خجسته باد 8 مارس(17 اسفند) روز جهانی دفاع از حقوق زنان ، مبارزه علیه نابرابری های جنسیتی و اعتراض به خشونت ها علیه زنان و اذیت وآزارشان درخانه،خیابان ومحل کار- امروز ۱۷ اسفندماه، جمعی از فعالان زنان گیلان با همراهی مردان برابریخواه به مناسبت روز جهانی زنان (هشت مارس) در رشت تجمع کردند- تهران - امروز چهارشنبه ۱۷ اسفندماه، تجمع اعتراضی با شعار زن، زندگی، آزادی در خیابان نارمک شکل گرفت تهران - هفتحوض، تجمع هشت مارس، چهارشنبه ۱۷ اسفندماه
- تهران - ستارخان گرامیداشت روز جهانی زن، چهارشنبه ۱۷ اسفندماه
- تهران - گرامیداشت ٨مارس
جمعی از زنان آزادیخواه همزمان با روز جهانی زنان با در دست داشتن پلاکارد، بنر و مطالبات خود ضمن محکوم کردن حمله شیمیایی به دختران دانشآموز و دانشجو شعار آزادی آزادی سر دادند.
- تجمع وراهپیمایی زنان در اسماعیل آباد خاش بمناسبت روز جهانی زن
- کرج - گوهردشت،گرامیداشت 8 مارس روز جهانی زن با تجمعتعدای از زنان ومردان و سردادن شعار « زن زندگی آزادی»
- سقز - جشن 8 مارس روز جهانی زن
- بزرگداشت هشت مارس روز جهانی زن در سنندج با پخش گل و توزیع قطعنامه توسط جمعی از فعالین حقوق زنان
- بیانیه شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران در بزرگداشت روز جهانی زن (۸ مارس)
- بیانیهی کانون صنفی معلمان شهرستان اسلامشهر به مناسبت هشتم مارس، روز جهانی زن و پیرامون مسمومیتهای سریالی دانشآموزان
- بیانیه کانون نویسندگان ایران در گرامیداشت روز جهانی زن و مبارزات زنان ایران
- سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:
گرامی باد ۸ مارس (۱۷ اسفند)، روز جهانی زن
- کانون مدافعان حقوق کارگر:گرامی باد ۸ مارس روز جهانی زن
- پیام رضا شهابی کارگر زندانی و کیوان مهتدی معلم و مترجم زندانی به مناسبت روز جهانی زن
***
- تجمع اعتراضی جمعی از خانواده های دانش آموزان زنجان نسبت به مسمومیت های زنجیره ای مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان
- در پی نگرانی ها از مسمومیت های سریالی در مدارس دخترانه؛
فرهنگیان و اولیای دانش آموزان مقابل اداره آموزش و پرورش قزوین تجمع کردند
- تجمع اعتراضی فرهنگیان یزد نسبت به مسمومیت های زنجیره ای
- سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه :
تجمعات در اعتراض به حملات شیمیایی علیه دانشآموزان
- بوسه باتوم، نتیجهی یک عمر خدمت صادقانه در آموزش و پرورش
- گزارش فراخوان ۱۶ اسفند دانشگاه تربیتمدرس
- حمله شیمیایی به خوابگاه دخترانه دانشگاه میبد یزد
- بیانیهی جمعی از دانشجویان تعلیق شده و توبیخ شدهی دانشگاه هنر تهران در حمایت از علیرضا اجدادی و کمال صالحزاده و درخواست صمیمانه از ایشان برای پایان دادن به اعتصاب غذایشان
*****
- ادامه اعتراضات خانوادههای زندانیان محکوم به اعدام با تجمع مقابل زندان قزلحصار کرج
- اعتصاب کارگران پتروشیمی گچساران در اعتراض به عدم دریافت 2 ماه حقوق و فضای امنیتی محیط کار
- تجمع اعتراض جمعی از اهالی منوجان نسبت به ممانعت از ساخت و ساز توسط بنیاد مسکن مقابل فرمانداری
- اولین جلسه دادگاه کارگر زندانی داود رضوی برگزار شد
- احضار کوکب بداغی پگاه، دبیر تربیت بدنی شهرستان ایذه به دادگاه انقلاب شهرستان اهواز
- احضار تلفنی دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی توسط حراست
- ابلاغ حکم کمیتهی انضباطی به صورت شفاهی
- جوش دادن ورق آهنی به تنها درب دانشکده کاربردی به صورت شبانه
*******
*امروز ۱۷ اسفندماه، جمعی از فعالان زنان گیلان با همراهی مردان برابریخواه به مناسبت روز جهانی زنان (هشت مارس) در رشت تجمع کردند.
بهدنبال فراخوان فعالان زنان گیلان، جمعی از زنان و مردان در خیابان مطهری رشت تجمع کرده و سرود برابری خواندند.
در ادامه آنها مسیر کوتاهی را با سردادن شعار پیمودند که مورد تشویق عابران و همراهی آنان قرار گرفت
از جمله شعارهای که در این تجمع سر دادند:
▪زن زندگی آزادی
▪پیش به سوی زندگی، زنانگی تنانگی
▪چه باحجاب چه بیحجاب، پیش به سوی انقلاب
▪راه نفس بریده، جنبش ادامه میده
▪نان کار آزادی،پوشش اختیاری
▪نه روسری نه توسری، آزادی و برابری
*تهران - امروز چهارشنبه ۱۷ اسفندماه، تجمع اعتراضی با شعار زن، زندگی، آزادی در خیابان نارمک شکل گرفت
تهران - هفتحوض، تجمع هشت مارس، چهارشنبه ۱۷ اسفندماه
شعارها:
▪زن، زندگی، آزادی
▪مرگ بر دیکتاتور
*تهران - ستارخان گرامیداشت روز جهانی زن، چهارشنبه ۱۷ اسفندماه
شعارها:
▪مرگ بر حکومت بچهکش
▪مرگ بر دیکتاتور
منبع 3 خبر بالا:کانال بیدارزنی
*تهران - گرامیداشت ٨مارس
جمعی از زنان آزادیخواه همزمان با روز جهانی زنان با در دست داشتن پلاکارد، بنر و مطالبات خود ضمن محکوم کردن حمله شیمیایی به دختران دانشآموز و دانشجو شعار آزادی آزادی سر دادند.
