دامداران ایرانی از جمله در شهرهای یزد، شیراز، مشهد، همدان، اصفهان تجمع اعتراضی برگزار کردند. دامداران در این تجمعها به محدودیت تعیین شده از سوی دولت در قمیت شیر اعتراض کردند. طبق تصمیم دولت قیمت شیر نباید از چهار هزار و ۵۰۰ تومان بیشتر شود. این تصمیم دولت موجب اعتراض دامداران شده است. دامداران میگویند آنها باید علوفه را گران خریداری کنند و قیمت تمام شده شیر با هر کیلو چهار هزار و ۵۰۰ تومان مصوب ستاد تنظیم بازار همخوانی ندارد.
"باشگاه خبرنگاران جوان" روز یکشنبه ۶ تیر (۲۷ ژوئن) از تجمع اعتراضی دامداران خراسان رضوی در مقابل ساختمان جهاد کشاورزی مشهد گزارش داد. در این تجمع دامداران به سیاستهای اشتباه وزارت جهاد کشاورزی و دیگر دستگاههای دولتی اعتراض کردند.
یکی از دامداران در این تجمع اعلام کرد: «قیمت کاه، زرت، یونجه، واکسن، هزینه کارگر، هزینه حمل و نقل و تمام هزینههای که به دامدار تحمیل میشود از سال گذشته تاکنون سه تا چهار برابر شده است، اما قیمت شیر و گوشت از پارسال تاکنون افزایش چندانی نداشته است.»
به گفته این دامدار در حال حاضر قیمت یک لیتر آب معدنی سه هزار و ۵۰۰ تومان است اما جهاد نمیگذارد قیمت یک لیتر شیر که با این همه زحمت تولید میشود به شش هزار و ۴۰۰ تومان برسد.
اعتراض دامداران در شبکههای اجتماعی نیز انعکاس یافت. یک دامدار یزدی گلایه کرده است که مسئولان برای رسیدگی به امور آنها حتی یک بار مراجعه نکردهاند.
علاوه بر دامداران خراسان رضوی دامداران استان کرمان نیز دست به اعتراض زدند. مدیرعامل اتحادیه دامداران استان کرمان هم افزایش قیمت علوفه و حمل و نقل را علت اعتراضات و تجمعات دامداران در استان کرمان اعلام کرد.
در یکی از ویدیوهایی که در توییتر رسمی کانال و گروه تلگرامی "اعتراض مدنی بازار" منتشر شده، دامداران "یک کیلو کاه یک کیلو شیر" و "دامدار ورشکسته دیگه توان نداره" شعار میدهند.
غلامعلی کارگر، مدیرعامل اتحادیه دامداران استان کرمان خشکسالی در استان کرمان را بی سابقه دانسته و گفته است دامداران باید علوفه را گران خریداری کنند و قیمت تمام شده شیر با هر کیلو چهار هزار و ۵۰۰ تومان مصوب ستاد تنظیم بازار همخوانی ندارد.
مدیرعامل اتحادیه دامداران استان کرمان همچنین گفته است که دامداران با افزایش قیمت شیر موافق نیستند و باید منافع مصرفکننده نیز در قیمت گذاریها دیده شود؛ بنابراین دولت باید ساز و کارهایی برای این مهم در نظر بگیرد تا نه تولیدکننده متضرر شود و نه مصرفکننده.
او همچنین خاطرنشان کرد که دولت در زمینه تامین علوفه و هزینه حمل و نقل باید به دامداران کمک کند.
مدیرعامل اتحادیه دامداران استان کرمان از هزینههای بالای حمل و نقل شکایت کرده و گفته است که علوفه هایی که دامدار در اردیبهشت ماه خریداری کرده هنوز به دستشان نرسیده، زیرا قیمت حمل و نقل افزایش یافته و رانندگان علوفههای ما را حمل نمی کنند.