هفت تپه شماره ۷: روز ۲۹ تیرکارگران نیشکر هفت تپه برای هشتمین روز به اعتصاب خود ادامه داده و در محل سنگر تجمع کردند. در این تجمع کارگران بار دیگر بر خواستهایشان تاکید کرده و اعلام کردند که اعتراضات را تا رسیدن به خواستها ادامه خواهند داد. اولین تاکید امروز این کارگران تعیین تکلیف مالکیت شرکت است. بعلاوه اخراج فوری کارفرمای خلع ید شده و محاکمه اختلاسگران، پرداخت فوری سه ماه حقوق معوقه همه کارگران، تمدید فوری قراردادهای تمام کارگران از جمله کارگران بخش دفع آفات و غیر نیشکری،
بازگشت به کار کارگران اخراجی و واکسیناسیون عمومی، سریع و رایگان در مقابل کرونا خواستهای فوری این کارگران است. یک اعتراض کارگران نیشکر هفت تپه اینست که چرا محاکمه و مجازات اسدبیگی متوقف شده است و می پرسند پشت آنها چه نیرویی قرارد دارد.
باید به هر شکل ممکن از خواستهای کارگران نیشکر هفت تپه پشتیبانی کرد و صدایشان را وسیعا بازتاب داد.
پیش به سوی اعتصابات سراسری
حزب کمونیست کارگری ایران
۲۹ تیر۱۴۰۰، ۲۰ ژوئیه ٢٠٢١
شماره ۶:
خیزش مردمی در خوزستان، وارد پنجمین شب خود شد
در پنجمین شب خیزش مردمی در خوزستان که جرقه آن از بی آبی در گرمای سوزان تابستان زده شد، تظاهرات مردم در شهرهای مختلف ادامه دارد. بنا بر خبرها هم اکنون حدود ۷۰۰ روستا آب شرب ندارند ولی دیگر موضوع از معضل بی آبی فراتر رفته و مردم کل بساط حاکم را به چالش میکشند و شعارهای حکومتی سر داده میشود. شب گذشته نیروهای سرکوب حکومت متشکل از سپاه، بسیج، گارد ویژه و نیروهای لباس شخصی، در همه شهرهایی که اعتراض در آنها جریان دارد با تیراندازی و شلیک گاز اشکآور در صدد مقابله با معترضان برآمدند. اما اعتراضات ادامه یافت و شمار زیادی از مردم تا پاسی از شب در خیابان ماندند و با شعار دادن علیه حکومت به اعتراضشان ادامه دادند. تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی، نشان میدهد که نیروهای مزدور حکومت در نقاط مختلف مخصوصا در کوی علوی اهواز به معترضین یورش برده اند. همچنین در ادامه موج سرکوب این اعتراضات، آخرین گزارشها از کندی و اختلال شدید در سرعت اینترنت در شهرهای مختلف استان خوزستان حکایت دارد.
در کوی علوی اهواز جوانان معترض اقدام به خاموش کردن دوربین های مداربسته متعلق به نهادهای امنیتی کردند تا جلوی کنترل محلات توسط وحوش حکومتی را بگیرند.
از سال ۹۶ و به دنبال بروز اعتراضات گسترده مردم، دستگاههای سرکوب در بیشتر نقاط شهرها اقدام به نصب دوربین های مدار بسته کرده بودند تا از این طریق تحرکات مردم را رصد کنند و معترضان را شناسایی نمایند.
در اعتراضات شب گذشته حضور خانواده ها بسیار چشمگیر و برجسته بود. مردم شهرهای رامهرمز و ویس نیز به اعتراضات پیوستند و اکنون شهرهای اهواز، سوسنگرد، آبادان، خرمشهر، ماهشهر، شادگان، بستان، هویزه، شوش، ویس، کوت عبداله، ملاشیه، حمیدیه و شهرک جراحی به صحنه اعتراضات گسترده مردمی تبدیل شده است. گفته می شود در چهارراه بازار شهر شادگان، تک تیراندازها بالای ساختمان های بلندتر مستقر شده و در اغلب نقاط شهر، ماموران سپاه و بسیج، پست های ایست و بازرسی ایجاد کرده اند. با این همه مردم معترض با دست خالی و با استفاده از سنگ و چوب با حکومتیان مقابله میکنند.
در پنجمین شب متوالی اعتراضات، علیرغم جو بسیار شدید نظامی و امنیتی که در سوسنگرد ایجاد شده بود اما مردم با تاریک شدن هوا وسیعا به خیابان آمده و با تجمع مقابل ساختمان فرمانداری خواستار استعفای فرماندار این شهرستان شدند. مردم با شعارهای ضد حکومتی خواستار آزادی فوری بازداشت شدگان این اعتراضات شدند و توحش حکومتیان را محکوم میکردند.
با گذشت هر روز از اعتراضات مردم سازمان یافته تر و هدفمند تر وارد عمل میشوند، نکته مهم در این میان محله محور بودن اعتراضات و عدم تمرکز در یک نقطه است. گزارش هایی از زخمی شدن تعدادی از معترضان در شهرهای مختلف خوزستان منتشر شده است. تمرکز اعتراضات در محلات نشانگر وجود شبکه های گسترده ای از ارتباطات مردمی و درجه ای از سازمانیافتگی این اعتراضات است.
بر بستر این درجه از سازمانیافتگی باید شورای سازماندهی اعتراضات را در تمام محلات و در سطح شهرها شکل داد تا با برنامه تر و نقشه مند تر مبارزات را به پیش برد. آماده کردن شعارهای رادیکال که گویای اعتراض همه مردم باشد و بردن آنها بدرون تظاهرات ها، اعلام خواستها بصورت بیانیه از سوی شوراهای سازماندهی اعتراضات در محلات مختلف با تاکید بر خواستهای فوری ای چون تهیه آب برای مردم تشنه خوزستان و زمینهای کشاورزی و دامها و تامین زندگی ساقط شده مردم، پیگیری وضع دستگیر شدگان و تهیه لیست اسامی آنها و تدارک تجمعات همراه با خانواده ها در مقابل اماکنی که بازداشت شدگان درآنجا ها نگه داری میشوند، و سردادن شعار زندانی سیاسی آزاد باید گردد در تمام شهرها، رفتن بسوی اعتصاب عمومی در سطح شهرها و حضور گسترده تر در اعتراضات خیابانی، هوشیار بودن نسبت به تشبثات حکومتیان و جریانات قومگرا برای به انحراف کشاندن اعتراضات مردمی و زدن زنگ قومی و مذهبی به مبارزات مردم، همه و همه اقداماتی است که میتواند توسط شوراهای سازماندهی اعتراضات در محلات برنامه ریزی شود. نکته مهم دیگر بستن مسیر ورود نیروهای سرکوبگر توسط مردم روستاها و شهرهایی است که این نیروها عبور میکنند. همانطور که در روزهای قبل در روستاهای مختلف مردم بطور زنجیره ای تلاش کردند که مانع ورود آنها شوند.
مردم خوزستان با اعلام اینکه امروز زمان پایان دادن به بیش از چهاردهه بردگی است، بر یکصدا شدن مردم در تمام استانها و در سطح سراسری با خیزش آنها که ۵ شب است آرام ندارند تاکید دارند. فریاد مرگ بر جمهوری اسلامی در صبح امروز ۲۹ تیر در ایستگاه متروی صادقیه در تهران و اعتراضات کشاورزان در اصفهان که درد مشترک بی آبی زندگی آنها را نیز به نابودی کشانده است، در کنار اعتصاب دهها هزار کارگر پیمانی نفت، حاکی از حرکت پرشتاب جامعه برای جمع کردن بساط جهنمی جمهوری اسلامی است. اعتراضات مردمی در خوزستان را باید در سطح سراسری تکثیر کرد و گسترش داد. در سراسر کشور باید به اشکال مختلف از اعتراضات و خواستهای مردم خوزستان حمایت کرد.
کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری- واحد خوزستان
۲۹ تیر ۱۴۰۰، ۲۰ ژوئیه ۲۰۲۱
هفت تپه شماره ۶:
اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه وارد هفتمین روز شد
روز ۲۸ تیرماه اعتصاب بزرگ کارگران نیشکر هفت تپه وارد هفتمین روز خود شد. در این روز همچون روزهای قبل کارگران در حل سنگر جمع شدند و از مطالباتشان سخن گفتند. محمد امیدوار از سخنرانان این تجمع بود و او با برشمردن خواستها و مطالبات کارگران بر ادامه اعتراض تا تحقق این مطالبات تاکید کرد. یک موضوع بحث محمد امیدوار سطح نازل مبالغ پرداختی به کارگران تحت عناوینی چون حق مسکن و حق بدی آب و هوا بود ودر واقع سطح نازل حقوقها بود. تعیین تکلیف وضع شرکت، پرداخت فوری سه ماه طلب مزدی و حق بیمه، تمدید قرارداد کارگران بخش دفع افات، بازگشت به کار کارگران اخراجی و واکسیناسیون کارگران در برابر بیماری مهلک کرونا از جمله خواستهای فوری این کارگران است.
کارگران نیشکر هفت تپه به درست به اخراج ها اعتراض دارند اما تاکید آنها به اینکه اخراج ها باید مورد تایید کمیته انضباطی باشد جواب این موضوع نیست. خواست کارگران باید توقف اخراج ها وممنوعیت اخراج باشد. کمیته انضباطی ابزار دست کارفرمایان دزد و چپاولگر برای قانونی قلمداد کردن اخراجهاست. بویژه در جایی چون نیشکر هفت تپه یک مافیای دزد و چپاولگر حاکمیت کرده و بعد از خلع ید نیز هنوز هم دارد به دسیسه گری هایش ادامه میدهد و آنجا هم که کارگران اعتراضی داشته اند، با شکایت اسدبیگی سردسته مافیای چپاولگر هفت تپه بازداشت شده اند، برایشان پرونده سازی شده است و وقتی هم آزاد شده اند از کار برکنار شده اند. در همانجا بخشی از پرونده های اخراجیها را به همان کمیته انضباطی تحویل داده بودند. از همین رو امروز تاکید کارگران توقف اخراج هاست. اخراج کارگران باید ممنوع باشد. اعتصاب کارگران بخش های مختلف نیشکر هفت تپه ادامه دارد. کارگران دفع آفات نیز همچنان به تجمعاتشان برای تمدید قراردادهایشان ادامه میدهد. از خواستها و مطالبات کارگران نیشکر هفت تپه باید حمایت وپشتیبانی کرد.
پیش به سوی اعتصابات سراسری
حزب کمونیست کارگری ایران
۲۸ تیر۱۴۰۰، ۱۹ ژوئیه ٢٠٢١
اخبار نفت، ویژه اعتصابات سراسری: شماره ۲۷
ادامه اعتصاب کارگران پیمانی پروژه ای در ۱۵ استان و ۱۴۰ مرکز نفتی
یکماه از اعتصاب کارگران پروژه ای پیمانی نفت میگذرد و دامنه آن به ۱۱۴ مرکز نفتی در ۱۵ استان کشیده شده است. همراه با اعتصاب از سوی کارگران پروژه ای اعتصابی شکلی از اعتراض بصورت برپایی مجمع عمومی و اعلام ادامه اعتصاب تا رسیدن به خواستها در مناطق مختلفی چون لردگان، روستای پیان در ایذه، آبادان، خرمشهر، اصفهان، سپیدانه، چغاخور، فارسان، فولادشهر، آلیکوه، اولاد حاج علی در تنگ گندمکار، ایذه، پروژه نفتی مهران در جهانپارس و هفشجان به جریان افتاده و عملا با تصمیم گیری جمعی اعتراضات هدایت میشود. این تجمعات زمینه را برای دخالت حداکثر کارگران در روند مبارزات و پایه ریزی سنت تعیین نمایندگان خود در مجمع عمومی فراهم تر کرده است. از این طریق کارگران میتوانند برای شرکت در مذاکراتی که بر سر بازگشت به کار پیش می آید آماده تر و متحد تر و سراسری تر ظاهر شوند و خواستهای خود را به جلو ببرند. بویژه ادامه اعتصاب در چنین ابعادی کارگران را در موقعیت قدرتمند تری برای تحمیل بخش بیشتری از مطالباتشان قرار داده و راه را برای پیگیری مطالباتشان هموار تر میکند.
از سوی دیگر درحالیکه اعتصاب در چنین ابعادی به جلو میرود، از یکسو دست اندرکاران حکومتی هر جناح به نوعی اندیشه راه اندازی شورای اسلامی را در سر میپرورانند و کارگران با اعلام اینکه شورای اسلامی پاسخ ما کارگران نیست، مخالفت خود را بیان کرده اند. همچنین مدیریت تلگرامی موسوم به گروه کاریابی و پایپینگ و اکیپ پروژه " با طرحی تحت عنوان طرح پیگیری مطالبه گرایی در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی جلو آمده است، که همانطور که از اسمش پیداست، هدفش مهارکردن دامنه این ابعاد از اعتراض در چهارچوب قوانین موجود است. در این میان زیر فشار اعتراضات کارگران دادن وعده چندرغازی ازمطالبات به کارگران را داده است، تا به نوعی اعتصاب را به پایان ببرند. در رابطه با این تلاش ها شورای سازماندهی اعتراضات کارگران نفت طی بیانیه ای تحت عنوان " چرا طرح گروه پایپینگ باعنوان "پیگیری مطالبه گرایی در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران" را نمی پذیریم"، مخالفت خود را با این طرح اعلام کرده و در آن به نکات حائز اهمیتی اشاره کرده است. در بخشی از بیانیه این شورا چنین آمده است:" حواله دادن ما به قانون کار یا قانون اساسی جواب ما کارگران نیست. این قوانین هستند و این وضع و بدبختی ما کارگران است. خود قوانین ویژه اقتصادی، قوانین مصوب هستند که از نظر ما قوانین رسمیت دادن به بردگی کارگر است و ما خواستار برچیده شده آنها هستیم". در ادامه این بیانیه چنین آمده است:"در یک کلام طرح مدیران گروه تلگرامی پایپینگ بطور واقعی طرح مطالبات ما کارگران نیست بلکه در عالم واقع طرح مطالبه گری در چهارچوب قوانین حاکم یعنی ادامه بدبختی ما و چپاولگری پیمانکاران و جان کندن تحت قوانین معلوم الحال ویژه اقتصادی درجهنم عسلویه ودیگر مراکز نفتی است. یعنی در حالیکه کارگران با خواستهایشان در برابر چپاولگری پیمانکاران و قوانین ویژه اقتصادی که ساختار های اساسی مراکز نفتی را تشکیل میدهند صدای اعتراضشان بلند شده است، این طرح میخواهد که اعتصاب ما کارگران و خواستها و مطالباتمان را در وضع موجود خفه کند. ما نمیخواهیم که تجربه سال گذشته تکرار شود و باز با وعده و وعید و حداقلهایی که آنهم زیر فشار اعتراضات خودمان حاضر به قبولش شده اند، ما را سر بدوانند ". و در آخر بار دیگربر ۴ خواست فوری کارگران از جمله افزایش دو برابری دستمزدها در همه سطوح مزدی به گونه ای که حداقل دستمزد هیچ کارگری کمتر از ۱۲ میلیون تومان نباشد و پرداخت دستمزدهای معوقه، بیست روز کار و ده روز مرخصی، بهبود جدی وضع کمپ ها، غذاخوریها و کیفیت غذا، و کتبی و رسمی بودن توافقات تاکید شده است. بعلاوه برچیده شدن بساط پیمانکاران و لغو قوانین ویژه اقتصادی از جمله خواستهای اعتراضی کارگرن نفت است. شورای سازماندهی به درست گردآمدن کارگران حول خواستهای مشترک را حلقه اتحاد سراسری کارگران دانسته و بر ادامه اعتصاب برای قرار گرفتن کارگران در موقعیت قدرتمندتری برای عقب راندن کارفرمایان و پیمانکاران تاکید کرده است. بعلاوه کوتاه شدن دست پیمانکاران از مراکز نفتی و لغو قوانین ويژه اقتصادی و پایان دادن به امنیتی کردن محیط های کار سه خواست پایه ای این کارگران است و تحمیل خواستهای فوری امروز خود را گام مهمی در جهت عقب زدن پیمانکاران و جمع شدن بساط آنها میداند. از اعتراضات وخواستهار کارگران نفت باید وسیعا حمایت و پشتیبانی کرد.
علاوه بر کارگران بخش پروژه ای پیمانی زمزمه های اعتراض در میان کارکنان رسمی نفت بالاگرفته است. نحوه افزایشات مزدی و بحث های ضد و نقیضی که در رابطه با این موضوع میشود ،از جمله موضوع گذاشتن سقف دو و نیم میلیون برای افزایش دستمزدها، تحمیل مالیات های سنگین به حقوقها و حذف برخی از آیتم های مزدی موضوعات اعتراضی این بخش از کارکنان نفت است.
اعتراضات در نفت توجه تمام جامعه را به خود جلب کرده و به نقطه امیدی در میان مردم تبدیل شده است. این اعتراضات انعکاس وسیع جهانی داشته است. در این هفته اتحادیه کارگران خدمات دولتی در بریتیش کلمبیا با اعلام حمایت خود از اعتصاب کارگران نفت بر اخراج جمهوری اسلامی از سازمان جهانی کار و بایکوت بین المللی این حکومت تاکید کرد. از خواست و مبارزات کارگران نفت باید فعالانه حمایت کرد.
حزب کمونیست کارگری ایران
۲۴ تیر۱۴۰۰، ۱۵ ژوئیه ٢٠٢١
لیست همبستگی ها با کارگران اعتصابی نفت:
-اعلام همبستگی رانندگان نفتکش در تهران
-همبستگی کارگران حمل و نقل از با کارگران نفت و اعلام آمادگی به پیوستن به اعتصاب در صورت پاسخ نگرفتن خواستهای کارگران
- همبستگی رانندگان کامیون دهلران و رانندگان نفتکش در اصفهان و کامیونداران یزد
- بیانیه های حمایتی کارگران فولاد اهواز و نیشکر هفت تپه و بیانیه های حمایتی مستقل و یا جمعی تشکلهای مختلف کارگری از جمله اتحادیه آزاد کارگران ایران، انجمن برق و فلز کرمانشاه، سندیکای شرکت واحد، سندیکای نیشکر هفت تپه، اتحاد بازنشستگان، کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکلهای کارگری و کمیته پیگیری برای ایجاد تشکلهای کارگری، سندیکای فلزکار مکانیک، سندیکای نقاشان البرز، کارگران و استادکاران ساختمانی مریوان و سروآباد، - کمیته دفاع از کارگران اعتصابی
- بیانیه های مستقل و یا جمعی و تشکلها و گروه هایی از معلمان، بازنشستگان، فعالین دفاع از حقوق زن، فعالین دفاع از حقوق کودک و دانشجویان از جمله شورای بازنشستگان ایران، کانون صنفی فرهنگیان اسلامشهر، کانون صنفی معلمان تهران، کانون های صنفی معلمان الیگودرز، گیلان، سقز و زیویه)، مریوان، ندای زنان ایران، و دانشجویان پیشتاز اصفهان، انجمن صنفی
- همبستگی مادران و خانواده های دادخواه از جمله گوهر عشقی مادر ستار بهشتی که بدست جانیان اسلامی به قتل رسید و مادران آبانماه از جمله مادر نوید بهبودی ، مهرزاد رضایی و مادر رضا معظمی گودرزی و طومارهای اعتراض از سوی فعالین کارگران در سنندج و نیز در آذربایجان غربی، بیانیه ها و پیامهای حمایتی فعالین سرشناس کارگری، بیانیه جمع ها و گروه هایی از مردم از میان کولبران، کارگران بیکار، فعالین دفاع از حقوق کودک، فعالین دفاع از حقوق زن و دانشجویان. شعار نویسی در شهرهای مختلف در حمایت از کارگران نفت و نصب پوسترهایی در خیابانهای اردبیل در حمایت از کارگران و اعتصاب سراسری کارگران نفت
-بیانیه های حمایتی 5 کنفدراسیون اتحادیه های کارگری در فرانسه: کنفدراسیون فرانسوی دمکراتیک کار (CFDT)، کنفدراسیون عمومی کار (CGT)، فدراسیون سندیکایی متحد (FSU)، اتحاد سندیکایی همبستگی (Solidaires)، اتحاد ملی سندیکاهای خودگردان یا مستقل (UNSA)، اتحادیه کارگران پاکستان، شورای اتحادیه های صنفی استرالیا (ACTU)، اتحادیه عمومی کارگران بخش نفت و گاز عراق، اتحادیه یونیفور کانادا، شبکه سراسری نمایندگان محل کار انگلستان (NSSN) ، فدراسیون بینالمللی پتروشیمی اینداستریال، شبکه بینالمللی سندیکایی همبستگی و مبارزه مشتمل از دهها اتحادیه و تشکل و زیر مجموعه از کشورهای مختلف از آمریکا. اروپا، آفریقا و عراق. ترکیه و..
اطلاعیه خبری
تجمع رانندگان اتوبوسهای برون شهری، کارگران معدن سونگون و سد شفارود و دو خیر دیگر
- روز دوشنبه ۲۸ تیر جمعی از رانندگان اتوبوس ها و مینیبوسهای برون شهری در تهران در اعتراض به صدور ابلاغیه مبنی بر اعلام سن فرسودگی اتوبوسهای برون شهری و از دست دادن امکان تامین معاش خود
در مقابل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای تجمع کردند. اتوبوسهای برون شهری وسیله تامین معاش این رانندگان است ودولت باید یا امکان نوسازی اتوبوسها رابرای آنها فراهم کنند یا بعنوان افرادی که راه دیگری برای تامین معاش ندارند از حقوق پایه ماهانه در حد یک زندگی قابل قبول برخوردار شوند. همچنین درمان و تحصیل رایگان وداشتن حق مسکن از حقوق پایه ای همه مردم است.
- روز دوشنبه ۲۸ تیرماه جمع بزرگی از بازنشستگان شرکت مخابرات آذربایجان شرقی در اعتراض به عدم اجرای مصوبه سال ۸۹ و سطح نازل حقوقهایشان مقابل ساختمان این شرکت تجمع کردند. پرداخت به موقع مطالبات بیمه طرف قرارداد ومکلف کردن آنان برای پرداخت هزینه های صورت گرفته در سریعترین زمان ممکن و پرداخت فوری معوقات هشت ماهه از جمله خواستهای آنهاست و اولتیماتوم داده اند که اگر این مطالبات پاسخ نگیرد در دهم مرداد ماه دوباره تجمع خواهند کرد.
- روز یکشنبه ۲۷ تیر کارگران شرکت آهن آجین در معدن مس سونگون ورزقان در اعتراض به اخذ امضای برگه سفید توسط شرکت ، در محوطه معدن دست به تجمع اعتراضی زدند. این کارگران از سه ماه قبل به سطح دستمزدهایشان اعتراض دارند و زیر فشار اعتراضاتشان شورای تامین استان و نماینده مجلس اسلامی وعده افزایش حقوق و مزایای آنها را داده اند.
- روز یکشنبه ۲۷ تیرماه جمعی از کارگران سد شفارود در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی و بیمهای خود، مقابل فرمانداری رضوانشهر دست به تجمع زدند.
- روز یکشنبه ۲۷ تیرماه جمعی از بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی در مشهد و رشت بنا بر فراخوانی از قبل اعلام شده مقابل اداره تامین اجتماعی و کانون بازنشستگان در فلکه نیروی دریایی تجمع کردند. قبلا گزارش کردیم که در همین روز بازنشستگان تامین اجتماعی در اراک نیز در مقابل اداره تامین اجتماعی این شهر تجمع داشتند. همسان سازی حقوقها و افزایش آن به بالای ۱۲ میلیون، درمان و تحصیل رایگان و داشتن حق مسکن، پایان دادن به دزدی ها و بازگردانده شدن پولهای به سرقت رفته به صندوق های بازنشستگی از جمله خواستهای اعلام شده بازنشستگان در اعتراضات سراسری شان بوده است.
- روز یکشنبه ۲۷ تیرماه جمعی از نیروهای رسمی شرکت آب و فاضلاب اهواز، در اعتراض به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق و مطالبات بیمهای خود برای دومین روز متوالی در محل نمازخانه این شرکت تجمع کردند.
پیش بسوی اعتصابات سراسری
حزب کمونیست کارگری ایران
28 تیر ۱۴۰۰، 19 ژوئیه ٢٠٢١
tel:00447435562462
tel:00447435562462