اخباروگزارش های کارگری 23-24 اسفند ماه 1401

جنبش‌های اجتماعی
شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

- اعتراض به دیکتاتوری اسلامی در مراسم چهارشنبه سوری بارقص وپایکوبی، سردادن شعارها،سوزندان روسری و عمامه،آتش زدن لاستیک ،ایجاد راهبندان و .....- دومین اعتراض کارگران بازنشسته فولاد خوزستان نسبت به عدم تحقق مطالباتشان وپاسخگونبودن مسئولان با تجمع مقابل کارخانه وپهن کردن سفره خالی- ادامه اعتصاب،تجمع وراهپیمایی کارگران فصلی مجتمع کشت وصنعت نیشکرهفت‌تپه دراعتراض به عدم تبدیل وضعیت- بیانیه «فرهنگیان کنشگر صنفی کشوری» برای آزادی اسماعیل عبدی و تمامی کنشگران صنفی و مدنی زندانی

*اعتراض به دیکتاتوری اسلامی در مراسم چهارشنبه سوری بارقص وپایکوبی، سردادن شعارها،سوزندان روسری و عمامه،آتش زدن لاستیک ،ایجاد راهبندان و .....روزسه شنبه 23 اسفند،فیلم های منتشره درشبکه های اجتماعی حاکی از اعتراض به دیکتاتوری اسلامی در مراسم چهارشنبه سوری بارقص وپایکوبی، سردادن شعارها، سوزندان روسری و عمامه،آتش زدن لاستیک ،ایجاد راهبندان و ..... در شهرهای زیرمی باشد:
اراک
ارومیه
أصفهان
اهواز
بانه
بوکان
پیرانشهر
تبریز
تهران(تهران پار،سعادت آباد،گیشاو....)
جوانرود
خرم آباد
دهگلان
دیواندره
رشت
زاهدان
سقز
سنندج
کامیاران
کرج
کرمانشاه
مریوان
مهاباد
نقده
شعارها:
«امسال سال خونه، سید علی سرنگونه»
« مرگ بر خامنه‌ای»
«قسم به خون یاران ایستاده‌ایم تا پایان»
« فقر فساد گرونی می‌ریم تا سرنگونی»
*دومین اعتراض کارگران بازنشسته فولاد خوزستان نسبت به عدم تحقق مطالباتشان وپاسخگونبودن مسئولان با تجمع مقابل کارخانه وپهن کردن سفره خالی
روزسه شنبه 23 اسفند برای دومین بار در ماه جاری+، کارگران بازنشسته فولاد خوزستان برای اعتراض به عدم تحقق مطالباتشان مبنی بر تسریع در پرداخت حق مناطق کمتر توسعه یافته،درمان بدون واسطه در شهرستانها و بهینه کردن درمان رفع مغایرتهای قانونی در رسیدگی بین شاغلین و بازنشستگان، بازگشت جایگاه واقعی بازنشستگان فولاد خوزستان در جایگاه رفیع خود و.... وپاسخگونبودن مسئولان مقابل درب اصلی کارخانه فولاد خوزستان تجمع کردند وسفره خالی پهن کردند.


+تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته فولاد خوزستان نسبت به عدم تحقق مطالباتشان وپاسخگونبودن مسئولان مقابل درب شماره 1 کارخانه فولاد خوزستان
روز یکشنبه 14 اسفند، کارگران بازنشسته فولاد خوزستان برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به عدم تحقق مطالباتشان وپاسخگونبودن مسئولان مقابل درب شماره 1 کارخانه فولاد خوزستان تجمع کردند.
اهم خواسته های بازنشستگان فولادخوزستان :
تسریع در پرداخت حق مناطق کمتر توسعه یافته
درمان بدون واسطه در شهرستانها و بهینه کردن درمان
رفع مغایرتهای قانونی در رسیدگی بین شاغلین و بازنشستگان
بازگشت جایگاه واقعی بازنشستگان فولاد خوزستان در جایگاه رفیع خود

*ادامه اعتصاب،تجمع وراهپیمایی کارگران فصلی مجتمع کشت وصنعت نیشکرهفت‌تپه دراعتراض به عدم تبدیل وضعیت
روز سه شنبه 23 اسفند، کارگران فصلی مجتمع کشت وصنعت نیشکرهفت‌تپه به اعتصاب،تجمع وراهپیمایی اعتراضیشان نسبت به عدم تبدیل وضعیت ادامه دادند.
*بیانیه «فرهنگیان کنشگر صنفی کشوری» برای آزادی اسماعیل عبدی و تمامی کنشگران صنفی و مدنی زندانی
مردم بزرگ ایران، فرهنگیان گرامی کشور و مراجع بین المللی به ویژه «سازمان عفو بین الملل» و «اتحادیه جهانی معلمان»؛
سالهاست که فرهنگیان کشور در دفاع از حقوق قانونی، منزلت و معیشت مناسب، برای داشتن یک نظام آموزشی باکیفیت و مترقی، سعی دارند فریاد حق طلبی را از سراسر کشور به گوش مسئولان برسانند.
در این میان اسماعیل عبدی، که معلم ریاضی و کنشگر قدیمی و دبیر کل سابق کانون صنفی معلمان ایران (تهران ) اکنون چهره ای شناخته شده و محبوب نزد بسیاری از مردم بزرگ ایران و بسیاری از اتحادیه ها و مراجع بین المللی می باشد، در تیرماه سال ۱۳۹۴ با اتهامات واهی بازداشت گردیده و تاکنون در زندان بسر می برد. او قرار بود به عنوان یکی از نمایندگان معلمان، در اجلاس «کنگره جهانی معلمان» در شهر اُتاوا پایتخت کانادا شرکت کند که به جای آن بازداشت و روانه زندان شد!
شرح حال ایشان، چه در مسیر پر پیچ و خم امنیتی-قضایی و چه از نظر مشقت ها و فشارهای مستمری که ایشان و خانواده اش طی این دوره طولانی ۸ ساله زندان متحمل شده اند، تماماً نشانهء بی عدالتی عریان است.
حبس ماراتُنی او، یک نمونه بسیار روشن و مهم از اجحاف بر معلمان کنشگر و تضییع حقوق شهروندی زندانیان می باشد.
اسماعیل عبدی سه فرزند دارد که در زمان دستگیری، همگی خردسال بودند و دوران رشد، بلوغ و جوانی خود را بدون حضور مستقیم پدر طی کرده و زیر سایه ترس، نگرانی، ابهام و انبوهی از سوالات بی پاسخ در مورد چرایی، چیستی و چگونگی زندان پدر سپری کرده اند و جز لحظاتی کوتاه و مبهم از ملاقات های کابینی و مرخصی های معدود و کوتاه مدت مهر پدر را نچشیده اند.
اما محرومیت از مهرورزی پدرانه، دوری از همسر و پدر و مادری پیر و بیمار، هیچگاه اراده او را در مسیر حق طلبی سست نکرده و در مسیر طولانی و پررنج زندان، حتی لحظه ای احساس پشیمانی و ندامت به ذهنش خطور نکرده و همچنان استوار بر مدار حقانیت و دفاع از حیثیت و اعتبار خود ایستاده است، تا آنجا که او را به نماد شرف معلمان ایران تبدیل کرده است.
اسماعیل عبدی در اظهارات اخیرش که از درون زندان منتشر نموده، خاطر نشان کرده است:
*بیش از ۲۰سال سابقه کار دارم اما آموزش و پرورش نه مرا اخراج می کند و نه بازنشسته! حقوق و بیمه من نیز بطور کامل قطع شده است! در واقع پرونده من در بين مثلثی از نهادهای حکومتیِ «اجرای احكام»، «دادگاه انقلاب» و «ضابطین قوه قضائیه» دور باطلی را طی می کند! با وجود آن که چندی پیش قرار بود با وثیقه آزاد شوم، هنوز تحت چنین انتظار فرساینده ای در زندان بسر می برم»
با توجه به آنچه پیرامون وضع اسماعیل عبدی گفته شد، برای همگان محرز است که عنوان «عدم توجه دولت و مجلس» به خواسته های به حق و مطالبات قانونی فرهنگیان، بسیار نارسا، بلکه نادرست به نظر می رسد. چرا که اینهمه ظلم در حق ایشان نمی تواند صرفاً در اثر «بی توجهی» آنهم طی ۸ سال انباشته شده باشد.
اکنون برای فرهنگیان و بلکه عموم مردم آگاه و حق خواه ایران به خوبی روشن است که در نظام جمهوری اسلامی، موارد زیر ازجمله حقایق غیر قابل انکار می باشند:
۱- پرونده سازی و ایراد اتهامات واهی علیه فعالان صنفی و اعضای تشکل ها و کانون های صنفی فرهنگیان و از جمله «شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان».
۲- صدور احکام سنگین زندان برای کنشگران صنفی فرهنگی.
۳-عدم اجازه به فرهنگیان برای برگزاری اجتماعات اعتراضی یا ایجاد تشکل های صنفی
۴- دخالت، اعمال نفوذ و بلکه سلطه نهادهای «امنیتی» در مراحل رسیدگی به پرونده های قضایی فرهنگیان در مراحل دادرسی و صدور حکم.
۵- ایجاد فشار مضاعف و دستگیری های بسیاری از معلمان در سراسر کشور.
۶- همسویی وزارت آموزش و پرورش با نهادهای امنیتی و قضایی برای پرونده سازی یا دستگیری فرهنگیان
۷-ایجاد فشار از راه های گوناگون بر خانواده های فعالان صنفی فرهنگیان.
مردم آگاه و حق طلب ایران؛معلمان و فرهنگیان شریف ایران؛اتحادیه های بین المللی معلمان و مراجع بزرگ حقوق بشری
ما فرهنگیان کنشگر صنفی کشور، وظیفه خود می دانیم صدای حق طلبی بی صدایان، به ویژه فرهنگیان معترضی باشیم که در مواجهه با بی عدالتی ها و نقض آشکار حقوق بشر در ایران، سر از بازداشتگاه ها و زندانها در آورده، خود و خانواده هایشان متحمل رنج های بسیار می گردند. همچنین بنا داریم به سهم خود، در این راستا کوشش کنیم تا نظر همگان را به این اوضاع وخیم و غیر قابل قبول که نسبت به زندانیان کنشگر فرهنگی و دیگر اقشار مردم روا می گردد، جلب کرده و تقاضای کمک داشته باشیم.
حق شهروندی و منزلت انسانی در جوامع متمدن بشری در قرن ۲۱ حکم می کند ما نیز یکصدا بگوییم و بخواهیم که:
*اسماعیل عبدی و تمامی دستگیر شدگان کنشگر صنفی-مدنی،سیاسی و به ویژه معلمان دربند، بدون قید و شرط، هرچه زودتر آزاد گردند*
فرهنگیان کنشگر صنفی کشور
۲۳ اسفند ۱۴۰۱
*زینب همرنگ معلم بازنشسته توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شد.
نیروهای امنیتی خانم زینب همرنگ سید بگلو را روز یکشنبه بیست و یکم اسفندماه، هنگام خروج از منزلش، در تهران بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند.
*بازداشت محمد صادقی فرهنگی بازنشسته و از کنشگران اراک
آقای محمد صادقی فرهنگی بازنشسته و از فعالین صنفی استان مرکزی، اراک به دلیل شرکت در تجمع شانزدهم اسفند در صبح پنج شنبه هیجدهم اسفند ماه بازداشت شد و امروز (۲۲اسفند) به زندان عمومی اراک منتقل شد.
*احضار نصرت بهشتی توسط اداره اطلاعات مشهد و ایراد اتهام شرکت در تجمعات صنفی
نصرت بهشتی،معلم بازنشسته مشهدی که به پنج سال زندان محکوم شده و به علت بیماری (که درزندان مبتلا شده است) بارها جراحی شده است، بار دیگر در تاریخ بیست و دوم اسفند ۴۰۱ احضار شد.
لازم به ذکر است که این معلم بازنشسته، باوثیقه یک میلیارد و دویست میلیون تومانی آزاد است و
در روزهای آینده باید جراحی شود.
*آزادی رحمان عابدینی فعال صنفی معلمان

رحمان عابدینی که در تجمع ۱۶ اسفند ماه در کرج همراه با ضرب و شتم توسط ماموران امنیتی بازداشت شده بود ، دیشب از ندامتگاه کرج آزاد شد .
*دادگاه تجدید نظر حکم سال6 زندان (5سال قابل اجرا) کیوان مهتدی را تایید کرد

*بازهم تصادف سرویس رفت و آمد کارگران،اینبار مصدومیت 13 کارگردراستان مرکزی
صبح روزسه شنبه 23 اسفند،مینی بوس حامل کارگران یک واحد تولیدی در محور اراک ـ قم تصادف کرد و13 کارگرمصدوم و11 نفرشان به بیمارستاننی در اراک منتقل شدند.
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

 

 

 


اخباروگزارش های کارگری 24 اسفند ماه 1401
- ادامه اعتراض شبانه دربوکان نسبت به دیکتاتوری اسلامی با راهپیمایی و سردادن شعارها
- گزارش بروزشده اعتراض به دیکتاتوری اسلامی در مراسم چهارشنبه سوری بارقص وپایکوبی، سردادن شعارها،سوزندان روسری و عمامه،آتش زدن لاستیک ،ایجاد راهبندان و .....
- ادامه اعتراضات کارگران بازنشسته سازمان تامین اجتماعی نسبت به سطح نازل حقوق وعدم همسان سازیش،عیدی کارمندی(مبلغ ناچیز یک میلیون و هشتصد هزار تومانی) وعدم برخورداری از درمان رایگان با برپایی تجمع در اهواز وشوش
- اعتصاب وتجمع کارکنان مرکز نگهداری از معلولین ذهنی باب‌الحوائج شهرستان زرند دراعتراض به سطح نازل حقوق وشرایط سخت کاری
- دیدار فعالان صنفی البرز با رحمان عابدینی
- اسماعیل گرامی، کارگر بازنشسته :
افزایش حقوق شاغلین، بازنشستگان، از کار افتادگان و مستمری بگیران
- شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:
گاهشمار و رویدادنگاری اعتراضات و اعتصابات در صنعت نفت سال ۱۴۰۱
- عثمان اسماعیلی به زندان سقز منتقل شد
- یدی بهاری‌زر فعال کارگری اهل سنندج جهت اجرای حکم به زندان اوین منتقل شد
- حکم ۵ سال برای شعبان محمدی عضو هیئت مدیره انجمن صنفی صنفی معلمان مریوان
- انجمن صنفی معلمان کوردستان(سنندج - کلاترزان):
گزارش پیگیری وضعیت آقای مختار اسدی
- سپیده قلیان از زندان آزاد ودوباره بازداشت شد
- آزادی محمد صادقی فرهنگی بازنشسته واز کنشگران اراک
*******
*ادامه اعتراض شبانه دربوکان نسبت به دیکتاتوری اسلامی با راهپیمایی و سردادن شعارها
روز چهارشنبه 24 اسفند،فیلم های کوتاه منتشره در شبکه های اجتماعی حاکی از ادامه اعتراض شبانه دربوکان نسبت به دیکتاتوری اسلامی با راهپیمایی و سردادن شعارها می باشد.
*گزارش بروزشده اعتراض به دیکتاتوری اسلامی در مراسم چهارشنبه سوری بارقص وپایکوبی، سردادن شعارها،سوزندان روسری و عمامه،آتش زدن لاستیک ،ایجاد راهبندان و .....

روزسه شنبه 23 اسفند،فیلم های منتشره درشبکه های اجتماعی حاکی از اعتراض به دیکتاتوری اسلامی در مراسم چهارشنبه سوری بارقص وپایکوبی، سردادن شعارها، سوزندان روسری و عمامه،آتش زدن لاستیک ،ایجاد راهبندان و ..... در شهرهای زیرمی باشد:
اراک
ارومیه
أصفهان
اهواز
بانه
بوکان
پیرانشهر
تبریز
تهران(اکباتان،خیابان اسکندری جنوبی،پ.نک،تهران پارس،سعادت آباد،محله سنایی،محله هروی، گیشاو....)
و
گرامیداشت یاد حمیدرضا روحی از جان باختگان اعتراضات سراسری اخیر تهران با تجمع مقابل منزلش درشهرزیبا تهران و روشن کردن شمع وخواندن آهنگ های مورد علاقه وی
جوانرود
خرم آباد
دورود
دهگلان
دیواندره
رشت
زاهدان
سقز
سمنان
سنندج
شیراز
کامیاران
کرج(گلشهر و شهرک جهان)
کرمانشاه
گرگان
مریوان
مشهد
مهاباد
نقده
شعارها:
«امسال سال خونه، سید علی سرنگونه»
« مرگ بر خامنه‌ای»
«مرگ بر دیکتاتور»
«خامنه‌ای قاتله حکومتش باطله»
«قسم به خون یاران ایستاده‌ایم تا پایان»
« فقر فساد گرونی می‌ریم تا سرنگونی»
«توپ تانک فشفشه آخوند باید گم بشه»
*ادامه اعتراضات کارگران بازنشسته سازمان تامین اجتماعی نسبت به سطح نازل حقوق وعدم همسان سازیش،عیدی کارمندی(مبلغ ناچیز یک میلیون و هشتصد هزار تومانی) وعدم برخورداری از درمان رایگان با برپایی تجمع در اهواز وشوش
روزچهارشنبه 24 اسفند، کارگران بازنشسته سازمان تامین اجتماعی درادامه اعتراضاتشان نسبت به سطح نازل حقوق وعدم همسان سازیش،عیدی کارمندی(مبلغ ناچیز یک میلیون و هشتصد هزار تومانی) وعدم برخورداری از درمان رایگان برای باری دیگر دست به تجمع مقابل اداره تامین اجتماعی در اهواز وشوش زدند.


*اعتصاب وتجمع کارکنان مرکز نگهداری از معلولین ذهنی باب‌الحوائج شهرستان زرند دراعتراض به سطح نازل حقوق وشرایط سخت کاری
کارکنان مرکز نگهداری از معلولین ذهنی باب‌الحوائج شهرستان زرند دراستان کرمان برای اعتراض به سطح نازل حقوق وشرایط سخت کاری دست از کارکشیدند وتجمع کردند.

به گزارش 24 اسفند یک منبع خبری محلی،حقوق کارکنان مرکز نگهداری از معلولین ذهنی باب‌الحوائج شهرستان زرند بدنبال اعتصا و تجمع از 5 میلیون تومان به 8 میلیون ارتقا پیداکرد.
*دیدار فعالان صنفی البرز با رحمان عابدینی
رحمان عابدینی ( معلم ) که در تجمع سراسری معلمان در محکومیت مسموم‌سازی دانش آموزان در ۱۶ اسفند ماه جلوی اداره کل آموزش و پرورش استان البرز بازداشت شده بود، پس از گذشت ۶ روز با قید وثیقه آزاد شد.

*اسماعیل گرامی، کارگر بازنشسته :
افزایش حقوق شاغلین، بازنشستگان، از کار افتادگان و مستمری بگیران
در روزهای آخر سال "شورای عالی کار" در حال اجرای نمایشهای مضحک و تکراری میباشد که مشخص است سرانجام، مبلغ ناچیزی را همچون سالهای گذشته به حداقل دستمزدِ کارگران اضافه خواهد نمود. کارگران (شاغل و بازنشسته) به علت پایین بودن حقوق، از خرید بسیاری از اقلام مورد نیاز زندگی صرفه نظر کرده اند و بخاطر بالا بودن هزینه دارو و درمان دردها را تحمل میکنند، اجاره خانه، بیشترین بخش درآمد خانواده را بخود اختصاص داده، دیگر خرید خانه و یا تعویض یک خانه کوچک به خانه ای بزرگتر یک رویا شده است و این افزایش حقوقهای ناچیز مشکلی را حل نمیکنند.
امروزه کارگرانِ شاغل فاقد یک تشکل کشوری هستند که طی یک مبارزه بتوانند متناسب با "قدرتِ" تشکیلاتی خود، حداقل دستمزدشان را به حکومت تحمیل نمایند. در چنین شرایطی در واحدهایِ کارگریِ پراکنده "کارگران باید در هر کجا که هستند و در هر زمانی، بدون توجه به مصوبه شورای عالی کار، بدون توجه به مبلغ خط فقر و یا میانگین هزینه خانوار متوسط شهری، برای حداکثر مبلغی که میتوانند به چنگ آورند، مبارزه کنند". مبارزه برای هر مبلغِ از پیش تعیین شده بدون درنظر گرفتنِ "توانِ" کارگرانِ آن واحد کارگری، یا باعث شکست اعتصاب (در اثر یک دندگی) میشود و یا باعث از دست دادن امتیاز میگردد(در اثر عقب نشینی زود هنگام). اینها تجاربی است که هم اکنون کارگران در بعضی از واحدهای کارگری بکار میبندند.
امّا در رابطه با بازنشستگان تامین اجتماعی: اگر بخواهیم در رابطه با "کسبِ" افزایش حقوق صحبت کنیم، اختلاف بسیاری بین شاغلین و بازنشستگان وجود دارد. اگرچه این دو لایه کارگری دارای منافع مشترکی هستند اما در رابطه با کسب افزایش حقوق دارای "توانهایِ" متفاوتی میباشند. بازنشستگان جدا از اینکه از کدام واحدِ کارگری و یا کارمندی، بازنشسته شده اند، در سالهای اخیر بطور انفرادی برای اعتراض به پائین بودن حقوق خود، در مقابل سازمان تامین اجتماعی در تهران، ادارات کار و کانونهای بازنشستگان در شهرستانها همدیگر را پیدا کرده اند و بکمک دنیای مجازی یک ارتباط خود جوش بین آنها بوجود آمده است، در حقیقت صاحب "تشکلی" هرچند ضعیف گردیده اند. با همین تشکل خود جوش و ضعیف توانستند با تجمعات روزهای یکشنبه، متناسب سازی را (با تمام نواقص و اشکالاتی که داشت) به سازمان تامین اجتماعی تحمیل نمایند.
در ابتدای سال ۱۴۰۱ در حالیکه دولت (حکومت) بنا را بر این داشت که فقط ۱۰ درصد به حقوقهای بازنشستگان اضافه نماید، آنها بر این افزایش حقوق ناعادلانه اعتراض کردند. بسیاری از فعالین بازنشسته در این اعتراضات و همچنین بسیاری از همکاران بازنشسته که در کانونها صادقانه فعالیت میکنند تا از منافع بازنشستگان دفاع نمایند این اعتراضات را سازماندهی کردند و با فراخوانهای پی در پی، تجمعات کف خیابان را شکل دادند(هرچند در این رابطه بسیاری از اعضای خانه کارگر که سالهاست در این کانونها جا خوش کرده اند، مخالف این تجمعات بودند). این تجمعات خیابانی در شهرها و استانهای مختلف باعث گردید سرانجام دولت (حکومت) افزایش حقوق ۳۸ درصد را بپذیرد.
اخیراً در کانونهای بازنشستگی انتخابات انجام شده است. اینکه افراد جدید، تحصیل کرده، مهندس، دکتر و یا وکیل هستند، چندان مهم نیست!! مهم آن است که آیا این افراد جدید میتوانند از توان بازنشستگان استفاده کنند یا خیر؟! آیا آنها میتوانند با تکیه بر بازنشستگان، افزایش حقوق طبق قانون یعنی افزایش حقوق متناسب با نرخ تورم را بدست بیاورند یا خیر؟! آیا در گوشه ذهن آنها "اعتراض در کف خیابان" وجود دارد؟ و یا همچون گذشتگان میخواهند با نامه نگاری و ملاقات با این مسئول و آن مسئول، زمان را سپری کنند؟!! در حقیقت این چند ماه بهترین محک برای این افراد تازه انتخاب شده است و همچنین برای عده ای روشن خواهد شد که این کانونها با هر ترکیبی از افراد، اساساً قادر به انجام کاری هستند یا نه؟ و در این رابطه عکس العمل دوستانی را خواهیم دید که گاهی یکی به نعل میزنند و یکی به میخ!!
بهر حال بازنشستگان خواهان اجرای مواد ۹۶ و ۱۱۱ قانون سازمان تامین اجتماعی هستند که تفسیر درست آنها اینست که حقوق بازنشستگان باید متناسب با نرخ تورم افزایش یابد و هرگونه قصوری در این رابطه جوابش این است: فقط کف خیابون بدست میآد حقمون!
اسفند ۱۴۰۱
*شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:
گاهشمار و رویدادنگاری اعتراضات و اعتصابات در صنعت نفت سال ۱۴۰۱
بخش های مختلف صنعت نفت، گاز و پتروشیمی در سال ۱۴۰۱ کانون داغ اعتراضات کارگری بود.
امسال شاهد اعتراضات و اعتصاب های گسترده و قدرتمند کارگران پیمانکاری پروژه ای، ارکان ثالث، قراردادی های موقت و معین و همینطور بخش رسمی در جای جای این صنعت بودیم که برخی از این اعتصاب ها در دل انقلاب زن، زندگی، آزادی رخ داد.
هر بخش از این صنعت مشکلات و مطالبات خاص خود را دارد اما در عین حال خواست هایی مشترک هم وجود دارند که می توانند به پیوند و همبستگی ما کمک نمایند.
تمرکز و تلاش ما در سال آینده بر این پیوستگی و همبستگی در مبارزه برای پیگیری مطالباتمان خواهد بود.
شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت، گاهشماری از اعتراضات و اعتصابات متعدد و گسترده تمامی بخش های نفت در سال ۱۴۰۱ تهیه کرده است که در ادامه منتشر خواهد شد.
گاهشمار و رویدادنگاری اعتراضات و اعتصابات در صنعت نفت سال ۱۴۰۱
۱- چهاردهم فروردین، تجمع کارگران روزمزد پتروشیمی چوار ایلام، مقابل این پتروشیمی.
۲- پانزدهم فروردین، تجمع کارگران روزمزد پتروشیمی چوار ایلام مقابل استانداری.
۳- بیست و دوم فروردین، پرسنل واحدهای عملیاتی و بهره برداری مناطق نفتخیز جنوب در اعتراض به تبدیل شیفت های کاری مقابل ساختمان ۴ طبقه مدیریت در اهواز تجمع کردند.
۴- بیست و دوم فروردین، تجمع بازنشستگان صنعت نفت سراسر کشور در مقابل دفاتر صندوق های بازنشستگی نفت.
۵- بیست و شش فروردین، کارگران پروژه ساخت مخازن شرکت پالایش میعانات گازی آدیش کنگان به عدم افزایش دستمزدها اعتراض و با تعطیل کردن کارگاه با پیمانکار تسویه حساب نمودند.
۶- سی و یک فروردین، تجمع اعتراضی کارکنان نوبتکار شرکت های بهره برداری نفت و گاز کارون، گچساران، مارون و مسجدسلیمان به تغییر ساعات شیفت های کاری.
۷- چهارم اردیبهشت، اعتصاب کارگران پروژه ای شرکت فرجود در سایت یک پارس جنوبی.
۸- چهارم اردیبهشت، اعتصاب داربست بندان در فاز ۲ پتروکیان.
۹- پنج اردیبهشت، اعتصاب داربست بندان پتروشیمی بوشهر.
۱۰ـ پنج اردیبهشت، اعتصاب کارگران پیمانکاری راکی در پتروکیان.
۱۱- ششم اردیبهشت، تجمع اعتراضی کارگران پروژه ای نیروگاه سیکل ترکیبی عسلویه.
۱۲- ششم اردیبهشت، اعتصاب داربست بندان پیمانکاری ناورود در پتروپالایش کنگان.
۱۳- ششم اردیبهشت، اعتصاب کارگران پروژه ای ساخت مخازن سبز فاز سیزده عسلویه.
۱۴- هفت اردیبهشت، اعتصاب کارگران پروژه ای شرکت آی جی سی در پروژه گازی ان جی ال ۳۱۰۰ دهلران.
۱۵ـ هفت اردیبهشت، اعتصاب نیروهای ساخت مخازن و پایپ راک پتروشیمی اسلام آباد غرب.
۱۶ـ هفت اردیبهشت، اعتصاب نیروهای پیمانکاری شیروانی پتروشیمی دماوند.
۱۷ـ سیزدهم اردیبهشت، اعتصاب نیروهای پروژه ای آی جی سی در چشمه خوش دهلران.
۱۸ـ هفدهم اردیبهشت، اعتصاب کارگران پروژه ای جوشکار ساخت مخازن، نیروهای برق و ابزار دقیق پتروشیمی گچساران.
۱۹ـ هجدهم اردیبهشت، اعتصاب کارگران شرکتی پتروشیمی تبریز.
۲۰ـ بیست اردیبهشت، اعتصاب نیروهای پیمانکاری مخزن سازی پتروپالایش کنگان.
۲۱ـ بیست و چهارم اردیبهشت، تجمع اعتراضی پرسنل قرارداد موقت در اهواز، گچساران و خارگ.
۲۲ـ بیست و شش اردیبهشت، تجمع اعتراضی پرسنل قرارداد موقت مناطق نفتخیز جنوب در شرکت های بهره برداری نفت و گاز کارون و مارون.
۲۳ـ بیست و هشت اردیبهشت، تجمع اعتراضی پرسنل قرارداد موقت مناطق نفتخیز جنوب شرکت های بهره برداری آغاجاری، کارون و مارون.
۲۴ـ سی و یکم اردیبهشت، تجمع اعتراضی پرسنل قرارداد موقت نفت سراسر کشور مقابل وزارت نفت در تهران.
۲۵ـ چهارم خرداد، تجمع پرسنل قرارداد موقت و قرارداد معین سراسر کشور مقابل وزارت نفت در تهران.
۲۶ـ پنج خرداد، اعتصاب و تخلیه کارگاه توسط داربست بندان شرکت ناورود در پتروپالایش کنگان.
۲۷ـ بیست و ششم خرداد، اعتصاب نیروهای پیمانکاری پارسا در فاز ۱۹ کنگان.
۲۸ـ بیست و هشتم خرداد، اعتصاب نیروهای داربست بند شرکت فنی مهندسی پتروپارس در کنگان.
۲۹ـ بیست و هشتم خرداد، اعتصاب نیروهای شرکت آتی سازان پرشیا در فاز ۱۹ کنگان.
۳۰ـ اول تیرماه، اعتصاب گروههایی از داربست بندان پیمانکاری های حاجی پور، شهبازی و مطوری و شرکت های پایندان، آپادانا، فراسکو، ساختار صنعت رستاک پویا، اکسیر صنعت و ایده سازان در فاز ۱۴.
۳۱ـ دوم تیر ماه، اعتصاب داربست بندان پیمانکاری های تناوب، رشیدی، همتی و موسوی در پتروشیمی هنگام.
۳۲ـ چهارم تیرماه، اعتصاب نیروهای پیمانکاری سلحشور در پروژه آر جی سی فاز ۱۴.
۳۳ـ چهارم تیرماه، اعتصاب داربست بندان و نیروهای پروژه ای تست من شرکت آبادراهان در فاز ۲ پالایشگاه آبادان.
۳۳ـ پنجم تیرماه، اعتصاب کارگران عایق بندی مخازن سرد پتروشیمی آبادان.
۳۴ـ ششم تیرماه، تجمع کارگران شرکت بهره برداری نفت و گاز غرب دو ناحیه نفتی آبان و پایدار.
۳۵ـ ششم تیرماه، اعتصاب کارگران اورهال پالایشگاه تندگویان تهران.
۳۶ـ بیست و یکم تیرماه، تجمع کارگران پتروشیمی تبریز.
۳۷ـ سوم مرداد، تجمع کارکنان دستورکاری تاسیسات بهره برداری نفت و گاز کارون و همینطور نگهبانان چاههای نفت منطقه غیزانیه در اهواز.
۳۸ـ هجده مرداد، اعتصاب کارگران پروژه ای شرکت آرام پارس در پتروپالایش هنگام.
۳۹ـ هجده مرداد، اعتصاب کارگران پروژه ای نیروگاه برق فردوسی مشهد.
۴۰ـ بیستم مرداد ماه، اعتراض گروه کثیری از پرسنل رسمی واحدهای ستادی و عملیاتی در بیش از سی مرکز نفتی.
۴۱ـ بیست و دوم مرداد، تجمع کارگران شرکت پخش و پالایش فرآورده های نفتی آبادان.
۴۲ـ بیست و ششم مرداد، اعتصاب کارگران شرکت کیان نصر پتروشیمی بوشهر.
۴۳ـ دوم شهریور ماه، اعتصاب کارگران شرکت ستاره تاراز سایت یک پتروشیمی بوشهر.
۴۴ـ دوازدهم شهریور، تجمع پرسنل رسمی مقابل وزارت نفت در تهران که به بازداشت قریب به ۷۰ نفر از کارگران منجر شد.
۴۵ـ بیست شهریور ماه، اعتصاب کارگران پتروشیمی دنا در عسلویه.
۴۶ـ بیست شهریور ماه، اعتصاب کارگران ساخت مخازن و پایپ راک پتروشیمی اسلام آباد غرب.
۴۷ـ یازدهم مهر ماه، اعتصاب نیروهای پروژه ای پتروشیمی دنا در عسلویه.
۴۸ـ هجده مهر، اعتصاب سه روزه کارگران پروژه ای در بوشهر و کنگان در حمایت از اعتراضات گسترده مردم به قتل مهسا امینی که منجر به بازداشت قریب به ۳۰۰ نفر از کارگران شد.
۴۹ـ هجدهم مهر، اعتصاب کارگران پروژه ای فاز ۲ پالایشگاه آبادان.
۵۰ـ نوزدهم مهرماه، تجمع کارگران شرکت پالایش نفت آبادان.
۵۱ـ بیست و ششم مهر، اعتصاب رانندگان تانکرهای حمل سوخت پالایشگاه آبادان.
۵۲ـ یازدهم آبان، اعتصاب کارگران بخش تعمیرات مجتمع تولید اوره پتروشیمی پردیس عسلویه.
۵۳ـ پانزدهم آبان، اعتصاب نمادین پرسنل رسمی واحدهای عملیاتی در ۳۷ سکوی نفتی با خودداری از ارسال گزارشات روزانه تولید و عدم دریافت سهمیه غذای روزانه.
۵۴ـ اول آذرماه، تجمع گروهی از کارگران شاغل در پالایشگاه یازدهم فاز ۱۳.
۵۵- اول آذرماه، اعتصاب گروهی از کارگران پتروشیمی مسجدسلیمان.
۵۶ـ سیزدهم آذر، اعتصاب ۲ روزه نیروهای پیمانکاری شرکت پایانه و مخازن پتروشیمی ماهشهر.
۵۷ـ بیست و شش آذر، اعتراض پرسنل رسمی شرکت نفت و گاز پارس، گچساران، ماهشهر، اهواز، خارگ و نفت و گاز غرب.
۵۸ـ سوم دی ماه، تجمع نیروهای ارکان ثالث در میدان کاکتوس عسلویه که با بازداشت حدود ۳۰ نفر از کارگران سرکوب شد.
۵۹ـ چهار دی، اعتصاب گروهی از کارگران پتروشیمی آبادان و نیمه تعطیل شدن این پتروشیمی به دلیل اعتصاب.
۶۰ـ دهم دی ماه، اعتصاب و تجمع گروهی از کارگران رسمی پالایشگاه آبادان.
۶۱ـ دهم دی ماه، تجمع گروهی از کارگران میدان نفتی آذر در استان ایلام.
۶۲ـ دهم دی ماه، تجمع گروهی از کارگران پالایشگاه اراک.
۶۳ـ چهاردهم دی، تجمع نیروهای شاغل در پتروشیمی چوار ایلام.
۶۴ـ بیست دی، تجمع نیروهای رسمی پتروشیمی مبین عسلویه.
۶۵ـ بیست و چهارم دی ماه، تجمع کارگران شرکت او دی سی سی پتروشیمی گچساران.
۶۶ـ بیست و پنج دی، اعتصاب کارگران پیمانی عملیات غیر صنعتی ماهشهر/
۶۷ـ بیست و هفتم دی ماه، اعتراضات کارکنان رسمی عملیاتی مناطق سیری، بهره برداری نفت و گاز آغاجاری، نفت و گاز غرب، کارون، شرکت نفت شیراز، مارون، پالایشگاه ایلام، شرکت فلات قاره، پالایشگاه پنجم، پالایشگاه فجر جم، پالایشگاه آبادان، پتروشیمی ماهشهر و چندین مرکز نفتی و پتروپالایش دیگر.
۶۸ـ سوم بهمن ماه، تجمع گروهی از کارگران شاغل در پتروشیمی بندر امام.
۶۹ـ بیست و چهارم بهمن، تجمع کارکنان قرارداد موقت شرکت ملی نفت ایران مقابل ساختمان این شرکت در تهران.
۷۰ـ شش اسفند، اعتصاب کارگران پروژه ای شرکت نصب نیرو شاغل در نیروگاه سبلان اردبیل.
۷۱ـ هفتم اسفند ماه، تجمع کارکنان شرکت پخش فرآورده های نفتی اصفهان.
*عثمان اسماعیلی به زندان سقز منتقل شد
عثمان اسماعیلی فعال سرشناس کارگری اهل شهر سقز طی یک تماس تلفنی با خانواده‌اش اعلام کرده که از بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج به بند قرنطينه زندان سقز منتقل شده است.
*یدی بهاری‌زر فعال کارگری اهل سنندج جهت اجرای حکم به زندان اوین منتقل شد
یدی بهاری‌زر فعال کارگری ۴۷ ساله اهل شهر سنندج و ساکن دماوند جهت اجرای حکم ۶ سال حبس به زندان اوین منتقل شد.
منبع 2 خبربالا:کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران
*حکم ۵ سال برای شعبان محمدی عضو هیئت مدیره انجمن صنفی صنفی معلمان مریوان
دادگاه انقلاب مریوان در ۱۷ آذر ماه ۱۴۰۱ به صورت غیابی، شعبان محمدی را به ۵ سال زندان محکوم کرده بود. این حکم قبل از ابلاغ به متهم و وکیل متهم در خبرگزاری آکام نیوز وابسته به دادستانی مریوان ابلاغ شد که متعاقب آن آقای دکتر طاهر توحیدی وکیل شعبان محمدی برای ابلاغ حکم به دادگاه انقلاب مراجعه نمودند.
بعد از ابلاغ حکم به آقای طاهر توحیدی وکیل شعبان محمدی در خواست واخواهی از حکم ۵ سال زندان ثبت گردید و جلسه واخواهی در بهمن ماه ۱۴۰۱ با حضور وکیل برگزار گردید.
در تاریخ ۸ اسفند ۱۴۰۱ حکم رسیدگی به واخواهی آقای شعبان محمدی، توسط قاضی روحی صادر گردید و در تاریخ ۱۶ اسفند حکم صادره که حکم غیابی را عینا تایید کرده بود به وکیل آقای شعبان محمدی ابلاغ گردید.
در حکم صادره آمده است:
واخواهی نسبت به رای صادره در مورد شکایات دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان مریوان-دادستان علیه شعبان محمدی مبنی بر تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی و توهین به مقامات و مامورین و عضویت در جمعیت‌های معارض کشور رسیدگی و حکم غیابی تایید شد.
لازم به ذکر است دادستان مریوان حتی یک جمله برای اثبات عناوین اتهامی نداشته است اما متاسفانه دادگاه انقلاب بدون توجه به دفاعیات متهم و وکیل ایشان امر مطاع دادستان را اجرا نموده و حکم ۵ سال زندان تعزیر صادر کرده ایت؛ حتی مسئله مضحک در حکم صادره این است که قاضی دادگاه انقلاب برای عدم اثبات برائت از سوی متهم را مستند حکم قرار داده است که امری کاملا خلاف اصل و قواعد حقوقی است
*انجمن صنفی معلمان کوردستان(سنندج - کلاترزان):
گزارش پیگیری وضعیت آقای مختار اسدی
امروز چهارشنبە ١٤٠١/١٢/٢٤ به مانند ۸ روز گذشته تعداد زیادی از همکاران پیگیر وضعیت همکار بازداشتی‌مان آقای مختاراسدی بودند. عده‌ای از فعالان صنفی و نیز همکاران ارجمند هنرستان شهید نمکی (محل خدمت جناب اسدی) به همراه هیئت‌مدیره، با تماس تلفنی و مراجعه حضوری به نهادهای مرتبط با پرونده، پیگیر و خواستار آزادی کاک مختار شدند. در دیداری هم که با قاضی پرونده صورت گرفت ایشان قول دادند آخر وقت اداری امروز در این خصوص با دادستان صحبت کنند. اکنون کاک مختار از بازداشتگاه نهاد امنیتی به زندان مرکزی سنندج برگشته‌اند که امیدواریم این جابجایی به همراه مذاکرات انجام شده مقدمه‌ و سببی برای آزادی قریب‌الوقوع ایشان باشد.
١٤٠١/١٢/٢٤
*سپیده قلیان از زندان آزاد ودوباره بازداشت شد
روز چهارشنبه 24 اسفند، سپیده قلیان از زندان آزاد شد و پس از چندساعت درمسیرتهران به خوزستان در اراک توسط نیروهای امنیتی دستگاه رهبری ودولت دوباره بازداشت شد.
*آزادی محمد صادقی فرهنگی بازنشسته واز کنشگران اراک
آقای محمد صادقی فرهنگی بازنشسته و از فعالین صنفی استان مرکزی، امروز عصر ۲۴ اسفند با وثیقه ۸۰ میلیونی از زندان اراک آزاد شدند.
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید