هشتگ مهسا امینی ترند جهانی شد

شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

شب گذشته هشتگ مهسا امینی در توییتر ترند جهانی شد. بیمارستان کسری اعلام کرده مهسا امینی هنگام انتقال به آنجا علایم حیاتی نداشته است. شاهزاده رضا پهلوی اعلام دو روز عزای عمومی کرده است.فضای توییتر را هشتگ مهسا امینی و ژینا امینی به دو زبان فارسی و انگلیسی پر کرده است. نه تنها کاربران ایرانی بلکه بسیاری از رسانه‌ها و کاربران غیر ایرانی نیز با استفاده از این هشتگ به مرگ مهسا امینی اعتراض کردند. این هشتگ روز یکشنبه در آلمان هم ترند شد.

تعداد توییت و بازتوییت این هشتگ‌ها تا روز یک‌شنبه ۲۷ شهریور از مرز دو میلیون گذشت.

این دومین بار است که یک هشتگ فارسی ترند جهانی می‌شود. بار اول سال ۱۳۹۹ بود که هشتگ "اعدام نکنید" ترند جهانی شد.

بیشتر بخوانید: آخرین وضعیت سقز؛ شهر در تعطیلی کامل به سر می‌برد


اطلاعیه بیمارستان کسری

بیمارستان کسری که مهسا امینی دو روز در آنجا بستری بود و در همانجا فوت کرد، در صفحه اینستاگرامش اطلاعیه‌ای در این باره منتشر کرده است.

در این اطلاعیه تصریح شده که مهسا امینی ساعت ۲۰:۲۲ دقیقه سه شنبه ۲۲ شهریور با ایست قلبی و بدون علایم حیاتی (مرگ مغزی) به این بیمارستان منتقل شده است. با تلاش تیم احیا، ضربان قلب او مجددا بازگشته اما دو روز بعد در روز جمعه مجددا دچار ایست قلبی شد و درگذشت.

انتشار این اطلاعیه موجی از خشم و اعتراض را در شبکه‌های اجتماعی برانگیخت چرا که نشان می‌دهد شدت ضرب و شتم مهسا اینقدر زیاد بوده که او دچار مرگ مغزی و ایست قلبی شده بوده است.

این پست بعدا از صفحه اینستاگرام بیمارستان کسری حذف شد.


اعلام عزای عمومی از سوی رضا پهلوی

شاهزاده رضا پهلوی، فرزند شاه فقید ایران در توییترش ضمن تسلیت مرگ مهسا امینی روزهای یک‌شنبه و دوشنبه ۲۷ و ۲۸ شهریور را عزای عمومی اعلام کرده است.

او مهسا امینی را در کنار ندا آقاسلطان، پویا بختیاری، نوید افکاری و ری‌را اسماعیلیون فرزندان ایران خوانده و از مردم خواسته تا برای آنها سوگواری ملی کنند.


حمایت شورای مدیریت گذار از اعتصاب عمومی

شورای مدیریت گذار، طی بیانیه‌ای مرگ مهسا امینی را "قتل عمد حکومتی" دانسته و ضمن همدردی با خانواده او از فراخوان مرکز همکاری احزاب کردستان برای اعتصاب سراسری در روز دوشنبه ۲۸ شهریور حمایت کرده است.

این شورا تصریح کرده است: «شورای گذار تاکید می کند، بدون گذار از کلیت حکومت اسلامی، زنجیره فساد و جنایت و فقر و ظلم علیه زنان، قطع نخواهد شد. برای جلوگیری از تکرار فاجعه قتل ژینا در کشورمان، بایستی همه احزاب سیاسی و رهبران اجتماعی و مدنی با عزمی راسخ تا دیر نشده است برای گذار از جمهوری اسلامی هم پیمان شوند.»


انسیه خزعلی قول پیگیری داد

انسیه خزعلی، معاون زنان ریاست جمهوری که این روزها با خبر اقامت پسرش در کانادا تیتر اخبار شده بود، با خانواده مهسا امینی گفت‌وگو کرده است.

او در توییترش ضمن اعلام این خبر نوشته که به خانواده مهسا قول پیگیری برای روشن شدن تمامی ابعاد این موضوع را داده است.

این توییت با اعتراضات کاربران روبرو شده و از جمله برای او نوشته‌اند که به جای پیگیری وضعیت مهسا، پیگیر وضعیت پسر خودش باشد.


مسیح مهاجری: با مردم صادق باشید!

مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی در یادداشتی ضمن اعتراض شدید به مرگ مهسا امینی نوشته: «هزار بار طواف کعبه کردن و ضریح منور پیامبر را بوسیدن، صدها بار قبر مطهر امام حسین را زیارت کردن و ده‌ها بار با پای پیاده به زیارت اربعین رفتن ثوابش با ثواب حفاظت از جان یک انسان برابری نمی‌کند.»

به عقیده او مقامات جمهوری اسلامی به جای مبارزه با علت مشکلات تنها معطوف به معلول می‌شوند و سعی در از بین بردن معلول می‌کنند. مهاجری در توضیح "علت مشکلات" نوشته است: «مردم را از فقر و بیکاری و تنگناهای معیشتی نجات بدهید و با مردم صادق باشید بطوری که هیچ تضادی میان گفتارها و رفتارهایتان احساس نکنند، در چنان شرایطی مطمئن باشید مردم به شما اعتماد خواهند کرد، نه فقط به قانون بلکه حتی به خواسته‌های معقول و منطقی شما عمل خواهند نمود و به احکام شرع با جان و دل پای‌بندی نشان خواهند داد. مبارزه با علت یعنی این.»

مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی در پایان یادداشتش نوشته است: «اگر مبارزه با علت را کنار بگذارید و به سراغ معلول بروید و آن را به نیروی انتظامی بسپارید، نه‌ تنها این نیرو نمی‌تواند از پس آن برآید، بلکه اگر ارتش و سپاه و بسیج را هم به صحنه بیاورید و از ارتش‌های کشورهای همسایه هم کمک بگیرید توفیقی در وادار کردن مردم به انجام قانون و احکام شرعی به دست نخواهید آورد.»

https://www.dw.com/fa-ir/%D9%87%D8%B4%D8%AA%DA%AF-%D9%85%D9%87%D8%B3%D8%A7-%D8%A7%D9%85%DB%8C%D9%86%DB%8C-%D8%AA%D8%B1%D9%86%D8%AF-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%B4%D8%AF/a-63162808

مهسا امینی؛ ادامه اعتراض‌ها و خشم عمومی

مهسا امینی؛ ادامه اعتراض‌ها و خشم عمومی، تحقیق کمیسیون داخلی مجلس: در حالی که اعتراض‌ها به جان باختن مهسا امینی، دختر ۲۲ ساله سقزی در پی بازداشت به دست گشت ارشاد، ادامه دارد، تعدادی از مقام‌های دولتی در ایران از پیگیری این پرونده و تحقیق درباره علت مرگ او خبر داده‌اند.بر اساس فیلم‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده تجمعاتی در محکومیت این واقعه در بعضی از نقاط ایران گزارش شده است؛ از جمله در دانشگاه تهران.

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، کمیسیون امور داخلی مجلس را مسئول رسیدگی این پرونده کرده است تا «ابعاد درگذشت مهسا امینی را در مقر پلیس بررسی کند.» و گزارش آن را به مجلس بدهد.

آقای قالیباف در اطلاعیه‌ای این واقعه را «تلخ » خوانده و آن را باعث «جریحه‌دار شدن افکار عمومی» دانسته است.

همزمان جلال رشیدی کوچی، نماینده مجلس شورای اسلامی از «آغاز کار کمیته حقیقت یاب مجلس» خبر داده است.

او گفته: «علت مرگ خانم امینی چه در اثر ضرب و شتم و چه در اثر سکته باشد مورد بررسی دقیق قرار می گیرد و گزارش دقیق به مردم توسط مجلس ارائه می شود.»

مهسا امینی دختر ۲۲ ساله کردستانی در سفر به تهران، توسط گشت ارشاد بازداشت شد و سپس در مقر پلیس در تهران از حال رفت و بعد از انتقال به بیمارستان، در حال کما جان باخت؛ بعضی «ضربات به سر» در هنگام انتقال به خودروی نیروی انتظامی یا پس از بازداشت را دلیل مرگ او می‌دانند.

احمد وحیدی، وزیر کشور ایران پیشتر گفته بود تاکنون گزارشی از ضرب و شتم مهسا امینی از سوی دستگاه‌های نظارتی «ارائه نشده» و «براساس گزارشات ارائه شده این مرحومه مشکلات پزشکی قبلی داشته است.»

این در حالی است که خانواده خانم امینی ابتلای او به هر گونه بیماری را رد کرده‌اند. آنها می‌گویند برخلاف گفته پلیس او هیچ بیماری نداشته و پیش از بازداشت کاملا سالم بوده

امجد امینی، پدر او گفته است: ژینا (مهسا) هیچ بیماری‌ای نداشته و کسانی که می‌گویند او صرع یا بیماری زمینه‌ای داشته «دروغ می‌گویند.»

او به روزنامه هم‌میهن گفته: «ژینا نه صرع داشت، نه بیماری قلبی. بیشترین بیماری‌ای که داشته سرماخوردگی بوده. همه این‌ها را از خودشان درآورده‌اند. این فیلمی هم که از بازداشتگاه نشان دادند، تقطیع شده بود. چرا آن موقع که دخترم را از ون پیاده کردند، نشان ندادند؟ چرا نشان ندادند در راهروهای بازداشتگاه چه اتفاقی افتاده؟»

اشاره او به فیلمی است که با دوربین‌های مداربسته پلیس در بازداشتگاه وزرا ضبط شده بود و توسط تلویزیون حکومتی ایران منتشر شد.

در این فیلم فردی که به نظر می‌رسد مهسا امینی باشد در حال گفتگو با یکی از ماموران در این مرکز از حال می‌رود و به زمین می‌افتد.

این موضوع خشم عمومی را در ایران در برداشته و بسیاری از چهره‌های شاخص در این باره اظهار نظر کرده و یا فراخوان داده‌اند.

این در حالی است که روزنامه ایران، وابسته به دولت جمهوری اسلامی از عملکرد گشت ارشاد دفاع کرده و مرگ مهسا امینی را «یک اتفاق» خوانده است.

بعضی تشکل‌های اصلاح‌طلب هم خواهان برچیده شدن گشت ارشاد شده‌اند؛ حزب اعتماد ملی خواهان «تصویب قانون لغو حجاب اجباری» شده است.

پیشتر گروهی از احزاب کرد مخالف جمهوری اسلامی از مردم خواسته بودند که در روز دوشنبه در اعتراض به «قتل» مهسا امینی، دست به اعتصاب بزنند و به سرکار نروند.

شاهزاده رضا پهلوی هم با صدور بیانیه‌ای، دو روز عزای عمومی اعلام کرده بود.

پس از انقلاب اسلامی در ۵۷ زنان و مردان بسیاری به دلیل ضرب و شتم در حین بازداشت و یا عدم رسیدگی پزشکی در زندان جان باختند.

دقیقا یک سال پیش سازمان عفو بین‌الملل در گزارشی نام و مشخصات ۷۲ زندانی ایرانی را اعلام کردکه در ۱۱ سال گذشته بر اثر «شکنجه و بدرفتاری» هنگام بازداشت کشته شده‌اند.بنابر این گزارش، از این تعداد، ۲۸ نفر ظرف چند روز پس از بازداشت، یک نفر مدتی کوتاه پس از دستگیری و حتی قبل از انتقال به بازداشتگاه جان دادند.

https://www.bbc.com/persian/iran-62946128