مادر سعید و احسان را داشتهاند که با مقاومت وی و همسرش روبرو شده و موفق به دستگیری او نشدند. مأمورین امنیتی به مادر سعید و احسان اعلام کردهاند که در ساعات آینده با حکم قضایی مجدداً برای دستگیری او اقدام خواهند کرد.
سعید رضایی از فعالین کارگری است که پیشتر و در تجمع روز جهانی کارگر سال ۹۸ مقابل مجلس دستگیر شده بود.
اتحادیه آزاد کارگران ایران بازداشت سعید رضایی و احسان رضایی و اقدام به دستگیری مرضیه دورود مادر ایشان را قویاً محکوم مینماید و خواهان آزادی فوری آنهاست.
اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۲۷ مهرماه ۱۴۰۰
*تجمع اعتراضی اهالی شهرک بسیجیان سرآبتاوه نسبت به نداشتن راه ارتباطی مقابل فرمانداری شهرستان بویراحمد
روزیکشنبه 25 مهر، اهالی شهرک بسیجیان سرآبتاوه برای اعتراض به نداشتن راه ارتباطی مقابل فرمانداری شهرستان بویراحمد اجتماع کردند.
سرآبتاوه در 5 کیلومتری شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد واقع شده است، یکی از محله های این منطقه شهرک بسیجیان نام دارد که قریب به 300 خانوار در این محله زندگی می کنند و اکنون با مشکل راه دسترسی مواجه هستند.
یکی از تجمع کنندگان به خبرنگاریک رسانه محلی گفت: فرعی های این منطقه همه آسفالت شده است اما متاسفانه یک خیابان که در حریم روستای تلخسرو نیز هست هنوز آسفالت نشده و ما مجبور هستیم از همین خیابان عبور کنیم.
وی افزود: در خیابان فنی و حرفه ای یک پل وجود داردکه اگر این پل ساخته شود ما دیگر مشکلی برای عبور و مرور نداریم و می توانیم از آن عبور کنیم.
*تجمع اعتراضی مرغداران کشور نسبت به افزایش هزینههای تولید و قیمت جوجه یک روزه
روزسه شنبه 27 مهر،جمعی از مرغداران کشور نسبت به افزایش هزینههای تولید و قیمت جوجه یک روزه وپایین نگه داشتن قیمت مرغ زنده به صورت دستوری مقابل وزارت جهاد کشاورزی تجمع کردند.
درهمین رابطه دبیر کانون سراسری مرغداران گوشتی کشوربه خبرنگاررسانه ای گفت : حدود 100 نفر از تولیدکنندگان مرغ گوشتی از سراسر کشور امروز در مقابل وزارت جهاد کشاورزی تجمع کردند.
وی با اشاره به اینکه مرغداران به دستوری بودن قیمت مرغ زنده، افزایش مولفههای تولید و افزایش قیمت جوجه یکروزه اعتراض دارند، گفت:قیمت مرغ زنده دستوری پایین نگه داشته شده در صورتی که قیمت تمام مولفه های تولید بالا رفته است.
وی اضافه کرد: قرار است معاون امور تولیدات دامی این وزارتخانه با تولیدکنندگان دیدار داشته باشد و اگر این امر محقق نشود، مرغداران به دیدار وزیر خواهند رفت.
*تجمع دوباره بدهکاران مهریه مقابل مجلس
روزسه شنبه 27 مهر دوباره، بدهکاران مهریه با تجمع مقابل مجلس خواستارآن شدند که تعداد پرداخت سکه های مهریه که منجر به حبس می شود، کاهش یابد.
اخباروگزارش های کارگری 26 مهرماه 1400
- آخرین درباره اعتصاب و اعتراض دامنه دارکارگران معادن زغال سنگ بخش خصوصی کرمان مبنی برافزایش 30 درصدی حقوق
- تجمع اعتراضی کارگران آب و فاضلاب اهواز نسبت به نداشتن امنیت شغلی ومعیشتی مقابل ساختمان شرکت آب و فاضلاب خوزستان
- تجمع اعتراضی کارگران واحد اجرائیات شهرداری منطقه 4 اهوازنسبت به عدم پرداخت 3 ماه حقوق
- فریاد اعتراض کارگران شهرداری اندیمشک نسبت به عدم پرداخت 11 ماه حقوق وبروز نکردنش
وشرایط کاری و بی خیالی مسئولان
- نامه سرگشاده کارگران بازنشسته سال99 کشت وصنعت نیشکرهفت تپه برای اعتراض به تاخیر در پرداخت و نحوه محاسبه سنوات
- تجمع اعتراضی آبداران کهگیلویه و بویراحمد نسبت به عدم تبدیل وضعیت مقابل استانداری
- اعتراض جنگلبانهای دنا نسبت به عدم تبدیل وضعیت وشرایط کاری
- اعتراض زنان صیاد جزیره هنگام نسبت به مجوز صید دونفره ونحوه صدورش
تا به امروز، هیچ زنی برای دریافت مجوز صیادی اقدام نکرده است
- اطلاعیه انجمن صنفی معلمان کردستان/سقز و زیویه به مناسبت تجمعات سراسری فرهنگیان شاغل وبازنشست کشور
- بیانیه کانون صنفی فرهنگیان الیگودرز در مورد حکم باز خرید خدمت و اخراج آقای محمد حبیبی
- تجمع اعتراضی مالباختگان پرونده کلاهبرداری ایرتویا و نگین خودرونسبت به کندی رسیدگی به وضعیتشان مقابل قوه قضائیه
- یکی از کارگران نفت و گاز پارس عسلویه باخودکشی به زندگیش پایان داد
*آخرین درباره اعتصاب و اعتراض دامنه دارکارگران معادن زغال سنگ بخش خصوصی کرمان مبنی برافزایش 30 درصدی حقوق
کارگرشرکت معدنی تکافر سپاهان مقرر شده است که سی درصد به حقوق کارگران اضافه شود.
روزیکشنبه 25 مهر،یکی از کارگران شرکت معدنی تکافر سپاهان در خصوص آخرین اقدامات صورت گرفته برای کارگران با بیان اینکه مقرر شده است که سی درصد به حقوق کارگران اضافه شود،به خبرنگاریک رسانه محلی گفت: من در قسمت لوکوموتیوران معدن فعالیت می کنم و ذغال استخراج شده را به بانکر می رسانم؛ به استادکاران که همواره حقوق آنها بیشتر از ما بوده است، مقرر شده که دو میلیون تومان اضافه شود.
وی ادامه داد: به کارگران زیر دست استادکاران در نظر گرفته شده است که یک میلیون و پانصد هزار تومان اضافه شود و به بانکر چی ها نیز پانصد هزار تومان اضافه خواهد شد و برای ما لوکوموتیوران ها و نیروهای نجار خانه که وسایل استخراج را به نیروها می رسانیم، در نظر گرفته شده که در حد پانصد هزار تومان اضافه شود.
این کارگر شرکت معدنی تکافر سپاهان با بیان اینکه از ابتدا حرف ما این بود که ما نمی توانیم با شرایط اداره کار، فعالیت کنیم، اظهار کرد: در حال حاضر مسئولان گفته اند که هفته آینده خبر قطعی را به ما می دهند و ما نمی دانیم که آنها چه اقدامی را می خواهند انجام دهند؛ اما مديرعامل معدن چشمه پودنه شركت تكافر سپاهان گفته است که به نیروهای خدماتی پانصد هزار تومان بیشتر نمی تواند اضافه کند.
وی با بیان اینکه با توجه به اینکه بیش از بیست روز تجمعات ادامه داشته است، شرکت عنوان کرده است که تنها بیمه این مدت را لحاظ خواهد کرد، خاطر نشان کرد: هم اکنون تجمعات به اتمام رسیده و در حال کار در معدن هستیم.
درهمین رابطه:هفدهمین روزاعتصاب و اعتراض کارگران معادن زغال سنگ بخش خصوصی کرمان نسبت به سطح پایین حقوق ازجمله تبعیض در پرداخت حقوق وعدم همسان سازیش،وعده توخالی مسئولان با تجمع خانوادگی مقابل استانداری کرمان
روزپنج شنبه 22 مهر، همزمان با هفدهمین روزاعتصاب و اعتراض کارگران معادن زغال سنگ بخش خصوصی کرمان نسبت به سطح پایین حقوق ازجمله تبعیض در پرداخت حقوق وعدم همسان سازیش وعده توخالی مسئولان،دست به تجمع خانوادگی مقابل استانداری کرمان زدند.
یکی از کارگران حاضردرتجمع به خبرنگاریک رسانه محلی گفت: کار در تمامی معادن یکی است اما حقوق دریافتی کارگر معدن خصوصی با دولتی بسیار متفاوت است.
وی ادامه داد: کارفرما برای اینکه این معدن خصوصی است می گوید من بیشتر از این نمی توانم به شما حقوق بدهم اگر می خواهید ادامه دهید و الا خدا حافظ.
یکی دیگر از کارگران معترض گفت: متاسفانه با بسیاری از مسئولین شهرستان از جمله نماینده مجلس اززرند صحبت کردیم وعده هایی دادند اما متاسفانه تاکنون عملیاتی نشده است.
وی افزود: رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی و اداره بیمه وعده اضافه حقوق یک میلیون تومانی موقت به کارگران دادند که این امر برای کارگران به صرفه نیست.
کارگر معدن سراپرده نیزگفت: هدف ما از تجمع این است که چرا طرح طبقه بندی مشاغل، همسان سازی حقوق اجرا و چرا این معادن همانند معادن همجوار به بخش دولتی اختصاص داده نمی شود.
وی بیان کرد: متاسفانه کارگری که در معادن خصوصی کار می کند با نیروی کمتر اما بهره وری بیشتری دارد اما حقوق و بیمه ای که در مقابل به کارگر پرداخت می شود در مقابل کارگران معادن همجوار بسیار ناچیز است، ما می گوییم فقط عدالت باید اجرا شود.
این کارگر تصریح کرد: اگر معدن دولتی 4 تن زغال تولید می کند، معدن سراپرده 9 الی 11 تن تولید دارد و هر کارگر باید 60 واگن زغال بزند حال قیمت هر واگن زغال سه میلیون تومان است که یک میلیون آن متعلق به کارفرما باشد حال خود شما حساب کنید که باید چقدر به کارگر تعلق می گیرد که متاسفانه کارگر تنها 4 میلیون تومان حقوق ماهیانه دریافت می کند.
وی افزود: متاسفانه مالیات بر ارزش افزوده هم از این حقوق کسر می گردد و بیمه هم آن طور که شایسته است پرداخت نمی شود.
این کارگر معدن سراپرده عنوان کرد: خیلی در حق ما اجحاف شده است، ازجمله اینکه امکانات کافی و وافی نداریم به طور مثال برای خوردن صبحانه یک مکانی نداریم که بتوانیم یک صبحانه را در آرامش و رعایت بهداشت میل کرده و با انرژی بیشتری مجددا به محل کار برگردیم.
وی خاطرنشان کرد: این حقوقی که ما دریافت می کنیم تا پنجم ماه بیشتر نمی رود و بعد از آن باید نگاهمان به دست آشنایان باشد.
یکی دیگر از کارگران گفت: این اعتصابات از ماه بهمن سال 99 صورت گرفته اما متاسفانه هیچکدام از دولتمردان جوابگوی این کارگران زحمتکش نیستند و هم اکنون نیز 20 روز تمام خانواده های آنان با همراه داشتن فرزند علی الخصوص نوزاد 7 ماهه برای دفاع از حقوق همسرانشان آنها را همراهی می کنند اما باز کسی جوابگوی ما نیست.
*تجمع اعتراضی کارگران آب و فاضلاب اهواز نسبت به نداشتن امنیت شغلی ومعیشتی مقابل ساختمان شرکت آب و فاضلاب خوزستان
روزدوشنبه 26 مهر، کارگران آب و فاضلاب اهوازبرای اعتراض به نداشتن امنیت شغلی بدنبال ادغام این شرکت با شرکت آب و فاضلاب خوزستان وعدم پرداخت 4 ماه حقوق دست به تجمع مقابل ساختمان آبفا خوزستان درکلانشهراهواززدند.
تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند:ادغام بدون مطالعه شرکت آبفا اهواز و انحلال آن، چرخه خدمترسانی به شهروندان اهوازی را مختل کرده و به یک بحران شدید تبدیل خواهد شد.
آنها افزودند: در نیمه دوم سال 99 با واگذاری آبفا روستایی به آبفا خوزستان تعداد قابل ملاحظهای از کارکنان آبفا روستایی خوزستان به اهواز منتقل شدند و بار مالی پرداخت حقوق این کارگران توان ادامه فعالیت را به مرور زمان از آبفا سلب کرد.
این کارگران تصریح کردند: توان مالی این شرکت پاسخگوی تامین اقلام و تجهیزات مورد نیاز برای خدمترسانی به شهروندان نیست و کیفیت آب شرب شهر را نیز با مشکل مواجه خواهد کرد.
آنهاادامه دادند: در صورتی که آبفا اهواز به استقلال خود بازنگردد توان ساماندهی نیروهای شاغل در شرکت و حفظ سطح خدماترسانی به شهروندان را نخواهد داشت.
یکی از کارگران با اشاره به 4 ماه حقوق معوقه شان،افزود: کارگران خواستار مستقل شدن دوباره آبفا اهواز هستند تا بیش از وقوع مشکلات بیشتر به وضع قبلی خود بازگردد.
*تجمع اعتراضی کارگران واحد اجرائیات شهرداری منطقه 4 اهوازنسبت به عدم پرداخت 3 ماه حقوق
روزدوشنبه 26 مهر، کارگران واحد اجرائیات شهرداری منطقه 4 اهوازبرای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به عدم پرداخت 3 ماه حقوق دست به تجمع مقابل ورودی ساختمان این شهرداری زدند.
یکی از تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفت: مدرک تحصیلی من لیسانس است و به علت نبود شغل در واحد اجراییات شهرداری مشغول به کار شدم اما چه گناهی کردهایم که همیشه باید برای حقوق خود خواهش کنیم. از وقتی پیمان کار فعلی کار را به عهده گرفته است برای دریافت حقوق باید اعتراض کنیم و بدون اعتراض حقوقی به ما نمیدهند. از ابتدای سال تا کنون هر دو ماه یک بار حقوق گرفتهایم و در حال حاضر حقوق مرداد، شهریور و مهر را طلب داریم.
*فریاد اعتراض کارگران شهرداری اندیمشک نسبت به عدم پرداخت 11 ماه حقوق وبروز نکردنش
وشرایط کاری و بی خیالی مسئولان
کارگران شهرداری اندیمشک صدای اعتراضشان را نسبت به عدم پرداخت 11 ماه حقوق
وبروز نکردنش وشرایط کاری و بی خیالی مسئولان بلند کردند.
کارگران شهرداری اندیمشک از مهرماه سال گذشته حقوق خود را طلبکارند این را یکی از کارگران این شهرداری به خبرنگار رسانه ای گفت و اضافه کرد: دریافت حقوق با نرخ دستمزد سال گذشته به هیج وجه با گرانیهای افسارگسیخته سال جاری سنخیت ندارد.
یکی از کارگران با بیان اینکه با احتساب مهر ماه، 11ماه است حقوقمان به تاخیر افتاده است، ادامه داد: چرا ما باید برای دریافت معوقات مزدی خود دوندگی کنیم؟ شهرداری اندیمشک در حالی ادعا میکند بودجه ندارد و نهادهای بالادستی نیز همانند شورای شهر هیچ نظارتی بر اوضاع ندارند که هر ماه اقدام به ساخت و ساز انواع پروژههای غیرضروری و زیباسازی در شهر میکنند.
این کارگر واحد خدماتی در ادامه گفت: هنوز طبق مصوبه افزایش حقوق سال 1400 حقوق نگرفتهایم و اگر وضعیت به همین منوال پیش برود برای دریافت حقوق فروردین ماه سال جاری باید تا بهمن و اسفند صبر کنیم.
وی ضمن بیان اینکه مدیران شهری هیچ برنامهای برای مدیریت شهر و افزایش منابع در آمدی آن ندارند، افزود: با این شیوه هر کسی توانایی مدیریت شهر که فقط با استفاده از درآمد پایدار شهرداریها و مالیات بر ارزش افزوده اداره میشود و بخش دیگری نیز ازسوی دولت هر ماهه به صورت روتین به حساب شهرداری پرداخت میشود، را دارد.
او در ادامه با بیان اینکه با توجه به شرایط فعلی بعید میدانیم شهردای بتواند به این زودی بدهی خود را کامل به کارگران بپردازد، افزود: مشکلاتی که در زمینه پرداخت دستمزد کارگران بوجود آمده ناشی از مدیریت شهرداری است. متاسفانه شهردار سابق و اعضای شورای قبلی شهر اندیمشک برای جبران کمبودهای مالی اهیچ اقدامی مثبت برای تامین منابع مالی پایدار در شهرداری انجام ندادهاند.
کارگران مجموعه اخیر از کمبود امکانات و ایمنی کار نیز گلایه دارند. این کارگر گفت: در فصل گرما دراندیمشک که دمای هوا به بیش از 50درجه میرسد بدون هیچ امکاناتی کار میکنیم و برخی مواقع همکاران از شدت گرما تا پای مرگ پیش میروند.
*نامه سرگشاده کارگران بازنشسته سال99 کشت وصنعت نیشکرهفت تپه برای اعتراض به تاخیر در پرداخت و نحوه محاسبه سنوات
روزیکشنبه 25 مهر، کارگران بازنشسته سال99 کشت وصنعت نیشکرهفت تپه طی نامه ای سرگشاده خطاب به رئیس اداره کار شهرستان شوش اعتراضشان زا نسبت به تاخیر در پرداخت و نحوه محاسبه سنوات اعلام کردند.
براساس گزارش رسانه ای شده، حدود 100کارگر بازنشسته مجمع نیشکر هفت تپه در نامهای خطاب به مهدی عبدالخانی (رئیس اداره کار شهرستان شوش) در خصوص تاخیر در پرداخت و نحوه محاسبه سنوات افزایش یافته ناشی از مشاغل سخت و زیانآور در متناسبسازی حقوق و مزایای خود اعتراض کردند.
متن کامل این نامه که رونوشت آن به اعضای شورای تامین شهرستان شوش هم ارسال شده، بدین شرح است:
احتراما به استحضار میرساند اینجانبان بازنشستگان سال ۹۹ شرکت کشت و صنعت هفت تپه جهت اطلاع از میزان و نحوه محاسبه سنوات بازنشستگی خود اخیرا به حسابداری شرکت هفت تپه مراجعه کردیم و متوجه شدیم که واحد مالی و حسابداری شرکت فقط حقوق ثابت هر یک از کارگران را ملاک تعیین سنوات بازنشستگی ما قرار داده و مزایای حقوق را طبق مواد ۳۵و۳۶ و تبصرههای الحاقی یک و سه آن را مبنای محاسبه سنوات قرار نداده است. بنابراین این موضوع بر خلاف قانون کار و رای اخیر دیوان عدالت اداری در خصوص پرداخت سنوات خدمت میباشد.
لازم به یادآوری است که شهریور ماه سال گذشته دیوان عدالت اداری با صدور رای، پرداخت و نحوه محاسبه حق سنوات شغلی بازنشستگان را با مزایا طبق مواد ۳۵و۳۶ و تبصرههای الحاقی یک و سه آن ملاک دانسته است.
لذا بدینوسیله از آن مدیریت اداره کار شهرستان شوش استدعا داریم که ضمن شرح و ملاک قانونی نحوه محاسبه سنوات به کارفرمای شرکت نیشکر، دستور فرمایید که پیش از پرداخت سنوات کارگران بازنشسته، قانون را ملاک عمل قرار داده و نسبت به اصلاح محاسبه سنوات شغلی ما مطابق قانون عمل کنند. در غیر اینصورت ما کارگران بازنشسته نیشکر هفت تپه ناچار برای وصول مطالبات قانونی خود از کارفرما در اداره کار طرح شکایت میکنیم. بیشک این مقدار از حجم شکایت روند رسیدگی به حقوق قانونی کارگران بازنشسته را طولانی میکند.
*تجمع اعتراضی آبداران کهگیلویه و بویراحمد نسبت به عدم تبدیل وضعیت مقابل استانداری
روز دوشنبه 26 مهر، آبداران کهگیلویه و بویراحمد برای اعتراض به نداشتن امنیت شغلی وبلاتکلیفی استخدامی دست به تجمع مقابل ساختمان استانداری این استان درشهریاسوج زدند وخواهان تبدیل وضعیت شدند.
*اعتراض جنگلبانهای دنا نسبت به عدم تبدیل وضعیت وشرایط کاری
جنگلبانهای مامورِ حراست از محدوده جنگلهای دنا واقع در منطقهی «پل کتا» (مرز استانهای کهگیلویه و بویر احمد، چهارمحال و بختیاری و اصفهان)هم اعتراضشان را نسبت نسبت به عدم تبدیل وضعیت وشرایط کاری،ابرازکردند.
برپایه گزارش رسانه ای شده،این جنگلبانها به نبود امکاناتی چون وسایل گرمایشی، آب شرب به شکل آب معدنی، دوربینهای رصد راه دور و خودروی گشتزنی اعتراض دارند.
آنها میگویند که به دلیل کمبود نیروی حفاظت از جنگل، ناچار به حراست شبانهروزی هستند و برای استراحت تنها از یک کانکس استفاده میکنند.
جنگلبانها با خطر مواجهه با قاچاقچیان چوب مواجه هستند و تاکنون چندین نفر از آنها در درگیری با قاچاقچیان مضروب شدهاند یا در جریان درگیری و تیراندازی، به قتل مهاجمان متهم شدهاند.
با این حال تمام آنها از امکان حفاظت از جان خود، بهرهمند نیستند و جنگلبانهای پل کتا، مجهز به سلاح گرم نیستند.
با توجه به اینکه قاچاقچیان جنگل، در حوالی ساعتهای 3 تا 5 صبح به محل اعزام میشوند، جنگلبانها امکان خواب شبانه را از دست میدهند.
در منطقه پل کتا، 2 جنگلبان حضور دارند که با توجه به کمبود شدید نیرو و وسعت منقطه، امکان شیفتبندی برای بهرهمندی از خواب شبانه را ندارند.
آنها میگویند در طول روز به صورت خیلی محدود امکان مراجعه به خانههای خود برای بردن ناهار را دارند.
این جنگلبانها همچنین پیگیر تبدیل وضعیت استخدامی خود هستند. آنها با سازمان منابع طبیعی، قرارداد موقت 1 ساله دارند که تاکنون سال به سال تمدید شده است.
با این حال با توجه به اینکه از خانوادههای شهدا و ایثارگران هستند، از سال گذشته وعده استخدام رسمی را به آنها دادهاند.
با توجه به اینکه تبدیل وضعیت استخدامی میتواند دستمزدِ این جنگلبانها را ارتقاء دهد، اجرایی شدن این وعده، کمک به وضعیت معیشتیشان محسوب میشود اما تاکنون این وعده محقق نشده است.
*اعتراض زنان صیاد جزیره هنگام نسبت به مجوز صید دونفره ونحوه صدورش
تا به امروز، هیچ زنی برای دریافت مجوز صیادی اقدام نکرده است
زنان صیاد و اهالی جزیره هنگام به فهرست اسامی تایید شده معترضند. به گفته آنان کسانی که تاکنون حتی صیادی نکرده یا حتی ساکن دایم جزیره نیستند، نیز اسمشان در بین اولویتهای اول دریافت مجوز وجود دارد. از سوی دیگر، کسانی که شرایط دریافت مجوز را دارند، نامشان در فهرست نیست. صیادان درخواست تجدیدنظر در فهرست اسامی تایید شده را دارند.
جزیره هنگام را امروز به صیادان زنش میشناسند؛ زنانی که سالهاست بدون حمایت قانونی دل به دریا میزنند. صیادانی که نه مجوز صید دارند و نه کارت ملوانی و بیمه. سال گذشته بحث بر سر صدور مجوز صیادان زن جزیره هنگام بالا گرفت. تابستان 99 ادارهکل شیلات هرمزگان فراخوانی برای متقاضیان دریافت مجوز صید صادر کرد. از بین 50 زن که نام نوشتند، 30 نفر انتخاب شدند.
برای نخستینبار در کشور، به زنان صیاد جزیره هنگام وعده مجوز صید دونفره داده شد. این نوع مجوز حرفوحدیثهای بسیاری را به دنبال داشت. صیادان و اهالی جزیره از مجوز نصفونیمه ناراضی بودند. ادارهکل شیلات هرمزگان، پنجم مرداد 1400 موافقت اصولی صدور مجوزهای صید را صادر کرد.
تا به امروز، اما هیچ زنی برای دریافت مجوز صیادی اقدام نکرده است. هنگامیها و صیادان به لیست 30 نفره اعلام شده برای دریافت مجوز اعتراض دارند.
«فریدون همتی»، استاندار سابق هرمزگان نیز در نامهای به ادارهکل شیلات استان اعتراض صیادان را اعلام کرد. او در نامهاش خواستار بررسی لیست نهایی تایید شده شد. ادارهکل شیلات هرمزگان، اما میگوید اسامی نهایی را نهادهای محلی جزیره تایید کردهاند که مجدد در آن بازنگری نمیشود. صیادان قدیمی جزیره مانند «حوا» و «صغری» و «محفوظه» نمیدانستند که با مجوز اشتراکی چگونه کار کنند.
«سمیه»، اما به همین مجوز هم راضی بود. میگفت یک مدرکی باشد کارمان راه بیفتد. هزینه هنگفت سوخت و تعمیر قایق، روزگار را برایشان سختتر کرده بود.
«فریدون همتی»، استاندار سابق هرمزگان در یکی از سفرهایش به جزیره هنگام وعده صدور مجوز صید را به زنان صیاد داده بود. ادارهکل شیلات هرمزگان نیز اعلام کرد که در هفته دولت سال 99 مجوزهای صید اعطا میشود. هفته دولت از راه رسید، اما زنان صیاد مجوزی دریافت نکردند. به گفته اهالی، شیلات تا مدتها پاسخ درست و کاملی در مورد زمان اعطای مجوز به صیادان نمیداد. با انتخابات 28 خرداد 1400ترکیب شورای جزیره هنگام نیز تغییر کرد. ادارهکل شیلات هرمزگان بالاخره طی مصاحبهای در تابستان 1400اعلام کرد که موافقت اصولی مجوز صید زنان هنگام در پنجم مردادماه صادر میشود. موافقت اصولی و فهرست نهایی زنان واجد شرایط دریافت مجوز صید اعلام و صادر شد. از زمان صدور موافقت اصولی تاکنون سه ماه میگذرد. هیچکدام از زنان جزیره هنگام، اما برای دریافت مجوز صید اقدام نکردهاند. صیادان جزیره به بیعدالتی که در فهرست نهایی صیادان صورت گرفته، معترضند. صیادان جزیره به فهرست نهایی اعلام شده از سوی شیلات معترضند. آنها میگویند اسامی بدون درنظر گرفتن شروط اولیه مجوز، اعلام شده است. به گفته آنها برخی از کسانی که واجد شرایط دریافت مجوز هستند، جایی در فهرست ندارند. صیادان زن جزیره هنگام خواستار تجدیدنظر در فهرست اعلامی هستند.
اعتراض مردم علاوه بر فهرست اسامی و اولویتبندیها، به شیوه دریافت موافقت اصولی و مجوز است. زنان صیاد باید به گروههای دونفره تقسیم شوند. در دفتر اسناد رسمی تعهد بدهند که تنها صاحب سه بخش از مجوز صیادی هستند. زنان پس از تعهد محضری، مجوز به نام دو نفرشان به عنوان ناخدا صادر میشود. عادل حسنی میگوید علت مراجعه به دفتر اسناد رسمی و دادن تعهد برای صیادان نامشخص است. «وقتی مجوز درنهایت به نام دو زن صادر میشود، علت تعهد محضری چیست؟ این موضوع مانند مجوز دونفره، هنوز برای مردم شفاف نیست. از سوی دیگر شیلات میگوید یک مجوز را در دفتر ثبت به چهار نفر واگذار کرد. این موارد برای خیلیها معنایی ندارد». به گفته او تاکنون کسی به دفتر اسناد رسمی مراجعه نکرده است. این مرحله و عدم توضیح مناسب از علت آن، باعث توقف زنان از گرفتن موافقت اصولی شده است. حسنی در مورد صدور مجوز صید دونفره مردان در جزیره میگوید: «چنین چیزی وجود ندارد. در جزیره هنگام 60 مجوز صیادی تک نفره برای مردان صادر شده است. هر قایق علاوه بر ناخدا میتواند چهار ملوان داشته باشد.»
15 زن صیاد پس از صدور موافقت اصولی به شورای جزیره هنگام نامه نوشتند. آنها در این نامه خواستار تجدیدنظر در اسامی اعلامی شدند.
فهرست اسامی زنان واجد شرایط دریافت مجوز صیادی در جزیره هنگام بر چه اساسی اعلام شده است؟ ادارهکل شیلات چه مواردی را در نظر گرفته است؟
زنان صیاد و اهالی جزیره هنگام به فهرست اسامی تایید شده معترضند. به گفته آنان کسانی که تاکنون حتی صیادی نکرده یا حتی ساکن دایم جزیره نیستند، نیز اسمشان در بین اولویتهای اول دریافت مجوز وجود دارد. از سوی دیگر، کسانی که شرایط دریافت مجوز را دارند، نامشان در فهرست نیست. صیادان درخواست تجدیدنظر در فهرست اسامی تایید شده را دارند.
قبل از دادن مجوز، تعهدی محضری از متقاضیان دریافت مجوز گرفته میشود. در آن قید شده است که اگر خلاف آنچه ارایه شده، ثابت شود، در آینده شیلات میتواند مجوز را باطل کند.
یکی از شروط دریافت مجوز برای صیادان زن متاهل، نداشتن مجوز صیادی توسط همسرشان بود. این شرط نادیده گرفتن استقلال شغلی زنان صیاد نیست؟ یک زن چگونه میتواند از مجوز صید همسرش استفاده کند؟
*اطلاعیه انجمن صنفی معلمان کردستان/سقز و زیویه به مناسبت تجمعات سراسری فرهنگیان شاغل وبازنشست کشور
همکاران ارجمند، دانش آموزان عزیز و اولیای گرانقدر
همچنانکه استحضار دارید در مهر ماه سال جاری در تاریخ سوم و بیست و دوم مهر تجمعات باشکوهی از جانب همکاران ما در شهرستان سقز و همزمان در بیش از پنجاه شهر و منطقه در سراسر کشور برگزار گردید.
مصدر فراخوان این تجمعات شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، تشکل ها و کانون های صنفی عضو این شورا بودند.
کانون های صنفی در قالب شورای هماهنگی، تشکل های مستقلی هستند که همواره سعی کرده اند با حفظ استقلال در ایده، رای و عمل به دادخواهی حقوق از دست رفته ی معلمان، دانش آموزان و اولیای آنان برآمده و برای رسیدن به خواسته ها و حقوق مصرح، قانونی و ذاتی ایشان تلاش کنند و در این راه از هیچ کوششی فروگذار نکرده اند.
اگر چه عده ای سعی دارند خاستگاه این اعتراضات را صرفا منافع و مسائل مادی معلمان جلوه دهند، اذعان می داریم ما معلمان همواره در کنار حقوق مادی و معنوی خود، حقوق و خواسته های دانش آموزان و اولیای آنان را که آموزش و پرورش رایگان، با کیفت، استاندارد و در شان شهروند ایرانی بوده را دنبال می کنیم و همیشه تلاش کرده ایم که عدالت آموزشی، کاربردی شدن آموزش و تاثیرات مثبت و اثرگذار آن در آینده ی شغلی و زندگی دانش آموزان، راه را برای دستیابی به افق های روشن برای اصلی ترین و بنیادی ترین منابع و نیروهای انسانی مهم جامعه که همانا دانش آموزان عزیز هستند، هموار کند.
معلمان به عنوان یکی از تاثیرگذارترین اقشار جامعه به واسطه ی پهنه ی وسیعی چه کمی و چه کیفی که در اختیار دارند، به درستی فعالیت مدنی، صنفی و تشکیلاتی را راه حل اصولی، دقیق و درست رسیدن به خواسته ها تشخیص داده، اعتقاد دارد و اهتمام می ورزد، این مسیر را که منطبق بر قانون است نهادینه کند و آن را از ملزومات جامعه ی مدرن امروزی می داند، لذا برای نیل به این مهم از همه ی همکاران و فرهنگیان عزیز درخواست دارد به کانون ها و تشکل های مستقل صنفی پیوسته و اهداف مشترک و خیرخواهانه را در این بستر قانونی دنبال کنند.
انجمن صنفی معلمان کردستان/ سقز_وزیویه ضمن قدردانی از همکاران خود در سراسر کشور، بالاخص کردستان که با حضور پررنگ و به یادماندنی خود نشان دادند در راه رسیدن به مطالبات خود تلاش و اصرار دارند و در این راه هیچ مانع و رادعی را یارای مقابله با این اراده ی پولادین نیست، سپاسگزاری کرده و از تمام نیروهای آموزشی تحت هر نامی می خواهد در مطالبه ی حقوق و خواسته ها همراه شوند و به خیل عظیم همکاران عدالتخواه و مطالبه گر بپیوندند.
کسی که جرات دست زدن به خار را نداشته باشد، هرگز نمی تواند آرزوی داشتن گل سرخ را بکند.
افق های روشن دور از دسترس نخواهند ماند.
انجمن صنفی معلمان کردستان/سقز و زیویه
بیست و ششم مهرماه سال یکهزار و چهارصد خورشیدی
*بیانیه کانون صنفی فرهنگیان الیگودرز در مورد حکم باز خرید خدمت و اخراج آقای محمد حبیبی
معلمان ارجمند، دانش آموزان گرامی و اولیاء محترم
آقای محمد حبیبی عضو کانون صنفی معلمان تهران در سال های گذشته به اتهام عضویت در این کانون توسط دادگاه انقلاب به بیش از هفت سال حبس محکوم شدند ( این حکم در حالی صادر شد که پروانه فعالیت این کانون در کمیسیون ماده ۱۰ احزاب وزارت کشور صادر شده و طی استعلام کانون فوق از معاون حقوقی رئیس جمهور، مجددا در پاسخ نامه تاکید شده بود که کانون های صنفی با استناد به اصل ۲۶ قانون اساسی، قانونی هستند.
آقای محمد حبیبی بعد از تحمل ۳ سال زندان مورد عفو قرار گرفته و آزاد شدند.
با توجه به تبصره ۳ ماده ۲۵ قانون مجازات اسلامی در صورت عفو زندانی سوءسابقه موجود برای متهم پاک می شود و نمی تواند منبعی برای اعلام اتهام مجدد باشد.
در کمال ناباوری در روزهای اخیر شاهد آن بودیم که از طرف هیات رسیدگی به تخلفات اداری وزارت آموزش و پرورش با استناد به همان اتهامات رای به بازخرید خدمت و اخراج ایشان صادر شد.
کانون صنفی فرهنگیان الیگودرز این اقدام را شدیدا محکوم نموده و اعلام می نماید که این نوع برخورد با فعالان صنفی آن هم در چهارچوب وزارتخانه، باعث جریحه دار شدن افکار عمومی جامعه فرهنگیان خواهد شد.
لذا از دیوان عالی عدالت اداری و قضات شریف آن در خواست می کنیم این رای ظالمانه را نقض و زمینه بازگشت به کار آقای محمد حبیبی را فراهم نمایند.
منتظریم تا جامعه فرهنگیان و فعالان صنفی احساس کنند که هنوز هم جایگاهی برای داد خواهی آن ها وجود دارد.
کانون صنفی فرهنگیان الیگودرز
۱۴۰۰/۷/۲۶
*تجمع اعتراضی مالباختگان پرونده کلاهبرداری ایرتویا و نگین خودرونسبت به کندی رسیدگی به وضعیتشان مقابل قوه قضائیه
روزدوشنبه 26 مهر،جمعی از مالباختگان پرونده کلاهبرداری پرونده کلاهبرداری ایرتویا و نگین خودرو برای اعتراض به کندی رسیدگی به وضعیتشان مقابل قوه قضائیهاجتماع کردند وخواهان پاسخگویی مسئولان ذیربط شدند.
برپایه گزارش رسانه ای شده،در حالی از سال 96 پرونده مالباختگان این دو شرکت در دستگاه قضایی و تعزیرات حکومتی در حال پیگیری است که همچنان سرمایه تعداد زیادی از مردم در گمرکات مانده و بعد از مدت 5 سال بلاتکلیف است.
بسیاری از شاکیان توانستند با پیگیریهای فراوان محکومیت این دو شرکت را به اثبات برسانند، اما اجرای احکام تعزیرات حکومتی روند اجرایی این پرونده را انجام نداده است.
با توجه به اینکه رییس دستگاه قضا اعلام کرده بود به پروندههای کثیرالشاکی رسیدگی بیشتری شود، شاکیان امروز با تجمع جلوی درب ساختمان قوه قضاییه خواهان رسیدگی جدی به این پرونده مهم بودند.
*یکی از کارگران نفت و گاز پارس عسلویه باخودکشی به زندگیش پایان داد
یکشنبه شب(25مهر)،یک کارگرباسابقه کاری 20ساله درشرکت نفت وگاز پارس عسلویه در سایت ساحلی شیرینو با خودکشی به زندگی خود پایان داد.
بنابه گزارش یک منبع خبری محلی،برگه ای که درکنار جسد این کارگر جان باخته پیداشده ،وی دلیل خودکشیش را فشارهای اقتصادی ناشی ازحقوق پایین وسیاست ها وتبعیض های ناروای مدیران این شرکت دانسته است.
اخباروگزارش های کارگری 25 مهرماه 1400
- شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:
تجمع اعتراضی همکاران بخش تعمیرات پتروشیمی فن آوران
- اعتراض کارگران اپال پارسیان پیمانکاری آذران در واحد تولید گندله سازی(آهن) شهرستان خواف نسبت به پایمالی حقوقشان
- ازسرگیری اعتصاب وتجمع کارگران پروژه آزاد راه منجیل - رشت برای اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق و وعده های پوچ کارفرما برای دومین روز
- کنش های کارگران شرکتی مراکز خدمات جامع سلامت قم نسبت به عدم تبدیل وضعیت وسطح نازل حقوق وعدم همسان سازی وتبعیض در پرداختی ها ووعده های توخالی بهارستان نشینان ومسئولان طرازاول استان ادامه دارد
- ادامه اعتراضات کارگران غیرنیشکری کشت وصنعت نیشکر هفت تپه نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی با برپایی تجمع وراهپیمایی در مجتمع
- یکشنبه های اعتراضی کارگران بازنشسته صنعت فولاد نسبت به عدم همسان سازی حقوق مقابل ساختمان صندوق بازنشستگان فولاد اصفهان ،اهوازوتهران
- تجمع اعتراضی تعدادی از رانندگان شرکت واحد امروز۲۵مهر مقابل قوه قضاییه دراعتراض به فساد درتعاونی مسکن مرکزی شرکت واحد.
- تجمع اعتراضی جمعی ازکارکنان سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران نسبت به تبعیض در پرداخت مطالبات
- کانون نویسندگان ایران:احضار آرش گنجی برای اجرای حکم زندان
- دردم جان باختن یک کارگرجوان دراهوازبراثر سقوط از ارتفاع
*شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:
تجمع اعتراضی همکاران بخش تعمیرات پتروشیمی فن آوران
بنا بر خبر دریافتی روز شنبه 24 مهرماه جمعی از همکاران ما در بخش تعمیرات پتروشیمی فن آوران در اعتراض به عدم تحقق وعدههای مسئولین شرکت و مشکلات معیشتی دست به تجمع زدند. اعتراض علیه خلف وعده ها گسترده است و نفت آرام و قرار ندارد.
افزایش دستمزدها مطابق ارقام درخواستی همکاران، بیست روز کار و ده روز مرخصی، بهبود قابل قبول وضع خوابگاهها و غذا، از جمله خواستهای فوری ما کارگران پروژه ای معترض در نفت است.
*اعتراض کارگران اپال پارسیان پیمانکاری آذران در واحد تولید گندله سازی(آهن) شهرستان خواف نسبت به پایمالی حقوقشان
یک خبر ارسالی به کانال شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:
نیرو های اپال پارسیان پیمانکاری آذران در واحد تولید گندله سازی(آهن) واقع در منطقه استان خراسان در شهرستان خواف دیروز(شنبه 24 مهر) با زیر پا گذاشتن حق آنها ازطرف شرکت پیمانکاری آذران دست به اعتراض زدند. حقوق این کارگران فقط 5 میلیون تومان است.
*ازسرگیری اعتصاب وتجمع کارگران پروژه آزاد راه منجیل - رشت برای اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق و وعده های پوچ کارفرما برای دومین روز
روزیکشنبه 25 مهر برای دومین روزمتوالی، کارگران پروژه آزاد راه منجیل - رشت برای اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق و وعده های پوچ کارفرما ازرفتن برسرکارشان اجتناب کردند.
یکی از کارگران پروژه ساخت ساخت تونل آزادراه منجیل به رشت به خبرنگار رسانه ای گفت: گروهی از کارگران پروژه ساخت تونل آزادراه منجیل به رشت از روز گذشته (شنبه 24 مهر ماه) تاکنون به نشانه اعتراض به محقق نشدن وعده پرداخت مطالباتشان از سوی کارفرما، دست از کار کشیدند.
وی در تشریح جزئیات اعتراض خود و سایر همکارانش گفت: به دنبال برپایی دور نخست اعتراضات کارگران ساخت تونل آزادراه منجیل به رشت که در حدود 15روز پیش اتفاق افتاد+، مدیرعامل شرکت پیمانکاری «کاریز» (مجری ساخت پروژه تونل شماره سه و چهار محور منجیل به رشت در محدوده رودبار) با اعلان نداشتن منابع مالی کافی وعده داد حداکثر تا 23مهر ماه بخشی از معوقات 4 ماهه مزدی آنها را پرداخت خواهد کرد.
او با بیان اینکه تصور ما کارگران این بود که کارفرما به تعهدات خود عمل خواهد کرد، افزود: زمان موردنظر با اعتماد به وعدههای داده شده در نتیجه اعتراضات صورت گرفته، خاتمه یافت این درحالیست که وضعیت مالی کارگران مناسب نیست و آنان در تامین معاش خود ناتوان شدهاند.
این کارگر که با سایر همکارانش دستکم 4 ماه معوقات مزدی از کارفرما طلبکارند، در ادامه گفت: هر ماه به معوقات مزدی کارگران پروژه ساخت تونل آزادراه منجیل به رشت افزوده میشود و کارفرما تاکنون نتوانسته معوقات خود را بپردازد.
+ادامه اعتراضات کارگران پروژه آزاد راه منجیل – رشت نسبت به عدم پرداخت 4 ماه حقوق و وعده پرداخت قطره چکانی کارفرما
روزسه شنبه 20 مهر، کارگران پروژه آزاد راه منجیل – رشت ازادامه اعتراضاتشان نسبت به عدم پرداخت 4 ماه حقوق و وعده پرداخت قطره چکانی کارفرما،خبردادند.
این کارگران به خبرنگار رسانه ای گفتند:کارفرمای شرکت پیمانکاری کاریز که مسئولیت حدود 200 کارگر در پروژه تونل آزادراه منجیل به رشت در شهرستان رودبار استان گیلان را برعهده دارد، به کارگران وعده داده حداکثر تا 25 مهر ماه بخشی از معوقات 4 ماهه مزدی آنها را پرداخت کند.
آنها افزودند: کارفرمای اصلی پروژه آزادراه قزوین به رشت، وزارت راه است که اجرای ساخت این پروژه عمرانی را به یک شرکت پیمانکاری بزرگ بنام عطاردیان واگذار کرده است. در واقع شرکت کاریز پیمانکار دسته دو محسوب میشود که وعده پرداخت حقوق کارگران را براساس قول کارفرمای اصلی داده است.
+اعتصاب وتجمع کارگران پروژه آزاد راه منجیل – رشت برای اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق
روز شنبه 10 مهر، کارگران پروژه آزاد راه منجیل – رشت(شرکت پیمانکاری کاریز)برای اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق دست از کار کشیدند ودرمحوطه کارگاه تجمع کردند.
کارگران اعتصابی به خبرنگاررسانه ای گفتند: بعد از گذشت شش ماه از آغاز سال جدید کارگران شرکت پیمانکاری کاریز فقط حقوق فروردین و اردیبهشت ماه خود را دریافت کردهاند که در واکنش به این موضوع، آنها که در محور جادهای منجیل به رودبار مشغول کارند از صبح امروز به نشانه اعتراض کار در اجرای تونل شماره سه و چهار م را متوقف کردند.
آنها افزودند: درحالی چهار ماه حقوق طلبکاریم که وزارت راه اجرای ساخت این پروژه عمرانی را به یک شرکت پیمانکاری بزرگ بنام عطاردیان واگذار کرده است. در واقع شرکت کاریز پیمانکار دسته دو محسوب میشود که اجرای ساخت تونل شماره سه و چهار محور منجیل به رشت در محدوده رودبار را برعهده دارد.
آناادامه دادند:طی این مدت به ما گفته می شد دلیل به تاخیر افتادن حقوق کارگران، پرداخت نشدن صورت وضعیتهای مالی از سوی شرکت عطاردیان به عنوان کارفرمای اصلی است اما امروز کارگران پی بردهاند ، شرکت عطاردیان همه صورت وضعیتهای مالی شرکت کاریز را پرداخت کرده و هیچ مطالبهای ندارد.
کارگران همچنین گفتند: در حال حاضر شمار زیادی از کارگران به دلیل دریافت نکردن به موقع حقوق در وضعیت معیشتی خوبی به سر نمیبرند.
کارگران معترض اظهار داشتند: در حال حاضر کسی در شهرستان رودبار پاسخگو نیست تا به مشکلاتمان رسیدگی کند.
به گفته کارگران شرکت پیمانکاری کاریز درکنارعدم تحقق برخی مطالبات کارگران در این پروژه عمرانی، کارگران با قراردادهای موقت کار، امنیت شغلی خود را در خطر میبینند.
*کنش های کارگران شرکتی مراکز خدمات جامع سلامت قم نسبت به عدم تبدیل وضعیت وسطح نازل حقوق وعدم همسان سازی وتبعیض در پرداختی ها ووعده های توخالی بهارستان نشینان ومسئولان طرازاول استان ادامه دارد
روز یکشنبه 25 مهر، کارگران شرکتی مراکز خدمات جامع سلامت قم نسبت به عدم تبدیل وضعیت وسطح نازل حقوق وعدم همسان سازی وتبعیض در پرداختی ها ووعده های توخالی بهارستان نشینان ومسئولان طرازاول استان،خبردادند.
تعدادی ازاین کارگران که خواستار طرح تبدیل وضعیت خود هستند،به خبرنگاررسانه ای گفتند: شمار زیادی از کارکنان شرکتی پایگاهها و مراکز خدمات جامع سلامت استان قم هستیم که تحت مسئولیت 17 مرکز خصوصی در مراکز درمانی استان به صورت خرید خدمتی مشغول بکار هستیم. درخواست ما رفع تبعیض در دریافت حقوق و مزایای مزدی نسبت به کارکنان رسمی و قرارداد مستقیم شاغل در مراکز خدمات جامع سلامت استان است. بنابراین برای احقاق حق پیگیریهای انجام دادهایم که هنوز مثمرثمر واقع نشده است.
آنها یادآور شدند: در آخرین تجمعی که در مقابل ساختمان مجلس در تهران و بعد از آن در شهر قم مقابل دفتر نماینده مجلس ازقم انجام دادیم، از طرف نمایندگان مجلس وعده داده شد موضوع طرح تبدیل وضعیت شغلی کارکنان شرکتی پایگاهها و مراکز خدمات جامع سلامت را پیگیری و در مجلس مطرح میکنند.
آنهاادامه دادند:علاوه بر نمایندگان مجلس، همزمان نامههایی به دفتر ریاست جمهوری و دفتر وزیر بهداشت ارسال شده که متاسفانه تا امروز بررسی نشدهاند.
آنها اضافه کردند: سالها در سختترین شرایط و در دورافتادهترین مناطق استان قم به امر بهداشت و درمان اشتغال داشتیم؛ با هزاران سختی و دشواری کار در مناطق محروم را دنبال کردیم؛ حال شایسته نیست که برای بهتر شدن شرایط شغلی و معیشتیمان سرگردان باشیم.
آنها با ابراز نگرانی از اینکه علارغم پیگیریهای زیاد هنوز نتوانستهاند به حق و حقوق قانونی خود برسند، در ادامه اظهار داشتند: از تبعیض و بیعدالتی به ستوه آمدهایم؛ دستمزدمان ربع دریافتی رسمیهاست.
یادآوری:
+ادامه اعتراضات کارگران شرکتی مراکز خدمات جامع سلامت قم نسبت به عدم تبدیل وضعیت وسطح نازل حقوق وعدم همسان سازی وتبعیض در پرداختی ها با تجمع مقابل دفتر بهارستان نشین
روزپنج شنبه 17 تیر، کارگران شرکتی مراکز خدمات جامع سلامت قم درادامه اعتراضاتشان نسبت به عدم تبدیل وضعیت وسطح نازل حقوق وعدم همسان سازی وتبعیض در پرداختی ها+ دست به تجمع مقابل دفتر بهارستان نشین این شهرزدند.
برپایه گزارش رسانه ای شده بتاریخ 19 تیر،دلیل تجمع این کارگران تبدیل وضعیت شغلی آنها از شرکتی به پیمانی است. در عین حال آنها میگویند وزارت بهداشت قصد دارد با حذف همه مراکز خصوصی همه نیروهای حجمی را به یک شرکت پیمانکار منتقل کند که با مخالفت کارکنان روبرو شده است.
از قرار معلوم این کارکنان بخشی از نیروهایی هستند که از طریق شرکتهای پیمانکاری در پایگاهها و مراکز خدمات جامع سلامت استان قم مشغول کارند و آنطور که میگویند: حقوقی که آنها به عنوان یک نیروی حجمی مراکز خدمات جامع سلامت استان قم شاغل دریافت میکنند کفاف زندگیشان را نمیدهد در عین حال با وجود تشابه نزدیکی که میان حرفه آنها با برخی نیروهای پیمانی و رسمی وجود دارد، دستمزدهایی که به آنها پرداخت میشود به هیچ وجه قابل مقایسه نیست. بنابراین تقاضای تبدیل وضعیت استخدامی از شرکتی به پیمانی خود دارند.
++تجمعات اعتراضی کارگران شرکتی مراکز خدمات جامع سلامت قم نسبت به عدم تبدیل وضعیت وسطح نازل حقوق وعدم همسان سازی وتبعیض در پرداختی ها مقابل استانداری قم، وزارت بهداشت و مجلس
روز یکشنبه 13 تیر، کارگران شرکتی مراکز خدمات جامع سلامت قم به تهران آمدند تا بابرپایی تجمع مقابل وزارت بهداشت و مجلس صدای اعتراضشان را نسبت به عدم تبدیل وضعیت وسطح نازل حقوق وعدم همسان سازی وتبعیض در پرداختی ها هرچه بیشتر منعکس نمایند.
قابل یادآوری است کارگران شرکتی مراکز خدمات جامع سلامت قم روز شنبه 12 تیر هم مقابل استانداری قم اجتماع کرده بودند.
تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند: بیش از 100نفر از نیروهای خرید خدمت مراکز خدمات جامع سلامت استان قم هستیم که امروز هم مقابل ساختمان وزارت بهداشت و هم مقابل مجلس شورای اسلامی گرد آمدیم..
این کارکنان شرکتی مرکز خدمات جامع سلامت قم، مهمترین مطالبه خود را تبدیل وضعیت استخدامی میدانند و میگویند: وضعیت شغلی و درآمدی ما اسفناک است و درخواست داریم که وزارت بهداشت ما را قرارداد مستقیم کند. این وزارتخانه بهتر است با حذف مراکز خصوصی بهداشت قم با همه نیروی کار قرارداد مستقیم منعقد کند. ما کارکنان بین 5 تا 10 سال سال سابقه خدمت داریم و در این مدت، از حداقلهای مزدی محروم بودهایم.
این کارکنان خرید خدمتی میگویند: میزان دریافتی ماهانه ما حدود 2 میلیون 600هزار تومان است و از همه مزایای قانونی کار بیبهرهایم. در عین حال از زمان آغاز کرونا، برخلاف پرستاران و سایر کارکنان بیمارستانها حق کرونا نگرفتهایم؛ دستمزدمان در ماههای اخیر افزایش نیافته؛ این در حالیست که بعد از پذیرش بیماران کرونایی، کار ما سخت و پرخطر شده است.
این کارکنان که انتظار دارند ابتدا حقوق و مزایای آنان با سایر کارمندان وزارت بهداشت همسانسازی شده و سپس همانند همکاران خود عقد قرارداد دائم با وزارت بهداشت داشته باشند، در پیگیری مطالبات خود میگویند: در خصوص مطالباتمان به وزارت بهداشت بارها نامهنگاریهایی انجام دادیم که نتیجه آن وعده پیگیری بوده است.
روز گذشته نیر تجمع اعتراضی مقابل ساختمان استانداری قم انجام دادهایم که بیتوجهی این نهاد دولتی پایان یافت و ما ناچار شدیم برای رساندن صدای خود به مسئولان امروز به تهران سفر کنیم.
کارکنان مراکز خدمات جامع سلامت استان قم در بخش دیگری از مشکلات خود با انتقاد از تفاوت فاحش پرداختی بین کارکنان خرید خدمتی و کارکنان پیمانکاری، قرارداد مستقیم و رسمی، تصریح میکنند: این اقدام نوعی تبعیض و بیعدالتی است که در میان کارکنان تفاوت حقوق عجیب وجود دارد.
طبق اظهارات آنها، از سال 93 که اجرای طرح تحول سلامت انجام شد؛ بیش از 40 مرکز خصوصی در مراکز بهداشت قم شکل گرفت که به مرور تعداد آنها کم شد و در حال حاضر 17مرکز فعالت دارند که اخیرا بخشنامه تبدیل وضعیت شغلی کارکنان 4 مرکز خصوصی از سوی وزارت بهداشت در استان قم ابلاغ شده و سایر کارکنان هنوز وضعیت مشخص ندارند.
این گروه میگویند: پس از سالها انجام وظیفه میخواهیم بخشنامه تبدیل وضعیت برای همه همکاران بخش خصوصی عملی شود.
این نیروهای پیمانی مرکز خدمات جامع سلامت استان قم در پایان میگویند: بخشنامه تبدیل وضعیت قراردادهای کاری کارکنان پیمانی به آینده شغلی ما سر و سامان میدهد و ما به هیج وجه از این مطالبهی خود کوتاه نخواهیم آمد.
*ادامه اعتراضات کارگران غیرنیشکری کشت وصنعت نیشکر هفت تپه نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی با برپایی تجمع وراهپیمایی در مجتمع
روز یکشنبه 25 مهر، کارگران غیرنیشکری کشت وصنعت نیشکر هفت تپه با برپایی تجمع وراهپیمایی در مجتمع اعتراضشان را برای باری دیگر نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی بنمایش گذاشتند وخواهان بازگشت بکار وتبدیل وضعیت شدند.
*یکشنبه های اعتراضی کارگران بازنشسته صنعت فولاد نسبت به عدم همسان سازی حقوق مقابل ساختمان صندوق بازنشستگان فولاد اصفهان ،اهوازوتهران
روزیکشنبه 25 مهربرای باری دیگر، کارگران بازنشسته صنعت فولاد درادامه یکشنبه های اعتراضیشان نسبت به عدم همسان سازی حقوق مقابل ساختمان صندوق بازنشستگان فولاد اصفهان واهواز تجمع کردند.
مطالبات:
1- بازنگری در اجرای همسان سازی مطابق مصوبه دولت
2- افزایش متوسط دو میلیون تومان به احکام حقوقی
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:
*تجمع اعتراضی تعدادی از رانندگان شرکت واحد امروز۲۵مهر مقابل قوه قضاییه دراعتراض به فساد درتعاونی مسکن مرکزی شرکت واحد.
گزارش تکمیلی تجمع رانندگان و مصاحبه یکی از نمایندگان رانندگان معترض درمحل تجمع با خبرنگار جامعه ۲۴
داوود رضوی: معلوم نیست با سرمایه ما چه کردهاند! از قوه قضاییه کسی نیامده علت اعتراض ما را بپرسد؛ فقط نیروهای یگان ویژه خبر شده اند
داوود رضوی، از رانندگان با سابقه شرکت واحد اتوبوسرانی و نماینده اعضای این پروژه، به خبرنگار جامعه ۲۴ گفته: بیش از ۱۲ سال قبل، منابع مالی کلانی در اختیار مدیریت وقت شرکت واحد قرار گرفت تا رانندگان اتوبوسرانی، صاحب خانههایی با متراژهای ۶۰ و ۶۵ متری شوند. از تاریخ مقرر که موعد تحویل واحدها بوده، حالا نزدیک به ۱۰ سال میگذرد و ما هنوز در سردرگمی به سر میبریم که سرنوشت پول ما چه شد؟
وی ادامه میدهد: با دریافت وام و پساندازهایمان، سعی کردیم مبالغی که از ما خواسته شده بود را جور کنیم و در این تعاونی عضو شویم تا به آرزویمان که خانهدار شدن بود، برسیم، اما نمیدانیم این سرمایهها که کم هم نیست و صحبت از رقمهای چند ۱۰ میلیاردی است، در کجا خرج شده که هر بار برای مطالبه حقمان به مسئولان وقت و رئیس تعاونی اعتراض میکردیم، در جواب میگفتند در تأمین مالی پروژه به مشکل خوردهایم.
مدیران خود را صاحب سرمایه کارگران و تعاونی میدانند
رضوی گفت: جالب است بدانید در تشکیل این تعاونی شیوه کاملا متفاوت و غیر مرسومی به کار گرفته شد. در واقعیت برای تأسیس یک تعاونی ابتدا باید عضوگیری انجام شود سپس تعاونی تشکیل شود اما ما دریافتیم که مدیران آمدهاند در وهله اول تعاونی را تشکیل دادهاند و سپس عضوگیری انجام شده است. این مدیران منابع و اعتباری که از کارگران و رانندگان در اختیار داشتند را صاحب شدند و حتی خود را صاحب تعاونی مینامند! در حالی که این مدیران حتی یک ریال هم سرمایهگذاری نکردهاند. حالا پس از سالها متوجه شدهایم که واحدهای ساخته شده را دارند به فروش میرسانند، سوال ما این است که به چه حقی چنین کاری میخواهند انجام دهند؟
نماینده رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی همچنین درباره تجمع امروزشان میگوید: از ساعت ۱۰ صبح آمدهایم مقابل ساختمان قوه قضاییه، هیچکس نیامده بپرسد علت این تجمع چیست؟ فقط نیروهای یگان ویژه خبر شدهاند و اکنون اطراف ما این نیروها حضور دارند و مراقبت میکنند.
وی افزود: پرونده حقوقی و قضایی هم تشکیل دادهایم و شکایت کردهایم، اما شش ماه میگذرد و روند قضایی شکایت ما آنقدر کند پیش میرود که مدیر وقت خدمات رفاه شرکت واحد و رئیس فعلی هیئت مدیره تعاونی مسکن مرکزی به خود اجازه داده که واحدهای متعلق به ما را به فروش برساند! اکنون یک بلوک از محل فروش آپارتمانها به فروش رفته، البته هنوز کسی در این واحدها مستقر نیست، ولی به زودی سکونت هم اتفاق میافتد.
معلوم نیست با سرمایه ما چه کردهاند !
رضوی تأکید میکند: درباره اعتبارات مالی صندوق تعاونی مسکن، هیچ شفافیتی وجود ندارد. معلوم نیست منابع را بیجهت خرج چه کارهایی کردهاند که میگویند پول نداریم!
گفتنی است، پروژه سپیدار ۲ و ۳ که در منطقه فردیس کرج واقع شده و قرار بود در ۴ بلوک ساخته شود ۲۷۰ عضو دارد. این پروژه بنا بود سال ۹۲ خانهها را در ازای متری ۶۵۰ هزار تومان به اعضا تحویل بدهند این درحالی است که علیرغم پرداخت بیش از ۷۰ درصد هزینه برآورد شده ساخت این واحدها، اما خانهای به اعضای تعاونی و رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی تحویل نشده است و هرازگاهی اعضای این تعاونی برای احقاق حق خود اقدام به تجمع میکنند که شاید پس از سالها حداقل دریابند که پولشان امروز کجاست؟
این تجمع درساعت ۱۵ با مذاکره نمایندگان با مقامات قضایی با وعده رسیدگی بپایان رسید .
*تجمع اعتراضی جمعی ازکارکنان سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران نسبت به تبعیض در پرداخت مطالبات
روزیکشنبه 25 مهر، جمعی ازکارکنان سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برای اعتراض به تبعیض در پرداخت مطالبات دست به تجمع مقابل ورودی این سازمان زدند.
بر اساس گزارش رسانه ای شده، معترضین از پرداخت پاداشهای اخیر به برخی اشخاص خاص بابت کار نامعلوم گلایه داشتند و عنوان شده چرا باید سنوات میان سال برای مدیران پرداخت شود، نه کارمندان مجموعه!
همچنین تجمعکنندگان به اینکه در این دوره به دلیل عدم تسلط به فرایندهای حاکم بر سیستم استخدامی و پرداخت حقوق و دستمزد، حقوق قانونی کارکنان نادیده گرفته شده که صرفاً در برخی موارد با هوشیاری و پیگیری کارکنان محقق شده معترضند. به عنوان مثال اعمال بخشنامه افزایش 50 درصد حقوق پس از پیگیریهای مستمر کارکنان آن هم با یکسال تأخیر و بدون پرداخت معوقه (به بهانه نبود بودجه) از اسفند 99 اعمال شد و این در حالی بوده است که در این مدت برای برخی از افراد تازه وارد شده به همراه ایشان به راحتی و بدون تشریفات قانونی احکام و پستهای مدیریتی صادر شد و افراد مختلفی طی این مدت از سوی ریاست سازمان و مدیران منصوب ایشان و منسوب به ایشان با قراردادهای خارج از عرف (در قالب قرارداد مشاورهای) در بخشهای مختلف سازمان مشغول به کار شدند.
*کانون نویسندگان ایران:احضار آرش گنجی برای اجرای حکم زندان
روز گذشته، ۲۴ مهر ماه آرش گنجی، مترجم و عضو هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران، از احضار خود به دایره اجرای احکام مطلع شد. او باید خود را در تاریخ مقرر به شعبه یک اجرای احکام معرفی کند.
آرش گنجی در دادگاه بدوی که حکم آن دی ماه سال گذشته به وکلای او، ناصر زرافشان و راضیه زیدی ابلاغ شده بود، با اتهامهایی چون «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی» به ۵ سال، «تبلیغ علیه نظام» به یک سال، «عضویت و همکاری با گروهک مخالف نظام» به ۵ سال و جمعاً به ۱۱ سال زندان محکوم شد. مصداق این اتهامها "ترجمه"ی کتابی دربارهی تحولات کردستان سوریه (کلید کوچک دروازهای بزرگ) بود. این حکم در بهمن ماه سال گذشته در دادگاه تجدید نظر عیناً تأیید شد.
آرش گنجی در زمان گشوده شدن این پرونده و صدور حکم ۱۱ سال زندان، منشی کانون نویسندگان ایران بود.
گنجی دی ماه ۱۳۹۸ بازداشت و پس از چهار هفته با تأمین قرار وثیقهی ۴۵۰ میلیون تومانی تا برگزاری دادگاه از زندان اوین آزاد شد. نخستین جلسهی دادگاه او خرداد ۱۳۹۹ به ریاست قاضی مقیسه برگزار شد که به دلیل مبهم بودن برخی موارد، دادگاه زمان دیگری را برای رسیدگی به پرونده تعیین کرد. با این همه محمد مقیسه وثیقهی گنجی را به ۳ میلیارد تومان افزایش داد که منجر به بازداشت مجدد او شد. گنجی پس از تأمین وثیقه موقتاً و تا پایان مراحل دادرسی از بازداشتگاه اوین آزاد شد.
*دردم جان باختن یک کارگرجوان دراهوازبراثر سقوط از ارتفاع
روزیکشنبه 25 مهر،یک کارگر آرماتور بند جوان حین کارازارتفاع سقوط کرد ودردم جلوی چشم همکارانش جان باخت.