- اقدام به خودسوزی 3کارگر اداره راه و شهرسازی کرمانشاه - اقدام به خودکشی یک کارگرجوان در ساختمان نیمه کاره شرکت گازدر پونک تهران - تجمع اعتراضی کارگران کارخانه لولهسازی خوزستان نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی مقابل استانداری - زمزمه های اعتراضی کارگران کارخانه هپکو اراک نسبت به نداشتن امنیت شغلی و وعده و وعیدهای توخالی مسئولان کارگران کارخانه هپکو اراک:دم خروس را باور کنیم یا قسم حضرت عباس را؟
- اعتراض کارگران راه آهن جنوب شرق کشور نسبت به سطح نازل حقوق ازجمله عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل وعدم پرداخت بموقع حقوق،حق بیمه وپرداخت نکردن مطالبات دیگروقراردادهای 3 ماهه
- پایان اعتصاب کارگران شهرداری کوت عبدالله بشرط آزادی همکاران حق طلبشان
- سایه شوم بیکاری بالای سر 250 کارگر کارخانه لوله سازی ماهشهر
- اسماعیل گرامی از پیشروان اعتراضات سراسری بازنشستگان ازسوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ۵ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق و دو میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شد
- محمود صالحی و عثمان اسماعیلی آزاد شدند
- کارگران معدن آسمینون پس از4 روز جسد کارگرمقنی را از چاه درآوردند
- جان باختن یک کارگر حین کاردراتاق مدیرعامل بیمه سرمد
درهمین رابطه: فیش 85 میلیون تومانی مدیرعامل بیمه سرمد
*اقدام به خودسوزی 3کارگر اداره راه و شهرسازی کرمانشاه
روز سه شنبه 18 خرداد،3کارگر اداره راه و شهرسازی کرمانشاه بدلیل عدم پرداخت بموقع چندماه حقوقشان از طرف شرکت پیمانکاری طرف قرارداداین اداره اقدام به خودسوزی مقابل ساختمان راه و شهرسازی کرمانشاه کردند.
به گزارش یک منبع خبری محلی،این سه کارگر توسط نیروهای اداره امداد نجات یافته و به مراکز درمانی منتقل شدهاند.
*اقدام به خودکشی یک کارگرجوان در ساختمان نیمه کاره شرکت گازدر پونک تهران
روز چهارشنبه 19 خرداد، یک کارگرجوان بدلیل عدم پرداخت بموقع مطالباتش خودرا به بالای تاور کرین (جرثقیل برجی) بالای پشت بام ساختمان نیمه کاره شرکت گازواقع درمنطقه پونک تهران رساند وبمدت 2 ساعت تهدید به پریدن به پایین و پایان دادن به زندگی خود کرد.
*تجمع اعتراضی کارگران کارخانه لولهسازی خوزستان نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی مقابل استانداری
روز چهارشنبه 19 خرداد برای چندمین بار، کارگران کارخانه لولهسازی خوزستان برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی دست به تجمع مقابل استانداری زدند.
یکی از کارگران حاضر درتجمع به خبرنگاررسانه ای گفت: این شرکت در گذشته در خاورمیانه بینظیر و بیش از 600 نیروی متخصص در آن کار میکرد تا اینکه در اوایل دهه 80این شرکت به بخش خصوصی واگذار شد که دانشی از علم ریختهگری و صنعت نداشت. باگذشت زمان وضعیت کارخانه روز به روز وخیمتر و بخشها مختلف شرکت تعطیل و تنها 25 نفر شاغل در آن باقی ماند.
او در ادامه گفت: امروز تنها تعداد 25 کارگر باسابقه کاری 10 ساله باقیمانده که در این سالها هر 3 یا 4 ماه یکبار حقوق به صورت علیالحساب دریافت میکنند.
این کارگر با اشاره بیمهری مالک کارخانه و فروش قطعات و تجهیزات دستگاهها افزود: کارخانه بهمنظور راهاندازی مجدد نیازمند مواد اولیه بود اما متأسفانه مالک شرکت، به بهانه نداشتن سود از آن امتناع میکرد.
مالک خصوصی شرکت به کارکنان گفت قصد دارد قطعات و تجهیزاتی که موردنیاز شرکت نیست را بفروشد تا معوقات کارگران را پرداخت کند اما دستگاهها و تجهیزات را جداسازی و بهصورت کیلویی به فروش رساند.
وی همچنین در ادامه از نادیده گرفتن پاداش، سنوات و عیدی توسط مالک کارخانه گفت و خاطرنشان کرد: معوقات سالهای گذشته بدون احتساب تورم با نرخ حقوق سالهای گذشته پرداخت شد و سنوات، پاداش و عیدیها را نادیده گرفتند و ما مجبور به دریافت آن مبالغ شدیم چراکه فشارهای مالی ما را با مشکلات جدی مواجه کرده بود.
یکی دیگر از کارگران معترض نیز گفت:مالک شرکت به استانداری گفت که قصد تغییر کاربری کارخانه به داروسازی را دارد در صورتی که زمینهای کارخانه بسیار عظیم بوده و زمینهای زیادی برای احداث شرکت داروسازی وجود داشت.
*زمزمه های اعتراضی کارگران کارخانه هپکو اراک نسبت به نداشتن امنیت شغلی و وعده و وعیدهای توخالی مسئولان
کارگران کارخانه هپکو اراک:دم خروس را باور کنیم یا قسم حضرت عباس را؟
روز چهارشنبه 19 خرداد،زمزمه اعتراضی کارگران کارخانه هپکو اراک نسبت به نداشتن امنیت شغلی و وعده و وعیدهای توخالی مسئولان رسانه ای شد.
جمعی از کارگران کارخانه هپکو اراک ضمن اعتراض نسبت به بلاتکلیفی و سردرگمی،به خبرنگاررسانه ای گفتند: میان اظهارات مسئولان در ارتباط با سرنوشت هپکو تعارض وجود دارد.
اخیراً بنی اسدی، معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای، گفته است: برای رفع مشکلات شرکت هپکو مقرر شد در قالب ارائه تضامین بانکی و معاملاتی و همچنین طبق قرارداد منعقد شده سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای 50 دستگاه ماشین آلات از این شرکت خریداری کند که تاکنون اقدامی در این خصوص انجام نشده است. هپکو اراک هنوز ضمانت نامه بانکی برای قراردادش ارائه نکرده است.
این در حالیست که خبرهایی که طی یک یا دوماه گذشته در ارتباط با هپکو منتشر شده نشان میدهد اکثر مسئولان دولتی از استاندار استان مرکزی تا وزیر اعلام کردهاند که مشکل تهاتر بدهیهای هپکو و تسهیلات بانکی و ضمانت نامهها رفع شده است.
کارگران میگویند: این اظهارات متناقض مسئولان را چطور کنار هم قرار دهیم و نتیجه بگیریم؛ از یک طرف ادعا میکنند مشکلات هپکو حل شده، از طرف دیگر این مجموعه نتوانسته ضمانتنامهی بانکی ارائه دهد؛ ما دم خروس را باور کنیم یا قسم حضرت عباس را؟
*اعتراض کارگران راه آهن جنوب شرق کشور نسبت به سطح نازل حقوق ازجمله عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل وعدم پرداخت بموقع حقوق،حق بیمه وپرداخت نکردن مطالبات دیگروقراردادهای 3 ماهه
روز چهارشنبه 19 خرداد،کارگران راه آهن جنوب شرق کشور(شرکت تراورس)برای باری دیگراعتراضشان را نسبت به سطح نازل حقوق ازجمله عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل وعدم پرداخت بموقع حقوق،حق بیمه وپرداخت نکردن مطالبات دیگروقراردادهای 3 ماهه،ابرازکردند.
این کارگران که تعدادشان به 275 نفر میرسد به خبرنگاریک رسانه محلی گفتند:به مسئولین بگویید دو ماه و نیم است که دستمزد نگرفتهایم، جواب زن و بچه هایمان را دیگر نمی دانیم چه بدهیم!
ین کارگران ضمن گلایه از عدم پاسخگویی مسئولان امر در حل مشکلاتشان،افزودند: یکی از موانع تولید و ارائه خدمت، عدم امنیت شغلی کارگران و گسترش قراردادهای موقت است، علی رغم اینکه آن امور دارای ماهیت و طبیعت مستمر است اما قراردادهای نیروی انسانی شاغل به صورت سه ماهه منعقد می شود.
به گفته این کارگران معترض، انعقاد قراردادهای حداقل یکساله آن هم در کارهایی که ماهیت مستمر دارد حق کارگر است چرا که کارگران نیز سهم معلوم و مشخص صددرصدی از جامعه دارند و نه سهم نامشخص، نصفه و نیمه؛ در این زمینه مسئولان و متولیان امر باید چاره اندیشی کنند تا مدت قرارداد نیروی انسانی آن امور مورد بازنگری قرار گیرد چرا که افزایش طول عمر قراردادهای نیروی انسانی هیچ منافاتی با قوانین و مقررات وزارت کار نخواهد داشت.
آنهاادامه دادند: در حال حاضر تعداد 275 نفر از کارگران نگهداری خط جنوب شرق به صورت شرکتی مشغول به کاریم و از نابرابری عدالت گلایه داریم، بارها گلایه خود را از طرق مختلف به گوش مسئولان رسانده ایم اما گوش شنوایی برای تسکین و رفع آلام آنها وجود ندارد و کسی پاسخگو نیست.
تعدادی از این کارگران با اشاره به این مطلب که از ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری قرارداد سه ماهه با شرکت تراورس منعقد کرده اند،اضافه کردند: تا پایان فروردین ماه 1400 با شرکت ریل صنعتکاران قرارداد سه ماهه داشته ایم که این وضعیت انعقاد قراردادها باعث می شود تا در هر ماه بخش اندکی از حقوق هایمان به طور ناقص پرداخت شود؛ از سوی دیگر نحوه پرداختی ها به قدری بی نظم و اندک است که ما نمی دانیم چه میزان از حقوق پرداخت یا مانده است.
به گفته آنان، کارگران نگهداری خط برعکس کارگران سایر واحدهای راهآهن پاداش و یا وجهی از بابت مناسبتهای ملی و مذهبی همچون دهه فجر، ولادت علی و عید فطر دریافت نمیکنند، همچنین دریافت پاداش و سبد کالای رفاهی نوروز و رمضان نیز برای اکثریت کارگران فنی و نگهداری محقق نشده است.
این کارگران تصریح کردند: دریافتی ماهانه کفاف معاش زندگی را نمیدهد؛ اکنون نیز تنها خواسته ما پردخت به موقع حقوق به طور کامل است، با دو ماه ونیم دستمزد معوق چگونه زندگی کنیم؛ چرا مسئولان راهآهن فکری به حال ما نمیکنند؟! دیگر درمانده شده و نمیدانیم به کجا مراجعه کنیم؟
به گفته این کارگران معترض راه آهن، عدم واریز به موقع حق بیمه توسط برخی شرکتهای نگهداری باعث تاخیر در بازنشستگی و تحمیل هزینههای گزاف درمان برای پرسنل شده، کارگران نگهداری خط برای اخذ تسهیلات و ضمانت بانکی از طرف شرکتهای نگهداری حمایت نمیشوند و گواهی کسر حقوق که جزو حداقل خواستههای کارگران است از طرف شرکتها صادر نمیشود؛ همچنین عدم اجرای صحیح و دقیق طبقهبندی مشاغل یکی دیگر از مشکلات کارگران شرکتی جنوب شرق است که تا کنون محقق نشده است.
کارگران در ادامه با ذکر مشکلات دیگری اذعان کردند: 2 ماه حقوق معوق از شرکت ریل صنعت کاران طلب داریم، عیدی نوروز 1400 را دریافت نکرده ایم و بعد از آن با اتمام قرارداد برای قرارداد جدید به شرکت تراورس ارجاع شدیم.
آنان تصریح کردند: مدت زمان قرارداد سه ماهه هیچ امنیت شغلی برای ما به دنبال ندارد، از این همه بد قولی و نابسامانی خسته شده و از مدیران راه آهن کشور می خواهیم به فکر ما باشند، چراکه در ماه های اخیر باوقوع حوادثی همچون سرقت بخش هایی از ریل و یا تخریب بخش هایی از خطوط راه آهن به دلیل وقوع سیل و طوفان های شن ساعت های زیادی را برای راه آهن اضافه کاری داشته ایم اما هم اکنون شرکت ریل صنعتکاران پرداخت این اضافه کاری ها را تقبل نمی کند و با مراجعه به مدیر کل راه آهن جنوب شرق هم نتیجه ای نگرفته ایم.
کارگران تاکید کردند: در شرایط کرونایی حاکم بر جامعه، رعایت دستور العملها و پروتکلهای بهداشتی صرفا به خاطر عملیاتی بودن امور نگهداری به خوبی اجرایی نمیشود و همچنین خدمات بیمه تکمیلی و عمر و حوادث برای کارگران نگهداری خط با وجود عملیاتی بودن و تنشزا بودن مشاغل انجام نمیپذیرد.
آنها اضافه کردند: یکی از مطالبات به حق کارگران تبدیل وضعیت و داشتن قرارداد رسمی مستقیم با راه آهن است که تا کنون محقق نشده و شرکت های پیمانکاری از شرایط معیشتی کارگران به نفع خودشان سو استفاده کرده و قرارداد های 3 ماهه منعقد می کنند که این نوع قرارداد ها به دلیل ضایع شدن حق و حقوق افراد طبق قوانین اداره کار کشور ممنوع است.
این کارگران گفتند: نیروهای شرکتی راهآهن در سختترین شرایط کاری و با پایینترین دستمزدها در سرمای استخوان سوز زمستان و گرمای طاقت فرسای تابستان به صورت شبانهروزی در حال انجام وظایف محوله خود برای سیر ایمن قطارها در بخش مسافری و باری می باشند و در قِبَل آن نیازمند حمایت و توجه از سوی متولیان امر هستند.
*پایان اعتصاب کارگران شهرداری کوت عبدالله بشرط آزادی همکاران حق طلبشان
عصر روز سه شنبه 18 خرداد، کارگران شهرداری کوت عبدالله به اعتصابشان پس ازهشت روز بشرط آزادی همکاران حق طلبشان از زندان،خاتمه دادند.
براساس گزارش رسانه ای شده،شب گذشته (هجدهم خرداد)، جلسهای میان نمایندگان کارگران و مقامات شهرداری برگزار شد. در آن جلسه قرار شد چند کارگر بازداشتی همین امروز یا فردا آزاد شوند و کارگران هم قبول کردند به سر کار بازگردند.
بنابهمین گزارش، هنوز معوقات مزدی این کارگران پرداخت نشده؛ عیدی و سنوات سال قبل، برعهدهی پیمانکار قبلی است که قرار شده از طریق شکایت به اداره کار پیگیری شود؛ تسویه حساب چند ماه که کارگران علیالحساب گرفتهاند به دهم برج چهار موکول شده است؛ در واقع قرار شده دهم تیرماه حساب و کتاب انجام شده و مابهالتفاوت دستمزدها به حساب کارگران واریز شود.
این کارگران علاوه بر عیدی و سنوات، چندین ماه را به صورت علیالحساب دستمزد گرفتهاند.
کارگران ابراز امیدواری میکنند همکاران بازداشتی آنها امروز یا فردا آزاد شده و به سر کار بازگردند؛ کارگران شبکار این مجموعه از شب گذشته کار را آغاز کردهاند و روزکارها نیز امروز سر کار هستند.
درهمین رابطه:زنده باد همبستگی کارگران:
تجمع کارگران شهرداری کوت عبدالله درهفتمین روز اعتصابشان مقابل دادگاه کارون برای آزادی همکاران حق طلب بازداشتیشان
روز دوشنبه 17 خرداد، کارگران شهرداری کوت عبدالله همزمان با هفتمین روز اعتصابشان برای اعتراض به عدم پرداخت بموقع مطالبات دست به تجمع مقابل دادگاه کارون زدند وخواهان آزادی همکاران حق طلبشان که ازدوروز پیش دربازداشت بسر می برند از زندان شدند.
برپایه گزارش رسانه ای شده،حدود یک هفته است که کارگران شهرداری کوت عبدالله دست از کار کشیدهاند؛ دو روز پیش، تعدادی از کارگران بازداشت شدهاند.
کارگران شهرداری کوت عبدالله با خواست مشخص شدن زمان پرداخت مابهالتفاوتها اعتصاب کردند وبدنبال بازداشت همکاران حق طلبشان،آزادی آنها هم به خواستشان اضافه شده است.
یکی از کارگران معترض این شهرداری دراستان خوزستان به خبرنگار رسانه ای گفت:علاوه بر عیدی و سنوات سال قبل که پرداخت نشده، معوقات به صورت علیالحساب به حساب کارگران واریز شده (یک بار سه میلیون و خردهای و بار دیگر چهار میلیون تومان) و مشخص نیست چه زمانی قرار است مابهالتفاوت پرداخت شود. آنها میگویند: ماههاست که دستمزد کامل و به موقع نگرفتهایم.
*سایه شوم بیکاری بالای سر 250 کارگر کارخانه لوله سازی ماهشهر
سایه شوم بیکاری بالای سر250 کارگر کارخانه لوله سازی ماهشهرواقع در منطقه ویژه اقتصادی قرارگرفت.
روز چهارشنبه 19 خرداد،فرماندار ماهشهر در خصوص طرح اخراج 250 کارگر کارخانه لولهسازی ماهشهربه خبرنگاررسانه ای گفت: کارخانه لولهسازی در منطقه ویژه اقتصادی واقع است. از اوایل این ماه اعلام شده که محصولات تولیدی این کارخانه خریدار ندارند و ممکن است به علت عدم فروش، تعدیل نیرو انجام شود.
وی افزود: این کارخانه پیش از این، مشکلات زیادی داشت و اخیرا نیز مشکلی در خصوص کارت بازرگانی و موارد مبتلابه داشته است. جدیدا نیز مساله عدم فروش محصولات را مطرح کردهاند. انتظار میرود که مدیران کارخانه در بازار فروش ورود کنند.
*اسماعیل گرامی از پیشروان اعتراضات سراسری بازنشستگان ازسوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ۵ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق و دو میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شد
اسماعیل گرامی از پیشروان اعتراضات سراسری بازنشستگان که به دلیل شرکت در تجمعات بازنشستگان در اعتراض به وضعیت سخت معیشتی توسط قرارگاه ثارالله سپاه در منزلش بازداشت گردیده بود، پس از دوماه بازداشت موقت، درشعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به اتهام اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور بدون حضور وکیل محاکمه و مجموعا به ۵ سال زندان ۷۴ ضربه شلاق و دو میلیون تومان جریمه نقدی محکوم گردید.
اسماعیل گرامی بازنشسته ۶۷ساله در شرایطی در زندان است که بیماریهای زمینیهای دارد. ایشان مانند هزاران همکار بازنشسته معترض دیگر در سال گذشته و سال جاری به علت شرایط سخت و اسفبار معیشتی در تهران و دهها شهر کشور دست به اعتراضات و تجمع اعتراضی زده اند.
سندیکای کارگران شرکت واحد حکم ظالمانه و ناعادلانه اسماعیل گرامی کارگر بازنشسته ۶۷ ساله را قویا محکوم میکند و خواستار آزادی بیقید و شرط این فعال بازنشسته زندانی میباشد.
*محمود صالحی و عثمان اسماعیلی آزاد شدند
امروزچهارشنبه ۱۹ خردادماه ساعت ۳ بعد از ظهر محمود صالحی و عثمان اسماعیلی در میان استقبال خانوادهها و دیگر فعالین کارگری از زندان شهرستان سقز آزاد شدند.
محمود صالحی و عثمان اسماعیلی در روز ۲۶ اردیبهشت به اتهام تبلیغ علیه نظام از طریق برگزاری مراسم روز جهانی کارگر و انتشار عکس و فیلم آن در فضای مجازی توسط شعبه سوم دادسرای عمومی و انقلاب سقز بازداشت شدند و روز ششم خرداد شعبه انقلاب دادگاه تجدیدنظر سقز محمود صالحی را به ۳ ماه و عثمان اسماعیلی را به ۶ ماه زندان محکوم کرد که این احکام به ترتیب به دو میلیون و چهار میلیون تومان جریمه نقدی تبدیل شد.
امروز و پس از ۲۵ روز از زندانی شدن آنها با توجه به کسر روزانه یکصد هزار تومان از جریمه، حکم آزادی محمود صالحی صادر شد. طبق قانون محمود صالحی را پنج روز اضافه نیز در زندان نگه داشتهاند .
عثمان اسماعیلی نیز که مبلغ دو میلیون و پانصد هزار تومان از جریمه طی این ۲۵ روز زندان کسر شده بود با توجه به آزادی محمود و به اصرار دوستان مابقی جریمه واریز و از زندان آزاد شد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران آزادی محمود صالحی و عثمان اسماعیلی را به خانواده این عزیزان و کل کارگران ایران شادباش میگوید و ضمن ابراز انزجار از سیاست سرکوبگرانه حاکمیت در برخورد به کارگران خواهان آزادی دیگر کارگران زندانی میباشد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۱۹ خردادماه ۱۴۰۰
*کارگران معدن آسمینون پس از4 روز جسد کارگرمقنی را از چاه درآوردند
روز سه شنبه 18 خرداد،با تلاش گروههای محلی و چهار نفر از کارگران زبده معدن آسمینون، جسد کارگرمقنی گرفتار در چاه زیرتلی از آواردر روستای شهلکان از توابع منوجان را پس از 4 روزاز چاه بیرون آوردند.
درهمین رابطه:بی خبری 72 ساعته از سرنوشت یک کارگر مقنی براثر ریزش چاه در منوجان
با گذشت بیش از 72 ساعت از ریزش یک چاه در روستای شهلکان از توابع منوجان از سرنوشت کارگر 50 ساله تبعه افغانستان که زیرتلی از آوار گرفتارشده،خبری درمیان نیست.
*جان باختن یک کارگر حین کاردراتاق مدیرعامل بیمه سرمد
روز پنج شنبه 13 خرداد،یک کارگر تعمیرکار کولر در ساختمان بیمه سرمد دچار حادثه شد و پیکر بیجانش از پنجره اتاق غلامرضا تاجگردون مدیر عامل بیمه سرمد و رئیس سابق کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بیرون آورده شد.
این کارگر روز پنجشنبه برای تعمیر کمپرسور کولر گازی به پشتبام ساختمان مرکزی این بیمه میرود و بدلیل نداشتن حفاظ مناسب به داخل نورگیر سقوط میکند و متاسفانه جان خود را از دست میدهد. شنیدهها حاکی از آن است که این نورگیر، نور اتاق مدیرعامل مجموعه را تامین میکند.
درهمین رابطه: فیش 85 میلیون تومانی مدیرعامل بیمه سرمد
یک خبرگزاری با انتشارسندهای زیر مدعیشده غلامرضا تاجگردون، نماینده جنجالی مجلسهای قبلی، که اعتبارنامهاش در مجلس یازدهم رد شد، در دو ماه فروردین و اردیبهشت، در مقام مدیرعامل بیمه سرمد وابسته به بانک صادرات به ترتیب 73 و 85 میلیون تومان حقوق گرفته: