اخباروگزارش های کارگری اول دی ماه 1400

جنبش‌های اجتماعی
شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

فراخوان تجمع سراسری شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران! زمان تجمع:پنج شنبه 2 دی ماه – ساعت 10. اماکن تجمع : استان های تهران و البرز : مقابل سازمان برنامه و بودجه - مراکز استان‌ها : مقابل اداره کل آموزش وپرورش استان - شهرستان‌ها : مقابل اداره آموزش و پرورش شهرستان - جعفرابراهیمی:در باب اتحاد صنفی- آموزش بین الملل:دولت ایران باید نقض مداوم حقوق معلمان را متوقف کند!- اعتصاب وتجمع کارگران معدن سنگ آهن مرکزی بافق در اعتراض به تغییر مدیر عامل شرکت توسط مدیرعامل صندوق بازنشستگی فولاد

- دوران ملوک الکارفرمایی:تجمع اعتراضی کارگران حق طلب مخابرات خوی نسبت به نداشتان امنیت شغلی و تهدید به اخراج از کار

- تجمع اعتراضی کارورزان علوم پزشکی استان ایلام نسبت به سطح نازل حقوق حقوق و عدم رعایت پروتگل های بهداشتی درخوابگاه ها

- کنش های کارگران شهرداری های کشور در نیمه دوم آذرماه 1400

- کانون نویسندگان ایران:رضا خندان (مهابادی) از زندان به بیمارستان طالقانی منتقل شد.

- تجمع اعتراضی اهالی شمس‌آباد شهرستان رفسنجان نسبت به حقر چاه نزدیک روستایشان مقابل استانداری کرمان

- ادامه اعتراضات سهامداران بورس باتجمع مقابل مجلس

*جعفرابراهیمی:در باب اتحاد صنفی

اتحاد به هر صورت و با هرکس بدون در نظر گرفتن منافع طبقاتی معلمان به جنبش معلمان لطمه می‌زند. اصولا اتحاد بر سر منافع مشترک و طبقاتی معنا دارد و اتحاد همه با هم بدون در نظر گرفتن منافع طبقاتی، منافع طبقه تحت ستم را پایمال می‌کند.

دیدگاه من این است با کسانی که منافع باندی و جناحی خود را بر منافع صنفی و طبقاتی معلمان ترجیح می‌دهند هیچگاه نمیشود اتحاد عمل داشت و باید این افراد را شناخت و به جنبش معرفی کرد.

چگونه ممکن است یک مدیر و موسس مدرسه خریدخدماتی که معلمان را استثمار می‌کند و برای سود بیشتر به معلمان خرید خدماتی حقوق کمتر، حتی زیر یک میلیون تومان، می‌دهد و از بیمه معلم می‌دزد با معلم خریدخدمتی در یک جبهه و متحد هم باشند؟ اگر چه به لحاظ نظام معلمی هر دو معلمند اما یکی استثمارگر است و دیگری استثمار شونده و به دو طبقه متفاوت و متضاد تعلق دارند.

چطور ممکن است یک نفر که سودش در گسترش خصوصی‌سازی و پولی‌سازی آموزش است و به واسطه رانت ‌وفاداری مجوز انواع و اقسام مدارس خصوصی و مراکز فرهنگی و آموزشی را دارد و گردش مالی‌اش سالانه چندین میلیارد تومان است با کسی که برای آموزش رایگان و عادلانه تلاش می‌کند در یک جبهه قرار بگیرند؟

اینها جمع نقیضین است و امکان ندارد. به کسانی که دنبال اتحاد به هر نحو هستند از زبان ایرج جنتی باید گفت :

هر برادر تنی, اگر گرسنه نیست

با تو که گرسنه‌ای,

با تو که گرسنه‌ای

خصم خانگی است،

هر غریبة گرسنه با گرسنه­‌ها ولی برادر است

هر برادری که خواب می­‌کند تو را

و نان خویش می­خورد,

یار دشمنان توست

در نبرد ما گرسنه را گرسنه یاور است.

ما باید با همدردان و همرنجان خود متحد باشیم و از برچسب‌ها و تهمت‌هایی که می‌خواهند مرزهای طبقاتی را مغشوش کنند نهراسیم. آنها ما را به خاطر اصولمان به مستبد بودن و غیردموکرات بودن متهم می‌کنند و تنها زمانی از ما تمجید خواهند کرد که از اصول خود دست برداریم.

این ادبیات اتحاد همه با هم بخشی از ایدئولوژی خرده‌بورژایی متوهم و متورمی است که زیر فشار طبقه سرمایه‌دار فقط دست به نصیحت طبقه کارگر می‌زند تا انفعال و سازشکاری خود را توجیه کند.

پس هر وقت از اتحاد صحبت به میان می‌آورند بلافاصله باید پرسید اتحاد با کدام طبقه و بر چه اساسی؟

*آموزش بین الملل:دولت ایران باید نقض مداوم حقوق معلمان را متوقف کند!

انتشار: ۲۱ دسامبر ۲۰۲۱

حقوق سندیکایی، همانا حقوق بشر و دموکراسی است

آموزش بین‌الملل و سازمان‌های عضو آن از دولت ایران می‌خواهند تا به فرهنگیان اجازه دهد که بدون ترس از خشونت یا دستگیری های خودسرانه، از حق خود برای درخواست حقوق عادلانه و آزادی همکاران زندانی استفاده کنند. این فراخوان به دنبال دستگیری یکی از رهبران شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان و تداوم بازداشت سایرین، صورت می گیرد .

در ۱۳ دسامبر، معلمان و فرهنگیان در ۱۱۰ شهر در سراسر ایران در اعتراض به شرایط بد معیشتی و حقوق های پایین، دست به تحصن و تجمع زدند.

معلمان به‌عنوان یکی از سازمان‌یافته‌ترین بخش‌های کارگری کشور، طی سالها تجمعات اعتراضی گسترده‌ای برگزار کرده اند و خواسته‌های خود از جمله خواسته های زیر را با صدای بلند بیان داشته اند :

• دستمزد منصفانه

• آزادی رهبران کارگری (معلمان) زندانی

• تحقق وعده های داده شده در مورد بیمه درمانی و مزایای بازنشستگی

• پایان دادن به تبعیض در نظام آموزشی

• ممانعت از خصوصی سازی آموزش و پرورش و حفظ آموزش عمومی رایگان

• تعمیر ساختمان های مدارس

معلمان در تحصن ها و تجمعات اخیر، پلاکاردهایی در دست داشتند که بر روی آنها نوشته شده بود: "آموزش رایگان حق همه دانش آموزان است"، " جای معلم زندان نیست"، "معلمان زندانی باید آزاد باید گردند"، "اعتصاب، تجمع و تشکل مستقل حق مسلم ما است."، " معلم به پا خیز برای رفع تبعیض " و "معلمان؛ تبعیض، بی عدالتی و فقر را بر نمی تابند."

شورای هماهنگی تشکل های صنفی معلمان ایران، که عضو آموزش بین الملل است، اعلام کرده است که" نه دولت و نه مجلس هیچ توجهی به خواسته های ما نشان نداده اند» و در عوض، بودجه اعلام شده برای سال آینده کاهش یافته است.

شورا ی هماهنگی در ادامه با ابراز تاسف اعلام کرده است که : « بودجه تخصیص یافته به نهادهای نظامی و نهاد های غیر پاسخگو چندین برابر افزایش یافته در حالی که وضع معیشت اکثریت مردم و بطور مشخص معلمان، نادیده گرفته شده است".

بازداشت مسئول شورای هماهنگی تشکل های صنفی معلمان ایران را محکوم می کنیم

دبیر کل آموزش بین الملل، دیوید ادواردز، اخیرا ضمن ابراز نگرانی های فدراسیون جهانی اتحادیه های معلمان، تاکید کرد که: "ما دستگیری فعالان تشکل های معلمان در ایران را به شدت محکوم می کنیم و خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط آنها هستیم".

در ایران ده ها تن از فعالانی که به صورت مسالمت آمیز از حقوق معلمان دفاع کرده اند، با اتهاماتی که بیان گر جرم بودن ابراز عقاید مخالف، اعتراضات و تجمعات مسالمت آمیز و فعالیت مستقل کارگری است، زندانی هستند.

بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۹، حداقل چهار معلم به اتهام فعالیت علیه دولت به اعدام محکوم شدند و سه نفر از آنها به نام های، هادی راشدی، هاشم شعبانی‌نژاد و فرزاد کمانگر، فعال معلم کرد اعدام شدند.

قطعنامه هیئت اجرایی آموزش بین الملل

در اول دسامبر امسال، هیئت اجرایی آموزش بین‌الملل، قطعنامه‌ای درباره ایران به تصویب رساند؛ قطعنامه، خواستار آزادی اسماعیل عبدی و دیگر رهبران اتحادیه ‌های کارگری زندانی شده است . به ویژه تاکید شده که سلامتی عبدی مایه نگرانی است؛ زیرا که زندانی بودن به مدت طولانی و در شرایط وخیم، بر وضع سلامتی وی به شدت تأثیر گذاشته است.

این قطعنامه همچنین تاکید می کند که حکومت ایران باید به "حقوق معلمان و کارکنان آموزش و پرورش در رابطه با خود سازمان دهی، آزادی تشکل و آزادی بیان از جمله حق تجمع مسالمت آمیز، بدون ترس و نگرانی از مداخله "مقامات" احترام بگذارد.

هیئت اجرایی همچنین از سازمان‌های عضو خواست تا به فراخوان آموزش بین‌الملل برای آزادی فوری اسماعیل عبدی و دیگر رهبران زندانی بپیوندند و همگام با آموزش بین‌الملل برای تضمین امنیت این رهبران زندانی و و رفاه اعضای خانواده آنها تلاش کنند

سال ها است که آموزش بین‌الملل وضعیت دشوار فعالان اتحادیه‌ ای و فرهنگیان در ایران را زیر نظر دارد. آموزش بین الملل همچنین کمپین هایی را برای آزادی معلمان و دیگرانی که به طور مسالمت آمیز از حقوق خود دفاع کرده اند، سازماندهی و هدایت کرده است.

ترجمه و تکثیر: اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران

*اعتصاب وتجمع کارگران معدن سنگ آهن مرکزی بافق در اعتراض به تغییر مدیر عامل شرکت توسط مدیرعامل صندوق بازنشستگی فولاد

روز چهارشنبه اول دی ماه، کارگران معدن سنگ آهن مرکزی بافق برای اعتراض به تغییر مدیر عامل شرکت توسط مدیرعامل صندوق بازنشستگی فولاد دست از کارکشیدند ومقابل درب ورودی معدن چغارت تجمع کردند.

براساس گزارشات رسانه ای شد، روز سه شنبه 30آذربنابه تصمیم ناگهانی مدیرعامل صندوق بازنشستگی فولاد، مجتبی حمیدیان به عنوان مدیرعامل شرکت سنگ آهن بافق معرفی شد.

*دوران ملوک الکارفرمایی:تجمع اعتراضی کارگران حق طلب مخابرات خوی نسبت به نداشتان امنیت شغلی و تهدید به اخراج از کار

روز چهارشنبه اول دی، کارگران حق طلب مخابرات خوی برای اعتراض به نداشتن امنیت شغلی وتهدید به اخراج از کار

دست به تجمع در شرکت واقع در میدان مطهری این شهرستان در استان آذربایجان غربی زدند.

کارگران به خبرنگار یک رسانه محلی گفتند: حدود 2 سال قبل به دلیل عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل کارگاه ها و عدم وجود امنیت شغلی کارگران مخابرات خوی از طریق مدیران شرکت مخابرات در شهرستان خوی و استان آذربایجان غربی درخواست اجرای موارد مذکور را داشتیم که متاسفانه نتیجه ای از این مجرا حاصل نگردید.

لذا جهت احقاق حق و حقوق تضییع شده، ناگزیر از طریق مرجع ذیصلاح اداره کار شهرستان خوی اقدام نمودیم و پرونده ای در این رابطه تشکیل شد.

پس از کش و قوس های فراوان و بررسی های متعدد نسبت به مستندات پرونده، تحقیقات و استعلامات در خصوص خواسته های کارگران و همچنین اخذ نظریه کارشناسی که روند دادرسی مسیر نسبتا طولانی را نیز طی نمود، نهایتا برای بیش از 40 نفر از کارگران مخابرات شهرستان خوی احکام قطعی هیات حل اختلاف کار صادر گردید.

در اکثر بالاتفاق آرای قطعی، با استناد به نظریه کارشناسی در پرونده مزبور و همچنین نظریه مشاور طرح طبقه بندی مشاغل و ایضاً ابطال دستورالعمل شماره های 36 و 38 روابط کار از سوی هیات عمومی دیوان عدالت اداری، و مضاف بر این ها؛ با امعان نظر در دستورالعمل 61429 مورخ 19 مهرماه 1383 مربوط به نحوه اجرای طرح طبقه بندی مشاغل کارگران مشمول قانون کار تابع شرکت های خدماتی پیمانکاری تامین نیروی انسانی که پیش بینی شده می‌باشد، (در صورتیکه کارگاه محل خدمت کارکنان پیمانکاری دارای طرح طبقه بندی مشاغل مصوب باشد، رعایت جدول مزد طرح طبقه بندی مزبور برای کارکنان پیمانکاری الزامی است.) که در این راستا دادنامه صادره از هیات تخصصی بیمه، کار و تامین اجتماعی دیوان عدالت اداری به شماره 10847 مورخ 31شهریور ماه 1399 مؤید این امر می‌باشد.

النهایه؛ هیات حل اختلاف اداره کار شهرستان خوی، با عنایت به ماده 49 قانون کار جمهوری اسلامی ایران و همچنین آئین نامه اجرایی طرح طبقه بندی مشاغل کارگاه ها – کارگران معترض را بالاتفاق آراء محق شناخته و کارفرما (شرکت مخابرات /پیمانکار) را ضمن مکلف نمودن نسبت به تنظیم و صدور احکام منطبق با طرح طبقه بندی مشاغل، مابه‌التفاوت ناشی از اجرای طرح در حق کارگران مبالغی را تادیه نمود تا به چنین موضوعات و معضلاتی خاتمه داده شود.

علی ای حال؛ ضمن اینکه احکام قطعی صادره از سوی هیات حل اختلاف کار شهرستان خوی از سوی کارفرما (شرکت مخابرات /پیمانکار) اجرایی نمی‌گردد، بلکه کارگران مزبور نیز از امروز تهدید به اخراج شده اند و اشتغال مجدد آنها منوط به پس گرفتن شکایت و امضای رضایتنامه می‌باشد !!؟

*تجمع اعتراضی کارورزان علوم پزشکی استان ایلام نسبت به سطح نازل حقوق حقوق و عدم رعایت پروتگل های بهداشتی درخوابگاه ها

کارورزان علوم پزشکی استان ایلام برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به سطح نازل حقوق حقوق و عدم رعایت پروتکل های بهداشتی درخوابگاه ها دست به تجمع زدند.

روز چهارشنبه اول دی،دبیر شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی ایلام با اشاره به تجمع کارورزان پزشکی به خبرنگاررسانه ای گفت:تعداد شیفت‌های بیمارستانی اینترن‌ها زیاد است و متناسب با فعالیت‌های خود در بیمارستان حقوق دریافت نمی‌کنند، اینترن‌ها با تجمع اخیرشان خواهان بهبود وضعیت خود بودند. در حال حاضر کارورزان پزشکی حدود 2 میلیون تومان دریافت می‌کنند.

وی ادامه داد: بیمارستان برخی سخت‌گیری‌ها را نسبت به کارورزان پزشکی اعمال می‌کنند، متخصصان این بیمارستان بر این باورنداین سختگیری‌ها به این دلیل است اینترن‌ها باید علوم مربوط به شغل و حرفه‌ خود فرا بگیرند. در این راستا بعضی از متخصصان، کادر بیمارستان و سرپرستان هماهنگی لازم را با دانشجویان ندارند و مشکلاتی را برای دانشجویان ایجاد کرده است. اینترن‌ها به دلیل پیگیری مطالباتشان تجمع کردند.

وی با اشاره به وضعیت خوابگاه‌های دانشگاه خاطرنشان کرد: در حال حاضر خوابگاه‌های دانشگاه علوم پزشکی ایلام بازگشایی شده است. در حال حاضر از ترم یک تا ترم 14 پزشکی در خوابگاه‌ها حضور دارند و ظرفیت خوابگاه‌ها تکمیل شده است. پروتکل‌هایی مبنی بر حضور 50 درصدی دانشجویان در خوابگاه به هیچ عنوان رعایت نمی‌شود.

وی افزود: بر اساس ابلاغ معاون آموزشی وزارت بهداشت قرار است امتحانات دانشجویان علوم پزشکی سراسر کشور به صورت حضوری برگزار شود. در صورتی که امتحانات قرار باشد حضوری شود، باید کلاس‌ها به صورت حضوری برگزار می‌شد. 95 درصد آموزش‌های دانشگاه علوم پزشکی ایلام آن هم با کمترین کیفیت به دانشجویان ارائه شده است.

*کنش های کارگران شهرداری های کشور در نیمه دوم آذرماه 1400

توضیحات

رخداد

تحت نظر بخش

محل خدمت

شهرداری شهر

تاریخ

شماره

برای اعتراض به عدم پرداخت حقوق ها و عدم تبدیل وضعیت قرارداد ها دست به اعتصاب زدند

اعتصاب

خصوصی

پسماند

کوت عبدالله

16/09/1400

1

نسبت به عدم پرداخت یکسال حقوق

اعتراض

دولتی

فضای سبز / خدمات شهری

سی سخت

16/09/1400

2

برای آزادی اسماعیل گرامی

بیانیه

دولتی

اتوبوسرانی

تهران

16/09/1400

3

در حین کار به دلیل تصادف جان باخت

فوت

نامعلوم

خدمات شهری

قم

18/09/1400

4

به دلیل خلف وعده سازمان تاکسیرانی در تحویل ماشین ها

تجمع

خودمالک

تاکسیرانی

تهران

24/09/1400

5

عدم پرداخت 7تا9 میلیون از بدهی ها توسط پیمانکار

اعتراض

خصوصی

خدماتی

اروند

27/09/1400

6

به دلیل تصادف در حین کار جان عزیزش را از دست داد

فوت

نامعلوم

خدمات شهری

بوشهر

27/09/1400

7

عدم اجرای بازنگری طرح طبقه بندی مشاغل

تجمع

دولتی

اتوبوسرانی

تهران

28/09/1400

8

*کانون نویسندگان ایران:رضا خندان (مهابادی) از زندان به بیمارستان طالقانی منتقل شد.

شب گذشته، ۳۰ آذر ماه رضا خندان (مهابادی)، نویسنده، پژوهشگر و عضو کانون نویسندگان ایران به بیمارستان طالقانی منتقل شد. خندان در روزهای گذشته دچار تب، تنگی نفس، سرفه، ضعف شدید و بدن درد بود و چند بار به بهداری اوین مراجعه کرده و هر بار با چند داروی مختصر به بند باز گردانده شده بود. روز گذشته این علائم به ویژه تنگی نفس و سرفه‌ها شدت گرفتند و خندان با کمک همبندانش دوباره به بهداری مراجعه کرد. این بار نیز با وجود تشابه وضعیت خندان با بکتاش آبتین، بهداری اوین قصد داشت او را به بند برگرداند، اما با اعتراض هم‌بندان و یادآوری اینکه رسیدگی دیرهنگام به آبتین جان او را در معرض خطر قرار داده است، بهداری به ناچار سطح اکسیژن او را اندازه گرفت. پایین بودن سطح اکسیژن، تب بالا، سرفه‌های مکرر و اعتراض همبندان خندان به عدم رسیدگی به وضعیت سلامت او، مسئولان زندان را وادار کرد تا او را به بیمارستان طالقانی منتقل کنند.

خانواده‌ی خندان از صبح امروز در تلاش‌اند تا به اطلاعات دقیق‌تری از وضعیت سلامت و بیماری او دست پیدا کنند. اما تا کنون پاسخی دریافت نکرده‌اند. خندان در بیمارستان تحت حفاظت نیروهای امنیتی است و امکان دیدار با او و دسترسی به پرونده‌ی پزشکی‌اش وجود ندارد. خانواده‌ی خندان امیدوارند با توجه به وخامت حال خندان بتوانند برای او مرخصی استعلاجی بگیرند و پیش از آنکه زمان بیشتر از این از دست برود او را به بیمارستانی دیگر منتقل کنند و روند درمان را تحت نظارت خود پیش ببرند.

در حالی که بر همگان روشن است که رها کردن بیمار مبتلا به کرونا در وضعیتی بدون دارو و رسیدگی، نه تنها جان او که جان دیگرانی را که در ارتباط با او هستند به خطر می‌اندازد، این رویه آگاهانه و عامدانه در زندان اوین تکرار می‌شود. خندان با علائم کرونا نزدیک به ۵ روز از دریافت هر گونه درمان محروم بوده و در تمام این مدت در تماس با سایر زندانیان قرار داشته است. آنچه در زمان ابتلای بکتاش آبتین به کرونا در کنار سلامتی آبتین بر نگرانی‌ها دامن می‌زد، احتمال شیوع این بیماری در بند ۸ و به خطر افتادن جان سایر زندانیان بود. اکنون با بروز علائم مشابه در رضا خندان و بی‌توجهی عامدانه‌ی مسئولان زندان به سلامت و جان زندانیان این نگرانی‌ها بیش از پیش جدی شده است. تاکید بر بی‌توجهی عامدانه‌ی مسئولان زندان از این رو لازم است که به نظر می‌رسد حکومت که نتوانسته مقاومت زندانیان معترض را در هم بشکند، اکنون تصمیم گرفته برای خلاصی از دست آنان تیغ کرونا را به کار گیرد.

رضا خندان (مهابادی) از ۵ مهر ۱۳۹۹ در زندان اوین محبوس است. مبنای اتهام‌های منتسب به این عضو پیشین هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران، فعالیت‌های او در دفاع از آزادی بیان و مبارزه با سانسور است.

کانون نویسندگان ایران خواستار آزادی بی‌قید و شرط رضا خندان (مهابادی)، بکتاش آبتین، دیگر اعضای زندانی کانون، کیوان باژن و آرش گنجی و سایر زندانیان سیاسی و عقیدتی است‌. کانون نویسندگان ایران همان‌گونه که بارها تاکید کرده است مسئولیت هر گزندی به سلامت و جان اعضای خود را متوجه حکومت و به ویژه قوه‌ی قضاییه‌ی آن می‌داند.

*تجمع اعتراضی اهالی شمس‌آباد شهرستان رفسنجان نسبت به حقر چاه نزدیک روستایشان مقابل استانداری کرمان

روز چهارشنبه اول دی،جمعی از اهالی شمس‌آباد شهرستان رفسنجان برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به حقر چاه نزدیک روستایشان دست به تجمع مقابل استانداری کرمان زدند.

تجمع کنندگان که بیشتر زنان روستای شمس‌آباد بودند به خبرنگار رسانه ای ‌گفتند: با توجه به شرایط خشکسالی ها و کمبود آب، حفر این چاه، روستایشان را با مشکل مواجه خواهد کرد.

*ادامه اعتراضات سهامداران بورس باتجمع مقابل مجلس

صبح روز چهارشنبه اول دی،جمعی از سهامداران بازار بورس با تجمع مقابل مجلس از مسئولان خواستند که از سرمایه‌های خرد بازار بورس حمایت کرده و مانع از منفعت طلبی برخی در بازار سرمایه شوند.


این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید