براساس گزارش اختصاصی رسیده به خبرنامه امیرکبیر ظهر امروز (۱۴۰۳/۰۸/۱۲) و پس از آزارهای چندین هفتهای نیروهای بسیج و حراست دانشگاه در دولت "وفاق ملی"، یک دانشجو دختر پس از آزار و اذیت توسط یک نیروی بسیجی به دلیل نداشتن مقنعه و پس از پاره کردن لباسش توسط نیروهای حراست، در حرکتی احتمالا اعتراضی تمام لباسهای خود را از تن درآورد.
پس از آن این دانشجو دختر با حرکت به سمت محوطه دانشگاه مجددا توسط ۴ تن از نیروهای حراست دانشگاه علوم تحقیقات مورد ربایش قرار گرفته و با اعمال فشار و ضرب و شتم شدید وی (بهگونه ای که یک منبع آگاه اصابت سر این دانشجو به درب یا ستون ماشین و خون ریزی شدید سر نامبرده را تایید کرده و رد خون دانشجو بر روی لاستیک ماشین روئیت شده است)، او را در پراید نقرهای (مدل هاچبک ۱۱۱) سوار کرده و به محل نامعلوم گریختند؛ لازم به ذکر است که از وضعیت عمومی، شرایط نگهداری و محل نگهداری این دانشجو اطلاعاتی در دسترس نمیباشد.
درهمین رابطه: غیررسمی / شناسایی دختر علوم تحقیقات
براساس گزارشهای غیررسمی منتشر شده گفته شده است که نام دخترعلوم حقیقات در واقع خانم «آهو دریایی» دانشجوی ترم ۷ زبان فرانسه دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات است و پس از بازداشت توسط سازمان اطلاعات سپاه در بیمارستان روانپزشکی ایران واقع در جاده مخصوص (جنب ورودی آزادگان شمال) پذیرش شده است.
از سوی دیگر منابعی دیگر در بیمارستان روانپزشکی ایران تایید کردهاند که نامبرده خودش را آهو دریایی معرفی کرده است. لازم به ذکر است که خبرنامه امیرکبیر این اطلاعات را به یقین تایید یا رد نمیکند.
هشتگ «دختر علوم تحقیقات» در حمایت از او در شبکههای اجتماعی ترند شده است بعضی از چهرهها و بسیاری از کاربران خواستار اعلام هویت و آزادی او شدهاند. آنها حضور بدون لباس و راهرفتن او با لباس زیر را «کنش اعتراضی و رادیکال به اجبار حجاب» میدانند. آنها از جمله به این روایت از شاهدان عینی اشاره میکنند که او در حین درآوردن لباسهایش به سایر دانشجوها گفته است: «آمدهام شما را نجات دهم.»
حساب اینستاگرام نرگس محمدی، برنده نوبل صلح که در اوین زندانی است، دراین باره نوشت: «زنان تاوان "سرپیچی" را میدهند، اما در مقابل زور سر خم نمی کنند. "تن" زن معترض دانشگاه، نماد عصیان و شدت خشم و طغیان است.»
کتایون ریاحی و پانتهآ بهرام در اینستاگرامشان از این زن حمایت کردهاند. هر دو این بازیگران در اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ با سرپیچی آشکار از حجاب اجباری از معترضان حمایت کردند. آذر منصوری، رئیس جبهه اصلاحات ایران در توییتی این اقدام «یکی از دختران ما» را «تکاندهنده» توصیف کرد و نوشت: «تردید ندارم که تمامی رویکردهای سلبی و پلیسی شکست خورده است.»
رویا حشمتی، زنی که بر سر پیادهروی بدون حجاب اجباری در ۱۴۰۲ بازداشت شد و بعد شلاق خورد با هشتگ «دختر علوم تحقیقات» نوشت: «باشد تا غرور و عصیانت مشعلی فروزان شود در لحظههای تاریکِ مغاکی که پیش رویت دهان گشوده، خواهر گرامی ما.»
مهدی یراحی، خواننده معترض و زندانی پیشین با همان هشتگ بخشی از اثر اعتراضیاش با عنوان «سرود زندگی» را توییت کرد و نوشت: «بانگ رسای زن است.»
فرج سرکوهی، نویسنده مخالف مقیم آلمان در مطلبی از جمله نوشت: «آنچه دختر علوم تحقیقات کرد کنشی است رادیکال در برابر ستمی بزرگ که برای رهایی از آن، راهی جز کنش رادیکال باقی نماندهاست.»
اینا شوچنکو، رهبر اوکراینی گروه فمینیستی «فمن» که به اعتراض با بالاتنه برهنه شناخته میشوند در پستهایی در شبکه ایکس از زن دانشجوی علوم و تحقیقات حمایت و حرکت او را با حرکت اعتراضی یکتنه مقابل ستون تانکها در میدان تیان آنمن چین مقایسه کرد.
الیف شافاک، نویسنده ترکیهای هم با اشاره به شعری از فروغ فرخزاد نوشت: «روح زیبا، مقاوم، سرکش زنان ایرانی... دنیا جای دلشکستگی و شکستگی است، بهویژه برای زنان.»
شکیب نصرالله، روانشناس در توییتی درباره بستری کردن این زن نوشت: «هرگونه برچسب اختلال روانی به این دختر فارغ از پیشینه روانی، هیچ توجیهی ندارد. مادامی که به یک فرد تعرض میشود، واقعه باید فقط در چهارچوب آن تعرض بررسی شود. یعنی حتی اگر سابقه بیماری روانی هم وجود داشته باشند، نامربوط است.»