ادامه اعتصاب کارگران واگن پارس اراک و اخبارهای دیگر از اعتراضات گسترده کارگری

شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

بنا بر اخبار دریافتی بدنبال دو روز تعطیلی کارخانه واگن پارس به بهانه قطعی برق، امروز این کارگران در ادامه اعتراضاتشان در حالیکه به  قصد راهپیمایی در خیابان اصلی شهر از کارخانه خارج شدند با قشون عظیمی از سرکوبگران یگان ویژه شامل موتور سواران و خودروهای مشکی مخصوص سرکوب و پلیس راهور روبرو شدند.  در نتیجه کارگران به کارخانه بازگشته و برای بیستمین روز به تجمع  واعتراضاتشان در شرکت ادامه دادند.  

همانطور که قبلا گزارش کرده بودیم روز هفدهم مرداد ماه   استاندار این استان با رفتن به کارخانه و دادن وعده و وعیدهایی از کارگران خواستار بازگشت به کار شده بود.  اما کارگران اعلام کردند که تا عملی شدن خواستهایشان به اعتصاب ادامه میدهند و خواستار  بازگشت به کار فوری کارگران اخراجی  و دیگر مطالبات اعلام شده شان هستند. مقامات مسئول از ترس کشیده شدن اعتراض بیش از هزار کارگر این شرکت به خیابان اعلام کرده بودند که  تحصن و تجمع در داخل شرکت اشکالی ندارد اما کشیده شدن اعتراض به خیابان امنیتی است و باعث درد سر خواهد شد. در ادامه این خط و نشانها بود که امروز  این کارگران تدارک راهپیمایی در خیابان اصلی شهر را دیده بودند. 
مطالبات فوری کارگر واگن پارس عبارتند از: برکناری مدیریت، رفع تبعیض ها، پایان کار پیمانکاران، همسان‌سازی حقوق و مزایای کارگران با دیگر کارخانجات همجوار و گروه مپنا ، رسمی شدن قرارداد کارگران، و بازگشت به کار کارگران اخراجی.
شرکت واگن پارس شرکت وابسته به گروه صنعتی "مپنا " است و  عمده ی سهام آن به وزارت نیرو و نهاد معلوم الحال موسوم به "آستان قدس رضوی" تعلق دارد و کارگران به چپاولگری های حاکم در این شرکت که یکسرش به حکومتیان وصل است اعتراض دارند.  از اعتراضات کارگران واگن پارس وسیعا حمایت کنیم.
حزب کمونیست کارگری ایران
۲۲ مرداد ۱۴۰۳، ۱۲ اوت  ۲۰۲۴


۲۳ مرداد: ادامه اعتصابات سراسری پرستاران
اعتصابات متحدانه و سراسری پرستاران ادامه دارد. امروز ۲۳ مرداد پرستاران در تفت یزد در بیمارستان بهشتی وارد اعتصاب شدند و کارکنان اطاق عمل نیز کار را تعطیل کردند. پرستاران چندین بیمارستان در اراک، اسلام‌آباد غرب و کنگان نیز به اعتصاب پیوستند. این اعتصابات در  شهرهای شیراز، یزد، کرج، اهواز، تبریز، بندرعباس، اصفهان، فسا، جهرم، آباده، اهواز، باغملک و زنجان جریان دارد و در شیراز بیش از ۹۰ درصد پرستاران در اعتصابند که بیسابقه است.
پرستاران به اضافه‌‏کاری های اجباری، پایین بودن حقوق، تاخیر یکساله در پرداخت کارانه، تبعیض در پرداخت تعرفه ها و یا  پرداخت نکردن آن، کار سخت و فراوان و شیفت‌های کاری زیاد و استاندارد پایین درمان در بیمارستانها،‌ اعتراض دارند. 
شورای هماهنگی سازماندهی اعتراضات پرستاران که پوشش دهنده هر روزه اخبار این اعتراضات است با کارزار مطالباتی ای کار خود را شروع کرده است که در آن بر مطالباتی چون افزایش حقوقها متناسب با میزان واقعی نرخ تورم و رشد روز افزون آن و اینکه اگر نرخ تورم سی میلیون است مزد نباید کمتر باشد تاکید کرده است. در این کارزار مطالباتی همچنین بر مطالباتی دیگر چون قطع اضافه کاری های اجباری و استخدام پرستار به میزان مورد نیاز،  تبدیل وضعیت پرستاران قراردادی و پیمانی به وضعیت دایمی و داشتن امنیت شغلی ، توقف اخراجها و بازگشت به کار پرستاران اخراجی، بالا بردن استاندارد بهداشتی و تجهیزاتی بیمارستانها و مراکز درمان در حد قابل قبول، و درمان رایگان برای همه مردم تاکید شده است. خواستهای پرستاران کاملا به جامعه مربوط است و اعتراضی به سطح نازل درمان و بهداشت در جامعه و محرومیت از درمان رایگان و با کیفیت است. 
حزب کمونیست کارگری از این اعتراضات وسیعا پشتیبانی  میکند و همه بخش های جامعه را به حمایت همه جانبه از این اعتراضات فرا میخواند.

حزب کمونیست کارگری ایران
۲۳ مرداد  ۱۴۰۳، ۱۳ اوت  ۲۰۲۴

 

 


اعتصابات سراسری پرستاران در شهرهای مختلف ادامه دارد 
اعتراضات پرستاران گسترش بیشتری یافته و ابعادی سراسری بخود گرفته است.  
روزشماری از دور جدید اعتصابات پرستاران :
-۲۲ مرداد اعتصاب پرستاران و کادر درمانی در شهر یزد  در بیمارستانهای رهنمون و صدوقی  
- ۲۱ مرداد اعتصاب پرستاران در جهرم و بیمارستان‌های گلستان و بقایی در اهواز، بیمارستان باغملک و تجمع پرستاران دانشگاه علوم پزشکی مازندران در مقابل دانشگاه و اعتصاب پرستاران در برخی از بخشهای بیمارستان حاج محمود حاج حیدر لامرد . در این روز اعتصابات پرستاران در شیراز و کرج وارد هشتمین روز خود شد. در شیراز ۹۰ درصد بیمارستانها به اعتصاب پیوستند و بیمارستان های شیراز (بجز بخش اورژانس ) همچنان خالی از پرستار است و تمام عمل ها لغو شده اند.
- ۲۰ مرداد: پرستاران در شهرهای فسا، زنجان، آباده ، تبریز و بیمارستانهای شیراز و  کرج در اعتصاب بودند.  در فسا کادر درمان  همراه با فرزندانشان جلوی دانشگاه علوم پزشکی تجمع کردند. در این اعتصابات پرستاران طرحی، قراردادی و شرکتی نیز شرکت دارند. نیروهای قرارداد معین تبصره ۴ حدودا ۱۵ سال است که در بلاتکلیفی شغلی بسر میبرند. 
- ۱۷ مرداد تجمع اعتراضی پرستاران  مرکز آنکولوژی امیر در شهر شیراز و ادامه اعتصاب پرستاران اتاق عمل بیمارستان چمران شیراز
- ۱۶ مرداد تجمع و اعتصاب پرستاران بیمارستانهای سینا، رجایی، چمران، استاد محرری  و  قلب الزهرا در اصفهان
- ۱۵ مرداد اعتصاب بیمارستان های بزرگ چمران و رجایی  در شیراز و گسترش اعتصابات به بیمارستانهای امام علی، کوثر،امام حسین ،رجایی و شریعتی و مدنی در کرج. 
- ۱۵ مرداد: در این روز پرستاران بیمارستانهای هرمزگان و بندرعباس نیز به اعتصاب پیوستند. 
- ۱۴ مرداد  اعتصاب بیمارستان شریعتی کرج
- ۱۳ مرداد اعتصاب پرستاران بیمارستان شهید رجایی، کوثر و بخش اطاق عمل  بیمارستان شهید مدنی در کرج
- ۹ مرداد اعتصابات پرستاران از بیمارستان امام علی کرج آغاز و در روزهای بعدی  به سرعت در چندین بیمارستان گسترش یافت. 
 در بسیاری از استانها از جمله در شیراز با تهدید پرستاران به پرونده سازی قضایی، حکومت تلاش کرده است صف متحد مبارزات را عقب براند ولی پرستاران با هوشیاری، متحدانه به اعتراضات خود ادامه میدهند. شورای هماهنگی پرستاران ضمن گزارش اخبار این اعتراضات خواستار حمایت  همه بخشهای  مردم از مبارزات پرستاران شده است. 
اهم موضوعات اعتراضات پرستاران عبارتند از: اضافه‌‏کاری های اجباری، پایین بودن حقوق، تاخیر یکساله در پرداخت کارانه ، تبعیض در پرداخت تعرفه ها و یا  پرداخت نکردن آن، کار سخت و فراوان و شیفت‌های کاری زیاد و استاندارد پایین درمان در بیمارستانها.
به گفته پرستاران اعتصابی حقوق تعدادی از آنان حدود ۱۳ میلیون تومان است و بخش بزرگی از آن صرف اجاره مسکن میشود. اضافه‌کاری اجباری است، اما هر ساعت اضافه‌کاری ۱۶ هزار و ۵۰۰ تا ۱۷ هزار تومان است و همین اضافه‌کاری را هم به‌موقع پرداخت نمی‌کنند. 
شعارهای اعتراضی پرستاران در تجمعاتشان عبارتند از: "پرستار داد بزن حقتو فریاد بزن"، نه به اضافه کاری اجباری"، "پرستار میمیرد ذلت نمیپذیرد"، "با کرونا جنگیدیم حمایتی ندیدیم" ، "وعده وعید کافیه سفره ما خالیه"، "تعرفه ما کجاست توی جیب شماهاست"، و "اتحاد علیه فقر و فساد " 
اعتراضات پرستاران و مطالباتشان  مستقیما به همه مردم مربوط است و اعتراضات آنان شایسته وسیعترین حمایت هاست . حزب کمونیست کارگری همه بخش های مردم را به حمایت از اعتراضات پرستاران که در شهرهای مختلف در جریان است فرا میخواند. 
حزب کمونیست کارگری ایران
۲۲ مرداد ۱۴۰۳، ۱۲ اوت  ۲۰۲۴

 

 

ادامه اعتصابات پرستاران و اخباری دیگر از اعتراضات گسترده کارگری
- اعتراضات پرستاران برای پیگیری مطالباتشان با شرکت وسیع آنها همچنان ادامه دارد. امروز بیست و یکم مرداد ماه پرستاران در جهرم با شعارهای "پرستار داد بزن، حقتو فریاد بزن"، "پرستار می میرد، ذلت نمی پذیرد" پیگیر مطالباتشان شدند. بعلاوه کادر درمانی بیمارستان‌های گلستان و بقایی اهواز و بیمارستان باغملک هم به اعتراضات سراسری پرستاران پیوسته اند. در اعتصابات سراسری پرستاران طرحی، قراردادی و شرکتی نیز به اعتصاب پیوسته‌اند و گزارشات از اعتصاب ۹۰ درصد پرستاران در شیراز و پرستاران بسیاری در شهرهای دیگر حکایت میکند. بنا بر خبرها با گذشت هفتمین روز اعتصاب سراسری پرستاران در بیمارستانهای شیراز و کرج و چندین شهر دیگر مدیران بیمارستانها به جای پاسخگویی، از پرستاران بیمارستان‌های ارتش، ماماها و تعدادی از سربازان کمک خواسته‌اند. این اقدام بر خشم پرستاران شدت داده است. اعتراض پرستاران به سطح نازل حقوقها و تبعیض در پرداختها ز جمله در پرداخت کارانه ها و در جاهایی عدم پرداخت آن، کمبود پرستار و فشار سنگین کاری و اضافه کاری های اجباری با دستمزد بسیار نازل و استاندارد بسیار پایین بهداشت بیمارستانهاست. از مطالبات پرستاران وسیعا حمایت کنیم. 
- کارگران کارخانه زمزم آذربایجان در اعتراض به سطح پایین حقوق و مزایای خود  دست از کار کشیدند. این اعتصاب از دیروز آغاز شده و تا هم اکنون ادامه دارد.
- اعتصاب کارگران شرکت فریکو در اعتراض به عدم پرداخت سه ماه مزد و حق بیمه چند ماه اخیرشان ادامه دارد. سه هفته از این اعتصاب میگذرد و به گفته کارگران  وضعیت پرداخت حقوق در این شرکت در طول سالیان گذشته، هم به همین روال بود و از آغاز سال جاری بدتر شده است. برخی از این کارگران تا هجده سال سابقه کار دارند.
- کارگران کارخانه ی "لاستیک پارس" در اعتراض به وضع بد معیشتی و کاری خود  مقابل کارخانه تجمع کردند.
-جمعی از کارگران اخراجی گروه ملی فولاد ایران در اهواز بار دیگر  در مقابل استانداری خوزستان تجمع کرده و خواستار بازگشت به کارشان شدند. این کارگران در اعتراضات گسترده گروه ملی فولاد اهواز در ماه.. که خیابانهای شهر را به تکان درآورد از کار اخراج شدند.
- روز بیستم مرداد ماه جمعی از معلمان "کارنامه سبز" در مقابل دفتر پزشکیان  با خواست جذب و استخدام رسمی خود از سوی آموزش‌وپرورش، تجمع کردند. "کارنامه سبز"، عنوانی برای پذیرفته‌شدگان آزمون‌های استخدامی دولت، به‌ویژه در بخش آموزش‌وپرورش در سال ۱۳۹۹ است که هنوز در وضع بلاتکلیفی شغلی بسر میبرند. یکی خبر جالب دیگر از سوی معلمان تحصن یک معلم در مقابل اداره آموزش و پرورش شهرستان شهریار  با پلاکارد "آموزش رایگان و با کیفیت حق همه دانش آموزان است " بود. 
طبق گزارشات منتشر شده حسین عبادیان معلم بازنشسته به دلیل انکه فرزندش را در مدرسه تیزهوشان بصورت رایگان ثبت نام نکرده‌اند، چندین روز است که جلوی در اداره آموزش و پرورش شهرستان شهریار تحصن کرده است. این معلم معترض در سال گذشته پس از ۲۸ سال تدریس با اتهاماتی چون "همراهی با اغتشاشگران" به بازنشستگی زودهنگام همراه با "تقلیل دو گروه» محکوم شد.  حسین عبادیان چند ماه پیش توسط دادگاه انقلاب ملایر به اتهاماتی مانند "فعالیت تبلیغی علیه نظام"، "توهین به خامنه‌ای" احضار شده بود. مسدود شدن پرونده های امنیتی یک خواست فوری معلمان است. خبر قابل توجه دیگر صعود یکی از معلمان در روز شنبه بیستم مرداد ماه  به قله علم کوه به ارتفاع ۴۸۵۰ متر به یاد و افتخار معلمان زندانی است. هم اکنون تعدادی از معلمان از جمله رسول بداقی، ناهید شیرپیشه، جواد لعل‌محمدی، محمدحسینرسپهری، اصغر امیرزادگان، احمد علیزاده، زینب همرنگ، محمد صادقی و مریم مهرابی در زندانند. معلمان زندانی و تمامی زندانیان سیاسی باید بدون قید و شرط آزاد شووند.  
- امروز بیست و یکم مرداد ماه  اسماعیل گرامی کارگر بازنشسته بازداشت شد و به زندان اوین منتقل گردید. اسماعیل گرامی در پی یورش ماموران حکومت به خانه اش در هفدهم مرداد ماه  پس از تماس مجدد  آنان در ساعت ۷ صبح امروز با وی ، به دادسرا مراجعه کرد و طبق تصمیم بازپرس وضابط پرونده قرار بازداشتش  صادر شد وبه زندان اوین منتقل گردید.
حزب کمونیست کارگری ایران
۲۱ مرداد ۱۴۰۳، ۱۱ اوت  ۲۰۲۴

 

تجمعات بازنشستگان در اهواز، شوش، کرمانشاه، اصفهان و تهران 
تجمع اعتراض حق مسلم ماست
امروز یکشنبه ۲۱ مرداد بازنشستگان تامین اجتماعی به روال هر هفته در شهرهای مختلفی چون شوش، اهواز، تهران و کرمانشاه تجمع کردند. در این روز همزمان با تجمعات بازنشستگان تامین اجتماعی بازنشستگان فولاد اصفهان نیز با فریاد شعارهای " نه مجلس  نه دولت نیستند به فکر ملت"، و "بازنشسته داد بزن حقتو فریاد بزن پیگیر مطالباتشان شدند.
در شوش بازنشستگان تامین اجتماعی که ازکرخه، شوش و هفت تپه گرد آمده بودند شعار میدادند: " کارگر زندانی آزاد باید گردد"، "شریفه محمدی آزاد باید گردد"، "روسری را رها کن فکری به حال ما کن"، "تورم اسفبارحاکم شده بر بازار"، و " نابود باد بندگی، زنده باد زندگی". بازنشستگان با این شعارها اعتراض خود را به فقر و تورم و بی تامینی وسرکوبگری های حکومت اعلام داشتند. این تجمع در حالی برگزار شد که دمای هوا به حد غیر قابل تحمل بالای ۵۵ درجه میرسید وبازنشستگان با جمع کردن پول اقدام به خرید یخ وشربت کردند تا  بتوانند با تحمل این گرمای کشنده، به اعتراض خود ادامه دهند. اتحاد وهمدلی وهمبستگی طبقاتی همه جا در میان معترضین موج میزد. 
در تهران این بازنشستگان با شعارهای "تجمع تشکل حق مسلم ماست"، "شریفه محمدی آزاد باید گردد"، "حقوق نصفه نیمه سکوت کنی همینه"، و " زن و مرد برابرند، متحد و دلاورند"  پیگیر مطالباتشان شدند. 
در کرمانشاه تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی با همراهی بازنشستگان مخابرات و کشوری مقابل تامین اجتماعی برگزار شد. در این تجمع بازنشستگان بر افزایش هر روز بیشتر شکاف طبقاتی در جامعه و مشکلاتشان سخن گفتند.  بازنشستگان شعار میدادند:" روسری را رها کن، فکری بحال ما کن!"، "بازنشسته‌ داد بزن  حقتو فریاد بزن"، "حقوقهای نجومی، فلاکت عمومی"،  " اتحاد، اتحاد  علیه فقر و فساد"، "تا بیداد پابرجاست، خیابان جای ماست"، و "کشوری، فولادی، تامین اجتماعی،  اتحاد اتحاد". 
بازنشستگان الگوی آموزنده ای از اعتراض و اتحاد طبقاتی بر سر خواستهای رادیکال را در جامعه بازتاب میدهند و صدای رسای اعتراض جامعه هستند. از مبارزات بازنشستگان وسیعا حمایت کنیم.

حزب کمونیست کارگری ایران
۲۱ مرداد ۱۴۰۳، ۱۱ اوت  ۲۰۲۴