- تجمع اعتراضی کارگران مدت معین شرکت های پتروشیمی تابعه هلدینگ خلیج فارس نسبت به عدم پاسخگویی به مطالبات برحقشان - تجمع اعتراضی پرستاران قراردادی سبزوارنسبت به اخراج از کار مقابل دانشگاه علوم پزشکی - ادامه اعتراضات پرستاران سازمان تامین اجتماعی نسبت به مخالفت با بازنشستگی پیش از موعدشان - ادامه اعتراضات والدین دانش آموزان کشور نسبت به کلاس های حضوری 1- تجمع مقابل اداره کل آموز ش و پرورش استان هرمزگان 2- تجمع اعتراضی مقابل اداره کل آموز ش و پرورش استان خوزستان بیانیه کانون نویسندگان ایران در اعتراض به اجرای حکم دو تن از اعضایش
- پایان اعتصاب کامیون داران با افزایش 10 درصدی نرخ کرایه
- جان باختن 2 کارگرکارخانه کاغذسازی تبریز بهشهر بر اثر سقوط در مخزن کاغذ
*تجمع اعتراضی کارگران مدت معین شرکت های پتروشیمی تابعه هلدینگ خلیج فارس نسبت به عدم پاسخگویی به مطالبات برحقشان
روز شنبه 20 فروردین، کارگران مدت معین شرکت های پتروشیمی تابعه هلدینگ خلیج فارسبرای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به مواردزیر دست به تجمع زدند وخواستارپاسخگویی مسئولین وتحقق خواسته هایشان شدند:
1- عدم پیگیری و اجرای مصوبه 1403 شرکت ملی صنایع پتروشیمی از سال 92
2- عدم پرداخت پاداش سنوات مطابق کار قانون و آرای هیئت عمومی دیوان
3- عدم اجرای ترفیعات مطابق چارت سازمانی از بدو استخدام
4- عدم رسیدگی به موقع جهت پرداخت فوق العاده مخصوص مدت معین از بدو استخدام طبق مصوبه استخدامی
5- عدم رسیدگی و پیگیری جهت انعقاد قرارداد طویل المدت یا دائم
6- عدم پرداخت حقوق با در نظر گرفتن حق مناطق گرمسیری همانند پرسنل رسمی از بدو استخدام
7- عدم پرداخت حق مقام به پرسنل شاغل در سمت های 15 به پایین
8- عدم پیگیری و نامه نگاری با تدوین مقررات نفت جهت احتمال اجرای ماده 10 برای پرسنل مدت معین از سال 98
*تجمع اعتراضی پرستاران قراردادی سبزوارنسبت به اخراج از کار مقابل دانشگاه علوم پزشکی
روز شنبه 20 فروردین،جمعی از پرستاران قراردادی سبزواربرای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به اخراج از کار دست به تجمع مقابل دانشگاه علوم پزشکی این شهرستان دراستان خراسان رضوی زدند.
برپایه گزارش رسانه ای شده،جمعی از پرستاران قراردادی سبزواری که قرار است تا پایان فروردین ماه به خاطر فروکش بیماری کرونا تعدیل شوند با تجمع مسالمت آمیز مقابل دانشگاه علوم پزشکی سبزوار خواهان رسیدگی به وضعیت کاری شان از سوی مسولان شدند .
تعداد زیادی از پرستاران قراردادی سبزواری که به خاطر فروکش بیماری کرونا قرار است تا پایان فروردین ماه امسال بیکار شوند با تجمع مقابل دانشگاه علوم پزشکی سبزوار با در دست داشتن پلاکاردهایی با مضمون « مدافعان دیروز تعدیل شدگان امروز » « بمیریم شهیدیم نمیریم تعدیلیم » اعتراض خود را به گوش مسولان رساندند .
یکی از پرستاران گفت : زمانی که بیماری کرونا وارد کشور شد و اوج گرفت همه ما از سوی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار به صورت قراردادی جذب شدیم . ما به صورت شبانه روزی در میدان جنگ با ویروس منحوس و خطرناک کرونا حضور داشتیم و خطر را برای سلامتی شهروندان به جان و دل خریدیم . الان که زمزمه های فروکش بیماری کرونا به گوش می رسد مسولان دانشگاه اعلام کرده اند قرارداد ما را تمدید نمی کنند و باید تا پایان فرودین ماه محل کارمان را ترک کنیم . وی ادامه داد : ما از مسولان انتظارداریم از حقوق مدافعان سلامت که در اوج بیماری کرونا از جان خود برای سلامتی شهروندان گذشتند پشتیبانی کنند و چاره ای برای ادامه خدمت ما بیندیشند .
*ادامه اعتراضات پرستاران سازمان تامین اجتماعی نسبت به مخالفت با بازنشستگی پیش از موعدشان
روز شنبه 20 فروردین، پرستاران سازمان تامین اجتماعی ازادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به مخالفت با بازنشستگی پیش از موعدشان،خبردادند.
آنها به خبرنگاررسانه ای گفتند:که با وجود برخی تغییرات مدیریتی در راس این سازمان به دلیل رویکرد معاون حقوقی این سازمان و همچنین مستقل دیده نشدن قانونی استخدامی این سازمان و ارجاع آن به قلمروی قانون مدیریت خدمات کشوری، بازنشستگی زودتر از موعد آنها بر اساس ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی با مانع مواجه شده است.
بازنشستگی زودتر از موعد پرستاران مشمول قانون تامین اجتماعی و بند ۱ جزء (ب) ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی خواستهای است که پرستاران آن را بارها اعلام کردند و سال گذشته هم پیرامون آن چند تجمع در محل سازمان تامین اجتماعی برگزار کردند.
با توجه به اینکه هر سال سابقه پرداخت حق بیمه در کارهای سخت وزیانآور یک و نیم سال محاسبه میشود، بر اساس بند ۱، افرادی که حداقل ۲۰ سال متوالی و ۲۵ سال متناوب در مشاغل سخت و زیانآور (مخل سلامت) اشتغال داشته باشند، و در هر مورد حق بیمه مدت مزبور را به سازمان پرداخته باشند، میتوانند تقاضای مستمری بازنشستگی کنند.
با این حال، پرستاران تامین اجتماعی در موقعیتی قرار گرفتهاند که هم مشمول بند ۱ میشوند و هم اینکه طبق قوانین استخدامی سازمان تامین اجتماعی در قلمروی قانون مدیریت خدمات کشوری قرار میگیرند. بر اساس ماده ۱۰۳ قانون مدیریت خدمات کشوری، دستگاههای اجرایی موظفند کارمندانی را که دارای ۶۵ سال سن و حداقل ۲۵ سال سابقه خدمت هستند را بازنشسته کنند.
این در حالی است که پرستاران تامین اجتماعی میگویند که بازنشستگی زودتر از موعد آنها در مشاغل سخت و زیانآو بر اساس سوابق ۲۵ سال بیمهپردازی هم با مخالفت سازمان تامین اجتماعی مواجه میشود؛ چراکه سازمان به این دلیل که با کمبود نیروی پرستاری مواجه است و تمایلی به استخدامهای جدید و جبران این کسری ندارد، نمیخواهد که نیروهای خود را زودتر از موعد به خانه بفرستد.
از طرفی پرستاران میگویند که سازمان تامین اجتماعی در تشریح دلیل مخالفت خود عنوان کرده که نمیخواهد پرستارانش پس از بازنشستگی در بخش خصوصی (بیمارستانهای غیردولتی) مشغول به کار شوند. با این حال پرستاران میگویند که این تنها بهانهای برای مخالفت با بازنشستگی پرستاران است.
پرستاران تامین اجتماعی با اشاره به آخرین نشست هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۰، عنوان کردند که دلایل قانونی خود را برای پذیرش بازنشستگی زودتر از موعد با ۲۰ سال بیمهپردازی را به جلسه هیات مدیره ارائه کردهاند اما تاکنون اقدامی از جانب سازمان صورت نگرفته و مذاکره در حال پیگیری است.
این پرستاران به رویکرد معاون حقوقی، مجلس و امور بینالملل سازمان تامین اجتماعی در مورد به کار گرفتن روشهای مقاومتی در برابر بازنشستگی زودتر از موعدشان اعتراض دارند و همچنین میگویند که هیات مدیره نمیخواهد از مستقل بودن سازمان برای رفع موانع بازنشستگی زودتر از موعد استفاده کند.
به گفتهی پرستاران تامین اجتماعی لازم است که هیات مدیره سازمان برای حل مشکلات اقدام کند.
یادآوری:تجمع اعتراضی دوباره پرستاران تامین اجتماعی نسبت به مخالفت با بازنشستگی پیش از موعدشان مقابل این سازمان
روز دوشنبه 2 اسفند، پرستاران تامین اجتماعی برای اعتراض به مخالفت با بازنشستگی پیش از موعدشان دست به تجمع مقابل این سازمان زدند.
برپایه گزارش رسانه ای شده،طبق قانون تامین اجتماعی، امکان بازنشستگی زودتر از موعد با 20 سال بیمهپردازی مستمری با 25 سال بیمهپردازی متناوب برای مشمولان مشاغل سخت و زیان آور، وجود دارد با این حال به گفته پرستاران معترض، سازمان تامین اجتماعی به استناد ماده 103قانون مدیریت خدمات کشوری شروط دیگری را برای کارکنان مشمول قانون تامین اجتماعی در نظر گرفته است.
بر این اساس، پرستاران باید با شروطِ حداقل 30سال سابقه خدمت برای مشاغل غیر تخصصی و 35سال برای مشاغل تخصصی با تحصیلات دانشگاهی کارشناسی ارشد و بالاتر با درخواست کارمند برای سنوات بالاتر از 30 سال و حداقل 60 سال سن و حداقل 25 سال سابقه خدمت با 25 روز حقوق بازنشسته شوند.
پرستاران با اشاره به استفساریه تبصره 1 ماده 103 قانون مدیریت خدمات کشوری، یادآور شدند که بر این اساس؛ احکام تبصره 3 ماده واحده قانون نحوه بازنشستگی جانبازان انقلاب اسلامی و شاغلین مشاغل سخت و زیانآور و قانون تفسیر جزء 1 بند (ب) تبصره 2 ماده 76قانون تأمین اجتماعی به قوت خود باقی است.
این استفساریه در تعارض با پافشاری سازمان تامین اجتماعی بر نحوه اجرای ماده 103 قانون مدیریت خدمات کشوری قرار دارد؛ هرچند پرستاران میگویند که سازمان عملا با بازنشستگی بر مبنای 25 سال خدمت هم مخالفت میکند و به دلیل «کمبود نیرو» کارکنان پرستاری خود را تا 30 سال خدمت نگه میدارد؛ در حالی که به گفته این پرستاران با بالا رفتن سن همکارانشان به خصوص خانم ها، آنها توان کار در شغل شبانه روزی پرستاری را از دست دادهاند.
پرستاران با اشاره به خودسوزی یک نفر از همکاران بخش خدمات خود در بیمارستان تامین اجتماعی قزوین خود در قزوین یادآور شدند که وضعیت روحی بسیاری از همکارانشان به دلیل دوران پرفشار کار، مطلوب نیست اما به این موضوع رسیدگی نمیشود. آنها همچنین یادآور شدند که کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی به استفساریه یاد شده رسیدگی نمیکند و کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هم پاسخگوی خواستههای پرستاران نیستند.
ابطال بخشنامههای ضد پرستاری سازمان تامین اجتماعی، احیای معاونت پرستاری سازمان، بازنگری و برگشت آیتمهای حذف شده به احکام و تسریع در پرداخت افزایشهای حقوقی و اعمال کامل فوق العادهها، اجرای درست قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری از دیگر خواستههای پرستاران تامین اجتماعی و ابطال دادنامههای 1064 الی 1082 دیوان عدالت اداری از دیگر خواستههای پرستاران است.
*ادامه اعتراضات والدین دانش آموزان کشور نسبت به کلاس های حضوری
1- تجمع مقابل اداره کل آموز ش و پرورش استان هرمزگان
روز شنبه 20 فروردین،جمعی از والدین دانش آموزان بندرعباس برای اعترض به کلاس های حضوری و رعایت نشدن شیوه نامه های بهداشتی و تهویه نامناسب مقابل اداره کل آموز ش و پرورش استان هرمزگان تجمع کردند و خواستار لغو آموزش حضوری و ادامه آموزش ها به شکل برخط و در بستر شاد شدند.
2- تجمع اعتراضی مقابل اداره کل آموز ش و پرورش استان خوزستان
روز شنبه 20 فروردین، جمعی از خانوادههای دانشآموزان با شعار «آموزش حضوری تعطیل باید گردد» مقابل اداره کل آموز ش و پرورش استان خوزستان اجتماع کردند واعتراضشان به حضوری شدن کلاس ها بنمایش گذاشتند.
*بیانیه کانون نویسندگان ایران در اعتراض به اجرای حکم دو تن از اعضایش
در اعتراض به اجرای حکم دو تن از اعضای کانون نویسندگان ایران
در ماههای اخير، حکومت موج جدیدی از آزار و احضار و به بند کشیدن فعالان صنفی را به راه انداخته است. بسیاری از نویسندگان، معلمان، فعالان زنان و کارگری به زندان احضار شدهاند یا ابلاغیههایی برای وثیقهگذاران آنان ارسال شده است. دو تن از اعضای کانون نویسندگان ایران، علیرضا ثقفی و هاله صفرزاده نیز ماه گذشته در مراسمی در کرج بازداشت شدند و بلافاصله حکم زندان پیشین آنان اجرا شد.
علیرضا ثقفی خراسانی، نویسنده، مترجم، فعال کارگری و عضو کانون نویسندگان ایران و هاله صفرزاده، نویسنده، فعال کارگری و عضو کانون نویسندگان ایران در اردیبهشتماه ۱۳۹۸ در پارک جهاننمای کرج بازداشت و پس از ۱۶ روز حبس به قید کفالت آزاد شدند. چند ماه بعد، دادگاه هر یک از آنها را به اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس محکوم کرد. این حکم در دادگاه تجدید نظر تأیید و به اجرای احکام فرستاده شد. ثقفی و صفرزاده از معرفی خود به زندان اوین در تاریخ مقرر سر باز زدند، اما پس از بازداشت در تاریخ ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ در کرج، برای اجرای حکم پیشینشان به زندان کچویی منتقل شدند.
کانون نویسندگان ایران ضمن محکوم کردن سرکوب مداوم فعالان مدنی و سیاسی که همچون همیشه با فشار بر خانوادهها و نزدیکان آنان همراه است، خواهان لغو فوری حکمهای صادر شده برای ثقفی و صفرزاده و آزادی بی قیدوشرط همهی زندانیان سیاسی و عقیدتی است.
کانون نویسندگان ایران
۲۰ فروردین ۱۴۰۰
*پایان اعتصاب کامیون داران با افزایش 10 درصدی نرخ کرایه
آخرین گزارشات رسانه ای شده طی 2 روز گذشته حاکی از پایان اعتصاب کامیون داران معترض به نرخ کرایه،کمبود سوخت و وضعیت بیمه با افزایش 10 درصدی نرخ کرایه،می باشد.
درهمین رابطه:
+اعتصاب کامیونداران کشور برای اعتراض به نرخ کرایه
روز سه شنبه 16 فروردین،گزارشاتی درباره آغاز اعتصاب کامیونداران کشوراز روزیکشنبه 14 فروردین ماه برای اعتراض به نرخ کرایه،رسانه ای شد.
یکی از غرفه داران بازار روز غفاری بیرجند با اشاره به کمبود میوه و صیفی جات به خبرنگاریک رسانه محلی گفت: سیب زمینی و میوه های موجود از چند روز گذشته است و به علت اعتصاب کامیون داران، میوه تازه و با کیفیت به استان نیامده است.
اوافزود: در حال حاضر نیز مشکلات بارگیری و اعتراضات کامیونداران، کمبود و افزایش قیمت برخی اقلام مانند هندوانه، پیاز و… را تحت تاثیر قرار داده است.
یکی از مغازه داران سطح شهر بیرجند با اشاره به اعتصاب کامیون داران،اضافه کرد: این اعتصاب باعث کمبود و پایین بودن کیفیت محصول شده است.
رئیس اتحادیه صنف میوه و سبزیفروش شهرستان اصفهان با اشاره به افزایش قیمت خرما در ماه رمضان، گفت: به دلیل اعتصاب کامیونداران قیمت گوجه در سطح عرضه به 18هزار تومان افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه افزایش قیمت گوجه به دلیل اعتصاب کامیون داران از کرایههایشان بوده است، افزود: در حالیکه پیش از این اتفاق، قیمت گوجه در بازار بین 6 تا 9هزار تومان بود.
++آخرین گزارشات رسانه ای درباره اعتصاب کامیون داران
1- رئیس انجمن کامیونداران کشور مشکلات تامین سوخت و بیمه تامین اجتماعی رانندگان را دو علت اصلی اعتصاب روزهای اخیر این صنف در برخی از استانها از جمله کرمانشاه، فارس و کرمان و…، قلمداد کرد.
وی در خصوص اعتصاب روزهای اخیر این صنف افزود: دو روز گذشته، بخشی از ناوگان ما دست به اعتصاب زدند که روند بهبود وضعیت از غروب روزگذشته آغاز شد و امروز در خصوص حمل و نقل بارها، مشکلی نداشتیم.
وی درباره افزایش قیمت برخی اقلام ترهبار به دلیل نرسیدن 90 درصد بارها به میادین ترهبار کشور، تصریح کرد: مشکلاتی در حمل میوه و ترهبار در کشور به وجود آمد، ولی نه با این میزانی که اعلام شده است. این میزان مورد تایید نیست. طبق اطلاعی که کسب کردم، مشکل حل شده و بارها همه به میادین رسیده است.
2- رئیس اتحادیه بارفروشان گفت: علت گرانی گوجه اعتصاب رانندگان کامیون است آنها اجازه ارسال کالا را از شهرستان به تهران نمیدهند.
گوجه در حالی در برخی واحدهای صنفی به کیلویی 40 هزار تومان رسیده که رانندهها مانع ارسال کالا به شهرستانهایی از جمله تهران شدند. همین مساله باعث شد که گوجه در شهر تهران گران شود.
رئیس اتحادیه بارفروشان گفت: سال گذشته در فصل بهار قیمت گوجه کیلویی 5 هزار تومان بود امسال اما به دلیل اعتصاب کامیونداران گوجه در میادین اصلی میوه و ترهبار به کیلویی 25 هزار تومان رسید.
وی افزود: در ماههای گذشته ورودی بار به میدان میوه 30 هزار تن بود اما در فروردین ورودی بار 3 هزار تن رسیده است. همین مساله باعث کمبود کالا در شهر تهران را به همراه داشته است.
او ادامه داد: در زمینه اعتصاب کارگران وزیر راه و معاون اول رئیس جمهور به این مساله ورود پیدا کردند و قرار شده با کامیوندارها صحبت کنند تا بارگیری کالا از سر گرفته شود.
وی در خاتمه گفت: در تولید محصولات کشاورزی با چالش خاصی رو به رو نیستیم اما چنانچه این اعتصابها ادامهدار باشد در آینده شاهد فاسد شدن حجم گستردهای از میوه و صیفیجات هستیم.
3- گرانی گوجه فرنگی در حالی خبرساز شده است که براساس گزارش رسانه ای شده این گرانی ها به مساله ترابری بر می گردد. به طوری که گفته می شود با اعتصاب رانندگان در اعتراض نسبت به نرخ کرایه ها، روند ترابری کُند شده و لذا افزایش قیمتها طی دو روز گذشته را رقم زده است.
4- رئیس اتحادیه میادین میوه و تره بار اراک عامل اصلی افزایش اخیر قیمت گوجه را صادارت و اعتصاب کامیون داران عنوان کرد.
وی افزود: دلیل افزایش قیمتی در خصوص گوجه اتفاق افتاده بود، اعتصاب رانندگان کامیون و باز شدن صادرات این محصول بود، این محصول در مرز پرویزخان به قیمت حدود 15 هزار تومان به فروش می رسد به همین جهت فروشندگان در شهرستان ها نیز قیمت را افزایش دادند.
اوگفت: به سبب اینکه از روزچهارشنبه 17 فروردین، ماشین به میزان کافی برای جابجایی وجود دارد، قیمت گوجه در میدان از حدود 19 هزار تومان به حدود 10هزار تومان کاهش یافته است.
5- رئیس اتحادیه میوه و ترهبارقزوین گفت: از 2 روز گذشته بهدلیل اعتصاب کامیونداران و عدم وجود کامیونهای حمل بار، گوجه فرنگی وارد استان نشد که همین موجب افزایش قیمت آن در بازار شده است.
وی ادامه داد: روز گذشته در میدان میوه و تره بار قزوین هر کیلو گوجه فرنگی در سطح عمدهفروشی 20 هزار تومان فروخته شد؛ امروز گوجهها به مقصد استان بارگیری شده است و هفته آینده قیمت آن در بازار کاهش پیدا خواهد کرد.
*جان باختن 2 کارگرکارخانه کاغذسازی تبریز بهشهر بر اثر سقوط در مخزن کاغذ
چهارشنبه شب(17 فروردین)، 2 کارگرکارخانه کاغذسازی تبریزواقع در منطقه امیر آباد بهشهر،استان مازندران بنام های سعید جوادی و علیرضا مسافر بر اثر سقوط در مخزن کاغذ جان باختند.
بنابه گزارش رسانه ای شده بتاریخ 20 فروردین،این دوکارگر جان باخته برای نظافت به داخل مخزن کاغذ رفته بودند، به دلیل استشمام گاز سمی ناشی از کاغذهای لجن شده دچار گاز گرفتگی شده و بیهوش میشوند. همکار سوم آنها که خارج از مخزن مشغول کار بود با مشاهده این اتفاق سریعا گروههای امدادی خارج از کارخانه را مطلع میکند اما دو کارگر اول درنهایت جان خود را از دست میدهند.
اخباروگزارش های کارگری 18 فروردین ماه 1401
- سومین روز اعتراضات کارگران کشت وصنعت لرستان نسبت به لغو قرارداد مستقیم با برپایی تجمع مقابل استانداری
- نهمین روز تجمع کارگران نگهبان معدن سنگرود دراعتراض به عدم پرداخت حقوق وحق بیمه وعدم پاسخگویی مسئولان
- کارگران خشمگین پسماند شهرداری بجنورد برای احقاق حقوق برحقشان با تجمع ونشستن درخیابان جنب فرمانداری مسیر را مسدود کردند
- کنش های کارگران شهرداری ها کشور در نیمه اول فروردین ماه 1401
- تجمع اعتراضی خانواده هابه حضور اجباری دانش آموزان در مدارس بهبهان
- محکومیت حسین رویین تن معلم بازنشسته به 20 سال زندان و 15 میلیون تومان جریمه ی نقدی
- محکومیت کیامرز حیدری به 2 سال زندان به اتهام توهین به خامنه ای
- ادامه احضار و سرکوب معلمان
- رضا خندان (مهابادی): من بازمیگردم!
- تجمع اعتراضی اهالی منطقه جسیدان آستانه اشرفیه نسبت به تخریب منازلشان
- جان باختن جایگاه CNG مهاباد حین کار براثربرخورد شلنگ نازل سوخت به سرش
*سومین روز اعتراضات کارگران کشت وصنعت لرستان نسبت به لغو قرارداد مستقیم با برپایی تجمع مقابل استانداری
روز پنج شنبه 17 فروردین، کارگران کشت وصنعت لرستان نسبت واقع در 15 کیلومتری محور خرمآباد اندیمشک در سومین روز اعتراضشان نسبت به لغو قرارداد مستقیم وبخطرافتادن امنیت شغلی ومعیشتیشان دست به تجمع مقابل استانداری لرستان زدند.
درهمین رابطه:دومین روز تجمع اعتراضی کارگران کشت و صنعت لرستان نسبت به لغو قرارداد مستقیم مقابل شرکت
روز چهارشنبه 17 فروردین برای دومین روزمتوالی، کارگران کشت و صنعت لرستان با برپایی تجمع مقابل شرکت اعتراضشان را نسبت به لغو قرارداد مستقیم وبخطرافتادن امنیت شغلی ومعیشتیشان رابنمایش گذاشتند.تجمع کنندگان که تاکنون بهصورت قرارداد مستقیم با شرکت کشت و صنعت مشغول به کار بودهاند نسبت به پایان کار با شرکت و تبدیل وضعیت و عقد قرارداد با پیمانکار جدید اعتراض دارند ونوک پیکان این اعتراضات را ادامه قرارداد همکاری در چارچوب قرارداد با پیمانکاران هدف قرار داده است.
این کارگران که بار اصلی کار نیز بر دوش آنان است، به خبرنگاریک رسانه محلی گفتند: با ورود پیمانکاران چیزی بهنام امنیت شغلی وجود نخواهد داشت و از قرارداد دائم کار محروم خواهند شد و ازسوی دیگر با تبعیض مزدی روبهرو خواهند شد.
*نهمین روز تجمع کارگران نگهبان معدن سنگرود دراعتراض به عدم پرداخت حقوق وحق بیمه وعدم پاسخگویی مسئولان
روز پنج شنبه 18 فروردین برای نهمین روزمتوالی(ازروروز سه شنبه 10 فروردین)، کارگران نگهبان معدن سنگرودT واحد البرز غربی به تجمعشان دراین معدن تعطیل شده واقع در ارتفاعات شهرستان رودبار حدفاصل کیلومتر 20 محور جاده لوشان به جیرنده دراستان گیلان برای اعتراض به عدم پرداخت حقوق وحق بیمه وعدم پاسخگویی مسئولان ادامه دادند.
کارگران معترض به خبرنگاررسانه ای گفتند:تعویق حقوق کارگران پیمانی با احتساب حقوق اسفند ماه به 3 ماه میرسد که تا این لحظه به دلیل نبود منابع مالی پرداخت نشده است.
کارگران پیمانکاری واحد زغال سنگ البرز غربی افزودند: بیمه کارگران نگهبان این معدن هر ماه به طور کامل به تامین اجتماعی پرداخت نمیشود و به همین دلیل سوابق بیمهای آنها نیز با مشکل روبرو شده است.
کارگران با بیان اینکه طبق قرار داد مدیریت شرکت باید هر ماهه مطالبات مزدی ما را به همراه عیدی وسنوات پایان سال پرداخت کند، افزودند: متاسفانه هیچ مسئولی در شهرستان واستان پاسخگوی مطالبات ما نبوده است وما همچنان بلاتکلیف هستیم.
*کارگران خشمگین پسماند شهرداری بجنورد برای احقاق حقوق برحقشان با تجمع ونشستن درخیابان جنب فرمانداری مسیر را مسدود کردند
آخرین گزارش رسانه ای بتاریخ 18 فروردین،حاکی ازمسدود کردن خیابان جنب فرمانداری بجنورد برای احقاق حقوق برحقشان می باشد.
یادآوری:تجمع اعتراضی کارگران پسماند شهرداری بجنورد نسبت به نداشتن امنیت شغلی مقابل فرمانداری
روز چهارشنبه 17 فروردین، کارگران پسماند شهرداری بجنورد برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به نداشتن امنیت شغلی مقابل فرمانداری مرکزاستان خراسان شمالی تجمع کردند وخواهان عقدقراردادمستقیم شدند.
*کنش های کارگران شهرداری ها کشور در نیمه اول فروردین ماه 1401
توضیحات
رخداد
بخش
محل خدمت
شهرداری شهر
تاریخ
شماره
بابت 5 ماه حقوق معوقه در مقابل استاندای دست به تجمع زدند
تجمع
خصوصی
خدمات شهری / فضای سبز
یاسوج
02/01/1401
1
بابت سرکوب معترضین به عدم پرداخت حقوق ها
اخراج
خصوصی
خدمات شهری
یا
فضای سبز
یاسوج
11/01/1401
2
مقابل شورای شهر بابت برون سپاری کارگران به پیمانکار
تجمع
دولتی
فضای سبز
ز
جان
15/01/1401
3
*تجمع اعتراضی خانواده هابه حضور اجباری دانش آموزان در مدارس بهبهان
روزچهارشنبه ۱۷ فرورودین ۱۴۰۱،در پی اعلام حضور اجباری دانش آموزان در شرایط کروناویروس و همچنین عدم امکانات سرمایشی و تهویه هوا در بیشتر کلاس های مدارس بهبهان خانواده های بهبهانی مقابل اداره آموزش وپرورش تجمع اعتراضی برگزار نمودند.
پیوند مطالبات معلمان با اکثریت جامعه که همان دانشآموزان و والدینشان هستند هم شامل آموزش استاندارد در شرایط کرونایی است و هم شامل اصل سی قانون اساسی و تاکید بر آموزش رایگان، کیفی و عادلانه است. مردم و معلمان با پولیسازی آموزش به اشکال مختلف مخالفند و معلمان صدها بار این موضوع را در فراخوانها و بیانیههای خود مطرح کردهاند.
*محکومیت حسین رویین تن معلم بازنشسته به 20 سال زندان و 15 میلیون تومان جریمه ی نقدی
حسین رویین تن معلم بازنشسته ی بوشهری در 24 اسفندماه 1400 بوسیله ی دادگاه انقلاب دشتستان (برازجان) به ۷ اتهام :
۱. اقدام عليه امنيت ملي كشور
۲. تبليغ عليه نظام جمهوري اسلامی
۳. توهين به مقدسات و ائمه اطهار و اهل بيت عليه السلام
۴. توهين به حضرت سكينه و حضرت زينب
۵. توهين به حضرت امام و مقام معظم رهبري
۶. نشر اكاذيب
۷. تشويش اذهان عمومي
بوسیله ی امین مطهریپور مستشار دادگاه انقلاب اسلامی دشتستان (برازجان) جمعا به ۲۰ سال زندان و ۱۵ میلیون تومان جریمه ی نقدی محکوم شد.
*محکومیت کیامرز حیدری به 2 سال زندان به اتهام توهین به خامنه ای
حیدری در روز ۲۲ اسفند ۱۴۰۰ به اتهام توهین به رهبر بوسیله ی رییس شعبه ی ۲ دادگاه انقلاب دزفول «محمد مخمل زاده » به دو سال زندان محکوم شد .
کیامرز حیدری مینی بوس دار ، که به مدت هشت سال در شرکت «دکلهای حفاری کشور» (که جای ثابتی ندارند ) مشغول به کار بود.
وی در سال ۱۳۹۸ به خاطر اینکه مدل ماشین ایشان پایین بود از کار اخراج شد.
*ادامه احضار و سرکوب معلمان
بنابر اطلاع پرونده آقاي يحيي قربانزاده به شعبه3 انقلاب-اهواز ارجاع شدهاست. آقای قربانزاده معلم در باغملک استان خوزستان است.
احضار فعالان صنفی در اسفندماه در استانهای مختلف به ویژه خوزستان افزایش یافتهاست.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ضمن حمایت از این معلم، بارها اعلام نموده که این احضارها غیرقانونی و بیپایه است و خواهان توقف این پروندهسازیها است و به این خط سرکوب پاسخ مناسب خواهد داد.
منبع 4 خبربالا کانال شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
*رضا خندان (مهابادی): من بازمیگردم!
کانون نویسندگان ایران: آنچه میخوانید یادداشتی است از رضا خندان (مهابادی)، نویسنده، پژوهشگر و عضو زندانی کانون نویسندگان ایران
بازمیگردم
این یادداشت زمانی منتشر میشود که من در زندان هستم. حبسی دو پاره شده با اتفاقاتی چند. حکم ناعادلانۀ ما در مهر ۱۳۹۹ به اجرایی ناعادلانه درآمد و ما راهی زندان اوین شدیم. بکتاش آبتین بود و کیوان باژن بود و من. وقتی پا به حیاط زندان گذاشتیم، داشتیم سعی میکردیم با شوخیهای دوستانه غربت و رعب ذاتی زندان را که بر جان زندانی میخزد و در آن نفوذ میکند، پس بزنیم؛ پس زدیم. مدتی بعد، از آن سه تن، بکتاش متاسفانه در پی بیتوجهی زندانبانان به بیماریاش که رسم معمول آن دستگاه بهویژه نسبت به جان و سلامت زندانیان سیاسی است، مقتول شد و کیوان، خوشبختانه، چندی پیش بهطور مشروط آزاد. حالا من پس از صد روز که بیرون از زندان به کار درمان گذراندم بار دیگر به زندان بازگردانده میشوم تا باقیماندۀ حبس پنج ساله را، به زبان زندانیان، «بِکِشم». این بار اما تنها هستم. در کنار من نه از آن دوستان اثری هست و نه از شوخیهای دوستانه خبری.
داخل زندان آرش گنجی هست. عضوی دیگر از کانون نویسندگان ایران که با پروندهسازی دستگاه امنیتی به ۱۱ سال حبس محکوم شده که پنج سال آن اجرایی است.
در سه ماهی که به درمان بیماری کرونا و عوارض آن مشغول بودم بسیاری، آشنا و ناشناس از داخل و خارج، با حمایتها و مهربانیهایشان مرا مورد لطف قرار دادند. از آنها، اعم از افراد و تشکلها سپاسگزارم. به ویژه از کانون نویسندگان ایران.
این توجه شوقانگیز نشان میدهد که جنبش آزادی بیان و مخالفت با سانسور، با وجود سرکوب شدید حکومت، از همبستگی اجتماعی نسبتاً خوبی برخوردار است. همین همبستگی بود که از یاد بکتاش پرچم ساخت و نگذاشت مانند بسیار موارد دیگر در خاموشی به سوی فراموشی رانده شود. انعکاس همین همبستگی در اقشار مختلف مردم است که خود را به صورت همدلی با زندانی سیاسی نشان میدهد و من آن را در مدتی که مشغول مداوا بودم بهعینه دیدم.
این جنبش در کل قرن بیستم، و تا اکنونِ قرن بیستویکم در جامعه حضوری پرفرازونشیب داشته است. در تمام این سالها زیر دست سرکوبگر دولتهای رنگارنگ مستبد بارها به خاکوخون کشیده شده، هزاران سال زندان و تبعید را متحمل شده، تا مرز نابودی رفته و باز برپا ایستاده است. و این پایداری و پیگیری را از نیاز جامعه به هدف اصلی خود، یعنی آزادی بیان گرفته است.
بههمین سبب با وجود سرکوب خشن، با وجود زندان و تبعید و بایکوت و دیگر فشارها و محرومیتها که دستیابی به آزادی بیان را برای آزادیخواهان دشوار و با رنج و درد بسیار همراه میکند، جنبش آزادی بیان و مخالفت با سانسور همچنان حضور دارد. این شعله خاموششدنی نیست که اگر بود، در بیش از یک قرن استیلای حکومتها و دولتهای مستبد مخالف آزادی بیان در تاریخ معاصر این سرزمین، اثری از آن بر جای نمیماند. اما نه فقط مانده و پایداری کرده، که بر عمق و دامنۀ خود افزوده است. بهویژه در چهل سال اخیر که مقابلۀ صاحبان قدرت با آن شدتی تام و تمام داشته است. از این زاویه صدور حکمهای ناعادلانه و ضد حقوق انسانی و دربند و بربند کردن انسانهایی که حق آزادی بیان خود را عملی کرده و میکنند، گرچه در راه رسیدن به مقصود مانع و دشوار ایجاد میکند، راه را یکسر بیرهرو نتواند کرد. آزادی بیان نیاز جامعه است، نیازی که در گذر زمان بر میزان آن افزوده شده و اکنون به خواست اساسی، مبرم و روزمرۀ مردم تبدیل شده است. و این نقطۀ قوت جنبش است که در برابرش کار چندانی از تیغ و زندان و زنجیر برنمی آید.
در پی احضار دادیاری زندان، من باید ۲۶ اسفند سال گذشته به زندان برمیگشتم اما تازه از زیر تیغ جراحی بیرون آمده بودم و بیم از عواقب شرایط زیست و بهداشت زندان موجب شد از معرفی خودداری کنم. چند روز بعد دادیاری ابلاغیهای برای وثیقهگذار فرستاد با این مضمون که چنانچه مرا تحویل زندان ندهد وثیقه ضبط میشود. اکنون میروم که بقیه حکم ناعادلانه و غیر انسانی پنج سال حبس را بگذرانم. گرچه این ستمکاریها سرما را در رگهایم جاری می کند، دلم گرم است به جنبش آزادی بیان که زیر آسمان این سرزمین جریان دارد.
از همۀ کسانی که در این مدت به شیوههای مختلف از من حمایت کردند، از دوستان نویسنده و غیر نویسنده تا فعالان تشکلهای گوناگون، از کانون نویسندگان ایران تا پزشکان و پرستارانی که با آنها سروکار داشتم، و نیز از خانوادهام سپاسگزارم.
من بازمیگردم!
*تجمع اعتراضی اهالی منطقه جسیدان آستانه اشرفیه نسبت به تخریب منازلشان
روز چهارشنبه 17 فروردین، اهالی منطقه جسیدان آستانه اشرفیه دراستان گیلان برای اعتراض به تخریب منازلشان دست به تجمع مقابل خانه امام جمعه زدند.
براساس گزارش رسانه ای شده،پروانه ساختوساز واحدهای مسکونی در منطقه جسیدان در سال 97 صادر شده است و حال با گذشت 4 سال و سرمایهگذاری 17 خانواده در این مکان، دستور تخریب بر اساس ماده 5 صادرشده است.
تجمع کنندگان که پلاکارد «نه به تخریب» دردست داشتند،گفتند:چرا باید چوب کمکاری و قصور مسئولین و صدور مجوز در ساخت را ما خریداران ملک باید بدهیم؟
آنها افزودند:این تجمع پس از صدور دستور قطع آب و برق برای ساکنین این ساختمانها همزمان با شروع ماه رمضان برپا شده است و 21 فروردین قرار است حکم تخریب این ساختمانها اجرایی شود.
*جان باختن جایگاه CNG مهاباد حین کار براثربرخورد شلنگ نازل سوخت به سرش
روزچهارشنبه 17 فروردین،یک کارگر 40 ساله جایگاه CNG مهاباد براثربرخورد شلنگ نازل سوخت به سرش دردم جان باخت.
بنابه گزارشات رسانه ای شده،راننده یک خودرو وانت پس از سوختگیری پیش از جدا کردن نازل اقدام به حرکت کرد و این امر موجب آسیب رسیدن به نازل سوخت شد.فشار وارد آمده به نازل موجب جدا شدن دسته آن شد که با توجه به فشار قوی پمپ گاز حرکتهای شلاقی شلنگ موجب برخورد آن به سر کارگر شاغل در این جایگاه شد.
در یکی از جایگاه های عرضه سوخت CNG این شهرستان، جان کارگر شاغل در آن را گرفت.