حزب کمونیست کارگری ایران: هفت تپه شماره ۲۱

جنبش‌های اجتماعی
شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه در روز بیست و پنجم
شورای اسلامی ربطی به کارگران ندارد
روز شنبه ۱۶ مرداد کارگران نیشکرهفت تپه در بیست و پنجمین روز اعتصاب خود در مقابل فرمانداری شوش تجمع کردند. بنا بر خبرها مقامات استانی جهت بحث و گفتگو بر سر مسایل نیشکر هفت تپه با فعالین مستقل کارگری این شرکت تماس گرفته و خواستار جلسه ای با آنان شده بودند.

نمایندگان کارگران نیز موضوع تماس را به اطلاع همکاران خود رسانده و از آنها خواستند که در مجمع عمومی ای که در مقابل فرمانداری برگزار میشود شرکت کنند تا با رای و نظر جمعی در مورد پذیرش یا عدم پذیرش این دعوت و اینکه در صورت رفتن به این جلسه چه موضوعاتی مورد بحث قرار گیرد، تصمیم گیری جمعی کنند. در فراخوان به مجمع عمومی مقابل فرمانداری و تصمیم گیری در مورد این موضوع حرف کارگران این بود که این مسئولین فقط وقت کشی میکنند و همین الان هم مشکلات کارگران را میدانند و اگر قصد داشتند کاری کنند تا الان فرصت داشتند و نیازی به جلسه نیست و با تاکید بر اینکه اعتصاب با رای شورایی کارگران تا رسیدن به خواستها ادامه خواهد داشت موضوع شرکت یا عدم شرکت در جلسه با مسئولین به رای گذشته شد. بدین ترتیب امروز ۱۶ مرداد از بخش های مختلف شرکت در مجمع عمومی مقابل فرمانداری شرکت کردند و با تاکید بر ادامه اعتصاب با اراده جمعی کارگران تا رسیدن به مطالبات برای شرکت یا عدم شرکت در جلسه با مسئولین رای گیری شد و کارگران قاطعانه بی اعتمادی به مسئولین و نه بزرگ خود را به تقاضای "شورای تامین استان" برای دیدار با نمایندگان کارگری اعلام کردند.
بدنبال این تصمیم گیری کارگران به سمت اداره کار شوش راهپیمایی کردند و در آنجا تجمع نموده و خواستار برآورده شدن مطالبات خود شدند. زیر فشار اعتراض کارگران مهدی عبدالخانی سرپرست اداره کار شوش در میان کارگران حاضر شد. او از برگزاری جلسه شورای اسلامی و رسیدگی به خواستهای کارگران سخن گفت و صحبت های او به صحنه فریاد واعتراض شدید کارگران تبدیل شد. یکی از کارگران با فریاد اینکه فرزندان ما گرسنه هستند و سه ماه است مزد نگرفته ایم عبدالخانی را بیشرف خطاب کرد و جمعیت همه با هم با شعار بیشرف بیشرف او را همراهی کردند. کارگران معترض همچنین با اعتراض به همدستی اداره کار با شورای اسلامی منحل شده اعلام کردند که این افراد به هیچ وجه نماینده آنها نیستند و آنها در طوماری با ۲۵۰۰ امضا اعلام کرده اند که اجازه نمیدهند که در این شرکت شورای اسلامی تشکیل شود. بدین تریتب کارگران بار دیگر قاطعانه در مقابل مقامات مسئول و تلاشهایشان برای ایجاد شوراهای اسلامی این ارگانهای توطئه گری وجاسوسی در کارخانجات ایستادند و بر ادامه اعتصاب خود تا رسیدن به مطالباتشان تاکید کردند.
برگزاری مجمع عمومی کارگران نیشکر هفت تپه در مقابل فرمانداری، گزارشدهی نمایندگان کارگران در مورد تماس مقامات مسئول با آنان و رای گیری جمعی در مورد آن یک سنت بسیار مهم و آموزنده از اعمال اراده مستقیم توده کارگران بر اساس سیستم شورایی در نیشکر هفت تپه در جریان مبارزاتشان است. با این شیوه از مبارزات این کارگران متحد ایستاده و راه هرگونه بند و بست پشت پرده را بسته اند. زنده باد کارگران نیشکر هفت تپه. کارگران نیشکر هفت تپه به لحاظ اتکاء به مجمع عمومی و تصمیم گیری شورایی یک الگو برای همه کارگران در سطح جامعه است. زنده باد کارگران نیشکر هفت تپه
حزب کمونیست کارگری ایران
۱۶ مرداد۱۴۰۰ ، ۷ اوت ۲۰۲۱