چهارشنبه ۱۷ اسفند ۱۴۰۱
*تجمع وراهپیمایی زنان در اسماعیل آباد خاش بمناسبت روز جهانی زن
*کرج - گوهردشت،گرامیداشت 8 مارس روز جهانی زن با تجمعتعدای از زنان ومردان و سردادن شعار « زن زندگی آزادی»
*سقز - جشن 8 مارس روز جهانی زن
امروز چهارشنبه صبح ۱۷ اسفند ۱۴۰۱ برگزاری مراسم 8 مارس روز جهانی زن، در یکی از سالنهای ورزشی شهر سقز
*بزرگداشت هشت مارس روز جهانی زن در سنندج با پخش گل و توزیع قطعنامه توسط جمعی از فعالین حقوق زنان
چهارشنبه ۱۷ اسفند ۱۴۰۱
*بیانیه شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران در بزرگداشت روز جهانی زن (۸ مارس)
?امسال در حالی به استقبال روز جهانی زن میرویم که از یک سو زنان شجاع ایرانی پیشتاز خیرش عظیم #زن_زندگی_آزادی در سال ۱۴۰۱ بودهاند و میروند که بساط ارتجاع و استبداد را برای همیشه جمع کنند. از سوی دیگر، بخشی از جامعه زنان (یعنی دانشآموزان) مورد تهاجم دشمنان آزادی و آگاهی قرار گرفتهاند و هر روز شاهد مسمومیت دختران در گوشه و کنار مملکت هستیم.
? ۸ مارس یادآور مبارزه زنان کارگر برای حقوق برابر و رفع تبعیض است. این روز بخشی از جنبشهای رهاییبخش و ضد ستمی است که طی قرنها جاری بوده است.
? زنان به عنوان نیمی از جامعه انسانی طی هزاران سال مورد ستم و تبعیض و نابرابری قرار گرفتهاند. روبنای مردسالارانه ی نظامهای اجتماعی و اقتصادی مختلف، آنها را در چندین سطح مورد تعدی و ظلم قرار داده است. از یک سو، بخش عمدهای از آنها به دلیل عضویت در طبقات محروم و استثمارشده مورد ستم قرار گرفتهاند. از سوی دیگر، به عنوان زن در ساختار اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی مردسالار از حقوق برابر محروم بودهاند. حتی در خانواده که نزدیکترین های یک فرد هستند نیز حقوق زنان و دختران از طرف همسر، پدر، برادر و... نادیده گرفته شده است.
? این در حالی است که زنان نیمی از جمعیت جامعه را تشکیل میدهند و جامعه از طریق نادیده گرفتن آنها خود را محروم از این نیروی عظیم کرده است. به سخنی دیگر، در این فرایند ظالمانه نه تنها زنها از حقوق خود محروم شده و ساختارهای مردسالار موانعی جدی را برای رشدیافتگی زنان ایجاد میکنند که کل جامعه نیز از این شرایط آسیب میبینند. قطعا در این میان مردان نیز به عنوان پسر، همسر و برادر یک زن خود را محروم از توانمندیهای وی کردهاند.
? بنابراین، تبعیض و بیعدالتی علیه زنان و ساختارهای سرکوب مردسالارانه، در تحلیل نهایی به زیان کل جامعه از زنان و مردان خواهد بود و این ساختارها صرفا ابزاری هستند به نفع و به دست حاکمانی که از تغییر وضع موجود میهراسند یا کاسبانی که از وضعیت موجود ارتزاق میکنند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران با گرامیداشت روز جهانی زن، ضمن تبریک شجاعت زنان ایرانی در پیشرو بودن آنها در جنبش #زن_زندگی_آزادی ۱۴۰۱، خواستار رفع هر گونه تبعیض علیه زنان در ایران و سراسر جهان است. زنان حق دارند در تمام مناسبات سیاسی، اقتصادی، حقوقی و قضایی، خانوادگی و …. دارای حقوقی برابر با مردها باشند.
در پایان باید اشاره کرد زنان در ایران نشان دادهاند که به دلیل ستمهای مضاعف و چندلایهای که طی قرون به آنها روا داشته شده است، میتوانند مهمترین نیروی تغییر در جامعه باشند و زندگی و آزادی را به هم گره بزنند و رهایی را به ارمغان آورند.
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران
۸ مارس ۲۰۲۳
۱۷ اسفند ۱۴۰۱
*بیانیهی کانون صنفی معلمان شهرستان اسلامشهر به مناسبت هشتم مارس، روز جهانی زن و پیرامون مسمومیتهای سریالی دانشآموزان
ملت بزرگ ایران، دانشآموزان عزیز، اولیای گرامی و همکاران بزرگمنش
هشتم مارس امسال قطعا حداقل برای ما تفاوتی شگرف با سالیان دیگر دارد. پس از جنبش مترقی و برابری خواه #زن_زندگی_آزادی و مبارزهای مدنی در برابر سرکوبگران تا دندان مسلح، زنان و مردان ایرانی مانند گذشته نشان دادند کاملا از حاکمان خود نسبت مسائل و مشکلات آگاهتر هستند. مبارزه دوشادوش زنان و مردان در خیابانها، دانشگاهها، مدارس، بازارها و هر جایی که جمعیتی وجود داشت نشان داد وقایع و ظلمهایی که در این ۴۰سال بر مردم تحمیل شده است کاملا واقعی است اما پروپاگاندای آلوده به خون و پولهای کثیف جمهوری اسلامی واقعیت را در عرصه بینالملل جور دیگری جلوه داده است.
جنایتی که علیه دختران دانشآموز به صورت سازمان یافته در جریان است؛ احساسات و عواطف و زخمهای مردم را تازهتر کرد. مسمومیتهای زنجیرهای که تا کنون بیش از ۱۵ استان و چند صد مدرسه را دربرگرفته کشور را در نقطهای جدید از بحران ناکارآمدی قرار داده که خود مسبب تکانههای شدیدتری خواهد شد. طبق دادهپیمایی های کانون صنفی معلمان اسلامشهر تا کنون بالغ بر ۶۷۰۰ دانشآموز دختر و پسر و معلم به سبب مسمومیتهای سریالی و سازمان یافته مورد درمان اورژانسی و بیمارستانی قرار گرفتهاند.
پس از گذشت سه ماه از مسمومیتهای مشکوک که از استان قم آغاز شد اکنون این اقدام تروریستی سازمان یافته تقریبا تمام کشور را آلوده کرده است.
عدم ارئه پاسخ قانعکننده و حقیقت توسط وزیر بیلیاقت آموزش و پرورش، وزیر نظامی کشور و نهادهای متولی امنیت در این سه ماه فرضیهی حکومتی بودن این حملات شیمیایی را قوت بخشیده و اولیا، دانشآموزان و دبیران گرامی را پیش از بیش نگران کرده است.
پس از گذشت ۵ماه از جنبش انقلابی مردم ایران، این شائبه وجود دارد که حکومت در قالب گروههای تندرو مذهبی که قاعدتاً مانند عوامل قتلهای زنجیرهای از کارکنان نهادهای امنیتی هستند دست به انتقام از دانشآموزان و خانواده آنان زده باشد.
حمله لباس شخصیها به مادران و دانشآموزان و سرکوب تجمعات اولیای عزیز پس از مسمومیت و بستری جگرگوشههایشان عملی شنیع است که نشان از عدم وجود دکترین صحیح امنیتی است. حکومت باید محترمانه پاسخگوی مردمی باشد که در تمام این سالیان حقوقشان را تضییع کرده است؛ هرچند ما از حکومت و شخص آیتالله خامنهای قطع امید کردهایم.
درد بیدرمان مونولوگ حکومتی همچنان پابرجاست! علیرغم گذشت صد روز از این وقایع ناگوار که منجر به نگرانی و احساس ناامنی والدین و دانشآموزان شدهاست، نه تنها اطلاعرسانی شفافی در مورد علت این اتّفاقات صورت نگرفته بلکه شاهد واکنش و اقدام بازدارندهای از سوی مقامات آموزش وپرورش و نیروهای امنیتی همیشه حاضر در صحنههای اعتراضی مردم نیز نبودهایم. وضعیت کنونی این نگرانی را به همراه دارد که آیا توان برخورد با این مسئله وجود ندارد و یا برنامهریزان و مسببان این واقعه اسفناک جایگاه ویژهای دارند؟ که احتمالا به همین دلیل تا کنون شناسایی و یا معرفی نشدهاند.
پدافند غیرعامل که در تمام این سالیان فقط مصرف کننده بودجه بوده، اکنون به جای پاسخگویی و پیدا کردن مسببین این ترور بیولوژیک سازمان یافته سکوت پیشه کرده است.
دولت، مجلس و قوه قضاییه یکدست شده با بیت رهبری و آیتالله خامنهای اکنون کشور را در بحران ناکارآمدی محض قرار دادهاند و مردم تا نیل به اهداف مترقی این جنبش با نمایش پوشالی ارعاب حکومت عقب نشینی نخواهند کرد.
برخورد غیرقانونی و دون شأن با معلمان توسط لباسشخصیها و نیروی انتظامی که قلبها و چشمان فرزندان ایران را مورد هدف قرار میدادند محکوم است و در این سالیان موج نفرت از نظامیان و لباسشخصیها متعاقب این اقدامات رذیلانه به وجود آمدهاست. آزادی تمام معلمان زندانی و معلمانی که در تجمع ۱۶اسفند بازداشت شدهاند باید به صورت فوری و بدون شرط انجام شود. معلمان آگاه مانند سایر مسائل این موضوع را نیز با حساسیت ویژه دنبال میکنند و در صورت روشن نشدن تمام عوامل دخیل، مجدد نسبت به انتشار فراخوان تجمع و دعوت اولیا، دانشآموزان و معلمان برای شرکت در تجمع تصمیمگیری خواهند کرد.
*بیانیه کانون نویسندگان ایران در گرامیداشت روز جهانی زن و مبارزات زنان ایران
هشت مارس یادآور زنانی است که بر وضع موجود شوریدند، سازمانیافته در راه دگرگونی گام نهادند و پس از هر سرکوب، استوارتر از پیش، به میدان مبارزه بازگشتند. هر بار که زنان در گوشهای از جهان برمیخیزند، تاریخ مبارزات زنان از نو زاده میشود. این بار نوبت زنان ایرانی بود که مبارزات پر فراز و نشیب زنان را به هیئتی تازه رقم بزنند و با فریادهاشان در سراسر جهان غوغا به پا کنند. این بار زنانی که پس از قتل «مهسا (ژینا) امینی» با شعار «زن، زندگی، آزادی» صدها روز خیابانهای سراسر ایران را در اختیار گرفتند و بر مطالبات نیمی از جامعهی ستمدیده پای فشردند، پرچمدار جنبش آزادیخواهی همهی مردم ایران شدند.
جمهوری اسلامی از نخستین روزهای استقرار با صفآرایی در برابر زنان دست به حذف و تحقیر نظاممند نیمی از جامعه زد و قدرت سرکوب و ستمکاری خود را به چشم نیمهی دیگر کشید. شادا که پژواک صدای زنان معترض به فرمان پوشش اجباری در ۱۷ اسفندماه (۸ مارس) ۱۳۵۷، که در غیاب و سکوت مردان به خاموشی گرایید، ۴۴ سال بعد در خیابانهای سراسر ایران طنینانداز شد.
زنانی که در شش ماههی گذشته سر به اعتراض برداشتند، با وجود انکارها و سرپوشگذاری حاکمیت، از سابقه پنجاهوچندسالهی تجاوز در زندانها بیخبر نبودند. شاید نمیدانستند دخترهای اعدامی دهه شصت نباید باکره میماندند مبادا که به بهشت بروند، اما از ستمها و نابرابریهای گریبانگیرشان باخبر بودند و به چشم خود دیدند که در بازداشتگاهها پوشش و بدن و شخصیترین گوشههای زندگیشان دستمایهی تحقیر و فشاری بیشتر میشود. از این رو بود که باران گلولههای ساچمهای و جنگی، ضربوشتم و توهین و تحقیر، زندان و تجاوز و شکنجه را به جان خریدند و از ادامهی مسیری تاریخی که در آن پای گذاشته بودند دست نکشیدند تا ضرورت دگرگونی را فریاد زنند و همگان را به صفوف مبارزه فراخوانند.
بااینهمه، آنسوی دیوارهای زندان، از گوشهوکنار همین جامعه که دلاوریهای زنان و دخترانش را میستاید و پرچمدار جنبش آزادیخواهی میشماردشان، همچنان اخباری به گوش میرسد از زنکُشی بهنام «قتل ناموسی»، از بدرفتاری با زنان حبسکشیده، از سرزنش قربانیِ تجاوز بهجای تجاوزگر، تا جلوگیری از رشد فزایندهی شمار زنان دانشآموخته با ترویج مزورانهی کودکهمسری، و ظهور ناگهانی جریانهای انحرافی برای ترساندن پدرومادرها از شرایط آموزش به بهای بهخطر انداختن جان دختربچهها.
این اخبار باردیگر هشدار میدهند که خواستههای برابریطلبانهی زنان تنها زمانی امکان تحقق مییابند که لغو قوانین ضدانسانی کنونی و حذف تبعیضهای نظاممند بستر تغییری بنیادین را فراهم سازد. از سپیدهدم مبارزات زنان تا امروز، قوانین زنستیز و سنت مردسالاری بقای یکدیگر را تضمین کردهاند. زنان ایران سالها در هر دو سنگر خصوصی و عمومی، هر دو سپهر خانواده و جامعه، جنگیدهاند و گامهای بلندی نیز برای تحول آنها برداشتهاند. اما راه برای تغییرات بنیادی و پسراندن نظام مردسالار زمانی گشوده خواهد بود که آموزش و رسانهها و تشکلیابی از قید سلطهی حکومتها به در آیند. بدون لغو سانسور و تحقق بیهیچ حصر و استثنای آزادی بیان برای همگان، صداهای منتقد خاموش میشوند، وضع موجود در جامهای دیگر ادامه مییابد و نظام مردسالار از هر روزنی برای بازتولید خود سود خواهد جست.
کانون نویسندگان ایران همچون همیشه با اعلام همبستگی خود با پیکارهای دلاورانهی زنان ایران این کوششها را گامی بلند در زمینهسازی برای آزادی و برابری میداند، و یادآور میشود که پافشاری بر خواست «آزادی بیان بیهیچ حصرواستثنا برای همگان» تضمینی برای حفظ دستآوردهای جنبش زنان است.
گرامی باد ۸ مارس!گرامی باد مبارزات آگاهیبخش زنان!
کانون نویسندگان ایران
۱۶ اسفند ۱۴۰۱
*سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:
گرامی باد ۸ مارس (۱۷ اسفند)، روز جهانی زن
روز جهانی زن نه تنها سمبل مبارزه روزمره و دائمی زنان علیه کلیه سرکوبگریها و نابرابریهای اجتماعی، حقوقی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و مناسبات زن ستیزانه و مردسالارانه است، بلکه نوید بخش رهایی کل جامعه از بند مناسبات استثمارگرانه نظام سرمایه داری نیز می باشد.
سالی که گذشت سرنوشت ساز و تاریخی بود. قتل سبعانه ژینا آغازگر خیزش سراسری زن زندگی آزادی در سراسر کشور شد. نارضایتی گسترده از شرایط موجود و چهاردهه برخوردهای خشونت بار نسبت به مطالبات مردم و بویژه سرکوب حقوق زنان و جوانان و کارگران و مردم تحت ستم در به خصوص در مناطق محروم شده کشور، پیش زمینه ایناعتراضات بود. در بستر تراکم انزجار و خشم عمومی از این همه ظلم و ستملجامگسیخته، مردم معترض و بالاخص زنان و جوانان، میادین شهرهای بزرگ و کوچک را به صحنه اعتراضات گسترده با شعار محوری زن، زندگی، آزادی تبدیل کردند. در تقابل با این عدالتخواهی، نیروهای سرکوبگر حاکمیت به قتل صدها معترض و بازداشت ۲۰ هزار نفر و اعدام جوانان متوسل شدند. اینک نیز امنیت،سلامتی و جان عزیز دختران ما با حملات شیمیایی و مسمومیت سریالی کاملا به خطر افتاده است و این جنایات بیشرمانه در روز روشن ادامه دارند. این جنایات نمونه های دیگری از تداوم کودک کشی، دخترکشی، زن کشی، و در عین حال نشان از انتقام گیری از دختران و زنان شجاع و مبارز کشور و از جنبش زن زندگی آزادی دارد، که بطور سازمان یافته و برنامه ریزی شده در حال رخ دادن هستند. اگر چه حاکمیت و تمام اجزای آن در قبال این جنایت مسئول کامل و مستقیم است، در عین حال جامعه و کارگران و تشکلات صنفی و مدنی برای پایان دادن به آن مسئولیت دارند. از اینرو اعتراضات معلمان، دانشجویان و خانواده ها بسیار حائز اهمیت و ارزنده بوده و تا همینجا نشان داده است که جامعه مرعوب این سیاستهای مبتنی بر ایجاد رعب و وحشت نگردیده و ضرورت همبستگی عمومی، از جمله در میان طبقهکارگر، را یادآوری نموده است.
سرنوشت جنبشهای کارگری و زنان از هم جدا نیست.سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه ضمن حمایت از جنبش زن، زندگی، آزادی بر این باور است که رهایی همه جانبه زنان یکی از معیارهای اساسی در جهت رهایی دیگر گروههای اجتماعی و تحت ستم است.
#زن_زندگی_آزادی
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۱۷ اسفند ۱۴۰۱
*کانون مدافعان حقوق کارگر:گرامی باد ۸ مارس روز جهانی زن
روز زن حکومت خواهان عادی سازی سرکوب وزنان جهانی دیگر را برای مردم به ارمغان می آورند
امسال روز زن با فداکاری، گذشت، جسارت، قهرمانی، زندان، شکنجه، محرومیت زنان و همجنسگرایانی برگزار می شود که با مبارزات پس از قتل ژینا امینی در چند ماه گذشته عصای قدرت را از زیر بغل قدرتمداران ربودهاند.
در چند ماه گذشته صدها هزار زن با آمدن به خیابان نشان دادند که دیگر نمی خواهند در خانه، خیابان، محل کار، دانشگاه ومراکز آموزشی مورد ستم قرار بگیرند وسرکوب شوند. هزاران زن جوان دستگیر شده و می شوند، شکنجه شده و می شوند ، در خیابان کشته شده و می شوند، سر به نیست می شوند مطمئنا تغییر اجتناب ناپذیر است و پیشگامان مبارزه برابری زنان از قبل از مشروطیت سنگ بنایی دنیای برابر جنسیتی را درست پی ریخته اند که نسل به نسل زنان برای همان اهداف مبارزه می کنند و این نبرد تاریخی زنان هرگز پایان نخواهد یافت.
سرکوبگران در چند ماه گذشته مدارس، دانشگاهها ، محیط کارو زندگی اجتماعی و خانوادگی زنان را چنان در حصار زور خود محصور کرده اند که شناخت این حجم از سرکوب خارج از تصور است. امروز سرکوب گر در کنار سایر خشونتها می خواهد با ترور بیولوژیکی مدارس دختران وزنان را از ادامه مبارره شان منصرف کند، ولی این مبارزه سر ایستادن ندارد.
ارزش گذاری کار زنان به یک روز مختص نمی شود اما در این روز زنان بار دیگر مبارزات تاریخی زنان در سراسر جهان را بیاد می آورند و گرامی می دارند وبر ضرورت و تداوم این مبارزه تاکید می میکنند. زنان و زحمتکشان ایران نیز در همین راستا علاوه بر تاکید بر خواسته های طبیعی زنان که حاصل تلاش زنان کارگر است بار دیگر یادآوری می کنند با هر گونه تبعیض و بویژه تبعیض جنسیتی مبارزه خود را ادامه خواهند. در این روز بار دیگر زنان ایران هرگونه تبعیض، سرکوب، خشونت روانی و جسمی و بویژه ترورهای بیولوژیک مدارس دخترانه برای خانه نشین کردن و به حاشیه راندن دختران و زنان را شدیدا محکوم کرده و برای خواسته های انسانی خود در تمام حوزه های اقتصادی، اجتماعی،سیاسی فرهنگی به مبارزه خود ادامه خواهند داد.
کانون مدافعان حقوق کارگر
٨ مارس ٢٠٢٣
*پیام رضا شهابی کارگر زندانی و کیوان مهتدی معلم و مترجم زندانی به مناسبت روز جهانی زن
هرکاری که بیش از حد تکرار شود پس از مدتی همچون یک اتفاق معمولی به چشم میآید؛ مثلاً عادت کرده بودیم که عمده مدیران و تصمیم سازان تنها مردان باشند و زنان فقط پشت هر مرد موفق جای داده شوند. عادت کرده بودیم زنان نصف مردان از ثروتهای خانوادگی بهرهمند شوند. عادت کرده بودیم که هر روز و هر بار زنان با پوشش اجباری وارد عرصه عمومی شوند.
امسال اما زمانه خرق عادت بود؛ پایدارترین و عمیقترین خیزش مردمیِ معاصر ما، نام یک زن را که نام تمامی زنان است بر پرچم خود دارد: تمامی زنان که در این سالیان از ستم مضاعف رنج میبرند، از بیعدالتیهای عمومیِ جامعه، و تبعیضهای دو چندان به بهانهی زن بودن؛ از نابرابری حقوقی و قانونی، از نابرابری فرصتهای شغلی و تحصیلی؛ از خشونت ساختاری و فردی و بهرهکشی مضاعف، خواه در قلمرو عمومی و خواه در قلمرو خصوصی (و معمولا در همدستی خاموش این دو با یکدیگر).
مدتها است که نسلهای پیدرپی زنان، اندک اندک، بدون توجه به مقررات نوشته و نانوشته کنترل زندگی خود را به دست خویش میگیرند.
امسال علاوه بر بیان آشکار این روند، شاهد این بینش و امیدواری در میان بسیاری از مردان آزادیخواه و ستمدیده بودیم که مبارزه برای آزادی زنان را بخش ضروری و پیششرط آزادی تمام اقشار و گروههای اجتماعی میدانند.
به این اعتبار، امسال، روز جهانی زنان معنای تازهای مییابد.
شعار زن زندگی آزادی به ما یادآوری میکند که حتی در مطالبات معیشتی (نان، کار، آزادی)، خواسته اصلی ما و محل نزاع ما کرامت انسانی است و به ما میآموزد که نباید اجازه اصل و فرع ساختن از مطالبات زنان را بدهیم و مستقل از هر آیندهای که در انتظار جامعه ما باشد، درکنار برابری زنان در تمامی حوزههای فردی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و ... لازمه اصلیِ حرکت پایدار به سمت احقاق حقوق پایمال شدهی زنان، و در نهایت جامعهای انسانیتر و عادلانهتر است.
گرامی باد ۸ مارس، روز جهانی زنان
رضا شهابی
کیوان مهتدی
۱۷ اسفند ۱۴۰۱
زندان اوین، بند ۴
*تجمع اعتراضی جمعی از خانواده های دانش آموزان زنجان نسبت به مسمومیت های زنجیره ای مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان
روز دوشنبه 15 اسفند، جمعی از خانواده های دانش آموزان زنجان برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به مسمومیت های زنجیره ای دست به تجمع مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان زدند وخواهان شناسایی آمرین عاملین این اقدام جنایتکارانه و برخورد قاطع با آنها شدند.
*در پی نگرانی ها از مسمومیت های سریالی در مدارس دخترانه؛
فرهنگیان و اولیای دانش آموزان مقابل اداره آموزش و پرورش قزوین تجمع کردند
فرهنگیان و اولیای دانش آموزان در قزوین، ۱۶ اسفند ماه در پاسخ به فراخوان شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان سراسر کشور ، ساعت ۱۰ صبح مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این تجمع که ساعت ۱۰ صبح روز سه شنبه در سراسر کشور برگزار شد، مهمترین خواسته معترضان، برقراری امنیت در مدارس به دلیل گسترش مسمومیت های سریالی است.
معترضان در این تجمع که نیروهای انتظامی و امنیتی حضور داشتند، خواهان حضور مدیر کل آموزش و پرورش و پاسخ به وضعیت موجود بودند؛ اما با وجود این، نقی مرادی از حضور در جمع معترضان امتناع کرد.
البته نیروی انتظامی از اولیا معترض خواست که به دفتر مدیر کل مراجعه کرده و مطالبات خود را مطرح کنند؛ اما به دلیل بی اعتمادی اولیا و احتمال دستگیری و برخورد نامناسب با معترضان در داخل اداره کل آموزش و پرورش از حضور در این اداره پرهیز کردند.
سرانجام گروهی از معترضین به دفتر نقی سیاهکالی مرادی، مدیر کل آموزش و پرورش استان مراجعه کردند و نگرانی خود را مطرح کردند. در خلال این گفتگوها مرادی به وجود دست های پشت پرده و مرموز در مسمومیت های سریالی مدارس اذعان کرد.
یادآور می شود که به دنبال مسمومیت های سریالی در مدارس دخترانه سراسر کشور، یکی از مدارس شهر آبیک، اقبالیه و چند مدرسه در شهر قزوین هم هدف حملات گازهای شیمیایی قرار گرفتند.
*تجمع اعتراضی فرهنگیان یزد نسبت به مسمومیت های زنجیره ای
روز سه شنبه 16 اسفند، فرهنگیان یزد هم با تجمع مقابل اداره کل استان و سردادن شعارها اعتراضشان را نسبت به مسمومیت های زنجیره ای بنمایش گذاشتند وخواهان تامین امنیت مدارس شدند.
*سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه :
تجمعات در اعتراض به حملات شیمیایی علیه دانشآموزان
در پی فراخوان شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران برای برگزاری تجمعات اعتراضی در روز سه شنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۱، اعتراضات در حدود ۳۰ شهر در سراسر ایران برگزار شد. تظاهرکنندگان خواستار پایان دادن به حملات شیمیایی به مدارس و «مسمومیت سریالی» شدند که بخصوص دانشآموزان دختر را هدف قرار داده اند و باعث بیماریهای شدید و حتی بنا به برخی منابع منجر به مرگ چند دانش آموز گردیده است. والدین، دانش آموزان و تشکلات صنفی معلمان، دانشجویان و دیگر تشکلات صنقی و مدنی نگرانی های جدی خود را ابراز کرده و این حملات سازمان یافته را که عمدتاً دختران دانش آموز را هدف قرار می دهد، محکوم کرده اند. بنا به اخبار رسیده، برخی از معترضان مورد ضرب و شتم فیزیکی قرار گرفته و به طور غیرقانونی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده اند.
سندیکای کارگران شرکت واحد از مطالبات برحق معلمان و خانواده ها حمایت نموده و ضرب و شتم معترضین را قویا محکوممیکند. کلیه بازداشت شدگان باید فوری و بدون قیدوشرط آزاد شوند. بجای سرکوب معترصین به اینحملات شیمیایی جنایتکارانه، مسئولین بهتر است هر چه زودتر در قبال این جنایت برنامه ریزی شده پاسخگو باشند.
حملات شیمیایی به مدارس، دانشگاهها و به دختران ما باید فوری متوقف شود. آمرینو عاملین اینچنایت به سزای اعمالشان خواهند رسید.
چاره کارگران و زحمتکشان وحدت و تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۱۷ اسفند ۱۴۰۱
*بوسه باتوم، نتیجهی یک عمر خدمت صادقانه در آموزش و پرورش
باتوم به جای بوسه بر دستان معلم بازنشسته ای که بهترین سالهای عمر خود را صرف آموزش و پرورش نمود.
روز سهشنبه ۱۶ اسفند ماه ۱۴۰۱ در جریان تجمع اعتراضی معلمان شیراز به مسمومیت های سریالی دختران دانشآموز، نیروهای امنیتی و انتظامی با خشونتی بی سابقه از هیچ عمل شرم آوری دریغ نکردند و با تهدید، ارعاب ضرب و شتم، ساچمه پینت بال، اسپری فلفل و باتوم از معلمان دیروز خود که نگران سلامت دانشآموزان امروز بودند تشکر نمودند و دستان کبود شده این معلم بازنشسته بر اثر ضربه باتوم نشان از هتک حرمت، قدرناشناسی و گستاخی آنها دارد.
*گزارش فراخوان ۱۶ اسفند دانشگاه تربیتمدرس
در پی فراخوان تجمع دانشجویان تربیتمدرس، گروهی از دانشجویان در محل تجمع حضور یافتند اما با ممانعت نیروهای حراست و لباسشخصیها امکان تجمع فراهم نشد.
گفتنی است حراست و نیروهای لباس شخصی دانشگاه بیشترین میزان حضور و ارعاب را در چند ماه اخیر از خود نشان دادند به نحوی که حتی یک نفر به تنهایی هم اجازه تردد در محل تعیینشده برای تجمع را نداشت.
*حمله شیمیایی به خوابگاه دخترانه دانشگاه میبد یزد
بنا بر اخبار واصله(کانل شوراهای صنفی دانشجویان کشور) دوشنبه شب ۱۵ اسفند، خوابگاه دخترانهی دانشگاه میبد یزد مورد حملهی شیمیایی قرار گرفته است و اینترنت خوابگاه حین این حمله قطع شده و به دانشجویان اجازه خروج از خوابگاه ندادهاند.
گفته میشود پس از آنکه حال تعداد کثیری از دانشجویان وخیم شده، آنها را به بیمارستان امام جعفر صادق منتقل کردهاند اما در بیمارستان به دانشجویان گفته شده "شما توهم زدهاید و ما اجازه تزریق آمپول و سرم نداریم" و آنها را به خوابگاه برگرداندهاند.
*بیانیهی جمعی از دانشجویان تعلیق شده و توبیخ شدهی دانشگاه هنر تهران در حمایت از علیرضا اجدادی و کمال صالحزاده و درخواست صمیمانه از ایشان برای پایان دادن به اعتصاب غذایشان.
دربخشی از این بیانیه آمده است:
بیگمان آنچه در این جغرافیای مسموم ما را به ادامهی مسیر دلگرم میکند، تکاپوی تنهای زنده در پاسداشت حقوق طبیعی و مدنی است که همچون نیرویی تپنده در بطن زندگی جاریست. آن کس که با سپر کردن جان خود از زندگی پیشی میگیرد، میدان عمل را از رخوت روزانه به کرانههای بیداری میکشاند تا از یاد نبریم برای زندگی است که این راه را پیمودهایم و برای زندگی است که ذلت نپذیرفتهایم. از این رو بر ماست که این حلقهی اتصال «خود» به «دیگری» را حفظ کنیم تا عرصهی حضور هرچه گستردهتر و تابناکتر شود.
*ادامه اعتراضات خانوادههای زندانیان محکوم به اعدام با تجمع مقابل زندان قزلحصار کرج
روز سه شنبه 16 اسفند، خانوادههای زندانیان محکوم به اعدام درادامه اعتراضات دامنه دارشان دست به تجمع مقابل زندان قزلحصار کرج زدند تا از اعدام بستگانشان جلوگیری کنند.
در همین رابطه:شماره ای دیگرازسریال تجمع اعتراضی خانوادههای زندانیان محکوم به اعدام اینبار مقابل دفتر دیوان عالی قوه قضاییه در تهران
روز چهارشنبه 10 اسفند، خانوادههای زندانیان محکوم به اعدام با برپایی تجمع مقابل دفتر دیوان عالی قوه قضاییه در تهران شماره ای دیگراز سریا اعتراضیشان را بنمایش گذاشتند وخواهان توقف اعدام بستگانشان شدند.
*اعتصاب کارگران پتروشیمی گچساران در اعتراض به عدم دریافت 2 ماه حقوق و فضای امنیتی محیط کار
بنا بر گزارش دریافت شده روز سه شنبه ۱۶ اسفند همکاران ما در پتروشیمی گچساران در اعتراض به عدم دریافت ۲ ماه دستمزد و فضای امنیتی محیط کار خود دست به اعتصاب زدند. در همین رابطه این همکاران در یازدهم اسفند نیز تجمع و اعتصاب داشتند.
فقر و گرانی، نپرداختن به موقع دستمزدها، اخراجها و نداشتن امنیت شغلی و چپاولگری های پیمانکاران، فضای امنیتی مراکز کاری و پایین بودن استانداردهای زیستی و عدم ایمنی محیط های کار از جمله موضوع اعتراضی همکاران ما در صنعت نفت در سطح سراسری است.
بساط پیمانکاران مفتخور باید در همه جا جمع شود و به امنیتی کردن فضای کار پایان داده شود.
افزایش حقوقها و درمان رایگان از جمله خواستهای فوری ما کارگرن در نفت است.
منبع:شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت
*تجمع اعتراض جمعی از اهالی منوجان نسبت به ممانعت از ساخت و ساز توسط بنیاد مسکن مقابل فرمانداری
روز شنبه 13 اسفند، جمعی از اهالی منوجان برای اعتراض به ممانعت از ساخت و ساز توسط بنیاد مسکن در زمین های آبا و اجدادی مقابل فرمانداری این شهرستان در در استان هرمزگان زدند.
به گزارش 17 اسفند یک منبع خبری محلی،بنیاد مسکن شهرستان منوجان مانع از ساخت و ساز منزل مسکونی مردم بلوچ در زمین های آبا و اجدادی آنها شده است.
همچنین در روزهای اخیر منازل مسکونی مردم بلوچ در این شهرستان تخریب و بسیاری از زمین ها توسط بنیاد مسکن مصادره شده است.
*اولین جلسه دادگاه کارگر زندانی داود رضوی برگزار شد.
در مراجعه داود رضوی به دادگاه انقلاب در تاریخ ۱۵ اسفند ماه، طبق تعیین وقت قبلی توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب و اعلام زمان دادگاه به خانواده ی ایشان و اعلام به داود رضوی در زندان، اولین جلسه دادگاه ایشان برگزار شد.وکیل داود رضوی در این جلسه حضور داشتند و بخشی از پرونده ایشان را مطالعه کردند و لایحه ی دفاعی خود را ارائه دادند.
به دنبال نظر قاضی ،جلسه ای مجدد جهت بررسی پرونده باید تعیین گردد.جهت رسیدگی به وضعیت جسمانی و خونریزی گوارشی ایشان، شرح حالی توسط پزشک ایشان نوشته شده است که یک نسخه ضمیمه ی پرونده ایشان گردید و یک نسخه به زندان تحویل داده شده است و طبق گفته ی قاضی ،زندان موظف است جهت انتقال ایشان به مراکز درمانی و انجام اقدامات لازم پیگیری انجام دهند.
زمان جلسه بعدی دادگاه داود رضوی،هنوز اعلام نشده است.
داود رضوی، عضو هیات مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد، ۵ مهر ماه ۱۴۰۱ توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد و ۱۶۱ روز می باشد که در بازداشت موقت است.خانواده، دوستان و همکاران وی نگران وضعیت سلامتی و شرایط جسمانی ایشان می باشند.
کارگر زندانی آزاد باید گردد
زندانی سیاسی آزاد باید گردد
چاره کارگران و زحمتکشان وحدت و تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۱۷ اسفند ۱۴۰۱
*احضار کوکب بداغی پگاه، دبیر تربیت بدنی شهرستان ایذه به دادگاه انقلاب شهرستان اهواز
طبق ابلاغیه الکترونیکی که در تاریخ 16 اسفند 1401برای کوکب بداغی پگاه ارسال شده است
قرار است او در تاریخ 18 اردیبهشت 1402 به اتهام تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی (فعالیت تبلیغی به نفع گروههای مخالف نظام) و اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت داخلی و خارجی (عضویت در گروههایی که هدف انها بر هم زدن امنیت کشور میباشد) در شعبه3 دادگاه اهواز محاکمه شود
این در حالیست که معلمان برای ابتداییترین حقوق خود به مسالمتآمیزترین شیوههای قانونی روی آوردهاند و بر اساس اصل 27 قانون اساسی تجمعی که حمل سلاح نداشته باشد و مخل مبانی نظام نباشد هیچ ایرادی ندارد
مگر ما معلمان چه میخواهیم جز آمورش و پرورشی در خور ملت و جامعهای با قدمت فرهنگی هزار ساله گویا مسئولین به جای دیدن و شنیدن فریادهای حق طلبانه و جبران خطا و کم کاری های خود به پشت و پا زدن به مسائل مزبور از طریق احضار، بازداشت و تهدید همت گماشتهاند
*احضار تلفنی دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی توسط حراست
پس از انتشار خبر مسمومیت دانشکدهی علوم پایهی دانشگاه محقق اردبیلی و علیرغم انتشار این خبر توسط دانشجویان، دانشگاه این خبر را تکذیب کرد و پس از آن تعدادی از دانشجویان را به حراست احضار کرده است. لازم به ذکر است احضار تلفنی حراست هیچگونه وجاهت قانونی نداشته و در هر حالتی محکوم است.
*ابلاغ حکم کمیتهی انضباطی به صورت شفاهی
هانیه یوسفزاده دانشجوی روانشناسی دانشگاه مازندران توسط کمیتهی انضباطی به دو ترم منع موقت از تحصیل بدون احتساب در سنوات محکوم شد. گفته میشود این حکم بدون تشکیل کمیتهب انضباطی و به صورت شفاهی ابلاغ شده است.
*جوش دادن ورق آهنی به تنها درب دانشکده کاربردی به صورت شبانه
در اقدامی عجیب و نامتعارف برای سرکوب و پنهان کردن تحصنها و اعتراضات دانشجویی داخل دانشگاه، درب دانشکدهی هنر کاربردی دانشگاه هنر تهران با ورق فلزی پوشیده شد.