تجمعات بازنشستگان در شهرهای اهواز، شوش، کرمانشاه، تهران - از خوزستان چه خبر؟ و چند خبر اعتراضی دیگر

شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

حزب کمونیست کارگری ایران: شریفه محمدی آزاد باید گردد.  امروز یکشنبه ۱۴ مرداد  بازنشستگان تامین اجتماعی در شوش، تهران، اهواز  و کرمانشاه به روال هر هفته برای پیگیری مطالباتشان تجمع کردند.  در کرمانشاه بازنشستگان تامین اجتماعی به همراهی بازنشستگان کشوری و مخابرات مقابل تامین اجتماعی  تجمع داشتند. در این تجمع اعتراضی یکی از بازنشستگان با  سوال اینکه چرا مردم روز به روز به لبه ی گودال نابودی و فروپاشی اجتماعی نزدیکتر می شوند و هزاران چراهای دیگر که باید حکومت در مقابل آن پاسخگو باشد، پیرامون معضلات جامعه و زندگی اسفناک  بازنشستگان و مردم  سخن گفت .

بازنشستگان کرمانشاه شعار میدادند: "شریفه محمدی آزاد باید گردد"، "ریاضت، فلاکت، تحمیل شده به ملت"،"فریاد فریاد از اینهمه بیداد"، "بی برقی تابستان، بی گازی زمستان ، ننگتان، ننگتان"، "بازنشسته داد بزن حقتو فریاد بزن"، "روسری رو رها کن ، فکری به حال ما کن"، و "معیشت ، درمان ، نابودتر از هر زمان".
بازنشستگان درکرمانشاه یک الگوی زیبا از اتحاد و همبستگی بخش های مختلف بازنشستگان هستند. 
بازنشستگان تامین اجتماعی در شوش تجمع خود را در اعتراض به فقر و نداری،  تورم و گرانی ، دستمزدهای ناچیز و حداقلی، تبعیض و ستم و نابرابری  و در اعتراض به حکم صادره  برای شریفه محمدی اعلام کرده و در این روز  علیرغم گرمای سوزان تابستانی از کرخه و هفت تپه و شوش گرد آمده و پیگیر مطالباتشان شدند. در این تجمع اعتراضی علی نجاتی کارگر بازنشسته  از سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه در باره وضعیت بد معیشتی بازنشستگان و در اعتراض به حکم اعدام شریفه محمدی سخنرانی کرد.  
یک موضوع دیگر اعتراض بازنشستگان در این تجمع پرداخت ۲۵۰میلیارد تومان از سرمایه صندوقهای بازنشستگی جهت اربعین و همزمان بی پاسخ ماندن مطالبات بازنشستگان بود. خواست بازنشستگان بازگرداندن این پول به صندوق آنها و بازگرداندن امتیاز بیمارستان ملکی است. بازنشستگان با بنر بیمارستان نداریم اعتراض خود را به محرومیت از اولیه ترین امکاناات زیستی اعلام داشتند. در این تجمع اعتراضی بازنشستگان شوش شعار میدادند:"معیشت، منزلت ، حق مسلم ماست"، "شریفه محمدی آزاد باید گردد"، "کارگر زندانی آزاد باید گردد"، "تورم اسفبار، حاکم شده تو بازار"، "کو مهار تورم دروغ نگین به مردم"، حسین حسین شعارتون، دروغ و دزدی کارتون"، "کشور پر درآمد، چه بر سر تو آمد"، "مشکل ما حل نشه، یکشنبه ها می آییم"، و "نه سرما، نه گرما، نیست جلودار ما".
در تهران بازنشستگان شعار میدادند:‌" معیشت بازنشستگان ، نابودتر از هر زمان"، "بیمه های تکمیلی دزد سر گردنه"، "خیلی دروغ شنیدیم، عدالتی ندیدیم"، "تا حق خود نگیریم یکشنبه ها می‌آییم". در این تجمع اعتراضی بنرهای "اتحاد اتحاد علیه فقر و فساد"، "درمان رایگان حق مسلم ماست" برجستگی داشت. و در اهواز بازنشستگان با شعار" فولادی، کشوری، تامین اجتماعی اتحاد، اتحاد"  فراخوانشان به اتحاد مبارزاتی همه بخش های بازنشستگان بود و شعار میدادند:" معلم زندانی آزاد باید گردد"، "کارگر زندانی آزاد باید گردد"، "روسری را رها کن، فکری بحال ما کن"، "گرانی ، تورم، بلای جان مردم".
علاوه بر بازنشستگان تامین اجتماعی در این روز بازنشستگان فولاد در قائمشهر نیز برای پیگیری مطالبات خود تجمع داشتند. 
در این روز همچنین کامیون داران شهری روستای گلمنجان واقع در ۲۰ کیلومتری شرق اصفهان در اعتراض به  کمبود سهمیه گازوئیل  و مشکلات کاری و معیشتی خود تجمع کردند. 
روز دهم مرداد ماه نیز کارگران شرکت "گلف اجنسی ایران" در اعتراض به تعویق پرداخت دستمزد و حق بیمه خود وسطح نازل حقوقها  در محوطه شرکت گلف اجنسی ایران (زیر مجموعه هولدینگ آتیه صبا) تجمع کردند. این شرکت بیش از ۲۱ سال است که کار تخلیه و بارگیری کالا در سازمان منطقه ویژه بنادر و دریانوردی استان خوزستان را به عهده دارد.....
آخرین خبر مربوط به شرکت شیوا عاملی راد نماینده شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان در دهمین کنگرەی جهانی آموزش بین‌الملل در بوئنس آیرس، آرژانتین است. بنا بر خبر منتشر شده از سوی شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان در این کنگره نمایندگانی از ۱۷۸کشور به نمایندگی از ۳۲ میلیون عضو این اتحادیه  در سراسر جهان شرکت داشتند و خانم شیوا عاملی راد به نمایندگی از شورای هماهنگی تشکلهای صنفی در این گردهمایی جهانی شرکت میکند. 

حزب کمونیست کارگری ایران
۱۴ مرداد ۱۴۰۳، ۴ اوت  ۲۰۲۴

 

از خوزستان چه خبر؟
اخبار هفته: واحد خوزستان کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری
۵  تا ۱۲ مرداد ۱۴۰۳
جمعه ۱۲ مرداد
 - بازنشستگان تامین اجتماعی شوش در ادامه یکشنبه های اعتراضی و برای پیگیری مطالباتشان برای روز ۱۴ مرداد به تجمع اعتراضی فراخوان داده اند. در فراخوان این کارگران آمده است: "برای کسب  مطالبات به حق  و داشتن زندگی مناسب و شایسته تجمع خواهیم کرد و خواستار رهایی از  بندگی، فقر و تنگدستی خواهیم شد.  فریاد خواهیم زد  شریفه محمدی  و دیگر کارگران زندانی آزاد شوند. نابود باد بندگی، زنده باد زندگی"
- اعتصاب هزاران کارگر پروژه ای نفت بر سر سه خواست فوری افزایش حقوقها، ۱۴ روز کار و ۱۴ روز استراحت و حذف پیمانکاران از جمله در مراکز نفتی در خوزستان ادامه دارد. در برخی از  مراکز نفتی پیمانکاران به ناگزیر  ۱۴ روز کار ۱۴ روز استراحت را پذیرفته اند. تاکید کارگران اینست که باید حقوق کامل ماه به آنها پرداخت گردد و ۳۵ درصد افزایش حقوق منظور شده باشد. بعلاوه دستمزدها به موقع پرداخت گردند. در عین حال باید دیگر مطالبات کارگران پروژه ای از جمله  بهبود کیفیت غذا و شرایط زیستی در کمپها و ایمنی محیط کار تامین گردد.  همچنین حذف پیکاران یک خواست سراسری کارگران در نفت و جزو مطالبات اعلام شده کارگران پروژه ای است.
پنجشنبه ۱۱ مرداد
-  بنا بر گزارشات منتشر شده زنان کارگر کشاورز در خوزستان بدون داشتن حق بیمه و با پایین‌ترین میزان دستمزد به صورت روزمزد کار می‌کنند. این کارگران بخاطر نداشتن حق بیمه از مقرری بازنشستگی نیز محرومند.  از جمله در میان آنها زنانی را  میشود دید که با هشتاد سال سن با سابقه شصت سال کار بخاطر نداشتن هیچگونه تامینی همچنان به این کار طاقت فرسا مشغولند تا لقمه نانی بدست آورند. این زنان کارگر، کارشان تعطیل و غیرتعطیل ندارد و هر روز که سر کار بروند دستمزد می‌گیرند و نیاز معیشتی باعث میشود که هر روزه به این کار مشقت بار مشغول باشند. کار در مزارع کشاورزی آنهم در گرمای سوزان چهل تا پنجاه درجه و قطعی دائمی آب و بی آبی جهنمی برای همه کارگران کشاورزی ایجاد کرده است. این کارگران بدون داشتن سایه بان و آب خنک کار میکنند و بارها بدلیل دمای بالا دچار گرمازدگی شده و سروکارشان به پزشک و بیمارستان کشیده است. 
‏چهارشنبه ۱۰ مرداد
- رعنا کورکور خواهر عباس (مجاهد) کورکور، از بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری محکوم به  اعدام، علیرغم گذشت بیست و هفت روز از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در  زندان اوین بسر میبرد. او در دادسرای پاکدشت با گشایش دو پرونده مجزا مواجه شده است. برای آزادی رعنا کورکور هفتصد میلیون تومان وثیقه تعیین شده و خانواده امکان پرداخت آن را ندارند. تبلیغ "علیه نظام" و ارتباط با گروه های مخالف نظام از جمله اتهامات عنوان شده به رعنا کورکور است که  بخاطر آنها مورد محاکمه قرار میگیرد. رعنا در تاریخ چهاردهم تیرماه امسال، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود در پاکدشت  بازداشت شد. وی نهایتا پس از اتمام مراحل بازجویی در ۲۷ تیر بند زنان زندان اوین منتقل گردیده است.
مجاهد کورکور، از بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ است که در  زندان شیبان اهواز زندانی است، و اواخر سال گذشته حکم اعدام وی توسط دیوان عالی کشور تایید شد و او در خطر جدی اعدام قرار دارد.
 سه شنبه ۹ مرداد 
- براساس قطعی  برق، صنایع بسیاری در جنوب دچار مشکل شده اند. از جمله شرکت کیمیا گستر ام دی اف طاهرخانی واقع در بخش شاوور توابع شهرستان کرخه به دلیل ناترازی برق دراستان موقتا تعطیل اعلام شد. و ۱۶۰ کارگر این شرکت پیگیر کار و وضعیت معیشتی خود هستند.  
- بنا بر اخبار منتشر شده  علیرضا مرداسی، معلم و متهم سیاسی علیرغم گذشت نزدیک به یک سال از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در  زندان شیبان  اهواز بسر می‌برد. او دچار مشکلات جسمانی سختی است و  از دریافت رسیدگی لازم پزشکی محروم مانده است. به علیرضا مرداسی پیشتر اتهامات افساد فی‌الارض و بغی تفهیم شده  است.  اما تاکنون دادگاهی برای او تشکیل نشده است. علیرضا به بیماری ریوی مبتلاست و  با وجود نیاز به درمان، از رسیدگی تخصصی پزشکی و اعزام به مراکز درمانی محروم شده است.
اتهاماتی مانند  "بغی"، "فساد فی الارض" و "محاربه" دستاویزهایی برای سرکوب و صدور احکام اعدام توسط قضات جنایتکار جمهوری اسلامی است . پاسخ سرکوبگریهای حکومت اعتراضات سراسری است. 
محرومیت زندانیان از درمان بخشی از شکنجه های حکومت علیه آنان و یک جنایت آشکار است. جمهوری اسلامی در قبال جان زندانیان دربند مسئول است. همراه با خانواده ها به این شکل قتل خاموش زندانیان اعتراض کنیم.  
دوشنبه ۸ مرداد  
- کارگران فولاد شادگان که اخیرا در اثر تعلیق پروژه فاز دوم فولاد شادگان پایان کار خوردند از صبح این روز مقابل درب شرکت فولاد شادگان تجمع اعتراضی برگزار کردند.
- کارگران شرکت قند خاورمیانه واقع در شهرستان شوش، برای سومین روز در اعتراض به عدم تحقق مطالبات خود و همچنین اخراج شماری از همکارانشان، تجمع اعتراضی برگزار کردند.
یکشنبه ۷ مرداد
- امان جلالی‌نژاد،  جعفر سلمان‌نژاد،  مهدی معمار،  محمد سلامات،  راستین قنواتی و  مهشید لطفی، متهمان سیاسی، علیرغم گذشت بیش از سه ماه از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در  زندان شیبان اهواز بسر می‌برند. این افراد پیشتر در یک پرونده مشترک در دادسرای انقلاب اهواز از بابت اتهامات تبلیغ علیه نظام و عضویت در گروه های مخالف نظام مورد تفهیم اتهام قرار گرفته‌اند. تاکنون دادگاهی برای رسیدگی به اتهامات این افراد برگزار نشده و همچنان بلاتکلیف هستند.
شنبه ۶ مرداد  
-  کارگران شرکت ام‌دی‌اف خوانسار شوش در اعتراض به بیکار شدن از کار  به علت چپاولگریهای مدیران و عدم  تامین برق برای ادامه کار تولید، تجمع کردند.
- صدها کارگر اخراجی فولاد شادگان خوزستان در اعتراض به اخراجها دست به تجمع زدند. با بلند شدن صدای اعتراض این کارگران خبر اخراج آنها تکذیب شده بود. در تجمع اعتراضی این روز کارگران  خواستار بازگشت به کار خود شدند. 
- کارگران اخراجی گروه ملی فولاد مقابل استانداری خوزستان تجمع اعتراضی برگزار کردند.این کارگران در پی اعتصاب اسفند ماه ۱۴۰۲  مجتمع فولاد برای اجرای طبقه بندی مشاغل و سایر مطالباتشان، از طرف مدیرعامل علی محمدی اخراج شده بودند و با وجود برکناری علی محمدی و روی کار آمدن مدیرعامل جدید هنوز حکم اخراج آنها لغو نشده است. 
جمعه  ۵ مرداد
- یک راننده تریلی اهل استان کردستان به دلیل مشکلات معیشتی و خشمگین از نابسامانی زندگی اش در مقابل باربری "اهورا" در ماهشهر در نزدیکی بندر خمینی  دست به خودکشی زد.  فشار معیشتی، گرمای سوزان جهنمی تابستان زندگی را برای مردم بشدت طاقت فرساد کرده است. خوزستان یک کانون داغ اعتراضات است. فریاد اعتراض بازنشستگان با شعار" اتحاد اتحاد علیه فقر و فساد" صدای به جان آمده همه مردم است. برای مقابله با چنین رویدادهای ناگواری باید این روند اعتراضی را گسترش داد.
- اعتصاب هزاران کارگر پروژه ای نفت از جمله در مراکزی در خوزستان بر سر سه خواست فوری افزایش حقوقها، ۱۴ روز کار و ۱۴ روز استراحت و حذف پیمانکاران، در ۱۲۳ شرکت نفت و گاز ادامه دارد و کارگران بر تداوم اعتصاب خود تا رسیدن به نتیجه تاکید دارند.
- روند گرمای هوا در ایران دو برابر متوسط جهان است و شاهد افزایش قابل ملاحظه دمای هوا در نواحی جنوبی کشور، از جمله استان خوزستان هستیم. قطعی برق نیز بر مشکل گرمای سوزان تابستانی افزوده است و مردم بدون هیچگونه امکانات سرمایشی زیرفشار سخت هستند.
 ۱۲ مرداد  ۱۴۰۳، ۲ اوت  ۲۰۲۴.

 


تجمع کارگران کارخانه واگن پارس ، پرستاران و کشاورزان خوراسگان
- بر اساس اخبار منتشرشده پرستاران بيمارستان كوثر استان البرز در اعتراض به وضعيت بد معیشتی خود و بی پاسخ ماندن مطالبات خود برای دومین روز  دست به اعتصاب زدند.
پرستاران بيمارستان امام على كرج نیز در اعتراض به عدم واريز حقوق و بى برنامگى اين بيمارستان براى سومين روز متوالى وارد اعتصاب شدند. 
- تجمع اعتراضی کشاورزان خوراسگان اصفهان با خواست حقابه و بازگشایی آب رودخانه زاینده رود ادامه دارد. کشاورزان در حالیکه تراکتورهایشان را در کنار هم پارک کرده اند، برای چندمین روز در میدان این شهر تجمع کردند. گرمای تابستانی و بی آبی، محصولات و معیشت کشاورزان را به خطر انداخته است. در گرمسار نیز کشاورزان بخاطر بی آبی دست به اعتراض زدند.
- روز ۱۱ مرداد  کارگران کارخانه ی "واگن پارس" در اعتراض به کارکرد "مرتضی ملانژاد"، مدیرعامل فاسد این کارخانه دست به تجمع اعتراضی زده و با فریاد «ملانژاد، حیا کن! کارخونه رو رها کن!» فریاد اعتراضشان را بلند کردند. شرکت «واگن پارس»، وابسته به گروه صنعتی «مپنا» است، که عمده ی سهام آن متعلق به وزارت نیرو و آستان قدس رضوی است.

حزب کمونیست کارگری ایران
۱۲ مرداد  ۱۴۰۳، ۲ اوت  ۲۰۲۴

 


تجمع اعتراضی کارگران رسمی نفت در شرکت نفت و گاز پارس در عسلویه و  شرکت فلات قاره در لاوان
امروز ۱۳  مرداد کارگران رسمی در شرکت نفت و گاز پارس در  عسلویه و روز گذشته در شرکت فلات قاره در لاوان برای پیگیری مطالبات خود دست به تجمع زدند. کارگران رسمی نفت در سکوها و مراکز مختلف نفتی برای پیگیری مطالباتشان در دو هفته اخیر تجمعات متعددی بر پا کرده اند.  این اعتراضات  از مهرماه گذشته آغاز شده است و اهم مطالبات کارگران عبارتند از:  برکناری مسئولین نالایق و  فاسد، حذف سقف‌حقوق، حذف محدودیت حق‌سنوات بازنشستگی، اجرای کامل ماده۱۰ و پرداخت بک پی ماده ۱، عدم تفکیک ۳ گانه‌ی مشاغل عملیاتی و بازنگری اساسنامه‌ی تحمیلی صندوق بازنشستگی.
شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت ضمن گزارش این خبرها حمایت و پشتیبانی خود را از اعتراضات کارگران در بخش های مختلف نفت اعلام کرده و بر اتحاد و همبستگی همه کارگران تاکید کرده است. از مبارزات کارگران نفت حمایت کنیم
حزب کمونیست کارگری ایران
۱۳ مرداد  ۱۴۰۳، ۳ اوت  ۲۰۲۴


فوج کارگران معترض واگن پارس در خیابانهای اراک
امروز شنبه ۱۳ مرداد اعتراض کارگران واگن پارس مپنا در اراک وارد پنجمین روز خود شد. اعتراض این کارگران به کارکرد مدیر فاسد این کارخانه مرتضی ملانژاد و وضع  غیر قابل تحمل معیشتی و کاری آنهاست. کارگران خواستار استعفای مدیر شرکت و عملی شدن خواستهایشان هستند. روز گذشته شمار زیادی از این کارگران به خیابان آمدند، راهپیمایی کردند و با فریاد شعارهایشان صدای اعتراض خود را بلند کردند. شعارهای اعتراضی جمعیت بزرگ کارگران بر فضای خیابانها طنین انداخته بود. کارگران از جمله شعار میدادند: "مدیر بی لیاقت نمیخوایم، نمیخوایم"، "ننگ ما ننگ ما، مدیر الدنگ ما"، و "مللانژاد حیا کن، کارخونه را رها کن". 
شرکت واگن پارس وابسته به گروه صنعتی "مپنا " است که  عمده ی سهام آن به وزارت نیرو و نهاد معلوم الحال موسوم به "آستان قدس رضوی" تعلق دارد که محل چپاولگریهای عظیم سران حکومت است. واگن پارس نمونه دیگری از فساد مدیریت کارخانه در همدستی با مقامات حکومت اسلامی است. 

حزب کمونیست کارگری ایران
۱۳ مرداد  ۱۴۰۳، ۳ اوت  ۲۰۲۴