اطلاعیه خبری
تجمع کارگران حجمی شرکت و توزیع برق اصفهان
«ما کارگریم، برده نیستیم»
روز ۱۵ مرداد کارگران حجمی شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان تجمعی برگزار کردند. این کارگران با قراردادهای برده وار حجمی، از دریافت حقوق ثابت، عیدی، پاداش، سنوات و مزایای سختی کار محروم هستند. قطع دست پیمانکاران و استخدام رسمی، امنیت شغلی، پایان دادن به تبعیضات، افزایش حقوقها و دریافت بخش های مختلف مزدی شان که به شکل های مختلف به جیب زده شده است اهم مطالبات این کارگران است.
بنا بر آمارها هم اکنون ۲۱ هزار کارگر تحت عنوان شرکتی و حجمی توزیع برق در سراسر کشور مشغول کار هستند و در ماههای گذشته بارها با خواست «تبدیل فوری وضعیت استخدامی بدون قید و شرط» دست به تجمع سراسری در مقابل مجلس شورای اسلامی یا سایر مراکز حکومتی زده اند. از جمله یک تجمع آنها در هفدهم فروردین امسال برگزار شد و در آن کارگران با در دست داشتن بنری که روی آن نوشته شده بود ما کارگریم، برده نیستیم، اعتراض خود را به این شکل وحشیانه استثمار و چپاولگری اعلام داشتند. و این صدای اعتراض بخش عظیمی از کارگران است که امروز در بخش های مختلف کارگری با این شکل برده وار به کار مشغولند.
۲۱ هزار کارگر تحت عنوان شرکتی و حجی توزیع برق در سطح کشور نیروی عظیمی هستند که میتوانند با ایجاد شورای سازماندهی اعتراض خود و برگزاری تجمعات سراسری و محلی شان با همراهی خانواده های خود، خواست هایشان را به حکومت تحمیل کنند. دست پیمانکاران این دلالان چپاولگر کاری باید از همه مراکز کاری کوتاه شود.
پیش بسوی اعتصابات سراسری
حزب کمونیست کارگری ایران
۱۶ مرداد ۱۴۰۰، ۷ اوت ٢٠٢١

اعتراضات کارگران نفت: شماره ۳۲
کارکنان سکوهای گازی POGC اولتیماتوم دادند
اعتصاب سراسری کارگران پیمانی نفت ادامه دارد
روز ۱۶ مرداد کارکنان سکوهای گازی POGC وزارت نفت طی نامه ای خطاب به مدیر عامل شرکت نفت وگاز پارس اولتیماتوم دادند که اگر مطالبات معوقه آنها در فیش حقوقی مردادماه آنان منظور نگردد، از تاریخ ۳۱ مرداد ماه اعتراضات خود را دوباره از سر خواهند گرفت.
کارکنان عملیاتی نفت به نحوه‌ی افزایشات عمومی حقوق ۱۴۰۰ اعتراض دارند و در این رابطه در چند ماه اخیر چندین بار دست به اعتراض و تجمع زده‌اند. گفتنی است که زیر فشار اعتراض این کارگران در روز ششم تیرماه نمایندگان کمیسیون انرژی مجلس طی جلسه‌ای با اصلاح حقوق آنها و اجرای ماده ۱۰ قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت مبنی بر مستثنی نمودن کارکنان عملیاتی نفت از بند ۷ تبصره ۱۲ از قانون بودجه ۱۴۰۰، موافقت خود را اعلام کردند اما فقط در حقوق تیرماه آنان محدودیت افزایش ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی حذف گردید و مابقی آیتم‌هایی که منجر به کسورات حقوقی کارکنان عملیاتی در سال ۱۴۰۰ شده بود، به قوت خود باقی ماند. از همین رو کارکنان سکوهای گازی اعلام کردند که اگر حقوقها بر طبق خواسته آنها ترمیم نشود از روز دوم مرداد ماه از عسلویه به سکوهای گازی نخواهند رفت. بدنبال این اخطار مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در جلسه‌ای با کارکنان عملیاتی و با حضور آنلاینی مقامات مسئول وزارت نفت وعده اصلاح حقوقی در مرداد ماه را داد. اما بدلیل خلف همه این وعده ها کارکنان عملیاتی نفت اولتیماتوم داده اند که اگر اقدامی نشود از روز ۳۱ مرداد اعتراضات خود را از سر خواهند گرفت.
از سوی دیگر اعتصاب کارگران پیمانی پروژه ای نفت ادامه دارد. دامنه این اعتصابات به بخش های دیگر نفت نیز کشیده شده است. از جمله بنا بر خبر منتشر شده از سوی شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت رانندگان شرکت امید کنگان که هفته پیش در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات اقدام به بستن راه ورودی به پالایشگاه دوازدهم کرده بودند، بعلت تعویق پرداخت مطالبات اردیبهشت ماه خود و وعدهای دروغین پیمانکار تهدید به برپایی تجمع اعتراض کردند. تعویق پرداخت دستمزدها یکی از مشکلات کارگران و بخش های مختلف شاغل در نفت و در همه مراکز کارگری است. یک خواست کارگران اعتصابی نفت پرداخت بموقع دستمزدها در هر ماه و تسویه حساب دستمزدهای پرداخت نشده است.
افزایش حقوقها در رده های مختلف تخصصی و اینکه دستمزد هیچ کارگری کمتر از ۱۲ میلیون نباشد و پرداخت بموقع دستمزدها در هر ماه، توقف اخراجها و بازگشت به کار تمامی کارگرانی اخراجی، بیست روز کار و ده روز مرخصی، بهبود قابل قبول استاندارد کمپها و کیفیت غذا از جمله خواستهای فوری کارگران اعتصابی نفت است. همچنین خلع ید از پیمانکاران، لغو قوانین ویژه اقتصادی، پایان دادن به امنیتی کردن فضای مراکز نفتی و داشتن حق تشکل، حق تجمع و حق اعتراض از جمله خواستهای اعلام شده این کارگران است.
از خواستها و مطالبات کارگران اعتصابی نفت باید وسیعا حمایت و پشتیبانی کرد.
حزب کمونیست کارگری ایران
۱۷ مرداد۱۴۰۰، ۸ اوت ٢٠٢١

اطلاعیه خبری
تجمع کارگران آتش نشانی ساوه، بازنستگان فولاد اصفهان و اهواز و دو خبر دیگر
- روز یکشنبه ۱۷ مردادماه جمعی از کارکنان سازمان آتش‌نشانی ساوه برای پیگیری مطالباتشان در داخل ساختمان شورای اسلامی شهر ساوه تجمع کردند و سپس زیر فشار اعتراضات آنها مقامات مسئول ناچار به دیدار و مذاکره با آنها شدند. در این دیدار کارگران بر روی خوستهایشان تاکید کردند. تعویق پرداخت دستمزدها و سطح نازل آن، قراردادهای موقت کاری و فشار کار و عدم وجود تجهیزات لازم ایمنی همواره از معضلات کارگران آتش نشانی در سطح سراسری بوده و بارها بخاطر آنها تجمع و اعتراض داشته اند.
- روز یکشنبه ۱۷ مردادماه جمعی از بازنشستگان و مستمری بگیران صندوق بازنشستگی فولاد اصفهان مقابل ساختمان این صندوق در اصفهان تجمع کردند. در این تجمع بازنشستگان با قرائت قطعنامه خود بر خواست افزایش مستمری خود و تمدید بیمه های درمانی و بهبود وضع آنها تاکید کردند. بر اساس همین مطالبات همزمان شماری از بازنشستگان فولاد در اهواز نیز مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی تجمع داشتند. بازنشستگان بارها در تجمعاتشان بر مطالباتی چون همسان سازی حقوقها و افزایش آن تا سقف ۱۲ میلیون، درمان رایگان، پایان دادن به دزدی ها و اختلاسها و امنیتی کردن مبارزات خود تاکید کرده اند.
- روز یکشنبه ۱۷ مرداد کارگران و پرسنل آب و فاضلاب هویزه در اعتراض به تعویق پرداخت ۹ ماه حقوق و 3 سال حق بیمه خود مقابل این اداره تجمع کردند.
- روز شنبه ۱۶ مردادماه کارگران کارخانه سیمان سپاهان دیزیچه واقع در مبارکه اصفهان در اعتراض به سطح نازل دستمزدها و وضعیت بد معیشتی خود دست از کار کشیدند و در مقابل فلکه ورودی کارخانه تجمع کردند.
پیش بسوی اعتصابات سراسری
حزب کمونیست کارگری ایران

17 مرداد ۱۴۰۰، ۸ اوت ٢٠٢١

هفت تپه شماره ۲۲
بیست و هفتمین روز اعتصاب کارگران نیشکرهفت تپه
کارگر هفت تپه یک سانتیمتر هم از خواستهایش عقب نمی نشیند
روز ۱۷ مرداد کارگران نیشکر هفت تپه درادامه اعتصاب بیست و هفت روزه خود مقابل فرمانداری تجمع کردند و ضمن تاکید بر مطالبات خود بر ادامه متحدانه اعتصاب تا رسیدن به خواستهایشان تاکید کردند. در این تجمع ابراهیم عباسی از نمایندگان کارگران سخنرانی کرد. او در سخنانش بر خواستهای کارگران از جمله پرداخت سه ماه حقوق معوقه و تعیین تکلیف مدیریت شرکت، بازگشت به کار کارگران اخراجی، تمدید قرارداد کارگران دفع آفات و غیر نیشکری، واکسیناسیون فوری ورایگان کارگران تاکید کرده و حمایت کارگران را از وکیل کارگران فرزانه زیلابی اعلام کرد و بر خواست بسته شدن پرونده امنیتی وی تاکید نمود. او با گفتن اینکه پرداخت دستمزدها و تعیین تکلیف شرکت دو مطالبه فوری آنها و درموازات هم قرار گرفته اند، اعلام کرد که اگر حتی دستمزدها را بدهند اما وضع مالکیت شرکت روشن نشود همچنان اعتصاب ادامه خواهد داشت و در مقابل فرمانداری به تجمعات خود ادامه خواهند داد.
ابراهیم عباسی همچنین در بخشی از صحبت هایش به نقش مخرب شوراهای اسلامی اشاره کرده و گفت: "شورای اسلامی هیچ سودی برای کارگر نداشته و ندارد. فقط دارد مشورت میدهد به کارفرما و سرکوبگران که کارگر را سرکوب کند و حقش را نگیرد. با اجازه کی شورای اسلامی رفته توی جلسه؟. ... شورای اسلامی بدرد کارگر هفت تپه نمیخورد". تجمع کنندگان همراه با وی تکرار میکنند "شورای اسلامی بدرد کارگر هفت تپه نمیخورد".
بخش بعدی صحبت های ابراهیم عباسی در باره مجمع عمومی با شکوهی بود که روز گذشته در مقابل فرمانداری برگزار کردند و گفت:" دیروز کارگر هفت تپه خرد جمعی را به نمایش گذاشت. ...دیروز تصمیم گرفتند و خواستند که جلسه ای برگزار کنند که بگویند آقا شما چه مشکلی دارید. ما ۵ سال است که دردهایمان را میگوییم . ۵ سال است این مطالبات را داریم. تو هنوز نفهمیدی؟ یا گوش نا شنوایی داری و یا میخواهی من را دوباره تهدید کنی، سرکوب کنی، از حقم بگذرم. این حرفها نیست. یک سانتیمتر هم کارگر هفت تپه عقب نمی کشد از این مطالبات. ما اینجا هستیم تا مطالباتمان را بدست بیاوریم. درود بر شرفتان که دیروز خردجمعی را به نمایش گذاشتید و تصمیم گرفتید که جلسه ای با حضرات مسئولین نداریم. چون اعتمادی به آنها نداریم. هر که آمد اینجا حرف زد دروغ گفت. به آن عمل نکرد. شعار داد".
در این سخنان ابراهیم عباسی از تفرقه افکنی هایی که شده و اینکه آمده اند و فقط به ۴۰۰ نفر دو حقوق یا یک حقوق داده اند تا اینکه اعتصاب آنها را بشکنند اشاره کرد و گفت: "هر کسی که این کار را کرد به هفت تپه و خودش و خانواده اش خیانت کرد". و خطاب به کارگران تاکید کرد و گفت:" اعتصابتان را نشکنند، اتحادتان را نشکنند، تفرقه نیندازند بین تان، گولتان نزنند، با شعارهای قشنگ و حرفهای قشنگ گولتان نزنند".
در آخر ابراهیم عباسی از تخریب مزارع ۵۰۸ و ۵۰۹ صحبت کرد و اعتراض کارگران را اعلام نمود و کارگران نیز با کف زدن حمایت خود را از نماینده خود ابراهیم عباسی و تاکیدات او ابراز کردند.
حزب کمونیست کارگری ایران
۱۷ مرداد۱۴۰۰ ، ۸ اوت ۲۰۲۱
tel:00447435562462
tel:00447435562462