گزارشی از نهمین روز از خیزش مردمی در خوزستان

جنبش‌های اجتماعی
شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

اطلاعیه شماره ۱۱: یکم مرداد ماه خیزش مردمی در خوزستان نهمین شب خود را پشت سر گذاشت. خبرهای حاکی از کندی و بعضا قطع اینترنت در شهرهای مختلف خوزستان است. علیرغم اختلال در اینترنت از جانب حکومت و حضور نیروی پلیس رژیم، خبرهایی از ادامه اعتراضات در اهواز، آبادان، شوشتر و ماهشهر در مدیای اجتماعی انعکاس یافته است. آخرین خبرها را در زیر میخوانید:- در اهواز در شب گذشته در کوی دایره مرکز شهر تجمع داشتند و در مناطق مختلف شهر راهبندان بود.

از جمله جوانان در کوی علوی و شیبانی با روشن کردن آتش جاده را بستند، شعارهای ضد حکومتی سر دادند و صدای اعتراض خود را بلند کردند.
- در شوشتر ، جوانان شعیبیه جمع شدند و جاده را بستند.
- در آبادان در منطقه سلیچ ایستگاه ۷ پل ورودی شهر توسط مردم معترض بسته شده بود. گزارشات از قطع اینترنت در این شهر خبر میداد.
- در ماهشهر در نقاطی از شهر جوانان آتش روشن کرده و جمع شدند و دست به اعتراض زدند.
عفو بین‌الملل طی بیانیه ای به تاریخ یکم مرداد ماه در حمایت از مردم خوزستان با اشاره به کشته شدن هشت نفر در اعتراضات اخیر خواستار توقف استفاده از سلاح‌ جنگی علیه معترضان شد. عفو بین الملل در بیانه خود همچنین خواستار آزادی فوری بازداشت‌شدگان و محافظت از زندانیان در مقابل شکنجه و بدرفتاری شده است. در این بیانیه دیانا الطحاوی، معاون مدیر خاورمیانه و شمال آفریقا سازمان عفو بین‌الملل، استفاده از مهمات جنگی علیه معترضان غیرمسلح را تهدیدی جدی علیه جان این افراد و نقض شدید تعهدات جمهوری اسلامی در حفاظت از جان انسان‌ ها توصیف کرده است. دیانا الطحاوی اقداماتی چون تیراندازی، استفاده از گاز اشک‌آور و بازداشت معترضان در اعتراضات اخیر در خوزستان را "هولناک" و "غیر قانونی" خوانده و آن را یادآور اقدامات جمهوری اسلامی در برخورد با معترضان آبان ۹۸ دانست است که تاکنون هیچ مقامی از حکومت درباره آنها پاسخگو نبوده است. در خاتمه عفو بین المللی خواستار پایان دادن به اختلال و قطعی کامل اینترنت در خوزستان شده و از مقامات ایران خواسته تا اطمینان بدهند که آسیب‌دیدگان بدون ترس از بازداشت خودسرانه می‌توانند از خدمات درمانی در بیمارستان‌ها استفاده کنند. قبل از آن نیز سازمان دیدبان حقوق بشر در ۳۱ تیر، در بیانیه‌ای با انتقاد از شدت عمل نیروهای انتظامی-امنیتی حکومت علیه معترضان در خوزستان از مقامات ایران خواست تا درباره مرگ حداقل سه معترض تحقیق کنند و مسببان این حملات را مورد بازخواست قرار دهند.
همبستگی با مردم خوزستان اشکال گسترده تری میگیرد. روز۲ مرداد کارگران نیشکرهفت تپه در دوازدهمین روز اعتصاب خود با راهپیمایی به سمت بازار هفت تپه و سر دادن شعارهایی چون "خوزستان بیچاره یک قطره آب نداره" ، "دشتکی"حیا کن خوزستان را رها کن" به اعتراضات مردمی در خوزستان پیوستند. روز جمعه ۱ مرداد شماری از جوانان در رباط کریم در تهران و نیز در میبد یزد در حمایت از اعتراضات مردمی در خوزستان تجمع کردند و همبستگی خود را به نمایش گذاشتند. ساکنین جونقان در استان چهارمحال بختیاری نیز با سر دادن شعار مرگ بر جمهوری اسلامی حمایت خود را از مردم خوزستان اعلام کردند. همچنین مادران دادخواه از جمله مادر امیر حسن زارع زاده و میلاد محققی از جانباختگان آبان ۹۸ و شهین مهین فر مادر امیر ارشد تاجمیر از جانباختگان سال ۸۸ با پیامهای تصویری خود از اعتراضات مردمی در خوزستان اعلام حمایت کرده اند و با گفتن اینکه جواب تشنگی گلوله نیست، اعتراض خود را به سرکوبگری حکومت اعلام کرده اند.
علی نوری زاد زندانی سیاسی از زندان تهران بزرگ نیز که بخاطر اعتراض به شلیک موشک به هواپیمایی اکراینی دستگیر و سه سال و شش حبس دارد از درون زندان با مردم معترض خوزستان اعلام همبستگی کرده است.
بعلاوه تا کنون بیش از ۷۰۰ منتقد و فعال مستقل سینما به کمپین حمایت از خوزستان پیوسته اند. در بخشی از بیانیه آنها چنین آمده است:"امیدها را مدفون کرده‌اند زیر سم اسب‌ها و چکمه گزمه‌ها و بمب‌ها و گلوله‌ها. خون‌ها ریخته‌اند. دیگر کافی‌ست. بس است این خونریزان و این تاراج واین فساد و این بلوای درد افزا"

لیستی از همبستگی ها از بخش های مختلف جامعه از اعتراضات مردمی در خوزستان ضمیمه است.
معضل بی آبی و بی برقی معضل بخش های مختلف مردم در جامعه است. بنا بر خبرها در ۳۱ تیرماه در برازجان در بوشهر شماری از مردم در اعتراض به نبود آب و برق تجمع کردند و جاده ورودی شهر را بستند. امروز دوم مرداد ماه نیز جمعیت بزرگی از دامداران و کشاورزان در اصفهان با دام‌هایشان در اعتراض به کمبود آب و عدم رسیدگی به خواسته‌ها و مشکلات دامداران و کشاورزان مقابل استانداری این شهر تجمع کردند. این اعتراضات زمینه به حرکت در آمدن مردم در دیگر شهرها را به نمایش میگذارد.
واحد خوزستان کمیته سازمانده مردم در تمام استانها را به حمایت از اعتراضات مردمی در خوزستان و تکثیر این اعتراضات در شهرهای خود فرامیخواند. یک شکل عملی حمایت از اعتراضات مردمی در خوزستان پیوستن به این اعتراضات است. ما جوانان و فعالین اجتماعی در همه جا را فرا می خوانیم که همچون شهرهای یزدانشهر اصفهان، شاهین شهر و نقاط دیگر تجمعات اعتراضی در حمایت از مردم خوزستان سازمان دهند و رشته های همبستگی انسانی را محکم تر کنند. واحد خوزستان همچنین بر پیگیری وضع بازداشت شدگان در اعتراضات روزهای اخیر در خوزستان، تجمع در مقابل بازداشتگاهها همراه به خانواده ها و آزادی فوری و بدون قید و شرط آنها تاکید دارد.

جمهوری اسلامی نابود باید گردد!

کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری، واحد خوزستان
۲ مرداد ۱۴۰۰- ۲۴ ژوئیه ۲۰۲۱

لیستی از حمایت های و همبستگی با خیزش مردمی در خوزستان:
- اتحادیه آزاد کارگران ایران، سندیکای شرکت واحد، سندیکای نقاشان البرز، شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران، اتحاد بازنشستگان، شورای بازنشستگان ایران
- بیانیه مشترک انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه، سندیکای نقاشان البرز، گروهی از ورزشکاران رزمی کار کرمانشاه، گروهی از رانندگان تاکسی شهرک ظفر، گروهی از فارغ‌التحصیلان بیکار دانشگاه رازی کرمانشاه، گروهی کارگران جوشکار شهرک دولت آباد، گروهی از کارگران شرکت گاز رسانی شهر سنندج، گروهی از کارگران ساختمانی سنندج، گروهی از کارگران دستفروش سنندج، گروهی از زنان کوهنورد شهر سنندج، گروهی از کارگران نانوایی های شهر سنندج، گروهی از زنان خانه‌دار شهر سنندج، گروهی از معلمین شهر مریوان
- کارگران فولاد اهواز، و کارگران اعتصابی نیشکر هفت تپه،
- ۱۴۰ نفر از فعالان صنفی معلمان و فعالان مدنی
- تجمع روز گذشته ۲۹ تیرماه جمعی از فعالین مدنی، کارگری، معلمان و مادران دادخواه در حمایت مقابل وزارت کشور تجمع کردند. این تجمع با یورش نیروهای سرکوبگر حکومت روبرو شد و در جریان آن ۹ نفر از تجمع کنندگان به اسامی آرش صادقی، رسول بداقی، نرگس محمدی، جعفر عظیم زاده، پوران ناظمی، روح‌الله مردانی، آرش کیخسروی، حمید آصفی و بهزاد همایونی بازداشت شدند و به پلیس امنیت گیشا منتقل گردیدند. بازداشت شدگان در ساعات اولیه بامداد چهارشنبه به تدریج آزاد شدند.
- انجمن جهانی پاداشت حقوق بشر ، عفو بین الملل و سازمان دیدبان حقوق بشر
-مادران دادخواه از جمله مادر امیر حسن زارع زاده و میلاد محققی از جانباختگان آبان ۹۸ و شهین مهین فر مادر امیر ارشد تاجمیر از جانباختگان سال ۸۸
- بیانیه بیش از ۳۳۰ نفر از سینماگران در حمایت از مردم خوزستان و پیوستن ۷۰۰ منتقد و فعال مستقل سینما به کمپین حمایت از خوزستان
- بیانیه ۱۳۰ مستند ساز ایرانی با اعلام اینکه: "در کنار تشنگان خوزستان می مانیم و سرکوب شان را به شدت محکوم می کنیم".
- بازیکنان تیم فوتبال صنعت نفت آبادان از مردم خوزستان
- تجمعاتی در شهرها مشهد، سنندج، یزدانشهر و شاهین شهر اصفهان، میبد یزد و رباط کریم تهران - حمایت طیف وسیعی از شخصیتهای سیاسی، اجتماعی، ورزشی و هنری همچون حامد بهداد هنرپیشه سینما و تلویزیون، داریوش اقبالی، فرامرز اصلانی، ماز جبرانی، ابی، احمد رضا عابدزاده دروازه بان سابق تیم ملی و پرسپولیس، وریا غفوی، علی کریمی، جواد نکونام و یحیی گل‌محمدی و انتشار کلیپ های مردمی در حمایت از مردم خوزستان
- حمایت مردم در متروی گلشهر کرج از خیزش خوزستان با شعار "سپاهی حیا کن مملکتو رها کن"،
- تجمع شماری از مردم سنندج در شامگاه چهارشنبه ۳۰ تیر ۱۴۰۰ دست به تجمع اعتراضی در حمایت از مردم خوزستان و تیراندازی هوایی نیروهای نظامی برای متفرق کردن مردم معترض
-شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت
چهارشنبه ۳۰ تیرماه جمعی از هنرمندان و بازیگران سینما و تئاتر در حمایت از اعتراضات مردمی در خوزستان مقابل ساختمان خانه هنرمندان تهران دست به تجمع و سخنرانی زدند.
-حمایت شماری از زندانیان سیاسی از درون زندانها از جمله پیام علی نوری زاد زندانی سیاسی از زندان تهران بزرگ
-بیانیه حمایتی کانون نویسندگان ایران
- شعار نویسی بر در دیوار شهرهای مختلف در حمایت از مردم خوزستان از جمله در شهرهای اردبیل، تهران و قزوین

دوازدهمین روز اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه
کارگران با راهپیمایی در بازار شوش با اعتراضات خوزستان اعلام حمایت کردند
امروز ۲ مرداد در دوازدهمین روز اعتصاب بزرگ کارگران نیشکر هفت تپه در اعتراض به خلف وعده ها و تعویق پرداخت سه ماه حقوق معوقه، تجمع آنها به بیرون از کارخانه کشیده شد. در این روز کارگران معترض از گیت کارخانه بصورت راهپیمایی خارج شده و به سمت بازار هفت تپه حرکت کردند و در محوطه بازار به راهپیمایی خود ادامه دادند. کارگران نیشکر هفت تپه با راهپیمایی و سردادن شعارهایی چون"خوزستان بیچاره یک قطره آب نداره"، "دشتکی حیا کن، خوزستان را رها کن" به اعتراضات مردمی علیه بی آبی و بی تامینی مردم خوزستان اعلام حمایت و همبستگی کردند. کارگران نیشکر هفت تپه خواستار تعیین تکلیف فوری وضع شرکت هستند و بر مطالبات زیر تاکید دارند:
اخراج فوری کارفرمای خلع ید شده و محاکمه مختلسین
- پرداخت فوری حقوق معوقه همه همکاران
- تمدید فوری قراردادهای تمام همکاران منجمله همکاران دفع آفات و غیرنیشکری
بازگشت به کار همکاران اخراجی
- واکسیناسیون عمومی، سریع و رایگان در مقابل کرونا
پیش به سوی اعتصابات سراسری
حزب کمونیست کارگری ایران
۲ مرداد۱۴۰۰ ، ۲۴ ژوئیه ۲۰۲۱
tel:00447435562462
tel:00447435562462