اخباروگزارش های کارگری 21 خرداد ماه 1402

جنبش‌های اجتماعی
شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

- قتل پسر عموی مادر کیان پیرفلک در درگیری مسلحانه - اطلاعیه فوری مادران انقلاب در رابطە با خانوادەی بازداشت‌شدگان روز جمعه ١٩ خردادماە در شهر سقز - ادامه یکشنبه اعتراضی کارگران بازنشسته تامین اجتماعی کشور نسبت به سطح نازل حقوق منجمله مصوبه مزدی ضد کارگری شورای عالی کار‌ و وضعیت نامناسب خدمات بیمه درمانی بابرپایی تجمع در شهرهای اهواز و کرمانشاه مقابل اداره کل تامین اجتماعی و مقابل اداره تامین اجتماعی شهر شوش

- دومین اعتراض سراسری افراد دارای معلولیت نسبت به عدم اجرای پنج‌ساله ماده 27 ‎قانون معلولان مقابل اداره کل بهزیستی استان های اردبیل ، اصفهان ، قم،کرمان ، کرمانشاه، مازندران ،مرکزی
اداره بهزیستی شهرستان های ایذه ، بروجرد ، چابهار ،شاهین شهر ، قرچک ورامین
استان خراسان رضوی مقابل اداره کل بهزیستی و دفتر رئیس کمیسیون اصل نود مجلس
مقابل نهاد ریاست جمهوری درتهران
- طومار اعتراضی وشکایت کارگران پیمانی و شرکتی شرکت توزیع نیروی برق تهران نسبت به‌ عدم تبدیل وضعیت ، اجرانشدن طرح طبقه‌بندی شغلی و عدم تخصیص سختی کار برای نیروهای اجرایی
- اعتصاب وتجمع کارکنان دانشگاه آزاد گچساران دراعتراض به تصمیمات هیئت رییسه دانشگاه آزاد استان کهگیلویه و بویراحمد
- تجمع اعتراضی جمعی از مهندسین معمار استان اردبیل مقابل اداره کل راه و شهرسازی استان
- بیانیه شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران در محکومیت حبس اصغرامیرزادگان
- پرونده‌سازی برای دانشجویان همچنان ادامه دارد!
- احضار تلفنی ریحانه انصاری‌نژاد فعال کارگری جهت حضور در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب
- جان باختن یک کارگر کارخانه الندشیمی در حادثه انفجار
*******
*قتل پسر عموی مادر کیان پیرفلک در درگیری مسلحانه
بر اساس برخی گزارش‌ها در پی وقوع درگیری مسلحانه در جریان مراسم تولد جاویدنام کیان پیرفلک، پسر عموی ماه‌منیر مولایی‌راد با هویت پویا مولایی‌راد به ضرب گلوله کشته شد.
برخی گزارش‌ها حاکی از این است که مأموران با ممانعت از ورود مردم به مراسم اقدام به تیراندازی به سمت حاضران کرده‌اند.
منبع:کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران
*اطلاعیه فوری مادران انقلاب در رابطە با خانوادەی بازداشت‌شدگان روز جمعه ١٩ خردادماە در شهر سقز
سازمان های حقوق بشر
مردم شریف کردستان و آزادیخواهان ایران
همانطور که مطلع هستید روز جمعه ١٩ خردادماە، خانوادەی جانباختگان سنندج، دهگلان و دیواندره به منظور گرامیداشت زادروز شهید نوجوان دانیال پابندی و دیدار با دیگر خانوادەی جانباختگان به سقز و بعد بە بوکان سفر کردند، اما متاسفانه پس از بازگشت توسط نیروهای سازمان اطلاعات ماشین حامل پدران و مادران جانباختگان متوقف و ربودە شدند و برای بازجویی بە اداره اطلاعات انتقال دادە شدند.
قابل ذکر است از بدو ورود نیروهای سرکوبگر قاب عکس‌های جانباختگان را شکستە و تعدادی از جوانان را مورد ضرب و شتم قرار می‌دهند و با بی‌احترامی کامل با آنها برخورد می‌کنند و بعد از بازجویی مادران و خواهران جانباختگان را ساعت ٣ بامداد بدون اینکه ماشین‌های کرایه شده را به آنها پس دهند آنها را در خیابان رها می‌کنند.
ما به عنوان فعالین سیاسی و مدنی این رفتار نیروهای اطلاعاتی را به شدت محکوم کرده و خواستار آزادی فوری پدران و برادران جانباختگان هستیم.
در این راستا از همه مردم کردستان به طور عام و فعالین حقوق بشری و جامعه مدنی به طور خاص می‌خواهیم که از خانوادەی جانباختگان و این اطلاعیە پشتیبانی و ما را یاری دهند تا این عزیزان را هر چه سریعتر به آغوش خانواده‌هایشان برگردانیم.
گفتنی است کە خانوادەی جانباختگان مرتکب هیچ جرمی نشدەاند، بلکە تنها به دیدار خانوادەی جانباختگان دیگر شهرها رفتەاند و این حق طبیعی آنهاست، در حقیقت مجرم اصلی خود نیروهای رژیم می‌باشند کە دستشان بە خون فرزندانمان نقش بستە و اکنون برای ساکت کردن خانوادەی داغدار دست بە چنین عمل شرم‌آوری زدە است .
مادران انقلاب ٢١ خردادماە ۱۴۰۲
*ادامه یکشنبه اعتراضی کارگران بازنشسته تامین اجتماعی کشور نسبت به سطح نازل حقوق منجمله مصوبه مزدی ضد کارگری شورای عالی کار‌ و وضعیت نامناسب خدمات بیمه درمانی بابرپایی تجمع در شهرهای اهواز و کرمانشاه مقابل اداره کل تامین اجتماعی و مقابل اداره تامین اجتماعی شهر شوش
شعارها:
«میرهاشم حیا کن سازمانو رها کن»
«وزیر بی کفایت نمی خوایم نمی خوایم»
«تورم اسفبار حاکم شده توبازار»
«اعتراض اعتراض علیه فقر وفساد»
«فقط کف خیابون به دست میاد حقمون»
«حقوق تو داد بزن افتاده دست راهزن»
«حقوق نصف ونیمه سکوت کنی همینه»
«زیر بار ستم نمی‌کنیم زندگی، جان فدا می‌کنیم در ره آزادگی مرگ بر این بردگی»
«ظلم وستم کافیه سفره ما خالیه»
«هزینه ها دلاریه حقوق ما ریالیه»
«یخچال بازنشسته خالی تر ازگذشته»
«ننگ ما ننگ ما صدا وسیمای ما»

گزارش رسانه ای شده:تجمع بازنشستگان کارگریِ شوش، هفت‌تپه و کرمانشاه
بازنشستگان شوش، هفت‌تپه و کرمانشاه از تجمع امروز خود (21 خرداد) مقابل ادارات تامین اجتماعی خبر دادند.
این بازنشستگان می‌گویند: افزایش 21 و 27 درصدی مستمری‌ها غیرقانونی‌ست و بایستی مستمری‌ها براساس تورم و سبد معیشت افزایش یابد.
این بازنشستگان خواستار بهبود شرایط معیشتی، ارائه خدمات درمانی رایگان و پرداخت بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی شدند و اعلام کردند با حقوق دریافتی نمی‌شود زندگی کرد.
*دومین اعتراض سراسری افراد دارای معلولیت نسبت به عدم اجرای پنج‌ساله ماده 27 ‎قانون معلولان مقابل اداره کل بهزیستی استان های اردبیل ، اصفهان ، قم،کرمان ، کرمانشاه، مازندران ،مرکزی
اداره بهزیستی شهرستان های ایذه ، بروجرد ، چابهار ،شاهین شهر ، قرچک ورامین
استان خراسان رضوی مقابل اداره کل بهزیستی و دفتر رئیس کمیسیون اصل نود مجلس
مقابل نهاد ریاست جمهوری درتهران
شعارها:
«رئیسی دروغگو حاصل دستورات کو»
«قانون معلولان اجرابایدگردد»
«اجرای ماده 27 حق مسلم ماست»
«قانون تصویب شده وقتش اجرابشه»
«عزاعزاست امروز معلول بی معیشت صاحب عزاست امروز»
اراک:

اردبیل:

اصفهان:

ایذه:

بروجرد:

تهران:

چابهار:

ساری:

شاهین شهر:

قم:

کرمان:

کرمانشاه:

مشهد:

*طومار اعتراضی وشکایت کارگران پیمانی و شرکتی شرکت توزیع نیروی برق تهران نسبت به‌ عدم تبدیل وضعیت ، اجرانشدن طرح طبقه‌بندی شغلی و عدم تخصیص سختی کار برای نیروهای اجرایی
جمعی از کارگران پیمانی و شرکتی شرکت توزیع نیروی برق تهران برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به‌ عدم تبدیل وضعیت ، اجرانشدن طرح طبقه‌بندی شغلی و عدم تخصیص سختی کار برای نیروهای اجرایی دست به انتشار طومار وشکایت در اداره کارزدند.
برپایه گزارش رسانه ای شده دراین طومار اعتراضی که خطابش به مدیران مجموعه توانیر و همچنین وزرای نیرو و تعاون، کار و رفاه اجتماعی می باشد و امضای 360 کارگر پیمانی و شرکتی شرکت توزیع نیروی برق تهران پای آمده است به برخی تبعیض‌های شغلی و حقوقی میان نیروهای رسمی و قراردادی با نیروهای شرکتی و حجمی (پیمانی) اعتراض کردند.
یکی از امضاکنندگان این نامه؛ با تاکید بر اینکه شغل نیروهای پیمانی و شرکتی فعال در بخش اجرایی جزو مشاغل سخت و زیان‌آور گروه (ب) محسوب می‌شود، گفت: نسبت به اینکه کارگران نمی‌توانند به‌ عدم اختصاص حق بیمه سخت و زیان‌آور و همچنین مبلغ سختی کار (که به کارکنان رسمی تعلق می‌گیرد) اعتراض کنند، انتقاد داریم.
وی افزود: از آنجا که ما کارکنان به دلیل‌ عدم تبدیل وضعیت شغلی فاقد امنیت کافی شغلی هستیم و نیز به دلیل فشارهای پیمانکاران و مجموعه شرکت توزیع برق بر کارکنان، تصمیم گرفتیم اعتراض خود را به صورت مجازی و از طریق امضا مطرح کنیم. البته جمعی از کارکنان نیز در اعتراض به‌ عدم اجرای قانون به ادارات کار تهران بزرگ شکایت کرده‌اند.
در متن این طومار مجازی؛ خطاب به صولت مرتضوی (وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی)، علی اکبر محرابیان (وزیر نیرو) و آرش کردی (مدیرعامل شرکت توانیر) تاکید شده است: ما نیروهای شرکتی و پیمانی شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ، شاغل در ادارت برق شهر تهران و دیگر زیر مجموعه‌های شرکت که اکثرا دارای سوابق بالای ده سال هستیم، مراتب اعتراض خود را نسبت به شرایط حاکم که مصداق بارز نوعی از برده‌داری نوین است (یعنی زحمت و کار بیشتر و حقوق و مزایای کمتر نسبت به نیروهای رسمی) را مختصرا به شرح ذیل به آگاهی می‌رسانیم.
این کارگران در بیان مطالبات خود گفته‌اند: در وهله اول، خواسته ما حذف پیمانکارانی که دیگر هیچ خاصیت و موضوعیتی ندارند و تبدیل وضعیت و نظارت دقیق در مورد اجرای درست و عادلانه این مسئله است، زیرا در حالی‌که تنها بحث اجرایی شدن این موضوع به میان آمده مدیران شرکت سعی دارند با ایجاد تبصره و قوانین در درون شرکت صرفاً جهت حفظ جایگاه مدیریتی خود، قانون را دور زده و تا حد ممکن اصل موضوع را به نحوی به حاشیه ببرند. کما اینکه در آزمونی که جدیدا برای استخدام قراردادی 50 نفر انجام شد، نمایشی بودن آزمون به شدت قابل فهم بود.
کارگران پیمانی و شرکتی مجموعه شرکت توزیع برق تهران بزرگ درباره‌ عدم اجرای قانون طبقه‌بندی گفتند: موضوع‌ عدم اجرای قانون طبقه‌بندی مشاغل با توجه به ماده 48 و 49 قانون کار است که‌ عدم اقدام لازم تاکنون موجبات سرخوردگی در میان نیروهای اداری و اجرایی غیر رسمی شرکت را به همراه داشته است.
موضوع دیگر عدم تخصیص سختی کار برای نیروهای اجرایی، برابر با آنچه که در تعیین مشاغل سخت و زیان‌آور سازمان تأمین اجتماعی آمده است، است. با در نظر گرفتن عوامل محرزی همچون کار در فضای باز تحت شرایط آب و هوایی فصول مختلف سال در شهر آلوده‌ای چون تهران، کار زمان‌بر در ارتفاع بالای پنج متر و بعضاً با خط گرم که با وجود رعایت ایمنی خطراتی چون برق‌زدگی و سقوط از ارتفاع را می‌تواند به همراه داشته باشد و همچنین فعالیت‌های فرسایشی و آسیب‌رسان منتهی به مشکلات جسمانی از ناحیه کمر، گردن و دست و پا، لزوم دریافت سختی کار امریست بدیهی!
*اعتصاب وتجمع کارکنان دانشگاه آزاد گچساران دراعتراض به تصمیمات هیئت رییسه دانشگاه آزاد استان کهگیلویه و بویراحمد
روزیکشنبه 21 خرداد، کارکنان دانشگاه آزاد گچساران برای اعتراض به تصمیمات هیئت رییسه دانشگاه آزاد استان کهگیلویه و بویراحمدازرفتن برس کارشان خودداری کردند ومقابل ورودی ساختمان این دانشگاه تجمع کردند.

*تجمع اعتراضی جمعی از مهندسین معمار استان اردبیل مقابل اداره کل راه و شهرسازی استان
بنابر گزارش‌های منتشرشده، روز شنبه ۲۰خرداد ماه ۱۴۰۲، جمعی از مهندسین معمار استان اردبیل در مقابل اداره راه و شهرسازی آن استان تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این شهروندان، علت برگزاری تجمع اعتراضی خود را محرومیت از حقوق صنفی خود اعلام کردند.
مهندسان معمار، نسبت به تغییر جدول ساختار شکست بین رشته ای معترض هستند.

برگرفته از کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران
*بیانیه شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران در محکومیت حبس اصغرامیرزادگان
در حالی که نظام آموزشی کشور، سال‌هاست که به قهقرای نابودی نزدیک‌شده و آموزش به مثابه کالایی قابل فروش دست‌به‌دست می‌گردد و ایدئولوژیِ بخش کوچکی از قدرت به‌جای دانش ارائه و سکاندارانِ مهم‌ترین نهاد فرهنگی به سرهنگانی منفعت طلب تبدیل گشته‌اند. به عبارت دیگر، اصل ۳۰ قانون اساسی و نیز اصول مرتبط با حقوق ملت به‌دست فراموشی سپرده‌شده و عملاً نادیده گرفته می‌شود، هرکسی که این حقایق را به زبان آورد، به داغ و درفش نواخته خواهدشد.
بیش از بیست سال است که فعالان صنفی فرهنگیان، در این‌خصوص هشدار داده‌اند، اما به‌جای قدردانی از آنان، توبیخ، تبعید، اخراج و زندان را برایشان در نظر گرفته‌اند.
فعالان صنفی فرهنگیان کشور، این حقایق را در چهار چوب قانون، گوشزد کرده‌اند. اما گویی قانون به وسیله‌ای تبدیل شده که فقط با تفسیر عده‌ای خاص قابل اجراست. گویی در این سرزمین «مقنن شأن خود را فراتر از آن می‌داند که خود به قانون عمل کند».
در جدیدترین اقدام نهادهای امنیتی، اصغرامیرزادگان از اعضای هیات مدیره انجمن صنفی معلمان فارس، با اتهام نخ‌نمای تبلیغ علیه نظام، برای گذراندن ۸ ماه حبس، به زندان فیروزآباد منتقل شد.
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان، از مسئولان قضایی و نهادهای امنیتی این پرسش را دارد:
چگونه یک معلم می‌تواند علیه نظام تبلیغ کند؟ کجاست شأن معلم که در بنگاه بانگ و رنگ میلی از آن دم می‌زنید؟ چرا به جای حل مساله در صدد پاک کردن صورت مساله هستید؟
اگر می‌خواهید مشکلات را برطرف کنید، چرا کسانی که کشور را به ورطه‌ی نابودی کشانده‌اند، زندانی نمی‌نمایید؟
چرا کسانی را که برای منافع شخصی و گروهی، خون مردم را به شیشه‌کشیده‌اند را زندانی نمیکنید؟
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، ضمن محکوم کردن بازداشت و‌ زندانی کردن اصغر امیرزادگان و سایر معلمان زندانی، با صدای رسا اعلام می‌دارد: بازداشت، تبعید، اخراج، زندان و… فعالان صنفی را از مسیر حقیقت و عدالت‌خواهی، منحرف نخواهد کرد. این شورا معتقد است تازمانی که آموزش و پرورش به‌مسیر درست خود برنگردد، هیچ نوع تغییرِ مثبتی در جامعه قابل تصوّر نخواهدبود.
این شورا همان‌گونه که در بیانیه‌های پیشین اشاره نموده، معتقد است بی‌عدالتی‌هایی که دانسته در حق معلمان اعمال می‌شود، می‌تواند عواقب غیر قابل تصوری ایجاد نماید.
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران
۲۱ خرداد ۱۴۰۲
*پرونده‌سازی برای دانشجویان همچنان ادامه دارد!
شهاب بیات دانشجوی مهندسی شهرسازی دانشگاه آزاد همدان که در تاریخ ۹ آبان بازداشت شد و پس از تحمل ۳ ماه حبس در تاریخ ۱۷ دی آزاد شده بود، بار دیگر و به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به شعبه دوم دادگاه انقلاب همدان احضار شده است.
گفتنی است این دانشجو در دادگاه بدوی پرونده قبلی خود به ۳ سال حبس تعزیری محکوم شده بود، که پس از تحمل ۳ماه از مدت حبس، حکم وی از ۳سال به ۳ماه تعزیری و ۲سال و ۶ ماه تعلیقی تغییر پیدا کرد. با باز شدن پرونده‌ای جدید برای این دانشجو و درصورت محکومیت، حکم قبلی ایشان نیز از حالت تعلیقی خارج شده و اجرایی خواهد شد.
*احضار تلفنی ریحانه انصاری‌نژاد فعال کارگری جهت حضور در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب
امروز از شماره‌ای خصوصی با ریحانه انصاری‌نژاد فعال کارگری تماس گرفتند و اعلام کردند که از شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تماس می‌گیرند. به وی گفته شده که فردا صبح (۲۲خرداد) در دادگاه انقلاب شعبه ۱۵ حاضر باشند. در پی سوال وی مبنی بر لزوم حضور وکیل، گفته شده که لزومی به حضور وکیل نیست. لازم به ذکر است که در سامانه ثنا هم ابلاغیه‌ای برای نامبرده ارسال نشده است.
لازم به ذکر است که از نظر حقوقی این تماس اصلا ابلاغ محسوب نمی‌شود که وی مکلف به حضور در این جلسه باشد.
همچنین صرف نظر از اینکه با وجود سامانه ابلاغ(ثنا)، ابلاغ تلفنی قانونی نیست، فاصله‌ی ابلاغ تا جلسه رسیدگی هم نبایستی کمتر از ۵ روز باشد.
البته ظاهرا هنوز اینترنت به شعبه ۱۵ نرسیده و بر همین اساس شعبه ۱۵ دسترسی به سامانه ثنا ندارد که بتواند افراد را از طریق سامانه به دادگاه فرا خواند.
قابل ذکر است، ریحانه انصاری نژاد کارگر بازنشسته، اردیبهشت 1401 همزمان با تعدادی از کارگران و معلمان، از جمله دو‌نفر از اعضای سندیکا، دستگیر و پس از از حدود سه ماه بازداشت موقتا به قید وثیقه آزاد شد.
سندیکای کارگران شرکت واحد تداوم پرونده سازی علیه این فعال کارگری خوشنام را محکوم میکند و خواستار لغو کلیه اتهامات وارده علیه ریحانه انصاری نژاد و آزادی تمامی فعالین کارگری، معلمان، زنان، دانشجویان و کلیه زندانیان سیاسی می باشد.
نه به پرونده سازی
کارگر زندانی آزاد باید‌گردد
زندانی سیاسی آزاد باید گردد
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۲۱ خرداد ۱۴۰۲
*جان باختن یک کارگر کارخانه الندشیمی در حادثه انفجار
یک کارگر 54 ساله کارخانه الندشیمی واقع در شهرستان اشتهارد براثر انفجار مواد اولیه این واحد تولیدکننده اسیدهای چرب و گلیسیرین واقع در شهرستان اشتهارداستان قزوین جان خودرا ازدست داد.
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید