اخبار زندان

نه به اعدام و زندان
شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

مریم اکبری منفرد، زندانی سیاسی، اخیراً پس از ۱۵ سال حبس از زندان سمنان به زندان زنان قرچک در ورامین منتقل شده است. بنا به گفته منابع آگاه، مریم اکبری منفرد در این زندان در شرایط نامناسبی نگهداری می‌شود‌. این زندانی سیاسی و از خانواده‌های دادخواه کشتار زندانیان سیاسی در دهه ۱۳۶۰، پس از انتقال به زندان قرچک دوران حبس‌اش را بدون رعایت «اصل تفکیک جرایم» در بخش عمومی زندان می‌گذراند.

او در اتاقش زندانیانی با جرایم مختلف از جمله یک فردی که اعتیاد دارد نگهداری می‌شود. این منبع آگاه می‌گوید: «این هم‌اتاقی مریم به دلیل اعتیاد، از شرایط خوبی برخوردار نیست. مرتب اقدامات تهدیدآمیز انجام می‌دهد و خواب و آسایش را از دیگر زندانیان از جمله مریم سلب کرده، به‌طوری که او چندین شب است که نتوانسته بخوابد.» نگهداری مریم اکبری منفرد در کنار زندانیانی با جرایم عادی درحالی است که طبق بخشنامه سازمان زندان‌ها، زندان موظف به رعایت اصل تفکیک جرایم است. مریم اکبری منفرد، در دی‌ماه سال ۱۳۸۸ دستگیر شد و توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به تحمل ۱۵ سال حبس محکوم شد. او سپس در دوران زندان در پرونده دیگری مجددا مورد محاکمه قرار گرفت و دو سال حبس به سال‌های زندانش افزوده شد. در ماه‌های اخیر وزارت اطلاعات پرونده جدیدی علیه این زندانی سیاسی گشود تا او همچنان پس از ۱۵ سال بدون مرخصی در زندان بماند. در تیر ۱۴۰۳ وکیل مدافع این زندانی سیاسی از تشکیل پرونده قضایی علیه او در دادگاه انقلاب خبر داد و گفت که اکبری‌منفرد از بابت پرونده دیگری به دو سال حبس محکوم شده است. این زندانی طی ۱۵ سال گذشته، بدون حق یک روز مرخصی، چندین‌بار به زندان‌های مختلف تبعید شده است. او از اسفند ۱۳۹۹ به زندان سمنان، دور از محل زندگی خانواده‌اش تبعید شده بود و اخیراً به زندان قرچک ورامین منتقل شده است. او پنج سال پیش با انتشار نامه‌ای سرگشاده از زندان، خانواده‌های قربانیان اعدام‌های دهه ۶۰ را برای دادخواهی فراخواند و خودش هم شکواییه‌ای را تسلیم دستگاه قضایی جمهوری اسلامی کرد و در آن خواهان «تحقیق پیرامون موضوع اعدام غیرقانونی خواهر و برادر خود» شد. یک خواهر و سه برادر مریم اکبری منفرد در سال ۱۳۶۷ در جریان اعدام دسته‌جمعی زندانیان سیاسی، اعدام یا زیر شکنجه کشته شده‌اند. مریم اکبری‌منفرد پیش‌تر در نامه‌ای به گزارشگر ویژه پیشین سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران، در تشریح وضعیت خود نوشته بود که قاضی صلواتی خطاب به او گفته است: "تو جور خواهر و برادرهایت را می‌کشی."

تاریخ برگزاری دادگاه شریفه محمدی، فعال کارگری محبوس در زندان لاکان رشت تعیین شد

کمپین دفاع از شریفه محمدی خبر داده که قرار است دادگاه این فعال کارگری محبوس در زندان لاکان رشت، روز ۲۴ آبان‌ماه در شعبه ۲ دادگاه انقلاب رشت برگزار شود. این کمپین در ادامه نوشته است که جلسه این دادگاه این بار در شرایطی کاملاً متفاوت با دادگاه اول برگزار خواهد شد: «سناریوی ساختگی وزارت اطلاعات، که توسط بازپرس رجبی و قاضی درویش‌گفتار اجرا و با اتهام واهی بغی به صدور حکم اعدام برای شریفه محمدی منجر شد، اکنون کاملاً برملا شده و توجه بسیاری از کنش‌گران و فعالان داخلی و خارجی، نهادها و سازمان‌های کارگری و حقوق بشری به این پرونده جلب شده است.» این کمپین در این اطلاعیه هم‌چنین تاکید کرده است که کمیته حقیقت‌یاب سازمان ملل و نهادهای مختلف حقوق بشری، که با شکایت کمپین دفاع از شریفه پرونده‌ای تشکیل داده و ابعاد مختلف نقص حقوق بشر در این پرونده را بررسی می‌کنند، همچنان پیگیر و در جریان روند این پرونده هستند. پرونده شریفه محمدی، فعال کارگری و عضو پیشین کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکل‌های کارگری، برای بررسی دوباره به شعبه هم‌عرض دادگاه انقلاب ارجاع داده شده بود. شعبه یک دادگاه انقلاب رشت تیر ۱۴۰۳ شریفه محمدی را بابت اتهام «بغی» به اعدام محکوم کرده بود. این حکم توسط دیوان عالی قضایی کشور پس از رسیدگی، نقض شد. نیروهای امنیتی شریفه محمدی را آذر ۱۴۰۲ بازداشت کردند. او برای مدت طولانی در بازداشتگاه‌های مختلف حبس و تحت آزار و شکنجه قرار گرفت. برخی از زندانیان شهادت دادند که بدن کبود شریفه محمدی بر اثر شکنجه را دیده‌اند. دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران در چند ماه اخیر علاوه بر شریفه محمدی، پخشان عزیزی، مددکار اجتماعی و عضو جامعه زنان آزاد شرق کردستان را نیز به اتهام بغی به اعدام محکوم کرده است.

گزارش‌ها از ضرب و شتم آرمیتا پاویر، زندانی سیاسی، در زندان تبریز

گزارش‌های منتشر شده از ضرب و شتم آرمیتا پاویر، زندانی سیاسی محبوس در زندان تبریز حکایت دارند. بنا بر این گزارش‌ها، ماموران امنیتی زندان تبریز، عصر روز گذشته (جمعه ۱۱ آبان) با حمبه به آرمیتا پاویر، که در سلول انفرادی نگهداری می‌شود، او را مورد ضرب و شتم قرار دادند و در نتیجه این حمله، ضربات متعددی به سر و گردن این زندانی وارد شده است. قاسم بعدی وکیل دادگستری نیز با انتشار متنی در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس، حمله به آرمیتا پاویر و ضرب و شتم او در زندان را گزارش کرده است.

آرمیتا پاویر از فعالان دانشجویی دانشگاه شهید مدنی ‎تبریز، توسط دادگاه انقلاب آذرشهر، با اتهام توهین به رهبری، تبلیغ علیه نظام، در مجموع به بیست و دوماه و هفده روز حبس محکوم شده است. او از شهریور ۱۴۰۲ در زندان تبریز تحت شکنجه‌های روحی و با شدیدترین محدودیت‌ها در حبس است. این ‏فعال دانشجویی دانشگاه تبریز، به صورت غیرحضوری، در حالی که اجازه تعیین وکیل و امکان دفاع حقوقی نداشته، محاکمه شده است.

ژینا مدرس گرجی، روزنامه‌نگار، با همراهی فعالان زن سنندج به زندان رفت

تصویری از ژینا مدرس گرجی، روزنامه‌نگار و فعال مدنی اهل سنندج که توسط شماری از فعالان زن سنندج برای رفتن به زندان همراهی می‌شود، امروز شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ منتشر شده است. ژینا مدرس‌گرجی در یک پست اینستاگرامی نوشت: «امروز به زندانی می‌روم که حاشیه و تبعیض آنجا ضربدر سه است. زندان زنان سنندج. حاشیه و تبعیض جنسیت، طبقه و ملیت. با این‌حال وقتی وسایلم را برای زندان آماده می‌کردم پیش از همه چیز امید را در چمدانم گذاشتم.‌ من با امیدم به آنجا می‌روم.»

خانم مدرس گرجی، ١٢ تیر پس از ٨٤ روز بازداشت «با وثیقه پنج میلیارد تومانی» از زندان سنندج آزاد شده بود. خانم مدرس گرجی ٢١ فروردین توسط نیروهای اداره اطلاعات در مسیر برگشت از محل کارش به منزل، بازداشت شده بود.

این دومین بار بود که در چند ماهه گذشته او بازداشت شده است. اولین بار اواخر شهریور ماه بازداشت شده بود و هشتم آبان سال گذشته با تودیع وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی بطور موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شده بود.