اخباروگزارش های کارگری 2 - 5 خرداد ماه 1402

جنبش‌های اجتماعی
شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 - تجمع اعتراضی خانواده های دادخواه وجمع کثیری ازاهالی آبادان در سالگرد حادثه ریزش ساختمان متروپل با فریاد «آبادان دلش گرفته»و« شهدا زیر خاکند متهمین آزادند» - پخش کردن پوستر در اعتراض به اجرای احکام اعدام ناعادلانه؛ دانشگاه جندی‌شاپور اهواز - شعارنویسی در اعتراض به اجرای احکام ظالمانه‌ی اعدام؛ دانشگاه نوشیروانی بابل - ادامه اعتراضات دامنه دار کارگران کارخانه داروگر نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی و وعده های توخالی مسئولان با برپایی تجمع مقابل ساختمان قوه قضائیه

- گزارشی از تجمع اعتراضی کارگران معدن چادرملو یزد (شرکت پیمانکاری آسفالت طوس) نسبت به سطح نازل حقوق و مصوبه شورای عالی کار در همین رابطه
- اعتصاب رانندگان خودروهای سنگین در اراک
- پیگیری مطالبات رانندگان و دیگر کارگران شرکت‌واحد از شورای شهر
- تجمع اعتراضی دانشجویان دانشجویان دانشگاه شریعتی نسبت به عملکرد وحشیانه حراست ازجمله ضرب وشتم یکی از همکلاسی هایشان
- ۲۲ روز حبس، بلاتکلیفی و عدم‌پاسخگویی در خصوص وضعیت معلم بازداشتی مسعود فرهیخته
- سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:
۱۸ ماه حبس تعزیری علیه فرزانه زیلایی وکیل مدافع کارگران نیشکر هفت تپه به دلیل دفاع از حقوق اولیه کارگران
- اعزام داود رضوی کارگر زندانی به بیمارستان طالقانی جهت انجام اکو قلب
- تجمع اعتراضی مالباختگان کریپتولند مقابل دادسرای جرائم اقتصادی با شعار«مرگ براین قوه مردم فریب»
*******
*تجمع اعتراضی خانواده های دادخواه وجمع کثیری ازاهالی آبادان در سالگرد حادثه ریزش ساختمان متروپل با فریاد «آبادان دلش گرفته»و« شهدا زیر خاکند متهمین آزادند»
روز سه شنبه 2 خرداد همزمان با اولین سالگرد حادثه ریزش ساختمان متروپل خانواده های دادخواه وجمع کثیری ازاهالی آبادان دست به تجمع در خیابان امیری محل فاجعه متروپل که منجربه جان باختن 43 نفر و مصدومیت ده ها نفردیگر شد، زدند و فریاد «آبادان دلش گرفته» و« شهدا زیر خاکند متهمین آزادند»سردادند.

یاد آوری:همدستى حكومت فاسد با سرمايه و پول هاى كثيف اين بار در شهر زادگاه ام آبادان
محمد صفوی – 2خرداد 1401:
از قبل پيش بينىى شده بود كه اين ساختمان فكسنى كه از طريق فساد و زمين خوارى و اختلاس و رانت سر هم بندى شده بود فرو مى ريزد. اما كو گوش شنوا !
متاسفانه بار ديگر همدستى حكومت فاسد با سرمايه و پول هاى كثيف اين بار در شهر زادگاه ام آبادان فاجعه آفريد و مردم را دغدار كرد. دريغ كه تا اين سيستم فاسد پا برجاست صيانت از جان انسان در اولويت قرار ندارد.

*پخش کردن پوستر در اعتراض به اجرای احکام اعدام ناعادلانه؛ دانشگاه جندی‌شاپور اهواز
۱خرداد ۱۴۰۲

*شعارنویسی در اعتراض به اجرای احکام ظالمانه‌ی اعدام؛ دانشگاه نوشیروانی بابل
۳۱اردیبهشت۱۴۰۲

*ادامه اعتراضات دامنه دار کارگران کارخانه داروگر نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی و وعده های توخالی مسئولان با برپایی تجمع مقابل ساختمان قوه قضائیه
روزسه شنبه 2 خرداد، کارگران کارخانه داروگردرادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی و وعده های توخالی مسئولان دست به تجمع مقابل ساختمان قوه قضائیه در تهران زدند.
یکی از کارگران در همین رابطه گفت: چند سالی است کارخانه داروگر تهران دچار مشکلات اساسی شده به نحوی که تولیدات آن به حداقل کاهش یافته است به همین دلیل مطالبات مزدی و بیمه‌ای کارگران 4 و 7ماه به تاخیر افتاده است با این حال هیچ ارگان دولتی تاکنون به ما کمک نکرده است. ما نیز ناچار شدیم به نهاد ریاست قوه قضائیه مراجعه کنیم.
این کارگر یادآور شد: حدود 100کارگر کارخانه داروگر خواستار برطرف شدن مشکلات خود هستند. آنها به دلیل تامین نشدن مواد اولیه و توقف تولید در کارخانه، بیکار هستند.
این کارگر گفت: پیش‌تر مسئولان در تجمعی که در مقابل کارخانه و وزارت کار برگزار کردیم، وعده پیگیری دادند اما هنوز به جایی نرسیده است.
*گزارشی از تجمع اعتراضی کارگران معدن چادرملو یزد (شرکت پیمانکاری آسفالت طوس) نسبت به سطح نازل حقوق و مصوبه شورای عالی کار در همین رابطه

کارگران پیمانکاریِ چادرملو: دستمزدها ناکافی‌ست
کارگران پیمانکاری آسفالت طوس در معدن چادرملوی یزد، نسبت به ناکافی بودن دستمزدها در سال جدید اعتراض کردند.
کارگران پیمانکاری معدن چادرملو در استان یزد درگفتگو با خبرنگاررسانه ای ، نسبت به شرایط شغلی و معیشتی خود انتقاد کردند؛ این کارگران که در روزهای اخیر، یک اعتراض صنفی را سامان داده‌اند؛ می‌گویند: دستمزد مصوب شورایعالی کار به شدت ناکافی‌ست؛ با افزایش مزد امسال، نصف هزینه‌های زندگی هم تامین نمی‌شود.
این کارگران برخورداری از خدمات رفاهی و انگیزشی را یکی دیگر از مطالبات خود می‌دانند و به عنوان نمونه به نواقص «بیمه تکمیلی» اشاره می‌کنند: بیمه تکیملی‌ای که پیمانکار مربوطه با آن قرارداد بسته است، خدمات مکفی و مناسب ارائه نمی‌کند؛ برای نمونه پول دندانپزشکی نمی‌دهد یا هزینه‌های داروها را کامل پرداخت نمی‌کند؛ ما خواستار تغییر بیمه گذار تکمیلی هستیم.
این کارگران می‌گویند: انتظار داریم مدیریت عالی چادرملو به وضعیت کارگران پیمانکاری با دقت بیشتر رسیدگی کند؛ ما کارگران پیمانکاری که کارمان در این شرکت، تعمیر و نگهداری است و تعدادمان حدود دو هزار نفر است، در سخت‌ترین شرایط با کمترین حقوق و امکانات و غالباً دور از خانواده کار می‌کنیم؛ این شرایط باید تغییر کند.
در همین رابطه:تجمع کارگران معدن چادرملو در استان یزد
طبق گزارش‌های منتشر شده در برخی رسانه‌ها، روز جمعه ۲۹ اردیبهشت کارگران معدن سنگ آهن چادرملو در استان یزد، در اعتراض به عدم رسیدگی مشکلات صنفی و حقوق عقب افتاده خود اقدام به برپایی تجمع اعتراضی کردند.

منبع:کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران
*اعتصاب رانندگان خودروهای سنگین در اراک

بر اساس گزاش منتشر شده، روز دوشنبه ۱ خرداد ۱۴۰۲، رانندگان خودروهای سنگین در اراک دست به اعتصاب زدند.
برگرفته از کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران
*پیگیری مطالبات رانندگان و دیگر کارگران شرکت‌واحد از شورای شهر
درود و عرض ادب خدمت همکاران
در دنباله اطلاعیه قبلی سندیکا، به عرض همکاران میرسانیم که نامه مطالبات کارگران از جمله مسکن، طرح طبقه بندی مشاغل، لباس فرم، کاپشن، سفرهای زیارتی و سیاحتی، شیر و کیک، بیمه شخص ثالث و بدنه اتوبوس ها توسط تعدادی از همکاران در تاریخ ۱۰ اردیبهشت در شورای شهر به ثبت رسید؛ لذا همکاران با شماره نامه ۱۶۳۲ و با شماره تلفن های ذیل تماس حاصل فرمائید و از مراحل اداری آن اطلاح داشته باشید
شماره دبیرخانه
۰۲۱۵۱۰۴۰۴۱۲
شماره دفتر رئیس شورای شهر
۰۲۱۵۱۰۴۰۳۱۶
سپاس از همکاران‌گرامی. برای اطلاعات بیشتر، با سندیکا تماس حاصل نمایید.
چاره کارگران وحدت و‌ تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
اول خرداد ۱۴۰۲
*تجمع اعتراضی دانشجویان دانشجویان دانشگاه شریعتی نسبت به عملکرد وحشیانه حراست ازجمله ضرب وشتم یکی از همکلاسی هایشان
براساس فیلم ها وگزارش های منتشره درشبکه های اجتماعی،روزسه شنبه 2 خرداد، دانشجویان دانشجویان دانشگاه شریعتی برای اعتراض به عملکرد وحشیانه حراست ازجمله ضرب وشتم یکی از همکلاسی هایشان دست به تجمع زدن وشعارهای«هیزتویی هرزه تویی دختر آزاده منم»،«میزنم میزنم هر آنکه خواهرم زد»و....سردادند.
*۲۲ روز حبس، بلاتکلیفی و عدم‌پاسخگویی در خصوص وضعیت معلم بازداشتی مسعود فرهیخته
مسعود فرهیخته، فعال صنفی و عضو شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، که در تاریخ ۱۱ اردیبهشت در خانه‌اش در کرج بازداشت شد، همچنان تحت بازجویی می‌باشد.
امروز در تماسی که با همسرش داشته اند اعلام کردن به زندان قزلحصار منتقل شده است .
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ضمن ابراز ناخرسندی از تداوم بازداشت آقای فرهیخته و بلاتکلیفی وضعیت ایشان این رفتارهای غیرقانونی و ناعادلانه را بشدت محکوم می‌کند و خواهان آزادی سریع ‌وبی قیدوشرط ایشان و تمامی فعالین در بند می‌باشد.
*سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:
۱۸ ماه حبس تعزیری علیه فرزانه زیلایی وکیل مدافع کارگران نیشکر هفت تپه به دلیل دفاع از حقوق اولیه کارگران
فرزانه زیلایی وکیل با شرف و انسان دوست به خاطر دفاع از حق و حقوق کارگران نیشکر هفت تپه در بیدادگاه های حاکمیت به ۱۸ ماه حبس تعزیری محکوم گردیده است. وکیلی که قصد و نیتش فقط اجرای عدالت بود اما “قاضی” فرمایشی به خاطر اهداف انسان دوستانه خانم زیلایی حکم تبلیغ بر علیه نظام‌ را علیه اش صادر کرد.
کجای دنیا دفاع از حقوق کارگر اینچنین جرم انگاری میگردد؟ قوه قضائیه یکبار دیگر با صدور چنین حکم‌ناعادلانه ای ثابت کرد که هیچگونه استقلالی در قصاوت و همچنین مبارزه با فساد را ندارد و فقط بله و قربان گوی نهادهای امنیتی و نظام سرمایه داری حاکم میباشد.
درود بر شرف فرزانه زیلایی که همواره در کنار کارگران، بازنشستگان اجتماعی و همچنین معلمان قرار داشته است و شرافت شغلی خودش را به اربابان سرمایه و قاضیان وابسته به حاکمیت و نظام سرمایه داری نفروخته است.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه حکم‌صادره بر علیه فرزانه زیلایی وکیل مدافع کارگران نیشکر هفت تپه را به‌شدت محکوم‌میکند و خواستار لغو حکم صادره از شعبه ۴ دادگاه انقلاب اهواز بر علیه این وکیل باشرف میباشد.
نه به پرونده سازی
دوم خرداد ۱۴۰۲
*اعزام داود رضوی کارگر زندانی به بیمارستان طالقانی جهت انجام اکو قلب
روز دوشنبه یکم خرداد داود رضوی عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد جهت انجام اکو قلب که برای آمادگی قبل از آندوسکوپی نیاز می‌باشد به بیمارستان طالقانی اعزام‌شد. دکتر پس از انجام اکو قلب آندوسکوپی را بلامانع دانسته است. از آنجا که داود رضوی به مدت ۱۳ سال تحت نظر دکتر گوارش بوده و دارو استفاده می‌‌نمایدو هر چند ماه یکبار آزمایش و هر دو سال یکبار آندسکوپی می‌شده، لذا به همین‌جهت از پزشک زندان درخواست می‌کند که تحت نظر دکتر خودش باشد. پزشک زندان‌‌ ضمن اعلام موافقت خود از ایشان‌ میخواهد درخواست خودش را به مسئولین زندان ارائه بدهد تا در صورت موافقت آنها با پزشک خودش هماهنگ نمایند.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران خواستار رسیدگی فوری به وضعیت بیماری داود رضوی و همچنین خواستار لغو پرونده سازی و آزادی فوری و بی قید و شرط اعضای زندانی خود داود رضوی، رضا شهابی، حسن سعیدی و سایر فعالین کارگری و معلمی و مدنی می‌باشد.
چاره کارگران وحدت و‌ تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
دوم خرداد ۱۴۰۲
*تجمع اعتراضی مالباختگان کریپتولند مقابل دادسرای جرائم اقتصادی با شعار«مرگ براین قوه مردم فریب»
فیلم های منتشره در شبکه های اجتماعی از تجمع اعتراضی روز سه شنبه 2 خرداد مالباختگان کریپتولند مقابل دادسرای جرائم اقتصادی با شعار«مرگ براین قوه مردم فریب» خبر می دهند.
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید


اخباروگزارش های کارگری 3 خرداد ماه 1402
- ادامه کنش های خانواده‌های زندانیان محکوم به اعدام برای توقف اعدام بستگانشان با تجمع مقابل ساختمان مرکزی قوه قضاییه وسردادن شعار«اعدام نکنید»
- شعارنویسی در اعتراض به صدور و اجرای احکام اعدام‌های ظالمانه؛ دانشگاه خوارزمی‌
- تجمع اعتراضی مشترک کارگران بازنشسته تامین اجتماعی اهواز و شوش نسبت به سطح نازل حقوق منجمله مصوبه ضد کارگری شورای عالی کار و صدورحکم یکسال ونیم زندان برای فرزانه ذیلابی مقابل اداره کل تامین اجتماعی خوزستان
- تجمع همزمان مدرسان کانون زبان ایران استان های آذربایجان شرقی،اصفهان،تهران ،فارس وکرمان دراعتراض به سطح نازل حقوق
- گزارش تحلیلی انجمن صنفی معلمان سنندج - کلاترزان در خصوص تجمع ۱۹ اردیبهشت و اتفاقات سال تحصیلی جاری
- روایتی از ممنوع‌الورودی دانشجویان تعلیقی الزهرا
- بازداشت یک کارگر توسط نیروهای امنیتی در عسلویه
- قرار بازداشت موقت و پرونده سازی برای فعالین کارگری سنندج
- اعتصاب رانندگان کامیون و کامیونداران در پایانه اصفهان برای سومین روز متوالی
- تجمع اعتراضی اهالی روستای هنیدر مفروزه نسبت به تخریب و انسداد کانال آب روستا مقابل فرمانداری سرپل ذهاب
*******
*ادامه کنش های خانواده‌های زندانیان محکوم به اعدام برای توقف اعدام بستگانشان با تجمع مقابل ساختمان مرکزی قوه قضاییه وسردادن شعار«اعدام نکنید»

براساس فیلم های منتشره درشبکه های اجتماعی روز چهارشنبه 3 خرداد، خانواده‌های زندانیان محکوم به اعدام درادامه کنش های دامنه دارشان برای توقف اعدام بستگانشان برای باری دیگر مقابل ساختمان مرکزی قوه قضاییه درتهران تجمع کردند وخواستشان را با شعار«اعدام نکنید»فریاد زدند.
شعارنویسی در اعتراض به صدور و اجرای احکام اعدام‌های ظالمانه؛ دانشگاه خوارزمی‌
۲خرداد ۱۴۰۲

*تجمع اعتراضی مشترک کارگران بازنشسته تامین اجتماعی اهواز و شوش نسبت به سطح نازل حقوق منجمله مصوبه ضد کارگری شورای عالی کار و صدورحکم یکسال ونیم زندان برای فرزانه ذیلابی مقابل اداره کل تامین اجتماعی خوزستان
روز چهارشنبه 3 خرداد، کارگران بازنشسته تامین اجتماعی اهواز و شوش برای اعتراض به سطح نازل حقوق منجمله مصوبه ضد کارگری شورای عالی کار و صدورحکم یکسال ونیم زندان برای فرزانه ذیلابی مشترکا مقابل اداره کل تامین اجتماعی خوزستان تجمع کردند.
شعارها:
«مرتضوی دروغگو مهار تورمت کو»
«ای وزیر دروغگو حاصل وعده هات کو»
«قانو کی شکسته دولت ورشکسته»
«حسین حسین شعارشون دروغ و دزدی کارشون»
«بازنشست می میر ذلت نمی پذیرد»

*تجمع همزمان مدرسان کانون زبان ایران استان های آذربایجان شرقی،اصفهان،تهران ،فارس وکرمان دراعتراض به سطح نازل حقوق
مدرسان کانون زبان ایران استان های آذربایجان شرقی،اصفهان،تهران،فارس وکرمان دراعتراض به سطح نازل حقوق مبنی بردریافت نصف چندغازحقوق رسمی همزمان دست به تجمع زدند.

برپایه گزارش رسانه ای شده بتاریخ 3 خرداد،برخی از آن‌ها با سال‌ها سابقه کار در این کانون و با 20 الی 24 ساعت کار در هفته بین ماهی 4 تا 6 میلیون تومان دریافت می‌کنند. مدرسین کانون زبان ایران از سال 90 که تحت پوشش کانون پرورش فکری قرار گرفته‌اند روز به روز حقوق و مزایای‌شان کمتر شده تا جایی که امسال با 24 ساعت کار در هفته (به میزان کار تدریس یک معلم آموزش و پرورش) معادل یک سوم یک کارگر حدود چهار تا پنج میلیون در ماه حقوق می‌گیرد.
بنا بهمین گزارش،مدرسان معترض گفتند:از زمانی که کیانی(غلامرضا کیانی از سال 90 مدیرعامل کانون زبان ایران است)در اینجا منصوب شده برخی امکانات حذف شده و در فیش حقوق آن‌ها به جای حقوق نوشته می‌شود حق‌التدریس.
یکی از معلمان کانون زبان ایران نیزگفت: در آخرین بزرگداشت روز معلم در تهران که توسط کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شده بود گفته شده مدرسی کانون زبان ایران شغل نیست. مدرسان این کانون معتقدند با وقتی که می‌گذارند و حقوق دریافتی آن‌ها و با توجه به خط فقر 20میلیون تومانی، شرایط شغلی آن ها عادلانه نیست.
*گزارش تحلیلی انجمن صنفی معلمان سنندج - کلاترزان در خصوص تجمع ۱۹ اردیبهشت و اتفاقات سال تحصیلی جاری
(مطالعه این گزارش علاوه بر معلمان برای دانش‌آموزان، والدین و همشهریان گرامی خالی از لطف نیست)
بخش اول
ظلم ماری‌ست هرکه پروردش
اژدهایی شد و فرو بردش
"مکتبی شیرازی"
در سایه سیاستهای غلط و ضدآموزشی کاربدستان، هرساله بر مشکلات و مضایق مدارس و معلمان افزوده می‌شود به طوری که نظام تعلیم و تربیت را بشدت ناکارآمد نموده و این ناکارآمدی جامعه را با بحرانی عظیم مواجه کرده است. در این اوضاع حاکمیت به جای درک و استقبال از نقدها و نظرات سازنده، کمر همت به حذف و سرکوب منتقدان بسته و هر روز به شیوه‌ای و در گوشه‌ای از مملکت بگیر و ببند راه می‌اندازد. روزی نیست که خبر تلخ دستگیری، توبیخ، اخراج یا تبعید معلمی دلسوز و فداکار فضای جامعه را متاثر و ملتهب نکند.
مطابق رسم نحس دیرینه "فشار بر فعالان صنفی در آستانه هفته معلم"، اوایل اردیبهشت نهادهای امنیتی ۷ نفر از فعالان صنفی و هیئت‌مدیره انجمن را احضار کردند تا شاید بتوانند از سازماندهی و شکل‌گیری تجمع هفتە معلم جلوگیری کنند. متعاقب آن در روز ۱۹ اردیبهشت مثلث نیروهای امنیتی، انتظامی و آموزش و پرورش در تداوم سیاست "یک بام و دو هوا" و در حالی که اجتماعات سایر شهرها با آرامش برگزار شد، تجمع قانونی و مسالمت‌آمیز معلمان سنندج را که به فراخوان شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران شکل گرفته بود به آشوب کشیدند و علاوه بر ضرب و شتم تعدادی از معلمان، آقایان فاتح عثمانی و فرزاد صفی‌خانپور را دستگیر و زندانی کردند.
در خصوص این برخوردها و سایر اتفاقات روی‌داده مطالب و پرسش‌هایی به شرح زیر مطرح می‌گردد:
الف- آیا شورای تامین استان و شهرستان سنندج به مسئولیت خود در قبال شهروندان واقف است؟ اگر پاسخ مثبت است به طور شفاف اعلام کند که برای تامین امنیت معلمان این شهر که در ۱۰ و ۲۶ خرداد و ۱۶ اسفند ۱۴۰۱ و ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ مورد حمله بی‌رحمانه و غیرقانونی نیروهای انتظامی و لباس شخصی قرار گرفتند چه اقدامی انجام داده است؟ اگر هم پاسخ منفی‌ست بفرماید که اساسا امنیت چه کسانی را تامین می‌کند و در مقابل کدام بخش از جامعه پاسخگوست؟
ب- نیروهای امنیتی و انتظامی در برابر قانون اساسی، وجدان، افکار عمومی و جامعه معلمان مسولند و باید پاسخ بدهند که مطابق کدام قانون، مجوز و معیاری هربار به تجمع قانونی معلمان حمله می‌کنند؟؟ عجب است این نیروها چنان با اسلحه و تجهیزات در معابر و گذرگاههای منتهی به آموزش و پرورش سنگر می‌گیرند که انگار ارتش اسرائیل یا سپاه چنگیز به شهر حمله کرده است!! اگر معلمان تا این اندازه خطرناکند چگونه همین نیروها هر روزه جان و روان فرزندان خود را به دست معلمان می‌سپارند؟ مگر همین افراد لمس نکرده‌اند که آموزش پولی‌شده، کنکور زده و طبقاتی چه دماری از روزگار خود و فرزندانشان درآورده است؟ چگونه وجدان این ماموران اجازه می‌دهد که دلسوزترین معلمان شهر را زیر ضرب ساچمه و باتوم بگیرند؟ برخی از این ماموران هنگام دستگیری معلمان - برای اینکه شهروندان از آنها حمایت نکنند - در نهایت بی‌شرمی اعلام کرده‌اند که اینان مرتکب چندین فقره دزدی شده‌اند. مگر این ماموران بە حقوق شهروندی آگاه نیستند و آموزشی در این زمینە ندیدەاند کە اینگونە بە دیگران تهمت می‌زنند؟ آیا خود شنیدن چنین اتهاماتی را تاب می‌آورند؟
ج- آموزش و پرورش کردستان یکی از اسفناک‌ترین دورە‌های حیات خود را تجربە می‌کند و سیاهی این دوران هیچگاە از حافظه معلمان و مردم کردستان پاک نخواهد شد. جدا از شاخصهای آموزشی، مهارتی و تربیتی - که مجال جداگانه‌ای می‌طلبد - تنها در کمتر از یک سال ۱- حدود ۴۰ نفر از بهترین معلمان استان دستگیر و روانه زندان شدند و برای آنها پرونده قضایی تشکیل شد ۲- دهها نفر از معلمان به هیئت تخلفات اداری معرفی شدند و منتظر صدور رای هستند ۳- ۳۵۰ معلم به جرم تحصن و حمایت از امنیت دانش‌آموزان و مدارس با کسر حقوق و درج غیبت در پرونده مواجه شدند ۴- دهها مدرسه دخترانه آماج حملات شیمیایی قرار گرفت و مسولان آ.پ نه تنها نتوانستند امنیت مدارس را تامین کنند بلکه به جای عذرخواهی و دلجویی از دختران معصوم و خانوداده‌های آنها انگشت اتهام به سوی دانش‌آموزان و معلمان دراز کردند ‌۵- دهها مدیر و معاون از پست خود برکنار شدند و صدها معلم از انتصاب بە مدیریت و معاونت مدارس محروم شدند ۶- آقای لقمان افضلی معلم و فعال صنفی سنندجی با رای هیئت تخلفات آموزش و پرورش برای ۲ سال به اردبیل تبعید گردید ۷- ۴۸ نفر از هیئت‌مدیره انجمن‌ها و فعالان صنفی استان که خود از بانیان اجرای رتبه‌بندی بودند از مزایای رتبه‌بندی محروم شدند.
بخش دوم و پایانی
۸- درِ ادارات آ.پ که خانه فرهنگیان است به روی آنها بسته شد تا در خیابان بهتر در تیررس نیروهای انتظامی و لباس شخصی قرار گیرند. ۹- مسولان اداره کل با اقدام مضحک غیرقانونی اعلام کردن انجمن صنفی معلمان کردستان، بستن درِ گفتگو و مذاکره، و گشودن زبان زور، تهدید و پرونده‌سازی تلاش کردند اعتراض و مطالبه‌گری را به محاق ببرند. اما نه تنها نتوانستند مانع اجرای هیچ‌کدام از برنامه‌ها و فراخوان‌های اعتراضی بشوند بلکه با انتقال تجمعات از محوطه ادارات به خیابان، هم به هزینه‌های حاکمیت افزودند هم سبب پیوند و همسویی بیشتر شهروندان با معلمان معترض شدند.
د- برخی از والدین، دانش‌آموزان و همشهریان هموارە همراه و حامی انجمن و فعالان صنفی بوده و با وسواس خاصی اوضاع معلمان زندانی، اخبار، اتفاقات و تصمیمات انجمن را رصد و اطلاع‌رسانی می‌کنند. این بزرگواران با حساس‌سازی اذهان جامعه و طرح مسائل صنفی و آموزشی در محافل و مجالس نقش مهمی در رفع موانع و اعتلای نظام تعلیم و تربیت ایفا نموده و خواهند نمود و انجمن با تمام وجود قدردان ملازمت و همدلی این عزیزان است. اگر شجاعت و رشادت این همشهریان نبود تعداد بازداشتی‌های تجمع ۱۶ اسفند و ۱۹ اردیبهشت بسیار بیشتر می‌شد. امیدواریم سایر والدین، دانش‌آموزان و همشهریان هم به این قناعت و باور که "فعالیتهای صنفی، مطالبه‌گرانه و آگاهی‌بخش معلمان تنها راه نجات آموزش و پرورش و جامعه است" برسند و با همدلی و حمایت خود به تسهیل‌ و تسریع‌ امور کمک کنند.
ه- انجمن صنفی معلمان سنندج - کلاترزان گرم‌ترین سلام‌ها و سپاس‌های خود را تقدیم همکاران شجاع و ظلم‌ستیزی می‌کند که با حضور شرفمند خود در تجمعات سالهای گذشته و تجمع ۱۶ اسفند و ۱۹ اردیبهشت جنبش عدالتخواهی معلمان را قدرت و اعتلا بخشیدند. به علاوە، در سایه چنین حرکتهای تاثیرگذاری تجارب ارزشمندی به دست آمده است. از سویی حرکات و تصمیمات مطالبه‌گرانه نُضج‌یافته‌تر شده و از سویی دیگر دهها معلم توانمند قدرت مدیریت و رهبری خود را محک زده و به اثبات رسانده‌اند کە بعدها می‌توانند بە بهترین شیوە انجمن را ادارە کنند. بسیاری از این عزیزان در ۱۶ اسفند و ۱۹ اردیبهشت به محض دیدن اعضای هیئت مدیره انجمن و فعالان سرشناس در جمع خود از روی درک و مصلحت‌اندیشی اعلام می‌کردند که "مدیریت کار را به ما بسپارید و نگران هیچ مسئله‌ای نباشید" که این یک دستاور بزرگ است و نشان از بالندگی فعالان صنفی و اتحاد مابین آنهاست.
همزمان این انجمن ناخرسندی خود را از همکاران منفعل و عافیت‌طلبی که سالهاست با رجحان ترس‌ها و یا منویات ناچیز خود بر منافع جمیع معلمان و مصلحت‌های جامعه و آیندگان، همکاران خود را تنها گذاشتەاند اعلام می‌دارد. همچنین از کسانی که همیشه یاور و همراه بودند اما اینک مرعوب برخی جوسازی‌ها شدە و یا به بهای متاع ناچیز رتبه‌بندی، سایر حقوق پایمال شده خود و اهداف متعالی جنبش عدالتخواهی معلمان را فراموش کردە و کنج عزلت و انفعال گزیدەاند گله‌مند است و به این عزیزان اعلام می‌دارد که چندرغاز رتبه‌بندی نه تبعیض ۳۰ ساله اعمال شده بر شما را جبران می‌کند و نه یارای رقابت با تورم عنان گسیخته خواهد داشت و به زودی اثر آن زیر چکمه‌های گرانی و تورم محو خواهد شد.
و- انجمن محدود بە هیئت‌مدیره یا گروه و فکر خاصی نبودە و نخواهد بود بلکه متعلق به همه معلمان است و خود را در برابر تمام همکاران بازنشستە و شاغل، دانش‌آموزان، همشهریان و آینده آموزش و پرورش این آب و خاک مسئول می‌داند. آبرو و اعتبار این انجمن حاصل رنج، شکنجه، زندان، تبعید و توبیخ صدها و بلکە هزاران معلم پاک و باشرف کردستان است. اگر دلاوری و مقاومت این عزیزان نبود ما چنین سرمایه اجتماعی و مدنی ارزشمندی نداشتیم. بر همین اساس هیئت‌مدیرە انجمن و همه عزیزانی کە در برابر انجمن و اهداف و آرمانهای آن تعلق و رسالتی احساس می‌کنند فارغ از کارشکنی‌ها، بدخواهی‌ها و غرض‌ورزیها بە پیمودن راه مبارک آن ادامە می‌دهند و ذره‌ای از این خواسته‌های مشروع، انسانی و مترقی عقب نخواهد نشست.
انجمن قویا بر این باور است کە انتقاد و اعتراض جزء علائم حیاتی هر جامعه‌ای است و حتی در جوامعی که آزادی و عدالت برقرار است اگر روح مطالبه‌گری و انتقاد در رگهای آن جریان نداشته باشد به ابتذال ستم و تبعیض مبتلا خواهند شد. لذا در کنار توصیه‌ها، خیرخواهی‌ها و مکاتبات و مذاکرات معمول، حق نقد و اعتراض به کم‌کاریها، کژکاریها و بی‌عدالتی‌ها را برای خود محفوظ می‌داند و هر شخص و نهادی را که این حق مشروع و مسلم را سلب و سرکوب نماید دشمن قانون، حقوق بشر، آزادی و عدالت می‌داند.
انجمن صنفی معلمان کوردستان(سنندج - کلاترزان) ۱۴۰۲/۳/۳
*روایتی از ممنوع‌الورودی دانشجویان تعلیقی الزهرا
مولود صفری دانشجوی رشته نقاشی و تعداد دیگری از دانشجویان در تاریخ ۳۰ اردیبهشت از ورود به دانشگاه منع شدند.
صفری از سوی کمیته انضباطی به اتهام رعایت نکردن حجاب در محیط دانشگاه به ۲ ترم تعلیق محکوم شده و همان روز برای تجدیدنظر به کمیته انضباطی مرکزی مراجعه کرده بود. براساس قانون باید از اجرای حکم تا زمان رسیدگی کمیته مرکزی به پرونده جلوگیری می‌شد.
حکم خانم صفری براساس عکسی صادر شد که ناواضح بوده و انتساب آن به وی مشخص نبوده است. پیش از این دانشگاه اعلام کرده بود درصورت تعهد کتبی خانواده تعلیق وی منتفی خواهد شد.
اما ناگهان حراست دانشگاه جلوی ورود او و تعدادی دیگر از دانشجویان را به دانشگاه گرفته و به ایشان اعلام کرد تا زمانی که خانواده‌شان از شهرستان رسیده و آن‌ها را "تحویل" بگیرند، باید بیرون دانشگاه بایستند و حق جمع‌آوری وسایلشان را نیز نخواهند داشت.
پس از ۶ ساعت انتظار به این دانشجویان تنها اجازه‌ تخلیه خوابگاه داده شد که آنهم مشروط به همراهی نگهبانان حتی در زمان جمع آوری وسایلشان بوده‌ است.
*بازداشت یک کارگر توسط نیروهای امنیتی در عسلویه
سجاد خسروی، کارگر اهل ایذه توسط نیروهای امنیتی در عسلویه بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شد.
تاکنون از دلیل بازداشت، اتهام انتسابی و محل نگهداری این شهروند اطلاعی در دسترس نیست.
برگرفته از کانال کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری ایران
*قرار بازداشت موقت و پرونده سازی برای فعالین کارگری سنندج
ماموران اداره اطلاعات سنندج شامگاه چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت ۸ تن از فعالان کارگری و مدنی سنندج را در منزل پدر هومن عبداللهی، از جان‌باختگان اعتراضات سراسری، پس از ضرب و شتم، بازداشت کردند.
فرشید عبداللهی، پدر معترض کشته‌شده، که میزبانی این فعالان را بر عهده داشت نیز از سوی ماموران امنیتی مورد ضرب و شتم قرار گرفت.
اسامی فعالان کارگری و مدنی بازداشت‌شده کمال کریمی، شادمان عبدی، عبدالله خیرآبادی، سیروان محمودی، اقبال پیشکاری، هاجر سعیدی، خبات محمودی و حبیب‌الله کریمی است.
در پی پیگیرهای خانواده فعالین دربند، دادگاه سنندج به آنها اعلام کرده است که برای آنها قرار بازداشت موقت صادر شده است و تا تمام نشدن تحقیقات آزاد نخواهند شد. آنچه مشخص است، دستگاه‌های سرکوبگر اطلاعات سنندج در حال پرونده سازی برای این فعالین کارگری و مدنی است.
منبع:کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران
*اعتصاب رانندگان کامیون و کامیونداران در پایانه اصفهان برای سومین روز متوالی
براساس گزارش 3 خرداد کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران، اعتصاب رانندگان کامیون و کامیونداران در پایانه اصفهان برای سومین روز متوالی ادامه دارد.

*تجمع اعتراضی اهالی روستای هنیدر مفروزه نسبت به تخریب و انسداد کانال آب روستا مقابل فرمانداری سرپل ذهاب

به گزارش 3 خرداد کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران،اهالی روستای "هنیدر مفروزه" از توابع شهرستان سرپل ذهاب کرمانشاه با برپایی تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان خواهان رسیدگی به مطالبات خود و عدم تخریب و انسداد کانال آب روستا شدند.
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

 

های کارگری 4 خرداد ماه 1402
- پخش تراکت در اعتراض به اعدام‌های ظالمانه و اعلام همبستگی به خانواده‌ی شهدای جنبش زن، زندگی، آزادی؛ دانشکده‌ی معماری و شهرسازی دانشگاه هنر اصفهان
- گرامیداشت یاد فایق مام‌قادری از جانباختگان اعتراضات سراسری سال 1401 درمهاباد بمناسبت زاد روزش باحضور خانواده وجمعی از بستگان ودوستانش برسرمزارش
- حضور جمعی از «فعالین زنان گیلان» بر مزار رومینا اشرفی در سالگرد قتل این نوجوان 14 ساله به دست پدر، همچنین حضور هم‌زمان جمعی از «فعالین زنان مریوان» بر مزار فرشته نجاتی برای یادبود این قربانیان قتل‌های ناموسی و اعتراض علیه خشونت سیستماتیک علیه زنان
- کنش های مجتبی توکل زندانی سیاسی آزاد شده از زندان برای بازگشت بکار
- اعتراض خانوادگی کارگران خدماتی شهرداری جیرفت نسبت به اخراج از کارو پایمالی حقوقشان
- تجمع اعتراضی مالباختگان اراضی کشاورزی کندرود تبریز نسبت به تصرف زمین هایشان بنیاد مستضعفان
- حذف غیرقانونی کاندیدهای شورای صنفی دانشگاه علامه
- افزایش فشار و تهدید بر دانشجویان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی
- آزادی موقت آروین نیک ‌پی با وثیقه 500 میلیون تومانی
- مسعود فرهیخته دبیر شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران آزاد شد
- اطلاعیه سندیکای سولیدر(همبستگی)فرانسه دراعتراض به اعدام ها وهمبستگی با مبارزات علیه اعدام و جمهوری اسلامی درایران
*******
*پخش تراکت در اعتراض به اعدام‌های ظالمانه و اعلام همبستگی به خانواده‌ی شهدای جنبش زن، زندگی، آزادی؛ دانشکده‌ی معماری و شهرسازی دانشگاه هنر اصفهان
۳۱اردیبهشت ۱۴۰۲

*پنج شنبه 4 خرداد:گرامیداشت یاد فایق مام‌قادری از جانباختگان اعتراضات سراسری سال 1401 درمهاباد بمناسبت زاد روزش باحضور خانواده وجمعی از بستگان ودوستانش برسرمزارش
*حضور جمعی از «فعالین زنان گیلان» بر مزار رومینا اشرفی در سالگرد قتل این نوجوان 14 ساله به دست پدر، همچنین حضور هم‌زمان جمعی از «فعالین زنان مریوان» بر مزار فرشته نجاتی برای یادبود این قربانیان قتل‌های ناموسی و اعتراض علیه خشونت سیستماتیک علیه زنان
درهمین رابطه:بیانیه‌ی جمعی از فعالان حقوق زنان علیه قتل‌های ناموسی
هشت‌ماه از شروع قیام ژینا، قیام زن، زندگی، آزادی می‌گذرد و در این مدت، شاهد موارد بسیاری از زن‌کشی در شهرهای مختلف ایران بوده‌ایم. بسیاری از آنان تحت عناوینی ارتجاعی همچون ناموس و غیرت به قتل رسیده‌اند.
در حالی‌که در این مدت، مردم برای آزادی و برابری و مبارزه با تمامی قوانین واپسگرای مذهبی و استثمارگرانه، خیابان‌ها را تسخیر کردند و زنان، به‌عنوان پیشروان این جنبش در همه زمینه‌ها خاصه مخالفت با حجاب اجباری، همچنان ایستادگی می‌کنند، زنان زیادی کشته می‌شوند.
علاوه بر زنانی که به بهانه‌هایی چون دفاع از ناموس و غیرت توسط مردان خانواده کشته می‌شوند، در سال‌های اخیر هم مواردی از کشته شدن افرادی از جامعه اقلیت‌های جنسی (LGBT*I*Q+) بخصوص افراد ترنس گزارش شده است.
با تسلط فرهنگی عام مبنی بر اهمیت غیرت محوری و ناموس‌پرستی در سطوح مختلف جامعه و همچنین در غیاب قوانین بازدارنده زن‌کشی٬ بسیاری از خانواده‌ها دست خود را در اعمال چنین جرایمی باز می‌بینند و به خوبی آگاهند که مجازاتی سنگین (مقصود، رویه‌ی ضد انسانی اعدام نیست)، در انتظارشان نخواهد بود.
سه سال پیش، قتل رومینا اشرفی توسط پدرش همه‌ی ما را شوکه کرد، درحالی‌که ما هنوز عزادار بی‌شمار افراد‌ِ قربانی خشونت جنسیتی و آپارتایدِ جنسیِ عظیم در جامعه‌ی پیش از آن بودیم.
قتل‌های ناموسی و زن‌کشی، بعد از قتل رومینا همچنان ادامه دارند؛ فاطمه برهی در آبادان و فقط یک ماه پس از رومینا؛ کتایون امینیان، کمتر از دو سال بعد در سنندج؛ مونا حیدری در اهواز؛ و قتل علیرضا منفرد جوان ‌همجنسگرا در اهواز...این جان‌های از دست‌رفته، قربانی همین ساختار مردسالار و قوانین ناکارآمد شدند و این داستان همچنان ادامه دارد.
طی این سال‌ها، با وجود فریاد و اعتراض‌های مکررِ فعالان حقوق زنان، به‌خصوص اعتراضات فعالان کردستان، و تلاش های فعالان +LGBTQ، حاکمیت ذره‌ای از مواضع خود عقب ننشسته و با تأیید و توجیه این قتل‌ها از منظر ناموس، آبرو و مذهب، و با اعمال همان قانون، دست در دست قاتلان، به تولید و بازتولید چنین جنایاتی دامن زده است. همچنین حکومت چند سال قبل با عدم برخورد با اسیدپاشی‌های اصفهان و دیگر اقدامات افراد موسوم به خودسر (که در واقع بازوهای غیررسمی ارتجاع‌اند)، حمایت خود را از حذف و آزار زنان و افرادی از جامعه رنگین‌کمانی به بهانه غیرت نشان داده است.
ما معتقدیم که زن‌کشی و قتل‌های ناموسی نه خشونت فردی و نه پدیده‌ای فرهنگی، بلکه خشونتی سیستماتیک و مسئله‌ای سیاسی است؛ و در گره‌گاه مردسالاری و سنت، بخش درهم‌تنیده‌ای از نظام سرمایه‌داری‌ست.
همان خشونتی که روزمره از خانه و مدرسه تا خیابان و جامعه، به‌صورت برنامه‌ریزی شده و سیستماتیک، دامن‌گیر بخش عظیمی از جامعه زنان و دیگر گروه‌های به حاشیه‌رانده‌شده می‌شود. پس مبارزه با این مهم بر عهده‌ی همه‌ی انسان‌هایی است که با قتل، کشتار، بی‌عدالتی و تبعیض مخالف‌اند.
ما فعالان زنان، هم‌پا با مخالفت با رویه‌ی ارتجاعی اعدام (این قتل عمد حکومتی و توحش سیستماتیک دولتی)، خواهان برچیده شدن این رویه و از سویی وضع قوانین برابر و بازدارنده هستیم. قوانینی لازم‌الاجرا و بر پایه‌ی عدالت و همچنین جرم‌انگاری هر نوع خشونت جنسیتی تا بدین‌وسیله، زن‌کشی و اقسام خشونت جنسیتی، ملغی شود.
ما معتقدیم که هر حکومتی می‌بایست در آینده، با تصویب قوانین و سیاست‌های حمایتی جامع و تأسیس خانه‌های امن و ایجاد امکانات حمایتی از قبیل مشاوره‌ی رایگان و آموزش عمومی مردم به‌منظور حمایت از همه گروه‌های در خطرِ خشونت جنسیتی و همچنین تصویب قوانین بازدارنده، برای پیشگیری از وقوع چنین قتل‌هایی اقدام کند.
امروز، ما بر مزار رومینا، با ادای احترام به وی و تمامی قربانیان قتل‌های ناموسی در سراسر دنیا، پیمان می‌بندیم تا در مقابل هرگونه قتل و جنایت و بی‌عدالتی و هرگونه تبعیض و آپارتایدی ایستادگی کنیم و تا رسیدن به جامعه‌ای عاری از ظلم و نابرابری از پای ننشینیم.
مسلماً تا زمانی که تضاد کار و سرمایه، چرخه‌ی تولید نابرابری و تبعیض و اصل ناگسستنی سرمایه برپا باشد، وقوع چنین تراژدی و جنایاتی اجتناب‌ناپذیر و دور از ذهن نیست، پس، می‌بایست برای ریشه‌کن کردن چنین جنایاتِ سازمان‌یافته‌ای تمام توان خود را برای مبارزه با این ساختار ضدانسانی به‌کار بگیریم و با آگاهی خود و دیگران علیه هر نوع ستمی بایستیم و برای برپایی دنیایی بهتر و جهانی عاری از خشونت، از تمامی ابزارهای خود برای سازماندهی همه ستمدیدگان و محذوفان بهره بگیریم.
و این اصل و قاعده‌ی انکارناشدنی را، که رهاییِ جامعه در گرو رهاییِ زنان و همه گروه‌های به حاشیه‌رانده‌شده دیگر است، سرلوحه‌ی کار خود قرار دهیم.
گروه بیدارزنی
جمعی از فعالین زنان گیلان (ارغوان‌ها)
جمعی از فعالین زنان مریوان
برگرفته ازکانال بیدارزنی
*کنش های مجتبی توکل زندانی سیاسی آزاد شده از زندان برای بازگشت بکار
مجتبی توکل زندانی سیاسی که به تازگی از زندان آزاد شده با حضور خود مقابل شرکت داروسازی ابوریحان خواهان بازگشت به کار و تحقق حق و حقوق‌اش شد.
مجتبی توکل پس از تحمل نه ماه حبس اکنون با حضور در مقابل شرکت ابوریحان اعلام کرد در صورت محقق نشدن خواسته‌هایش دست به تحصن خواهد زد.
*اعتراض خانوادگی کارگران خدماتی شهرداری جیرفت نسبت به اخراج از کارو پایمالی حقوقشان
از یکم خرداد ماه،180 کارگر خدماتی شهرداری جیرفت(کارتی)که با حقوق زیرحداقل حقوق رسمی و بدون بیمه ماه یک تا دوسال مشغول بکار بودند از کار اخراج شدند.
براساس فیلم منتشره در رسانه ها،این کارگران همراه با خانواده نسبت به اخراج از کاراعتراض کردند وخواهان احقاق حقوق برحقشان شدند.
در این رابطه،یک منبع کارگری در جیرفت به خبرنگاررسانه ای گفت: حدود 180کارگر خدماتی شهرداری این شهر با عناوین مختلف شغلی از تاریخ یکم خرداد ماه با دستور شهردار در لیست اخراج قرار گرفته‌ و در آستانه بیکاری هستند.
او افزود: شهرداری جیرفت شمار زیادی نیروی کار رسمی، پیمانی و قراردادی و شرکتی دارد اما کارگرانی که در لیست اخراج قرار گرفته‌اند با میانگین سابقه کاری یک تا دوساله به صورت روزمزدی مشغول کار هستند.
*تجمع اعتراضی مالباختگان اراضی کشاورزی کندرود تبریز نسبت به تصرف زمین هایشان بنیاد مستضعفان
فیلم منتشره درشبکه های اجتماعی،حاکی از تجمع اعتراضی مالباختگان اراضی کشاورزی کندرود تبریز نسبت به تصرف زمین هایشان بنیاد مستضعفان،می باشد.
*حذف غیرقانونی کاندیدهای شورای صنفی دانشگاه علامه
نتایج اعلام شده توسط کمیته اجرایی شورای صنفی دانشگاه علامه در تاریخ سوم خرداد ماه، حاکی از رد صلاحیت غیرقانونی تعدادی از داوطلبان می‌باشد. در پی این رد صلاحیت‌های تعمدی، تعداد کاندیداها در خوابگاه‌ها و برخی دانشکده‌ها به حدنصاب نرسیده و در نتیجه برگزاری انتخابات و تشکیل شورای صنفی به کلی لغو شد.
این درحالی است که عمده داوطلبین رد صلاحیت شده، نه تنها حکم قطعی در کمیته انضباطی نداشتند بلکه عضو شورای مرکزی تشکل دیگری نیز نبودند و شرایط مذکور در بند ۴ و ۵ ماده چهارده آیین نامه شورای صنفی شامل آنها نمی‌شود.
چندی پیش در اقدامی مشابه، شاهد ممانعت سایر دانشگاه ها از جمله تهران و خواجه نصیر، از تشکیل شوراهای صنفی و انجمن های دانشجویی بوده ایم که گویای تصمیمی کلی‌تر برای حذف تشکل‌های دانشجویی می‌باشد.
مسئولین دانشگاه گمان برده‌اند که به این شیوه می‌توانند سد راه دانشجویان و مانع دادخواهی آنان شوند اما غافل از اینکه عزم راسخ دانشجویان در پی احقاق حقوق خویش، به این آسانی فرونشاندنی نخواهد بود.
*افزایش فشار و تهدید بر دانشجویان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی
بنا بر گزارشات متعدد در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی طی پیامکی تهدیدآمیز برای دانشجویان به دلیل پوشش تحت فشار قرار می‌دهند.
همچنین علاوه بر بیشتر شدن تعداد نیروهای حراست، درب فرعی این دانشگاه _که پیش‌تر برای رفت و آمد باز بود_ بسته شده است و همچنین نیروهای حراستی به صورت مداوم با موتور در دانشگاه گشت می‌زنند و برای دانشجویان در خصوص پوشش مزاحمت ایجاد می‌کنند و اقدام به ضبط کارت دانشجویی می‌کنند. این در حالی است که ضبط کارت دانشجویی توسط حراست، عملی غیرقانونی است.
گفته می‌شود دانشجویان پی در پی توسط معاون فرهنگی و حراست تک به تک احضار و تهدید به تعلیق و محرومیت از تحصیل می‌شوند.
*آزادی موقت آروین نیک ‌پی با وثیقه 500 میلیون تومانی
آروین نیک ‌پی از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری سال 1401 درمریوان با وثیقه 500 میلیون تومانی موقتا آزاد شد.
خاطرنشان می شود که آروین نیک ‌پی دردوران بازداشتش دراداره اطلاعات مریوان اقدام به خودکشی کرده بود.
*مسعود فرهیخته دبیر شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران آزاد شد
مسعود فرهیخته که در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ماه توسط پنج نفر از نیروهای امنیتی وزارت اطلاعات در منزل شخصی اش دستگیر شده بود بعد از سپری کردن ۲۳ روز سلول انفرادی و دو روز در زندان قزلحصار در مجموع ۲۵ روز آزاد شد.
مسعود فرهیخته بسان نلسون ماندلا معتقد است که وقتی زندانبانم درب سلول را می گشود او برایم نور و امید و عشق به آزادی به ارمغان می‌آورد و من سعی می‌کردم به رسم مهمان نوازی با گشاده رویی و مهربانی به استقبال آنان رفته تا سلول کوچک و اندوهبارم را برایشان با صفا جلوه داده تا فضای انسان‌دوستانه در زندان حاکم شود.
او می‌گوید زندانی و زندانبان همگی اسیر حصارهای زندان هستند. زندانبان برای کسب معاش و من برای آزادی‌خواهی، برابری‌طلبی و مبارزه علیه بی‌عدالتی‌های حاکم بر جامعه.
نلسون ماندلا که می‌گوید: می‌دانی فرق من با زندانبانم چیست؟ زمانی که پنجره کوچک سلولم را باز می‌کند، او تاریکی و غم را می‌بیند و من روشنایی و امید.
*اطلاعیه سندیکای سولیدر(همبستگی)فرانسه دراعتراض به اعدام ها وهمبستگی با مبارزات علیه اعدام و جمهوری اسلامی درایران
اعدام سلاح مهیب سرکوب در ایران
رژیم خونخوار جمهوری اسلامی
ایران یکی از کشورهایی ست که نسبت به جمعیتش بیشترین درصد اعدام را در جهان اجرا می‌کند. طبق گزارش عفو بین الملل، 576 نفر در سال گذشته اعدام شدند. نود و دو درصد از اعدامی‌ها بنا بر گزارشهای رسمی با جرایم قتل و ترافیک مواد مخدر اعدام شدند.
اما در واقع بین این قربانیان تعدادی بسیاری هستند که به جرم اطاعت نکردن از دستورات حکومت اعدام می‌شوند. از جمله فعالین سیاسی، اعضای اتحادیه‌ها یا انجمن‌ها، حامیان خود مختاری و حامیان آزادی بیان و اندیشه و غیره، به علاوه تمام اعدامها در آمار و ارقام رسمی گنجانده نمی‌شود.
افزایش چشمگیر احکام اعدام واجرای اعدام
به گفته‌ی عفو بین الملل، تعداد اعدامها بین سالهای 2021 و 2022 هشتاد و سه درصد افزایش داشته است.
کمیسیاریای عالی حقوق بشر سازمان ملل گزارش داد « بطور متوسط در سال 2023 بیش از ده نفر هر هفته اعدام ‌شدند، امری که این کشور را به یکی از کشورهایی که بیش از هر کشوری در جهان اعدام می‌کند، تبدیل می‌کند » جمعیت کرد و بلوچ بطور خاص هدف این اعدامها هستند. سی درصد از افرادی که در سال گذشته اعدام شدند، بلوچ بودند. ( در حالیکه جمعیت بلوچ در ایران سه درصد کل جمعیت را در بر می‌گیرد) باید اضافه کرد که از500 کشته‌ در جریان تظاهرات اخیر که از ماه سپتامیر شروع شد، 130 نفر از سیستان و بلوچستان بودند.
اعدام بخش جدایی ناپذیری از دین سالاری ست.
همسو با رژیم شاه، حکومت مذهبی ایران بطور گسترده به دستگیری و شکنجه و مجازات اعدام متوسل شد، قابل ذکر است که این رژیم از فردای به قدرت رسیدن در سال 1979 کشتارهای جمعی به راه انداخت.
حداقل چهار تن از دستگیرشدگان تظاهرات جنبش اخیر ( جنبش ژینا، مهسا امینی) در ماه دسامبر و ژانویه اعدام شدند و سه تن هم به نامهای صالح میرهاشمی، مجید کاظمی و سعید یعقوبی در روز 19 ماه مه اعدام شدند. برای جلوگیری از اعدامها تجمعات اعتراضی بسیاری هم برپا شد با شعار محوری « مرگ بر خامنه‌ای!»
جان چند زندانی دیگر در خطر است، برای جلوگیری از اعدام این محکومین اعضای خانواده‌هایشان همرا با سایر شهروندان در مقابل زندانها جمع می‌شوند که اغلب با خشونت مامورین به عقب رانده می‌شوند.
به خاطر تمان این دلایل سندیکا همبستگی حمایت بیدریغ خودش را از زنان و مردان ایرانی که برای لغو اعدام و سرنگونی رژیم دیکتاتوری ملاها و مخالفت با بازگشت رژیم پادشاهی مبارزه می‌کنند، اعلام می کند.
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

 

اخباروگزارش های کارگری 5 خرداد ماه 1402
- جمعه های همبستگی و گسترش دادخواهی خانوادە جانباختگان کردستان با حضور بر سرمزار جانباختگان اعتراضات سراسری سال 1401 کامیاران
- ادامه جمعه های اعتراضی اهالی سیستان و بلوچستان با راهپیمایی،برافراشتن پلاکاردها و سردادن شعارهای اعتراضی در زاهدان
- جان باختن ابولفضل امیر عطایی 16 ساله از مصدومین اعتراضات سراسری سال 1401 پس از 8 ماه دسته وپنجه نرم کردن با مرگ دربیمارستان
- بررسی پرونده‌ی انضباطی یا آزار و تهدید دانشجویان؟!
- تبریک آزادی همکار عزیزمان مسعود فرهیخته
- جان باختن یک کارگر آزادراه تهران_شمال درحادثه ریزش سقف تونل
*******
*جمعه های همبستگی و گسترش دادخواهی خانوادە جانباختگان کردستان با حضور بر سرمزار جانباختگان اعتراضات سراسری سال 1401 کامیاران

روزجمعه 5 خرداد، خانوادە جانباختگان دهگلان ، دیواندرە وسنندج با حضور بر سرمزار جانباختگان اعتراضات سراسری سال 1401 کامیاران ضمن همبستگی عزم راسخشان را برای دادخواهی بنمایش گذاشتند.

یادآوری:
+همبستگی و گسترش دادخواهی خانوادە جانباختگان کردستان با حضور برسرمزار جان باختگان سنندج دربهشت محمدی
روز جمعه 22 اردیبهشت، تعدادی ازخانواده‌های دادخواه دهگلان و دیواندره با حضور برسرمزار جان باختگان سنندج دربهشت محمدی و دیداربا خانئاده هایشان صحنه ای دیگر از همبستگی و گسترش دادخواهی را بنمایش گذاشتند.
++همبستگی و گسترش دادخواهی خانوادە جانباختگان کردستان با حضور برسرمزار جان باختگان دیواندره
خانوادە جانباختگان شهر سنندج و دهگلان بە دیدار خانوادە جانباختگان شهر دیواندرە رفتە و بر سر مزار جانباختگان حاضر شدند و برای گسترش دادخواهی و اتحاد هرچە بیشتر خانوادە جانباختگان تاکید کردن و بر این باور هستن کە تنها راە حق خواهی اتحاد گستردە میان خانوادەها میباشد.
*ادامه جمعه های اعتراضی اهالی سیستان و بلوچستان با راهپیمایی،برافراشتن پلاکاردها و سردادن شعارهای اعتراضی در زاهدان
شعارها:
«مرگ بر ستمگر چه شاه چه رهبر»
«این همه سال جنایت مرگ بر این ولایت»
«مرگ بر دیکتاتور»
«مرگ بر خامنه ای»
«مرگ بر سپاهی»
«بسیجی جیره خور آخرشه خوب بخور»
«زندانی سیاسی آزاد باید گردد»
«بسیجی سپاهی داعش ما شمایید»
«قسم به خون یاران ایستاده ایم تا پایان»
تصاویر:



*جان باختن ابولفضل امیر عطایی 16 ساله از مصدومین اعتراضات سراسری سال 1401 پس از 8 ماه دسته وپنجه نرم کردن با مرگ دربیمارستان
روز جمعه 5 خرداد، ابولفضل امیر عطایی 16 ساله که در 30شهریورماه سال گذشته در شهر ری از ناحیه سر مورد اصابت گلوله نیروهای سرکوب دستگاه رهبری ودولت قرار گرفته بود پس از 8 ماه دسته وپنجه نرم کردن با مرگ دربیمارستان،جان باخت.
*بررسی پرونده‌ی انضباطی یا آزار و تهدید دانشجویان؟!
فهیمه سلطانی دانشجوی رشته‌ی حقوق دانشگاه اصفهان در شورای بدوی کمیته‌ی انضباطی به دو ترم منع موقت از تحصیل با احتساب در سنوات محکوم شد.
این دانشجو که پیش‌تر در تاریخ ۲۲ آبان بازداشت و ۲۱ بهمن آزاد شده بود، پس از بازگشت به دانشگاه توسط حراست و کمیته‌ی انضباطی مورد بازجویی، تفتیش عقاید و تهدید قرار گرفت. در نهایت حکم این دانشجو در فرایندی غیرقانونی به وی ابلاغ و بلافاصله پس آن دروس مربوط به ترم جاری، زمانی که مدت کوتاهی تا پایان ترم باقی مانده است، برای وی حذف شده است.
لازم به ذکر است این دانشجو به شکل مداوم در جلسات حراست و کمیته‌ی انضباطی مورد تهدید و بازجویی قرار گرفته است در حالی که مستندات تمام موارد اتهامی فقط یک گزارش از یک فرد در حراست بوده است. به نظر می‌رسد دانشگاه‌ها در فرایندی برای تصفیه‌‌ی دانشگاه به پرونده‌سازی برای دانشجویان رو آورده‌اند.
*تبریک آزادی همکار عزیزمان مسعود فرهیخته

مسعود فرهیخته، عضو شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ماه توسط پنج نفر از نیروهای امنیتی وزارت اطلاعات در منزل شخصی‌اش دستگیر شده و با ۲۳ روز بازداشت سلول انفرادی و دو روز در زندان قزلحصار در مجموع ۲۵ روز بازداشت غیرقانونی، با وثیقه‌ی دو میلیارد تومانی آزاد شد.
شورای هماهنگی ضمن استقبال از آزادی مسعود فرهیخته، با تبریک به ایشان، خانواده‌ محترمشان و جامعه‌ی فرهنگی ایران، خواهان پایان دادن به روند پرونده‌سازی و آزادی بی قیدوشرط تمامی معلمان و فعالین در بند می‌باشد.
*جان باختن یک کارگر آزادراه تهران_شمال درحادثه ریزش سقف تونل
دربامداد روزجمعه 5 خرداد،یک کارگر 58 ساله اهل شهرستان ایذه حین کار در محور کندوان آزاد راه تهران – شمال براثر ریزش سقف تونل جان خودرا ازدست داد.
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید