اخباروگزارش های کارگری 4 آذر ماه 1401

شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

شروع هفته یازدهم اعتراضات سراسری پس از قتل مهسا (ژینا) امینی در مقر گشت ارشاد تهران: روز جمعه 4 آذر ماه،اعتراضات سراسری پس ازقتل مهسا (ژینا) امینی در مقر گشت ارشاد تهران با ادامه اعتراضات بقرار زیر وارد هفته یازدهم شد:الف –خاکسپاری شبانه شمال خدیری از جان باختگان اعتراضات سراسری روزپنج شنبه 3 آذر ماه مهابادبا شرکت صدها نفر ب- تجمع،راهپیمایی و جنگ وگریزخیابانی درشهرهای زیر:- تهران(نازی آباد) - کرج(فردیس،گوهردشت) ج- جمعه های اعتراضی اهالی سیستان وبلوچستان با راهپیمایی و تجمع درشهرهای:

« کشته ندادیم که سازش کنیم رهبر قاتل رو ستایش کنیم»
«کرد و بلوچ برادرند تشنه خون رهبرند»
«کردستان، کردستان حمایتت میکنیم»

- ایرانشهر
- خاش
- چاه بهار
- نوک آباد تفتان
- راهپیمایی هزاران نفر در زاهدان با شعارهای«کرد و بلوچ برادرند تشنه خون رهبرند»،« کشته ندادیم که سازش کنیم رهبر قاتل رو ستایش کنیم»،«کردستان کردستان حمایتت می کنیم»،مرگ بر خامنه ای»
شلیک مستقیم بسوی معترضین با گلوله های ساچمه ای و جان باختن دستکم 4 نفر و زخمی شدن ده ها نفردیگر

- زهک
- سراوان

و
- فراخوان تجمع بزرگ دانشجویان دانشگاه تهران

- بیانیه جمعی از دانشجویان دانشگاه چمران اهواز در رابطه با سرکوب خونین در ایذه، کردستان، زاهدان و دیگر شهرهای ایران و حجم گسترده بازداشت‌‌ و ممنوع‌الورودی‌ در دانشگاه
- - بیانیه جمعی از کارگران نیروگاه سیکل ترکیبی سنندج در اعتراض به سرکوب ها وحمایت از اعتراضات سراسری
فراخوان تجمع بزرگ دانشجویان دانشگاه تهران
زمان و مکان: شنبه ۵ آذر ساعت۱۲:۳۰ ، صحن تمامی دانشکده‌ها و دانشکدگان
به نام دانشگاه
▪ما دانشجویان تهران طی دو هفته گذشته به مسئولین دانشگاه فرصت دادیم تا مطالبات‌مان حول آزادی دانشجویان بازداشتی و رفع تعلیق دانشجویان پیگیری شود. اما نه تنها پیگیری‌ای صورت نگرفت که بلکه دوباره با رفتار غیرقانونی و خشونت‌آمیز حراست دانشگاه حین تحصنات قانونی خود مواجه شدیم.حال بر همه ما بیش از پیش روشن است که تنها ادامه اعتصابات و اعتراضات‌مان می‌تواند، صدای دوستانمان باشد و به وضعیت آن‌ها یاری رساند.
▪از این رو، روز شنبه مورخ ۵ آذر گرد هم می‌آییم تا نه تنها در مقابل سرکوب دانشگاه و دانشجو بایستیم که با توجه به وقایع تلخ و کشتار بی‌رحمانه مردم کردستان در هفته گذشته، فریاد اعتراض سر دهیم. بی‌شک، با حضور پرشمارمان در پردیس‌های خود، امکان گستاخی عوامل حراست را نخواهیم داد.
▪همچنین در هفته پیش رو، تمام کلاس‌های خود را تحریم کرده و به تحصن خواهیم نشست.
وعده ما: شنبه ۵ آذر، ساعت ۱۲:۳۰ صحن تمام دانشکده و دانشکدگان خود.
مکان تجمعات:
پردیس مرکزی: چهارراه ادبیات
پردیس فنی امیرآباد: روبروی سلف
پردیس شمالی: دانشکده تربیت‌بدنی
کوی دانشگاه: میدان اصلی کوی
بیانیه جمعی از دانشجویان دانشگاه چمران اهواز در رابطه با سرکوب خونین در ایذه، کردستان، زاهدان و دیگر شهرهای ایران و حجم گسترده بازداشت‌‌ و ممنوع‌الورودی‌ در دانشگاه
از خون طفلان وطن، لاله دمیده
در این روزهای پر از رنج‌و زخم، خیابان‌ها آبان‌ است و دانشگاه‌ها تیر.
زبان قاصر است از حجم ظلم و جنایت به این مردم و دانشجویانی که از همین مردمند.
از یک طرف در ایذه ماموران حکومتی در سالروز قیام خونین آبان۹۸، جان چندین نفر ازجمله کیان ۹ساله را میگیرند و از طرف دیگر در کردستان میدان جنگ به راه می‌اندازند.
اما سرکوب‌ها محدود به خیابان‌ها نیست در دانشگاه چمران نیز علی‌رغم منع قانونی ورود نیروهای امنیتی به دانشگاه شاهد آن هستیم که نیروهای امنیتی و لباس شخصی با حضور در دانشگاه‌ چمران، ضرب‌و شتم و بازداشت دانشجویان در ساعت‌های خلوت دانشگاه و یا یورش به خوابگاه و یا محل سکونت آن‌ها به دنبال ایجاد رعب و وحشت در بین دانشجویان هستند، آمار دقیقی از تعداد بازداشتی‌های دانشگاه که بخصوص در روزهای اخیر افزایش پیدا کرده در دست نیست، اما حدودا می‌توان گفت تاکنون خبری از آزادی حدود ۱۰دانشجو بازداشتی به دست نیامده است. از بین این دانشجویان بازداشتی می‌توان به #معصومه_حمید اشاره کرد. همچنین حدود ۲۰ دانشجو ممنوع‌الورود به خوابگاه‌ پسران و حدود ۱۵ دانشجوی ممنوع الورود دختر به خوابگاه حضرت معصومه اعلام شده است.
دانشجویانی که از شهرهای دور و نزدیک برای تحصیل به اهواز آمدند و حالا باید بی هیچ جرمی یا آواره خیابان‌ها شوند و یا مجبور به بازگشت به شهرستان‌های خود باشند، امکان رزرو غذا در سامانه تغذیه برای این دانشجویان غیرفعال شده و با احضار و تهدید بسیاری دیگر از دانشجویان صدای اعتراض و داد‌خواهیمان را سرکوب کرده‌اند
ما اعلام میداریم که از این وضعیت بیزاریم، نمیخواهیم دوستانمان از همه حقوق تحصیلی خود محروم شوند و از طرفی خون کیان‌ها بیشتر و بیشتر ریخته شود. در این میان اما تنها خبر دستگیری تعدادی از دانشجویان بعد شناسایی منتشر می‌شود و بسیاری دیگر خاموش‌وار سرکوب می‌شوند. همه دانشجویان بازداشتی دانشگاه چمران باید آزاد شوند و همه دانشجویان ممنوع‌الورود باید بتوانند سرکلاس‌های درس حاضر شوند و از حقوق رفاهی خود بهره‌مند شوند!
اما این تنها مطالبه ما نیست، مطالبه ما نابودی ظلم است و تا دست‌ یافتن به این خواست ذره‌ای عقب نخواهیم نشست.
در نهایت تشکر میکنیم از اساتید شریفی که این مدت صدای ما دانشجویان بودند. فراموش نخواهیم کرد نام‌هایی که در این روزهای سخت در طرف دانشجویان ایستادند.
بیانیه جمعی از کارگران نیروگاه سیکل ترکیبی سنندج
مردم شریف و مبارز سنندج،
همگی می دانیم کوشش و مبارزه برای آزادی پس از کشته شدن ژینا امینی به قیامی رادیکال و فراگیر بدل شده است؛ این قیام با تداوم بیش از دو ماه و پشتیبانی قشرها و طبقات مختلف جامعه موجب شعله ور تر شدن امید به آزادی در دل ها و داشتن زندگی و جامعه‌ای انسانی شده است.
ما کارگران نیروگاه سیکل ترکیبی سنندج در رده ها و بخش های مختلف ضمن همدلی و همراهی با این جنبش آزادی خواهی با بیشترین آمادگی در محل کار به تولید برق و نیاز مردم اهتمام ورزیده ایم.
متاسفانه سیاست های ناصحیح نهادهای امنیتی موجب استقرار نیروهای نظامی و شبه نظامی در داخل نیروگاه و فراهم کردن فضایی امنیتی, ایجاد مزاحمت و تشویش برای کارکردن و نیز ایجاد شبهه و حساسیت برای روستاهای قلیان و ننله در همجواری نیروگاه شده است.
ما اعتقاد داریم نیروگاه سنندج و هر مرکز تولیدی به مثابه بخشی از ثروت مردم نیازی به حضور نیروهای غیر همکار ندارد و تامین امنیت محل کار به عهده خود کارگران آن محل کار و مردم همجوار است.
ما کارگران ضمن اعلام لزوم خروج سریع نیروهای امنیتی از نیروگاه و عادی سازی وضعیت به مدیر نیروگاه و نهادی امنیتی هشدار می دهیم نتایج زیانبار سیاست های امنیتی متوجه آنها خواهد بود.
جمعی از کارگران نیروگاه سیکل ترکیبی سنندج
٣٠ آبان ١٤٠١
اخراج غیرقانونی یکی از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بجنورد
روند سرکوب انضباطی و قضایی دانشگاه در ارتباط با سرکوب تمام جامعه به شدت گسترش یافته است و اعمال احکام غیرقانونی انضباطی طی پروسه‌ای فراقانونی، توسط پرونده‌سازی و اتهام‌زنی به دانشجویان اکثر دانشگاه‌های کشور در‌ جریان است. این احکام غالبا طی جلساتی بدون حضور دانشجو و یا تجسم جلسات بازجویی و اخذ اعتراف اجباری در دانشگاه می‌باشد.
فاطمه محزون دانشجوی ترم ۸ رشته هوشبری دانشگاه علوم پزشکی بجنورد نیز یکی از بیشمار دانشجویانی است که در این روزها شاهد عملکرد غیرقانونی دانشگاه جهت لغو اسکان شبانه و اخراجش از دانشگاه بوده است و این رویه را طی نامه‌ای به کانال شوراهای صنفی دانشجویان کشور اظهار داشته است.
اسامی تعدادی از دانشجویان بازداشتی دانشگاه هنر تهران که تاکنون امکان انتشار آن‌ها فراهم شده است:
#نیما_سلطانی
#کیمیا_پیرمرادی
#احسان_بامیری
#شیوا_موسی‌زاده
ملیحه جعفری آزاد شد
ملیحه جعفری دانشجوی نمایش عروسکی دانشگاه تهران و فعال کودکان کار پس از گذراندن دوران شش ماهه محکومیت خود در زندان اوین در تاریخ دوم آذر ۱۴۰۱ از زندان آزاد شد.
وی به همراه مریم جعفری، دانشجوی مجسمه‌سازی دانشگاه تهران در تاریخ ۲۶ آبان ۹۸ در اعتراض به گرانی بنزین و وضعیت وخیم معیشت مردم در دانشگاه تهران به اعتراضات پیوسته بودند که هر دو بازداشت و محاکمه شدند.
او توسط دادگاه انقلاب تهران به مجازات‌های دیگر از جمله ارائه‌ خدمات عمومی رایگان به مدت دو ماه تحت نظر شورای فرهنگی-اجتماعی زنان و خانواده وابسته به شورای عالی انقلاب فرهنگی، پژوهش درباره حجاب اسلامی و آثار آن در ۹۰ صفحه‌ دست‌نویس تحت نظارت شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده و همچنین رونویسی از سه کتاب “خاطرات سفیر”، “پسرک فلافل فروش” و “سه دقیقه در قیامت” محکوم شده است.
بی‌خبری از وضعیت محمد حسن داوودی، دبیر بازنشسته‌ و فعال صنفی معلمان
نزدیک به یک ماه از دستگیری محمد حسن داوودی از اعضای فعال معلمان در آذربایجان غربی می‌گذرد و تاکنون دلایل دستگیری وی نامعلوم است. پیش از این و در تاریخ ۵ آبان‌ماه، ماموران امنیتی وی را با اعمال خشونت فیزیکی و ضرب و شتم در خیابان دستگیر و به اداره اطلاعات میاندوآب منتقل کردند. با پیگیری‌های متعدد خانواده معلوم شده است که ایشان از بازداشت‌گاه میاندوآب به اداره اطلاعات ارومیه منتقل شده‌است و هم‌اکنون زیر بازجویی‌ها و پرونده‌سازی‌های غیرقانونی است. از سرنوشت ایشان تا این تاریخ اطلاع دقیقی در دست نیست.
گفتنی است آقای محمد حسن داوودی پیش از این نیز به دلیل فعالیت‌های مدنی و سیاسی چندین بار سابقه بازداشت و آزار و اذیت و زندان داشته است.
آزدی ساناز شوهانی معلم در رامسر
ساناز شوهانی معلم رامسری که روز چهارشنبه ۱۸ آبان در محل کارش در مرکز مشاوره روان شناسی دستگیر شده بود، با قرار ۳۵۰ میلیونی آزاد شده است. او ایام بازداشت را در زندان های سپاه ساری و زندان تنکابن سپری کرده است.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران بار دیگر ضمن محکوم کردن دستگیری و سرکوب های گسترده شهروندان خواهان پایان یافتن سرکوب ها و احترام به انتخاب و حقوق شهروندی آحاد ملت ایران است.
بیانیه کانون صنفی معلمان ایران(تهران)، به مناسبت ۲۵ نوامبر روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان
روز جمعه 4آذر، کانون صنفی معلمان ایران(تهران)،بیانیه ای بشرح زیر به مناسبت ۲۵ نوامبر روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان،منتشرکرد:
سال‌هاست که سازمان‌های بین‌المللی با یاد سه خواهر اهل دومینیکن که در اثر شکنجه در زندان کشته شدند؛ ۲۵ نوامبر را بعنوان روزی برای آگاهی‌رسانی و گسترش تلاش‌های عملی و نظری در زمینه منع خشونت علیه زنان تعیین کرده‌اند. در ایران نیز چند سالی بود که نهادهای مدنی مستقل برنامه هایی برای اگاهی بخشی در این زمینه انجام می دادند که البته اکثر آنها با برخورد حاکمیت مواجه بود.
بی‌شک امسال و با آغاز جنبش #زن_زندگی_آزادی ، روز جهانی منع خشونت علیه زنان حداقل در ایران باید متفاوت‌تر از سال‌های گذشته دیده شده و مورد توجه قرار گیرد. با جان باختن #مهسا_امینی در بازداشتگاه گشت ارشاد و پیامدهای خشونت‌بار آن در دو ماه گذشته از جمله جان باختن صدها انسان از جمله زنان و دختران و نیز، آسیب دیدن هزاران تن از آنان در رفتارهای غیر انسانی نیروهای امنیتی، موضوع خشونت سازمان‌یافته علیه زنان در داخل و خارج کشور مورد توجه جدی‌تر قرار گرفته‌است؛ تا جایی که امروز شاهد موج همدلی‌ و همراهی جهانی #مردمی ، افراد شناخته شده، نهادهای معتبر بین‌المللی و سیاستمداران کشورهای آزاد جهان با این خیزش انقلابی هستیم.
گرچه تبعیض و خشونت‌های مبتنی بر جنسیت در ایران همواره مورد نقدهای جدی بوده اما شمار بالای قربانیان زن و دختر، برخوردهای خشن خیابانی، گزارش‌های دردناک آزار و تعرضات جنسی و ... در حوادث اخیر خود نشانه‌ای تاسف‌بار و هشدار دهنده از نوع نگاه حاکمیت به زنان است. بی‌گمان خشونت علیه زنان تنها فیزیکی نیست و انواع محرومیت‌های فرهنگی، اجتماعی، آموزشی، سیاسی، مدیریتی و ... زمینه نهادینه شدن خشونت سیستماتیک علیه زنان در کشور را آشکار کرده و می‌کند.
از جمله؛ قتل‌های ناموسی سال‌های اخیر _ سربریدن رومینا با داس و سر بریدن دختر اهوازی( مونا حیدری) با چاقو و نمایش این جنایت‌ها با افتخار تمام در کوچه و خیابان، جز زیر لوای قانون ضد زن و یا بهتر است بگوییم بی قانونی امکان پذیر نیست.
و در تداوم این خشونت های بی پاسخ! اکنون در میانه اعتراضات برحق مردم شاهد انواع خشونتهای جنسی و جسمی چه در کف خیابان و در انظار مردم و صدها دوربینهای ثبت کننده، و چه در سلولهای زندانهای پر از بیگناه، هستیم! و باز هم زیر چتر حمایت های قانونی.
از کجا به این مرحله رسیدیم؛ وقتی برای سالهای طولانی ارمیتاهای خردسال را کشتند و در برابر تقاضای قصاص قاتل، از خانواده داغدار تقاضای نصف دیه مرد را کردند وقتی در برابر شکنجه و کشتن دخترک ۹ ساله _ آرین_ به مادرش اجازه دادخواهی ندادند و شکنجه گر و قاتل ، که باز هم از نزدیکترین کسان کودک بود فقط به چندسالی زندان و شلاق محکوم شد. وقتی افسانه‌ها و لیلاها را به جرم دفاع مشروع در برابر متجاوزین خود دار زدند و وقتی در برابر همه این موارد، خانواده‌ها بخاطر حفظ حریم و ناموس و آبرو، اگر همراهی نکردند با سکوتشان مهر تایید بر تداوم این جنایت‌ها قانونی زدند.
اکنون با اعتراضات اخیر با نماد #زن_زندگی_آزادی
شاهدیم که تمام آن جان‌های در خون خویش غلطیده به ناحق
در رگ‌های #ما_مردم به جوش و خروش درآمده و دیگر سر ایستادن ندارد.
که سینه ها دربرابر گلوله وتوپ فراخ است و نه اندیشه فرار.
که چیزی برای از دست دادن، دیگر وجود ندارد.
مایی که زنان و دخترانمان را از دست داده ایم.
نماد زندگی و آزادی‌مان را.
در هر کجای این وطن؛ بویژه زنان حذف شده بلوچستان و زنان مقاوم کردستان
اما موضوع یا شعار روز جهانی منع خشونت علیه زنان در سال ۲۰۲۲ "متحد کردن تلاش‌ها برای پایان دادن به خشونت علیه زنان و دختران" است. به نظر می‌رسد این شعار بیش از هر چیز لزوم اتحاد نظری و عملی در مسیر کوشش‌ها برای پایان دادن به انواع خشونت علیه زنان را یادآوری می‌کند و تاکید دارد که تلاش‌های جداگانه‌ی نهادها، گروه‌ها و حتی کشورها در این مبارزه نتوانسته نتایج و پیامدهای مورد انتظار را به بار آورد و امروز جهان نیازمند اتحاد در این زمینه است.
در همین راستا کانون صنفی معلمان ایران بعنوان نهادی فراگیر و مدنی همچون سال‌های پیش خواستار:
-افزایش آگاهی‌ها در زمینه حقوق زنان، ارتقاء جایگاه سیاسی- اجتماعی آنان و فراهم نمودن فرصت‌هایی برای بحث و گفت‌و‌گو درباره چالش‌ها و راه حل‌های رفع خشونت علیه زنان؛
-راه‌اندازی جبهه‌ای واحد برای پیگیری حقوق زنان در کشور و تلاش‌های هماهنگ برای پایان دادن به این نوع خشونت؛
-تمرکز و سرمایه‌گذاری گسترده در #آموزش_کیفی بعنوان مهمترین تلاش برای آگاهی‌بخشی به مردان و زنان در این زمینه، به ویژه فراهم کردن بی چون و چرای آموزش رایگان، کیفی و تا اندازه با رویکرد تبعیض مثبت، برای دختران و زنان در مناطق نابرخوردار.
-اصلاح و حذف قوانین حمایت از خشونت کنندگان علیه زنان و گنجاندن قوانین حمایتی قدرتمند از زنان و دختران؛
-اعمال و گسترش حمایت‌های عاطفی، روانی و اقتصادی-اجتماعی از زنان و دختران آسیب دیده از خشونت تا بازگشت کامل و سالم آنان به جامعه است.
در پایان و در راستای شعار امسال منع خشونت علیه زنان، کانون صنفی معلمان ایران بعنوان تشکلی صنفی-آموزشی که در بخشی از تلاش خود از سویی پیگیر حقوق آموزشی میلیون‌ها دانش‌آموز دختر و از سوی دیگر خواستار یک زندگی شرافتمندانه برای صدها هزار همکار زن است اعلام می‌کند آمادگی همکاری، تجربه‌اندوزی، اثرگذاری و اثرپذیری و در کل به اشتراک‌گذاری تجربه‌های خود با نهادهای فعال در زمینه نفی خشونت علیه زنان را دارد.
کانون نویسندگان ایران:۲۵ نوامبر، روز جهانی منع خشونت بر زنان
بیش از دو دهه است که سازمان‌های زنان در سراسر دنیا هر سال در چنین روزی با انتشار بیانیه یا برگزاری گردهم‌آیی بار دیگر مسئله‌ی خشونت بر زنان را به عرصه‌ی عمومی می‌آورند و گزارش‌های رسمی نیز در زمینه‌ی گسترش این خشونت یا هر گونه پیشرفت در پیش‌گیری از آن منتشر می‌شود. این روز یادآور «خواهران میرابال» است، مبارزانی اهل جمهوری دومینیکن که در بیست‌وپنجم نوامبر سال ۱۹۶۰ به جرم مخالفت با دیکتاتوری حاکم به دست مأموران سازمان امنیت ارتش به قتل رسیدند و حکومت آدمکشان مرگ تبهکارانه‌ی آن‌ها را ناشی از حادثه‌ی رانندگی وانمود کرد.
از شهریورماه امسال در پی قتل ستم‌کارانه‌ی مهسا (ژینا) امینی، که مرگی ناشی از بیماری زمینه‌ای وانمود شد، و سیل جوانان جان‌به‌لب‌رسیده‌ که با فریاد «زن، زندگی، آزادی» خیابان‌ها و محوطه دانشگاه‌ها را تسخیر کردند، شاهد انواع خشونت بر زنان بوده‌ایم. صداهایی از درون حاکمیت شنیده‌ایم که بی‌شرمانه اعتراض دخترانی را که دلیرانه برابر باتوم و گلوله سینه سپر می‌کنند به «غلیان نیازهای جنسی» و «اشتیاق به برهنگی» فرومی‌کاهند. پی‌درپی خبر جان‌باختن دخترانی را خوانده‌ایم که مرگ‌شان بر اثر «سقوط از بلندی»، «سکته قلبی»، «مصرف الکل» و... وانمود ‌شده است یا خبر خودکشی دختری جوان و آزاردیده را پس از چندین روز بازداشت. تصویرهایی دیده‌ایم از مأمورانی که دختران را هنگام ضرب‌وشتم «دست‌مالی» می‌کنند. خبر احکام سنگین زندان برای معترضان بازداشتی را شنیده‌ایم حتی برای دختری که پیش از آغاز خیزش سراسری به‌تنهایی با پلاکاردی در دست در بلوار کشاورز راه‌پیمایی اعتراضی کرد. و اینک خبر «دست‌چین» شدن دختران (و پسران نوجوان) در بازداشت‌گاه‌ها به گوش می‌رسد برای تجاوز سازمان‌یافته که از دیرباز یکی از ابزارهای شکنجه بوده است.
این‌همه اما نتوانسته انفجار خشم فروخفته‌ای را که برخاسته از بسیاری خشونت‌های آشکار و نهان است فرو بنشاند، و فریاد جوانان جان‌به‌لب‌رسیده را خاموش کند که نشان داده‌اند سر سازش و تمکین به قدرت جهنمی ندارند. بی‌تردید، از این پس جهان در ۲۵ نوامبر یادآور دختران جوانی خواهد بود که تنها برای «یک زندگی انسانی» در ایران قربانی خشونت شدند و دل‌آوری زنان جوان و نوجوانی را خواهد ستود که از مرگ و هم‌سرنوشتی با «خواهران میرابال» هراسی به دل راه ندادند، آزادی خود را طلب کردند و در این راه چندان پای فشردند که همراهانی بسیار از هر جنس و سن و از هر قوم و مسلک یافتند.
مرگ و مصدومیت 3 کارگر در حادثه انفجارمجتمع فولاد بافق یزد
عصرروز جمعه 4 آذر،براثر حادثه انفجاردرمجتمع فولاد بافق یزد(فولاد تکنیک)حین کار جوشکاری
در پروژه آهن اسفنجی یک کارگر بنام میثم اسماعیلی ازارتفاع سقوط کرد و دردم جان باخت.
2 کارگر دیگرهم دراین حادثه مصدوم و به بیمارستان ولیعصر بافق منتقل شدند.
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

اخباروگزارش های کارگری 3 آذر ماه 1401
اعتراضات سراسری پس از قتل مهسا (ژینا) امینی در مقر گشت ارشاد تهران دهمین هفته را پشت سر گذاشت
روز پنج شنبه 3 آذر ماه،اعتراضات سراسری پس ازقتل مهسا (ژینا) امینی در مقر گشت ارشاد تهران شاهد بقرارزیرادامه یافت و10 هفته ای شد:
الف- برگزاری مراسم های خاکسپاری و گرامیداشت جان باختنگان اعتراضات سراسری اخیر:
1- مراسم گرامیداشت یاد برهان کرمی از جان باختگان اعتراضات سراسری روز چهارشنبه 25 آبان کامیاران به مناسبت هفتمین روز خاکسپاریش در روستای چروسانه با شرکت جمعیت کثیری

2- گرامیداشت خاطره فواد محمدی از جان باختگان اعتراضات سراسری روزسه شنبه 24 آبان کامیاران برسر مزارش در روستای ماویان با حضور جمعیت زیادی و باسردادن شعارهای اعتراضی و خواندن سرود ها
3- گرامیداشت یاد محسن نیازی از جان باختگان اعتراضات سراسری در دهگلان برسرمزارش
ب- تجمع،راهپیمایی و جنگ وگریزخیابانی درشهرهای زیر:
- ارومیه
- اسلام آباد ارومیه
- اصفهان
- تهران(اکباتان،تهرانپارس،ستارخان،خیابان ولی عصر،مشیریه،نارمک، هفت حوض)
- زرین شهر اصفهان
- سقز
- سنندج
- قزوین
- کرج
- کرمانشاه
- مشهد
- همدان
د- اعتصاب وتحریم کلاس،تجمع،راهپیمایی و حضور بدون تفکیک جنسیتی در سلف،دیوار نویسی دانشجویان و انتشار بیانیه های اعتراضی دانشجویان:
- دانشگاه کردستان
- دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد تهران واحد سوهانک
و
- فراخوان مشترک تجمع اعتراضی دانشگاه‌های تهران
- نامه 200 تن از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خطاب به دکتر شیرانی ریاست دانشگاه
ه- اعتصاب کسبه بازارشهرهای:
- ارومیه
- اشنویه
- بانه
- بوکان
- پیرانشهر
- ثلاث‌باباجانی
- جوانرود
- دهگلان
- دیواندره
- روانسر
- زیوه
- سرپل ذهاب
- سردشت
- سقز
- سنندج
- قروه
- کامیاران
- کرمانشاه
- مریوان
- مشهد
- مهاباد
- میرآباد ملا خلیل سردشت
- نقده
و
- همبستگی فدراسیون معلمان نیو ساوت ولز-استرالیا با مردم ایران
وهمچنین
- اعتصاب کارگران شرکت نیرومحرکه
- کارگران شرکت کروز دست به اعتصاب زدند
فراخوان مشترک تجمع اعتراضی دانشگاه‌های تهران
به نام خون، میان کوه و کمر کردستان!
شنبه مورخ ۵ آذر را شنبه سیاه دانشگاه اعلام می‌کنیم. رخت سیاه بر تن کرده و در دانشگاه‌های خود بلندای صدای اعتراض‌مان را در ستایش آزادی و شهیدان راه آزادی، طنین‌انداز خواهیم کرد. ای دانشجو، بر پاخیز! برای زن، زندگی، آزادی
جمعی از دانشجویان دانشگاه‌:
دانشگاه تهران
دانشگاه تربیت مدرس
دانشگاه ملی (بهشتی)
دانشگاه الزهرا
دانشگاه امیرکبیر
دانشگاه خوارزمی
دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
متن کامل بیانیه:
فراخوان مشترک تجمع اعتراضی دانشگاه‌های تهران
به نام خون گرم میان کوه و کمر کردستان
این بار آغاز می‌کنیم با نام دانشگاه کردستان و دانشگاه علوم پزشکی کردستان که در روز‌های گذشته زیر بارش تیر و ساچمه، متحدانه‌تر از پیش در مقابل سرکوب شجاعانه ایستاده و ندای آزادی سر می‌دهند. دانشحویان دانشگاه کردستان! خواهران و برادران هم‌صنف عزیزمان! ما دانشجویان دانشگاه‌های تهران نیز از ستم همان تفنگی که به شما شلیک می‌کند چشیده‌ایم و چه بسا که نه تنها ما، بلکه تمام دانشگاه‌های کشور اعم از دولتی، آزاد یا علوم پزشکی در هر نقطه‌ای از این جغرافیا، بر این ستم مشترک علیه ساحت دانشگاه آگاهیم. اما آنچه از مقاومت شکوهمند شما در روزهای اخیر دیدیم، نه تنها دل‌های ما پرشور‌تر ساخت که بهانه‌ای شد برای اتحادی بزرگ و فراخوان مشترکی دیگر. از سویی دیگر، جنبش دانشجویی اخیر که پیوندی بی‌تکرار در تاریخچه خود با جامعه‌اش دارد، چگونه می‌تواند بر کشتار بی‌رحمانه مردمش در مناطق کردنشین چشم ببند؟ چگونه عزیزان‌مان را که کشتند فراموش کنیم؟ چگونه دلیران کردستان را تنها بگذاریم؟ بوی خون پیران‌شهر، جوانرود، بوکان، مهاباد تا دانشکده‌ها و کلاس‌های ما در تهران می‌آید و اکنون نقطه‌ای است که دانشجو تصمیم می‌گیرد که راه شرافت را برگزیند یا سر کلاس‌های دست‌نشاندگان سیستم سرکوب‌گر بنشیند و چشم خود را بر خون مردمش و حصر دوستانش ببندد! اکنون روزی است که باید انتخاب کنیم: یا در کنار تمام دلیرانمان بایستیم یا تن به زنجیرهای اسارت بدهیم! چگونه می توان ساکت بود زمانی که شریف‌ترین‌هایمان در مناطق کردنشین زیر رگبار گلوله‌ها مقاومت می‌کنند؟ بردارن و خواهران کرد! شجاعت شما نیز ما را جسورتر ساخت. غریو آزادی و برابری شما را شنیدیم و سوگند می‌خوریم که همصدا با شما فریاد رهایی سر دهیم.
ما دانشجویان دانشگاه‌های سراسر تهران به روشنی تمام اعلام می‌داریم که خشونت و گلوله علیه مردم‌مان، سرکوب دانشگاه، اعمال فراقانونی و ضددانشجویی، بازداشت گسترده فعالین دانشجویی و تعلیق دانشجویان از سراسر کشور را بر نمی‌تابیم. همچنین سکوت هر دانشجو یا استادی را نسبت به وضع موجود شدیداً محکوم کرده و آن را مصداق همکاری با ظلم و گذاشتن پا بر خون انسان و انسانیت می‌دانیم.
از این رو، روز شنبه مورخ ۵ آذر را شنبه سیاه دانشگاه اعلام کرده، رخت سیاه بر تن کرده و در دانشگاه‌های خود بلندای صدای اعتراض خود را در ستایش آزادگی و شهیدان راه آزادی در صحن دانشگاه‌هایمان طنین‌انداز خواهیم کرد تا همگان بدانند دانشجو از مردمش است و با مردمش خواهد ماند. همچنین از تک تک دانشجویان کشور خواستاریم که کلاس‌های درس خود را تحریم کرده و به اعتصابات و اعتراضات دانشجویی بپیوندند تا چرخ این نظام آموزشی فاسد از حرکت بایستد و نتواند ریختن خون بی‌گناه را عادی‌سازی کند.
در نهایت خطاب به همه‌ی اساتید و جامعه دانشجویی می‌گوییم: شاید آن که را کشتند، آن که را کور کردند، آن که خانواده‌اش را از دست داده، آن کودکی که کشته شد؛ آن، روزی دانشجوی تو می‌توانست باشد. برای همه‌ی آن آرزوهایی که کنار رفتند تا آزادی میسر شود، برای همه ی مردمانمان، بپیوندید! به فریادها گوش بدهید و جزوی از فریاد باشید. و تو ای دانشجو، برپاخیز برای زن، زندگی، آزادی!
شه‌هید نامرێ ««شهید زنده است»»
نامه 200 تن از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خطاب به دکتر شیرانی ریاست دانشگاه
درخواست‌های مطروحه در نامه:
یک) آزادی هر چه سریع تر و بی قید و شرط تمامی دانشجویان بازداشت شده
دو) لغو تمامی احکام تعلیق و رفع نگرانی های دانشجویان
سه) ممانعت از ورود نیروهای موسوم به لباس شخصی به دانشگاه مانند آنچه در تاریخ هفتم آبان روی داد و منجر به ضرب و شتم دانشجویان گردید
چهار) اتخاذ یک رویکرد همدلانه با دانشجویان و فراهم آوردن زمینه طرح دیدگاه ها در محیطی امن و توام با احترام
وریا غفوری بازداشت شد
وریا غفوری بازیکن تیم فولاد خوزستان به اتهام توهین و تخریب تیم ملی فوتبال ایران و تبلیغ علیه نظام بازداشت شد.
ممنوع‌الورودی همراه با محرومیت از امکانات
✴ دانشگاه صنعتی شریف بعد از اتفاقات سه‌شنبه(یکم آذر)، از لیست جدیدی از ممنوع‌الورودی‌ها رونمایی کرده که در پیامک ارسالی به آن‌ها اعلام شده از روز شنبه علاوه بر ممنوعیت تردد به دانشگاه، از استفاده از تمامی امکانات دانشگاه نیز محروم شده‌اند تا شورای انضباطی به پرونده آن‌ها رسیدگی و درباره آنها حکم صادر کند.
? دانشگاه در پیامکش تأکید کرده که این کار مطابق قانون است، اما محرومیت از امکانات دانشگاه قبل از صدور حکم شورای انضباطی در هیچ‌جای شیوه‌نامه اجرایی آیین‌نامه انضباطی دانشجویان (https://t.me/shariftoday/17753) نیامده و معلوم نیست دانشگاه دقیقاً به چه قانونی استناد می‌کند.
? از سوی دیگر، با توجه به اذعان شاهدین عینی اتفاقات روز سه‌شنبه به آغاز درگیری‌های فیزیکی از سوی دانشجوهای بسیجی، امیدواریم دانشگاه با همه عوامل اتفاقات سه‌شنبه یکسان برخورد کند و در اجرای قانون ادعایی‌اش تبعیضی نداشته باشد.
«خوابگاه هم ممنوع»
✴پس از تجمع پرالتهاب روز سه‌شنبه(یکم آذر) دانشگاه صنعتی شریف، تنبیهات سخت‌گیرانه‌ای برای بعضی دانشجوها در نظر گرفته شده که مشخص نیست دقیقاً بر اساس چه قانونی اتخاذ شده است.
? افزایش تعداد ممنوع‌الورودی‌ها، ارسال پیامکی مبنی بر محرومیت از امکانات دانشگاه و نیز اعلام ممنوعیت ورود به خوابگاه از روز شنبه به برخی دانشجوهای معترض، برخوردهایی‌ست که دانشگاه تاکنون برای دانشجوها در نظر گرفته است.
? البته به نظر می‌رسد این تنبیهات که مبنای قانونی آن نیز مشخص نیست، تنها برای یک گروه از دانشجوها اعمال می‌شود و خبری از برخورد با شروع‌کنندگان درگیری فیزیکی روز سه‌شنبه که حتی رئیس حوزه ریاست دانشگاه هم در روایتی که در کانال شخصی‌اش منتشر کرده به نقش آن‌ها در شروع درگیری فیزیکی اذعان دارد، نیست.
ممنوع‌الورودی به اساتید دانشگاه رسید
بنا بر گزارشات واصله از دانشجویان دانشگاه بهشتی، پس از تغییر ریاست این دانشگاه، در هفتهٔ اخیر سه تن از استادان این دانشگاه تعلیق و به دانشگاه ممنوع‌الورود شده‌اند. مطابق این گزارش‌ها دکتر #محمد_راغب، عضو هیئت علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دکتر #نگار_ذیلابی، عضو هیئت علمی دانشکده الهیات و ادیان و دکتر #اسلام_ناظمی، عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی و علوم کامپیوتر، در این هفته اجازه ورود به دانشگاه را پیدا نکرده‌اند و به دانشجویان اعلام شده که دروس این اساتید به افراد دیگری واگذار شده است. هر سه این افراد از امضاکنندگان نامه سرگشاده اساتید دانشگاه بهشتی به ریاست این دانشگاه برای حمایت از حقوق دانشجویان بوده‌اند.
طبق روایت دانشجویان، دکتر نگار ذیلابی قصد داشته برای برگزاری امتحان میان‌ترم درس خود از درب دندانپزشکی وارد شود که نگهبانان مانع او می‌شوند. او جهت حفظ حقوق دانشجویان از درب دیگری وارد دانشگاه می‌شود و پیش از برگزاری امتحان میان‌ترم به دانشجویان اعلام می‌کند که به ریاست دانشکده الهیات، دکتر باباپور گل‌افشانی، اعلام کرده که تا زمانی که نامه رسمی‌ای به او ابلاغ نشود، او حق ورود به دانشگاه و تشکیل کلاس‌های خود را محفوظ می‌داند.
پیشتر نیز، دکتر محمود فتوحی رودمعجنی، استاد بازنشسته دانشگاه فردوسی، در کانال خود در تلگرام اعلام کرده بود که دکتر #ایرج_مهرکی، استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آزاد کرج، تعلیق شده و از ورودش به دانشگاه ممانعت به عمل آمده است. به گفته فتوحی، تعلیق مهرکی پس از آن صورت گرفته که حراست دانشگاه او را بابت امضای نامه‌ای در حمایت از دانشجویان بازداشتی احضار کرده بوده‌اند. فتوحی همچنین اعلام کرده که پیشتر نهادهای اطلاعاتی به مهرکی فشار آورده بودند تا قطع همکاری خود با مؤسسه لغت‌نامه دهخدا به دلیل اقدامات رئیس جدید آن، حمیرا زمردی که با اعمال نفوذ عبدالرضا سیف جانشین رئیس قبلی مؤسسه شد، را تکذیب کند. محمد راغب نیز از جمله کسانی است که در تابستان گذشته مطالبی را در فضای مجازی و نشریات رسمی در انتقاد به عملکرد عبدالرضا سیف، رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران، و حمیرا زمردی منتشر کرده است.
ایوب خضرنژاد دانش‌آموخته کارشناسی ارشد مهندسی نفت دانشگاه شریف که در بخش آزمایشگاه دانشگاه شریف مشغول به کار است، روز ۲۸ آبان پس از احضار به نهادهای امنیتی بازداشت شده است.
تا بدین لحظه از وضعیت فعلی ایشان اطلاع دقیقی در دست نیست.
ئالان فتحی دانشجوی رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، روز سه‌شنبه مورخ ۱ آذر حدود ساعت ۱۵:۴۰ عصر در مسیر خوابگاه توسط نیروهای لباس شخصی ربوده شده است.
تا بدین لحظه از وضعیت فعلی و نهاد بازداشت‌کننده ایشان اطلاع دقیقی در دست نیست.
میلاد مرادی دانشجوی پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کردستان، روز سه‌شنبه مورخ ۱ آذر حدود ساعت ۱۵:۴۰ عصر در مسیر خوابگاه توسط نیروهای لباس شخصی ربوده شده است.
تا بدین لحظه از وضعیت فعلی و نهاد بازداشت‌کننده ایشان اطلاع دقیقی در دست نیست.
سروش یوسفی دانشجوی مهندسی کامپیوتر دانشگاه شهید بهشتی ورودی ۹۸، روز یکشنبه مورخ ۲۹ آبان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.
تا بدین لحظه از وضعیت فعلی و نهاد بازداشت‌کننده ایشان اطلاع دقیقی در دست نیست.
۵۱ روز بازداشت و بی‌خبری از وضعیت پریسا صادق‌زاده
پریسا صادق‌زاده دانشجوی مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد مشهد، روز ۱۲ مهرماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان مرکزی مشهد منتقل شده است. اکنون، با وجود گذشت ۵۱ روز از بازداشت وی، همچنان خبری مبتی بر آزادی این دانشجو در دست نیست.
۵۳ روز بازداشت و بی‌خبری از وضعیت سینا برکپور
سینا برکپور دانشجوی معماری دانشگاه آزاد مشهد، روز ۱۰ مهرماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است و اکنون با وجود گذشت ۵۳ روز از بازداشت، خبر دقیقی از وضعیت این دانشجو، نهاد بازداشت‌کننده و شرایط منجبر به آزادی وی در دست نیست.
اسامی برخی از دانشجویانی که اخیرا به قید وثیقه آزاد شده‌اند
#مجتبی_جامعی دانشجوی پروتزهای دندانی، دانشکده دندانپزشکی، #دانشگاه_تهران، ورودی ۱۴۰۱، وثیقه یک میلیاردی
#علی_رمضانی، دانشجوی پزشکی، #دانشگاه_علوم‌پزشکی_بابل، وثیقه‌ی دویست میلیونی
#سروش_حیدری دانشجوی کارشناسی ارشد علوم کامپیوتر، #دانشگاه_امیرکبیر، به قید وثیقه( مبلغ وثیقه نامشخص)
#امیرمحمد_نوربخش، دانشجوی روانشناسی، #دانشگاه_گیلان، وثیقه‌ی یک میلیارد و سیصد تومانی
مخالفت با وثیقه معلم زندانی،حمید جعفری نصرآبادی
قاضی پرونده ی حمید جعفری در دادگاه انقلاب کاشان با قرار وثیقه ایشان مخالفت کرد. در حالیکه تاج افروز، رئیس دادگستری کاشان، برای آزادی آقای حمید جعفری قول قطعی داده بود وثیقه ایشان توسط غفاری نسب، قاضی پرونده، رد شد. مخالفت با وثیقه از سوی قاضی بدون علت و صرفا دلبخواهی و سلیقه ای بوده است. این در حالی است که هم به زندانی و هم خانواده برای آزادی ایشان امید واهی داده شده بود. لازم به ذکر است بعد از بیش از یک ماه پیگیری خانواده به جز پاسخ های دروغ و ضد و نقیض از سوی آقای نوری دادستان دادگاه انقلاب کاشان، آقای عبدالملکی دادیار و قاضی پرونده چیز دیگری حاصل نشده است.
حمید جعفری نصر آبادی در تاریخ ۲۷ مهر بدون علت و ناشیانه در مدرسه محل کار دستگیر شد. در حالیکه هنوز علت دستگیری وی برای خودش و خانواده نامشخص است، پس از دستگیری، نیروهای امنیتی همه تلاش خود را برای پرونده سازی به کار برده اند. همچنین در این مدت از هیج تلاشی برای اذیت و آزار خانواده فروگذار نکرده اند.
آخرین خبراز اسماعیل عبدی
به گزارش 3 آذر شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران ،شعبه نهم دیوان عالی کشور، پس از چند بار رد اعاده دادرسی اسماعیل عبدی، معلم زندانی در زندان مرکزی کرج، نهایتا با تلاش و پیگیری وکیل محترم ایشان رامین صفرنیا، با نقض و رد دادنامه پیشین شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب که اسماعیل عبدی را به اتهام جاسوسی به تحمل ۱۰ سال حبس محکوم کرده بود، به عدم ادله کافی در ارکان بزه انتسابی در ماده ۵۰۵ قانون مجازات اسلامی در این دادنامه اشاره کرده و آورده است:
«اطلاعات طبقه‌بندی شده اعم از سری و یا به کلی سری یا محرمانه و یا به کلی محرمانه که محکوم علیه مبادرت به جمع آوری و در اختیار قرار دادن آن به دیگران نموده به عنوان عنصر مادی بزه انتسابی مشخص نگردیده است.» شعبه نهم دیوان‌عالی در پایان رای به استناد ماده ۴۷۶ قانون آیین دادرسی کیفری خواهان اعاده دادرسی رسیدگی به شعبه هم عرض دادگاه انقلاب تهران شده است.
شورای هماهنگی ضمن استقبال از اعاده دادرسی اسماعیل عبدی، خواهان برائت او در شعبه هم عرض و نقض همه دادنامه‌های فعالان دیگر صنفی و کارگری و مدنی و معترضان سه ماه اخیر است.
همبستگی فدراسیون معلمان نیو ساوت ولز-استرالیا با مردم ایران
همبستگی با مردم ایران
فدراسیون (فدراسیون معلمان نیو ساوت ولز-استرالیا) همبستگی خود را با جنبش جهانی اتحادیه‌های کارگری، که سرکوب وحشیانه و کشتار مردم ایران توسط حکومتی را محکوم کرده اند که به طور سیستماتیک، حقوق بنیادی زنان، فعالان سیاسی از جمله اعضای شناخته شده­ی تشکل­های صنفی آموزش و پرورش و جامعه «ال‌جی‌بی‌تی‌کیوپلاس» را نقض کرده است، اعلام میکند. (قطعنامه را در http://bit.ly/3hZFkK6 بخوانید)
کنگره کنفدراسیون بین‌المللی اتحادیه‌های کارگری (آی تی یو سی)، خواستار « آزادی فعالین صنفی و کارگری زندانی و همه افرادی می باشد که با نقض آشکار قوانین بین‌المللی بازداشت و زندانی شده‌اند» می باشد و «از مقامات ایرانی می خواهد به خشونت علیه زنان و دختران پایان دهند و به حقوق زنان، دختران و همه ایرانیان در خصوص آزادی تجمع، آزادی بیان، استقلال بدنی و به امنیت افراد احترام بگذارد».
بیانیه­ ی کنفدراسیون بین‌المللی اتحادیه‌های کارگری به دنبال محکومیت شدیدالحن دولت ایران در نشست هیئت اجرایی آموزش بین ­الملل، که در تاریخ 18 و 19 آبان در بروکسل برگزار شد به تصویب رسید. هیئت اجرایی آموزش بین الملل در این نشست با تشکل های صنفی معلمان ایران، در مبارزه اشان برای آزادی بیان، بالا بردن کیفیت آموزش عمومی و رایگان برای همه و نیزبرابری جنسیتی در تمام سطوح جامعه ابراز همبستگی کرد.
بررسی وضعیت ایران همچنین در دستور جلسه کنفرانس منطقه­ای آموزش بین­ الملل آسیا و اقیانوسیه (EIAP) در کامبوج در 26-29 مهرماه، قرار داشت. نمایندگان اتحادیه آموزش و پرورش استرالیا (AEU) از جمله نمایندگان فدراسیون معلمان نیو ساوت ولز، با تاکید بسیار از قطعنامه پیشنهادی شورای هماهنگی تشکل­های صنفی فرهنگیان ایران حمایت کردند.
ملاحظه جدی دیگر این بود که معلمان ایران نتوانستند نماینده­ای را به این کنفرانس بفرستند تا قطعنامه مستقیما از طرف نماینده شورای هماهنگی تشکل­های صنفی فرهنگیان ایران به کنفرانس ارائه گردد. کورنا هایتورپ رئیس هیئت مدیره­ی اتحادیه آموزش و پرورش استرالیا، این قطعنامه را به نمایندگی از شورای هماهنگی تشکل­های صنفی فرهنگیان ایران ارائه و این قطعنامه به اتفاق آرا به تصویب رسید.
در این قطعنامه، در ارتباط با چند ماه اخیر حملات به معلمان، به تشکل­های صنفی و کارگری در ایران، و به آزادی تشکل و بیان، به موارد زیر اشاره شده است:
از روز جهانی کارگر، روز 11 اردیبهشت ماه، بیش از ۲۵۰ معلم و فعال صنفی و کارگری، بدون هیچ مبنای قانونی توسط دستگاه امنیتی حکومت دستگیر، احضار، تفتیش ویا بازجویی شده اند.
از روزیازدهم اردیبهشت ماه همزمان با روزجهانی کارگر، نمایندگان شورای هماهنگی تشکل­های صنفی فرهنگیان ایران، رسول بداقی، اسکندر لطفی، شعبان محمدی، مسعود نیکخواه، جعفر ابراهیمی و محمدحبیبی؛ و اعضای سندیکای کارگران اتوبوسرانی تهران و حومه، رضا شهابی، حسن سعیدی، و داوود رضوی؛ و فعالان حقوق کارگران ریحانه انصاری­نژاد، آنیشا اسداللهی، کیوان مهتدی و واله زمانی همگی هفته ها در سلول انفرادی نگه داشته شده و مورد بازجویی قرار گرفتند.
اسکندرلطفي، سخنگوي شورای هماهنگی تشکل­های صنفی فرهنگیان ایران، و شعبان محمدی و مسعود نیکخواه، از اعضای هیئت مدیره انجمن صنفی معلمان مریوان و همچنین آنیشا اسدالهی و ریحانه انصاری نژاد در اواخر مرداد ماه با قید وثیقه های سنگین آزاد شدند، با این حال، روز 16 مهرماه، ماموران اطلاعاتی ناگهان و با خشونت به منازل اسکندر لطفی و شعبان محمدی حمله کردند و آقای لطفی را دستگیر کردند، اما آقای محمدی در خانه نبود؛ آنها همچنین آقای نیکخواه را در همان روز دستگیر کردند.
بسیاری دیگر از معلمان سرشناس از جمله اسماعیل عبدی، دبیر سابق کانون صنفی معلمان تهران، همچنان با احکام ناعادلانه زندانی هستند. او با اتهامات واهی تا سال ۲۰۳۱ به زندان محکوم شده است.
مرگ در بازداشت و اعتراضات گسترده بدنبال آن
از زمانی­که مهسا امینی۲۲ ساله، به جرم «حجاب نامناسب» بازداشت و در ۲۵ شهریورجان خود را از دست داد، اعتراضات برعلیه خشونت عریان حاکمیت در ایران آغاز شده و جان صدها هزار نفر، با گلوله­ های جنگی، گاز اشک­ آور و اسپری فلفل، به خطر افتاده است.
تا زمان نوشتن گزارش فوق (در ۲۹ مهر ماه) بيش از ۲۰۰ [1]تظاهرکننده جان خود را از دست داده­اند، از جمله بسياری از جوانان زير ۱۸سال، و صدها نفر ديگر مجروح شده­اند. هچنین چندین معترض به اعدام محکوم شده اند و ده ها هزار نفر بازداشت شده اند.
دست­یابی به صلح وظیفه­ اتحادیه ­­ها است
مطابق با قطعنامه 19 آبان آموزش بین ­الملل، فدراسیون معلمان نیو ساوت ولز-استرالیا نامه­ای به مقامات ایرانی ارسال خواهد کرد که در آن از ضرورت پایان حملات خشونت ­آمیز به زنان و دختران، احترام کامل به حقوق اساسی انسانی، آزادی تمام معلمان دستگیر شده، فعالان اتحادیه­ های کارگری، زندانیان سیاسی و دانشجویان زندانی در ایران دفاع خواهد کرد.
بررسی وضعیت سیاسی ایران در نشست­های گروه صلح، محیط زیست و مسائل ویژه بین­المللی موضوع بحث و گفتگوی فدراسیون بوده و خواهد بود.
[1] پ­ ن: این آمار به روز نیست و تا به امروز سوم آذر بیش از 500 نفر جان خود را از دست داده اند که بیش از 60 نفر آنان کودک بوده ­اند.
لینک منبع خبر:
http://bit.ly/3U3x7SK
اعتصاب کارگران شرکت نیرومحرکه
بنابر اخبار منتشرشده، امروز پنج‌شنبه ۳ آذرماه ۱۴۰۱ کارگران شرکت نیرومحرکه واقع در شهرک صنعتی البرز قزوین در اعتراض به عدم رسیدگی به مشکلاتشان دست به اعتصاب و تجمع زده‌اند.
کارگران شرکت کروز دست به اعتصاب زدند
امروز پنج‌شنبه ۳ آذرماه ۱۴۰۱ کارگران شرکت قطعه‌سازی خودرو کروز در اعتراض به بی‌توجهی کارفرما به خواسته‌هایشان مجدداً دست به اعتصاب زده و در محوطه کارخانه تجمع کردند.
کارگران شرکت کروز که بیشتر از ۷۰ درصد آنها را زنان تشکیل می‌دهند سالهاست که نسبت به شرایط نامناسب معیشتی و تبعیض‌های شغلی ناراضی هستند. این کارگران که از روز ۲۸ آبان نیز یک اعتصاب ۳ روزه را انجام داده بودند خواستار افزایش دستمزد و تغییر در نوبت‌های اضافه‌کاری هستند.
منبع 2 خبربالا:کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید