اخباروگزارش های کارگری12-13 آذرماه 1400

جنبش‌های اجتماعی
شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

- تجمع اعتراضی سراسری افراد دارای معلولیت نسبت به وضعیت معیشتی و کاهش بودجه قانون معلولان در لایحه بودجه 1401 - پنجمین روز از اعتصاب بیش از ۲۰۰۰ نفر از کارگران مجتمع مس سونگون ورزقان - دوران ملوک الکارفرمایی:1- اخراج 10 کارگر حق طلب کارخانه سیمان جوین 2- سرپیچیِ مخابرات خوزستان از اجرای احکام بازگشت بکار کارکنان حق طلب اخراجی مخابرات ماهشهر 3 - بجای پایان دادن به بلاتکلیفی کارگران اخراجی معدن طلای آق‌ دره کارفرما از 3 کارگر حق طلب شکایت کرد

از جلسه شورای تامین شهرستان تکاب هم بخاری بلند نشد

- نامه سرگشاده جمعی از کارگران کارخانه هپکوبرای اعتراض به صدورمجوز واردات ماشین آلات معدنی درحمایت از مافیا واردکنندگان

- ادامه کنش های کارگران فصلی مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه برای بازگشت به‌کار و عقد قرارداد دائمی مقابل فرمانداری شوش

- اعتراض کارگران شهرداری رودبار نسبت به عدم پرداخت 7 ماه حقوق وتبعیض مبنی براستخدام نورچشمی ها

- اعتراض وتهدید به اعتصاب کارکنان خدماتی شبکه بهداشت اندیکا نسبت به عدم پرداخت 8 ماه حقوق وحق بیمه

- توخالی درآمدن قول های رئیس الوعده مبنی برپرداخت مطالبات کارگران مخابرات راه دور شیراز

- جان‌باختن یک کارگر شرکت جهاد نصر زابل حین کار

- مرگ ومصدومیت 2 کارگر شهرداری اصفهان براثر تصادف درحین کار

*تجمع اعتراضی سراسری افراد دارای معلولیت نسبت به وضعیت معیشتی و کاهش بودجه قانون معلولان در لایحه بودجه 1401

روز سه شنبه 13 آذربمناسبت روزجهانی افراد دارای معلولیت،جمعی از افراد دارای معلولیت برای اعتراض به وضعیت معیشتی و کاهش بودجه قانون معلولان در لایحه بودجه 1401 دست به تجمع مقابل سازمان برنامه و بودجه،استانداری خراسان رضوی ،فرمانداری ویژه شهرستان سقز و دفتر بهارستان نشین ارومیه زدند.

تصاویر:

مقابل سازمان برنامه و بودجه


مقابل استانداری خراسان رضوی


تجمع یک نفره مقابل فرمانداری سقز


تجمع دو نفره مقابل دفتر بهارستان نشین ارومیه


گزارش رسانه ای شده:

تجمع معلولان/ ۳۰۰ هزار معلول پشت نوبت دریافت حداقل مزد کارگری

اعضای کمپین حمایت از معلولان در اعتراض اوضاع معیشتی ۳۰۰ هزار معلول، امروز (شنبه، ۱۳ آذر) در سه نقطه‌ی کشور تجمع کردند.

اعضای کمپین حمایت از معلولان در اعتراض اوضاع معیشتی ۳۰۰ هزار معلول، با در دست داشتن پلاکارد «بودجه معلولان کجاست؟» و «اجرای قانون معلولان حق مسلم ماست!» در سه نقطه‌ی کشور تجمع کردند.

این تجمع‌ها در تهران، مقابل سازمان برنامه و بودجه، در خراسان رضوی مقابل استانداری و در شهرستان سقز مقابل فرمانداری برگزار شد.

معلولان خواهان دریافت حداقل دستمزد به عنوان کمک کعیشتی ماهیانه‌ی خود هستند که موضوع ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان را دربرمی‌گیرد.

بر اساس این ماده، دولت مکلف است که کمک هزینه افراد دارای معلولیت بسیار شدید و شدید فاقد شغل و درآمد را به میزان حداقل دستمزد سالانه تعیین و اعتبارات لازم را در قوانین بودجه سنواتی کشور، منظور کند.

با این حال به گفته‌ی آنها، در حال حاضر ۳۰۰ هزار معلول ماهیانه بابت خانوار تک نفره ۳۵۰ هزار تومان، خانوار ۲ نفره ۵۲۰ هزار تومان، ۳ نفره ۷۰۰ هزار تومان، ۴ نفره ۹۰۰ هزار تومان و ۵ نفر و بیشتر ۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان مستمری دریافت می‌کنند.

این در حالی است که میزان حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار برای سال ۱۴۰۰، ۲ میلیون و ۶۵۵ هزار تومان است. در نتیجه شرایط معیشتی معلولان هیچ تطابقی با ماده ۲۷ «قانون حمایت از حقوق معلولان» و البته «خط فقر» ۱۰ میلیون تومانی «کمیته امداد» و «سبد معیشت» ۱۱ میلیون و ۴۷۹ هزار تومانی ندارد.

معلولان خواهان حمایت سازمان برنامه و بودجه و دولت سیزدهم از وضعیت معیشتی خود شدند. به گفته‌ی آن‌ها حتی بر مبنای قانون برنامه ششم توسعه باید ماهانه، ۳۰ درصد حداقل دستمزد کارگران به آن‌ها پرداخت شود که میزان آن برای سال ۱۴۰۰ به ۵۲۰ هزار تومان می‌رسد اما یک معلول به تنهایی ۳۵۰ هزار تومان مستمری دریافت می‌کند.

حاضران در این تجمع‌ها همچنین با اشاره به اعلام افزایش حداقل ۱۰ درصدی حقوق و دستمزد در سال ۱۴۰۰ یادآور شدند که این میزان افزایش به هیچ عنوان تناسبی با خط فقر و نرخ سبد معیشت ندارد و به نظر می‌رسد که دولت اقشار محروم را فراموش کرده است.

*پنجمین روز از اعتصاب بیش از ۲۰۰۰ نفر از کارگران مجتمع مس سونگون ورزقان

بنابر گزارش‌های رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، امروز شنبه سیزدهم آذرماه کارگران شرکت‌های پیمانکاری مجتمع مس سونگون ورزقان در پنجمین روز از اعتصاب، بیش از ۱۰ کیلومتر پیاده‌روی کردند تا مانع از ورود مواد به سنگ‌شکن‌های معدن شوند.

امروز مدیریت مجتمع با هماهنگی قرارگاه خاتم‌الانبیاء قصد داشتند تا به وسیله کامیون، مواد برای سنگ‌شکن به محوطه معدن بیاورند که کارگران با شنیدن این خبر اعلام کرده‌اند که مانع از این اقدام اعتصاب‌شکنانه خواهند شد.( تصاویر ضمیمه از حرکت کارگران برای ممانعت از ورود کامیون و انسداد دهانه سنگ‌شکن است)

لازم به ذکر است که شب گذشته مدیریت و حراست مجتمع همراه با نمایندگان دولتی و امنیتی اقدام به برگزاری جلسه‌ای با نمایندگان کارگران نمودند و تلاش کردند که کارگران را وادار به اتمام اعتصاب نمایند اما کارگران بر تداوم اعتصاب تا تحقق خواسته‌های‌شان پافشاری کردند.

کارگران شرکت‌های پیمانکاری شاغل در مجتمع مس سونگون ورزقان خواستار عقد قراردادها، همسان‌سازی دستمزد و مزایا و طبقه‌بندی مشاغل هستند.

بنابه گزارش کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران،توی مسیر بازگشت از راهپیمایی ۴ ساعته پرسنل در سرمای معدن سونگون ، یک دستگاه جرثقیل ده چرخ حامل تیرآهن ، با سرعت بالا بدون هیچ گونه اخطار(بوق ، چراغ و ...) در جاده سرازیری به داخل ازدحام چند هزار نفری پرسنل معترض افتاد ، که با درایت و عکس العمل سریع و به موقع کلیه نیرو،مثال یک معجزه کامیون بدون هیچ تلفاتی از داخل ازدحام رد شد.

این اقدام توطئه‌گرانه از سوی کارفرمایان علیه کارگران بود تا بتوانند با وارد کردن آسیب‌های جدی به کارگران اعتصاب را دچار خلل کنند.

*دوران ملوک الکارفرمایی:

1- اخراج 10 کارگر حق طلب کارخانه سیمان جوین

10 کارگر حق طلب کارخانه سیمان جوین در استان خراسان رضوی توسط کارفرما از کار اخراج شدند.

روز شنبه 13 آذرکارگران به خبرنگاررسانه ای گفتند: نسبت به اجرا نشدن طرح طبقه‌بندی مشاغل، حق اولاد، دستمزد اضافه‌کار، مسکوت ماندن مزایا بارها اعتراض کرده‌ایم تا به حق و حقوق خود برسیم. دی ماه سال 99+ دست به اعتراض زدیم؛ سپس در اردیبهشت ماه سال جاری (1400) بار دیگر خواسته‌های خود را در قالب تجمع بیان کردیم.

آنها افزودند: پس از اعتراضات اردیبهشت ماه، شورای جدید کارگری این کارخانه تشکیل و پیگیری مطالبات کارگران را در دستور کار خود قرار داد. شورای جدید با کارفرما وارد مذاکره شد و کارفرما نسبت به اجرای حقوق کارگران تعهد داد. با این حال به دلیل متعهد نبودن کارفرما به وعده‌هایش، مهرماه+++ باردیگر نسبت به وضعیت خود اعتراض کردیم. از آن تاریخ تا به امروز، 10 نفر از نیروهای مجموعه نمی‌توانند در محل کارگاه حاضر شوند.

آنها ادامه دادند: به دلیل اینکه طبقه‌بندی مشاغل در این کارگاه اجرا نشده بود، هیات مدیره پذیرفت تا ماهیانه مبلغ 1 میلیون تومان علی‌الحساب به حساب کارگران واریز کند و پس از اینکه مزد بر مبنای طرح را محاسبه کرد، به وضعیت بدهکاری یا بستانکاری کارگران رسیدگی کند. در حال حاضر، طرح اجرا شده و این مبلغ پرداخت نمی‌شود.

+اعتراض کارگران کارخانه سیمان جوین نسبت به عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل

روزسه شنبه 9 دی،کارگران کارخانه سیمان جوین نسبت به عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل دراین واحدتولیدی واقع در شهرستان جغتای استان خراسان رضوی اعتراض کردند.

بنابه گزارشات رسانه ای شده، کارگران کارخانه سیمان در همین خصوص نشستی با مدیر کارخانه و مسئولان شهرستان جغتای برگزار کردند.

کارگران معترض کارخانه سیمان جوین به خبرنگار رسانه ای گفتند: چندین سال است به دنبال اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل در این واحد تولیدی هستیم و در قانون کار نیز بر الزامی بودن اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل در کارگاه‌های بالای 50 نفر تاکید شده است با این‌حال اجرای طرح اخیر همچنان مسکوت مانده است.

طبق اظهارات کارگران این واحد تولیدی؛ عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل در مورد کارگران باعث شده درآمد مزدبگیران این کارخانه در حد و اندازه حداقل‌های قانونی باقی بماند.

به گفته آنها؛ یکی از دلایل مخالفت کارفرما با اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل همسان شدن دستمزد کارگران قراردادی با کارگران رسمی است که کارفرمایان به بهانه‌ی مشکلات مالی قصد عملیاتی کردن این طرح را ندارند.

آن‌ها در گفتند: بر اساس ماه 50 قانون کار، وظیفه‌ی پیگیری اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل، چنانچه کارفرمایان مشمول این قانون در مهلت‌های تعیین شده مشاغل کارگاه‌های خود را ارزیابی نکرده باشند، برعهده‌ی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.

به گفته این کارگران؛ مسئولان وزارت کار درباره مسکوت ماندن اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل برای کارگران شرکت سیمان جوین پاسخگو نیستند و ظاهرا پافشاری‌های لازم را نیز ندارند.

به گفته آنها؛ وضعیت فعلی این کارخانه به دلیل افزایش چند برابری قیمت تمام شده مازوت نسبت به گاز دچار مشکل شده و هم‌اکنون مسئولان کارخانه به دنبال راه‌حل مناسبی برای این وضعیت هستند.

به نقل از این کارگران گفته می‌شود؛ مسئولان از یکسو برای کاهش مصرف سوخت گاز در زمستان بر مصرف سوخت ارزان قیمت مازوت در برخی کارخانجات پرمصرف تاکید دارند و از سوی دیگر این محصول به قیمت سه برابر گاز به دست کارخانه‌ها و واحد‌های تولیدی پرمصرف می‌رسد. دولت نیز نه اجازه‌ی افزایش قیمت سیمان می‌دهد و نه راهکار دیگری برای این مشکل می‌اندیشد. بنابراین کارگران با آنکه هر روز سر کار خود حاضر می‌شوند، نگران ادامه‌ی فعالیت کارخانه هستند.

++پایان موقتی دور جدید اعتصاب وتجمعات اعتراضی کارگران کارخانه سیمان جوین نسبت به سطح نازل حقوق ازجمله عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل وبالا کشیدن بخشی از مطالبات پس از یک هفته

کارگران کارخانه سیمان جوین به دور جدید اعتصاب وتجمعاتشان در اعراض به سطح نازل حقوق ازجمله عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل وبالا کشیدن بخشی از مطالبات که از روز 20 اردیبهشت آغازشده بودپس ازیک هفته درپی وعده کارفرما موقتا خاتمه دادند و روزچهارشنبه 28 اردیبهشت برسرکارشان بازگشتند.

+++اعتصاب کارگران کارخانه سیمان جوین نسبت به وعده های توخالی کارفرما برای دومین روزمتوالی

اعتراض کارگران سیمان جوین به عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل

امروز دوشنبه ۱۹ مهرماه کارگران کارخانه سیمان جوین خراسان رضوی برای دومین روز متوالی نسبت به بدعهدی کارفرما اعتراض کردند و دست از کار کشیدند.

این کارگران که از روز گذشته اعتراض‌شان آغاز شده گفتند: پیش از تجمع اخیر، در دی ماه گذشته (سال ۹۹) نسبت به اجرا نشدن طرح طبقه‌بندی مشاغل اعتراض کردیم و خواهان اجرای آن بودیم. اگرچه وعده‌ها از اجرای طرح در فروردین ماه حکایت می‌کرد اما مسکوت ماند و از مزایای آن محروم شدیم. به همین دلیل بار دیگر در اردیبهشت ماه برای اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل دست به اعتراض زدیم و کارفرما نیز برای حل مشکلات وعده داد.

آن‌ها ادامه دادند: پس از پیگیری‌های فراوان سرانجام توانستیم به حق خود یعنی طرح طبقه‌بندی مشاغل دست یابیم. طرح پیشنهادی در تیرماه مورد بررسی قرار گرفت و تصمیم بر این شد تا از آبان ماه اجرا شود. پس از مذاکره با کارفرما تصمیم گرفته شد، مبلغ ۱۰۰ هزار تومان علی‌الحساب به ازای هر سال به کارگران تا زمان اجرای طرح پرداخت شود اما این مبلغ پرداخت نشده است.

کارگران توضیح دادند: این موضوع تنها مشکل نیست، برخی از کارگران سابقه ۱۰ساله دارند اما کارفرما با آن‌ها قرارداد ۱۸ یا ۲۰ روزه منعقد کرده است. معوقات مزدی، حق اولاد و دریافت دستمزد اضافه‌کار نیز از دیگر خواسته‌هایی است که داریم.

تعداد ۳۰۰ نفر کارگر در این کارخانه مشغول به کار هستند.

منبع:کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران

2- سرپیچیِ مخابرات خوزستان از اجرای احکام بازگشت بکار کارکنان حق طلب اخراجی مخابرات ماهشهر

صبح روز شنبه 13 آذر،کارکنان حق طلب اخراجی مخابرات ماهشهر با وجود در دست داشتنِ حکم اجرای احکام، نتوانستند وارد اداره مخابرات شوند.

پیشتر هیأت‌های تشخیص و حل اختلاف حکم بازگشت به کار و تبدیل قرارداد این نیروها از موقت به دائم را صادر کرده بودند. این حکم بعد از مراجعه‌ی کارگران به اجرای احکام دادگستری و صدور حکم اجرای احکام ضمانت اجرایی پیدا می‌کند اما کارفرما همچنان از اجرای حکم بازگشت به کار این نیروها ممانعت می‌کند.

در حال حاضر نیروهای رامشیر، باغملک و ماهشهر با وجود صدور حکم اجرای احکام، اجازه‌ی بازگشت به کار ندارند. این نیروها می‌گویند حراستِ مخابرات از ورود آن‌ها به اداره ممانعت می‌کند.

همچنین به گفته‌ی منابع کارگری؛ تمام حسابهای خدمات اول که پیمانکار مخابرات است به دلیل شکایتهای پی در پی بسته شده و حدود یک سال است که حقوق نیروهای از طریق مخابرات پرداخت می‌شود.

گفتنی است؛ حدود 70 نفر از نیروهای مخابرات استان خوزستان که دو ماه بدون قرارداد به کار خود ادامه داده بودند، با استناد به تبصره 2 ماده 7 قانون کار برای تبدیل قراداد خود از موقت به دائم، شکایت تنظیم کردند. رای هیأت تشخیص به نفع این نیروها صادر شد و رأی هیأت حل اختلاف نیز برای تعدادی از مناطق صادر شده است.

در حال حاضر کارفرما به بهانه‌ی‌ عدم امضای قراداد این کارگران را اخراج کرده است در صورتیکه مطابق قانون کار و رایی که توسط هیاتهای تشخیص و حل اختلاف صادر شده است؛ این کارگران نیروهای دائم مخابرات به حساب می‌آیند و باید به کار خود برگردند.

3 - بجای پایان دادن به بلاتکلیفی کارگران اخراجی معدن طلای آق‌ دره کارفرما از 3 کارگر حق طلب شکایت کرد

از جلسه شورای تامین شهرستان تکاب هم بخاری بلند نشد

روز شنبه 13 آذر:کارگران بیکار شده معدن طلای آق دره که از ابتدای آذر ماه سال جاری تا امروز توسط کارفرمای شرکت پویا زرکان تکاب بیکار شده‌اند، از بی‌نتجه ماندن جلسه شورای تامین شهرستان برای بازگشت به کار که مدتی پیش در محل فرمانداری شهرستان تکاب برگزار شده بود، خبر دادند.

این کارگران که هفته گذشته+ برای پیگیری وضعیت شغلی خود در محدوده معدن اعتراض کرده بودند، گفتند: در نتیجه این تجمع، کارفرما از سه نفر از همکاران به نیروی انتظامی تخت سلیمان شکایت کرده است و قرار است این پرونده از سوی شورای حل اختلاف شعبه شش رسیدگی شود.

یکی از کارگران این واحد معدنی در تشریح جزئیات بیکاری خود و همکارانش گفت: کارفرمای معدن طلای آق دره از اولین روز آذر ماه حدود 100 کارگر فصلی را به بهانه سرما به خانه فرستاد و گفت تا پایان فصل بهار در صورت بهبود شرایط همه آن‌ها را دوباره استخدام می‌کند.

او با بیان اینکه پایان ماه جاری نیز تعداد دیگری از کارگران فصلی بیکار می‌شوند، گفت: تاکنون کارفرما مانع ورود حدود 100 کارگر شده و مابقی کارگران نیز نگران امنیت شغلی خود هستند.

او با بیان اینکه همکارانی که اخراج شده‌اند بین 6 تا 16 سال سابقه کاری دارند، افزود: در حال حاضر نزدیک به 13 روز از این ماجرا می‌گذرد اما هنوز کارگران بیکار شده نتوانسته‌اند به کار سابق خود بازگردند. قول مسئولان هم بعد از برگزاری جلسه شورای تامین عملی نشده است.

وی افزود: بیکاری در شهرستان تکاب و به ویژه منطقه روستایی آق دره بسیار گسترده است و کارگرانی که نتوانند در این معدن برای خود شغلی داشته باشند، یا باید برای تامین معاش راهی استانهای همجوار برای مشاغلی چون قالیشویی و باربری و سایر مشاغل خدماتی دیگر بشوند یا شرایط بیکاری را بپذیرند و با یارانه‌ای که دولت هر ماه به صورت حداقلی به حسابشان پرداخت می‌کند، گذران زندگی کنند.

یکی دیگر از کارگران گفت: معدن طلای آق دره جزو چند معدن مهم استخراج طلا در کشور است به همین علت انتظار داریم مسئولان پیگیر مشکلاتمان باشند تا هیچیک از کارگران این معدن اخراج یا بیکار نشوند.

+تجمع اعتراضی کارگران اخراجی معدن طلای آق‌ دره مقابل محل کارشان

روز دوشنبه اول آذر،جمعی از کارگران معدن طلای آق‌ دره باتجمع مقابل محل کارشان در استان آذربایجان غربی اعتراضشان رانسبت به اخراج از کار بنمایش گذاشتند و خواهان بازگش بکارشدند.

کارگران اخراجی معدن طلای آق‌ دره به خبرنگاررسانه ای گفتند:کار ثابت در این واحد معدنی به کارگران غیر بومی داده شده و کارگران بومی که سهم زیادی از این معدن دارند، شش ماه از سال بیکارند و هیچ کاری برای انجام ندارند.

آنها افزودند:به دلیل فصلی بودن کارمان، معاش خانواده‌هایمان در روستاهای اطراف معدن طلای آق دره با مشکل مواجه شده است.

یکی از کارگران حاضر در تجمع گفت: معدن طلای آق دره در مراتع روستاهای ما در آق دره علیا، آق دره سفلی و آق دره وسطی واقع شده است. بیشتر کارگران شاغل در این معدن غیر بومی هستند و فقط 40 تا 50 نفراز اهالی روستاهای اطراف در این معدن کار می‌کنند آن هم با قراردادهای فصلی. ما کارگران به نشانه اعتراض به بیکاری، از بین رفتن مراتع‌مان و قراردادهای فصلی، دست به تجمع زدیم. اعتراض ما مسالمت‌آمیز و خواسته‌هایمان اشتغال دائم در این معدن است.

او گفت: پیمانکار معدن طلای آق دره سالهاست که با فشار به منابع طبیعی مالک زمین‌های کشاورزی و مراتع اجدادی روستائیان شده و ما در فصول بیکاری حتی امکان کشاورزی و دامداری نداریم.

وی ادامه داد:مسئولان معدن به فکر منافع خود هستند و سهم ما از این معادن ارزشمند طلا فقط گرد و خاک و خرابی‌های حاصل از انفجارهای متعدد در آن است. خانه‌هایمان ویران شده و گرد و خاک امانمان را بریده است.

یکی دیگر از کارگران معترض در ادامه گفت: بهره‌برداری از معادن طلای آق دره که به صورت خصوصی انجام می‌شود باعث آلودگی رودخانه‌ها، چاه‌ها، چشمه‌ها، آب و هوا، علفزارها و زمین‌های زراعی منطقه و حتی سبب تلف شدن مکرر احشام شده و انفجارهای مهیب و بخارات سمی کارخانه به دلیل وجود مواد سمی و اسیدی همانند سیانور و جیوه، امکان زندگی و امنیت روحی، جسمی و روانی را از ما سلب کرده است.

اواضافه کرد: این آلودگی‌ها؛ ادامه زندگی، باغداری، کشاورزی و زارعت در این مناطق را غیرممکن کرده است. بنابراین کار در این معدن حق ما کارگران بومی است.

اوگفت:در نزدیکی معدن طلای آق دره، معدن طلای زرشوران قرار داد که کارگر فصلی ندارد و کارگران آن در چهار فصل مشغول کارند. ما کارگران معدن آق دره بارها برای استخدام در این معدن مراجعه کرده‌ایم اما چون بومی آن منطقه نیستیم به ما کار داده نمی‌شود.

وی افزود:کارگران فصلی معدن طلای آق دره همانند سایر کارگران معادن کار سخت و زیان‌آور انجام می‌دهند اما در بهترین حالت، 6 ماه از سال بیمه می‌شوند. این شرایط باعث ایجاد وقفه در پرونده بیمه این کارگران شده‌است. یک محاسبه سرانگشتی نشان می‌دهد که یک کارگر فصلی هیج وقت بازنشسته نمی‌شود.

اوادامه داد:مشکلات معیشتی کارگران فصلی معدن طلای آق دره بارها از سوی مسئولان کشوری و حتی نمایندگان مجلس مورد تحقیق و بررسی قرار گرفته اما نتایجی برای بهبود وضعیت آن‌ها حاصل نشده است.

اودرخاتمه گفت:کارگرانی که در تجمع امروز دوشنبه حاضر شده‌اند، بیشتر از اهالی روستای آق‌دره وسطی، علیا و سفلی بودند که برای چند ساعت در مقابل کارگاه در انتظار بازگشت به کار بودند.

*نامه سرگشاده جمعی از کارگران کارخانه هپکوبرای اعتراض به صدورمجوز واردات ماشین آلات معدنی درحمایت از مافیا واردکنندگان

روز شنبه 13 آذر، جمعی از کارگران کارخانه هپکو با انتشار نامه ای سرگشاده خطاب به رئیس الوعده(ابراهیم رئیسی)اعتراضشان را نسبت به صدورمجوز واردات ماشین آلات معدنی درحمایت از مافیا واردکنندگان، رسانه ای کردند.

بخش هایی از این نامه سرگشاده که رسانه ای شده بقرارزیراست:

متاسفانه در روز روشن و پس از تبلیغات گسترده و مانورهای تبلیغاتی فراوان دولت در جهت حمایت از تولید داخل ، شاهد این هستیم که در جنگی نابرابر بار دیگر مافیای زر و زور و تزویر عنان را به دست گرفته و به راحتی مجوز واردات ماشین آلات معدنی را که در دولت قبلی متوقف شده بود را صادر می‌کند.

البته بارها و بارها فریاد زدیم و از سودهای نجومی این واردات با اسناد و مدارک مسئولین را آگاه کردیم ولی شاید به دلیل اعداد عجیب و غریب این سودها، صدا از هیچکس در نیامد.

شاید با خود فکر کنید مگر قرار است که با این واردات چه اتفاقی بیفتد که اینقدر برای کارخانه هپکو با حدود هزار نفر کارگر اینقدر سر و صدا به پا می‌کنند که باید عرض کنیم که شرکت هپکو طی سالهای گذشته به نماد مقاومت و خود باوری در برابر رانت و فساد تبدیل شده بود که به راحتی و با این تصمیم غلط این کارخانه نابود و به نماد یاس و ناامیدی در بین جوانان پرشور این مرز و بوم تبدیل خواهد شد.

به نظر شما این کشور تا کی باید شاهد بسته شدن تک تک ابرکارخانه‌های صنعتی خود باشد و دوام بیاورد؟

با این حال بارها و بارها نیز عرض کردیم ما هیچگاه با وارداتی که تقاضای بیشتر از ظرفیت تولید داخل ما را داشته نیز مشکلی نداریم، ولی چرا یک بار برای همیشه نمی‌گذارید این واردات از طریق یک کارخانه تخصصی و به صورت شفاف انجام شود و چرا معدن کاری که باید به فکر بهره برداری و تولید ماده معدنی خود باشد، باید تمام فکر خود را به موضوع واردات ماشین آلات اختصاص دهد؟

البته که سوال بیهوده‌ای پرسیدیم، چراکه جواب از قبل مشخص است (مگر می‌توان از آن همه سودهای کلان و غیرقابل باور مافیای واردات به این راحتی گذشت.)

*ادامه کنش های کارگران فصلی مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه برای بازگشت به‌کار و عقد قرارداد دائمی مقابل فرمانداری شوش

روز شنبه 13 آذر، کارگران فصلی مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه درادامه کنش های دامنه دارشان برای بازگشت به‌کار و عقد قرارداد دائمی بابرپایی تجمع مقابل فرمانداری شوش خواهان پاسخگویی مسئولان شهرستان شدند.

*اعتراض کارگران شهرداری رودبار نسبت به عدم پرداخت 7 ماه حقوق وتبعیض مبنی براستخدام نورچشمی ها

روز شنبه 13 آذر،کارگران شهرداری رودباردراستان گیلان اعتراشان را نسبت به عدم پرداخت 7 ماه حقوق وتبعیض مبنی براستخدام نورچشمی ها،ابرازکردند.

این کارگران به خبرنگار رسانه ای گفتند: جدا از بی‌توجهی شهرداری در پرداخت به موقع حقوق کارگران، آنچه هم اکنون باعث نارضایتی کارگران این شهرداری شده استخدام بی‌ضابطه و رعایت نشدن قوانین استخدامی از سوی شهرداری است.

آن‌ها با بیان اینکه تاخیر در پرداخت حقوق‌ها، کارگران شهرداری را به تنگنا کشانده است، افزودند: متاسفانه شهرداری که توانایی پرداخت حقوق کارگران را ندارد تعدادی نیروی کار جدید با سفارش برخی افراد در پست‌های دولتی و مدیریت شهری جذب کرده است.

کارگران با بیان اینکه برخی از نیروی کار جدید با تعدادی دیگر از کارگران باسابقه در بخش‌های مختلف جابجا شده‌اند، گفتند: زیبنده شهرداری نیست که در مقابل فرمایشات نامعقول برخی افراد در برخی نهاد‌های دولتی و غیردولتی برای استخدام آشناهای خود پاسخ مثبت دهد.

آن‌ها با تاکید بر اینکه اگر شهرداری رودبار درآمد بسیار خوبی دارد و از لحاظ مالی مشکلی برای پرداخت حقوق مزایای این تعداد کارگر جدید ندارد، چرا حقوق عقب افتاده کارگران قدیمی و با سابقه را پرداخت نمی‌کند، گفتند: متاسفانه شهرداری رودبار با یک شرکت خدماتیِ پیمانکاری قرارداد دارد و نیروی کار خود را از طریق آن تامین می‌کند تا در مقابل نارضایتی کارگران و عواقب کار خود مسئولیت‌پذیر نباشد.

این کارگران در تشریح معوقات مزدی خود گفتند: در حال حاضر کارگران شهرداری رودبار حقوق ماه‌های فروردین، اردیبهشت، خرداد، تیر و مرداد و آبان ماه را به صورت کامل دریافت نکرده‌اند، همینطور حقوق شهریور و مهر ماه خود را به ترتیب سه میلیون و 4 میلیون 800هزارتومان به صورت علی‌الحساب دریافت کرده‌اند.

آن‌ها در ادامه گفتند: متاسفانه نظارتی روی برخی رفتارهای اعضای شورای شهر و عملکرد شهرداران شهر رودبار نیست و کسانی که برای مدیریت شهر، به خصوص در ادوار گذشته انتخاب شده‌اند صلاحیت لازم را برای مدیریت شهر نداشته‌اند.

آنها ادامه دادند:بالا رفتن هزینه‌های زندگی باتوجه به معوق ماندن دستمزدها شرایطی را به وجود آورده که می‌شود گفت کارد به استخوان کارگران شهرداری رسیده و به معنای واقعی کلمه مستاصل شده‌اند.

آنها گفتند:هیچیک از اعضای شورای شهر به خواسته قانونی و مشکلات معیشتی کارگران شهرداری اهمیتی نمی‌دهند.

کارگران پیمانکاری شهرداری رودبار در پایان خواستار پیگیری مسئولان بالادستی در خصوص مشکلات مدیریت شهر رودبار و کارگران شاغل در آن شدند و گفتند: تعیین تکلیف وضعیت قراردادهای کارگران شهرداری بر اساس چارچوب بخشنامه سازمان همیاری شهرداری‌ها و دهیاری‌های وزارت کشور خواسته دیگر کارگران شهرداری رودبار است که متاسفانه هر موقع موضوع بحث استخدام کارگران پیمانکاری با مسئولان شهری مطرح می‌شود آنها با بهانه پایین بودن میزان سواد موضوع استخدام ما را به طور کل منکر می‌شوند.

*اعتراض وتهدید به اعتصاب کارکنان خدماتی شبکه بهداشت اندیکا نسبت به عدم پرداخت 8 ماه حقوق وحق بیمه

روز شنبه 13 آذر، کارکنان خدماتی شبکه بهداشت شهرستان اندیکا دراستان خوزستان ضمن ابراز اعتراض نسبت به عدم پرداخت 8 ماه حقوق وحق بیمه اعلام کردند در صورت عدم پرداخت مطالباتشان دست به اعتصاب خواهند زد.

یکی از این کارکنان به خبرنگاریک رسانه محلی گفت:باتوجه مشکلات اقتصادی و عدم پرداخت حقوق سخت در مضیقه قرار گرفته ایم و مجبور هستیم در روز های آینده در صورت عدم پرداخت حقوق خود اعتصاب کنیم.

*توخالی درآمدن قول های رئیس الوعده مبنی برپرداخت مطالبات کارگران مخابرات راه دور شیراز

روز شنبه 13 آذر،کارگران بازنششسته کارخانه مخابرات راه دور شیراز، ضمن اعلام‌ عدم مخالفت خود با راه‌اندازی کارخانه و از سرگیری فعالیت‌های تولیدی در این مجموعه به خبرنگاررسانه ای گفتند: تا زمانی که 250 میلیارد تومان مطالبات کارگران بازنشسته این شرکت پرداخت نشود، اجازه راه‌اندازی آن را نمی‌دهند.

آنها افزودند:با وجود گذشت بیش از 15 سال از تعطیلی کارخانه مخابرات راه دور شیراز و وعده ابراهیم رئیسی رئیس وقت قوه قضاییه برای پیگیری حل مشکلات این شرکت در عرض یک ماه، هنوز از راه‌اندازی این کارخانه خبری نیست. کارگران، می‌گویند عدم راه‌اندازی این کارخانه به مشکلات آن‌ها برنمی‌گردد؛ بلکه اراده‌ای برای راه‌اندازی آن شکل نگرفته است و حتی بدهی‌های شرکت به بانک‌ها هم تسویه نشده‌اند.

آنها با اشاره به ضرورت پرداخت مطالبات خود که با احتساب اصل اصل بدهی و خسارت‌های تاخیر و تادیه آن به 250 میلیارد تومان می‌رسد،اضافه کردند:برای سهامداران شرط کرده‌ایم که ابتدا، مطالبات کارگران بازنشسته را پرداخت کنند و بعد کارخانه را راه‌اندازی کنید اما سهامداران همین موضوع را دستاویزی برای راه نینداختن آن قرار داده‌اند و مطالبات ما را عامل پیش نرفتن کار خود عنوان کرده‌اند.

کارگران بازنشسته ادامه دادند: کافی است که تغییر کاربری روی زمین بارانداز به مساحت 5 هکتار انجام شود تا منابع لازم برای پرداخت 1300کارگر بازنشسته تامین شوداما باعث تاسف است که برای بیش از 15 سال است که علی‌رغم بارها فرصتی که دولت به سهامداران داد، این کارخانه راه‌اندازی نشد.

بازنشستگان معترض مخابرات راه دور شیراز با بیان اینکه زمانی که رئیسی در قوه قضاییه حضور داشتند، به استان فارس آمدند و مصوب کردند که ظرف یک ماه مشکلات این شرکت برطرف شود، افزودند:حتی در سفر بعدی رئیسی در دوران ریاست جمهوری‌شان، به استان آمدند. زمینه دیدار با وی فراهم اما قرار شد که استاندار جدید مطالبات را پیگیری کند.

آن‌ها افزودند: از آنجا که هیات حمایت از صنایع، این شرکت را مدیریت می‌کند، استاندار از بابت معطلی‌های چند ساله، به مقام‌های حاضر در هیئت تذکر داد. به هر صورت در استانداری مقرر شد که «دفتر اردیبهشت» به مزایده برسد و بارانداز تغییر کاربری داده شود اما تاکنون نه ملک به مزایده رسیده و نه اینکه بارانداز تغییر کاربردی داده شده است. این در حالی است که استانداری به سهامداران وقت داده بود تا هرچه سریعتر تکلیف پرداخت اصل و خسارات تاخیر و تادیه کارگران بازنشسته را تعیین کند.

*جان‌باختن یک کارگر شرکت جهاد نصر زابل حین کار

روز شنبه 13 آذر،یک کارگر شرکت جهاد نصر زابل واقع در محدوده سه‌ راهی زابل دراستان سیستان وبلوچستان بنام غلام گرگیج حین کار با ا میکسر دچار سانحه شد وجان خودرا ازدست داد.

*مرگ ومصدومیت 2 کارگر شهرداری اصفهان براثر تصادف درحین کار

براثر تصادف یک وانت با ماشین حمل زباله شهرداری اصفهان،یک کارگر دردم جان باخت ویک کارگر دیگر مصدوم ودر بیمارستان بستری شد.

*******************

اخباروگزارش های کارگری 12 آذرماه 1400

- بیانیه کانون نویسندگان ایران:سیزدهم آذر روز مبارزه با سانسور گرامی باد

- لیست بروز شده استان ها وشهرستان هایی که فرهنگیان شاغل وبازنشسته روز پنج شنبه 11 آذرتجمع کردند(75 شهر در29 استان) همراه با 2 تصویر جدید حمایت معلمان از کشاورزان حق طلب اصفهان:

- اعتصاب کارگران پتروشیمی مکران چابهار دراعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق و وعده های توخالی

- کارگران فصلی مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه حق طلبیشان مبنی بربازگشت به‌کار و عقد قرارداد دائمی را به نماز جمعه شوش کشاندند

- ستار رضایی بازداشت شد

*بیانیه کانون نویسندگان ایران:سیزدهم آذر روز مبارزه با سانسور گرامی باد

کانون نویسندگان ایران در پاییز ۱۳۸۷، روز سیزده آذر را به یاد محمد مختاری و محمد جعفر پوینده، روز مبارزه با سانسور نامگذاری کرد. آمران و عاملان سرکوب و سانسور ده سال پیش از آن، دو نویسنده‌ی سانسورستیز را کشتند و امروز، رضا خندان (مهابادی)، نویسنده‌ای را که پیشنهاد نامگذاری این روز را داده بود، به زندان افکنده‌اند. در سایه‌ی حکومتِ سانسور، سهم نویسندگان مستقل و آزادیخواه همواره تهدید، تبعید، زندان و قتل بوده است. اما سانسور تنها به حرفه و زندگی نویسنده و هنرمند محدود نیست، بلکه بر فرهنگ جامعه و جوانب مختلف زندگی مردم تاثیر مستقیم دارد. فساد و جنایت سیستماتیک در حضور رسانه‌های آزاد به راحتی انجام نمی‌گیرد، به همین دلیل دزدان و جنایتکاران از جمله حامیان سانسور هستند، چرا که با وجود آزادی بیان، کمتر امکان دست درازی به جان و مال مردم را دارند.

سرکوبگران به روش‌های مختلف سانسور را تحکیم و از گردش آزاد اخبار و اطلاعات جلوگیری می‌کنند: برخورد شدید با کسانی که از اعتراض‌های مردمی عکس و فیلم می‌گیرند، ارسال امواج پارازیت و توقیف دستگاه‌های ماهواره‌ای در خانه‌ها، محدودسازی شدید دسترسی مردم به اینترنت، همین‌طور تلاش حکومت برای ربایش خبرنگاران ایرانی مقیم خارج و صدور حکم‌های زندان و اعدام برای آنها و خبرنگاران داخل کشور، از جمله سرکوب‌هایی است که همگی در راستای حفظ سانسور و تخریب آزادی بیان صورت گرفته است.

امروزه خواست حذف سانسور، از حوزه‌ی ادبیات و هنر فراتر رفته و به خواستی عمومی تبدیل شده است. چنان‌که دیده‌ایم در تظاهرات گوناگون، گاه شعارهای معترضان، صدا و سیمای حکومتی را به عنوان دستگاه دروغ‌سازی و اعتراف گیری نشانه گرفته است؛ یا در مورد شلیک موشک به هواپیمای مسافربری اوکراینی در دی ۹۸، اتفاقی که البته مردم را از بابت آن جنایت خشمگین کرد، اما پنهان کردن واقعیت و دروغ‌پراکنی مقاماتِ رسمی، موجب خشمی مضاعف شد. اعتراض وسیع به طرح مجلس اسلامی با عنوان «طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی» از دیگر موارد مبارزه‌ی مردم با سانسور سیستماتیک است؛ مردمی که بیش از پیش به این نتیجه رسیده‌اند که سانسور، اثر مستقیم بر نان و جان آنها دارد.

اما هر قدر آگاهی عمومی از اهمیت آزادی بیان افزایش می‌یابد، سانسور هم اشکال پیچیده‌تری به خود می‌گیرد. در این اوضاعِ پیچیده، کارمندان مزد بگیرِ دستگاه سرکوب و نویسندگان و هنرمندانی که نقش همکاران بی‌جیره و مواجب دستگاه سانسور را بازی می‌کنند، هوا را خاکستری و آب را گل‌آلود می‌کنند و گاه از خود چهره‌ای دوگانه به نمایش می‌گذارند: نیم رخی مدافع آزادی بیان و نیم رخی مدافع بخشی از سانسور یا سانسوری حداقلی. آنان می‌کوشند تا حقیقت گم شود و در این فضا، کلماتی چون آزادی‌خواهی و آزادی‌کُشی، وابسته و مستقل، از معنا تهی شوند. در چنین شرایطی همراهی و همکاری نویسندگان و هنرمندان مستقل در راه دفاع از آزادی اندیشه و بیان و مبارزه با سانسور ضرورتی غیر قابل انکار است. کانون نویسندگان ایران بر اساس این ضرورت شکل گرفته و به حیات خود ادامه داده است. امروز نیز چون گذشته کانون نویسندگان ایران تاکید می‌کند که تا برچیده شدن کاملِ همه‌ی اشکال سانسور از پای نخواهد نشست، در این راه دست تمام نویسندگان، هنرمندان و روزنامه نگاران مستقل و آزادیخواه را در هر جای جهان که باشند به گرمی می‌فشارد و روز مبارزه با سانسور را گرامی می‌دارد.

کانون نویسندگان ایران

۱۲ آذر ۱۴۰۰

*لیست بروز شده استان ها وشهرستان هایی که فرهنگیان شاغل وبازنشسته روز پنج شنبه 11 آذرتجمع کردند(75 شهر در29 استان) همراه با 2 تصویر جدید حمایت معلمان از کشاورزان حق طلب اصفهان:

1-آذربایجان شرقی(تبریز،جلفا)

2-آذربایجان غربی(ارومیه،بوکان،شاهین دژ؛میاندوآب)

3-اردبیل(اردبیل)

4-اصفهان(اصفهان،خمینی شهر، سمیرم ، شهرضا )

5-البرز(مقابل مجلس)

6-ایلام(ایلام)

7-بوشهر(بوشهر)

8-تهران(مقابل مجلس)

9-چهارمحال و بختیاری(شهرکرد)

10-خراسان رضوی(تربت حیدریه، مشهد)

11-خراسان شمالی(بجنورد،شیروان)

12-خوزستان(الیگودرز،اندیمشک،اهواز،ایذه ، باغ ملک،بخش جایزان،بهبهان، گتوند)

13-زنجان(،زنجان)

14سمنان(شاهرود،مهدیشهر)

15-سیستان وبلوچستان(زاهدان)

16-فارس(استهبان ،خرم بید،داراب،سرچهان،شیراز، فراشبند،فیروز‌آباد، قیروکارزین، کازرون، لامرد،مهر،نورآباد ممسنی،نی ریز)

17-قزوین(قزوین)

18-قم(قم)

19-کردستان(بیجار،دیواندره،سقز،سنندج، مریوان)

20-کرمان(سیرجان،شهربابک،کرمان)

21-کرمانشاه(کرمانشاه)

22-کهگیلویه و بویراحمد(دهدشت، گچساران،یاسوج)

23-گرگان(گرگان)

24-گیلان(رشت)

25-لرستان(بروجرد،پلدختر،خرم آباد،دلفان،دورود،معمولان- 2نفره-نورآباد،ویسیان)

26-مازندران(آمل-تک نفره-،ساری)

27-مرکزی(اراک)

28-همدان(همدان،ملایر)

29-یزد(یزد)

*اعتصاب کارگران پتروشیمی مکران چابهار دراعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق و وعده های توخالی

کارگران شرکت اوره آمونیاک پتروشیمی مکران چابهاردراستان سیستان وبلوچستان برای اعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق و وعده های توخالی دست به اعتصاب زدند وازرفتن سرکاراجتناب نمودند وبا برپایی تجمع خواهان پاسخگویی پیمانکارشدند.

روزجمعه 12 آذر،یکی از کارگران پتروشیمی مکران به خبرنگاریک منبع خبری محلی گفت: پیمانکار پتروشیمی مکران چابهار(شرکت اوره آمونیاک سینا) در جواب کارگران معترض به دلیل پرداخت نشدن معوقات مزدی، عدم صدور چک توسط مدیرعامل و مشکلات ارزی بانک مرکزی را بهانه کرده و پاسخ قانع کننده ای به کارگران نداده است.

وی افزود:بسیاری از کارگران به علت وجود مشکلات معیشتی فراوان و عدم پرداخت بموقع حقوق، هیچگونه منبع درآمدی برای ادامه زندگی ندارند و پیمانکار و مدیرعامل شرکت جز دادن وعده به کارگران، هیچ اقدامی در دستور کار ندارند.

*کارگران فصلی مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه حق طلبیشان مبنی بربازگشت به‌کار و عقد قرارداد دائمی را به نماز جمعه شوش کشاندند

روز جمعه 12 آذر، کارگران فصلی مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه درادامه کنش های دامنه دارشن برای بربازگشت به‌کار و عقد قرارداد دائمی وعدم پاسخگویی مسئولان شرکت،شهرستان واستان در مصلای نمازجمعه اجتماع کردند تا به گمانشان شاید از اینطریق صدایشان شنیده شود وفرجی شود.

*ستار رضایی بازداشت شد

ستار رضایی شاعر، کارگر گچ‌کار و فعال کارگری ساکن نجف‌آباد اصفهان چهارشنبه شب دهم آذرماه با هجوم نیروهای امنیتی به خانه پدری‌اش بازداشت شد. هنوز از اتهامات احتمالی و ماهیت ارگان بازداشت کننده خبری در دست نیست.

بنابر گزارش‌های منتشرشده از نحوه‌ی بازداشت، تعداد حدود ۱۲،۱۰ نفر از نیروهای امنیتی با لباس شخصی در‌ ساعات پایانی چهارشنبه اقدام به ورود به منزل و بازداشت ستار رضایی کرده‌اند.

از محل نگهداری، علت بازداشت و ارگان بازداشت کننده اطلاعات دقیقی در دسترس نیست.

پس از سرکوب اعتراضات کشاورزان و مردم اصفهان موجی از بازداشت فعالین کارگری، مدنی و سیاسی در اصفهان ‌‌شهرهای اطراف آغاز شده است.

برگرفته از کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید