آغاز ماه چهارم اعتراضات سراسری پس از قتل مهسا (ژینا) امینی در مقر گشت ارشاد تهران: روزجمعه 25 آذرماه اعتراضات سراسری پس ازقتل مهسا (ژینا) امینی در مقر گشت ارشاد تهران بقرار زیر ادامه پیدا کرد ووارد ماه چهارم شد:- گرامیداشت یاد شادمان احمدی از جان باختگان اعتراضات سراسری به مناسبت هفتمین روز خاکسپاریش در دهگلان با شرکت جمعیت کثیری و باسردادن شعارهای اعتراضی ازجمله«مرگ بر خامنهای»، «مرگ بر جاش»و....- گرامیداشت خاطره نیما نوری 18 ساله از جان باختگان اعتراضات سراسری کرج به مناسبت چهلمین روز خاکسپاریش در بهشت علی کرج
- گرامیداشت یاد علی روزبهانی 35 ساله از جان باختگان اعتراضات سراسری تهران به مناسبت چهلمین روز خاکسپاریش با شرکت جمعیت زیادی برسرمزارش در بهشت زهرا تهران
- اعتصاب کامل دانشجویان دانشگاه خواجهنصیر تا آزادی دانشجویان در بند
- شعارنویسی در خوابگاه دانشگاه یزد در اعتراض به اعدام ها
- نامه اعتراضی ۹۰ تن از اساتید دانشگاه علوم پزشکی تهران خطاب به ریاست این دانشگاه، نسبت به شیوهنامه جدید انضباطی و درخواست بازگشت به شیوهنامه قبلی
و
-ادامه جمعه های اعتراضی اهالی استان سیستان وبلوچستان با تجمع وراهپیمایی ذر شهرهای:
- راسک
- زاهدان
- شعارها:
«مرگ بر حکومت بچهکش»
«مرگ بر خامنهای»
«بسیجی ، سپاهی داعش ما شمایید»
«ملت آزادی میخواد کشور آبادی میخواد»
- تصاویر:
اعتصاب کامل دانشجویان دانشگاه خواجهنصیر تا آزادی دانشجویان در بند
دانشجویان دانشگاه خواجهنصیر یک هفته است که در اعتصاب کامل به سر میبرند و در اعتراض به بازداشت همکلاسیهایشان، دانشگاه را تعطیل کردهاند. خواستهی آنها آزادی بیقید و شرط دوستانشان است.
#علیرضا_پورصفر بعد از گذشت ۴۸ روز همچنان در بازداشت به سر میبرد. همچنین #محمدامین_افتخاری و #محمدحسین_رحمتی ۱۵ آذر ماه پس از خروج و در نزدیکی دانشگاه، #عرفان_زارعی و #آرین_حیدری ۱۶ آذر ماه در مقابل درب دانشگاه، #ریحانه_هادیپور و #کیمیا_کریمی شب ۱۶ آذر از داخل منزل شخصی خود و #سید_دانیال_صدر و دانشجوی گمنام دیگری در روز ۱۷ آذر ماه از مقابل خوابگاه دانشجویی، توسط نیروهای لباسشخصی و امنیتی ربوده شدهاند.
گفتنی است آزادی ۵ تن از دانشجویان طی روزهای گذشته نیز منوط به قید "وثیقه" و "تعهد" بودهاست.
بنا به آنچه گفته شد، در حال حاضر دانشگاه خواجه نصیر در امنیتیترین حالت خود بهسر میبرد و تمامی وقایع ذکر شده نیز با همکاری مسئولین و حراست دانشگاه انجام شدهاست.
نامه اعتراضی ۹۰ تن از اساتید دانشگاه علوم پزشکی تهران خطاب به ریاست این دانشگاه، نسبت به شیوهنامه جدید انضباطی و درخواست بازگشت به شیوهنامه قبلی
بخشی از متن نامه:
اخیرا در فضای پرالتهاب جامعه شاهد آن هستیم که به جای استقبال از حساسیت دانشجویان به مسائل روز و ابراز تمایل دانشجویان نخبه کشور برای ماندن و ساختن کشورشان، اقدام به بازنگری تنگنظرانه شیوهنامه اجرایی آییننامه انضباطی به عنوان ابزاری برای خاموش ساختن صدای اعتراضات دانشجویان شده است. آیا در مقطع ناآرام جاری، بازنگری منصفانه امکانپذیر است و میتوان برای آن مقاصد آزاداندیشانه متصور شد؟
پردیس توکلی دانشجوی طراحی صحنه دانشگاه تهران ورودی ۹۸، روز ۱۶ آذر توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین انتقال یافت.
علیرغم پیگیریهای خانواده، این دانشجو همچنان در بازداشت به سر میبرد و خبری از ازادی وی در دست نیست.
بازداشت مجدد میلاد تحققی
میلاد تحققی دانشجوی ترم آخر رشته مهندسی نفت دانشگاه آزاد تهران مرکز، روز ۲۴ آبان در بلوار سجاد مشهد بازداشت شد و پس از ۴ روز به قید وثیقه آزاد شد. اما زمانی که بعد از گذشت ۱۰ روز با ابلاغیهی رسمی به دادگاه مراجعه کرد، مجددا توسط اطلاعات سپاه بازداشت شده و تحت بازجویی قرار گرفتهاست.
مهران شهنوازی دانشجوی رشته شیمی دانشگاه دریانوردی چابهار، اهل خاش و ساکن چابهار، روز ۱۴ آذر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده و به مکان نامعلومی منتقل شده است.
تا بدین لحظه، از وضعیت فعلی و نهاد بازداشتکننده ایشان اطلاع دقیقی در دست نیست.
نگرانی پیرامون مکان نگهداری و وضعیت سلامتی محمد شباهتی
بنابر پست اینستاگرامی برادر محمد شباهتی، علیرغم گذشت یک هفته از بازداشت وی، طی تماس تلفنی طی دو روز گذشته، وی هیچ اطلاعی از مکان نگهداریاش نداده است. مسئولین دانشگاه نیز در این مدت، هیچگونه پاسخی دربارهی محل نگهداری و نهاد بازداشت کننده وی ارائه ندادهاند.
بیخبری از وضعیت این دانشجو، نگرانیها را در مورد نگهداری او در بازداشتگاههای غیررسمی و وضعیت سلامتی وی افزایش داده است.
محمد شباهتی دانشجوی رشتهی انسانشناسی دانشگاه تهران و فعال صنفیدانشجویی، در روز دانشجو و همزمان با حضور رئیسی در دانشگاه تهران، توسط حراست دانشگاه به شکل وحشیانهای ربوده و با همکاری مستقیم مسئولین دانشگاه، دکتر مقیمی و وجهی، به نیرویهای امنیتی تحویل داده شده است.
این فعال دانشجویی، در سال ۹۹ در بدعتی عجیب در روندی کاملا غیابی و غیرقانونی به پنجسال حبس تعزیری محکوم شد و این پرونده، هماکنون در مرحلهی «واخواهی»( اعتراض قانونی به احکام غیابی و درخواست لغو اجرای حکم و بررسی مجدد پرونده مطابق قانون) قرار دارد.
۵۶ روز بازداشت و بلاتکلیفی امیرحسین آتش
امیرحسین آتش دانشجوی ادبیات دانشگاه خیام مشهد، معلم و شاعر، روز ۳۰ مهر توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از گذراندن مراحل بازجویی به زندان وکیلآباد مشهد انتقال یافت.
علیرغم گذشت ۵۶ روز از بازداشت، این دانشجو همچنان در بلاتکلیفی بهسر میبرد و خبری از آزادی وی در دست نیست.
۶۲ روز بازداشت و بلاتکلیفی کسرا کریمی
کسرا کریمی رشته دامپزشکی دانشگاه آزاد کرج ورودی ۱۴۰۰، در تاریخ ۲۳ مهرماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان قزل حصار منتقل شده است. علیرغم گذشت ۶۲ روز، این دانشجو همچنان در بازداشت و بلاتکلیفی بهسر میبرد و خبری از آزادی وی در دست نیست.
48 روزبی خبری از امیر انسانی
امیر انسانی دانشجوی مهندسی کامپیوتر دانشگاه آزاد شهرقدس ورودی ۹۹، در تاریخ ۷ آبان در برابر دانشگاه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.
با وجود گذشت ۴۸ روز از بازداشت، همچنان خبری از آزادی این دانشجو در دست نیست.
آزادی سمیع آسریس از زندان ارومیه
سمیع آسریس دانشجوی سال آخر پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه و اهل اشنویه که روز ۲۹ آبان پس از خروج از خوابگاه چمران این دانشگاه در خیابان طرزی مشرف به خوابگاه مورد حمله نیروهای لباس شخصی قرار گرفته و همراه با ضرب و شتم ربوده شده بود، پس از ۱۸ روز بازداشت، در روز ۱۶ آذر از زندان مرکزی ارومیه آزاد شد.
حکم غیابی برای پیروز نامی، دبیرکل کانون صنفی فرهنگیان خوزستان، توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب استان خوزستان صادر شد
پیروز نامی، دبیرکل کانون صنفی فرهنگیان استان خوزستان، روز چهارشنبه، هیجدهم آبان ۱۴۰۱، پس از حدود سه هفته بازداشت غیرقانونی، با قید وثیقه از زندان آزاد شد. دفاع آخر این فعال صنفی بدون حضور ایشان برگزار گردید. در تاریخ ۲۰ آذر حکمی غیابی توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب استان خوزستان صادر شد. بر اساس حکم صادره، آقای پیروز نامی به یکسال حبس تعزیری، دو سال منع فعالیت و منع خروج از کشور محکوم شده است.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ضمن ابراز ناخرسندی از بازداشت و زندانی کردن معلمان، دانش آموزان و آحاد مردم و صدور احکام ناعادلانه توسط نهادهای امنیتی و دستگاه قضایی را محکوم و در برابر آن سکوت نخواهد کرد. این شورا انتظار دارد پروندههای همهی معلمان زندانی در دادگاههای قانونی بدون اعمال نظرهای ناصواب و با رویهی صحیح قضایی مورد بازبینی قرار گیرد.
حمید رحمتی آزاد شد
حمید رحمتی پس از ۷۴ روز بازداشت و در ششمین روز اعتصاب غذای خشک خود ، عصر روز پنجشنبه ۲۴ آذز ۱۴۰۱ به قید وثیقه از زندان دستگرد اصفهان آزاد شد.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ضمن تبریک آزادی این کنشگر صادق و مقاوم خواهان پایان دادن به پرونده سازیهای امنیتی برای معلمان و کنشگران صنفی و مدنی و آزادی همهی زندانیان صنفی و عقیدتی و سیاسی و معترضان ماههای اخیر و ابطال احکام آنها است.
مرگ (قتل) مشکوک دکتر آیدا رستمی
کانال تلگرام فعالان شهرک اکباتان، نوشت:
دکتر آیدا رستمی را هم کشتند و به مادرش گفتند " برخورد با جسمی سخت"
دوشنبه ۲۱ آذر خانم دکتر آیدا رستمی پس از پایان شیفت کاری در ساعت ۷ عصر در بیمارستان چمران تلفنی با مادرش صحبت میکنه ببینه چیزی لازم داره یا نه؟ پس از این تلفن ( میدان آرژانتین ) دیگر اثری از او پیدا نمیشود به هر دری میزنند او را پیدا نمیکنند در روز سهشنبه از کلانتری اکباتان با خانواده او تماس میگیرند که به کلانتری مراجعه نمایند!!....نامه ای به آنها میدهند که تصادف کرده!! برای تحویل جنازه به پزشکی قانونی مراجعه نمایند!!......جنازه را میبینند در حالیکه یکطرف صورتش له بود یک دستش شکسته بود و پلک چشم چپ او بخیه شده بود!!!گویا تخلیه شده بود!!....در گواهی پزشکی قانونی نوشته شده بود:
برخورد با جسمی سخت!! خانواده
جنازه را برای تدفین به گرگان انتقال دادند و دفن کردند!!
ضمنا باید بگویم که خانم دکتر رستمی همراه با چند نفر از دانشجویان پزشکی برای درمان مجروحین اعتراضات به خانهها میرفتند گویا شناسایی شده بودند!!!
لازم به ذکر ست که موبایل و کیف این جانباخته آزادی را به خانواده تحویل ندادهاند!!
پزشک قانونی در پاسخ خانواده او که پرسیدند جسم سخت چه بوده است؟ گفتند متعاقبا اعلام میگردد!!»
- بسیاری از مجروحان وقایع اخیر از ترس بازداشتشدن به بیمارستانها و کلینیکها مراجعه نمیکنند. پزشکان با شرافتی مثل خانم دکتر آیدا رستمی به یاری مجروحان میروند. اما طبق گزارشهای دریافتی تعدادی از این پزشکان بازداشت شدهاند.
- هر کشور دیگری باشد، قتل خانم دکتر آیدا رستمی میتواند منجر به اعتصاب گسترده کادر درمان و بحرانی جدی شود. امیدواریم همکاران خانم رستمی برای روشن شدن حقیقت تلاش کنند.
یاد این پزشک با شرافت همواره جاودان خواهد ماند. به خانواده محترمش تسلیت میگوییم.
صدور حکم پنجسال زندان برای مهدی سوفالی و ممانعت از آزادی موقت وی
مهدی سوفالی بیستم مهرماه ۱۴۰۱، در خیابان شریعتی، حوالی دولت و در نزدیکی محل سکونت خود بازداشت شد. مهدی در ابتدا به بند ۲۴۰ زندان اوین منتقل میشود اما تا ۲۶ روز از اتهامات خود بیاطلاع میماند. او که در این مدت تنها دو بار بازجویی شده، بدون اینکه قرار بازداشت موقتش به شکل قانونی تمدید شود به زندان تهران بزرگ (فشافویه) منتقل میشود.
مهدی سوفالی در دادگاه بدوی در تاریخ ۱۳ آذر به اتهام «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت کشور»، از جانب قاضی صلواتی به پنج سال حبس تعزیری، دو سال ممنوعیت از فعالیتهای اجتماعی و خروج از کشور محکوم شده است. این در حالی است که او سابقه فعالیت سیاسی نداشته و در هیچ شبکهی مجازی صفحهای ندارد.
مهدی سوفالی، تهیهکننده موسیقی و روزنامهنگار ورزشی است و سابقه همکاری با نشریات «ابرار ورزشی» و «جهان فوتبال» و سردبیری نشریه «نگاه فوتبال» را دارد. او همچنین تهیهکننده دو آلبوم گروه موسیقی «چارتار» است و با هنرمندانی چون فردین خلعتبری و سپنتا مجتهدزاده همکاری کرده است.
مهدی سوفالی در انتظار برگزاری دادگاه تجدید نظر است، اما با قرار وثیقه برای آزادی موقت او نیز موافقت نمیشود. او بیگناه است و اتهاماتی که به او منصوب شده بیاساسند.
برگرفته از کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران
اخباروگزارش های کارگری 24 آذر ماه 1401
اعتراضات سراسری پس از قتل مهسا (ژینا) امینی در مقر گشت ارشاد تهران سومین ماه را پشت سرگذاشت
روزپنج شنبه 24 آذرماه اعتراضات سراسری پس ازقتل مهسا (ژینا) امینی در مقر گشت ارشاد تهران سه ماهه شد
- گرامیداشت یاد علیرضا کریمی (دانشجوی رشته میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اراک که با ضربات باتوم نیروهای سرکوب دولت ودستگاه رهبری جان خودراازدست داد)بمناسبت چهلمین روز خاکسپاریش برسرمزارش در باغ رضوان اسلام آباد غرب
- گرامیداشت مهدی حضرتی از جان باختگان اعتراضات سراسری کرج بمناسبت چهلمین روز خاکسپاریش برسرمزارش دربهشت علی کرج
- استقبال مردم آبدانان از آزادی سونیا شریفی، دانشآموز ۱۶ ساله، در وردی این شهر
- شعارنویسی در دانشگاه هنرشیراز در اعتراض به اعدام ها
- شعارنویسی درخوابگاه علمالهدی دانشگاه چمران اهواز در اعتراض به اعدام ها
- شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:
فراخوان ما پیوستن به روزهای اعتراضی اعلام شده و تدارک اعتصابات سراسری است
- اعضای کمیته مرکزی سندیکای س ژ ت ، پاریس: «اعدام، انقلاب را متوقف نمیکند»
و
- تجمع خانواده جانباختگان هواپیمای اوکراینی در مقابل دادسرای نظامی
- دو اعتصاب و تجمع اعتراضی کارکنان مترو
- تشکل های بازنشستگان خواهان آزادی اسماعیل گرامی شدند
- دیدار با خانوادهی علی اسداللهی، شاعر و عضو زندانی کانون نویسندگان ایران
- جان باختن 2 کارگرزن حادثه آتش سوزی سرویس رفت وآمد کارگران سردخانه مواد غذایی بروجن
استقبال مردم آبدانان از آزادی سونیا شریفی، دانشآموز ۱۶ ساله، در وردی این شهر
امروز پنجشنبه ۲۴ آذر، سونیا شریفی، کودک ۱۷ ساله اهل آبدانان استان ایلام، که در جریان اعتراضات مردمی این شهر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد با قرار وثیقه ۴۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت از زندان کانون اصلاح و تربیت ایلام آزاد شد.
سونیا شریفی، دانشآموز سال دوم دبیرستان، در تاریخ ۲۸ آبان در منزل مادربزرگش در آبدانان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. نیروهای امنیتی در حین بازداشت اقدام به ضرب و شتم شدید وی کرده و سپس او را به کانون اصلاح و تربیت ایلام منتقل کردند. بر اساس اخبار منتشر شده در بسیاری از رسانهها، بازجویان امنیتی سونیا شریفی را مجبور به اعترافات اجباری در خصوص ساخت کوکتل مولوتوف و شعارنویسی کردهاند.
در همین رابطه:اتهام محاربه علیه سونیا شریفی دانشآموز ۱۶ ساله
سونیا شریفی نوجوان ۱۷ سالهی اهل آبدانان پس از ۲ ماه بازداشت، بیخبری و محرومیت از حق دسترسی به وکیل ، متهم به "محاربه" شده است. به گزارش شبکه حقوق بشر کردستان، بازداشت وی همراه با ضربوشتم شدید بوده و طی این مدت، با اعترافات اجباری، برای این نوجوان، پرونده محاربه تشکیل دادند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ضمن محکومکردن سرکوب خشونتبار اعتراضات مردمی، بازداشت و قتل دانشآموزان و فرهنگیان، خواستار آزادی بدون قید شرط و سریع دانشآموزان و معلمان زندانی است.
امیرحسین رحیمی با قید وثیقه آزاد شد
خبرنگار روزنامه «اعتماد» با انتشار توییتی از آزادی امیرحسین رحیمی نوجوان ۱۵ سالهای که دو ماه پیش در اعتراضات ایران بازداشت شده بود خبر داد.
به گفته مهدی بیک، «واکنشهای مردمی» منجر به «عقبنشینی» قاضی پرونده و دستور صدور آزادی این نوجوان ( با سپردن فیش حقوقی) شد.
چهارتن دیگر از دانشجویان دانشکده فنی دخترانه سنندج ربوده شدند
بنا به گزارشات رسیده، روز چهارشنبه ۲۳ آذر چهار تن دیگر دانشجویان دانشکده فنی دخترانه سنندج دیگر به نامهای تیناخد ری،ثنا خدامرادی،رضوان بازانیقلعه وهانیه چهاردولی مقابل درب خوابگاه دانشکده فنی دخترانه سنندج توسط نیروهای امنیتی ربوده شدهاند.
روز شنبه ١٩ آذر نیز، بیتا ویسی طی اعتراضات دانشجویی دانشکده فنی دخترانه سنندج مورد ربایش نیروهای امنیتی قرار گرفت.
تا بدین لحظه از وضعیت فعلی و نهاد بازداشتکنندهی این دانشجویان اطلاع دقیقی در دست نیست.
سید دانیال صدر، دانشجوی مهندسی صنایع دانشگاه خواجهنصیر ورودی ۹۷، روز پنجشنبه ۱۷ آذر پس از اینکه نیروهای حراست او و دوستانش را که در خوابگاه مهمان بودند، مجبور به تخلیه خوابگاه کردند، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.
تا بدین لحظه، از وضعیت فعلی و نهاد بازداشتکننده ایشان اطلاع دقیقی در دست نیست.
مهدی فکری دانشجوی مهندسی صنایع دانشگاه تبریز ورودی ۱۴۰۰، روز ۱۷ آذر طی یورش نیروهای امنیتی به خانهی خود بازداشت و وسایل الکترونیکی او ضبط شده است. گفته میشود این دانشجو پیش از این در جریان سرکوبهای داخلی دانشگاه توسط کمیته انضباطی دانشگاه تبریز به مدت دو ترم تعلیق شدهاست.
تا بدین لحظه، از وضعیت فعلی و نهاد بازداشتکننده ایشان اطلاع دقیقی در دست نیست.
پارگی پردهی گوش میلاد عبدی در دوران بازجویی
میلاد عبدی دانشجوی مددکاری ورودی سال ۱۴۰۰ دانشگاه علامه طباطبایی که پس از ممنوعالورود شدن به دانشگاه در روز ۱۵ آبان در نزدیکی خوابگاه دانشجویی توسط نیروهای لباسشخصی بازداشت شد، اکنون پس از گذشت ۴۰ روز از بازداشت، پرده گوش او در زمان بازجویی پاره شده و اقدامی جهت درمان او صورت نمیگیرد.
به گفته نزدیکان میلاد عبدی، بهداری زندان نیز پارگی پرده گوش میلاد را تایید کرده است و به او گفتهاند کاری از ما ساخته نیست و برای درمان باید بیرون از زندان مورد عمل جراحی قرار بگیرد و اقدامی درمانی برای بهبود او انجام ندادهاند و برای آرام شدن درد گوش تنها به او قرصهای مسکن میدهند.
پیش از این میلاد عبدی پس از ۲۰ روز از بازداشت غیرقانونیاش در زندان اوین، به دلیل فشار روانی و در اعتراض به عمل نشدن وعدههای دروغین در خصوص آزادیاش، دست به اعتصاب غذا زد.
آسیب جسمانی و روشن نبودن پرونده و وضعیت این دانشجو، نگرانیها را نسبت به وضعیت او بیشتر میکند.
محمدعلی کامفیروزی، وکیل پایه یک دادگستری و فعال دانشجویی سابق، روز گذشته مورخ ۲۳ آذر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است
کامفیروزی وکالت تعداد کثیری از دانشجویان بازداشتشده در ایام اخیر، از جمله ملیکا قراگوزلو را بر عهده داشته است. گفته میشود بازداشت او به دستور شعبه ۲ بازپرسی دادسرای شهید مقدس( اوین) به ریاست قاضی حاجیمرادی انجام شده است.
کامفیروزی در دوران دانشجویی خود نماینده مدیران مسئول نشریات دانشگاهی در کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه تهران و کمیته مرکزی ناظر بر نشریات وزارت علوم بوده است.
آزادی موقت دانیال آیتی به قید وثیقه
دانیال آیتی، دانشجوی کارشناسی برق دانشگاه شریف ورودی ۹۹ که در تاریخ ۸ آذر و در مسیر خوابگاه به دانشگاه بازداشت شده بود، امشب مورخ ۲۴ آذر به قید وثیقه آزاد شد.
ابلاغ اتهامات امنیتی به معلمان در مریوان
آموزش و پرورش مریوان تعدادی از معلمان این شهر را به «شرکت در تحصن، اعتصاب و تظاهرات غیر قانونی»، «عدم حضور در کلاس درس» و «تحریک اعتصاب و تظاهرات غیر قانونی» و «اعمال فشار گروهی برای تحصیل مقاصد غیرقانونی» و ... متهم کرده و از این معلمان خواسته «دفاعیه کتبی خود را به انضمام مدارک لازم به هیئت بدوی رسیدگی به تخلفات اداری تسلیم» کنند.
چنین موارد اتهامی در تاریخ اداری آموزش و پرورش کشور دیده نشده که هیچ، منشاء و اعتبار قانونی نیز ندارد و نشان دهندهی فاجعهی فروپاشی حقوقی و قانونی ساختار اداری حاکمیتی است که معلمان معترض را به دلیل اظهار نظر و فعالیت صنفی، متهم به جرائم کذب امنیتی میکند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ضمن رد قاطع این اتهامات به جامعهی معلمان و فعالین صنفی، خواستار پایان چنین رویهی غیر قانونی و برخوردهای امنیتی در ساختار اداری آموزش و پرورش و اعمال قانون و عقلانیت از سوی مدیران اداری و کارفرمایان امنیتی آنان است
حذف رتبەبندی از حکم استخدامی تعدادی از همکاران، توسط ادارەی آموزش و پرورش استان خوزستان
نوشتەی یک همکار خطاب به اداره کل اموزش وپرورش استانخوزستان
خوشحالیم که سهمی در پُر رنگ کردن سفرەی خانوادەهایتان داشتیم
برای انسان بودن نیاز به علم و ثروت فراوان نیست، کافیست کمی وجدان داشته باشیم
اگر خواستەی ما به ناحق بود، چرا بند رتبەبندی در احکام زده شده اگر به حق بود چرا برای ما حذف شده
در شگفتم چگونه اداره کل استان خوزستان با یک تلفن قانون کشوری را نقض می کد ؟؟؟
جناب وزیر به عنوان مرجع پاسخ دهند!
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، قاطعانه به ادارەی آموزش و پرورش استان خوزستان هشدار میدهد، که نسبت به اصلاح هر چه سریعتر حکم همکاران اقدام نمایند. در غیر اینصورت عواقب این اقدام غیرقانونی گریبان آنان را خواهد گرفت.
شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:
فراخوان ما پیوستن به روزهای اعتراضی اعلام شده و تدارک اعتصابات سراسری است
همکاران رسمی نفت برای ۲۶ آذر فراخوان به تجمعات بزرگ سراسری داده اند. همچنین همکاران در پتروپالایش ها برای سوم و چهارم و پنجم دیماه فراخوان به اعتصاب داده اند. از سوی دیگر از سوی شماری از دانشگاهها و جوانان انقلابی محلات و دانش آموزان برای روزهای ۲۸ تا ۳۰ آذر فراخوان به اعتصابات و تظاهراتها و راهپیمایی های اعتراضی داده شده است. شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت تمام کارگران نفت رسمی و پیمانی و ارکان ثالثی و قرارداد معین در تمامی بخش ها و مراکز نفتی از جمله در پترو پالایش ها، پالایشگاهها، پتروشیمی ها، حفاری ها و بخش های حمل و نقل و سوخت را به پیوستن وسیع به این فراخوانها فرا میخواند. پیوستن به این اعتراضات یک قدم مهم برای به میدان آمدن هرچه بیشتر کارگران در تمامی مراکز نفتی و تدارک برای اعتصابات سراسری در بخش های مختلف صنعت نفت است.
گفتنی است که ما به عنوان شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت در آخرین بیانیه خود بر اعتصاب سراسری به عنوان پاسخ محکم به اعدامها و سرکوبها و در دفاع از معیشت و منزلت خود تاکید کردیم. در همانجا از تمامی همکاران در همه بخشها درخواست کردیم فعالانه با ما ارتباط برقرار کنند تا سریعتر برای اعتصاب سراسری خود برنامه ریزی کنیم. پاسخ های دلگرم کننده ای دریافت کردیم. محور مشترک همه این اظهار نظرات این بود که همه جا اعتراض هست و همه علاقه مند به ابراز اعتراض خود به این وضعیت هستند. در عین حال دوستان بر سه مشکل زیر تاکید داشتند:
1-دوستانی بر اینکه تمایل به اعتراض بالاست تاکید کردند و با اشاره به مشکل نداشتن انسجام گروهی در بین کارگران محل کار خود از شورای سازماندهی خواستند که فراخوان به اعتصاب و اعتراض دهد و در فراخوانهایش هر بخش را مشخصا نام برده ودعوت به پیوستن به اعتراض بکند.
2-- دوستانی نوشتند که کارگران مدتهاست میخواهند اعتراضی کنند ولی مشکل نداشتن امنیت شغلی و نگرانی از اخراج است.
3- دوستانی ابراز نگرانی از این کردند که کانالهایی هستند که خود حراستی ها به راه میندازند مشکل ساز هستند و از شورای سازماندهی خواستند دزدی ها و اختلاسها در نفت را بر ملا کند تا جلب اعتماد بیشتری بکند.
شورای سازماندهی ملاحظات همه این دوستان را واقعی میداند و در پاسخ به دوستان دسته اول همانطور که اشاره کردیم پیوستن وسیع به این اعتراضات به ما امکان میدهد که با آمادگی بیشتری به تدارک اعتصابات سراسری برویم.
مشکل نداشتن امنیت شغلی واقعی است. اما ادامه وضع موجود به معنای حفظ امنیت شغلی نیست. همه میدانیم اعدامها و سرکوبگریها در خدمت بردگی بیشتر ما کارگران است و دودش بیش از بیش به چشم ما کارگران میرود. بعلاوه اینکه همین امروز هم میتوان با تشکیل صندوق اعتصاب فکری برای این مشکل کرد. هر کدام مبلغی به این صندوق بپردازیم که در هنگام اعتصاب در صورت نیازهای اضطراری منبعی داشته باشیم. بعلاوه روشن است که در صورت اعتصاب سراسری علیه اعدام مردم و نهادهای کارگری همه از این اعتصاب و صندوق اعتصاب آن حمایت خواهند کرد. و بالاخره آخرین نکته کار مخربی است که حراستی های حکومت برای ایجاد تفرقه و به خطر انداختن امنیت ما کارگران انجام میدهند. از یک طرف ما را از حق تشکل محروم کرده اند و از طرفی با گروههای کاذب میکوشند ما را چنین به یکدیگر بی اعتماد کنند و جلوی متشکل شدن ما را بگیرند. طبعا یک اعتراض ما به اختلاس ها و دزدی ها، به چپاولگری های حکومتی ها و پیمانکاران مفتخور و به دزدی های کلانی است که در نفت شده است که یک قلم آن مفقود شدن دکل های نفتی بود. افشای این دزدی ها به ما حق میدهد که خواستهایمان را با تمام قدرت و حق طلبانه پیگیر شویم. زنده باد اتحاد ، زنده باد اعتصاب
اعضای کمیته مرکزی سندیکای س ژ ت ، پاریس: «اعدام، انقلاب را متوقف نمیکند»
اعضای کمیته مرکزی CGT (کنفدراسیون عمومی کار) در پاریس ، اعدامهای فلهای و سرکوبهای گسترده در ایران را محکوم کردند. س.ژ.ت بزرگترین سندیکای کارگری فرانسه است. هفته گذشته، اعضای کمیته مرکزی این سندیکا برای یک دوره چهار ساله برگزیده شدند.
زنده باد همبستگی جهانی
تجمع خانواده جانباختگان هواپیمای اوکراینی در مقابل دادسرای نظامی
همزمان با برگزاری سومین جلسه دادگاه پرونده شلیک موشکهای سپاه به هواپیمای اوکراینی، خانواده جانباختگان در مقابل دادسرای نظامی تجمع کردند.
برگرفته از کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران
دو اعتصاب و تجمع اعتراضی کارکنان مترو
کارکنان بخش فروش بلیت مترو تهران صبح چهارشنبه ۲۳ آذر در اعتراض به تعویق حقوق، و قراردادهای یک ماهه تجمع اعتراضی برپا کردند. روز سهشنبه ۲۲ آذر نیز گروهی از کارکنان بهرهبرداری مترو تهران با تجمع مقابل ساختمان مرکزی شرکت خواستار تحقق مطالبات خود شده بودند.
کارگران فروش بلیت مترو تهران هنوز حقوق آبان ماه را دریافت نکردهاند.
از اواخر سال گذشته قرارداد کار کارکنان بخش فروش بلیت مترو به قراردادهای یک ماهه تبدیل شده و در پایان هر ماه خطر بیکاری کارگران را تهدید میکند. یکی از کارگران معترض گفته است:
«از اواخر سال قبل قراردادهایمان یک ماهه شده و هر ماه که کارفرما اراده کند میتواند عذر ما را بخواهد. در حالی که خیلی از این نیروها بالای ۱۰ سال سابقهی کار دارند».
کارکنان بهرهبرداری مترو تهران روز سهشنبه ۲۲ آذر، در اعتراض به تبعیض و بیعدالتی با فراخوان قبلی مقابل ساختمان مرکزی شرکت تجمع و در دیدار با مدیرعامل شرکت، خواستار پاسخگویی به مطالبات ۱۰ مادهای خود شدند.
یکی از شرکتکنندگان در حرکت اعتراضی سهشنبه، شمار شرکتکنندگان را ۸۰ تا ۱۰۰ نفر اعلام کرد و نوشت مدیرعامل و تعدادی از مدیران شرکت پس از شنیدن مطالبات ۱۰ مادهای معترضان، از جمله بیمه تکمیلی، پرداخت مطالبات معوقه، تحویل لباس کار، و برسمیت شناختن شغل کارکنان به عنوان کار سخت و زیانآور وعده رسیدگی دادهاند. یکی از موارد اعتراض کارکنان بهرهبرداری مترو تهران، تقسیم پستها به شیوه رانتی است.
منبع:کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران
تشکل های بازنشستگان خواهان آزادی اسماعیل گرامی شدند
اسماعیل گرامی کارگر بازنشسته را آزاد کنید
تیرماه سال ۹۹ بود که بازنشستگان در پی اعتراضات سالهای گذشته، به شکل خودجوش تجمعی در مقابل سازمان تامین اجتماعی برگزار کردند و خواستار افزایش حقوق طبق تورم، بیمه کارآمد و درمان رایگان و... گردیدند. در تداوم این اعتراضات در همان سال یک مرحله از همسان سازی انجام شد و کمی به دریافتیها افزوده شد، ولی افزایش قیمت کالاهای مصرفی و نرخ تورم باعث بی اثرشدن این افزایش حقوق بود. تجمعات تداوم یافت و اسماعیل گرامی هم به مانند دیگر بازنشستگان خواهان افزایش دستمزد طبق نرخ تورم و... بود. با گسترش اعتراضات و عدم پاسخگویی، مسئولین با این تصور که با بازداشت بازنشستگان و ایجاد فضای امنیتی مانع اعتراضات بازنشستگان شوند ! روز ۱۴ فروردین ۱۴۰۰ اسماعیل گرامی را بازداشت کردند.
اما بازنشستگان با تداوم اعتراضات و پیگیری مطالباتشان نشان دادند که علیرغم تلاش مامورین امنیتی، پیگیر مطالباتشان هستند وخواهند بود.
بعد از چند روز بازجویی و انفرادی این کارگر بازنشسته را مستقیم به زندان تهران بزرگ منتقل کردند و بعد از حدود سه ماه بازداشت در یک دادگاه چند دقیقهای او را به ۶ سال زندان محکوم کردند که ۴ سال آن قابل اجرا می باشد .
حال بعد ازگذشت دوسال در خبرها آمده است:
"اساس تعیین دستمزد کارگر، نرخ تورم است و رشد ۵ برابری تورم با افزایش ۳ برابری دستمزد همخوانی ندارد" (مرتضی عزتی اقتصاددان) "کانال بازتاب"
برای بیان همین سخن و خواسته قانونی و واقعی اسماعیل گرامی باید ۴ سال از عمر خود را در زندان سپری کند! این کجای قانون و عدالت جا دارد.
آزادی گرامی حق مسلم و قانونی ایشان است. چرا که به مانند دیگر بازنشستگان برای پیگیری خواسته قانونی و به شکل مسالمت آمیز و بر طبق اصل ۲۷ قانون اساسی در تجمعات اعتراضی بازنشستگان شرکت کرده است.
ما بازنشستگان خواهان آزادی بی قید وشرط ایشان هستیم.
? بازنشستگان تامین اجتماعی البرز(بتا)
?جمیعت بازنشستگان وسهامداران استان کرمانشاه
?بازنشستگان تامین اجتماعی استان قزوین
?صدای بازنشستگان مستقل
?بازنشستگان مستقل ایران
?بازنشستگان روشنفکر
?بازنشستگان ومستمری بگیران تامین اجتماعی اردبیل
?گروه بازنشستگان مطالبه گران مستقل
?پیشکسوتان پیشرو آذربایجان شرق
?پیشکسوتان پیشرو هرمزگان
?پیشکسوتان پیشرو بوشهر
?پیشکسوتان پیشرو سرافراز کشور
?پیشکسوتان نقشه راه جامع
?کانون گفتگوی بازنشستگان تامین اجتماعی
?ندای کارگران وبازنشستگان لرستان
?بازنشستگان مستقل وسهامداران مطالبه استان کرمانشاه
?شورای بازنشستگان ایران
پنجشنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۱
کانون نویسندگان ایران: دیدار با خانوادهی علی اسداللهی، شاعر و عضو زندانی کانون نویسندگان ایران
عصر امروز(پنج شنبه 24 آذر) جمعی از اعضای هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران، علی صبوری، قارن سوادکوهی، اکبر معصومبیگی، منیژه نجم عراقی به دیدار خانوادهی علی اسداللهی، شاعر و منشی منتخب و عضو زندانی کانون نویسندگان ایران رفتند. علی اسداللهی از روز ۳۰آبانماه بازداشت شده و جز یکی دو نوبت تماس تلفنی بسیار کوتاه با همسرش، خانواده و همسرش در سراسر این مدت هیچ خبری از او ندارند. در دیدار صمیمانهی امروز که در فضایی سرشار از همدلی، هم نفسی و همبستگی برگزار شد، افزون بر برخی از اعضای هیئت دبیران مونا رشیدی، همسر علی اسداللهی، آنیشا اسداللهی، خواهر او و همسر کیوان مهتدی عضو زندانی دیگر ما و فرزانهی امیری مادر کیوان و خانم رشیدی مادر همسر علی اسداللهی حضور داشتند.
کانون نویسندگان ایران، مانند همیشه بر این اصل برحق پای میفشارد که یاران کانونی ما و همهی زندانیان سیاسی و عقیدتی باید بیهیچ قید و شرطی و بیدرنگ آزاد گردند.
جان باختن 2 کارگرزن حادثه آتش سوزی سرویس رفت وآمد کارگران سردخانه مواد غذایی بروجن+
روز های سه شنبه 22 آذر و چهارشنبه 22 آذر 2 کارگرزن حادثه آتش سوزی سرویس رفت وآمد کارگران سردخانه مواد غذایی بروجن جان باختند.
+سوختگی شدید 9 نفر از جمله 8 کارگر زن در حادثه آتش سوزی سرویس رفت و آمد کارگران در استان چهارمحال و بختیاری
بامداد روز دوشنبه 21 آذر، مینی بوس حمل کارگران در محور نقنه به دهاقان دچار آتش سوزی شد و 9 نفر از جمله 8 کارگر زن دچار سوختگی شدید شدند.
مصدومان ابتدا به بیمارستان ولی عصر بروجن منتقل شدند و سپس بدلیل وخامت حالشان به بیمارستان سوانح سوختگی أصفهان انتقال داده شدند.
اخباروگزارش های کارگری 23 آذر ماه 1401
نودمین روزاعتراضات سراسری پس از قتل مهسا (ژینا) امینی در مقر گشت ارشاد تهران
روزچهارشنبه 23 آذرماه همزمان با نودمین روز اعتراضات سراسری پس ازقتل مهسا (ژینا) امینی در مقر گشت ارشاد تهران شاهد ادامه اعتراضات بقرارزیر بودیم:
- گرامیداشت یاد محسن شکاری (23 ساله که روز 3 مهرماه در اعتراضات محله ستار خان تهران بازداشت و روزپنج شنبه 17 آذر اعدام شد) بمناسبت هفتمین روز خاکسپاریش در بهشت زهرا تهران علیرغم جوشدید امنیتی وحضور نیروهای سرکوب دولت و دستگاه رهبری
- اعتراض دانشجویان:
- اجرای نمایش اعتراضی در محکومیت اعدام معترضین؛ دانشجویان دانشکده هنرهای تجسمی دانشگاه هنر أصفهان
- شعارنویسی در دانشگاه چمران اهواز در اعتراض به اعدام ها
- دانشگاه نوشیروانی بابل شعار نویسی و چسباندن کاغذ در اعتراض به اعدامها
- دیوارنویسی اعتراضی؛ خوابگاه دانشجویان دانشگاه الزهرا
- شروع بازی بسکتبال دانشگاهی با شعار "زن، زندگی، آزادی؛ دانشگاه تهران
- شعارنویسی در خوابگاه پسرانه دانشگاه شریف به یاد دانشجویان بازداشتی
- اعتراض دانش آموزان کامیاران
- بیانیهی «اتحاد و همبستگی در مخالفت با احکام ارتجاعی اعدام»
- اتحادیه کارگران خدمات عمومی کانادا-انتاریو به موج جهانی و گستردهی محکوم کردن اعدام دو جوان در ایران، که به دنبال اعتراضات سراسری مرتبط با قتل ژینا مهسا امینی به دار آویخته شدند، ملحق میشود
همچنین
جان باختن 7 کارگر در4 حادثه کاری جداگانه:
1- جان باختن 3 کارگر یک کارخانه اشتهارد بر اثر سقوط در مخزن ماده شیمیایی حلال نفتی
2- جان باختن یک کارگردر شهرستان نظرآباد زیر تلی از آوار
3- مرگ 2 کارگر مقنی در شهر صالحآباد شهرستان بهاربراثر گازگرفتگی
4- جان باختن کارگر شهرداری زنجان حین کار براثرگیرکردن سرش لای بین اتاق و شاسی ماشین حمل زباله
بیانیهی «اتحاد و همبستگی در مخالفت با احکام ارتجاعی اعدام»:
۲۳۵ نفر از اعضای تشکلهای صنفی در بخشهای فعالان حقوق زنان، کانون نویسندگان ایران، فعالان کارگری، معلمان، بازنشستگان، مادران دادخواه و خانوادههای خاوران، هنرمندان، شاعران و دیگر فعالین اجتماعی و مدنی با تدوین بیانیهای، اعدام فعالان بلوچ و کرد در کنار اعدام "محسن شکاری"، "مجیدرضا رهنورد" و صدور احکام محاربه و اعدام سایرِ معترضینِ قیام "زن، زندگی، آزادی" را محکوم کردند.
متن بیانیه:
زن زندگی آزادی یعنی پایان دادن به احکام ارتجاعی «اعدام»، بدون هیچ چونوچرایی
«اعدام و قتل حکومتی «محسن شکاری» و «مجیدرضا رهنورد» از معترضانِ قیام «زن، زندگی، آزادی» در بامداد روز ۱۷ و ۲۰ آذر، تنها یکی از حربههای حکومت برای خاموش کردنِ مردم به ستوهآمده از حکومت سرکوبگر جمهوری اسلامی است که با دست خالی هر روز به خیابانها میآیند و علیه ظلموبیدادگری بر پیکرهی جامعه خود، متحدتر میشوند.
معترضان را در خیابانها با باتوم میزنند، به گلوله میبندند، دستگیر و شکنجه میکنند، مورد تعرض قرار میدهند و بدون داشتن حق وکیل و سیر محاکمهی عادلانه، مطابق با همین قوانین ظالمانهی حاکمیت، به احکام طولانی و اعدام محکوم میکنند. حالا شاهد آن هستیم که در کنار اعدام فعالان بلوچ و کرد، دو نفر دیگر از معترضان را که آنها نیز تنها با خواست آزادی و برابری به میدان آمده بودند، با تعجیل و سرعتی حداکثری و بدون اطلاع به اعضای خانوادهشان، اعدام کردند.
حکومتهای ایدئولوژیک، اعدام را علیه آزادی بیان و تشکلها و برای سرکوب و پیشگیری از اعتراضات مردمی به کار میبرند. در ایران در تمام دورههای ترور و وحشت در حکومتهای ناخواستهمان، شاهد اعدام دگراندیشان و معترضان بودهایم؛ از اعدامهایی که به اعتراضها علیه دیکتاتوری نظام پادشاهی انجامید تا اعدام هزاران زندانی سیاسی در دهه ۶۰ ازسوی مصادرهکنندگان انقلاب و تمامی اعدامهای سه دهه اخیر. در همهی این اعدامها، جان عزیز بسیاری از افراد به صرف داشتن عقایدی برخلاف حکومتهای ستمگر و یا اعتراض علیه وضعیت زمان خود، ستانده شد. در طول تمامی این سالها بسیاری از فعالان اجتماعی و سیاسی بارها مخالفت خود با اعدام را فریاد زدند و گاهی به همین دلیل هم به زندان افتادند.
اعدام یا همان قتل عمد حکومتی، ابزاری برای ایجاد خفقان در جامعه است. اعدامها اغلب در پی محاکمههای ناعادلانه و با نقض اساسیترین حقوق بشر اجرا میشود. این مجازات، منشاء تبعیض آشکار علیه تهیدستترین، محرومترین و آسیبپذیرترین اشخاص، از جمله مهاجران، اقلیتهای عقیدتی/ مذهبی، قومیت/ملیتهای محروم، افرادی با پایگاه اجتماعی-اقتصادی پایین، زنان، اعضای جامعهی +LGBTQ و دیگر اقشار محروم است. هر چه افراد به «قدرت بیشتری» دسترسی داشته باشند، حق برخورداری از محاکمه عادلانهتر یا دور زدن قانون و فرار از این مجازاتِ [غیر انسانی و ارتجاعی] برایشان امکانپذیرتر است. تنها در ده ماه اخیر بیش از ۵۰۰ نفر در ایران اعدام شدند. بسیاری از این اعدامها در سالهای گذشته در ملاءعام انجام شده است تا پیامآور رعب و وحشت در میان مردم باشد و این عمل غیرانسانی را عادیسازی کند. بسیاری از اعدامها با عنوان قصاص و برتریدادن به حس انتقام انجام میشود.
اگر شعار و نام قیامی که با خون (مهسا) ژینا امینی آغاز شد، زن زندگی آزادی است، پس باید هر چه رساتر اعلام کنیم که اعدام یک قتل عمد حکومتی است و هیچ انسانی با هیچ دلیلی نباید اعدام شود. از همینرو با محوریت «اتحاد و همبستگی علیه احکام ارتجاعی اعدام» از تمامی فعالین سیاسی، اجتماعی و تشکلهای صنفی برای تشکیل کارزاری علیه اعدام، دعوت به عمل میآوریم تا شاید اتحاد ما که سالها برای زندگی مبارزه کردهایم، بتواند مانع از قتل جانهای بیگناه دیگری شود، چرا که این مبارزه، وظیفهی ایستادگی در برابر این ظلمِ عیان را برای ما ایجاب کرده است.
مجازات اعدام نه فقط برای معترضین و نیروهای سیاسی، بلکه باید به طور کل لغو شود. ما تنها با تلاش جمعی برای «الغای اعدام» میتوانیم «زندگی» را محقق کنیم. زندگیای که یکی از ارکان اصلی قیام جاری است و علیه ارتجاع، کشتار و عادیسازی از حربهی اعدام در مقام تاکتیکی سرکوبگر علیه اعتراضات برحق مردمی است.»
برای دیدن اسامی اولیه و امضای بیانیه به لینک زیر مراجعه کنید:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSccMCSbnF4VySVE46RW77EHVZ2pnipyf3zHviBe_Yb8syU12w/viewform
بهراد صباغ دانشجوی مهندسی مکانیک ورودی ۹۸ دانشگاه امیرکبیر، در تاریخ ۱۰آبان توسط نیروهای امنیتی مقابل منزل خود بازداشت شد. گفته میشود ۲۳ روز پیش، این دانشجو از بند ۲۴۱ به بند ۶ زندان اوین منتقل شده است.
به دلیل فشار نهادهای امنیتی بر خانوادهاش مبنی بر رسانهای نکردن خبر بازداشت او و دادن وعدههای دروغین آزادی، تا کنون نامی از او برده نشدهبود. همچنین احتمال برگزاری دادگاه وی در تاریخ ۳ دی وجود دارد.
آناهیتا جنتی دانشآموخته رشته مترجمی زبان آلمانی دانشگاه تهران، در تاریخ ۱ آذر توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان اوین منتقل شده است.
از وضعیت فعلی و نهاد بازداشتکنندهی ایشان اطلاع دقیقی در دست نیست.
زانا کرمی دانشجوی ترم ۹ پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کُردستان و اهل سنندج، ظهر روز چهارشنبه ۲۳ آذر مقابل بیمارستان کوثر سنندج توسط نیروهای امنیتی ربوده شده است.
از وضعیت فعلی و نهاد بازداشتکنندهی ایشان اطلاع دقیقی در دست نیست.
سرکاو غلامی دانشجوی رشته تربیت بدنی دانشگاه کُردستان و اهل روستای هویه از توابع سروآباد، غروب روز سهشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۱، در مسیر حرکت به زادگاه خود جهت شرکت در مراسم ختم خواهرش، توسط نیروهای امنیتی ربوده شده است.
از وضعیت فعلی و نهاد بازداشتکنندهی ایشان اطلاع دقیقی در دست نیست.
معین ورکیانی دانشجوی کارشناسی ارشد علوم کامپیوتر دانشگاه بهشتی ورودی ۱۴۰۱ و دانشآموخته کارشناسی مهندسی شیمی دانشگاه تهران، روز ۲۵ آبان حین بازگشت از محل کار خود بود توسط نیروهای یگان ویژه ربوده و پس از آن به زندان فشافویه منتقل شده است.
با وجود گذشت بیش از ۲۸ روز از بازداشت، هیچ اطلاعی از روند پرونده این دانشجو به خانواده ابلاغ نشده و در وضعیت بلاتکلیفی بهسر میبرد.
آزادی موقت محمدامین عرب سالاری به قید وثیقه ۵۰۰ میلیونی
محمدامین عرب سالاری دانشجوی رشته بازیگری دانشگاه آزاد تهران مرکز که روز یکشنبه ۲۹ آبان بازداشت و به زندان اوین منتقل شده بود، ۲۱ آذر به قید وثیقه ۵۰۰ میلیونی آزاد شد.
آزادی موقت محمد مصطفایی به قید وثیقه
محمد مصطفایی دانشجوی مهندسی شیمی دانشگاه شریف که ۱۵ آبان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان اوین منتقل شده بود، دقایقی پیش مورخ ۲۳ آذر به قید وثیقه آزاد شد.
آزادی موقت علی درزی به قید وثیقه ۵۰۰ میلیونی
علی درزی دانشجوی کارشناسی معدن دانشگاه تهران ورودی ۱۴۰۰ که روز شنبه ۷ آبان در جریان یورش نیروهای امنیتی به دانشکدگان فنی دانشگاه تهران، توسط نیروهای لباس شخصی در حیاط دانشکده فنی بازداشت شده بود، شامگاه ۲۲ آذر به قید وثیقه ۵۰۰ میلیونی آزاد شد.
آزادی موقت ابوالفضل بیدوکی ومصطفی موسوی به قید وثیقهی یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی
ابوالفضل بیدوکی دانشجوی مهندسی صنایع ومصطفی موسوی دانشجوی مدیریت گردشگری دانشگاه یزد که در تاریخ ۳ آذر بازداشت شده بودند، امروز ۲۳ آذر، هر کدام به قید وثیقهی یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی آزاد شدند.
تداوم بازداشت ژیلا خیر، از فعالین صنفی معلمان استان فارس
بنا بر گزارشات رسیده به شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، بازجویی ژیلا خیر، از معلمان فعال صنفی استان فارس، که اول آذر ماه، در منزلش در شهر کازرون بازداشت شد، به اتمام رسیده است. خانم خیر، مجددا به زندان عادل آباد شیراز بازگردانده شده و منتظر تعیین وثیقه برای آزادی هستند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ضمن محکومیت تداوم بازداشت ژیلا خیر، خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط ایشان، همهی دانشآموزان و تمام معلمان زندانی میباشد.
آزادی علی عامری، از شهرستان برداسکن
آقای علی عامری، دروز دوشنبه ۲۱ آذر ماه، با قید وثیقه از زندان آزاد شدند. آقای عامری، دبیر فیزیک شهر برداسکن خراسان رضوی، با بیش از ۲۵ سال سابقه، یکشنبه شب ۷ آذر ماه با یورش ماموران اطلاعات نیروی انتظامی به منزلش، بدون ارائهی هیچ توضیحی، بازداشت شد.
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران، آزادی این همکار عزیز را به ايشان، خانواده محترم و جامعه فرهنگیان مطالبهگر تبریک گفته و بر آزادی دیگر دانش آموزان و همکاران دربند تاکید میکند.
آزادی عماریاری، از شهرستان ماسال
آقای عماریاری، روز سهشنبه ۲۲ آذر ماه، با قید وثیقه از زندان آزاد شدند. آقای یاری، از معلمان شریف و خوشنام و هنرآموز معماری در هنرستان شهر ماسال، که اوایل آذر ماه، توسط ماموران امنیتی، در منزل خود، بازداشت و به زندان ضیابر شهرستان صومعه سرا منتقل شدە بود.
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران، آزادی این همکار عزیز را به ايشان، خانواده محترم و جامعه فرهنگیان مطالبهگر تبریک گفته و بر آزادی دیگر دانش آموزان و همکاران دربند تاکید میکند.
اتحادیه کارگران خدمات عمومی کانادا-انتاریو به موج جهانی و گستردهی محکوم کردن اعدام دو جوان در ایران، که به دنبال اعتراضات سراسری مرتبط با قتل ژینا مهسا امینی به دار آویخته شدند، ملحق میشود.
December 14, 2022
اتحادیه کارگران خدمات عمومی کانادا-انتاریو به موج جهانی و گستردهی محکوم کردن اعدام دو جوان در ایران، که به دنبال اعتراضات سراسری مرتبط با قتل ژینا مهسا امینی به دار آویخته شدند، ملحق میشود.
اتحادیه کارگران خدمات عمومی کانادا-انتاریو ، شوک و نگرانی عمیق خود از مرگ مجیدرضا رهنورد و محسن شکاری، معترضانی که در پی محاکمههای ساختگی و ناعادلانه اعدام شدند، را ابراز نموده و آنرا بشدت محکوم میکند.
به گفتهی متحدان ما در جنبش کارگری ایران، از زمان شروع اعتراضات، کمتر از سه ماه پیش، هزاران نفر دستگیر و متهم شدهاند و بیشتر از ۵۰۰ نفر از جمله ۶۰ کودک به قتل رسیدهاند.
با توجه به اینکه درحال حاضر حدود ۳۰ نفر در ارتباط با اعتراضات اخیر، در معرض خطر اعدام قرار دارند و احتمالاً تعداد زیادی از دیگر جوانان بازداشت شده، با همین حکم روبرو هستند، اتحادیه کارگران خدمات عمومی کانادا-انتاریو، از دولت ایران خواسته است که اجرای تمامی اعدامهای مرتبط با اعتراضات اخیر را فوراً متوقف کند.
فرید پرتوی، رئیس کمیته همبستگی بینالمللی اتحادیه کارگران خدمات عمومی کانادا-انتاریو: "خبر اعدامها و همچنین بازداشتشدگانی که بر اثر شکنجه جان خود را از دست دادهاند، برای مردم ما در ایران و همه ما بسیار آزاردهنده، دردناک و خشمبرانگیز است. خشونت و ایجاد وحشت و ترور علیه معترضان کاملاً ظالمانه است و باید همراه با هرگونه حکم اعدام علیه زندانیان سیاسی و ملیتها و گروههای تحتستم در سراسر کشور فورا متوقف گردد. ما با مجازات اعدام مخالفیم و معتقدیم که باید درهمه جای دنیا لغو شود".
نسترن یداللهی، عضو هیئت اجرایی اتحادیه کارگران خدمات عمومی کانادا-انتاریو: "افرادی که برای حقوق انسانی خود و دستیابی به حق تعیین سرنوشت اعتراض میکنند، نباید با مجازات اعدام یا زندان مواجه شوند. نظام زندان مبتنی بر سیستم مردسالار و سرمایهداری است که برای ساکت کردن و کنترل محروم شدگان، به فقرکشیده شدگان و کسانی که جسورانه علیه بیعدالتیهای تحمیلی و اعمال شده توسط حاکمیت و همهی دستگاههای آن صحبت میکنند، در نطر گرفته شده است. این نظامهای مجازاتی منسوخ شده باید در همه جا ملغی شوند."
فِرد هان، رئیس اتحادیه کارگران خدمات عمومی کانادا-انتاریو: «ما همواره با جنبش کارگری و مردم ایران، که برای داشتن اعتراضات مسالمتآمیز برحق خود، حق تشکلیابی و آزادی بیان تلاش میکنند، اعلام همبستگی میکنیم. ما همچنین از دولت ایران میخواهیم که به حق ابراز آزادانهی مطالبات مردم بدون ترس از چنین انتقامجوییهای وحشتناکی، احترام بگذارد."
منبع:
https://cupe.on.ca/execution-of-protesters-in-iran/
برگرفته از کانال سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
جان باختن 7 کارگر در4 حادثه کاری جداگانه:
1- جان باختن 3 کارگر یک کارخانه اشتهارد بر اثر سقوط در مخزن ماده شیمیایی حلال نفتی
2- جان باختن یک کارگردر شهرستان نظرآباد زیر تلی از آوار
3- مرگ 2 کارگر مقنی در شهر صالحآباد شهرستان بهاربراثر گازگرفتگی
4- جان باختن کارگر شهرداری زنجان حین کار براثرگیرکردن سرش لای بین اتاق و شاسی ماشین حمل زباله
1-جان باختن 3 کارگر یک کارخانه اشتهارد بر اثر سقوط در مخزن ماده شیمیایی حلال نفتی
روز چهارشنبه 23 آذر،3 کارگرجین کاردر یک کارخانه واقع در در شهرستان اشتهارد استان البرز
بر اثر سقوط در مخزن ماده شیمیایی حلال نفتی جان باختند.
2- جان باختن یک کارگردر شهرستان نظرآباد زیر تلی از آوار
روز سه شنبه 22 آذر،یک کارگر 55 ساله،حین کار گودبرداری در شهرستان نظرآباددر استان البرز بر اثر ریزش آوار بر روی سرش دچار خفگی شد وجان خودرا ازدست داد.
3- مرگ 2 کارگر مقنی در شهر صالحآباد شهرستان بهاربراثر گازگرفتگی
روز سه شنبه 22 آذر،2 کارگر 21 و42 ساله حین کارحفاری یک چاه در شهر صالحآباد شهرستان بهاردراستان همدان دچار گازگرفتگی ناشی از موتور برق شدند وجان باختند.
4- جان باختن کارگر شهرداری زنجان حین کار براثرگیرکردن سرش لای بین اتاق و شاسی ماشین حمل زباله
روز چهارشنبه 23 آذر،یک راننده پیمانی منطقه 4 شهرداری زنجان بنام رحمت الله اردکی حین کار شستشوی خودرو حمل زباله براثر در رفتن جک، سر وی بین اتاق و شاسی ماشین جان خودرا ازدست داد.